NL8102191A - Werkwijze voor het maken van ureumkorrels. - Google Patents

Werkwijze voor het maken van ureumkorrels. Download PDF

Info

Publication number
NL8102191A
NL8102191A NL8102191A NL8102191A NL8102191A NL 8102191 A NL8102191 A NL 8102191A NL 8102191 A NL8102191 A NL 8102191A NL 8102191 A NL8102191 A NL 8102191A NL 8102191 A NL8102191 A NL 8102191A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
urea
granules
solution
days
melt
Prior art date
Application number
NL8102191A
Other languages
English (en)
Inventor
Willy Prudent Van Hijfte
Luc Albert Vanmarcke
Original Assignee
Azote Sa Cie Neerlandaise
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Azote Sa Cie Neerlandaise filed Critical Azote Sa Cie Neerlandaise
Publication of NL8102191A publication Critical patent/NL8102191A/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C05FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
    • C05CNITROGENOUS FERTILISERS
    • C05C9/00Fertilisers containing urea or urea compounds
    • C05C9/005Post-treatment
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J2/00Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
    • B01J2/30Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic using agents to prevent the granules sticking together; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C05FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
    • C05BPHOSPHATIC FERTILISERS
    • C05B19/00Granulation or pelletisation of phosphatic fertilisers, other than slag
    • C05B19/02Granulation or pelletisation of phosphatic fertilisers, other than slag of superphosphates or mixtures containing them
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C273/00Preparation of urea or its derivatives, i.e. compounds containing any of the groups, the nitrogen atoms not being part of nitro or nitroso groups
    • C07C273/02Preparation of urea or its derivatives, i.e. compounds containing any of the groups, the nitrogen atoms not being part of nitro or nitroso groups of urea, its salts, complexes or addition compounds

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Fertilizers (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)

Description

* t -.
V.0. 1194
Titel: Werkwijze voor het maken van ureumkorrels.
Voor het maken van ureumkorrels zijn verschillende methoden bekend. Een daarvan is prillen, waaronder hier een methode wordt verstaan waarbij een nagenoeg watervrije ureumsmelt (met een watergehalte van hoogstens 0,1 a 0,3 gew.%) boven in een pril toren wordt versproeid 5 in een opstijgende luchtstroom van omgevingstemperatuur, waarin de druppeltjes vast worden. De aldus verkregen prils hebben een maximum diameter van niet veel meer dan 3 mm en zijn mechanisch vrij zwak.
Ureumkorrels met grotere afmetingen en betere mechanische eigenschappen kunnen worden verkregen door granulatie van een nagenoeg 10 watervrije ureumsmelt in een trommelgranulator, bijvoorbeeld door toepassing van de sferodizertechniek, zoals beschreven in het Britse octrooischrift 894.773, of in een pangranulator, bijvoorbeeld zoals beschreven in het Amerikaanse octrooischrift 4.008.064, of door granulatie van een waterige ureumoplossing in een gefluldiseerd bed, bijvoor-15 beeld zoals beschreven in de Nederlandse octrooiaanvrage 7806213.
' Bij de werkwijze volgens de laatstgenoemde publicatie wordt een wate rige ureumoplossing met een ureumconcentratie van 70-99,9 gew.%, bij voorkeur van 85-96 gew.%, in een gefluldiseerd bed van ureumdeeltjes versproeid in de vorm van zeer fijne druppeltjes met een gemiddelde 20 diameter van 20-120 micron bij een temperatuur, waarbij het water uit de op de deeltjes versproeide oplossing verdampt en ureum op de deeltjes vast wordt, onder vorming van korrels met een gewenste grootte, die 25 mm en meer kan bedragen. Daar bij deze werkwijze vrij veel vliegstof ontstaat, vooral indien de als uitgangsmateriaal gebruikte ureumoplos-25 sing meer dan 5 gew.% water, in het bijzonder meer dan 10 gew.% water bevat, wordt bij voorkeur een kristallisatievertrager voor het ureum, in het bijzonder een in water oplosbaar additie- of condénsatieprodukt van formaldehyde en ureum, aan de ureumoplossing toegevoegd, waardoor de vliegstofvorming praktisch geheel wordt onderdrukt. De aanwezigheid 30 van de kristallisatievertrager heeft tot gevolg dat de korrels tijdens hun opbouw plastisch blijven, zodat door het rollen en/of botsen tijdens de opbouw mechanisch sterke, gladde en ronde korrels kunnen ontstaan.
De aldus verkregen korrels hebben een grote breeksterkte, een grote schokweerstand en een geringe neiging tot vliegstofvorming door onder- 8102 191 -2- *- i ling schuren, en bakken bovendien niet samen, zelfs niet bij langdurige opslag, hoewel ureum van nature een sterke neiging tot samenbakken vertoont.
üreumkorrels, die volgens een der bekende methoden zijn verkregen, 5 kunnen niet worden gebruikt voor. de bereiding van heterogene binaire en temaire meststofmengsels, zoals N-P of N-P-K mengsels, door bulk blending met het goedkope superfosfaat of tripelfosfaat, daar zulke ureumkorrels met deze fosfaten niet compatibel zijn. Mengsels van zulke ureumkorrels met superfosfaat- of tripelfosfaatkorrels vervloeien na 10 enige tijd onder vorming van een onhanteerbare en onbruikbare brij. Blijkens een voordracht van G. Hoffmeister en G.H. Megar tijdens "The Fertilizer Industry Round Table" op 6 november 1975 te Washington D.C. wordt deze onverenigbaarheid veroorzaakt door een reactie volgens de vergelijking 15 Ca.(H2P04)2.H20 + 4 CO(NH2)2 -> Ca(B PO ) .4 C0(NH )2'+ H20
Door reactie van 1 mol monocalciumfosfaatmonohydraat, het hoofdbestanddeel· van superfosfaat en triperfosfaat, met 4 mol ureum wordt een ureum-monocalciumfosfaatadduct gevormd, waarbij 1 mol water vrijkomt. Daar het adduct zeer goed oplosbaar is, lost het vlot in het vrijgekomen water op 20 onder vorming van een groot volume oplossing, dat de korrels in het mengsel bevochtigt, waardoor de reactie steeds sneller om zich heen grijpt.
Tot nu toe zijn geen commercieel aanvaardbare middelen gevonden om ureum met superfosfaat of tripelfosfaat compatibel te maken. Voor bulk blending met ureum kunnen daarom vrijwel alleen de duurdere fosfaatmeststoffen 25 monoammoniumfosfaat en diammoniumfosfaat worden gebruikt.
Het doel van de uitvinding is een werkwijze te verschaffen voor het maken van ureumkorrels met uitzonderlijke eigenschappen, waaronder compatibiliteit met superfosfaat- en tripelfosfaatkorrels.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het maken 30 van ureumkorrels door prillen of granuleren van een ureumsmelt of van een waterige ureumoplossing, welke werkwijze hierdoor wordt gekenmerkt, dat de te prillen of te granuleren ureumsmelt of -oplossing een magnesium*· oxyde bevattend toevoegsel bevat.
Verrassenderwijze werd gevonden dat de volgens de uitvinding ver-35 kregen korrels in verschillende verhoudingen compatibel zijn met superfosfaat- en tripelfosfaatkorrels, waardoor zij geschikt zijn voor bulk 8102191 4 -3- blending met deze fosfaatmeststoffen. Mengsels van volgens de uitvinding verkregen ureumkorrels met superfosfaatkorrels of tripelfosfaatkorrels,
O
die onderworpen werden aan de "TVA Bottle Test" bij 27 C, waren na 7 weken nog droog, terwijl analoge mengsels met ureumkorrels, die niet 5 volgens de uitvinding waren verkregen, na 3 dagen reeds volledig vervloeid waren.
Verder werd gevonden dat de aanwezigheid van magnesiumoxyde tijdens het prillen of granuleren van een ureumsmelt of -oplossing tot gevolg heeft dat de opbouw van de korrels onberispelijk verloopt en de 10 vorming van vliegstof wordt voorkomen, terwijl bovendien de verkregen ureumkorrels een zeer grote breeksterkte en een zeer groot schijnbaar soortelijk gewicht vertonen. Zeer verrassend is verder dat de volgens de uitvinding verkregen ureumkorrels niet samenbakken, ook niet bij langdurige opslag.
15 Het magnesiumoxyde kan als zodanig (MgO) of in de vorm van volle dig gecalcineerd dolomiet (MgO + CaO) of van selectief gecalcineerd dolomiet (MgO + CaCO^) worden toegepast. Een gunstig effect wordt reeds waargenomen met een hoeveelheid toevoegsel, overeenkomend met 0,1 gew.% MgO, berekend op het ureum in de smelt of oplossing. Bij voorkeur wordt 20 het toevoegsel toegepast in een hoeveelheid, overeenkomend met 0,5-2 gew.% MgO, berekend op het ureum in de smelt of oplossing. Desgewenst kunnen ook grotere hoeveelheden worden gebruikt, maar dit biedt geen bijzondere voordelen. Het toevoegsel kan in de vorm van een poeder vóór het prillen of granuleren aan de ureumsmelt of -oplossing worden toegevoegd.
25 Bij voorkeur worden de korrels na him vorming afgekoeld tot 30°C
of tot een lagere temperatuur, bijvoorbeeld met behulp van een luchtstroon, waarvan het vochtgehalte bij voorkeur zodanig is verlaagd dat de korrels tijdens het koelen geen vocht uit de koele lucht opnemen.
De uitvinding heeft mede betrekking op compatibele, heterogene 30 kunstmestmengsels van door toepassing van de werkwijze volgens de uitvinding verkregen ureumkorrels met superfosfaat- of tripelfosfaatkorrels en desgewenst een of meer andere korrelvormige stoffen.
Behalve ureum en superfosfaat of tripelfosfaat wordt meestal een kalimeststof in het mengsel opgenomen, zoals KC1. Om segregatie van het 35 mengsel te voorkomen dienen de korrelafmetingen van de te mengen comp-nenten onderling te zijn aangepast.
8102 191 -4-
Voor nadere informatie betreffende het maken van meststofkorrels wordt voor het prillen verwezen naar het Amerikaanse octrooischrift 3.130.225, voor het granuleren in een pangranulator naar het Amerikaanse octrooischrift 4.008.064, voor het granuleren in een trommelgranulator 5 naar het Britse octrooischrift 894.773 en voor het granuleren in een gefluidiseerd bed. naar de Nederlandse octrooiaanvrage 7806213.
Het effect van de werkwijze volgens de uitvinding wordt getoond in de volgende voorbeelden. De daarin genoemde "TVA Bottle Test" dient ter bepaling van de compatibiliteit van ureumkorrels met superfosfaat-10 en tripelfosfaatkorrels. Bij deze proef werd van een mengsel van de te beproeven ureumkorrels met superfosfaat- of tripelfosfaatkorrels, dat in een gesloten fles van 120 cm^ op 27°C werd gehouden, periodiek de toestand geïnspecteerd. De waargenomen'c t oe stand wordt als volgt weergegeven: 15 Toestand van het mengsel D = droog, vrij-vloeiend W-l = vochtplekjes, maar bruikbaar W-2 = vochtig en enigszins kleverig, maar waarschijnlijk bruikbaar W-3 = door en door nat en kleverig, onbruikbaar 20 W-4 = zeer nat, onbruikbaar Ξ = hard samengebakken, onbruikbaar Door de in de voorbeelden vermelde "zakkenproef" werd de neiging tot samenbakken van de beproefde korrels bepaald. Bij deze proef werden ureumkorrels verpakt in· zakken van 35 kg, die onder een gewicht van 25 1000 kg bij 27°C werden bewaard. Na 1 maand werd het gemiddelde aantal brokken per zak vastgesteld en werd de gemiddelde hardheid van de brokken gemeten. Onder hardheid wordt hier verstaan de kracht in kg, uitgeoefend door een dynamometer om een brok van 7 x 7 x 5 cm te doen uiteenvallen.
30 De in de voorbeelden vermelde kristallisatievertrager F 80 is een in de handel onder de naam "Formurea 80“ verierijgbare, tussen -20°C en +40°C stabiele, heldere viskeuze vloeistof, die blijkens analyse per 100 gew.dln ongeveer 20 gew.dln water, ongeveer 23 gew.dln ureum en ongeveer 57 gew.dln formaldehyde bevat,, van welke hoeveelheid formalde-35 hyde ongeveer 55% als trimethylolureum is gebonden en de rest in niet-gebonden toestand aanwezig is.
8102191 -5-
Voorbeeld I
Er werden proeven uitgevoerd/ waarbij een waterige ureumoplos-sing zonder en met een bekende kristallisatievertrager (F 80) en met magnesiumoxyde als kristallisatievertrager werd versproeid in een 5 gefluidiseerd bed van ureumdeeltjes. De granulatieomstandigheden en de fysische eigenschappen van de verkregen korrels zijn vermeld in Tabel A.
8102191 - 6 - r·*
♦ V
TABEL A
Kristaliisatievertrager geen 1$ P80 0,6$ MgO 1$ MgO
Granulatieomstandigheden ureumoplossing - concentratie, gew.$ 94,6 94,5 94,5 94,5 5 - temperatuur, °C 130 130 130 130 - debiet, kg/uur 280 280 280 280 injectielucht - debiet, Nm^/uur 130 130 130 130 - temperatuur, °C 140 140 140 140 10 fluïdisatielucht - debiet, Km^/uur 850 850 850 850 - temperatuur, °C 45 64 54 58 bedtemperatuur, °C 108 105 104 104
Produkteigenschappen 15 - schijnbare dichtheid',: g/cm^ 1 ,23 1,26 1,30 1 ,31 - breeksterkte f 2,5 mm, kg 2,1 2,8 4,0 4,3 - vliegstof, g/kg 5,4 <0,1 0,1 <0,1 - zakkenproef - brokken, $ 100 10 0 0 20 - hardheid, kg 22 <0,1 0 0 - TVA Bottle Test met superfosfaat 50/50
na 1 dag W-2 W-2 D D
na 3 dagen W-4 W-4 D D
25 na 7 dagen W-4 W-4 D D
na 14 dagen W-4 W-4 W-1 D
na 21 dagen W-4 W-4 W-1 D
na 50 dagen W-4 W-4 W-1 D
met tripelfosfaat 50/50
30 na 1 dag W-2 W-2 D D
na 3 dagen W-4 W-4 D D
na 7 dagen W-4 W-4 D D
na 14 dagen W-4 W-4 W-1 D
na 21 dagen W-4 W-4 W-1 D
35 na 50 dagen W-4 W-4 W-1 D
—..... 81 02 191 ----- --------------------- - -...... - “ \ •ί· -7-
Voorbeeld II
Een volgende reeks proeven werd op analoge wijze uitgevoerd als beschreven in voorbeeld I, maar met selectief gecalcineerd dolomiet en met volledig gecalcineerd dolomiet als kristallisatie vertrager in plaats 5 van magnesiumoxyde. De granulatie-omstandigheden en de fysische eigenschappen van de verkregen korrels zijn vermeld in Tabel B.
< 8102 191------------- ------------------------------------- •J*· * -8-
TABEL B
Selectief gecalci- Volledig gecalci-Kristallisatievertrager geen neerd dolomiet neer dolomiet 1,5% 3% 1,5% 3%
Granulatieomstandigheden ureumoplossing - concentratie, gew.% 94,5 95,5 95,5 95,5 95,5 - temperatuur, °C 130 130 130 130 130 - debiet, kg/uur 200 220 220 220 220 injectielucht . - debiet, Nm3/uur 130 130 130 130 130 - temperatuur, °C 140 134 149 150 149 fluidisatielucht - debiet, Nm3/uur 850 850 850 850 850 - temperatuur, °C 58 75 66 53 57 bedtemperatuur, °C 100 98 92 95 94
Produkteigenschappen - schijnbare dichtheid, g/cin 1,22 1,29 1,31 1,29 1,32 - breeksterkte 0 2,5 mm, kg 1,9 4,0 3,9 3,7 3,4 - vliegstof, g/kg 2,2 0 0 0 0 - zakkenproef - brokken, % 100 9 7 10 23 - hardheid, kg 13 <1 <1 2 2 - TVA Bottle test na 3 da- 14 dagen 14 dagen meer dan meer dan met superfosfaat 50/50 , , gen ver- bruik- bruik- 60 dagen 60 dagen vloeid baar baar bruikbaar bruikbaar met tripelfosfaat50/50 na 3 da- 14 dagen 14 dagen meer dan meer dan gen ver- bruik- bruik- 60 dagen 60 dagen vloeid baar baar bruikbaar bruikbaar
Voorbeeld III
Een nagenoeg watervrije ureumsmelt zonder en met toegevoegd magner siumoxyde werd boven in een priltoren versproeid in een opstijgende luchtstroom van omgevingstemperatuur.
5 De fysische eigenschappen van de verkregen prils zijn vermeld in
Tabel C.
81 0 2 191 % -9-
TABEL· C
Toevoegsel geen 0,72% MgO 0,95% MgO
Produkteigenschappen - schijnbare dichtheid, g/cm^ 1,30 1,32 1,33 5 - breeksterkte 0 2,5 mm, kg 0,54 1,04 1,16 - zakkenproef - brokken, % 100 0 0 - hardheid, kg 900 - TVA Bottle Test 10 met superfosfaat 50/50 na 3 dagen meer dan meer dan vervloeid 60 dagen 60 dagen bruikbaar bruikbaar met tripelfosfaat 50/50 na 3 dagen meer dan meer dan vervloeid 60 dagen 60 dagen 15 bruikbaar bruikbaar
Voorbeeld IV
Een ureumsmelt, waaraan magnesiumoxyde was toegevoegd, werd gegranuleerd in een roterende horizontale granulatietrommel met een diameter van 90 cm en een breedte van 60 cm. De trommel was op de binnen— 20 wand voorzien van acht op onderling gelijke afstanden aangebrachte longitudinale strippen van 3,5 x 60 cm. Het toerental bedroeg 15 omw/min. De trommel werd gevuld met 60 kg ureumkorreitjes met een gemiddelde diameter van 1,8 mm en een temperatuur van 80°C. Met behulp van twee hydraulische sproeiers werd 60 kg waterige ureumsmelt (99,8 gew.% ureum), 25 waaraan 0,6 gew.% MgO was toegevoegd, met een temperatuur van 140-145°C in een hoeveelheid van ongeveer 100 kg/uur in de roterende trommel ver-sproeid over de als een regengordijn van de longitudinale strippen vallende korrels. De granulatie vond plaats bij 110°C.
o
Bij het einde van de proef werden de granules tot ongeveer 30 C 30 gekoeld en gezeefd. De produktkorrels hadden een goede rondheid en een glad oppervlak. De schijnbare dichtheid bedroeg 1,288 g/cm^ en de breeksterkte 0 2,5 mm was 3,5 kg. De vliegstofvorming bedroeg 3,9 g/kg.
De korrels vertoonden vrijwel geen neiging tot samenbakken. Mengsels met superfosfaat (50/50) en met tripelfosfaat (50/50) waren meer dan 35 60 dagen bruikbaar. De zelfanalyse van het produkt was als volgt: > 4,00 mm : 17% 4,00-2,5 mm : 46% 2,5-2,0 mm : 29% K. 2,0 mm : 8% 8102 191 gemiddelde diameter : 3,0 mm

Claims (5)

1. Werkwijze voor het maken van ureumkorrels door prillen of granuleren van een ureumsmelt of van een waterige ureumoplossing, met het kenmerk, dat de te prillen of te granuleren ureumsmelt of -oplossing een magnesiumoxyde bevattend toevoegsel bevat.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de ureum smelt of -oplossing MgO als zodanig of in de vorm van selectief of volledig gecalcineerd dolomiet bevat.
3. Werkwijze volgens conclusies 1-2, met het kenmerk, dat de hoeveelheid toevoegsel overeenkomt met ten minste 0,1 gew.% MgO, berekend . 10 op het ureum in de smelt of de oplossing.
4. Werkwijze volgens conclusies 1-3, met het kenmerk, dat de hoeveelheid toevoegsel overeenkomt met 0,5-2 gew.% MgO, berekend op het ureum in de smelt of de oplossing.
5. Compatibele heterogene kunstmestmengsels van door toepassing van 15 de werkwijze volgens conclusies 1-4 verkregen ureumkorrels met superfosfaat- of tripelfosfaatkorrels en desgewenst een of meer andere korrelvormige meststoffen, zoals KCl. 8102191
NL8102191A 1980-05-20 1981-05-04 Werkwijze voor het maken van ureumkorrels. NL8102191A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8002912A NL8002912A (nl) 1980-05-20 1980-05-20 Werkwijze voor het maken van ureumkorrels, alsmede aldus verkregen ureumkorrels bevattende kunstmestmengsels.
NL8002912 1980-05-20

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8102191A true NL8102191A (nl) 1981-12-16

Family

ID=19835332

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8002912A NL8002912A (nl) 1980-05-20 1980-05-20 Werkwijze voor het maken van ureumkorrels, alsmede aldus verkregen ureumkorrels bevattende kunstmestmengsels.
NL8102191A NL8102191A (nl) 1980-05-20 1981-05-04 Werkwijze voor het maken van ureumkorrels.

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8002912A NL8002912A (nl) 1980-05-20 1980-05-20 Werkwijze voor het maken van ureumkorrels, alsmede aldus verkregen ureumkorrels bevattende kunstmestmengsels.

Country Status (28)

Country Link
JP (1) JPS6035320B2 (nl)
AT (1) AT375917B (nl)
BE (1) BE888842A (nl)
BG (1) BG49613A3 (nl)
BR (1) BR8103139A (nl)
CA (1) CA1157288A (nl)
CS (1) CS259506B2 (nl)
DD (1) DD159040A5 (nl)
DE (1) DE3118454C2 (nl)
EG (1) EG15440A (nl)
ES (1) ES502903A0 (nl)
FI (1) FI71721C (nl)
FR (1) FR2482871B1 (nl)
GB (1) GB2077722B (nl)
GR (1) GR75604B (nl)
HU (1) HU184438B (nl)
IE (1) IE51964B1 (nl)
IN (1) IN153960B (nl)
IT (1) IT1136617B (nl)
MX (1) MX160067A (nl)
NL (2) NL8002912A (nl)
NO (1) NO151648C (nl)
PL (1) PL134458B1 (nl)
PT (1) PT73053B (nl)
SE (1) SE446625B (nl)
TR (1) TR21674A (nl)
YU (1) YU42568B (nl)
ZA (1) ZA813280B (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3117542A1 (de) * 1981-05-04 1983-02-10 Franz Josef Gattys Ingenieurbüro für Chem. Maschinen- und Apparatebau, 6078 Neu-Isenburg Verfahren zur stabilisierung von dehydratisiertem magnesiumschlorid gegen rueck-hydratisierung
GR76402B (nl) * 1981-07-03 1984-08-10 Azote Sa Cie Neerlandaise
NL8502838A (nl) * 1985-10-17 1987-05-18 Azote Sa Cie Neerlandaise Werkwijze ter vervaardiging van ureum en ammoniumsulfaat bevattende meststofkorrels.
DE4232567C1 (de) * 1992-09-29 1994-02-10 Kali & Salz Ag Verfahren zur Verhinderung einer Staubbildung beim Verladen oder Transportieren eines sulfatischen Düngergranulats
AU679330B2 (en) * 1994-02-11 1997-06-26 Incitec Ltd Granular urea
AUPM383594A0 (en) * 1994-02-11 1994-03-10 Incitec Ltd Granular urea
DE102005018949A1 (de) 2005-04-18 2006-10-19 Ami-Agrolinz Melamine International Gmbh Harnstoffpartikel, Verfahren zu dessen Herstellung und dessen Verwendung
DE102021108187A1 (de) 2021-03-31 2022-10-06 Skw Stickstoffwerke Piesteritz Gmbh Granuliertes pH-neutrales Harnstoff-Ammoniumsulfat-Düngemittel mit Ureaseinhibitor

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB731686A (en) * 1952-06-25 1955-06-15 Ici Ltd Improvements in and relating to urea compositions
GB837163A (en) * 1958-01-31 1960-06-09 Ici Ltd Improvements in and relating to urea compositions
GB1220826A (en) * 1967-09-13 1971-01-27 Fisons Ltd Process for the production of particulate urea

Also Published As

Publication number Publication date
DD159040A5 (de) 1983-02-16
AT375917B (de) 1984-09-25
HU184438B (en) 1984-08-28
PT73053B (en) 1982-07-01
GR75604B (nl) 1984-08-01
IE51964B1 (en) 1987-05-13
BE888842A (nl) 1981-11-19
CS259506B2 (en) 1988-10-14
FR2482871B1 (fr) 1986-05-09
IT8121817A0 (it) 1981-05-19
ATA215381A (de) 1984-02-15
GB2077722B (en) 1984-02-15
TR21674A (tr) 1985-01-21
NL8002912A (nl) 1981-12-16
PL231271A1 (nl) 1981-12-23
BG49613A3 (en) 1991-12-15
FI71721C (fi) 1987-02-09
YU42568B (en) 1988-10-31
DE3118454C2 (de) 1984-04-26
EG15440A (en) 1985-12-31
FI71721B (fi) 1986-10-31
PL134458B1 (en) 1985-08-31
NO151648B (no) 1985-02-04
ES8300311A1 (es) 1982-11-01
CA1157288A (en) 1983-11-22
DE3118454A1 (de) 1982-02-18
BR8103139A (pt) 1982-02-09
SE8103139L (sv) 1981-11-21
NO811697L (no) 1981-11-23
ES502903A0 (es) 1982-11-01
YU128581A (en) 1983-06-30
IN153960B (nl) 1984-09-08
ZA813280B (en) 1982-05-26
FI811539L (fi) 1981-11-21
SE446625B (sv) 1986-09-29
JPS6035320B2 (ja) 1985-08-14
FR2482871A1 (fr) 1981-11-27
CS372081A2 (en) 1988-03-15
IE811062L (en) 1981-11-20
GB2077722A (en) 1981-12-23
IT1136617B (it) 1986-09-03
JPS5717487A (en) 1982-01-29
NO151648C (no) 1985-05-15
PT73053A (en) 1981-06-01
MX160067A (es) 1989-11-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4150965A (en) Ammonium nitrate containing fertilizer pellets and a process of making same having a coating of C12 -C18 alkyl amine(s) and an overcoat of mineral oil
WO1998017604A1 (en) Moisture resistant calcium-containing particles
US4500336A (en) Process for making granules containing urea as the main component
NL8102191A (nl) Werkwijze voor het maken van ureumkorrels.
US4525198A (en) Process for the production of urea granules
CS256367B2 (en) Method of urea granules production
US4478632A (en) Process for making granules containing urea as the main component
NL8103210A (nl) Werkwijze voor het maken van ureumkorrels.
WO1997014665A1 (en) Fertilizer containing ammonium nitrate and calcium sulphate and a method for producing it
WO1995021689A1 (en) Granular urea
NL8202560A (nl) Werkwijze voor het maken van ureum als hoofdbestanddeel bevattende korrels.
AU679330B2 (en) Granular urea
PL240017B1 (pl) Sposób wytwarzania nawozu azotowego - saletrosiarczanu amonu oraz nawóz wytworzony tym sposobem

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
A85 Still pending on 85-01-01
BC A request for examination has been filed
BI The patent application has been withdrawn