NL1015812C2 - Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting. - Google Patents

Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting. Download PDF

Info

Publication number
NL1015812C2
NL1015812C2 NL1015812A NL1015812A NL1015812C2 NL 1015812 C2 NL1015812 C2 NL 1015812C2 NL 1015812 A NL1015812 A NL 1015812A NL 1015812 A NL1015812 A NL 1015812A NL 1015812 C2 NL1015812 C2 NL 1015812C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
screen
fixation
edges
harmonica
cloth
Prior art date
Application number
NL1015812A
Other languages
English (en)
Inventor
Steve Mansveld
Martinus Maarten V Staalduinen
Original Assignee
Leen Huisman B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Leen Huisman B V filed Critical Leen Huisman B V
Priority to NL1015812A priority Critical patent/NL1015812C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1015812C2 publication Critical patent/NL1015812C2/nl

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06JPLEATING, KILTING OR GOFFERING TEXTILE FABRICS OR WEARING APPAREL
    • D06J1/00Pleating, kilting or goffering textile fabrics or wearing apparel
    • D06J1/10Pleating, kilting or goffering textile fabrics or wearing apparel continuously and longitudinally to the direction of feed
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G9/00Cultivation in receptacles, forcing-frames or greenhouses; Edging for beds, lawn or the like
    • A01G9/22Shades or blinds for greenhouses, or the like
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B9/00Screening or protective devices for wall or similar openings, with or without operating or securing mechanisms; Closures of similar construction
    • E06B9/52Devices affording protection against insects, e.g. fly screens; Mesh windows for other purposes
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A40/00Adaptation technologies in agriculture, forestry, livestock or agroalimentary production
    • Y02A40/10Adaptation technologies in agriculture, forestry, livestock or agroalimentary production in agriculture
    • Y02A40/25Greenhouse technology, e.g. cooling systems therefor

Description

5 SCHERMDOEK, PRODUCTIEPROCES DAARVOOR EN SCHERMINRICHTING
De onderhavige uitvinding heeft effect en derhalve betrekking op een op specifieke wijze gevormd schermdoek, een productiewijze daarvoor en een daarmee gevormde scherminrichting, zoals is weergegeven in de aanhef van de navolgende 10 betreffende onafhankelijke conclusies 1,8 en 13.
Een dergelijk doek en inrichting zijn weergegeven en beschreven in vóórgepubliceerd octrooi NL-1005291 ten name van aanvraagster. In de bekende constructie zijn de buitenste randen van het in een scherminrichting toegepaste schermdoek gevormd met verstevigingelementen, zodat het scherm vormvastheid 15 verkrijgt en, door het enigszins verzwarend effect van de elementen, gelijkmatig over de hoogte van de opening wordt verdeeld. De binnenste randen zijn gevormd door een scherpe vouw.
Een alternatieve schermconstructie zonder baleinen wordt gesuggereerd door Nederlands octrooipublicatie NL-1007720. De hieruit bekende constructie is 20 gebaseerd op de toepassing van enigszins veerkrachtig materiaal voor het schermdoek, waarbij de randen worden voorzien van verbindingsnaden ofwel onderlinge fixatie van schermdelen. De fixaties kunnen zijn gevormd door hechtmiddelen, stiksels en “lassen”.
De onderhavige uitvinding heeft tot doel te komen tot een meer voordelige 25 uitvoering van de scherminrichting, zodanig dat op voordelige wijze en onder behoud van de vormvastheid van een aantal, zo niet alle verstevigingelementen kan worden afgezien en zodanig dat ook slappe, niet veerkrachtige schermmaterialen kunnen worden toegepast. Volgens de uitvinding kan dit worden bereikt met de maatregel volgens conclusie 1.
30 Deze maatregel introduceert een op zichzelf bekende, doch op het terrein van de kassenbouw verrassende techniek en maakt het mogelijk op industriële wijze en daarmee voordelig te komen tot een goede vormvastheid van het scherm zonder dat daarvoor specifiek materiaal is vereist. Tevens wordt op verrassende wijze een kwalitatief zeer hoogwaardige lasverbinding verkregen. De keus voor ultrasone 35 techniek is verrassend omdat de kassenbouw doorgaans gedicteerd wordt door 2 financieel zeer laagdrempelige, dat wil zeggen goedkope technieken, hetgeen uiteindelijk bijdraagt aan het behoud van relatief lage voedselprijzen. Zo worden schermen in de kassenbouw sinds jaar en dag onderling verbonden door stikken. Dit is een behandeling die met relatief goedkope apparatuur en ter plaatse van installatie 5 van een scherminrichting kan worden toegepast. De techniek is echter ongeschikt gebleken voor toepassing bij schermdoek in lange stroken omdat zij resulteert in geringe onderlinge scheefloop van de stroken, hetgeen over lange afstanden verstorend in het product uitwerkt, dat wil zeggen zichtbare scheefloop in naden en of kreukels in de stroken veroorzaakt. Bovendien ontstaan ten gevolge van het eenzijdig 10 werkende transportmechanisme, inherent aan de naaitechniek, tijdens het stikken materiaalspanningen door ongelijke beroering van de op elkaar liggende delen, en bestaat er bovendien een kans op het ongewenst vallen van steken, hetgeen toepassing in insectenschermen ongewenst maakt omdat deze afbreuk doet aan de insect-ondoorlatendheid en bij windbelasting, waar scherminrichtingen bij uitstek 15 vatbaar voor zijn, kunnen fungeren als initiaties voor breuk ofwel voor uitscheuren. Tevens zijn in de kassenbouw en schermtechniek lasbehandelingen bekend welke uitgaan van toediening van warmte ter plaatse van de las. Deze techniek is gevoelig voor juiste afstemming van de apparatuur met name bij het lichte, relatief kwetsbare materiaal voor insectenschermen, doch kan worden toegepast doordat de als 20 warmtebron toegepaste apparatuur, doorgaans gebaseerd op elektrische weerstanden, voordelig gerealiseerd en verkregen kan worden.
Tegen deze achtergrond heeft de onderhavige uitvinding de verdienste dat buiten de schijnbare beperkingen van de kassenbouw wordt getreden. De keus voor ultrasone techniek is ook verrassend daar zij impliceert dat het vormen van de 25 schermen althans voor een belangrijk deel uit handen van de kassen- en/of schermenbouwer wordt gegeven, ten faveure van de producent van schermmateriaal. Ingezien is echter dat op deze wijze een dure technologie niettemin voordelig wordt toegepast. Technisch is ingezien dat het aan het schermmateriaal toedienen van energie in de vorm van geluidsgolven een sneller laseffect heeft dan bij toediening in 30 de vorm van warmte. Geluidsgolven dringen immers direct door in het materiaal, terwijl verder een beter afstembare dosering van toegediende energie mogelijk is. Ultrasoon gevormde lasverbindingen hebben ook het voordeel dat over lange afstanden een lasverbinding van exacte breedte kan worden toegepast, zodat bij belasting een gelijke verdeling van trekkrachten wordt verkregen en de kans op breukinitiaties en 35 uitscheuren minimaal is. De techniek heeft nochtans door hoog toelaatbare snelheid 1 Ö 3 van lassen de mogelijkheid deze alsnog in huis, dat wil zeggen bij de schermbouwer toe te kunnen passen, indien de hoeveelheid afgezette schermen dit toelaat.
De keuze voor ultrasone techniek maakt het mogelijk op relatief eenvoudige, snel en goed gecontroleerde wijze, door locale versmelting ook dwars op de plooien 5 materiaalverstevigingen aan te brengen, welke bijdragen aan het vormbehoud van een scherm in een installatie van de onderhavige soort.
De uitvinding strekt zich in het bijzonder tot een uit een geheel schermdoek in harmonicavorm gevouwen gevormd scherm dat vervolgens althans nabij de buitenste en bij voorkeur tevens de binnenste randen van de harmonicavorm is gefixeerd, in het 10 bijzonder door toepassing van een door ultrasone behandeling verkregen onderlinge verbinding van zich nabij de betreffende harmonicaranden bevindende schermdelen. Een op deze wijze geproduceerd harmonicascherm kan voordelig en kwalitatief hoogwaardig zijn doordat voordelig gebruik gemaakt wordt van de reeds aanwezige vouw om onderlinge verschuiving de in de harmonicavorm aanwezige lamellen te 15 beperken. Dit effect wordt versterkt door toepassing van de ultrasone techniek waarmee contactloos, althans in afwezigheid van per definitie ongelijkmatige voortstuwing van de op elkaar liggende delen, een verbinding kan worden verkregen. Het onderling in contact zijn van de te verbinden delen, noodzakelijk voor het ter realiseren van de ultrasone las kan worden bevorderd met behulp van wielen die zich 20 aan beide zijden van de materialen bevinden in de nabijheid van de zogenaamde ultrasonor.
Meer in het bijzonder strekt de uitvinding zich tot een schermdoek waarbij vouw en verbinding in combinatie van elkaar opvolgende stappen zijn uitgevoerd, in het bijzonder doch niet noodzakelijk onder toepassing van de ultrasone techniek. Een 25 voordeel van deze werkwijze voor het produceren van schermdoek is dat de aanwezigheid van de vouw de kans op onderling verschuiven van de te verbinden doekdelen sterk verminderd, met name doordat de fixatie in de onmiddellijke nabijheid daarvan wordt aangebracht, zodat de fixatie met betrekkelijk gering risico op hoge snelheid onderling gefixeerd kan worden. Dit is met name gunstig voor het op 30 industriële basis uitvoeren van de productie van een dergelijk doek. Ook maakt een dergelijke productiewijze het beter mogelijk alsnog een conventionele verbindingstechniek zoals stikken toe te passen op lange stukken materiaal zoals bij doekfabricage noodzakelijk is, althans vermindert deze productiewijze de nadelen daarvan.
4
Ook in functioneel opzicht heeft een op deze wijze geproduceerd doek een aanzienlijke voordeel omdat voor insecten doorlatende openingen zoals deze met name bij stikverbinding door het vallen van steken kunnen ontstaan, tenietdoet. Nadrukkelijk omvat de uitvinding dan ook tevens een schermdoek, geschikt voor 5 toepassing bij de fabricage van scherminrichtingen, dat in harmonicavorm is opgevouwen en nabij althans een der buitenste en/of binnenste randen is voorzien van een evenwijdig aan de betreffende rand verlopende onderlinge fixatie van tegen elkaar aanliggende schermdelen. Tevens strekt de uitvinding zich uit tot het industriële productieproces voor het produceren van een dergelijk doek.
10 In een bijzondere uitvoering van de uitvinding het doek is de fixatie uitsluitend, althans in hoofdzaak aangebracht nabij een der buitenste en binnenste randen van het harmonicaprofiel en strekt de uitvinding zich tevens tot een scherminrichting waarbij de fixatie uitsluitend, althans in hoofdzaak is aangebracht nabij de buitenste randen van een scherminrichting. Een dergelijke constructie heeft het voordeel dat de voor het 15 openen van een met een dergelijk scherm uitgevoerd beluchtingpaneel relatief licht blijft verlopen. Dit is vooral belangrijk is wanneer over de lengte van een kas, zoals gebruikelijk, meerdere panelen gelijktijdig bediend moeten worden. Aanbrenging van de versteviging althans in hoofdzaak aan de buitenzijde van het scherm draagt dan vanwege windinvloed het meeste bij aan het vormbehoud van het scherm.
20
De uitvinding zal hierna bij wijze van voorbeeld verder worden toegelicht aan de hand van een tekening:
De eerste en bovenste figuur is een schematische weergave van een eerste en bevoorkeurd productieproces van een scherm volgens de uitvinding.
25 De tweede en onderste figuur toont een ultrasone lasklauw alsmede drie stappen voor een alternatieve werkwijze voor het vormen van schermen, hetzij vanuit een voorgevouwen schermdoek, hetzij vanuit afzonderlijk gesneden en aan elkaar te lassen lamellen.
30 In de eerste figuur zijn verscheiden stappen van een werkwijze voor het produceren van een harmonicascherm gecombineerd weergegeven. Zoals in het vervolg zal worden toegelicht leent deze werkwijze zich in het bijzonder vooreen combinatie met het ultrasoon verstevigen dan wel vastzetten van voor scherminrichtingen geschikt doek in een harmonicavorm. In de figuur wordt 35 schermmateriaal 1 vanaf een voorraadrol toegediend aan een vormer, ofwel geleider 3 5 met V-vormige groeven, hier uitgevoerd door een stel vormwalsen 2,3 met in elkaar grijpende V-vormige groeven. De flanklengte van de groeven van ten minste een van deze rollen komt overeen met de zogenaamde lamelbreedte van de gewenste harmonicavorm. In de plaats van de rol gereed doek 1 kan ook een op zich bekend 5 continue proces voor het fabriceren van het doek worden gedacht. De V-vormig gegroefde vormwalsen 2,3 vouwen het schermdoek naar een harmonica vorm toe. Hierbij treedt een versmallend, effect op waartoe de voorraadrol op ruime afstand van walsen 2,3 is opgesteld. Ter plaatse van de uiteindelijk te vormen harmonikaranden wordt het schermmateriaal 1 gekwetst door een daartoe geschikte profilering in de 10 walsen 2,3. Deze is in de figuur niet zichtbaar aangebracht in de toppen en/of groeven van de walsen 2,3 en heeft het effect dat plaatselijke materiaalverdunning optreedt. Indien wordt afgezien van het kwetsen volstaat een enkele V-vormige geleider, bij voorkeur een rol.
Bij voorkeur doch niet noodzakelijk wordt het gevormwalste doek opgevangen 15 en ondersteund door in de figuur niet nader weergegeven wafelvormige geleiding 4, hier in de vorm van tafels van overigens geringe lengte en onderscheidenlijke profilering. De geleiding wordt bij voorkeur gecompleteerd door een gespiegeld voorgegeven zogenaamde boventafel. De tafels geleiden het gevormwalste doek naar een stel dwars op de kwetsrollen georiënteerde persrollen 5. De lengte van de 20 persrollen 5 komt overeen met die van de lamelbreedte, terwijl de diameter naar grootte orde hiermee in vergelijking is. Bij voorkeur wordt het in harmonicavorm geperste schermdoek 6 op in de figuur niet nader weergegeven wijze opgevangen in een voorraadrol welke een relatief grote uitgangsdiameter heeft, en welke met behulp van een spaninrichting strak wordt opgerold. Vanuit deze voorraadrol of in plaats van 25 deze stap kan het in harmonicavorm gebrachte doek worden versneden op een voor het vormen van een inrichting gewenste lengte.
In een voorkeursuitvoering volgens de uitvinding wordt het schermdoek 6 onmiddellijk na persing door de persrollen verder in de harmonicavorm vastgezet door de randen in de harmonicavorm onderling over geringe breedte te verbinden, en wel 30 onmiddellijk aansluitend op de aangebrachte vouwen. Een voordeel hiervan is dat slechts eenmalig in hiertoe benodigde apparatuur hoeft te worden geïnvesteerd dat het risico van uiteenvallen van het doek bij verdere verwerking verminderd wordt, en dat de bestendiging van de harmonicavorm op grote snelheid ofwel met geringe kosten kan plaatsvinden. De volgens de uitvinding uitgekozen techniek is bij uitstek 35 geschikt om op deze plaats ingezet te worden. De met deze technologie aangebrachte 101581? 6 lasverbinding ontstaat zeer snel vanwege de hoge verplaatsingssnelheid van geluidsgolven en de directe indringing daarvan op de gewenste plaats in het materiaal.
De tweede figuur 2 toont een principiële wijze van het aanbrengen van een ultrasone verbinding. Hierbij worden onderling te verbinden delen, in casu de 5 doekdelen nabij een harmonicarand door een met een ultrasone opwekkingsinstallatie verbonden lasklauw geleid, dat wil zeggen, het doekdeel wordt tussen een in de figuur weergegeven elektrode en een basisdeel doorgeleid. De elektrode bepaald de gewenste lasbreedte terwijl het basisdeel tevens kan worden toegepast voor het over grotere breedte ondersteunen en/of geleiden van het schermdoek. Deze relatief 10 geringe hoeveelheid ruimte vragende techniek is in een bijzondere toepassing volgens de uitvinding geïntegreerd met de boven omschreven fabricage van in harmonicavorm gevouwen doek. Hiertoe is voor elke in een doek aanwezige rand een ultrasone lasklauw in de fabricagelijn opgenomen. In een bijzondere vorm zijn de lasklauwen in eikaars nabijheid doch serieel naast elkaar opgesteld, onmiddellijk achter de in figuur 15 1 weergegeven persrollen, terwijl in lijn volgend op de lasklauwen een tweede stel persrollen is opgesteld. In combinatie zorgen beide stellen persrollen voor een goede geleiding van het doek langs elektrodes. Voor het door de lasklauwen geleiden van de schermranden wordt het tot een lamellenpakket gevouwen doek na de eerste persrollen in lichte mate uiteengedreven door geleidebladen. Overigens kunnen voor 20 het beter in contact laten zijn van de te lassen schermdelen voor en na de sonor stellen wielvormige persen zijn aangebracht waarvan het voorste stel het doek desgewenst op gelijkmatige wijze en tweezijdig kan doen bewegen.
Uiteraard kan in andere verwerkingsvormen het doek stationair zijn terwijl de lasklauw langs een gedefinieerde geleiding wordt bewogen. Een dergelijke productie 25 wijze wordt geïllustreerd in de tweede figuur, waarbij een lasklauw wordt toegepast voor het aan beide randen van een harmonicascherm aanbrengen van een las. De cijfers 1 tot 3 geven hierbij verschillende stappen in het proces aan. Deze werkwijze is met name geschikt voor het ter plaatse, en in afzonderlijke delen las-fixeren van een schermdoek, bijvoorbeeld afgesneden van een voorraadrol met in harmonicavorm 30 voorgevormd schermdoek. Dit proces is ook geschikt voor in harmonicavorm lassen van in repen aangeleverde, dan wel gesneden doekdelen. Een dergelijke wijze van vormen van harmonicaschermen vervangt het voorvormende procédé weergegeven in de beschrijving van de eerste figuur.
Een belangrijk voordeel van de ultrasoon installatie is nog dat conform een 35 voorkeursuitvoering op exacte gedefinieerde, en programmeerbare afstanden lokaal 7 over geringe, dan wel grotere lengte de fixatie achterwege wordt gelaten. Afhankelijk van de afstand wordt hiermee het vouwen van hoeken in naderhand te vormen U-vormige schermen gefaciliteerd, dan wel het aanbrengen van zogenaamde dilatatie delen in het scherm.
5 De illustratie in de figuren, en de beschrijving van de ultrasone toepassing volgens de uitvinding alsmede de specifieke productiewijze voor schermdoek, zal het de vakman duidelijk hebben gemaakt dat de uitvinding toepasbaar is in een veelvoud van gelijkende productieprocessen, doekvormen en scherminrichtingen, hetgeen in de navolgende conclusies tot uiting is gebracht.

Claims (14)

1. Scherminrichting voor het insectwerend afdekken van een met het openen van een beluchtingpanel te verkrijgen ventilatie opening in een tuinbouwkas, welke 5 inrichting bestemd is hiertoe in hoofdzaak langs de randen van het paneel en de opening bevestigt te zijn, en welke inrichting een in harmonicavorm geplooid insectenscherm (6) omvat, aan welk scherm ten opzichte van de opening, binnenste en buitenste plooiranden zijn te onderscheiden nabij ten minste een van welke plooiranden tegenover elkaar gelegen schermdelen zijn voorzien van een onderlinge 10 fixatie, met het kenmerk, dat de fixatie is gevormd door een ultrasone behandeling.
2. Scherminrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het harmonicaprofiel is gevormd uit een of meer delen waarvan ten minste één harmonicarand althans mede is gevormd door een ultrasone fixatie. 15
3. Scherminrichting volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de fixatie aansluit op een in het schermdoek aanwezige vouw.
4. Scherminrichting volgens conclusie 1,2 of 3, met het kenmerk, dat de fixatie zich 20 uitstrekt over een breedte van 2 tot 8 mm, bijvoorkeur van 5 mm.
5. Scherminrichting volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de fixatie uitsluitend, althans in hoofdzaak is aangebracht nabij de buitenste randen van een scherminrichting. 25
6. Scherminrichting volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat eveneens dwars op een of meer plooien, streepvormige materiaal versmeltingen aanwezig zijn.
7. Scherminrichting volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het scherm na fixatie van de betreffende randen door specifieke vouwwijze in de hoeken, gezien in bovenaanzicht, is voorzien van een althans vrijwel haakse hoek welke door een specifieke vouwwijze van de schermplooien ter plaatse, is ingebracht in een over grote lengte met ultrasone fixatie in harmonicavorm gebracht scherm, 35 althans schermdeel. n iv · ·
8. Werkwijze voor het produceren van een in harmonicavorm gevouwen scherm (6), in het bijzonder toegepast dan wel bestemd voor toepassing volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het harmonicaprofiel wordt verkregen door het over een of meer van V-vormige groeven voorziene geleider (2) geleiden van 5 althans een deel van het insectengaas (1), en het gelijktijdig daarmee, dan wel in een daarop aansluitende stap (4) fixeren van een of meer daardoor ontstane vouwranden, in het bijzonder met behulp van een aansluitende ultrasone behandeling.
9. Werkwijze volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat de te fixeren plooien en/of 10 de gefixeerde plooien van het scherm continue langs een ultrasone sonde worden voortbewogen door het voortdurend in aangrijping met het schermdoek blijvende geleide en/of stuw en/of trekwielen.
10. Werkwijze volgens een der conclusies 8 en 9, met het kenmerk, dat het 15 schermmateriaal ter plaatse van een althans beoogde plooirand, voorafgaand aan de fixatie behandeling zodanig gekwetst wordt dat hierdoor plaatselijk een materiaalverdunning is ontstaan.
11. Werkwijze volgens een der conclusies 8, 9 of 10, met het kenmerk, dat de fixatie 20 op voorgedefinieerde plaatsen in een vouwrand wordt onderbroken.
12. Schermdoek (6), en scherminrichting voorzien van een in harmonicavorm geplooid scherm, dat is voortgebracht conform de werkwijze van een of meer der conclusies 8-11. 25
13. Schermdoek (6), geschikt voor toepassing bij de fabricage van scherminrichtingen, in het bijzonder volgens een of meer der voorgaande conclusies, welk schermdoek (6) in harmonicavorm is opgevouwen en nabij althans een der buitenste en/of binnenste randen is voorzien van een evenwijdig aan de betreffende 30 rand verlopende onderlinge fixatie van tegen elkaar aanliggende schermdelen.
14. Schermdoek (6), in het bijzonder voor toepassing in een scherminrichting zoals weergeven in een of meer der voorgaande conclusies, voorzien van een ultrasone lasbehandeling, meer in het bijzonder geproduceerd volgens een werkwijze zoals 35 weergegeven in een of meer der voorgaande conclusies.
NL1015812A 2000-07-26 2000-07-26 Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting. NL1015812C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1015812A NL1015812C2 (nl) 2000-07-26 2000-07-26 Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1015812 2000-07-26
NL1015812A NL1015812C2 (nl) 2000-07-26 2000-07-26 Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1015812C2 true NL1015812C2 (nl) 2002-01-29

Family

ID=19771805

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1015812A NL1015812C2 (nl) 2000-07-26 2000-07-26 Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1015812C2 (nl)

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2003087449A1 (en) * 2002-04-18 2003-10-23 Ludvig Svensson B.V. Cloth and method for manufacturing a cloth with at least one permanent fold.
NL1023764C2 (nl) 2003-06-27 2004-12-28 Leen Huisman B V Insectwerend schermdoek en scherminrichting.
US7318458B2 (en) 2003-05-08 2008-01-15 Ludvig Svensson B.V. Cloth designed to be provided with at least one permanent fold and method applied thereby

Citations (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1402584A (en) * 1921-02-23 1922-01-03 Henry E Elrod Cloth-plaiting machine
GB1433910A (en) * 1973-10-12 1976-04-28 Chamberlain Phipps Ltd Folding apparatus
FR2612211A1 (fr) * 1987-03-10 1988-09-16 Cortex Sa Procede pour la realisation d'articles textiles plisses et nouveau type d'articles obtenus par la mise en oeuvre de ce procede
JPH09298953A (ja) * 1996-05-13 1997-11-25 Ube Nitto Kasei Co Ltd 農業ハウス用被覆材及び農業用ハウス
EP0811317A2 (en) * 1996-06-08 1997-12-10 Leen Huisman B.V. Insect protector net
NL1005291C2 (nl) 1997-02-17 1998-08-18 Leen Huisman B V Scherminrichting, doek daarvoor en kas waarin zulks is toegepast.
NL1007720A1 (nl) 1997-12-08 1999-06-09 Holland Scherming B V Werkwijze voor het vervaardigen van een scherm voor een tuinbouwkas alsmede tuinbouwkas voorzien van een scherm.

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1402584A (en) * 1921-02-23 1922-01-03 Henry E Elrod Cloth-plaiting machine
GB1433910A (en) * 1973-10-12 1976-04-28 Chamberlain Phipps Ltd Folding apparatus
FR2612211A1 (fr) * 1987-03-10 1988-09-16 Cortex Sa Procede pour la realisation d'articles textiles plisses et nouveau type d'articles obtenus par la mise en oeuvre de ce procede
JPH09298953A (ja) * 1996-05-13 1997-11-25 Ube Nitto Kasei Co Ltd 農業ハウス用被覆材及び農業用ハウス
EP0811317A2 (en) * 1996-06-08 1997-12-10 Leen Huisman B.V. Insect protector net
NL1005291C2 (nl) 1997-02-17 1998-08-18 Leen Huisman B V Scherminrichting, doek daarvoor en kas waarin zulks is toegepast.
NL1007720A1 (nl) 1997-12-08 1999-06-09 Holland Scherming B V Werkwijze voor het vervaardigen van een scherm voor een tuinbouwkas alsmede tuinbouwkas voorzien van een scherm.
NL1007720C2 (nl) * 1997-12-08 1999-09-17 Holland Scherming B V Werkwijze voor het vervaardigen van een scherm voor een tuinbouwkas alsmede tuinbouwkas voorzien van een scherm.

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 1998, no. 03 27 February 1998 (1998-02-27) *

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2003087449A1 (en) * 2002-04-18 2003-10-23 Ludvig Svensson B.V. Cloth and method for manufacturing a cloth with at least one permanent fold.
BE1014784A3 (nl) * 2002-04-18 2004-04-06 Viktor G Bv Met Beperkte Aansp Doek en werkwijze voor het vervaardigen van een doek met minstens een permanente vouw.
US7318458B2 (en) 2003-05-08 2008-01-15 Ludvig Svensson B.V. Cloth designed to be provided with at least one permanent fold and method applied thereby
NL1023764C2 (nl) 2003-06-27 2004-12-28 Leen Huisman B V Insectwerend schermdoek en scherminrichting.

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE2605552C2 (nl)
BR9206809A (pt) Processo para produzir uma peça de roupa descartável
DE3737968C2 (nl)
DE4126557A1 (de) Ultraschallschweissen bei der herstellung von beuteln
DE1303917C2 (de) Verfahren zum herstellen von beuteln aus thermoplastischem kunststoff
NL1015812C2 (nl) Schermdoek, productieproces daarvoor en scherminrichting.
WO2012119667A1 (de) Offensack oder zweiseitig verschlossener sack mit einem mittels materialband verschlossenen endbereich, verfahren und vorrichtung zum verschliessen eines sackes
CH627701A5 (en) Method for producing a tubular, transversely divided web of film, and use thereof, and device for continuously carrying out the method
DE10227502B4 (de) Verfahren zur Herstellung von dünnwandigen Behältern aus Folienbahnen und Fertigungseinrichtung zur Durchführung des Verfahrens
EP1249182B1 (de) Mehrlagiges Produkt
DE212005000051U1 (de) Hygieneartikel
US6823923B2 (en) Light-control window covering and method and apparatus for its manufacture
RU2129478C1 (ru) Способ изготовления сумок
DE3212596A1 (de) Verfahren zum herstellen von kappnaehten
DE1486975B1 (de) Verfahren und Vorrichtung zur Herstellung von mehrschichtigen Beuteln oder Saecken
DE1943306A1 (de) Blockbeutel
DE2732137A1 (de) Verfahren und vorrichtung zur herstellung einer kontinuierlichen bahn
DE102006027463A1 (de) Filtereinrichtung und Verfahren zur Herstellung einer Filtereinrichtung
DE3820941C2 (de) Verfahren zum Herstellen einer mit Seitenfalten versehenen flachliegenden Schlauchbahn aus einer Flachfolienbahn
DE60315717T2 (de) Beutel mit gestanzten öffnungen und einschnitten
DE19829100C1 (de) Faltenfilter
US3431561A (en) Method of making a cap
AT508982A1 (de) Verfahren zum verschliessen eines sackkörpers
DE3841580C1 (en) Hot-air nozzle for a hot-air welding machine
DE69830429T2 (de) Vorrichtung zur herstellung eines plissierten produkts

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20100201