NL8201430A - Voederbijvoegsel voor het fokken van kleine dieren en werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit. - Google Patents

Voederbijvoegsel voor het fokken van kleine dieren en werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit. Download PDF

Info

Publication number
NL8201430A
NL8201430A NL8201430A NL8201430A NL8201430A NL 8201430 A NL8201430 A NL 8201430A NL 8201430 A NL8201430 A NL 8201430A NL 8201430 A NL8201430 A NL 8201430A NL 8201430 A NL8201430 A NL 8201430A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
feed
meat
taste
flavoring substances
vegetable flavoring
Prior art date
Application number
NL8201430A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Licencia Talalmanyokat
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Licencia Talalmanyokat filed Critical Licencia Talalmanyokat
Publication of NL8201430A publication Critical patent/NL8201430A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K50/00Feeding-stuffs specially adapted for particular animals
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K20/00Accessory food factors for animal feeding-stuffs
    • A23K20/10Organic substances

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Fodder In General (AREA)
  • Feed For Specific Animals (AREA)

Description

' N/30.891-Kp/Pf/vdM r * - 1 -
Voederbijvoegsel voor het fokken van kleine dieren en werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit.
De uitvinding heeft betrekking op een voederbij voegsel voor het fokken van kleine dieren, in het bijzonder het houden van pluimvee en konijnen en verder op een werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit, vooral van de smaak 5 van pluimveevlees.
Het is bekend, dat het vlees van kleinvee, dat overwegend of uitsluitend met kunstmatig bereide voeder-mengsels wordt gevoerd, een onspecifieke, enigszins vage smaak en dikwijls zelfs een onaangename bijsmaak heeft. Met 10 veel vismeel gevoerde Broilerhaantjes smaken bijv. naar vis.
In het bijzonder is dat het geval bij het intensieve houden van de dieren.
Het onder extensieve omstandigheden op het erf of in de tuin gehouden pluimvee dekt zijn voedselbehoefte 15 uit zeer verschillende natuurlijke bronnen en ook het extra gegeven voer is zeer rijk aan afwisseling: graankorrels, mais, aardappels, keukenafval, etensresten, enz. Daarbij komen nog verschillende plantendelen, zoals gras, onkruid, bladeren en zaadkorrels? wormen, insecten en klein ongedierte maken het 20 brede spectrum van de voedingsbronnen volledig, welke het vlees van de in huis en tuin gehouden hoenderen zijn karakteristieke smaak verlenen.
Het vlees van de in de intensieve pluimveehouderij op grote economische schaal met kunstmatig bereide 25 krachtvoermengsels gevoederde dieren heeft, zoals algemeen bekend is, een minder goede consistentie, een slappe smaak en dikwijls een onaangename bijsmaak. Dat is in de eerste plaats terug te leiden tot de gemelde fabrieksmatig bereide voedermengsels, o.a. op hun samenstelling (bijv. vismeel), op de in 30 de voedermengsels verlopende biologische en chemische veranderingen (bijv. ranzig worden, schimmelen, eiwitontleding) en op de aan de voedermengsels toegevoegde geneesmiddelen, chemicaliën en de de gewichtstoename vergrotende middelen. Bij de voedering worden dikwijls geneeskrachtige stoffen en biologisch 35 werkzame stoffen gebruikt, zonder dat er rekening, mee wordt 8201430 - 2 - gehouden, hoe zeer deze middelen de smaak van het vlees beïnvloeden.
Voor verhoging van de opbrengst aan vlees, ja zelfs voor de verbetering van de consistentie van het vlees 5 zijn talrijke bijvoeg- en aanvullingsstoffen bekend, maar geen middel is in de handel, waarmee de smaak van het vlees in gunstige zin zou kunnen worden beïnvloed. Voor de aparte deelproblemen, bijv. voor de bestrijding van de onaangename bijsmaak van in de pluimveehouderij met fabrieksmatig bereide 10 voedermengsels gevoederde braadhaantjes werden deeloplossingen uitgewerkt, die echter op deze of andere gronden geen ingang in de praktijk hebben gevonden. Zo werd bijv. gevonden dat de op vis lijkende bijsmaak van gedurende 4 weken met vismeel gevoerde kuikens bestreden kan worden wanneer men aan het voe-15 dermengsel 80 IE Tokoferol (vitamine E) toevoegt. Deze toevoeging is echter voor de pluimveehouderij op grote schaal te duur. In de Amerikaanse vakliteratuur zijn verder zwavelhoudende verbindingen vermeld, die de smaak: van het vlees zouden veranderen. Ook werd geprobeerd de dieren naast de kunstmatig 20 bereide voedermengsels de voor het bereiken van de natuurlijke vleessmaak benodigde natuurlijke stoffen bij te voeren, maar ook deze pogingen hadden een negatief resultaat. De grond daarvoor ligt in het feit, dat in de intensieve pluimveehouderij de dieren slechts zeer moeilijk en ten koste van de ge-25 wichtstoename op het gebruik van andersoortige voedingsstoffen kunnen worden omgeschakeld.
Doel van de uitvinding was dan ook een voeder-bijvoegsel te vinden, dat de smaak van het vlees van kleinvee, in het bijzonder van pluimvee, verbetert en verder een werk-30 wijze uit te werken, waarmee dit voederbijvoegsel in de intensieve pluimveehouderij de dieren in goed verteerbare vorm gevoerd kan worden.
Thans werd gevonden, dat bepaalde smaak- en aromastoffen van plantaardige oorsprong, verder de in plant-35 aardige aromastoffen en/of hun componenten aanwezige verbindingen de smaak van intensief gehouden dieren, bijv. van kippen, ganzen, kalkoenen, konijnen, gunstig beïnvloeden.
Onderwerp van de uitvinding is derhalve een voedermiddelbijvoegsel, dat in het dierlijke organisme wordt 8201430 ' r & - 3 - benut, de smaak van het vlees gunstig beïnvloedt en uit tenminste twee verschillende plantaardige aromastoffen1, verder evt. in andere plantaardige aromastoffen en/of hun componenten aanwezige verbindingen en eventueel smaakversterkers bestaat.
5 Onderwerp van de uitvinding is verder een werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit, in het bijzonder van de smaak van pluimveevlees. Voor de werkwijze is het kenmerkend, dat men aan het voer van intensief gehouden dieren, in het geval van opfokken in meerdere fasen, aan 10 slechts het in de laatste fase gevoerde eindvoer, in een hoeveelheid van 10-400 mg per kg lichaamsgewicht een voederbij-voegsel bijmengt, dat in het dierlijke organisme wordt benut, de smaak van het vlees gunstig beïnvloedt en uit tenminste twee verschillende plantaardige aromastoffen, verder evt. in 15 andere plantaardige aromastoffen en/of hun componenten aanwezige verbindingen en evt. smaakversterkers bestaat.
Als smaak- en aromastoffen van plantaardige oorsprong komen in aanmerking: kaneel-, citroen-, sinaasappel-, anijs-, komijn-, uien-, knoflook-, eucalyptus-, koriander-, 20 selderie-, tijm-, gember-, peterselie-, pastinaak-, geranium-, en ilang-ilangolie, alsmede de mengsels van deze componenten.
Het voederbijvoegsel volgens de uitvinding kan verder verbindingen bevatten, die in plantaardige aromastoffen of hun componenten aanwezig zijn, maar ook synthetisch kunnen worden 25 bereid. Als voorbeelden van dergelijke verbindingen kunnen worden genoemd: d-limoneen, anijsaldehyde, diacetyl, carvon, protocatechu-aldehydemethyleenether, ethylbutyraat, benzyl-butyraat, geronylacetaat, selineen, vanillien, cymol, 3,4-mentheen, n-decylaldehyde, terpinoleen, terpineen, carvomen-30 thol, terpineol, eucalyptol, eugenol, d-camfeen en kaneelalde-hyde.
Bij voorkeur bevatten de voederbijvoegsels volgens de uitvinding ook smaakversterkers, die op synergisti-sche manier de werking van de aromastoffen verhogen. Als 35 smaakversterkers zijn bijv. lavasolie (lavas = Levisticum officinale) en glutamaat geschikt. De smaakversterkers worden bij voorkeur in een hoeveelheid van ca. 2 % toegevoegd.
De samenstelling van het voederbijvoegsel 8201430 - 4 - ί > wordt gekozen afhankelijk van de werking welke bereikt moet worden. Voor bijvoegsels aan konijnenvoer is een andere samenstelling optimaal dan voor ganzen of kalkoenen. Ook voor één en dezelfde pluimveesoort kunnen verschillende samenstellingen 5 optimaal zijn: voor het opfokken van braadganzen is een andere samenstelling noodzakelijk dan in het geval van mestganzen, waarvan het hoofdprodukt de grote ganzelever is.
De bijvoegsels volgens de uitvinding bevatten tenminste twee verschillende aromastoffen van plantaardige 10 oorsprong. Bij de toepassing van slechts één aromastof of slechts synthetische componenten is het resultaat minder bevredigend .
De bijvoegsels volgens de uitvinding kunnen ook gunstig inwerken op de voedselvertering, een grotere voer-15 opname tot gevolg hebben en in sommige gevallen ook minder waardevol of op zich voor gebruik ongeschikt voer geschikt voor voed'eringen maken. Deze werkingen zijn echter secundair en niet in elk geval na te streven. De primaire werking van de bijvoegsels volgens de uitvinding bestaat uit het feit dat het 20 vlees van de dieren een aangename, karakteristieke smaak heeft, welke lijkt op de smaak van extensief met veelzijdige natuurlijke voeding groot gebrachte dieren. Om deze werking te bereiken wordt aan het fabrieksmatig bereide voedermengsel per kg lichaamsgewicht berekend 1Q-4Q0 mg van het voederbijvoegsel 25 volgens de uitvinding toegevoegd.
De toevoeging van het voederbijvoegsel hoeft niet beslist gedurende de gehele fokduur te geschieden. Het intensieve houden van kippen bijv. verloopt in drie fasen; a) in de eerste fase tot aan de leeftijd van 3-4 weken, wordt een z.g. "kweekvoeder" toegediend, dat in het 30 algemeen een hoger eiwitgehalte (23 %) vertoont en de vertering bevorderende, de gewichtstoename verhogende stoffen, bijv. Zn-barithracine, coccidiostatica (flavomycine) en 3000-3200 kcal metaboliseerbare energie bevat. Verder bevat het kweekvoeder 1 % calcium, 0,8 % fosfor, alsmede de vitaminen A, D, 35 E en K, waarvan de hoeveelheid in de latere fasen wordt verlaagd.
b) Het in de tweede fase, vanaf de derde tot 8201430 * - 5 - vierde week, gegeven voer bevat reeds minder eiwit (20 %) en ook het calcium-· en fosforgehalte is lager (0,9 %, resp. 0,6-0,7 %). De hoeveelheid van de in vet oplosbare vitaminen is geringer, het gehalte aan vitamine B blijft echter onveranderd, 5 hetgeen een onaangename reuk en smaak tot gevolg heeft. De premix bevat ook seleen en biotine.
c) In de zesde, zevende en achtste week wordt z.g. "afsluitvoer" gegeven, dat 16,5-17 % eiwit bevat. De in vet oplosbare vitaminen worden slechts in minimale hoeveelheid 10 toegediend. De premix bevat geen seleen, het gehalte aan vitamine E blijft onveranderd.
Door proeven werd vastgesteld dat het voldoende is het voederbijvoegsel volgens de uitvinding slechts in de derde fase te gebruiken, d.w.z. in het afsluitvoer te 15 mengen. Het vlees van de haantjes lijkt wat betreft smaak op het vlees van de onder extensieve, natuurlijke omstandigheden gehouden haantjes.
De voedermiddelbijvoegsels volgens de uitvinding kunnen bij het intensieve houden voor het fokken van 20 Broilerhaantjes, vleesganzen, ganzelevers, kalkoenen en konijnen met succes worden gebruikt.
De uitvinding wordt aan de hand van de volgende voorbeelden nader toegelicht.
VOORBEELD I
25 In de in drie fasen verlopende opfok van
Broilers wordt in de beide eerste fasen teeltvoeder, resp. het in de tweede fase gebruikelijke voer gegeven. In de derde fase wordt aan 1 kg afsluitvoer 28 mg aromastoffen in de vorm van een met 280 ml alcohol bereide oplossing toegevoegd en homo-30 geen met het voer vermengd. Van dit voer krijgt elk haantje in 7 dagen 1,5 kg in totaal.
Het aromabijvoegsel heeft de volgende samenstelling: 60 % barbacue (bevat hoofdzakelijk uienolie, 35 resp, componenten daarvan) of uienolie 20 % komijnolie 10 % peterselieolie 8 % diallylsulfide 2 % lavasolie.
8201430 - 6 -
De componenten worden in 90 % alcohol opgelost en in deze vorm bij het voer gemengd.
Voor het inschatten van de werking wordt het vlees van de Broilers organoleptisch onderzocht. Als controle 5 dient een groep zonder aromastoffen gevoerde dieren en als standaard het vlees van onder extensieve omstandigheden gehouden haantjes. Het proeven van de in dé keuken toebereide dieren toonde aan, dat het vlees van de met gearomatiseerde voer gevoerde dieren wat betreft smaak op de standaard lijkt.
10 VOORBEELD II
Vleesganzen worden in de tweede (en daarmee laatste) fase van de opfok met een voer gevoederd dat de volgende aromabijvoegsels bevat: 50 % barbacue 15 20 % gemberolie 10 % selderieolie 10 % allylpropylsulfide 8 % kaneelaldehyde 2 % glutamaat.- 20 Het bijvoegsel met de boven genoemde samen stelling werd aan het voer in een hoeveelheid toegevoegd waarbij de ganzen per kg lichaamsgewicht tot aan de slachtrijpheid 25 mg bijvoegsel opnamen.
VOORBEELD' XII
25 Voor het opfokken van ganzen, die een zo groot mogelijke en goed smakende lever hebben, worden de ganzen gevoerd als beschreven in voorbeeld II, met het verschil echter dat het bijvoegsel de volgende samenstelling heeft: 40 % barbacue, 30 30 % anijs- en koreanderextract, 25 % levertraan en sojaolie 3 % geronylacetaat 2 % lavasolie.
De hoeveelheid bijvoegsel wordt zodanig afge- 35 past, dat de dieren per kg lichaamsgewicht 30 mg bijvoegsel opnemen.
VOORBEELD IV
Bij het fokken van kalkoenen gaat men tewerk 8201430 - 7 - volgens de in voorbeeld II beschreven manier met het verschil dat de dieren per kg lichaamsgewicht 20 mg van 'een bijvoegsel met de volgende samenstelling opnemen: 50 % barbacue 5 40 % walnootolie
10 % arachisolie VOORBEELD V
Konijnen worden gedurende de totale duur van het intensieve houden met een voer gevoederd, dat als bijvoeg-10 sel een mengsel met de volgende samenstelling bevat; 10 % pastinaakolie 20 % peterselieolie 10 % korianderolie 30 % komijnolie 15 25 % walnootolie 3 % geronylacetaat 2 % lavasolie.
De hoeveelheid van het bijvoegsel werd zodanig afgepast, dat de dieren per kg lichaamsgewicht 30 mg bij-20 voegsel opnemen.
8201430

Claims (5)

1. Voederbijvoegsel voor het houden van kleinvee, in het bijzonder voor het intensief houden van pluimvee en konijnen, met het kenmerk, dat het 5 in het dierlijke organisme benut wordt, de smaak van het vlees gunstig beïnvloedt en uit tenminste twee verschillende plantaardige aromastoffen, verder eventueel uit in andere plantaardige aromastoffen en/of hun componenten aanwezige verbindingen en uit eventueel smaakversterkers bestaat.
2. Voederbijvoegsel volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het als plantaardige aromastof kaneel-, citroen-, sinaasappel-, selderie-, komijn-, anijs-, uien-, koriander-, gember-, peterselie-, pastinaak-, geranium-, ilang-ilang-, eucalyptus- of tijmolie of mengsels 15 van deze oliën bevat.
3. Voederbijvoegsel volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het als plantaardige aromastoffen of hun componenten bevattende verbindingen kaneel-aldehyde, anijsaldehyde, geronylacetaat, selineen, terpineol, -20 eugenol, allylpropylsulfide, allyldisulfide, d-limoneen, dia-cetyl, carvon, protocatechu-aldehydemethyleenether, ethylbuty-raat, benzylbutyraat, vanillien, cymol, 3,4-mentheen, d-cam-feen, n-diethylaldehyde, terpinoleen, terpineen, carvomethol, eucalyptol of mengsels daarvan bevat.
4. Voederbijvoegsel volgens een der conclusies 1-3, met het kenmerk, dat het als smaakversterkers lavasolie en/of glutamaat bevat.
5. Werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit van kleinvee, in het bijzonder voor de verbete-30 ring van de smaak van pluimvee, met het kenmerk, dat men aan het voer van de onder intensief houden groot gebrachte dieren, in geval van opfok in meerdere fasen, bij voorkeur slechts aan het in de laatste fase gevoerde eindvoer in een hoeveelheid van 10-400 mg per kg lichaamsgewicht, een 35 voederbijvoegsel, toevoegt, dat in het dierlijke organisme wordt gebruikt, de smaak van het vlees gunstig beïnvloedt en uit tenminste twee verschillende plantaardige aromastoffen, verder evt. uit in andere plantaardige aromastoffen en/of hun componenten aanwezige verbindingen en evt. uit smaakversterkers 40 bestaat. 8201430
NL8201430A 1981-04-06 1982-04-05 Voederbijvoegsel voor het fokken van kleine dieren en werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit. NL8201430A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
HU81891A HU184529B (en) 1981-04-06 1981-04-06 Fodder complement particularly for improving the flavour of poultry meat
HU89181 1981-04-06

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8201430A true NL8201430A (nl) 1982-11-01

Family

ID=10951901

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8201430A NL8201430A (nl) 1981-04-06 1982-04-05 Voederbijvoegsel voor het fokken van kleine dieren en werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit.

Country Status (9)

Country Link
JP (1) JPS589659A (nl)
AT (1) AT377684B (nl)
CH (1) CH649445A5 (nl)
DE (1) DE3212911A1 (nl)
DK (1) DK156582A (nl)
FR (1) FR2502906B1 (nl)
HU (1) HU184529B (nl)
IT (1) IT1190760B (nl)
NL (1) NL8201430A (nl)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS615749A (ja) * 1984-06-18 1986-01-11 Mashiko Chiyouri Gijutsu Kenkyusho:Kk 揚衣が剥離しない保存性唐揚食品の製造方法
DE3727735A1 (de) * 1987-08-20 1989-03-02 Henkel Kgaa Geschmacksverbesserung von huehnereiern
EP0391886A1 (de) * 1989-03-28 1990-10-10 Peter Lenauer Nahrungs- bzw. Futterzusatzmittel
CH687053A5 (fr) * 1993-10-05 1996-09-13 Crina Additifs pour l'alimentation animale et procédé pour leur préparation.
FR2825899B1 (fr) * 2001-06-14 2004-10-01 Phytosynthese Preparation destinee a l'animal, en particulier la volaille
FR2853550B1 (fr) * 2003-04-14 2007-08-17 Phytosynthese Complement alimentaire destine a l'animal, en particulier la volaille
JP4785750B2 (ja) * 2004-12-08 2011-10-05 三栄源エフ・エフ・アイ株式会社 畜肉臭のマスキング剤
CH701425A1 (fr) * 2009-07-13 2011-01-14 Pancosma Sa Pour L Ind Des Produits Biochimiques Additif alimentaire contenant un extrait d'alliacée.
JP6344563B2 (ja) * 2014-07-31 2018-06-20 愛媛県 養殖魚用飼料及び養殖魚の養殖方法
CN107647182A (zh) * 2017-09-30 2018-02-02 无为县绿农果蔬农民专业合作社 一种能提高免疫力的龙虾饲料

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB892855A (en) * 1960-01-04 1962-04-04 Maurice Brent Improvements in or relating to flavoring premixes for animal feeds
GB1145838A (en) * 1965-06-21 1969-03-19 Nicholas Palmes Bray Animal feeding stuffs
AT311776B (de) * 1969-01-09 1973-12-10 Schaette K G Geb Verfahren zum Herstellen von Beifuttermitteln
SE345374B (nl) * 1970-09-15 1972-05-29 I Sanick
US3925559A (en) * 1971-06-30 1975-12-09 Food Technology Animal feeds for herbivorous domestic animals
GB1428181A (en) * 1972-06-01 1976-03-17 Unisabi Sa Bird food
US4016294A (en) * 1974-06-28 1977-04-05 Food Technology Products Animal feeds for herbivorous domestic animals
US4166867A (en) * 1978-02-09 1979-09-04 Ralston Purina Company Palatability in horse feeds
US4169162A (en) * 1978-04-20 1979-09-25 Daylin, Inc. Soft-moist animal food

Also Published As

Publication number Publication date
ATA134682A (de) 1984-09-15
HU184529B (en) 1984-09-28
FR2502906A1 (fr) 1982-10-08
DK156582A (da) 1982-10-07
IT1190760B (it) 1988-02-24
IT8220570A0 (it) 1982-04-05
AT377684B (de) 1985-04-25
JPS589659A (ja) 1983-01-20
DE3212911A1 (de) 1982-11-18
FR2502906B1 (fr) 1986-04-18
CH649445A5 (de) 1985-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Freeland et al. Strategies in herbivory by mammals: the role of plant secondary compounds
National Research Council Carcinogens and anticarcinogens in the human diet: a comparison of naturally occurring and synthetic substances
NL8201430A (nl) Voederbijvoegsel voor het fokken van kleine dieren en werkwijze voor de verbetering van de vleeskwaliteit.
Barroso et al. Evaluation of feed attractants in juvenile Senegalese sole, Solea senegalensis
Kassahun Unleashing the exploitation of coriander (Coriander sativum L.) for biological, industrial and pharmaceutical applications
GB2118420A (en) Fodder additive for the keeping of small animals and a process for the improvement of the meat quality
Güneri A review on turmeric (Curcuma longa L.) and usage in seafood
Arviv et al. Targeted grazing of milk thistle (Silybum marianum) and Syrian thistle (Notobasis syriaca) by goats: Preference following preconditioning, generational transfer, and toxicity
Adeboye et al. Nutritional composition and sensory evaluation of cookies made from wheat and palm weevil larvae flour blends
Jang et al. A 4-week feeding study of ground red chilli (Capsicum annuum) in male B6C3F1 mice
Siddiqui et al. Grasshoppers and locusts as human foods–a comprehensive review
Adepoju Nutrient composition of termites
Chowlu et al. Use of cinnamon in diet of broiler chicken—A Review
DE602005003320T2 (de) Einen geruchsstoff enthaltender futterzusatz für tiere
Gunawan The effect of live maggot (Hermetia illucens) supplementation on organoleptic quality and yolk color of duck egg
JPH07308156A (ja) 飼料添加剤
Suliman et al. The pathological and biochemical effects of feeding fermented leaves of cassia obtusifolia’Kawal’to broiler chicks
JPS62224246A (ja) 家畜・家禽用飼料添加剤
Bassiony et al. Effect of some bioactive components of essential oils on growing rabbits performance
Ayodele et al. Nutritional Evaluation of Moringa oleifera Leaves and the Effect of Its Bio-fortification with Animal Feed on Physical Changes and Organ Weights in Male Albino Rats
Justina Aronu et al. Supplementation of hen diets with dried or freshly harvested Talinum triangulare: the effect on egg production and egg lipid profile
Minagawa Transfer mechanisms of OCP, PCB and PCT from the environment to the human body
Ukoha et al. Effects of African nutmeg spice in Aspergillus flavus infected diets on Nutrient digestibility, Haematology and Blood chemistry of Broiler chickens
Serventi et al. Fat Soluble Vitamins
Ezeokoli et al. SESSION: ANIMAL PRODUCTION/NUTRITION IMPACT OF AQUEOUS FENUGREEK (TRIGONELLA FOENUM-GRACECUMAL) SEED EXTRACT ON GROWTH PERFORMANCE AND ECONOMIC EFFICIENCY OF STARTER BROILER

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BV The patent application has lapsed