NO152483B - Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder - Google Patents

Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder Download PDF

Info

Publication number
NO152483B
NO152483B NO824193A NO824193A NO152483B NO 152483 B NO152483 B NO 152483B NO 824193 A NO824193 A NO 824193A NO 824193 A NO824193 A NO 824193A NO 152483 B NO152483 B NO 152483B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
layer
base
alloyed
active
base area
Prior art date
Application number
NO824193A
Other languages
English (en)
Other versions
NO824193L (no
NO152483C (no
Inventor
Svein Eide
Original Assignee
Ardal Og Sunndal Verk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=19886859&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO152483(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Ardal Og Sunndal Verk filed Critical Ardal Og Sunndal Verk
Priority to NO824193A priority Critical patent/NO152483C/no
Priority to NZ20596483A priority patent/NZ205964A/en
Priority to DE8383112484T priority patent/DE3376792D1/de
Priority to EP83112484A priority patent/EP0111867B2/en
Priority to DK572083A priority patent/DK158492C/da
Priority to FI842367A priority patent/FI80375C/fi
Publication of NO824193L publication Critical patent/NO824193L/no
Publication of NO152483B publication Critical patent/NO152483B/no
Priority to US06/771,466 priority patent/US4596236A/en
Publication of NO152483C publication Critical patent/NO152483C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B6/00Heating by electric, magnetic or electromagnetic fields
    • H05B6/02Induction heating
    • H05B6/10Induction heating apparatus, other than furnaces, for specific applications
    • H05B6/12Cooking devices
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47JKITCHEN EQUIPMENT; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; APPARATUS FOR MAKING BEVERAGES
    • A47J36/00Parts, details or accessories of cooking-vessels
    • A47J36/02Selection of specific materials, e.g. heavy bottoms with copper inlay or with insulating inlay

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)

Description

Denne oppfinnelse angår aktive haLvleder-elementer, så som transistorer, og er særlig rettet mot drift-basis-effekttransistorer av den legerte/diffunderte type og er særlig beregnet for koblings-formål. Oppfinnelsen omfatter også en fremgangsmåte for fremstilling av slike halvleder-elementer.
Det finnes et stort antall industrielle anvendelser for effekttransistorér som er karakterisert ved sin evne til å koble inn og ut store strommer med stor hastighet og ved hoye drifts- eller transientspenninger» For å kunne tåle disse spenninger må kollektor/ eraitter-gj ennombruddsspenningen (bVCEr) for transistoren være forholdsvis hoy, og for noen anvendelser er det nodvendig med BVCER hoyere enn 150 volt. Et typisk eksempel på en slik anvendelse er i et tenningssystem for biler, i hvilket en effekttransistor vil drives av signaler fra strdmbryter-punkter for lav strom for å koble meget sterke og skarpe strømpulser inn i primærviklingen på en tennings* spole. Strdmbryter-punktene har ingen tendens til tæring og br en*, ning slik som det vanligvis er tilfelle, da de sterke strompulser ved det transistoriserte tenningssystem blir fort gjennom transistor, en og ikke over strombryter-punktene. Når disse pulser stiger og faller raskt til eller fra en spissverdi, fremkommer det en hoy spenning over en sekundærvikling som tenner tennpluggen. Når gnisten springer over gnistgapet i tennpluggen, blir det indusert en reversespenning i primærspolen, og denne kan måles over transistorens klemmer. Reversespenningen som induseres i primærviklingen er mange ganger storre enn.den regulære driftsspenning som tilfores primærsiden fra bilbatteriet, og denne spenning vil odelegge en transistor med en lav gjennombruddsspenning BVqER for reversespenningen over kollektor/emitter. I en anvendelse av denne art er det onskelig, skjont ikke av vesentlig betydning, å ha en hurtig koblingstran-sistor, da en raskere endring fra et stromnivå i primærviklingen til et meget forskjellig nivå medforer en kraftigere og skarpere utlad-ning over gnistgapet på tennpluggen, hvorved brennstoffet blir mer effektivt antent; hvilket imidlertid medforer at denne mer onskelige gnist gir en hoyere reversespenning på primærsiden, slik at det kreves en hoyere BVCER for en hurtigere transistor i denne anvendelse.
En annen anvendelse som krever en temmelig hoy BVcER' men med en overordentlig hurtig strdmkoblingshastighet er når en kraft* transistor anvendes for å drive eller koble strom til de horisontale avboyningsviklinger i et fjernsynsror gjennom en utgangstransformator. Den bolgeform for strommen som tilfores de horisontale avboyningsviklinger er sagtann-formet og stiger med en tilnærmet konstant hastighet til en spissverdi, hvorunder elektronstrålen beveges over skjermen på fjernsyns- eller billedroret, bg så faller strommen brått til en nesten lik, men motsatt verdi. Denne fullstendige strom-reversering forer elektronstrålen tilbake til den motsatte side av roret og må utfores under et meget kort intervall betegnet som slukke-intervallet, hvorunder den tilbakegående elektronstråle blir gjort usynelig. Falltider fra et stromnivå til et annet over inntil 10 ampere må i visse tilfeller ligge under et mikrosekund, og en slik onskelig egenskap har hittil ikke vært mulig i typiske krafttran-
sistorer på halvleder-teknikkens nåværende stadium.
Da koblingshastigheten for en transistor i stor utstrek-ning avhenger av hvor raskt en elektrisk ladning kan beveges gjennom basisområdet i en innretning fra emitter til kollektor, og av hvor raskt en lagret elektrisk ladning kan fjernes fra basisområdet såvel som fra de kapasitive overgangsskikt, kan koblingshastigheten for transistoren forbedres ved å optimalisere egenskapene for basisområdet i transistoren og ved å redusere størrelsene av innretningens motstands- og kapasitetskonstanter. I krafttransistoren er det vanskelig å redusere storrelsen, og derfor også kapasiteten i over-gangs skikt ene, fordi store overgangsskikt-arealer er nodvendige for å tillate de storre stromstyrker ved anvendelser hvor slike innretninger kreves.
I en typisk PNP-transistor med legerings-overgangsskikt blir hulltransport over basis oppnådd ved hjelp av forholdsvis lang-som diffusjon. I drift-basis-transistoren eller den dif funderte transistor blir disse minoritets-strombærere fort over basisområdet av et sterkt elektrisk felt som folge av den spesielle fordeling av forurensningsmateriale på grunn av den faststoff-diffusjonsprosess 8om anvendes for dannelse av den diffunderte basis. Forurensningsfordelingen er slik at konsentrasjonen av forurensning av N-typen er meget hoyere nær emitteren enn nær kollektoren, og som folge av dette eksisterer det et elektrisk felt med en slik polaritet at strommen av strombærere av N-typen, d.v.s. elektroner, fra områder med hoy konsentrasjon av forurensninger av N-typen til områder med lav forurensningskonsentrasjon blir motvirket.
Et slikt felt vil selvsagt befordre bevegelsen av null-el ler minoritets-strombærernes bevegelse da disse har motsatt elektrisk polaritet. Når således normal driftsforspenning blir på-trykket transistoren, vil hull som injiseres fra emitteren i basisområdet hurtig fores gjennom basis ved hjelp av dette felt.
Som ved de fleste koblingsanvendelser er en meget liten transporttid for minoritetsbærere over basisområdet onskelig. Derfor er det også onskelig å gjore basisområdet så tynt som mulig med bibehold av andre onskelige egenskaper for innretningen, og særlig det krav at basismotstanden i transistoren skal holdes på en lav verdi.
En av de mest nyttige metoder for fremstilling av en meget tynn diffundert basis er ved hjelp av faststoff-diffusjon fra et legert emitterområde som inneholder både N- og P-forurensninger, av hvilke den forurensning som danner emitteren foreligger i overskudd. For PNP-transistoren blir N-forurensningen valgt slik at den har en hoy diffusjonshastighet, slik at under en oppvarmningssyklus etter legeringen vil denne hurtig trenge inn i den opprinnelige skive av germanium av P-typen i kort avstand forbi den grense som dannes av skiven og det rekrystalliserte emitterområde. Fordi dette område som er transistorens basis, dannes til en tykkelse uavhengig av en hvilken som helst forutgående behandling av skiven, er det mulig å oppnå overordentlig små basistykkelser. Elektrisk forbindelse mellom den metalliske basiskontakt i transistoren og det aktive området eller spredningsområdet i basisen skyldes et diffundert område som også dannes i det vesentlige langs overflaten av transistoren sam-tidig som basisområdet under blir diffundert. Dette forurensede basisområde (rb') er aldri tykkere enn det aktive område i basisen, og det har derfor en hoy foliemptstand.
Den forurensede basismotstand kan reduseres i betydelig grad ved anvendelse av et separat diffusjonstrinn for å gjore dette område tykkere, og dette blir ofte gjort, men når det gjelder effekttransistorer kan den oppnåelige reduksjon bare bli stor nok til å muliggjore en moderat optimalisering av innretningen. Reduksjonen av motstanden i basis ved diffusjon er i hoy grad begrenset da selv ved temmelig dyp diffusjon mesteparten av forurensningen konsen-treres nær overflaten av skiven, og da den spesifikke motstand av det underliggende basismaterialet i gjennomsnitt er temmelig hoy, er dette bidrag til en lavere basismotstand ikke særlig stort.
Mens en lav basismotstand er én generelt onskelig egenskap ved disse innretninger, er dette spesielt tilfelle ved effekt-koblingstransistorer, da flere viktige parametere ved innretningene blir forbedret som resultat av en lav basismotstand. Blant disse parametere som vedrorer effekt- og koblingsforhold og som blir betydelig forbedret i forhold til en ellers ekvivalent transistor ved senkning av basismotstanden og uten ellers å endre transistorens basis, er spenningsfallet over emitter- og kollektor-overgangsskiktene i innretningen når denne er i metning eller i fullt innkoblet tilstand, hvilket spenningsfall blir senket. Når dette spenningsfall er lavt, blir det forbrukt lite effekt i transistoren, og denne er mindre tilboyelig til å oppvarmes under drift og derved mer effektiv. Videre blir innretningens transkonduktans forbedret ved.å senke foasis-motstanden slik at en gitt endring i basisspenningen frembringer en storre endring i kollektorstrom i umettet tilstand, og koblingshastigheten for transistoren blir oket.
Foreliggende oppfinnelse angår folgelig et aktivt halvleder-element omfattende et halvleder-legeme av én ledningsevnetype, et dopet eller forurenset basisområde på den ene side av legemet med en emittersone i dette område, en basiskontaktanordning legert till det forurensede basisområde, og en kollektorkontakt legert på dent motsatte side av legemet, hvilket forurensede basisområde har motsatt ledningsevnetype av legemet og har en legert emitterelektrode méd et aktivt basisområde diffundert ut fra emitterelektroden imi i basisområdet. Det nye og særegne ved halvleder-elementet ifolge oppfinnelsen er at det forurensede basisområde omfatter et legert gjendannelsesskikt på den nevnte ene side av legemet, og at den legerte emitterelektrode har et gjendannelsesparti av den nevnte ene led-, ningsevnetype som er fort gjennom gjendannelsesskiktet og danner emittersonen i legemet, og hvor det aktive basisområde har den nevnte motsatte ledningsevnetype og strekker seg inn i gjendannelsesskiktet og inn i hoveddelen av materialet i legemet under gj endannelses-partiet av emitterelektroden.
Dette halvledér-element har en vesentlig lavere forurenset basismotstand enn det som tidligere hår vært mulig, og oppviser også korte stigetider og falltider og er særlig velegnet for effektkob-lings-anvendelser. Elementet kan utformes slik at det får en hoyere kollektorgjennombruddsspenning og lavere metningsspenning enn konvensjonelle legerte/diffunderte transistorer. Fig. 1 er et delvis oppskåret riss av en utfdrelsesform for denne oppfinnelse, en effekttrahsistor hvis aktive element har en overordentlig lav forurenset basismotstand skjont spredningsområdet i basisen er dannet ved diffusjonsprosesser etter legering; Fig. 2 er et isometrisk riss av et ferdig aktivt element for transistoren, hvor det er vist en konstruksjon med ringformet emitter og dobbeltbasis; Fig. 3 er et tverrsnitt gjennom fig. 2 etter linjen 3-3 for å vise den indre struktur i det aktive element i transistoren;
.Fig..4 er et isometrisk riss som viser resultatet av det forste hovedbehandlingstrinn ved fremstilling,av det- aktive element
for transistoren utfra en germaniumskive, hvor det er formet et legerings områd em ed motsatt ledningsevnetype over overflaten av ger-man iums kiven; Fig. 5 er et tverrsnitt gjennom fig. 4, etter linjen 5-5 for å vise det metall som brukes for legeringen og det legerte område av rekrystallisert germanium; Fig. 6 er et annet tverrsnitt som viser det gjendannede germanium, men etter etseprosessen under hvilken det metall som brukes for legeringen for å forme dette gjendannelsesområde er etset bort; og Fig. 7 er et tverrsnitt gjennom det aktive element i transistoren under legeringsprosessen for emitteren forut for basisdif-f visjonen. Fig. 1 er et forstørret delvis oppskåret riss av en forbedret effekttransistor 11 av den legerte/diffunderte type. Transistoren består av det aktive element 12, en underplate 13, gjennom-føringer 14 og tilkoblinger 15 og 16 fra gjennomføringene til det aktive element, og transistoren er etter montasjen forseglet ved på- sveising av en stålkapsel 19 på underplaten 13 av kobber. Som vist på fig. 1 er det anordnet metalldeler som koblingsmiddel for å danne elektrisk forbindelse mellom emltteren og de to basiskontakter på det aktive element og gjennomføringene 14. En liten bue av metall 17 på basistilkoblingsdelen 16 bevirker elektrisk forbindelse mellom de to basiskontakter på innretningen.
Det aktive element 12 i den på fig. 2 og 3 viste transistor er laget av en monokrystallinsk skive av germanium av P-typen med spesifikk motstand 12 - 20 ohm/cm og med dimensjoner 6,6 mm i diameter og 18/100 mm i tykkelse. Dette element blir loddet eller sveiset inn i den anordning som er vist på fig. 1 i et senere mon-terings trinn ved å anvende som en form for loddetinn de legeringer med hoyt blyinnhold som brukes i kollektorkontakten 22, emitterkon-takten 23 og de to basiskontakter 24 og 25. Et basisområde 26 med lav forurensningsmotstand danner en elektrisk stroravei med lav motstand mellom basiskontaktene 24 og 25 og det aktive basisområde 27.
Emitterområdet med materiale av P-typen dannes ved legering av et passende dopet metall inneholdende både P- og N-forurensning (metallkontakten 23) inn i germanium for å danne et gjendannelsesområde 29 av germanium av P-typen og deretter utdiffundering av N-forurensningen for å danne et basisområde. Kollektorområdet 30 utgjor en stor del av et krystallparti i det aktive element. Kollektorkontakten 22 blir laget ved å legere et metall til kollektorområdet, hvorved det dannes et gjendannelsesområde 31 av P-typen.
Basisområdet med lav spesifikk motstand i transistoren blir dannet i en legeringsprosess. På fig. 4 og i tverrsnitts-figuren på fig. 5 er en skive 32 av halvleder-materiale av P-typen vist etter en legeringsprosess under hvilken den ovre overflaten er blitt legert med en skive av bly 33 som er 0,28 mm tykk, har samme diameter som skiven og inneholder omkring 27. antimon. Denne legering blir utfort på en slik måte at den trenger inn i skiven noe mindre enn den forutsatte inntrengning av emitteren. 1 den foreliggende ut-forelsesform for oppfinnelsen er denne inntrengning omkring 25/1000 mm. Dette legeringstrinn frembringer et sterkt dopet legert gjendannelsesområde 35 som skal anvendes for å forbinde det aktive basisområde 27 med området ved basiskontaktene 24 og 25.
Etter legeringen av basisskiktet blir alt gjenvær-ende bly og antimon fjernet, for å etterlate utelukkende det rekrystallisert e antimon-dopede germaniumskikt. Disse materialer blir lett etset bort fra germaniumet ved anvendelse av et kjemisk etse-middel bestående av en volumdel 1007. eddiksyre og en volumdel 30% hydrogenperoksyd. Denne etsing angriper det antimon-dopede bly meget sterkt, men etterlater germaniumet i det vesentligste uberort. Fig. 6 viser skiven etter at bly-antimon er etset bort og bare gjendannelsesområdet med germanium N+ tilbake.
Det henvises igjen til figurene 2 og 3 hvor den metalliske kollektorkontakt 22 som er legert til bunnen av germaniumskiven er 4,75 mm i diameter og omkring 0,28 mm tykk og består av gallium-dopet bly (0,27. Ga). Under denne 1 egeringsoperasjon er legerings temperaturen noe hoyere enn temperaturen under det etterfølg-ende diffusjonstrinn som brukes for å danne det aktive basisområde 27 i transistoren. Legering ved denne hoyere temperatur forer gjendannelsesområdet 31 ved kollektorkontakten dypt nok til at intet antimon som måtte oppldses i kollektorlegeringen i et etterfølgende behandlingstrinn, kan diffundere inn i området ved grenseskiktet i nevneverdig grad for derved å avstedkomme en uønsket struktur. Hvis kollektorkontakten ble legert etter legerlngs-diffusjons-prosessen, ville kollektorsiden av skiven ha et diffundert N-skikt frembrakt av antimondamp fra dette diffusjonstrinn. Dette skikt ville måtte etses flaøirt: forut for kollektorlegeringen. Når imidlertid kolléktoren le-geres forut for diffusjonsprosessen,dannes N-skiktet på germanium-tsmerx laten på kollektorsiden, men fjernes lett ved hjelp åv konven-sjonell elektrolytisk etsing etter sammenstilling. Innretningens '-(emitter blir legert i neste prosesstrinn.
Den legerte ring-emitterkbntakt'23 hår dimensjoner 3,95 mm ^itre diameter, 2,25 mm indre diameter og 0,28 mm tykkelse, og leger-Aaagsmetallet er en blylegering inneholdende 0,87. gallium og 1,27. •antimon. Legeringstemperaturene er omkring 800°C, og den anvendte anengde legering er slik at ved denne temperatur trenger emitterlege-rlaxgen fullstendig gjennom basisskiktet. Denne tilstand er vist på iflg. 7, på hvilken grenseflaten 37 mellom germaniumet og oppldsningen 38 av germanium/bly/antimon/gallium er vist under det gjendannede basisområde 35 med forurensning. Temperaturen blir så redusert hoe Æoar å frembringe en liten legerings-gj endannelse tidlig tinder arbeids-tarinnet slik at mindre temperaturvariasjoner ikke vil bevirke at legerings fronten fores frem og odelegger det tynne basisskikt som er dlffundert ut av gjendannelsesområdet. På grunn av den dobbelte dop-img av emitterlegeringen vil gjendannelsesområdet være meget sterkt -av ?P-typen da segregasjonskoeffisienten for .gallium er meget storre enn for antimon. Gjendannelsesområdet vil imidlertid også være dopet med antimon i en grad som bestemmes av dettes konsentrasjon i legeringen og segregasjonskoeffisienten for antimon i legeringssystem-et,. Da antimon har en diffusjonskonstant som ligger en stdrrelses-(oxdien hoyere enn for gallium, diffunderer antimon hurtig ut fra gjjcendannelsesområdet og danner således et basisskikt som eksempel-røLs ær omkring 6 mikron tykt. Dette lag diffunderer selvsagt inn i
<qg :blir forbundet med det forholdsvis tykke legerte basisskikt. Dif-iusjonssyklusen bestemmer basistykkelsen av det aktive område i den spesielle innretning som her beskrives; og syklusen varer omkring en ttime ved omkring 800°C, men med en temperatur som alltid er lavere «eim 1 eg er ings t emp er atur en for kolléktoren.
Under legerings/diffusjonsprosessen har gallium og antimon en tendens til å fordeles over hele overflaten av strukturen, og vil selvsagt fore til dannelsen.av et meget tynt skikt av P-typen og et tykkere skikt av N-typen. Det - er på grunn av denne galllumvandring at basiskontaktens legering må utsettes til et avsluttende prosess-, trinn. Da spor av gallium i basislegeringen; vil medføre en.uønsket struktur i basiskontakten, blir det anvendt en svak kjemisk.etsing for å fjerne P-skiktet for legeringen av basiskontakten.
Basiskontakten blir ganske enkelt legert ved omkring
600°C til basisskiktet etter en svak etsing for å fjerne det nevnte P-skikt. I denne innretning har den ytre basiskontakt omkring samme ytre diameter som germaniumskiven, og begge basiskontakter er ad-skilt fra emitteren med omkring 0,38 mm. Begge kontakter består av 0,28 mm tykt bly dopet med 27. antimon. Således er alle kontakter på denne innretning i det vesentligste laget av bly.
Etter at det aktive element i transistoren er fullfort blir det montert i en halvferdig innretning som består av den anordning som er vist på fig. 1, uten kapseldelen. Den blir så etset og vasket.
Etsing av transistoren for å rense overgangsskiktene kan utfores ved hjelp av elektrolytisk etsing eller kjemisk etsing, skjont elektrolytisk etsing er den foretrukne metode.
Kollektoretsingsprosessen fjerner en ganske vesentlig mengde germanium slik at i slike tilfeller hvor det er onskelig å holde basis- og emittermotstanden så lav som mulig er det onskelig å maskere av overflaten av basisområdet i innretningen med voks, slik at basisen ikke blir etset under kollektoretsingsprosessen. Deretter fjernes voksen fra basisområdet, og dette etses så svakt for å rense emitterbasis-overgangsskiktet i transistoren. Innretningen blir så vasket grundig i avionisert vann og blir så torket og innkapslet.
Ved innkapslingstrinnene blir det aktive transistor-element endelig innkapslet og hermetisk forseglet i en kapsling som blir grundig utgåsset og fylt med gass. Når det gjelder den her beskrevne transistor, er det fordelaktig å anvende torr nitrogen og ikke torr luft for å fylle det område av transistoren som er omsluttet av kaps-elen. Torr nitrogen har en tilbøyelighet til å redusere lekkasje og oke gjennombruddsspenningen for kollektor/basis-overgangsskiktet på grunn av at når hoymotstandssiden av overgangsskiktet er av P-typen, er virkningen av luft (oksygen) på overflatetUstandene slik at de befordrer dannelsen av kanaler eller inversjonsskikt som forringer innretningen. Dette fullforer fremstillingen av transistoren forså-vidt angår sammenstillingsprosessene. Innretningen blir gitt en avsluttende prove for å tilsikre at den tilfredsstiller de nodvendige elektriske og mekaniske spesifikasjoner, og dette fullforer fremstillingen av transistoren.
De viktigste fordeler med denne fremgangsmåte er anvendelsen av det legerte basisskikt istedenfor et diffundert skikt. Et diffundert skikt er vanlig for å avstedkomme et forbindelses-basisskikt mellom det aktive basisområde og basiskontaktene» Som tidligere påpekt er dette diffunderte skikt i noen innretninger i beste fall ikke sterkere dopet enn det aktive basisskikt under emitteren. I tilfelle av en slik innretning med tynn basis, vil dette fore til forholdsvis hoy motstand mellom emitter og basis, d.v.s. en hoy foliemotstand. Også risikoen for overetsing av basisskiktet når emitter/basis-overgangsskiktet renses, er meget stor. For å unngå disse problemer kan et separat diffundert skikt anbringes forut for legeringen/diffusjonen og brukt på samme måte som det legerte skikt. Denne fremgangsmåte medforer store forbedringer da et tykkere skikt kan anvendes, hvilket reduserer basis/emittermotstanden og også til-later en rimelig grad av emitteretsing. Anvendelsen av det legerte skikt i henhold til denne oppfinnelse er imidlertid en avgjort for-bedring i forhold til bruk av diffunderte skikt.
Anvendelsen av det legerte skikt har tre fordeler sammenlignet med et diffundert skikt ved dannelsen av det forurensede basisområde. (1) Forurensningsfordelingen i det legerte skikt er mer homogen istedenfor å være av en gradvis natur; og derfor er foliemotstanden meget lavere for en gitt skikttykkelse. (2) Legeringstrinnet er meget raskere og billigere enn diffusjonstrinnet.
(3) Det kan frembringes forholdsvis tykke skikt på en
rask og bekvem måte.
Det prosesstrinn under hvilket kollektorkontakten blir legert for emitterlegeringen og for diffusjonstrinnet forenkler fremstillingen av innretningen. Hvis dette ikke ble gjort, ville legeringen av kollektorkontakten måtte skje etter fjernelsen av et N-skikt som ble dannet under diffunderingen. Dette betyr at et ekstra trinn såvel som en ekstra variabel storrelse med hensyn til inn-foringsdybden av kollektorkontakten er blitt eliminert.
Legerings- og loddeprosesser kan utfores med bly eller med andre metaller på en slik måte at den endelige struktur ikke trenger å ha noe metall med smeltepunkt under 300°C, og dette betyr selvsagt at innretningen kan utgasses eller formes ved en forholdsvis hoy temperatur, hvilket gjor transistoren mer stabil under drift ved hoye temperaturer.
Typiske egenskaper ved innretninger fremstilt i henhold til denne oppfinnelse er som folger:
I ovenstående tabell er: Vgg basis/emitter-spenning (like-
strom), VCES er kollektor/emltter-spenning med basis kortsluttet til emitter, VCE er kollektor/emitter-spenning (likestrom), BVCEQ er gjennombruddsspenning med reversert forspenning mellom kollektor og emitter og med basis åpen, ICE0 er kollektor-reststrom med basis åpen, lg er basisstrom (likestrom), og I^ er kollektorstrom (like-
strom) .
Driftsfordelene ved denne transistor i forhold til konven-
sjonelle legerte/diffunderte transistorer er mange. Da basismot-
stand en er redusert, er metningsspenningstallene mellom basis og emitter, d.v.s. vbe(sAT)»°& mel-1-om kollektor og emitter, vcE(SAT)»
betydelig lavere. Stlgetid og falltider for innretningen anvendt som bryter eller koblingsorgan er kortere, særlig når drivkilden for innretningen tilnærmet er en kilde med konstant spenning slik som tilfelle er i de fleste effektkoblingskretser. Innretningens trans-
konduktans, som er endringen av kollektorstrom i forhold til en liten endring av basisspenning, blir forbedret og er meget hoyere i inn-
retninger fremstilt i henhold til denne oppfinnelse. Da den forurens-
ede basismotstand i innretningen er overordentlig lav, kan kollektor-
motstanden gjores hoy nok til at en gjennombruddsspenning (bvcer^
hoyere enn 150 volt blir oppnådd, mens det fremdeles bibeholdes for-
bedrede verdier for seriemotstanden for denne transistor og den der-
med nær beslektede parameter vce(sAT) sammenlignet med konvensjonelle legerte/diffunderte transistortyper.

Claims (5)

1. Aktivt halvleder-element omfattende et halvleder-legeme av én ledningsevnetype, et dopet eller forurenset basisområde på den ene side av legemet med en emittersone i dette område, en basis-kon-taktanordning (24, 25) legert til det forurensede basisområde, og en kollektorkontakt (22) legert på den motsatte side av legemet, hvilket
forurensede basisområde har motsatt ledningsevnetype av legemet og har en legert emitter-elektrode (23) med et aktivt basisområde diffundert ut fra emitter-elektroden inn i basisområdet, karakterisert ved at det forurensede basisområde omfatter et legert gjendannelsesskikt (26, 35) på den nevnte ene side av legemet (30), og at den legerte emitter-elektrode (23) har et gjendannelsesparti (29) av den nevnte ene ledningsevnetype, som er fort gjennom gjendannelsesskiktet og danner emittersonen i legemet, og hvor det aktive basisområde (27) har den nevnte motsatte ledningsevnetype og strekker seg inn i gjendannelsesskiktet og inn i hoveddelen av materialet i legemet under gjendannelsespartiet av emitter-elektroden.
2. Aktivt halvleder-element ifolge krav 1, karakterisert ved at for nedsettelse av basismotstanden for halvleder-elementet omfatter det legerte gjendannelsesskikt (26, 35) et materiale med lavere spesifikk motstand enn det diffunderte, aktive basisområde (27).
3. Aktivt halvleder-element ifolge krav 2, karakterisert ved at halvleder-legemet (30) består av germanium med en gallium-forurensning fremherskende i gjendannelsespartiet (29) av den legerte emitter-elektrode (23) og en antimonforurensning fremherskende i det aktive basisområde (27) og også i det forurensede basisområde (26).
4. Aktivt halvleder-element ifolge krav 3, karakterisert ved at gjendannelsesskiktet (26, 35) og gjendannelsespartiet (29) av emitter-elektroden (23) i tillegg til de nevnte forurensninger omfatter bly legert med germaniumet i legemet (30).
5. Fremgangsmåte for fremstilling av det aktive halvleder-element ifolge et hvilket som helst av kravene 1-4, karakterisert ved at et metall inneholdende forurensninger blir legert med en halvleder-skive på den ene side av denne for å danne et tynt legert gjendannelsesskikt på denne skive i hvilket forurensningsmateriale av en ledningsevnetype dominerer, påsmeltning eller -sveising av et forurensningselement inneholdende både donor- og akseptor-forurensningsmaterialer på gjendannelsesskiktet for å danne en legert emitter-elektrode omfattende et gjendannelsesparti som strekker seg gjennom gjendannelsesskiktet, hvor forurensningsmateri-alet i elementet med motsatt ledningsevnetype av den som dominerer i gjendannelsesskiktet, har en hoyere segregasjonskoeffisient og en lavere diffusjonskonstant enn det annet forurensningsmateriale i elementet, slik at gjendannelsespartiet ved emitter-elektroden har den motsatte ledningsevnetype, diffundering av forurensninger fra gjendannelsespartiet inn i gjendannelsesskiktet og inn i materialet i halvleder-skiven like ved gjendannelsespartiet under gjendannelsesskiktet for der å danne et tynt diffundert, aktivt basisområde i hvilket det annet forurensningsmateriale dominerer og som går over i gjendannelsesskiktet.
NO824193A 1982-12-14 1982-12-14 Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder NO152483C (no)

Priority Applications (7)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO824193A NO152483C (no) 1982-12-14 1982-12-14 Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder
NZ20596483A NZ205964A (en) 1982-12-14 1983-10-13 Three layer metal laminate for cooking vessels
DE8383112484T DE3376792D1 (en) 1982-12-14 1983-12-12 Cooking vessel of stainless steel for all types of heat sources
EP83112484A EP0111867B2 (en) 1982-12-14 1983-12-12 Cooking vessel of stainless steel for all types of heat sources
DK572083A DK158492C (da) 1982-12-14 1983-12-13 Kogekar af rustfrit staal
FI842367A FI80375C (fi) 1982-12-14 1984-06-12 Kokkaerl av rostfritt staol foer alla typer av vaermekaellor.
US06/771,466 US4596236A (en) 1982-12-14 1985-08-30 Stainless steel cooking vessel suitable for all types of heat sources

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO824193A NO152483C (no) 1982-12-14 1982-12-14 Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO824193L NO824193L (no) 1984-06-15
NO152483B true NO152483B (no) 1985-07-01
NO152483C NO152483C (no) 1985-10-09

Family

ID=19886859

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO824193A NO152483C (no) 1982-12-14 1982-12-14 Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4596236A (no)
EP (1) EP0111867B2 (no)
DE (1) DE3376792D1 (no)
DK (1) DK158492C (no)
FI (1) FI80375C (no)
NO (1) NO152483C (no)

Families Citing this family (66)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4646935A (en) * 1985-01-18 1987-03-03 Clad Metals, Inc. Induction cooking utensils
CH667149A5 (de) * 1985-04-29 1988-09-15 Berndorf Luzern Ag Verfahren zum wiedererwaermen von speisen.
IT1209648B (it) * 1985-06-26 1989-08-30 Cartossi Spa Walter Procedimento per la preparazione di fondi scatolati con riempimento della scatolatura.
US4614852A (en) * 1985-07-30 1986-09-30 Nippon Light Metal Company Limited Electromagnetic induction heating cooking utensil
US4705727A (en) * 1985-10-11 1987-11-10 Pfizer Inc. Composite material for induction heating
CH667790A5 (de) * 1985-10-31 1988-11-15 Kuhn Heinrich Metall Kochtopf.
JPS6348526U (no) * 1986-09-17 1988-04-01
DE3634841A1 (de) * 1986-10-13 1988-04-14 Fissler Gmbh Kochgeschirr
WO1988003379A1 (en) * 1986-11-15 1988-05-19 Heinrich Berndes Gmbh Metal cooking, baking or frying vessel
DE3639013A1 (de) * 1986-11-17 1988-05-19 Fissler Gmbh Kochgeschirr
DE3702541A1 (de) * 1987-01-29 1988-08-11 Bayer Ag Pauling-kessel sowie verfahren zum aufkonzentrieren von schwefelsaeure
DE3716966C2 (de) * 1987-05-20 1998-08-06 Wmf Wuerttemberg Metallwaren Kochgefäß für Induktionsherde
DE3721202C2 (de) * 1987-06-26 1994-04-28 Wmf Wuerttemberg Metallwaren Kochgefäß für Induktionsherde
KR890701046A (ko) * 1987-08-24 1989-12-19 원본미기재 조리 용기
DE3800745A1 (de) * 1987-08-24 1989-03-09 Fissler Gmbh Kochgeschirr
EP0324061B1 (de) * 1988-01-13 1992-06-24 Fissler Gmbh Kochgeschirr
GB2222935B (en) * 1988-09-24 1992-06-17 G W Pearce & Sons Limited Receptacle
DE4000536A1 (de) * 1990-01-10 1991-07-11 Georg Baersch Kochgeschirr
GB2241873A (en) * 1990-03-15 1991-09-18 Chingchy Lii A cooking device having heat energy regulator
FR2660179B1 (fr) * 1990-04-02 1994-02-18 Hede Jean Paul Ustensile de cuisson et son procede de fabrication.
ATE148319T1 (de) * 1991-04-30 1997-02-15 Kuhn Heinrich Metall Metallgeschirr
DE4125114C1 (no) * 1991-07-30 1992-07-16 Amc International Alfa Metalcraft Corporation Ag, Rotkreuz, Ch
US5647271A (en) * 1992-07-06 1997-07-15 Seb Kitchenware with thermal conducting system
DE9320248U1 (de) * 1993-10-05 1994-03-31 Fissler GmbH, 55743 Idar-Oberstein Kochgeschirr
DE9315661U1 (de) * 1993-10-14 1994-02-24 Fa. Alfred Herzog, 58540 Meinerzhagen Kochgeschirr mit einer Aluminiumbodenplatte
IT230700Y1 (it) * 1993-11-04 1999-06-09 Cartossi Srl Fondo capsulare per recipiente di cottura,lateralmente recante elementi grafici
DE59407882D1 (de) * 1994-03-18 1999-04-08 Clad Lizenz Ag Mehrschichtiger, kaltverformbarer und tiefziehfähiger Verbundkörper aus Metall
DE4412944A1 (de) * 1994-04-15 1995-10-19 Vesta Ag & Co Ohg Topfförmiges Gar- und/oder Kochgerät
KR970008068B1 (ko) * 1994-04-21 1997-05-20 주식회사 셰프라인금속 복수의 재질이 동일 바닥면을 형성하는 주방용기 및 그 제조방법
DE4421904C2 (de) * 1994-06-24 1998-05-28 Vesta Ag & Co Ohg Topfförmiges Gar- und/oder Kochgerät
KR0133097Y1 (ko) * 1995-05-24 1998-12-01 김명석 주방용기의 바닥구조
US5603858A (en) * 1995-06-02 1997-02-18 Aladdin Synergetics, Inc. Heat retentive server for induction heating
IT1319079B1 (it) * 2000-11-02 2003-09-23 Inoxia S R L Recipiente di cottura di acciaio inossidabile con fondo capsularecomposto riscaldabile per induzione magnetica
UA75241C2 (en) * 2001-11-09 2006-03-15 Berghoff Worldwide Cooking utensil
KR100427602B1 (ko) * 2002-02-26 2004-04-28 김명석 다중바닥을 구비한 주방용기와 그 제조방법
FR2840177B1 (fr) * 2002-05-30 2004-09-10 Seb Sa Surface de cuisson facile a nettoyer et article electromenager comportant une telle surface
US7906221B2 (en) * 2002-06-28 2011-03-15 All-Clad Metalcrafters Llc Bonded metal components having uniform thermal conductivity characteristics
US7097064B2 (en) * 2004-01-28 2006-08-29 Meyer Intellectual Properties Limited Double wall cooking vessel
JP4442325B2 (ja) * 2004-05-31 2010-03-31 東洋製罐株式会社 多層構造体の製造方法
US7150279B2 (en) * 2004-06-30 2006-12-19 Meyer Intellectual Properties Limited Cooking vessel with multiply ringed bottom surface
WO2006038237A1 (en) * 2004-10-08 2006-04-13 Bialetti Industrie S.P.A. Manufacturing method of a container as a pot, a pan or the like, and container so manufactured
US8814861B2 (en) 2005-05-12 2014-08-26 Innovatech, Llc Electrosurgical electrode and method of manufacturing same
US7147634B2 (en) 2005-05-12 2006-12-12 Orion Industries, Ltd. Electrosurgical electrode and method of manufacturing same
US20070000915A1 (en) * 2005-06-21 2007-01-04 Meyer Intellectual Properties Limited Laminated Cookware with a Protected Edge
FR2903564B1 (fr) * 2006-07-06 2011-07-01 Seb Sa Plaque de cuisson permettant la detection de la temperature d'un article culinaire
FR2903290B1 (fr) * 2006-07-06 2010-12-10 Seb Sa Article culinaire permettant la detection de sa temperature par une plaque de cuisson
US8569665B2 (en) * 2006-10-17 2013-10-29 Meyer Intellectual Properties Limited Cookware with tarnish protected copper exterior
WO2008057321A2 (en) * 2006-11-01 2008-05-15 Searle Bruce R Infrared room heater system
US7960034B2 (en) * 2007-03-30 2011-06-14 All-Clad Metalcrafters Llc Multi-ply cookware with copper-aluminum-stainless steel
US20090065498A1 (en) * 2007-09-07 2009-03-12 Bose Corporation Induction cookware
US8796598B2 (en) * 2007-09-07 2014-08-05 Bose Corporation Induction cookware
FR2932666B1 (fr) * 2008-06-23 2013-06-07 Seb Sa Dispositif de cuisson d'aliments pourvu d'un fond en acier inoxydable ferritique et d'une cuve en acier inoxydable austenitique ou ferritique.
US9303928B2 (en) * 2008-07-23 2016-04-05 Tai-Her Yang Thermal conduction principle and device for intercrossed structure having different thermal characteristics
US20100018690A1 (en) * 2008-07-23 2010-01-28 Tai-Her Yang Thermal conduction principle and device for intercrossed structure having different thermal characteristics
US20100147832A1 (en) * 2008-12-16 2010-06-17 Barker Iii Charles R Induction cookware identifying
US20110011100A1 (en) * 2009-07-16 2011-01-20 Shaam Sundhar Unitary thermoelectric heating and cooling device
TWI618910B (zh) * 2009-08-06 2018-03-21 楊泰和 具不同熱特性交叉結構熱導裝置
KR101732734B1 (ko) 2009-11-25 2017-05-04 양태허 상이한 열특성을 가진 교차구조에 의한 열전달 원리와 장치
CH703032A2 (de) * 2010-04-25 2011-10-31 Johan Laubscher Kochgeschirr mit einem deformationsfreien Boden und Verfahren zu seiner Herstellung.
US8263906B2 (en) 2010-05-11 2012-09-11 Cambro Manufacturing Company Food warming system
US8602248B2 (en) 2011-03-02 2013-12-10 Bose Corporation Cooking utensil
US9585202B2 (en) 2011-05-20 2017-02-28 Cooktek Induction Systems, Llc Induction-based food holding/warming system and method
CN102266896A (zh) * 2011-07-23 2011-12-07 美的集团有限公司 铝锅复底成型方法
US10356853B2 (en) 2016-08-29 2019-07-16 Cooktek Induction Systems, Llc Infrared temperature sensing in induction cooking systems
CN108851932B (zh) * 2017-05-12 2021-08-20 佛山市顺德区美的电热电器制造有限公司 锅具、锅具组件和厨房器具
DE102017114943A1 (de) * 2017-07-05 2019-01-10 Miele & Cie. Kg Kochgeschirr zur Verwendung mit einem Induktionskochfeld

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2057254A (en) * 1934-08-18 1936-10-13 Martin H Sommer Receptacle
US2358104A (en) * 1940-04-11 1944-09-12 Victor K Scavullo Cooking utensil and method
US2471663A (en) * 1944-11-13 1949-05-31 Int Nickel Co Method for producing cladded metal cooking utensils
US2653117A (en) * 1951-12-26 1953-09-22 Superior Steel Corp Method of making a cold formed bimetallic shape
US2841137A (en) * 1954-04-21 1958-07-01 Thomas B Chace Clad metal cooking utensils
US2967134A (en) * 1954-06-15 1961-01-03 Legion Utensils Co Inc Process of producing cooking utensils
US2969452A (en) * 1957-07-12 1961-01-24 West Bend Aluminum Co Electrically heated apparatus
DE1948150A1 (de) * 1968-09-25 1970-04-02 Traitements Electrolytiques Et Anordnung aus Metallschichten und Verfahren zu ihrer Herstellung
US3788513A (en) * 1970-01-15 1974-01-29 N Racz Laminated cookware
US3675310A (en) * 1971-04-20 1972-07-11 Us Interior Soldering method
US3684853A (en) * 1971-10-18 1972-08-15 Gen Electric Induction surface heating unit system
US3966426A (en) * 1972-03-24 1976-06-29 White-Westinghouse Corporation Cooking vessel for use with induction heating cooking unit
US3970237A (en) * 1972-11-07 1976-07-20 Borg-Warner Corporation Method of brazing aluminum parts
FI70786C (fi) * 1977-11-01 1986-10-27 Finncrown Ab Oy Matberedningskaerl
DE2900671A1 (de) * 1978-01-26 1979-08-02 Amc Int Alfa Metalcraft Corp Gefaess aus rostfreiem stahl mit einem waerme ausstrahlenden boden
NO147292C (no) * 1978-09-29 1983-03-16 Ardal Og Sunndal Verk Laminert kokekar, stekepanne eller lignende og fremgangsmaate til fremstilling av samme
US4204607A (en) * 1978-11-02 1980-05-27 Tarcisio Zani Cooking utensil
FR2453627A1 (fr) * 1979-04-10 1980-11-07 Equipinox Equip Acier Inoxydab Ustensile de cuisine a fond composite
JPS5632417A (en) * 1979-08-27 1981-04-01 Seisan Nipponsha Kk Storage of livestock semen
JPS58188415A (ja) * 1982-04-27 1983-11-02 有限会社南田総業 調理容器
US4544818A (en) * 1982-07-29 1985-10-01 Asahi Giken Kogyo Kabushiki Kaisha Cooking utensil for induction cooking apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
DK158492C (da) 1990-10-29
NO824193L (no) 1984-06-15
FI842367A (fi) 1985-12-13
EP0111867B1 (en) 1988-06-01
DK572083A (da) 1984-06-15
FI842367A0 (fi) 1984-06-12
EP0111867B2 (en) 1995-10-11
FI80375C (fi) 1990-06-11
US4596236A (en) 1986-06-24
FI80375B (fi) 1990-02-28
NO152483C (no) 1985-10-09
DK572083D0 (da) 1983-12-13
EP0111867A1 (en) 1984-06-27
DE3376792D1 (en) 1988-07-07
DK158492B (da) 1990-05-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO152483B (no) Kokekar av rustfritt staal for alle typer oppvarmingskilder
US2968751A (en) Switching transistor
US3196058A (en) Method of making semiconductor devices
US4001869A (en) Mos-capacitor for integrated circuits
US4631561A (en) Semiconductor overvoltage suppressor with accurately determined striking potential
US4293868A (en) Semiconductor device, method of manufacturing the same and application thereof
US2994018A (en) Asymmetrically conductive device and method of making the same
US5589408A (en) Method of forming an alloyed drain field effect transistor and device formed
US3083302A (en) Negative resistance semiconductor device
NO116431B (no)
JPS6128236B2 (no)
US3054033A (en) Junction type semiconductor device
US3160828A (en) Radiation sensitive semiconductor oscillating device
US4063278A (en) Semiconductor switch having sensitive gate characteristics at high temperatures
US3141119A (en) Hyperconductive transistor switches
US3087100A (en) Ohmic contacts to semiconductor devices
US3121828A (en) Tunnel diode devices and the method of fabrication thereof
US5955750A (en) Four-region (PNPN) semiconductor device
Kessler et al. Variable-characteristic p—n-junction devices based on reversible ion drift
JPH08116048A (ja) ターンオフ可能な半導体デバイス
US3513041A (en) Fabrication of a germanium diffused base power transistor
US2940023A (en) Transistor
US3515953A (en) Adaptive diode having mobile doping impurities
US3220895A (en) Fabrication of barrier material devices
CA1245370A (en) Temperature stable self-protected thyristor and method of producing

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN JUNE 2002