NO318868B1 - Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter - Google Patents

Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter Download PDF

Info

Publication number
NO318868B1
NO318868B1 NO20034775A NO20034775A NO318868B1 NO 318868 B1 NO318868 B1 NO 318868B1 NO 20034775 A NO20034775 A NO 20034775A NO 20034775 A NO20034775 A NO 20034775A NO 318868 B1 NO318868 B1 NO 318868B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
mms
video conference
video
message
data
Prior art date
Application number
NO20034775A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20034775D0 (no
Inventor
Snorre Kjesbu
Espen Christensen
Original Assignee
Tandberg Telecom As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tandberg Telecom As filed Critical Tandberg Telecom As
Priority to NO20034775A priority Critical patent/NO318868B1/no
Publication of NO20034775D0 publication Critical patent/NO20034775D0/no
Priority to CNA2004800313246A priority patent/CN1871855A/zh
Priority to AT04775092T priority patent/ATE538596T1/de
Priority to EP04775092A priority patent/EP1676439B1/en
Priority to JP2006536473A priority patent/JP2007513537A/ja
Priority to PCT/NO2004/000324 priority patent/WO2005041574A1/en
Priority to US10/971,030 priority patent/US20050144233A1/en
Publication of NO318868B1 publication Critical patent/NO318868B1/no
Priority to US13/016,337 priority patent/US8560641B2/en

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/14Systems for two-way working
    • H04N7/141Systems for two-way working between two video terminals, e.g. videophone
    • H04N7/147Communication arrangements, e.g. identifying the communication as a video-communication, intermediate storage of the signals

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

ftppf-iTiTi elsens område
Den foreliggende oppfinnelse relaterer seg til videokonferanser og multimediemeldinger.
rtppf-i ti ti el Sen" <ha>fcff-riiTtTi
For å avholde et møte blant flere deltakere som ikke er lokalisert innenfor samme område finnes et antall teknologiske systemer tilgjengelig. Disse systemene kan inkludere videokonferanser, web-konferanser og audiokonferanser.
Den mest realistiske erstatning for virkelige møter er "high end" -videokonferansesystemer. Konvensjonelle videokonferansesysterner omfatter et antall av endepunkter som kommuniserer sanntidsvideo, audio- og/eller datastrømmer over WAN, LAN, og/eller linjesvitsjede nettverk. Endepunktene inkluderer én eller flere monitorer, kameraer, mikrofoner og/eller datainnfangingsanordninger, og en kodek som koder og dekoder utgående og innkommende strømmer respektivt. I tillegg kreves en sentralisert kilde kjent som en "Multipoint Control Unit (MCU)" for å linke flere endepunkter sammen. MCUen utfører denne linking ved å motta multimediesignaler (audio, video og/eller data) fra endepunktterminaler over punkt-til-punkt (point-to-point) - forbindelser, og prosesserer de mottatte signaler og resender de prosesserte signaler til valgte endepunktterminaler i konferansen.
De forskjellige konferansesystemer er imidlertid ikke isolert fra hverandre. Forskjellige konferanseteknologier ser nå ut til å smelte sammen idet konferansemøter blir mer og mer vanlig, og konferanseteknologi utvikler seg. Det er ikke uvanlig å finne komplette web- eller audiodeltakere i tradisjonelle videokonferanser.
Audio- og webdeltakere vil imidlertid ikke oppnå den fulle fordel av konferanseegenskapene når de deltar i en tradisjonell videokonferanse som en følge av endepunkt- og systembegrensninger. Audiodeltakere er ikke i stand til å se de andre deltakerne eller datapresentasjonene i konferansen, mens videodeltakerne ikke en gang trenger å være klar over nærværet til audiodeltakerne. Det sistnevnte løses enkelte ganger ved å vise et audiodeItaker-ikon istedenfor et bilde i videobildet for å indikere at en audiodeltaker er til stede. Dette skaffer imidlertid lite informasjon om deltakeren i seg selv.
Sammendrag for oppfinnelsen
Det er en hensikt for den foreliggende oppfinnelse å skaffe til veie en anordning og en fremgangsmåte som tillater audiodeltakere i en konvensjonell videokonferanse å oppnå bedret ytelse for konferansen.
Trekkene definert i de selvstendige kravene vedlagt karakteriserer denne anordning og fremgangsmåte.
Spesielt fremhever den foreliggende oppfinnelse en MMS-maskin justert for å tilpasses MMS-egenskaper inn til en videokonferanse, inkludert én eller flere videodeltakere assosiert med et respektivt videokonferanseendepunkt, én eller flere audiodeltakere assosiert med en respektiv MMS-anordning. MMS-maskinen inkluderer innfangingsverktøy konfigurert for å innhente videokonferansedata fra en datakilde med sitt opphav fra én eller flere videokonferanseendepunkter, konverteringsverktøy konfigurert for å konvertere nevnte videokonferansedata til et passende format, meldingsgenererende verktøy konfigurert for å tilknytte nevnte konverterte videokonferansedata til en melding og for å sette inn i nevnte melding en adresse assosiert med den respektive MMS-anordning, og transmisjonsmidler konfigurert for å sende nevnte melding i henhold til nevnte innsatte adresse. Med den hensikt å sende multimediedata i den motsatte retning, så inkluderer MMS-maskinen MMS-mottakermidler konfigurert for å motta en MMS-melding fra den respektive MMS-anordningen og separere tilknyttede multimediedata, konverteringsmidler konfigurert for å konvertere nevnte multimediedata til et format kompatibelt med videokonferansen, og transmisjonsmidler konfigurert for å skaffe til veie nevnte konverterte multimediedata til det respektive videokonferanseendepunkt.
Den foreliggende oppfinnelse inkluderer også fremgangsmåter som korresponderer til bruksområdet for MMS-maskinen.
Kort beskrivelse av fi<g>urene
For å gjøre oppfinnelsen enklere forståelig vil diskusjonen som følger referere seg til de vedlagte tegninger.
Figur 1 beskriver formatet for en MMS-melding,
Figur 2 beskriver en konvensjonell MMS-arkitektur,
Figur 3 beskriver videokonferansearkitektur forbundet til en del av en konvensjonell MMS-arkitektur. Figur 4 beskriver en MMS-maskin i henhold til en foretrukket utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse.
Beste fremgangsmåte for utførelse av oppfinnelsen
1 det følgende vil den foreliggende oppfinnelse bli diskutert ved å beskrive en foretrukket utførelsesform og ved å referere til de vedlagte tegninger. Fagmannen på området vil imidlertid kunne utlede andre anvendelser og modifikasjoner innenfor oppfinnelsens ramme som definert i de vedlagte selvstendige kravene.
Den foreliggende oppfinnelse drar fordel av egenskapene for kommunikasjonssystemet til hvilket audiodeltakere er forbundet, for å øke ytelsen for alle deltakerne i en blandet konferanse. Det er mange multimediefunksjoner i et digitalt kommunikasjonsnettverk. Et eksempel er multimediemeldingssystem (Multimedia Messaging System, MMS) standardisert av "Third Generation Partnership Project (3GPP) .
MMS har utviklet seg fra populariteten til SMS-meldingssysterner og bruker Wireless Application Protokoll (WAP). WAP er en protokoll som tillater mobilanordninger å kommunisere med Internett-tjenere via det mobile radiokommunikasjonsnettverket. Idet fremvisningsanordningen på mobilanordninger er mye mindre (typisk 150 x 1 50 piksler) enn datamaskinfremvisningsanordninger (typisk i det minste 640 x 480 piksler), kan ikke en webside designet for å bli fremvist på en datamaskinmonitor fremvises på en mobilanordning på en praktisk måte. I tillegg har mobilanordninger vesentlig mindre prosesseringskraft enn personlige datamaskiner.
Således ble WAP utviklet for å tillate mobilanordninger å aksessere spesielle Internettsteder som er designet for å bli fremvist på en mobilanordning og å skaffe til veie et grensesnitt mellom den mobile anordning og Internett. MMS er imidlertid en standard for å sende og motta multimediemeldinger. Multimediemeldinger kan inkludere enhver kombinasjon av formatert tekst, bilder, fotografier, audio- og videoklipp. Bildene kan være innenfor standardformatene slik som GIF og JPEG. Videoformater slik som MPEG4 og audioformater slik som MP3 og MIDI blir også støttet av MMS.
Det typisk format for en MMS-melding er illustrert i figur 1. MMS-meldingen inkluderer hode 1. Hodet 1 skaffer til veie rutinginformasjon og adresser for mottakere og sendere av MMS-meldinger. Meldingskroppen inkluderer multiraediemeldingen som i sin tur igjen kan inkludere bilder som kan være i form av JPEG, formatert eller ren tekst, audio, som i sin tur igjen kan være en Wave-fil, video, som igjen kan være i form av en MPEG-fil, og kan valgfritt inkludere en presentasjonsfil som presenterer multimedieinnholdet for mottakeren av multimediemeldingen.
En illustrasjon av MMS-trafikkrutingsekvensen i en tradisjonell "peer-to-peer"-MMS-rutinger vist i figur 2. En bruker av en mobilanordning har en MMS-melding som brukeren ønsker å sende til en annen mobilanordning. Mobilanordningen sender MMS-meldingen til en MMS-tjener via PLMN X. MMS-tjeneren ruter meldingene gjennom Internett ved bruk av SMTP og en e-postadresse. Siden meldingene sendt av mobilanordningen ble adressert til mottakerens MSISDN-nummer, må MMS-tjeneren bestemme adressen for mottakerens MMS-tjener for således å rute multimediemeldingen til mottakerens MMS-tjener. Om MMS-tjeneren er i stand til å identifisere MMS-tjeneren for mottakerens mobilanordning ved sitt MSISDN-nummer så vil multimediemeldingen bli rutet til mottakerens MMS-tjener via Internett ved bruk av SMTP og en e-postadresse for mottakerens MMS-tjener. MMS-tjeneren sender så en multimediemeldings henvisning til en "Push Access Protokoll" (PAP)-tjener. PAP-tjeneren er en Push Gateway for å "skyve'<*> (pushing) meldinger til mobilanordningen ved anvendelse av WAP-forumstandarden. PAP-tjeneren sender en henvisning til mobilanordningen via et andre PLMN Y. Mottakende mobilanordning "henter" (pulls) MMS-meldingen fra MMS-tjeneren via PLMN Y. Som respons på mobilanordningens "henting", vil MMS-tjeneren rute multimediemeldingen til mottakende mobilanordning via PLMN Y. Multimediemeldingen blir mottatt i mobilanordningen der den kan bli presentert, spilt eller fremvist til brukeren av mobilanordningen.
Hovedanliggende for den foreliggende oppfinnelse er å utnytte arkitekturen og multimediekapasiteten for MMS-systemet for å forbedre ytelsen og fordelene for audiodeltakere i en videokonferanse. En foretrukket utførelsesform vil bli beskrevet i figur 3. Sammenlignet med arkitekturen i figur 2 vil venstre side av MMS-infrastrukturen assosiert med en av "the peers" bli erstattet med et videokonferansesystem. Systemet inkluderer et første antall av endepunkter (EP) med en assosiert første MCU1 forbundet til et lokalnettverk (LAN), som i sin tur er forbundet til en nettverkstjener som er en integrert Gateway supplert med en MMS-maskin. Et andre antall av EPer med et assosiert andre MCU2 er også i kommunikasjon med
nettverkstjeneren gjennom en ISDN-linje.
EPene, MCUene og Gatewayen opererer i
videokonferansesysternet som konvensjonelle
videokonferansenoder. EPene innfanger multimediedata, koder dataene og videresender dem til videre prosessering i MCUene. Prosesseringen i MCUen skaffer til veie blant annet miksing av video, og forbereder et kodet
multimediedatasignal som blir sendt til hver av de deltakende konferanse-EPer som i sin tur dekoder multimediedatasignalene og presenterer dem til de respektive brukere. Gatewayen ordner kommunikasjon mellom EPene og MCUene som opererer med forskjellige protokoller. Den viktigste oppgaven for Gatewayen er å konvertere multimediedata fra å være juBtert for transmisjon over ISDN til multimediedata justert for IP-sending. Gatewayen er konvensjonelt blitt brukt for å forbinde et LAN (lokalnettverk) til en ekstern ISDN-forbindelse som tillater interne (enterprise i betydningen av innenfor enterprisenettverk) EPer å kommunisere med eksterne EPer.
I en foretrukket utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse er Gatewayen inkorporert i en nettverkstjener som også inkluderer en MMS-maskin som tilveiebringer økt ytelse for audiodeltakere i en videokonferanse. Det vil fremkomme fra den etterfølgende beskrivelsen at fordi MMS-maskinen og Gatewayen har en del felles trekk, så vil de være installert i den samme noden. Som et eksempel skaffer både MMS-maskinen og Gatewayen til veie en protokoll-konvertering, og begge er passende plassert i grensen mellom et lokalt og et offentlig kommunikasjonsnettverk.
MMS-maskinen fremskaffer konvertering av
videokonferanseinnhold til en konvensjonell MMS som skal sendes til én eller flere audiodeltakere ved bruk av for eksempel mobiltelefon som er tilpasset for å kunne motta MMS-meldinger. Motsatt utfører også MMS-maskinen konverteringer av MMS-innhold mottatt fra én eller flere audiodeltakere til et format som er passende for videokonferansen som audiodeltakerne tar del i.
Én utførelsesform for MMS-maskinen er illustrert i figur 4. På venstre side av databussen er det vist et flertall temporære l/O-minner, respektive assosiert med mediedata for konvensjonelle videokonferanseformater, i tillegg til en kontroller og en prosessor. På høyre side av databussen er det også vist et flertall temporære I/O-minner, hver assosiert med respektive felter i et typisk MMS-meldingsformat, i tillegg til et MMS-meldings-l/O-minne.
Om en nå fokuserer på den første nevnte retning for konvertering, anta at videokonferansen i dette øyeblikk ser et videobilde innhentet fra EP1 sendt til alle de andre deltakerne. Det kodede videobilde blir rutet via MCU 1 og gjennom IP-nettverket til nettverkstjeneren. Hos nettverkstjeneren vil det kodede videobilde bli dekodet for å skaffe til veie et videobilde for konvensjonelle videokonferanseformater så som QCIF, CIF og 4CIF.
MMS-maskinen er konfigurert for å innfange et øyeblikksbilde av videobildet ved bestemte
forhåndsdefinerte tidsintervaller, eller ved bestemte hendelser, dvs. å velge et av bildene i en strøm av stillbilder som videobildet består av. Dette implementeres ved at bilder lagres fortløpende i et temporært minne, enten i video-I/O-minne eller i data-l/O-minnet for MMS-
maskinen, hvis innhold blir fanget samtidig som øyeblikksbildeinnhentingen, og videresendt til prosessoren via databussen. De tidspunktene for innfanging blir kontrollert av kontrolleren. Prosessoren bestemmer originalformatet for bildet og konverterer innholdet til et JPEG-format i henhold til en forhåndslagret algoritme. Konverteringen kan også inkludere skalering av bildet for å tilpasse størrelsen til en liten skjerm. Kontrolleren videresender JPEG-bildet til JPEG-minnet, og når tiden er inne for å sende en MMS til én eller flere audiodeltakere, lager prosessoren en MMS i henhold til formatet beskrevet i figur 1, hvis innhold blir bestemt av kontrolleren. Adressen for MMS-mottakeren blir satt inn i MMS-hodet, og idet det komplette MMS blir satt inn i MMS-inn/ut-minnet, vil MMS med øyeblikksbildet fra EP1 i JPEG-format være klart for sending til MMS-tjeneren(e) som mottakeren(e) er assosiert med.
Adressen satt inn i MMS-hodet er en e-postadresse, MMSen blir rutet til MMS-tjeneren på konvensjonell måte ved bruk av SMTP, og MMS-innholdet blir "trukket" (pulled) fra MMS-tjener (ne) til mottaker(ne). MMS-e-postadressene for deltakende audiodeltakere må bli lagret i adressememo for konferanseoppsettet, eller når nye audiodeltakere med MMS-egenskaper tiltrer en pågående konferanse.
Bemerk at øyeblikksbildet ikke er begrenset til å inkludere innhold fra en enkelt deltaker, men kan også inkludere såkalte CP-bilder (Continuous Presence), som er en sammensetning av bilder fra forskjellige deltakere. Merk også at bildet knyttet til MMS-meldingen ikke er begrenset til et bestemt format eller et stillbilde, men kan også være en videosekvens, for eksempel i MPEG-format. Videosekvensen kan hentes direkte fra video-l/0-minnet eller genereres ved innhenting og sammensmelting av stillbilder.
Om en nå betrakter den motsatte retning av MMS-flyten, forestill deg at videokonferansen for øyeblikket ser et Continuous Presence (CP) -bilde som inneholder et videobilde av alle deltakerne bortsett fra mottakeren av CPen, og et jevnlig oppdatert stillbilde fanget av den eneste audiodeltåkeren i videokonferansen. Audiodeltakeren har en mobiltelefon med MMS-egenskaper og et kamera. Når audiodeltakeren trer inn i konferansen vil han bli gitt en e-postadresse assosiert med konferansen og/eller nettverkstjeneren. E-postadressen kan bli sendt fra nettverkstjeneren som en MMS (for eksempel som avsenderadresse eller "retursti" for den første MMS inkludert videokonferansedata sendt i motsatt retning) og kan være ment for manuell bruk, eller kan automatisk settes inn i minnet for mobiltelefonen for senere bruk under konferansen. E-postadresser og/eller andre data kan også utveksles mellom nettverkstjeneren og mobiltelefonen/MMS-tjeneren ved midler av en proprietær signalleringsprotokoll under oppsett av anropet.
Når et anrop blir satt opp fra mobiltelefonen til en konferanse, blir et bilde innfanget av kamera assosiert med mobiltelefonen, og satt inn i en MMS-melding adressert til konferansen. MMS-meldingen blir så sendt til nettverkstjeneren via MMS-tjeneren gjennom Internett ved hjelp av av SMTP. Når en mottar MMSen, vil en konferanselD (conference ID) enten tilveiebringes ved å undersøke e-postadressen, eller ved å undersøke avsenderaddressen funnet i MMS-hodet. MMSen blir satt inn i MMS-l/O-minnet og kontrolleren initierer prosessoren for å separere de forskjellige medieelementer inkludert i meldingen, og å sette dem inn i de respektive minner. JPEG-bildet som nå befinenr seg i JPEG-minnet konverteres så til et passende format benyttet i CP-bildet av konferansen og blir lagt inn i video- eller data-l/O-minnet. Bildet blir innfanget fra minnet, så kodet og sendt til MCUen som mikser CP-bildene for konferansen i henhold til tidligere tilveiebrakt "konferanselD". MCUen legger så inn et stillbilde som opprinnelig ble skaffet av mobiltelefonen i det sjette CP-feltet sammen med de fem andre videobilder. Et alternativ til konvertering kan også være å sende multimediedata separat fra MMS-meldingen direkte til MCU, eller til videokonferanseendepunktene. Dette ville kreve at mottakeren var IP-adresserbar for for eksempel å skyve (pushing) ut multimediedata.
I tilfelle der en ser audiodeltakere med det samme stillbildet gjennom hele konferansen vil det kunne være passende å gjenbruke tidligere mottatte bilder for å redusere transmisjonstid og kostnad. I dette henseende kan et bilde mottatt fra en bestemt audiodeltaker registrert i en katalog forbundet til et endepunkt eller et styringsverktøy (management tool), kunne blitt lagret i katalogen sammen med all annen informasjon om deltakeren. Når audiodeltakeren senere deltar i en konferanse som inkluderer videokonferanseanordningen med katalogen, vil korresponderende bilde kunne hentes ut og bli brukt for fremvisning av audiodeltakerne uten at en trenger å resende bildet.
Den ovenfor beskrevne utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse representerer et MMS-maskin implementert sammen med, eller innebygd i en Gateway. MMS-maskinen trenger imidlertid ikke nødvendigvis å være forbundet til en Gateway, men kan også være en "stand-alone"-anordning eller innebygget i andre videokonferansenoder så som MCU, eller i endepunkter. Den kan også være end el av et "Management Tool" tilknyttet videokonferansesysternet. Uansett vil MMS-maskinen, eller en node i hvilken, eller til hvilken den er innebygget eller forbundet, nødvendigvis være adresserbar i henhold til Internettprotokollen. Videre er beskrivelsen også fokusert på innfanging og sending av stillbilder mellom en videokonferanse og én eller flere audiodeltakere med multimedieegenskaper. Multimedieinnhold er imidlertid ikke begrenset til stillbilder, men kan også bestå av video, tekst og/eller audio, som i de enkelte tilfeller vil distribueres i de respektive minner i MMS-maskinen ved konvertering.
Foreliggende oppfinnelse inkluderer også et aspekt der multimediedata blir overført til MMS-kapable audiodeltakere ved anvendelse av e-post. 1 MMS-maskinen er multimediedata etter konvertering i dette tilfelle tilknyttet til en konvensjonell e-post som blir sendt til MMS-anordningen via MMS-tjeneren. Hvordan MMS-tjeneren og anordningen håndterer e-posten er operatøravhengig, men det er et velkjent faktum at sending av en e-post til en MMS-anordning er tillatt ved å adressere e-posten med phonenumberQdomain. MMS-anordningen vil motta e-posten som en MMS-melding i hvilken e-posttekst og vedheng er innsatt i MMS-inngangene.
Som allerede indikert kan et øyeblikksbilde eller andre multimedieinnhold innfanges og overføres ved forhåndsdefinerte tidspunkter, eller ved bestemte hendelser. I ett aspekt vil en slik hendelse inntreffe i det øyeblikk en vesentlig endring i innholdet av kildebildet (video- eller stillbilde), fra hvilket det nåværende øyeblikksbilde har sitt opphav blir oppdaget. Detekteringen kan finne sted for eksempel i nettverkstjeneren illustrert i figur 3. I henhold til én utførelsesform av dette aspekt av oppfinnelsen, vil det foregående sendte øyeblikksbilde bli lagret i nettverkstjeneren, og øyeblikksbildet blir kontinuerlig sammenlignet med kildebildet. Sammenligning kan utføres ved en piksel-for-piksel-metode, eller så kan én eller flere verdier assosiert med øyeblikksbildet kunne sammenlignes med én eller flere korresponderende verdier assosiert med kildebildet. Når forskjellen(e) mellom verdiene er mer enn (en) forhåndsdefinert(e) terskelverdi(er) vil sending av et nytt øyeblikksbilde til én eller flere audiodeltakere bli initialisert. Dette betyr at kontrolleren i figur 4 muliggjør lesing fra video- eller data-I/O-minnet via databussen til prosessoren, som så på sin side konverterer øyeblikksbildet fra det nåværende format til JPEG, og så setter inn JPEG-bildet i JPEG-minnet.
En hendelse som kan trigge en ny øyeblikksbildesending er sideskift i en presentasjon. Et annet eksempel er når stemmesvitsjing er aktiv, og taler skifter. Et fullstendig nytt bilde vil så fremtre som hovedvideobilde i konferansen, og et nytt øyeblikksbilde for sending vil bli initialisert.
Alternativt for hendelsesskapte snapshots (eller andre multimediedata)-innhenting, kan nye snapshots også sendes periodisk ved innhenting av det første snapshot ved oppsett av anrop. Transmisjon av multimediedata i den motsatte retning fra audiodeltakerne til videokonferansen kan bli initialisert tilsvarende, men avgjørelsesmekanismen vil trolig bli plassert i MMS-anordningen eller et annet sted i MMS- eller mobilnettverksarkitekturen. I tilfelle av implementering av avgjørelsesmekanismen i MMS-anordningen kan noe proprietær programvare måtte installeres.
Det finnes også andre grunner for å installere skreddersydd programvare i mobiltelefoner ved å utstyre dem med utvidede muligheter for å delta i en konvensjonell videokonferanse. For å bedre ytelsen og fordelene for audiodeltakerne bør det å få de utvidede MMS-egenskapene for den foreliggende oppfinnelse være så intuitive og lite anstrengende som mulig. Deltakelse vil være tungvint om brukeren manuelt må sende og motta bilder under konferansen. Således, i henhold til en foretrukken utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse, vil MMS-anordningen være konfigurert med programvare som tillater den å både sende og motta signalleringsmeldinger omhandlende snapshot-innhenting, sending og mottak, alternativt i tillegg til å sette sammen innhold mottatt ved forskjellige tidspunkter, for derved å skaffe en kontinuitet i presentasjonen av multimediedata . fra konferansen. Programvaren er tilpasset til å motta og lagre e-postadresser for nettverkstjener/konferanse og automatisk hente inn disse adresser og sette dem inn i MMS-hodet når det sendes multimediedata til konferansen. Softwaren er fordelaktig installert som Java-script, idet dette er et fleksibelt verktøy for å tilby skreddersydde trekk for små anordninger. I tillegg er de fleste mobiltelefoner og mobile anordninger nå utstyrt med Java-teknologi.
Snapshot-innhenting ved videokonferansesiden bør fortrinnsvis også være mulig å initialisere, enten manuelt eller automatisk, fjernstyrt fra en audiodeltaker. I en foretrukken utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse vil programvaren installert i mobiltelefonen derfor være konfigurert til å generere og sende en forespørsel for snapshot-innhenting til nettverkstjeneren. Som respons vil MMS-maskinen innhente et snapshot (eller andre multimediedata) fra et av i/O-minnene, konvertere dette til passende format og returnere snapshotet til MMS-anordningen for audiodeltakeren.
I enkelte tilfeller vil multimedieinnholdet mottatt ved forskjellige tidspunkter i MMS-anordningen ha en fordel av å sammensmelte innholdet og derved skaffe til veie en sammenheng i data overført via MMS fra videokonferansen. For eksempel vil en sanntidsvideopresentasjon kunne bli skapt fra et antall av snapshots eller videobiter sendt etter hverandre i separate MMS-meldinger fra MMS-maskinen. Programvaren er i dette tilfellet også konfigurert for fortløpende å motta og lagre de innkomne multimediedata og presentere det på en skjerm for MMS-anordningen på en slik måte at det fremstår som en kontinuerlig videostrøm.
Sanntidsvideopresentasjon impliserer imidlertid transmisjon av store og/eller mange MMS-meldinger, og vil derved kreve en vesentlig båndbredde helt frem til audiodeltakeren. Båndbreddekravet kan midlertidig reduseres ved, isteden for å konvertere videokonferansebiIdene til JPEG-format i MMS-maskinen, kode bildene i henhold til standard eller proprietære kodingsteknikker, og å sette inn de respektive kodede bilder i et av feltene i MMS-meldingene som generelle vedlegg. I dette tilfelle vil programvaren i mobiltelefonen også måtte konfigureres for å dekode vedlegget i MMS-meldingen i henhold til kodingsteknikkene som ble brukt av MMS-maskinen.
Oppgavene for programvaren i mobiltelefonen beskrevet over vil kreve noe signallering og forhandling mellom MMS-anordningen og MMS-maskinen. Denne utvekslingen av informasjon kan bli satt inn i tekst- eller presentasjonsfelter (midlertidig i tekst- eller presentasjonsminne i MMS-maskinen) for MMS-meldingene som fremdeles sendes for derved å skape en virtuell, separat signalleringskanal. Denne informasjonen kan inneholde snapshot-forespørsler, typen av hendelser som initialiserer snapshot-innhenting og synkroniseringsinformasjon.
Utførelsesformen for den foreliggende oppfinnelse fremstår i beskrivelsen over som en MMS-maskin som integrerer MMS-egenskaper innenfor konvensjonelle videokonferanser. De grunnleggende ideer for den foreliggende oppfinnelse kan imidlertid også bli utført i en mer generell fremgangsmåte. Fremgangsmåten inkluderer i én retning innhenting av videokonferansedata, for eksempel et snapshot av videobildet for én eller flere deltakere eller et CP-bilde, konvertering av data til passende format, og innsetting av de konverterte data som vedlegg i en MMS-melding. MMS-meldingen blir sendt fra en IP-adresserbar anordning til én eller flere audiodeltakere ved MMS-egenskaper via MMS-infrastrukturen. Audiodeltakerne innhenter videokonferansedata vedlagt MMS-meldingen, og presenterer dataene som en del av konferansen som audiodeltakerne tar del i.
I den motsatte retning vil audiodeltakerne innhente en eller annen form for multimediedata, normalt et stillbilde eller andre data som presenterer audiodeltakerne, og sette multimediedata inn i en MMS-melding. MMS-meldingen blir adressert og sendt til en IP-adresserbar node tilknyttet videokonferansesysternet. Vedlegget blir så hentet fra MMS-meldingen og konvertert til et passende videokonferanseformat. De konverterte multimediedata blir så kodet og sendt til en eller flere av de konvensjonelle videokonferansedeltakerne, alternativt etterfulgt av å mikse det med data fra andre deltakere.

Claims (38)

1. En MMS-maskin tilpasset til å utnytte MMS-egenskaper i en videokonferanse med én eller flere videodeltakere assosiert med et respektivt videokonferanseendepunkt, én eller flere audiodeltakere assosiert med en respektiv MMS-anordning, karakterisert ved innfangingsverktøy konfigurert til å innhente videokonferansedata fra en datakilde med sitt opphav fra en eller flere videokonferanseendepunkter og/eller MCUer, konverteringsverktøy konfigurert til å konvertere nevnte videokonferansedata til et passende MMS-vedleggbart format, meldingsgenererende verktøy konfigurert til å tilknytte nevnte konverterte videokonferansedata til en melding og for å sette inn i nevnte melding en adresse assosiert med den respektive MMS-anordning og transmisjonsmiddel konfigurert til å sende nevnte melding i henhold til nevnte innsatte adresse.
2. En MMS-maskinen i henhold til krav 1, karakterisert ved en kontroller tilpasset til å kontrollere tidspunkt for nevnte innhenting, konvertering, meldingsgenerering og transmisjonsmidler.
3. En MMS-maskin i henhold til krav 2, karakterisert ved at nevnte kontroller er konfigurert til å initialisere nevnte innhenting, konvertering, meldingsgenerering og transmisjonsmidler ved én eller flere forhåndsdefinerte hendelser.
4. En MMS-maskin i henhold til krav 3, karakterisert ved at en av de nevnte hendelser inntreffer når nevnte videokilde endres eller når en endring mellom foregående innhentede videokonferansedata og innhold generert fra nevnte datakilde er større enn en forhåndsdefinert grense.
5. En MMS-maskin i henhold til kravene 3 eller 4, karakterisert ved at en av de nevnte hendelser inntreffer når en forespørsel for videokonferansedataoppdatering blir mottatt fra den respektive MMS-anordning.
6. En MMS-maskin i henhold til krav 2, karakterisert ved at nevnte kontroller er konfigurert til å initialisere nevnte innhentings-, konverterings-, meldingsgenererings- og transmisjonsmiddel, periodisk og/eller ved tidspunktet der en eller flere audiodeltakere trer inn i videokonferansen.
7. En MMS-maskin i henhold til et av de foregående krav, karakterisert ved at meldingen er en MMS-melding og videokonferansedata er satt inn i et korresponderende MMS-felt i nevnte MMS-melding og nevnte adresse er en adresse for en MMS-tjener assosiert med den respektive MMS-anordning.
8. En MMS-maskin i henhold til kravene 1-6, karakterisert ved at meldingen er en e-postmelding og at nevnte adresse er en e-postadresse assosiert med den respektive MMS-anordning.
9. En MMS-maskin i henhold til et av de foregående krav, karakterisert ved at nevnte videokonferansedata er et snapshot.
10. En MMS-maskin i henhold til kravene 1-8, karakterisert ved at nevnte videokonferansedata er en videosekvens.
11. En MMS-maskin i henhold til kravene 9 eller 10, karakterisert ved at nevnte videokonferansedata er satt sammen i den respektive MMS-anordning for å danne en sanntidsvideo.
12. En MMS-maskin i henhold til et av de foregående krav, karakterisert ved at nevnte MMS-maskin er bygget inn i eller forbundet til en Gateway, en MCU eller et endepunkt.
13. En MMS-maskin tilpasset til å utnytte MMS-egenskaper i en videokonferanse med én eller flere videodeltakere assosiert med et respektivt videokonferanseendepunkt og én eller flere audiodeltakere assosiert med en respektiv MMS-anordning, karakterisert ved at MMS-mottakende middel konfigurert til å motta en MMS-melding fra den respektive MMS-anordning og å separere vedlagte multimediedata, konverteringsmiddel konfigurert til å konvertere nevnte multimediedata til et format som er kompatibelt med videokonferansen, transmisjonsmiddel konfigurert til å skaffe til veie nevnte konverterte multimediedata til det respektive videokonferanseendepunkt.
14. En MMS-maskin i henhold til krav 13, karakterisert ved at MMS-mottakende middel videre er konfigurert til å avgjøre om MMS-meldingen er assosiert med videokonferansen ved å undersøke en sender-eller mottakeradresse inkludert i MMS-meldingen, fra hvilken en konferanselD for videokonferansen blir funnet, og at transmisjonsmiddelet videre er konfigurert til å sende de konverterte multimediedata til videokonferanseendepunktet i henhold til konferanseIDen.
15. En MMS-maskin i henhold til kravene 13 eller 14, karakterisert ved at videokonferansen involverer en MCU gjennom hvilken nevnte konverterte multimediedata blir sendt før de når nevnte respektive videokonferanseendepunkt.
16. En MMS-maskin i henhold til et av kravene 13 - 15, karakterisert ved en kontroller tilpasset til å kontrollere tidspunkt for nevnte konvertering og transmisjonsmiddel i tillegg til transmisjon av MMS-meldinger inkludert oppdaterte multimediedata fra MMS-anordningen.
17. En MMS-maskinen i henhold til krav 16, karakterisert ved at nevnte kontroller er konfigurert til å initialisere nevnte konverterings- og transmisjonsmidler og en forespørsel for nevnte transmisjon av MMS-meldinger ved én eller flere forhåndsdefinerte hendelser.
18. En MMS-maskin i henhold til krav 17, karakterisert ved at en av nevnte hendelser inntreffer når en forskjell mellom tidligere mottatte multimediedata og korresponderende multimediedata generert i MMS-anordningen er større enn en forhåndsdefinert terskel.
19. En MMS-maskin i henhold til krav 16, karakterisert ved at nevnte kontroller er konfigurert til å initialisere nevnte konverterings- og transmisjonsmidler og en forespørsel for nevnte transmisjon av MMS-meldinger periodisk og/eller ved de tider når en eller flere audiodeltakere trer inn i videokonferansen.
20. En MMS-maskin i henhold til ett av de foregående krav, karakterisert ved at nevnte multimediedata er et bilde lagret i MMS-anordningen eller innfanget av et kamera forbundet til, eller integrert i, MMS-anordningen.
21. En MMS-maskin i henhold til ett av kravene 13 - 19, karakterisert ved at nevnte multimediedata er en videosekvens.
22. En MMS-maskin i henhold til kravene 20 eller 21, karakterisert ved at de konverterte multimediedata slåes sammen for å danne en sanntidsvideo.
23. En MMS-maskin i henhold til ett av kravene 13 - 22, karakterisert ved at nevnte konverterte multimediedata blir behandlet som hvilke som helst andre multimediestrømmer assosiert med videokonferansen.
24. En MMS-maskin i henhold til ett av kravene 13 - 23, karakterisert ved at MMS-maskinen er innebygget i, eller forbundet til, en Gateway, en MCU eller et endepunkt.
25. En fremgangsmåte for utnyttelse av MMS-egenskaper i en videokonferanse med én eller flere videodeltakere assosiert med et respektivt videokonferanseendepunkt og én eller flere audiodeltakere assosiert med en respektiv MMS-anordning, karakterisert ved følgende trinn: å innhente videokonferansedata fra en datakilde med et opphav fra ett eller flere videokonferanseendepunkter eller MCUer, å konvertere nevnte videokonferansedata til et MMS-vedleggbart format, å vedlegge nevnte konvertert videokonferansedata til en melding, å sette inn i nevnte melding en adresse assosiert med en respektiv MMS-anordning, å sende nevnte melding i henhold til nevnte innsatte adresse.
26. Sn fremgangsmåte i henhold til krav 25, karakterisert ved de følgende tilleggstrinn: å initialisere nevnte trinn for innhenting, konvertering, vedlegging, innsetting og sending ved én eller flere forhåndsdefinerte hendelser
27. En fremgangsmåte i henhold til krav 25 eller 26, karakterisert ved at meldingen er en MMS-melding og at videokonferansedata satt inn i et korresponderende MMS-felt i nevnte MMS-melding og nevnte adresse er en adresse til en MMS-tjener assosiert med nevnte respektive MMS-anordning.
28. En fremgangsmåte i henhold til kravene 25 eller 26, karakterisert ved at meldingen er en e-postmelding og nevnte adresse er en e-post assosiert med nevnte respektive MMS-anordning.
29. En fremgangsmåte i henhold til ett av kravene 25 - 28, karakterisert ved at nevnte videokonferansedata er et snapshot.
30. En fremgangsmåte i henhold til ett av kravene 25 - 28, karakterisert ved at nevnte videokonferansedata er en videosekvens.
31. En fremgangsmåte i henhold til ett av kravene 25 - 30, karakterisert ved de følgende tilleggstrinn: å sette sammen videokonferansedata som fortløpende mottas i den respektive MMS-anordning for å danne en sanntidsvideo.
32. En fremgangsmåte for å utnytte MMS-egenskaper i en videokonferanse med én eller flere videodeltakere assosiert med et videokonferanseendepunkt og én eller flere audiodeltakere assosiert med en respektiv MMS-anordning, karakterisert ved å motta en MMS-melding fra den respektive MMS-anordning, separere multimediedata vedlagt den respektive MMS-anordning, konvertere nevnte multimediedata til et format kompatibelt med videokonferansen, skaffe til veie nevnte konverterte multimediedata til det respektive videokonferanseendepunkt.
33. En fremgangsmåte i henhold til krav 32, karakterisert ved følgende tilleggstrinn: å undersøke en sender- eller en mottakeradresse inkludert i MMS-meldingen, fra hvilken en konferanselD for videokonferansen blir funnet, å skaffe til veie de konverterte multimediedata til videokonferanseendepunktet i henhold til konferanseIDen.
34. En fremgangsmåte i henhold til krav 32 eller 33, karakterisert ved følgende tilleggstrinn: å initialisere nevnte trinn for å konvertere og sende i tillegg til en forespørsel for sending av MMS-meldinger inkludert oppdaterte multimediedata fra MMS-anordningen ved én eller flere forhåndsdefinerte hendelser.
35. En MMS-maskin i henhold til ett av kravene 32 - 34, karakterisert ved at nevnte multimediedata er et bilde lagret i MMS-anordningen eller innfanget av et kamera forbundet til, eller integrert i, MMS-anordningen.
36. En MMS-maskin i henhold til ett av kravene 32 - 34, karakterisert ved at nevnte multimediedata er en videosekvens.
37. En MMS-maskin i henhold til ett av kravene 32 - 36, karakterisert ved det følgende tilleggstrinn: å kombinere de konverterte multimediedata for å danne en sanntidsvideo.
38. En MMS-maskin i henhold til et av kravene 32 - 37, karakterisert ved følgende tilleggstrinn: å behandle nevnte konverterte multimediedata som en hvilken som helst annen multimediestrøm assosiert med videokonferansen.
NO20034775A 2003-10-24 2003-10-24 Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter NO318868B1 (no)

Priority Applications (8)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20034775A NO318868B1 (no) 2003-10-24 2003-10-24 Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter
CNA2004800313246A CN1871855A (zh) 2003-10-24 2004-10-22 具有改进多媒体能力的视频会议
AT04775092T ATE538596T1 (de) 2003-10-24 2004-10-22 Video-konferenz mit verbesserten multimedia- fähigkeiten
EP04775092A EP1676439B1 (en) 2003-10-24 2004-10-22 Video conference with improved multi media capabilities
JP2006536473A JP2007513537A (ja) 2003-10-24 2004-10-22 改良されたマルチメディア機能を用いたテレビ会議
PCT/NO2004/000324 WO2005041574A1 (en) 2003-10-24 2004-10-22 Video conference with improved multi media capabilities
US10/971,030 US20050144233A1 (en) 2003-10-24 2004-10-25 Enhanced multimedia capabilities in video conferencing
US13/016,337 US8560641B2 (en) 2003-10-24 2011-01-28 Enhanced multimedia capabilities in video conferencing

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20034775A NO318868B1 (no) 2003-10-24 2003-10-24 Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20034775D0 NO20034775D0 (no) 2003-10-24
NO318868B1 true NO318868B1 (no) 2005-05-18

Family

ID=29775118

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20034775A NO318868B1 (no) 2003-10-24 2003-10-24 Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter

Country Status (7)

Country Link
US (2) US20050144233A1 (no)
EP (1) EP1676439B1 (no)
JP (1) JP2007513537A (no)
CN (1) CN1871855A (no)
AT (1) ATE538596T1 (no)
NO (1) NO318868B1 (no)
WO (1) WO2005041574A1 (no)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7379733B2 (en) * 2003-06-25 2008-05-27 Oracle International Corporation Mobile meeting and collaboration
US8028073B2 (en) 2003-06-25 2011-09-27 Oracle International Corporation Mobile meeting and collaboration
US9094805B2 (en) * 2003-06-25 2015-07-28 Oracle International Corporation Mobile messaging concierge
US7596102B2 (en) * 2004-12-06 2009-09-29 Sony Ericsson Mobile Communications Ab Image exchange for image-based push-to-talk user interface
CN100455049C (zh) * 2005-09-26 2009-01-21 华为技术有限公司 一种多媒体消息服务系统中对消息的处理方法
US7640301B2 (en) 2006-04-06 2009-12-29 Att Knowledge Ventures, L.P. System and method for distributing video conference data over an internet protocol television system
CN101098516B (zh) * 2006-06-30 2012-06-06 华为技术有限公司 实现无线一键通的系统、方法及网关转接装置
NO20071451L (no) * 2007-03-19 2008-09-22 Tandberg Telecom As System og fremgangsmate for a styre konferanseutstyr
US8212856B2 (en) * 2007-05-15 2012-07-03 Radvision Ltd. Methods, media, and devices for providing visual resources of video conference participants
WO2009045207A1 (en) * 2007-10-01 2009-04-09 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Systems and methods for managing virtual collaboration systems spread over different networks
CN101212506B (zh) * 2007-12-25 2010-06-02 上海科泰世纪科技有限公司 移动设备上基于彩信实现传情动漫信息收发的方法
JP5512657B2 (ja) * 2008-04-21 2014-06-04 サムスン エレクトロニクス カンパニー リミテッド リッチメディアサービスのための端末のユーザインターフェース装置及び方法
US8441516B2 (en) 2008-10-07 2013-05-14 Cisco Technology, Inc. Service level view of audiovisual conference systems
US20100218210A1 (en) * 2009-02-23 2010-08-26 Xcast Labs, Inc. Emergency broadcast system
US20100293469A1 (en) * 2009-05-14 2010-11-18 Gautam Khot Providing Portions of a Presentation During a Videoconference
WO2010133035A1 (zh) * 2009-05-21 2010-11-25 华为终端有限公司 点到多点推送消息处理方法、系统及服务器
US20110067082A1 (en) * 2009-08-17 2011-03-17 Weigel Broadcasting Co. System and method for remote live audio-visual production
CA2737718A1 (en) * 2010-04-19 2011-10-19 Research In Motion Corporation Methods and systems for distributing attachments to messages
US8624955B2 (en) * 2011-06-02 2014-01-07 Microsoft Corporation Techniques to provide fixed video conference feeds of remote attendees with attendee information
JP6051549B2 (ja) * 2012-03-16 2016-12-27 株式会社リコー 通信制御システム、制御装置、プログラムおよび電子情報ボード
CN104469255A (zh) 2013-09-16 2015-03-25 杜比实验室特许公司 改进的音频或视频会议
US9143978B2 (en) 2012-12-07 2015-09-22 At&T Intellectual Property I, L.P. Network congestion prevention and/or mitigation
US9325776B2 (en) * 2013-01-08 2016-04-26 Tangome, Inc. Mixed media communication
KR102104651B1 (ko) * 2013-07-12 2020-04-24 삼성전자주식회사 파일 첨부 방법 및 그 전자 장치
TWI695650B (zh) * 2015-09-11 2020-06-01 比利時商巴而可公司 用於連接電子裝置的方法和系統
JP6946729B2 (ja) 2017-05-12 2021-10-06 富士通株式会社 情報処理装置、情報処理システム及び情報処理方法

Family Cites Families (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3597022A (en) * 1969-07-22 1971-08-03 Robert D Waldron Diamagnetic levitation and/or stabilizing devices
US5007292A (en) * 1988-08-31 1991-04-16 Amoco Corporation Multicomponent transducer
FR2696308A1 (fr) 1992-09-28 1994-04-01 Rigondeau Robert Système électro-acoustique à lévitation magnétique et effet de volume.
FR2696611A1 (fr) * 1992-09-28 1994-04-08 Stamp Sa Transducteur électro-acoustique à volume diffusant.
US5689641A (en) * 1993-10-01 1997-11-18 Vicor, Inc. Multimedia collaboration system arrangement for routing compressed AV signal through a participant site without decompressing the AV signal
US5555017A (en) * 1994-07-08 1996-09-10 Lucent Technologies Inc. Seamless multimedia conferencing system using an enhanced multipoint control unit
US5625407A (en) * 1994-07-08 1997-04-29 Lucent Technologies Inc. Seamless multimedia conferencing system using an enhanced multipoint control unit and enhanced endpoint devices
US5710591A (en) * 1995-06-27 1998-01-20 At&T Method and apparatus for recording and indexing an audio and multimedia conference
KR0150698B1 (ko) 1995-08-01 1998-11-02 구자홍 영상기기에 사용되는 스피커 케이스 구조
US5673205A (en) * 1996-04-08 1997-09-30 Lucent Technologies Inc. Accessing a video message via video snapshots
JP3192100B2 (ja) * 1996-11-08 2001-07-23 株式会社オーディオテクニカ マイクロホン
DE59709413D1 (de) * 1996-12-09 2003-04-03 Siemens Ag Verfahren und telekommunikationssystem zur unterstützung multimedialer dienste über eine schnittstelle sowie ein entsprechend ausgestattetes teilnehmerendgerät
US6611503B1 (en) * 1998-05-22 2003-08-26 Tandberg Telecom As Method and apparatus for multimedia conferencing with dynamic bandwidth allocation
JP2000115738A (ja) * 1998-10-08 2000-04-21 Ntt Data Corp テレビ会議システム、テレビ会議装置、メール転送装置及び記録媒体
US7181539B1 (en) * 1999-09-01 2007-02-20 Microsoft Corporation System and method for data synchronization
US6625258B1 (en) * 1999-12-27 2003-09-23 Nortel Networks Ltd System and method for providing unified communication services support
US6993564B2 (en) * 2000-12-22 2006-01-31 At&T Corp. Method of authorizing receipt of instant messages by a recipient user
US6947738B2 (en) * 2001-01-18 2005-09-20 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Multimedia messaging service routing system and method
US7069301B2 (en) * 2001-02-07 2006-06-27 Siemens Aktiengesellschaft Method and apparatus for sending messages from an MMS system
US20020126201A1 (en) * 2001-03-08 2002-09-12 Star-Bak Communication Inc. Systems and methods for connecting video conferencing to a distributed network
FR2828970B1 (fr) * 2001-08-27 2003-12-19 Cit Alcatel Systeme d'interoperabilite entre messages mms et messages sms/ems et procede d'echange associe
EP1451703A4 (en) * 2001-10-31 2005-03-30 Followap Inc SYSTEM AND METHOD FOR INSTANT COMMUNICATION OF MULTIMEDIA
JP2003271530A (ja) * 2002-03-18 2003-09-26 Oki Electric Ind Co Ltd 通信システム,システム間関連装置,プログラム,及び,記録媒体
US7751347B2 (en) * 2002-04-25 2010-07-06 Azurn Networks, Inc. Converged conferencing appliance methods for concurrent voice and data conferencing sessions over networks
SE527449C2 (sv) * 2003-05-14 2006-03-07 In View Ab Ett system och en anordning för mobilradiokommunikation
US7630705B2 (en) * 2003-06-30 2009-12-08 Motorola, Inc. Message format conversion in communications terminals and networks
US7181538B2 (en) * 2003-11-14 2007-02-20 Sybase 365, Inc. System and method for providing configurable, dynamic multimedia message service pre-transcoding

Also Published As

Publication number Publication date
ATE538596T1 (de) 2012-01-15
US20110134206A1 (en) 2011-06-09
CN1871855A (zh) 2006-11-29
US20050144233A1 (en) 2005-06-30
NO20034775D0 (no) 2003-10-24
WO2005041574A1 (en) 2005-05-06
US8560641B2 (en) 2013-10-15
JP2007513537A (ja) 2007-05-24
EP1676439B1 (en) 2011-12-21
EP1676439A1 (en) 2006-07-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO318868B1 (no) Videokonferanse med forbedrede multimediakapabiliteter
US7058689B2 (en) Sharing of still images within a video telephony call
JP5949272B2 (ja) 通信システムおよびプログラム
IL271333A (en) Audio-video communication mediates server with reduced latency
JP6019920B2 (ja) 管理システムおよびプログラム
US20070153805A1 (en) Duplicating Digital Streams for Digital Conferencing Using Switching Technologies
JP2012191598A (ja) 接続制御システム、伝送システム、及び接続制御システム用プログラム
WO2006009706A2 (en) Systems and methods for recording signals from communication devices as messages and making the messages available for later access by other communication devices
US20100225737A1 (en) Videoconferencing Endpoint Extension
NO333235B1 (no) System og fremgangsmate for konferanser med skalerbar mediesvitsjing
JP7371726B2 (ja) 伝送管理装置
EP3133807A2 (en) Apparatus, system, and method of controlling display image, and carrier means
US20100066806A1 (en) Internet video image producing method
US20110145868A1 (en) Sharing Media in a Communication Network
JP5036527B2 (ja) 接続装置および接続方法
NO327518B1 (no) Fremgangsmate for arkivering og streaming av mediedata mellom et antall endepunkter gjennom en gatekeeper
EP2845375B1 (en) Communication terminal, communication function starting method, and computer-readable recording medium
JP5332303B2 (ja) サービス提供方法、ストリーミングサーバ、ストリーミング送信方法及びプログラム
US8681199B2 (en) Method of providing video-call service using general voice-call terminal and private branch exchange for performing the method
JP4406295B2 (ja) アプリケーション連携システム、及びアプリケーション連携方法
JP4229774B2 (ja) セッション制御プログラムと通信端末装置
US20080152103A1 (en) Communication system and communication method
JP6349764B2 (ja) 伝送システムおよびプログラム
WO2006043160A1 (en) Video communication system and methods
JP2016181899A (ja) 制御システム、及び制御方法

Legal Events

Date Code Title Description
CREP Change of representative

Representative=s name: ONSAGERS AS, POSTBOKS 6963 ST OLAVS PLASS, 0130 OS

MM1K Lapsed by not paying the annual fees