FI95364C - Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten - Google Patents

Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten Download PDF

Info

Publication number
FI95364C
FI95364C FI921783A FI921783A FI95364C FI 95364 C FI95364 C FI 95364C FI 921783 A FI921783 A FI 921783A FI 921783 A FI921783 A FI 921783A FI 95364 C FI95364 C FI 95364C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
stop
adjusting screw
rotation
gripping
latch
Prior art date
Application number
FI921783A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI921783A (fi
FI95364B (fi
FI921783A0 (fi
Inventor
Robert J Nix
Original Assignee
Signode Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Signode Corp filed Critical Signode Corp
Publication of FI921783A0 publication Critical patent/FI921783A0/fi
Publication of FI921783A publication Critical patent/FI921783A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95364B publication Critical patent/FI95364B/fi
Publication of FI95364C publication Critical patent/FI95364C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B13/00Bundling articles
    • B65B13/18Details of, or auxiliary devices used in, bundling machines or bundling tools
    • B65B13/22Means for controlling tension of binding means
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B13/00Bundling articles
    • B65B13/02Applying and securing binding material around articles or groups of articles, e.g. using strings, wires, strips, bands or tapes
    • B65B13/025Hand-held tools
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B13/00Bundling articles
    • B65B13/02Applying and securing binding material around articles or groups of articles, e.g. using strings, wires, strips, bands or tapes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)
  • Devices For Conveying Motion By Means Of Endless Flexible Members (AREA)

Description

x 95364
Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten Tämä keksintö koskee kiristysmekanismia hihnasidontatyökalua varten, joka kiristysmekanismi käsittää ko-5 telorakenteen, kotelorakenteeseen pyörivästi asennetun akselin, akseliin kytketyn kahvan ja välineet kahvan kytkemiseksi akseliin niin, että akseli saadaan pyörivästi käytettäväksi kiristyssuuntaan, kun kahvaa kierretään akselin ympäri toiseen kiertymissuuntaan, jolloin kytkentä-10 välineet tekevät mahdolliseksi kahvan kiertämisen vastakkaisesti akselin ympäri pyörittämättä akselia, ja kahva on nivelikäs ja sisältää asennusosan, tartuntaosan ja tuki-osan, jolloin asennusosa on kytketty akseliin kytkentävä-lineillä, tartuntaosa on asennettu asennusosaan niin, että 15 tartuntaosan kiertymisliike sallitaan asennusosaan nähden normaalin asennon ja siirretyn asennon välillä, tukiosa voi liikkua yhdessä tartuntaosan kanssa normaalin ja siirretyn asennon välillä, jolloin kahvan sisältämät välineet . toimivat yhdessä asennusosan ja tukiosan kanssa tartunta- ‘ 20 ja tukiosan poikkeuttamiseksi normaalia asentoa kohti, jolloin poikkeutusvälineet sallivat tartunta- ja tukiosan siirtämisen väkisin siirrettyä asentoa kohti, jolloin kiristysmekanismi käsittää välineet, jotka toimivat yhdessä akselin kanssa akselin ympäri tapahtuvan asennusosan kier-, . - 25 toliikkeen säätämiseksi, jolloin säätövälineet sallivat asennusosan kiertoliikkeen akselin ympäri kiristyssuunnas-sa tartunta- ja tukiosan ollessa normaalissa asennossa ja estävät asennusosan lisäliikkeen akselin ympäri kiristys-suunnassa normaalista asennosta siirrettyyn asentoon ta-30 pahtuvan tartunta- ja tukiosan siirtymisen aikana.
Käsikäyttöisiä hihnasidontatyökaluja on käytetty laajalti useita vuosia teräshihnojen tai polymeerihihnojen panemiseksi kiristettyihin silmukoihin eri tyyppisten pakkausten ympärille. Jotkut näistä kiristystyökaluista käyt-35 tävät metallisinettejä, joiden reuna käännetään tällaisten 2 95364 teräshihnojen tai polymeerihihnojen päällekkäin menevien kerrosten päälle. Jotkut muut lävistävät yhteen lukitsevia kiiloja teräshihnojen päällekkäin meneviin kerroksiin. Jotkut muut tuottavat kitkahitsejä polymeerihihnojen pääl-5 lekkäin menevien kerrosten väliin.
Esimerkiksi Cheung:n US-patentti 2 998 429 esittää käsikäyttöisen hihnasidontatyökalun, jossa on kiristystä aistiva kahva, jota käytetään kiristysmekanismin liikkeelle panemiseksi akselin kautta, jota käytetään kahvalla 10 pyörivästi. Kahva on nivelikäs ja käsittää käyttövivun, joka on kytketty akseliin pidätinkäytön kautta, ja kahva-vivun, joka on asennettu kiertyvästi käyttövipuun. Kahva-vipua poikkeutetaan käyttövipua vasten poikkeutusjousella, jota voidaan säätää säätöruuvin kautta.
15 Yllä mainitussa Cheung:n patentissa esitetyssä kä sikäyttöisessä hihnasidontatyökalussa kahvan kiertymislii-ke toiseen kiertymissuuntaan kiristää hihnaa. Kun riittävä kiristys on annettu hihnalle, poikkeutusjousi puristetaan kokoon ja kahvavipu kiertyy käyttövivulla, kunnes kahvavi-,· 20 vulla oleva varsi tarttuu pysäytyshampaiden kiinteään ryh mään. Kun varsi tarttuu tällaisiin hampaisiin, käyttövipua ei voi kiertää enempää yllä mainittuun kiertymissuuntaan paitsi pienin lisäyksin tavalla, joka on selitetty tässä patentissa.
25 Hihnasidontatyökalua varten tarkoitetussa kiristys- mekanismissa kaksi lisäpiirrettä olisi erittäin toivottavia. Erityisesti olisi erittäin toivottavaa, jos kiristys-rajat voisivat olla käyttäjän säädettävissä erikseen säädettävän alueen sisällä. Olisi myös erittäin toivottavaa, 30 jos kiristysmekanismin kahvaa ei voisi kiertää lisää pie-. nissä lisäyksissä sen jälkeen, kun kiristysraja on saavu tettu.
Näihin tavoitteisiin päästään keksinnön mukaisella hihnasidontatyökalulla, jolle on tunnusomaista, että poi-35 kkeutusvälineet käsittävät a) säätöruuvin, jolla on kanta 3 95364 ja varsi ja joka määrittelee akselin, jolloin säätöruuvi on asennettu asennusosaan niin, että se sallii säätöruuvin kiertosäädön asennusosaan nähden ilman säätöruuvin aksiaa-liliikettä asennusosaan nähden, b) seuraajan, joka toimii 5 yhdessä säätöruuvin varren ja asennusosan kanssa niin, että se sallii seuraajan aksiaaliliikkeen säätöruuvin vartta pitkin ilman asennusosaan nähden tapahtuvaa seuraajan kiertoliikettä asennusosaan nähden tapahtuvan säätöruuvin kiertosäädön aikana, c) jousen, joka toimii yhdessä tu-10 kiosan ja seuraajan kanssa tartunta- ja tukiosan poikkeut-tamiseksi normaalia asentoa kohti, jolloin jousi on kokoonpuristuva ja järjestetty olemaan enemmän kokoonpuris-tunut ensimmäiseen kiertosuuntaan tapahtuvan säätöruuvin kiertosäädön aikana ja olemaan vähemmän kokoonpuristunut 15 ensimmäiseen kiertymissuuntaan nähden vastakkaiseen toiseen kiertymissuuntaan tapahtuvan säätöruuvin kiertosäädön aikana, ja d) välineet säätöruuvin kiertosäädön rajoittamiseksi sekä ensimmäisessä että toisessa kiertosuunnassa rajoitetulle alueelle, jolloin rajoitinvälineet ovat sää- • f 20 dettävissä rajoitetun alueen säätämiseksi.
Säätöruuvin varsi on edullisesti putkimainen ja siinä on sisäkierre ja rajoittava piirre käsittää rajoi-tinruuvin, jossa on kanta ja varsi, jossa on ulkokierre, joka toimii yhdessä säätöruuvin varren sisäkierteen kans-25 sa. Rajoitinruuvin kanta on järjestetty tarttumaan tuki-osaan niin, että se rajoittaa säätöruuvin kiertosäätöä ensimmäisessä kiertymissuunnassa.
Rajoittava rakenne käsittää edullisesti alusren-kaan, joka on sijoitettu rajoitinruuvin varren ympärille 30 rajoitinruuvin kannan ja säätöruuvin varren väliin. On edullista, että alusrenkaassa on rengasmainen osa, joka on • · sijoitettu rajoitinruuvin varren ympärille rajoitinruuvin kannan ja säätöruuvin varren väliin, ja holkkiosa, joka on sijoitettu säätöruuvin varren ympärille. On edullista, 35 että sisäkierre jatkuu säätöruuvin kannan läpi samoin kuin 4 95364 säätöruuvin varren läpi, ja että rajoittava rakenne käsittää asetusruuvin, joka toimii yhdessä sisäpuolisen kierteen kanssa ja tukeutuu rajoitinruuvin vartta vasten niin, että se vakavoi rajoitinruuvin säätöruuviin nähden.
5 Asennusosan kiertymisliikettä akselin ympäri voi daan kontrolloida komponenteilla, jotka käsittävät vas-televyn, pysäytyssalvan, poikkeutuselementin ja rakenteen pysäytyssalvan pidättämiseksi. Vastelevyssä on kaareva rivi pysäytyshampaita, jotka ovat sama-aksiaalisessa suh-10 teessä akseliin nähden ja kiinteässä suhteessa kotelora-kenteeseen nähden. Pysäytyssalpa on asennettu asennusosaan niin, että se voi liikkua kiertyvästi toiminnallisen asennon ja toimimattoman asennon välillä. Pysäytyssalpa sallii asennusosan kiertoliikkeen kiristyssuunnassa, kun pysäy-15 tyssalpa on toimimattomassa asennossa. Pysäytyssalpa toimii yhdessä vastelevyn kanssa niin, että se estää asennus-osan kiertoliikkeen kiristyssuunnassa, kun pysäytyssalpa on toiminnallisessa asennossa. Pysäytyssalvan työreuna on sijoitettu olemaan täysin irrotettu kaikista pysäytysham-: 20 paista pysäytyssalvan ollessa toimimattomassa asennossa ja tarttumaan ainakin yhteen pysäytyshampaaseen pysäytyssalvan ollessa käyttöasennossa. Poikkeutuselementti poikkeuttaa pysäytyssalpaa kiertyvästi toiminnallista asentoa kohti. Pidätinrakenne pidättää pysäytyssalvan irrotettavasti 25 toimimattomassa asennossa tartunta- ja tukiosien ollessa normaalissa asennossa. Pidätinrakenne vapauttaa pysäytyssalvan niin, että se sallii pysäytyssalvan kiertyä toiminnallista asentoa kohti tartunta- ja tukiosien siirtyessä normaalista asennosta siirrettyyn asentoon.
30 Pysäytyssalvassa on edullisesti tasku ja pidätinra- . kenne käsittää tukiosan kannatteleman tapin. Tappi on jär jestetty olemaan poistettavasti pantu taskun sisään niin, että se pidättelee pysäytyssalpaa toimimattomassa asennossa, kun pysäytyssalpa kierretään toimimattomaan asentoon 35 tartunta- ja tukiosien ollessa normaalissa asennossa. Tap- = 95364 pi voidaan poistaa taskusta niin, että se vapauttaa pysäy-tyssalvan, kun tartunta- ja tukiosat siirretään normaalista asennosta siirrettyyn asentoon.
On edullista, että asennusosa on kiertyvä kiristys-5 suunnassa olevan äärimmäisen asennon ja vastakkaisessa suunnassa olevan äärimmäisen asennon välillä, paitsi kun asennusosan kiertoliike kiristyssuunnassa estetään pysäy-tyssalvalla, ja että kiristysmekanismi käsittää rakenteen pysäytyssalvan kiertämiseksi toiminnallisesta asennosta 10 toimimattomaan asentoon asennusosan siihen asentoon tapahtuvan kiertoliikkeen aikana, joka vastaa äärimmäistä asentoa suunnassa, joka on vastakkainen kiristyssuuntaan nähden. Kiertyvä rakenne toimii yhdessä pysäytyssalvan kanssa niin, että se hidastaa asennusosan kiertoliikettä vastaa-15 vaa asentoa kohti, kun asennusosa saavuttaa hidastusasen-non ennen vastaavaa asentoa mutta sallii asennusosan kiertämisen väkipakolla hidastusasennon yli vastaavaan asentoon.
Kiristysmekanismi tarjoaa edullisessa suoritusmuo-20 dossa, joka antaa muodon tämän keksinnön ensimmäiselle ja toiselle aspektille, huomattavia etuja verrattuna tätä ennen samanlaisiin käyttöihin tarkoitettuihin tunnettuihin mekanismeihin. Kiristysrajat, joita aistitaan kiristysme-kanismin kahvalla, voivat olla käyttäjän säädettävissä 25 erikseen säädettävän alueen sisällä. Erikseen säädettävät alueet voivat olla etukäteen säädettyjä sopeuttamaan kiristysmekanismi erityisen tyyppisen, laatuisen, levyisen tai mittaisen teräshihnan, jolla on suurempi vetolujuus, kiristämiseen tai polymeerihihnan, jolla on pienempi veto-30 lujuus, kiristämiseen. Kahvan kiertoliike on rajoitettu sillä tavalla, että kahvaa ei voi kiertää lisää pienissä • < lisäyksissä sen jälkeen kun kiristysraja on saavutettu.
Tämän keksinnön nämä ja muut tavoitteet, piirteet ja edut ilmenevät tämän keksinnön edullisen suoritusmuodon 35 seuraavasta selityksestä, jossa viitataan oheisiin piirustuksiin.
6 95364
Kuvio 1 on hajotettu, katkaistu perspektiivikuva hihnasidontatyökalun kiristysmekanismista yhdessä hihnan kanssa, joka pannaan kiristyssilmukassa pakkauksen ympärille. Hihnakiristystyökalun ja pakkauksen muut komponen-5 tit on esitetty katkaistuina katkoviivoina.
Kuvio 2 on hajotettu, katkaistu perspektiivikuva kahvasta ja siihen liittyvistä komponenteista siten kuin ne sisältyvät kiristysmekanismiin.
Kuvio 3 on katkaistu leikkauskuva kahvasta kokoon- 10 pantuna suuremmassa mittakaavassa kuvioihin 1 ja 2 verrattuna.
Kuvio 4 on pystykuva kahvasta kokoonpantuina, jossa tietyt piilossa olevat rakenneosat on esitetty katkoviivoin, kuvioihin 1 ja 2 nähden pienennetyssä mittakaavassa.
15 Kuvio 5 on hajotettu, katkaistu perspektiivikuva poikkeutuslaitteesta ja siihen liittyvistä komponenteista siten kuin ne sisältyvät tai liittyvät kahvaan edellisiin kuvioihin nähden paljon suuremmassa mittakaavassa.
Kuvio 6 on leikkauskuva, joka on otettu poikkeutus-: 20 laitteesta, joka on esitetty säädettynä yhteen asetukseen mahdollisista säädöistä.
Kuvio 7 on samanlainen leikkauskuva kuin kuviossa 6 mutta se on otettu esittämään poikkeutuslaitetta erilailla säädettynä.
25 Kuvio 8 on suurennettu pysty-yksityiskohta käyttö- salvasta, pysäytyssalvasta ja siihen liittyvästä jousesta kuten kuviossa 5 on katkaistuna esitetty. Salpojen osat on esitetty poikkileikattuina niiden akseleihin nähden normaaleja vastaavia tasoja pitkin.
30 Kuvio 9 on pystykuva poikkeutuslaitteesta siihen liittyvien komponenttien ollessa esitettyinä kuviossa 5 ja muista siihen liittyvistä komponenteista siten kuin ne sisältyvät tai liittyvät kahvaan.
95364
Kuvio 10 on pystykuva salvoista ja niihin liittyvistä komponenteista. Salvat on esitetty poikkileikattuina vastaavia tasoja pitkin, jotka ovat normaaleja niiden ak-seleihin nähden.
5 Kuvio 11 on samanlainen kuva kuin kuviossa 9 mutta se on otettu esittämään poikkeutuslaitetta ja siihen liittyviä tiettyjä komponentteja muutetuissa asennoissa verrattuna niiden asentoihin kuviossa 9.
Kuvio 12 on katkaistu pysty-yksityiskohta, joka 10 esittää salvat ja niihin liittyvät tietyt komponentit muunnetuissa asennoissa verrattuna niiden asentoihin vastaavasti kuvioissa 9 ja 11. Salvat on esitetty poikkileikattuina vastaavia tasoja pitkin, jotka ovat normaaleja niiden akseleihin nähden.
15 Kuvio 13 on katkaistu pysty-yksityiskohta, joka esittää pysäytyssalvan ja siihen liittyvät tietyt komponentit muunnetuissa asennoissa verrattuna niiden asentoihin vastaavasti kuvioissa 9, 11 ja 12. Pysäytyssalpa on esitetty poikkileikattuna kahdessa eri asennossa tasoa . \ 20 pitkin, joka on normaali sen akseliin nähden.
Kuvio 14 on samanlainen kuva kuin vastaavasti kuvioissa 9 ja 11 mutta se on otettu esittämään poikkeutuslaitetta ja siihen liittyviä tiettyjä komponentteja muutetuissa asennoissa verrattuna vastaavasti niiden asentoihin 25 kuvioissa 9 ja 11.
• <
Kuvio 15 on katkaistu pystykuva, joka esittää pysäytyssalvan ja siihen liittyvät tietyt komponentit muuttuneissa asennoissa verrattuna niiden vastaaviin asentoihin kuvioissa 9 ja 11 - 14. Pysäytyssalpa on esitetty 30 poikkileikattuna tasoa pitkin, joka on normaali sen akseliin nähden.
Kuvio 16 on samanlainen kuva kuin kuvio 12 mutta se on otettu esittämään salpoja ja niihin liittyviä komponentteja muuttuneissa asennoissa verrattuna niiden asen-35 töihin kuviossa 16.
8 95364
Kuten kuviossa 1 on esitetty, hihnasidontatyökalua T varten tarkoitettu kiristysmekanismi 10 muodostaa tämän keksinnön edullisen suoritusmuodon. Hihnasidontatyökalun T muut elementit on esitetty kuviossa 1 katkaistuina katko-5 viivoin. Kiristysmekanismi 10 käsittää kiristystä aistivan kahvan 12, joka on järjestetty kierrettäväksi käsin niin, että se panee kiristysmekanismin 10 liikkeelle. Sen parannettujen ominaisuuksien joukossa kahva 12 käsittää useita osia, jotka kykenevät kiertoliikkeeseen toisiinsa nähden 10 ja joita poikkeutetaan parannetulla tavalla, minkä avulla kiristysrajat voivat olla käyttäjän säädettävissä erikseen säädettävän alueen sisällä. Lisäksi kahvan 12 kiertoliikettä on rajoitettu parannetulla tavalla, minkä avulla kahvaa 12 ei voi kiertää enempää pienissä lisäyksissä sen 15 jälkeen kun kiristysraja on havainnoitu kahvalla 12. Kahvan 12 nämä ja muut parannetut piirteet selostetaan alla.
Tämän lisäksi kiristysmekanismi 10 käsittää kotelo-rakenteen 20, akselin 22, joka on asennettu pyörivästi kotelorakenteeseen 20 ja jatkuu aksiaalisesti koteloraken-• 20 teestä 20, ja laitteen 24 (kuvio 3) kahvan 12 kytkemiseksi akseliin 22. Akseli 22 määrittelee akselin. Kytkentälaite 24 saa akselin 22 olemaan pyörivästi käytetty kiristys-suuntaan, kun kahvaa 12 kierretään akselin 22 määrittelemän akselin ympäri toiseen kiertymissuuntaan, joka on ku-25 vioissa 1, 2 jne. vastapäivään. Kytkentälaite 24 mahdol listaa kahvan 12 kiertymisen vastakkaisesti akselin 22 määrittelemän akselin ympäri pyörittämättä akselia 22. Kiristysmekanismia 10 lukuun ottamatta hihnasidontatyökalu T voi muutoin olla samanlainen kuin tätä ennen tunnetut 30 hihnasidontatyökalut tunnetuntyyppisen teräs- tai poly-meerihihnan, kuten kuviossa 1 katkaistuna esitetyn hihnan S panemiseksi kiristetylle silmukalle pakkauksen, kuten kuviossa 1 katkaistuna esitetyn pakkauksen P, päälle. Kiristysmekanismi 10 on käyttökelpoinen riippumatta siitä, 35 onko hihnasidontatyökalu T järjestetty taittamaan metalli- 9 95364 sinetin (ei esitetty) reuna teräs- tai polymeerihihnan kahden päällekkäin menevän kerroksen päälle, lävistämään yhteenlukitsevat kiilat teräshihnan kahteen päällekkäin menevään kerrokseen vai kitka- tai muun hitsin tuottami-5 seen polymeerihihnan kahden päällekkäin menevän kerroksen väliin.
Kuten kuvioissa 2 ja 3 on esitetty, kahva 12 on nivelikäs ja käsittää asennusosan 26, tukiosan 30 ja kan-natinosan 32. Asennusosa 26 on kytketty kytkentälaitteella 10 24 akseliin 22.
Asennusosa 26 on valmistettu teräsohutlevystä niin, että se määrittelee yläseinän 34 ja samanlaiset sivuseinät 36, 38, jotka ovat suippoja kuten on esitetty. Kannatinosa 32 on valmistettu teräsohutlevystä niin, että sillä on 15 yläseinä 40 ja samanlaiset sivuseinät 42, 44. Sivuseinällä 42 on pitkänomainen jatke 46, joka suippenee, kuten on esitetty, niin että se vahvistaa yleisesti asennusosan 26 sivuseinää 36. Sivuseinällä 44 on pitkänomainen jatke 48, joka on samalla tavalla suippeneva niin, että se lujittaa . *. 20 yleisesti asennusosan 26 sivuseinää 38. Sivuseinällä 42 on pitkänomaisen jatkeen 46 luona yläreuna 50, joka on ylä-seinään 40 nähden tylpässä kulmassa. Sivuseinällä 44 on pitkänomaisen jatkeen 48 luona yläreuna 52, joka suuntautuu samassa kulmassa yläseinään 40 nähden. Kannatinosa 32 25 ja asennusosa 26 on kokoonpantu siten, että vastaavat jät- • 7 keet 46, 48 on sijoitettu asennusosan seinien 36, 38 väliin ja hitsattu niihin ja yläreunat 50, 52 on sijoitettu lähelle yläseinää 40. Täten kannatinosa 32 on hitsattu asennusosaan 26 vastaavien jatkeiden 46, 48 luona. Kanna-30 tinosan sivuseinällä 42, joka on lähellä toista päätä 54, joka on vastapäätä pitkänomaiseen jatkeeseen 46 nähden, on • · * saranatapin vastaanottava aukko 56, joka on pyöreä. Sara- natapin vastaanottavan aukon 56 ja pitkänomaisen jatkeen 46 välissä kannatinosan sivuseinällä 42 on rullatapin vas-35 taanottava rako 58, joka on pitkänomainen. Kannatinosan 10 95364 sivuseinällä 44 on lähellä toista päätä 60, joka on vastapäätä pitkänomaista jatketta 48, samanlainen saranatapin vastaanottava aukko 62 kuin saranatapin vastaanottava aukko 56, joka on kohdistettu sen kanssa. Saranatapin vas-5 taanottavan aukon 62 ja pitkänomaisen jatkeen 48 välissä kannatinosan sivuseinällä 44 on rullatapin vastaanottava rako 64, joka on samanlainen kuin rullatapin vastaanottava rako 58 ja se on kohdistettu sen kanssa.
Tartuntaosassa 28 on lähiosa 66 ja etäosa 68 ja se 10 on valmistettu teräsohutlevystä niin, että se määrittelee yläseinän 70 ja samanlaiset sivuseinät 72, 74, joita on taivutettu hieman siellä missä lähiosa 66 on vieretysten etäosan 68 kanssa. Nuppi 76 on kiinnitetty lujasti etä-osaan 68. Kun kahva 12 on kokoonpantu, kannatinosan sivu-15 seinät 42, 44 on sijoitettu tartuntaosan sivuseinien 72, 74 väliin lähiosan 66 luona. Myös kannatinosan yläseinä 40 on sijoitettu tartuntaosan yläseinän 70 alle erillään olevaan suhteeseen tartuntaosan yläseinään 70 nähden. Sivu-seinällä 72 on tartuntaosan 28 lähiosan 66 luona samanlai-• 20 nen saranatapin vastaanottava aukko 78 kuin kannatinosan sivuseinän 42 saranatapin vastaanottava aukko 56 ja rulla-tapin vastaanottava aukko 80, joka on erillään tällaisesta aukosta 78. Aukko 80 on pyöreä. Sivuseinällä 74 on tartuntaosan 28 lähiosan 66 luona samanlainen saranatapin vas-25 taanottava aukko 82 kuin kannatinosan sivuseinän 44 sara-natapin vastaanottava aukko 62 ja samanlainen rullatapin vastaanottava aukko 84 kuin aukko 80 ja se on sijoitettu erilleen aukosta 82. Kun kahva 12 on kokoonpantu, sarana-tapin vastaanottavat aukot 78, 82 on kohdistettu toisiinsa 30 nähden ja saranatapin vastaanottavien aukkojen 56, 62 kanssa. Rullatapin vastaanottavat aukot 80, 84 on myös kohdistettu toisiinsa nähden ja kannatinosan sivuseinien 42, 44 rullatapin vastaanottavien rakojen 58, 64 kanssa.
Tukiosalla 30, joka on valmistettu teräsrungosta, 35 on lähiosa 86 ja etäosa 88. Lähiosan 86 yläreuna 90 ja 11 95364 etäosan 88 yläreuna 92 määrittelevät tylpän kulman, jossa sellaiset reunat 90, 92 rajoittuvat toisiinsa. Etäosalla 88 on päätymuodostelma 94, jossa on puolipyöreä pinta 96. Erillään olevassa suhteessa tällaiseen muodostelmaan 94 5 nähden etäosalla 88 on pyöreä saranatapin vastaanottava aukko 98. Kun kahva 12 on kokoonpantu, etäosa 88 on sijoitettu kannatinosan sivuseinien 42, 44 väliin. Päätymuodos-telman 94 puolipyöreä pinta 96 on myös kohdistettu kannatinosan sivuseinien 42, 44 saranatapin vastaanottavien 10 aukkojen 56, 62 kanssa ja tartuntaosan sivuseinien 72, 74 saranatapin vastaanottavien aukkojen 78, 82 kanssa.
Saranatapilla 100, joka on puolan muotoinen, on kaksi päätyosaa 102, 104, joista kummallakin on suurempi halkaisija, ja keskiosa 106, jolla on pienempi halkaisija 15 ja joka sopii puolipyöreään pintaan 96. Suurempi halkaisija mahdollistaa päätyosan 102 sovittamisen aksiaalisesti saranatapin vastaanottaviin aukkoihin 56, 62 ja päätyosan 104 sovittamisen aksiaalisesti saranatapin vastaanottaviin aukkoihin 78, 82. Kummallakin päätyosalla 102, 104 on 20 riittävä aksiaalipituus mahdollistaen päätyosan 102 jatkumisen aksiaalisesti ulospäin olevassa suunnassa saranatapin vastaanottavan aukon 56 läpi saranatapin vastaanottavaan aukkoon 78 ja mahdollistamaan päätyosan 104 jatkumisen aksiaalisesti vastakkaiseen suuntaan saranatapin vas-25 taanottavan aukon 62 läpi saranatapin vastaanottavaan aukkoon 82. Kun kahva 12 on kokoonpantu, saranatappi 102 on pantu sisään siten, että päätyosat 102, 104 jatkuvat aksiaalisesti niiden läpi, ja tukiosan 30 etäosan 88 pääty-muodostelma 94 sopii päätyosien 102, 104 väliin. Keskiosa 30 106 sopii myös pyörivästi tämän muodostelman 94 puolipyö- . . reää pintaa 96 vasten. Edelleen rullatappi 106 on pantu sisään niin, että se jatkuu ulkopuolisesta tartuntaosan sivuseinien 72, 74 rullatapin vastaanottavien aukkojen 80, 84 läpi, välissä olevasta kannatinosan sivuseinien 42, 44 35 rullatapin vastaanottavien rakojen 58, 64 läpi ja sisäpuo- 12 95364 lisesti tukiosan 30 etäosan 88 rullatapin vastaanottavan aukon 98 läpi.
Rullatapin vastaanottavat raot 58, 64 antavat riittävästi liikkumavaraa rullatapille 106 tartuntaosan 28 ja 5 tukiosan 30 kiertoliikkeen sallimiseksi kannatinosaan 32 ja asennusosaan 30 nähden, kun ne on hitsattu kannatinosaan 32, kiertoliikkeen rajoitetulla alueella. Tartunta-osa 28 on asennettu asennusosaan 26 kannatinosan 32 ja saranatapin 100 välityksellä niin, että sallitaan tartun-10 taosan 28 kiertoliike asennusosaan 26 nähden normaalin asennon ja siirretyn asennon välillä. Kuviossa 4 tartunta-osa 28 on esitetty normaalissa asennossa katkoviivoin ja siirretyssä asennossa kokonaisin viivoin. Tukiosa 30 voi myös liikkua yhdessä tartuntaosan 28 kanssa normaalin ja 15 siirretyn asennon välillä.
Kuten kuviossa 1 on esitetty, pyälletty pyörä 110, joka on akseloitu kotelorakenteeseen 20, on järjestetty toimimaan yhdessä alasimen 112 kanssa, joka on asennettu kiertyvästä kotelorakenteeseen 20 niin, että se vetää hih-20 nan, kuten hihnan S, kahden päällekkäin menevän kerroksen ulkokerrosta päällekkäin menevien kerrosten sisäkerrosta pitkin sillä tavalla, että hihnaa vedetään kiristetylle silmukalle pakkauksen, kuten pakkauksen P, ympärille, kun pyällettyä pyörää 110 pyöritetään kiristyssuunnassa, joka 25 on kuviossa 2 myötäpäivään. Nämä ovat hihnasidontatyökalu-* ja varten tarkoitetuissa kiristysmekanismeissa yleisesti käytettyjä tunnettuja komponentteja.
Akseli 22 on kytketty akseliin 116 yhteistä pyörimistä varten hammaspyörien 118 (toinen esitetty) välityk-30 sellä ja pidätinmekanismin (ei esitetty) välityksellä, joka pannaan liikkeelle vapautussalvalla 122, joka on ak-seloitu kotelorakenteeseen 20 ja joka jatkuu siitä. Vapautussalvalla 122 on jännemäinen pinta 124 myöhemmin mainittavaa tarkoitusta varten. Pidätinmekanismi on järjestetty 35 tunnetulla tavalla niin, että vapautusalvan 122 kiertymi- 13 95364 nen toiseen pyörimissuuntaan, joka on kuviossa 1 myötäpäivään, sallii akselin 116 vapaan pyörimisen kotelorakentee-seen 20 nähden. Vapautussalpa 122, joka on poikkeutettu vastakkaiseen suuntaan, estää akselin 116 päinvastaisen 5 pyörimisen (ja siitä seuraavan hihnan kireyden menetyksen), jollei vapautussalpaa 122 kierretä niin, että se sallii akselin 116 vapaan pyörimisen kotelorakenteeseen 20 nähden.
Akseli 22 on akseloitu laakeriputkeen 130, josta 10 akseli 22 jatkuu kuten kuviossa 1 on esitetty. Laakeriput-ki 130 on akseloitu kahteen erillään olevaan pystysuoraan, kiristysmekanismin 10 alustan laippaan 198 (toinen esitetty). Laakeriputki 130 sallii kotelorakenteen 20 kiertoliikkeen laippoihin 198 nähden ja sallii akselin 22 kier-15 toliikkeen kotelorakenteeseen 20 nähden. Akselin 22 etä-osassa 132 on kaksi diametraalisesti vastakkaista, aksiaalisesta jatkuvaa tasapintaa 134, 136, jotka antavat etä-osalle 132 ei-pyöreän poikkileikkauksen. Rengasmainen välikappale 138, jossa on keskiaukko 140, on sijoitettu laa-20 keriputken 130 ympärille kotelorakenteen 20 viereen. Käyt-tölevy 142, jossa on pyöreä aukko 144, on sijoitettu laa-keriputken 130 ympärille rengasmaisen välikappaleen 138 viereen. Vastelevy 146, jossa on pyöreä aukko 148, on sijoitettu laakeriputken 130 ympärille käyttölevyn 142 vie-25 reen. Käyttölevyssä 142 on kieleke 150, joka jatkuu aksiaalisesta vastelevyssä 146 olevaan kaarevaan rakoon 152 niin, että se rajoittaa käyttölevyn 142 ja vastelevyn 146 suhteellista kiertymistä laakeriputken 130 ympäri. Kieruk-kajousi 154, joka on mitoitettu sopimaan raon 152 sisään, 30 on asetettu raon 152 sisään raon 152 toisen pään 152a ja kielekkeen 150 väliin niin, että se poikkeuttaa käyttöle-* vyä 142 vastelevyyn 146 nähden toiseen kiertymissuuntaan, joka on kuviossa 1 vastapäivään. Käyttölevyssä 142 on si-sääntulovarsi 156, joka toimii myöhemmin selitettävällä 35 tavalla, ja käyttövarsi 158, joka on järjestetty tarttu- 14 95364 maan vapautussalvan 122 jännemäiseen pintaan 124 niin, että se sallii, kuten yllä on mainittu, kotelorakenteeseen 20 nähden akselin 116 vapaan kiertymisen kuviossa 1 myötäpäivään olevaan toiseen pyörimissuuntaan tapahtuvan käyt-5 tölevyn 142 kiertymisen aikana riittävän etäisyyden verran. Vastelevyssä 146 on rajoitinvarsi 160, kaareva rivi pysäytyshampaita 162 rajoitinvarren 160 vieressä, ohjausosa 164 pysäytyshampaiden 162 vieressä ja paikoitusvarsi 166. Paikoitusvarressa 166 on lovi 168, joka ottaa vastaan 10 tapin 170, joka jatkuu lähempänä olevasta alustalaipasta 198 vastelevyn 146 pyörimisen estämiseksi akselin 22 ympäri .
Akselin 22 etäosa 132 jatkuu pyöreiden aukkojen 172, 174 läpi, jotka on kohdistettu toistensa kanssa asen-15 nusosan sivuseinissä 36, 38 niin, että asennusosa 26 voi kiertyä akselin 22 määrittelemän akselin ympäri. Pari samanlaisia pidätinpyöriä 176, joilla on niin muotoillut ei-pyöreät aukot 178, että etäosa 132 mahtuu sinne sisään, on asennettu etäosalle 132 niin, että se on kierrettävissä 20 yhdessä akselin 22 kanssa. Kunkin pidätinpyörän 176 ympä-ryskehällä on pysäytyshampaita 182 ja pidätinpyörän 174 ympäryskehällä on hampaita 184. Suojus 186, joka on puristettu teknisestä muovista, on asennettu asennusosaan 26 alakielekkeen 188 välityksellä, joka napsahtaa sivuseinäs-25 sä 36 olevaan alaloveen 190, samanlaisen kielekkeen (ei ’* esitetty) välityksellä, joka napsahtaa sivuseinässä 38 olevaan samanlaiseen loveen (ei esitetty), ja kahden ylä-kielekkeen 192 välityksellä, jotka napsahtavat yläseinäs-sä 34 oleviin kahteen ylärakoon 194, pidätinpyörien 176 30 suojaamiseksi.
Säätöruuvi 200, joka määrittelee akselin, on asennettu kahvan 12 asennusosaan 26 niin, että se sallii sää-töruuvin 200 suhteellisen säätämisen asennusosaan 26 nähden ilman säätöruuvin 200 aksiaaliliikettä asennusosaan 26 35 nähden. Säätöruuvissa 200 on putkimainen kanta 202, joka 15 95364 jatkuu asennusosan 26 yläseinässä 34 olevan pyöreän aukon 204 läpi. Säätöruuvin kannassa 202 on ura 204, joka on sovitettu toimimaan yhdessä tavanomaisen työkalun, kuten käsikäyttöisen ruuvitaltan (ei esitetty) kanssa. Säätöruu-5 vissa 200 on kiinteä alusrengasmainen, rengasmainen laippa 206, joka liittyy säätöruuvin kantaan 202 ja joka on sovitettu tukeutumaan aukon 204 sisäreunaa 208 vasten, putkimaiseen varteen 210, jossa on ulkokierre ja sisäkierre. Sisäkierre jatkuu säätöruuvin kannan 202 läpi samoin kuin 10 säätöruuvin varren 210 läpi.
Seuraajassa 220 on aukko 222 (kuvio 2), jossa on sisäkierre, joka toimii yhdessä säätöruuvin varren 210 ulkokierteen kanssa, ja sillä on tasainen pinta 224, joka toimii yhdessä asennusosan 26 sivuseinän 38 kanssa niin, 15 että se sallii seuraajan 220 aksiaaliliikkeen säätöruuvin vartta 210 pitkin ilman seuraajan 220 kiertoliikettä asen-nusosaan 26 nähden säätöruuvin 200 kiertosäädön aikana. Seuraajassa 220 on leveä kieli 226 ja putkimainen napa 228.
20 Kierukkajousi 230 on sovitettu tukiosan 30 lähi- osassa 86 olevaan hoikkiin 232. Jousi 230 on kierretty säätöruuvin varren 210 ympärille ja putkimaisen navan 228 ympärille niin, että se tukeutuu seuraajaa 220 vasten. Täten jousi 230 poikkeuttaa säätöruuvin 200 rengasmaista 25 laippaa 206 aukon 204 sisäreunaa 208 vasten seuraajan 220 ja säätöruuvin varren 210 välityksellä. Jousi 230 poikkeuttaa myös tartuntaosaa 28 ja tukiosaa 30 asennusosaan 26 ja kannatinosaan 32 nähden näiden osien normaalia asentoa kohti mutta sallii näiden osien kiertämisen väkisin 30 näiden osien siirrettyyn asentoon. Säätöruuvin 200 kierto-. , säätö asennusosaan 26 nähden sallitaan rajoitetun alueen sisällä, joka voidaan säätää erikseen seuraavaksi selitetyllä tavalla niin, että sen kiertosäätö ensimmäiseen pyörimissuuntaan, joka pyrkii ajamaan seuraajaa 220 säätöruu-35 vin kannasta 202 poispäin, saa kierukkajousen 230 puristu- 16 95364 maan lisää kokoon, ja niin, että sen kiertosäätö toiseen pyörimissuuntaan, joka pyrkii ajamaan seuraajaa 220 säätö-ruuvin kantaa 202 kohti, saa kierukkajousen 230 olemaan vähemmän kokoonpuristunut. Toinen pyörimissuunta on vas-5 takkainen ensimmäiseen pyörimissuuntaan nähden.
Käyttöön on annettu rajoitinruuvi 240, jolla on kanta 242 ja varsi 244, jonka ulkokierre toimii yhdessä säätöruuvin varren 210 sisäkierteen kanssa. Rajoitinruuvin kannassa 240 on holkki (ei esitetty), joka on sovitettu 10 toimimaan yhdessä tavanomaisen kuusiotappiavaimen (ei esitetty) kanssa ja johon pääsee käsiksi tukiosan 30 lähi-osassa 86 olevan aukon 248 kautta. Asetusruuvissa 250, joka on kannaton, on ulkokierre, joka toimii säätöruuvin varren 210 sisäkierteen kanssa ja tukeutuu rajoitinruuvin 15 vartta 244 vasten niin, että se tasapainottaa rajoitinruuvin 240 säätöruuviin 200 nähden. Toisessa päässä 252, joka on säätöruuvin kantaa 202 lähempänä oleva pää, asetusruuvissa 250 on holkki (ei esitetty), joka on sovitettu toimimaan yhdessä tavanomaisen kuusiotappiavaimen (ei esi-20 tetty) kanssa ja johon pääsee käsiksi säätöruuvin kannan 202 kautta. Alusrenkaassa 260 on rengasmainen osa 262, joka on sijoitettu rajoitinruuvin varren 244 ympärille rajoitinruuvin kannan 242 ja säätöruuvin varren 210 välillä, ja holkkiosa 264, joka on sijoitettu säätöruuvin var-25 ren 210 ympärille kierukkajousen 230 sisään. Rajoitinruuvi 240 ja asetusruuvi 250 ovat säädettäviä niin, että ne säätävät säätöruuvin 200 kiertosäädön rajoitettua aluetta asennusosaan 26 nähden sekä ensimmäisessä että toisessa kiertosuunnassa.
30 Asennusosan 26 sivuseinässä 36 on lieriömäinen auk ko 268. Osoitinvalintalevy 270 on akseloitu asennusosan 26 sivuseinien 36, 38 väliin niin, että hammasratas 272, joka kuuluu kiinteästi osoitinvalintalevyyn 270, pyörii sivu-seinän 36 pyöreässä aukossa 268. Telinelevy 274, jossa on 35 pitkänomainen rako 276, ottaa vastaan seuraajan 220 kiin- « 95364 teän kielen 226. Telinelevyssä 274 on pitkänomainen syvennys 278, joka on yhdensuuntainen säätöruuvin varren 210 kanssa ja varustettu hammastetulla reunalla 280, joka toimii yhdessä hammasrattaan 272 kanssa hammasrattaan 272 5 saamiseksi pyörimään pyörimissuuntaan, joka vastaa seuraajan 220 aksiaaliliikettä säätöruuvin vartta 210 pitkin. Osoitinvalintalevyn 270 ympäryskehälle on merkitty näkyvät merkit 282 (kuvio 2) ja ne näkyvät osittain asennusosan 26 yläseinässä 34 olevan pitkänomaisen raon 284 kautta. Nämä 10 merkit 282 vastaavat vastaavasti säätöruuvin 200 kierto-säädön eri asentoja asennusosaan 26 nähden.
Asennusosan sivuseinissä 36, 38 on pyöreät aukot 300, 302, jotka on kohdistettu keskenään. Pidätinsalpa 304, joka on tavallisesti lieriömäinen, on sijoitettu 15 kiertyvästi aukkoihin 300, 302, joissa pidätinsalpa 304 voi kiertyä toiminnallisen asennon ja toimimattoman asennon välillä. Pidätinsalpaa 304 poikkeutetaan toiseen pyörimissuuntaan, joka on piirustuksissa vastapäivään, sen toiminnallista asentoa kohti. Pidätinsalvassa 304 on ta-20 sainen, jännemäinen pinta 306, joka määrittelee työreunan 308. Pidätinsalvan 304 toiminnallisessa asennossa työreuna tarttuu pidätinpyörien 174 pysäytyshampaisiin 182 ajaakseen pidätinpyörät 174 kiristyssuuntaan, joka on piirustuksissa vastapäivään, akselin 22 määrittelemän akselin 25 ympäri kiristyssuuntaan tapahtuvan kahvan 12 kiertoliik- > · keen aikana. Lisäksi tasainen, jännemäinen pinta 306 toimii ohjauspintana, joka tekee työreunalle 308 mahdolliseksi hypätä hampaasta hampaaseen pysäytyshampaiden 182 ympäri vastakkaiseen suuntaan akselin 22 ympäri tapahtuvan . 30 kahvan 12 kiertoliikkeen aikana pidätinsalvan 304 palates- . sa toiminnalliseen asentoon, kun työreuna 308 hyppää ham paasta hampaaseen. Pidätinsalvan 304 toimimattomassa asennossa työreuna tyhjentää pysäytyshampaat 182.
Pidätinsalvassa 304 on poikkeutuspää ja vastakkai-35 nen pää 312. Poikkeutuspäässä 310 on diagonaalinen ura 18 95364 314. Pidätinsalvassa 304 on tasainen, jännemäinen pinta 316, joka jatkuu aksiaalisesta poikkeutuspäähän 310. Pidätinsalvassa 304 on kaareva ulkonema 318, jolla on pyöristetyt päät 320 ja joka jatkuu aksiaalisesti vastakkaiseen 5 päähän 312. Kuten kuviossa 12 on esitetty, kaareva ulkonema 318 tyhjentää vastelevyn 136 hampaat 162, kun pidätin-salpa 304 toimii yhdessä pidätinpyörien 174, 176 hampaiden 182, 184 kanssa. Peukalopyörä 322, jolla on ei-pyöreä aukko 324, joka sopii poikkeutuspäähän 310, ja jolla on ham-10 mastettu ympäryskehä, on sovitettu poikkeutuspään 310 yli niin, että se voi pyöriä yhdessä pidätinsalvan 304 kanssa. Peukalopyörä 322 jatkuu osittain asennusosan 26 yläseinäs-sä 34 olevan pitkänomaisen raon 326 läpi. Peukalopyörä 322 mahdollistaa pidätinsalvan 304 pyörittämisen käsin toimin-15 nallisesta asennosta toimimattomaan asentoon.
Asennusosan sivuseinissä 36, 38 on pyöreät reiät 340, 342, jotka on kohdistettu keskenään. Pysäytyssalpa 344, joka on tavallisesti lieriömäinen, on sijoitettu kiertyvästä aukkoihin 340, 342, joissa pysäytyssalpa 344 20 voi kiertyä toiminnallisen asennon ja toimimattoman asennon välillä. Pysäytyssalpaa 344 poikkeutetaan toiseen pyörimissuuntaan, joka on piirustuksissa vastapäivään, sen toiminnallista asentoa kohti. Pysäytyssalvassa 344 on tasainen, jännemäinen pinta 346, joka määrittelee työreunan 25 348. Pysäytyssalvan 344 toiminnallisessa asennossa työreu- ? na 348 tarttuu vastelevyn 146 hampaisiin 162 samoin kuin pidätinpyörien 174 hampaisiin 182 asennusosan 26 kiertoliikkeen estämiseksi siten akselin 22 ympäri kiristyssuun-nassa, joka on piirustuksissa vastapäivään. Pysäytyssalvan 30 344 toimimattomassa asennossa työreuna 348 tyhjentää vas televyn 146 hampaat 162 samoin kuin pidätinpyörien 174 hampaat 182. Lisäksi tasainen, jännemäinen pinta 346 toimii ohjauspintana, joka tekee työreunalle 348 mahdolliseksi hypätä hampaasta hampaaseen vastelevyn 146 hampaiden 35 182 ympäri ja pidätinpyörien 174 hampaiden 182 ympäri vas- 19 95364 takkaiseen suuntaan akselin 22 ympäri tapahtuvan asennus-osan 26 kiertoliikkeen aikana. Pysäytyssalpa 344 on sovitettu tarttumaan vastelevyn 136 rajoitinvarteen 160 asen-nusosan 26 kiertoliikkeen rajoittamiseksi siten kiristys-5 suunnassa.
Pysäytyssalvassa 344 on poikkeutuspää 350 ja vastakkainen pää 352. Poikkeutuspäässä 350 on diagonaalinen ura 354. Pysäytyssalvassa 344 on tasku 356, jota rajoittaa jännemäinen lattia 358, jännemäiseen seinään 358 nähden 10 normaali jännemäinen seinä 360 ja jännemäiseen lattiaan 358 ja jännemäiseen seinään 360 nähden normaalit kaksi sivuseinää 362 (toinen esitetty) kuten kuviossa 5 ja muualla on esitetty. Tasainen, jännemäinen pinta 346 ulottuu vastakkaiseen päähän 352. Pysäytyssalvassa 344 on li-15 sätasku 368 (kuvio 2), joka antaa viereisille rakenneosil le liikkumavaraa.
Vääntöjousta 370, joka on tehty jousilangan yhdestä kappaleesta, käytetään poikkeuttamaan pidätinsalpaa 304 sen toiminnallista asentoa kohti ja poikkeuttamaan pysäy-20 tyssalpaa 344 sen toiminnallista asentoa kohti. Vääntöjou-sessa 370 on kierukkaosa 372, joka on kierretty pidätin-salvan 304 ympärille lähellä sen poikkeutuspäätä 310. Vääntöjousessa 370 on varsi 374, joka jatkuu kierukkaosas-ta 372 ja joka sijoitetaan diagonaalisen uran 314 sisään. 25 Vääntöjousessa 370 on kierukkaosa 376, joka on kierretty pysäytyssalvan 304 ympärille lähellä sen poikkeutuspäätä 350, ja varsi 378, joka on sijoitettu diagonaalisen uran 354 sisään. Kukin kierukkaosa 372, 376 on esijännitetty, kun vääntöjousi 370 on asennettu.
30 Tappia 380, jossa on poikkeutuspää 382 ja työpää . , 384, kannatellaan tukiosan 30 lähiosalla 86 niin, että se voi liikkua aksiaalisesti tällaisen osan 86 aukossa 386 toiminnallisen ja toimimattoman asennon välillä. Tapissa 380 on aukko 388, joka jatkuu tapin 380 läpi lähellä poik-35 keutuspäätä 382. Tappia 380 poikkeutetaan sen toiminnal- 20 95364 lista asentoa kohti vääntöjousella 390, jossa on varsi 392, joka jatkuu aukon 388 läpi lähellä tapin 380 poikkeu-tuspäätä 382, kierukkaosa 394, joka on sijoitettu tukiosan 30 pyöreän aukon 396 sisään, ja varsi 398, joka tukeutuu 5 tukiosan 30 reunaa 400 vasten. Tapin 380 toiminnallisessa asennossa työpää 384 jatkuu taskuun 356 ja tukeutuu taskun seinää 360 vasten, jotta pysäytyssalpaa 344 estetään sillä tavalla kiertymästä toimimattomasta asennostaan toiminnalliseen asentoonsa. Tapin 380 toimimattomassa asennossa 10 työpää 384 siirretään taskusta 356, jotta pysäytyssalvan 344 sallitaan sillä tavalla kiertyä toimimattomasta asennostaan toiminnalliseen asentoonsa.
Vastelevyn 136 ohjausosassa 166 on johtoreuna 410, kaareva reuna 412 ja kohotettu osa 414, joka liittyy pai-15 koitusvarteen 168. Asennusosan 26 kiertoliikkeen aikana, joka tapahtuu kiristyssuuntaan nähden vastakkaiseen kiertosuuntaan riittävän etäisyyden pysäytyssalvan 344 tasaisen, jännemäisen pinnan 346 saamiseksi tarttumaan tartun-taosaan 166 sen jälkeen kun tappi 380 on siirretty taskus-20 ta 356 ja pysäytyssalpa 344 on kierretty toimimattomaan asentoonsa, johtoreuna 410 ja kaareva reuna 412 toimivat yhdessä tällaisen pinnan 346 kanssa pysäytyssalvan 344 ohjaamiseksi, kunnes pysäytyssalpaa 344 on kierretty riittävästi, jotta tappi 370, jota poikkeutetaan vääntöjousel-25 la 380, tulee uudelleen taskuun 356. Pidätinsalvan 304 * kaarevaa reunaa 316 ohjataan kohotetulla osalla 414, jotta pidätinsalpaa 304 estetään sillä tavalla kiertymästä toimimattomasta asennostaan toiminnalliseen asentoonsa. Lisäksi kaareva reuna 318 tarttuu käyttölevyn 142 sisääntu-30 lovarteen 156 ja kiertää käyttölevyä 142 kierukkajousta . 154 vasten, joka tukeutuu käyttölevyn 142 kielekkeeseen 150 riittävästi, jotta käyttölevyn 142 ulostulovarsi 158 tarttuu vapautussalvan 122 jännemäiseen pintaan 124. Ollessaan tarttunut tällaiseen varteen 158 vapautussalpaa 35 122 pyöritetään riittävästi pidätinsalvan 120 kiertämi- 21 95364 seksi toiminnallisesta asennostaan toimimattomaan asentoonsa.
Asennusosa 26 voi kiertyä akselin 22 määrittelemän akselin ympäri kumpaankin pyörimissuuntaan, kuten yllä on 5 mainittu, kahden ääriasennon välillä, paitsi kun asennus-osan 26 kiertoliike kiristyssuunnassa estetään pysäytys-salvalla 344, joka toimii yhdessä vastelevyn 146 kanssa. Asennusosan 26 ääriasento kiristyssuunnassa on esitetty kuviossa 10, jossa pysäytyssalpa 344 on esitetty tarttu-10 neena vastelevyn 146 rajoitinvarteen 160 asennusosan 26 lisäliikkumisen estämiseksi kiristyssuunnassa. Asennusosan 26 ääriasento vastakkaisessa suunnassa on esitetty kuviossa 16, jossa pidätinsalvan 304 kaareva reuna 318 on esitetty tarttuneena käyttölevyn 142 sisääntulovarteen 156 ja 15 jossa käyttölevyn 142 ulostulovarsi 158 on esitetty tarttuneena vapautussalvan 122 jännemäiseen pintaan 124. Täten jokainen kiristys hihnassa, jota käsitellään kiristysmeka-nismilla 10, voidaan siis vapauttaa, jos on olemassa jokin syy päättää hihnasidontatoiminto.
20 Kun asennusosaa 26 kierretään äärimmäistä asentoa kohti vastakkaisessa suunnassa, joka on piirustuksissa vastapäivään, asennusosa 26 saavuttaa jarrutusasennon, jossa asennusosan 26 lisäliikettä tällaista ääriasentoa kohti hidastetaan kierukkajousella 154, joka tukeutuu vas-25 televyn 146 pitkänomaisen raon 152 toiseen päähän 152a ja käyttölevyn 142 aksiaalikielekkeelle. Tällaista ääriasentoa kohti tapahtuvaa asennusosan 26 lisäliikettä varten tarvitaan lisävoimaa, joka pyrkii puristamaan kierukka-jousta 154 kokoon.
30 Yllä selostettuun edulliseen suoritusmuotoon voi- . daan tehdä erilaisia muunnoksia eroamatta tämän keksinnön ** suoja-alasta ja hengestä.

Claims (9)

22 95364
1. Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten, joka kiristysmekanismi käsittää kotelorakenteen (20), ko-5 telorakenteeseen (20) pyörivästi asennetun akselin (22), akseliin (22) kytketyn kahvan (12) ja välineet (24) kahvan (12) kytkemiseksi akseliin (22) niin, että akseli (22) saadaan pyörivästi käytettäväksi kiristyssuuntaan, kun kahvaa (12) kierretään akselin ympäri toiseen kiertymis-10 suuntaan, jolloin kytkentävälineet (24) tekevät mahdolliseksi kahvan (12) kiertämisen vastakkaisesti akselin (22) ympäri pyörittämättä akselia (22), ja kahva (12) on nive-likäs ja sisältää asennusosan (26), tartuntaosan (28) ja tukiosan (30), jolloin asennusosa (26) on kytketty akse-15 liin (22) kytkentävälineillä (24), tartuntaosa (28) on asennettu asennusosaan (26) niin, että tartuntaosan (28) kiertymisliike sallitaan asennusosaan (26) nähden normaalin asennon ja siirretyn asennon välillä, tukiosa (30) voi liikkua yhdessä tartuntaosan (28) kanssa normaalin ja 20 siirretyn asennon välillä, jolloin kahvan (12) sisältämät välineet (230) toimivat yhdessä asennusosan (26) ja tukiosan (30) kanssa tartunta- ja tukiosan (28, 30) poikkeut-tamiseksi normaalia asentoa kohti, jolloin poikkeutusväli-neet (230) sallivat tartunta- ja tukiosan (28, 30) siirtä-25 inisen väkisin siirrettyä asentoa kohti, jolloin kiristys-mekanismi käsittää välineet (24), jotka toimivat yhdessä akselin (22) kanssa akselin ympäri tapahtuvan asennusosan (26) kiertoliikkeen säätämiseksi, jolloin säätövälineet sallivat asennusosan (26) kiertoliikkeen akselin (22) ym-30 päri kiristyssuunnassa tartunta- ja tukiosan (28, 30) ol-; lessa normaalissa asennossa ja estävät asennusosan (26) lisäliikkeen akselin (22) ympäri kiristyssuunnassa normaalista asennosta siirrettyyn asentoon tapahtuvan tartunta-ja tukiosan (28, 30) siirtymisen aikana, tunnettu 35 siitä, että poikkeutusvälineet käsittävät: 23 95364 a) säätöruuvin (200), jolla on kanta (202) ja varsi (210) ja joka määrittelee akselin, jolloin säätöruuvi on asennettu asennusosaan (26) niin, että se sallii säätöruuvin (200) kiertosäädön asennusosaan nähden ilman säätöruu- 5 vin (200) aksiaaliliikettä asennusosaan (26) nähden, b) seuraajan (220), joka toimii yhdessä säätöruuvin varren (210) ja asennusosan (26) kanssa niin, että se sallii seuraajan (220) aksiaaliliikkeen säätöruuvin vartta (210) pitkin ilman asennusosaan (26) nähden tapahtuvaa 10 seuraajan (220) kiertoliikettä asennusosaan (26) nähden tapahtuvan säätöruuvin (200) kiertosäädön aikana, c) jousen (230), joka toimii yhdessä tukiosan (30) ja seuraajan (220) kanssa tartunta- ja tukiosan (28, 30) poikkeuttamiseksi normaalia asentoa kohti, jolloin jousi 15 (230) on kokoonpuristuva ja järjestetty olemaan enemmän kokoonpuristunut ensimmäiseen kiertosuuntaan tapahtuvan säätöruuvin (200) kiertosäädön aikana ja olemaan vähemmän kokoonpuristunut ensimmäiseen kiertymissuuntaan nähden vastakkaiseen toiseen kiertymissuuntaan tapahtuvan säätö-20 ruuvin (200) kiertosäädön aikana, ja d) välineet (240, 250) säätöruuvin (200) kiertosää dön rajoittamiseksi sekä ensimmäisessä että toisessa kiertosuunnassa rajoitetulle alueelle, jolloin rajoitinväli-neet ovat säädettävissä rajoitetun alueen säätämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiristysmekanis- mi, tunnettu siitä, että säätöruuvin varsi (210) on putkimainen ja siinä on ulkokierre ja sisäkierre, että seuraajassa (220) on aukko, jossa on sisäkierre, joka toimii yhdessä säätöruuvin varren (210) ulkokierteen kanssa, 30 ja että rajoitinväline käsittää rajoitinruuvin (240), jos-• sa on kanta (242) ja varsi (244), jossa on ulkokierre, joka toimii säätöruuvin varren (210) sisäkierteen kanssa, jolloin rajoitinruuvin kanta (242) on järjestetty tarttumaan tukiosaan (30) säätöruuvin (200) kiertosäädön rajoit-35 tamiseksi ensimmäisessä kiertymissuunnassa. 24 95364
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kiristysmekanis-mi, tunnettu siitä, että säätöruuvin kannan (202) läpi jatkuu sisäkierre samoin kuin säätöruuvin varren (210) läpi, ja että rajoitinvälineet käsittävät asetusruu- 5 vin (250), joka toimii yhdessä sisäkierteen kanssa ja tukeutuu rajoitinruuvin (240) vartta (244) vasten niin, että se vakavoittaa rajoitinruuvin (240) säätöruuviin (260) nähden.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen kiristysme- 10 kanismi, tunnettu siitä, että rajoitinväline kä sittää alusrenkaan (260), jossa on rengasmainen osa (262), joka on sijoitettu rajoitinruuvin varren (244) ympärille rajoitinruuvin kannan (242) ja säätöruuvin varren (210) väliin, ja holkkiosa (264), joka on sijoitettu säätöruuvin 15 varren (210) ympärille.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kiristysmekanis-mi, tunnettu siitä, että jousi (230) on kierukka-jousi, joka on sijoitettu säätöruuvin varren (210), alus-renkaan (260) holkkiosan (264) ja rajoitinruuvin kannan 20 (244) ympärille.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kiristysmekanis-mi, tunnettu siitä, että seuraajassa (220) on putkimainen osa (228), jonka ympärille kierukkajousi (230) on sijoitettu.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiristysmekanismi, tunnettu siitä, että säätövä-lineet käsittävät a) vastelevyn (146), jossa on kaareva rivi pysäy-tyshampaita (162) sama-akselisessa suhteessa akseliin (22) 30 ja kiinteässä suhteessa kotelorakenteeseen (20), b) pysäytyssalvan (344), joka on asennettu asennus-osaan (26) niin, että sitä voidaan liikuttaa pyörivästi toiminnallisen asennon ja toimimattoman asennon välillä, jolloin pysäytyssalpa (344) sallii asennusosan (26) kier- 35 toliikkeen kiristyssuunnassa toimimattomassa asennossa. Il : - ut.t 1)111 1 1 1 SI 25 95364 jolloin pysäytyssalpa (344) toimii yhdessä vastelevyn (146) kanssa toimimattomassa asennossa niin, että se estää asennusosan (26) kiertoliikkeen kiristyssuunnassa, jolloin pysäytyssalvassa (344) on kiinnittymisosa, joka on toimi-5 mattomassa asennossa sijoitettu olemaan täysin irrotettu kaikista pysäytyshampaista (162) ja kiinnittymään toimivassa asennossa ainakin yhteen pysäytyshampaaseen (162), c) välineet (370) pysäytyssalvan (344) poikkeutta-miseksi pyörivästi toiminnallista asentoa kohti ja 10 d) välineet (384) pysäytyssalvan (344) pidättämi seksi irrotettavasta toimimattomassa asennossa tartunta-ja tukiosan (28, 30) ollessa normaalissa asennossa, jolloin pidätinvälineet (384) vapauttavat pysäytyssalvan (344) niin, että pysäytyssalvan (344) sallitaan kiertyä 15 toiminnallista asentoa kohti normaalista asennosta siirrettyyn asentoon tapahtuvan tartunta- ja tukiosan (28, 30) siirtymisen aikana.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kiristysmekanis-mi, tunnettu siitä, että pysäytyssalvassa (344) 20 on tasku (356) ja että pidätinväline käsittää tapin (384), jota tukiosa (30) kannattelee, jolloin tappi (384) on järjestetty olemaan poistettavasti pantuna taskun (356) sisään niin, että se pidättää pysäytyssalvan (344) toimimattomassa asennossa, kun pysäytyssalpaa (344) kierretään 25 toimimattomaan asentoon tartunta- ja tukiosan (28, 30) * ollessa normaalissa asennossa, tapin (384) ollessa siir rettävissä pois taskusta (356) niin, että pysäytyssalpa (344) vapautetaan, kun tartunta- ja tukiosa (28, 30) siirretään normaalista asennosta siirrettyyn asentoon.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen kiristysmekanis- mi, tunnettu siitä, että asennusosa (26) on kiertyvä kiristyssuunnassa olevan ääriasennon ja vastakkaisessa suunnassa olevan ääriasennon välillä, paitsi kun asennusosan (26) kiertoliike annetussa kiertosuunnassa este-35 tään pysäytyssalvalla (344), ja että kiristysmekanismi 26 95364 käsittää välineet (304, 146) pysäytyssalvan (344) pyörittämiseksi toiminnallisesta asennosta toimimattomaan asentoon asennusosan (26) kiertoliikkeen aikana, joka tapahtuu ääriasentoa vastakkaisessa suunnassa vastaavaan kiertymis-5 asentoon, kiertyvien välineiden toimiessa yhdessä pysäytyssalvan (344) kanssa niin, että kiertymisasentoa kohti tapahtuvaa asennusosan (26) kiertoliikettä jarrutetaan, kun asennusosa (26) saavuttaa jarrutusasennon ennen kiertymisasentoa, mutta sallitaan asennusosan (26) kiertäminen 10 väkisin jarrutusasennon yli kiertymisasentoon. 27 95364
FI921783A 1991-04-23 1992-04-22 Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten FI95364C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/689,496 US5203541A (en) 1991-04-23 1991-04-23 Tensioning mechanism for strapping tool
US68949691 1991-04-23

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI921783A0 FI921783A0 (fi) 1992-04-22
FI921783A FI921783A (fi) 1992-10-24
FI95364B FI95364B (fi) 1995-10-13
FI95364C true FI95364C (fi) 1996-01-25

Family

ID=24768726

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI921783A FI95364C (fi) 1991-04-23 1992-04-22 Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten

Country Status (13)

Country Link
US (1) US5203541A (fi)
EP (1) EP0510982B1 (fi)
JP (1) JP2586976B2 (fi)
KR (1) KR960005948B1 (fi)
AU (1) AU634688B2 (fi)
BR (1) BR9201488A (fi)
CA (1) CA2066818C (fi)
DE (1) DE69202813T2 (fi)
ES (1) ES2073865T3 (fi)
FI (1) FI95364C (fi)
HK (1) HK158095A (fi)
MX (1) MX9201832A (fi)
NZ (1) NZ242470A (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5377477A (en) * 1993-12-09 1995-01-03 Signode Corporation Method and apparatus for a power strapping machine
US5499664A (en) * 1994-03-07 1996-03-19 Illinois Tool Works Inc. Compressive cutting mechanism having plural-edged cutter
US5848621A (en) * 1996-03-22 1998-12-15 Illinois Tool Works Inc. Cutter for steel strapping tool
US7455080B2 (en) * 2006-01-26 2008-11-25 Illinois Tool Works Inc. Manual tensioner for non-metallic straps
US8800967B2 (en) * 2009-03-23 2014-08-12 Southwire Company, Llc Integrated systems facilitating wire and cable installations
US10003179B2 (en) 2008-01-21 2018-06-19 Southwire Company, Llc Integrated systems facilitating wire and cable installations
DK3483360T3 (da) * 2008-05-19 2022-07-25 Max Co Ltd Wirespolebremsesystem i en maskine til at binde armeringsstænger
US20120138882A1 (en) * 2010-12-02 2012-06-07 Mack Thomas Moore In-line strainer with tension control mechanisms for use on high tensile wire
GB201117251D0 (en) * 2011-10-05 2011-11-16 Autochair Ltd Hoist mechanism
US9221567B2 (en) 2012-01-25 2015-12-29 Southern Bracing Systems Enterprises, Llc Systems, methods, and devices for tensioning straps
US9254779B2 (en) * 2012-07-03 2016-02-09 Kenneth G. Kingery Large heavy duty ratchet
US10988071B2 (en) 2013-07-03 2021-04-27 Kenneth G. Kingery Heavy duty ratchet
US10836299B2 (en) * 2017-05-23 2020-11-17 Winston Products Llc Ratchet tie down
WO2020247636A1 (en) 2019-06-05 2020-12-10 Hurley Garrett Ray Tool operated adjustment devices, fit systems, and line tensioning systems

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1995347A (en) * 1933-07-15 1935-03-26 Leo M Harvey Tying machine
US2969221A (en) * 1955-04-15 1961-01-24 Oren B Harmes Binding tensioner
US3080148A (en) * 1961-05-29 1963-03-05 Acme Steel Co Strap tensioning tool
US3194541A (en) * 1961-10-30 1965-07-13 Interlake Steel Corp Strap stretching tool
US3380485A (en) * 1965-05-13 1968-04-30 Interlake Steel Corp Strapping tool
US3830263A (en) * 1973-06-07 1974-08-20 Amp Inc Strap applying tool
US4041993A (en) * 1975-03-07 1977-08-16 Signode Corporation Strap tensioner with automatic cut-off
US4015643A (en) * 1976-01-21 1977-04-05 Signode Corporation Tensioning tool with self-energizing gripper plug
US3998429A (en) * 1976-02-19 1976-12-21 Signode Corporation Strap tensioning tool with load-sensing handle
US4282907A (en) * 1979-10-10 1981-08-11 Signode Corporation Tension sensing mechanism for strapping tool

Also Published As

Publication number Publication date
AU1503692A (en) 1992-10-29
FI921783A (fi) 1992-10-24
ES2073865T3 (es) 1995-08-16
DE69202813D1 (de) 1995-07-13
US5203541A (en) 1993-04-20
NZ242470A (en) 1993-09-27
BR9201488A (pt) 1992-12-01
EP0510982B1 (en) 1995-06-07
MX9201832A (es) 1992-10-01
EP0510982A1 (en) 1992-10-28
KR960005948B1 (ko) 1996-05-06
FI95364B (fi) 1995-10-13
FI921783A0 (fi) 1992-04-22
HK158095A (en) 1995-10-13
JP2586976B2 (ja) 1997-03-05
JPH05229508A (ja) 1993-09-07
KR920019662A (ko) 1992-11-19
DE69202813T2 (de) 1995-10-12
AU634688B2 (en) 1993-02-25
CA2066818C (en) 1995-07-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95364C (fi) Kiristysmekanismi hihnasidontatyökalua varten
US6782627B2 (en) Chain saw
KR100782547B1 (ko) 래칫 스타일 설치 도구
US20190059213A1 (en) Trimmer head
EP1764197B1 (en) Chainsaw with tensioning mechanism
FI117500B (fi) Oksasakset
MX2015002849A (es) Sistema de tensado de correa.
EP2106888A2 (en) Toolless apparatus for guide bar for chain saw
US5692269A (en) Tightening ratchet
WO2001003896A1 (de) Kettensäge mit einer mit überrastkupplung versehenen kettenspannvorrichtung
SK732004A3 (en) Wiping material dispenser apparatus
US6196090B1 (en) One-way drive strap wrench
EP2374585A1 (en) Bevel adjustment device for a circular saw
US8549761B2 (en) Chain saw
CA1040892A (en) Adjusting mechanism for transmission band tensioner
GB2344791A (en) Adjustment mechanism for a seat belt retractor sensor
JPH0423887Y2 (fi)
KR0134934Y1 (ko) 골절기의 띠톱 장력 조절장치
JP4724819B2 (ja) 動力作業機
JP5486325B2 (ja) チェンソー
JPH1015092A (ja) 高所作業用安全器具
US20230241797A1 (en) Systems and methods of chainsaw tensioning
EP0635420B1 (en) Winching device
KR20040016407A (ko) 라퍼

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed