FI98271C - Paisuneita makromolekyylejä sisältävän vesiseosjärjestelmän käyttö sammutusvetenä - Google Patents

Paisuneita makromolekyylejä sisältävän vesiseosjärjestelmän käyttö sammutusvetenä Download PDF

Info

Publication number
FI98271C
FI98271C FI861553A FI861553A FI98271C FI 98271 C FI98271 C FI 98271C FI 861553 A FI861553 A FI 861553A FI 861553 A FI861553 A FI 861553A FI 98271 C FI98271 C FI 98271C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
water
mixing system
extinguishing
aqueous
weight
Prior art date
Application number
FI861553A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI98271B (fi
FI861553A (fi
FI861553A0 (fi
Inventor
Bluecher Hubert Von
Bluecher Hasso Von
Ruiter Ernest De
Original Assignee
Bluecher Hubert
Bluecher Hasso Von
Ruiter Ernest De
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bluecher Hubert, Bluecher Hasso Von, Ruiter Ernest De filed Critical Bluecher Hubert
Publication of FI861553A0 publication Critical patent/FI861553A0/fi
Publication of FI861553A publication Critical patent/FI861553A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI98271B publication Critical patent/FI98271B/fi
Publication of FI98271C publication Critical patent/FI98271C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A62LIFE-SAVING; FIRE-FIGHTING
    • A62DCHEMICAL MEANS FOR EXTINGUISHING FIRES OR FOR COMBATING OR PROTECTING AGAINST HARMFUL CHEMICAL AGENTS; CHEMICAL MATERIALS FOR USE IN BREATHING APPARATUS
    • A62D1/00Fire-extinguishing compositions; Use of chemical substances in extinguishing fires
    • A62D1/0028Liquid extinguishing substances
    • A62D1/005Dispersions; Emulsions
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A62LIFE-SAVING; FIRE-FIGHTING
    • A62DCHEMICAL MEANS FOR EXTINGUISHING FIRES OR FOR COMBATING OR PROTECTING AGAINST HARMFUL CHEMICAL AGENTS; CHEMICAL MATERIALS FOR USE IN BREATHING APPARATUS
    • A62D1/00Fire-extinguishing compositions; Use of chemical substances in extinguishing fires
    • A62D1/0064Gels; Film-forming compositions

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Dispersion Chemistry (AREA)
  • Fire-Extinguishing Compositions (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
  • Revetment (AREA)
  • Lift Valve (AREA)
  • Processes Of Treating Macromolecular Substances (AREA)
  • Colloid Chemistry (AREA)
  • Insulated Conductors (AREA)
  • Compositions Of Oxide Ceramics (AREA)
  • Fire-Extinguishing By Fire Departments, And Fire-Extinguishing Equipment And Control Thereof (AREA)

Description

s 98271
H
PAISUNEITA MAKROMOLEKYYLEJÄ SISÄLTÄVÄN VESISEOSJARJESTEL-MÄN KÄYTTÖ SAMMUTUSVETENÄ ±0
Palonsammutukseen käytetään enimmäkseen sammutusvettä siinä muodossa kuin sitä saadaan vesijohtoverkosta tai, esimerkiksi metsäpalojen tapauksessa, luonnollisista vesis-15 töistä. Sammutusveden vaikutustapa perustuu toisaalta sii hen, että tullessaan yhteyteen palavien esineiden kanssa korkean lämpökapasiteettinsa ja höyrystymislämpötilansa ansiosta saa aikaan erittäin tehokkaan jäähdytyksen siten, että painutaan esineen palamis-tai syttymislämpötilan ala-20 puolelle. Toisaalta sen vaikutus perustuu siihen, että se joutuessaan kosketuksiin kuumien esineiden kanssa höyrystyy/ Da syntyvä vesihöyry ottaa palamiseen tarvittavan ilman paikan, jolloin se saa liekit sammumaan.
25 Olennainen epäkohta käytettäessä vettä tavanomaisessa muo dossa on, että suuri osa vedestä usein käyttämättömänä virtaa palamattomiin osiin tai imeytyy maahan. Tämä on haitta erityisesti metsäpalojen yhteydessä, kun olennainen osa usein suurella vaivalla kuljetettua vettä jää täysin 30 käyttämättä. Juuri palontorjunta erityisesti lähellä maan pintaa on kuitenkin tärkeä osa metsäpalontorjuntaa, koska metsäpalon tyypillisessä muodossa tuli etenee kuivassa aluskasvillisuudessa (ruoho, lehdet, pensaisto) ja aiheuttaa yksittäisiä tulipesäkkeitä, jotka sitten huomaamatta 35 yhdistyvät. Tähän mennessä ei ole onnistuttu käyttämään kuljetettua vettä optimaalisesti hyväksi erityisesti siksi, että metsäpaloja edeltää usein pitkä kuivakausi, ja maaperä on vastaavasti erittäin vettäimevä.
40 Periaatteessa sama ongelma syntyy kuitenkin myös senkal taisten palojen yhteydessä, kuten esimerkiksi kattotuoli-palojen, jolloin katto ei ole erotettu tulenkestävällä pohjalla alakerroksista. Tällöin on tavallisesti niin, että vesi virtaa lattioiden, läpivientien, rappujen jne.
2 98271 kautta allaoleviin kerroksiin rakennuksessa, ja menee näin hukkaan sammutuksen kannalta. Samalla syntyy palavassa kerroksessa veden puutteen takia vaara tulen leviämisestä 5 alaspäin. Alasvirtaava vesi saa toisaalta aikaan usein suuria vahinkoja siten, että sammutusveden määrän lisääminen ei myöskään ole ongelmatonta.
Mainittujen epäkohtien välttämiseksi kuvataan patentissa 10 DE-OS 31 14 630 geelien käyttö vesiesteenä tulenuhkaamien rakennusosien yläpinnoilla, esimerkiksi laakakatoilla, sekä kokonaisten maa-alueiden suojaamiseksi pintapaloilta. Tällä menetelmällä on tarkoitus välttää ei-toivottu sammutusveden häviö poisvirtauksesta ja imeytymisestä johtuen. 15 Kyseessä on kuitenkin tässä tapauksessa todellinen geeli, jolla on erittäin suuri viskositeetti, ja jolla peitetään paksuna kalvona suojattavat esineet. Koska tällaiset geelit eivät imeydy hyvin palonuhkaamaan aineeseen, on niillä huono sammutusvaikutus. Niiden suuri viskositeetti saa 20 aikaan sen, että tarvitaan erityisiä laitteita niiden käy ttämiseen .
Se, että patentin DE-OS 31 14 630 mukaiset palontorjunta-toimenpiteet vesipitoisilla geeleillä eivät ole yleisty-25 neet, selittyy sillä, että ehdotetulla menetelmällä on varsin vaatimaton vaikutus, sekä sillä, että palontorjun-tatoimenpiteisiin tarvitaan erityistä laitteistoa ja siitä on seurauksena korroosio-ja ympäristöhaittoja.
30 Tämän keksinnön tarkoituksena on siksi saada aikaan tulen- torjuntakeino päämääränä se, että vähennetään palontorjunnassa syntyviä vesivahinkoja, pienennetään ympäristöhaittoja, mahdollistetaan yleisesti käytössäolevan laitteiston hyödyntäminen ja vältetään korroosiohaitat.
35 Tämä tehtävä on keksinnön mukaisesti ratkaistava siten, että käytetään vesiseosjärjestelmää patenttivaatimusten mukaisesti.
40 Veteenliukenemattomia, vedessä suuresti paisuvia polymee- 3 9827,1 rejä on kuvattu esimerkiksi amerikkalaisissa patenttijulkaisuissa 4 017 653 ja 4 018 951. Ammattilaisten keskuudessa nimitetään näitä aineita suurimuaktiivisiksi poly-5 meereiksi tai niin sanotuiksi superabsorbereiksi. Tämä pätee erityisesti akryyli-tai meta-akryyliamidin ja akryy-linitriilin kanssa, kuten on kuvattu patenttijulkaisussa DE-PS 2 706 135.
10 Keksinnönmukaisesti käytettävä dispersio valmistetaan edullisesti lisäämällä kuivien, hieman ristikytkettyjen sekapolymeerien, jotka perustuvat natriumakrylaattiin ja/ tai akryylihappoon ja joilla on hiukkaskoko noin 0.02 -0.5 mm, kalium-tai natriumsuoloja vastaavaan määrään vettä 15 samalla sekoittaen sekoittimella tai kierrätyspumppauksel- la. Ristikytkemisaineiksi soveltuvat kaikki olefiiniset vähintään bifunktionaaliset monomeerit, kuten esimerkiksi metyleenibisakryyliamidi, divinyylibentseeni, trisallyy-lisyanuraatti, trisallyylifosfaatti, jne. Sopivien risti-20 kytkettyjen polymeerien valmistus radikaalisen tai redox- polymerisaation avulla on tunnettua.
Paisunnan nopeuttamiseksi voidaan paisuuntumattomiin seka-polymeereihin lisätä hienojakoista piihappoa ja/tai sili-25 kaatteja. Mahdollisesti lisättyjen aktiivisten piihappojen tapauksessa ovat kyseessä tuotteet, jotka tunnetaan erityisesti täyteaineina tai absorbeina, kuten erityisesti piihappoekserogeelit, joilla on BET-pinta yli 30 m /g, yleensä useampia 100 m /g, tai liekkihydrolyyttisella ha-30 joituksella piitetrakloridista saadut aktiiviset piihapot, joilla on BET-pinta välillä 50-450 m /g (aerosiili). Aktiivisten piihappojen sijasta voidaan käyttää vesilasista * ja vastaavista metallisuoloista ja mahdollisesti mineraa- lihapoista, erityisesti kalsiumista, magnesiumista tai 2.3 alumiinista, seostettuja aktiivisia silikaatteja, joilla on BET-pinta yli 30 m /g, niiden kserogeelien muodossa keksinnön tarkoitukseen yhdessä suurimuaktiivisten polymeerien kanssa.
40 Vesiliukoinen dispersio sisältää geelihiukkasia sellai- 98271 sinä pitoisuuksina, että jäljelle jää riittävästi vapaata vettä, jotta toisaalta saavutettaisiin parantunut sammu-tusvaikutus vesivahinkojen ollessa minimaalisia, ja toi-5 saalta mahdollistettaisiin käytettävyys erittäin suurella kostutuskyvyllä, sellaisella kuten on puhtaalla vedellä. Keksinnön mukaisesti käytetään dispersiota, jossa on 50 -80 painoprosenttia, edullisesti 60-70 painoprosenttia, kokonaisvedestä geelihiukkasissa.
10
Geelihiukkaset koostuvat suurimuaktiivisista sekapolymee-reista, joiden rakenne on muodostettu sellaiseksi, että ne imevät nopeasti 100 - 200 kertaa oman painonsa verran vettä, mutta eivät kuitenkaan liukene veteen. Jos tällä ta-15 valla paisutettuihin geelihiukkasiin lisätään ylimäärä vettä, niin pysyy ylimääräinen vesi puhtaana vesifaasina, joka toimii geelihiukkasten kuljettimena ja säilyttää vis-kositeettinsa, kun taas geelihiukkasia voidaan pitää yksittäisinä erillisinä makromolekyyleinä.
20
Keksinnön mukaan käytetään dispersiota, jossa polyakryyli-happoihin perustuvat (natrium-tai kaliumsuolojen muodossa) paisuntahiukkaset vastaavat keksinnön vaatimuksia optimaalisesti eivätkä aiheuta minkäänlaista kuormitusta ympäris-25 tölle.
Lisättäessä tämän kaltaista tuotetta aina määrään noin 0.6 painoprosenttia veteen havaitaan vain erittäin vähäinen viskositeetin kasvu. Neste säilyy täysin pumpattavana, ja 30 siirryttäessä puhtaasta vedestä paisuntahiukkasilla varus tettuun veteen sammutustilanteessa ei ruiskumiehistö huomannut mitään eroa käsiteltävyydessä. Suuremmilla pitoisuuksilla nousee viskositeetti hyppäyksenomaisesti, ja vapaa vesi, joka on luonteenomaista keksinnön mukaiselle 35 dispersion käytölle , vähenee nopeasti. Aina vis kositeettiin 100 mPa asti voidaan puhua "sammutusvedestä", jota voidaan käsitellä kuten puhdasta vettä.
Kostutusaineen lisääminen on mahdollista, ja se voi olla 40 5 9827-1 hyödyksi erityistapauksissa/ kuten puuvillapaalien sammutuksessa .
Sammutusveden, joka on valmistettu lisäämällä paisunta- 5 hiukkasia määrässä 0.4 % veteen, vaikutus on, kuten on todettu kokeissa, erinomainen: standardihuonepalossa havaittiin, että vaadittu sammutusvesimäärä pieneni 30 -35 %, ja paloalueelta poisvirtaava vesimäärä pieneni 85 %. Lisättäessä 0.5 - 0.6 % paisutushiukkasia nousee visio kositeetti jo huomattavasti, mutta sammutustoiminta voi daan suorittaa kuitenkin totutulla tavalla.
Keksinnön mukaisesti käytetyn dispersion erillisillä gee-lihiukkasilla ei ole mitään yhteistä tunnettuihin paksun-15 nusaineisiin, joita on ehdotettu veden tarttuvuuden lisää miseen, ja jotka aiheuttavat suuren viskositeetin kasvun siihen liittyvine epäkohtineen.
Säätämällä keksinnön mukaisesti käytetyn dispersion ve-20 siseosjärjestelmän ph-arvoksi 6-8, voidaan välttää kor roosioilmiöt käytetyissä sammutuslaitteissa ja paloturvallisuutta varten kastelluissa esineissä.
Keksinnön mukainen dispersion vesiseosjärjestelmän käyttö 25 sammutusvetenä ei vaadi alhaisen viskositeetin takia mi tään erityisiä pumppuja tai putkia. Metsäpalojen torjunnassa tai palontorjunnassa ilmasta käsin voidaan myös toimia olemassaolevilla laitteilla. Lisäksi on mahdollista käyttää tyyppiä W olevia sammuttimia ja sprinklerilait-30 . teistoja.
Käytettäessä keksinnön mukaan dispersiota palontorjuntaan * eivät lisätyt geelihiukkaset estä veden imeytymistä pala vaan aineeseen, mutta kuitenkaan niillä ei ole olennaista 35 taipumusta virrata pois ja ne pysyvät oman pitokykynsä ansiosta kiinni palon uhkaamissa tai palavissa esineissä, jolloin ne toisaalta suuren kuumuudenkehityksen takia päästävät niihin sisältyvän veden esteettä höyrynä vapaaksi siten, että koko sammutusvesi on käytettävissä jäähdy-40 tykseen ja höyrynmuodostukseen. Tällä tavalla vähe- 5 s 98271 nee tarvittava määrä sammutusnestettä olennaisesti verrattuna nykyisiin aineisiin. Lisäksi saadaan aikaan erittäin tehokas suoja tulen leviämistä vastaan.
Torjuttaessa tulipaloja säiliöissä on säiliön seinämän jäähdyttäminen erittäin tärkeätä. Keksinnön mukainen dispersion käyttö mahdollistaa sammutustapahtuman aikana ruiskuttaa samalla ruiskulla aika ajoin säiliön 10 seinämää, jolloin kiinnittyvät geelihiukkaset tekevät ko koaikaisen ruiskutuksen tarpeettomaksi ja sallivat paremman ruiskukapasiteetin käytön. Sammuneeseen aineeseen tarttuvien geelihiukkasten ansiosta pienenee palon uudel-leensyttymisen vaara.
15
Paisuntahiukkasten lisäys voi tapahtua tankkisammu-tusauton, "vesipommittajan", säiliössä, tai erityisissä sekoitussäiliöissä, jolloin sirottelun aikana ja pari minuuttia sirottelun loputtua sekoitetaan kevyesti tai kier-20 rätetään nestettä kohtuullisesti pumppaamalla. Paisuneet geelihiukkaset eivät takerru toisiinsa. Ne tosin saostuvat pitempinä seisonta-aikoina vähäisesti, mutta niitä voidaan kuitenkin kierrättää pumppaamalla jopa viikkojen jälkeen ongelmitta, tai niitä voidaan sekoittaa sekoittimella, 25 mikä kuitenkaan ei tavallisessa tapauksessa ole tarpeen.
Keksinnön käytön tavanomainen tapa on dispersion ruiskuttaminen siten, että se jo sisältää muodostuneita geeli-hiukkasia. Tietyissä olosuhteissa edullinen muunnos perus-30 tuu siihen, että paisuntahiukkaset lisätään paisumattomas- sa tilassa olevina vähän ennen ruiskutusputkea. Vaikkakin tällöin ei käytetä hyödyksi geelihiukkasten suurempaa tar-tuntakykyä niiden esineiden suojaamiseen, joihin tuli ei ole vielä tarttunut, saavutetaan kuitenkin erittäin no-35 peasti tehokas suoja vesivahinkoja vastaan, koska lyhyen ajan kuluttua paisuneet paisuntahiukkaset tiivistävät saumat ja halkeamat. Kun on muodostunut tiivistävä kerros geelistä, voidaan, mikäli tämä näyttää järkevältä, toimia eteenpäin puhtaalla vedellä.
40
;* rttr MM l-l f M
7 98271
Metsäpalojen tapauksessa jää osa geelistä tarttumiskykynsa ansiosta riippumaan puihin, ja muodostaa hyvän suojan tulen hyppäämiselle puunlatvasta toiseen. Kerrospaloissa 5 syntyy vesipeite, joka voi estää tulen leviämisen raken nuksen muuhun osaan.
Dispersiota voidaan käyttää tulen- sammutuspeittojen valmistukseen, esimerkiksi siinä muodos-10 sa, että voidaan pitää valmiina vaippoja pakoavustusta varten palonuhkaamista laitoksista, suurrakennuksista, kuten hotelleista jne. Tällaiset tulensammutuspeitot si sältävät paisutushiukkaset paisuneessa tilassa, ja ne on suljettu kosteusmenetysten estämiseksi esimerkiksi foli-15 oon.
20 25 τη 5 5 40

Claims (5)

1. Dispersion käyttö sammutusvetenä, joka dispersio sisältää vesifaasin ja faasin hydratoimalla paisutettuja halkaisijaltaan 0.1 - 0.3 mm olevia qeelihiukka-sia yksittäisistä veteenliukenemattornista polaarisista voimakkaasti absorboivista (met)akrvy1ihappopoh-jaisien polymeerien makromolekyyleistä, jotka ovat niin ristikytkettyjä, että ne voivat imeä 100-200 » , kertaisen painonsa verTan vettä, jolloin qeelihiukka- sia on 0.1 - 0.6 painoprosenttia, laskettuna kuiva-aineena ja vesifaasiin verrattuna, ja vesipitoisen systeemin viskositeetti on alle 100 mPa.s.
2. Patenttivaatiuksen 1 mukaisen dispersion käyttö vaatimuksen 1 tarkoitukseen, jolloin vesifaasi sisältää natrium-, kalium- tai ammoniumioneja ja makromolekyylit ovat polyanionisia akryy1ihapposekapo-lymeereja.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen dispersion käyttö patenttivaatimuksen 1 tarkoitukseen, jolloin kokonais- vedestä on geelihiukkäsissa 50-80 painoprosenttia, edullisesti 60-70 painoprosenttia. * A. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen dispersion käyttö ; ** patenttivaatimuksen 1 tarkoitukseen, jolloin se sisältää aktiivista piihappoa· ja/tai aktiivisia silikaatteja.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 1-4 mukai-. sen dispersion käyttö patenttivaatimuksen 1 tarkoituk seen sammuttimissa tai sprinklerilaitteistoissa. ,-U »U.l «1114 1.1 t n v o 98271
FI861553A 1985-05-03 1986-04-14 Paisuneita makromolekyylejä sisältävän vesiseosjärjestelmän käyttö sammutusvetenä FI98271C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19853515865 DE3515865A1 (de) 1985-05-03 1985-05-03 Verwendung eines waessrigen, gequollene makromolekuele enthaltenden systems als loeschwasser
DE3515865 1985-05-03

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI861553A0 FI861553A0 (fi) 1986-04-14
FI861553A FI861553A (fi) 1986-11-04
FI98271B FI98271B (fi) 1997-02-14
FI98271C true FI98271C (fi) 1997-05-26

Family

ID=6269692

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI861553A FI98271C (fi) 1985-05-03 1986-04-14 Paisuneita makromolekyylejä sisältävän vesiseosjärjestelmän käyttö sammutusvetenä

Country Status (12)

Country Link
EP (1) EP0199897B1 (fi)
JP (1) JPH088937B2 (fi)
AT (1) ATE41872T1 (fi)
AU (1) AU595198B2 (fi)
CA (1) CA1276442C (fi)
DE (2) DE3515865A1 (fi)
DK (1) DK159673C (fi)
ES (1) ES8708189A1 (fi)
FI (1) FI98271C (fi)
GR (1) GR861138B (fi)
NO (1) NO166571C (fi)
PT (1) PT82441B (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3716304A1 (de) * 1987-05-15 1988-11-24 Bluecher Hubert Loeschwasserzusatz
FR2628976B1 (fr) * 1988-03-25 1991-11-15 Weber Sa A Procede de traitement de l'eau pour la lutte contre les incendies
DE4336319A1 (de) * 1993-10-25 1995-04-27 Oeko Tec Umweltschutzsyst Gmbh Löschmittel und Verfahren zu seiner Herstellung
DE4343728C2 (de) * 1993-12-21 1997-04-24 Gernot Dr Loehnert Verfahren zur Herstellung von verdicktem Wasser und seine Verwendung
AU718417B2 (en) * 1995-11-14 2000-04-13 Stockhausen Gmbh & Co. Kg Water additive and method for fire prevention and fire extinguishing
GR1002790B (el) 1996-07-22 1997-10-17 Μεθοδος και προιοντα κατασβεσης πυρκαιων.
DE19756779A1 (de) * 1996-12-20 1998-07-16 Dynamit Nobel Ag Mittel zur Kühlung von heißen Gasen
NL1007738C2 (nl) * 1997-12-08 1999-06-09 Univ Delft Tech Toepassing van hydrofiele, gelvormende polymeren als brandblusmiddel.
DE10041394A1 (de) * 2000-08-23 2002-03-07 Stockhausen Chem Fab Gmbh Verwendung von Wasser-in-Wasser-Polymerdispersionen zur Feuerverhütung und -bekämpfung
DE10041395A1 (de) 2000-08-23 2002-03-07 Stockhausen Chem Fab Gmbh Polymerdispersionen zur Feuerverhütung und -bekämpfung mit verbesserter Umweltverträglichkeit
DE102007036902A1 (de) 2007-08-06 2009-02-12 BLüCHER GMBH Löschvorrichtung, Löschsystem und Verfahren zur lokalen Brandbekämpfung
WO2019068941A1 (es) * 2017-10-06 2019-04-11 Soriano Azorin Juan Jose Sistema para extinción de incendios

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3229769A (en) * 1963-01-28 1966-01-18 Dow Chemical Co Method for controlling the spread of fire
US3354084A (en) * 1964-06-24 1967-11-21 Dow Chemical Co Aqueous gel of water-swellable acrylic polymer and non-ionic filler
US3404089A (en) * 1964-08-20 1968-10-01 Mobil Oil Corp Method of extinguishing fire
US3976580A (en) * 1975-11-07 1976-08-24 Bernard Kaminstein Gelled fire extinguisher fluid comprising polyacrylamide and bentonite
JPS5649167A (en) * 1979-09-26 1981-05-02 Miyata Ind Fireeextinguishing substanse
US4384988A (en) * 1980-04-10 1983-05-24 L.M.C. Inc. Fire protection water barrier which is a gel composition of high water content and high viscosity
JPS59189869A (ja) * 1983-04-11 1984-10-27 昭和電工株式会社 防災用具
EP0212017B1 (en) * 1983-06-21 1990-01-17 Cease Fire Corporation Thixotropic fire suppressant composition containing carboxy polymer gelling agent

Also Published As

Publication number Publication date
AU5706686A (en) 1986-11-06
DE3515865A1 (de) 1986-11-06
DE3662641D1 (en) 1989-05-11
JPS6284779A (ja) 1987-04-18
AU595198B2 (en) 1990-03-29
NO166571B (no) 1991-05-06
FI98271B (fi) 1997-02-14
CA1276442C (en) 1990-11-20
PT82441B (pt) 1988-03-03
EP0199897B1 (de) 1989-04-05
EP0199897A1 (de) 1986-11-05
ATE41872T1 (de) 1989-04-15
NO861750L (no) 1986-11-04
DK203786D0 (da) 1986-05-02
PT82441A (en) 1986-05-01
GR861138B (en) 1986-08-21
DK159673B (da) 1990-11-19
DK203786A (da) 1986-11-04
ES554541A0 (es) 1987-10-01
FI861553A (fi) 1986-11-04
ES8708189A1 (es) 1987-10-01
NO166571C (no) 1991-08-14
JPH088937B2 (ja) 1996-01-31
FI861553A0 (fi) 1986-04-14
DK159673C (da) 1991-04-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5190110A (en) Use of an aqueous swollen macromolecule-containing system as water for fire fighting
FI98271C (fi) Paisuneita makromolekyylejä sisältävän vesiseosjärjestelmän käyttö sammutusvetenä
US5849210A (en) Method of preventing combustion by applying an aqueous superabsorbent polymer composition
AU2001248807B2 (en) Fire-Extinguishing Agent, Water for Fire Extinguishing, and Method of Fire Extinguishing
KR960008612B1 (ko) 소화용 물 첨가제
US5989446A (en) Water additive and method for fire prevention and fire extinguishing
US20080035354A1 (en) water based fire extinguishers
CN105749478A (zh) 一种即配即用水系灭火剂添加剂及其使用方法
US4384988A (en) Fire protection water barrier which is a gel composition of high water content and high viscosity
US20090069496A1 (en) Coherent gel coating for preventing and/or extinguishing fires
US7189337B2 (en) Methods for preventing and/or extinguishing fires
CA2585697C (en) Methods for preventing and/or extinguishing fires
CN109966688A (zh) 一种高分子水凝胶灭火剂及其制备方法
JPH07255870A (ja) 消火媒体及びその製造方法
AU771749B2 (en) A novel aqueous foaming fire extinguishing composition
AU2007242620A1 (en) Composition for fire fighting and formulations of said composition
US7247263B2 (en) Fire-barrier composition
JP4221134B2 (ja) 感熱ゲル化消火用水組成物及び消火方法
US3669191A (en) Method of fighting a fire
US20090151963A1 (en) Method of Preventing or Extinguishing Fires
AU718475B2 (en) Fire-fighting mineral-water suspension
WO2005054407A1 (en) Fire extinguishing agent and treating agent preventing or diminishing fire danger
US20100319938A1 (en) Water based fire extinguishers
JPH0451188B2 (fi)
RU2180254C2 (ru) Огнетушащий состав

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: VON BLUECHER, HUBERT

Owner name: DE RUITER, ERNEST

Owner name: VON BLUECHER, HASSO