FI90023B - Anordning vid spikislagningsapparat - Google Patents

Anordning vid spikislagningsapparat Download PDF

Info

Publication number
FI90023B
FI90023B FI875676A FI875676A FI90023B FI 90023 B FI90023 B FI 90023B FI 875676 A FI875676 A FI 875676A FI 875676 A FI875676 A FI 875676A FI 90023 B FI90023 B FI 90023B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
nail
belt
strip
barrel
arrangement according
Prior art date
Application number
FI875676A
Other languages
English (en)
Other versions
FI875676A0 (fi
FI875676A (fi
FI90023C (fi
Inventor
Boerje Sjoegren
Original Assignee
Nordisk Kartro Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nordisk Kartro Ab filed Critical Nordisk Kartro Ab
Publication of FI875676A0 publication Critical patent/FI875676A0/fi
Publication of FI875676A publication Critical patent/FI875676A/fi
Publication of FI90023B publication Critical patent/FI90023B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90023C publication Critical patent/FI90023C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25CHAND-HELD NAILING OR STAPLING TOOLS; MANUALLY OPERATED PORTABLE STAPLING TOOLS
    • B25C1/00Hand-held nailing tools; Nail feeding devices
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25CHAND-HELD NAILING OR STAPLING TOOLS; MANUALLY OPERATED PORTABLE STAPLING TOOLS
    • B25C1/00Hand-held nailing tools; Nail feeding devices
    • B25C1/001Nail feeding devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Dovetailed Work, And Nailing Machines And Stapling Machines For Wood (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Nonmetallic Welding Materials (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Finger-Pressure Massage (AREA)
  • Massaging Devices (AREA)

Description

! 90023 Järjestely naulansisäänlyöntilaitteessä
Keksinnön kohteena on järjestely vyöhön sijoitettujen tai toisiinsa yhdistettyjen naulojen vyön siirtämiseksi ja pitämiseksi naulansisäänlyöntiosassa varmistinlaitteella ja nau-lavyömakasiinilla varustetussa naulansisäänlyöntilaitteessa, jossa naulansisäänlyöntiosassa naula kerrallaan lyöntivaiku-tuksesta irrotetaan naulavyöstä ja isketään kohteeseen, joka on tarkoitettu kiinni- tai kokoonnaulattavaksi, jolloin nau-lavyön etummaisimman naulan, joka on vuoro irrottaa/iskeä, tarkkaa kohdistamista varten naulanlyöntiasemaan naulansisäänlyöntiosassa, on naulavyön kanssa kosketuksiin saatettava paikoituspyörä kiertyvästi laakeroitu naulansisäänlyön-tiosaan, ja jossa makasiiniin liittyy laitteen naulansisään-lyöntiosaan yhdistyvä, naulavyön vastaanottava vyönohjausra-ta, jossa naulavyö yhdessä sen kanssa vaikuttavan, rataan järjestetyn syöttölaitteen avulla, joka on sovitettu jatkuvaa tai jaksottaista syöttöä varten, siirretään kohti naulansisäänlyöntiosassa olevaa naulansisäänlyöntipaikkaa. On ymmärrettävä, että naulavyöllä tarkoitetaan tässä ja seuraa-vassa naula- tai vastaavia kiinnitinvarusteita, joita pidetään keskenään rinnatusten välimatkan päässä toisistaan, tai naulojen tai vastaavien kiinnittimien, jotka on muodostettu integraalisesti toisiinsa lähekkäiseen rinnakkaissuhteeseen jatkuvan integroidun yksittäiskappalerakenteen muodostamiseksi, vyötä. On myös ymmärrettävä, että naulat tai vastaavat kiinnittimet voidaan tehdä mistä tahansa sopivasta materiaalista, edullisesti levystä.
Teollisuudessa automaattisten naulauskoneiden tai vastaavien laitteiden, joilla on erilainen automatisointiaste, käyttä-minen tavaroiden mekanisoituun naulaamiseen on lisääntynyt viime vuosina. Tarkoitetun tyyppisissä koneissa/laitteissä naulat otetaan normaalisti makasiinista tai ne voivat itsessään muodostaa makasiinin tavalla, joka mahdollistaa nau lauksen suorittamisen jatkuvasti, peräkkäisten naulansisään- 2 90023 lyöntijaksojen välisin lyhyin tauoin, ilman riskiä toiminnan keskeytymisestä.
Kun koneeseen/laitteeseen syötettävät naulat ovat "nauhamaisten" varusteiden muodossa, ne pidetään normaalisti nau-lankantovyössä tasaisin välimatkoin sitä pitkin tai niillä voi olla yhtenäisen vyön muoto, jossa on lähekkäin olevia, keskenään yhdistettyjä nauloja, jotka on muodostettu inte-graalisesti tai sisällytetty metallinauhaan tai levynauhaan. Kone (laite) irrottaa naulat naulavyöstä yksi kerrallaan ja iskee erilliset naulat työkappaleeseen.
Käytännössä on havaittu, että naulat, jotka on muodostettu integraalisesti levynauhan (jota tämän jälkeen nimitetään "integroiduiksi nauloiksi") aikaansaamiseksi, ovat usein suositumpia kuin naulat, jotka kiinnitetään tai liitetään kantonauhaan tai -vyöhön, koska tällaiset "nauloilla täytetyt kantovyöt" ovat, muun muassa, kalliimpia valmistaa ja vaativat kantovyön täyttämisen nauloilla. Lisäksi jäljelle jäävät kantovöiden jäännökset, kun kaikki vyön naulat on käytetty, muodostavat jätteen.
Esimerkki nauhamaisista integroiduista nauloista on löydettävissä selitettynä ja esitettynä ruotsalaisesta patenttihakemuksesta no. 8504557-3.
Esillä oleva keksintö koskee näin ollen edellä mainitun tyyppistä järjestelyä, jota käytetään naulansisäänlyönti-laitteessa, joka ladataan vyömuodossa olevilla nauloilla.
Kun valmistetaan tai tuotetaan vöitä, joissa naulat on yhdistetty keskenään kuten edellä on määritelty, mekaanisten laitteiden avulla, on pyrkimyksenä tuottaa naulavöitä, joissa kaikilla vyössä olevilla yksittäisillä nauloilla tai naulamuodoilla on keskenään identtiset poikkileikkausmuodot ja sijaitsevat vakion, tasaisen välimatkan päässä viereisistä nauloista, jolloin naulajako on vakio vyön koko pituudella .
li 3 90023 Käytännössä on kuitenkin mahdotonta taata ehdottoman vakio poikkileikkausmuoto ja vakio naulajako kohtuullisin kustannuksin, ja tämän seurauksena tällaisten naulojen tai naula-muotojen poikkileikkausmuoto ja naulajako, so. kahden vierekkäisen naulan välinen etäisyys, vaihtelee välttämättä tietyissä annetuissa toleransseissa vyön pituudella aiheuttaen näin naula-asentojen säätämisen myöhemmin naulan ampu-mis- tai sisäänlyöntijakson aikana. Valmistustoleranssit, joita sallitaan sisäänlyöntiradassa ja piipun reiässä, jotka on liitetty laitteen naulansisäänlyöntiosaan tai perään, tekevät myös välttämättömäksi hienosäätää naulansisäänlyön-tipaikkaan tai peräpaikkaan sijoitetun naulan asentoa ennen laitteen "laukaisemista".
Näin ollen keksinnön ensisijainen päämäärä on saada aikaan tällaisessa laitteessa sellainen järjestely, joka takaa, että naulavyötä syötetään matka, joka on yhtä suuri kuin naulajako, so. kahden vierekkäisen naulan välinen matka, ja taata myös, että naulavyötä, jota on näin siirretty, pidetään sellaisella tavalla, että ensimmäisenä vyössä sijaitseva naula ottaa täsmälleen oikean asennon naulan erottamiseksi naulavyöstä ja naulan iskemiseksi sisään työkappaleeseen, so. on sijoitettu täsmälleen laitteen piipun keskiosan kohdalle huolimatta naulavyössä ja naulareiässä olevista vaihteluista, jotka ovat seurausta valmistustoleransseista. Tämä seuraavaksi vyöstä erotettavan ja työkappaleeseen iskettävän naulan tarkka kohdistus tai paikoitus on havaittu tarpeelliseksi, jotta oltaisiin ehdottoman varmoja siitä, että keskeytyksiä ei satu sen seurauksena, että naula on erotettu väärin naulavyöstä tai se on vahingoittunut, taipunut tai tarttunut kiinni piipun reikään väärästä kohdistuksesta johtuen ja on sivussa kuvitellusta propulsiolinjasta, jota pitkin naulansisäänlyöntivoima kohdistuu reiässä olevaan naulaan, tällaisten väärien kohdistusten aiheuttaessa keskeytyksiä automaattisessa naulansisäänlyöntitoiminnassa.
Keksinnön mukaan tämä päämäärä voidaan saavuttaa edellä mainitun tyyppisellä järjestelyllä, jossa naulansisäänlyön- 4 90023 tiosan suhteen liikkuvalla varmistinlaitteella, joka esijän-nityslaitteen ansiosta pysyy etummaisessa varmistusasennos-sa, on paikoituspyörän kohdalla sijaitseva salpapinta, sal-papinnan ja paikoituspyörän välissä on liikkuvasti laakeroitu salpalaite, joka salpalaitetta takaisinpäin vedettäessä (naulan lyöntiä varten) aktivoituu salpapinnan ansiosta ja siirtää paikoituspyörän kiinnittävään lukituskytkentään vyön kanssa välittömästi ensimmäisen naulan takana olevalla alueella, paikoituspyörä sijaitsee runko-osaan muodostetussa syvennyksessä, joka salpapinnan läheisyydessä ulottuu pesä-osaan olennaisesti kohtisuoraan siinä olevaa irrotettavasti asennettua vyönohjausrataa kohti, jolloin syvennyksen sisin pää on yhteydessä naulansisäänlyöntipaikkaan yhdistettyyn loveen laitteen putkessa, ja naulansisäänlyöntipaikka on siten konstruoitu, että se estää erillisen naulan (yksinäisen naulan) kiertymisen siinä.
Tässä tarkoitetun tyyppinen naulansisäänlyöntilaite käsittää, esimerkiksi, pneumaattisen naulapyssyn, jossa on piippu, joka on varustettu reiällä, johon naulat ladataan yksitellen piipun kylkeen sijoitetun aukon läpi, jolloin nämä naulat otetaan naulavyöstä, joka on sijoitettu piipun vieressä sivuaukon alueessa olevaan naulavyömakasiiniin ja järjestetty siirrettäväksi pitkin mainittua makasiinia. Kun naulavyön ensimmäinen naula sijaitsee oikeassa paikassaan piipussa, so. naulansisäänlyöntipaikassa, se erotetaan vyöstä ja samassa yhteydessä, isketään naulattavaan työkappalee-seen iskutyökalun avulla, joka on pneumaattisen männän tai . . iskutangon, joka on järjestetty edestakaisin liikkuvaksi piipun reiässä, muodossa, jolloin iskulaitetta käyttää tai sen käsittäessä osan pneumaattisesta mäntä-sylinteri-mekanismista, joka muodostaa osan naulapyssystä tavanomaisella • tavalla.
Tällainen naulapyssy on tavallisesti konstruoitu siten, että
II
5 90023 yhtään naulaa ei voida ampua siitä ellei kaksi keskenään itsenäistä irrotuslaitetta ole asetettu tiettyyn, sopivaan aseteltavaan a n. pum isä sen toon. Nämä laitteet voivat oi] a muodoltaan sorr/iikäyttöinen paineilrnaventti ili, jota täytyy pitää aukiasennossa pyssyn laukaisemista varten, ja niin kutsuttu va rmistin mekan isi:; i , joka turva-asennossa tyäntyy pyssyn piipun suuaukon toiselle puolelle ja jota, pyssyn lauka isoin j seksi, täytyy puristaa sisään tai vetää takaisinpäin matkan, joka mahdollistaa piipun suuaukon olemisen naulattavaa työ-kappaletta vasten, tai matkan siten, että turvalaite ottaa edeltä määrätyn ampumisasennon. Näin ollen piipun reiässä olevaa naulaa ei voida erottaa naulavycstä, ja siinä yhteydessä, iskeä työkappaleeseen pneumaattisen männän tai isku-tangon avulla ennen kuin edellä mainitut edeltä määrätyt lau-kaisuasennot on otettu.
Syöttölaitteella naulavyön syöttämiseksi pyssyn piipussa olevaan naulan sisäänlyöntipaikkaan voi olla monia muotoja, esimerkiksi syöttölaitteilla voi olla jännitettävän jousimeka-nismin muoto tai ne voi hyvin käsittää pneumaattisesti käytettävän mekanismin, joka on varustettu männällä, jota pidetään jännitettynä makasiiniin ladatun naulavyön takareunaa : vasten. Kohdat, joissa makasiini on liitetty naulapyssyyn ja '·_ siihen yhdistettyyn naulansisäänlyöntipaikkaan, on sopivasti . .*. sijoitettu siten, että vyenohjausrata voidaan helposti irrot- : taa naulansisäänlyöntiosasta, esimerkiksi tekemällä mahdolli- ä‘ ‘ seksi makasiinin kääntäminen tai kiertäminen pois naulansi- . säänlyöntiosasta lukitussalvan irrottamisen jälkeen. Tämä on ’·' havaittu edulliseksi muun muassa, kun halutaan poistaa vial linen tai vahingoittunut naula, tai kun halutaan puhdistaa makasiini ja vaihtaa sen vialliset osat.
: : Keksinnön peruskonsepti on turvalaitteen takaisinvedon hyväk- sikäytössä, joka turvalaite on siirrettävissä naulansisä; n-. lyöntiosan suhteen, mikä on välttämätöntä naulan iskemiseksi ;..' pyssyllä, s a 1p a p i n n a n siirtämiseksi k o s k e t u k se c n s a 1p a 1 ai t- teen kanssa, jonka salpapinta siirtää sitten kosketukseen naulanpaikoitusosan kanssa, joka vuorostaan siirtyy sillä 6 90023 asennon kiinnittävään lukituskytkentään vycn kanssa paikassa, joka on välittömästi naulansisäänlyöntipaikassa sijaitsevan naulan takana. Käytännössä naulanpaikoitusosan voi olla sopivaa kytkeytyä naulaan, joka on välittömästi vyössä ensimmäisenä olevan naulan takana, naulan syöttösuunnassa nähtynä, so. toisena olevaan naulaan. Tällä saadaan tärkeä etu tehdä mahdolliseksi naulavyön käyttäminen maksimissaan, jossa se lopuksi käsittää ainoastaan kaksi naulaa, joista ensimmäinen naula sijaitsee naulansisäänlyöntipaikassa, kun taas toista, taaksepäin olevaa naulaa käytetään ensimmäisen naulan tarkkaan paikoittamiseen lukituskytkennällä naulanpaikoitusosan kanssa. Sen jälkeen kun ensimmäinen kahdesta jäljellä olevasta naulasta on erotettu naapuristaan ja lyöty sisään työkappa-leeseen, on jäljellä ainoastaan yksi naula, jonka, naulansi-säänlyöntipaikan erityisestä konstruktiosta johtuen, vääntyminen estyy mainitussa paikassa ja se voidaan sopivasti pitää aksiaalisuunnassa naulansisäänlyöntipaikassa piipussa sitä varten olevan erillisen laitteen avulla, esimerkiksi reiän seinään sijoitetun kestomagneetin avulla. Tämä viimeksi jäljelle jäänyt naula voidaan sitten iskeä työkappaleeseen sen jälkeen kun makasiiniin on sijoitettu uusi naulavyc. Jos, syystä tai toisesta, halutaan välttää yksittäisten naulojen ampuminen, voidaan helposti järjestää salpalaite joka, kun jäljellä on ainoastaan muutamia nauloja, estää turvalaitteen takaisinpäin tai sisäänvetämisen ja siten estää edelleen pyssyllä ampumisen. Naulojen sisäänlyöntiä voidaan sitten jatkaa uudestaan heti kun uusi naulavyö on sijoitettu makasiiniin jäljellä olevan naulavyön taakse.
Tällä salpalaitteella voi myös olla toiminto, joka estää pyssyllä ampumisen kun makasiinissa tai naulansisäänlycntipai-kassa piipun reiässä ei ole (jäljellä) yhtään naulaa. Naula-pyssyn kulumisen ja repeytymisen kannalta on toivottavaa käyttää laitteita, jotka estävät pyssyn laukaisemisen lataamattomana, so. niin että pyssyä ei voi laukaista kun makasiinissa ei ole yhtään naulaa.
Patenttivaatimuksen 1 mukaisen järjestelyn edelleenkehitelmiä v 90023 on esitetty epäitsenäisissä vaatii,niksissä 2-6.
Patenttivaatimus 2 määrittää n a u 1 a n s i s Γ ä n 1 y ö n t i o s a n yl.dou edullisen suoritusmuodon ja esittää myt"s tavan ko.-oorij anna mainittu osa naulapyssyyn yhdessä sopivan varmistin,..ekanismin ja naulanpaikoitusosan konstruktion ja sen naulansisi ärilyöu-tiosaan järjestelyn kanssa.
Patenttivaatimus 3 määrittää varr.iistinmekanism in, joka soveltuu yksinkertaisen ja tehokkaan yhteisvaikutuksen aikaansaamiseen edellä mainitun salpapinnan, salpalaitteen ja naulanpaikoitusosan välillä.
Patenttivaatimus 4 määrittää tavan, jolla naulansisääniyön-tiosa, runko-osan muodossa, voidaan konstruoida naulanpaikoi-tusosan ja siihen liittyvän akselitapin ja salpalaittecn yhdessä siihen liittyvän pidinosan sijoittamiseksi, helpolla ja mukavalla tavalla. Patenttivaatimuksen mukaan nämä komponentit on sijoitettu syvennykseen runko-osassa, joka on erityisesti muodostettu tätä tarkoitusta varten.
Patenttivaatimus 5 määrittää vaikutuslaitteen edullisen suo-| : ritusmuodon ja tavan, jolla se asennetaan turvalaitteen ja : runko-osan väliin.
Patenttivaatimus 6 määrittää syöttölaitteen edullisen suoritusmuodon, jonka avulla naulavyctä siirretään makasiinissa, syöttölaitteen tässä tapauksessa ylläpitäessä jatkuvan eteenpäin suunnatun vaikutuksen vyöhön kohti naulansisäänlyönti-paikkaa.
Patentti vaatimus 7 määrittää tavan, jolla naulansisäänlycnti- paikka voidaan konstruoida naulavyön viimeisen naulan kierty- :: rnisen estämiseksi.
... Keksintöä selitetään nyt yksityiskohtaisesti viittaamalla keksinnön mukaisen järjestelyn esimerkkini! olevaan suoritus-.'·; muotoon, joka on esitetty liitteinä olevissa piirustuksissa, 8 90023 joissa
Kuvio 1 on sivukuva vertikaaliprojektiona keksinnön mukaisesta järjestelystä, joka on asennettu naulapyssyn, jolla on tarkoitus iskeä nauloja pystysuorassa suunnassa, etuosaan;
Kuvio 2 on vaakasuora poikki leikkauskuva järjestelystä otettuna pitkin kuvion 1 viivaa II—II;
Kuvio 3 on leikkauskuva naulansisäänlyöntiosasta otettuna pitkin kuvion 2 viivaa III-III; ja
Kuvio 4 on osittainen leikkauskuva naulansisäänlyöntiosan etuosasta otettuna pitkin kuvion 1 viivaa IV-IV.
Ensiksi viitataan kuvion 1 sivukuvaan, joka esittää alempaa (etu-) osaa naulansisäänlyöntilaitteesta 1, josta ainoastaan osa sisältyy kuvioon. Esitetyissä kuvioissa laitteen piippu 2 on esitetty pystysuorassa toiminta-asennossa, kun taas kuvio 3 esittää piipun reikää 3 ja sen geometristä pitkittäiskeski-akselia 4.
Keksinnön mukainen järjestely sisältää naulansisäänlyönti-osan, yleisesti esitetty kohdassa 5, joka muodostaa osan laitteesta 1 ja käsittää runko-osan, joka pitää sisällään naulansisäänlyöntipiipun 2. Runko-osan 5 yhteen sivuun on liitetty naulavyömakasiini, jossa siihen ladatut naulavyct on sijoitettu siten, että niihin vaikutetaan sycttösuunnassa. Makasiiniin 6 liittyy vyönohjausrata 7, jonka toinen pää päätyy runko-osaan 5, kuten kuvioissa 1-2 on esitetty. Vycnoh-jausrataa 7 pidetään sen halutussa sisäänpannussa asennossa pidinlaitteen 8 avulla, jossa on alapää 9, joka tarttuu oh-jausradan 7 pohjareunan ympärille. Pidinlaitteessa 8 on ylempi kiinnitysosa 10, joka on tukevasti liitetty naulansisään-lyöntilaitteen 1 koteloon tai koteloon tukevasti yhdistettyyn osaan. Makasiinia 6 pidetään sisäänpantuna rungossa 5 vyönoh-jausradan 7 toiseen päähän liitetyllä salpajousella 11, jousen 11 vapaan pään 12 koskettaessa pidinlaitteessa 8 olevaan
II
9 90023 viistoon pintaan 13 estäen näin Makasiinin vetämisen pois runko-osasta 5. Salpajousen 11 vaikutusvoiman ja viiston pinnan 13 yhdistelmä varmistaa, että makasiini 6 pidetään tehokkaasti sen sisäänpannussa asennossa, myös sen jälkeen kun sitä on käytetty pitkä ajanjakso, jolloin makasiinia 6 on toistuvasti otettu pois ja asennettu uudelleen, mistä on seurauksena salpajousen 11 vapaan pään 12 ja viistotun pinnan 13 k u 1 u m i n e n .
Makasiini 6 on varustettu pituussuunnassa ulottuvalla kanavalla 14, johon naulavyö (ei esitetty) sijoitetaan ja jossa sitä siirretään kohti rungon 5 reiässä 3 olevaa naulansisäkn-lyöntipaikkaa.
Vaikutus naulavyöhön voidaan saada aikaan kelan tai vastaavan ke la us m eka n i sr.: in 15 avulla, joka on asennettu vyön oh ja us radan 7 lähelle ja josta vetohihna 16 voidaan vetää, kelavoiri.an vaikutusta vastaan. Hihnan 16 vapaaseen päähän 17 on liitetty työntclaippa 16, jota ohjataan pitkin vyönohjausrataa 7 tapahtuvaa 1iukuliiketta varten. Tycntoiaippa on tarkoitettu laitettavaksi ohjausradan kanavaan 14 ladatun naula vyön pääte- tai takareunaa vasten työntövoiman kohdistamiseksi naula-vyöhön. Työntclaippa 16 on varustettu peukalo- tai sormikah-valla 19, joka työntyy ulospäin ohjausradasta 7 ja jota käy-;'· tetään vetämään takaisin työntclaippa ja sijoittamaan se r.au- : .·. lavyör, takareunan taakse. Työntölaipan 16 oikeanpuoleinen ta- :·. kapääty on varustettu, kuten piirustuksesta nähdään, koukulla . 20, jonka avulla tyyny voidaan helposti laittaa koukkuun ma kasiinin 6 vapaaseen ulkoreunaan 21. Koska työntölaippaan 16 jatkuvasti kohdistuu vetovoima hihnasta 6, uuden naulavyön sisäänpanoa kanavaan 14 voidaan helposti auttaa panem alia työn tolaippa koukkuun täysin venytettyyn tai taka isinvedet-tyyn asentoonsa. Heti kun tämä uusi naulavyö on ladattu kana-• : : vaan 14, koukku 20 painetaan kanavaan niin, että vetohihna 16 .·. ; pystyy vetämään työntölaipan kosketukseen naulavyön takareu- nan kanssa. Naulavyö on näin sijoitettu eteenpäin suuntautu-'1' van voiman alaiseksi.
10 90023 Järjestelyn naulansisäänlyöntiosaa tai runko-osaa 5 selitetään nyt yksityiskohtaiserrmiin. Runko-osa 5, johon makasiinin 6 vasen pää on sijoitettu, on liitetty pohjalevyyn 22, joka on ruuvattu tai pultattu tukevasti laitteen koteloon, esimerkiksi pulttien 23 avulla.
Kuten aiemmin on mainittu, laite on varustettu tavanomaisella tavalla varmistinmekanismilla, kuten esimerkiksi esitetyllä jalustinmaisella rakenteella 24, jonka alapää on varustettu viritysholkilla 25, joka on asennettu pitkin piippua 2 tapahtuvaa aksiaaliliikettä varten ja joka ainakin osaksi ympäröi sen suupäätä, ja joka muodostaa eteensijoitetun turvalaitteen ohjauslaitteen. Jalustinmaisessa turvalaitteessa 24, joka on asennettu aksiaalisesti liikkuvaksi runko-osassa 5, on sivu-haaraosa 26, johon on yhdistetty taaksepäin ulottuva haara 27. Tämä haara 27 on yhdistetty ja käyttää turvatankoa 28, jota täytyy puristaa sisäänpäin (ylöspäin kuviossa 1) ennen kuin naula voidaan ampua laitteesta 1 ja iskeä työkappalee-seen .
Sivuhaaraosaa 26 ohjataan myös pitkin runko-osaa 5 sivuhaara osan 26 reunaosan välityksellä, joka työntyy uurrettuun tankoon 29 tai vastaavaan välineeseen, joka on liitetty runko-osan 5 kylkeen, kuten selvästi näkyy kuviosta 2.
Sivuhaaraosan 26 takaosa 30 etäällä viritysholkista 25 on varustettu ohjauskäyrällä 31» jonka tarkoitus selitetään jäljempänä.
Turvalaitetta 24, joka liikkuu naulansisääni yöntiosan tai runko-osan 5 suhteen, pidetään sen etu-, varmistusasennossa (esitetty kuvioissa 1 ja 3) puristusjousen avulla, jolla tässä suoritusmuodossa on kierrejousen muoto, ja joka on asennettu sivuhaaraosassa 26 olevan sisäpuolisen, taaksepäin olevan pinnan 32 ja runko-osassa 5 olevan vastakkaisen, ulospäin olevan pinnan 33 väliin. Kierrejousta on merkitty numerolla 34 kuviossa 3.
Il 11 90023
Maulanpaikoitusmekanismia, joka pit/:;, tukevasti naulavyötf ja muodostaa keksinnön keskeisen konseptin, selitetään nyt yk äityi skoh tai sec;r.i in viitaten erityisesti kuvioihin 2 ja 3. Tämän naulanpaikoitusmekanismin tarkoituksena on variiiistaa, tili naulavyön ensir,;r.;iiinen naula, s.o. rivissf oleva naula, joka on erotettava vyöstä ja ammuttava laitteesta, sijoitetaan paikalleen täsmällisesti kuten halutaan. Näin ollen tämä naula täytyy paikoittaa tarkasti aiottuun naulansisäänlyöntipaik-kaan piipun 2 reiässä 3 varsinaisten naulan irrotus- ja ampu-misjaksojen aikana. Maulanpaikoitusmekanismi sisältä;' pyöritettävän ja sylinteri maisen naulanpaikoitusosan 35, jossa on uria tai vastaavia ulkonemia 36, jotka ulottuvat aksiaa]isosti sitä pitkin ja jotka on järjestetty tuotaviksi kosketukseen naulavyön kanssa. Esitetyssä suoritusmuodossa sylinteri-r,iäinen osa 35 on asennettu akselitapille 37, joka ulottuu yhdensuuntaisesti piipun 2 kanssa ja joka on akseloitu runko-osassa 5 tapahtuvaa pyörimis- ja sivuttaisliikettä varten. Maulanpaikoitusmekanismi sisältää myös edellä mainitun var-mistinmekanismin 24, ja erityisesti sen takaosan 30, joka on varustettu ohjauskäyrällä 31. Järjestely sisältää myös salpa-laitteen 38, jolla tässä suoritusmuodossa on pallomaisen kappaleen muoto ja joka on järjestetty liikkuvaksi ohjauskäyrän : : : 31 ja naulanpaikoitusosan 35 väliin, mainitun ohjauskäyr;"n 31 liikkuessa ylöspäin yhdessä turvalaitteen 24 kanssa ja i.:uo-. dostaessa salpapinnan naulanpaikoitusosan 35 alueeseen, f.';':in : .·. ol len kun turvalaitetta 24 työnnetään ylöspäin kuvioissa 1 ja 2 (so. siirretään sen varmistamattomaan asentoon niin että . laite voidaan laukaista) pallomaiseen kappaleeseen vaikuttaa salpapinta 31 ja saa aikaan osan 35 siirtymisen asennon kiinnittävään salpakytkentään naulavyön kanssa kohdassa, joka on välittömästi ensimmäisenä naulansisäänlyöntipaikassa olevan naulan takana. Vaihtoehtoisesti naulanpaikoitusosa 35 voidaan järjestää tuotavaksi kosketukseen toisena naulavyössä olevan : : : naulan kanssa tämän vaihtoehdon ollessa suositun käytännössä.
Naulanpaikoitusosa 35, joka tässä suoritusesimerkissä on esi-7' tetty kannuspyöräns, siihen liittyvä akseli tappi 37 yhdessä salpaosan 38 ja pidinosan 39 kanssa, jonka avulla salpaosaa 12 90023 pidetään aksiaalisesta runko-osassa 5, on kaikki sovitettu runko-osaan tehtyyn syvennykseen 40 (katso erityisesti kuvio 2). Tämä syvennys on vastapäätä salpapintaa tai ohjauskuyrää 31 ja ulottuu runko-osaan oleellisesti suorassa kulmassa siihen irroitettavasti sijoitettuun vyönohjausrataan 7 nähden. Syvennyksen 40 sisin osa liittyy loveen 41, joka sijaitsee piipussa 2 ja on naulansisäänlyöntipaikan vieressä reiässä 3, tämän loven 41 muodostaessa vyönohjausradan 7 vyönsijoituska-navan 14 laajennuksen.
Kun turvalaitetta 24 vedetään takaisin (ylöspäin kuvioissa 1 ja 3) tarkoituksena tehdä mahdolliseksi naulan ampuminen piipun 2 läpi, ohjauskäyrä 31, joka ei ole samansuuntainen piipun keskiakselin 4 kanssa, siirretään kohti ja kosketukseen pallomaisen salpalaitteen 38 kanssa, joka näin pakotetaan säteittäisesti sisäänpäin runko-osassa ja tuodaan paikoitus-osassa 35 olevan kahden keskenään vierekkäisen hampaan väliin. Naulanpaikoitusosa lukitaan nain pyörimistä vastaan ja pallomainen kappale 38 siirtää sen asennon lukitsevaan kytkentään naulavyön kanssa siinä toisena olevan naulan alueessa. Uritetun osan 35 lukituskytkentä naulavyön kanssa muodostaa näin ollen vyön halutun hienosäädön siirtämällä hieman eteenpäin tai vetämällä hieman taaksepäin toista naulaa, kuten tapaus voi olla, toisena olevan naulan paikoittamiseksi tarkasti kuten halutaan ja samalla myös naulansisäänlyönti-paikassa olevan ensimmäisen naulan.
Naulanpaikoitusmekanismin erilaiset osat on siten mitoitettu ja sovitettu toisiinsa nähden, että aikaansaadaan naulavyössä toisena olevan naulan edellä mainittu lukituspitokyky paikoi-tusosan 35 välityksellä, kun turvalaitetta 24 puristetaan sisään tai vedetään takaisinpäin sellainen määrä, että liukuvaa viritysholkkia 25 on siirretty pitkin piippua 2 matkan siten, että piipun vapaa etupinta 42 on kosketuksessa naulattavan työkappaleen pinnan kanssa tai on saavuttanut edeltä määrätyn laukaisuasennon työkappaleen pinnan suhteen, jota vasten vi-ritysholkki puristetaan. Tankoa 28, jota käyttää turvalaitteen 24 taaksepäin suunnattu haara 27, siirretään samalla
II
)3 90023 asentoon, jossa tarkasti paikoitettu, ensin.mäirien naula nau-lansisäänlyöntipaikassa voidaan laukaista laitteesta ja iskeä mainittuun työkappaleeseen. Varsinainen prosessi erottaa tällä tavoin oikein paikoitettu naula lopusta naulavyöstä saadaan aikaan tunnetulla tavalla edestakaisin liikkuvan männän tai iskutangon 43 nopealla iskumaisella liikkeellä' alaspäin pystysuorassa sijaitsevan piipun 2 reiässä 3, jolloin mäntää tai iskutankoa 43 käytetään edullisesti pneumaattisesti, iiau-lansisäanlyöntipaikassa sijaitseva naula leikataan ensin lopusta naulavyöstä ja isketään sen jälkeen edellä mainitulla nopealla iskuliikkeellö piipun reiän 3 läpi ja työ-kappaleen pintaan, jota vasten tai jonka läheisyyteen piipun 2 suun etupinta 42 on sijoitettu. Naulan sisäänlyönti-iskun päätteeksi iskutanko tai mäntä 43 palaa lähtöpaikkaansa, joka on esitetty kuviossa 3. Kun iskutanko tai mäntä palaa lähtöpaikkaansa, naulansisäänlyöntipaikka piipun 2 reiässä 3 tulee automaattisesti vapaaksi, mikä mahdollistaa vyönsyöttrmeka-nismin siirtää naulavyötä naulajaon verran, joka mekanismi tässä suoritusmuodossa koostuu kelamekanismin 15 vetohihnasta 16 ja siihen liitetystä työntölaipasta 18.
Kun rivissä seuraavana oleva naula sijoitetaan naulansi särin-lyöntipäikkaan reiässä 3, naulansisäänlyöntilaite, tai naula-: pyssy, viritetään laukaisemista varten painamalla sisään tur- : valaite 24 ja näin hienosti paikoittaen naula tarkasti nau- : lansisäänlyöntipaikkaan. Kuten on ymmärrettävissä, automaat- tisissa naulansisäänlyöntitoiminnoissa tapahtumakiertoa, joka - - käsittää naulansisäanlyönnin, iskutangon takaisinvedon, nau lan syötön, turvalaitteen takaisinvedon, naulavyössä olevan ensimmäisen naulan hienopaikoituksen, naulan sisäänlyönnin, jne, voidaan toistaa jatkuvasti hyvin lyhyin välein.
Lopuksi kiinnitetään huomiota joukkoon keksinnön mukaisen järjestelyn käytännöllisiä rakenteellisia yksityiskohtia .·. ; viittaamalla esitettyyn suoritusmuotoon. Runko-osa voi olla varustettu laitteella, joka estää viimeisen, yksinäisen rei-‘2 ässä 3 olevan naulan (niin kutsutun yksittäisen naulan) pu- toamisen alaspäin olevan piipun reiästä. Tällaisen laitteen u 90023 erästä esimerkkiä esitetään kuviossa 3 kestomagneetin Ui', muodossa, joka ulottuu säteittöisesti piipun 2 seinään ja jonka säteittäinen sisäpäätypinta muodostaa osan seinäpintaa, joka määrittää reiän 3. Magneetti 44 on asennettu ei-magneettiseen hoikkiin tai putkeen 45, joka on sijoitettu runko-osassa 5 olevaan säteittäiseen reikään, ja yksittäisen, irrallisen naulan tapauksessa, joka naula on sijoitettu naulansisään-lyöntipaikkaan, toimii naulan pitämiseksi mainitussa paikassa.
Kuten on ymmärrettävä, kun mäntä tai iskutanko 43 suorittaa työiskun eteenpäin reiässä 3, samalla irroittaen naulan nau-lavyöstä ja iskien mainitun naulan työkappaleeseen, jäljelle jääviin nauloihin naulavyön viereisessä osassa, vastapäätä piipussa 2 olevaa lovea 41 (kuvio 2), kohdistuu vastaava leikkausvoima, jonka vastareaktiovoiman täytyy ottaa vastaan naulavyön alaspäin suunnatussa pitkässä reunassa, kuten nähdään kuviosta. Näin ollen tanakka alasinlaite on edullisesti järjestetty ulottumaan pitkin tätä naulavyön pitkää reunaa naulavyössä ensimmäisinä sijaitsevien naulojen läheisyyteen. Kuten kuviossa 1 on esitetty, tällä alasinlaitteella voi sopivasti olla viistotun, kovateräskulmaelementin 46 muoto, joka kykenee toimimaan reaktiopintana tai tukipintana vyössä jäljellä oleville nauloille ja ulottuu täysin viritysholkissa 25 olevaan kehäuurteeseen 47 (katso kuvio 4).
Ajoittain voi myös olla toivottavaa tehdä laitteesta turvallinen naulojen enemmältä ampumiselta, kun naulavyössä on jäljellä vain muutamia nauloja. Tätä tarkoitusta varten turvalaitteen 24 haara 27 on voitu varustaa lovella 48, joka ottaa vastaan peukalokahvan 19 reunan 49, kun muutamia nauloja lukuunottamatta kaikki naulat on erotettu naulavyöstä tehden näin mahdottomaksi painaa takaisin turvalaitetta 24 ja virittää uudelleen laitetta.
Tässä pitäisi mainita, että suurimmalla osalla nauhamaisista, integroiduista nauloista, joita käytetään sen tyyppisissä laitteissa tai välineissä, joita on selitetty edellä ja havainnollistettu liitteinä olevissa kuvioissa, on ei-pyöreä I! '5 90023 kanta tai naulan osa, esimerkiksi D-muotoinen kanta, kaulan kiertymisen tai kääntymisen estän,iseksi piipun reiässä piipun reiän ylemmälle osalle (kuten kuviosta nähdään) voidaan antaa ei-pyöreä poikkileikkausmuoto, joka on samanlainen kuin naulojen ei-pyöreä kanta tai varsiosa. Tämä reiän poikkileikkauksen ei-pyöreä muoto täytyy olla vain reiän alueella, jossa naulan kanta sijaitsee ennen naulan ampumista laitteesta.
On itsestään selvää, että keksintö ei rajoitu tai sitä ei määrittele sen selitetty ja havainnollistettu suoritusmuoto, ja että muunnoksia voidaan tehdä seuraavien patentti vaatii, ;us-ten suojapiirin sisällä.

Claims (7)

1. Järjestely vyöhön sijoitettujen tai toisiinsa yhdistettyjen naulojen vyön siirtämiseksi ja pitämiseksi naulan-sisääniyöntiosassa (5) varmistinlaitteella (24) ja naula-vyömakasiinilla (6) varustetussa naulansisäänlyöntilaittees-sa (1), jossa naulansisäänlyöntiosassa naula kerrallaan lyöntivaikutuksesta irrotetaan naulavyöstä ja isketään kohteeseen, joka on tarkoitettu kiinni- tai kokoonnaulattavaksi, jolloin naulavyön etummaisimman naulan, joka on vuoro irrottaa/iskeä, tarkkaa kohdistamista varten naulanlyön-tiasemaan naulansisäänlyöntiosassa (5), on naulavyön kanssa kosketuksiin saatettava paikoituspyörä (35) kiertyvästä laakeroitu naulansisäänlyöntiosaan (5), ja jossa makasiiniin (6) liittyy laitteen naulansisäänlyöntiosaan (5) yhdistyvä, naulavyön vastaanottava vyönohjausrata (7), jossa naulavyö yhdessä sen kanssa vaikuttavan, rataan järjestetyn syöttölaitteen (17, 18) avulla, joka on sovitettu jatkuvaa tai jaksottaista syöttöä varten, siirretään kohti naulansisäänlyöntiosassa (5) olevaa naulansisäänlyöntipaikkaa, tunnettu siitä, että naulansisäänlyöntiosan suhteen liikkuvalla varmistinlaitteella (24), joka esijännityslaitteen (34) ansiosta pysyy etummaisessa varmistusasennossa, on paikoituspyörän (35) kohdalla sijaitseva salpapinta (31) , että salpapinnan ja paikoituspyörän välissä on liikkuvasti laakeroitu salpa-laite (38), joka salpalaitetta (24) takaisinpäin vedettäessä (naulan lyöntiä varten) aktivoituu salpapinnan (31) ansiosta ja siirtää paikoituspyörän (35) kiinnittävään lukituskytken-tään vyön kanssa välittömästi ensimmäisen naulan takana olevalla alueella, että paikoituspyörä (35) sijaitsee runko-osaan muodostetussa syvennyksessä (40), joka salpapinnan (31) läheisyydessä ulottuu pesäosaan (5) olennaisesti kohtisuoraan siinä olevaa irrotettavasti asennettua vyönohjaus- rataa (7) kohti, jolloin syvennyksen sisin pää on yhteydessä naulansisäänlyöntipaikkaan yhdistettyyn loveen (41) laitteen putkessa (2), ja että naulansisäänlyöntipaikka on siten konstruoitu, että se estää erillisen naulan (yksinäisen naulan) kiertymisen siinä. Il i7 90023
2. Anordning enligt patentkravet 1, kännetecknad av att indrivningspartiet utgör en apparatens (1) pipa (2) upptagande husdel (5) fäst i en tili apparaten hörande infäst-ningsplatta (22), pä vilken husdel säkerhetsbygeln (24) är förskjutbart lagrad och styrd av pipan (2), och att positioneringshjulet (35) är en kuggförsedd cylindrisk rulle anordnad pä en med pipan ätminstone tillnärmelsevis paral-lell lagringstapp (37), som är roterbart och sidoförskjut-bart lagrad i husdelen (5). 20 90023
2. Patenttivaatimuksen l mukainen järjestely, tunnettu siitä, että naulansisäänlyöntiosa muodostaa laitteen runko-osan (5), joka pitää sisällään laitteen naulanampumispiipun (2) ja joka on liitetty laitteessa olevaan liitoslevyyn (22) ja johon runko-osaan varmistinosa (24) on asennettu piipun (2) aksiaalisuuntaista liikettä varten ja ohjataan sillä; ja että paikoituspyörä (35) on muodoltaan uritettu tai hammastettu sylinterimäinen kappale, joka on asennettu akselitap-piin (37), joka on ainakin oleellisesti yhdensuuntainen piipun kanssa ja joka on asennettu kierto- ja sivuttaisliikkei-tä varten runko-osaan (5).
3. Anordning enligt patentkravet 2, kännetecknad av att säkerhetsbygeln (24) har en sidoskänkeldel (26) med en pa pipan (2) förskjutbart lagrad ansättningshylsa (25), vars fria främre ände pressas mot det bespikade objektet vid by-gelns tillbakatryckning, och att vid sitt frän ansättnings-hylsan (25) fjärmade bakre parti (30) har sidoskänkeldelen (26) en in mot spärrorganet (38) vänd styrkurva (31), som ätminstone delvis förlöper ieke-parallelIt med pipans cent-rumlinje (4) och som vid bygelns tillbakatryckning förskjuts mot spärrorganet (38), vilket därigenom i sin tur förskjuts radiellt inät i husdelen (5) till ingrepp mellan ett par av kuggarna (36) pä rullen, som därvid läses mot vridning och bringas i spärringrepp med spikbandet i omrädet av den näst längst fram i bandet belägna spiken.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että varmistinlaite (24) on jalustinmainen muodoltaan ja käsittää sivuhaaraosan (26), joka on yhdistetty viritys-hoikkiin (25), joka on asennettu pitkin laitteen (1) piippua (2) pitkin tapahtuvaa aksiaaliliikettä varten ja jonka vapaa etupää on tarkoitus painaa naulattavaa työkappaletta vasten varmistinlaitteen vetämiseksi takaisinpäin; ja että sivuhaaraosan (26) takaosa (30) on varustettu etäällä virityshol-kista (25) ohjauskäyrällä (31), joka on kohti salpalaitetta (38) ja joka on ainakin osaksi ei-yhdensuuntainen piipun (2) geometrisen pitkittäiskeskiakselin (4) kanssa, ja joka, kun varmistinlaitetta vedetään taaksepäin, siirtyy salpalaitetta (38) vasten siirtäen samalla mainittua salpalaitetta säteit- ;täisesti sisäänpäin runko-osassa (5) kosketukseen sylinteri-.·. mäisessä kappaleessa olevien kahden keskenään vierekkäisen hampaan tai vastaavien ulokkeiden (36) väliin, lukiten näin . sylinterimäisen kappaleen pyörimistä vastaan ja tuoden mai nitun sylinterimäisen kappaleen salpakosketukseen naulavyön kanssa mainitussa vyössä toisena olevan naulan läheisyydessä.
4. Anordning enligt patentkravet 2 eller 3, kännetecknad av att förutom positioneringshulet (35) med sin tillhörande lagringstapp (37) är ocksä spärrorganet (38) tillsammans med en detsamma i husdelen axiellt kvarhällande hällardel (39) upptagna i urtaget (40) i husdelen, varvid utskärningen (41) vid urtagets innersta ände bildar förlängning av bandstyr-banans (7) upptagningsränna (14) för spikbandet.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen järjestely, tun-nettu siitä, että lukuun ottamatta paikoituspyörää (35) ak-selitappineen (37) myös salpalaite (38) ja pidinosa (39), jolla salpalaite pidetään aksiaalisesti runko-osassa, sijaitsevat runko-osaan muodostetussa syvennyksessä (40), joi- 18 90023 loin syvennyksen sisin pää yhdistyy loveen (41) laitteen putkessa (2) naulansisäänlyöntipaikan vieressä, mainitun syvennyksen muodostaessa vyönsijoituskanavan (14) laajennuksen vyönohjausradassa (7) .
5. Anordning enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknad av att förspänningsorganet utgörs av en skruv-fjäder (34) insatt mellan ä ena sidan en invändig, bakätvänd yta (32) hos sidoskänkeldelen (26) i omrädet av dennas främre parti, och, ä andra sidan, en motsvarande, utätvänd yta (33) hos husdelen (5).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely, tunnettu siitä, että jännityslaite on muodoltaan kierrejousi (34), joka on sijoitettu toiselta puolelta sivuhaara-osan (26) sisällä sen etuosan alueessa taaksepäin suuntautuvan pinnan (32) ja toiselta puolelta runko-osassa (5) vastapäätä olevan, ulospäin suuntautuvan pinnan (33) väliin.
6. Anordning enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknad av att matarorganet är ett spikbandet päverkan-de förspänningsdon som omfattar en vid bandstyrbanan (7) monterad upprullningsmekanism (15) med ett därifrän, under övervinnande av en upprullningskraft, frän mekanismen ut-dragbart spännband (16) i vars fria ände är fäst ett längs spikbandstyrbanan (7) glidbart styrt ansatsorgan (18) avsett att ansättas mot änden av ett i bandstyrbanans upptagnings- II 2i 90023 ränna (14) placerat spikband för att pä detsamma utöva en spikbandet främät p&skjutande förspänningskraft.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely, tunnettu siitä, että syöttölaite on naulavyöhön vaikuttava laite, joka käsittää vyönohjausradan (7) viereen asennetun kelamekanismin (15) ja vetohihnan (16), jota voidaan vetää kelamekanismista sen aiheuttamaa kelausvoimaa vastaan, ja työntölaipan (18), joka on liukuvasti asennettu vyönoh-jausrataan (7) ja yhdistetty vetohihnan vapaaseen päähän, mainitun työntölaipan ollessa tarkoitettu sijoitettavaksi naulavyön takareunaa vasten vyönohjausradan kanavassa (14) työntövoiman kohdistamiseksi naulavyöhön.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely, kun nauloissa on ei-ympyrämäinen osa, tunnettu siitä, että osalla piipun (2) reikää (3) on ei-pyöreä poikkileik-kausmuoto, joka vastaa mainitun naulaosan ei-pyöreää muotoa, naulan kiertymisen tai kääntymisen estämiseksi naulansisään-lyöntipaikassa. l. Anordning för frammatning och fasthällning av bandad eller bandformigt sammanhängande plätspik i indrivningspar-tiet (5) av en med säkerhetsbygel (24) och spikbandmagasin (6) försedd spikislagningsapparat (1), i vilket indrivnings-parti en spik i taget genom slagpäverkan avskiljes frän spikbandet och indrives i ett objekt som skall fast- eller hopspikas, varvid för exakt positionering av den längst fram II i9 90023 i spikbandet belägna spiken, som stär i tur att avskiljas/-indrivas, i ett spikindrivningsläge i indrivningspartiet (5), är ett i ingrepp med bandet bringbart positionerings-hjul (35) roterbart lagrat i indrivningspartiet (5), och där magasinet (6) omfattar en till apparatens indrivningsparti (5) anslutande, spikbandet upptagande bandstyrbana (7) vari bandet medelst ett detsamma päverkande, vid banan anordnat matarorgan (17, 18), som är inrättat för kontinuerlig eller intermittent matning, frammatas i riktning mot spikindriv-ningslaget i indrivningspartiet (5), kännetecknad av att den relativt indrivningspartiet rörliga säkerhetsbygeln (24), som av ett förspänningsorgan (34) kvarhälles i ett främre säkringsläge, har en i omrädet av positioneringshjulet (35) belägen spärryta (31), att mellan spärrytan och positioneringshjulet är rörligt lagrat ett spärrorgan (38), som vid bygelns (24) tillbakatryckning (för spikislagning) päverkas av spärrytan (31) och förskjuter hjulet (35) tili lägesfixe-rande spärringrepp med bandet i omrädet omedelbart bakom den längst fram belägna spiken, att positioneringshjulet (35) är upptaget i ett i husdelen utformat urtag (40) som i omrädet av spärrytan (31) sträcker sig in i husdelen (5) väsentligen vinkelrätt mot den däri lösbart insatta bandstyrbanan (7), varvid urtagets innersta ände stär i förbindelse med en tili . : : spikindrivningsläget anslutande utskärning (41) i apparatens pipa (2), och att indrivningsläget är sä utfört, att en se-parat spik (singelspik) är förhindrad att vrida sig däri.
7. Anordning enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknad av att indrivningslägets spikvridningsförhind-rande utformning bestär i att en del av pipans (2) lopp (3) uppvisar ett icke-cirkulärt tvärsnitt motsvarande formen pä spik med en icke-cirkulär spikdel.
FI875676A 1986-04-24 1987-12-22 Anordning vid spikislagningsapparat FI90023C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8601900 1986-04-24
SE8601900A SE452965B (sv) 1986-04-24 1986-04-24 Anordning for frammatning och fasthallning av bandad platspik vid spikislagningsapparat
PCT/SE1987/000153 WO1987006516A1 (en) 1986-04-24 1987-03-25 An arrangement in nail driving apparatus
SE8700153 1987-03-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI875676A0 FI875676A0 (fi) 1987-12-22
FI875676A FI875676A (fi) 1987-12-22
FI90023B true FI90023B (fi) 1993-09-15
FI90023C FI90023C (fi) 1993-12-27

Family

ID=20364336

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI875676A FI90023C (fi) 1986-04-24 1987-12-22 Anordning vid spikislagningsapparat

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4768696A (fi)
EP (1) EP0246206B1 (fi)
JP (1) JPS63503214A (fi)
KR (1) KR880701159A (fi)
AT (1) ATE75983T1 (fi)
AU (1) AU593655B2 (fi)
CA (1) CA1291845C (fi)
DE (1) DE3778964D1 (fi)
DK (1) DK160469C (fi)
ES (1) ES2032866T3 (fi)
FI (1) FI90023C (fi)
HU (1) HU204458B (fi)
SE (1) SE452965B (fi)
SU (1) SU1582980A3 (fi)
WO (1) WO1987006516A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8901289U1 (de) * 1989-01-14 1989-06-08 Paslode GmbH, 6236 Eschborn Nageleintreibgerät
US6966476B2 (en) * 2003-07-30 2005-11-22 Stanley Fastening Systems, L.P. Integrated check pawl, last nail-retaining, and dry fire lock-out mechanism for fastener-driving tool
US8104658B2 (en) * 2007-11-20 2012-01-31 De Poan Pneumatic Corp. Block device for nail gun
US20170036333A1 (en) * 2015-08-04 2017-02-09 Nailermate Enterprise Corporation Magazine Assembly for Accommodating of Nail Clips

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2572012A (en) * 1949-01-26 1951-10-23 David G Robanske Semiautomatic electric nailer
US2982595A (en) * 1959-05-14 1961-05-02 United Shoe Machinery Corp Fastener inserting tools
US3259292A (en) * 1964-03-17 1966-07-05 Bostitch Inc Fastener driving apparatus
US3261526A (en) * 1964-03-27 1966-07-19 Fastener Corp Fastener driving apparatus
US3282490A (en) * 1964-10-23 1966-11-01 Internat Staple & Machine Comp Rear loading staple magazine
US3330462A (en) * 1966-05-09 1967-07-11 Bostitch Inc Fastener driving apparatus
DE2238105C3 (de) * 1972-08-02 1981-02-05 Hilti Ag, Schaan (Liechtenstein) Zuführeinrichtung für Befestigungsmittel, Bolzen, Nägel o.dgl. an einem pulverkraftbetriebenen Bolzensetzgerät der Treibkolbenbauart
US4470531A (en) * 1978-02-10 1984-09-11 Anstett Edgar P Nailing machine
DE2920342A1 (de) * 1979-05-19 1980-11-27 Reich Maschf Gmbh Karl Eintreibgeraet fuer befestiger mit abteilorgan
US4251017A (en) * 1979-04-11 1981-02-17 Duo-Fast Corporation Fastener driving tool
US4380312A (en) * 1980-07-17 1983-04-19 Minnesota Mining And Manufacturing Company Stapling tool
DE3132451A1 (de) * 1981-08-17 1983-02-24 Hilti AG, 9494 Schaan Magazin zur beschickung eines nagelsetzgeraetes
JPS60109879U (ja) * 1983-12-29 1985-07-25 株式会社 マキタ電機製作所 釘打機における釘ベルトマガジン

Also Published As

Publication number Publication date
AU7393387A (en) 1987-11-24
FI875676A0 (fi) 1987-12-22
US4768696A (en) 1988-09-06
HUT48501A (en) 1989-06-28
KR880701159A (ko) 1988-07-25
DE3778964D1 (de) 1992-06-17
EP0246206B1 (en) 1992-05-13
DK160469C (da) 1991-08-26
CA1291845C (en) 1991-11-12
SE8601900D0 (sv) 1986-04-24
SE452965B (sv) 1988-01-04
EP0246206A2 (en) 1987-11-19
DK679487D0 (da) 1987-12-22
DK679487A (da) 1987-12-22
HU204458B (en) 1992-01-28
ES2032866T3 (es) 1993-03-01
DK160469B (da) 1991-03-18
SE8601900L (sv) 1987-10-25
FI875676A (fi) 1987-12-22
AU593655B2 (en) 1990-02-15
ATE75983T1 (de) 1992-05-15
SU1582980A3 (ru) 1990-07-30
FI90023C (fi) 1993-12-27
EP0246206A3 (en) 1989-06-07
JPS63503214A (ja) 1988-11-24
WO1987006516A1 (en) 1987-11-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2265798C (en) Improved cable tie dispensing apparatus
GB2071000A (en) Sequential unit feeding apparatus
ES8602458A1 (es) Una maquina remachadora.
EP1004404B1 (en) Advance mechanism for collated screwdriver
CA2194145A1 (en) Rivet feed device
EP3720630B1 (en) Fastener handling device for fastener setting machines, and related method
US3049713A (en) Pneumatic nailing machine
JPH0639475A (ja) ファスナー給送チューブ
JPH05220629A (ja) ベルトに並べられた要素を供給する組立装置
FI90023B (fi) Anordning vid spikislagningsapparat
JP2004074403A (ja) ファスナ打込み工具用安定化マガジンフォロア
US6845693B1 (en) Screw guide
JPS6114866A (ja) 固定手段用の打込装置
EP0838284B1 (en) Fastening device for applying fastening elements to a structure
EP3345727B1 (en) Multi-magazine clamping tool
US3913815A (en) Apparatus for driving pegs into pre-bored holes
CA1084651A (en) Fastener emplacement mechanism
JPH0632307Y2 (ja) 打込体支持帯の搬送装置
US9789595B2 (en) Fastener driving tool
KR840001231B1 (ko) 파스너(fastener)의 연속 공급장치
JP4420163B2 (ja) 釘打機における連結釘供給機構
JPS61291317A (ja) 頭付き棒材供給装置
NO163679B (no) Anordning ved spikringsinnretning.
JP6115324B2 (ja) 打込み工具
JPH089144B2 (ja) 自動釘打機

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: NORDISK KARTRO AB