FI97767C - Astiaryhmä taimien kasvattamista ja uudelleen istuttamista varten - Google Patents

Astiaryhmä taimien kasvattamista ja uudelleen istuttamista varten Download PDF

Info

Publication number
FI97767C
FI97767C FI914057A FI914057A FI97767C FI 97767 C FI97767 C FI 97767C FI 914057 A FI914057 A FI 914057A FI 914057 A FI914057 A FI 914057A FI 97767 C FI97767 C FI 97767C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
container
containers
cut
growing
paper
Prior art date
Application number
FI914057A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI97767B (fi
FI914057A (fi
FI914057A0 (fi
Inventor
Masashi Tanimura
Hidekazu Terasawa
Ryuzo Tsuru
Michinori Sakaki
Sumio Ito
Original Assignee
Nippon Beet Sugar Mfg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nippon Beet Sugar Mfg filed Critical Nippon Beet Sugar Mfg
Publication of FI914057A0 publication Critical patent/FI914057A0/fi
Publication of FI914057A publication Critical patent/FI914057A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97767B publication Critical patent/FI97767B/fi
Publication of FI97767C publication Critical patent/FI97767C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G9/00Cultivation in receptacles, forcing-frames or greenhouses; Edging for beds, lawn or the like
    • A01G9/02Receptacles, e.g. flower-pots or boxes; Glasses for cultivating flowers
    • A01G9/029Receptacles for seedlings
    • A01G9/0295Units comprising two or more connected receptacles

Description

97767
Astiarvhmä taimien kasvattamista ~ia uudelleen istuttamista varten
Keksinnön kohteena on astiaryhmä taimien kasvattamista ja 5 uudelleen istuttamista varten, jolloin astioiden sivuseinät on valmistettu ohuesta kerroksesta paperia tai sen kaltaista ja astioissa ei ole kantta eikä pohjaa.
Sellaista kasvin taimien viljelymenetelmää on jo käytetty kauan, jossa kasvattamiseen käytetään paperista tai paperimai-10 sesta, ohuesta kerroksesta valmistettuja astioita ja jossa sitten istutetaan siten aikaansaadut, astioissa olevat taimet uudelleen peltoon.
Useimmat tällaisista taimien kasvattamiseen käytetyistä astioista ovat sylinterin muotoisia ja niissä ei ole kantta eikä 15 pohjaa. Niihin laitetaan multaa, siemenet kylvetään, niitä kastellaan ja sitten taimia kasvatetaan ennalta määrätyn ajanjakson ajan ja tulokseksi saadut taimet istutetaan astioineen uudelleen peltoon.
Uudelleen istuttamisen jälkeen, kun astia on asteittain 20 hajonnut maan korroosion vaikutuksesta, voivat taimien juuret muotoutua vapaasti ja laajeta mahdollistaakseen myöhemmän hyvän kasvamisen. Mutta koska astian hajoaminen korroosion vaikutuksesta saattaa hidastua riippuen pellon maaperän laadusta, juurten laajentuminen astiasta ulos estyy tällaisessa tilassa, 25 estäen niiden juurtumisen ja myöhemmän kasvun.
Tällaisten haittatekijöiden poistamiseksi on ehdotettu esimerkiksi sitä, että sylinterin muotoisissa astioissa, jotka • : : ovat avonaisia sekä ylä- että alapäästään, on useita rivejä : läpireikiä kehäpinnassaan, kuten japanilaisessa hyödyllisyys- •i. 30 malli julkaisussa Sho 59-193251 selitetään. On myös ehdotettu astioita, joiden kehäpintaan on perforoitu pienet aukot siten, että ne eivät ole yhteydessä toisiinsa vierekkäisten astioiden » « välillä, kuten selitetään japanilaisessa hyödyllisyysmallijulkaisussa Sho 59-193251.
;·*' 35 Astioilla, joissa on sivuseinissä pienet aukot, on seu- raavat ongelmat, jotka pitää voittaa käytössä.
Tämä tarkoittaa sitä, että sylinterin muotoisissa asti-. / oissa, jotka ovat avonaisia sekä ylä- että alapäästään, ja joissa on joukko rivissä olevia läpireikiä kehäpinnassaan, kuten 40 japanilaisessa hyödyllisyysmallijulkaisussa Sho 59-193251 seli- 2 97767 tetään, koska kunkin astian sivuseinissä olevat läpireiät on tehty samanlaisiksi (julkaisun kuvio 1), kun astioita käytetään kasvien kasvattamiseen astiaryhraänä liittäen tällöin viereisten astioiden sivuseinät yhteen ja liimaamalla ja yhdistämällä ne 5 toisiinsa, ovat läpireiät tällöin vierekkäisten astioiden sivuseinissä yhteydessä toisiinsa (julkaisun kuva 2), ja vierekkäisten astioiden taimien juuret kietoutuvat toisiinsa yhdistävien reikien läpi kasvatuksen aikana, jolloin niiden erottelu yksilöllisiksi astioihin pannuiksi taimiksi on vaikeaa kasva-1Q tuksen loppuunsaattamisen jälkeen. Edelleen rakenteen astioissa, joissa on pienet aukot perforoitu siten, että ne eivät ole toisiinsa yhteydessä vierekkäisten astioiden välisessä kehäpin-nassa, kuten japanilainen patenttijulkaisu Sho 51-12362 selittää, juurien kietoutumista vierekkäisten astioiden välillä ei 15 tapahdu kasvun aikana, eroten astioista, joita selitetään japanilaisessa hyödyllisyysmallijulkaisussa Sho 59-193251, mutta sellaisen rakenteen aikaansaaminen, jossa on perforoituna astian sivuseiniin pienet aukot, jotka eivät ole missään yhteydessä toisiinsa vierekkäisten astioiden välillä, vaatii äärettömän 20 mutkikkaan valmistusvaiheen.
Yksilölliset astiat lisäksi kootaan tavallisesti nauhamaisten kappaleiden muotoiluvaiheessa liittämällä peräkkäin ennalta määrätty määrä kokoontaitettuja onttoja sylinterimäisiä runkoja, limittämällä jokaista 1/2 tai 1/3 leveydestä toistensa : · ; 25 suhteen, laminoimalla ennalta määrätty määrä tällaisia nauhamai sia kappaleita ja liimaamalla vierekkäiset kerrokset vesiliukoi-sen tärkkelyksen avulla. Kuitenkin niissä kahdessa astiatyypis-sä, joita on edellä selitetty, koska aukot tai pienet reiät on • · ... tehty osaan, joka muodostaa kehityksen aikana astian sivuseinät, • · · 30 liimaa vierekkäisten laminoitujen kerrosten väliin levitetty tärkkelysliisteri ne pinnat, joita ei ole tarkoitus liimata, aukkojen tai pienten reikien kautta, estäen siten koottavien • · · V : astioiden hyväksyttävän rakentamisen.
·.·, Edellä esitettyjen tilanteiden valossa on esitetty vaati- 35 muksia siitä, että saadaan aikaan asioita kasvatusta ja uudelleen istuttamista varten, jotka ovat vapaat rakenteellisista ongelmista ja mahdollistavat juurten voimakkaan laajenemisen ulos astioista uudelleenistuttamisen jälkeen.
Edellä mainittu vaatimus voidaan saavuttaa tämän kek- 3 97767 sinnön mukaan astiaryhmällä, jolle on tunnusomaista se, että leikkauksia, joista jokaisella on muoto, joka muodostaa ainakin yhden kielimäisen liuskan, joka mahdollistaa juurien kasvamisen sivuseinien läpi, on muodostettu useaan kohtaan kunkin astian 5 sivuseinään.
Seuraavassa selitetään keksintöä oheisiin kuvioihin viitaten, joissa kuviot 1-3 esittävät esimerkkejä tämän keksinnön mukaisista asitioista kasvien kasvattamiseksi ja istuttamiseksi, 10 jolloin kuvio 1 esittää perspektiivisesti nähtynä yksittäistä astiaa, jolla on kuusikulmion muoto ja jossa on ristimäiset leikkaukset astian sivuseinissä, kuvio 2 esittää perspektiivisesti nähtynä astiaryhmää, ja 15 kuvio 3 esittää perspektiivisesti nähtynä tilaa, jossa yksittäiset astiat on liitetty riviksi yhdistämällä kappaleita; kuviot 4a - d esittävät esimerkkejä erilaista leikkaus-malleista, joita voidaan käyttää tässä keksinnössä, jolloin kuvio 4a esittää esimerkkiä ristimäisestä muodosta 20 kuvio 4b esittää esimerkkiä V-kirjainmuodosta, kuvio 4c esittää esimerkkiä N-kirjainmuodosta ja kuvio 4d esittää esimerkkiä Y-kirjainmuodosta; ja kuvio 5 esittää kaaviomaisesti nähtynä leikkauksen laajuutta tai ulottuvuutta ympyrällä C, joka yhdistää leikkausten 25 vastaavat päät.
Paperina tai paperimaisena ohuena kerroksena keksinnön mukaisen astian muodostamiseksi kasvien kasvattamista ja uudel- • · · **·*. leen istuttamista varten voidaan käyttää mitä tahansa ohutta kerrosmateriaalia, jolla on tarkoituksenmukainen korroosion V * 30 kesto ja tarkoituksenmukainen jäykkyys olemassa olevien astioi den muodostamiseen. Voidaan mainita esim. luonnonsellupaperi tai synteettinen paperi, joka on tehty paperimateriaalista, kuten tavallinen paperinvalmistukseen käytetty luonnonsellu, esim. puumassa, joka valmistetaan puusta, kuten havupuista ja le-35 veälehtisistä puista, lumpusta tai paperimassasta tai bagassi-massasta, yksin tai sekoitettuna synteettisten kuitujen kanssa, jotka on tehty esim. polyvinyylialkoholista, polypropyleenista, polyetyleenistä, polyolefiinista, polyesteristä, polyamidista, polyakryylinitriilistä ja polyvinyylikloridista, paperi, joka on 4 97767 tehty märkälujaksi käsittelemällä tällaista luonnonpaperia tai synteettistä paperia selluloosaa ristiliittävillä kemikaaleilla, komposiittipaperi, joka on valmistettu laminoimalla ohut kerros synteettisiä kuituja luonnonsellupaperin kanssa tarkoituksenmu-5 kaisella tavalla, ja paperi, jolle on suoritettu korroosionkes-tokäsittely sopivasti valittujen korroosionkestokemikaaleilla luonnonsellupaperille tai synteettiselle paperille.
Kuviossa 1 käsittää yksittäinen astia 1 (kuviossa kuusisivuinen pylväs) ohuen kerroksen 2, joka on valittu sopivasti 10 edellä kuvatusta joukosta erilaisia ohuita materiaaleja. Ohuesta kalvosta 2 valmistetun astian sivuseinässä 3 on joukko leikkauksia 4, esim. ristimäisen muotoisia, jotka yltävät ohuen kerroksen 2 läpi.
Astian sivuseinässä 3 olevan leikkauksen 4 muotoa ei ole 15 rajattu esitettyyn ristimäiseen muotoon, vaan voidaan käyttää erilaisia muotoja. Tässä tapauksessa on leikkauksen 4 muoto sellainen, että muodostuu ainakin yksi kielimäinen osa P siten kuin jäljempänä selitetään.
Edelleen ottaen huomioon, että mitään juurien kietou-20 tumista ei aiheudu leikkausten 4 läpi vierekkäisten astioiden välillä kasvattamisen aikana, leikkauksen 4 avulla muotoiltu kielimäinen osa voi nousta helposti astiasta ulos juurten painamana uudelleen istutuksen jälkeen, eikä astian valmistuksen aikana levitetty tärkkelysliisteri tunkeudu viilloksiin aiheut-: 25 tamaan tarpeetonta tarttumista, kuten jäljempänä selitetään.
, Leikkauksen 4 koko valitaan edullisesti, kuten kuviossa 5 on ‘‘1# esitetty, siten että sen ympyrän C halkaisija D, joka on piir- « ***·. retty yhdistämällä sivuseinässä 3 olevan leikkauksen 4 vastaavat ' ' päät, rajoittuu alueelle 5-15 mm. Mikäli tämä ehto täytetään, ♦ · · V * 30 ei viilloksen muoto rajoitu vain ristimäiseen muotoon, joka muodostaa neljä kielimäistä osaa P! - P4, kuten kuviossa 4a on esitetty, vaan leikkaus voidaan aikaansaada V-muotoon, N-muotoon : : : ja Y-muotoon, kuten kuvioissa 4b - 4d on esitty. Jälkimmäisissä ·*·, tapauksissa on kielimäinen osa muotoiltu vastaavasti yhdellä P^, 35 kahdella Pj_, P2 tai kolmella Plf P2, P3 kielellä.
Kuten yllä on esitetty, kun leikkauksen 4 muoto voidaan valita valinnaisesti, ovat ristimäiset ja Y-kirjainmuodot, ; joissa kielimäisten osien P kärkiosat on koottu yhteen pistee seen, käytännöllisemmät ja edullisemmat, koska kielimäiset osat
. ku i m>i< i i i H
5 97767 voivat nousta juurten painamina astiasta paljon helpommin ulos.
Leikkaus 4 voidaan aikaansaada helposti soveltamalla valmistaminen ohueen kerrokseen 2 tai nauhamaiseen kappaleeseen valmistusvaiheessa, käyttämällä meistityökalua, osiinleikkaavaa 5 työkalua tai vastaavaa, jossa on terä, joka vastaa sopivasti valittua leikkauksen 4 muotoa.
Kuviossa 2 esitetyn astiaryhmän muoto on rakenteeltaan vastaava kuin sen astiaryhmän rakenne, jota selitetään esim. IB-patenttijulkaisussa 3 164 507 tai GB-patenttijulkaisussa 992 856 10 (mutta tämän tekniikan tason mukaan ei leikkauskäsittelyä suoriteta lainkaan sivuseinille). Astiaryhmä, jossa tällaisen rakenteen omaavan astian sivuseinässä on leikkaus 4, voidaan aikaansaada tekemällä ristimäinen tai muunlainen leikkaus 4 ennaltava-littuun ohueen kerrokseen 2 meistityökalun tai osiinleikkaavan 15 työkalun avulla, kuten yllä on selitetty (mutta estäen leikkausta 4 ulottumasta kokoontaitetun onton sylinterimäisen, ohuesta kerroksesta 2 muodostetun rungon molemmalle sivulle, kuten selitetään jäljempänä), valmistamalla joukko kokoontaitettuja ontelolta, järjestämällä ennalta määrätty määrä kokoontaitettuja 20 onttoja sylinterimäisiä runkoja sivuttain ja samalla limittämällä niitä vuorotellen peräkkäin 1/3:11a kunkin sivuleveydestä keskenään päällekkäin ja liimaamalla päällekkäin limittyneet osat pystysuunnassa vesiliukoisella tärkkelyksellä nauhamaisen kappaleen muodostamiseksi, laminoimalla ennalta määrätty määrä ,·. 25 nauhoja, liimaamalla kukin vierekkäinen kerros vesiliukoisella tärkkelyksellä, kuivaamalla ja rakentamalla valmiiksi. Kuitenkin "I kun kaikki kiinnitetyt kokoontaitetut ontot sylinterimäiset '···, rungot on liimattu toisiinsa vesiliukoisella tärkkelyksellä ja kun ennalta määrätty määrä liuskamaisia kappaleita, jotka on V * 30 muotoiltu kokoontaitetuiksi ontoiksi sylinterimäisiksi rungoik si, on laminoitu ja vierekkäiset kerrokset on liimattu vesi-liukoisella tärkkelyksellä, koska leikkauksen 4 leveys on äärim-: : : mäisen ohut, ei leikkausten 4 päälle levitetty tärkkelysliisteri olennaisesti tunkeudu leikkauksen 4 läpi ja kiinnity vastakkai-35 selle pinnalle. Näin ei ole mitään haittatekijöitä estämään astioiksi valmistamista kokoamisen toteuttamisen jälkeen.
Kuviossa 3 esitetyllä astiaryhmällä on sama rakenne kuin sillä astiaryhmällä, jossa jokainen astia on liitetty riviin liitoskappaleiden 5 avulla, kuten selitetään esim. US-patent- 6 97767 ti julkaisussa 4 132 337 tai GB-patentti julkaisussa 1 559 343 (mutta tässä tekniikan tasossa ei ole leikkauskäsittelyä suoritettu ollenkaan sivuseinille). Astiaryhmä, jossa on leikkaus 4 tämän rakenteen astian sivuseinässä, muotoillaan esim. yhdistä-5 mällä kaksi ohutta kerrosta 2 yhdensuuntaisesti, kiinnittämällä nämä kaksi ohutta arkkia vedenkestävällä tärkkelysliimalla, joka sivellään ennalta määrätyn mallin mukaan, ennalta määrätyin välein ohuen kerroksen 2 pitkittäissuunnassa sekä ohuen kerroksen pitkittäissuunnan suhteen kohtisuoraan olevassa suunnassa, 10 jolloin muodostuu jatkuva nauhamainen kappale, aikaansaamalla ristimäisiä tai muita leikkauksia 4 nauhaan muulle alueelle, paitsi sille alueelle, joka yhdistetään vedenkestävällä tärkke-lysliisterillä, käyttäen esim. meistityökalua tai osiinleikkaa-vaa työkalua, sovittamalla helposti erotettavat erottelulinjat 15 6 tähän osaan tarkoituksenmukaisella tavalla ja siihen lii tososaan, joka on muodostettu yhdistämällä vedenkestävällä tärkkelysliisterillä, taittamalla nauhamainen kappale sik-sak-muotoon ennalta määrätyllä tavalla, puristamalla koko osan yhdistämiseksi ja kuivaamalla ne, jolloin kehittyy liimattu 20 kappale. Myöskin tässä tapauksessa, koska leikkaus 4 on äärimmäisen ohut, ei leikkauksen 4 päälle levitetty tärkkelysliisteri olennaisesti liitä vastakkaista pintaa leikkauksen 4 läpi, eikä se aiheuta näin ollen mitään haittatekijöitä estämään astioiksi rakentamista kokoamisen toteuttamisen jälkeen.
: . 25 Tällä tavoin voidaan aikaansaada yhteenkoottuja tai yhteen- kokoamattomia kasvien kasvatusastioita, jossa astian si-vuseinässä on tämän keksinnön mukaisesti leikkaus 4. Tämän • · · % "**. keksinnön mukainen astia kasvien kasvattamiseksi ja uudelleen istuttamiseksi ei rajoitu vain tässä kuvattuun suoritusmuotoon, « · · *·* ‘ 30 vaan astialla, jonka sivuseinässä on leikkaus 4, voi olla eri laisia rakenteita ja muotoja.
Kun multaa on laitettu astioihin, siemenet kylvetään ja • · · ’· astioita kastellaan kasvien kasvattamiseksi, jolloin astiat on, .·*·. kuten esim. kuviossa 2 on esitetty, varustettu tämän keksinnön 35 mukaisesti sivuseinässä 3 olevalla leikkauksella 4, kuten edellä on selitetty, jolloin kielimäiset kappaleet, jotka on muodostettu järjestämällä leikkaukset 4, saavat aikaan "ovia" kunkin vierekkäisen astian välille kasvattamisen ajaksi estämään juurien kietoutuminen vierekkäisten astioiden välillä. Kasvien 7 97767 kasvamisen jälkeen, kun astiat on erotettu yksittäisiksi astioiksi ja kun kasvit on istutettu uudelleen peltoon, koska kieli-mäiset osat P voivat helposti nousta astian ulkopuolelle, johtuen sen ohuen kerroksen hauraudesta, yhdessä juurien laajentu-5 mispaineen kanssa, tehden juurien laajentumisen helpoksi osien läpi, on uudelleen istutettujen taimien aikainen juurtuminen mahdollista ja niiden myöhempi kasvu on helppoa.
Tämän keksinnön mukaisessa astiassa kasvien kasvattamiseksi ja uudelleen istuttamiseksi, koska juurien laajentuminen astian 10 sivuseinän läpi on tehty helpoksi riippumatta siitä, minkälainen on uudelleenistutuspellon maaperän laatu, astioita käyttävää kasvatustekniikkaa voidaan edelleen parantaa.
Keksinnön paremmin havainnollistamiseksi esitetään jäljempänä valmistus- ja koe-esimerkkejä.
15 Valmistusesimerkki 1, jatkumaton kuusisivuinen astiaryhmä.
Voimapaperirainaa, jonka neliöpaino on 60 g/m2 ja leveys 126 mm ja johon on lisätty 3 % bensoimidatsoliryhmän steriloi-jaa, määrän ollessa 3 % paperin painosta, vedettiin keskeytyksettä, ja 6 mm leveys toisella sivureunalla käytettiin liima-20 alueena. Y-kirjaimen muotoisia leikkauksia, joissa jokaisessa oli 5 mm palaset, muodostettiin keskeytyksettä paperin muuhun alueeseen kuin liima-alueeseen pyörivällä meistileikkurilla, joka oli sijoitettu 20 mm: n sivuetäisyyteen toisesta sivu-reunasta ja 25 mm etäisyydelle vetosuunnassa ja säätämällä asema : . 25 siten, että viillon aloitusasema oli 12,5 mm voimapaperin ylä päästä. Vedenkestävää tärkkelysliisteriä siveltiin 6 mm leveälle *’jt liima-alueelle, jonka jälkeen toinen sivureuna yhdistettiin ja "**, liimattiin, ja taitettiin, jolloin muodostui jatkuva kokoontai- ***** tettu ontto sylinterin muotoinen runko, jonka leveys oli 60 mm.
« * · 30 Tällaisia jatkuvia kokoontaitettuja sylinterimäisiä runkoja valmistettiin kahdeksan riviä ja ne liitettiin pystysuunnassa V:.· peräkkäin limittämällä niitä, toistensa suhteen 1/3 leveydellä ' · * * ί : ’· sivusuunnassa vuorotellen.
Jatkuvat nauhamaiset kappaleet leikattiin 150 mm pitkiksi 35 kappaleiksi, 18 tällaista arkkia laminoitiin ja yhdistettiin toisiinsa vesiliukoisen tärkkelyksen avulla. Sitten ne leikattiin 50 mm pituisiksi ja rakennettiin edelleen, jolloin aikaansaatiin kolme sarjaa jatkumattomia astioita kasvien kasvattamiseksi ja uudelleen istuttamiseksi, jotka astiat koottiin 97767 δ sivusuunnassa ja pitkittäissuunnassa 144 kuusisivuisesta astiasta (yksi sarja), joiden halkaisija oli 40 mm ja korkeus 60 mm, ja joissa oli kaksi Y-kirjaimen muotoista leikkausta, jotka eivät ulottuneet taittoviivojen yli astioiden kaikilla si-5 vuseinillä, jossa jako taittoviivoin tapahtui rakentamisen aikana. Rakentaminen saavutettiin tyydyttävästi siten, että mitään muodon muutoksia ei tapahtunut eikä havaittu mitään tarpeetonta tarttumista toiseen pintaan leikkauksien läpi.
Valmistusesimerkki 2, jatkumaton, neliömäinen sylinterimäi-10 nen astiaryhmä.
Voimapaperirainaa, jonka neliöpaino oli 55 g/m2 ja leveys 206 mm, ja johon oli lisätty 2 % 8-oksikinoliinikupari-tyyppistä steriloijaa, määrän perustuessa paperin painoon, vedettiin keskeytyksettä ulos. Vedenkestävää tärkkelysliisteriä siveltiin 15 toiselle sivureunalle, 6 mm leveydelle liima-alueeksi, toinen sivu sovitettiin siihen, kiinnitettiin ja taitettiin kokoon, jolloin muodostui jatkuva kokoontaitettu ontto sylinterimäinen runko.
Tällaisia jatkuvia kokoontaitettu ja onttoja sylinterimäisiä 20 runkoja valmistettiin kuusi riviä ja ne liitettiin peräkkäin limittäen niitä 1/2:11a leveydestään toistensa suhteen siten, että ne muodostivat portaittaisen järjestelmän sivusuunnassa, ja jokainen vierekkäisistä sivuista liimattiin vesiliukoisella tärkkelyksellä, jolloin muodostui jatkuva nauhamainen 350 mm 25 leveä runko.
» * N-kirjaimen muotoisia leikkauksia, joissa oli 7 mm palasia, lf muodostettiin keskeytyksettä jatkuvaan nauhamaiseen runkoon, säätämällä sijoittelu siten, että leikkauksen aloitusasema oli • · ... 12,5 mm jatkuvan nauhamaisen rungon yläpäästä ja molempien t * · ·*' 30 sivujen asemat sijaitsivat 15 mm sisäänpäin vastaavasti molem mista reunoista, pyörivällä meistileikkurilla, joka asetettiin 20 mm, 30 mm (toistuvasti 20 mm, 30 mm) , 30 mm ja 20 mm si- *·# : vuetäisyydelle sekä 25 mm etäisyydelle pitkittäissuunnassa, ja sen jälkeen ne leikattiin 100 mm pitkiin osiin. 12 tällaista 35 arkkia käännettiin edestä taaksepäin joka toisen levyn päälle ja laminoitiin. Laminaatit liitettiin käyttäen vesiliukoista tärkkelystä ja sen jälkeen ne leikattiin 50 mm pituisiksi osiksi ja rakennettiin edelleen, jolloin saatiin kaksi sarjaa jatkumat-tomia astioita kasvien kasvattamiseksi ja uudelleen istuttami- 9 97767 seksi, joissa oli 72 neliömäistä, sylinterimäistä astiaa (yksi sarja), joiden jokaisen leveys oli 50 mm ja korkeus 50 mm, ja joissa oli kaksi N-kirjaimen muotoista leikkausta muodostettuna astian sivuseiniin, joka jaettiin taittoviivoin sekä poikittais-5 että pitkittäissuunnassa rakentamisen aikana. Rakentaminen saavutettiin tyydyttävästi siten, ettei mitään muodonmuutosta eikä tarpeetonta tarttumista toiseen pintaan leikkausten läpi havaittu.
Valmistusesimerkki 3, jatkuvatyyppinen kuusisivuinen as-10 tiaryhmä.
Voimapaperia, johon oli sekoitettu synteettistä kuitua, ja jonka neliöpaino oli 55 g/m2 ja leveys 414 mm, ja johon oli lisätty 2 % 8-oksikinoliinikupari-tyyppistä steriloijaa ja 10 paino-% polypropyleenikuitua, vedettiin ulos. Vedenkestävää 15 tärkkelysliisteriä siveltiin vedetyn paperin pinnalle, koh-tisuorasti vetosuunnan suhteen, jatkuvasti toistuvin yksiköin, joissa jokaisessa oli kuusi toistuvaa tärkkelysliisterin sive-lymallia, käsittäen 15 mm leveän tärkkelysliisteripeittoalueen ja seuraavan 45 mm leveän tärkkelysliisterillä käsittelemättömän 20 alueen kohtisuorassa vetosuunnan suhteen. Sen jälkeen tämä erikseen valmisteltu paperi sovitettiin ja yhdistettiin, jolloin muotoutui jatkuva nauhamainen kappale, käsittäen vuorotellen kiinnitetyn alueen ja kiinnittämättömän alueen.
Sen jälkeen valmistettiin keskeytyksettä ristimäiset leik- ; 25 kaukset, joiden kokonaispituus oli 6 mm, jatkuvaan nauhamaiseen ! . kappaleeseen säätämällä leikkausten aloitusasema 7,5 mm:iin nauhamaisen kappaleen yläpäästä ja 11,5 mm: iin sivureunasta *··* käyttäen pyörivää meistileikkuria, joka asetettiin 2 3 mm si- • · · ···! vuetäisyyteen ja 15 mm etäisyyteen vetosuunnassa. Sen jälkeen 30 kiinnitettiin erottelulinjat yli koko kiinnitetyn alueen, jossa • · · V ·’ oli 15 mm leveä vedenkestävä tärkkelysliisteri ja joka sijaitsi kunkin yksikön etupäässä, ja ne taitettiin sik-sak-tavalla 44 :kertaa rajaviivan ollessa vedenkestävällä tärkkelysliisterillä
• M
*’· kiinnitetyn alueen ja kiinnittämättömän alueen välillä, joka 35 sijaitsi jokaisen yksikön lopullisella alueella taitto-osana, ja sen jälkeen suoritettiin laminointi ja liimaus veteen liukenevalla tärkkelyksellä.
Laminaatti leikattiin sivuttain 46 mm pituisiin osiin ja rakennettiin edelleen, jolloin saatiin jatkuva astia kasvien 10 97767 kasvattamiseksi ja uudelleen istuttamiseksi, jossa oli 264 kuusisivuista astiaa, joiden läpimitta oli 30 mm ja korkeus 46 mm, ja joissa oli kaksi ristimäistä leikkausta, jotka eivät ulottuneet taittoviivojen yli kunkin astian taittoviivojen 5 jakamille sivuseinille, jotka astiat koottiin yhteen siten, että niitä voitiin vetää rivissä yhdysosilla, jotka oli muodostettu yhteen kiinnitetyistä alueista vedenkestävällä tärkkelysliiste-rillä. Rakentaminen saavutettiin tyydyttävästi siten, ettei mitään muodonmuutosta eikä tarpeetonta tartuntaa toiseen pintaan 10 leikkausten läpi havaittu.
Viljelyskoe-esimerkki.
Kokeessa käytettiin astiaryhmää (2 sarjaa), joista jokaiseen oli leikkaukset astian sivuseinissä (jatkumaton malli), jotka oli muodostettu valmistusesimerkin 1 mukaan, ja as-15 tiaryhmää, joka oli jatkumaton kuusisivuinen ja jossa ei ollut astioiden sivuseinissä leikkauksia ja jotka oli rakennettu samalla tavalla kuin em. tämän esimerkin toiset astiat, kuitenkin sillä erotuksella, että astioissa (vertailuastiat 2 sarjaa) ei ollut leikkauksia. Viljelymaata laitettiin kuhunkin 20 astiaan, kaalin siemeniä kylvettiin, yksi siemen per astia, ja kun kasveja oli kasvatettu 21 päivää samoissa olosuhteissa kuin kasvihuoneissa, ne istutettiin uudelleen kasvihuoneen peltoon ja niiden kasvua ja satoa testattiin.
Tulokset on nähtävissä taulukossa 1 ja niistä voidaan ··. 25 havaita, että esimerkin 1 astioissa tapahtunut viljely oli ! . parempi kuin testin vertailuastioiden tapauksissa kussakin koe- T..‘ erässä. Erityisesti niiden juurien lukumäärän suhteen, jotka • · *···* tunkeutuivat astioiden läpi, olivat esimerkin 1 astiat huomat- • · · ··“ tavan tehokkaita, johtuen leikkauksista, ja tulos oli kymmenker- *·**· 30 täinen verrattuna vertailuastiaan. Esimerkki osoitti tuloksena • ·· · sadon kasvaneen 35 %:lla.
Tiedot osoittavat yhden astian keskimääräistä arvoa ja ne : on ilmaistu suhteutettuna vertailuasi iän arvoon, joka on oletet- ··· *··. tu 100:ksi.
11 97767
Taulukko 1
Tilanne 30 päivää uudelleen 50 päivää uu- istuttamisen jälkeen delleen istut- 5 tamisen jälkeen lehden lehtien lehden astian lä- sato pituus lukum. paino pi tunkeu tuneiden 10 juurien lukum.
cm/ lehtiä/ g/ lukum./ g/ astia astia astia astia astia 15 tarkkailu- loo loo loo loo ioo astia esimerkin 109 104 151 1000 135 20 1 astia * 1 · · • · · • · • · • · · · • · • · · • · · « · · • · ·

Claims (5)

97767 12
1. Astiaryhmä taimien kasvattamista ja uudelleen istuttamista varten, jolloin astioiden (1) sivuseinät (3) on valmistettu ohuesta kerroksesta (2) paperia tai sen kaltaista ja 5 astioissa ei ole kantta eikä pohjaa, tunnettu siitä, että leikkauksia (4), joista jokaisella on muoto, joka muodostaa ainakin yhden kielimäisen liuskan, joka mahdollistaa juurien kasvamisen sivuseinien (3) läpi, on muodostettu useaan kohtaan kunkin astian (1) sivuseinään (3) .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen astiaryhmä, tunnettu siitä, että astian (1) sivuseinässä (3) oleva leikkaus (4) on X-muotoinen.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen astiaryhmä, tunnettu siitä, että astian (1) sivuseinässä (3) oleva leikkaus (4) on Y- 15 muotoinen.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen astiaryhmä, tunnettu siitä, että leikkauksen (4) suuruus on sellainen, että sen ympyrän (C) halkaisija (D) , joka on piirretty leikkauksen (4) päiden ympärille, on alueella noin 5-15 20 mm.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen astiaryhmä, tunnettu siitä, että leikkaus (4) on niin ohut, ettei olennaista määrää liisteriä pääse läpäisemään leikkausta (4) liimautumaan astian vastakkaista pintaa vasten. 25 • · · · • · · • · • · • · · IM • · · · « · • · · I I I • · · • · t • · · • · · __ 1 I IM-!- 8141! I < · · · 13 97767
FI914057A 1990-08-30 1991-08-28 Astiaryhmä taimien kasvattamista ja uudelleen istuttamista varten FI97767C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP1990090087U JPH0633807Y2 (ja) 1990-08-30 1990-08-30 育苗移植用鉢体
JP9008790 1990-08-30

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI914057A0 FI914057A0 (fi) 1991-08-28
FI914057A FI914057A (fi) 1992-03-01
FI97767B FI97767B (fi) 1996-11-15
FI97767C true FI97767C (fi) 1997-02-25

Family

ID=13988745

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI914057A FI97767C (fi) 1990-08-30 1991-08-28 Astiaryhmä taimien kasvattamista ja uudelleen istuttamista varten

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5155935A (fi)
EP (1) EP0474071B1 (fi)
JP (1) JPH0633807Y2 (fi)
KR (1) KR0175670B1 (fi)
AU (1) AU645119B2 (fi)
CA (1) CA2049847C (fi)
DE (1) DE69108485T2 (fi)
FI (1) FI97767C (fi)
IE (1) IE67379B1 (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2747879B2 (ja) * 1993-11-04 1998-05-06 日本甜菜製糖株式会社 育苗移植用連続集合鉢体
US5520335A (en) * 1994-07-06 1996-05-28 C.A.P., Inc. Spray hood and assembly including the spray hood
EP0739583A1 (en) * 1995-04-27 1996-10-30 Nihon Tensaiseito Kabushiki Kaisha Continuously assembled pots for raising and transplanting seedlings
US5651214A (en) * 1995-06-08 1997-07-29 Zucker; William V. Biodegradable seed pod germination system
FR2736989B1 (fr) * 1995-07-19 1997-08-22 Gec Alsthom Stein Ind Dispositif destine a etre fixe de facon etanche sur au moins un element cylindrique
US6405481B1 (en) * 2000-05-19 2002-06-18 Robert Bautner Quick release plant holder
KR100706518B1 (ko) * 2002-03-28 2007-04-11 주식회사 만도 정밀 내경 가공을 위한 밸브 바디의 플로팅 지그
ES2641573T3 (es) * 2004-12-27 2017-11-10 Nippon Beet Sugar Mfg., Co., Ltd. Ensamblaje continuo de macetas para cultivar y trasplantar plántulas y procedimiento de fabricación del mismo
WO2009043580A1 (en) * 2007-10-03 2009-04-09 Universidad De Concepcion Biodegradable composition, preparation method and their application in the manufacture of functional containers for agricultural and/or forestry use
US20120137579A1 (en) * 2010-12-02 2012-06-07 Larry Gardenour Bulb planting and storage container
USD737404S1 (en) 2013-07-19 2015-08-25 Willmar Fabrication, Llc Broadcast hood
USD853681S1 (en) * 2016-12-19 2019-07-16 Mars, Incorporated Food product

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH261559A (de) * 1947-10-24 1949-05-31 Weber Robert Vorrichtung zur gegenseitigen Abgrenzung von Erdballen für Pflanzensetzlinge.
US3164507A (en) * 1961-07-31 1965-01-05 Nippon Beet Sugar Mfg Method of making cylinders for raising and transplanting seedlings of farm crops
US4132337A (en) * 1976-03-02 1979-01-02 Nippon Tensai Seito Kabushiki Kaisha Continuous paper cylinder assembly and method of separating the same and transplanting apparatus for the same
US4167911A (en) * 1976-03-02 1979-09-18 Nippon Tensai Seito Kabushiki Kaisha Apparatus for separation and transplanting paper tube seedlings from a continuous paper tube seedling assembly
FI761655A (fi) * 1976-06-09 1977-12-10 Laennen Tehtaat Oy
JPS5410107A (en) * 1977-06-22 1979-01-25 Nippon Beet Sugar Mfg Paperrpot assembly for growing nursery plant
NO155316C (no) * 1982-04-23 1987-03-11 Sintef Fremgangsmaate for fremstilling av magnetiske polymerpartikler.
FI71650C (fi) * 1982-11-16 1987-02-09 Laennen Tehtaat Oy Odlingsgrupp foer skolning av plantor.
DE3310883A1 (de) * 1983-03-25 1984-09-27 Georg 2400 Lübeck Dose Pflanztaschen
NL8403665A (nl) * 1984-11-30 1986-06-16 Royal Sluis Koninkl Zaaizaadbe Samenstel van al dan niet via verbindingselementen onderling verbonden flexibele kokers voor zaden of zaailingen.
US4950218A (en) * 1987-11-16 1990-08-21 Nihon Tensaiseito Kabushiki Kaisha Multiple pot for raising and transplanting seedlings and method of fabricating the same

Also Published As

Publication number Publication date
EP0474071A1 (en) 1992-03-11
CA2049847C (en) 1997-01-07
KR0175670B1 (ko) 1999-02-01
IE913046A1 (en) 1992-03-11
DE69108485D1 (de) 1995-05-04
JPH0449940U (fi) 1992-04-27
AU8344891A (en) 1992-03-05
EP0474071B1 (en) 1995-03-29
KR920003842A (ko) 1992-03-27
DE69108485T2 (de) 1995-08-31
AU645119B2 (en) 1994-01-06
US5155935A (en) 1992-10-20
FI97767B (fi) 1996-11-15
CA2049847A1 (en) 1992-03-01
FI914057A (fi) 1992-03-01
JPH0633807Y2 (ja) 1994-09-07
FI914057A0 (fi) 1991-08-28
IE67379B1 (en) 1996-03-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI97767C (fi) Astiaryhmä taimien kasvattamista ja uudelleen istuttamista varten
US3515036A (en) Easy-to-transplant seedbed holder and its manufacturing method
SU639407A3 (ru) Контейнер дл выращивани и пересадки растений
KR101252125B1 (ko) 육묘이식용 연속집합화분 및 그 제조방법
US5653055A (en) Continuously assembled pots for raising and transplanting seedlings
DK175159B1 (da) Multipel potte til fordyrkning og udplantning af frøplanter og fremgangsmåde til fremstilling deraf
CS244432B2 (en) System of vegetative vessels for plants cultivation
JPS5811817B2 (ja) 連続集合鉢体の製造方法
WO2019160435A1 (ru) Способ разведения рассады
JPH08266162A (ja) 育苗移植用連続集合鉢
KR0168856B1 (ko) 육묘용 집합 포트 및 그 제조방법
CN1095326C (zh) 高架种植容器
JPH0970230A (ja) 育苗移植用連続集合鉢
RU2692551C1 (ru) Способ разведения рассады. Спиральная кассета. Разборная ячеистая кассета. Многогранный горшочек
JP3663527B2 (ja) 育苗移植用底付き鉢体
AU673804B2 (en) An air-permeable plate for plant cultivation and a method for cultivation of plants utilizing the same
KR20240038026A (ko) 연속 이식용 연속 집합 화분 및 그 제조 방법
CN1095324C (zh) 高架种植容器
JPH02190121A (ja) 育苗移植用底付鉢集合体とその製造方法
JPH0478248B2 (fi)
JPH0568436A (ja) 育苗移植用底付き鉢集合体の製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application