NO120661B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO120661B
NO120661B NO168527A NO16852767A NO120661B NO 120661 B NO120661 B NO 120661B NO 168527 A NO168527 A NO 168527A NO 16852767 A NO16852767 A NO 16852767A NO 120661 B NO120661 B NO 120661B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
boom
loading
hoist
load
block
Prior art date
Application number
NO168527A
Other languages
English (en)
Inventor
H Sprengel
Original Assignee
Blohm Voss Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Blohm Voss Ag filed Critical Blohm Voss Ag
Publication of NO120661B publication Critical patent/NO120661B/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C23/00Cranes comprising essentially a beam, boom, or triangular structure acting as a cantilever and mounted for translatory of swinging movements in vertical or horizontal planes or a combination of such movements, e.g. jib-cranes, derricks, tower cranes
    • B66C23/60Derricks
    • B66C23/605Derricks employing ships' masts

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)

Description

Skipslasteinnretning.
Foreliggende oppfinnelse angår en lasteinnretning for skip med en mellom to master svingbar lastebom som er leddbart opplagret på skipsdekket, med dobbelt bomløfterføring og med to innbyrdes uavhengige bomløftervinsjer, idet det øverst på lastebommen og foran på mastene er anordnet føringsinnretninger som automatisk leder bomløfterlinene og som ved lastebommens øvre ende på en tverrakset hodebolt på en side er anordnet med en om bolten svingbar taljependel. En slik innretning er f.eks. kjent fra tysk patentskrift nr. 1 181 088.
Ved disse kjente skipslasteinnretninger oppnås at man sammen med lastebommen kan svinge fritt også bommens lasttaljeblokk.Herved vil disse innretningene imidlertid kreve temmelig kompliserte lineføringer for lastevinsjene, idet det særlig trenges en mer eller mindre komplisert taljependel gjennom hvilken føres de halende parter av lasttaljeblokken som deretter kan nå masthodene. Spesielt ved håndtering av nyttelaster med forholdsvis liten vekt - cå. 40 tonn og mindre - står de for denne kompliserte lineføring nødvendige omkostninger ikke riktig i samsvar med de sammenlikningsvis små laster som skal beveges.
Formålet for foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe et lasteutstyr som utmerker seg ved en vesentlig forenkling av den for lasttaljeblokken nødvendige lineføring, idet det sørges for at lastebommen med sin lasttaljeblokk, som tidligere kjent, kan svinge fritt mellom to master uten noen manuell eller maski-nell håndtering, men at man ved håndtering av nyttelaster med forholdsvis liten vekt kan gi avkall på bruken av to lastevinsjer som griper inn ved begge ender av lasttaljeblokken.
Skipsladeinnretningen ifølge oppfinnelsen karakteriseres ved at taljependelen ved sin nedre ende er anordnet med en svivel i hvilken den øvre lasttaljeblokken av lasttaljeh er dreibart anordnet, og at taljens halende part på i og for seg kjent måte er ført nedover langs lastebommen, idet det på lastebommen og den øvre taljeblokken er samvirkende organer slik at taljen, ved den relative bevegelsen mellom den øvre lasttaljeblokk og lastebommen, ved svingningen av lastebommen gjennom mastenes plan, dreies om aksen til svivelen.
Det er funnet at en lastevinsj som er dimensjonert i samsvar med løftehastigheten ved en ende av lasttaljeblokken og anordningen av en fast part (Hundsfott) oppfyller alle de stilte siktemål som ønskes oppnådd. Ved lasteinnretningen ifølge oppfinnelsen gir man sSledes avkall på føringen av den halende part av lasttaljeblokken til den ene mast og av palen (Hundsfott)
til den andre mast, og man fører den halende part nedover langs lastebommen over en styreblokk på kjent måte til lastevinsjen, mens den andre ende av lasttaljeblokken er festet som fast part ved en av de to lasttaljeblokker. Ved siden av den forenklete konstruksjon av lastebom-kammen bevirker den konvensjonelle føring av den halende part av lasttaljeblokken dessuten at lineføringer i de to bomløftertaljer - som i og for seg kjent - ikke blir redusert med lineføringer. i den halende part og i den faste part, hvorved arbeidsområdet ved svingningen økes og stabiliteten av lasteutstyret forhøyes.
Det er videre kjent ved skipsderriker å feste en styreblokk leddbart under mellomkopling av en svivel, særlig på lageret av en lasteinnretning. Derved er det prinsipielt mulig å dreie denne blokken om svivelaksen, men ved den kjente innretning oppnås ikke, som ved oppfinnelsesgjenstanden, en omdreining av lasttaljeblokken under svingningen av lastebommen gjennom mastenes plan ved den relative bevegelse mellom lastebommen og den øvre lasttaljeblokk ved hjelp av mekaniske overførings-midler.
Ved en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen er videre på den øvre lasttaljeblokk på hver side anordnet en vende-•plate som vekselvis til begge sider samarbeider med en på lastebommen anordnet kam. I dette tilfelle benyttes hevarmvirkningen til vendeplaten og kammen for å overføre relativbevegelsen mellom lastebommen og den øvre lasttaljeblokken for omdreining av laste-taljen. Man kan imidlertid også velge andre kjente overførings-midler, f.eks. en tannhjul- eller friksjonshjul-overføring.
Det er også hensiktsmessig at den øvre lasttaljeblokk f.eks. består av flere under hverandre anordnete skiver. Disse skiver har den oppgave å hindre et eksentrisk trekk av den halende part i forhold til svivelen.
Det er videre fordelaktig å sørge for at ved en flerskivet øvre lasttaljeblokk har den til enhver tid øvre skive større diameter enn de nedre skiver. Det er hensiktsmessig at aksen til den nedre skiven i den to-skivete lasttaljeblokk i forhold til den øvre skiven er forskjøvet til den halende parts side.
For øvrig er svivelen, som i og for seg kjent, opphengt leddbart på taljependelen, slik at de opptredende vippekrefter ved større slagsider av skipet ikke kan innvirke på lineskivene av lasteblokken og på opplagringen av svivelen.
En utførelsesform for oppfinnelsen skal beskrives under henvisning til vedlagte tegninger, hvor: Fig. 1 erv et perspektivisk oppriss av lasteinnretningen. Fig. 2 er et skjematisk riss som viser tre drifts-stillinger av lastebommen. Fig. 3 viser lastebommens øvre område i forstørret målestokk. Fig. 4 viser lastebommen skjematisk sett ovenfra i de forskjellige driftsstillingene.
I henhold til fig. 1 er det på et dekk mellom to ikke ytterligere tegnede luker anbrakt to tverrskips på skrå utover-rettete hule lastebommaster 2. Mellom mastene 2 er det på kjent måte i et lager 4 opplagret en lastebom 3. Lastebommen 3 har i sin øvre ende en hodebolt 5 som er anordnet på tvers av lastebommen 3. Hodebolten 5 bærer på den ene side en svivel 6 for befestigelse av en bomløftertalje 7 som på kjent måte blir holdt fast ved hjelp av forbindelsestangen 8. Den samme anordning befinner seg også på den andre siden av lastebommen 3 på hodebolten 5, riktignok utenfor en lasttaljependel som skal beskrives senere.
Bomløfterlinene 9 fører til 360° dreibare, hule hoder 10 på mastene 2, på hvilke bomløftertaljene 11 er anbrakt. De halende parter 12 av bomløfterlinene 9 føres, som kjent, fra bomløftertaljene 7 over til de på de dreibare mastehoder 10 anordnete ledeskiver 13 i mastene 2 og over ledeskiver 14, 15 gjennom en spalte i masteveggen ut av mastene 2 til de respek-tive vinsjtromler som ikke er vist. En øvre lasttaljeblokk 16 er anbrakt på lasttaljependelen 17 som er opphengt sideveis dreibar om hodebolten 5. På lasttaljependelen 17 er det anordnet en svivel 18 i hvilken igjen den øvre lasttaljeblokken 16 er opphengt.
Ved den øvre lasttaljeblokken 16 er det anordnet vende-platerl9 (fig. 2) og på lastebommen 3 en kam 20 som ved svingning av lastebommen 3 gjennom mastenes 2 plan, automatisk dreier den øvre lasttaljeblokk rundt, slik at en halende part 21 til en heiseline 22 til stadighet løper riktig på og av den øvre lasttaljeblokk 16.
Den ene ende 25 av heiselinen 22 er eksempelvis festet til den nedre lasttaljeblokk 23 med lastekrok 24, mens den halende part 21 til lastelinen 22 eksempelvis føres fra den øverste skive i lasttaljeblokken 16 i lastebommens 3 retning på kjent måte til en ledeskive 27, som eksempelvis er festet til foten av lastebommen 3 eller til lageret 4 og derfra til den tilhørende lastevinsjtrommel (ikke vist).
I fig. 3 er de bygningsmessige enkeltheter ved lasteutstyret i henhold til oppfinnelsen vist i forstørret målestokk.
Det er den stilling som den øvre lasttaljeblokk 16 inntar som
er anskueliggjort når den på senere beskreven måte blir dreiet ca. 90° i forhold til sin forrige arbeidsstilling ved hjelp av vendeplatenj19 og kammen 20. På den høyre side henger lasttaljependelen 17 dreibart om hodebolten 5, hvilken er festet på tvers av lastebommen 3 ved dennes øvre ende. I lasttaljependelen 17 henger i svivelen 18 den øvre lasttaljeblokk 16 som f.eks. om-fatter to skiver. Por å unngå en skamfiling av heiselinen 22
og den halende part 21 mot hverandre og mot skivene, er for det første begge skiver anordnet under hverandre og for det andre oppviser den øvre skive en noe større diameter enn den nedre. Ved at de to lineskiver i den øvre lasttaljeblokk 16 henger under hverandre, forhindres at det gjennom den halende part 21 utøves et eksentrisk drag - pådratt aksen til svivelen 18 - på den øvre heisetaljeblokken 16, hvorved denne måtte dreie seg noe, slik at den halende part 21 ikke løp nøyaktig på eller av sporet i lasttaljeblokkens 16 øverste skive. Vendeplatene 19
er i rett vinkel til lineskiveplanet - kort under svivelen 18 - fast anbrakt på den øvre lasttaljeblokk 16. Kammene 20 befinner seg i tilsvarende høyde på lastebommen 3, slik at de ved svingning av lastebommen 3 gjennom mastenes 2 plan dreier den øvre lasttaljeblokk 16 ved hjelp av en av vendeplatene 19. På kjent måte er svivelen 6 og forbindelsesstangen 8 med bomløftertaljen 7 dreibart anbrakt på den venstre sidé av lastebommen 3 på hodebolten 5. På samme måte er disse deler på den høyre side av
lastebommen 3 anbrakt utenfor lasttaljependelen 17. For om nød-vendig å oppnå en symmetrisk anbringelse av begge bomløfterlinene 9 i forhold til lastebommens 3 midtlengdeakse, er det også mulig å flytte bomløfterlineforbindelsen (på venstre side i fig. 3)
så langt utover at den tilhørende svivel 6 har den samme avstand fra aksen til bommen 3 som svivelen på den venstre side utenfor lasttaljependelen 17. Lasttaljeblokken 16 henger dermed på den ene side av lastebommen 3 i fig. 3 - eksempelvis på den høyre side - og går derved fri av lastebommen 3 ved svingning hvorved lasttaljeblokken 16 blir dreiet automatisk om svivelen 18 slik at den halende part 21 stadig løper riktig på og av den øverste skive i lasttaljeblokken 16. Forholdet mellom lengden av lastebommen 3 og høyden av mastene 2 kan velges etter ønske svarende til de foreliggende krav. Bygningsmessige endringer gis ikke for utformingen av lastebomhodet.
Virkningsmåten til anordningen i henhold til oppfinnelsen er følgende: Lastebommen 3 er svinget ut til stillingen A i fig. 2. Den halende part 21 av heiselinen løper fra den øverste skive i lasttaljeblokken 16 langs lastebommen 3 ned over ledeelementer til den tilhørende heisevinsj som ikke er vist. Hvis lastebommen 3 ved hjelp av bomløfterlinene 9 (fig. 1) blir dratt til den loddrette eller tilnærmet loddrette stilling mellom mastene 2 (stilling B i fig. 2) så svinger heiselinen 22 om hodebolten 5 sideveis ved siden av lastebommen 3. I denne driftsstilling av lastebommen 3 blir den øvre lasttaljeblokken dreiet om svivelen 18 på lasttaljependelen 17 ved hjelp av kammen 20 og en av vendeplatene 19 på den øvre lasttaljeblokken tilnærmet 90°. Heiselinen 22 med den nedre lasttaljeblokk 23 og lastekroken 24 blir trukket ut og dreier fritt ned. Den må bare trekkes såvidt høyt opp at den nedre lasttaljen sammen med lastekroken 24 går fri, d.v.s. at den ikke blir hindret av vinsjer og andre på dekket 1 anbrakte deler. Fra stillingen B i fig. 2 kan lastebommen 3 som følge av et lett drag trekkes mot høyre til stillingen C i fig. 2. Ved svingning av lastebommen 3 mot høyre til stillingen C blir den øvre lasttaljeblokk 16 ved hjelp av kammen 20 på lastebommen 3 og en vendeplate ytterligere dreiet på samme dreiemåte om svivelen 18, slik at den til slutt vil samvirke mellom kammen 20, vendeplaten 19 og drag i den halende part 21 til den øvre lasttaljeblokk 16 med heislinen 22 såvel som den nedre lasttaljeblokk 23 og lastekroken 24 blir dreiet praktisk talt 180° like overfor den i fig. 2 viste stilling.
I stillingen C er bommen 3 eksempelvis blitt svinget til høyre. Den halende part 21 til heiselinen 22 løper nu på samme måte over ikke viste ledeelementer til den tilhørende heisevinsj-trommel. Ene og alene heiselinen 22 er dreiet ca. 180° om svivelen like overfor stillingen A.
Denne meget enkle svingemanøvre krever ingen opplæring av betjeningsmannskapet. Lastebommen 3 blir ved hjelp av bom-løf tervinsjene trukket til den tilnærmete loddrette likevekts-stilling på ny gjennom firing av bomløftervinsjen brakt i den nye arbeidsstilling. På de-.i nedre lasttaljeblokken 23 kan det som før etter behov anbringes befestigelseselementer som enkelt-kroker, dobbeltkroker eller sjakler. Som før er det også, hvis ikke annet særlig er nevnt, på den nedre lasttaljeblokk 23 til heiselinen 22 festet et sviveløye i hvilket de forskjellige befestigelseselementer kan påhenges.
Ved å føre den halende part 21 til heiselinen 22 ned langs bommen 3 blir bomløfterlinene 9 ikke avlastet for draget i den halende part 21, hvorved føringen av lastebommen 3 ved hjelp av bomløfterlinene 9 blir kraftigere, hvilket spesielt ved mindre nyttelaster i kroken 24 og den derved naturgitte og også krevede høyere svingehastighet blir av største betydning. Det blir bare benyttet en heisevinsj med variabel ytelse i en vesentlig forenklet opphengningskonstruksjon (i dette tilfelle den nye lasttaljependel 17), hvorved de samlete omkostninger for lastebommen 3 svarende til de mindre nyttelaster blir merkbart redusert. Den ved oppfinnelsen tilveiebrakte lasteinnretning betyr således overfor de tidligere kjente og for mindre nyttelaster brukte innretninger en økonomisk løsning under bibehold
av de kjente, spesielle fordeler ved dobbeltbomløfter og for-enklingen av svingemanøvren.
I fig. 4 er på ny, sett ovenfra, illustrert virkemåten til lasteutstyret i henhold til oppfinnelsen. I den høyre halv-del av fig. 4 befinner lastebommen 3 seg eksempelvis i stillingen A, som er lik stillingen A i fig. 2. Blir nu lastebommen 3 ved hjelp av de ikke viste bomløfterliner 9 brakt i den tilnærmet loddrette stilling B, så berører den venstre vendeplate
19 i den -øvre lasttaljeblokk 16 kammen 20 på lastebommen 3 og lasttaljeblokken 16 blir svinget om den ikke viste svivel 18
mot venstre. Blir lastebommen 3 deretter på ny brakt til stillingen C ved å fire bomløfterlinen 9, så blir lasttaljeblokken 16 ved draget i den halende part 21 av egenvekten til heiselinen 22 med den nedre talje 23 og kroken 24, som nu virker ved dreining av lasttaljeblokken 16 ca. 80° eksentrisk i forhold til den ikke viste svivel 18 (fig. 1, 2 og 3), på en praktisk måte dreiet videre like overfor utgangsstillingen A. Den venstre side av fig. 4 viser skjematisk den samme bevegelse i omvendt retning.
Gjennom oppfinnelsen er det tilveiebrakt en skipslasteinnretning som for mindre nyttelaster ved forenklet byggemåte har de samme fordeler som de kjente utførelsesformer har, og som dessuten ved måten hvorpå den halende part til heiselinen føres, gir en sikrere behandling (svingning) av lastebommen, hvilket spesielt ved mindre nyttelaster er en fordel, idet denne nødvendigvis losser hurtigere, d.v.s. også beveger seg hurtigere og svinger hurtigere.
Dette nye lasteutstyr er spesielt egnet for lasting og lossing av containere, hvor et stort antall på en hurtig, nøy-aktig og sikker måte kan bringes ombord og fra borde.

Claims (6)

1. Skipslasteinnretning med en mellom to master svingbar lastebom som er leddbart opplagret på skipsdekket, med dobbelt bomløfterføring og med to innbyrdes uavhengige bomløftervinsjer, idet det øverst på lastebommen og foran på mastene er anordnet føringsinnretninger som automatisk fritt leder bomløftertaljen, og at det ved lastebommens øvre ende, på den ene siden av denne, er anordnet en svingbar taljependel som er lagret på en hodebolt hvis akse går perpendikulært på bomaksen, karakterisert ved at taljependelen (17) ved sin nedre ende er anordnet med en svivel (18) i hvilken den øvre lasttaljeblokken (16) av lasttaljen (22) er dreibart anordnet, og at taljens halende part (21) på i og for seg kjent måte er ført nedover langs lastebommen (3), idet det på lastebommen og den øvre taljeblokken er samvirkende organer slik at taljen (22) , ved den relative bevegelsen mellom den øvre lasttaljeblokk (16) og lastebommen (3), ved svingningen av lastebommen (3) gjennom mastenes plan, dreies om aksen til svivelen (18).
2. Skipslasteinnretning som angitt i krav 1, karakterisert ved at på den øvre lasttaljeblokk (16) på hver side er anordnet en vendeplate (19) som til begge sider vekselvis samvirker med en på lastebommen (3) anordnet kam (20).
3. Skipslasteinnretning som angitt i krav 1 eller 2, karakterisert ved at den øvre lasttaljeblokk (16) består av f.eks. flere under hverandre anordnete skiver.
4. Skipslasteinnretning som angitt i krav 1-3, karakterisert ved at de øvre skiver ved en flerskivet øvre lasttaljeblokk (16) alltid oppviser litt større diameter enn de nedre.
5. Skipslasteinnretning som angitt i krav 1-4, karakterisert ved at aksen gjennom den nedre skiven i den toskivete lasttaljeblokken (16) er forskjøvet til siden i forhold til den øvre skive for den halende part (21).
6. Skipslasteinnretning som angitt i krav 1-5, karakterisert ved at svivelen (18) på i og for seg kjent måte er leddet opphengt i lasttaljependelen (17).
NO168527A 1966-11-18 1967-06-08 NO120661B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DEB89882A DE1260334B (de) 1966-11-18 1966-11-18 Schiffsladevorrichtung

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO120661B true NO120661B (no) 1970-11-16

Family

ID=6984994

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO168527A NO120661B (no) 1966-11-18 1967-06-08

Country Status (12)

Country Link
US (1) US3446363A (no)
BE (1) BE699323A (no)
DE (1) DE1260334B (no)
DK (1) DK133185C (no)
ES (1) ES341630A1 (no)
FI (1) FI47551C (no)
FR (1) FR1530063A (no)
GB (1) GB1123040A (no)
GR (1) GR33826B (no)
NL (1) NL6709398A (no)
NO (1) NO120661B (no)
SE (1) SE308673B (no)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3768664A (en) * 1972-01-12 1973-10-30 Warnowwerft Warnemuende Veb Ship loading boom installation having loading and suspension tackles and automatic guide blocks for positioning the suspension tackle by the load tackle
US4174579A (en) * 1978-03-03 1979-11-20 Bucyrus-Erie Company Twin boom dragline
NL8005327A (nl) * 1980-09-24 1982-04-16 Itrec Bv Hijswerktuig, in het bijzonder drijvende bok.
CN114275719B (zh) * 2020-09-27 2023-09-05 上海梅山钢铁股份有限公司 水沟雨水盖板专用吊具

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2517249A (en) * 1946-09-27 1950-08-01 Serrell Peter Van Horne Combined front and side shackle block
US2546683A (en) * 1947-01-17 1951-03-27 Nat Supply Co Crown and traveling blocks and a reeving system therefor
GB766718A (en) * 1954-02-11 1957-01-23 Heinrich Wilhelm Arthur Von Di Improvements in or relating to ships' derricks
DE1205414B (de) * 1961-05-24 1965-11-18 Ministerul Metalurgiei Si Cons Schiffsladeeinrichtung mit zwischen zwei Saeulen schwingendem Ladebaum
US3226088A (en) * 1963-07-16 1965-12-28 American Telephone & Telegraph Apparatus for pulling cable through underground conduit
DE1181088B (de) * 1963-10-12 1964-11-05 H C Stuelcken Sohn Schiffsladevorrichtung mit Ladebaum und Blockwippe zum freien Durchpendeln der Ladetalje zwischen den Pfosten
DE1201715B (de) * 1964-04-17 1965-09-23 H C Stuelcken Sohn Schiffsladevorrichtung mit Ladebaum und zwei Blockwippen zum freien Durchpendeln beider Ladetaljen zwischen den Pfosten

Also Published As

Publication number Publication date
DK133185C (da) 1976-10-04
DK133185B (da) 1976-04-05
GR33826B (el) 1968-02-08
FR1530063A (fr) 1968-06-21
SE308673B (no) 1969-02-17
ES341630A1 (es) 1968-07-01
DE1260334B (de) 1968-02-01
GB1123040A (en) 1968-08-07
US3446363A (en) 1969-05-27
NL6709398A (no) 1968-05-20
FI47551B (no) 1973-10-01
FI47551C (fi) 1974-01-10
BE699323A (no) 1967-11-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO168527B (no) Analogifremgangsmaate ved fremstilling av terapeutisk aktive alkanderivater.
US2805781A (en) Load stabilized crane
NO149308B (no) Fremgangsmaate for desoksygenering av vann
NO157817B (no) Analogifremgangsmaate ved fremstilling av terapeutisk aktive glycinamidderivater.
NO148025B (no) Fremgangsmaate og anordning til aa kompensere den relative vertikale bevegelse mellom et kranunderlag og et lastested
NO120661B (no)
US3254775A (en) Anti-swing damping means for cranes
US2187714A (en) Means for the launching and recovery of water-borne craft from and to ships
US2830710A (en) Cargo hoisting apparatus
US3446362A (en) Derrick for ships
US2222066A (en) Deck hoisting gear
US3709375A (en) Cranes
US2036386A (en) Crane
US3353687A (en) Cranes
US1970240A (en) Portable crane
NO751374L (no)
US2386475A (en) Level luffing jib crane
NO124980B (no)
NO165141B (no) Anordning paa fartoey for aa loefte over bord og ombord boeyestasjoner eller tilsvarende anordninger eller apparatkombinasjoner.
NO118695B (no)
NO164599B (no) Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktivt 7-d-mandelamido-3-(1-sulfometyl-tetrazol-5-yl)-tiometyl-3-cefem-4-karboksylsyre-mononatriumsalt.
US3451559A (en) Non-slewing luffing crane
NO148952B (no) Skipsderrikkran.
US2944680A (en) Cargo hoisting apparatus
NO125147B (no)