NO177651B - Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder - Google Patents

Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder Download PDF

Info

Publication number
NO177651B
NO177651B NO905566A NO905566A NO177651B NO 177651 B NO177651 B NO 177651B NO 905566 A NO905566 A NO 905566A NO 905566 A NO905566 A NO 905566A NO 177651 B NO177651 B NO 177651B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
valve slide
opening
pressure
cylinder
valve
Prior art date
Application number
NO905566A
Other languages
English (en)
Other versions
NO905566D0 (no
NO905566L (no
Inventor
Alain Tessier
Original Assignee
France Power Packer Sa
Matairco Hydro Air Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by France Power Packer Sa, Matairco Hydro Air Sa filed Critical France Power Packer Sa
Publication of NO905566D0 publication Critical patent/NO905566D0/no
Publication of NO905566L publication Critical patent/NO905566L/no
Publication of NO177651B publication Critical patent/NO177651B/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F15FLUID-PRESSURE ACTUATORS; HYDRAULICS OR PNEUMATICS IN GENERAL
    • F15BSYSTEMS ACTING BY MEANS OF FLUIDS IN GENERAL; FLUID-PRESSURE ACTUATORS, e.g. SERVOMOTORS; DETAILS OF FLUID-PRESSURE SYSTEMS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F15B11/00Servomotor systems without provision for follow-up action; Circuits therefor
    • F15B11/08Servomotor systems without provision for follow-up action; Circuits therefor with only one servomotor
    • F15B11/15Servomotor systems without provision for follow-up action; Circuits therefor with only one servomotor with special provision for automatic return

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Fluid-Pressure Circuits (AREA)
  • Reciprocating Pumps (AREA)
  • Soil Working Implements (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)
  • Braking Arrangements (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en anordning for å bevirke frem- og tilbakebevegelse (eller pluss-minusbevegelse som det heter på fagspråket) av en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder, som angitt i ingressen til det etterfølgende krav 1. Vanligvis anvendes en slik anordning for vendesylinderen til ploger, for at pluss-minusbevegelsen som den må utføre under vending av plogen skal finne sted selv om plogføreren har bibeholdt den hydrauliske styring i samme stilling.
En anordning av ovennevnte art er tidligere kjent f.eks. fra DE 3 611 710. Anordninger av denne art utnytter imidler-tid forskjellen mellom sylinderens maksimale arbeidstrykk under sylinderbevegelsen i den første retning og trykket fra pumpen når sylinderbevegelsen har nådd sin endestilling, dvs det maksimale trykk pumpen kan levere.
Disse anordninger har den ulempe at de ikke tillater full utnyttelse av pumpekraften, på grunn av at forskjellen som muliggjør endring av ventilsleidens stilling må være forholds-vis betydelig for ikke å risikere at ventilen omstilles før sylinderen har nådd enden av sitt slag.
For å minske denne ulempe har man foreslått å anordne en innsnevring oppstrøms for fluid-avløpsåpningen, slik at det under en sylinderbevegelse dannes et tømmetrykk foran innsnevringen, idet ventilsleiden dessuten utsettes for dette tømme-trykk som ved hjelp av en tredje flate søker å tvinge den mot den første stilling, dvs ved samvirkning med fjæren.
Man har også tillatt å minske fjærkraften, idet den virkning som den utøver bare må være større enn den maksimale verdi utover den med hvilken sylinderen har startet en bevegelse i den andre retning. såsnart bevegelsen har startet utøver tømmetrykket sin virkning som fullfører den som utøves av fjæren, slik at ventilsleiden holdes i den første stilling, selv om pumpetrykket er nær sin maksimale verdi, idet endrin-gen i ventilsleidens stilling bare kan skje når tømmetrykket har opphørt, dvs når sylinderen har nådd enden av sin bevegelse i den andre retning. Denne forbedrete anordning er meget fordelaktig, men den oppviser likevel en viss usikkerhet med hensyn til tidspunktet for endring av ventilsleidens stilling.
Formålet med oppfinnelsen er å komme frem til en kon-struksjon hvor ovennevnte usikkerhet er redusert, og dette oppnås ifølge oppfinnelsen ved en anordning av den innled-ningsvis angitte art, ved at trykktap-middelet omfatter midler for regulering av tømmetrykket til en forutbestemt verdi, slik som angitt i den karakteriserende del av krav 1. Fordelaktige utføringsformer av oppfinnelsen er angitt i de øvrige, etter-følgende krav.
En slik løsning fremgår ikke av ovennevnte DE 3 611 710 hvor trykktap-middelet utgjøres av en uregulerbar innsnevring i en boring.
Ved anordningen ifølge oppfinnelsen gjør trykk-regule-ringsmiddelet det mulig å unngå at tømmetrykket ikke faller momentant og tillater endring av ventilsleidens stilling når sylinderen ennå ikke har nådd enden av sin bevegelse i den andre retning, men returstrømmen allerede har avtatt sterkt.
Dessuten muliggjør oppfinnelsen større ytelse av anordningen, i og med at trykktapet er konstant, dvs at i motset-ning til den tidligere anordning øker ikke trykktapet med volumstrømmen inntil de spesielt høye verdier er nådd på grunn av den betydning man vanligvis tillegger innsnevringen for å gjøre det mulig å opprettholde et tømmetrykk, selv når volum-strømmen avviker noe.
Ifølge foretrukne trekk, som gjør det mulig å låse ventilsleiden i den første stilling på særlig sikker måte, er nevnte tredje flate og nevnte forutbestemte tømmetrykk-verdi slik dimensjonert at summen av virkningene som utøves av fjæren og av tømmetrykket er større enn den virkning som utøves av den første flate når pumpetrykket er lik nevnte andre forutbestemte verdi.
Ifølge en fordelaktig utføringsform er de partier av den andre og den fjerde bane som befinner seg mellom fordeleren og fluid-avløpsåpningen separate, idet trykk-reguleringsmidlene er anordnet på nevnte parti av den andre bane, slik at ventilsleiden bare utsettes for tømmetrykk-virkningen under sylinderens bevegelse i den andre retning.
Fortrinnsvis er en tilbakeslagsventil eller en innsnevring anordnet på nevnte parti av den andre bane, parallelt med trykkreguleringsmidlene. •Når fluid-inngangsåpningens forbindelse med pumpen har vært avbrutt under sylinderens bevegelse i den andre retning, kan man også bringe sylinderen til å returnere til dens utgangspunkt, idet fluid-avløpsåpningen forbindes med pumpen og fluid-innløpsåpningen med tanken, idet fluidet som leveres av pumpen passerer gjennom tilbakeslagsventilen deretter gjennom resten av den andre bane, mens fluidet som strømmer ut fra sylinderens første kammer går tilbake til tank via den første bane.
Ifølge andre foretrukne trekk er en innsnevring anordnet på nevnte parti av den fjerde bane.
Derved blir det mulig å bremse sylinderens bevegelse i den andre retning, hvilket er av interesse når det gjelder å vende en plog, idet sylinderens bevegelse i den andre retning svarer til nedadbevegelsen av plogen som ikke må foregå meget hurtig.
Oppfinnelsen skal i det følgende forklares nærmere ved hjelp av et illustrerende og ikke begrensende utførelseseksem-pel, i tilknytning til de medfølgende tegninger, hvor: Figur 1 er en gjengivelse, ved hjelp av symboler, av en anordning i samsvar med oppfinnelsen; Figur 2 er et skjematisk snitt av en monoblokk-anordning i samsvar med oppfinnelsen, i hvilestilling; og Figur 3 og 4 er riss lik figur 1, idet anordningen er vist under minusbevegelsen til sylinderen i figur 3, og under sylinderens plussbevegelse i figur 4.
Anordningen 1, symbolsk vist på figur 1, omfatter som åpninger, en fluid-innløpsåpning 2, en avløpsåpning 3, en første utløpsåpning 4, og en andre utløpsåpning 5.
Innvendig i anordningen 1 finnes en vendefordeler 6 omfattende en ventilsleide 7 som tillater en første stilling symbolisert ved rektangelet 8 i hvilken en første bane tillater fluidet å strømme fra åpningen 2 til åpningen 4, mens en andre bane tillater fluidet å strømme fra åpningen 5 til åpningen 3; idet i den andre stilling symbolisert ved rektangelet 9 en tredje bane tillater fluidet å strømme fra åpningen 2 til åpningen 5 mens en fjerde bane tillater fluidet å strøm-me fra åpningen 4 til åpningen 3.
Åpningene 2 og 3 er forbundet med en hydraulisk styring 10 som selv via en ledning 11 er forbundet med en pumpe (ikke vist) og via en kanal 12 med en tank (ikke vist). Styringen 10 omfatter en trestillings-sleideventil med en midtre hvilestilling symbolisert ved rektangelet 13, en normal arbeidsstilling symbolisert ved rektangelet 14, og en motsatt stilling symbolisert ved rektangelet 15, idet en manuelt betjent trykknapp 16 er anordnet for å skyve eller trekke ventilsleiden for å bringe den i ønsket stilling. I hvilestillingen er åpningene 2 og 3 ved samme trykk, i den normale arbeidsstilling er åpningen 2 forbundet med pumpen og åpningen 3 til tank, mens i den motsatte stilling er det åpningen 3 som er forbundet med pumpen og åpningen 2 med tank.
Åpningen 4 er via en kanal 17 forbundet med et første sylinderkammer 18, idet det andre kammer 2 0 er forbundet med åpningen 5 via en kanal 21 i hvilken er anordnet en trykkstyrt tilbakeslagsventil 22. I hvilestilling stenger ventilen 22 kammeret 2 0 slik at sylinderen 19 hviler i stillingen med ut-skjøvet stang som vist, og når det er trykk i kanalen 17 åpner styretrykket ventilen 22 slik at fluidet kan strømme fra kammeret 20 til åpningen 5.
Ved manøvrering av trykknappen 16 for å bringe innretnin-gens 10 ventilsleide til den normale arbeidsstilling symbolisert ved rektangelet 14, forbindes åpningen 4 med pumpen og åpningen 5 med tank, ventilen 22 åpner under påvirkning av pumpetrykket, og sylinderen 19 påbegynner et slag i en første retning, i det viste eksempel et minusslag hvorunder kammeret 2 0 tømmes mens kammeret 18 fylles.
Når sylinderen 19 har nådd minusslagets endestilling, dvs når kammeret 18 er fylt mens kammeret 2 0 er tømt, går ventilsleiden 7 i fordeleren 6 automatisk til den andre stilling symbolisert ved rektangelet 9, og man får således åpningen 5 i forbindelse med pumpen og åpningen 4 med tank, slik at sylinderen påbegynner sitt slag i en andre eller motsatt retning, i det viste eksempel et plusslag, dvs at kammeret 20 fylles og kammeret 18 tømmes. Når sylinderen når enden av sitt plusslag, dvs dens utgangspunkt, hviler ventilsleiden 7 i den andre stilling sålenge styreventilen 10 er i sin normale arbeidsstilling.
Og når styreventilen 10 bringes tilbake til hvilestillingen symbolisert ved rektangelet 13, vil ventilsleiden 7 gå tilbake til den første stilling symbolisert ved rektangelet 8.
For å bevirke automatisk omstilling av ventilsleiden 7, er den utsatt for virkningen av en f jaer 23 som tvinger den mot den første stilling 8 og, for virkningen av pumpetrykket via en trykkstyring 24 som tvinger den mot den andre stilling 9 ved hjelp av henholdsvis en første flate 46' (fig. 3) eller en andre flate 33 (fig. 2) når ventilsleiden er henholdsvis i den første stilling 8 og den andre stilling 9.
Fjæren 2 3 og trykkstyringens 24 første og andre flater er slik dimensjonert at virkningen som utøves av fjæren på ventilsleiden er: - større enn virkningen som utøves ved hjelp av den før-ste flate 46' når pumpetrykket er lik en første forutbestemt verdi som er den maksimale verdi utover den hvorunder sylinderen har påbegynt et minusslag, f.eks. 140 bar; - mindre enn den virkning som utøves ved hjelp av den første flate 46' når pumpetrykket er lik en andre forutbestemt verdi som er lik verdien av pumpetrykket når sylinderen 19 er i endestilling, dvs det maksimale trykk som pumpen kan gi, f.eks. 210 bar; - og mindre enn virkningen som utøves ved hjelp den andre flate 33 når pumpetrykket er lik den minste verdi som pumpen gir under sylinderens plusslag.
Under sylinderens minusslag er ventilsleiden dessuten utsatt for virkningen av et tømmetrykk som skapes av og hersker oppstrøms for en trykkregulator 25 som er anordnet oppstrøms for åpningen 3, idet dette trykk, p.g.a. en trykkstyring 26, ved hjelp av en tredje flate (34 i fig. 2) virker til å tvinge ventilsleiden mot den første stilling 8, dvs ved samvirkning med fjæren 23.
I det viste eksempel er den tredje flate 33 og den forutbestemte verdi av tømmetrykket dimensjonert slik at summen av de virkninger som utøves av fjæren og tømmetrykket er større enn den virkning som utøves ved hjelp av den første flate 46' når pumpetrykket er lik den ovenfor angitte, andre forutbestemte verdi. Man kan i samme eksempel også ha en fast tømmetrykk-verdi på 2 bar, og en tredje flate 34 flere ganger større enn den første flate 46'.
Med disse verdier må sylinderen nødvendigvis ha startet før pumpetrykket har nådd 140 bar, straks sylinderen har startet vil det nødvendige trykk for å bringe ventilsleiden 7 til den andre stilling 9 være 140 + 2 x 45 - 230 bar, dvs et trykk som er høyere enn det maksimale trykk som pumpen kan frembringe, slik at ventilsleiden er fullstendig låst i den første stilling 8 sålenge det foreligger et tømmetrykk, dvs sålenge kammeret 2 0 tømmes, og såsnart det er tømt, dvs når sylinderen 19 har nådd enden av sitt miusslag, er der ikke lenger noe tømmetrykk samtidig som pumpetrykket går opp til maksimum slik at ventilsleiden 7 inntar den andre stilling 9, i hvilken den forblir under påvirkning av trykkstyringen 24 i hvilken det er den andre flate 33 som er blitt virksom.
Det skal bemerkes at i den andre bane som i ventilsleidens 7 første stilling 8 forbinder åpningene 5 og 3, og i den fjerde bane som i ventilsleidens 7 andre stilling 9 forbinder åpningene 4 og 3, er partiene beliggende mellom fordeleren 6 og åpningen 3 forskjellige, slik at ventilsleiden 7 bare utsettes for virkningen av tømmetrykket under sylinderens minusslag.
Ved det parti 27 av den andre bane som er beliggende mellom fordeleren og åpningen 3, er det anordnet en tilbakeslagsventil 28 parallelt med trykkregulatormiddelet 25. I det til-felle hvor forbindelsen med pumpen blir avbrutt under sylinderens minusslag, gjør denne tilbakeslagsventil det mulig å
bringe sylinderen tilbake til dens utgangsstilling: man påvir-
ker således styringens 10 trykknapp 16 for å bringe i den motsatte stilling, symbolisert ved rektangelet 15, idet åpningen 3 da forbindes med pumpen og fluidet kan strømme i partiet 27 ved at tilbakeslagsventilen 28 åpner, slik at fluidet kommer frem til åpningen 5, åpner tilbakeslagsventilen 22 for å fylle kammeret 20 samtidig som kammeret 18 tømmes via den første bane beliggende mellom åpningene 4 og 2.
Ifølge en variant er det mulig å erstatte tilbakeslagsventilen 28 med en enkel innsnevring.
I partiet 29 av den fjerde bane beliggende mellom fordeleren 6 og åpningen 3, er det anordnet en innsnevring 3 0 som bremser sylinderens 19 plusslag.
I tilknytning til figur 2-4 skal i det følgende beskri-ves en monoblokk-anordning 100 ifølge oppfinnelsen, idet de i figur 1 anvendte henvisningstall er bibeholdt for de samme elementer.
Fordeler-ventilsleiden 7 er vist i form av et sylindrisk stempel med en sidevegg i hvilken det er utformet et ringformet spor 31 mens en L-formet kanal 32 som er utformet i dets godstykkelse munner ut henholdsvis i en første tverr-endevegg 33 og i sideveggen nær en andre tverr-endevegg 34.
Fordelerhuset 35 omfatter et sylindrisk hulrom i hvilket ventilsleiden kan bevege seg, idet et første kammer 36 befinner seg mellom en første tverr-endevegg 37 i hulrommet og ventilsleide-tverrveggen 33, et andre kammer 38 befinner seg mellom en andre tverr-endevegg 39 i hulrommet og ventilsleidens 7 tverrvegg 34, idet det sylindriske hulrom i hvilket ventilsleiden kan bevege seg oppviser: - i dets sidevegg, en første åpning 40 i forbindelse med åpningen 2, en andre åpning 41 i forbindelse med åpningen 3, en tredje åpning 42 i forbindelse med åpningen 4, og en fjerde åpning 43 i forbindelse med åpningen 5; - i tverrveggen 39, en femte åpning 44 i forbindelse med åpningen 3.
Ringsporet 31 og kanalen 32 i ventilsleiden, og åpningene 40 til 44 som er utformet i veggene til det sylindriske hulrom er anordnet på en slik måte at: - i ventilsleidens første stilling i figur 2 og 3 kommuniserer åpningene 4 0 og 42 via sporet 31 mens åpningene 43 og 44 kommuniserer via kammeret 38 i det sylindriske hulrom; - i ventilsleidens 7 andre stilling, vist i figur 4, kommuniserer åpningene 40 og 4 3 via kammeret 36 og kanalen 32 hvis åpning som munner ut i ventilsleidens sidevegg befinner seg rett overfor åpningen 43, mens åpningene 42 og 41 kommuniserer via sporet 31.
Ventilsleiden 7 omfatter dessuten i sin godstykkelse en andre L-formet kanal 45 som munner ut henholdsvis i tverrveggen 33 og i sporet 31, idet et stempel 46 er anordnet i den del av kanalen som munner ut i veggen 33, hvilket stempel kommer til anlegg mot veggen 37 i det sylindriske hulrom, og har et tverrsnitt som svarer til verdien av den flate som ovenfor er benevnt første flate 46' ved hjelp av hvilken pumpetrykket virker på ventilsleiden i den første stilling.
Det skal bemerkes at den flate som benevnes som den andre flate ved hjelp av hvilken pumpetrykket virker på ventilsleiden i den andre stilling, utgjøres av veggen 33, mens den flate som benevnes som den tredje flate, ved hjelp av hvilken tømmetrykket virker på ventilsleiden, utgjøres av ventilsleidens tverrvegg 34.
Det fremgår at kanalen 32 er forbundet med en komplementær kanal 47 som munner ut i ventilsleidens sidevegg, rett overfor åpningen 41 i ventilens første stilling 8. Nærmere bestemt er kanalen 47 i flukt med den del av kanalen 32 som munner ut i ventilsleidens sidevegg, slik at denne kanaldel og kanalen 47 danner en kanal som strekker seg diametralt gjennom ventilsleiden.
En slik komplementær kanal er særlig fordelaktig, da den gjør det mulig å forenkle utførelsen av tetninger mellom ventilsleiden 7 og sideveggen i hulrommet som den beveger seg i. Dersom det således i den første stilling forekommer lekkasjer mellom ringsporet 31 og kammeret 36, vil det ikke føre til overtrykk i kammeret 36, hvilket ville forstyrret anord-ningens funksjon, ettersom disse lekkasjer fjernes mot tanken via kanalene 32, 47 og 29. Likeledes, dersom lekkasjer opp-trer mellom ringsporet 31 og kammeret 38, vil de kunne gjen-vinnes via kanalene 32, 47 og 29, og i alle tilfeller vil trykkreguleringsmiddelet hindre at det oppstår overtrykk i kammeret 38.
Ved denne monoblokk-utførelse omfatter trykkregulerings-innretningen et stempel 48 som er anordnet koaksialt med ventilsleiden 7 i en hul sylinder nær veggen 39 til det sylindriske hulrom i hvilket ventilsleiden 7 er bevegelig anordnet, idet huset 35 er felles for fordeleren og trykkregulatoren.
Som reaksjon på innstrømning gjennom åpningen 44 forsky-ves stempelet 48 mer eller mindre mot høyre på figurene mot kraften fra fjæren 49 for å åpne åpningen 50 i større eller mindre grad, hvorved trykket i kammeret 38 holdes konstant.
Stempelet 48 er ringformet og forskyvbart anordnet på en hul aksel 51 som munner ut i kammeret 38, samt i tilbakeslagsventilen 28 som står i forbindelse med åpningen 3.
Det skal bemerkes at fjæren 2 3 er anordnet mellom <p>g med anlegg mot bunnen av den hule aksel 51 og veggen 34 til ventilsleiden 7.
En kanal 52 som oppviser en innsnevring er utformet mellom kanalen 32 og kammeret 38. Når ventilsleiden 7 er i den andre stilling og det ikke lenger er noe pumpetrykk, tillater kanalen 52 ventilsleiden 7 å gå tilbake til den første stilling, idet fluidet som befinner seg i kammeret 36 kan strømme over til kammeret 38 gjennom kanalene 32 og 52.
Den trykkstyrte tilbakeslagsventil med henvisningstall 22 på figur 1 utgjøres av et hus 53 som er adskilt fra huset 35, det omfatter en tilbakeslagsventil 54 og en trykkstyring 55 som utsettes for det i kanalen 17 herskende trykk som når det blir tilstrekkelig virker til å forskyve den mot høyre på figurene, og til å åpne ventilen 54, slik det fremgår av figur 3.
Det vil forstås at oppfinnelsen ikke er begrenset til de utførelseseksempler som er beskrevet og vist i figurene, men tvertimot omfatter alle varianter som fagmannen vil kunne innse.

Claims (15)

1. Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder (19), omfattende: - en fluid-innløpsåpning (2) innrettet til å forbindes med en pumpe, en fluid-avløpsåpning (3) innrettet til å forbindes med en tank, samt en første utløpsåpning (4) innrettet til å forbindes med et første sylinderkammer (18) og en andre utløpsåpning (5) innrettet til å forbindes med et andre sylinderkammer (20) ; - en vendefordeler (6) omfattende en ventilsleide (7) som tillater en første stilling (8) i hvilken en første bane tillater fluidet å strømme fra innløpsåpningen (2) til den første utløpsåpning (4), mens en andre bane tillater fluidet å strømme fra den andre utløpsåpning (5) til avløpsåpningen (3), og en andre stilling (9) i hvilken en tredje bane tillater fluidet å strømme fra innløpsåpningen (2) til den andre ut-løpsåpning (5), mens en fjerde bane tillater fluidet å strømme fra den første utløpsåpning (4) til avløpsåpningen (3); hvilken ventilsleide (7) er underkastet: - virkningen fra en.fjær (23) som tvinger den mot den første stilling (8); - virkningen av pumpetrykket som søker å tvinge den mot den andre stilling (9) ved hjelp av henholdsvis en første flate (46') eller en andre flate (33) når ventilsleiden (7) er i den første stilling (8) og når ventilsleiden er i den andre stilling (9) ; idet fjæren (23) og nevnte første og andre flater (46', 33) er slik dimensjonert at virkningen som utøves av fjæren på ventilsleiden er: - større enn virkningen som utøves ved hjelp av den første flate (46') når pumpetrykket er lik en første forutbestemt verdi som er den maksimalt oppnåelige verdi av trykket under sylinderens (19) slag i en første retning; - mindre enn virkningen som utøves av den første flate (46') når pumpetrykket er lik en andre forutbestemt verdi som er verdien av pumpetrykket når sylinderen (19) er i endestilling, slik at når sylinderen når enden av sitt slag i nevnte første retning passerer ventilsleiden fra den første til den andre stilling, idet sylinderen da starter sitt slag i en andre retning, motsatt den første; - mindre enn virkningen som utøves av den andre flate (33) når pumpetrykket er lik den minste verdi som pumpen kan fremskaffe under sylinderens (19) slag i den andre retning, slik at når ventilsleiden (7) hviler i den andre stilling inntil fluid-innløpsåpningen (2) er forbundet med pumpen, idet sylinderen således hviler i enden av slaget i den andre retning når den har nådd denne; idet ventilsleiden, under en sylinderbevegelse, dessuten utsettes for virkningen av et tømmetrykk som skapes av og hersker oppstrøms for et trykktap-middel som er anordnet opp-strøms for fluidavløpsåpningen (3), idet dette trykk ved hjelp av en tredje flate (34) virker til å tvinge ventilsleiden mot den første stilling, dvs ved samvirkning med fjæren; karakterisert ved at trykktap-middelet omfatter midler (25) for regulering av tømmetrykket til en forutbestemt verdi.
2. Anordning ifølge krav 1, karakterisert ved at den tredje flate (34) og den forutbestemte tømme-trykk-verdi er slik dimensjonert at summen av virkningene som utøves av fjæren (23) og av tømmetrykket er større enn den virkning som utøves av den første flate (46') når pumpetrykket er lik den andre forutbestemte verdi.
3. Anordning ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at de partier (27, 29) av den andre og den fjerde bane som befinner seg mellom fordeleren (6) og fluid-avløpsåpningen (3) er separate, idet trykk-reguleringsmidlene (25) er anordnet på nevnte parti (27) av den andre bane, slik at ventilsleiden bare utsettes for tømme-trykkvirkningen under sylinderens slag i den første retning.
4. Anordning ifølge krav 3, karakterisert ved at en tilbakeslagsventil (28) eller en innsnevring er anordnet på nevnte parti (27) av den andre bane, parallelt med trykkreguleringsmidlene (25).
5. Anordning ifølge krav 3 eller 4, karakterisert ved at en innsnevring (30) er anordnet på nevnte parti (29) av den fjerde bane.
6. Anordning ifølge et av kravene 1 til 5, karakterisert ved at fordelerens (6) ventilsleide (7) er i form av et sylindrisk stempel med en sidevegg i hvilken det er utformet et ringformet spor (31) mens en L-formet kanal (32) som er utformet i dets godstykkelse munner ut henholdsvis i en første tverr-endevegg (33) og i sideveggen nær en andre tverr-endevegg (34); idet fordelerhuset (35) omfatter et sylindrisk hulrom i hvilket ventilsleiden (7) kan bevege seg, idet et første kammer (36) befinner seg mellom en første tverr-endevegg (37) i hulrommet og ventilsleide-tverrveggen (33) , et andre kammer (38) befinner seg mellom en andre tverr-endevegg (39) i hulrommet og ventilsleidens (7) andre tverrvegg (34) , idet det sylindriske hulrom oppviser: - i dets sidevegg, en første åpning (40) i forbindelse med åpningen (2), en andre åpning (41) i forbindelse med åpningen (3), en tredje åpning (42) i forbindelse med åpningen (4), og en fjerde åpning (43) i forbindelse med åpningen (5); - i tverrveggen (39) , en femte åpning (44) i forbindelse med åpningen (3) - ringsporet (31) og kanalen (32) i ventilsleiden, og åpningene (40 - 44) som er utformet i veggene til det sylindriske hulrom er anordnet på en slik måte at: - i ventilsleidens første stilling kommuniserer åpningene (40, 42) via sporet (31) mens åpningene (43, 44) kommuniserer via kammeret (38) i det sylindriske hulrom; - i ventilsleidens (7) andre stilling kommuniserer åpningene (40, 43) via kammeret (36) og den L-formete kanal (32) hvis åpning som munner ut i ventilsleidens sidevegg befinner seg rett overfor åpningen (43), mens åpningene (42, 41) kommuniserer via sporet (31).
7. Anordning ifølge krav 6, karakterisert ved at den L-formete kanal (32) er er forbundet med en komplementær kanal (47) som munner ut i ventilsleidens sidevegg, rett overfor det sylindriske hulroms andre åpning (41) i ventilsleidens første stilling.
8. Anordning ifølge krav 7, karakterisert ved at den komplementære kanal (47) er beliggende i flukt med den del av den L-formete kanal (32) som munner ut i ventilsleidens sidevegg, slik at denne del av den L-formete kanal og den komplementære kanal (47) danner en kanal som strekker seg diametralt gjennom ventilsleiden.
9. Anordning ifølge et av kravene 6 til 8, karakterisert ved at ventilsleiden i sin godstykkelse omfatter en andre L-formet kanal (45) som munner ut henholdsvis i den første tverrvegg (33) og i ringsporet (31), idet et stempel (46) er anordnet i den del av kanalen (45) som munner ut i den første tverrvegg, idet stempelet (46) kommer til anlegg mot veggen (37) i det sylindriske hulrom, og har et tverrsnitt som svarer til flateverdien av den første flate ved hjelp av hvilken pumpetrykket virker på ventilsleiden i den første stilling.
10. Anordning ifølge et av kravene 6 til 9, karakterisert ved at den andre flate ved hjelp av hvilken pumpetrykket virker på ventilsleiden i den andre stilling, utgjøres av ventilsleidens første tverrvegg (33), mens den tredje flate ved hjelp av hvilken tømmetrykket virker på ventilsleiden, utgjøres av ventilsleidens andre' tverrvegg (34).
11. Anordning ifølge et av kravene 6 til 10, karakterisert ved at den er monoblokk, idet trykkreguleringsmidlene omfatter et stempel (48) som er anordnet koaksialt med ventilsleiden (7) i en hul sylinder nær den andre tverrvegg (39) i det sylindriske hulrom, idet fordelerhuset (35) og huset i hvilket det sylindriske hulrom er utformet, er felles.
12. Anordning ifølge krav 11, karakterisert ved at stempelet (48) er ringformet og forskyvbart anordnet på en hul aksel (51) som munner ut i kammeret (38) i det sylindriske hulrom samt i tilbakeslagsventilen (28) som står i forbindelse med åpningen (3).
13. Anordning ifølge krav 12, karakterisert ved at fjæren (23) er anordnet mellom og med anlegg mot bunnen av den hule aksel (51) og ventilsleidens andre tverrvegg (34) .
14. Anordning ifølge et av kravene 6 til 13, karakterisert ved at en kanal (52) som oppviser en innsnevring er utformet mellom den L-formete kanal (32) og det andre kammer (38).
15. Anordning ifølge et av kravene 1 til 14, karakterisert ved at en trykkstyrt tilbakeslagsventil (22) er anordnet mellom sylinderens andre utløps-åpning, for å låse sylinderen i endestillingen av dens slag i den andre retning.
NO905566A 1989-12-22 1990-12-21 Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder NO177651B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8917150A FR2656385B1 (no) 1989-12-22 1989-12-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO905566D0 NO905566D0 (no) 1990-12-21
NO905566L NO905566L (no) 1991-06-24
NO177651B true NO177651B (no) 1995-07-17

Family

ID=9388934

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO905566A NO177651B (no) 1989-12-22 1990-12-21 Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0434531B1 (no)
DE (1) DE69007598T2 (no)
ES (1) ES2050408T3 (no)
FI (1) FI94708C (no)
FR (1) FR2656385B1 (no)
NO (1) NO177651B (no)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2720123B1 (fr) * 1994-05-19 1996-08-14 France Power Packer Sa Automatisme de commande hydraulique, notamment pour charrue.
NL1000971C2 (nl) 1995-08-11 1997-02-12 Applied Power Inc Ploegwentelinrichting.
NZ334716A (en) * 1996-09-20 2000-07-28 Trearc Ltd Fluid actuator including a piston drivable in two directions
NL1013077C2 (nl) 1999-09-17 2001-03-20 Applied Power Inc Kleppensamenstel, in het bijzonder voor een hydraulische ploegwentelinrichting.

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1984004786A1 (en) * 1983-05-21 1984-12-06 Massey Ferguson Gmbh Fluid pressure system and valve therefor
FR2548288B1 (fr) * 1983-06-29 1985-12-13 Applied Power Inc Dispositif permettant l'inversion automatique de l'alimentation d'un verin double effet hydraulique a partir d'une commande a simple ou double effet
DE3611710C1 (en) * 1986-04-08 1987-07-30 Integral Hydraulik Co Reversing device
FR2643423B1 (fr) * 1989-02-22 1991-05-10 Forhydro Ets Automatisme hydraulique

Also Published As

Publication number Publication date
FI906069A0 (fi) 1990-12-10
NO905566D0 (no) 1990-12-21
FR2656385B1 (no) 1992-04-30
DE69007598D1 (de) 1994-04-28
NO905566L (no) 1991-06-24
FI94708C (fi) 1995-10-25
ES2050408T3 (es) 1994-05-16
FI906069A (fi) 1991-06-23
FI94708B (fi) 1995-07-14
EP0434531A1 (fr) 1991-06-26
FR2656385A1 (no) 1991-06-28
DE69007598T2 (de) 1994-07-14
EP0434531B1 (fr) 1994-03-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO149399B (no) Innretning for dempning av trykkboelger i et innsproeytningssystem for brensel i en forbrenningsmotor
NO177651B (no) Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder
US3141475A (en) Regulating valve for a pump controlled by a pressure responsive switch
NO177652B (no) Anordning for å bevirke automatisk frem-tilbakebevegelse ved en dobbeltvirkende hydraulisk sylinder
US2839002A (en) Pumps
NO800594L (no) Ventil.
NO118465B (no)
US1876735A (en) Hydraulic valve actuating mechanism
US1828206A (en) Device for pressure fluid control valves
US1981288A (en) Well pumping apparatus
NO157469B (no) Anordning for automatisk omkasting av dobbeltvirkende, hydraulisk sylinder.
DK150386B (da) Hydraulisk trykforsyningsanlaeg til et sammensat drevs styrekredslaeb
US2993446A (en) Diaphragm piston pump
DK142353B (da) Styremekanisme til motorkoeretoejer
NO152666B (no) Doseringsventil for smoeremiddel og lignende.
NO300661B1 (no) Styreanordning for svinging av en dreibar plog
GB2062774A (en) Diaphragm Pump Control
SU806912A1 (ru) Гидропривод
SU756088A1 (ru) Автомат разгрузки насоса 1
SU469429A1 (ru) Гидравлическа навесна система
SU153815A1 (no)
US1758921A (en) Valve for pneumatic-displacement pumps
SU92749A1 (ru) Прибор дл регулировани питани парового котла
SU488939A1 (ru) Обьемный гидропривод
SU31356A1 (ru) Контрольный механизм к пневматическому насосу дл глубоких колодцев

Legal Events

Date Code Title Description
FC2A Withdrawal, rejection or dismissal of laid open patent application