NO840874L - Nagleinndrivningsapparat og naglemagasinenhet - Google Patents

Nagleinndrivningsapparat og naglemagasinenhet

Info

Publication number
NO840874L
NO840874L NO840874A NO840874A NO840874L NO 840874 L NO840874 L NO 840874L NO 840874 A NO840874 A NO 840874A NO 840874 A NO840874 A NO 840874A NO 840874 L NO840874 L NO 840874L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
nail
magazine
accordance
nails
strips
Prior art date
Application number
NO840874A
Other languages
English (en)
Inventor
Artur F Klaus
Original Assignee
Signode Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19833308698 external-priority patent/DE3308698A1/de
Priority claimed from DE19833308630 external-priority patent/DE3308630C2/de
Application filed by Signode Corp filed Critical Signode Corp
Publication of NO840874L publication Critical patent/NO840874L/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25CHAND-HELD NAILING OR STAPLING TOOLS; MANUALLY OPERATED PORTABLE STAPLING TOOLS
    • B25C1/00Hand-held nailing tools; Nail feeding devices
    • B25C1/001Nail feeding devices
    • B25C1/005Nail feeding devices for rows of contiguous nails

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører et spikerinndrivingsapparat med et magasin for opptakelse av spikrer som er sammenstilt i rette remser eller rader og som, fra forenden av en føring, eventuelt skråstilt i overensstemmelse med en innbyrdes forskyvning av spikrene og utmunnende gjennom en siderettet inn-løpskanal i en utdrivingskanal, innskyves én for én i en beredskapsstilling for eksempelvis pneumatisk utstøting fra utdrivingskanalen.
Ved et spikerinndrivingsapparat av kjent type kan det i magasinet opptas en enkelt spikerremse som består av et antall spikrer som er anordnet innbyrdes forskjøvet i rekkefølge og forbundet med hverandre ved hjelp av sideliggende papir- eller plaststrimler. Da magasinet, av hensyn til apparatets letthånd-terlighet, ikke må overstige en viss lengde, er magasinkapasi-teten meget begrenset. Spikerremsene må derfor utskiftes temmelig ofte, hvorved arbeidsutførelse med dette utstyr vanskeliggjøres.
Det er videre kjent spikerinndrivingsapparater med trommel-formete magasiner som kan romme over 300 spikrer. Spikrene må derved sammenføyes, ved hjelp av en plaststrimmel eller én eller flere ståltråder, til en endeløs remse i form av en rull som kan innføres i apparatets trommelmagasin. Selv om slike anord-ninger frembyr et større magasinvolum enn de førstnevnte remse-magasiner, har også rullmagasinet vesentlige mangler. Fylt med 300 spikrer eller mer er de f.eks. temmelig tunge og ikke egnet for enhver bruker. Det kan ikke valgfritt innføres ferre spikrer i magasinet, da det som regel bare vil være tilgang til ruller med bestemte spikermengder. En annen mangel ved trommelmagasinet er at etterfylling bare kan foretas når rullen er helt oppbrukt. Denne omstendighet har vist seg meget uheldig i praksis. Dersom det ved spikring av en ferdighusvegg eller et langt arbeidsstykke skal foretas 150 spikerinndrivinger i en rekke og det bare er 50 spikrer igjen i trommelmagasinet, vil brukeren måtte avbryte arbeidet etter 50 inndrivinger og begi seg til lagringsstedet for spikerruller, lade apparatet på ny og først deretter kunne gjenoppta sitt arbeide. Videre er fylling av magasinet omstendelig, og krever mange håndgrep. Det er f.eks. ikke mulig å fylle et trommelmagasin uten å legge apparatet fra seg, fordi det er nødvendig å bruke begge hender for å åpne trommelmagasinet og innføre forenden av rullremsen i medbringeranordningen. Trommelmagasinet må dessuten være av en meget bred og omfangsrik utførel-sesform, og av den grunn lar apparatet seg ofte ikke bruke på vanskelig tilgjengelige steder, da dette forhindres av de brede trommelmagasiner.
Oppfinnelsens formål er derfor å frembringe et spikerinndrivingsapparat av ovennevnte art som uten å være beheftet med de tidligere omtalte mangler ved trommelmagasiner, likevel har større magasinkapasitet.
Dette er ifølge oppfinnelsen oppnådd ved at magasinet er utformet som kassemagasin med bredde for opptakelse av to eller flere spikerremser eller -rader ved siden av hverandre, og at spikerremsene eller -radene kan forskyves i rekkefølge rettvinklet mot remsenes eller radenes plan, for å innrettes mot innløps-kanalen til utdrivingskanalen.
Et slikt kassemagasin kan også fylles med mer enn 300 spikrer som er anordnet i remse- eller radform, mén dette er ikke nødvendig, da totalladningen er sammensatt av enkeltremser eller -rader som hver for seg er relativt korte og som kan inn-føres i kassemagasinet i større eller mindre antall. Dersom det f.eks. på et arbeidsstykke bare skal foretas et lite antall spikringer, kan endog innføring av en enkelt spikerremse eventuelt være tilstrekkelig. Den store tyngde av et fullstendig fylt kassemagasin kan derved unngås. Det kan også når som helst foretas mellometterfyllinger, hvorved det i kassemagasinet innskyves én eller flere spikerremser i avpasning til det gjen-stående antall spikringer som skal gjennomføres. Ubeleilig av-brytelse av en spikerprosess grunnet etterfylling kan på denne måte unngås. Etterfyllingen av et kassemagasin ifølge oppfinnelsen er meget enkel, da de angjeldende spikerremser bare behøver å innskyves bakfra i en åpning i kassemagasinet. Omstendelig åpning av magasinet eller inntreing av remsen i medbringeranordningen bortfaller. De innførte spikerremser eller -rader blir ved innføringen i kassemagasinet tvangsmessig innrettet etter hverandre i riktig posisjon skjøvet mot innløpskanalen til utdrivingskanalen. Kassemagasinet ifølge oppfinnelsen behøver ikke å være lengre enn de hittil vanlige, smale innskyvningsmagasiner for enkeltspikerremser, da utelukkende magasinbredden er øket i overensstemmelse med spikermengden som skal opptas, men magasinet i sin helhet kan fremdeles tilvirkes så vidt smalt, at apparatet også kan komme til anvendelse på utilgjengelige steder.
Ved en fordelaktig utførelsesform av oppfinnelsen blir spikerremsene eller -radene, f.eks. ved hjelp av minst én fjær, tvunget i retning mot en fiksert anslagsflate som flukter med innløpskanalen til utdrivingskanalen. Derved oppnås på enkel måte en korrekt innretting av hver av spikerremsene eller -radene. Hver gang den første spikerremse er oppbrukt, følger den neste tvangsmessig etter i riktig tilføringsposisjon, til den siste spikerremse er oppbrukt.
Ved en enkel utførelsesform av oppfinnelsen kan eksempelvis magasinet være fastmontert på apparathuset, og anslagsflaten kan dannes av en av magasinets sidevegger.
Spikrene kan derved fremføres med sine spisser i anlegg mot bunnen i det fastmonterte magasin, idet bunnen på hensiktsmessig måte er høyderegulerbar, slik at spikrer av forskjellig lengde kan bearbeides med det samme kassemagasin.
Med en spesiell utførelsesform av oppfinnelsen foregår fremføringen av spikerremsene eller -radene ved hjelp av minst én materklinke som er anordnet over anslagsflaten og strekker seg i retning mot magasininnerkammeret, og som bringes i inngrep mellom de enkelte spikerskaft i spikerraden eller bak den i øyeblikket siste spiker i en spikerremse eller -rad som trykkes umiddelbart mot anslagsflaten. Ved anvendelse av materklinken kan også spikrene i en spikerremse som befinner seg i innrettet stilling i forhold til innløpskanalen til utdrivingskanalen, fremrykkes i retning av utdrivingskanalen.
Den i hvert fall ene materklinke vil på hensiktsmessig måte svinge fjærende ut av stilling ved å utsettes for en kraft
som virker i retning fra magasinets ifyllingsside, mens den derimot under påvirkning av en motsatt rettet kraft vil forbli fastlåst i fremspringende stilling. Fordelen med dette er at spikerremsene uhindret vil kunne innskyves bakfra i kassemagasinet langs anslagsflaten, uten at materklinkene må trekkes tilbake,
men at den angjeldende spiker som gripes bakfra, medføres for-over ved fremadbevegelse av materklinken. Under bevegelse langs kassemagasinet kan dessuten materklinkene forflyttes fra en fremre til en bakre endestilling hvori de på nytt kan bringes i inngrep bak et spikerskaft, uten å måtte trekkes tilbake på forhånd.
For å oppnå enkel og virkningsfull betjening er den i hvert fall ene materklinke anbrakt på en matersylinder som utenfor anslagsflaten kan beveges, f.eks. pneumatisk og/eller ved fjærkraft, i magasinets lengderetning.
Matersylinderen er på hensiktsmessig måte sikret mot dreining om sin akse, slik at de angjeldende materklinker ikke utilsiktet kan bringes ut av inngrep med spikerskaftene.
Matersylinderen er på hensiktsmessig måte opplagret forskyvbart på en føringsstang som forløper parallelt med magasinet.
Videre kan sylinderen, ved å forskyves i retning mot den bakre magasinende, for-spennes under motvirkning av en fjær.
Forskyvningen av matersylinderen fra en fremre til en bakre endestilling under motvirkning av fjæren gjennomføres derved på fordelaktig måte under påvirkning av det lufttrykk som er bestemt for udriving av spikrene. Når dette lufttrykk oppheves, kan følgelig matersylinderen med innbefatning av materklinken beveges i retning av kassemagasinets forende, under påvirkning av fjærkraften, og derved skyve den forreste spiker i den spikerremse som befinner seg i anslagsstilling, inn i utstøtingsstil-ling i utdrivingskanalen.
Ved en konstruksjonsmessig særlig enkel utførelsesform
i overensstemmelse med oppfinnelsens prinsipp er det i matersylinderen, i et sylinderkammer som står i forbindelse med ytterluften, anordnet en skruefjær som er innført på føringsstangen, og hvis fremre ende ligger an mot en innerskulder i matersylinderen og den bakre ende mot en ytterskulder på føringsstangen.
For å oppnå en enkel, pneumatisk styring av matersylinderen, kan det i føringsstangen være anordnet en gjennomløpskanal som kan oppta innstrømmende styretrykkluft fra drivstemplet og som utmunner i et andre, avtettet sylinderkammer i matersylinderen .
Denne sistnevnte, foreslåtte utførelsesform kan være slik anordnet at lufttrykket i det andre sylinderkammer oppbygges under utdrivingen av den i øyeblikket forreste spiker, og atter avlastes etter at driverbladet for utdriving av spikeren er til-bakeført oppad til utgangsstillingen. Deretter kan trykkfjæren atter skyve matersylinderen til dens fremre posisjon.
Matersylinderens arbeidslag må være minst dobbelt så stort som avstanden mellom to spikrer i spikerremsen eller -raden. Fordelen med dette er for det første at selv om det mangler en spiker i remsen eller raden, vil en påfølgende spiker likevel bringes i utdrivingsstilling. For det andre vil en etterfølgende spikerremse fremføres i umiddelbar tilslutning til enden av den forutgående, slik at det heller ikke i dette tilfelle vil finne sted et avbrudd i spikringsprosessen ved betjening av spikerut-løsingstasten.
De ovennevnte særtrekk gjelder spesielt for spikerremser eller -rader hvor spikrene er anordnet i slik innbyrdes avstand at materklinken kan bringes i inngrep mellom de enkelte spikerskaft. Ved spikerremser av en spesialtype med modifisert spiker-hode er imidlertid spikerskaftene, ved innbyrdes forskjøvete spikrer, beliggende umiddelbart mot hverandre, slik at materklinken umulig kan bringes i inngrep mellom spikerskaftene. I dette tilfelle vil en materklinke bringes i inngrep bak den bakerste spiker i en spikerremse eller en motsvarende spikerrad som i øyeblikket befinner seg i anslagsposisjon. For å sikre at det alltid er én materklinke som kan gjennomføre dette, vil det fortrinnsvis være anordnet to eller flere materklinker i rekkefølge i kassemagasinets lengderetning, og matersylinderens arbeidslag er fortrinnsvis minst en spikertykkelse større enn avstanden fra materklinke til materklinke i magasinlengderetningen.
For å unngå at den spikerremse som befinner seg i anslag, blir medført bakover av materklinkene, når disse under tilbake-føringen til ny utgangsstilling stryker langs spikerremsen, er det fortrinnsvis anordnet en løsgjørbar sperrehake som kan bringes i inngrep bak spikerskaftet på en spiker i den spikerremse eller -rad som i øyeblikket ligger an mot anslagsflaten. Denne sperrehake forhindrer en forskyvning av spikerremsen eller -raden i bakutgående retning, men vil også, på grunn av sin løs-gjørbarhet, tillate at en slik remse eller strimmel atter tas ut av kassemagasinet.
En spikerremse av kjent type omfatter et antall spikrer som er innleiret, innbyrdes skrått forskjøvet, i et relativt tykt plastbånd. Denne plaststrimmel er så bred at den ene spikerremse som ligger an mot anslagsflaten, kan forskyves i forhold til og langs den etterfølgende uten at spikerhodene hindrer hverandre gjensidig, slik det kan forekomme ved spikerremser hvor de innbyrdes forskjøvne spikrer bare sammenholdes med papirstrimler som er påklebet på sidene. I dette tilfelle vil det være særlig fordelaktig at spikerhodene eller spikerspissene opptas forskyvbart, med innbyrdes sideretningsavstand, i to eller flere føringsspor som forløper i magasinlengderetningen og som enkelt-vis kan innstilles i flukt med innløpskanalen til utdrivingskanalen. Avstanden mellom føringssporene er følgelig tilstrekkelig stor til at innbyrdes nærmestliggende spikerremser eller -rader uhindret vil kunne forskyves i forhold til hverandre. Foruten å oppta de i og for seg kjente remser av innbyrdes forbundne spikrer, kan slike føringsspor også tjene for magasinering av enkeltspikrer.
For at de enkelte spikerremser eller -rader skal kunne sideforskyves til flukting med utløpskanalen langs anslagsflaten, kan føringssporenes angjeldende anleggsflater være anordnet for å beveges bort og ut av inngrep med de avstøttede spikerhoder eller spikerspisser, slik at fremskyvingen av vedkommende spikerremse eller -rad foregår tvangsmessig ved fjærkraftpåvirkning.
Ved en alternativ utførelsesform i overensstemmelse med oppfinnelsens prinsipp kan imidlertid magasinet med førings-sporene i sin helhet, eller en del som innbefatter førings-sporene, være anordnet for, i forhold til det fastmonterte magasin, å kunne forskyves rettvinklet mot spikerremsenes eller -radenes plan i retning mot anslagsflaten, f.eks. ved forspenning gjennom fjærer.
Etter at den første spikerremse eller den første spikerrad er oppbrukt, vil magasinet i sin helhet eller hele den del som innbefatter føringssporene, forskyves tvangsmessig over en strekning, motsvarende føringssporenes innbyrdes avstand i sideretning, i retning mot anslagsflaten, slik at den påfølgende spikerremse eller spikerrad bringes i anlegg mot anslagsflaten.
Ved denne utførelsesform kan det sidelengs forskyvbare magasin være utstyrt med en siderettet utkragning som omgriper en føringsskinne som forløper i magasinlengderetningen, eller på annen måte være anordnet for sideforskyvning.
Matersylinderen kan derved være lengderetningsforskyvbart
opplagret i føringsskinnen.
Videre kan den fikserte føringsskinne danne anslagsflate
for spikrene.
Istedenfor at matersylinderen er avstøttet mot en skruefjær som er innmontert i et fremre sylinderkammer, kan den bakre ende av matersylinderen være avstøttet mot en trykkfjær i retning mot den bakre ende av føringsstangen.
Ved denne utførelsesform kan føringsstangen med fordel
være opplagret, forskyvbar i langsgående retning, på apparathuset, for bevegelse, sammen med matersylinderen, fra en fremre driftsstilling til en bakre fristilling. Den bakre ende av føringsstangen kan derved avstøttes mot en trykkfjær, slik at den etter fullført bevegelse atter skyves tvangsmessig til den fremre driftsstilling. Matersylinderen er forbundet, direkte eller indirekte, med en trekkrok som omgriper den spiker som i øyeblikket befinner seg i utdrivingskanalen. Når føringsstangen med matersylinderen forskyves i retning mot den bakre kassemagasinende,
vil samtidig spikerremsen med innbefatning av den spiker som allerede befinner seg i utdrivingskanalen tilbaketrekkes slik at denne spikerremse lettvint atter kan tas ut av kassemagasinet.
En konstruksjonsmessig enkel utforming av apparatet ifølge oppfinnelsen fremkommer dersom det sidelengs forskyvbare magasin blir styrt langs en føringssøyle som forløper på tvers av spikerremseplanet, og tvinges i retning mot anslagsflaten ved hjelp av en trykkfjær som er montert på føringssøylen. På denne måte vil alltid den etterfølgende spikerremse tvangsmessig innta riktig stilling i forhold til utdrivingskanalen, når den forrige spikerremse er oppbrukt.
Det sidelengs forskyvbare magasin kan i sin utgangsstilling, hvori spikerremsene eller -radene kan innskyves i magasinet, fastlåses under motvirkning av trykkfjæren, slik at en etterfylling kan foregå på enkel måte uten at magasinet må fastholdes manuelt i denne ladeposisjon, under motvirkning av trykkfjæren.
Selve magasinet eller delen med føringssporene kan være demonterbart forbundet med apparathuset. Magasiner eller spor-plater som på forhånd er fylt, vil derved kunne anbringes i rekke-følge på apparatet.
Delen med føringssporene kan være tilvirket som plateformet pakningsprofil som kan innskyves i magasinet. Derved muliggjøres en særlig enkel etterfylling.
Den plateformete pakningsprofil kan eksempelvis bestå av
en plastprofil i ett stykke. Dette kan fremstilles på enkel måte og medfører samtidig den fordel, at spikrene lett vil kunne gli gjennom føringssporene i retning mot utdrivingskanalen.
Føringssporene har fortrinnsvis et T-formet tverrsnitt, hvor spikerhodet opptas i T-tverrkanalen mens den tilsluttede T-grenkanal opptar spikerskaftdelen i direkte overgang til spikerhodet, slik at hver enkelt spiker er sikret i utstrakt grad mot sideutsvingning.
Apparatet ifølge oppfinnelsen kan videre være utstyrt med en løsgjørbar sperrehake for omgriping av den bakre ende av pak-ningselementet, hvorved en utilsiktet utgliding av pakningsprofilen fra kassemagasinet kan forebygges.
Oppfinnelsen vedrører videre en spikermagasineringsenhet med et holderelement for et antall spikrer som er anordnet i minst én rad, for opptakelse i magasinet på et spikerinndrivingsapparat, særlig av den tidligere beskrevne type.
Det er kjent en spikermagasineringsenhet i form av en så-kalt spikerremse (jfr. DE-OS 27 50 562) hvor et antall innbyrdes forskjøvne spikrer sammenholdes, enten innleiret i minst én plastmaterialstrimmel eller ved hjelp av papirstrimler som er fast-klebet på spikersidene, eller tråder.
Deler av tilsynelatende endeløse spikerremser blir som spikermagasineringsenhet spolet til en rull. Håndteringen av spikerinndrivingsapparater som skal lades med slike spikerruller, er imidlertid vanskelig. Spikerinndrivingsapparater som arbeider med relativt kortere, rettlinjete og følgelig ikke opprullete spikerremser, krever etterfylling med enkeltvise spikerremser,
og dette kan være arbeidskrevende, særlig dersom spikerinndrivingsapparatet er utstyrt med et kassemagasin for opptakelse av flere spikerremser side om side.
Oppfinnelsens formål er derfor å frembringe en spikermagasineringsenhet som har samme spikerkapasitet som kjente spikerruller, men som kan anvendes i spikerinndrivingsapparater med kassemagasin.
Dette er ifølge oppfinnelsen oppnådd ved at holderelementet er tilvirket plateformet med to eller flere spor som er åpen mot en av platesidene og innrettet for opptakelse av to eller flere spikerrader side om side.
En slik spikermagasineringsenhet kan i sin helhet innskyves i et kassemagasin på et spikerinndrivingsapparat. Når samtlige spikrer er oppbrukt, blir det tomme holderelement tatt ut av magasinet for å utskiftes mot en på forhånd eller i mellomtiden fylt spikermagasineringsenhet ifølge oppfinnelsen. Med få håndgrep er det på denne måte mulig å gjennomføre en fullstendig nyfylling av kassemagasinet på et spikerinndrivingsapparat av betydelig kapasitet.
Spikrene er fortrinnsvis opptatt lengderetningsforskyvbart i sporene, slik at de på enkel måte, ved hjelp av føringsklinker, kan medføres langs sporene i spikerinndrivingsapparatets magasin i retning mot utdrivingskanalen i spikerinndrivingsapparatets munnstykke.
På hensiktsmessig måte kan spikrene opptas med spikerhodene i sporene, da det derved vil oppnås en sikrere fastholding av spikrene i holderelementet.
Ved en spesiell utførelsesform av oppfinnelsen har sporene T-formet tverrsnitt. I disse T-formete spor kan spikrenes hoder innskyves i sideretning på enkel måte, og det vil kreves relativt stor kraft for at spikeren skal kunne rives ut i aksial retning fra et slikt spor. Mens T-sporets tverrkanal opptar selve spikerhodet, blir spikerskaftdelen i umiddelbar overgang til spikerhodet sikkert styrt mot overdrevne vinkelutslag i sideretning i T-sporets grenkanal som er åpen mot utsiden.
Sporene forløper fortrinnsvis parallelt med hverandre, slik at de enkelte spikerrader hver for seg kan skyves i samme retning ut av holderelementet.
For opptakelse av spikermagasineringsenheten i kassemagasinet på et spikerinndrivingsapparat har holderelementet fortrinnsvis stort sett rektangulær, eventuelt svakt konisk form, sett i planriss.
Fortrinnsvis er holderelementet tilvirket som en plastprofil i ett stykke. Foruten å lette fremstillingen vil dette også gi en gunstigere styring av spikrene i sporene.
Enden av sporene kan være atskillbart, eksempelvis opprivbart eller oppskjærbart, lukket. Så lenge sporene er lukket, tjener holderelementet som pakning for hele spikerfeltet, bestående av enkeltråder. Innen spikermagasineringsenheten innskyves i kassemagasinet på et spikerinndrivingsapparat, blir forsiden av sporene åpnet ved oppriving eller oppskjæring, mens baksiden fortsatt kan være lukket, slik at ingen spiker kan falle ut.
I en utførelsesform har holderelementet ifølge oppfinnelsen minst én utsparing for opprettelse av inngrep med en sikringsklinke i spikerinndrivingsapparatet. En slik sikringsklinke kan derved på enkel måte forhindre at spikermagasineringsenheten utilsiktet faller ut av spikerinndrivingsapparatets kassemagasin.
Det er ikke nødvendig at holderelementet for opprettelse av spikermagasineringsenheten fylles med ikke-magasinerte enkeltspikrer. Prefabrikerte spikerremser av i og for seg kjent type kan også innskyves i de enkelte spor. Dette vil særlig være fordelaktig dersom det plateformete holderelement som er innsatt i spikerinndrivingsapparatet, skal etterfylles helt eller delvis.
Videre kan holderelementet være utstyrt med langstrakte materialbruddlinjer som forløper parallelt med sporene i forut-valgte avstander og som muliggjør en lettere oppdeling av en større spikermagasineringsenhet i mindre underenheter. Det kan på denne måte foretas en tilpasning til de spesielle behov i forbindelse med en spikringsprosess eller til bredden av et gitt kassemagasin. Videre kan holderelementet innbefatte bruddlinjer som forløper på tvers av sporene, med henblikk på frembringelse av underenheter med mer eller mindre lange spikerrader av en gitt spikermagasineringsenhet. Oppdelingen i underenheter kan gjennomføres, særlig dersom holderelementet består av plast,
ved sønderskjæring eller sønderriving. Det er også tenkelig at to eller flere spikermagasineringsenheter ifølge oppfinnelsen kan sammenføyes, ved sammenskyvning, til større enheter. I dette øyemed kan det være anordnet egnete, motsvarende gripedeler ved holderelementets kanter.
Oppfinnelsen vil bli nærmere beskrevet i det etterfølgende under henvisning til de medfølgende tegninger, hvor:
Fig. 1 viser et sideriss, med visse partier utelatt, av
en første utførelsesform av et spikerinndrivingsapparat ifølge oppfinnelsen. Fig. 2 viser et sideriss, delvis i snitt, av apparatet ifølge oppfinnelsen. Fig. 3 viser et snitt, langs linjen III-III i fig. 2, av et kassemagasin ifølge oppfinnelsen.
Fig. 4a-4c viser et riss, langs linjen IV-IV i fig. 1 og
2, av den bakre ende av kassemagasinet ifølge oppfinnelsen hvori det kan innskyves enkeltvise spikerremser, til magasinet er helt fullt. Fig. 5 viser et riss i motsvarighet til fig. 4, men omfat-tende spikerremser som er sammenført til en pakning for innskyvning bakfra i kassemagasinet.
Fig. 6 viser et riss, sett i retningen VI ifølge fig. 2,
av en materanordning for spikerremsene eller -radene.
Fig. 7a og 7b viser hver sitt lengdesnitt langs linjen VII-VII i fig. 6, hvor drivstempelet befinner seg i to forskjellige stillinger. Fig. 8 viser et sideriss av en spikerremse som er særlig egnet for å håndteres i den utførelsesform av spikerinndrivingsapparatet ifølge oppfinnelsen som er vist i fig. 1-7. Fig. 9 viser et snitt av en annen versjon av det spikerinndrivingsapparat ifølge oppfinnelsen som er vist i fig. 2. Fig. 10a og 10b viser snitt i likhet med fig. 9, men hvor både spikerremsen mangler og andre deler er utelatt i kassemaga-sinpartiet, slik at materanordningen for spikerremsene blir bedre synlig ved forskjellige stillinger av drivstempelet. Fig. 11 viser et snitt langs linjen XI-XI i fig. 10, men hvor de enkelte spikerremser er opptatt forskyvbart med spikerhodene i føringsspor. Fig. 12 viser et sideriss av en spikerremse med et sideliggende papirfestebånd, som er egnet for å håndteres i et apparat ifølge oppfinnelsen som vist i fig. 9-11 og utstyrt med føringsspor.. Fig. 13 viser et isometrisk riss av en spikerpakningsenhet hvori flere spikerrader er magasinert side om side i førings-spor i en holderplate som i sin helhet kan innskyves i et kassemagasin på apparatet ifølge oppfinnelsen, i den utførelsesform som fremgår av fig. 9-11. Fig. 14 viser et isometrisk riss av en spikermagasineringsenhet ifølge oppfinnelsen.
Det er i fig. 1-7 vist et spikerinndrivingsapparat 1 i
en utførelsesform som er særlig egnet for spikerremsene 3 ifølge fig. 8, som omfatter et antall spikrer 4 som ved hjelp av en relativt tykk plastmaterialstrimmel 66 som kjent fra DE-OS 27 50 562, er forbundet med hverandre. Plastmaterialstrimmelen 66 har vanligvis slik tykkelse at de innbyrdes nærmestliggende spikerremser 3 avstøttes gjensidig og kan beveges glidende mot hverandre i langsgående retning uten at spikerhodene sammenhakes.
Spikerinndrivingsapparatet 1 ifølge fig. 1-7 omfatter et apparathus 9 med et munnstykke 3 5 som rettes mot arbeidsstykket og et sidelengs utadragende håndtak 37 med en håndutløsertapp 38 som imidlertid først kan bringes i funksjon når et utløsings-sikringsanslag 36 som er forskyvbart opplagret ved munnstykket 35, skyves tilbake ved at apparatet 1 anbringes på arbeidsstykket. Dersom håndutløsertasten 38 deretter betjenes, vil et drivstempel 19 med en øvre, bredere stempelflens 57 og en nedre, smalere stempelflens 58 forskyves pneumatisk fra sin tilbaketrukne stilling til en fremskutt stilling. Drivstempelets 19 fremre ende-flate er forbundet med et skyverblad 22 med en fremre spiss som ender i en utdrivingskanal 6 og som bevirker at en spiker 4
som befinner seg i beredskapsstilling i kanalen, drives ut av munnstykket 35 og inn i det tilgrensende arbeidsstykke. Et kasseformet magasin 2 i motsvarighet til den innbyrdes forskyvning av spikrene 4 i spikerremsen 3 som skal opptas av magasinet 2,
er fastgjort mellom munnstykket 35 og håndtaket 37. Den forreste spiker 4 i en spikerremse 3 kan fra magasinet 2 innskyves gjennom en siderettet innløpskanal 5 til beredskapsstilling i utdrivingskanalen 6. Magasinet 2 har slik bredde at flere spikerremser 3 kan rommes side om side. Magasinet 2 omfatter en undre bunn
11 som kan heves og senkes ved hjelp av en saksmekanisme 39 hvis høydestilling kan reguleres og fikseres ved betjening av en rille-skrue 40 hvis akseltapp 41 kan forskyves langs en sliss 42 i magasinets 2 sidevegg, slik at bunnen 11 kan innstilles for den angjeldende lengde av spikrene 4 som skal håndteres. Videre er det ved magasinets 2 bakre ifyllingsende L (jfr. fig. 4 og 5) anordnet en klaff 43 som er innrettet for å åpnes under motvirkning av en fjær 44, for innskyvning av spikerremser eller -rader 3, og som hindrer at spikerremsene eller -radene 3 utilsiktet faller ut av magasinet 2. Innersiden av magasinets 2 høyre sidevegg 8, sett fra brukerens standpunkt, at den som anleggsflate flukter med innløpskanalen 5 til utdrivingskanalen 6 i munnstykket 35. Magasinets 2 venstre sidevegg, sett fra brukerens standpunkt, er utstyrt med flere bladfjærer 7 som er slik anordnet at deres kraftvirkning er rettet mot den høyre sidevegg 8, hvorved det konstant vil utøves en kraft mot de spikerremser eller -rader 3 som er innført i magasinet 2, slik at disse skyves mot den høyre sidevegg 8. Den høyre sidevegg 8 innbefatter en utsparing 46 som forløper i magasinets 2 lengderetning og hvori-gjennom én eller flere materklinker 12 kan innføres til inngrep mellom spikerskaftene i den spikerremse 3 som tvinges umiddelbart mot den høyre sidevegg 8. Materklinkene 12 er anordnet svingbare om en aksel 47 på slik måte, at de under påvirkning av en kraft fra magasinets 2 ifyllingsside tvinges fjærende ut av spiker-remsens eller -radens 3 bevegelsesbane under motvirkning av en fjær 48, mens de under påvirkning av en kraft i motsatt retning, dvs. en skyvekraft mot et spikerskaft, bibeholder sin fastlåste og fremspringende stilling i retning mot utdrivingskanalen 6.
En begrensningstapp 49 tjener som vederlag for kraftvirkningen fra fjæren 48. Gjennom akselen 47 er materklinkene 12 forbundet med en matersylinder 13 som utenfor den høyre sidevegg 8 kan forskyves parallelt med magasinet 2 på en føringsstang 14. Ved hjelp av en virikelprofil 50 er matersylinderen 13 forankret mot dreiebevegelse om sin akse. Den bakre ende av føringsstangen 14 er ved hjelp av en vinkelprofil 51 fastskrudd til magasinet 2, mens stangens forende er innført i et lagerelement 52 ved munnstykket 35. I et fremre sylinderkammer 16 som står i forbindelse med ytterluften, er det anordnet en skruefjær 15 som om-slutter føringsstangen 14. Fjæren avstøttes med sin fremre ende mot en innerskulder 17 i matersylinderen 13 og med sin bakre ende mot en ytterskulder 18 på føringsstangen 14. Uten trykkluft-tilførsel vil følgelig matersylinderen 13 tvinges i en fremre endestilling under innvirkning av skruefjæren 15. Et bakre sylinderkammer 2.1 i matersylinderen 13 er avtettet mot f øringsstangen 14 og gjennom en kanal 20 i føringsstangen 14 og en kanal 53
i lagerelementet 52 forbundet med en luftledning 54 som utmunner i drivsylinderens 55 nedre kammer som ved hjelp av en pakning 70 er avtettet utad ovenfor en åpningsrekke 59. Dersom spikerinndrivingsapparatet 1 forbindes med en trykkluftkilde, vil rommet i drivsylinderen 19, mellom den øvre og den nedre stempelflens 57 og 58 også fylles med trykkluft. Når det ved betjening av håndutløsertasten 38 og utløsningssikringsknasten 36 igang-settes en spikerinndrivingsprosess, åpnes en hovedventil 56 hvorved drivstempelet 19 tvinges nedad av trykkluften som innstrømmer i drivsylinderen (fig. 7a). Den forreste spiker 4 som befinner seg i beredskapsstilling i utdrivingskanalen 6 blir derved inn-drevet i et arbeidsstykke. Den nedre stempelflens 58 på drivstempelet 19 vil samtidig overskride åpningsrekken 59 i det nedre drivsylinderparti, hvorved trykkluft som er innstrømmet mellom den øvre og nedre stempelflens 57 og 58 på drivstempelet 19,
gjennom en åpning 71, ledes gjennom et ytterkammer 72, luftledningen 54 samt kanalene 53 og 20 til det bakre sylinderkammer 21, og matersylinderen 13 forskyves bakut, parallelt med magasinets 2 lengderetning. En sperrehake 23 ved munnstykket 35
(fig. 6) forhindrer at spikerremsen 3 som ligger an mot sideveggen 8, føres bakover samtidig med den bakutgående bevegelse av materklinken 12. Ved hjelp av fjærer 61 blir en gripehake 60 på sperreklinken 23 inntvunget i et mellomrom mellom to innbyrdes nærmestliggende spikerskaft. Sperreklinken 23 er opplagret for svingebevegelse om en aksel 63 som er fast forbundet med magasinet. Ved hjelp av en løsgjøringstapp 62 kan gripehaken 60, manuelt og under motvirkning av fjærene 61, bringes ut av inngrep med spikerremsen 3 som derved kan trekkes bakover og ut av magasinet 2. Etter den bakutgående bevegelse av matersylinderen 13 under styring av lufttrykket og under motvirkning av fjæren 15 vil materklinken 12, ved enden av arbeidsslaget, gripe inn mellom to spikerskaft i den spikerremse 3 som befinner seg i anlegg mot sideveggen 8. Dersom trykkluften over drivstempelet 19 avledes til utsiden ved omstilling av fingerventilen 64 og hovedventilen 56, vil drivstempelet 19 tilbakeføres til sin øvre endestilling (fig. 7b). Derved vil også den ansamlete trykkluft i det bakre sylinderkammer 21 avledes utad gjennom kanalen 20, kanalen 53 og luftledningen 54, ytterkammeret 72 og åpningsrekken 59, som vist i fig. 7b, slik at matersylinderen 13 skyves fremad under innvirkning av den innmonterte trykkfjær 15 i det fremre sylinderkammer 16 hvorved spikerremsen 3 også forflyttes fremad ved hjelp av materklinken 12, og en ny spiker 4 bringes automatisk i beredskapsstilling i utdrivingskanalen 6. Denne prosess gjentas til den spikerremse 3 som ligger an mot sideveggen 8
i kassemagasinet 2, i sin helhet har forlatt magasindelen i retning mot munnstykket 35, hvoretter den påfølgende spikerremse 3, under trykket fra de bladfjærer 7 som er anbrakt ved den venstre sidevegg 45 i magasinet 2 skyves mot den høyre sidevegg 8
i magasinet 2 og derved bringes i inngrep med materklinken 12
på matersylinderen 13. Som følge av at matersylinderen 13, under sitt arbeidsslag, tilbakelegger en strekning som er minst dobbelt så lang som avstanden mellom to spikrer 4 i spikerremsen 3, vil den forutgående restspikerremse 3 som allerede befinner seg utenfor kassemagasinet 2 på vei til utdrivingskanalen 6, innhentes av den etterfølgende spikerremse 3, slik at det vil foregå en
kontinuerlig spikring til magasinet 2 er fullstendig tømt, eller til det etterfylles under arbeidet, når brukeren finner det ønskelig. Deri ligger en særlig fordel ved spikerinndrivingsapparatet 1 ifølge oppfinnelsen.
Fig. 9-11 viser spikerinndrivingsapparatet 1 ifølge oppfinnelsen i en annen utførelsesform som er spesielt bestemt for håndtering av spikerremser 3 som vist i fig. 12, eller spiker-grupper som vist i fig. 13. Spikerremsen 3 ifølge fig. 12 atskil-ler seg særlig fra den ifølge fig. 8 ved at spikrene 4, grunnet en modifisering av spikerhodene 24, ligger innbyrdes forskjøvet umiddelbart mot hverandre og sammenholdt av et sideplassert klebe-bånd 65, mens spikrene 4 ifølge fig. 8 er innleiret i en rela-tiv tykk plastbindematerialstrimmel 66, som opprettholder tilstrekkelig avstand mellom innbyrdes nærmestliggende spikerremser 3 i magasinet 2 slik at disse kan forskyves i forhold til hverandre uten å sammenhakes. Dette vil imidlertid kunne inntreffe ved spikerremsene 3 ifølge fig. 12, da spikerhodene 24 rager relativt langt ut over yttersidene av klebebåndene 65. Mens spikerremsene 3 ifølge fig. 8 kan styres med spikerspissene 10 understøttet mot den høyderegulerbare bunn 11 i det fastmonterte magasin 2, er utførelsesformen ifølge fig. 9-11 basert på frem-føring av spikrene 4 med spikerhodene 24 i føringsspor 25 i innbyrdes avstand. Da spikerskaftene i dette tilfelle er plassert tett mot hverandre, vil en materklinke 12 ikke kunne bringes i inngrep i et mellomrom. Den siste spiker 4 i hver spikerremse 3 vil derfor gripes av en materklinke 12 slik at hele spikerremsen 3 kan fremføres til munnstykket 35. Det er ved matersylinderen 13 anbrakt et glidestykke 67 som er vendt mot magasinets indre og som danner en anslagsflate 80 hvorfra et antall materklinker 12 som er fordelt i innbyrdes avstand langs den fulle lengde av magasinet 2, slik at en materklinke 12 eller et mater-klinkepar 12 til enhver tid vil gripe inn bak den siste spiker 4 i en spikerremse 3 under fremføringen.Matersylinderens 13 arbeidsslag er i dette øyemed minst én spikertykkelse større enn den innbyrdes avstand mellom materklinkene 12 i magasinlengderetningen .
Spikerinndrivingsapparatet 1 ifølge fig. 9-11 fungerer
i likhet med det apparat som er beskrevet i forbindelse med fig. 1-7, med en drivsylinder 55, en hovedstyreventil 56, en finger-ventil 64, et drivstempel 19 og et dermed forbundet skyverblad
22 som styres i den utdrivingskanal 6 hvori en spiker 4 holdes i beredskap, for å drives inn i et arbeidsstykke når apparatet utløses. Magasinet 2 er likeledes kasseformet men er i dette
tilfelle utstyrt med en siderettet utkragning 29 som er opplagret på en føringsskinne 28 som strekker seg i magasinets 2 lengderetning, for forskyvning i tversgående retning. Forsiden av førings-skinnen 28 er fastgjort ved munnstykket 35 og baksiden ved håndtaket 37 på apparathuset 9. Matersylinderen 13 hvis sidevegg mot magasinets indre er forbundet med glidestykket 67 som danner anslagsflaten 80 med de parvis anordnete materklinker 12, er forskyvbart opplagret i føringsskinnen 28. I likhet med den første utførelsesform er materklinkene 12 opplagret for fjærende utsvingning under innvirkning av en kraft i fremføringsretningen, mens de derimot, under innvirkning av en kraft i retning mot den bakre ende av magasinet 2, forblir fastlåst i fremspringende stilling i magasinets 2 innerkammer. Videre er matersylinderen 13 opplagret for glidebevegelse langs magasinet 2 på en stempel-stang 14 som er innført gjennom matersylinderen 13. Forenden av føringsstangen 14 opptas lengderetningsforskyvbart i en mon-teringsdel som er fastgjort til føringsskinnen 28. Midtkanalen 20, kanalen 53 og luftledningen 54 forbinder likeledes ytterkammeret 72 for drivsylinderens 55 stempeltilbakeføring, som vist i fig. 7a og 7b, med et sylinderkammer 21 for forskyvning av matersylinderen 13 under motvirkning av skruefjæren 15', som avstøtter det bakre endeparti av matersylinderen 13, mens den motsatte fjærende ligger an mot et vinkelstykke 68 hvori føringsstangen 14 er glidbart opplagret. Bakenfor vinkelstykket 68 som er forbundet med føringsskinnen 28, er føringsstangen 14 utstyrt med en utkragning 69 som er utformet som fjærlager og hvorpå
det er anbrakt en trykkfjær 30 som skyver føringsstangen 14 i fremføringsretningen. Uten trykklufttilførsel vil derimot matersylinderen 13 skyves til sin fremre endestilling under påvirkning av trykkfjæren 15. Dersom hovedventilen 56 åpnes ved betjening av fingerventilen 64, vil drivstempelet 19 tvinges nedad av trykkluften som innstrømmer i den øvre ende av drivsylinderen 55, hvorved den spiker 4 som befinner seg i utdrivingskanalen 6, inndrives i et arbeidsstykke (fig. 10b). Drivstempelet 19 over-skrider derved, kort før den nedre endestilling, en åpningsrekke 59 i drivsylinderen 55, slik at den trykkluft som befinner seg over drivstempelet 19 kan ledes, gjennom en O-ring som fungerer
som tilbakeslagsventil, til lagringskammeret for drivstempelets 19 tilbakegående takt. Derved fremføres også trykkluft langs den tidligere beskrevne bane til sylinderkammeret 21 i matersylinderen 13, slik at matersylinderen 13 og det dermed forbundne bevegelige glidestykke 67 med materklinkene 12 føres til den bakre stilling under motvirkning av trykkfjæren 15'. Grunnet en trykkvirkning mot anslagsflaten 80, som er nærmere beskrevet i det etterfølgende, blir spikrene 4 fastholdt, slik at materklinkene 12 ikke kan føre spikerremsen 3 bakover. Når det bevegelige glidestykke 67 med materklinkene 12 har nådd sin bakre endestilling, vil et av klinkeparene 12 bringes i inngrep bak den siste spiker 4, som følge av at matersylinderen 13 tilbakelegger en strekning som er minst én spikertykkelse lengre enn den innbyrdes avstand mellom materklinkene 12 i magasinlengderetningen. Ved omstilling av apparatet forskyves drivstempelet 19 til sin øvre endestilling, ved at stempelundersiden påvirkes av trykkluften som trenger inn i drivsylinderen 55 fra lagringsrommet for den tilbakegående sylindertakt. Etter at drivstempelet 19 har nådd den øvre endestilling, vil også lufttrykket under stem-pelet avlastes slik at luften i matersylinderen 13 likeledes kan unnvike. Matersylinderen 13 og det dermed forbundne glidestykke 67 med materklinkene 12 forskyves derved i retning mot munnstykket 35 under påvirkning av kraften fra trykkfjæren 15', hvorved den.påfølgende, forreste spiker 4 i spikerremsen 3 innskyves i utdrivingskanalen 6. Magasinkassen 2 som fortrinnsvis er tilvirket av ekstrudert aluminium, er tverrforskyvbart opplagret på en føringssøyle som i forhold til apparathuset 9 er fast forankret. Ved hjelp av en trykkfjær 27' som er montert på føringssøylen 32, blir magasinkassen 2 skjøvet mot høyre, sett fra brukerens standpunkt, på føringsskinnen 28. En profildel 26 med nedad åpne føringsspor 25 er innført i et øvre, ut-videt parti av magasinkassen 2 mellom innersiden av magasinkas-sens 2 tak og overkanten av føringsskinnen 28. Føringssporene 25 i den plateformete profildel 26 har T-formet tverrsnitt for opptakelse av spikerhodene 24 i spikerremsene eller -radene 3. Profildelen 26 består fortrinnsvis av plast, slik at spikerhodene 24 lett kan beveges glidende i føringssporene 25 og lett medføres av materklinkene 12 i fremføringsretningen. En gripehake 34 ved den bakre ende av magasinkassen 2 hindrer spikerremsene 3 eller spikrer 4 i en spikerremse eller profildelen 26 i å falle bakover ut fra magasinkassen 2. Ved hjelp av en (ikke vist) sperremeka-nisme kan dessuten magasinkassen 2 låses i den venstre utgangsstilling, sett fra brukerens standpunkt, under motvirkning av trykkfjæren 27. Denne stilling gjør det mulig for brukeren å fylle de T-formete føringsspor 25 med spikerremser 3, i det viste tilfelle med fire spikerremser 3. Etter frigjøring av sperre-mekanismen blir den første av spikerremsene 3 som er vendt mot glidestykket 67, grepet bakfra av materklinkene 12 og fremført trinnvis mot utdrivingskanalen 6 ved betjening av apparatet.
Når den første spikerremse 3 er oppbrukt, blir magasinkassen
2 fremført automatisk lengre mot høyre mot det bevegelige glidestykke 67, mens den neste spikerremse 3 gripes av materklinkene 12. For etterfylling av magasinet 2 kan det bevegelige glidestykke 67, sammen med føringsstangen 14, trekkes bakover ved hjelp av en gripeholt 33 som er fastgjort ved den bakre ende helt til en trekkrok 31 som er fastgjort ved den fremre ende av glidestykket 67, beveges bakover og omgriper den spiker 4 som allerede befinner seg i utdrivingskanalen 6, hvorved spikeren tilbaketrekkes i magasinet 2. Magasinet 2 kan således på den beskrevne måte skyves mot venstre, hvorved de allerede frigjorte, T-formete føringsspor 25 på ny kan fylles med spikerremser 3. Etter at magasinkassen 2 er frigjort fra denne ladestilling, kan arbeidet fortsettes. Også i dette tilfelle kan følgelig magasinet 2 stadig etterfylles på enkel måte. Istedenfor at det bakfra innskyves enkeltvise spikerremser 3 i profildelen 26 i magasinet 2, kan en tømt profildel 26 i magasinet 2 utskiftes, som det fremgår av fig. 13, mot en profildel 26 som er fullstendig fylt med spikrer 4. Denne separate profildel 26 ifølge fig. 13 opptar i dette tilfelle ingen spikerremser men derimot sikerrader 3, hvor spikrene 4 ikke nødvendig-vis er men kan være innbyrdes forbundet i langsgående retning. Profildelen 26 med de formagasinerte spikrer 4 representerer følgelig en spikerpakningsenhet av ny type, som muliggjør hurtig og fullstendig fylling av et magasin 2 både med spikerremser 3 og med et felt av enkeltspikrer 4. For fylling av profildelen 26 med umagasinerte spikrer 4 kan det være anordnet en spesiell fylleinnretning som kan være i funksjon samtidig som spikerinndrivingsapparatet 1 ifølge oppfinnelsen anvendes. Profildelen 26 har en spikeropptakelseskapasitet som tilnærmelsesvis mot-svarer kapasiteten hos spikerremsepakningen P ifølge fig. 5 og som fyller det indre av kassemagasinet 2 fullt ut.
Spikermagasineringsenheten 81 ifølge fig. 14 for spikrer
82 omfatter et stort sett rektangulært, plateformet holderelement 83 av plast. I elementets underside er det anordnet flere, i det viste tilfelle fire, innbyrdes parallelle spor 84 med T-formet tverrsnitt. Det er innført rader av spikrer 82 hvis hoder 85 opptas i sporene 84. En slik enhet, bestående av holderelementet 83 og de matriseaktig anordnete spikrer 82, er egnet for enkel, hurtig og fullstendig fylling av et kasseformet magasin på et spikerinndrivingsapparat. Sporene 84 kan ved fremstillingen av pakningsenheten lukkes i begge ender, slik at spikrene 82 ikke kan falle ut. Umiddelbart innen spikermagasineringsenheten 81 innskyves i et kassemagasin på et spikerinndrivingsapparat kan forsiden av sporene 84 opprives eller oppskjæres. Dette er i særlig grad mulig, dersom lukkingen er foretatt ved hjelp av en klebestrimmel eller en tynn plastvegg som er utformet i ett med holderelementet 83. I den bakre ende innbefatter det plateformete holderelement 83 flere utsparinger 86 for opprettelse av inngrep med en sikringsklinke i spikerinndrivingsapparatet, slik at kassemagasinet hindres i å falle ut ved et uhell. Som vist med brutte linjer, kan holderelementet 83 dessuten være utstyrt med langs- og/eller tversgående materialbruddlinjer 87 og 87<1>langs hvilke spikermagasineringsenheten 81 ved behov kan oppdeles i mindre underenheter.
Holderelementet 83 er åpenbart ikke bare egnet for opptakelse av ikke-magasinerte enkeltspikrer 82, men også for opptakelse av spikrer som allerede er formagasinert i form av spikerremser som det i figuren er antydet med en forbindelsesstrimmel 88 som er vist ved brutte linjer på den høyre spikerytterrekke.
En slik spikermagasineringsenhet 81 kan anvendes på den måte at den, etter at hele innholdet av spikrer er oppbrukt, atter etterfyller enten med prefabrikerte spikerremser eller med ikke-magasinerte enkeltspikrer.

Claims (29)

1. Spikerinndrivingsapparat med et magasin for opptakelse av spikrer som er sammenstilt til rette remser eller rader og som, fra forenden av en føring, eventuelt skråttforløpende i overensstemmelse med en innbyrdes stillingsforskyvning hos spikrene og utmunnende gjennom en tversgående innløpskanal i en utdrivingskanal, innskyves en for en i en beredskapsstilling for eksempelvis pneumatisk utstøting fra utdrivingskanalen, karakterisert ved at magasinet (2) er utformet som kassemagasin med bredde for opptakelse av to eller flere spikerremser eller -rader (3) ved siden av hverandre, og at spikerremsene eller -radene (3) kan forskyves i rekkefølge rettvinklet mot remsenes eller radenes plan, for å innrettes mot innløpskanalen (5) til utdrivingskanalen (6).
2. Apparat i samsvar med krav 1, karakterisert ved at spikerremsene eller -radene (3), f.eks. ved hjelp av minst én fjær (7), skyves i retning mot en fiksert anslagsflate (8) som er beliggende i flukt med innløpskanalen (5) til utdrivingskanalen (6).
3. Apparat i samsvar med krav 1 eller 2, karakterisert ved at magasinet (2) er fast forbundet med apparathuset (9), og at anslagsflaten (8) dannes av en sidevegg i magasinet (2).
4. Apparat i samsvar med et av kravene 1-3, karakterisert ved at spikrene (4) fremføres med sine spisser (10) i anlegg mot den fortrinnsvis høyderegulerbare bunn (11) i det fastmonterte magasin (2).
5. Apparat i samsvar med et av kravene 1-4, karakterisert ved at det, over anslagsflaten (8) i retning mot magasininnerkammeret, er anordnet minst én fremspringende materklinke (12) som bringes i inngrep mellom de enkelte spikrer (4) eller bak den i øyeblikket siste spiker (4) i en spikerremse eller -rad (3) som trykkes direkte mot anslagsflaten (8), hvor denne i hvert fall ene materklinke (12) tvinges fjærende ut av stilling under påvirkning av en kraft som virker fra magasinets (2) ladeside (L), men som under påvirkning av en motsatt rettet kraft fastlåses i fremspringende stilling.
6. Apparat i samsvar med krav 5, karakterisert ved at den i hvert fall ene materklinke (12) er anordnet på en matersylinder (13) som kan betjenes, f.eks. pneumatisk eller ved fjærkraft, og som fortrinnsvis, utenfor anslagsflaten (8), er opplagret forskyvbart i magasinets (2) lengderetning og fortrinnsvis sikret mot dreining om sin akse, på en føringsstang (14) som forløper parallelt med magasinet (2).
7. Apparat i samsvar med krav 6, karakterisert ved at matersylinderen (13), ved forskyvning i retning mot den bakre magasinende under motvirkning av en fjær (15), kan for-spennes idet matersylinderen (13), under motvirkning av fjæren (15), fortrinnsvis forskyves fra en fremre til en bakre endestilling under påvirkning av det lufttrykk som er bestemt for utdriving av spikeren (4).
8. Apparat i samsvar med krav 6 eller 7, karakterisert ved at matersylinderen (13), i et sylinderkammer (16) som står i forbindelse med ytterluften, opptar en skruefjær (15) som er montert på føringsstangen (14), hvor den fremre fjærende ligger an mot et innerskulderparti i matersylinderen (13) og den bakre fjærende mot et ytterskulderparti på føringsstangen (14).
9. Apparat i samsvar med et av kravene 6-8, karakterisert ved at føringsstangen (14) innbefatter en gjennomløpskanal (20) hvori drivstempelets (19) styretrykkluft kan innstrømme og som utmunner i et andre, avtettet sylinderkammer (21) i matersylinderen (13), hvor lufttrykket i det andre sylinderkammer (21) fortrinnsvis oppbygges under utdrivingen av den i øyeblikket forreste spiker (4) og avlastes etter at skyverbladet (22) for utdriving av spikeren (4) er tilbakeført oppad til sin utgangsstilling.
10. Apparat i samsvar med et av kravene 6-9, karakterisert ved at matersylinderens (13) arbeidsslag er minst dobbelt så langt som avstanden mellom to spikrer (4) i spikerremsen eller -raden (3), eller at matersylinderens (13) arbeidsslag er minst én spikertykkelse lengre enn den innbyrdes avstand mellom materklinkene (12) i magasinlengderetningen.
11. Apparat i samsvar med et av kravene 1-10, karakterisert ved en løsgjørbar sperreklinke (23) som kan bringes i inngrep bak en spiker (4) i den spikerremse eller -rad (3) som i øyeblikket ligger an mot anslagsflaten (8).
12. Apparat i samsvar med et av kravene 1-10, karakterisert ved at spikrenes (4) hoder (24) eller spisser (10) opptas forskyvbart i to eller flere føringsspor (25) som forløper i magasinets (2) lengderetning og som er inn-rettbare mot innløpskanalen (5) til utdrivingskanalen (6).
13. Apparat i samsvar med krav 12, karakterisert ved at hele magasinet (2) med føringssporene (25), eller en del (26) hvori føringssporene (25) er anordnet, kan forskyves rettvinklet mot spikerremsenes eller -radenes (3) plan i forhold til det fikserte magasin (2), i retning mot anslagsflaten (8), f.eks. under påvirkning av en for-spent fjær (27).
14. Apparat i samsvar med krav 13, karakterisert ved at det sidelengs forskyvbare magasin (2) innbefatter en siderettet utkragning (29) for omgriping av en styre-skinne (28) som forløper i magasinets (2) lengderetning.
15. Apparat i samsvar med krav 14, karakterisert ved at matersylinderen (13) er lengderetningsforskyvbart opplagret i føringsskinnen (28) og fortrinnsvis avstøt-tet mot en trykkfjær (15') (fig. 10) i retning mot den bakre ende av føringsstangen (14).
16. Apparat i samsvar med et av kravene 6-15, karakterisert ved at føringsstangen (14) er lengderet-ningsf orskyvbart opplagret på apparathuset (9) og bevegbar, sammen med matersylinderen (13), fra en fremre funksjonsstilling til en bakre fristilling.
17. Apparat i samsvar med et av kravene 6-16, k a r a k — terisert ved at den bakre ende av føringsstangen (14) ligger an mot en trykkfjær (30).
18. Apparat i samsvar med et av kravene 6-17, karakterisert ved at det til matersylinderen (13), direkte eller indirekte, er fastgjort en trekkrok (31) for omgriping av en spiker (4) som befinner seg i utdrivingskanalen (6), hvor trekkroken (31) i tilbaketrukket stilling fortrinnsvis vil låse et utløsingssikringsanslag (36) som er anordnet på munnstykket (35) .
19. Apparat i samsvar med et av kravene 13-18, karakterisert ved at det sidelengs forskyvbare magasin (2) som er opplagret på en styresøyle (32) som forløper på tvers av spikerremseplanet, kan skyves i retning mot anslagsflaten (8) ved hjelp av en trykkfjær (27') på føringssøylen (32), hvorved det sidelengs forskyvbare magasin (2), under motvirkning av trykkfjæren (27'), kan låses i den utgangsstilling hvori spikerremsene eller -radene lar seg innskyve i magasinet (2).
20. Apparat i samsvar med et av kravene 1-19, karakterisert ved at hele magasinet (2) eller den del (26) som innbefatter føringssporene (25), er demonterbart forbundet med apparathuset (9), idet delen (26) med føringssporene (25) fortrinnsvis er tilvirket som plateformet pakningsprofil som helst består av en plastprofil i ett stykke.
21. Apparat i samsvar med et av kravene 12-20, karakterisert ved at føringssporene (25) har T-formet tverrsnitt.
22. Apparat i samsvar med krav 20 eller 21, karakterisert ved en løsgjørbar sperrehake (34) som bringes i inngrep bak den bakre ende av pakningsprofilen (26).
23. Apparat i samsvar med et av kravene 12-22, karakterisert ved at den del (26) som innbefatter førings-sporene (25), og særlig pakningsprofilen (26), kan etterfylles med umagasinerte spikrer (4) eller prefabrikerte spikerremser (3) enten den befinner seg i stilling i apparatet eller er uttatt av dette.
24. Spikermagasineringsenhet med et holderelement for et antall spikrer som er anordnet i minst én rad, for opptakelse i et magasin på et spikerinndrivingsapparat, særlig et apparat i samsvar med et av kravene 1-23, karakterisert ved at holderelementet (83) er av plateformet konstruksjon med to eller flere spor (84) som er åpne mot den ene plateside, for opptakelse av to eller flere spikerrader som er plassert side om side.
25. Spikermagasineringsenhet i samsvar med krav 24, karakterisert ved at spikrene (82) opptas, fortrinnsvis med sine hoder (85) i sporene (84), for fremskyvning i magasinlengderetningen.
26. Spikermagasineringsenhet i samsvar med krav 24 eller 25, karakterisert ved at sporene (84) har T-formet tverrsnitt og fortrinnsvis forløper stort sett parallelt med hverandre.
27. Spikermagasineringsenhet i samsvar med et av kravene 24-26, karakterisert ved at holderelementet (83) er stort sett rektangulært og fortrinnsvis anordnet i form av en plastprofil i ett stykke.
28. Spikermagasineringsenhet i samsvar med et av kravene 24-27, karakterisert ved at sporenes (84) ender er atskillbart, eksempelvis opprivbart eller oppskjærbart, lukket.
29. Spikermagasineringsenhet i samsvar med et av kravene 24-28, karakterisert ved at holderelementet (83) er utstyrt med minst én utsparing (86) for opptakelse av minst én sikringsklinke i apparatet.
NO840874A 1983-03-11 1984-03-08 Nagleinndrivningsapparat og naglemagasinenhet NO840874L (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19833308698 DE3308698A1 (de) 1983-03-11 1983-03-11 Nageleintreibgeraet
DE19833308630 DE3308630C2 (de) 1983-03-11 1983-03-11 Nagelmagazinierungseinheit

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO840874L true NO840874L (no) 1984-09-12

Family

ID=25808931

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO840874A NO840874L (no) 1983-03-11 1984-03-08 Nagleinndrivningsapparat og naglemagasinenhet

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4558811A (no)
EP (1) EP0119542B1 (no)
DE (1) DE3468993D1 (no)
DK (1) DK133284A (no)
NO (1) NO840874L (no)

Families Citing this family (48)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4728021A (en) * 1986-07-07 1988-03-01 Kentec, Inc. Fastening machine
US4981246A (en) * 1989-10-27 1991-01-01 Kennedy George W Spiral feed fastener
US4784306A (en) * 1987-07-09 1988-11-15 Senco Products, Inc. High-load fastener packs for use with the magazines of fastener driving tools
DE8901289U1 (no) * 1989-01-14 1989-06-08 Paslode Gmbh, 6236 Eschborn, De
WO1991006400A1 (en) * 1989-10-27 1991-05-16 Kennedy George W Spiral feed fastener
JPH04365567A (ja) * 1991-06-12 1992-12-17 Makita Corp 釘打機におけるプッシャ装置
CA2126943A1 (en) * 1993-08-26 1995-02-27 David J. Simonelli Feed mechanism for gravity feed tackers
US5363999A (en) * 1993-08-26 1994-11-15 Stanley-Bostitch, Inc. Fastener feeder having vibratory brush
US5626274A (en) * 1996-02-05 1997-05-06 Illinois Tool Works Inc. Nail strip magazine with spring leaf to bias feeding member and to separate nail strips
US6016946A (en) * 1997-12-31 2000-01-25 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool shuttle valve
US6260519B1 (en) * 1997-12-31 2001-07-17 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool accelerator plate
US6045024A (en) * 1997-12-31 2000-04-04 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool intake reed valve
US6158643A (en) * 1997-12-31 2000-12-12 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool piston and piston ring
USD410182S (en) 1997-12-31 1999-05-25 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool
US6006704A (en) * 1997-12-31 1999-12-28 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool fuel metering system
US6041603A (en) * 1997-12-31 2000-03-28 Porter-Cable Corporation Internal combustion fastener driving tool accelerator plate
IT244715Y1 (it) * 1998-02-27 2002-03-14 Temar S R L Caricatore per pistola chiodatrice ad aria compressa .
USD416775S (en) * 1998-08-14 1999-11-23 Senco Products, Inc. Pneumatic fastener driving tool
EP1033209B1 (en) * 1999-03-04 2007-05-30 Max Co., Ltd. Magazine mechanism for nailing machine
US6708861B2 (en) * 2000-09-19 2004-03-23 Max Co., Ltd. Supply mechanism and nail magazine for connected nails in nailing machine
EP1658933B1 (en) * 2000-11-16 2007-11-14 Max Co., Ltd. Connected nail supplying mechanism for nailing machine
DE60229972D1 (de) * 2001-09-27 2009-01-02 Max Co Ltd Nagelmagazin für nagelmaschine
JP2003094353A (ja) * 2001-09-27 2003-04-03 Max Co Ltd 釘打ち機の釘マガジン
US20050001007A1 (en) * 2003-05-29 2005-01-06 Butzen Robert W. Pneumatic nailer
US6837414B1 (en) * 2003-12-03 2005-01-04 Kun-Chuan Chou Magazine for a powered nail-driving tool
US7314155B2 (en) * 2004-11-03 2008-01-01 Illinois Tool Works Inc. Modular magazine for fastener-driving tool
US7735577B2 (en) * 2005-09-20 2010-06-15 Power Products Iii, Llc Carrier strip system and method for different diameter fasteners
US20070074880A1 (en) * 2005-09-20 2007-04-05 Paul Gaudron Carrier strip system and method for different diameter fasteners
US7571844B2 (en) * 2006-01-26 2009-08-11 Sigma Tool & Machine, A Partnership Between Sigma Tool & Machine Ltd. And Sigma Fasteners, Ltd. Pneumatic hand tool for inserting t-nuts
DE102006020229A1 (de) * 2006-04-27 2007-10-31 Weinmann Holzbausystemtechnik Gmbh Maschine mit einem Streifennagler
WO2008049062A1 (en) * 2006-10-20 2008-04-24 Stanley Fastening Systems, Lp Fastener driving device with mechanisms to limit movement of nails
US8899460B2 (en) * 2007-06-12 2014-12-02 Black & Decker Inc. Magazine assembly for nailer
TWI434754B (zh) * 2007-08-17 2014-04-21 Rexon Ind Corp Ltd Nailer rotation device
CN101396816B (zh) * 2007-09-27 2010-09-22 力山工业股份有限公司 具有可切换推钉片的推钉装置
US8181836B2 (en) * 2008-09-03 2012-05-22 Illinois Tool Works Inc. Rotary fastener magazine
US8181712B2 (en) 2009-02-20 2012-05-22 Sigma Tool & Machine Nose piece for inserting fixing elements into predefined seats
CN204024002U (zh) * 2014-07-01 2014-12-17 台州市大江实业有限公司 一种地板枪的三合一枪夹
CN106541368A (zh) * 2015-09-22 2017-03-29 李自明 翻盖式汽钉夹汽钉枪
US10493607B2 (en) 2016-06-28 2019-12-03 Black & Decker, Inc. Concrete nailer having magazine cutout for deep tracks
US11325235B2 (en) 2016-06-28 2022-05-10 Black & Decker, Inc. Push-on support member for fastening tools
US11267114B2 (en) 2016-06-29 2022-03-08 Black & Decker, Inc. Single-motion magazine retention for fastening tools
US10987790B2 (en) 2016-06-30 2021-04-27 Black & Decker Inc. Cordless concrete nailer with improved power take-off mechanism
US11279013B2 (en) 2016-06-30 2022-03-22 Black & Decker, Inc. Driver rebound plate for a fastening tool
US11400572B2 (en) 2016-06-30 2022-08-02 Black & Decker, Inc. Dry-fire bypass for a fastening tool
US10589197B2 (en) 2016-12-01 2020-03-17 Life Technologies Corporation Microcarrier filter bag assemblies and methods of use
US10926385B2 (en) 2017-02-24 2021-02-23 Black & Decker, Inc. Contact trip having magnetic filter
CN219255473U (zh) 2020-03-25 2023-06-27 米沃奇电动工具公司 紧固件驱动器
WO2023141419A1 (en) * 2022-01-19 2023-07-27 Illinois Tool Works Inc. Magazine for a nailing device, such as a portable nailer and nailing device therefor

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3238983A (en) * 1963-05-21 1966-03-08 Abrahamsen Johan Portable nailing machine
US3266697A (en) * 1964-10-14 1966-08-16 Fastener Corp Fastener driving apparatus
US3437249A (en) * 1966-08-22 1969-04-08 Fastener Corp Fastener driving apparatus
US3688966A (en) * 1969-11-10 1972-09-05 Spotnails Magazine and feed assembly for a fastener-driving tool
US4126258A (en) * 1977-08-12 1978-11-21 Senco Products, Inc. Clamp nail driving tool
DE2750562C2 (de) * 1977-11-11 1983-04-21 Signode Corp., Glenview, Ill. Zu einem Nagelstreifen vereinigte Nägel und Werkzeug zum Eintreiben der Nägel
DE3119956C2 (de) * 1981-05-20 1984-11-22 Joh. Friedrich Behrens AG, 2070 Ahrensburg Schallgedämpftes Eintreibgerät für Befestigungsmittel

Also Published As

Publication number Publication date
DK133284D0 (da) 1984-02-29
EP0119542B1 (de) 1988-01-27
US4558811A (en) 1985-12-17
DE3468993D1 (en) 1988-03-03
DK133284A (da) 1984-09-12
EP0119542A1 (de) 1984-09-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO840874L (no) Nagleinndrivningsapparat og naglemagasinenhet
CA1310446C (en) High-load fastener packs for use with the magazines of fastener drivingtools
CA1055385A (en) Method and tool for applying ties
US4152857A (en) Means for loading small firearms including a box magazine and cartridge clips
US8484874B2 (en) Systems and methods for receiving and loading cartridges in bulk
DE60131477T2 (de) Zuführvorrichtung von Nagelstreifen für Nagelmaschinen
US7070082B2 (en) Pneumatic gun for fixing elements
US20120187177A1 (en) Powered nail driving tool mechanism
ITBO980005A1 (it) Fissatrice ad aria compressa.
EP0828587B1 (en) Feed assembly for a fastener driving tool
US3908884A (en) Nail and powered nailer
EP1188522B1 (en) Supply mechanism and nail magazine for connected nails in nailing machine
EP0938953A2 (en) Magazine for compressed-air nail firing tool
CA2863691C (en) Staples feeder assembly with concealed slider for pneumatic fastener magazine
US2418495A (en) Razor blade dispensing magazine
US8905284B2 (en) Fastener supply assembly
JPS59209773A (ja) 釘打機および釘マガジンユニツト
US2569221A (en) Magazine and feed means for stapling machines
NZ582652A (en) Automatic feed magazine for use with a nail gun or driver
JPS61259934A (ja) ラベルマガジンアセンブリおよび供給マガジン交換方法
NO145925B (no) Skinnegaaende vogn for transport og spredning av ballast og bankettmateriale for banelegemevedlikehold og lignende
JPS5973901A (ja) 自動釘打装置におけるステ−プル自動装填装置
US1734521A (en) Safety razor
FI90023B (fi) Anordning vid spikislagningsapparat
JP2567866Y2 (ja) 釘打機における連結釘の供給装置