NO851316L - Granathylse. - Google Patents

Granathylse. Download PDF

Info

Publication number
NO851316L
NO851316L NO851316A NO851316A NO851316L NO 851316 L NO851316 L NO 851316L NO 851316 A NO851316 A NO 851316A NO 851316 A NO851316 A NO 851316A NO 851316 L NO851316 L NO 851316L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
sleeve
fragments
grenade
mantle
heat treatment
Prior art date
Application number
NO851316A
Other languages
English (en)
Inventor
Lars Hellner
Ingemar Haglund
Torsten Roenn
Kjell Albrektsson
Original Assignee
Bofors Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=20355387&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO851316(L) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Bofors Ab filed Critical Bofors Ab
Publication of NO851316L publication Critical patent/NO851316L/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42BEXPLOSIVE CHARGES, e.g. FOR BLASTING, FIREWORKS, AMMUNITION
    • F42B12/00Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material
    • F42B12/02Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the warhead or the intended effect
    • F42B12/20Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the warhead or the intended effect of high-explosive type
    • F42B12/22Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the warhead or the intended effect of high-explosive type with fragmentation-hull construction
    • F42B12/32Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the warhead or the intended effect of high-explosive type with fragmentation-hull construction the hull or case comprising a plurality of discrete bodies, e.g. steel balls, embedded therein or disposed around the explosive charge

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Pressure Welding/Diffusion-Bonding (AREA)
  • Powder Metallurgy (AREA)
  • Dental Preparations (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Sorption Type Refrigeration Machines (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en granathylse med preformede fragmenter, fortrinnsvis av et materiale med stor tetthet, og et materiale som omgir fragmentene og som sammen med fragmentene danner en sammenhengende mantel som omgir eksplosivene i granaten. Oppfinnelsen angår også en fremgangsmåte for fremstilling av en slik granathylse.
Gjennom GB 1 245 906 er allerede en eksplosiv granathylse kjent med preformede fragmenter, fortrinnsvis i form av metallkuler med stor tetthet, som er innlagt i en egnet plast mellom en indre og en ytre metallhylse.
Da hylsen må være istand til å oppta høye trykk fra drivladningen og store sentrifugalkrefter fra granatens rotasjon, dvs. både aksiale og radiale krefter, stilles det meget store krav til granathyIsens styrke. GranathyIsens materiale må også være istand til å fungere etter detonasjon av granaten, som en avfyringsflate for de preformede fragmenter og bidra til disses akselerasjon til en høy og ensartet hastighet.
Disse krav har det imidlertid vært vanskelig å kom-binere. Eksempelvis påfører den metalliske ytre hylse i den foran nevnte eksplosive granathylse, høyere styrke til hylsen, men samtidig hindres en økning i fragmentenes hastighet etter detonasjon av granaten, noe som er en ulempe.
I den senere tid har det derfor vært foreslått flere forskjellige løsninger for å kunne frembringe en granathylse som er tilstrekkelig sterk til å absorbere både aksiale og radiale krefter som granaten utsettes for, men hvor fragmenteringseffekten allikevel er den størst mulige.
I svensk patentsøknad 7207166-5 er eksempelvis foreslått fremstilling av en fragmenthylse hvor prefabrikerte fragmenter presses inn mellom konsentriske rør ved høytrykks-deformasjon. Svensk patentsøknad 760 95 96-7 omhandler en fremgangsmåte for fremstilling av en fragmenthylse hvor fragmentene er innlagt i en finporet, komprimerbar, sintret mantel og i DE 1943472 (Offenlegungsschrift) er vist en fragmenthylse hvor fragmentene inneholdes i en sintret støttemantel, men hvor resthulrom mellom fragmentene eventuelt er fylt med et lettmetall, eksempelvis aluminium eller plast. Beskrevet i svensk patentsøknad 7702160-8 er videre en fragmenthylse hvor fragmentene er presset inn i en holderamme av metall som er gjort aldringsherdende ved sintring og som omgir fragmentene på alle sider av den kompakte granathylse.
I alle disse eksempler omgis de preformede fragmenter av delvis mykt eller porøst komprimerbart materiale. Et materiale av denne type forenkler innlegging av de preformede fragmenter, men er hverken et ideelt materiale med hensyn til styrkeegenskaper eller evnen til å oppnå en effektiv fragmenteringseffekt.
Det er derfor den foreliggende oppfinnelses mål å frembringe en granathylse med gode styrkeegenskaper og en stor fragmenteringseffekt. Oppfinnelsen utmerker seg med dette for øye ved at materialet som omgir fragmentene består av et fullstendig tett, ikke komprimerbart materiale som er fast forbundet med de preformede fragmenter ved hjelp av pulvermetallurgi eller støpeteknologi.
Ifølge en fordelaktig utførelse av oppfinnelsen består det materiale som omgir fragmentene (bærematerialet) av et herdbart stål som under fremstillingen er forbundet med fragmentene og sammen med disse danner en sammenhengende mantel som omgir eksplosivene i hylsen.
Fremgangsmåten for fremstilling av granathylsen består i det vesentlige i at de på forhånd fremstilte fragmenter påføres en permanent forbindelse med materialet i hylsen, hvoretter hylseemnet oppnår de endelige egenskaper ved varmebehandling.
Ifølge en fordelaktig utførelse er hylsen fremstilt ved pulvermetallurgisk prosedyre hvor hylsens materiale i form av et metallpulver sammen med de på forhånd fremstilte fragmenter, presses under høyt totaltrykk og høy temperatur, til en tett, kompakt mantel.
Oppfinnelsen beskrives detaljert i henhold til teg-ningen som viser noen utførelser av oppfinnelsen og hvor fig. 1 viser et lengdesnitt gjennom en granathylse ifølge oppfinnelsen, fig. 2 viser en variant av oppfinnelsen hvor de på forhånd fremstilte fragmenter er av ulike typer i de ulike deler av granathylsen og fig. 3 viser en variant hvor hylsens bakre parti er fremstilt av et grovt, meget sterkt materiale, mens dens neseparti er fremstilt av et materiale med bedre fragmenteringseffektegenskaper.
Fig. 1 viser et lengdesnitt gjennom en granathylse med en hylse 1 som omgir et rom 2 for den eksplosive ladning i granaten. Granatens neseparti 3 inneholder en tennsats e.l. for detonering av granaten. For å oppnå fragmenteringseffekten inneholder granatens hylse 1 flere preformede fragmenter 4 som er innlagt i hylsematerialet. Fragmentene frigjøres
etter detoneringen av granaten og akselereres til en så stor og ensartet hastighet som mulig for å oppnå effektiv skade-effekt innenfor et fastlagt område.
Granathylsen 1 skal tilfredsstille flere funksjoner.
Den må være istand til å absorbere aksiale krefter og motstå trykk fra granatens drivladning. Den må også kunne absorbere radiale og tangensiale krefter forårsaket av granatens hur-tige rotasjon og motstå sentrifugalkrefter som virker på hylsen og de deri innlagte fragmenter. Granathylsen skal også være istand til å forankre og understøtte en eller flere drivbånd og eventuelt føringskanter.'Granathylsen bør ellers være så tynn og lett som mulig slik at balansen blir minst mulig. Hylsen bør også være slik konstruert at granatens fragmenteringseffekt er så effektiv som mulig, dvs. at fragmentene akselereres til en stor og ens hastighet.
For å kunne øke fragmenteringseffekten består det materiale i granathylsen som omgir fragmentene 4 av et fullstendig tett, ikke komprimerbart materiale, eksempelvis herdbart stål som er forbundet med de på forhånd dannede fragmenter og sammen med disse danner en sammenhengende mantel som omgir eksplosivene i rommet 2. Materialet som de på forhånd dannede fragmenter 4 er innlagt i skal således, i motsetning til det som tidligere er kjent og har vært brukt, i prinsipp være ikke komprimerbart. Et eksempel på et slikt herdbart stål som med fordel kan benyttes er det tidligere standardi-serte svenske stål SIS 2536. Hensikten med en fullstendig tett, ikke komprimerbar hylse er å øke den elastiske energi som kan lagres i hylsen og som frigjøres ved brudd. Denne elastiske energi er den viktigste komponent for å gi en høy- effektiv drivflate. Materialet bør ha en porøsitet som er mindre enn 0,1 %. De på forhånd fremstilte fragmenter 4 er innlagt i hylsen som støtteelementer. I dette tilfelle kan de bestå av kuler, men de kan også ha form av terninger eller andre typer kompakte legemer og være fremstilt av et egnet materiale med stor tetthet. Vanlige materialer er tungmetaller som eksempelvis wolfram, men andre tungmetaller kan også benyttes. Også andre fragmentmaterialer, eksempelvis med ten-ningsegenskaper, kan benyttes. Det parti av hylsen som ligger bak fragmentene hindrer en økning i fragmentenes hastighet etter detoneringen av granaten. Det er derfor en vesentlig fordel med den foreliggende oppfinnelse at fragmentene ved at de bindes til det omgivende materiale, selv kan holde én del av de krefter som oppstår ved avfyringen. Bindingskreftene er imidlertid ikke så store at de hindrer adskillelse av fragmentene ved detonering, hensiktsmessig 50 - 90 % av fragmentenes strekkstyrke. Hylsen kan således fremstilles tynnere og især kan det ytre, hastighetsreduserende lag fremstilles meget tynt og også elimineres helt. På fig. 1 er således hylsens tykkelse begrenset til i det vesentlige fragmentkulenes diameter bortsett fra ved og bak drivbåndet hvor kravene til styrke og robusthet er størst og hvor hylsen er tykkere. Imidlertid er fragmentene også her plassert nær hylsens ytre flate for å minimere det ytre hastighetsreduserende lag.
Som nevnt foran kan de på forhånd fremstilte fragmenter ha ulike former, eksempelvis kuler, terninger etc. De prefabrikerte fragmenter kan også være av ulike typer i ulike partier av granathylsen. Fig. 2 viser at det øvre parti av granathylsen inneholder små fragmenter 5, mens det nedre, diametralt motstående parti inneholder grove fragmenter 6.
På denne måte blir det mulig med én og samme type granat å bekjempe ulike typer lett og tungt armerte mål ved at granaten etter detoneringen bringes til å vende den korrekte side mot målet.
Da kravene til styrke og robusthet for granathylsen er høyest under og bak drivbåndene, stilles ulike krav til hylsen i ulike partier av granaten. Fig. 1 og 2 viser derfor en større tykkelse i det bakre parti. Alternativt kan granaten også med fordel fremstilles slik at det bakre parti er fremstilt av et robust høystyrkemateriale 7, mens nesepartiet er fremstilt av et materiale med bedre effektegenskaper, se fig. 3.
Som. nevnt ovenfor utsettes partiet under drivbåndet især for høye spenninger. Ved også å fremstille drivbåndet 9 som en integrert del av granathylsen, kan hylseveggen holdes intakt under drivbåndet og må ikke svekkes ved å lage spor for drivbåndet.
Begge varianter, fig. 1 og 2, med en tykkere hylse og varianten ifølge fig. 3 med ekstra gode styrkeegenskaper, kan med fordel benyttes med det integrerte drivbånd.
Granathylsen ifølge oppfinnelsen kan fremstilles på ulike måter. Det er vesentlig for den aktuelle granathylse og de prefabrikerte fragmenter at de inngår en permanent forbindelse med hverandre. Dette kan eksempelvis oppnås ved å innlegge i granathylsen en mantel med prefabrikerte fragmenter eller med pulvermetallurgi hvor støttematerialet og fragmentene presses til en tett, kompakt mantel ved et høyt totaltrykk, eksempelvis over 100 MPa og en høy temperatur, eksempelvis over 1100°C. Drivbåndet kan også forbindes med granathylsen på tilsvarende måte. Granaten får således de endelige egenskaper ved en varmebehandling som tydelig må tilpasses de ulike materialkomponenter i granathylsen. Dersom granathylsen er bygget opp av tungmetallfragmenter, drivbåndet av et bløtt, ikke herdbart stål, og ellers av ett eller flere herdbare stål, er en varmebehandling som omfatter herding fra 80 0 - 1300°C, fortrinnsvis 800 - 1000°C, og en temperering opp til 700°C, fortrinnsvis 200 - 400°C, hensiktsmessig.
Oppfinnelsen er ikke begrenset til de ovenfor be-skrevne utførelser, men kan varieres innenfor patentkravenes ramme.
Det skal også understrekes at det med uttrykket
"ikke komprimerbart materiale" menes et materiale som ved et totaltrykk kun komprimeres elastisk.

Claims (12)

1. Granathylse omfattende preformede fragmenter (4), fortrinnsvis av et materiale med stor tetthet, og et materiale som omgir fragmentene og som sammen med fragmentene danner en sammenhengende mantel omkring granatens eksplosiver, KARAKTERISERT VED at det materiale som omgir fragmentene består av et fullstendig tett, ikke komprimerbart materiale som permanent er forbundet med de preformede fragmenter (4) ved hjelp av pulvermetallurgi eller støping.
2. Hylse ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at det materiale som omgir fragmentene består av et herdbart stål som etter fremstilling er forbundet med fragmentene (4) og som sammen med fragmentene danner en sammenhengende mantel.
3. Hylse ifølge krav 2, KARAKTERISERT VED at fragmentene (4) er anordnet i' direkte forbindelse med hylsens ytre overflate.
4. Hylse ifølge krav 3, KARAKTERISERT VED at hylsens tykkelse er begrenset til fragmentkulenes diameter bortsett fra under og bak granatens drivbånd hvor hylsen er tykkere.
5. Hylse ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at et halv-sirkelformet parti av granaten inneholder små fragmenter (5), mens det andre, diametralt motstående parti inneholder grovere fragmenter (6).
6. Hylse ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at hylsens bakre parti er fremstilt av et robust materiale (7) med stor styrke, mens nesepartiet er fremstilt av et materiale (8) med bedre effektegenskaper.
7. Hylse ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at drivbåndet (9) er konstruert som en sammenhengende del av hylsematerialet.
8. Fremgangsmåte ved fremstilling av en granathylse ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at de prefabrikerte fragmenter (4) innlegges i en permanent forbindelse med hylsematerialet, hvoretter granaten gis de endelige egenskaper ved varmebehandling.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 8, KARAKTERISERT VED at hylsen er fremstilt ved støping.
10. Fremgangsmåte ifølge krav 8, KARAKTERISERT VED at hylsen er fremstilt ved pulvermetallurgi hvor hylsematerialet i form avet metallpulver, sammen med de pref abrikerte fragmenter (4) , presses under høyt totaltrykk og høy temperatur, til en tett, kompakt mantel.
11. Fremgangsmåte ifølge krav 8, KARAKTERISERT VED at varmebehandlingen omfatter herding fra 800 - 1300°C og temperering opp til 700°C.
12. Fremgangsmåte ifølge krav 11, KARAKTERISERT VED at varmebehandlingen omfatter herding fra 100 - 1000°C og temperering ved 200 - 400°C.
NO851316A 1984-04-02 1985-04-01 Granathylse. NO851316L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8401792A SE450294B (sv) 1984-04-02 1984-04-02 Granatholje innefattande forformade splitter samt sett for dess tillverkning

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO851316L true NO851316L (no) 1985-10-03

Family

ID=20355387

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO851316A NO851316L (no) 1984-04-02 1985-04-01 Granathylse.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4644867A (no)
EP (1) EP0163033B2 (no)
CA (1) CA1290977C (no)
DE (1) DE3571872D1 (no)
ES (1) ES8708052A1 (no)
FI (1) FI82862C (no)
IL (1) IL74657A (no)
NO (1) NO851316L (no)
SE (1) SE450294B (no)

Families Citing this family (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2236833B (en) * 1989-10-11 1994-03-16 Dynamit Nobel Ag Warhead with enhanced fragmentation effect
CH681326A5 (no) * 1989-12-06 1993-02-26 Eidgenoess Munitionsfab Thun
US5166471A (en) * 1991-05-08 1992-11-24 Industrial Materials Technology, Inc. Warhead incorporating high-density particles
US5119730A (en) * 1991-08-05 1992-06-09 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Composite sheet stringer ordnance section
GB2302395A (en) * 1995-06-16 1997-01-15 Numerica Limited Grenade
DE19534215A1 (de) * 1995-09-15 1997-03-20 Diehl Gmbh & Co Splitterhülle eines Sekundärgeschosses eines Tandemgefechtskopfes
US6352600B1 (en) 1999-02-02 2002-03-05 Blount, Inc. Process for heat treating bullets comprising two or more metals or alloys, and bullets made by the method
US6613165B1 (en) 1999-02-02 2003-09-02 Kenneth L. Alexander Process for heat treating bullets comprising two or more metals or alloys
DE19917173A1 (de) * 1999-04-16 2000-10-19 Diehl Stiftung & Co Gefechtskopf mit Splitterwirkung
SE522935C2 (sv) * 2000-07-03 2004-03-16 Bofors Defence Ab Anordning för att anpassa ammunitionsenhet för olika typer av mål och situationer
ATE352023T1 (de) * 2001-03-14 2007-02-15 Rwm Schweiz Ag Projektil und verfahren zu dessen herstellung
US7038619B2 (en) * 2001-12-31 2006-05-02 Rdp Associates, Incorporated Satellite positioning system enabled media measurement system and method
US8689669B2 (en) 2003-04-30 2014-04-08 Bofors Defence Ab Method of producing warheads containing explosives
DE10328156B3 (de) * 2003-06-16 2014-03-13 Bae Systems Bofors Ab Verfahren zum Herstellen von Gefechtsköpfen, die Sprengstoffe enthalten
SE0800326L (sv) * 2008-02-14 2009-08-15 Bae Systems Bofors Ab Splittergranat och tillverkningsförfarande därför
TR201807643T4 (tr) * 2014-02-11 2018-06-21 Raytheon Co Çoklu parça katmanlı mühimmat.
EP3428247A1 (en) 2014-10-24 2019-01-16 Neste Oil Oyj Method for ketonisation of biological material
DE102014019202A1 (de) 2014-12-19 2016-06-23 Diehl Bgt Defence Gmbh & Co. Kg Geschoss
WO2016171794A1 (en) * 2015-03-02 2016-10-27 Nostromo Holdings, Llc Low collateral damage bi-modal warhead assembly
US9702677B2 (en) 2015-04-27 2017-07-11 Basic Electronics, Inc. Ammunition for providing a multilayer flowering upon impact
SE541548C2 (sv) 2015-06-17 2019-10-29 Bae Systems Bofors Ab Förfarande för förfragmentering av en stridsdel samt förfragmenterad stridsdel
EP3414513B1 (en) * 2016-01-15 2021-09-29 Saab Bofors Dynamics Switzerland Ltd. Warhead
US10634472B1 (en) 2016-03-22 2020-04-28 Northrop Grumman Innovation Systems, Inc. Prefragmented warheads with enhanced performance
US11614311B1 (en) 2016-03-22 2023-03-28 Northrop Grumman Systems Corporation Prefragmented warheads with enhanced performance
JP6239724B1 (ja) * 2016-12-01 2017-11-29 株式会社日本製鋼所 飛翔体
US11226181B2 (en) * 2017-03-06 2022-01-18 Omnitek Partners, L.L.C. High explosive fragmentation mortars
US11041704B1 (en) 2017-07-25 2021-06-22 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Method of manufacturing composite projectile body embedded with preformed fragments
WO2019177500A1 (en) * 2018-03-14 2019-09-19 Bae Systems Bofors Ab Pre-fragmentation of a warhead
SE544578C2 (sv) * 2020-02-28 2022-07-26 Bae Systems Bofors Ab Metod för framställning av en komponent för en stridsdel

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3974771A (en) * 1967-06-26 1976-08-17 Bolkow Gesellschaft Mit Beschrankter Haftung Splinter warhead for guided flying bodies for combating aerial targets
CH478396A (de) * 1967-07-26 1969-09-15 Oerlikon Buehrle Ag Sprenggeschoss mit mindestens einem Sekundärgeschoss
IL33703A (en) * 1969-01-20 1973-11-28 Bofors Ab Explosive shell
DE1931650A1 (de) * 1969-06-21 1971-01-07 Dynamit Nobel Ag Splittergeschoss
DE1943472A1 (de) * 1969-08-27 1971-03-04 Messerschmitt Boelkow Blohm Splittergefechtskopf
US3768414A (en) * 1971-05-21 1973-10-30 Us Navy Controlled fragment warhead
DE2129196C3 (de) * 1971-06-12 1975-11-13 Fa. Diehl, 8500 Nuernberg Splitterkörper für Splittergeschosse und -gefechtskopfe
DE2460013C3 (de) * 1974-12-19 1978-08-24 Sintermetallwerk Krebsoege Gmbh, 5608 Radevormwald Verfahren zum Herstellen metallischer Formkörper
DE2536308C3 (de) * 1975-08-14 1980-09-11 Diehl Gmbh & Co, 8500 Nuernberg Splitterkörper für Splittergeschosse und -gefechtsköpfe
DE2539684C1 (de) * 1975-09-06 1985-10-10 Diehl GmbH & Co, 8500 Nürnberg Splitterhuelle fuer Geschosse,Gefechtskoepfe,Wurfmunition u.dgl.
NL7701244A (nl) * 1976-03-23 1977-09-27 Diehl Fa Splinterhuls voor granaat-gevechtskop en dergelijke.
CH638609A5 (de) * 1978-12-22 1983-09-30 Eurometaal Nv Splittergebender kunststoffmantel fuer militaerische sprengkoerper.
DE3045361C2 (de) * 1980-12-02 1986-02-20 Diehl GmbH & Co, 8500 Nürnberg Vorrichtung zur Herstellung eines Splitterkörpers für Splittergeschosse und -gefechtsköpfe

Also Published As

Publication number Publication date
ES8708052A1 (es) 1987-09-01
EP0163033B1 (en) 1989-07-26
FI82862B (fi) 1991-01-15
FI851301L (fi) 1985-10-03
IL74657A0 (en) 1985-06-30
EP0163033B2 (en) 1992-10-21
EP0163033A3 (en) 1986-12-17
IL74657A (en) 1991-04-15
US4644867A (en) 1987-02-24
ES541658A0 (es) 1987-09-01
SE8401792D0 (sv) 1984-04-02
FI851301A0 (fi) 1985-04-01
DE3571872D1 (en) 1989-08-31
EP0163033A2 (en) 1985-12-04
CA1290977C (en) 1991-10-22
SE8401792L (no)
FI82862C (fi) 1991-04-25
SE450294B (sv) 1987-06-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO851316L (no) Granathylse.
KR101255872B1 (ko) 발사체 또는 탄두
US5313890A (en) Fragmentation warhead device
US3978796A (en) Focused blast-fragment warhead
CA2277205A1 (en) Projectile or warhead
US8061275B1 (en) Warhead selectively releasing fragments of varied sizes and shapes
NO851315L (no) Sprenggranathylse.
IL172284A0 (en) Kinetic energy rod warhead with lower deployment angles
US3731630A (en) High-explosive armor-piercing shell
US4899661A (en) Projectile containing a fragmentation jacket
US6601517B1 (en) Super-cavitating penetrator warhead
IL41602A (en) Canister for explosive fin-stabilized projectiles including a plastic body
RU2407980C2 (ru) Разрывной снаряд
US3217647A (en) Explosive charge construction
US8272328B1 (en) Method of converting bomblet to hand grenade
US8220395B1 (en) Method of converting bomblet to gun-launched grenade
US1150667A (en) Shell or projectile.
AU2004209894A1 (en) Double explosively-formed ring (defr) warhead
US3992998A (en) Warhead, penetrating nose shape
FR2325013A1 (fr) Enveloppe d'eclats pour balles, tetes de projectiles, projectiles, etc.
GB2246621A (en) Hollow charge
BE882272A (fr) Munition d'entrainement
ES2392723T3 (es) Material de carcasa para un proyectil explosivo, una granada de mano o similar
RU2080549C1 (ru) Корпус осколочного боеприпаса
CN217110685U (zh) 一种薄壁穿甲弹头部结构