NO173591B - Spill med magnetmanoevrerte spillebrikker - Google Patents

Spill med magnetmanoevrerte spillebrikker Download PDF

Info

Publication number
NO173591B
NO173591B NO88881304A NO881304A NO173591B NO 173591 B NO173591 B NO 173591B NO 88881304 A NO88881304 A NO 88881304A NO 881304 A NO881304 A NO 881304A NO 173591 B NO173591 B NO 173591B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
playing
magnet
maneuvering
game according
support
Prior art date
Application number
NO88881304A
Other languages
English (en)
Other versions
NO881304L (no
NO881304D0 (no
NO173591C (no
Inventor
Eric Hay
Anders Norstroem
Original Assignee
Nh Produkter Hb
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nh Produkter Hb filed Critical Nh Produkter Hb
Publication of NO881304D0 publication Critical patent/NO881304D0/no
Publication of NO881304L publication Critical patent/NO881304L/no
Publication of NO173591B publication Critical patent/NO173591B/no
Publication of NO173591C publication Critical patent/NO173591C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63FCARD, BOARD, OR ROULETTE GAMES; INDOOR GAMES USING SMALL MOVING PLAYING BODIES; VIDEO GAMES; GAMES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A63F7/00Indoor games using small moving playing bodies, e.g. balls, discs or blocks
    • A63F7/06Games simulating outdoor ball games, e.g. hockey or football
    • A63F7/068Games simulating outdoor ball games, e.g. hockey or football using magnetic power

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Pinball Game Machines (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)
  • Magnetic Treatment Devices (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører et spill med minst to på et spilleplan bevegelige spillebrikker .som har hver sin magnet og manøvreres ved hjelp av hvert sitt under spilleplanets flate beliggende, med magnet forsynt manøvrerings-organ, idet manøvreringsorganene er forskyvbare parallelt med spilleplanet og hvor minst to manøvreringsorganer er atskilt ved hjelp av et med spilleplanets flate parallelt og under spilleplanets flate beliggende mellomsjikt.
Ved spill der magnetforsynte spillebrikker på et spilleplan manøvreres ved hjelp av under spilleplanet plasserte, likeledes med magneter forsynte manøvreringsorganer, er det ofte et problem at manøvreringsorganene kolliderer med hverandre under spilleplanet, noe som begrenser såvel spillebrikkenes bevegelighet som antall spillebrikker som kan anvendes. For å overvinne slike problemer er det ifølge SE 7309280-1 foreslått et spill av den innledningsvis angitte type, der det under spilleplanet finnes et antall i høyde-retning ved hjelp av mellomsjikt atskilte rom for forskjellige manøvreringsorganer. Hvert mellomsjikt er stivt og befinner seg på en avstand under spilleplanet eller under nærmeste øvre mellomsjikt som er vesentlig like stort som det respektive manøvreringsorgans tykkelse, dette for å gjøre manøvreringsorganet lett bevegelig. Herved forbedres bevegeligheten, i det minste for de spillebrikker som har sine manøvreringsorganer beliggende nær spilleplanet. Manøvreringsevnen minsker imidlertid hurtig med økende avstand fra spilleplanet, hvorfor i praksis antall spillebrikker som kan anvendes, blir lite.
Hensikten med den foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe et bedre spill, der flere spillebrikker kan anvendes, samtidig som spillebrikkene har god manøvrerbarhet.
Dette oppnås ifølge oppfinnelsen ved at flere mellomsjikt, som hvert er tynt og lettbøyelig, hviler på hverandre, hvorved spilleplanet hviler på det øverste mellomsjikt mens det underste mellomsjikt hviler på en støttebunn, og at mellomsjiktene lokalt holdes fra hverandre og fra spilleplanet samt fra støttebunnen ved hjelp av de forskjellige manøvreringsorganer, av hvilke det finnes minst ett på hver side av hvert mellomsjikt.
Denne løsning gjør det mulig, selv med et forholdsvis stort antall spillebrikker, å ha kort avstand mellom spilleplan og manøvreringsorgan med god manøvrerbarhet som følge.
En spillebrikke med magnet, beregnet til å inngå i et spill av den type der hver spillebrikke er bevegelig på et spilleplan ved hjelp av hvert sitt under spilleplanet beliggende, med magnet forsynt manøvreringsorgan, er ifølge oppfinnelsen utført slik at den har to for kontakt med spilleplanet beregnede støtter, f.eks. føttene på en menneskefigur der magneten danner støtteflate på den ene støtten og der støtteflaten på den andre støtten er av et f riksjonsmateriale.
Denne utformning av spillebrikken gjør det mulig å vri spillebrikken, f.eks. for å skyve en ball, puck eller lignende.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere i det følgende ved hjelp av på den etterfølgende tegning vist utførelseseksempel, hvor
fig. 1 viser et perspektivriss av et spill ifølge oppfinnelsen ,
fig. 2 viser et snitt gjennom et spill ifølge oppfinnelsen,
fig. 3 viser manøvrering av en spillebrikke,
fig. 4 viser den ene ende av et manøvreringsorgan,
fig. 5 viser et snitt V-V i fig. 4,
fig. 6 viser en detalj av spillebrikken i fig. 3,
fig. 7 viser en spillebrikke i ferd med å bli reist opp,
fig. 8 viser detaljen VIII i fig. 1,
fig. 9 viser et hinder mellom to mellomsjikt,
fig. 10 viser hvordan spilleplan og mellomsjikt er fiksert på støttebunnen, og
fig. 11 viser hvordan to manøvreringsorganer kan krysse hverandre.
I et spill 1 ifølge oppfinnelsen inngår et spilleplan 2 på hvilket et antall spillebrikker 3 kan forflyttes ved hjelp av hvert sitt under spilleplanet beliggende manøvrerings-organer 4. Hvert manøvreringsorgan er forskyvbart i ønskede retninger parallelt med spilleplanet og er ved sin under spilleplanet innførte ende, forsynt med en magnet for samvirke med en tilsvarende magnet på den tilhørende spillebrikke. Ovenpå spilleplanet og rundt dette løper en avstivning 5, som har til oppgave å gjøre spilleplanet 2 stivt ved kantene for å gjøre det lettere å holde manøv-reringsorganet 4 på plass. I det viste utførelseseksempel er spillet 1 utformet som et ishockeyspill der avstivningen 5 er utformet såsom en sarg, og der spillebrikkene 3 er delt i to spillerlag som hvert består av fire spillere, hvorav en målvakt. For å lette manøvreringen av spillebrikkene i et spillerlag, kan f.eks. målvakten være manøvrerbar ved den ene kortsiden av spilleplanet, mens de øvrige spillebrikker kan være manøvrerbare ved den ene langside på spilleplanet. Under spilleplanet 2 finnes en støttebunn 6 som er beregnet å bli plassert på f.eks. et bord, og som hensiktsmessig har en så stor høyde at bekvemt grep om manøvreringsorganet 4 mulig-<g>jøres.
Den nærmere oppbygning av spillet 1 fremgår av fig. 2. Mellom et spilleplan 2 og en støttebunn 6 er det innført et antall manøvreringsorganer 4 som atskilles innbyrdes av flere mellomsjikt 7a,7b og 7c, hvilke hviler på hverandre. Spilleplanet 2 hviler på det øverste mellomsjikt 7a mens det underste mellomsjikt 7c hviler på støttebunnen 6. Mellomsjiktene 7a, 7b og 7c er tynne og lettbøyelige samt holdes fra hverandre lokalt på de steder der manøvreringsorgan 4 er innført. Ved forflytning av manøvreringsorganene 4 tvinges mellomsjiktene fra hverandre, og det blir ved hjelp av mellomsjiktene mulig å la manøvreringsorganer 4 passere over eller under hverandre for å føre spillebrikkene 3 til ønskede stillinger.
Ved at mellomsjiktene 7a,7b og 7c er tynne og lettbøyelige, kommer de under hver spillebrikke til å bli presset mot hverandre og mot spilleplanets underside av magnetkraften, slik at luftspalter elimineres. Herved kan god magnetisk kontakt oppnås selv om mellomsjiktene er mange, hvilket innebærer at antall spillebrikker kan gjøres stort, tross begrenset styrke på de anvendte magneter.
Både spilleplan 2, mellomsjikt 7 samt manøvreringsorgan 4 er av umagnetisk materiale, f.eks. plast, idet spilleplanet 2 hensiktsmessig er omtrent like tykt og lettbøyelig som mellomsjiktene 7, men kan også være tykkere og stivere enn disse. En passende tykkelse på spilleplanet er f.eks.ca. 0,1-1 mm, mens mellomsjiktene hensiktsmessig kan ha en tykkelse på ca. 0,1-0,2 mm, avhengig av spilleplanets størrelse. Manøvreringsorganene 4 kan f.eks. ha en tykkelse av 1-2,5 mm, hensiktsmessig ca. 1,5 mm. For å lette bevegeligheten, bør friksjonen mellom innbyrdes bevegelige deler være lav, og videre bør magneter som samvirker med hverandre ikke være alt for sterke.
Utformingen av spillebrikkene 3 kan naturligvis variere alt etter ønske og type av spill. Det er f.eks., mulig, slik som vist i fig. 2, å la hver spillebrikke 3 være i kontakt med spilleplanet 2 kun via den til spillebrikken hørende magnet 8. Ved spill med to spillerlag er det videre hensiktsmessig at de to spillerlag har innbyrdes polvendte magneter.
I fig. 3 vises en spesielt fordelaktig utforming av en spillebrikke 3 som gjør det mulig både å forskyve og rotere spillebrikken ved å forflytte manøvreringsorganet 4 på hensiktsmessig måte. Spillebrikken, f.eks. en menneskefigur i form av en ishockeyspiller, fotballspiller eller lignende, har her to, for kontakt med spilleplanet 2 beregnede støtter 9 og 10 i form av figurens føtter. Spillebrikkens magnet 8 er derved plassert under eller i den ene støtten 9 og samvirker med et under spilleplanet beliggende manøvreringsorgan 4, idet det mellom manøvreringsorganet og spilleplanet kan finnes et visst antall mellomsjikt. Støtten 9 er utformet slik at den i sideretning når utenfor magneten 8, dette for å forhindre at magneten 8 kommer i alt for nær kontakt med en tilsvarende magnet på en annen spillebrikke. Støtten 10 hviler igjen mot spilleplanet 2 via en støtteflate 11 av friksjonsmaterialet, f.eks. en myk gummibit. Spillebrikken 3 holdes oppreist av magnetkraften og har hensiktsmessig sitt tyngdepunkt 12 beliggende nærmere den andre støtte 10 enn den første støtte 9. Ved å forflytte manøvreringsorganet 4 slik at dets magnet 13 (se fig. 4 og 5) beskriver en bueformet bane 14, kan spillebrikken 3 dreies omkring en vertikal akse gjennom støtteflaten 11, hvorved spillebrikken via sin kølle 15 kan utføre et skudd med en puck 16. Hvis spillebrikken 3 i stedet er f.eks. en fotballspiller, kan den med sin magnetforsynte fot sparke en ball (ikke vist) når den dreies omkring sitt andre støtte 10. Et flertall andre varianter er naturligvis mulige.
Som det fremgår av fig. 4 og 5 kan magneten 13 være plassert i en åpning ved den ene ende av manøvreringsorganet 4 og ha vesentlig samme tykkelse som manøvreringsorganet 4. Magnetens diameter kan f.eks. gå opp til ca. 10 mm og tykkelsen til ca. 1,5 mm.
For å øke den kraft med hvilken spillebrikkens andre støtte 10 trykker mot spilleplanet 2, kan en utførelse ifølge fig. 6 anvendes. Magneten 8 på støtten 9 er her skråstilt en vinkel cx på en slik måte at magnetene søker å dreie spillebrikken i en retning når den andre støtten 10 og dens støtteflate 11 presses mot spilleplanet 2, og derved øker friksjonen mellom støtteflaten 11 og spilleplanet 2. Størrelsen på vinkelen cx kan f.eks. være ca. 2-10°.
Ved at de forskjellige manøvreringsorganene kan forflyttes innbyrdes etter ønske, er det mulig å bringe forskjellige spillebrikker i kontakt med hverandre og f.eks. å utføre taklinger slik at motstanderbrikker ramler over ende. Det har herved vist seg å være mulig med hensiktsmessig utforming av spillebrikkene, å kunne reise disse lett på nytt ved å føre tilhørende manøvreringsorgan til en stilling der manøvreringsorganets magnet kommer til å befinne seg under spillebrikkens magnet. Spillebrikken kan da ved magnet-påvirkning automatisk reise seg opp. Det er derved ønskelig at spillebrikken har en slik utforming og en slik tyngdepunktsplassering at den når den ligger, greier seg å reise seg lett. Endog utformingen av den støtten 9 der magneten 8 er plassert, har herved betydning. Som vist i fig. 7, er det hensiktsmessig at spillebrikken 3 er slik utformet at magneten 8 kommer til å befinne seg et lite stykke ovenfor spilleplanet 2 når spillebrikken ligger nede. Herved kan spillebrikken med manøvreringsorganets hjelp få en hurtig vipp omkring et kontaktpunkt 25 mellom spillebrikken og spilleplanet, hvorved spillebrikken begynner en reisnings-bevegelse og lettere kan komme i stående stilling.
Når spillet 1 ikke brukes, fjernes hensiktsmessig manøvreringsorganene 4 fra sine forskjellige stillinger under spilleplanet 2. For enkelt å kunne få inn manøvrerings-organene på beregnet plass igjen, kan f.eks. et i fig. 1 antydet og i fig. 8 nærmere vist arrangement anvendes. Spilleplanet 2 slutter der et stykke fra hvert av hjørnene på støttebunnen 6 og et antall mellomsjikt 7d, 7e, 7f og 7g fortsetter i forskjellig lengde forbi spilleplanet 2 samt har ved sine skrått avskårne hjørner noe oppadbøyde fliker 17d, 17e, 17f og 17g for å lette innføring av manøvreringsorgan mellom ønskede mellomsjikt. Flikene kan være merket på hensiktsmessig måte, f.eks. nummerert, for å lette identifi-seringen av de forskjellige mellomsjikt. Det er hensiktsmessig at det andre laget har innføringssteder for sine manøvreringsorganer beliggende på et annet sted, f.eks. ved et annet hjørne.
For under spillets gang å vanskeliggjøre utilsiktet ut-trekking av manøvreringsorganene, er det hensiktsmessig at det rundt spilleplanet finnes en eller annen form for uttrekningsbeskyttelse. Et eksempel på en slik uttrekningsbeskyttelse vises i fig. 8 der det ved kanten på støttebunnen 6 finnes innlagt en magnetremse 18 som er beregnet til å samvirke med manøvreringsorganenes magneter.
Den letthet med hvilken spillebrikkene kan forflyttes, er blant annet avhengig av styrken til de anvendte magneter. Meget kraftige magneter gir opphav til stor friksjon med påfølgende treghet, mens derimot alt for svake magneter medfører fare for at spillebrikken ikke klarer å følge med i manøvreringsorganets bevegelse. Magnetstyrken bør således tilpasses for å få en så sikker, men endog så lett bevegelse som mulig. Det er videre mulig å anvende forskjellige magnetstyrker for forskjellige spillebrikker eller for forskjellige spillerlag.
Spilleplanet 2 og mellomsjiktene kan med fordel være noe transparente for å gjøre det mulig å lokalisere manøvrerings-organene, og spilleplanet kan også være forsynt med markeringer som kreves for den aktuelle type spill.
Ved visse typer spill kan det være formålstjenelig ovenpå ett og samme mellomsjikt, å kunne plassere to eller flere manøvreringsorganer som hvert kun behøver å kunne bevege seg under en begrenset del av spilleplanet. Eventuelt kan herved bevegelsesfriheten begrenses ved hjelp av hinder som plasseres mellom mellomsjiktene eller mellom spilleplan eller støttebunn og nærmeste mellomsjikt. Et eksempel på et slikt hinder 20 mellom to mellomsjikt 7' og 7'', er vist i fig. 9.
For at spilleplanene 2 og mellomsjiktene 7 skal ligge stille på støttebunnen 6, kan støttebunnen 6 som antydet i fig. 1 og som nærmere vist i fig. 10, være forsynt med et antall fikseringsorganer 21, f.eks. to ved hver kortside av spillet. Disse f ikseringsorganer 21 kan, som det fremgår av fig. 10, bestå av i støttebunnen 6 festede stifter som griper inn i tilsvarende hull i spilleplanet 2 og mellomsjiktene 7. Herved oppnås bevegelighet i vertikal retning for spilleplanet og mellomsj iktene.
Som det tydelig fremgår av fig. 11, kan manøvreringsorganene 4 til to forskjellige spillebrikker 3 føres over hverandre og krysse hverandre med opprettholdelse av kontroll over de respektive spillebrikker. Dette gir en meget stor bevegelses-frihet for spillebrikkene i ønskede retninger over hele spilleplanet.

Claims (19)

1. Spill med minst to på et spilleplan (2) bevegelige spillebrikker (3) som har hver sin magnet (8) og manøvreres ved hjelp av hvert sitt under spilleplanets flate beliggende, med magnet forsynt manøvreringsorgan (4), idet manøvrerings-organene er forskyvbare parallelt med spilleplanet og minst to manøvreringsorganer er atskilte ved hjelp av et med spilleplanets flate parallelt og under spilleplanets flate beliggende mellomsjikt (7), karakterisert ved at flere mellomsjikt (7) som hvert er tynt og lettbøyelig, hviler på hverandre, idet spilleplanet (2) hviler på det øverste mellomsjikt (7a) og det underste mellomsjikt (7c) hviler på en støttebunn (6), og at mellomsjiktene lokalt holdes fra hverandre og fra spilleplanet (2) samt støttebunnen (6) ved hjelp av de forskjellige manøv-reringsorganer (4), av hvilke det finnes minst ett på hver side av hvert mellomsjikt (7).
2. Spill ifølge krav 1,karakterisert ved at spilleplanet (2) likesom mellomsjiktene (7), er tynt og lettbøyelig.
3. Spill ifølge krav 1,karakterisert ved at spilleplanet (2) er stivere enn mellomsjiktet (7).
4. Spill ifølge et av kravene 1-3, karakterisert ved at hvert mellomsjikt (7) utgjøres av en plastfolie, fortrinnsvis med en tykkelse på ca. 0,1-0,2 mm.
5. Spill ifølge et av kravene 1-4, karakterisert ved at det ved minst ett mellomsjikt (7) finnes anordnet hinder (20) for begrensning av bevegelsesfriheten for et manøvreringsorgan (4).
6. Spill ifølge et av kravene 1-5, karakterisert ved at manøvreringsorganene (4) er langstrakte og bærer magneten (13) ved en kortende, hensiktsmessig i en åpning, samt har vesentlig samme tykkelse som magneten.
7. Spill ifølge et av kravene 1-6, karakterisert ved at hver spillebrikke (3) ved sin magnet (8) strekker seg sideveis utenfor magneten for å begrense den innbyrdes tiltrekningskraft mellom spillebrikker.
8. Spill ifølge et av kravene 1-7, karakterisert ved at det ved spilleplanets (2) kant finnes uttrekningsbeskyttelse (18) for å vanskeliggjøre utilsiktet uttrekning av manøvreringsorganer (4).
9. Spill ifølge et av kravene 1-8, karakterisert ved at det inngår et flertall mellomsjikt (7) og at disse for å lette innføring av manøvreringsorganene (4), er forsynt med nivåmarkeringer, idet hensiktsmessig to spillerlag har innbyrdes atskilte steder for innføring av manøvrerings-organene (4).
10. Spill ifølge et av kravene 1-9, karakterisert ved at det ovenpå spilleplanet (2), rundt dette, finnes en avstivning (5) som f.eks. kan danne en sarg.
11. Spill ifølge et av kravene 1-10, karakterisert ved at spillebrikkene (3) danner to spillerlag som har innbyrdes polvendte magneter, idet tilsvarende manøvrerings-organer likeledes har innbyrdes polvendte magneter.
12. Spill ifølge krav 11,karakterisert ved at de to lag har like sterke magneter.
13. Spill ifølge krav 11,karakterisert ved at det ene lag har sterkere magneter enn det andre lag.
14. Spill ifølge hvilke som helst av de foregående krav, karakterisert ved å omfatte et antall spillebrikker (3) med to for kontakt med spilleplanet (2) beregnede støtter (9,10), f.eks. føttene på en menneskefigur, der en magnet (8) danner støtteflate på den ene støtten (9), og der støtteflaten (11) på den andre støtten (10) er av et friksjonsmateriale.
15. Spill ifølge krav 14,karakterisert ved at spillebrikkens tyngdepunkt (12) befinner seg nærmere den andre støtten (10) enn den første støtten (9).
16. Spill ifølge krav 14 eller 15, karakterisert ved at magneten (8) er vinkelstilt i en vinkel (a) slik at den andre støtten (10) presses mot spilleplanet (2) når magneten påvirkes av tilhørende manøvreringsorgan (4).
17. Spill ifølge et av kravene 14-16, karakterisert ved at hver spillebrikke ved sin magnet (8) strekker seg sideveis utenfor og rundt magneten for å begrense den innbyrdes tiltrekningskraft mellom spillebrikker.
18. Spill ifølge et av kravene 14-17, karakterisert ved at den ene støtte (9) har et ved magneten oppad utvidende parti for å lette oppreising av spillebrikken ved hjelp av manøvreringsorganet når spillebrikken har falt over ende.
19. Spill ifølge krav 18, karakterisert ved at spillebrikkens form og tyngdepunktsplassering er innbyrdes avpasset for å lette oppreising av en fallen brikke ved hjelp av manøvreringsorganet.
NO881304A 1987-03-25 1988-03-24 Spill med magnetmanoevrerte spillebrikker NO173591C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8701251A SE457694B (sv) 1987-03-25 1987-03-25 Anordning, speciellt ett spel, daer tvaa eller flera spelpjaeser fritt kan foerflyttas paa en spelplan oberoende av varandra

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO881304D0 NO881304D0 (no) 1988-03-24
NO881304L NO881304L (no) 1988-09-26
NO173591B true NO173591B (no) 1993-09-27
NO173591C NO173591C (no) 1994-01-05

Family

ID=20367989

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO881304A NO173591C (no) 1987-03-25 1988-03-24 Spill med magnetmanoevrerte spillebrikker

Country Status (11)

Country Link
US (2) US4834371A (no)
EP (1) EP0284583B1 (no)
JP (1) JPH0744973B2 (no)
CA (1) CA1316556C (no)
DE (1) DE3874580T2 (no)
DK (1) DK158588A (no)
ES (1) ES2034387T3 (no)
FI (1) FI89767C (no)
HK (1) HK146294A (no)
NO (1) NO173591C (no)
SE (1) SE457694B (no)

Families Citing this family (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE465110B (sv) * 1989-10-02 1991-07-29 Lars Gustaf Ekman Spel foer hockey, fotboll eller liknande
JPH0416000U (no) * 1990-05-31 1992-02-10
SE467770B (sv) * 1990-09-06 1992-09-14 Swegame Ltd Spel med paa magnetisk vaeg foerflyttbara spelpjaeser
SE9101440L (sv) * 1991-05-14 1992-08-31 Lars Gustaf Ekman Manoeveranordning foer spelpjaes vid idrottsspel
US5242164A (en) * 1992-06-12 1993-09-07 Nicoll James D Tabletop hockey or soccer game
US5265885A (en) * 1992-12-15 1993-11-30 Blount Clarence R User configured magnet tossing game
US5613683A (en) * 1995-05-18 1997-03-25 Ying; Ray C. Soccer game apparatus
US5556094A (en) * 1995-06-26 1996-09-17 Shiledar Baxi; Hari R. Hockey-type game
GB2315424B (en) * 1996-07-24 1999-08-11 Origin Products Ltd Toy with moving article
US5890944A (en) * 1996-07-24 1999-04-06 Origin Products Ltd. Toy with moving article
GB9615506D0 (en) * 1996-07-24 1996-09-04 Origin Products Ltd Toy with moving parts
GB9718164D0 (en) * 1997-08-29 1997-10-29 Origin Products Ltd Control means for toy
US6824441B1 (en) 1997-08-29 2004-11-30 Origin Products Ltd. Toy with moving character
JP3241699B2 (ja) * 1999-07-27 2001-12-25 サミー株式会社 遊技機
US6383051B1 (en) * 1999-10-01 2002-05-07 Richard B. Crossman System and method for displaying magnetic devices
US6561511B1 (en) * 1999-10-30 2003-05-13 Vaysberg Tsaliy I Magnetic table game
US6478299B2 (en) 2000-01-05 2002-11-12 Valeri Villievich Bialler Magnetic table top game
CA2293914A1 (en) * 2000-01-05 2001-07-05 Valeri V. Bialler Magnetic table top game
FI114690B (fi) 2001-01-18 2004-12-15 Jarl Fredrik Serlachius Jääkiekkopeli
US6457710B1 (en) * 2001-01-19 2002-10-01 Wee Play ‘Kids at Heart’ Inc. Magnetic hockey game
IL145115A0 (en) * 2001-08-26 2002-06-30 Laor Toys Ltd Magnetically operated table board game
US7244164B2 (en) * 2002-04-29 2007-07-17 Isenberg Barbara L Toy with customization feature
DE10249047A1 (de) * 2002-10-22 2004-05-13 Oleksandr Barinberg Tischspiel Fußball-Hockey
US6682070B1 (en) * 2003-01-23 2004-01-27 Gerald Rosenfeld Magnetic table hockey
US20050269767A1 (en) * 2004-06-04 2005-12-08 Jonathan Bedford Table game
EP1638655A4 (en) * 2003-06-05 2008-09-10 Mattel Inc TABLE SET
US20060082053A1 (en) * 2004-10-15 2006-04-20 Samuel Chen Swivel foosball man
GB0424776D0 (en) * 2004-11-10 2004-12-08 Polly Pocket Group The Toy
SE527590C2 (sv) * 2005-03-14 2006-04-18 Atlas Copco Rock Drills Ab Borranordning
US20070093171A1 (en) * 2005-10-26 2007-04-26 Chan Tak K Doll dressing apparatus
CN2892207Y (zh) * 2006-05-10 2007-04-25 李学俊 仿真磁力动物游戏机
US7325803B1 (en) 2006-07-24 2008-02-05 Allen Batres Miranda Soccer strategy board game
DE202008003268U1 (de) 2008-03-06 2010-11-04 Barinberg, Oleksandr Miniatur-Wettkampf-Spielgerät
DE102008013071B4 (de) 2008-03-06 2020-02-20 Oleksandr Barinberg Miniatur-Wettkampf-Spielgerät mit einem Auftriebsmedium für einen Spielball
US7762556B1 (en) * 2008-05-15 2010-07-27 Abe Albenda Apparatus for playing sports-related, table and floor games
US20100279261A1 (en) * 2009-04-30 2010-11-04 Rory Peter Gatenby Coaching aid
US9114327B2 (en) 2010-10-08 2015-08-25 Mattel, Inc. Toy playset
DE102011119170B4 (de) 2011-11-23 2019-02-28 Oleksandr Barinberg Tischballspiel
USD839964S1 (en) * 2016-02-26 2019-02-05 Christian Eric Hallen Collectible hockey prop

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE515713A (no) *
BE517446A (no) *
CA460218A (en) * 1949-10-11 R. Shortt Charles Magnetic game
DE514384C (de) * 1931-07-04 Otto Stolz Kugelspiel
US2263115A (en) * 1940-06-15 1941-11-18 Lawrence A Winter Game
GB667539A (en) * 1950-05-04 1952-03-05 Erich Block An improved table game
GB741131A (en) * 1952-07-08 1955-11-30 Toogood & Jones Ltd An improved table or like game
US2716028A (en) * 1952-08-08 1955-08-23 Bernard W Yaeger Magnetically operated game apparatus
GB708238A (en) * 1952-09-22 1954-04-28 Francois Clement Depauw A magnetically operated table game apparatus
FR1097437A (fr) * 1954-03-29 1955-07-05 Jeux comportant des objets animés par commande magnétique
FR66755E (fr) * 1954-07-19 1957-09-10 Jeux comportant des objets animés par commande magnétique
FR1133592A (fr) * 1954-07-26 1957-03-28 Gessmann O H G A Jeu de société
FR1144513A (fr) * 1956-03-23 1957-10-15 Perfectionnements aux jeux magnétiques de sport et de société
US2884253A (en) * 1956-04-25 1959-04-28 Rivero-Ferro Juan Simulated soccer game apparatus
GB844321A (en) * 1958-01-29 1960-08-10 Soccerette Ltd An improved game
US3658343A (en) * 1968-12-10 1972-04-25 Brunswick Corp Contourable green with randomly operable contour selection
DE2037526A1 (de) * 1970-07-29 1972-02-03 Thürer, Harry, Dr., 5600 Wuppertal; Hübner, Dieter, 1000 Berlin Bewegungsspiel mit übereinander und gegenpolig angeordneten Elektro- und Permanent-Führungsmagneten
SE374025B (no) * 1973-07-02 1975-02-24 Mirare Ab
US3946520A (en) * 1975-02-10 1976-03-30 Goldfarb Adolph E Magnetic doll set with thin substrate supported by a frame and by walls thereon
US4012040A (en) * 1976-05-17 1977-03-15 Gilbert Fernandes Magnetic hockey game
FR2356440A1 (fr) * 1976-06-28 1978-01-27 Desert Guy Perfectionnements aux personnages ou figurines de jeux
DE2642290A1 (de) * 1976-09-21 1978-03-23 Michael Birr Tischspielgeraet fuer fussball
FR2488141A1 (fr) * 1980-08-08 1982-02-12 Bedouet Olivier Jeu de societe a balle

Also Published As

Publication number Publication date
DE3874580T2 (de) 1993-02-25
JPH0744973B2 (ja) 1995-05-17
HK146294A (en) 1994-12-30
NO881304L (no) 1988-09-26
DK158588A (da) 1988-09-26
EP0284583A3 (en) 1990-01-03
NO881304D0 (no) 1988-03-24
CA1316556C (en) 1993-04-20
DE3874580D1 (de) 1992-10-22
JPS648990A (en) 1989-01-12
DK158588D0 (da) 1988-03-23
ES2034387T3 (es) 1993-04-01
US4834371A (en) 1989-05-30
NO173591C (no) 1994-01-05
US5016878A (en) 1991-05-21
FI881412A (fi) 1988-09-26
EP0284583B1 (en) 1992-09-16
FI89767C (fi) 1993-11-25
FI881412A0 (fi) 1988-03-24
EP0284583A2 (en) 1988-09-28
SE8701251D0 (sv) 1987-03-25
SE8701251L (sv) 1988-09-26
SE457694B (sv) 1989-01-23
FI89767B (fi) 1993-08-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO173591B (no) Spill med magnetmanoevrerte spillebrikker
US4733867A (en) Finger football/finger rugby game
US8944435B2 (en) Table/parlour football
US3001791A (en) Table game
US5372364A (en) Soccer table game with cue stick
US4775152A (en) Hockey type game
US3703291A (en) Basketball apparatus including a post stabilizing slot
US2735682A (en) Basketball game
US7222851B2 (en) Games and game playing implements that include magnets
US6439575B1 (en) Football game using a triangular game piece with numerical values
US20110156348A1 (en) Simulating sports board game using bottle caps
US8616551B2 (en) Tabletop sports
US2203990A (en) Game apparatus
US8702527B2 (en) Billiard rack
US3029078A (en) Gaming table
US7901290B2 (en) Table game
US3547443A (en) Game combined cue and disc
US2167847A (en) Game
US9868051B2 (en) Table/parlour football
US3056605A (en) Table game apparatus
TWI528919B (zh) 多功組合桌
US3033566A (en) Ball game device
US8925924B1 (en) Football simulation table game device
US1608721A (en) Parlor basket-ball game
KR102559455B1 (ko) 복합놀이기구