FI97347B - Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi - Google Patents

Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI97347B
FI97347B FI950807A FI950807A FI97347B FI 97347 B FI97347 B FI 97347B FI 950807 A FI950807 A FI 950807A FI 950807 A FI950807 A FI 950807A FI 97347 B FI97347 B FI 97347B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
guide rail
canopy
roof
stationary
roof portion
Prior art date
Application number
FI950807A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI97347C (fi
FI950807A0 (fi
Inventor
Eero Jaakola
Jarmo Koivumaeki
Original Assignee
Valtionrautatiet
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valtionrautatiet filed Critical Valtionrautatiet
Priority to FI950807A priority Critical patent/FI97347C/fi
Publication of FI950807A0 publication Critical patent/FI950807A0/fi
Priority to DE1996106112 priority patent/DE19606112B4/de
Priority to SE9600617A priority patent/SE513497C2/sv
Priority to FR9602142A priority patent/FR2733195A1/fr
Application granted granted Critical
Publication of FI97347B publication Critical patent/FI97347B/fi
Publication of FI97347C publication Critical patent/FI97347C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61DBODY DETAILS OR KINDS OF RAILWAY VEHICLES
    • B61D39/00Wagon or like covers; Tarpaulins; Movable or foldable roofs
    • B61D39/002Sliding or folding roofs
    • B61D39/003Sliding or folding roofs telescopic

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Power-Operated Mechanisms For Wings (AREA)
  • Vehicle Cleaning, Maintenance, Repair, Refitting, And Outriggers (AREA)

Description

97347
Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon 5 mukainen sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi siirron aikana.
Yksi rautatievaunuissa käytettävistä monista katejärjestel-mistä on kiskoilla ohjattava siirtokate. Siirtokatteessa on 10 yleensä kaksi noin puolen vaunun pituista jäykkää kuomua, jotka on valmistettu melko kevytrakenteisiksi esimerkiksi kiinnittämällä pintapelti tukikaariin. Jotta kuomut voitaisiin siirtää päällekkäin, ainakin toisen kuomun katon keskellä on sarana, joka mahdollistaa katteen sivuseinien 15 siirtämisen ulospäin. Avattavan kuomun sivuseinien alareunassa on pyörät ja vaunun sivuilla vastaavasti näihin kiskoihin sopivat kiskot. Kiskot on sovitettu ulospäin vaunun sivuseinien linjasta ja hieman korkeammalle kuin suljetun kuomun alareuna. Kate avataan siten, että yksi 20 kuomuista nostetaan ylös korotettujen sivukiskojen varaan ja sen sivuseinät levitetään siten, että kuomun alareunassa olevat pyörät asettuvat pituussuuntaisille kiskoille. Siirrettäessä kuomu avautuu katon saranan varassa ja sen poik-kileikkausmitat suurenevat siten, että nostettu kuomu voi-25 daan siirtää paikallaan olevan kuomun päälle. Siirrettäviä kuomuja voi olla yksi tai useampia, mutta yleisimmin käytetään rakennetta, jossa kate on jaettu kahteen yhtä suureen kuomuun. Kuormatilan päätyseinissä ja kuomujen välissä on kiinteät rakenteet, jotka kannattavat kuomujen reunoihin 30 sopivia tiivistinrakenteita.
Kun yksi kuomuista on nostettu siirtoasentoon, kuomun sisäpinnan ja paikallaan olevan kuomun ulkopinnan väliin jää siirron mahdollistava välys. Niissä ratkaisuissa, joissa 35 ylös nostettavan katteen osan puolikkaat on liitetty yhteen katon keskellä olevalla saranalla, muodostuu välys pienimmäksi lähellä pystysuoran seinän yläosaa. Seinän muotoilu 2 97347 vaikuttaa tähän välyksen. Välys pienenee, kun katon korkeutta lisätään ja erityisesti, jos pystysuoran seinän korkeutta kasvatetaan. Korkeuden lisääminen, katteen seinä-rakenteen ohentaminen ja muotoilu siten, että katto on 5 mahdollisimman vaakasuora ja seinä mahdollisimman pystysuora, vähentävät kuomun jäykkyyttä poikittaissuunnassa. Katteen joustavuus vaikeuttaa oleellisesti sen siirtämistä paikallaan olevan kuomun päälle, koska joustava kuomu huojuu helposti. Toisaalta katteen poikkileikkauksen tulisi 10 olla mahdollisimman tarkasti suorakaiteen muotoinen, jotta kuormatila saataisiin käytettyä parhaalla tavalla hyödyksi.
Kuomuja liikutetaan tavallisesti käsivoimin, koska tavara-vaunussa ei ole mahdollista kuljettaa mukana konevoimalla 15 toimiviin laitteisiin tarvittavaa energian lähdettä. Katteen avaaminen tapahtuu tavallisesti siten, että yksi henkilö nostaa apulaitteiden avulla kuomun kiskoille ja työntää sen toisesta kuomun reunasta paikallaan olevan katteen päälle. Tällöin kuomun toiseen reunaan kohdistuu epäsymmet-20 rinen pitkittäissuuntainen voima. Kuomun poikittaissuuntainen ohjaus perustuu sen jäykkyyteen ja siihen, että kuomu on nivelöity kolmiomaisesti siten, että se tukeutuu alhaalta kiskoihin ja ylhäältä pitkittäissuuntaiseen saranaan. On selvää, että tämän kaltainen tuenta ei ole kovinkaan jäykkä . 25 poikittaissuunnassa, joten kuomun huojuntaa poikittaissuun nassa on vähennettävä jollain tavalla. Tunnetuissa ratkaisuissa kuomun ja sen ohjauksen joustavuuden aiheuttaman huojunnan vähentämiseen on käytetty sivuseinien yläreunojen alueelle sijoitettuja ohjaimia. Nämä ohjaimet voivat olla 30 esimerkiksi kiskorakenteita tai katteen ulkopintaan suoraan : tukeutuvia ohjainpyöriä. Näiden ohjainten heikkoutena on kuitenkin se, että ne tukevat siirrettävää kuomua vasta sitten, kun se on osittain paikallaan olevan kuomun päällä. Kuomun huojunta on kuitenkin suurinta silloin, kun kuomua 35 työnnetään liikkeelle. Tällöin on vaarana, että kuomu törmää paikallaan olevana kuomuun tai sen reunan kohdalla 3 97347 oleviin ohjaimiin, jolloin raskaalla työllä aikaan saatu liike pysähtyy ja kuomu on työnnettävä uudestaan liikkeelle. Pahimmassa tapauksessa, ja erityisesti silloin kun kuomun siirtämiseen käytetään runsaasti voimaa, jompi kumpi 5 kuomuista tai niiden ohjaimet tai tiivistinelimet vaurioituvat.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sovitelma. jolla siirtokatteen siirrettävän kuomun poikittaista huo-10 juntaa voidaan vähentää ja siten helpottaa olennaisesti kuomun siirtämistä toisen päälle ja estää kuomujen ja niiden osien vaurioituminen siirrettäessä.
Keksintö perustuu siihen, että kuomujen välissä olevaan 15 kiinteään rakenteeseen tai vastakkain olevista kuomuista toiseen sovitetaan lähelle kuomun katon keskikohtaa pystysuunnassa liikkuva ja poikittaissuunnassa jäykkä ohjain, joka ohjaa kuomua välittömästi siirron alkaessa.
20 Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle sovitelmalle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja.
25
Keksinnön tärkein etu on kuomujen käsivoimin tapahtuvan siirron helpottuminen ja virheellisestä siirrosta johtuvien vaurioiden välttäminen. Ohjain tukee kuomua heti kun se lähtee liikkeelle eikä poikittaissuuntaista huojuntaa ta-30 pahdu. Kuomujen välinen välys voidaan tehdä pienemmäksi ja katteen rakenteesta voidaan tehdä joustavampi avaamista vaikuttamatta. Siirrettävän kuomun tarvittava nostomatka voi olla pienempi, jolloin kuomun levittäminen on helpompaa. Ohjaimesta on suurta hyötyä myös silloin, kun kuomua 35 työnnetään takaisin paikoilleen. Ohjain tukee tällöin kuomua kun sitä lasketaan takaisin kuomun päässä ja ala- • · 4 97347 reunoissa olevien labyrinttitiivistinten varaan, jolloin tiivistimet voidaan mitoittaa tarkemmin ja voidaan käyttää syvempiä tiivisterakenteita eikä tarvita suojarakenteita tiivistinten vaurioitumisen ehkäisemiseksi. Ohjain liittyy 5 edullisesti kuomuun myös sen ollessa paikoillaan, jolloin se tukee kuomua myös kuljetuksen aikana.
Keksintöä selitetään seuraavassa tarkemmin oheisten piirustusten avulla.
10
Kuvio 1 esittää kaaviollisesti siirtokatevaunua,jossa on kaksi siirrettävää kuomua.
Kuvio 2 esittää kuvion 2 vaunua toinen kuomuista siirretty-15 nä.
Kuviossa 3 on poikkileikkaus kuviosta 2 ja kaksi kuvion suurennettua yksityiskohtaa.
20 Kuviossa 4 on esitetty yksi keksinnön suoritusmuoto.
Kuviossa 5 on esitetty keksinnön toinen suoritusmuoto.
Kuviossa 6 on esitetty halkileikattu yksityiskohta kuvi-. 25 oissa 4 ja 5 esitetystä rakenteesta.
Kuviossa 7 on esitetty keksinnön kolmas suoritusmuoto.
Kuviossa 8 on esitetty keksinnön neljäs suoritusmuoto.
30 : Kuviossa 9 on esitetty keksinnön viides ylhäältä katsottuna suoritusmuoto.
Kuvio 10 esittää kuvion 9 suoritusmuotoa kiinteän kaaren 35 kohdalta.
5 97347
Kuvioissa 1 - 3 on esitetty tyypillinen siirtokatevaunu, joka käsittää vaunualustan 1, joka on sovitettu pyörien 2 varaan. Vaunussa on kiinteät päädyt 3 ja kaksi likimain puolen vaunun pituista siirrettävää kuomua 5, 6. Kuomujen * 5 välissä on kiinteä kaarirakenne 4. Päädyissä 3 ja kiinteäs sä rakenteessa 4 on kuomujen 5, 6 reunan rakenteeseen sopivat tiivisteet. Kummankin kuomun 5, 6 sivuseinien alareunassa on ulokkeiden 7 varaan sovitetut pyörät 8. Kuviossa 2 vaunut on esitetty kuomut päällekkäin työnnettynä.
10 Tässä kuviossa 2 ja kuviossa 3 on esitetty myös kisko 9, jolle siirrettävän kuomun 5 pyörät nostetaan siirtoa varten. Kisko 9 ulkonee hieman vaunun sivusta ja kun vaunun sivuseinä käännetään ja nostetaan kiskolle 9, seinän alareuna liikkuu ympyrän kaaren muotoista rataa, ja seinä 15 kokonaisuudessaan liikkuu samanmuotoista rataa pitkin jokaisessa pituussuuntaisessa halkileikkauksessa. Vastakkaisen puolen sivuseinä liikkuu vastaavalla tavalla, joten niiden liittymäkohdassa kuomun 5 katon keskellä oleva sarana 12 liikkuu suoraviivaisesti ylöspäin. Koska katon kes-20 kiosan liikerata on suora, sen läheisyyteen voidaan sijoittaa ohjain, joka on yhteydessä levitettävään kuomuun myös noston aikana. Tässäkin vaunussa voidaan käyttää kuomujen tukemiseen aiemmin mainittuja sivuseiniin kiinnitettyjä ohjaimia 10. Nämä ohjaimet 10 voivat olla rullia tai yksin- • 25 kertaisesti törmäystyynyjä tai törmäyslista. Katon saranan 12 kohdalla voi olla myös ohjaimet 11.
Koska katon ja sivuseinien ohjaimet tukevat siirrettävää kuomua 5 vasta sitten, kun kuomut 5, 6 ovat osittain pääl-30 lekkäin, on siirrettävä kuomua 5 edullista tukea keksinnön • mukaisella ohjaimella. Ohjainjärjestelmä käsittää kuomun 5 katon sisäpuolelle kiinnitetyn ohjainkiskon 13 ja siihen liittyvän pystysuunnassa liikkuvan ohjainelimen. Kuvion 4 suoritusmuodossa ohjainelin on vaunun kiinteään keskikaa- 35 reen 14 vaunun poikittaisakselin ympäri kiertyvällä nivelellä 15 kiinnitetty varsi 16, jonka päässä on ohjainpyörä » 6 97347 17. Ohjainpyörään 17 nähden varren vastakkaiseen päähän on kiinnitetty jousi 18, jonka toinen pää on tuettu kaareen 14 kiinnitettyyn tukeen 19. Kiinteän kaaren 14 kummassakin reunassa on labyrinttitiivistimen toinen puolikas 20 ja 5 tiivistimen vastakkainen puoli 21 on kiinnitetty kuomun reunaan. Kuvion 5 ohjain on muuten samanlainen, mutta siinä varren 16 päähän on kiinnitetty vastapaino 22 ja jousi 18 on sijoitettu vastapainon ja kiinteän kaaren 14 väliin. Ohjainpyörän 17 ja ohjainkiskon 13 rakenne on esitetty 10 kuviossa 6, jossa on poikkileikkaus kiskosta 13 ja ohjain-pyörästä 17. Kuten kuviosta 6 nähdään ohjainkiskossa 14 on ulkoneva laippa ja ohjainpyörän 17 keskellä on laippaan vastaava ura.
15 Kuvioissa 4 ja 5 ohjain ja kuomu 5 on esitetty levitetyssä ja nostetussa asennossa. Tässä asennossa kuomu 5 on vielä pituussuunnassa omalla paikallaan, mutta valmiina siirrettäväksi. Ohjainrulla 17 koskettaa ohjainkiskoon 13 ja kisko 13 ja rulla 17 ovat aina ohjaavassa kosketuksessa, oli 20 kuomu 5 missä asennossa tahansa. Tällä tavalla varmistetaan se, että kuomun 5 poikittaissuuntainen huojunta on estetty kaikissa kuomun 5 asennoissa. Ohjainpyörän 17 ja ohjainkiskon 13 jatkuva kosketus varmistetaan varren 16 päähän vaikuttavalla jousella 18 tai varteen kiinnitetyllä massalla ·, 25 22. Kuviossa 5 esitetty massan 22 ja jousen 18 yhdistelmä on edullinen siksi, että jousi 18 estää ohjainpyörän 17 irtoamisen kiskosta 13 myös silloin, kun massa 22 heilahte-lee vaunun liikkeiden vaikutuksesta. Tällä ominaisuudella ei tosin ole juurikaan merkitystä vaunun ollessa paikal- 30 laan.
i
Kuvioissa 7 ja 8 on esitetty keksinnön suoritusmuoto, jossa ohjainkiskona 13 käytetään laippakiskoa. Kiinteään kaareen 14 on kiinnitetty varsi 27, jonka päässä on pystysuora 35 holkki 28. Tähän hoikkiin 28 on sovitettu väljästi hoikissa liikkuva ohjainvarsi 25. Varren 25 päässä on hahlo 24, joka « 7 97347 on sovitettu ohjainkiskon 13 laipan 23 ympärille. Ohjain-varren 25 vastakkaisessa päässä on pysäytin 26, joka estää varren nousemisen ylös hoikista 26. Tässä suoritusmuodossa hahlo 24 pitää ohjainvarren 25 jatkuvasti kiinni ohjain-5 kiskossa 13 ja poikittaissuuntaisesta ohjauksesta vastaa ohjainvarsi 25 ja holkki 28. Hahlon 24 ja laipan 23 muotoa voidaan muunnella monella tavalla ja ohjainvarren päähän voidaan kiinnittää ohjainpyörä tai pyörästö, joka kulkee poikittaisen laipan 23 molemmin puolin. Jos kiskon 13 ja 10 siihen liittyvän hahlon tai muun ohjainelimen muoto on sellainen, että ohjainelin voi irrota kiskosta 13, ohjainelimen ja kiskon kosketus on varmistettava jousella tai muulla vastaavalla laitteella.
15 Kuviossa 9 ohjainkiskon 13 pää 29 ulottuu päätyseinään 3 muotoiltuun hahloon 30. Tällä tavoin voidaan estää kuomun haitalliset poikittaisliikkeet myös kuomun toisessa päässä kuomun noston aikana ja välittömästi siirron alkaessa.
Hahlo tukee kuomua ajon aikanakin, mikä vähentää sen liik-20 keitä ja haitallisia värinöitä. Tästä kuviosta nähdään myös se, että ohjainkisko 13 on sijoitettu hieman sivuun kuomun katon keskilinjasta. Näin joudutaan tekemään siksi, että katon saranointi on sijoitettava katon keskilinjalle. Ohjainkiskon 13 olisi kuitenkin edullista sijaita mahdolli-.. 25 simman lähellä keskilinjaa, jotta katon liike nostettaessa olisi ohjainsovitelman kohdalla mahdollisimman suoraan ylöspäin. Katon reunoilla liikerata on jo hieman ympyrän kaaren muotoinen, jolloin ohjaimen olisi liikuttava sivuttain noston aikana, jolloin se ei pystyisi myöskään tuke-30 maan kuomua poikittaisliikkeessä. Luonnollisesti olisi mahdollista valmistaa ohjain, joka liikkuisi nostovaiheessa kaarevaa rataa ja lukittuisi siirron ajaksi, mutta tällaisesta ohjaimesta tulisi monimutkainen ja kallis valmistaa. Ohjainkisko voidaan sijoittaa suoraan saranakohdan allekin 35 sopivien kiinnityselinten avulla, mutta se on edullisinta kiinnittää suoraan kuomun kattoon lähelle saranakohtaa, 8 97347 jossa katon liikerata on lähes suoraviivainen.
Pidennettyyn ohjainkiskon 29 päähän on muodostettu syvennys 31, johon ohjainpyörä 17 työntyy kun siirrettävä kate 5 on työnnetty kokonaan paikallaan olevan katteen päälle.
Tässä suoritusmuodossa varren 16 nivelen 15 muodostaa tukeen 32 kiinnitetyn vääntösauvajousen pää. Tällä tavalla jousi ja nivel voidaan toteuttaa yhdellä yksinkertaisella osalla. Kiinteässä keskikaaressa 14 on lovi ohjaimen vartta 10 16 varten ja ohjainpyörä pääsee kääntymään kokonaan pois avautuneesta lastausaukosta, mikä vähentää ohjaimen rik-koontumisriskiä. Syvennys 31 lisäksi lukitsee siirretyn katteen paikoilleen.
15 Kuten edellä olevasta on käynyt ilmi, keksintö voidaan toteuttaa monella tavalla. Useampien suoritusmuotojen esittäminen ei liene kuitenkaan tarpeen. Keksintöä voidaan soveltaa kaikkiin sellaisiin katteisiin, jotka avataan sivuseinistään katon keskellä olevan saranan ympäri kääntä-20 mällä. Siirrettäviä kuomuja voi olla yksi tai useampia ja ohjainkiskoon liittyvä ohjainlaite voidaan sijoittaa kiinteän kaaren sijasta vaikkapa kiinteän kuomun kattoon. Vastaavasti jos kuomuja vasten on rinnakkaiset siirtokiskot siten, että avaamaton kuomu voidaan siirtää avatun sisään, 25 ohjainlaite voi olla toisen kuomun katossa kiinni, jolloin vastaavasti toisessa kuomussa on ohjainkisko.
«

Claims (8)

97347
1. Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi, joka kate käsittää 5 - ainakin yhden kateosan (5), joka voidaan avata kääntämällä sivuseiniä katon keskilinjalla olevan saranan (12) ympäri ja siirtää avaamisen jälkeen vaunun pituussuunnassa, ja 10 - ainakin yhden vaunun runkoon nähden siirron aikana paikallaan olevan kateosan (4), 15 tunnettu - siirrettävän kateosan (5) katon alapuolelle kiinnitetystä vaunun pituussuuntaisesta ohjainkis-kosta (13), ja 20 - kiinteään kateosaan (4) kiinnitetystä pystysuunnassa liikuteltavissa olevasta ohjainlaitteesta (15 - 19), jossa on elimet ohjainkiskoon (13) liittymiseksi ja ohjainkiskon (13) sivuliikkeiden .. 25 estämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sovitelma, tunnet-t u siitä, että ohjainkisko (13) ulottuu niin lähelle kateosan (5) reunaa, että ohjainlaite (15 - 19) on yhtey- 30 dessä kiskoon (13) kaikissa kateosan (5) siirtoasemissa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sovitelma katteessa, joka käsittää kaksi siirrettävää kuomua (5, 6) ja niiden välissä olevan kiinteän kaaren (4), tunnettu 35 siitä, että kummankin kuomun (5, 5) katossa on ohjainkisko (13) ja kaareen on kiinnitetty ohjainlaite (15 - 19) kum- 9734/ paakin kiskoa varten.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen sovitelma, tunnet-t u siitä, että ohjainlaite käsittää vaunun poikit- 5 taisakselin ympäri kääntyvällä nivelellä (15) kiinteään kaareen kiinnitetyn varren (16), jonka toisessa päässä on elimet (17) ohjainkiskoon (13) liittymiseksi ja toisessa päässä elimet (18, 22) varren (16) kääntämiseksi siten, että ohjainkiskon (13) ja liitoselinten (17) välinen koskelo tus säilyy ohjainkiskon (13) liikkuessa pystysuunnassa.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen sovitelma, tunnet-t u siitä, että ohjainkiskossa (13) on vaakasuuntainen laippa (23) ja elimet kiskoon liittymiseksi ja kosketuksen 15 varmistamiseksi käsittävät pyörästön, jossa on molemmin puolin laippaa (23) sovitetut pyörät.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen sovitelma, tunnet-t u siitä, että ohjainlaite käsittää kiinteään kaareen (4) 20 kiinnitetyn pystysuoran hoikin (28) ja tähän hoikkiin (28) sovitetun siinä pystysuorassa liikkuvan varren (25), jonka päässä on elimet ohjainkiskoon tarttumiseksi.
7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen sovi-·. 25 telma, tunnettu siitä, että ohjainkiskon (13) pää (29) ulottuu kateosan (5) päässä vaunun kiinteän päädyn (3) alueelle päädyssä (3) olevaan hahloon (30).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen sovitelma, tunnet- 30. u siitä, että ohjainkiskon (13) päässä on syvennys oh- .· jainpyörää (17) varten. • · « 97347
FI950807A 1995-02-21 1995-02-21 Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi FI97347C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI950807A FI97347C (fi) 1995-02-21 1995-02-21 Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi
DE1996106112 DE19606112B4 (de) 1995-02-21 1996-02-19 Vorrichtung zur Steuerung eines verschiebbaren Verdecks eines Eisenbahnwaggons
SE9600617A SE513497C2 (sv) 1995-02-21 1996-02-20 Anordning för styrning av ett förskjutbart takparti hos en järnvägsvagn
FR9602142A FR2733195A1 (fr) 1995-02-21 1996-02-21 Dispositif pour la commande d'une couverture coulissante de wagon de chemin de fer

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI950807A FI97347C (fi) 1995-02-21 1995-02-21 Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi
FI950807 1995-02-21

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI950807A0 FI950807A0 (fi) 1995-02-21
FI97347B true FI97347B (fi) 1996-08-30
FI97347C FI97347C (fi) 1996-12-10

Family

ID=8542908

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI950807A FI97347C (fi) 1995-02-21 1995-02-21 Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi

Country Status (4)

Country Link
DE (1) DE19606112B4 (fi)
FI (1) FI97347C (fi)
FR (1) FR2733195A1 (fi)
SE (1) SE513497C2 (fi)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2832353A1 (de) * 1978-07-22 1980-02-07 Waggon Union Gmbh Gedeckter eisenbahngueterwagen
DD261053A3 (de) * 1984-07-20 1988-10-19 Niesky Waggonbau Veb Spreizhaubenverdeck fuer gueterwagen und container
DD227100B1 (de) * 1984-09-20 1988-10-19 Niesky Waggonbau Veb Haubenverdecke fuer gueterwagen und container
DE4102476A1 (de) * 1991-01-29 1992-07-30 Vaw Ver Aluminium Werke Ag Selbsttragende haube fuer fahrzeuge

Also Published As

Publication number Publication date
SE513497C2 (sv) 2000-09-18
FI97347C (fi) 1996-12-10
FI950807A0 (fi) 1995-02-21
DE19606112B4 (de) 2009-09-24
SE9600617L (sv) 1996-08-22
SE9600617D0 (sv) 1996-02-20
DE19606112A1 (de) 1996-08-22
FR2733195A1 (fr) 1996-10-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7992921B2 (en) Engery guide chain system and sliding door system
CN102387980B (zh) 提升设备,特别是移动提升设备
US7168556B2 (en) Curved assembly line and/or conveyor belt
US20130193278A1 (en) Branching device and center guide-type track-based transportation system
US5788437A (en) Cargo tie down assembly and method of use
JP4398005B2 (ja) 橋形クレーン
US7874439B2 (en) Overhead crane
FI97347B (fi) Sovitelma rautatievaunun siirtokatteen ohjaamiseksi
FI72703B (fi) Dubbelpanelad gliddoerr, saerskilt foer hissar.
NO164525B (no) Dekket jernbanegodsvogn.
SK280504B6 (sk) Pracovný voz
CN213013713U (zh) 一种平移式道岔
CN114368682A (zh) 一种用于天车的导向机构
EP3266629A1 (en) Device for supporting a load of a gangway structure between two cars, a gangway for connecting a first car with a second car and allowing passage of passengers from the first car to the second car, multi-car vehicle comprising a gangway and two cars which are connected by the gangway and method to support a load of a gangway structure between two cars
IT1254384B (it) Fermaruota con braccio di sostegno per carri merci destinati al trasporto di autoveicoli
DE3269517D1 (en) Apparatus for transporting shaped iron
CN100485126C (zh) 用于成型滑轨的导轨接头的铰接式导轨连接装置
KR970005067B1 (ko) 반송설비용 가이드장치
CN216737233U (zh) 一种用于天车的导向机构
KR100527178B1 (ko) 특장차 적재함의 날개형 구조체의 개폐구조
CN110127566B (zh) 物料运输机器人
KR200287432Y1 (ko) 특장차 적재함의 날개형 구조체의 개폐구조
SU1668230A1 (ru) Устройство дл отклонени подвески конвейера
KR880003696Y1 (ko) 컨테이너의 루프 개폐장치
KR100744032B1 (ko) 교차 레일용 보조 블록

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MA Patent expired