NO152471B - Ladebro - Google Patents

Ladebro Download PDF

Info

Publication number
NO152471B
NO152471B NO803825A NO803825A NO152471B NO 152471 B NO152471 B NO 152471B NO 803825 A NO803825 A NO 803825A NO 803825 A NO803825 A NO 803825A NO 152471 B NO152471 B NO 152471B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ammunition unit
bridge
belt
unit
ammunition
Prior art date
Application number
NO803825A
Other languages
English (en)
Other versions
NO803825L (no
NO152471C (no
Inventor
Olle Gustavsson
Goeran Sundmar
Original Assignee
Bofors Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bofors Ab filed Critical Bofors Ab
Publication of NO803825L publication Critical patent/NO803825L/no
Publication of NO152471B publication Critical patent/NO152471B/no
Publication of NO152471C publication Critical patent/NO152471C/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A9/00Feeding or loading of ammunition; Magazines; Guiding means for the extracting of cartridges
    • F41A9/01Feeding of unbelted ammunition
    • F41A9/06Feeding of unbelted ammunition using cyclically moving conveyors, i.e. conveyors having ammunition pusher or carrier elements which are emptied or disengaged from the ammunition during the return stroke
    • F41A9/09Movable ammunition carriers or loading trays, e.g. for feeding from magazines
    • F41A9/10Movable ammunition carriers or loading trays, e.g. for feeding from magazines pivoting or swinging
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42BEXPLOSIVE CHARGES, e.g. FOR BLASTING, FIREWORKS, AMMUNITION
    • F42B39/00Packaging or storage of ammunition or explosive charges; Safety features thereof; Cartridge belts or bags
    • F42B39/22Locking of ammunition in transport containers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Emergency Lowering Means (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Spinning Or Twisting Of Yarns (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en ladebro som hører til en i sideretning innsvingbar ladeenhet, f.eks. en ladependel, hvilken bro er anordnet for i en sidestilling på et skytevåpen å motta en ammunisjonsenhet, f.eks. en granat, under innskyvning fra siden av denne i broen, og bære ammunisjonsenheten under ladeenhetens innsvingningsforløp til en innsvinget stilling i forlengelsen av våpenets kjernelinje og i den innsvingete stilling å tillate samvirke mellom ammunisjonsenheten og en ansetter for ammunisjonsenhetens lengdeforskyvning ut fra broen.
Den nye ladebro er bl.a. anvendelig på artilleri-våpen, f.eks. felthaubitser med grovt kaliber.
Det er tidligere kjent at ved f.eks. felthaubitsere kan utnyttes en på en ladependel anbragt ladebro, på hvilken en ammunisjonsenhet, f.eks. en granat eller tilsvarende, kan påmates, f.eks. fra et ladebord. Den nevnte ladependel er derved anordnet slik at den etter mottagingen av ammunisjonsenheten oppsøker inneværende elevasjonsvinkel, hvor-etter innsvingning fra våpenets side til den stilling som faller sammen med kjernelinjens forlengelse, finner sted. Etter den nevnte innsvingning lengdeforskyves den på denne måte med ladebroen innsvingte granat ut fra ladebroen ved hjelp av ansetteren.
På grunn av den forholdsvis tunge granat eller tilsvarende og på grunn av at ladeprosessen skal foregå hurtigst mulig, kreves forholdsvis store akselerasjonskrefter i forbindelse med ansetningen. Dette stiller spesielle krav til bl.a. den med granaten samvirkende del (ansettertannen) på ansetteren samt ladebroens holdning av granaten, f.eks.
under innsvingningsforløpet fra sidestillingen til den innsvingte stilling.
Foreliggende oppfinnelse har til formål bl.a. å frem-skaffe en ladebro som løser ovennevnte problem og det som i dette tilfellet hovedsakelig kan anses å være karakteristisk for den nye ladebro er at den omfatter et i broens lengderetning forløpende langstrakt element som ved mottagelsen av ammunisjonsenheten kan fjære bort til siden ved hjelp av ammunisjonsenheten, at elementet etter mottagelsen av ammunisjonsenheten fjærer tilbake og inntar en stilling ovenfor
under og langs ammunisjonsenheten og at elementet er anordnet for nevnte innsvingningsforløp å inngå i ammunisjonsenhetens lengderetnings fiksering i broen samt under nevnte lengdeforskyvning av ammunisjonsenheten fra broen å tjene som beskyt-telse mot steiling for ammunisjonsenheten.
I videreutviklinger av oppfinnelsens grunntanke foreslås nærmere konstruksjon og opphengning av det nevnte element samt dettes samvirke med ammunisjonsenheter anbragt i ladebroen. Likeledes angis nærmere utformninger på andre deler av ladebroen som samvirker med ammunisjonsenheten.
Det som imidlertid hovedsakelig kan anses for kjenne-tegnende for en ladebro ifølge oppfinnelsen fremgår av den karakteriserende del av det etterfølgende krav 1.
Ved hjelp av ovenstående anordning kan ansetterens bevegelige del (ansettertannen) tillates å angripe granatens bakre plan i dens laveste punkt, hvilket medfører at moment-krefter som opptrer i ansetterens bevegelige del, kan holdes forholdsvis lave, samtidig som nevnte bevegelige del kan helles en vinkel bakover, hvilket sammen med det lave an-grepspunkt gjør at den bevegelige dels lagring kan avlastes vesentlig. Dette innebærer på sin side en sikker drifts-funksjon og gjør det unødvendig med korte serviceintervaller. Elementet vil bidra til at ammunisjonsenheten holdes tilbake i ladebroen under dennes svingeforløp innover, når således ammunisjonsenheten ved slutten av forløpet hindres i å gli ut av broen på grunn av nødvendige forholdsvis store re-tardasjonskrefter og på denne måte blir tilbake i en dis-tinkt utgangsstilling for granatens kommende ansetnings-funksjon. Elementet vil også ved sin stilling komme til å gjøre tjeneste som holderelement for granaten i forbindelse med rekylbevegelser i våpenet når skuddløsning finner sted med ansatte ammunisjonsenheter og en ny ammunisjonsenhet samtidig ligger matet inn på ladebroen.
Det som foreslås ifølge oppfinnelsen tillater også en teknisk enkel løsning på et større problemkompleks i forbindelse med akselerert og i stor utstrekning automatisert ladningsmetode for en aktuell feltartillerikanon.
En ifølge oppfinnelsen foreslått utførelse av en ladebro som har de for oppfinnelsen karakteristiske trekk, skal beskrives i det følgende under henvisning til tegning-ene, hvor fig. 1 viser i horisontalriss en prinsippskisse for en ladningsprosess ved et skytevåpen, fig. 2 viser den nye ladebro fra siden, fig. 3 viser sett ovenfra og delvis i snitt ladebroen på fig. 2, fig. 3a viser detaljer av ladebroen på fig. 3, fig. 3b viser i snitt ytterligere detaljer av ladebroen på fig. 3, fig. 4 viser broen på fig. 2 i enderiss sett bakfra, fig. 5 viser i vertikalsnitt etter linjen A-A på fig. 2 ladebroens konstruksjon i snitt, fig.5a viser i større målestokk detaljer av fig. 5, fig..6 viser vertikalsnitt etter linjen B-B på fig. 2 av ladebroens konstruksjon i snitt, fig. 6a viser i større målestokk detaljer av fig. 6 og fig. 7 viser i horisontalsnitt etter linjen C-C på fig. 4 konstruksjonen av en lagringsdetalj.
På fig. 1 er et i og for seg kjent skytevåpen, f.eks. en felthaubitser antydet med 1, idet våpenets kjernelinje er vist ved 2. Den nye ladebro som benyttes i våpenets 1 lad-ningssystem, er videre betegnet med 3 og 3', idet 3 viser ladebroens sidestilling ved våpenets bakre deler og 3' viser en innsvinget stilling i forlengelsen av skytevåpenets kjernelinje 2. Ladebroen er på i og for seg kjent måte anordnet på en ladeenhet som i det viste eksempel utgjøres av en ladependel, hvilken er symbolisert ved sine to armer 4 og 4' som bærer ladebroen, idet 4 viser stillingen ved tilsiden svingt ladebro og 4' viser stillingen ved innsvinget ladebro. Lade-pendelen er i dette tilfelle av den type som etter å ha mottatt ammunisjonsenheten først innstiller seg til skytevåpenets elevasjonsvinkel og deretter kan svinges inn til siden. Inn-svingningsretningen for ladebroen er vist med 5. Ladebroen er anordnet for å ta imot en ammunisjonsenhet 6 når denne rulles inn fra siden eller slippes ned på siden i pilens 7 retning. Ladebroen bærer ammunisjonsenheten under forløpet av innsvingningen til stillingen 3', i hvilken det skal fore-ligge en klar lengdeforskyvningsstilling for ammunisjonsenheten når dens ansetterforløp ved hjelp av en ansetter 8 innledes. Ladebroen tillater således samvirke mellom ammu-nis jonsenheten og ansetter som derved i det viste eksempel samvirker med ammunisjonsenheten over en opp- og nedfellbar og i og for seg kjent tann 8a.
I likhet med fig. 2 - 6a har ladebroen 1 i tverrsnitt vinkelformet og/eller svinget, men i lengderetningen forøvrig hovedsakelig rett bunndel 9 som bakentil er forsynt med sidedeler 10 og 11, hvortil en overdel 12 er festet. Til dé øvre ender av sidedelene 10 og 11 er således festet en langsgående bjelke 12a. På den side som er motstående sidedelene 10, 11 går overdelen 12 over i en ytterligere sidedel 13 som nedentil er forbundet med bunndelen 9. Sidedelen 13 strekker seg langs hele ladebroens lengde, mens overdelen 12 strekker seg fra broens bakre ende og slutter i en avstand fra broens forreste ende som er ca. 1/4 - 1/5 del av broens totale lengde. Sidedelene 10 og 11 befinner seg ved broens bakre deler, hvorved nevnte deler dessuten er utført slik at ammunisjonsenheten 6' kan slippes ned eller rulles ned i sin sideretning skrått ovenfra ladebroens ene side i en retning som er antydet med pilen P på fig. 5 og 6. Ammunisjonsenheten kommer i sin stilling i broen til å være anbragt helt foran sidedelene 10 og 11 som vist på fig. 2, hvor ammunisjonsenhetens bakre plan er betegnet med 6a.
Ladebroens hoveddel dannes bl.a. av bunndelen, de kraftige sidedeler 10 og 11 og den ovenforliggende bjelke 12a som i likhet med de øvrige deler kan være laget av en hvilken som helst hensiktsmessig metallegering. Bunndelen 9 er forsynt med en nedbøyd sidekant 9a som gjør tjeneste som mot-tagerstøtte for en ikke vist ansetterenhet, hvormed ladebroen er beregnet på å samvirke i en automatisert ladefunk-s jon.
Ladebroen er lagret på ladependelens armer, dels
over en fra bunndelen nedstikkende tapp 9b, dels over et langsgående lagringsspor 9c (fig. 5) i en lagringsdel 9d. Ladebroen er også ved sin innslipningsside forsynt med fremstikkende kanter 9e, 9f som strekker seg skrått oppover for å lette nedrullingen eller nedslipningen av ammunisjonsenheten fra et ladebord eller tilsvarende. På innersiden av bunndelen er anordnet to langsgående glideorganer, f.eks. glideskinner 14 og 15, på hvilke ammunisjonsenheten er lengde-forskyvbar ut av ladebroen. Av de nevnte glideskinner strekker glideskinnen 14 seg bare delvis bakover og foreligger ikke i ladebroens bakre del. Ammunisjonsenheten forutsettes
i foreliggende eksempel å være dannet av en med et belte 6b forsynt granat. For nevnte belte er de langsgående skinner forsynt med fordypninger 14a, hvori beltet.kan synke ned når ammunisjonsenheten innføres i ladebroen, slik at granaten med stor kontaktflate forøvrig kan hvile mot glideskinnenes overflater langs sin lengderetning.
I ladebroen er anordnet et langstrakt element 16 som har tverrsnittsform av et lavt rektangel (eller snarere stav) og som er vinkelformet ved sin bakre ende 16a. Elementet strekker seg fra en stilling foran sidedelen 11 og frem til broens forreste ende.
Elementet er opphengt i ladebroens overdel, ved bjelken 12a, i to opphengingspunkter U1 og U2. Nevnte opphengningspunkter er således anordnet på den måte at elementet kan presses tilside med ammunisjonsenheten når denne rulles ned i ladebroen. Sidestillingen ved sidesvingning er på fig. 5 og 6 antydet med 16' og 16" og sidesvingbarheten er betinget av at diameteren av ammunisjonsenheten overstiger avstanden mellom bunndelen, ved kantene 9e og 9f samt glideskinnen 14 og elementets underside når elementet inntar sin utgangsstilling som vises med heltrukne linjer på fig. 5 og 6.
Ved nedrullet eller nedsluppet ammunisjonsenhet er elementet fjæret tilbake til sin utgangsstilling i og med at pressekraften fra ammunisjonsenheten opphører og vil dermed komme til å strekke seg ovenfor og langs ammunisjonsenheten i dennes lengderetning. Elementet er i tverrsnitt ifølge fig. 5 og 6 noe skrått stillet i forhold til vertikalen 17 gjennom ladebroen. Helningen skjer derved utenfra og innover og en vinkel mellom en senterlinje gjennom elementets tverrsnitt og nevnte vertikale 17 er i dette tilfelle mellom 5 og 15°, fortrinnsvis ca. 10°.
Når ammunisjonsenheten er lagt inn i ladebroen med beltet i skinnenes 14, 15 fordypninger 14a foreligger en klaring a mellom ammunisjonsenhetens overflate og elementets underside, hvilken klaring overstiger litt tykkelsen av beltet og i det viste eksempel er valgt til ca. 1,6 mm.
I tilknytning til eller litt foran opphengningspunktet U1 er elementet forsynt med en under elementets underside fremstikkende knast 16b som har skrå fasede endeflater.
Når beltet forlater nevnte fordypninger 14a i skinnene 14,
15 må beltet passere knasten 16b for å kunne forlate broen.
På denne måte fås en effektiv låsing mot forskyvningsbeveg-else på tvers og/eller i lengden i ammunisjonsenheten som kan oppstå f.eks. ved innsvingningsbevegelsene i ladebroen, rekylbevegelser i våpenet osv.
For imidlertid å kunne muliggjøre lengdeutskyvning fra broen av ammunisjonsenheten, er elementet i opphengingspunktet U1 anordnet for å kunne utføre en fjærende bevegelse oppover slik at ammunisjonsenheten kan presse elementet oppover for å muliggjøre gjennomgang forbi knasten av enhetens belte. Når beltet har passert knasten 16b, fjærer elementet tilbake til sin utgangsstilling, hvorettercen gjenstående klaring foreligger mellom beltets overside og elementets underside, hvilket medfører at elementet ikke fortsatt vil bremse ammunisjonsenheten i dennes fortsatte utskyvnings-bevegelse, men bare styrer ammunisjonsenheten og hindrer denne i f.eks. å steile, dvs. hindrer at enhetens neseparti søker å komme oppover fra ladebroens bunndel, hvilket gir en hensiktsmessig ansetterfunksjon.
For å muliggjøre dels nevnte tilbakeholdelse, dels nevnte fremskyvningsmulighet for ammunisjonsenheten, er knasten 16b og fordypningen 14a i skinnene 14, 15 slik tilpasset i forhold til hverandre i ladebroens lengderetning at når beltet lengdeforskyves ut av fordypningene 14a går det samtidig i samvirke med knasten 16b. Så lenge beltet fremdeles ligger i fordypningene går det klar av knasten 16b.
Tilbakeholdelseskraften for lengdeforskyvningen ut fra broen betinges således av første friksjons- og/eller fasthakningskrefter mellom beltet og skinnene ved fordypningene 14a samt andre friksjons- og/eller fasthakningskrefter mellom beltet og knasten 16b, hvilke andre krefter bestemmes blant annet av den radiale fjærkraft i opphengningspunktet U1. Nevnte første og andre krefter overvinnes av ansetter-kraften fra ansetteren ved ansetningsforløpet.
Opphengningspunktet U1 omfatter en om en tapp 18 dreibart lagret skive 19. I sin nedre ende er skiven fast forbundet med en nedstikkende tapp 20 og på denne tapp er anordnet en fast flens 21. På tappen 20 er festet en sylinder 22 som i sin frie ende er utført med et fast hode 23. På sylin-deren og endestillingsbegrenset av hodet er bevegelig anordnet en skive 24, hvortil elementet 16 er festet. Mellom skiven 24 og flensen 21 er lagt inn en platefjær 25. Når ammunisjonsenheten presser vinkelrett mot elementets underside 16c forskyves elementet og den til dette koblede skive oppover mot virkningen av fjæren 25, som når pressekraften fra ammunisjonsenheten opphører, presser skiven 19 og elementet 16 tilbake til deres utgangsstilling som bestemmes av at skiven hviler mot hodet 23.
På den annen side av tappen 18 på skiven 19 er skiven forsynt med en utsparing 19a, hvori er anordnet den ene ende av en torsjonsfjær som er nærmere vist på fig. 3 og 3b, hvor torsjonsfjæren er betegnet med 26 og den i skiven 19 lagrede ende av torsjonsfjæren er betegnet med 26a. Torsjonsfjæren og skiven 19 er anordnet mellom to fremspring 12a' og 12a" fra bjelken 12a. Torsjonsfjæren 26 er ved sin annen ende 26b fast spent inn i fremspringet 12a' og fastholdelsen av fjær-enden 26b kan utføres på kjent måte -ed fastklemming eller lignende. Tappen 18 er lagret i det annet fremspring 12a" inntil hvilken skiven 19 således er svingbar. På en flate på bjelken 12a er festet f.eks. ved klebning en stopper 27, mot hvilken torsjonsfjæren søker å holde skiven 19.
Opphengingen ved hjelp av skiven 19 og torsjonsfjæren 26 medfører elementets evne til sidefjæring når ammunisjonsenheten presses mot flaten 16d på elementet i forbindelse med sin nedrulling eller nedslipping i ladebroen. Ved en pressekraft mot flaten 16d blir elementet påvirket med dreievinkel og likeledes den til dette festede skive om tappen 18 mot virkningen av torsjonsfjæren 26. Når pressekraften fra ammunisjonsenheten opphører, presser torsjonsfjæren skiven og elementet tilbake mot stopperen 27, slik at elementet inntar sin utgangsstilling.
Ladebroen er også forsynt med en fjærstopper 28 som kan samvirke med ammunisjonsenhetens bakre plan og ved sam-virket hindrer ammunisjonsenheten i å gli bakover, f.eks.
ved den innledende del av innsvingningsforløpet. Denne stopper omfatter en samvirkningsdel 2 8a som ifølge fig. 7 er bevegelig lagret på en aksel som er anordnet for to fremspring
30a og 30b på en i broen anordnet tverrgåehde del 30. Lag-ringsakselen bærer et hode 29a, ved hjelp av hvilket den er låst til fremspringene sammen med en saksestift 31. På akselen 29 ved siden av delen 28a er også lagret en ytterligere torsjonsfjær 32 hvis ene ende er festet i fremspringet 30b og den annen ende samordnet med delen 28a, slik at torsjonsfjæren 32 søker å holde delen 28a i en utgangsstilling. Ved anslag av det bakre plan mot delen 28a påvirkes denne mot virkningen av torsjonsfjæren 32 som på denne måte gir mykt anslag mot delen 28a for ammunisjonsenheten.
Når det gjelder det annet opphengingspunkt U2 for elementet 16 er dette i likhet med det ovenfor beskrevne ut-ført for nevnte svingbarhet i sideretning og har en i denne hensikt identisk konstruksjon med tappen 18", skiven 19' og en torsjonsfjær som tilsvarer torsjonsfjæren 26 med fjær-enden 26a'. Tilsvarende deler i de to opphengningspunkter U1 og U2 har således fått tilsvarende henvisningstall, men er for opphengningspunktet U2 komplettert med et markerings-tegn.
Derimot mangler opphengingspunktet U2 muligheten for å kunne fjære unna i høyden, hvorfor elementet 16 er skrudd fast til skivens 19' tapp 20' over en mutter 3 3 som er anordnet på en til elementet hørende fast del 34.
Tappen 20, 20' i skiven 19, 19' er gjenget og den sylindriske del 22 hhv. mutteren 33 med tilhørende del 34 kan gis forskjellige påskruingsgrader på tappen, hvilket med-fører mulighet for en fininnstilling av klaringen a mellom elementets underside 16c og ammunisjonsenhetens overside.
Ladebroen består av deler som er enkle å fremstille og sette sammen på fabrikk, idet fremstillingen kan foregå separat eller integrert med et aktuelt skytevåpen, hvortil den nye ladebro er beregnet på å høre. Anvendelsen av broen kan foregå både på skytevåpen under fremstilling og på skytevåpen som allerede er i bruk.

Claims (10)

1. Ladebro (3) tilhørende en i sideretning innsvingbar ladeenhet (4) f.eks. en ladependel, hvilken ladebro er anordnet for i en sidestilling på et våpen (1) å motta en ammunisjonsenhet (6), f.eks. en granat, under innskyvning fra siden av denne i broen, å bære ammunisjonsenheten under ladeenhetens innsvingningsforløp til en innsvinget stilling (3') i forlengelsen av våpenets kjernelinje (2) og i den innsvingede stilling å tillate samvirke mellom ammunisjonsenheten og en ansetter (8) for ammunisjonsenhetens lengdeforskyvning ut fra broen, karakterisert ved at den omfatter et i broens lengderetning forløpende langstrakt element (16) som ved mottagelsen av ammunisjonsenheten kan fjære unna til siden ved hjelp av ammunisjonsenheten, at elementet etter mottatt ammunisjonsenhet fjærer tilbake og inntar en stilling ovenfor og langs ammunisjonsenheten og at elementet (16) er anordnet for under innsving-ningsforløpet å inngå i ammunisjonsenhetens lengderetnings-fiksering i broen, samt under nevnte lengdeforskyvning av ammunisjonsenheten ut fra broen å tjene som steilingsbeskyttelse for ammunisjonsenheten.
2. Ladebro ifølge krav 1, karakterisert ved at elementet (16) er opphengt i to i forhold til hverandre adskilte opphengningspunkter og at i hvert opphengningspunkt er anordnet en torsjonsfjær (26) eller tilsvarende som søker å holde tilbake elementet i en utgangsstilling, hvorfra det således momentant kan fjære unna til siden ved hjelp av ammunisjonsenheten.
3. Ladebro ifølge krav 2, karakterisert ved at det første opphengingspunkt (U1) av nevnte opphengningspunkter også omfatter et fjærorgan (25) anordnet for å tillate en oppover rettet tilbakefjæringsbevegelse av elementet i angjeldende ende av elementet (16a).
4. Ladebro ifølge krav 3, karakterisert ved at elementet i tilknytning til fjærorganets feste i elementet er anordnet med et organ (16b) som kan samvirke med et belte (6b) på ammunisjonsenheten (6), hvilket organ f.eks. har form av en nedstikkende knast.
5. Ladebro ifølge krav 4, idet den er forsynt med to langsgående glideorganer, f.eks. glideskinner (14, 15), på hvilke ammunisjonsenheten er beregnet å hvile og forskyves i lengderetningen, karakterisert ved at nevnte glideorganer har fordypninger (14a) i stillingen for ammunisjonsenhetens belte (6b).
6. Ladebro ifølge krav 5, karakterisert ved at den er anordnet for å ta imot ammunisjonsenheten (6) slik at nevnte belte (6b) synker ned i fordypningene (14a), idet nevnte ansetter ved ammunisjonsenhetens ansetning må presse beltet opp av fordypningene mot virkningen av første friksjons- og/eller fasthakningskrefter.
7. Ladebro ifølge krav 6, karakterisert ved at ved således mottatt ammunisjonsenhet hvor beltet befinner seg i fordypningene (14a) i de langsgående glideorganer (14, 15) er elementet anordnet for å strekke seg ovenfor og langs ammunisjonsenheten med en mindre mellomlig-gende klaring (a).
8. Ladebro ifølge krav 5, 6 eller 7, karakterisert ved at organene (16b) som kan samvirke med beltet, på elementet er anordnet slik at når beltet forlater fordypningene ved ammunisjonsenhetens lengdeforskyvning med ansetteren og ammunisjonsenheten på en slik måte- løftes mot elementet, organet (16b) på elementet trer i samvirke med beltet, og at ved ammunisjonsenhetens fortsatte lengdeforskyvning tvinger beltet elementet oppover mot virkningen av fjærorganet (25), idet på denne måte oppstående andre friksjons- og/eller fasthakningskrefter sammen med nevnte første friksjons- og/eller fasthakningskrefter utgjør ammunisjonsenhetens fiksering i lengderetningen i ladebroen.
9. Ladebro ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at hvert opphengningspunkt (U1, U2) omfatter en på en tapp (18) dreibart anordnet skive (19) og at skiven ved sine nedre deler er tilknyttet elementet (16) og ved sine øvre deler som befinner seg på den annen side av tappen (18) i forhold til de nedre deler, er tilknyttet den berørte torsjonsfjær (26).
10. Ladebro ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at den har et fjærbelastet organ (28) som kan samvirke med en bakre flate (6a) på ammunisjonsenheten.
NO803825A 1979-12-18 1980-12-17 Ladebro NO152471C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7910439A SE430720B (sv) 1979-12-18 1979-12-18 Laddbrygga

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO803825L NO803825L (no) 1981-06-19
NO152471B true NO152471B (no) 1985-06-24
NO152471C NO152471C (no) 1985-10-02

Family

ID=20339584

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO803825A NO152471C (no) 1979-12-18 1980-12-17 Ladebro

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4377104A (no)
JP (1) JPS5694196A (no)
CA (1) CA1161288A (no)
CH (1) CH651132A5 (no)
DE (1) DE3047271A1 (no)
FI (1) FI68905C (no)
FR (1) FR2472160A1 (no)
GB (1) GB2065842B (no)
IL (1) IL61591A (no)
IN (1) IN155619B (no)
IT (1) IT1148243B (no)
NL (1) NL8006840A (no)
NO (1) NO152471C (no)
SE (1) SE430720B (no)
YU (1) YU43483B (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4442313C2 (de) * 1994-11-29 2002-11-14 Rheinmetall Landsysteme Gmbh Hebevorrichtung

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE711874C (de) * 1934-11-03 1941-10-08 Rheinmetall Borsig Akt Ges Geschuetz mit Ladeschwinge an der Wiege
DE721175C (de) * 1938-12-25 1942-05-28 Krupp Ag Munitionsaufzug
US2464920A (en) * 1947-01-27 1949-03-22 United Shoe Machinery Corp Rocket launcher
US2933020A (en) * 1957-11-20 1960-04-19 Jr Edmond W Hammer Tilt tray
FR1472144A (fr) * 1965-12-31 1967-03-10 Nord Aviat Bâti de tir pour missiles télépilotés
US3598016A (en) * 1969-03-18 1971-08-10 Gen Electric Automatic burst firing gun having revolving chambers
SE388683B (sv) * 1973-04-02 1976-10-11 Bofors Ab Anordning for laddning av en artilleripjes
GB1442061A (en) * 1973-04-10 1976-07-07 Leshem M Device for loading artillery
SE413263B (sv) * 1976-03-31 1980-05-12 Bofors Ab Vid ett eldvapen anvendbar laddningsanordning
SE413264B (sv) * 1976-03-31 1980-05-12 Bofors Ab Laddningsanordning vid ett eldvapen

Also Published As

Publication number Publication date
FI68905C (fi) 1985-11-11
US4377104A (en) 1983-03-22
NO803825L (no) 1981-06-19
SE430720B (sv) 1983-12-05
SE7910439L (sv) 1981-06-19
CA1161288A (en) 1984-01-31
CH651132A5 (de) 1985-08-30
GB2065842B (en) 1983-01-19
NL8006840A (nl) 1981-07-16
DE3047271A1 (de) 1981-10-15
JPH0123720B2 (no) 1989-05-08
IL61591A (en) 1983-06-15
GB2065842A (en) 1981-07-01
FR2472160A1 (fr) 1981-06-26
YU318580A (en) 1983-09-30
YU43483B (en) 1989-08-31
FI68905B (fi) 1985-07-31
DE3047271C2 (no) 1991-10-31
IT1148243B (it) 1986-11-26
FI803832L (fi) 1981-06-19
NO152471C (no) 1985-10-02
JPS5694196A (en) 1981-07-30
IN155619B (no) 1985-02-16
FR2472160B1 (no) 1984-10-12
IT8050382A0 (it) 1980-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4329802A (en) Magazine for large-caliber handguns
EP2639542A2 (en) Method for manufacturing sight frame attachable to handgun and sight frame attachable to handgun
AU611234B2 (en) Self-loading pistols
US4608909A (en) Interchangeable barrel for small arms
Greener Modern Breech-Loaders Sporting and Military
NO152471B (no) Ladebro
US10254062B2 (en) Firearm magazine follower with enhanced stability and debris clearing features
US1946388A (en) Recoil operated small arm
NO830278L (no) Granatkaster-tilleggsvaapen for paabygging paa automatgevaer
US3319523A (en) Drum cartridge feeding mechanism
NO317768B1 (no) Avfyringsmekanisme for ildvapen
US1376834A (en) Automatic firearm
US16797A (en) Improved nipple for discharging or withdrawing cartridges from breech-loading fire
Goddard The valentine day massacre: a study in ammunition-tracing
US2248970A (en) Firearm
US577026A (en) Friedrich eduard heinrich
NO151870B (no) Tann for en ansetterenhet
SU1733905A1 (ru) Спортивный самозар дный пистолет со свободным затвором
DE3628098C2 (no)
NO154283B (no) Skytevùpen med ladbart magasin.
US51959A (en) Improvement in breech-loading fire-arms
US12244A (en) Improvement in fire-arms
US3366010A (en) Gun firing mechanism
US82908A (en) Daniel werner
RU2576853C1 (ru) Стрелковое оружие - 2