NO170068B - Innretning for evakuering av personell fra en offshoreplattform - Google Patents

Innretning for evakuering av personell fra en offshoreplattform Download PDF

Info

Publication number
NO170068B
NO170068B NO870276A NO870276A NO170068B NO 170068 B NO170068 B NO 170068B NO 870276 A NO870276 A NO 870276A NO 870276 A NO870276 A NO 870276A NO 170068 B NO170068 B NO 170068B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ramp
platform
boat
sea
float
Prior art date
Application number
NO870276A
Other languages
English (en)
Other versions
NO870276D0 (no
NO870276L (no
NO170068C (no
Inventor
Andrew F Hunter
Original Assignee
Conoco Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Conoco Inc filed Critical Conoco Inc
Publication of NO870276D0 publication Critical patent/NO870276D0/no
Publication of NO870276L publication Critical patent/NO870276L/no
Publication of NO170068B publication Critical patent/NO170068B/no
Publication of NO170068C publication Critical patent/NO170068C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B23/00Equipment for handling lifeboats or the like
    • B63B23/30Devices for guiding boats to water surface
    • B63B23/32Rigid guides, e.g. having arms pivoted near waterline
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A62LIFE-SAVING; FIRE-FIGHTING
    • A62BDEVICES, APPARATUS OR METHODS FOR LIFE-SAVING
    • A62B1/00Devices for lowering persons from buildings or the like
    • A62B1/20Devices for lowering persons from buildings or the like by making use of sliding-ropes, sliding-poles or chutes, e.g. hoses, pipes, sliding-grooves, sliding-sheets

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Emergency Lowering Means (AREA)
  • Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en innretning for evakuering av personell i en båtanordning fra en offshore-plattform til et sted på havoverflaten på en vesentlig avstand fra plattformen, hvilken innretning omfatter en båtsjøsettingsrampe med en inngangsende som er svingbart festet til plattformen i nærheten av dennes dekk, idet båtanordningen er innrettet til å understøttes og sjøsettes av rampen, og en flottøranordning som er festet til den motsatte utgangsende av rampen.
Det er tidligere kjent forskjellige typer av innretninger for sjøsetting av livbåter, redningsflåter og liknende fra flytende fartøyer eller plattformer. Som regel skal slike utsettingsinnretninger benyttes i ekstremt dårlig vær, og under vanskelige forhold for øvrig, kanskje ved brann eller eksplosjon om bord, og i tillegg vil man som regel ha kort tid til disposisjon. Foruten de mest konvensjonelle utsettingsinnretninger, såsom daviter og kraner for utsetting av livbåter, er det også kjent utsettingsramper som felles ut fra fartøyet, og på hvilke livbåter eller redningsflåter kan sjøsettes, idet disse glir nedover den skråttstilte rampe.
En innretning av den innledningsvis angitte type er eksempelvis kjent fra US-patent 1 130 569 og NO-patent 147 140. Innretningen ifølge det amerikanske patent omfatter en rampe som i bruksstilling forløper på skrå fra fartøysrekken ned til havflaten, og som kan heves til en oppoverrettet stilling når innretningen ikke er i bruk. Rampen er hengslet til fartøyet om en akse som forløper i fartøyets lengderetning, men er stivt forbundet med fartøyet om en akse som løper på tvers av skipets lengderetning. Innretningen ifølge det norske patent er av liknende type, men hengselforbindelsen mellom rampe og fartøy består her av et universalledd, slik at den ytre, frie ende av rampen, som jo er overføringsstedet fra rampen til havflaten, vil være fritt bevegelig i forhold til bølgene.
I begge de ovennevnte, kjente innretninger er utset-tingsrampen som nevnt innrettet til å kunne svinges til en oppoverrettet stilling når den ikke er i bruk, idet det for dette formål benyttes en vinsjanordning med liner som løper over en bom- eller støtteanordning på fartøyet og er festet til rampen. Tilsvarende må rampen ved bruk nedsenkes til
havoverflaten ved hjelp av vinsjanordningen.
Formålet med oppfinnelsen er å tilveiebringe en evakueringsinnretning av den innledningsvis angitte type som er uten en sådan vinsjanordning som må betjenes før innretningen kan tas i bruk, slik at det oppnås en innretning som er meget enkel og sikker å benytte under de opptredende drifts-forhold .
Ovennevnte formål oppnås med en innretning av den angitte type som ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at den omfatter en låseanordning for å fastgjøre rampens utgangsende i en bortstuet stilling i hvilken rampen er anbrakt i hovedsaken vertikalt og flottøranordningen er beliggende under havets overflate, en anordning for utløsbar fastgjøring av båtanordningen på rampen nær inngangsenden, en anordning for utløsning av låseanordningen for å tillate flottøranordningen å bevege rampen fra sin bortstuede stilling til en utfoldet stilling, og en anordning for utløsning av båtfastgjøringsan-ordningen, slik at båtanordningen tillates å gli ned langs rampen og å sjøsettes fra rampens utgangsende ned på havets overflate på forholdsvis sikker avstand fra plattformen.
I en fordelaktig utførelse av innretningen er rampen svingbart festet til plattformen ved hjelp av en svingeanordning som tillater rampen å sveipe sideveis opp til en maksimumsvinkel på mindre enn ca. 50° i hver retning i et horisontalplan fra en stilling i hvilken rampen rager ut perpendikulært fra en side av plattformen. Dette sikrer at båtanordningen, som hensiktsmessig er en selvopprettende overlevelsesfarkost, ikke kan utsettes altfor nær plattformen, slik at farkostens passasjerer settes i fare. Farkosten vil bli gravita-sjonssjøsatt ned på havets overflate, slik at farkostens bevegelsesmengde vil føre den bort fra plattformen. Videre vil fremherskende vinder vanligvis føre farkosten bort fra plattformen da rampen fortrinnsvis er kardansk opphengt på plattformens medvindsside. I praksis er det fortrinnsvis anordnet minst to parallelle sjøsettingsramper, hvilket muliggjør samtidig utsetting av flere farkoster.
Oppfinnelsen skal beskrives nærmere i det følgende under henvisning til tegningene, der fig. 1 viser et skjematisk sideriss av personellevakueringsinnretningen ifølge oppfinnelsen vist i den bortstuede stilling med heltrukne linjer og i den utfoldede stilling med stiplede linjer, fig. 2 viser et detaljert, isometrisk riss av det øvre parti av en enkeltrampekonstruksjon i evakueringsinnretningen ifølge oppfinnelsen, og fig. 3 viser et skjematisk enderiss av evakueringsinnretningen ifølge oppfinnelsen og viser en dobbelt-rampekonf igurasj on.
Personellevakueringsinnretningen ifølge oppfinnelsen er vist generelt ved 10 på fig. 1 og er festet til en plattform 11 i nærheten av et dekk 13. Selv om plattformen 11 som er vist på tegningsfigurene, er en halvt nedsenkbar plattform, vil det innses at evakueringssystemet ifølge oppfinnelsen kan benyttes sammen med hvilken som helst kjent type av plattform.
Evakueringsinnretningen 10 omfatter en sjøsettings-rampe 12 og en båtanordning 14. Båtanordningen 14 er fortrinnsvis hvilken som helst selvopprettende, helt innelukket, brannbestandig overlevelsesfarkost som er i stand til på sikker måte å oppta mellom 20 og 60 personer (avhengig av båtens lengde), og kan være en overlevelsesfarkost av den type som fremstilles og markedsføres av det amerikanske firma Watercraft America Inc., Edgewater, Florida. Det kan even-tuelt være nødvendig å forsterke skroget og å omkonstruere den ytre drivanordning for å tillate fartøyet å gli ned langs rampen 12. Overlevelsesfarkosten 14 er montert i sjøsettings-rampen 12 ved hjelp av en utløsbar fastgjøringsanordning 16 (fig. 2). Fastgjøringsanordningen 16 er fortrinnsvis utløsbar fra innsiden av fartøyet 14. Aktuatoren for den nevnte utløs-ning kan manøvreres elektrisk, pneumatisk eller hydraulisk, men mest å foretrekke er at den har en dublert reserveut-løsning som manøvreres helt mekanisk i tilfelle det primære system svikter.
Evakueringsinnretningen 10 er svingbart montert til den side av plattformen 11 som normalt er medvindsiden, slik at overlevelsesfarkosten 14 kan settes ut i vindretningen og av vinden og bølgene føres bort fra plattformen 11, i stedet for å bli kastet mot undervannspartiene av plattformsøylene. Da det er svært lite som er "normalt" når det gjelder en orkan, bør man i sonen som er utsatt for slike stormer, over-veie dublerte systemer som monteres på motsatte sider av plattformen. Et slikt evakueringssystem vil sikre at farkostene 14 kan utsettes på sikker måte med ikke noe verre enn medvind aktenfor tvers som vil føre farkostene bort fra plattformen 11.
Sjøsettingsrampen 12 opprettholdes i en i hovedsaken vertikal, bortstuet stilling eller beredskapsstilling som vist med heltrukket linje på fig. 1, ved hjelp av en låse-eller sperreanordning 18 som danner inngrep med rampens .12 utgangsende 20. Låseanordningen 18 kan manøvreres fra dekket 13 ved hjelp av en mekanisme 22 for å frigjøre rampens 12 utgangsende 20. Mekanismen 22 kan også her manøvreres elektrisk, pneumatisk eller hydraulisk, men har fortrinnsvis et dublert, mekanisk system eller reservesystem. På denne måte kan et effektavbrudd eller kraftbortfall forårsaket av en brann eller storm som kunne sette en pumpe, kompressor, servo-mekanisme eller liknende ut av drift, ikke hindre utfolding av evakueringsinnretningen 10.
En flottøranordning 24 er montert nær rampens 12 utgangsende 20. Flottøranordningen 24 omfatter fortrinnsvis to oppdrifts-flyteelementer 26 og 28. Disse flyteelementer 26 og 2 8 kan ha permanent oppdrift (dvs. være fylt av poly-styrenskum), eller de kan fortrinnsvis være i stand til å ballastes med sjøvann for bekvemmelighet ved anbringelse av rampen i sin bortstuede stilling, og deballastes for å
lette bevegelse til den utfoldede stilling (stiplede linjer på fig. 1). Dersom for eksempel dekket 13 nominelt ligger ca. 12 m over vannflaten, kan rampen 12 være 24 m lang (halvt nedsenket i den bortstuede eller beslåtte stilling). Sjøset-tingsrampen 12 vil da danne en vinkel på ca. 30° med havets overflate når den er utfoldet. I den utfoldede stilling ligger flyteelementenes 26 og 2 8 oppdriftssenter over tyngdepunktet for enden av rampen 12 av grunner som skal angis i det etter-følgende .
Slik som best vist på fig. 2, omfatter rampen 12 tre parallelle bærerør 30 som er innbyrdes forbundet ved hjelp av gitterverkstøtter 32. Arrangementet av støtter 32 tjener bare som eksempel. Den aktuelle utforming vil være en funk-sjon av konstruksjonsbetraktninger. Rørene 30 er fortrinnsvis seksjoner av stålrør med lukkede ender. De hule rør 30 vil bidra til sjøsettingsrampens oppdrift og redusere den effek-tive vekt som henger på holderen 33. Holderen 33 omfatter en kardansk opphengt understøttelse. En første stang 34 er roterbart opptatt gjennom en andre stang 36. Stangens 3 4 diameter er redusert i det punkt hvor den går gjennom stangen 36, og de derved dannede skuldrer hindrer sideveis glidning av stangen 34 i forhold til stangen 36. Stangens 34 ender er fast opptatt i endene av respektive rør 30. Endene av den andre stang 36 er dreibart opptatt i en C-brakett 3 8 hvis basis selv er dreibart montert på sideflaten 15 av dekket 13. Lagre (ikke vist) letter bevegelse av alle roterbare deler.
Lengden av stangen 34 og dennes avstand fra siden 15 er slik at rotasjonen om den andre stangs 36 akse er begrenset til 50° i hver sideretning (dvs. stangens 34 ender kontakter siden 15), for å hindre at sjøsettingsrampens 12 utgangsende avgir en farkost 14 altfor nær plattformen 11. Det er åpenbart at dersom sådanne spesielle forhold mellom lengden av stangen 34 og C-braketten 38 ikke eksisterte, kunne en stoppestang eller en stoppeplate (ikke vist) monteres for å begrense dreiebevegelse til de ønskede +50°. Den kardansk opphengte forbindelse som er vist her, er videre bare et eksempel på den montering som kan benyttes. En kuleleddforbindelse kunne virke like godt forutsatt at kulens rotasjonsakse kunne beveges til å låses i en første horison-tal stilling svarende til den bortstuede stilling for rampen 12, og en andre stilling som kunne være enten vertikal eller skråttstilt 30° fra vertikalen (mot rampen 12) svarende til den utfoldede stilling av rampen 12.
I stedet for å laste en rampe 12 på nytt med en andre og/eller etterfølgende overlevelsesfarkost, foretrekkes det at det finnes så mange ramper som nødvendig for å evakue-re alt personell som bemanner plattformen, samtidig. Dersom konstruksjonens stabilitet skulle trues på grunn av en storm, vil tiden være av avgjørende betydning, og et evakueringssystem som krever gjentatt lasting av en andre farkost inn på en rampe, kunne kanskje resultere i tap av liv. Et antall enkeltramper av den type som er vist på fig. 2, kunne åpenbart benyttes, eller en dobbeltbanerampe 12 som deler et eneste senterrør 30', kunne være montert ved hjelp av en eneste kardansk holder 33', som vist på fig. 3. Det foretrekkes at rampens 12 utgangsende 20 er svakt buet oppover for å
gjøre en jevnere overgang til havets overflate lettere.
Under drift er overlevelsesfarkosten festet ved
hjelp av den løsbare anordning 16 i rampen 12 som likeledes holdes i en bortstuet stilling (fig. 1, heltrukken linje)
ved hjelp av låseanordningen 18. Det skal bemerkes at kabe-len for frigjøring eller utløsning av låseanordningen 18 for beskyttelse kan rommes fullstendig innenfor plattformkonstruk-sjonen. Når man ønsker å benytte personellevakueringsinnretningen 10, benyttes sperrefrigjøringsmekanismen 22 på dekket 13 til å frigjøre rampens 12 utgangsende. Da oppdriftssenteret ligger utenfor tyngdepunktet, vil det bli forårsaket en kraft som forsøker å frembringe et moment om tyngdepunktet, idet dette moment forsøker å bevege rampen 12 til sin utfoldede stilling (fig. 1, stiplet linje). Den kardanske forbindelse 33 vil tillate rampens 12 utgangsende å beveges til en med-vindstilling på grunn av vind og bølger, og å gi rom for minst 25° vipping av plattformens dekk i hvilken som helst retning. Dersom plattformens stabilitet settes tilstrekkelig i fare
til å berettige til å forlate plattformen, må evakueringssystemet være i stand til å fungere ved slike store vippe-vinkler for å være virkelig effektivt. Overlevelsesfarkosten 14 kan lastes til sin maksimale, sikre kapasitet ved hjelp av en gangbro eller en forlengbar stige (ikke vist), og fastgjø-ringsanordningen 16 frigjøres for å sjøsette farkosten.
Overlevelsesfarkosten 14 vil gli ned langs rampen 12 (som danner en vinkel på ca. 30° med havets overflate), bli rettet opp noe på grunn av rampens 12 opphøyde ende 20 og slippes ut på havoverflaten på sikker avstand fra plattformen 11. Farkostens 14 bevegelsesmengde, vil forsøke å. føre den bort fra plattformen. Da videre rampen 12 har svinget for å avgi farkosten 14 i vindretningen (eller i verste fall med medvind aktenfor tvers), vil virkningen av vinden og bølgene forsøke å føre overlevelsesfarkosten 14 videre bort fra plattformen 11.
Maljer 42 på bunnen av flyteelementene 26 og 28 muliggjør inngrep med gjenvinnings- eller tilbakeføringskab-ler 44. Så snart kablene 44 er tilkoplet (som vist på fig. 3), kan rampen 12 returneres til sin bortstuede stilling ved å aktivere oppviklingstromler 45 (bare én er vist) som rommes på innsiden av en beskyttelseskappe 46. Slik som bemerket, foretrekkes det at flyteelementene 26 og 28 ballastes med sjøvann for å lette retur av rampen 12 til den bortstuede stilling. Alle overflater som er utsatt for saltvann, innbe-fattet tilbakeføringskablene 44 og de indre overflater av flyteelementene 26 og 28, er belagt med et biotilgroings-motstandsdyktig belegg for å sikre optimal driftsevne. Så snart gjenvinning eller tilbakeføring er blitt fullført, fra-koples maljene 42 fra kablene 44 og sammenkoples på nytt med låseanordningen 18. Som et alternativ kan låseanordningen 18 være tilkoplet til kablene 44 og utføre en dobbeltfunksjon med låsing og tilkopling av kablene 44 for tilbakeføring. Tilbakeføring av rampen vil være viktig for å holde rampen
på plass i den bortstuede stilling (1) ved opprinnelig in-stallasjon, (2) ved minking av stormen (uten noen katastrofal svikt av plattformen), og 3) etter en øvelse for å praktisere evakuerings-sikkerhetsprosedyrer.

Claims (6)

1. Innretning for evakuering av personell i en båtanordning (14) fra en offshore-plattform (11) til et sted på havoverflaten på en vesentlig avstand fra plattformen, hvilken innretning omfatter en båtsjøsettingsrampe (10) med en inngangsende som er svingbart festet til plattformen (11) i nærheten av dennes dekk (13), idet båtanordningen (14) er innrettet til å understøttes og sjøsettes av rampen, og en flottøranordning (24) som er festet til den motsatte utgangsende (20) av rampen (10), KARAKTERISERT VED at den omfatter en låseanordning (18) for å fastgjøre rampens utgangsende i en bortstuet stilling i hvilken rampen er anbrakt i hovedsaken vertikalt og flottøranordningen er beliggende under havets
overflate, en anordning (16) for utløsbar fastgjøring av båtanordningen (14) på rampen nær inngangsenden, en anordning (22) for utløsning av låseanordningen (18) for å tillate flottøranordningen å bevege rampen (10) fra sin bortstuede stilling til en utfoldet stilling, og en anordning for utløs-ning av båtfastgjøringsanordningen (16), slik at båtanordningen (14) tillates å gli ned langs rampen (10) og å sjøsettes fra rampens utgangsende ned på havets overflate på forholdsvis sikker avstand fra plattformen (11).
2. Personellevakueringsinnretning ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at rampen (10) er svingbart festet til plattformen (11) ved hjelp av en svingeanordning (33) som tillater rampen å sveipe sideveis opp til en maksimumsvinkel på mindre enn ca. 50° i hver retning i et horisontalplan fra en stilling i hvilken rampen (10) rager ut perpendikulært fra en side av plattformen.
3. Personellevakueringsinnretning ifølge krav 2, KARAKTERISERT VED at svingeanordningen (33) omfatter en universell, kardansk kopling med sidebegrensninger ved ca. 50° sidesveip, for å hindre rampen (10) fra å avgi båtanordningen (14) altfor nær plattformen (11).
4. Personellevakueringsinnretning ifølge krav 3, KARAKTERISERT VED at den universelle, kardanske kopling tillater minst 25° vipping i hvilken som helst retning for å tillate en like stor grad av stamping, rulling og giring av plattformen (11) i forhold til en vertikalretning.
5. Personellevakueringsinnretning ifølge ett av de foregående krav, KARAKTERISERT VED at rampens utgangsende (20) er svakt buet oppover for å lette avgang av båtanordningen ned på havoverflaten.
6. Personellevakueringsinnretning ifølge ett av de foregående krav, KARAKTERISERT VED at båtanordningen (14) består av et selvopprettende overlevelsesfarkost.
NO870276A 1986-07-28 1987-01-22 Innretning for evakuering av personell fra en offshoreplattform NO170068C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/891,510 US4660677A (en) 1986-07-28 1986-07-28 Personnel evacuation apparatus for an offshore platform

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO870276D0 NO870276D0 (no) 1987-01-22
NO870276L NO870276L (no) 1988-01-29
NO170068B true NO170068B (no) 1992-06-01
NO170068C NO170068C (no) 1992-09-09

Family

ID=25398319

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO870276A NO170068C (no) 1986-07-28 1987-01-22 Innretning for evakuering av personell fra en offshoreplattform

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4660677A (no)
EP (1) EP0255191B1 (no)
JP (1) JPS6338093A (no)
CA (1) CA1282559C (no)
DE (1) DE3765208D1 (no)
DK (1) DK162272C (no)
NO (1) NO170068C (no)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2229402B (en) * 1989-03-16 1992-09-23 Kenneth David Norris Self-launching accommodation modules for use in off-shore situations
GB8907623D0 (en) * 1989-04-05 1989-05-17 British Offshore Eng Tech Emergency escape system
US6073725A (en) * 1998-11-05 2000-06-13 Kumher; Don A. Multi-position ladder and support therefor
US6105720A (en) * 1998-11-05 2000-08-22 Kumher; Don A. Multi-position ladder and support therefor
US6386318B1 (en) * 2000-12-18 2002-05-14 Loren E. Smith J. C. life ladder
US6688814B2 (en) 2001-09-14 2004-02-10 Union Oil Company Of California Adjustable rigid riser connector
EP1398057A1 (en) * 2002-09-13 2004-03-17 Baron Coates B.V. Rescue arrangement
GB2394498B (en) 2002-10-23 2006-08-09 Engineering Business Ltd Mounting of offshore structures
US7984525B2 (en) 2004-08-03 2011-07-26 Ihc Engineering Business Limited Access method between marine structures and apparatus
GB0503083D0 (en) * 2005-02-15 2005-03-23 Engineering Business Ltd Launch and recovery apparatus and method
GB2428656B (en) 2005-08-01 2009-08-05 Engineering Business Ltd Gangway apparatus
GB2434823A (en) 2006-02-06 2007-08-08 Engineering Business Ltd Transport and installation of offshore structures
WO2008054223A2 (en) 2006-10-29 2008-05-08 Aker Engineering & Technology As System for evacuation
SE533589C2 (sv) * 2007-12-20 2010-11-02 Gva Consultants Ab Anordning, system, struktur, förfarande, datorprogramprodukt och styrsystem
US8662000B2 (en) * 2009-11-08 2014-03-04 Ssp Technologies, Inc. Stable offshore floating depot
WO2012032023A1 (en) * 2010-09-06 2012-03-15 Viking Life-Saving Equipment A/S Evacuation system with a positioning system for positioning a floatable unit
CN103648904A (zh) * 2011-06-17 2014-03-19 维金救生设备有限公司 疏散系统
SG193028A1 (no) * 2012-02-07 2013-09-30 Keppel Offshore & Marine Ltd
KR101375253B1 (ko) * 2012-03-30 2014-03-19 삼성중공업 주식회사 구명보트의 입수 안내장치
KR101626348B1 (ko) * 2014-09-03 2016-06-02 삼성중공업 주식회사 에어매트를 이용한 구명보트 진수장치
KR101719191B1 (ko) * 2015-08-18 2017-03-23 대우조선해양 주식회사 엘리베이터 타입 가드레일을 이용한 자유낙하식 구명장치
US10150487B2 (en) * 2015-10-27 2018-12-11 Zipholdings, Llc Marine-environment, emergency-egress system and method
US9902470B1 (en) * 2016-09-01 2018-02-27 Jacek Jankowski Lifeboat launching arrangement

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1069905A (en) * 1912-07-17 1913-08-12 Reece L Scott Launching device.
US1101475A (en) * 1913-08-08 1914-06-23 Leo A Sprague Means for launching life-boats.
US1130569A (en) * 1913-12-01 1915-03-02 Ralph R Cocking Life-boat-launching apparatus.
US1103971A (en) * 1914-05-06 1914-07-21 Frank Kratky Life-boat-launching mechanism.
FR472902A (fr) * 1914-06-03 1914-12-24 Edouard Mort Dispositif pour le lancement des canots à bord des navires
US1270903A (en) * 1917-08-15 1918-07-02 Joseph Weismantel Launching apparatus for steam or sailing vessels.
US1282323A (en) * 1918-03-13 1918-10-22 Herman W Trinkle Life-line and launching device therefor.
US1556555A (en) * 1925-04-30 1925-10-06 Brown Alvy Adelbert Safety device for drilling derricks
US3796281A (en) * 1971-08-26 1974-03-12 Rfd Co Ltd Apparatus for use in escaping from high structures
GB1420919A (en) * 1971-12-30 1976-01-14 Resolution Eng Dev Co Escape boom
US3826335A (en) * 1973-02-01 1974-07-30 M Allen Personnel/load carrying system
US4203504A (en) * 1978-10-16 1980-05-20 The Reynoir Company Method and system for escaping from an offshore drilling platform
NL7902412A (nl) * 1979-03-28 1980-09-30 Wiek Eduard Boothelling voor verrijdbare of vaste opstelling.
NO147140C (no) * 1980-11-03 1983-02-09 Alf Hauge Anordning ved utsettingsrampe for livbaater, redningsflaater og lignende.
US4341286A (en) * 1980-11-12 1982-07-27 Gregory Charles A Fire escape improvement
US4359900A (en) * 1981-04-23 1982-11-23 Dresser Industries, Inc. Apparatus for mounting a sensing device in a well logging instrument

Also Published As

Publication number Publication date
NO870276D0 (no) 1987-01-22
NO870276L (no) 1988-01-29
DK32787D0 (da) 1987-01-21
DK32787A (da) 1988-01-29
US4660677A (en) 1987-04-28
DK162272B (da) 1991-10-07
DK162272C (da) 1992-03-02
CA1282559C (en) 1991-04-09
JPS6338093A (ja) 1988-02-18
NO170068C (no) 1992-09-09
DE3765208D1 (de) 1990-10-31
EP0255191A1 (en) 1988-02-03
EP0255191B1 (en) 1990-09-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO170068B (no) Innretning for evakuering av personell fra en offshoreplattform
US4281615A (en) Self-propelled semi-submersible service vessel
US4471708A (en) Self-propelled semi-submersible service vessel
NO175418B (no) Fremgangsmåte og system for tilkopling av en lasteböye til et flytende fartöy
US4781144A (en) Off-shore drilling installation evacuation system
US4356789A (en) Emergency evacuation system for offshore oil platform
US6138605A (en) Access and evacuation apparatus with articulated arm
NO315112B1 (no) Offshore löftekonstruksjon for löfting av understell på offshore-installasjoner samt en fremgangsmåte for heving av slike
JP7419322B2 (ja) ボートの送出及び回収プラットフォーム並びに関連する送出及び回収する方法
NO161051B (no) Livredningsanordning av neddykkbar type, beregnet for fritt fall fra f.eks. offshorekonstruksjoner som opererer under ekstremt d rlige vaerforhold, omfattende en sfaerisk l.
US4421051A (en) Auxiliary boom for emergency evacuation
NO823358L (no) Fremgangsmaate og innretning for redning av mannskap paa skip eller plattform til sjoes
NO148772B (no) Redningssystem for marine konstruksjoner.
US1116761A (en) Apparatus for launching ships' boats.
NO310606B1 (no) Livbåtsystem
NO793294L (no) Fremgangsmaate og system for evakuering av en offshore boreplattform
AU675144B2 (en) Evacuation system
EP0130042A2 (en) Improvements in launching apparatus for boats
US1822120A (en) Life saving device
HRP970121A2 (en) Hydraulic and gravity davit
NO149990B (no) Kran for utsetting av redningsbaater og flaater
CA1256325A (en) Launching apparatus for boats
CA2009908C (en) Deployment arm
NO132309B (no)
NO813266L (no) Anordning ved davit.