FI99241C - Menetelmä kärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista - Google Patents

Menetelmä kärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista Download PDF

Info

Publication number
FI99241C
FI99241C FI942587A FI942587A FI99241C FI 99241 C FI99241 C FI 99241C FI 942587 A FI942587 A FI 942587A FI 942587 A FI942587 A FI 942587A FI 99241 C FI99241 C FI 99241C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cart
elements
basket
production method
side element
Prior art date
Application number
FI942587A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI99241B (fi
FI942587A (fi
FI942587A0 (fi
Inventor
Jean-Luc Paly
Original Assignee
Icd Holding
Giat Ind Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Icd Holding, Giat Ind Sa filed Critical Icd Holding
Publication of FI942587A publication Critical patent/FI942587A/fi
Publication of FI942587A0 publication Critical patent/FI942587A0/fi
Publication of FI99241B publication Critical patent/FI99241B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI99241C publication Critical patent/FI99241C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62BHAND-PROPELLED VEHICLES, e.g. HAND CARTS OR PERAMBULATORS; SLEDGES
    • B62B3/00Hand carts having more than one axis carrying transport wheels; Steering devices therefor; Equipment therefor
    • B62B3/14Hand carts having more than one axis carrying transport wheels; Steering devices therefor; Equipment therefor characterised by provisions for nesting or stacking, e.g. shopping trolleys
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62BHAND-PROPELLED VEHICLES, e.g. HAND CARTS OR PERAMBULATORS; SLEDGES
    • B62B2501/00Manufacturing; Constructional features
    • B62B2501/06Materials used
    • B62B2501/065Plastics

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Ropes Or Cables (AREA)
  • Shaping Of Tube Ends By Bending Or Straightening (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)
  • Moulding By Coating Moulds (AREA)
  • Treatments Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)

Description

99241
Menetelmä kärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista 5 Tämä keksintö koskee menetelmää kärryn, erityisesti valintamyymälöissä käytettävän ostoskärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista, jolloin kärryssä on ensimmäinen ja toinen sivuelementti, joissa kummassakin on jalkaosa ja koriosa, jotka on kumpikin muovattu yhtenä kappaleena, jolloin 10 mainittu ensimmäinen ja toinen sivuelementti on yhdistetty toisiinsa liitoselementeillä.
Tällainen valmistusmenetelmä on esitetty US-patentissa 3614133. Tunnetun kärryn valmistus aloitetaan kahdesta 15 identtisestä sivuelementistä. Kummankin sivuelementin koriosa käsittää varren, joka ulottuu jalkaosasta ylöspäin eli kädensijan suuntaan. Jalkaosassa on keskituen vahvistama hiuspinnimuodostelma. Hiuspinnimuodostelman ylempään varteen on järjestetty ensimmäinen verkko, joka on myös tuettu 20 koriosaan. Sivuelementteihin järjestetyt ensimmäiset verkot on kiinnitetty toisiinsa toisilla verkoilla, jotka muodostavat korin poikittaiselementit. Eri elementit liitetään toisiinsa kierretankojen ja mutterien avulla.
25 Tämän tunnetun menetelmän mukaisen kärryn haittana on se, että suuri osa koria ulkonee, jolloin tämä osa on tuettu ainoastaan em. hiuspinnimuodostelman ylemmällä varrella.
•V’: Samalla varrella on tuettava myös ensimmäistä verkkoa.
Ottaen huomioon, että ensimmäinen verkko on lisäksi kiinnitetty *:\30 koriosan ylempään pisteeseen, tämä konstruktio ei takaa kärryn • riittävää vakavuutta ja saattaa aiheuttaa kärryn kallistumisen eteenpäin, kun kärryn etuosaan sijoitetaan liikaa painoa.
• « • ” Tämän ongelman ratkaisemiseksi tunnettu kärry käsittää r * keskituen. Toisaalta tämän keskituen olemassaolo rajoittaa 35 kärryjen sijoittamista sisäkkäin, jolloin seurauksena on suuremman varastointitilan tarve kärryjen säilytyspaikassa.
2 99241 Tämän keksinnön tarkoituksena on esittää kärryn valmistusmenetelmä, jolla voidaan saada aikaan tasapainoltaan vakaampi kärry ilman, että rajoitetaan kärryjen sijoittamista sisäkkäin.
5 Tämän tarkoituksen saavuttamiseksi keksinnön mukainen menetelmä on tunnettu siitä, että sivuelementtien muovaamisen yhteydessä ainakin koriosan sivuprofiili ja ensimmäisen sivuelementin ensimmäinen laippa tai vastaavasti toisen 10 sivuelementin toinen laippa muovataan yhtenä kappaleena, jolloin mainitut ensimmäinen ja toinen laippa on muovattu ulkonemaan kärryä kokoonpantaessa vastakkaisiin suuntiin, jolloin mainittu ensimmäinen ja toinen sivuelementti yhdistetään liitoselementeillä, jotka kiinnitetään näihin laippoihin. Koska 15 ainakin koriosan sivuprofiili ja laippa muovataan kärryn sivuelementin kanssa yhtenä kappaleena, saadaan aikaan jäykempi sivuelementtirakenne. Tämä jäykempi rakenne kestää paremmin koriin sijoitettujen tavaroiden synnyttämiä voimia ja antaa kärrylle näin ollen paremman tasapainon. Ottaen 20 huomioon, että koriosan sivuprofiili on sivuelementin kiinteä osa, jopa korin etuosaan kohdistuva voima jakautuu koko kärryn alalle. Tällöin saadaan aikaan kärryn parempi tasapaino ilman, että olisi käytettävä vahvistuselementtejä, jotka rajoittavat sisäkkäin sijoittamista. Sen lisäksi, että laippojen •;' 25 olemassaolo jäykistää kärryn rakenteen, se myös tarjoaa sopivan menetelmän nopeaa ja luotettavaa kokoonpanoa varten.
• · · • · · • · ·
Koska sivuelementti ja jalkaosa muodostavat yhtenäisen :\30 yksikön, on tämän yksikön geometrisen rakenteen vuoksi myös mahdollista vähentää huomattavasti taipumista sen ansiosta, ./ että sivuelementin ja jalkaosan muodostama yksikkö • · :m” muovataan yhtenä kappaleena; lisäksi on mahdollista käyttää : ’ ainakin syvyyssuunnassa suppean puristuksen muotteja.
: 35 Käytettäessä laippoihin kiinnitettäviä liitoselementtejä on ; mahdollista käyttää samoja sivuosan mittasuhteita ja näin ollen samaa muottia erikokoisten kärryjen aikaansaamiseksi. Koska 3 99241 nämä liitoselementit ovat helppoja valmistaa eivätkä ne vaadi laajan puristuksen muotteja, niiden käyttö mahdollistaa huomattavat säästöt muotteihin tehtävissä investoinneissa ja samalla valmistuskustannuksissa. Näin ollen erityinen ja 5 järkevä valinta kärryn eri osien valmistuksessa mahdollistaa sekä vahvemman ja kestävämmän kärryn valmistuksen että sen valmistuksen huomattavasti pienemmin kustannuksin.
Keksinnön mukaisen menetelmän ensimmäinen edullinen 10 suoritusmuoto on tunnettu siitä, että sivuelementit muovataan ennalta asetettuihin mittasuhteisiin, jolloin kutakin sivuelementin mittaa varten muovataan joukko liitoselementtejä, jolloin mainitun joukon eri elementeillä on keskenään erilaiset ennalta määrätyt leveydet. Tämä 15 mahdollistaa kärryn kokoonpanon osista. Käyttäen lähtökohtana yhtä ja samaa sivuelementtikokoa voidaan näin ollen konstruoida tilavuudeltaan erikokoisia kärryjä käyttämällä yksinkertaisesti erilevyisiä liitoselementtejä. Tällä tavoin vähennetään tilavuudeltaan erikokoisten kärryjen 20 valmistuskustannuksia.
Keksinnön mukaisen menetelmän toinen edullinen ’ . suoritusmuoto on tunnettu siitä, että kunkin sivuelementin koriosaan muovataan ainakin yksi aukko. Sivuelementtien 25 muovaustekniikan ansiosta siihen voidaan helposti järjestää aukko, koska puristaminen suoritetaan pystysuunnassa elementin tasoon nähden. Näin ollen on käyttämättä •V*: valmistukseltaan kalliita muotteja mahdollista järjestää sivuelementteihin aukot edullisin kustannuksin vaikuttamatta Γ-.30 kärryjen jäykkyyteen. Kuhunkin aukkoon järjestetään edullisesti verkko. Näin aikaansaadaan kärryn yleisesti tunnettu ulkonäkö.
• · : " Kuhunkin sivuelementtiin järjestetään edullisesti kaksi ? * oleellisesti kolmionmuotoista aukkoa, joita erottaa varsi, joka 35 ulottuu vinosti sivuelementissä ylhäältä etuosasta alas kärryn takaosaan päin. Vinon varren olemassaolo mahdollistaa kärryn jäykistämisen edelleen.
4 99241
Keksinnön mukaisen menetelmän kolmas edullinen suoritusmuoto on tunnettu siitä, että sivuelementin muovaamisen yhteydessä muovataan ainakin yksi liitoskohta 5 kädensijaa varten. Nämä liitoskohdat muodostavat tällöin sivuelementin kanssa kokonaisuuden, joka helpottaa valmistusta ja mahdollistaa jäykän kiinnityksen.
Keksinnön mukaisen menetelmän neljäs edullinen 10 suoritusmuoto on tunnettu siitä, että läppä, jossa on pituudeltaan kohoumien välistä etäisyyttä vastaava ulkonema, on kiinnitetty porttiin siten, että kohoumat ja ulkonema muodostavat saranan. Tämän järjestely takaa läpän hyvän kiinnityksen kärryyn, jolloin läppä voi tällöin toimia 15 lapsenistuimena.
Keksinnön mukaisen menetelmän viides edullinen suoritusmuoto on tunnettu siitä, että kumpaankin sivuelementtiin on korin pohjan alle muovattu ohjauskisko ja 20 että ensimmäisen ja toisen sivuelementin kokoonpanon jälkeen ohjauskiskojen väliin asennetaan ulosvedettävä levy. Tällöin levy voi liukua kiskossa, ja sen päälle voidaan sijoittaa esineitä tarvitsematta nostaa niitä liian korkealle. Tästä on etua erityisesti nostettaessa raskaita esineitä, ja tällaisen kärryn ; 25 käyttö onkin helpompaa henkilöille, joiden on vaikea nostaa raskaita esineitä. Liitoselementtiin järjestetään edullisesti myös toinen aukko ensimmäisen ja toisen sivuelementin · yhdistämiseksi keskenään, jolloin tämän aukon poikittaisreunaan sijoitetaan ulosvetokieli. Tällöin toisen aukon :\30 sisään tai sen eteen voidaan helposti sijoittaa mainostaulu.
• t · • < · • < ./ Kärryn osat valmistetaan edullisesti SMC:stä. SMC on kevyt • « : " materiaali, jolla on hyvä iskunkestävyys, minkä ansiosta se soveltuu täydellisesti kärryn valmistukseen.
35 5 99241
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa on esitetty esimerkkejä keksinnön mukaisella menetelmällä valmistetusta kärrystä. Piirustuksissa 5 kuva 1 esittää räjäytyskuvantoa eräästä keksinnön mukaisella menetelmällä valmistetusta kärrystä, kuva 2 esittää keksinnön mukaisen kärryn sivuelementtiä yksityiskohtaisesti, 10 kuva 3 esittää toista keksinnön mukaista kärryä, myöskin räjäytyskuvantona, kuva 4 esittää läpällä varustetun portin yksityiskohtaa, 15 kuva 5 esittää ulosvedettävän levyn asennusta keksinnön mukaiseen kärryyn, kuva 6 esittää mainostaulun kiinnitystä keksinnön 20 mukaiseen kärryyn, ja kuva 7 esittää mainostaulua.
Piirustuksissa on samoja tai analogisia osia merkitty samoilla 25 viitenumeroilla.
Synteettinen materiaali, josta kärry valmistetaan, on sopivimmin • · · SMC (Sheet Molding Compound). Tätä synteettistä materiaalia käytetään mm. autojen puskureissa, ja sen etuina ovat erittäin :’· 30 hyvä iskunkestävyys, muovailtavuus ja edullinen hinta. Lisäksi tämä materiaali on käytännössä kokonaan kierrätyskelpoinen.
Kärryn eri osat valmistetaan sopivimmin muottiin puristamalla, • · mutta on selvää, että voidaan käyttää myös muita ’ ’ valmistusmenetelmiä. SMC-koostumuksen asemesta voidaan 35 käyttää myös muita synteettisiä materiaaleja, kuten esimerkiksi lasikuitulujitteista epoksia.
6 99241
Kuvassa 1 on esitetty räjäytyskuvantona ensimmäinen esimerkki keksinnön mukaisella menetelmällä valmistetusta kärrystä. Kärry käsittää ensimmäisen 1 ja toisen 3 sivuelementin. Kummassakin sivuelementissä on laippa 12, 13, 5 joka ulottuu korin suljetun osan koko kehälle. Ensimmäisen sivuelementin 1 laippa 12 ja toisen sivuelementin 2 laippa 13 muovataan siten, että ne ulkonevat kärryä kokoonpantaessa vastakkaisiin suuntiin. Kärryn jalka käsittää kaksi osaa 2, 4, jotka muodostavat kumpikin vastaavan sivuelementin kanssa 10 yhtenäisen kappaleen. Kuten kuvassa 2 on yksityiskohtaisesti esitetty, jalkaosa 2 ja sivuelementti 1 on muovattu yhtenäisenä kappaleena. Tämän ansiosta jalkaosan 2 ja sivuelementin 1 välille saadaan aikaan hyvin jäykkä yhteys.
15 Jalkaosa 2 käsittää ensimmäisen 19, toisen 20 ja kolmannen 21 osuuden, jotka on muovattu yhtenä kappaleena. Ensimmäinen osuus 19 on oleellisesti hiuspinnin muotoinen, jolloin se vastaanottaa hyvin korin täyttyessä syntyvän taipumisen. Toisen osuuden 20 kaltevuus sekä korin pohjan 20 kaltevuus mahdollistaa kärryjen varastoimisen sisäkkäin.
Kolmas osuus 21 muodostaa laipan, jota käytetään eri osien kokoonpanon yhteydessä, kuten selostetaan jäljempänä.
Kuten edellä on mainittu, jalkaosa ja sivuelementti on muovattu 25 yhtenä kappaleena. Kuten kuvista 1 ja 2 käy ilmi, sivuelementin, sen laipan ja jalkaosan paksuus on vähäinen.
Tämän ansiosta elementin osat voidaan muovata käyttämällä v · suppean puristuksen, esim. 150 mm:n muottia (stamp/die).
Tällaiset muotit ovat oleellisesti halvempia kuin laajan j\30 puristuksen muotit. Muottiin puristamisen aikana :y. puristusvaikutus kohdistetaan suunnassa, joka on kohtisuora ..· (tasomuovaus) sivuelementin määrittelemän tason suhteen.
• · y" Tällöin puristus ei vaadi pakotusmännän suurta siirtymää, jolloin saadaan aikaan suurempi tuotantonopeus ja näin ollen 35 edullisempi tuotanto.
7 99241
Sivuelementtien tasomuovauksen jälkeen on mahdollista järjestää muovauksen aikana korin seinämään sivuaukot 8 ja 9, joiden läpi korin sisään voidaan nähdä ulkoapäin. On selvää, että kaksi aukkoa on vain yksi vaihtoehto ja kyseeseen voi tulla 5 muitakin vaihtoehtoja. Aukkoihin 8, 9 asennetaan edullisesti verkko 10, 11. Nämä verkot valmistetaan edullisesti muovaamalla samasta materiaalista kuin sivuelementti. Ne voidaan muovata joko samaan aikaan sivuelementin kanssa tai erikseen ja liimata sen jälkeen aukkoihin. Verkkojen käyttö 10 antaa kärrylle tällöin tunnetun ulkonäön. On kuitenkin selvää, että verkot voidaan myös toteuttaa muista materiaaleista kuin sivuelementti, esimerkiksi ruiskumuovatusta ABS:stä.
Aukot 8 ja 9 erotetaan edullisesti varrella 47, joka ulottuu maini-15 tussa sivuelementissä vinosti kärryn takaosasta korin pohjasta ylös etuosan suuntaan. Varren leveys kasvaa edullisesti korin pohjan suuntaan. Tämän varren olemassaolo ei ainoastaan rajoita osittain aukkojen 8 ja 9 profiilia vaan myös jäykistää sivuelementtiä. Varsi 47 puristetaan luonnollisesti yhtenä 20 kappaleena sivuelementin kanssa.
Kummassakin sivuelementissä on liitoskohta 5, joka puristetaan myös muottiin yhtenä kappaleena sivuelementin kanssa, johon se kuuluu. Tämä liitoskohta on tarkoitettu kädensijan 6 ·'; 25 kiinnittämiseen esimerkiksi mutterin 7 avulla tai liimaamalla kädensija liitoskohtaan.
* • · · •V*: Kummassakin jalkaosassa on pienet pyörät 14, 15, jotka on kiinnitetty sopivien liitoselinten 16, 17 avulla jalkaosan :\30 alaosaan, kuten kuvassa 2 on esitetty.
* • · · I · 4 t Y Kummassakin sivuelementissä on edullisesti myös nuppiin ‘Y* järjestetty syvennys 18. Tämä syvennys on tarkoitettu vastaanottamaan kärryn portissa 40 oleva ulkonema 14.
35
Myös porttiin on edullisesti järjestetty aukot, joihin sijoitetaan verkot 41. Ulkoneman 14 ja syvennyksen 18 ansiosta portti voi 8 99241 kääntyä korin sisään, jolloin kärryt voidaan sijoittaa sisäkkäin.
Portin asennuksen yhteydessä voidaan kummankin ulkoneman 14 päälle edullisesti liu'uttaa irrotettava osa 42. Käytettäessä tätä irrotettavaa osaa on mahdollista vähentää nupin sisällä 5 olevan ulkoneman kitkaa. Kummankin jalkaosan 2 ja 4 kolmannet osuudet 21 liitetään toisiinsa helmalevyllä 43, joka rajoittuu näihin kolmansiin osuuksiin. Helmalevy 43 kiinnitetään ensimmäisiin osuuksiin 19 sopivimmin liimaamalla. Myös tämä helmalevy valmistetaan edullisesti muovaamalla samoin kuin 10 kärryn muutkin osat.
Sivuelementtien laipat 12 ja 13 liitetään toisiinsa pohjapalkilla 39, joka on edullisesti T-muotoinen, jolloin myös korin pohjaan voidaan kiinnittää verkko. Pohjapalkki 39 kiinnitetään laippoihin 15 12 ja 13 edullisesti liimaamalla.
Jalkaosan toisten osuuksien 20 etupäät yhdistetään toisiinsa toisella palkilla 22, joka ulkonee näihin päihin ja kiinnitetään myös liimaamalla. Korin etuosa muodostuu liitoselementistä 23, 20 jossa on edullisesti aukko 24 mainostaulua varten. Kädensija 6 asennetaan sopivimmin sen jälkeen, kun kärryn muut osat on pantu kokoon.
Kärryn valmistukseen ja kokoonpanoon käytetyn tekniikan 25 ansiosta on nyt mahdollista valmistaa tilavuudeltaan erikokoisia kärryjä käyttämällä samankokoisia sivuelementtejä. Haluttu .1: tilavuus saadaan aikaan käyttämällä eri levyisiä ··* v : liitoselementtejä 43, 39, 22 ja 23. Tällöin on esimerkiksi mahdollista samankokoisia sivuelementtejä käyttäen valmistaa j*·.. 30 kärryjä, joiden tilavuus on 45—80 litraa. Käytäen esimerkiksi neljän erikokoisen sivuelementin sarjaa voidaan saada aikaan seuraavat tilavuudet: sarja 1: 45—60—80 litraa * ! sarja 2: 80—100—125 litraa 35 sarja 3: 120—150—180 litraa sarja 4. 180—200—230 litraa.
9 99241 Näin ollen on mahdollista saada aikaan suuri joukko tilavuudeltaan erikokoisia kärryjä käyttäen rajoitettua muottimäärää.
Tällöin on mahdollista valmistaa edullisesti erikokoisia kärryjä, koska muottien investointikustannukset eivät nouse korkeiksi.
5 Edellä kuvatun menetelmän avulla on mahdollista käyttää erityistä "askelta" sarjaa kohti, jonka laajuus määräytyy korin perusteella. Liitoselementit valmistetaan siten tämän askeleen funktiona, jolloin etuna on näiden muottien standardointi. "Askeleen" käyttöä on kuvattu jäljempänä taulukossa I, jossa on 10 esitetty sarjan 3 kärryjen liitoselementtien eri leveydet. Kuten tästä taulukosta I voidaan päätellä, leveys kasvaa aina 28 mnrllä, kun tilavuuden lisäys on 10 I.
TAULUKKO I
15 .
TILAVUUS ULKOLEVEYS
± 5 % mm 1201 424 1301 452 140I 480 1501 508 1601 536 1701 564 _180J_ 592_
Laippojen 12 ja 13 käytön ansiosta sivuelementeissä ja myös ,·*·. jalkaosassa 44 on mahdollista kiinnittää näiden laippojen • · « sisään liitoselementit. Kun näihin laippoihin käytettävän .. 20 materiaalin paksuus on pieni, voidaan niihin kiinnitettävät osat • ♦ kiinnittää siten, että saadaan aikaan sileä liitoskohta.
♦ · · ♦ « · ♦ 4 \\. Edellä mainittujen standardikokojen lisäksi on myös mahdollista ,'**· valmistaa edellä kuvattuun askeleeseen liittyviä välikokoja, esi- 25 merkiksi leikkaamalla osia liitoselementeistä. Kärryn sivusuuntaisen tasapainon varmistamiseksi on luonnollisesti otettava huomioon minimileveys.
ίο 99241
Kuvassa 3 on esitetty toinen esimerkki keksinnön mukaisesta kärrystä. Tässä esimerkissä sivuelementit liitetään toisiinsa liitoselementeillä 25 ja 26, jotka kumpikin muodostavat sivuelementin kanssa yksikön. Itse asiassa näissä kärryissä 5 samoin kuin sarjan 1 kärryissä korin leveys on liian pieni, jotta kannattaisi käyttää välielementtejä. Jopa puolikkaan kärryn muovaaminen ei vaadi kovin syvää muottia.
Kuvassa 4 on esitetty keksinnön mukaisen kärryn portin 40 10 erityistä sovellusmuotoa. Kärryt varustetaan usein lapsenistuimella, joka sijoitetaan kärryn porttiin. Tämä mahdollisuus on sovellettavissa myös keksinnön mukaiseen kärryyn. Kun kärryyn halutaan mahdollisuus lapsenistuimeen, portin keskiviivan kummallekin puolelle järjestetään kohoumat 15 27 ja 28. Nämä kohoumat sijoitetaan lähellä korin pohjaa olevaan portin reunaan. Porttiin 40 asennetaan ulkonemalla 30 varustettu läppä 29 siten, että ulkonema 30 sijoittuu kohoumien väliin. Tätä tarkoitusta varten ulkoneman 30 pituus vastaa kohoumien 27 ja 28 etäisyyttä. Ulkoneman ja kohoumien 20 muodostama yksikkö muodostaa tällöin saranan, joka sallii läpän 29 kiertymisen porttiin nähden ja muodostaa näin lapsenistuimen. Kohoumat on sopivimmin järjestetty siten, että ne ovat toisesta päästään pinnaltaan ontot ja sijoitettu siten, että ontot pinnat ovat vastakkain. Ulkonemassa on tällöin : 25 ulospäin suuntautuvat päät, jotka sopivat onttojen pintojen sisään. Näin saadaan aikaan ulkoneman hyvä kiinnitys kohoumiin. Kohoumien käytön ansiosta voidaan istuimen
<· M
: vakavuutta lisätä keventämällä läpän kiertoakselia.
V\ 30 Kuvassa 5 on esitetty yksityiskohta toisesta keksinnön t'"· mukaisesta kärrystä. Tässä esimerkissä sivuelementtiin 1 on • korin pohjan alle järjestetty ohjauskisko 31. Ohjauskisko muovataan sopivimmin erikseen ja kiinnitetään sen jälkeen * *' sivuelementtiin liimaamalla tai ruuvaamalla. Kummankin 35 sivuelementin ohjauskiskojen väliin sijoitetaan ulosvedettävä levy 32. Ohjauskiskon etupäähän järjestetään pidäke, joka estää levyä liukumasta kärryn etuosan suuntaan ja 11 99241 aiheuttamasta jalkaosan liian suurta vääntymistä. Levy liukuu kärryn takaosan suuntaan ja siirtyy jalan kahden osan välissä helmalevyn 43 yläpuolella. Tämän ulosvedettävän levyn käyttö on mahdollista kahden jalkaosan ansiosta. Koska jalka käsittää 5 kaksi toisiinsa helmalevyllä liitettyä osaa, on mahdollista jättää korin pohjan ja helmalevyn yläosan väliin aukko, jonka läpi levy 32 liukuu.
Tällaisen levyn ansiosta on sille mahdollista sijoittaa tilavuudelle) taan suuria tavaroita, jotka ovat hankalia käsitellä. Koska levy on sijoitettu korin alle, esineitä ei tarvitse nostaa korin yli, minkä ansiosta käyttäjältä vaaditaan huomattavasti vähemmän käsivoimia.
15 Kuvassa 6 on esitetty kärryn etupaneeli 23 leikkauskuvantona.
Tämä etupaneeli käsittää aukon 24, joka on tarkoitettu mainostaulua 34 varten. Tämän aukon ansiosta mainostaulu voidaan nähdä etupaneelin kummaltakin puolen. Taulu 34 sijoitetaan kehykseen 33, joka on järjestetty ainakin osalle 20 aukon 24 ulkokehää. Kehys järjestetään etupaneelin yhteyteen joko suoraan muovaamalla sen kanssa tai se kiinnitetään siihen jälkeenpäin esimerkiksi pienillä vastakkaisilla ulokkeilla 45. Jälkimmäisessä tapauksessa muovaamisen yhteydessä etupaneeliin järjestetään vastaavat reiät. Kehys käsittää 2.5 sopivimmin läpinäkyvän suojakalvon 37 ja kielen 36, joka on tarkoitettu taulun 34 ripustamiseksi siihen. Kehykseen sijoitettu mainostaulu voidaan poistaa irrotustyökalun 35 avulla. Kuten kuvassa 7 on esitetty, kieli 36 on sijoitettu kehyksessä 33 olevaan syvennykseen 46. Mainostaulun poistamiseksi työkalu :\30 35 vain sijoitetaan kielen alle ja taulu poistetaan. Tämän jälkeen uusi mainostaulu työnnetään kehykseen ja kiinnitetään • · kielen avulla. Tämä toimenpide on yksinkertainen ja nopea.
• · • 1 • · · •
Synteettisestä materiaalista valmistettujen kärryjen etuna 35 metallisiin kärryihin nähden on se, että ne eivät häiritse varashälyttimissä käytettyjä sähkömagneettisia aaltoja, toisin kuin metalliset kärryt. Kun kärry voidaan keksinnön mukaisen 12 99241 menetelmän ansiosta valmistaa halvemmalla synteettisestä materiaalista, metallikärryjen korvaaminen näillä synteettisillä kärryillä on taloudellisesta näkökulmasta katsottuna edullisempaa, jolloin voidaan myös käyttää sähkömagneettisiin 5 aaltoihin perustuvia varashälyttimiä sen varmistamiseksi, onko kaikki kärryissä olevat tuotteet todella maksettu.
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää kaikkien valintamyymälöissä käytettävien kärrytyyppien valmistuksessa.
10 Menetelmällä voidaan näin ollen valmistaa kärryjä, joissa on joko syvä tai matala kori.
• I I • · · · • · · • · · « • · • · • · · • · 1 il · • · · • · ·

Claims (13)

13 99241
1. Menetelmä kärryn, erityisesti valintamyymälöissä 5 käytettävän ostoskärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista, jolloin kärryssä on ensimmäinen (1) ja toinen (2) sivuelementti, jotka kummatkin käsittävät jalkaosan (2, 4) ja koriosan, jotka on kumpikin muovattu yhtenä kappaleena, jolloin ensimmäinen ja toinen sivuelementti on liitetty toisiinsa 10 liitoselementeillä (25, 26; 22, 39), tunnettu siitä, että sivuelementtien muovaamisen yhteydessä ainakin koriosan sivuprofiili ja ensimmäisen sivuelementin ensimmäinen (12) laippa tai vastaavasti toisen sivuelementin toinen (13) laippa muovataan yhtenä kappaleena, jolloin mainitut ensimmäinen ja 15 toinen laippa on muovattu ulkonemaan kärryä kokoonpan- taessa vastakkaisiin suuntiin, jolloin mainittu ensimmäinen ja toinen sivuelementti yhdistetään liitoselementeillä, jotka kiinnitetään näihin laippoihin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että sivuelementit muovataan ennalta asetettuihin mittasuhteisiin, jolloin kutakin sivuelementin mittaa varten muovataan joukko liitoselementtejä, jolloin mainitun joukon eri elementeillä on keskenään erilaiset ennalta määrätyt ' 25 leveydet.
*:· 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen valmistusmenetelmä, • · · tunnettu siitä, että kunkin sivuelementin koriosaan muovataan ainakin yksi aukko (8, 9). :-.30 ]·.·.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, • · \ että kuhunkin sivuelementtiin järjestetään kaksi oleellisesti koi- • « : 1·· mionmuotoista aukkoa, joita erottaa varsi (47), joka ulottuu vinosti sivuelementissä ylhäältä etuosasta alas kärryn 35 takaosaan päin. 99241
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että kuhunkin aukkoon sijoitetaan verkko (10, 11).
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1—5 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että sivuelementin muovaamisen yhteydessä muovataan ainakin yksi liitoskohta (5) kädensijaa (6) varten.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1—6 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että kärryn takapäähän järjestetään portti (40), jossa on kaksi kohoumaa (27, 28), yksi portin keskiviivan kummankin puolen, jotka on sijoitettu tämän portin reunaan korin pohjan tasolle. 15
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että läppä (29), jossa on pituudeltaan kohoumien välistä etäisyyttä vastaava ulkonema (30), on kiinnitetty porttiin siten, että kohoumat ja ulkonema 20 muodostavat saranan.
9. Jonkin patenttivaatimuksista 1—8 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että kumpaankin sivuelementtiin on korin pohjan alle muovattu ohjauskisko (31). '25
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen valmistusmenetelmä, tun- ·:♦ nettu siitä, että ensimmäisen ja toisen sivuelementin kokoonpa- ··· non jälkeen ohjauskiskojen väliin asennetaan ulosvedettävä levy (32).
11. Jonkin patenttivaatimuksista 1—10 mukainen • t \ ’ valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että liitoselementtiin (23) : *·· järjestetään lisäaukko (24), jonka avulla ensimmäinen ja toinen sivuelementti liitetään toisiinsa etuosastaan, jolloin mainitun 35 aukon poikittaisreunaan sijoitetaan ulosvetokieli (36). Il : 99241
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että liitoselementin muovauksen yhteydessä ainakin osalle lisäaukon ulkokehää sijoitetaan kehys (33).
13. Jonkin patenttivaatimuksista 1—12 mukainen valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että kärryn elementit valmistetaan SMC:stä. • · · • · · • · · • · • · 1 • · * v · • · • · • · · · · 99241
FI942587A 1991-12-02 1994-06-01 Menetelmä kärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista FI99241C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR9114922 1991-12-02
FR9114922A FR2684346A1 (fr) 1991-12-02 1991-12-02 Procede de fabrication d'un chariot en matiere synthetique.
PCT/EP1992/002706 WO1993011018A1 (fr) 1991-12-02 1992-12-01 Procede de fabrication d'un chariot en matiere synthetique
EP9202706 1992-12-01

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI942587A FI942587A (fi) 1994-06-01
FI942587A0 FI942587A0 (fi) 1994-06-01
FI99241B FI99241B (fi) 1997-08-29
FI99241C true FI99241C (fi) 1997-12-10

Family

ID=9419589

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI942587A FI99241C (fi) 1991-12-02 1994-06-01 Menetelmä kärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista

Country Status (20)

Country Link
EP (1) EP0614429B1 (fi)
JP (1) JPH07501293A (fi)
AT (1) ATE126768T1 (fi)
AU (1) AU2945292A (fi)
BR (1) BR9206851A (fi)
CA (1) CA2124850A1 (fi)
CZ (1) CZ132994A3 (fi)
DE (1) DE69204299T2 (fi)
DK (1) DK0614429T3 (fi)
ES (1) ES2078757T3 (fi)
FI (1) FI99241C (fi)
FR (1) FR2684346A1 (fi)
GR (1) GR3018147T3 (fi)
HU (1) HU215755B (fi)
MA (1) MA22724A1 (fi)
NO (1) NO942030D0 (fi)
NZ (1) NZ246006A (fi)
SK (1) SK66894A3 (fi)
WO (1) WO1993011018A1 (fi)
ZA (1) ZA929296B (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2707943B1 (fr) * 1993-07-22 1995-09-15 Icd Holding Chariot en matière synthétique.
ES2073362B1 (es) * 1993-08-23 1999-04-16 Policad Ind S L Carrito para la compra
WO1996004161A1 (en) * 1994-07-29 1996-02-15 Tec-Carte International Pty. Limited Shopping trolley construction and identification system
AU694251B2 (en) * 1994-07-29 1998-07-16 Tec-Carte International Pty Limited Shopping trolley construction and identification system
KR960031251A (ko) * 1995-02-28 1996-09-17 에이따로 니시다 바구니가 부착된 쇼핑용 손수레와, 그 바구니에 사용하는 둘레 벽판 및, 그 바구니의 조립방법
ES2112189B1 (es) * 1995-11-15 1998-10-16 Policad Ind S L Carro de compra para supermercados.
NL1001904C2 (nl) * 1995-12-14 1997-06-17 Charibert Enterprises N V Kunststof wagen.
DE19718366A1 (de) * 1996-05-05 1997-12-18 Lw Composite Gmbh & Co Kinderschale für Einkaufswagen o. dgl.
DE19718368A1 (de) * 1996-05-05 1997-11-06 Linde & Wiemann Gmbh Kg Einkaufswagen aus Faserverbundwerkstoff
WO2001074284A1 (en) * 2000-04-05 2001-10-11 Taylor Van Schalkwyk Desiree Shopping trolley
ITTO20020554A1 (it) * 2002-06-26 2003-12-29 Plastimark Spa Carrello per supermercati
GB2408968B (en) * 2003-12-09 2007-07-25 Alastair Thomas Harper Brown Shopping trolley body
USD530478S1 (en) 2005-09-19 2006-10-17 Target Brands, Inc. Shopping cart
DE102007029499A1 (de) * 2007-06-25 2009-01-08 Wanzl Metallwarenfabrik Gmbh Klappe für Transportwagen
DE102007060983A1 (de) * 2007-12-14 2009-06-18 Wanzl Metallwarenfabrik Gmbh Transportwagen

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3614133A (en) * 1970-02-13 1971-10-19 Edward Ganci Shopping cart
FR2335385A1 (fr) * 1975-12-16 1977-07-15 Reunis Sa Ateliers Chariot avec panneaux en matiere plastique
AU581928B2 (en) * 1984-09-28 1989-03-09 David Morden Pinnington Shopping trolley
IT1227188B (it) * 1988-10-19 1991-03-21 I M Pas S R L Carrello ad elementi componibili particolarmente per supermercati e simili

Also Published As

Publication number Publication date
HU9401597D0 (en) 1994-09-28
WO1993011018A1 (fr) 1993-06-10
CA2124850A1 (fr) 1993-06-10
DK0614429T3 (da) 1996-01-15
JPH07501293A (ja) 1995-02-09
DE69204299T2 (de) 1996-04-25
ES2078757T3 (es) 1995-12-16
FI99241B (fi) 1997-08-29
AU2945292A (en) 1993-06-28
NO942030L (no) 1994-06-01
BR9206851A (pt) 1995-11-28
CZ132994A3 (en) 1995-01-18
FI942587A (fi) 1994-06-01
HU215755B (hu) 1999-02-01
ATE126768T1 (de) 1995-09-15
NO942030D0 (no) 1994-06-01
FI942587A0 (fi) 1994-06-01
DE69204299D1 (de) 1995-09-28
GR3018147T3 (en) 1996-02-29
EP0614429A1 (fr) 1994-09-14
HUT67985A (en) 1995-05-29
FR2684346A1 (fr) 1993-06-04
EP0614429B1 (fr) 1995-08-23
SK66894A3 (en) 1995-08-09
ZA929296B (en) 1993-06-02
MA22724A1 (fr) 1993-07-01
NZ246006A (en) 1996-09-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI99241C (fi) Menetelmä kärryn valmistamiseksi synteettisestä materiaalista
US4123077A (en) Goods transport cart with molded plastic panel
US4046394A (en) Shopping cart
CA2366158C (en) Modular plastic shopping cart
US6148973A (en) Frame of a cloth-shelled luggage article
US6155580A (en) Plastic trolley
AU757513B2 (en) Pallet with a base plate and legs of metal
US6805365B2 (en) Shopping cart constructed of resin and metal channel members
AU2015200297A1 (en) Stackable transport trolley
US10232870B2 (en) Bracket and caster lift for shopping cart
CN102113777A (zh) 带有导轨机构的吸塑塑料抽屉
IE922486A1 (en) Shopping cart
GB2024735A (en) Mobile container
KR200403818Y1 (ko) 북 트럭
CN215081472U (zh) 一种护理推车
CZ283901B6 (cs) Vozík ze syntetického materiálu
CN217137050U (zh) 一种模块化组装的旅行箱
CN211533439U (zh) 用于抽屉组件的箱式滑道、抽屉组件和抽屉引导件
CN110883749B (zh) 注塑模具放置架
JP2000175789A (ja) 商品陳列用のワゴン
CN209126787U (zh) 一种手推车的后脚轮固定结构
JP4312935B2 (ja) 厨房コーナーの収納装置
CN202784093U (zh) 一种拼插式玻璃钢托盘
CN113101102A (zh) 一种护理推车
JP3051780U (ja) 硬質樹脂製ベースの補強構造

Legal Events

Date Code Title Description
GB Transfer or assigment of application

Owner name: I.C.D. HOLDING

BB Publication of examined application