NO165570B - Dekoderingssystem for personsoeker. - Google Patents

Dekoderingssystem for personsoeker. Download PDF

Info

Publication number
NO165570B
NO165570B NO840675A NO840675A NO165570B NO 165570 B NO165570 B NO 165570B NO 840675 A NO840675 A NO 840675A NO 840675 A NO840675 A NO 840675A NO 165570 B NO165570 B NO 165570B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
code word
synchronization
pager
mode
receiver
Prior art date
Application number
NO840675A
Other languages
English (en)
Other versions
NO165570C (no
NO840675L (no
Inventor
Anthony Keith Sharpe
Andrew David Mc Pherson
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of NO840675L publication Critical patent/NO840675L/no
Publication of NO165570B publication Critical patent/NO165570B/no
Publication of NO165570C publication Critical patent/NO165570C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/02Terminal devices
    • H04W88/022Selective call receivers
    • H04W88/025Selective call decoders
    • H04W88/026Selective call decoders using digital address codes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Synchronisation In Digital Transmission Systems (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår et personsøkerdekoderings-system for anvendelse ved et personsøkersystem som anvender en standardkode slik som "CCIR radiopaging Code No. 1" ellers kjent som POCSAG (British Post Office Code Standardisation Advisory Group).
Selv om POCSAG-koden er blitt velkjent er det likevel nødvendig for å forstå oppfinnelsen å nevne signal og kodeordformatene til POCSAG og i dette henseendet er det gjort henvisninger til fig. 1 og 2 i de medfølgende tegningene. Fig. 1 viser signalformatet som innbefatter en innledning 10 til i det minste 576 biter, som innbefatter vekselvis enere og nuller og en rekke med satser 12, 14 hver på 544 biter. Innledningen 10 har ved dens korteste lengde en varighet på et antall biter som korresponderer med en av satsene pluss et 32 biters kodeord. En sats 12 eller 14 innbefatter et .32 biters synkronisasjonskodeord 16 og åtte rammer 18, hvor hver av rammene innbefatter to kodeord 20 hver av 32 biters lengde. Hver sats 12, 14 er således dannet av sytten kodede ord 20 hver på 32 biter.
Der er to typer med kodeord 20, der er adressekodeord 22 og meldingskodeord 24. Den første biten av kodeordet bestemmer om det er et adressekodeord på grunn av at dens verdi er null eller om det er et meldingsord på grunn av at dens verdi er en. Ved et adressekodeord er bitene 2 til 19 adressebiter som korresponderer med de atten mest vektige bitene til en enogtyve bits identitet tildelt personsøkermottageren. De tre minst vektige bitene blir ikke sendt, men tjener til definering av rammen i en sats ved hvilken adressekodeordet må bli sendt. Fire diskre adresser blir tildelt hver personsøkermottager som har en gitt enogtyve bits identitet, og valget av en bestemt av fire adresser er i samsvar med verdiene tildelt bitene 20 og 21. Bitene toogtyve til trettien er sykliske redundans kontrollbiter og den endelige biten, bit 32 blir valgt for å gi jevn paritet på de fullstendige kodeordet.
Ved et meldingskodeord 24 blir bitene 2 til 21 tilordnet som meldingsbiter som ikke følger tildelingen av adressekodeordet 22, men bitene 22 til 32 gjør det.
En sats blir dannet av et synkroniseringskodeord som forutgår i tid seksten andre kodeord. Siden identiteten til en personsøkermottager er definert av et adressekodeord 22 sendt ved en gitt tidsramme 18 i en sats 12, 14 så er det unød-vendig for sidemottageren å motta noe adressekodeord utenom de ved dens tildelte ramme. Sidemottageren kan således koples fra når andre rammer blir sendt som således tilveiebringer en batterispareevne. Ved enhver sending av en sats blir et tomt (ikke tildelt) adressekodeord sendt i tilfelle av at en bestemt kodeordlokalisering i den satsen ikke er nødvendig for sending av en personsøkeranmodning.
En personsøkeranmodning eller anrop krever at sendingen av meldingskodeordene 24 er formatert slik at et bestemt antall meldingskodeord 24 angående lengden til meldingen er sammenkjedet et av adressekodeordene 22 tildelt den bestemte personsøkermottageren. Selv om meldingskodeordene 24 (fig. 2) kan fortsette inn i en påfølgende sats på grunn av meldingenes lengde, blir den normale satsstrukturen, dvs. seksten kodeord 20 forutgått av et synkroniseringskodeord 16 opprettholdt.
Med POCSAG-signaliseringsstruktur må personsøkerdekoderen synkronisere seg selv først med innledningen 10 og deretter med synkroniseringskodeordet 16. Selv om personsøkerdekoderen er synkronisert med synkronisasjonskodeordet vil den ikke være i stand til å dekodere riktig adressekodeord i deres tilordnede ramme.
En personsøkermottager i dens bærebølgeavmodus, når det ikke er noen sending fra dens basisstasjon, er ved drift vanligvis koplet på en gang hvert syttende kodeord for en varighet på toogtredve biters kodeord for å detektere innledningsbitmøn-steret som kan bli sendt. Når innledningen for POCSAG er i det minste atten kodeord i varighet vil det hurtig bli detektert. Personsøkermottageren blir deretter kontinuerlig aktivert for en varighet på atten kodeord for å detektere synkronisasjonskodeordet 16 som er sammenkjedet med innledningen 10. Etter at personsøkermottageren antar dens datamottagelsesmodus og kopler dens mottagerseksjon av inntil dens tilordningstidsramme og så kopler den på for den tidsrammen for å dekodere adressekodeordene. Dekoderen vil så bli koplet ut inntil tidsluken tildelt synkronisasjonskodeordet ved en påfølgende sammenkjedet sats og dekoderen blir så koplet på for å dekodere det synkroniseringskodeordet og påfølgende adressekodeord ved følgende tildelt ramme. Dersom synkroniseringskodeordet ikke er detektert kan personsøkerdekoderen ikke dekodere adressekodeordet i den tildelte påfølgende tidsrammen. Det er således vesentlig å tilveiebringe og opprettholde ordsynkronisasjonen. Det er viktig at synkroniserings- og adressekodeordene blir dekodert akseptabelt for å holde en tilstrekkelig lav feilhastighet.
Britisk patent nr. 2.086.106A beskriver en personsøker-dekoderingskrets med en intelligent synkroniseringskrets. Denne kjente kretsen anvender en synkroniseringsstrategi som tolererer i det minste en viss feil ved et forsøk på å tilveiebringe satssynkronisering. Dekoderingskretsen innbefatter innretning for å undersøke det mottatte bit-mønsteret for å starte søkingen etter tilstedeværelsen av innledningen. Når en tilpasning eller nær tilpasningen til innledningsbitmønsteret er detektert undersøker dekoderingskretsen det mottatte bitmønsteret for å finne synkroniseringskodeordet. Når en tilpasning eller nær tilpasning av synkroniseringskodeordet er tilveiebrakt blir dekoderingskretsen bestemt for å være i satssynkronisering ved hvilket tilfelle den kan undersøke adressekodeordene i dets tilordnede ramme for å detektere mottagelsen av et personsøker-anrop.
Dekoderingskretsen undersøker så hver synkroniseringsluke ved påfølgende satser for å detektere synkroniseringskodeordet ved de satsene og deretter detekterer adressekodeordene i tildelte tidsramme innenfor de satsene. Dersom en tilpasning mellom bitmønsteret og det lagrede referansesynkroniserings-kodeordet Ikke blir tilveiebrakt og heller ikke nær tilpasning av et visst antall biter ved feil blir tilveiebrakt så blir adresserammen ikke undersøkt med hensyn til adressekodeord. Dersom synkroniseringskodeordet igjen ikke er detektert i tidsluken tildelt for synkroniseringskodeordet i den neste følgende satsen, som antar at satsen har blitt sendt, så bestemmer dekoderingskretsen at satssynkroniseringen har gått tapt og følgelig vender den tilbake til dens bærebølgeavmodus ved hvilken den undersøker det mottatte bitmønteret etter innledningsbitmønsteret eller en nær tilpasning til det.
Når det mottatte bitmønsteret undersøkes med hensyn til innledning koples den kjente kretsbryteren på for en kodeordluke i hver sats, som før, som således garanterer detektering av innledning dersom den er blitt sendt. Så snart innledningen har blitt detektert så undersøker mottageren bitmønsteret med hensyn til synkroniseringskodeordet. Når dette har blitt detektert antar den kjente kretsen en datamottagelsesmodus som tidligere er beskrevet.
Denne kjente dekoderingskretsen har to ulemper. For det første kan den ikke anta riktig satssynkronisering dersom et langt tilfelle, større enn atten kodeord (verste tilfellet) forekomme som bevirker ugjenvinnbare feil I det mottatte bitmønsteret på grunn av at kretsen vil ha gått tilbake til innledningsdetekteringsoperasjonen ved en bærebølgeavmodus mens kodet data fremdeles blir sendt. Sannsynligheten for detektering av innledningen ved kodet data er følgelig svært lav på grunn av satsene med data (f.eks. adresser) kan bli oversett. Den andre ulempen ved driften av denne kjente dekoderingskretsen kan forekomme dersom personsøkermot-tageren blir anvendt ved et sterkt belastet soneanordnet sendesystem. Et soneanordnet sendesystem som spesifisert i POCSAG-beskrivelsen ville tillate sending av en Innledning umiddelbart sammenkjedet med enden av satsen med kodeord skulle personsøkermottageren være i et overlappende område av to sendesoner og datasendlngsperloden i den første sonen var kontinuerlig for hele sonetidsperioden. Ved slike omstendigheter ville den kjente kretsen ikke detektere den sendte innledningen (antatt at mottatt bitmønster er dekoderbart som innledning) siden umiddelbar følgende feil for å detektere et synkronisasjonskodeord, som ville forekomme ved slutten av sendingen på en sone eller et ikke-soneanbrakt system vil den kjente dekodereren kun undersøke det mottatte bitmønsteret for følgende synkroniseringskodeord som ikke ville være tilstede på grunn av at innledningen blir sendt.
Et formål med foreliggende oppfinnelse er å gjenvinne og opprettholde satssynkroniseringen mer effektivt enn det er mulig ved tidligere kjente system.
Ifølge foreliggende oppfinnelse er det tilveiebrakt en dekoderingsanordning for en personsøker egnet for anvendelse ved et signalformat ved hvilket kodeord av m biter er sendt i satser på n kodeord, idet hver stats inneholder et synkroniseringskodeord og (n-1) adresse/meldingskodeord, idet systemet innbefatter taktinnretning for påkobling av en mottagerseksjon til en personsøker og en .lolok! <;r"uitf.si iw-t;l:n i n*; for synkroniseringskodeord anordnet for å frembringe et utgangsslgnal som reaksjon på det detekterte synkronisasjonskodeordet, hvilke utgangssignaler er koplet med taktinnretningen for å tilbakestille denne for å bringe personsøkeren i en datamottakermodus, kjennetegnet ved at taktinnretningen i bærebølgeavmodus er anordnet for å slå på mottakeren for en varighet korresponderende med m biter ved intervaller som korresponderer med (n+1) kodeord, og at anordningen videre innbefatter skyveregisterinnretninger for lagring av data mottatt i løpet av m bitperioder og som er koplet med synkroniseringskodeorddetekteringsinnretningen, idet skyveregisteret har m trinn og dataen blir sammenkjedet på data mottatt ved tidligere intervall, og en innledningsdetekteringsinnretning koplet med skyveregisteret og anordnet for å frembringe et utgangssignal som reaksjon på detektering av en Innledning, hvilket utgangssignal er koplet med taktinnretningen for å sette denne til å vente på synkron!seringskodeorddetektering.
Personsøkerdekodersystemet i samsvar med foreliggende oppfinnelse muliggjør et sendt signal å bli detektert og riktig synkronisert dersom der har vært et signaltap på grunn av stor fading såvel som på grunn av avslutning av en tidligere overføring og begynnelse av en ny. Systemet har dessuten større batteriøkonomi ved bærebølgeavmodusen på grunn av at den blir slått på hver (n+1) kodeord i stedet for hvert n kodeord som gjort ved tidligere kjente POCSAG-personsøkere.
Dekoderingsanordning kan ifølge foreliggende oppfinnelse innbefatte innretning for å detektere fraværet av et synkroniseringskodeord når personsøkeren opererer i sin datamottagermodus, kjennetegnet ved at denne innretningen er anordnet for å frembringe et utgangssignal som reaksjon på fravær av synkroniseringskodeordet for å bringe personsøkeren i en fadingsgjenvinningsmodus, hvilke utgangssignal blir tilført taktinnretningen, idet taktinnretningen i fadings-gjenvinningsmodusen klargjør datainngangen til skyveregisteret for i det minste (m+2) bitperioder og aktiverer innledningen og synkroniseringskodeorddetekteringsinnretningen for den (m-l)te, mte og (m+1)te bitperiode i hver nte kodeord, hvorved som reaksjon på detekteringen et innlednings- eller synkroniseringskodeord i taktinnretningen tilbakestilles for å bringe personsøkeren i datamottakermodusen, men dersom ikke noe synkroniseringskodeord detekteres etter et forutbestemt antall satser, bringes person-søkeren 1 en bærebølgeavmodus ved hvilke dataen blir koplet inn i skyveregisteret hvert (n+1) kodeord.
Ved å kunne undersøke inngangssignalet ved fadegjenvinningsmodusen for et forutbestemt antall satser kan personsøkerdekoderingssystemet gjenvinne synkroniseringen i tilfelle av en fading som varer flere satser mens derimot det nevnte kjente systemet vender tilbake til en bærebølgeavmodus svært hurtig som betyr at satssynkronisasjonen ikke blir tilveiebrakt inntil en ny sending blir gjort, dvs. sendt innledning.
Foreliggende oppfinnelse skal nå beskrives nærmere med henvisning til tegningene, hvor: Fig. 1 og 2 som tidligere nevnt viser signalformat ved
POCSAG.
Fig. 3 viser et blokkdiagram av en personsøkermottager og viser de deler som er nødvendig for forståe-lse av personsøkerdekoderingssystemet ifølge foreliggende oppfinnelse. Fig. 4 viser bølgeformdiagrammer 4A til 4D som viser endringer fra datamottagermodusen til fasegjen-vinnelsesmodusen. Fig. 5 viser bølgeformdiagrammer 5A til 5E som viser driften av dekoderingssystemet i dens bærebølge-avmodus .
Personsøkermottageren 100 innbefatter en mottagerseksjon 102 som er slått på og av av en mottagerstrømforsyningsstyrekrets 104 som blir styrt av en takterstyrekrets 106. Et tretti-totrinns skyveregister 108 er koplet med mottagerseksjonen 102. Utgangen til hver av trinnene til skyveregisteret 108 er forbundet med en adressedekoder 110 og en detektor 112 for innledning og synkronisasjon. For tydelighetens skyld er ikke alle trettito utgangene blitt vist. Detektoren 112 har to utganger 114, 116, på hvilke fremkommer respektive utgangssignaler som angir at innledningsbitmønsteret og synkronisasjonsbitmønsteret har blitt detektert. Disse utgangene 114, 116 er forbundet med en generator 118 for en innlednings- og synkronisasjonspuls. Som reaksjon på et utgangssignal på utgangen 114 frembringer generatoren 118 en puls på linjen 120 og på en lignende måte bevirker et utgangssignal på utgangen 116 en puls på linjen 122. Linjene 120 og 122 er koplet med taktstyrekretsen 106. Et ramme-nummerlager 124 som holder antall rammer ved hvilke adressekodeordet er sendt ble også koplet til taktstyrekretsen 106.
Et adresselager 128 som lagrer adresser tildelt sidemottageren 100 er forbundet med adressedetektoren 110. En utgang for detektoren 110 er forbundet med en alarmstyrekrets 130 som styrer aktiveringen av en akustisk transduktor 132. Taktstyrekretsen har en utgang forbundet med adressedetektoren 110.
Antas at personsøkermottageren 100 er allerede i bit og satssynkronisasjon så bevirker taktstyrekretsen 106 at strømforsyningsstyrekretsen 104 aktiverer mottagerseksjonen 102 ved synkronisasjonskodeordintervall og det tildelte rammeintervallet ved hver sats. Dersom en adresse tildelt personsøkermottageren 100 blir detektert så bevirker alarmstyrekretsen 130 at transduktoren 132 blir aktivert. Driften av dekoderingssystemet ved fadegjenvinning og bærebølgeavmodus vil nå bli beskrevet med henvisning til fig. 4 og 5.
På fig. 4 viser den venstre delen datamottagermodusen og den høyre delen fadegjenvihningsmodusen hvor data er tapt for mottageren, dette er vist med stiplede linjer i bølgeformdia-grammet 4A.
Ved datamottagermodusen har innledningen 10 (ikke vist på fig. 4) og synkroniseringskodeordet 16 blitt detektert og mottageren er både bitsynkronisert og satssynkronisert. Dette er vist ved bølgeformdiagrammet 4B hvor mottagerseksjonen 102 (fig. 3) er koplet på ved intervaller 40 for å motta synkroniseringskodeordet 16.
Pulsgeneratoren 118 frembringer synkroniseringspulser 42, bølgeformdiagrammet 4C, ved tider som korresponderer med slutten av paritetsbiten, bit 32, til synkroniseringskode-ordene 16. Disse pulsene, når generert, blir anvendt ved taktstyrekretsen 106 for å styre koplingen av mottageren 102 ved hjelp av signaler til mottagerstrømstyringskretsen 104 for å detektere adressekodeord og for å forutsi tidsfore-komsten av synkroniseringskodeordet ved begynnelsen av påfølgende sats ved hjelp av en teller innenfor taktstyrekretsen 106 som frembringer et utgangssignal hvert syttende kodeord ved forutanelsen av mottagelsen av det påfølgende synkroniseringskodeordet.
Så snart synkroniseringskodeordet har blitt detektert koples taktstyrekretsen 106 ut eller strømforsyningen slåes av for mottagerseksjonen 102 ved hjelp av mottagerstrømforsynings-styrekretsen 104 inntil rammen 18 (fig. 1), ved hvilken dens adressekodeord er tildelt, ved hvilke taktstyrekretsen 106 kopler på mottagerstasjonen 102 for varigheten av den bestemte rammen, dette er betegnet med pulser 44 i diagrammet 4B. Ved slutten av adresserammen kopler taktstyrekretsen 106 ut mottagerseksjonen 102 igjen inntil starten av påfølgende synkronisasjonskodeordtidsluke, ved hvilke tidspunkt mottagerseksjonen 102 igjen blir koplet på for å gjenta prosessen.
Når data går tapt eller forsvinner bak detekteringen, f.eks. på grunn av en fading i det mottatte signalet, som vist ved stiplede linjer ved bølgeformen 4A, kan ikke synkronisasjonskodeordet bli detektert når mottagerseksjonen 102 er koplet på i tiden for synkronisasjonskodeordtidsluken og ingen synkroniseringspuls blir frembrakt av pulsgeneratoren 118. Når den første av disse synkroniseringspulsene ikke detekteres, betegnet med en pil 46 i taktdiagrammet 4D, kopler taktstyrekretsen 106 personsøkeren fra datamottagermodusen 48 til fadegjenvinningsmodusen 50. Når ingen synkroniseringspuls 42 er generert sperrer taktstyrekretsen 106 mottagerstrømforsyningsstyrekretsen 104 slik at mottagerseksjonen 102 Ikke er koplet på ved den tilordnede adresse-rammetidsluken. Taktstyrekretsen 106 fortsetter å gå og bevirker at mottagerseksjonen 102 blir koplet på hver syttende kodeordtidsluke for å forsøke å fastholde synkronisasjonen om personsøkeren skulle være ved en stor fading slik at datamottagelsen ville bli opprettholdt når fadingen slutter. Ved fadegjenvinningsmodusen er det ikke mulig å bestemme om sann data skal bli mottatt og følgelig om bitsynkronisasjonen er blitt opprettholdt. For å ta med i beregningen enhver innført tidsfeil undersøker dekoderingssystemet den innkommende dataen med hensyn til Innledning så vel som synkroniseringskodeordet nettopp i tilfeller av tap av data på grunn av en økning av overføringsdata ved den trettiførste, trettiandre og trettitredje bitposisjonen hvert syttende kodeord. Fadegjenvinningsmodusen blir opprettholdt for et forutbestemt antall satser, f.eks. tredve satser hvorpå taktstyrekretsen 106 kopler dekoderingssystemet til bærebølgeavmodus. Nøyaktig antall satser i løpet av hvilke fadegjenvinningsmodusen ble opprettholdt er en funksjon av stabiliteten for sender- og mottagerdataens frekvenskrystall-oscillatorer og av karakteristikken til den anvendte bitsynkronisasjonsteknikken. For å detektere synkronisasjonskodeordet ved den 31ste bitposisjonen blir mottagerseksjonen 102 slått på en bit tidligere enn vanlig. Å detektere synkron!sasjonskodeordet ved den 33. bitposisjonen blir mottagerseksjonen 102 dessuten slått av en bit senere enn vanlig.
Ved bærebølgeavmodus blir personsøkermottagerseksjonen 102 koplet på og inngangssignalet blir klokket inn i 32. trinns skyveregisteret 108 for 32 bitperioder og mottagerseksjonen 102 ble koplet ut. Utgangen til skyveregistertrinnene er koplet parallelt med detektoren 112 for innlednings- og synkronisasjonssignalet. Antas at innledningsbitmønsteret eller synkronisasjonskodeordet ikke er lagret ved skyveregisteret 108 så blir nøyaktig atten kodeord senere mottagerseksjonen 102 koplet på og andre 32 biter blir lagret ved å være kjedet sammen på allerede lagret data. Når hver bit blir klokket ved en kontroll gjort av synkroniserings- og inn-ledningsdektektoren 112 for å bestemme om 32 biter av innledningen eller synkronisasjonskodeordet er tilstede i skyveregisteret 108. Dersom Innledningen er detektert som indikativ for at en ny overføring er blitt gjort så frembringer synkronisasjonspulsgeneratoren 118 et utgangssignal på linjen 122 forbundet med taktstyrekretsen 106 som opprettholder mottagerseksjonen 102 på inntil synkronisasjonskodeordet blir detektert ved et maksimum på atten kodeords varighet om et synkronisasjonskodeord ikke skulle bli detektert. Dersom synkronisasjonskodeordet er detektert frembringer pulsgeneratoren 118 en synkroniseringspuls som bevirker at taktstyrekretsen 106 kopler dekoderingsstyre-kretsen inn i datamottagermodus.
Dersom signaltapet er på grunn av en lang fading vil det første som blir detektert være synkronisasjonsordet. Ved påkopling av mottagerseksjonen 102 hvert 18 kodeord kan dekoderen kombinere gjennom alle relative bitposisjonene i en sats ved sytten satsers varighet. Ved anvendelse av skyveregisteret 108 som beskrevet er det mulig å ta opp synkronisasjonskodeordet på tross av at påkoplingen eller utkoplingen av mottagerseksjonen 102 ikke er synkronisert til innkommende data. Hvorledes dette blir gjort vil bli beskrevet med henvisning til fig. 5.
Bølgeformdiagrammet 5A viser innkommende data med et synkroniseringskodeord 16 hvert syttende kodeord som vanlig ved POCSAG-kodestrukturen. Diagrammet 5B viser påkopling av mottageren 102 hvert attende kodeord. Diagrammet 5C viser blokker med 32 biter data som blir lest i skyveregisteret 114. Den venstre blokken godtok først 32 biter av hvilke noen er første delen X av et synkroniseringskodeord. Det neste øyeblikket blir mottagerseksjonen 102 slått på for innlesning av data i den andre delen Y til påfølgende synkroniseringskodeord. Ved øyeblikket hvor sammenkjedede deler X og Y er konfigurert ved skyveregisteret for å danne et fullstendig synkroniseringskodeord, se diagram 5D, gjenkjenner synkroni-seringssignaldetektoren 112 at skyveregisteret 108 inneholder synkroniseringskodeordet og bevirker at generatoren 118 for synkroniseringspulsen frembringer en synkroniseringspuls, diagram 5E, som ble anvendt at taktstyrekretsen 106 for å tilbakestille mottagerstrømforsyningsstyrekretsen 104 slik at personsøkeren drives ved en datamottagermodus som før. Selv om dekoderingssystemet i samsvar med foreliggende oppfinnelse har blitt beskrevet med henvisning til P0CSAG-format er det mulig ved egnet tilpasning å anvende andre formater med en regelmessig satsstruktur med fast lengde, idet hver sats innbefatter et synkroniseringskodeord hvis posisjon ved en sats er fast relativt i forhold til adresse og/eller meldingskodeord og multipler av slike satser som blir kjedet sammen med foregående innledning for å danne et sendesignal.

Claims (2)

  1. Dekoderingsanordning for en personsøker egnet for anvendelse ved et slgnalformat ved hvilket kodeord av m biter er sendt i satser på n kodeord, idet hver stats inneholder et synkroniseringskodeord og (n-1) adresse/meldingskodeord, idet systemet Innbefatter taktinnretning for påkobling av en mottager seks jon til en personsøker og en dt:l:ukt>iririrfsintir(;i.ning for synkroniseringskodeord anordnet for å frembringe et utgangssignal som reaksjon på det detekterte synkronisasjonskodeordet, hvilke utgangssignaler er koplet med taktinnretningen for å tilbakestille denne for å bringe personsøkeren i en datamottakermodus, karakterisert ved at at taktinnretningen i bærebølgeavmodus er anordnet for å slå på mottakeren for en varighet korresponderende med m biter ved intervaller som korresponderer med (n+1) kodeord, og at anordningen videre innbefatter skyveregisterinnretninger for lagring av data mottatt i løpet av m bitperioder og som er koplet med synkroniseringskodeorddetekteringsinnretningen, idet skyveregisteret har m trinn og dataen blir sammenkjedet på data mottatt ved tidligere intervall, og en innledningsdetekteringsinnretning koplet med skyveregisteret og anordnet f or å frembringe et utgangssignal som reaksjon på detektering av en innledning, hvilket utgangssignal er koplet med taktinnretningen for å sette denne til å vente på synkroniseringskodeorddetektering.
  2. 2. Dekoderingsanordning Ifølge krav 1, som innbefatter innretning for å detektere fraværet av et synkroniseringskodeord når personsøkeren opererer i sin datamottagermodus, k a r a-terisert ved at denne innretningen er anordnet for å frembringe et utgangssignal som reaksjon på fravær av synkroniseringskodeordet for å bringe personsøkeren i en fadingsgjenvinningsmodus, hvilke utgangssignal blir tilført taktinnretningen, idet taktinnretningen i fadingsgjenvin-
    ningsmodusen klargjør datainngangen til skyveregisteret for i det minste (m+2) bitperioder og aktiverer innledningen og synkroniseringskodeorddetekteringsinnretningen for den (m-l)te, mte og (m+l)te bitperiode i hver nte kodeord, hvorved som reaksjon på detekteringen et innlednings- eller synkroniseringskodeord i taktinnretningen tilbakestilles for å bringe personsøkeren i datamottakermodusen, men dersom ikke noe synkroniseringskodeord detekteres etter et forutbestemt antall satser, bringes personsøkeren i en bærebølgeavmodus ved hvilke dataen blir koplet inn i skyveregisteret hvert (n+1) kodeord.
NO840675A 1983-02-25 1984-02-22 Dekoderingssystem for personsoeker. NO165570C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB08305294A GB2136178A (en) 1983-02-25 1983-02-25 Pager decoding system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO840675L NO840675L (no) 1984-08-27
NO165570B true NO165570B (no) 1990-11-19
NO165570C NO165570C (no) 1991-02-27

Family

ID=10538615

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO840675A NO165570C (no) 1983-02-25 1984-02-22 Dekoderingssystem for personsoeker.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4768032A (no)
EP (1) EP0118153B1 (no)
JP (1) JPS59163926A (no)
AU (1) AU568332B2 (no)
CA (1) CA1230164A (no)
DE (1) DE3460732D1 (no)
DK (1) DK163473C (no)
ES (1) ES529942A0 (no)
FI (1) FI83144C (no)
GB (1) GB2136178A (no)
HK (1) HK59088A (no)
IN (1) IN161693B (no)
NO (1) NO165570C (no)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE445686B (sv) * 1984-11-26 1986-07-07 Ericsson Telefon Ab L M Forfarande for mottagning av radiosenda meddelanden samt mottagare for endamalet
SE445786B (sv) * 1984-11-26 1986-07-14 Ericsson Telefon Ab L M Forfarande for att vid radiomottagning undvika att lagra ett meddelande mer en en gang samt mottagare for endamalet
EP0211849B1 (en) * 1984-12-05 1991-03-13 AT&amp;E CORPORATION Pager system and communication protocol
JPS62160830A (ja) * 1986-01-10 1987-07-16 Nec Corp 選択呼出信号受信機
US5227777A (en) * 1988-12-06 1993-07-13 Nec Corporation Radio paging receiver for intermittently receiving a paging signal transmitted on different phases of a clock
JP2679185B2 (ja) * 1988-12-06 1997-11-19 日本電気株式会社 無線選択呼び出し信号受信機
US5032835A (en) * 1989-04-24 1991-07-16 Motorola, Inc. Out of range indication for radio receivers
JPH0824298B2 (ja) * 1990-02-08 1996-03-06 日本電気株式会社 Csma方式通信システム
DE4019010A1 (de) * 1990-06-13 1992-01-02 Grundig Emv Funkgeraetekombination, insbesondere kombination von schnurlosem telefonapparat und funkrufempfaenger
DE4019009C2 (de) * 1990-06-13 1993-12-02 Grundig Emv Multifunktionales, in verschiedene Betriebsarten umsteuerbares Funkgerät
TW198782B (no) * 1991-11-26 1993-01-21 Samsung Electronics Co Ltd
CA2094366C (en) * 1992-04-20 1999-04-13 Hiroyasu Kuramatsu Paging receiver having data speed detector for continuing address receiving mode
CH685225B5 (fr) * 1992-05-27 1995-11-15 Ebauchesfabrik Eta Ag Recepteur d'appel local a faible consommation d'energie.
JP2730463B2 (ja) * 1993-12-20 1998-03-25 日本電気株式会社 無線選択呼出受信機
US5542117A (en) * 1994-06-03 1996-07-30 Motorola, Inc. Method and apparatus for batery saving in a communication receiver
GB9424438D0 (en) * 1994-12-02 1995-01-18 Philips Electronics Uk Ltd Fade recovery in digital message transmission systems
JP2699956B2 (ja) * 1995-10-30 1998-01-19 日本電気株式会社 無線選択呼出受信機
KR970060736A (ko) * 1996-01-29 1997-08-12 김광호 무선 호출신호 수신방법
DE19610493C2 (de) * 1996-03-18 1998-07-30 Deutsche Telekom Mobil Verfahren zur Verbreitung von Mehrwertinformationen
US5930268A (en) * 1996-12-20 1999-07-27 Motorola, Inc. Transceiver and associated method for surviving fades
JP3001484B2 (ja) * 1997-11-03 2000-01-24 静岡日本電気株式会社 無線選択呼出受信機及びチャネル選択方法
FR2835126B1 (fr) * 2002-01-22 2004-11-05 Thales Sa Recepteur et procede de reception peu sensible au phenomene de fading
KR100542039B1 (ko) * 2002-07-02 2006-01-10 삼성탈레스 주식회사 이동통신장치의 프레임동기신호 발생장치
DE102009057442B4 (de) * 2008-12-29 2018-08-09 Atmel Corp. Empfänger und Verfahren zum Betrieb eines Empfängers

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1038517A (en) * 1963-11-18 1966-08-10 Flight Refueling Ltd Improvements in and relating to paging receivers
US4181893A (en) * 1975-06-26 1980-01-01 Motorola, Inc. Battery saver for a tone coded signalling system
JPS6013588B2 (ja) * 1977-09-16 1985-04-08 日本電気株式会社 無線個別呼出受信機
US4392135A (en) * 1979-09-29 1983-07-05 Nippon Electric Co., Ltd. Paging receivers
JPS5654133A (en) * 1979-10-09 1981-05-14 Nec Corp Selective callout receiver
US4369443A (en) * 1979-12-26 1983-01-18 Meta Systems, Inc. Message communication system with message storage
JPS56136050A (en) * 1980-03-28 1981-10-23 Nec Corp Individual selective call reception system
GB2086106B (en) * 1980-10-13 1984-06-27 Motorola Ltd Pager decoding system with intelligent synchronisation circuit
JPS5792932A (en) * 1980-12-01 1982-06-09 Nec Corp Selective calling receiver with display
GB2100486B (en) * 1981-06-16 1985-02-20 Motorola Ltd Radio receiver (pager) decoding system
US4424514A (en) * 1981-10-13 1984-01-03 Motorola Inc Decoder for transmitted message activation code
US4398192A (en) * 1981-12-04 1983-08-09 Motorola Inc. Battery-saving arrangement for pagers

Also Published As

Publication number Publication date
DK87684A (da) 1984-08-26
GB2136178A (en) 1984-09-12
EP0118153B1 (en) 1986-09-17
AU2487284A (en) 1984-08-30
FI840731A0 (fi) 1984-02-22
IN161693B (no) 1988-01-16
DE3460732D1 (en) 1986-10-23
GB8305294D0 (en) 1983-03-30
NO165570C (no) 1991-02-27
DK163473B (da) 1992-03-02
FI83144C (fi) 1991-05-27
US4768032A (en) 1988-08-30
NO840675L (no) 1984-08-27
JPS59163926A (ja) 1984-09-17
FI840731A (fi) 1984-08-26
FI83144B (fi) 1991-02-15
HK59088A (en) 1988-08-12
EP0118153A1 (en) 1984-09-12
DK163473C (da) 1992-07-20
CA1230164A (en) 1987-12-08
ES8502586A1 (es) 1985-01-01
JPH0412652B2 (no) 1992-03-05
AU568332B2 (en) 1987-12-24
DK87684D0 (da) 1984-02-22
ES529942A0 (es) 1985-01-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO165570B (no) Dekoderingssystem for personsoeker.
US5230084A (en) Selective call receiver having extended battery saving capability
RU2121239C1 (ru) Способ декодирования в приемнике избирательного поискового вызова передаваемого фрагментированного сообщения и система связи для осуществления способа
US4663623A (en) Decoding arrangements for synchronous receivers
JP2715664B2 (ja) 可変長メッセージの繰り越しを行うデータ通信ターミナル
US5128665A (en) Selective call signalling system
JP3101527B2 (ja) 移動メッセージ受信機に送られた符号化送信を解析する復号器および復号方法
US5450071A (en) Method and apparatus for addressing a single message to multiple addresses
US5649315A (en) Method for selecting between first, second and third battery saving periods in a selective call
EP0210213B1 (en) Radio pager with error detection
NO774319L (no) Fremgangsmaate til rammesynkronisering av et tidsmultiplekssystem
US5491469A (en) Communication system for temporarily directing radio receivers to a second radio frequency
KR950011078B1 (ko) 선택 호출 수신기
KR860001789B1 (ko) 페이저 수신기
EP0489034B1 (en) Selective call signalling system
US5929773A (en) Selective call device and method for battery saving during information services
CA2051901C (en) Method for receiving calling data even if missing a predetermined code in a paging receiver
GB2136179A (en) Pager Decoding System
NO177170B (no) Framgangsmåte og anordning for strömbesparelse i en mottaker
JP3173613B2 (ja) バースト・エラー保護データ同期機能を有するデータ通信受信機
SU1140237A1 (ru) Фазируемый генератор синхроимпульсов
RU1778913C (ru) Устройство дл цикловой синхронизации
SU1372366A1 (ru) Устройство дл обнаружени и коррекции ошибок
JPH11177543A (ja) シリアル通信装置及びシリアル通信方法
JPH1051429A (ja) データ伝送方式