NL194139C - Kathode voor elektronenbuis. - Google Patents

Kathode voor elektronenbuis. Download PDF

Info

Publication number
NL194139C
NL194139C NL9500286A NL9500286A NL194139C NL 194139 C NL194139 C NL 194139C NL 9500286 A NL9500286 A NL 9500286A NL 9500286 A NL9500286 A NL 9500286A NL 194139 C NL194139 C NL 194139C
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
cathode
electron
compound
carbonate
layer
Prior art date
Application number
NL9500286A
Other languages
English (en)
Other versions
NL9500286A (nl
NL194139B (nl
Inventor
Gyu-Nam Ju
Jong-Seo Choi
Keun-Bae Kim
Kwang-Min Lee
Kwi-Seok Choi
Original Assignee
Samsung Display Devices Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Samsung Display Devices Co Ltd filed Critical Samsung Display Devices Co Ltd
Publication of NL9500286A publication Critical patent/NL9500286A/nl
Publication of NL194139B publication Critical patent/NL194139B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL194139C publication Critical patent/NL194139C/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01JELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
    • H01J1/00Details of electrodes, of magnetic control means, of screens, or of the mounting or spacing thereof, common to two or more basic types of discharge tubes or lamps
    • H01J1/02Main electrodes
    • H01J1/13Solid thermionic cathodes
    • H01J1/14Solid thermionic cathodes characterised by the material
    • H01J1/142Solid thermionic cathodes characterised by the material with alkaline-earth metal oxides, or such oxides used in conjunction with reducing agents, as an emissive material
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01JELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
    • H01J1/00Details of electrodes, of magnetic control means, of screens, or of the mounting or spacing thereof, common to two or more basic types of discharge tubes or lamps
    • H01J1/02Main electrodes
    • H01J1/13Solid thermionic cathodes
    • H01J1/20Cathodes heated indirectly by an electric current; Cathodes heated by electron or ion bombardment
    • H01J1/28Dispenser-type cathodes, e.g. L-cathode

Landscapes

  • Solid Thermionic Cathode (AREA)

Description

1 194139
Kathode voor elektronenbuis
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een kathode voor een elektronenbuis bestaande uit een basismetaal dat nikkel als hoofdbestanddeel omvat, en een laag van een elektronen-emitterende stof 5 gevormd op genoemd basismetaal, waarbij genoemde laag bestaat uit een aardalkali-metaaloxide omgezet uit een aardalkali-metaalcarbonaat dat barium als hoofdbestanddeel bevat, door behandeling met warmte. Meer in het bijzonder gaat het om een thermische elektronen-emitterende kathode met een verlengde levensduur voor gebruik in een elektronenbuis zoals een kathodestraalbuis of beeldopneembuis.
Een dergelijke kathode is bekend uit de Europese octrooiaanvrage 0.210.805.
10 Voor gebruik in een conventionele thermische elektronen-emitterende kathode voor een elektronenbuis is een "oxide-kathode", zoals deze heet, op ruime schaal in zwang geraakt. Een oxide-kathode bestaat uit een basismetaal insluitende nikkel (Ni) als hoofdbestanddeel en een kleine hoeveelheid silicium (Si), magnesium (Mg) of dergelijke als reductiemiddel, en een daarop beklede laag van een aardalkali-metaalcarbonaat omvattende barium (Ba) als hoofdbestanddeel, en - bij voorkeur - een temair carbonaat bestaande uit (Ba, 15 Sr, Ca) C03 of een binair carbonaat daarvan. Hierin wordt het begrip ’’oxide-kathode” afgeleid van het feit dat het carbonaat wordt gewijzigd naar oxide in een werkwijze onder vacuüm voor elektronenbuis-vervaardiging.
Figuur 1 is een schematisch doorsnede-aanzicht dat een kathode voor een elektronenbuis toont, tonende een schijfachtige basismetaal 2, een cilindervormige buisachtige huls 3 welke is gepast op het onderste deel 20 van basismetaal 2 ter ondersteuning en (welk) inwendig is voorzien van een verwarmer 4 voor het verhitten van de kathode, en een laag van elektronen-emitterende stof 1 omvattende Ba als hoofdbestanddeel en welke op het basismetaal is bekleed en gevormd. Ter verkrijging van de kathode wordt een organisch oplosmiddel van nitrocellulose of iets dergelijks gemengd met een verpoederd carbonaat omvattende BaCo3 als hoofdbestanddeel, en dan bekleed op basismetaal 2 door een proces zoals sproeien of elektrodepositie. 25 Een dergelijke kathode wordt uitgerust op een elektronenkanon en geassembleerd binnen een elektronenbuis. Vervolgens wordt de kathode verhit tot 1000°C door verwarmer 4 in een vacuümproces gedurende welk proces het bariumcarbonaat wordt omgezet in bariumoxide, als voorgesteld met de volgende reactie: BaC03 —> BaO + C02 / ...(1)
Tijdens kathodebedrijf reageert het aldus geproduceerde bariumoxide met het reductiemiddel (het Si of 30 Mg vervat in het basismetaal) in het grensvlak tussen het basismetaal en de laag van de elektronen-emitterende stof, als voorgesteld met de volgende formules:
BaO + Mg -» MgO + Ba/ ...(2) 4BaO + Si -> Ba2Si04 + 2Ba/ ...(3)
Het aldus geproduceerde vrije Ba draagt bij aan de elektronenemissie. Voorts wordt MgO, Ba^^ of 35 iets dergelijks gevormd in het grensvlak tussen de laag van een elektronen-emitterende stof en het basismetaal, en dient als barrière, "intermediaire laag" geheten, om daarbij te voorkomen dat het Mg of Si diffundeert in de elektronen-emitterende laag. Dienovereenkomstig remt de intermediaire laag de generering van vrij Ba. Bijgevolg resulteert de intermediaire laag in verkorting van de levensduur van een kathode. Er is nog een ander nadeel, daarin dat een hoge weerstand van de intermediaire laag de stroomloop voor het 40 emitteren van elektronen voorkomt en de stroomdichtheid begrenst.
Tezamen met populaire ontwikkelingen naar schermen met hogere definitie en grotere afmetingen voor televisies en andere inrichtingen waarbij gebruik wordt gemaakt van kathodestraalbuizen, is er een toenemende behoefte aan kathoden met hogere stroomdichtheden en langere levensduur. Echter, conventionele oxide-kathoden zijn niet in staat tot het voldoen aan deze behoefte wegens de voomoemde 45 nadelen betreffende prestatie en levensduur.
Bekend is een impregnatie-type kathode vanwege de hoge stroomdichtheid en lange levensduur ervan, maar de vervaardigingswerkwijze er voor Is ingewikkeld en de bedrijfstemperatuur reikt tot boven 1100°C, dat wil zeggen: 300°C tot 400°C hoger dan die van oxide-kathoden. Dienovereenkomstig, aangezien het materiaal van een dergelijke kathode een veel hoger smeltpunt moet hebben en duur Is voor wat betreft de 50 vervaardiging, wordt toepassing daarvan in de praktijk belemmerd.
Aldus is er veel onderzoekspanning verricht ter verlenging van de levensduur van een conventionele oxide-kathode met een hoge graad van praktische bruikbaarheid. Bijvoorbeeld, het Amerikaanse octrooi nr. 4.797.593, ten name van Mitsubishi, beschrijft een werkwijze voor het verbeteren van de levensduur van een kathode door het dispergeren van Sc203, Y203 of iets dergelijks in een conventioneel temair carbonaat. 55 Ook beschrijft het Japanse octrooischrift (openbaargemaakt) nr. 614-41137, ten name van Phillips, een werkwijze waarin Eu203 is vervat in een elektronen-emitterende stof ter verlenging van de levensduur van een kathode.
194139 2
Hierin hebben de zeldzame-aardmetalen-houdende kathodes een verlengde levensduur omdat het zeldzame-aardmetaal inhibiteert dat een intermediaire laag wordt gevormd en dat vrij Ba verdampt. Echter, de mate van elektronen-emissie van de kathode pleegt plots weg te vallen na een bepaalde bedrijfsduur omdat het zeldzame-aardmetaal het sinteren van oxides versnelt bij de bedrijfstemperatuur van de kathode.
5 Aldus wordt oxide gebrand tot een verharde toestand, hetgeen resulteert in afname van het aantal reactieplaatsen met een reductiemiddel, om daarbij de hoeveelheid geëmitteerde elektronen te verkleinen. Daar komt bij, dat de hiervoren beschreven kathodes geen volledige uitwisselbaarheid kennen met een conventioneel oxide-kathode, en modificatie van een kathode-activeringsproces vereisen ter verzekering van een constante en overvloedige emissie van thermische elektronen.
10 Het doel van de onderhavige uitvinding is het verschaffen van een kathode voor een elektronenbuis waarvan de levensduur drastisch verbeterd is en welke (kathode) volledige uitwisselbaarheid kent ten aanzien van de werkwijzen voor vervaardiging van conventionele kathodes.
Een kathode voor een elektronenbuis, bestaande uit een basismetaal dat nikkel als hoofdbestanddeel omvat, en een laag van een elektronen-emitterende stof gevormd op het basismetaal, waarbij de laag 15 bestaat uit een aardalkalimetaaloxide - omgezet uit een aardalkali-metaalcarbonaat dat barium als hoofdbestanddeel bevat, door behandeling met warmte - wordt volgens de uitvinding gekenmerkt, doordat de laag zowel een lanthaan-verbinding als een magnesium-verbinding of een lanthaan-magnesiurn-verbinding bevat.
20 De hiervoren genoemde doelen en voordelen van de onderhavige uitvinding zullen duidelijker worden door een nadere beschrijving van een voorkeursuitvoeringsvorm daarvan onder verwijzing naar de bijgevoegde tekening, waarin: figuur 1 een schematisch doorsnede-aanzicht is van een algemene kathode voor een elektronenbuis; figuur 2 een vergrotingsaanzicht is van een laag van een elektronen-emitterende stof van een conventio-25 nele kathode voor een elektronenbuis, tonende een ternair carbonaat met een capillaire kristallijne structuur; en figuur 3 een grafiek is ter vergelijking van de levensduur-karakteristieken van kathodes voor een elektronenbuis volgens de onderhavige uitvinding met die volgens een conventionele kathode.
30 Het magnesium dat is vervat in de laag van elektronen-emitterende stof, dient ter remming dat het zeldzame-aardmetaal kathode-sintering versnelt. Daardoor, door het houden van een zeldzame-aardmetaal en magnesium in de laag van elektronen-emitterende stof wordt oxide-sintering geremd, zodat een gelijkmatige hoeveelheid elektronen gedurende lange tijd kan worden geëmitteerd, om daarbij de levensduur-karakteristieken van een kathode te verbeteren.
35 Verder, de La-verbinding en Mg-verbinding worden ook gemengd met een carbonaat, en dan worden oplosmiddelen van nitrocellulose of iets dergelijks toegevoegd aan het aldus verkregen mengsel, opdat er een suspensie wordt bereid. Deze suspensie wordt aangebracht op het basismetaal door middel van sproeien, elektrodepositie of iets dergelijks. Dienovereenkomstig kent de werkwijze voor vervaardiging van de onderhavige kathode een volledige uitwisselbaarheid met conventionele werkwijzen, en kan makkelijk in 40 de praktijk worden gebruikt.
Figuur 1 is een schematisch doorsnede-aanzicht van een algemene kathode voor een elektronenbuis, als hiervoren omschreven. De onderhavige kathode heeft een laag van elektronen-emitterende stof gevormd op het basismetaal, in de vorm van (Ba, Sr, Ca)C03 bevattende zowel een La-verbinding als een Mg-verbinding of een La-Mg-verbinding. In het bijzonder heeft het de voorkeur om gebruik te maken van 45 zowel lanthaannitraat als magnesiumnitraat voor het houden van de La-verbinding en de Mg-verbinding, onderscheidenlijk, of om gebruik te maken van een La-Mg-verbinding die voorafgaand is gevormd uit lanthaannitraat en magnesiumnitraat voor het houden van de La-Mg-verbinding omdat nitraat makkelijk tot colloïde wordt in butanol of nitrocellulose, en aldus gelijkmatig gedispergeerd wordt in carbonaten.
Over het algemeen worden nitraten zoals Ba(N03)2, Sr(N03)2 en Ca(N03)2 opgelost in zuiver water en 50 dan geco-precipiteerd in de oplossing met gebruikmaking van Na2C03 of (NH4)2C03 als precipitatiemiddel ter verkrijging van een coprecipitaat-ternair carbonaat, waarin verschillende vormen van carbonaat-kristaldeeltjes zijn verkregen, overeenkomstig de nitraat-concentratie of de pH-waarde, de temperatuur tijdens het precipiteren, en de snelheid van precipitatie. Bij het vervaardigen van de onderhavige kathode kan een carbonaat met een capillaire kristallijne structuur (bekend als voorkeursstructuur) worden verkregen 55 door het regelen van de hiervoren genoemde omstandigheden.
Figuur 2 is een vergrotingsaanzicht van een laag van een elektronen-emitterende stof van een conventionele kathode voor een elektronenbuis, tonende een ternair carbonaat met een capillaire kristallijne structuur.
3 194139
Bij het vervaardigen van de onderhavige kathode heeft toevoeging van een La-verbinding en een . Mg-verbinding, of een La-Mg-verbinding daarvan, aan een coprecipitaat-carbonaat, van een aardalkali metaal met een capillaire kristallijne structuur in een hoeveelheid van 0,01 gew.% tot 20,0 gew.%, berekend op het gewicht van het aardalkali-metaaicarbonaat, de voorkeur. Hierin geldt dat als de hoeveelheid minder 5 dan 0,01 gew.% bedraagt, dat dan het levensduur-verlengingseffect slechts een lichte is, en als de hoeveelheid meer dan 20,0 gew.% bedraagt, dat dan de initiêle-emissiekarakteristiek zwak is.
In het geval waarin zowel een La-verbinding als een Mg-verbinding is vervat, heeft het de voorkeur ze toe te passen in dezelfde hoeveelheid. In het geval waarin een La-Mg-verbinding is vervat heeft het de voorkeur het La-Mg-nitraat te gebruiken dat is verkregen door het mengen van lanthaannitraat en 10 magnesiumnitraat.
Hiernavolgend wordt de onderhavige uitvinding nader en concreet beschreven aan de hand van specifieke voorbeelden.
Voorbeeld 1 15 Nitraten zoals BafNO^, Sr(N03)2 en Ca(N03)2 werden opgelost in water, en geco-precipiteerd met gebruikmaking van Na2C03 ter verkrijging van een coprecipitaat-ternair carbonaat. Daarna werd 1,5 gew.% aan La(N03)2.6H20 en aan Mg(N03)2.6H20, onderscheidenlijk, berekend op het gewicht van het temair carbonaat, toegevoegd aan het carbonaat. Het aldus verkregen mengsel werd bekleed op het basismetaal. De aldus gevormde kathode werd ingebracht en ingepast binnen een elektronenkanon, gevolgd door het 20 inbrengen en inpassen van een verwarmer, voor het verhitten van de kathode, binnen een huls. Het elektronenkanon werd afgedicht in de bol van een elektronenbuis, en daarna onderworpen aan een vacuümproces voor het teweegbrengen van een inwendig vacuüm, waarbij de verwarmer het carbonaat van de laag elektronen-emitterende stof deed ontleden ter vorming van een oxide. Op deze wijze werd de onderhavige kathode bereid. Vervolgens werd een elektronenbuis geproduceerd door middel van een 25 conventionele vervaardigingswerkwijze, en werd de initiële emissie daarvan geschat. De initiêle-emissiekarakteristiek werd geschat met gebruikmaking van stroom (”MIK (maximum kathodestroom)” genoemd), en de levensduur van de kathode werd bepaald door een residuele snelheid gedurende een gegeven tijdsperiode in verhouding tot de aanvankelijke MIK-waarde (zie figuur 3).
30 Voorbeeld 2
Een La-Mg-verbinding, bereid door een afzonderlijke bereidingswijze, werd toegevoegd aan een temair carbonaat dat was verkregen op dezelfde wijze als in voorbeeld 1. Met andere woorden, lantaannitraat en magnesiumnitraat werden gelijkmatig gemengd ter verkrijging van een La-Mg-nitraat Mg3La2(N03)12.24H20. Daarna werd 1,4 gew.% aan de La-Mg-verbinding, berekend op het gewicht van het temair carbonaat, 35 toegevoegd aan het carbonaat, gevolgd door dezelfde werkwijze als in voorbeeld 1, voor het produceren van de kathode en (voor) het schatten van de initiêle-emissiekarakteristiek en de levensduur van de kathode (zie figuur 3).
VERGELIJKINGSVOORBEELD
40 Een conventionele kathode werd bereid op dezelfde wijze als in voorbeeld 1, doch zonder toevoeging van La(N03)2.6H20 en Mg((N03)2.6H20. De initiêle-emissiekarakteristiek en de levensduur van de kathode werden geschat (zie figuur 3).
Figuur 3 toont de levensduur-karakteristieken van een conventionele kathode en van kathodes die het nieuwe materiaal bevatten. Hierin toont de ”a”-kromme de levensduur-karakteristiek van een kathode met 45 een laag van een elektronen-emitterende stof bevattende een conventioneel ternair carbonaat; correspondeert de ”b”-kromme met een kathode waarin de laag een conventioneel temair carbonaat en La- en Mg-verbindingen bevat; en correspondeert de ”c”-kromme met een kathode waarin de laag een conventioneel ternair carbonaat en een La-Mg-verbinding bevat. Als aangegeven in figuur 3 bedraagt de levensduur van de kathode volgens de onderhavige uitvinding 15-20% meer dan die van de conventionele kathode.
50 Als getoond in de voorgaande voorbeelden en het vergelijkingsvoorbeeld is de kathode volgens de onderhavige uitvinding een nieuwe oxide-kathode, niet alleen met een levensduur die onder gelijke omstandigheden 15-20% langer is dan die van de conventionele kathode, maar welke ook behept is met een volledige uitwisselbaarheid met de werkwijzen voor vervaardiging van de conventionele oxide-kathode. Dienovereenkomstig heft de kathode volgens de onderhavige uitvinding de nadelen van een korte 55 levensduur, hetgeen toepassing in hoge-definitie buizen voor grootschermen belemmert, op terwijl de kathode nog steeds het vermogen heeft om in massaproductie werkwijzen te worden ingelast.

Claims (2)

1. Kathode voor een elektronenbuis, bestaande uit een basismetaal dat nikkel als hoofdbestanddeel omvat, en een laag van een elektronen-emitterende stof gevormd op genoemd basismetaal, waarbij genoemde laag 5 bestaat uit een aardalkali-metaaloxide omgezet uit een aardalkali-metaalcarbonaat dat barium ais hoofdbestanddeel bevat, door behandeling met warmte, met het kenmerk dat de laag zowel een lanthaan-verbinding als een magnesium-verbinding of een lanthaan-magnesiumverbinding bevat.
2. Kathode voor een elektronenbuis volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de hoeveelheden van genoemde lanthaanverbinding en magnesiumverbinding of lanthaan-magnesiumverbinding 0,01-20,0 gew.% 10 bedragen berekend op het gewicht van genoemd aardalkali-metaalcarbonaat. Hierbij 1 blad tekening
NL9500286A 1994-10-12 1995-02-16 Kathode voor elektronenbuis. NL194139C (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
KR19940026115 1994-10-12
KR1019940026115A KR100200661B1 (ko) 1994-10-12 1994-10-12 전자관용 음극

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL9500286A NL9500286A (nl) 1996-05-01
NL194139B NL194139B (nl) 2001-03-01
NL194139C true NL194139C (nl) 2001-07-03

Family

ID=19394973

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9500286A NL194139C (nl) 1994-10-12 1995-02-16 Kathode voor elektronenbuis.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5698937A (nl)
JP (1) JP3301881B2 (nl)
KR (1) KR100200661B1 (nl)
CN (1) CN1081386C (nl)
DE (1) DE19508038A1 (nl)
GB (1) GB2294155B (nl)
MY (1) MY130117A (nl)
NL (1) NL194139C (nl)
TW (1) TW319881B (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH09147735A (ja) * 1995-09-21 1997-06-06 Matsushita Electron Corp 陰極線管用エミッタ材料及びその製造方法
KR100366073B1 (ko) * 1995-10-30 2003-03-06 삼성에스디아이 주식회사 전자관용음극
KR100269360B1 (ko) * 1997-12-24 2000-10-16 구자홍 음극선관용 음극구조체
KR100249714B1 (ko) * 1997-12-30 2000-03-15 손욱 전자총용 음극
KR100297687B1 (ko) * 1998-09-24 2001-08-07 김순택 전자총용음극
US6882093B2 (en) * 2001-08-01 2005-04-19 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Long-life electron tube device, electron tube cathode, and manufacturing method for the electron tube device
FR2871933A1 (fr) * 2004-06-21 2005-12-23 Thomson Licensing Sa Structure de cathode basse consommation pour tubes a rayons cathodiques
KR101708785B1 (ko) * 2009-08-11 2017-02-21 도레이 카부시키가이샤 전자 방출원용 페이스트 및 전자 방출원

Family Cites Families (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB817063A (nl) *
US1794298A (en) * 1926-09-21 1931-02-24 Gen Electric Thermionic cathode
FR901530A (fr) * 1943-03-15 1945-07-30 Telefunken Gmbh Perfectionnements aux cathodes à oxydes pour récipients à décharge électrique
NL273523A (nl) * 1961-01-17
US4073989A (en) * 1964-01-17 1978-02-14 Horizons Incorporated Continuous channel electron beam multiplier
US3436584A (en) * 1966-03-15 1969-04-01 Gen Electric Electron emission source with sharply defined emitting area
CH582951A5 (nl) * 1973-07-09 1976-12-15 Bbc Brown Boveri & Cie
US4017808A (en) * 1975-02-10 1977-04-12 Owens-Illinois, Inc. Gas laser with sputter-resistant cathode
JPS5652835A (en) * 1979-10-01 1981-05-12 Hitachi Ltd Impregnated cathode
JPS5949131A (ja) * 1982-09-13 1984-03-21 Mitsubishi Electric Corp 電子管陰極
CA1270890A (en) * 1985-07-19 1990-06-26 Keiji Watanabe Cathode for electron tube
NL8701739A (nl) * 1987-07-23 1989-02-16 Philips Nv Oxydekathode.
JPS6460938A (en) * 1987-09-01 1989-03-08 Hitachi Ltd Cathode for electron tube
JPH0690907B2 (ja) * 1988-02-02 1994-11-14 三菱電機株式会社 電子管用陰極
KR910009660B1 (ko) * 1988-02-23 1991-11-25 미쓰비시전기 주식회사 전자관용 산화물피복음극
JPH01279537A (ja) * 1988-04-30 1989-11-09 Futaba Corp 傍熱形線状陰極
NL8900806A (nl) * 1989-04-03 1990-11-01 Philips Nv Kathode voor een elektrische ontladingsbuis.
KR920001337B1 (ko) * 1989-09-07 1992-02-10 삼성전관 주식회사 전자관음극 및 그 제조방법
JP2758244B2 (ja) * 1990-03-07 1998-05-28 三菱電機株式会社 電子管用陰極
NL9002291A (nl) * 1990-10-22 1992-05-18 Philips Nv Oxydekathode.
US5348934A (en) * 1991-09-09 1994-09-20 Raytheon Company Secondary emission cathode having supeconductive oxide material
GB2279495A (en) * 1993-06-22 1995-01-04 Thorn Microwave Devices Limite Thermionic cathode
EP0639848B1 (en) * 1993-08-20 1997-09-10 Samsung Display Devices Co., Ltd. Oxide cathode for electron tube
KR100294484B1 (ko) * 1993-08-24 2001-09-17 김순택 전자관용음극

Also Published As

Publication number Publication date
NL9500286A (nl) 1996-05-01
GB9502967D0 (en) 1995-04-05
JP3301881B2 (ja) 2002-07-15
GB2294155A (en) 1996-04-17
NL194139B (nl) 2001-03-01
DE19508038A1 (de) 1996-04-18
KR100200661B1 (ko) 1999-06-15
CN1081386C (zh) 2002-03-20
TW319881B (nl) 1997-11-11
KR960015634A (ko) 1996-05-22
GB2294155B (en) 1999-03-03
MY130117A (en) 2007-06-29
JPH08124476A (ja) 1996-05-17
US5698937A (en) 1997-12-16
CN1120728A (zh) 1996-04-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2037675C (en) Electron tube cathode
NL194139C (nl) Kathode voor elektronenbuis.
JPH04259725A (ja) 酸化物陰極
KR100366073B1 (ko) 전자관용음극
US5982083A (en) Cathode for electron tube
CN1099514A (zh) 电子管阴极
KR19980042289A (ko) 전자관 음극 및 그 제조방법
JPH0778550A (ja) 酸化物陰極
JP5226921B2 (ja) ドープ酸化物陰極を具えた陰極線管
KR100244175B1 (ko) 전자관용 음극
KR100200664B1 (ko) 전자관용 음극
KR920003186B1 (ko) 산화물 음극의 제조방법
US20060076871A1 (en) Vacuum tube with oxide cathode
KR100625959B1 (ko) 전자관용 음극의 제조방법
KR100192035B1 (ko) 음극의 제조방법
EP0639848A1 (en) Oxide cathode for electron tube
KR100286936B1 (ko) 전자관용 음극
JPH10144202A (ja) 電子管陰極およびその製造方法
RU2060570C1 (ru) Способ изготовления оксидного катода
KR20000073263A (ko) 음극선관용 음극
KR20000014067A (ko) 전자관용 음극
CN1323050A (zh) 阴极射线管阴极及其合金
JPS5949130A (ja) 電子管陰極
KR20010028236A (ko) 전자관용 음극
JPH03295128A (ja) 電子管用陰極

Legal Events

Date Code Title Description
A1A A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20100901