FI89767C - Spel med pao magnetisk vaeg manoevrerade spelpjaeser - Google Patents

Spel med pao magnetisk vaeg manoevrerade spelpjaeser Download PDF

Info

Publication number
FI89767C
FI89767C FI881412A FI881412A FI89767C FI 89767 C FI89767 C FI 89767C FI 881412 A FI881412 A FI 881412A FI 881412 A FI881412 A FI 881412A FI 89767 C FI89767 C FI 89767C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
game
playing field
control means
game according
magnet
Prior art date
Application number
FI881412A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI881412A0 (fi
FI881412A (fi
FI89767B (fi
Inventor
Eric Hay
Anders Nordstroem
Original Assignee
Nh Produkter Hb
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nh Produkter Hb filed Critical Nh Produkter Hb
Publication of FI881412A0 publication Critical patent/FI881412A0/fi
Publication of FI881412A publication Critical patent/FI881412A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89767B publication Critical patent/FI89767B/fi
Publication of FI89767C publication Critical patent/FI89767C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63FCARD, BOARD, OR ROULETTE GAMES; INDOOR GAMES USING SMALL MOVING PLAYING BODIES; VIDEO GAMES; GAMES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A63F7/00Indoor games using small moving playing bodies, e.g. balls, discs or blocks
    • A63F7/06Games simulating outdoor ball games, e.g. hockey or football
    • A63F7/068Games simulating outdoor ball games, e.g. hockey or football using magnetic power

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Pinball Game Machines (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)
  • Magnetic Treatment Devices (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)

Description

! 8,767
Peli, jossa on magneettisesti ohjattuja pelinappuloita
Keksintö koskee peliä, jossa on vähintään kaksi pelikentällä liikkuvaa pelinappulaa, joista kullakin on 5 oma magneetti ja kutakin ohjataan magneettisesti omalla, pelikentän pinnan alla olevalla, magneetilla varustetulla ohjausvälineellä, jolloin ohjausvälineet ovat siirrettävissä yhdensuuntaisesti pelikentän kanssa ja ainakin kaksi ohjausvälinettä on erotettu erilleen välikerroksella, 10 joka on rinnakkain pelikentän pinnan kanssa ja sijaitsee tämän alla.
Pelissä, jossa magneetilla varustettuja pelinappuloita ohjataan pelikentällä tämän alla olevilla, samoin magneetilla varustetuilla ohjausvälineillä, on usein on-15 gelmana, että ohjausvälineet iskevät toisiinsa pelikentän alla, mikä rajoittaa sekä pelinappuloiden liikkuvuutta että käytettävien pelinappuloiden määrää. Tämän ongelman voittamiseksi on SEB 374025:n mukaisesti ehdotettu johdannossa mainittua pelityyppiä, jossa pelikentän 20 alla on useita korkeussuunnassa välikerroksilla erotettuja tiloja eri ohjausvälineille. Jokainen välikerros on jäykkä ja sijaitsee pelikentän tai lähimmän yläpuolisen välikerroksen alla välimatkalla, joka on olennaisesti yhtä suuri kuin ko. ohjausvälineen paksuus, mikä te-25 kee ohjausvälineen helposti liikkuvaksi. Näin parannetaan liikkuvuutta, ainakin niiden pelinappuloiden osalta, joiden ohjausvälineet sijaitsevat lähellä pelikenttää. Oh-jauskyky vähenee kuitenkin nopeasti välimatkan pelikentästä kasvaessa, minkä vuoksi käytännössä käytettävien 30 pelinappuloiden määrä on pieni.
Keksinnön tarkoituksena on kehittää parempi peli, jossa voidaan käyttää useampia pelinappuloita, samalla kun pelinappulat ovat hyvin ohjattavissa.
Tähän päästään keksinnön mukaisesti siten, että 35 useat välikerrokset, joista jokainen on ohut ja helposti taipuva, lepäävät toistensa päällä, jolloin pelikenttä 2 C"> ” /· n * O s / O / lepää ylinunällä välikerroksella ja alin välikerros lepää tukipohjalla, ja että välikerrokset pidetään paikallisesti toisistaan erillään ja erossa pelikentästä sekä tuki-pohjasta eri ohjausvälineiden avulla, joita on ainakin 5 yksi jokaisen välikerroksen kummallakin puolella.
Tämän ratkaisun ansiosta voivat välimatkat olla lyhyet pelikentän ja ohjausvälineiden välillä, myös suhteellisen paljon pelinappuloita käytettäessä, minkä seurauksena on hyvä ohjattavuus.
10 Magneetilla varustettu pelinappula, joka on tar koitettu kuulumaan peliin, jossa jokainen pelinappula voi liikkua pelikentällä oman pelikentän alla olevan, magneetilla varustetun ohjausvälineen avulla, on keksinnön mukaisesti tehty sellaiseksi, että siinä on kaksi tukea, jot- 15 ka on tarkoitettu koskettamaan pelikenttään, esim. ihmishahmon jalat, jolloin magneetti muodostaa toisen tuen tu-kipinnan ja toisen tuen tukipinta on kitka-ainetta.
Tämä pelinappulan rakenne mahdollistaa pelinappulan kääntämisen, esim. pallon, kiekon tms. ampumiseksi.
20 Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin ohei sessa piirustuksessa näytettyjen toteutusesimerkkien avulla, jolloin: kuvio 1 esittää perspektiivikuvantoa keksinnön mukaisesta pelistä; 25 kuvio 2 esittää läpileikkauskuvantoa keksinnön mukaisesta pelistä; kuvio 3 esittää kuvantoa pelinappulan ohjauksesta; kuvio 4 esittää kuvantoa ohjausvälineen toisesta päästä; 30 kuvio 5 esittää läpileikkauskuvantoa pitkin kuvion 4 viivaa V - V; kuvio 6 esittää osaa kuvion 3 pelinappulasta; kuvio 7 esittää pelinappulaa, jota ollaan panemassa pystyyn; 35 kuvio 8 esittää osaa VIII kuviosta 1; kuvio 9 esittää kahden välikerroksen välistä es tettä; 3 . ' 7 υ ^ / ο / kuvio 10 esittää kuvantoa siitä, kuinka pelikenttä ja välikerrokset on kiinnitetty tukipohjaan; ja 5 kuvio 11 esittää kuvantoa siitä, kuinka kaksi oh jausvälinettä voi kulkea keskenään ristiin.
Keksinnön mukaisessa pelissä 1 on pelikenttä 2, jolla voidaan siirtää useita pelinappuloita 3 magneettisesti vastaavien, pelikentän alla olevien ohjausvälinei-10 den 4 avulla. Jokainen ohjausväline on siirrettävissä halutuissa suunnissa rinnakkain pelikentän kanssa ja sen pelikentän alle viedyssä päässä on magneetti, joka toimii yhdessä vastaavan pelinappulan magneetin kanssa. Pelikentän päällä ja sen ympärillä ulottuu jäykistys 5, jonka 15 tehtävänä on tehdä pelikenttä 2 jäykäksi reunojen kohdalla, jolloin on helpompi pitää ohjausvälineet 4 paikoillaan. Näytetyssä toteutusesimerkissä peli 1 on jää-kiekkopeli, jossa jäykistys 5 on laita ja jossa pelinappulat 3 on jaettu kahdeksi joukkueeksi, kussakin neljä 20 pelaajaa, joista yksi on maalivahti. Joukkueen pelinappuloiden ohjailun helpottamiseksi voi esim. maalivahti olla ohjattavissa pelikentän toisen päädyn kohdalla ja muut pelinappulat voivat olla ohjattavissa pelikentän toisen pitkän sivun kohdalla. Pelikentän 2 alla on tukipohja 6, 25 joka on tarkoitettu asetettavaksi esim. pöydälle ja jolla voi olla niin suuri korkeus, että voidaan helposti pitää kiinni ohjausvälineistä 4.
Pelin 1 lähempi rakenne käy ilmi kuviosta 2. Pelikentän 2 ja tukipohjan 6 väliin on sijoitettu useat oh-30 jausvälineet 4, jotka erotetaan toisistaan useilla väli-kerroksilla 7a, 7b ja 7c, jotka lepäävät päällekkäin. Pelikenttä 2 lepää ylimmällä välikerroksella 7a, kun taas alin välikerros 7c lepää tukipohjalla 6. Välikerrokset 7a, 7b ja 7c ovat ohuet ja helposti taipuvat ja ne pide4-35 tään erillään toisistaan paikallisesti kohdissa, joissa ohjausvälineet 4 on viety sisään. Ohjausvälineitä 4 4 -.y;c7 siirrettäessä välikerrokset tulevat pakotetuiksi erilleen ja välikerrosten avulla on mahdollista antaa ohjaus-välineiden 4 kulkea toistensa yli tai alta pelinappuloiden 3 viemiseksi haluttuihin asemiin.
5 Koska välikerrokset 71, 7b ja 7c ovat ohuet ja hel posti taipuvat, magneettinen voima painaa ne jokaisen pelinappulan alla toisiaan vasten ja pelikentän alasivua vasten, niin että ilmaraot poistuvat. Näin voidaan saada aikaan hyvä magneettinen kosketus myös silloin, kun väli-10 kerroksia on paljon, mikä merkitsee, että pelinappuloiden määrä voi olla suuri huolimatta käytettävien magneettien rajoitetusta voimasta.
Sekä pelikenttä 2, välikerrokset 7 että ohjausvälineet 4 ovat epämagneettista ainetta, esim. muovikalvoa, 15 jolloin pelikenttä 2 voi olla suunnilleen yhtä paksu ja helposti taipuva kuin välikerrokset 7, mutta se voi myös olla näitä paksumpi ja jäykempi. Pelikentän sopiva paksuus on esim. n. 0,1 - 1,0 mm, kun taas välikerrosten paksuus voi olla n. 0,1 - 0,2 mm, riippuen pelikentän koosta. Oh-20 jausvälineiden 4 paksuus voi esim. olla 1 - 2,5 mm, mieluiten n. 1,5 mm. Liikkuvuuden helpottamiseksi on kitkan oltava vähäinen keskenään liikkuvien osien välillä ja lisäksi toistensa kanssa yhdessä toimivien magneettien ei pidä olla liian voimakkaita.
25 Pelinappuloiden 3 muoto voi tietenkin vaihdella niin kuin halutaan ja pelin tyypistä riippuen. On esim. mahdollista, kuten kuvio 2 näyttää, että jokainen pelinappula 3 on kosketuksessa pelikentän 2 kanssa vain pelinappulaan kuuluvan magneetin 8 kautta. Kun pelataan kah-30 della joukkueella, on lisäksi sopivaa, että molemmilla joukkueilla on keskenään eri napaisuus magneeteissa.
Kuviossa 3 näytetään pelinappulan 3 eräs erityisen edullinen muoto, joka tekee mahdolliseksi pelinappulan sekä siirtämisen että pyörittämisen siirtämällä ohjaus-35 välinettä 4 sopivasti. Pelinappulalla, joka on esim. ihmishahmo, kuten jääkiekko-, jalkapallopelaaja tms., on 5 · ' 7 tässä kaksi pelikenttään 2 koskettavaa tukea 9 ja 10 hahmon jalkojen muodossa. Pelinappulan magneetti 8 on tällöin sijoitettu toisen tuen 9 alle tai sen sisään ja se toimii yhdessä pelikentän alla olevan ohjausvälineen 4 5 kanssa, jolloin ohjausvälineen ja pelikentän välissä voi olla tietty määrä välikerroksia. Tuki 9 on muotoiltu niin, että se ulottuu sivusuunnassa magneetin 8 ulkopuolelle, mikä estää magneettia 8 joutumasta liian läheiseen kosketukseen toisen pelinappulan vastaavan magneetin kanssa.
10 Tuki 10 lepää puolestaan pelikenttää 2 vasten tukipinnan 11 kautta, joka on kitka-ainetta, esim. pehmeä kumipala. Magneettinen voima pitää pelinappulan 3 pystyssä ja sen painopiste 12 voi olla lähempänä toista tukea 10 kuin ensimmäistä tukea 9. Siirtämällä ohjausvälinettä 4, niin 15 että sen magneetti 13 (ks. kuvioita 4 ja 5) tekee kaari-maisen radan 14, voidaan pelinappulaa 3 kääntää tukipinnan 11 läpi ulottuvan pystyakselin ympäri, jolloin pelinappula voi mailallaan 15 lähettää kiekon 16 liikkeelle. Jos pelinappula 3 on sitä vastoin esim. jalkapallopelaa-20 ja, se voi magneetilla varustetulla jalallaan potkia palloa (ei näytetty), kun sitä käännetään toisen tukensa 10 ympäri. Useat muut muunnokset ovat tietysti mahdollisia .
Kuten käy ilmi kuvioista 4 ja 5, voidaan magneet-25 ti 13 sijoittaa aukkoon ohjausvälineen 4 toisen pään kohdalla ja sillä voi olla olennaisesti sama paksuus kuin ohjausvälineellä 4. Magneetin halkaisija voi esim. olla n. 10 mm ja paksuus n. 1,5 mm.
Sen voiman lisäämiseksi, jolla pelinappulan toi-30 nen tuki 10 painaa pelikenttään 2, voidaan käyttää kuvion 6 mukaista toteutusmuotoa, tuen 9 magneetti 8 on tässä vinosti kulmassa oc siten, että magneetit pyrkivät kääntämään pelinappulaa suuntaan, jossa toinen tuki 10 ja sen tukipinta 11 tulevat painetuiksi pelikenttää 2 vasten, 35 jolloin kitka kasvaa tukipinnan 11 ja pelikentän 2 välillä. Kulman ex koko voi olla esim. n. 2 - 10°.
( '7 ' <7 6 ..,Ο/
Koska eri ohjausvälineitä voidaan siirtää halutulla tavalla keskenään, on mahdollista viedä eri pelinappulat keskenään kosketukseen ja esim. suorittaa taklaukset niin, että vastustajan nappulat kaatuvat. Tällöin on 5 osoittautunut mahdolliseksi pelinappuloiden sopivalla muodolla helposti nostaa pystyyn nämä uudelleen viemällä vastaava ohjausväline asemaan, jossa ohjausvälineen magneetti on pelinappulan magneetin alla. Pelinappula voi tällöin automaattisesti nousta pystyyn magneetin vaiku-10 tuksen johdosta. Tällöin on suotavaa, että pelinappulan muoto ja painopisteen sijainti ovat sellaiset, että se maatessaan voi helposti nousta pystyyn. Myöskin sen tuen 9 muoto, johon magneetti 8 on sijoitettu, on tällöin tärkeä. Kuten kuvio 7 näyttää, on sopivaa, että pelinappu-15 lan 3 muoto on sellainen, että magneetti 8 sijaitsee hieman pelikentän 2 yläpuolella, kun pelinappula makaa. Tällöin voidaan pelinappula ohjausvälineen avulla saada nopeasti kääntymään pelinappulan ja pelikentän välisen kos-ketuspisteen 25 ympäri, jolloin pelinappula aloittaa nou-20 suliikkeen ja se voi helpommin päästä seisovaan asentoon.
Kun peliä 1 ei käytetä, on sopivaa poistaa ohjaus-välineet 4 niiden eri asemista pelikentän 2 alla. Jotta ohjausvälineet saataisiin helposti haluttuun paikkaan jälleen, voidaan esim. käyttää järjestelyä, joka näyte-25 tään kuviossa 1 ja lähemmin kuviossa 8. Pelikenttä 2 loppuu siinä välimatkan päässä tukipohjan 6 jokaisesta nurkasta ja useat välikerrokset 7d, 7e, 7f ja 7g jatkuvat eri matkojen verran pelikentän 2 ohi ja niiden vinosti leikattujen kulmien kohdalla on ylöskäännetyt liuskat 30 17d, 17e, 17f ja 17g, jotka helpottavat ohjausvälineiden viemistä haluttujen välikerrosten väliin. Liuskat voidaan merkitä sopivalla tavalla, esim. numeroida, mikä helpottaa eri välikerrosten tunnistusta. On sopivaa, että toisen kerroksen ohjausvälineiden sisäänvientikohdat ovat 35 toisessa kohdassa, esim. toisessa nurkassa.
7 :'' 7 6 7
Jotta pelin aikana olisi vaikeampaa vetää vahingossa ulos ohjausvälineitä, on pelikentän ympärillä mieluiten jonkinlainen ulosvetosuoja. Eräs esimerkki tällaisesta ulosvetosuojasta näytetään kuviossa 8, jossa tu-5 kipohjan 6 reunaan on pantu magneettinauha 18, joka on tarkoitettu toimimaan yhdessä ohjausvälineiden magneettien kanssa.
Se, miten helposti pelinappuloita voidaan siirtää, riippuu mm. käytettyjen magneettien voimasta. Hyvin voi-10 makkaat magneetit aiheuttavat suurta kitkaa ja siten hitautta, kun sitä vastoin liian heikoista magneeteista seuraa se vaara, että pelinappula ei voi seurata ohjaus-välineen liikkeen mukana. Magneetin voimakkuus on siis sovitettava niin, että saadaan mahdollisimman varma, mut-15 ta kuitenkin kevyt liike. On myös mahdollista käyttää eri magneettivoimakkuuksia eri pelinappuloita tai eri joukkueita varten.
Pelikenttä 2 ja välikerrokset voivat olla hieman läpinäkyvät, niin että voidaan paikallistaa ohjausväli-20 neet ja pelikentässä voi myös olla merkkejä, joita tarvitaan ko. pelityypissä.
Tietyissä pelityypeissä voi olla tarkoituksenmukaista sijoittaa saman välikerroksen päälle kaksi tai useampia ohjausvälineitä, joista jokaisen tarvitsee vain 25 voida liikkua pelikentän rajoitetun osan alla. Mahdollisesti voidaan tällöin liikkumisvapautta rajoittaa esteillä, jotka sijoitetaan välikerrosten väliin tai pelikentän tai tukipohjan ja lähimmän välikerroksen väliin. Esimerkki tällaisesta esteestä 20 kahden välikerroksen 30 7' ja 7" välillä näytetään kuviossa 9.
Jotta pelikenttä 2 ja välikerrokset 7 lepäisivät liikkumatta tukipohjalla 6, voi tällä olla useita kiin-nitysvälineitä, kuten näytetään kuviossa 1 ja lähemmin kuviossa 10, esim. kaksi pelin kummankin päädyn kohdalla. 35 Nämä kiinnitysvälineet 21, kuten käy ilmi kuviosta 10, voivat olla tukipohjaan 6 kiinnitettyjä nastoja, jotka 8 (.;7 ci kytkeytyvät pelikentän 2 ja välikerrosten 7 vastaaviin reikiin. Näin saadaan aikaan liikkuvuus pystysuunnassa pelikentälle ja välikerroksille.
Kuten käy selvästi ilmi kuviosta 11, voidaan kah-5 den eri pelinappulan 3 ohjausvälineet 4 viedä toistensa ylitse ja keskenään ristiin, ilman että vastaavien pelinappuloiden hallinta kärsii. Tämä antaa hyvin suuren liikkumisvapauden pelinappuloille halutuissa suunnissa yli koko pelikentän.

Claims (13)

1. Peli, jossa on vähintään kaksi pelikentällä (2) liikkuvaa pelinappulaa (3), kumpikin omalla magneetillaan 5 (8) ja kumpikin ohjattavissa magneettisesti vastaavan, pe likentän pinnan alla olevan, magneetilla varustetun ohjaus-välineen (4) avulla, jolloin ohjausvälineet ovat siirrettävissä yhdensuuntaisina pelikentän kanssa ja ainakin kaksi ohjausvälinettä on erotettu erilleen pelikentän pinnan 10 kanssa yhdensuuntaisen ja pelikentän pinnan alla olevan välikerroksen (7) avulla, tunnettu siitä, että useat välikerrokset (7), joista jokainen on ohut ja helposti taipuva, lepäävät päällekkäin, jolloin pelikenttä (2) lepää ylimmällä välikerroksella (7a) ja alin välikerros 15 (7c) lepää tukipohjalla (6) , ja että välikerrokset pidetään paikallisesti erillään toisistaan ja pelikentästä (2) sekä tukipohjasta (6) eri ohjausvälineiden (4) avulla, joita on vähintään yksi jokaisen välikerroksen (7) kummallakin puolella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen peli, tunnet- t u siitä, että pelikenttä (2) samoin kuin välikerrokset (7) on ohut ja helposti taipuva.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen peli, tunnet-t u siitä, että pelikenttä (2) on välikerroksia (7) jäy- 25 kempi.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen peli, tunnettu siitä, että jokainen välikerros (7) koostuu muovikalvosta, jonka paksuus on mieluiten n. 0,1-0,2 mm.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen peli, tunnettu siitä, että ainakin yhden välikerroksen (7) kohdalle on sijoitettu este (20), joka rajoittaa ohjausvälineen (4) liikkumisvapautta.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen peli, 35 tunnettu siitä, että ohjausvälineet (4) ovat pit- 10 ‘‘ : '-;V känomaiset ja ne kantavat magneetin (13) lyhyen pään kohdalla, lähinnä aukossa, ja niiden paksuus on olennaisesti sama kuin magneetin.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen peli, 5 tunnettu siitä, että jokainen pelinappula (3) ulottuu magneettinsa (13) kohdalla sivusuunnassa magneetin ulkopuolelle pelinappuloiden välisen vetovoiman rajoittamiseksi .
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen peli, 10 tunnettu siitä, että pelikentän (2) reunan kohdalla on ulosvetosuoja (18), joka vaikeuttaa ohjausvälineiden (4) tahatonta ulosvetämistä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen peli, tunnettu siitä, että siinä on useita välikerroksia 15 (7) ja että ohjausvälineiden sisäänviemisen helpottamiseksi niissä on tasomerkintöjä, jolloin pelinappuloiden kahdella joukkueella voi olla eri paikat ohjausvälineiden sisään-vientiä varten.
9 ' / O 7
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen peli, 20 tunnettu siitä, että pelikentän (2) päällä sen kehää pitkin on jäykistys (5), joka voi esim. muodostaa laidan.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen peli, tunnettu siitä, että pelinappulat (3) muodostavat 25 kaksi joukkuetta, joilla on magneetit keskenään eri napaisuudella, jolloin vastaavilla ohjausvälineillä on samoin magneetit eri napaisuudella.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen peli, tunnettu siitä, että molemmilla joukkueilla on yhtä voi- 30 makkaat magneetit.
13. Patenttivaatimuksen 11 mukainen peli, tunnettu siitä, että toisen joukkueen magneetit ovat voimakkaampia kuin toisen joukkueen. 11 \/:: .1
FI881412A 1987-03-25 1988-03-24 Spel med pao magnetisk vaeg manoevrerade spelpjaeser FI89767C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8701251 1987-03-25
SE8701251A SE457694B (sv) 1987-03-25 1987-03-25 Anordning, speciellt ett spel, daer tvaa eller flera spelpjaeser fritt kan foerflyttas paa en spelplan oberoende av varandra

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI881412A0 FI881412A0 (fi) 1988-03-24
FI881412A FI881412A (fi) 1988-09-26
FI89767B FI89767B (fi) 1993-08-13
FI89767C true FI89767C (fi) 1993-11-25

Family

ID=20367989

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI881412A FI89767C (fi) 1987-03-25 1988-03-24 Spel med pao magnetisk vaeg manoevrerade spelpjaeser

Country Status (11)

Country Link
US (2) US4834371A (fi)
EP (1) EP0284583B1 (fi)
JP (1) JPH0744973B2 (fi)
CA (1) CA1316556C (fi)
DE (1) DE3874580T2 (fi)
DK (1) DK158588A (fi)
ES (1) ES2034387T3 (fi)
FI (1) FI89767C (fi)
HK (1) HK146294A (fi)
NO (1) NO173591C (fi)
SE (1) SE457694B (fi)

Families Citing this family (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE465110B (sv) * 1989-10-02 1991-07-29 Lars Gustaf Ekman Spel foer hockey, fotboll eller liknande
JPH0416000U (fi) * 1990-05-31 1992-02-10
SE467770B (sv) * 1990-09-06 1992-09-14 Swegame Ltd Spel med paa magnetisk vaeg foerflyttbara spelpjaeser
SE9101440L (sv) * 1991-05-14 1992-08-31 Lars Gustaf Ekman Manoeveranordning foer spelpjaes vid idrottsspel
US5242164A (en) * 1992-06-12 1993-09-07 Nicoll James D Tabletop hockey or soccer game
US5265885A (en) * 1992-12-15 1993-11-30 Blount Clarence R User configured magnet tossing game
US5613683A (en) * 1995-05-18 1997-03-25 Ying; Ray C. Soccer game apparatus
US5556094A (en) * 1995-06-26 1996-09-17 Shiledar Baxi; Hari R. Hockey-type game
GB2315424B (en) * 1996-07-24 1999-08-11 Origin Products Ltd Toy with moving article
US5890944A (en) * 1996-07-24 1999-04-06 Origin Products Ltd. Toy with moving article
GB9615506D0 (en) * 1996-07-24 1996-09-04 Origin Products Ltd Toy with moving parts
GB9718164D0 (en) * 1997-08-29 1997-10-29 Origin Products Ltd Control means for toy
US6824441B1 (en) 1997-08-29 2004-11-30 Origin Products Ltd. Toy with moving character
JP3241699B2 (ja) * 1999-07-27 2001-12-25 サミー株式会社 遊技機
US6383051B1 (en) * 1999-10-01 2002-05-07 Richard B. Crossman System and method for displaying magnetic devices
US6561511B1 (en) * 1999-10-30 2003-05-13 Vaysberg Tsaliy I Magnetic table game
US6478299B2 (en) 2000-01-05 2002-11-12 Valeri Villievich Bialler Magnetic table top game
CA2293914A1 (en) * 2000-01-05 2001-07-05 Valeri V. Bialler Magnetic table top game
FI114690B (fi) 2001-01-18 2004-12-15 Jarl Fredrik Serlachius Jääkiekkopeli
US6457710B1 (en) * 2001-01-19 2002-10-01 Wee Play ‘Kids at Heart’ Inc. Magnetic hockey game
IL145115A0 (en) * 2001-08-26 2002-06-30 Laor Toys Ltd Magnetically operated table board game
US7244164B2 (en) * 2002-04-29 2007-07-17 Isenberg Barbara L Toy with customization feature
DE10249047A1 (de) * 2002-10-22 2004-05-13 Oleksandr Barinberg Tischspiel Fußball-Hockey
US6682070B1 (en) * 2003-01-23 2004-01-27 Gerald Rosenfeld Magnetic table hockey
WO2004108235A2 (en) * 2003-06-05 2004-12-16 Mattel, Inc. Table game
US20050269767A1 (en) * 2004-06-04 2005-12-08 Jonathan Bedford Table game
US20060082053A1 (en) * 2004-10-15 2006-04-20 Samuel Chen Swivel foosball man
GB0424776D0 (en) * 2004-11-10 2004-12-08 Polly Pocket Group The Toy
SE527590C2 (sv) * 2005-03-14 2006-04-18 Atlas Copco Rock Drills Ab Borranordning
US20070093171A1 (en) * 2005-10-26 2007-04-26 Chan Tak K Doll dressing apparatus
CN2892207Y (zh) * 2006-05-10 2007-04-25 李学俊 仿真磁力动物游戏机
US7325803B1 (en) 2006-07-24 2008-02-05 Allen Batres Miranda Soccer strategy board game
DE102008013071B4 (de) 2008-03-06 2020-02-20 Oleksandr Barinberg Miniatur-Wettkampf-Spielgerät mit einem Auftriebsmedium für einen Spielball
DE202008003268U1 (de) 2008-03-06 2010-11-04 Barinberg, Oleksandr Miniatur-Wettkampf-Spielgerät
US7762556B1 (en) * 2008-05-15 2010-07-27 Abe Albenda Apparatus for playing sports-related, table and floor games
US20100279261A1 (en) * 2009-04-30 2010-11-04 Rory Peter Gatenby Coaching aid
US9114327B2 (en) 2010-10-08 2015-08-25 Mattel, Inc. Toy playset
DE102011119170B4 (de) 2011-11-23 2019-02-28 Oleksandr Barinberg Tischballspiel
USD839964S1 (en) * 2016-02-26 2019-02-05 Christian Eric Hallen Collectible hockey prop

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE514384C (de) * 1931-07-04 Otto Stolz Kugelspiel
CA460218A (en) * 1949-10-11 R. Shortt Charles Magnetic game
BE515713A (fi) *
BE517446A (fi) *
US2263115A (en) * 1940-06-15 1941-11-18 Lawrence A Winter Game
GB667539A (en) * 1950-05-04 1952-03-05 Erich Block An improved table game
GB741131A (en) * 1952-07-08 1955-11-30 Toogood & Jones Ltd An improved table or like game
US2716028A (en) * 1952-08-08 1955-08-23 Bernard W Yaeger Magnetically operated game apparatus
GB708238A (en) * 1952-09-22 1954-04-28 Francois Clement Depauw A magnetically operated table game apparatus
FR1097437A (fr) * 1954-03-29 1955-07-05 Jeux comportant des objets animés par commande magnétique
FR66755E (fr) * 1954-07-19 1957-09-10 Jeux comportant des objets animés par commande magnétique
FR1133592A (fr) * 1954-07-26 1957-03-28 Gessmann O H G A Jeu de société
FR1144513A (fr) * 1956-03-23 1957-10-15 Perfectionnements aux jeux magnétiques de sport et de société
US2884253A (en) * 1956-04-25 1959-04-28 Rivero-Ferro Juan Simulated soccer game apparatus
GB844321A (en) * 1958-01-29 1960-08-10 Soccerette Ltd An improved game
US3658343A (en) * 1968-12-10 1972-04-25 Brunswick Corp Contourable green with randomly operable contour selection
DE2037526A1 (de) * 1970-07-29 1972-02-03 Thürer, Harry, Dr., 5600 Wuppertal; Hübner, Dieter, 1000 Berlin Bewegungsspiel mit übereinander und gegenpolig angeordneten Elektro- und Permanent-Führungsmagneten
SE374025B (fi) * 1973-07-02 1975-02-24 Mirare Ab
US3946520A (en) * 1975-02-10 1976-03-30 Goldfarb Adolph E Magnetic doll set with thin substrate supported by a frame and by walls thereon
US4012040A (en) * 1976-05-17 1977-03-15 Gilbert Fernandes Magnetic hockey game
FR2356440A1 (fr) * 1976-06-28 1978-01-27 Desert Guy Perfectionnements aux personnages ou figurines de jeux
DE2642290A1 (de) * 1976-09-21 1978-03-23 Michael Birr Tischspielgeraet fuer fussball
FR2488141A1 (fr) * 1980-08-08 1982-02-12 Bedouet Olivier Jeu de societe a balle

Also Published As

Publication number Publication date
ES2034387T3 (es) 1993-04-01
DE3874580D1 (de) 1992-10-22
SE8701251L (sv) 1988-09-26
DE3874580T2 (de) 1993-02-25
DK158588D0 (da) 1988-03-23
EP0284583B1 (en) 1992-09-16
EP0284583A3 (en) 1990-01-03
US4834371A (en) 1989-05-30
DK158588A (da) 1988-09-26
SE8701251D0 (sv) 1987-03-25
NO881304D0 (no) 1988-03-24
HK146294A (en) 1994-12-30
FI881412A0 (fi) 1988-03-24
SE457694B (sv) 1989-01-23
NO173591C (no) 1994-01-05
FI881412A (fi) 1988-09-26
EP0284583A2 (en) 1988-09-28
US5016878A (en) 1991-05-21
CA1316556C (en) 1993-04-20
NO173591B (no) 1993-09-27
JPH0744973B2 (ja) 1995-05-17
NO881304L (no) 1988-09-26
JPS648990A (en) 1989-01-12
FI89767B (fi) 1993-08-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89767C (fi) Spel med pao magnetisk vaeg manoevrerade spelpjaeser
US7325803B1 (en) Soccer strategy board game
US7147225B2 (en) Board game
US4733867A (en) Finger football/finger rugby game
US3785648A (en) Hockey game with magnetic control members
US3940135A (en) Hockey game
US20130032997A1 (en) Table/Parlour Football
US20050275164A1 (en) Games and game playing implements that include magnets
US4566694A (en) Magnetic game
US4382600A (en) Gameboard with metallic ball and magnetic target and velour surface
US3124356A (en) Magnetic game and magnetic game piece
US2987852A (en) Magnet toy
US4043558A (en) Magnetic maze game
US3637214A (en) Disk game having moveable gate means to block target openings
CA2213551A1 (en) Toy game
US6209876B1 (en) Football target game
US3866915A (en) Player pieces for vibratory game apparatus
US7901290B2 (en) Table game
US7063320B1 (en) Portable multimode shuffleboard game apparatus, exercise and strength measurement method
RU2209648C2 (ru) Настольная игра магнитный хоккей
KR200487974Y1 (ko) 테이블 게임기구
EP0499633B1 (en) A game comprising magnetically moveable game pieces
US20150217184A1 (en) Table/Parlour Football
WO2007014430A1 (en) Game apparatus
GB741131A (en) An improved table or like game

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: NH PRODUKTER HANDELSBOLAG