NO328531B1 - Romningssystem for marin konstruksjon - Google Patents

Romningssystem for marin konstruksjon Download PDF

Info

Publication number
NO328531B1
NO328531B1 NO20065827A NO20065827A NO328531B1 NO 328531 B1 NO328531 B1 NO 328531B1 NO 20065827 A NO20065827 A NO 20065827A NO 20065827 A NO20065827 A NO 20065827A NO 328531 B1 NO328531 B1 NO 328531B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
lifeboat
tunnel
access
marine structure
marine
Prior art date
Application number
NO20065827A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20065827L (no
Inventor
Geir Skaala
Thom Olsen
Original Assignee
Norsafe As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Norsafe As filed Critical Norsafe As
Priority to NO20065827A priority Critical patent/NO328531B1/no
Priority to PCT/NO2007/000443 priority patent/WO2008072978A2/en
Publication of NO20065827L publication Critical patent/NO20065827L/no
Publication of NO328531B1 publication Critical patent/NO328531B1/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B23/00Equipment for handling lifeboats or the like
    • B63B23/28Devices for projecting or releasing boats for free fall
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63CLAUNCHING, HAULING-OUT, OR DRY-DOCKING OF VESSELS; LIFE-SAVING IN WATER; EQUIPMENT FOR DWELLING OR WORKING UNDER WATER; MEANS FOR SALVAGING OR SEARCHING FOR UNDERWATER OBJECTS
    • B63C9/00Life-saving in water
    • B63C9/02Lifeboats, life-rafts or the like, specially adapted for life-saving

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Emergency Lowering Means (AREA)
  • Devices Affording Protection Of Roads Or Walls For Sound Insulation (AREA)

Abstract

Et cruisefartøy 1 har et rømningssystem, hvori systemet omfatter en livbåt 2 og en rørformet tunnelstruktur 4 som ved en fremre ende 5 er formet med en åpning 8 som strekker seg gjennom en ytre side 10 av fartøyets I struktur. Rømningssystemet omfatter en sikrings- og løsgjøringsmekanisme omfattende innretninger for å tilbakeholde livbåten 2 inne i tunnelstrukturen 4 og kan være i form av typisk kjente mekaniske fastgjøringssammenstillinger. Det er anordnet en understøttelsesstruktur (ikke vist) for livbåten 2 inne i tunnelstrukturen 4. Understøttelsesstrukturen kan være i form av kjente typer av sjøsettingsglidebaner. Livbåten 2 er en fritt-fall type livbåt og er anordnet inne i tunnelen 4 i kontakt med understøttelsesstrukturen.Tunnelen 4 er formet med adkomsttilganger til livbåten 2 fra flere forskjellige dekksnivåer 12a, 12b, 12c, 12d. Ad-komsttilgangene kan være i form av adgangsdører anordnet nærliggende livbåten, for å tilveiebringe direkte adgang til livbåten 2 fra flere dekk 12a, 12b, 12c, 12d samtidig. Adgangen kan være gjennom dører i livbåtens 2 kalesje (canopy) direkte inn i horisontale sitteplan.

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører et rømnings- eller redningssystem for en marin struktur, og den er særlig tiltenkt å benyttes i forbindelse med, men ikke begrenset til, passasjerfartøy, vannbårne fartøy og tilsvarende, men et slikt system kan også benyttes i forbindelse med offshorekonstruksjoner, slik som borerigger og produksjonsplattformer. Foreliggende oppfinnelse vedrører også en marin struktur omfattende et rømnings- eller redningssystem, samt en livbåt konfigurert for å være anvendelig inne i et slikt rømnings- eller redningssystem.
Tradisjonelle rømnings- eller redningssystem som benyttes på fartøy og produksjonsplattformer offshore baserer seg på livbåter som understøttes av daviter. Livbåtene er plassert horisontalt på et lavere åpent dekk og er plassert innenbords og nærliggende en åpen ytre kant av dekket. Livbåtene bringes i stilling ved å dreies utover dekkstrukturens side og låres ned i vannet. Davitsammenstillingen kan omfatte et komplisert arrangement av elementer som krever rutineinspeksjoner og vedlikehold. Den fullstendige utsettelsesoperasjonen av en livbåt krever relativ lang tid, og inn-befatter mønstring av passasjerer og personell, ombordstigning i livbåt og dreiing og låring av livbåt. Ulykker og skader kan forekomme under mønstringen av passasjerer og personell. Det er vanlig for flesteparten av livbåtene å være anbrakt på et lavere dekk, derfor vil passasjerer og personell i en nødssituasjon normalt passere ett eller flere dekksnivåer for å nå livbåtene og skader kan oppstå idet menneskene kan få panikk. Andre risikoaspekt oppstår i tilfeller ved grov sjø, når det alltid er en risiko for at livbåten slår mot fartøyet under låring eller etter løsgjøring. Det er derfor et antall risikoutfall forbundet med de tradisjonelle rømningssystemene som benyttes på fartøy og produksjonsplattformer.
Norsk patent nr. 131.236 beskriver et livredningssystem for et marint fartøy der livbåtene er anordnet i et rom i bakre del av fartøyet. En skrånende tunnel strekker seg fra dette rommet og til et område i nærheten av fartøyets vannlinje. Livbåtene kan, avhengig av værforholdene, sjøsettes gjennom tunnelstrukturen eller låres i vannet fra sidene av fartøyet.
Britisk patent nr. 524.678 beskriver en livbåt eller en småbåt, hvor (liv)båten omfatter vanntette lukeåpninger, seter langs midten og siden av båten og også indre av-lukker.
Særlig i forhold til passasjerfartøy og cruiseskip er det ytterligere et aspekt vedrø-rende plassering av livbåter om bord. Passasjerene setter vanligvis stor pris på å ha mulighet til å ha en sjøutsikt. Konvensjonelle livbåter anordnes imidlertid horisontalt mellom to tilliggende dekk og opptar en betydelig plass nærliggende det åpne dekkets kant. Det er derfor et behov for å anordne livbåtene på et sted som plass-messig er mest gunstig, og som opptar minst mulig ytre veggareal.
Ifølge et første aspekt av den foreliggende oppfinnelsen er det tilveiebrakt et røm-ningssystem for en marin struktur, hvori rømningssystemet omfatter en livbåt, en tunnelstruktur som strekker seg inn i den marine struktur, der tunnelen ved en fremre ende er dannet med en åpning som strekker seg gjennom en ytre side av den marine strukturen, en sikrings- og løsgjøringsmekanisme for livbåten, en understøttel-sesstruktur for livbåten som er anordnet på innsiden av tunnelen og adkomsttilgang til livbåten fra den marine struktur, hvor livbåten i kontakt med understøttelses-strukturen kan mottas inne i tunnelen, hvorved livbåten kan sjøsettes fra tunnelstrukturen med en ende først.
Uttrykket marin struktur er heri brukt for å bety alle former for strukturer, både fas-te og frie for å beveges, på hvilke eller i hvilke mennesker kan befinne seg. Det er tiltenkt at uttrykket marin struktur omfatter strukturer som, men ikke begrenset til, passasjerfartøy, vannbårne fartøy og tilsvarende, men et slikt system kan ifølge den foreliggende oppfinnelse også benyttes i forbindelse med offshorestrukturer, slik som borerigger og produksjonsplattformer. Uttrykket rømningssystem er brukt heri for å omfatte et redningssystem.
Et trekk ved tunnelstrukturen er at den tilveiebringer et beskyttet område i hvilket livbåten kan anordnes. Et slikt beskyttet område gir rom for tilleggsbeskyttelse av livbåten og menneskene som benytter livbåten. Orienteringen av livbåten inne i tunnelen slik at livbåten er sjøsettbar med enden først, tillater et forenklet sjøsettingsar-rangement. Livbåten holdes inne i tunnelen i en klargjort tilstand for sjøsetting.
Foretrukket strekker tunnelen seg med en spiss vinkel fra det horisontale oppover i den marine strukturen over vannlinjen. Den hevede vinkelen for tunnelen omfattende livbåten, tilveiebringer muligheten for at livbåten sjøsettes ved hjelp av gravita-sjonskraften og livbåten er foretrukket en fritt-fall type livbåt, som er sjøsettbar fra tunnelen bare under en gravitasjonskraft. Trekket med at tunnelen strekker seg oppover med en vinkel fra det horisontale og en fritt-fall livbåt tilveiebringer et forenklet system som krever mindre vedlikehold enn et vanlig davitarrangement.
Livbåten omfatter et flertall av lukkbare adkomstluker som tillater adkomsttilgang
til livbåten fra et flertall av nivåer eller dekk på den marine strukturen. Flerheten av lukkbare adkomstsluker tilveiebringer et system som ikke krever at passasjerene og personell må passere ett eller flere dekksnivåer for å nå livbåten. Derav burde tiden det tar å nå livbåten reduseres og lettheten med å nå livbåten økes.
I en foretrukket utførelse av det første aspektet av den foreliggende oppfinnelse omfatter livbåten en rekke av trinnvis anordnede rader av personellsikringsstasjoner. Personellsikringsstasjonene kan beleilig være i form av seter, men stasjonene kan også være på en form som tillater personen å stå. Personen kan sikres ved å benytte ett eller flere belter og/eller bøy leel em enter. De trinnvis anordnede radene er foretrukket skrånende i forhold til livbåtens langsgående akse.
Livbåten omfatter fortrinnsvis en flerhet av indre avdelinger for personell. De indre avdelingene kan omfatte adkomsttilgang mellom i det minste to nærliggende indre avdelinger. Det kan også være ønskelig å ha flere enn en avdeling inne i livbåten, særlig for større livbåter. Adkomsttilgangen kan være i form av dører/luker tilveiebrakt i skilleveggene som deler de respektive tilliggende indre avdelingene. De indre seksjonene er alternativt dannet av respektive skillevegger som deler avdelingene, hvor skilleveggene er utformet med åpninger som tillater fri gjennomgang dem imellom.
Ifølge et andre aspekt av den foreliggende oppfinnelsen er det tilveiebrakt en marin struktur omfattende trekkene ved det første aspektet av oppfinnelsen. Foreliggende oppfinnelse omfatter også en marin struktur som er konfigurert med ett eller flere av trekkene ved rømningssystemet ved det første aspektet av oppfinnelsen.
Ifølge det andre aspektet av den foreliggende oppfinnelsen er det tilveiebrakt en marin struktur omfattende en livbåt, en tunnel som strekker seg innover i den marine strukturen, der tunnelen ved en fremre ende er formet med en åpning som strekker seg gjennom siden til den marine strukturen, en understøttelsesstruktur for livbåten som er anordnet i tunnelen; en sikrings- og løsgjøringsmekanisme for livbåten og adkomsttilgang til livbåten fra den marine struktur, hvor livbåten i kontakt med støt-testrukturen er mottakelig inne i tunnelen, hvori livbåten og tunnelen omfatter en flerhet av lukkbare adkomstluker som tillater adkomsttilgang til livbåten fra en flerhet av nivåer eller dekk på den marine strukturen.
Ovenstående utførelsen av det andre aspektet av den foreliggende oppfinnelse som tillater adkomsttilgang til livbåten fra en flerhet av nivåer eller dekk på den marine struktur, tilveiebringer et system som ikke krever at passasjerer og personell på strukturen skal passere ett eller flere dekksnivåer for å nå livbåten. Livbåten tilveiebringer en enkel tilgang fra flere dekk samtidig. Livbåten kan nås direkte fra forskjellige samsvarende korridorer fra de forskjellige dekk. Derfor bør tiden det tar å nå livbåten reduseres og lettheten med å nå livbåten økes og utførelsen har også en tunnel som tilveiebringer et beskyttet område i hvilket livbåten kan anordnes.
Foretrukket strekker tunnelen seg med en spiss vinkel fra det horisontale og oppover inn i den marine struktur over vannlinjen. Livbåten er anordnet på innsiden av overbygningen av den marine struktur. Konfigurasjonen av livbåten inne i tunnelen tilveiebringer en marin struktur med en bedre stabiliseringskarakteristikk. Dette er av særlig viktighet for marine fartøy. Den optimale vinkel fra horisontalen vil avhenge av størrelse og type marin struktur. For eksempel kan et stort cruisefartøy kreve en vinkel mellom 20 til 60 graders helling oppover fra horisontalen.
Livbåten er foretrukket en fritt-fall livbåt som er sjøsettbar fra tunnelen ved hjelp av gravitasjon.
Livbåten er foretrukket sjøsettbar med enden først fra tunnelen. Tilveiebringelsen av en langstrakt tunnel tillater mer fleksibilitet hva angår størrelsen til den anordnede livbåten og antall livbåter anordnet i en enkelt tunnel. En enkelt tunnel kan omfatte en eller flere livbåter og en enkelt tunnel kan motta ulike livbåter av forskjellig lengde og passasjerantall.
Livbåten omfatter en flerhet av lukkbare adgangsluker som tillater adkomsttilgang til livbåten fra en flerhet av nivåer eller dekk inne i den marine struktur.
Livbåten omfatter foretrukket en flerhet av indre avdelinger for personell.
Livbåten omfatter foretrukket adkomsttilgang mellom i det minste to av de nærliggende indre avdelingene. Foretrukket omfatter livbåten rekker av trinnvis anordnede rader med sikringsstasjoner for personell.
Det er således ifølge den foreliggende oppfinnelsen tilveiebrakt en marin struktur som omfatter en tunnel som strekker seg innover i den marine strukturen, hvor tunnelen ved en fremre ende er formet med en åpning som strekker seg gjennom en ytre side av den marine strukturen, en understøttelsesstruktur for livbåten anordnet i tunnelen, en sikrings- og løsgjøringsmekanisme for livbåten og adkomsttilgang til livbåten fra den marine strukturen, hvor arrangementet er slik at i bruk er livbåten mottagbar inne i tunnelen og i kontakt med understøttelsesstrukturen, hvori tunnelen omfatter en flerhet av lukkbare adkomsfluker som tillater adkomsttilgang til livbåten fra en flerhet av nivåer eller dekk på den marine strukturen.
Tunnelen strekker seg foretrukket med en spiss vinkel fra horisontalen og oppover inn i den marine strukturen over vannlinjen.
En spesifikk utførelse av oppfinnelsen skal nå beskrives bare som et eksempel, under henvisning til de medfølgende tegninger, i hvilke: Figur 1 viser en strekskisse av et fremre tverrsnitt av et cruisefartøy som har et rømningssystem omfattende en livbåt som er anordnet inne i en tunnelstruktur som strekker seg inn i overbygningen; Figur 2 er et mer detaljert sidetverrsnitt av livbåten vist på figur 1 og viser mennesker som entrer livbåten; Figur 3a og 3b er skjematiske tverrsnitt av cruisefartøyet vist på figur 1 og viser livbåten anordnet i en øvre posisjon og anordnet i en alternativ lavere posisjon inne i tunnelen; Figur 3c er skjematisk tverrsnitt av cruisefartøyet vist på figur 1, 3a og 3b og viser livbåten som sjøsettes; Figur 4 er et sidetverrsnitt av et alternativt arrangement for to livbåter anordnet inne i et cruisefartøy; Figur 5 er et delvis gjennomsiktig isometrisk snitt av livbåten vist på figur 1; Figur 6 er et delvis gjennomsiktig sidesnitt av livbåten vist på figur 5; Figur 7 er et delvis gjennomsiktig sidesnitt av livbåten; Figur 8 er et fremre tverrsnitt av livbåten vist på figur 1; Figur 9 er et bakre tverrsnitt av livbåten vist på figur 1; Figur 10 er et delvis fremre tverrsnitt av livbåten vist på figur 1 og viser setene med rygglenene i en fremre posisjon; Figur 11 er et delvis fremre tverrsnitt av livbåten vist på figur 10 og viser setene med rygglenene i en bakre posisjon; Figur 12a er et sideriss av et sete og viser setet med rygglene i en fremre posisjon; og Figur 12b er et sideriss av setet vist på figur 12a og viser setet med rygglenet i en bakre posisjon.
Under henvisning til figurene er det på disse vist et cruisefartøy 1 flytende på et le-geme av vann 9, hvor cruisefartøyet 1 omfatter et rømningssystem, hvori rømnings-systemet omfatter en livbåt 2 og en rørformet tunnel struktur 4 som strekker seg inn i overbygningen 6 av fartøyet 1, hvor tunnelstrukturen 4 ved en fremre ende 5 er utformet med en åpning 8 som strekker seg gjennom en ytre side 10 av fartøystruktu-ren 1. Rømningssystemet omfatter også en sikrings- og løsgjøringsmekanisme (ikke vist) for livbåten 2. Sikrings- og løsgjøringsmekanismen omfatter innretninger for fastholdelse av livbåten 2 inne i tunnelstrukturen 4 og kan være i form av enhver kjent egnet mekanisk eller elektrisk forbindelsessammenstilhng. Det finnes en un-derstøttelsesstruktur (ikke vist) for livbåten 2 anordnet inne i tunnelstrukturen 4. Understøttelsesstrukturen kan være i form av kjente typer sjøsettingsglidebaner. Livbåten 2 er en fritt-fall type livbåt og er anordnet inne i tunnelstrukturen 4, i kontakt med understøttelsesstrukturen. Tunnelen 4 er utformet med adkomsttilgang til livbåten 2 fra flere forskjellige dekksnivåer. Adkomsttilgangene kan være i form av adgangsdører beliggende tilliggende livbåten 2, som tilveiebringer direkte og samtidig tilgang til livbåten 2 fra en flerhet av dekk 12a, 12b, 12c, 12d. Tilgangen kan være gjennom dører i livbåtens 2 tak (canopy) og inn i horisontale setedekk.
Tunnelen 4 strekker seg oppover i strukturen til fartøyet 1 med en vinkel a. Størrel-sen på vinkelen a vil avhenge av type og størrelse på fartøyet 1, men den kan typisk være i området 20 grader til 60 grader. Den rørformede tunnelen 4 danner en full-stendig beskyttet glidebane fra et ombordstigningsområde 7 til den ytre siden 10 av fartøyet 1. Den rørformede tunnelen 4 kan tilvirkes fra egnede metallmaterialer. Figurene 1, 2 og 3a viser livbåten anordnet i en høyeste posisjon. I denne posisjonen er livbåten 2 tilgjengelig samtidig fra dekkene 12a, 12b, 12c, og 12d. Figur 2 viser mennesker 14 som entrer livbåten 2 fra dekk 12b. Figur 3b viser livbåten 2 anordnet i en alternativ lavere posisjon. I denne alternative posisjonen er livbåten tilgjengelig fra dekkene 12d, 12e, 12f og 12g på samme tid. Figur 4 viser hvordan et arrangement med to tunneler kan plasseres inne i overbygningen av fartøyet l. To fritt-fall livbåter 2 er anordnet i en rygg-til-rygg konfigura-sjon i den laveste posisjonen. Systemet ifølge foreliggende oppfinnelse er fleksibelt og livbåtene 2 som anordnes kan være utformet for å føre 400, 300, 200 eller 100 mennesker. Livbåtene 2 kan anordnes i forskjellige dropphøyder, men også indivi-duelt i parallell på forskjellige nivåer, slik at de er lett tilgjengelige fra de mest overfylte områder om bord på fartøyet 1. Det skal forstås at ethvert anvendelig antall av ytterligere tunnelstrukturer 4 kan innbefattes i overbygningen til fartøyet 1. Sjøsettingsmetoden er en prosess hvor, når menneskene engang har entret livbåten 2 og er tilstrekkelig sikret deri, livbåten 2 løsgjøres og glir under påvirkning av gravi-tasjonen gjennom den rørformede tunnelen 4 og derifra i sjøen ved fritt fall. Ombordstigningsområdet 7 omfatter tverrgående korridorer som virker som sikre områder i hvilke mennesker kan samles. Ombordstigningsområdet 7, livbåten 2 og beddingen kan beskyttes inne i fartøyet 1 av A600 brannvegger som et minimum, eventuelt også sprinkler og overtrykk av friskluft. Tunnelstrukturen 4 kan også fremstilles av tilsvarende brannbeskyttende materialer.
Under henvisning til figurene 5 og 6, er livbåten 2 vist i den installerte fritt-fall vinkelen ferdig til å slippes. Livbåten 2 omfatter adkomsttilgang i form av fem ad-gangsdører 16 på toppen 18 av livbåten 2. Dørene 16 gir direkte adgang til en rekke av horisontalt trinnvis anordnede sitteplan 20 gjennom respektive sentermidtganger 22 med seterader 24 på begge sider. Sitteplanene 20 kan være separerte fra hverand-re med skilleveggseksjoner for slik å danne separate indre seksjoner. Det er også anordnet en bakre adgangsdør 26 anordnet i livbåtens 2 akterspeil. Setene heller bakover i en posisjon klar for dropp. Utgang fra livbåtene 2 etter sjøsetting vil være gjennom adgangsdører 16 på toppen av livbåten 2 og via bakre adgangsdør 26. Menneskene kan da løftes opp fra livbåten 2 av helikopter og/eller redningsfartøy etter at fartøyet 1 er forlatt.
Plassen inne i baugseksjonen 28 av livbåten 2 kan benyttes som utstyrslager. Nedre ender av sitteplanene 20 kan i tillegg ha dører for langsgående passasje inne i livbåten 2. En manøvreringsplass og strømforsyningsenheter kan tilveiebringes og anordnes i livbåtens 2 akterspeil, med et tilbakeskyvbart deksel for rormannens utsikt.
Under henvisning til figurene 10 til 12b ses det at seteryggene 32 vil være hengslet forover, se figur 10 og 12a for lett ombordstigning, og vil låses i en bakre posisjon, se figurene 11 og 12b, for fritt fall. Setefundamentet 34 vil være hult med en drei-bart hengslet setepute 36 for bruk som et personlig skap og/eller alternativt brukt som et toalett i en nødssituasjon.
Livbåten 2 burde typisk ikke gjennomgå en prøvetur mer enn en gang hvert femte år. Etter en slik prøvetur vil livbåten 2 imidlertid anordnes tilbake i tunnelen 4 med akterspeilet, ved å benytte en forlengelse av beddingen, og taues da tilbake til den lagrede posisjonen med en livbåtvinsj med en enkel wire.
Livbåtøvelser kan utføres på ethvert tidspunkt med mannskapet og passasjerene ved å gjøre en etterlignet løsgjøring bare for å la livbåten 2 gli en halvmeter og da dra den tilbake til den lagrede posisjon.
Det skal forstås at området til den ytre siden av fartøyet som kreves for å anordne alle livbåtene, er redusert sammenlignet med vanlige livbåtanbringelse, på grunn av at de respektive tunneler strekker seg inn i overbygningen av fartøyet.

Claims (10)

1. Et rømningssystem for en marin struktur (1) hvori systemet omfatter: en livbåt (2), en tunnelstruktur (4) som strekker seg inn i den marine strukturen (1) , hvor tunnelen (4) omfatter en flerhet av lukkbare adkomstluker og i en fremre ende (5) er formet med en åpning (8) gjennom en ytre side (10) av den marine struktur (1), en sikrings- og løsgjøringsmekanisme for livbåten (2) , en understøttelsesstruktur for livbåten (2) anordnet inne i tunnelen (4) og en adkomsttilgang til livbåten (2) fra den marine strukturen (1), hvor livbåten (2) omfatter en flerhet av lukkbare adkomstluker (16) og er mottagbar inne i tunnelen (4) på en slik måte å tillate adgang til livbåten (2) samtidig fra en flerhet av nivåer eller dekk (12a, 12b, 12c, 12d) på den marine strukturen (1), og i kontakt med understøttelsesstrukturen, hvorved livbåten (2) er sjøsettbar gjennom tunnelen (4).
2. Et rømningssystem ifølge krav 1, karakterisert ved at tunnelen (4) strekker seg med en spiss vinkel a fra det horisontale oppover inn i den marine strukturen (1) over vannlinjen (9).
3. Et rømningssystem ifølge krav 1, karakterisert ved at livbåten (2) omfatter en flerhet av lukkbare adkomstluker som tillater adkomsttilgang til livbåten (2) fra en flerhet av nivåer eller dekk (12a, 12b, 12c, 12d) inne i den marine strukturen (1).
4. Et rømningssystem ifølge ethvert av kravene 1 til 3, karakterisert ved at livbåten (2) er en fritt-fall livbåt som er sjø-settbar fra tunnelen (4) ved hjelp av gravitasjon.
5. Et rømningssystem ifølge ethvert av kravene 1 til 4, karakterisert ved at livbåten (2) omfatter en rekke av trinnvis anordnede rader (24) med personellsikringsstasjoner.
6. Et rømningssystem ifølge krav 5, karakterisert ved at livbåten (2) omfatter en flerhet av indre seksjoner for personell og adkomsttilgang mellom i det minste to nærliggende indre seksjoner.
7. En marin struktur omfattende: en livbåt (2); en tunnel (4) som strekker seg innover i den marine strukturen (1), hvor tunnelen (4) ved en fremre ende (5) er formet med en åpning (8) i siden (10) av den marine strukturen (1); en un-derstøttelsesstruktur for livbåten (2) anordnet inne i tunnelen (4); en sikrings- og løsgjøringsmekanisme for livbåten (2), og adkomsttilgang til livbåten (2) fra den marine strukturen (1), hvor livbåten (2) er mottagbar inne i tunnelen (4) i kontakt med den understøttende strukturen, hvori livbåten (2) og tunnelen (4) omfatter en flerhet av lukkbare adkomstluker som samtidig tillater adkomsttilgang til livbåten (2) fra en flerhet av nivåer eller dekk (12a, 12b, 12c, 12d) på den marine strukturen (1).
8. En marin struktur ifølge krav 7, karakterisert ved at tunnelen (4) strekker seg med en spiss vinkel a fra horisontalen og oppover inn i den marine strukturen (1) over vannlinjen (9).
9. En marin struktur ifølge krav 7 eller 8, karakterisert ved at livbåten (2) er sjøsettbar fra tunnelen (4) ved hjelp av gravitasjon.
10. En marin struktur ifølge ethvert av kravene 7 til 9, karakterisert ved at livbåten (2) er sjøsettbar med en av endene fra tunnelen (4).
NO20065827A 2006-12-15 2006-12-15 Romningssystem for marin konstruksjon NO328531B1 (no)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20065827A NO328531B1 (no) 2006-12-15 2006-12-15 Romningssystem for marin konstruksjon
PCT/NO2007/000443 WO2008072978A2 (en) 2006-12-15 2007-12-14 Marine structure escape system

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20065827A NO328531B1 (no) 2006-12-15 2006-12-15 Romningssystem for marin konstruksjon

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20065827L NO20065827L (no) 2008-06-16
NO328531B1 true NO328531B1 (no) 2010-03-15

Family

ID=39387152

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20065827A NO328531B1 (no) 2006-12-15 2006-12-15 Romningssystem for marin konstruksjon

Country Status (2)

Country Link
NO (1) NO328531B1 (no)
WO (1) WO2008072978A2 (no)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2013180576A1 (en) * 2012-05-31 2013-12-05 Ikm Dsc Engineering As System for a free fall lifeboat
CN113107521B (zh) * 2021-05-26 2022-03-11 山东大学 一种自带逃生装置的装配式海洋隧道结构及其应用方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB524678A (en) * 1939-12-30 1940-08-12 John Elliott Improvements in ships' lifeboats and like small craft
NO148772B (no) * 1981-06-30 1983-09-05 Norges Skipsforsknings Inst Redningssystem for marine konstruksjoner.
GB8907623D0 (en) * 1989-04-05 1989-05-17 British Offshore Eng Tech Emergency escape system

Also Published As

Publication number Publication date
WO2008072978A3 (en) 2008-07-31
NO20065827L (no) 2008-06-16
WO2008072978A2 (en) 2008-06-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9670037B2 (en) Personnel transport and transfer system
NO317830B1 (no) Apparat for utsetting og opptagning av bater
WO1994001324A1 (en) Improvement of life rafts on ships
US11167827B2 (en) Survival craft
US2478042A (en) Lifeboat
KR20150058789A (ko) 해양구조물의 구명보트 서비스 플랫폼 장치
NO328531B1 (no) Romningssystem for marin konstruksjon
US3060465A (en) Life globe
NL8204956A (nl) Reddingstelsel.
US1140469A (en) Boat.
US1076068A (en) Ship.
US10220920B1 (en) Boat driver door and ladder assembly
US1069692A (en) Construction of ships with floating cabins.
US1118499A (en) Apparatus for launching life-boats from decks of ships.
RU2174088C1 (ru) Система коллективного спасения экипажа с пл-танкера в аварийном положении при значительных крене и дифференте
US389915A (en) Life-boat
US1152158A (en) Life-boat.
US20220017196A1 (en) Capsular-type underwater release lifeboat
KR20190012561A (ko) 선박용 도어 구조 및 이를 포함하는 선박
NO327449B1 (no) Redningsfartoy
NO337334B1 (no) Konfigurasjon av boligkvarter ombord på et produksjonsfartøy
US1746769A (en) Ship's lifeboat, raft, and like life-saving apparatus for use at sea
US1119749A (en) Ship.
US1892820A (en) Passenger ship
US529295A (en) Steam freight and passenger vessel

Legal Events

Date Code Title Description
CREP Change of representative

Representative=s name: BRYN AARFLOT AS, POSTBOKS 449 SENTRUM, 0104 OSLO

MM1K Lapsed by not paying the annual fees