FI93154C - Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin ohjausmuistiin - Google Patents

Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin ohjausmuistiin Download PDF

Info

Publication number
FI93154C
FI93154C FI875513A FI875513A FI93154C FI 93154 C FI93154 C FI 93154C FI 875513 A FI875513 A FI 875513A FI 875513 A FI875513 A FI 875513A FI 93154 C FI93154 C FI 93154C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
smf
control
memory
address
Prior art date
Application number
FI875513A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI875513A (fi
FI93154B (fi
FI875513A0 (fi
Inventor
James W Keeley
George J Barlow
Jr Chester M Nibby
Kenneth E Bruce
Richard C Zelley
Original Assignee
Honeywell Bull
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Honeywell Bull filed Critical Honeywell Bull
Publication of FI875513A0 publication Critical patent/FI875513A0/fi
Publication of FI875513A publication Critical patent/FI875513A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93154B publication Critical patent/FI93154B/fi
Publication of FI93154C publication Critical patent/FI93154C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F9/00Arrangements for program control, e.g. control units
    • G06F9/06Arrangements for program control, e.g. control units using stored programs, i.e. using an internal store of processing equipment to receive or retain programs
    • G06F9/22Microcontrol or microprogram arrangements
    • G06F9/24Loading of the microprogram

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Software Systems (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Multi Processors (AREA)
  • Debugging And Monitoring (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Stored Programmes (AREA)
  • Exchange Systems With Centralized Control (AREA)
  • Hardware Redundancy (AREA)
  • Control Of Position, Course, Altitude, Or Attitude Of Moving Bodies (AREA)
  • Information Transfer Between Computers (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Steering-Linkage Mechanisms And Four-Wheel Steering (AREA)
  • Meter Arrangements (AREA)
  • Electric Propulsion And Braking For Vehicles (AREA)
  • Control Of Vending Devices And Auxiliary Devices For Vending Devices (AREA)
  • Detection And Correction Of Errors (AREA)
  • Management, Administration, Business Operations System, And Electronic Commerce (AREA)
  • Automatic Analysis And Handling Materials Therefor (AREA)
  • Circuits Of Receivers In General (AREA)
  • Fluid-Damping Devices (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)

Description

93154
Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin ohjausmuistiin.-Apparat för att ladda programvara i ett styrminne hos en processor.
Keksinnön kohteena ovat tietojenkäsittelyjärjestelmät, ja tarkemmin sanottuna valmisohjelmiston lataaminen ja tarkistaminen keskeiseen alijärjestelmän ohjausmuistiin.
Tietojenkasittelyjärgestelmät sisältävät keskusyksikön (CPU), päämuistin ja lukuisia oheisalijärjestelmia. Käskyt siirretään päämuisista CPU:hun, missä ne suoritetaan. CPU suorittaa operandeille ne toiminnot, jotka käskyt määräävät.
CPU suorittaa käskyn dekoodaamalla käskyn tilausosan ia suorittamalla tietyn määrän edeltämäärättyjä mikroaskelia. CPU:iden varhaiset sukupolvet suorittivat nämä mikroaskeleet kiinteällä logiikalla. Myöhemmät järjestelmät ovat monipuolisempia, koska ne käyttävät kiintorauistia, tai valmisohjelmistoa, kuten sitä nykyään kutsutaan, mikroaskelten tallettamiseen.
Jotkut nykyisistä CPU:ista tallettavat valmisohjelmistonsa suora-saantimuisteihin (RAM), Jolloin ne sallivat CPUrn muuttamisen tallettamalla toisen valmisohjelmisto joukon RAM:iin, tai kuten konventionaalisesti sanotaan ohjausmuistiin.
Yhdysvaltalainen patentti no. 4,396,981, nimeltään "Control Store .. Apparatus Having Dual Mode Operation Handling Mechanism", kuvaa tietojenkäsittelyjärjestelmän, jolla on kirjoitettava ohjausmuis-ti .
Mikro-ohjelmointia, ja tarkemmin sanottuna kirjoitettavaa ohjaus-muistia on kuvattu kirjassa nimeltään "Microprogramming: Precepts and Practice", tekijä Samir S. Husson, 1970, Prent ice-Hall, Inc. Lisäksi yhdysvaltalainen patentti no. 4,042,972, nimeltään "Mic roprogram Data Processing Technique and Apparatus" kuvaa tietokonejärjestelmää, jossa kirjoitettavaa ohjausmuistia käytetään lisänä sille ohjausmuistille, joka sijaitsee keskusyksikön sisällä.
2 93154 Täten keksinnön tehtävänä on muodostaa parannettu tietojenkäsittelyjärjestelmä .
Keksinnön toinen tehtävä on muodostaa tietojenkäsittelyjärjestelmän parannettu keskusalijärjestelmä.
Keksinnön vielä eräs tehtävä on muodostaa parannettu keskusali-järjestelmä kirjoitettavalla ohjausmuistilla, joka ladataan valmisohjelmistolla ja valmisohjelmiston lataus tarkistetaan.
Tietojenkäsittelyjärjestelmän keskusalijärjestelmä (CSS) sisältää parin keskusprosesson/virtuaalimuistihallintayksikköjä (CPU/VM MU) kytkettyinä j3rjestelmaväyläan jarjestelmäväylälogii-kalla. Järjestelmäväylälogiikka sisältää portin 0 CPOO/VMMUO:n kytkemiseksi järjestelmäväylään ja portin l CPUi/VMMUi-.n kytkemiseksi järjestelmäväylään.
Yhteiseen ohjausmuisti ladataan valmisohjelmistolla, jotta molempia CPU/VMMU-pareja voitaisiin ohjata. Ohjausmuisti voidaan ladata joko portilta 0 tai portilta 1.
Järjestelmäohjauslaite SMF), joka on myös kytketty järjestelmä-väylään, muodostaa komentojen sekvenssin, joihin kuuluu kanavanu-mero portin määrittelemiseksi ja toimintokoodi sen toiminnan maa-:: rittelimiseksi, jonka portti suorittaa.
Ohjauslogukka kummassakin portissa reagoi kanavanumeroonsa ja dekoodaa toimintakoodibitit muodostaen sarjan signaaleja.
Ohjauslogiikka reagoi latausmoodm toimintakoodiin muodostaen la-tausmoodisignaalin, ja kirjoitusosoitteen toimintakoodiin muodostaen latausosoitesignaalm ja lataussynkronointisignaalin. Nämä signaalit aloittavat sen toiminnon, että ohjausmuistin osoitelas-kun tallettaa osoitteen siihen ohjausmuistipaikkaan, johon ensimmäinen ohjausmuistisana 104 bitistä kirjoitetaan.
93154
O
SMF lähettää sitten sarjan muistireferenssikomentoja päämuistiin, joka myös on kytketty järjestelmäväylään, jotta luettaisiin kak-soissanat, 32 bittiä, siirrettäväksi sille portille, joka on määrätty komentoon sisällytetyssä kanavanumerossa. Kaksoissanat kirjoitetaan paikaan, jonka määrää laskuri. Ohjausmuistin eri osien sallitaan vastaanottaa kaksoissana. Ohjausmuistiosoitetta lisätään yhdellä joka neljännellä luku jaksolla.
SMF lähettää latausmoodm resetointitoimintokoodin resetoidakseen latausmoodisignaalm. Lataus- ja tarkistussignaali asetettiin la-tausmoodisignaalilla, ja se pysyy asetettuna. Kun SMF lähettää porttipäälläkomennon, muodostetaan tarkistussignaali, ja jokainen ohjausmuistin paikka luetaan ja tarkistetaan, tarkistamalla oh-Jausmuistisanan pariteetti kaikissa paikoissa.
Varattusignaali asetettiin latausmooditoiminnon alussa, ja se re-setoidaan, jos yhtään pariteettivirhettä ei löytynyt. Varattusignaali on talletettu oirerekisterun, joka liittyy kyseiseen porttiin. SMF-komento siirtää oirerekisterin sisällön SMF:än. SMF tutkii varattubitm tilan, ja suorittaa tarvittavan toiminnon.
Jos varattubittiä ei ole asetettu, niin SMF lähettää latausmoodi-komennon aloittaakseen seuraavan CSS:n ohjausmuistin latauksen.
Jos varattubitti on päällä, SMF voi aloittaa uudelleenyrityksen, koettaa toista porttia, tai hylätä ohjausmuistin lataamisen tälle CSS:1le.
• ♦ t
Kuva 1 esittää tietojenkäsittelyjärjestelmän lohkokaavion.
Kuva 2 esittää järjesteimanhallmtalaitteen lohkokaavion.
Kuva 3 esittää järjestelmävayläliitännän lohkokaavion.
Kuva 4 esittää keskusaiijärjestelmän lohkokaavion.
Kuvat 5A - 5E esittää niiden erilaisten komentojen formatm, jotka syötetään jarjestelmävaylälle.
Kuva 6 on sen valmisohjelmiston vuokaavio, joka lataa ohjausmuistin .
Kuva 7 on niiden keskusaiijärjestelmän signaalien ajoituskaavio, jotka ohjaavat ohjaumuistilatauksen latausta ja tarkistusta.
* · - v.
4 93154
Kuva 1 on esitetty tiukkaan kytketty momprosessoritietojenkasit-tely-yksikkö (DPU) l, joka sisältää .lukuisia keskusali lärjestel-raiä (CSS) 3-5 kytkettynä jar jestelmaväyiäiiityntc ihm 3-iOA ja 2-10B, tässä järjestyksessä; lukuisia paamuisteja 10 - 12, lukuisia ohjeislaiteohjaimia 14 - 16, ja järjestelmahaliintaiaitteen (SMF) 20, kaikki kytkettyinä yhteen jarjestelmavaylalle 2 niiden vastaavien järjestelmäväylaliityntojen 2-10 kautta.
Lukuisia laitteita 1 18 on kytketty oheislaiteohjaimeen 1 14 ja lukuisia laitteita N 17 on kytketty oheislaiteohjaimeen N 16. Lukuisat oheislaiteohjaimet 14 - 16 voivat sisältää levyohjaimia, nauhaohjaimia, liikenneohjaimia ja yksikkötalletusohjaimia, joihin on kytketty vastaavat levy-yksiköt, nauhayksiköt, liityntä-linjat, ja yksikkötalletuslaitteet.
Kunkin CSS 3 - CSS 5 organisaatio on sama. CSS 3 sisältää keskusyksikön (CPU1A 4 ja CPU1B 6), jotka molemmat toimivat toisistaan riippumatta välimuistin 1 8 kanssa, joka on kytketty järjes-telmäväylälle 2. CSS 5 sisältää yksiköt CPUNA 24 ja CPUNB 26, jotka molemmat toimivat toisistaan riippumatta välimuistin N 28 kanssa, joka on kytketty järjestelmavaylalle 2. CPUNA 24 ja cpunb 26 päämuistista 10 - päämuistista 12 välimuistin N 28 kautta, Yksiköt CSS 3 - CSS 5 toimivat tiukastikytkettymä moniprosessorei-na, koska ne suorittavat samaa käyttöjärjestelmää ja jakavat yhteisen päämuistin.
>· t CPUlAita 4 ja CPUIB:tä 6 kutsutaan tästä lahtien nimillä CPU 4 ja CPU 6. Vastaavasti kutsutaan CPUNA:ta 24 ja CPUNB;ta 26 nimillä CPU 24 ja CPU 26. Portti 0 ja portti 1 kytkevät CPU:n 4 ja CPU:n 6, tässä järjestyksessä, intantaan 2-10A, ja portti 2 ja portti 3 kytkevät CPU:n 24 ja CF'U:n 26, tässä järjestyksessä, liitäntään 2-1 OB.
• ' SMF 20 muodostaa DPU:n 1 keskitetyn ohjauksen. Tämä keskitetty ohjaus sisältää kokonaisjärjestelmän DPU 1 käynnistämisen, keskitetyn laatulogiikkatestioperaation (QLT) ohjauksen, järjestelmäa-jastimen keskityksen, ja virransyöttö- ja laitteistoiämpötilahä- 93154
C
lytysten muodostamisen järjestelmaväylaan 2 liitetyille alijärjestelmille. Lukuisia ohjaussignaaleja muodostetaan virta järjestelmän 22 ja SMF:n 20 välillä virtaohjauslntannan (PCI) 21 kautta. Ohjaussignaalit virtaJärjestelmältä 22 ilmaisevat SMF:lie 20 DPU:n 1 virtatilan. Ohjaussignaalit SMF:itä 20 virtajärjestelmai-le 22 PCI: n 21 kautta määräävät edeltämäärätyt virtamarginaalit, joiden sisällä virtaJärjestelraän 22 tulisi toimia DPU:n 1 testaamiseksi. SMF 20 suorittaa QLT-operaation edeltämäarätyissa virta-marginaaleissa eristääkseen ja identifloidakseen marginaaliset loogiset elementit.
Näyttökonsoli 34 sallii operaattorin olla yhteydessä DPU:n 1 kanssa näyttöpääteliitännän (DTI) 29 kautta SMF-.lle 20. SMF 20 vastaanottaa tietoa näyttökonsolilta 34 ja syöttää sen järjestel-mäväylälle 2 konsoliadapteriliitännän (CAI) 31 ja konsoliadapte-rin 30 kautta. Tieto DPU:lta 1 vastaanotetaan näyttöpäätteellä 34 Järjestelmäväylän 2, konsoliadapterin 30, CAI-.n 31, SMF:n 20 ja DTI:n 29 kautta. Näyttökonsoli 34 on tyypillisesti Honeywell VIP 7300 -pääte, jossa on näppäimistö ja katodisädeputkinäyttö (CRT). CAI 31 ja DTI 29 ovat tyypillisesti RS232 tai RS422 liityntöjä.
SMF 20 tukee etäisylläpitoraahdollisuutta. Etäiskonsoli 42 voi o_-la operaattoriohJattu näyttöpääte, tai miehittämätön tietokone. Etäiskonsoli 42 on kytketty SMF:än 20 modernin 38, iiikennelmjän 40, modernin 36 ja etäisylläpito-optioliitännän (RMO> 37 kautta.
; : Modernit 36 ja 38 ovat tyypillisesti RIXON-modeme ja, esimerkiksi
Tl 13C-modemeja, jotka lähettävät kutsuja nopeudella 300 baudia,
Tl03J-modemeja, jotka lähettävät ja vastaanottavat kutsuja nopeudella 300 baudia, ja T212A-modemeja, jotka lähettävät ja vastaanottavat kutsuja nopeudella 1200 baudia.
Etäisylläpitotoiminto sallii etäispaikan ratkaista ohjelmisto- ja toimintavikoja, identifioida kovatavaravikoja, lähettää tietoa, kuten esimerkiksi ohjelmistoeraajo ja keskusjarjestelmälle DPU 1, ja suorittaa varmuuskopioapua paikalliselle viiapito-operaatiol-le.
6 93154 SMF 20 sallii etäispaikalle pääsyn DPU:lle 1 SMF:n 20 kautta, jotta muodostettaisiin keskeistetty ohjaus vain sima tapauksessa, että SMF 20 vastaanottaa oikean salasanan.
Apulaiteliitäntä (ADD 33, tyypillisesti RS232C-lntantä, kytkee apulaitteen 32 SMF:an 20. Apulaite 32 on tyypillisesti kirjoitin, jotta tilatieto kirjoitettaisiin, tai jotta saataisiin kopio paperille näyttökonsolin 34 CRT:llä olevasta tiedosta.
DPU:n 1 käynnistyksen aikana käynnistää SMF 20 laatulogiikkates-tit (QLT), jotta varmistettaisiin, että kaikki alijärjestelmät on kytketty Järjestelmäväylään 2 ja että ne toimivat oikein. Jos nämä testit epäonnistuvat, signaloi SMF 20 virta järjestelmälle 22 PCI:n 21 kautta ilmaistakseen tilan, ja se näyttää myös virheen näyttökonsolilla 34, etäiskonsolilla 42 ja apulaitteella 32.
Kaikki alijärjestelmät pyytävät pääsyä jarjestelmaväylälle 2, ja korkeimman prioriteetin omaava alijärjestelmä saa sen. Sen vaatimuksen takia, että SMF:n 20 täytyy reagoida nopeasti tiettyihin reaaliaikaisiin järjestelmän tiloihin, kuten virtakatkon havaitsemiseen, on SMF:lie 20 annettu suurin prioriteetti pääsylle Jär-jestelraäväylälle 2.
Kuva 2 on lohkokaavio, joka esittää SMF:ä 20 kytkettynä järjes-telmäväylälle 2. Järjestelmävavia 2 on esitetty jarjestelmävayla-nä (ohjaus) 2-2, jarjestelmäväylänä (tieto) 2-4 ja järjestelmä-väylänä (osoite) 2-6, Jarjestelmäväyläliitäntä 2-10 toimii yleisesti, kuten on esitetty yhdysvaltalaisessa patentissa no. 3,995,258, nimeltään "Data Processing System Having a Data Integrity Technique", keksijänä George J. Barlow.
Mikroprosessori 20-2 ohjaa SMF 20/järjestelmävayla 2 -liitäntää ohjelmistorutiineilla, jotka on talletettu mikroprosessorin suo-rasaantimulstiin (RAM) 20-44. Mikroprosessori 20-2 on Zilog Z80 CPU, joka on kuvattu kirjassa Zilog Gold Book 1983/1984 Components Data Book, Volume 3, 10th Edition. Mikroprosessoria 20-2 itseään ohjataan ohjelmistolla, joka on talletettu mikroprosesso- * · « 93154 rin ohjelmoitavaan kuntonmisuin (PROM) 20-.)8. Seka RAM 20-44 että PROM 20-38 saavat osoitesignaalit AO - A15 mikroprosessorilta 20-2 l6-bit;n mikroprosessorin osoitevaylaa 20-54 pitkin ohjaimen 20-24 kautta. Tietosignaalit DO - D7 siirretään RAM:in 20-44 ja mikroprosessorin 20-2 välillä ja PROM:ilta 20-38 8-bitm mikroprosessorin tietoväylän 20-56 ja lahetin-vastaanottimen 20-26 kautta.
Kun SMFrllä 20 on pääsy järjestelmaväylälle, voivat vastaanottimet 20-68 vastaanottaa jarjestelmatietovayiäitä 2-4 kolmekymmen-täkaksi tietosignaalia BSDT00-31, ja tallettaa ne sisaantulotie-torekisterun 20-16. Mikroprosessorin 20-2 ohjauksen alaisuudessa tieto luetaan rekisteristä 20-16 ja talletetaan paikkaan RAM:issa 20-44, 8 bittiä kerrallaan, multiplekserin (MUX) 20-17, tietoväylän 20-52, lahetin-vastaanottimen 20-22, lähetin-vastaanottimen 20-26 ja tietoväylän 20-56 kautta. Kolmekymmentäkaksi osoitesig-naalia BSAD A-H, 00-23 vastaanotetaan Järjestelmäosoiteväylältä 2-6 vastaanottimina 20-70 ja osoitesisäantulorekistereillä 20-36, ja talletetaan paikkoihin RAM:issa 20-44, 8 bittiä kerrallaan mikroprosessorin 20-2 ohjauksen alaisuudessa, ja kolmekymmentäkaksi ohjaussignaalia vastaanotetaan järjestelmäohjausväy-lältä 2-2 vastaanottimilla 20-64 ja ohjaussisääntulorekistenllä 20-12, ja .talletetaan paikkoihin RAM:iin 20-44, 8 bittiä kerrallaan, samalla tavalla kuin tietosignaalit. Mikroprosessori 20-2 identifioi sisaäntulorekisterit 20-36, 20-16 ja 20-12 paikkoina . . RAM:issa 20-44 ja lähettää sopivan osoitteen RAM:llle 20-44 ohjainten 20-24 kautta sekä osoittaa väylää 20-54.
Mikroprosessori 20-2 käynnistää tietosignaalien BSDT00-31 lataamisen 32-bitin tietoulostulorekisteriin 20-14 osoittamalla vastaavia paikkoja RAM:issa 20-44 ja lukemalla tiedon, B bittiä kerrallaan. 32-bitin ulostulo-osoiterekistenlaskuri 20-34 ladataan osoitesignaaleilla BSAD00-31 mikroprosessorilla 20-2, joka osoittaa vastaavia paikkoja RAM:issa 20-44 ja lukee osoitesignaalit, 8 bittiä kerrallaan. Samalla tavalla ladataan 32-bitin ulostulo-oh-jausrekisteri 20-10 vaylaohjaustiedolla mikroprosessorilla 20-2, joka osoittaa vastaavia paikkoja RAM:issa 20-44 ja lukee ohjaus- 8 93154 tiedon, 8 bittiä Kerrallaan.
Alkukäynnistys- ja QLT-ROM 20-39 tallettaa testimallit ja ohjelmiston testirutunit, jotka on kirjoitettu paamuisteihm 10 - 12. CSS:t 3-5 hakevat nämä testimallit ja ohjelmiston testirutiinit tarkistaakseen, että CSS:t 3-5 ovat toiminnassa. ROM 20-39 luetaan suoraan ulostulotietorekisteriin 20-14 mikroprosessorin 20-2 ohjauksen alaisuudessa. Kun SMF 20 pyytää ja saa pääsyn järjes-telmäväylälle 2, siirretään ulostulotietorekisterissä 20-14, ulostulo-ohjausrekisterissa 20-10 ja ulostulo-osoitelaskurissa 20-34 talletettu tieto järjestelmaväylälle 2 ohjaimilla 20-66, 20-62 ja 20-72, jotka sallitaan oma-tietojakso-nyt-signaalilla MYDCNN.
Järjestelmäajastimet 20-32 muodostavat keskitetyn ajoituksen ohjauksen kaikille alijärjestelmille, ja niihin kuuluu reaaliaika-kello, valvontapiiriäjastin, päivanaikakello, seka lukuisia aika-laukaisu ja.
Reaaliaikakello ladataan komennolla mistä tahansa CSS:N 3-5 CPU:lta 4-26 arvolla, joka on yhtäsuuri kuin ero sen hetkisen ajan ja sen prosessin aloitusajan välillä, joka on reaaliaikajonon ylimpänä. Kun sen hetkinen aika on yhtäsuuri kuin aloitusaika, muodostetaan reaaliaikakellon keskeytyssignaali. Tämä signaali saa aikaan sen, että SMF 20 muodostaa komennon sen CPU:n keskeyttämiseksi, joka latasi reaaliaikakellon, hälyttääkseen käyttöjärjestelmän aloittamaan jonon ylimpänä olevan prosessin, ja ladatakseen reaaliaikakellon seuraavaa prosessia varten. Suurin mahdollinen aikaväli on noin 6.4 sekunttia.
Valvontapiiriäjastinta käytetään suojaamaan DPU:ta 1 tietyiltä ohjelmiston vääriltä toiminnoilta, jotka käyvät ilmi, kun joku prosessi suorittaa "liian kauan". Komento miltä tahansa CPU:lta 4-26 lataa pienenevän valvontapiiriäjastimen edeltamaärätyllä arvolla. Jos valvontapiiriäjastinta ei ladata uudelleen, ennenkuin se on laskenut nollaan, muodostetaan keskeytyssignaali, joka saa aikaan sen, että SMF muodostaa komennon CPU.ille 4-26 ha- <··· 9 93154 lyttääkseen käyttöjärjestelmää, että joko prosessi on voinut juuttua loputtomaan silmukkaan. Suurin mahdollinen aikaväli on noin 8.95 minuttia.
Päivänaikakello ladataan paristovarmennetusta reaaliaikakalente-nsta, ja sitä lisätään yhdellä joka mikrosekuntti. Reaaliaikaka-lenteri tallettaa 12 binaärikoodatussa desimaalinumerossa sen hetkisen vuoden, kuukauden, päivän, tunnin nnutin ja sekunnin.
SMF 20 voi toimia ohjaajana tai orjana järjestelmavaylan 2 operaatioille. SMF 20 toimii ohjaajana, kun se käynnistää ja lähettää komentoja muille jarjestelmäväylään 2 kytketyille alijärjestelmille. Ohjaajana SMF 20 käynnistää yleisiä komentoja järjes-telmäväylällä 2 mille tahansa alijärjestelmälle, ja se käynnistää erityiskomentoja CPU:iLle 4 - 26.
SMF 20 toimii orjana, kun se vastaanottaa pyytämättömän komennon miltä tahansa CPU:lta 4-26, ja myös silloin, kun se saa odotetun vastauksen miltä tahansa muulta järjestelmäväylään kytketyltä alijärjestelmältä.
SMF 20 toimii sekä ohjaajana että orjana järjestelmäväylän 2 kierrätystestm aikana, jolloin SMF 20 lähettää tietoa järjestel-mäväylälle 2 ohjaajana ja vastaaanottaa saman tiedon järjestelmä-väylältä orjana. Kuvaan 2 viitaten, ladataan kierrätystestm aikana 32 bittiä tietoa RAM:in 20-44 ulostulotietorekisteriin 20-14. SMF 20 lähettää sitten ei-muisti-järjestelmäväyläpyynnön itselleen. SMF 20 havaitsee tämän pyynnön ja kytkeytyy järjestel-mäväylälle lähettääkseen ulostulotietorekistenn 20-14 sisällön sisääntulotietorekisteriin 20-16 ohjainten 20-66, järjestelmäväylän 2-4 ja vastaanottimien 20-68 kautta. Vertaili ja 20-20 tarkistaa, että kahden rekisterin 20-14 ja 20-16 sisältö on sama, jotta toiminta olisi oikein.
SMF 20 muodostaa komentoja muille järjestelmäväylään 2 kytketyille alijärjestelmille standardikomentoina väyläohjaussignaalilla BSYELO matala. SMF 20 muodostaa erityiskomentoja CPUlA:lle 4 -
• CL
« • *- 10 93154 CPUNB 26 siten, että väylaohjaussignaali BSYELO on korkea ja ohjaussignaali BSMREF matala, mikä ilmaisee, että osoitesignaalit edustavat CPU:n kanavaosoitetta ja funktiota, eikä muistiosoitetta muisteille io - 12.
Järjestelmäväylän pyyntö- ja vastausohjaus 20-18 sisältää kolme aikalaukaisupuria. Jos SMF 20 ohjaajana pyytää pääsyä järjestel-mäväylälle 2 ja kolme mikrosekunttia kuluu ilman vastausta pyydetyltä alijärjestelmalta,·niin järjestelmäväylän 2 jakso lopetetaan.
Jos joku muista alijärjestelmistä ohjaajana pyytää pääsyä järjes-telmäväylälle 2 ja vastausta ei tule kuuntelijalta 5 mikrosekun-tin kuluessa, lopetetaan jarjestelmävaylän 2 jakso.
Jos on aloitettu SMF:n 20 luku jakso, eikä saada odotettua järjes-telmäväylän 2 vastaus jaksoa (toinen puolivayläJakso) millisekun-tin kuluessa, lopetetaan jarjestelmäväylän 2 operaatio.
Jos SMF 20 vastaa järjestelmäväylän 2 pyyntöön kuuntelijana, muodostaa SMF 20 joko väyläsignaalm BSACKR pyynnön kuittaamiseksi, tai signaalin BSNAKR pyynnöstä kieltäytymiseksi.
Näyttökonsoli 34 on kytketty liikenneohjaimeen 20-B DTI-liitännän 29 kautta. Liikenneohjäin 20-8 on kytketty Järjestelmäväylään liitännän CAI 31 ja konsoliadapterin 30 kautta. Tämä järjestely sallii SMF:n 20 ohjata liikennettä konsolin Ja DPU 1 -järjestelmän välillä.
SMF 20 ohjaa etaisylläpitoa liitännän RMO 37 kautta, joka on kytketty liikenneoh jaimeen 20-6. Liikenneoh jam 20-6 ohjaa myös apulaitetta 32 ADI 33 -liitännän kautta. Liikenneohjaimia 20-6 ja 20-8 ohjataan osoitesignaaleilla A14 ja A15 mikroprosessorilta 20-2, ohjaimelta 20-24 ja osoiteväylältä 20-60. Signaali A14 valitsee joko kanavan A tai kanavan B. Signaali A15 saa aikaan sen, että tietoväylän 20-58 linjoille laitetaan joko tieto- tai ohjaus-informaatiota. Tieto- tai ohjausinformaatio siirretään mikropro- 11 93154 sesso^m 20-1' Ja l nkenneoh jämien 2 0-6 ia 20-8 se h a tietoväylän 20-58 välillä.
Kirjoitettava E2 FROM 20-46 tallettaa tiedon, joka sisältää salasanan, jotta estettäisiin luvaton pääsy järjestelmään etaisyllä-pitoliittymän kautta, se identifioi laitteen, joka tallettaa al-kulatausohjelmiston, ja ne päämuistm 10-20 paikat, joihin al-kulatausohjelmisto on kirjoitettu suoritusta varten, se sisältää ne ohjaustiitit, jotka ilmaisevat eri QLT-testitoiminnot, jotka DPU 1 -järjestelmän on suoritettava, ja se identifioi, mikä oheislaite tallettaa ohjelmiston CSS:ien 3-5 ohjaamiseksi sekä päämuistien 10 - 12 paikat, joihin tämä ohjelmisto on kirjoitettu.
Moodirekisteri 20-30 on kytketty tietoväylään 20-52, ja se suorittaa seuraavat toiminnot: 1. se määrittelee SMF.-n 20 vianmääritysohjauksen Järjestelmäväy- län 2 prionteettibiteille; 2. ohjaa ulostulo-osoitelaskureiden 20-34 ylös/alasaskellusta; 3. sallii komparaattorin 20-20 suorittaa järjestelmäväylan 2-4 vertailuja; 4. ohjaa SMF.-n 20 vastauksia CSS:ien 3-5 komennoilla; ja 5. ohjaa järjestelmavaylän 2 erityistoimintoja QLT:n ja virran-päällepanon aikana.
.·. Moodirekisteriin 20-30 kirjoitetaan ja siitä luetaan mikroprosessorilla 20-2 lähetmvastaanottimen 20-22 ja tietoväylän 20-52 kautta.
Moodirekisteri 20-30 sallitaan signaalilla ENBLIX, jonka boolen-yhtälö on Ä8 .Ä9.ÄTÖ.A11.AO.AI .A2.A3 .A4.MI.MREQ.
Moodirekisterm 20-30 kellosignaalit CKMDBO-2 muodostetaan boolen-yhtälöllä > · · 1 2 93154 ENBLIX . AI 2 . WR . A13 . (A14.A15).
(Signaalille CKMDBO Α~Ϊ4 . A15 , signaalille CKMDB1 A14.A15, ja signaalille CKMDB2 A14.Ä15).
VirtaJärjestelmän 22 liitynnän PCI 21 signaalit vastaanotetaan SMF:llä 20. Nämä signaalit ilmaisevat lukuisia tiloja.
Virta-päällä/pois -signaali SYSPWN ilmaisee SMF:lie 20, että vaihtovirtasisääntulojännite ja ulostulon loogiset jännitteet ovat määritysten mukaisia. Sen jälkeen SMF 20 käynnistää DPU:n l järjestelmäaloitusoperaatiot. Jos vaihtovirta jännite katkeaa, menee virta-päällä/pois - signaali SYSPWN matalaksi. Ulostulon loogiset jännitteet pysyvät kuitenkin määritysten mukaisina kolmen millisekuntin ajan antaen DPU 1 -järjesmälle aikaa pysähtyä oikealla tavalla, jotta vältettäisiin tiedon kadottaminen.
Virtatilasignaali PWRYLO ilmaisee, että kaikki virtasyötöt toimivat määritysten mukaisesti. Jos virtatilasignaali menee matalaksi, merkitsee tämä, että joku virtasyöttö ei ole toiminnassa.
Virtajärjestelmä 22 voi sisältää panstovarmennetun virransyötön, jotta pidettäisiin tieto päämuisteissa 10 - 12 kelvollisena koko ajan. Jos muistikelpoisuussignaali BBUATV on matala, ilmaisee se, että huolimatta paristovarmennetusta virrasta, on muisti jännite mennyt matalaksi, ja saattaa olla, että tieto päamuisteissa 10 -12 ei ole kelvollista, ja muistin uudelleenlataus aloitetaan.
Avamlukitussignaali kytkimeltä virtajärjestelmän 22 ohjauspane-lilla saa aikaan panelilukitussignaalin, jotta ohjattaisiin operaattorin pääsyä DPU-.n 1 jär jestelmatoimintoihin.
Nämä SMF:n 20 PCI-1litynnältä 21 vastaanottamat signaalit syötetään multiplekseriin 20-28. Mikroprosessori 20-2 vastaanottaa nämä signaalit tietoväylän 20-52 ja lähetinvastaanottimen 20-22 kautta aloittaakseen sopivan toiminnon.
13 93154 SMF 20 lähettää virta-päällä-signaalin BSPWON pitkin järjestelmä-väylää 2 ilmaisemaan kaikille jarjestelmävaylään 2 kytketyille alijärjestelmille, että virta on määritysten mukainen. Mennessään pois päältä antaa signaali BSPWON kaikille alijärjestelmille 3 millisekunttia aikaa “puhdistautua".
Myös virta-päällä/pois-signaali 3YSPWN pakottaa, kun se nousee ylös virranpäällepanon yhteydessä, paatyhjennyssignaaiin BSMCLR järjestelmäväylälle 2 ohjaimen 20-63 kautta resetoimaan kaikki tarvittavat loogiset funktiot.
SFM 20 lähettää lukuisia signaaleja virtaJärjestelmälle 22 PCI 21 -liitynnän kautta. Mikroprosessori 20-2 muodostaa korkeajännitteen ulostulomarginaalin ohjaussignaalin HIMARG ja matala jännitteen ulostulomarginaalin ohjaussignaalin LOMARG testitoimintojen aikana vaihdellakseen ulostulomarginaaleJa kaikissa virta-alijärjestelmissä +/- 2%.
Järjestelmäväylän signaali BSQLTI ilmaisee, että kaikkiin järjes-telmäväylään 2 kytkettyihin alijärjestelmiin on saatu yhteys oikein, virrat on pantu päälle, ja ne ovat onnistuneesti suorittaneet kaikki testiohjelmat (QLT:t). QLT-logukka 19 vastaanottaa väyläsignaalin BSQLTI ja tietosignaalin tietoväylältä 20-52, ja nämä ilmaisevat, että SMF 20 on suorittanut oikein QLT-.nsa, ja muodostaa signaalin BSQLTA, joka lähetetään virtajärjestelmälle 22 ja liitynnälle 21, ja joka ilmaisee, että DPU 1 -järjestelmä on täydellisesti tarkistettu. Signaali BSQLTA on tosi aina, kun joku yksikkö suorittaa QLT:tä tai on tapahtunut QLT:n epäonnistuminen. BSQLTA on epätosi aina, kun QLT-testi on ollut onnistunut.
SMF 20 sisältää lämpötilan havainnointilaitteen 20-40 DPU 1 -järjestelmän sisälämpötilan tarkkailemiseksi, ja se muodostaa lämpö-tila-korkea-signaalin TMPYLO, jos sisälämpötila on korkeampi kuin maksimilämpötila 38° C. Jos sisälämpötila nousee epätavallisen korkeaksi, aukeaa lämpöanturi (ei kuvassa), joka katkaisee virran. Tämä aiheuttaa sen, että virta-päällä/pois-signaali SYSPWN muodostaa järjestelmäväylän 2 signaalin BSPWON ilmaisemaan kai- 14 93154 kille alijärjestelmille jarjestelmavaylallä 2, että niiden täytyy mennä vastaaviin virrankatkaisusekvensseihinsä.
Lämpötila-korkea-signaali TMPYLO syötetään MUX:iin 20-28, jotta mikroprosessori 20-2 pääsisi siihen käsiksi.
Signaalit yhteysohJaimilta 20-6 Ja 20-8 syötetään myös MUX:iin 20-28, jotta sallittaisiin mikroprosessorin 20-2 ottaa näytteitä lähetystietolmjoista sekä havaita, milloin vastaanottava laite on valmis vastaanottamaan tietoa.
MUX 20-28 sallitaan signaalilla ENBMUX, joka muodostetaan seu-raavalla Boolen yhtälöllä:
ENBMUX = AB . A9 . AIO . ÄIT . ENMBOR . ΊμΪ .MREQ
jossa ENMBOR = AO . AI . A2 . A3. A4.
Mikroprosessori 20-2 muodostaa signaalin MREQ ilmaisemaan sitä, että osoiteväylä 20-54 ei sisällä RAM:in 20-44 osoitetta. Mikroprosessori 20-2 muodostaa signaalin MI ilmaisemaan sitä, että tämä ei ole toimintakoodin hakuoperaatio.
Osoiteväylän 20-54 signaalit A14 ja A15 valitsevat kunkin neljästä MUX:in 20-28 ulostulosignaalista.
SMF:n 20 ulostulorekistent, ulostulotietorekisten 20-14, ulos-tulo-ohjausrekisterl 20-10 ja ulostulo-osoitelaskuri 20-34, on kytketty järjestelmavaylään 2 (2-4, 2-2, 2-6) invertoivien ohjainten 20-66, 20-62 ja 20-72 kautta, tässä järjestyksessä.
Tieto viedään näihin ulostulorekistereihin tavu kerrallaan tieto-väylältä 20-52. Mikroprosessori 20-2 osoittaa näitä ulostulore-kistereita RAM:m 20-44 paikkoina. Ulostulotietorekisten 20-14 voidaan myös rinnakkaisesti ladata järjestelmäajastimelta 20-32 » · 93154 ‘ ^ tai käynnistys- ja QLT- ROM:ilta 20-39. Mikroprosessori 20-2 lataa myös ulostulorekisterit 20-41 peräkkäisillä osoitteilla tiedon lohkosiirtoa varten päämuisteihin 10 - 12.
Signaalit ulostulorekistereiden lataamiseksi muodostetaan dekoo-daamalla vastaavat osoitelmjat ja yhdistämällä ne ohJaussignaa-leihin mikroprosessorilta 20-2. Logiikkaa, joka esittää pariteetin muodostamisen ja tarkistamisen, ei ole sisällytetty vaatimukseen, koska se ei ole olennainen keksinnön kannalta, mutta alan ammattimiehelle on selvää, että pariteetti tarkistetaan jokaisen tavusiirron jälkeen.
Ulostulotietorekisten 20-14, joka ei sisällä pariteettia, on tyypillisesti muodostettu kahdeksasta 74LS298 multipleksenrekis-teristä, joissa "nolla”-sisääntulo on kytketty tietoväylään 20-52, ja "yksi"-si5ääntulo on kytketty aloitus- ja QLT- ROM:in 20-39 ulostuloon. Rekisteri 20-14 ladataan logiikalla osoitede-koodereissa 20-4, kuten seuraavassa Boolen-vhtalössä on esitetty:
Sallintasignaali ENBLOX = MI . MREQ . AO . AI . A2 . A3 . A4 . A8 . A9 . AI 0 . AI 1
On syytä havaita, että kaikki tässä esitetyt Boolen-yhtalöt edustavat osoitedekoodereiden 20-4 logiikkaa. Sisaäntulosignaalit osoitedekoodereihm ovat osoitesagnaalit AO - A15 sekä mikroprosessorin 20-2 signaalit MI, MREQ, IORQ, WR, ja RD. Osoitedekoode-nt 20-4 muodostavat ne loogiset ohjaussignaalit, jotka ohjaavat SMF:n 20 loogisia elementtejä.
Multiplekserirekisterit 20-14 ladataan kaksi kerrallaan (tavu kerrallaan'! , koska kukin multiplekserirekisteri tallettaa neljä bittiä, kellosignaaleilla CKDTB0, CKDTB1, CKDTB2 ja CKDTB3.
CKDTB0 = ENBLOX AI 2 ATS Äl4 ÄTi CKDTB1 = ENBLOX A12 A13 A14 A15 CKDTB2 = ENBLOX Ai 2 ÄTT AI 4 ÄT5 CKDTB3 = ENBLOX Ai 2 AI3 AI 4 AI 5 > · « 16 93154
Signaali BPTDOT valitsee ROM:m 20-39 ulostulon tai jarjestelmaa-jastimien 20-32 ulostulon. Boolen yhtälö signaalille BPTDOT on: (A8 . A9 . AIO . Ali . AI 2 . A13 . IORQ . MI + TODRWST)
Mikroprosessorin 20-2 signaalit ilmaisevat seuraavaa. MI yhdessä signaalin MREQ kanssa ilmaisee, että kyseessä ei ole operaatio-koodin hakuoperaatio. MREQ ilmaisee, että osoiteväylä ei sisällä sallittua osoitetta muistin kirjoitus- tai lukuoperaatioiie.
RD ilmaisee, että mikroprosessori 20-2 haluaa lukea tietoa muistista tai syötto/tulostuslaitteelta. WR ilmaisee, että mikroprosessorin 20-2 tietoväylä sisältää kelvollista tietoa talletettavaksi osoitettuun muistipaikkaan tai syöttö/tulostuspaikkaan.
IORQ . MI ilmaisee, että kyseessä ei ole syöttö/tulostuslaitteen osoite tai mikroprosessorin 20-2 operaatiokoodm hakujakso. Signaali TODRWT ilmaisee, että kyseessä on Järjestelmäajastimen 20-32 kellonaikasurto järjestelmäväylälle 2 ulostulotietorekis-terin 20-14 kautta.
Ulostulotietorekisterin 20-14 lataamista varten muodostaa signaali MYDTCK järjestelmäajastimelta 20-32, ilmaisten päivänä jän siirtoa, tai mikroprosessorin 20-2 muodostama signaali BP2MDT kellosignaalit CKDTB0 - CKDTB3 rinnakkaisesti.
Boolen yhtälö signaalille BP2MDT on: (A8 . A9 . AIO . All . A12 . AI 2 . A13 . IORQ . "mT)
Ulostulonohjausrekisten 20-10 on tyypillisesti tehty kahdesta rekisteristä 74LS273, rekisteristä 74LS174 ja rekisteristä 74LS374, jotka kaikki on kytketty 8-bitin tietoväylään 20-52. Ohjaussignaalit kellotetaan rekistereihin signaaleilla CKCMB0 -CKCMB3, tässä järjestyksessä. Boolen yhtälöt ovat: • · 93154 1 7
CKCMBO = ENBLOX ÄTI . ÄTT . A14 . ÄTT
CKCMB1 = ENBLOX A12 . ÄTT . ÄH . AI5 CKCMB2 = ENBLOX AI 2 . A13 . AI 4 . AI 5 CKCMB3 = ENBLOX AI 2 . A13 . A14 . AI 5
Signaali TDSHBD estää ulostulon rekisteristä 74LS374, joka kellotetaan signaalilla CKCMBO päivän kellonaikasiirron yhteydessä. Järjestelmän resetointisignaaii CLRFLP resetoi muut kolme rekisteriä.
Rekisteri 74LS374 tallettaa kuvissa 5A - 5E esitetyt kahdeksan komentosignaalia. Nämä ovat signaalit BSYELO, BSBYTE, BSDBPL, BSDBWD, BSLOCK, BSWRIT, ja BSMREF. Kun kyseessä ei ole päivän kellonaikasiirto, syötetään nämä signaalit suoraan ohjaimeen 20-62.
Ulostulo-osoitelaskuri 20-34 sisältää neljä laskuria 74AS869, jotka on kuvattu teoksessa "Texas Instruments ALS/AS Logic Cir-cuits Data Book 1983 (Advanced Low-Power Schottky/Advanced Se hottley)". Näillä laskureilla on neljä toimintaraoodia: tyhjennys, alasaskellus, lataus Ja ylösaskellus. Laskurin latausoperaa-tio aloitetaan signaaleilla CKADBO - CKADB3, jotka syötetään vastaaviin laskureihin. Boolen yhtälöt ovat: CKADBO = ENBLOX ÄTT . AI 3 . ÄTT . ÄT? CKADBl = ENBLOX ÄTT . AI3 . ÄTT . AI 5
CKADB2 = ENBLOX AI 2 . AI 3 . AI 4 . ÄTT
CKADB3 = ENBLOX A12 . AI 3 . AI4 . A15
Mikroprosessori 20-2 tallettaa signaalin MYADUP moodirekisteriin 20-30 ilmaisemaan lataus- tai ylösaskellusoperaatiomoodia. Alku-käynnistyksen tai QLT-operaation aikana laskurit ladataan aluksi tavu kerrallaan, ja niitä lisätään sen jälkeen samassa sekvenssissä osoiterekistereiden 20-41 kanssa, jotka lukevat tietoa ROM:ilta 20-39 siirrettäväksi ulostulotietorekistenin 20-14.
Kellosignaali MYADCK syötetään jokaisen laskurin 20-34 kellosi- «· - 18 93154 sääntulotermmaaliin kellon anastamiseksi. Signaali MYADCK muodostetaan viivästytetyllä kuittaussignaalilla BSACKR.
Sisääntulotietorekisten 20-16 on muodostettu neljästä rekisteristä 74S374. Sisääntulorekisterl 20-36 on muodostettu neljästä rekisteristä 74LS374, ja sisääntulon ohjausrekisten 20-12 on muodostettu kahdesta rekisteristä 74LS374, rekisteristä 74LS374 ja rekisteristä 74AS823. Rekisteri 74AS823 vastaanottaa kahdeksan väyläsignaalia BSYELO, BSBYTE, BSDBPL, BSDBWD, BSSHBC, BSLOCK, BSWRIT ja BSMREF, jotka ohjaavat niitä SMF:n 20 komentoja, jotka viedään järjestelmäväylälle 2.
Kaikki ylläolevat sisääntulorekistent 20-16, 20-36 ja 20-12 ladataan kellosignaalin MBIPCK ohjauksen alaisuudessa, Joka muodostetaan kolmen en ehdon vallitessa.
1. Järjestelmaväylän pyyntö- ja vastausohjaus 20-18 toimii kuuntelijana, ja hyväksyy kuittauskomentosignaalin BSACKR tai toisen puoliväyläjakson komentosignaalin BSSHBC järjestelmäväylälta 2.
2. Vastausohjaus 20-18 havaitsee 3 mikrosekuntm aikalaukaisun kierrätystestin aikana.
3. SMF 20 kuittaa itselleen testirooodin aikana.
Sisääntulotietorekisteriltä 20-16 tulevat kolmekymmentäkaksi ulostulotietosignaalia syötetään komparaattoriin 20-20 kierrätys-testinmoodin aikana. Tietosignaalit syötetään myös MUX:im 20-17 • ; siirrettäväksi tietoväylälle 20-52 tavu kerrallaan mikroprosesso- tr · rin 20-2 ohjauksen alaisuudessa. MUXrin 20-17 ulostulot sallitaan signaalilla ENBL2X, jonka Boolen yhtälö on:
AO . AI . A2 . A3 . A4 . A8 . A9 . AIO . All . MI . MREQ
MUX.in 20-17 valinta tehdään signaaleilla REGSL0, REGSLl ja REGSL2. Boolen yhtälöt ovat: REGSL0 = (ENBL2X (AI 2 . AI 3 . AI 4 . AI 2 . AI 3 . AI 5 +
A12 . AI 4 . AI 5) + ENBL2X . A15) RD
REGSLl = (ENBL2X (A12 . A13 . A14 . A12 . A13) + ENBL2X
# · • 1 9 93154
. AI4) RD
REGSL2 = (ENBL2X (A12 + A 1.2 . A13) + ENBL2X . A13) RD
Niiden neljän rekisterin, jotka muodostavat sisääntulo-osoiterekisterin 20-36, ulostulosignaalit syötetään tietoväylälle 20-52 signaalien RDD024, RDD025, RDD026 ja RDD027 ohjauksen alaisuudessa, tässä järjestyksessä. Niiden neljän rekisterin, jotka muodostavat sisääntulo-ohjausrekisterm 20-12, ulostulosignaalit syötetään tietoväylälle 20-52 signaalien RDD020, RDD021, RDD022 ja RDD023 ohjauksen alaisuudessa, tässä järjestyksessä. Signaali MBIPCK kellottaa osoitesignaalit rekistereihin 20-36.
Boolen yhtälö signaaleille RDD02X, missä X käy arvosta 0 arvoon 7 on :
ENBL2X . RD . A12 . A13 . A14 . A15, missä binäärisesti AI 3 . AI4 . AI 5 = X
Mikroprosessori 20-2 tallettaa osoitetavut, tietotavut ja komen-totavut, jotka on vastaanotettu tietoväylältä 20-52, edeltämää-rättyihin paikkoihin RAM:iin 20-44 myöhempiä toimenpiteitä varten ohjelmiston ohjauksessa.
Seuraavia ohjaussignaaleja käytetään osana komentoja, joita SMF 20 lähettää ja vastaanottaa järjestelmäväyläilä 2.
BSYELO (keltainen) Tämä signaali, kun se on tosi toisen puolivävläjakson aikana, ilmaisee, että siihen liittyvä siirretty tieto on korjattu. Tämä merkitsee pehmeää virhettä, ja sen tarkoitus on ilmaista, että ylläpitotoimenpiteita olisi syytä harkita, ennenkuin virheestä ^ tulee kova. Tätä signaalia käyttävät päämuistit 10 - 12 lukuvas-tauksena ilmaisemaan virhettä, joka löydettiin ja korjattiin.
Jos tämä signaali on tosi muistinlukupyynnön aikana, sallii luku-pyynnon. Vastaus signaaliin BSYELC tosi lukupyynnön aikana riippuu niihin kuuluvista muistista ja osoitteesta.
IMI ^ 2° 93154
Ollessaan tosi 3MF:n 20 komennon aikana CSS:ille 3-5 identifioi signaali BSYELO sen SMF: n 20 komennon, joka muodostaa signaalin BSMREF virheellinen, joka ilmaisee, että osoitteen alkuosat sisältävät kanavaosoitteen ja toimintakoodm.
BSBYTE (tavu)
Ollessaan tosi tämä signaali ilmaisee, että sen hetkinen siirto on tavusurto eikä sanasiirto.
BSDBWD (Kaksoissana) Tätä signaalia Ja signaalia BSDBPL käytetään lukupyyntöjen aikana ilmaisemaan, kuinka monta sanaa tietoa ja missä formatissa odotetaan päämuisteilta 10 - 12. Lukuvastauspyyntojaksojen aikana (muistilta pyytäjältä) ilmaisee BSDBWD, on järjestelmavaylälla 2 yksi vai kaksi sanaa tietoa.
KirJoituspyyntöjen aikana tätä signaalia käytetään yhdessä signaalien BSAD23, BSBYTE ja BSDBPL kanssa identifioimaan, mikä kombinaatio tavuista 32-bitin operandista pitää kirjoittaa muistiin.
BSDBPL (Kaksoisveto) Tätä signaalia käytetään yhdessä signaalin BSDBWD kanssa. Luku-vastaus jakso jen aikana BSDBPL ilmaisee, ettei vastaus ole viimeinen tai pyydetään viimeistä tietoelementtiä.
BSSHBC (toinen puoliväyläjakso) Tämä signaali voi joko identifioida toisen puoliväyläjakson vastauksena lukupyvntöön, tai se voi toimia tietona asettaa tai re-setoida lukitus signaalin BSLOCK yhteydessä.
... BSLOCK (lukitus)
Ollessaan tosi ilmaisee tämä signaali, että tämä jakso on riippuvainen lukituskiikun tilasta kuuntelijassa, yleensä päämuisteissa 10 - 12, Jotta ilmaistaisiin, että tämä jakso joko testaa ja asettaa tai resetoi ja lukitsee kiikun singaalm BSSHBC yhteydessä, jotta synkronisoitaisiin järjestelmäprosessit.
v v · · V
21 93154 BSWRIT (Väyläkirjoitus)
Ollessaan tosi ilmaisee tämä signaali, että siirto on käskijältä kuuntelijalle. Kun tämä signaali on epätosi siirron yhteydessä, on käskijä pyytämässä tietoa kuuntelijalta. Kun tieto tulee saataville, syötetään se erillisenä siirtona.
BSMREF (Muistireferenssii
Ollessaan tosi ilmaisee tämä signaali, että osoitteiden etuosat sisältävät muistiosoitteen. Ollessaan epätosi ilmaisee tämä signaali, että osoitteen etuosat sisältävät kanavanumeron ja toimin-takoodm.
BSREDL (Punainen vasen)
Ollessaan tosi ilmaisee tämä signaali, että siihen liittyvässä siirretyssä tiedossa on virhe. Tätä signaalia käyttää muisti lu-kuvastauksena ilmaistakseen korjauskelvottoman virheen vasemman-puoleisimmassa palautetussa sanassa (jos kaksi sanaa palautetaan rinnakkain) tai yksittäisessä sanassa.
BSREDR (Punainen oikea)
Ollessaan tosi ilmaisee tämä signaali, että siihen liittyvässä siirretyssä tiedossa on virhe. Tätä signaalia käyttää muisti lu-kuvastauksena ilmaistakseen korjauskelvottoman sanan oikeanpuo-limmaisessa palautetussa sanassa (jos kaksi sanaa palautetaan rinnakkain).
BSLKNC (Lukitus; ei muisti Jaksoa) Tällä signaalilla on merkitys vain lukitun muistilukupyynnön aikana (BSLOCK tosi). Ollessaan tosi se käskee muistia estämään sen hetkisen pyydetyn lukuoperaation, kun se saman aikaisesti sallii ··· muut toiminnot, jotka liittyvät pyyntöön. Vastaukset pyyntöön, . .· · · BSACKR tai BSNAKR ovat samat, olipa BSLKNC tosi tai epätosi, ja lukituskiikkun asetus, tyhjennys ja testaus päämuistissa 10 - 12 suoritetaan. Muistimodulin jaksotus on estettynä; toista puoli-väylä jaksoa ei tapahdu, muisti ei mene varatuksi.
• · s · 93154 *> *» £a £m BSRINT (uudista keskeytys) Tämän signaalin lähettää tavallisesti CSS 3-5 (la sen voi joissakin tapauksissa lähettää SMF-20), kun on jälleen tilassa valmiina vastaanottamaan keskeytyksiä. Kun on vastattu kielteisesti yhteen tai useampaan aikaisempaan keskeytyspyyntoon, keskeytys (-ykset) on "pinottu" oheisohjaimiin 14 - 16. Kun havaitaan signaalin BSRINT muuttuminen todeksi, yrittävät nämä ohjaimet uudelleen lähettää keskeytyksiä CSS.-ille 3-5 (mistä voi olla seurauksena uusi NACK-vastaus).
On syytä havaita, että vastaanottavat ohjaimet 14 - 16 kohtelevat tätä signaalia asynkronisena, vaikka signaalin BSRINT lähettäjän täytyy olla synkronoituneena järjestelmäväylan 2 jaksoon, jotta estettäisiin enemmän kuin yhden ohjainlähteen oleminen aktiivisena kerrallaan järjestelmäväylällä 2 moniprosessorijärjestelmässä.
Signaalin BSRINT täytyy olla päällä vähintään 100 nanosekunttia Ja kummallista järjestelmän käytöstä voi olla seurauksena signaalin BSRINT takareunan muutosten "pörröisyydestä".
BSPWON (Väylävirta päällä) Tämä asynkroninen signaali on tavallisesti tosi, kun kaikki virtalähteet ovat säädeltyjä, ja sisälämpötila on sallittavissa toimintarajoissa. Tämä signaali menee epätodeksi, kun tapahtuu jar-jestelmähäiriö (esimerkiksi virranohjaushäirio, ylikuormitus, "punaisen tason" ylilämpötila, jne.).
Signaalin BSPWON muodostaa tavallisesti SMF 20 siitä tiedosta, jonka muodostaa virtajärjestelmä 22, mutta sitä voivat joissakin tapauksissa ohjata tietyt liikenneohjaimet 20-6 ja 20-8 simuloi- dakseen järjestelmän toipumista päälläolevalta isännältä. Virran . päällepanosiirtymän aikana signaalin BSPWON positiiviseksi nouse- #·« *** va reuna ilmaisee, että järjestelmän virta on noussut päälle ja tullut stabiiliksi, ja järjestelmän käynnistys voidaan suorittaa. Seuraten käynnistystä ilmaisee tasainen virtatila järjestelmän toimintatilojen stabiilia asetusta. Kun havaitaan virhe tai virran päältämenotila, putoaa BSPWON pois päältä, ja kaikkien oh-
MC
23 93154 jainten 14 - 16 täytyy lopettaa kaikki liikenne väylällä, suorittaa itsekäynnistys, jotta mahdollistettaisiin CSS:ien 3-5 tallettaa järjestelmätila- ja toipumistieto päämuisteihin 10 - 12 (muistin täytyy olla pyyhkiytymätön uudelleenkäynnistystilaa varten). Epätodeksi menevän signaalin BSPWON täytyy edeltää todellista tasavirran katkeamista vähintään 3.0 mill'sekunttia 3a muistinohjainten täytyy mennä suojattuun tilaan (väylä jakso ja ei hyväksytä) 2.5 - 3.0 mill:sekunttia sen jälkeen, kun vika on havaittu, jotta säilytettäisiin järjestelmän tilatieto.
BSACKR (ACK)
Kuuntelija signaloi isännälle, että se hyväksyy kyseisen siirron tekemällä tästä signaalista toden.
BSNAKR (NAK)
Kuuntelija signaloi isännälle, että se kieltäytyy kyseisestä siirrosta tekemällä tästä signaalista toden.
BSWAIT (WAIT)
Kuuntelija signaloi isännälle, että se väliaikaisesti kieltäytyy kyseisestä siirrosta tekemällä tästä signaalista toden.
BSDCNN (Tietojakso nyt)
Ollessaan tosi ilmaisee tämä signaali, että tietty isäntä on suorittamassa jarjestelmävävlän 2 siirtoa ja se on asettanut tietoa • ί Järjestelmäväylälle käytettäväksi tietyllä kuuntelijalla. Kun tä mä signaali on epätosi, on järjestelmäväylä 2 vapaa tai väylä jaksojen välissä.
BSMCLR (Väyläisännan tyhjennys) Tämä asynkroninen signaali on tavallisesti epätosi, ja siitä tulee tosi, kun havaitaan sellainen järjestelmätila, joka vaatii, että järjestelmän toiminta lopetetaan täydellisesti ja SMF 20 suorittaa 'pysäytys'- 'uudelleenkäynnistys' tai 'alkukäynnis-tys‘-toiminnot. Lähteet isäntätyhjennykseen saadaan tavallisesti virta-päälle-sekvenssistä ja ohjauspanelin tyhjennysnapista (molemmat tulevat SMF:Itä 20·, mutta ne voivat olla lähtöisin tie- >·*
• I
2 <4 93154 tyilta liikenneoh jänniltä, joilla on kyky suorittaa lataus niihin liittyvästä isännästä.
Kun BSMCLR on tosi, käynnistyvät kaikki yksiköt jarJestelmäväylällä 2. Lisäksi suorittavat yksiköt, jotka siihen pystyvät, omat QLT.-nsä. QLT.-n onnistunut suorittaminen ilmaistaan, kun SMF 20 vastaanottaa signaalin BSQLTA.
BSRESO (Vastauksen määrittelijä) Tämä signaali lähetetään yhdessä signaalin BSACKR kanssa ilmaisemaan pyytävälle väyläisännälle, että kuuntelija tunnistaa toimenpiteen herättämisen, ja se käyttäytyy vastaavasti. Kolme erityyppistä pyyntöä voi valita tämän vastauksen: o lukupyyntö, Jonka seurauksena voi olla kahden sanan toinen puo-liväyläjakso (minkä ilmaisee BSDBWD tosi); o kirjoituspyyntö, joka yrittää kirjoittaa tietosignaaleja BSDT16 - BSDT31 (minkä ilmaisee BSDBWD tosi); o lukupyyntö, joka yrittää lukita tai avata muistin jaksottamatta sitä (minkä ilmaisee BSLKNC tosi).
Järjestelmäväylän pyyntö- ja vastausohjauslogiikka 20-18 sisältää pääohJauslogiikan ohjauksen saamiseksi järJestelmäväylästä 2 SMF: lie 20 ja SMF-.n 20 komennon tai komentoon vastauksen lähettämiseksi Järjestelmäväylällä 2 kuuntelijayksikölle.
. Koska SMF:llä 20 on korkein prioriteetti Järjestelmavaylalle 2, niin jos SMF 20 pyytää pääsyä väylälle 2, annetaan sille seuraava jakso heti, kun sen hetkinen jakso on suoritettu. Logiikka 20-18 muodostaa signaalin MYDCNN, joka syötetään ohjaimiin 20-66, 20-62 ja 20-72 tiedon, osoitteen ja ohjaustiedon viemiseksi jarjestei-mäväylälle 2. Logiikka 20-18 lähettää myös väyläsignaalin BSDCNN järjestelmäväyläa 2 pitkin ilmaistakseen kaikille alijärjestelmille, että järjestelmäväylä 2 on "käytössä".
Logiikka 20-18 odottaa nyt yhtä lukuisista vastauksista järjes-telmäväylältä 2. Mahdolliset vastaukset ovat.· 1. Vastausta ei saada 3 us aikana.
25 93154 2. Saadaan odotusvastacs CBSWAIT).
3. Saadaan ei-kuittausta-vastaus (BSNAKR).
4. Lukitse-jakso (LKNC) kuitataan (BSLKNC) (BSACKR).
5. Kirjoitus (yhden sanan kirjoitus tai BSRESQ vastaanotettu) kuitataan (BSACKR).
6. Kirjoitus (BSRESQ:ta ei vastaanotettu ja kaksoissana) kuitataan (BSACKR).
7. Lukujakso kuitataan (BSACKR).
Logiikka 20-28 päättää tämä jär.jestelmäväylän 2 jakson ja pyytää uudelleen pääsyä järjestelmäväylälle 2, Jos vastaukseksi on saatu BSWAIT tai BSNAKR, tai jos vastaukseksi kaksoissanan kirjoitus-pyyntöön saatiin BSACKR.
Logiikka 20-18 sisältää kuuntelijaohjauslogiikan, joka aktivoidaan, kun odotetaan toista puoliväyläjaksoa vastauksena lukuko-mentoon, jonka 3MF 20 on lähettänyt päämuisteille 10 - 12, CSS:ille 3-5 tai oheislaiteohjaimille 14 - 16. Kuuntelijaoh-jauslogiikka aktivoidaan myös silloin, kun väylä jakso sisältää SMF:n kanavanumeron heksadesimaalinen OF. SMF 20 hyväksyy toisen puoliväyläjakson, jos virheitä ei ole, ja kuittausvastaus BSACKR lähetetään järjestelmäväylällä 2 isännälle.
Jos toinen puoliväyläjakso hyväksytään, niin signaalit moodire-kisteristä ohjaavat ulostulorekisterm 20-34 kasvattamista tai \ f pienentämistä riippuen niiden tietosanojen lukumäärästä, joita ollaan siirtämässä, kuten väyläohjaussignaali BSDBWD ilmaisee.
SMF 20 hyväksyy pyytämättömän komennon, jos kanavanumero on heksadesimaalinen OF, pariteettivirheitä ei ole, kyseessä ei ole toinen puoliväyläJakso (BSSHBC epätosi), väyläosoitesignaalit sisältävät toimmtokoodin ja kanavanumeron (BSMREF epätosi) ja toi-mintokoodi on SMF:n 20 sallima. SMF 20 vastaa järjestelmäväylää 2 pitkin kuittaussignaalilla BSACKR, ei-kuittausta-signaalilla BS NAKR tai se ei välitä komennosta, jos pariteetti on väärin tai toimmtokoodi on laiton. 1 · « • - 26 93154 SMF 20 voi lähettää komennon lukeakseen päamuistm 10 - 12 paikan Ja lähettää tämän paikan sisällön toiselle alijärjestelmälle, tyypillisesti CSS:ille 3 tai 5. Tässä tapauksessa toista puoli-väylä jaksoa ei osoiteta SMF:lie 20. Päämuisti 10 - 12 lähettää kuittaussignaalin BSACKR järjestelmaväylälle 2 ja sellaisen toisen puoliväyläjakson komennon järjestelmaväylälle 2, jolla on päämääräalijärjestelmän kanavanumero. Koska SMF 20 ei vastaanota toista puoliväyläjaksoa, sen täytyy lopettaa komento.
Järjestelmäväylän jaksonloppulogiikka 20-19 vastaanottaa kuittaussignaalin BSACKR. Mikroprosessori 20-2 muodostaa osoitesig-naalit, jotka osoitedekooderit 20-4 dekoodaavat muodostaakseen signaalin CKMD02. Lisäksi mikroprosessori 20-2 muodostaa tieto-signaalin D00 tietoväylälle 20-52. Signaalit BSACKR, CKMD02 ja D00 resetoivat SMF:n 20 jakso-päällä-signaalin SMFCLY, joka syötetään järjestelmäajastimeen 20-32 resetoimaan aikalaukaisut, Jolloin lopetataan komento. Normaalin toiminnan aikana aikalaukaisut verifioivat, että odotettu toisen puoliväyläjakson komento on vastaanotettu SMF:ssä 20 edeltämäärätyssä ajassa. Jos komentoa ei saada edeltämäärätyssä ajassa, saa aikalaukaisusignaali aikaan sen, että SMF 20 toistaa muistinlukukomennon.
ADI 33 -liityntä kytkee liikenneohjaimen 20-6 B-kanavan apulaitteeseen 32. Tämä on standardinmukainen EIA RS-232C tyyppi Z liityntä, jonka tiedonsiirtonopeus on 1200 baudia. Liityntäsignaalit ί ovat tyypillisesti lähetä tietoa, vastaanota tietoa, tietojoukko valmis ja lähetyspyyntö.
CAI 31 -liityntä kytkee liikenneohjaimen 20-8 kanavan A konsoli adapteriin 30. Tämä liityntä voi olla RS232C asynkroninen liityntä RS 422 asynkronisella liitynnällä. RS 232C liityntäsignaalit ovat lähetä tietoa, vastaanota tietoa, tyhjennä lähetystä varten ja tietojoukko valmis. RS 422 liityntäsignaalit ovat lähetä tietoa, vastaanota tietoa ja tietovirran ohjaus.
Liityntä RMO 37 kytkee liikenneohjaimen 20-6 kanavan A etäiskon-soliin 42 · 1 • « 27 93154 RMO 37 on liityntä moderniin, kuten kuvan l selityksessä on esitetty .
Liityntä DTI 29 kytkee liikenneohjaimen 20-8 kanavan B ja sovittaa yhteen liitynnän CAI 31.
Liikenneohjaimet 20-6 ja 20-8 ovat Zilog Z80 SIO/O sarja-sisään-tulo/ulostulo-ohjaimia, jotka on kuvattu edellämainitussa kirjassa "Zilog Gold Book".
Liikenneohjaimet 20-6 ja 20-8 keskeyttävät mikroprosessorin 20-2 yhteistä keskeytysimjaa pitkin. Mikroprosessori 20-2 vastaa keskeytykseen lähettämällä signaalit MI ja IORQ sekä signaalit A14 ja AI5. Keskeyttävä ohjain 20-6 tai 20-8 vastaa lähettämällä tilansa tietoväylällä 20-58. Mikroprosessori 20-2 haarautuu sitten ohjelmistorutiinun, joka riippuu tilasta, käsitelläkseen toiminnon. Tyypillisiä toimintoja, joita ohjelmisto suorittaa vastaamalla liikenneohjännien 20-6 ja 20-8 tilasignaaleihin ovat lähetä puskuri tyhjä, laajennettu tilavaihto, saatavissaolevan merkin vastaanotto ja erityinen vastaanottotila.
Latausmoodi
Kuva 3 esittää järjestelmäväyläliitännän 2-10A lohkokaavion. Komennot järjestelmäväylälta 2 syötetään FIFO-rekistenin 2-34 vas-- * * taanottimien 2-30 kautta. Eri komentojen formatti on esitetty kuvissa 5A - 5E. Komennot sisältävät kanavanumeron, joka määrittelee komennon määränpääyksikön, ja toimintakoodin, joka määrittelee sen toiminnon, jonka vastaanottava yksikkö suorittaa.
FIFO-ohjain 2-33 vastaanottaa määritetyt komentosignaalit järjes-telmäväylältä 2 vastaanottimien 2-30 kautta. Määritetyt komento-signaalit sallivat FIFO-ohjaimen 2-33, jotta se lataa tietyt komennot FIFO:on 2-34.
Jos kuvan 5C komennolla SMF.-stä päämuistiin on kanavanumero hek-sadesimaalinen 00, niin FIFO-ohjaus 2-33 vastaa tietosignaaleihin 4 · t 28 93154 0-9 muodostaakseen signaalin komennon lataamiseksi FIFO:on. FIFO-ohjaus on myös ehdollistettu vastaanottamaan toisen puoliväylä-jakson.
FIFO-ohjain 2-33 vastaa komentoon 3HBC:ltä CPU:lle kanavanumerol-la 00, jonka määrittävät osoitesignaalit 8-17, ladaten päämuistm sisällön FIFO:on 2-34 seutaavaa talletusta varten ohjausmuistiin 3-2 kuvassa 4.
PäätyhJennyssignaali BSMCLR syötetään ohjauslogiikkoihin CNTL 0 2-15 ja CNTL 1 2-15 muodostamaan paasynkronointisignaalit POMSYN ja P1MSYN, vastaavasti, C33:n 3 normaalin toiminnan ohjaamiseksi. Latausmoodin muodostaa 3MF 20, joka lähettää latauskomennon, joka sisältää kanavanumeron ja toimintakoodin. Ohjauslogiikka CNTL 0 2-15 sallitaan kanavanumerolla heksadesimaalinen 00. Ohjauslo-giikka CNTL 1 2-25 sallitaan kanavanumerobiteillä heksadesimaalinen 01. Samanlainen ohjaulogiikka järjestelmäväyläliitynnällä 2-10B vastaa kanavanumeroihin heksadesimaalinen 02 ja 03.
CNTL 0 2-15 vastaa latauskomennon toimintakoodiin heksadesimaalinen 0D muodostaen signaalin P0CSLD, jos kanavanumero heksadesimaalinen 00 on määritelty. CNTL 1 2-25 vastaa toimintakoodiin heksadesimaalinen 0D muodostaen signaalin P1CSLD, Jos kanavanumero heksadesimaalinen 01 on määritelty.
Samalla tavalla vastaavat CNTL 0 2-15 ja CNTL 1 2-25 omiin kana-vanumeroihinsa ja toimintakoodiin heksadesimaalinen 11, joka määrittelee lataa-ohjausmuistiosoitelaskuri-toiminnan, muodostaen signaalit P0LADD ja P0LSYN tai P1LADD ja P1LSYN.
Lataa-ohjausmuistitiedon siirto-operaation aikana talletetaan tieto päämuistilta 10 - 12 SMF:n sisäiseen tietorekisteriin (PO) 2-12, jos latauskomennot määrittelevät kanavanumeron heksadesimaalinen 00. Samalla tavalla lataa-ohjausmuistioperaatiotieto päämuistilta 10 - 12 talletetaan SMF:n tietokeskeytysrekisteriin 2-22, jos latauskomennot määrittelevät kanavanumeron heksadesimaalinen 01. Rekisterit 2-12 ja 2-22 ladataan järjestelmäväylältä • 29 93154 rekistereiden 2-30 3a FIFO-.n 2-34 kautta.
Oirerekisteri 2-13 tallettaa tiedon, joka on saatu portilta 0, ja oirerekisten 2-23 tallettaa tiedon, joka on saatu portilta l. Oirerekisteriin 2-13 talletettu signaali POPRES ilmaisee, että CPUO on järjestelmässä, signaali POLERR ilmaisee, että on tapahtunut ohjausmuistin latausvirhe, ja signaali POCSBY ilmaisee, että latausoperaatiota ei suoritettu loppuun. Oirerekisteriin 2-23 talletetut signaalit P1PRE3, P1LERR ja P1CSBY ilmaisevat nämä tapaukset CPU1:lie 6.
Oirerekisterin lukukomento, jolla on toimintakoodi heksadesimaa-linen 00, saa aikaan sen, että CNTL 0 2-15 muodostaa signaalin POSSYE kanavanumerolle heksadesimaalinen 00, ja CNTL 1 2-25 muodostaa signaalin PlSSYE kanavanumerolle heksadesimaalinen 01. Oi-rerekisterin 2-13 sisältö, kun se on sallittu signaalilla POSSYE, viedään jarjestelmäväylälle 2 rekisterin 2-14, tietoulostulore-kisterin 2-ll ja ohjainten 2-32 kautta.
Samalla tavalla viedään oirerekistenn 2-23 sisältö järjestelmä-väylälle 2 rekisterin 2-24, tietoulostulorekisterin 2-21 ja ohjainten 2-32 kautta.
Oirerekisteri 2-13 tallettaa laitteiston revisionumeron, joka ilmaisee CSS:n 3 identiteetin. Se ladataan logiikasta 2-16. Lait-: teiston revisionumeroa käytetään latausoperaation aikana valitse maan valmisohjelmisto, joka on ladataan kuvan 4 ohjausmuistiin 3-2. On syytä huomata, että vain portin 0 oirerekisteri 2-13 tallettaa laitteiston revisionumeron. Jos laitteiston revisionumeroa ei lueta portilta 0, ei porttia 1 käytetä ja valmisohjelmiston lataus CSS:Itä 3 keskeytetään.
SMF:n tietokeskeytysrekisterit 2-12 ja 2-22 muodostavat ulostulon, kun ohjauslogukka CNTL 0 2-15 vastaanottaa komennon, jolla on kanavanumero heksadesimaalinen 00 ja toimintakoodi heksadesimaalinen 06, muodostaen signaalin CN0. CNTL 1 2-25 vastaanottaa kanavanumeron heksadesimaalinen 01 ja toimintakoodin heksadesi- > ♦ « 30 93154 maalinen 06 muodostaen signaalin CNl. Signaali CNO sallii rekisterin 2-12 ja signaali CNl sallii rekisterin 2-22. Latausmoodm aikana oletustilanne on, että signaali CNO tai CNl on sallittu, jollei SMF 20 lähetä toimintakoodia heksadesimaalmen 00. Ohjaus-muistin latausmoodin aikana tieto ladataan 32-bitin rekistereihin 2-12 tai 2-22 4 väyläiakson aikana, jotta siirrettäisiin 104 tie-tobittiä kuvan 4 ohjausmuistiin 4. Jokainen jakso muodostaa signaalin P0LSYN tai P1LSYN.
SMF 20 lähettää lukukomennon aktiiviselle portille 0 tai 1 toi-mintakoodilla heksadesimaalmen 00 lukeakseen oirerekistereiden 2-13 tai 2-23, tässä järjestyksessä.
Signaali P0SSYE tai PlSSYE sallii valitun oirerekisterin 2-13 tai 2-23 ulostulon asettaa sisällön Järjestelmäväylälle rekisterin 2-14 tai 2-24, tietoulostulorekisterm 2-11 tai 2-21 ja ohjainten 2-32 kautta.
Kuva 4 on lohkokaavio CSS:stä 3, joka on kytketty Järjestelmäväy-län liityntään 2-10A portilla 0 ja 1. Portti 0 toimii kuvan 1 CPU A: n 4 CPUOm 4-2 ja VMMUO 4-4 kanesa. Portti 1 toimii CPUlBm 6 CPUl.-n 6-2 ja VMMUlm 6-4. CSS 5 toimii samalla tavalla porttien 2 ja 3 kautta.
Ohjausmuisti 3-2 tallettaa valmisohjelmiston CPUOn 4-2 ja VMMUO:n • : 4-4 toiminnan ohjaamiseksi; sekä CPUl:n 6-2 ja VMMUlm 6-4 toi minnan Ja niihin liittyvien rekistereiden ja logiikan ohjaamiseksi. Ohjausmuisti 3-2 tallettaa 16K sanoja 104 bittiä kukin.
Osoitelaskuri 3-4 muodostaa osoitesignaalit, jotka valitsevat ne ohjausmuistin 3-2 paikat, joihin ohjausmuistitieto kirjoitetaan. Latausrekisteri 0 4-14 on kytketty rekisteriin PO 2-14, kuva 3, porttiin 0 vastaanottamaan aloitusohjausmuistiosoite ja ohjaus-muistitietosanat, jotka kirjoitetaan ohjausmuistiin 3-2 paikkoihin, jotka määrittää laskuri 3-4, kun latauskomento sisältää ka-navanumeron heksadesimaalinen 00. Samalla tavalla on latausrekisteri 1 6-14 kytketty rekisteriin Pl 2-24, kuva 3, porttiin 1 vas- 31 93154 taanottamaan aloitusohjausmuistiosoite ja ohjausmuistitietosanat, jotka kirjoitetaan ohjausmuistiin 3-2 paikkoihin, jotka määrittää laskuri 3-4, kun latauskomento sisältää numeron heksadesimaalinen 01.
Ajoitusgeneraattori 3-8 muodostaa ajoitussignaa1it ja ohjausmuis-tin latausohjaln 3-6 muodostaa ohjaussignaalit, jotka yhdessä ajoitussignaalien kanssa ohjaavat latausoperaatiota. Ajoitusgene-raatton 3-8 vastaa myös signaaleihin POMSYN ja P1MSYM muodostaen aJoitusignaalit ohjatakseen normaaleja toimintoja.
Pariteetti L 3-18 muodostaa latausvirhesignaalin PXLDER lataus operaation aikana, jos ohjausmulstisanoissa, jotka on syötetty rekisteriltä 0 4-14 tai rekisteriltä 1 6-14, on pariteetti-virhe .
Pariteettivirhelogiikka 3-20 muodostaa pariteettivirhesignaalin PXVFER ohjausmuistin varmistuslatausoperaation aikana, jos joku signaaleista, jotka on vastaanotettu pariteettitarkituspiireiltä 3-12, 3-14, 3-16, CPU 0 4-2, VMMU 0 4-4, CPU 1 6-2 ja VMMU 1 6-4, osoittaa pariteettivirhettä muodostamalla signaalit G, M, A, CO, VO; tai signaalit G, M, A, Cl, ja Vl, vastaavasti, varmistuslatausoperaation aikana.
Normaalin toiminnan aikana osoitetaan ohjausmuistia 3-2 osoitere-kisterin 0 4-6 sisällöllä tai osoiterekisterin 1 6-6 sisällöllä. Rekisterit 4-6 ja 6-6 ladataan prosessoreilta CPOO 4-2 Ja CPU1 6-2, tässä järjestykessä. Lataus- ja varmistusoperaation aikana osoitetaan ohjausmuistia 3-2 laskurin 3-4 sisällöllä. Sekä normaalin että varmistusoperaation aikana ohjausmuistin 3-2 osoitettu paikka ladataan rekisteriin C 3-10 ja joko rekisteriin PO 4-12 tai rekisteriin P1 6-12.
CPUO 4-2, VHMUO 4-4, CPU 1 6-2 ja VMMU 1 6-4 vastaanottavat oh-jausmuistisignaalit rekisteristä C 3-10. CPUO 4-2 vastaanottaa ohJausmuistisignaalit rekisteristä 4-12 ja CPU 1 6-2 vastaanottaa ohjausmuistisignaalit rekisteristä 6-12.
• · w 93154 32 CPUO 4-2 muodostaa signaalin CO 3a CMMUO 4-4 signaalin VO. Signaalit CO ja VO syötetään panteettivirhelogiikkaan 3-20. Signaalit CO ja VO ovat tuloksenaolevat pariteetit niistä ohjaus-muistibiteista, jotka vastaavat yksiköt ovat vastaanottaneet.
Samalla tavalla muodostaa CPU1 6-2 signaalin Cl ja VMMU 6-4 signaalin VI. Signaalit Cl ja Vl syötetään pariteettivirhelogiikalle 3-20. Signaalit Cl ja Vl ovat tuloksenaolevat niiden ohjausmuis-tibittien pariteetit, jotka on vastaanotettu kyseisillä yksiköillä .
Rekisterit 3-10, 4-12 ja 6-12 ladataan kellosignaalilla PXADLA. Rekistereiden 4-12 ja 6-12 ulostulot ovat saatavissa aikoina P0TMC4 ja P1TCM4, tässä järjestyksessä. Rekisterin 3-10 ulostulo on saatavissa, kun se on ladattu. Signaali PXADLA on käytettävissä aikoina PXTHE2 ja PXTME4. Rekisterit 4-12 ja 6-12 ladataan "2 ajan" etureunasta CPU:lle 62- ja VMMU:lle 6-4 sekä "4 ajan" etu-reunasta CPUO:1le 4-2 ja CMMUO:lie 4-4, Ja ne ovat köytettävissä "2 ajan" takareunasta CPUl:lle 6-2 ja VMMU:lle 6-4, sekä "4 ajan" takareunasta CPUO:lie 4-2 ja VMMU:lie 4-4.
Normaalin toiminnan aikana tiedonulostulorekisten F0 4-8 ja tie-donsisaäntulorekisteri TO 4-10 kytkevät CPU0:n 4-2 ja VMMU0:n 4-4 järjestelmäväyialiityntaän 2-10A portin 0 kautta.
• 1 ♦ < ·
Samalla tavalla kytkevät tiedonulostulorekisten F1 6-8 ja tie-donsisääntulorekisten Tl 6-10 CPUl:n ja VMMUl-.n järjestelmävay-laliitynnälle 2-10A portin 1 kautta.
Jos latauskomento sisältää kanavanumeron heksadesimaalinen 00, niin CNTL 0 muodostaa signaalin P0LSYN, kuva 3, ja tämä syötetään ajoitusgeneraattorille 3-8, joka ottaa vastaan vapaasti käyvän kellosignaalin CLK ja muodostaa signaalien sekvenssin, Joihin kuuluvat kellosignaalit CST1 - CST5.
Signaalit P0CSLD tai P1CSLD syötetään logiikkaan 3-6 muodostamaan 33 93154 signaali PXCSLD. Signaali PXCSLD sallii molemmat rekisterit 4-14 ja 6-14. Signaali POCSLD muodostaa myös signaalin POTOCS salliakseen rekisterin 6-14 ulostulon. Signaali P1CSLD muodostaa signaalin P1TOCS salliakseen rekisterin 6-14 ulostulon. Kellosignaali CST1 kellottaa aloitusosoitteen ja ohjausmuistitietosanat rekistereihin 4-14 ja 6-14. PXCSLD muodostaa myös kellosignaalit CSACLK ja CST5.
Signaalit POLADD ja P1LADD syötetään latausohjaukseen 3-6 muodostamaan latausosoitesignaali PXLADD aikana OSTI, jos signaali PXCSLD on asetettu. Laskuri 3-4 ladataan signaalilla PXLADD ja sitä lisätään kellosignaalilla CSACLK. Kirjoitussallintasignaalit CSWl - CSW4 muodostetaan peräkkäisesti jokaisena aikana CST4 onnistuneen kaksoissanasurron jälkeen päämuistista 10 - 12. Signaalit muodostaa sisäinen laskuri, joka etenee aikana CST5 kello-signaalilla CSACLK.
Latausoperaatio on toteutettu seuraavalla tavalla. Aluksi suoritetaan loppuun SMF:n 20 muodostama järjestelmän tyhjennyssignaali BSMCLR, joka muodostaa pääsynkronointisignaalit POMSYM ja P1MSYM järjestelmän tyhjennysoperaation aikana, ja estää nämä signaalit, kun järjestelmän tyhjennysoperaatio on suoritettu. Tämä estää CPUO:N 4-2 ja VMMUOm 4-4 sekä CPUl:n 6-2 Ja VMMUl:n 6-4 toiminnan. Sitten olettaen, että portti 0 on käytettävissä, SMF 20 muodostaa ohjausmuistmlatauskomennon, jolla on kanavanumero heksa-* * desimaalinen 00 ja toimintakoodi heksadesimaalinen 0D. Järjestel- mäväylän liityntä 2-10A vastaa heksadesimaaliseen kanavanumeroon ja toimintakoodiin muodostaen ohjausmuistin lataussignaalin POCSLD, joka ehdollistaa portin 0 logiikan. Lataussignaalin PXCSLD sekä lataus- ja tarkistussignaalin PXCSLV muodostaa puolestaan latausohjaus 3-6.
Sen jälkeen SMF 20 lähettää komennon, jolla on kanavanumero heksadesimaalinen 00, toimintakoodi heksadesimaalinen li ja ohjaus-muistin aloitusosoite tyypillisesti heksadesimaalinen 0000. Toi-mintokoodisignaalit syötetään CNTL:lle 0 2-15 muodostamaan signaalit POLADD ja P0L3YN. Osoite talletetaan laskuriin 3-4 rekis- • ♦ · 34 93154 terin 4- 14, rekisterin 2-14, rekisterin 2-12, FIFO:n 2-34, vastaanottimien 2-30 ja järjestelmaväylan 2 kautta.
SMF 20 lähettää sitten sarjan lukukomentoja päämuistiin 10 - 12 portin 0 kautta kanavanumerolla heksadesimaalmen 00 aloittavana alijärjestelmänä. Lukukomento sisältää päämuistin 10 - 12 osoite-paikan, johon on talletettu ohjausmuistm 3-2 tiedon kaksoissana.
Päämuisti 10 - 12 lähtettää toisen puoliväyläjakson komennon, jossa on kanavanumero heksadesimaalmen 00 osoitekentässä ja 32 bittiä tietokentässä. Tiedon vastaanottaa rekisteri 4-14 rekisterin 2-14, rekisterin 2-12, FIFOrn 2-34, vastaanottimien 2-30 ja järjestelmäväylän 2 kautta. Laskuri 3-4 syöttää sen paikan osoitteen ohjausmuistissa, joka tulee tallettamaan kaksoissa-nan. Laskuria 3-4 lisätään yhdellä joka kerta, kun kaksoissana vastaanotetaan rekisterille 4-14. Laskuri 3-4 muodostaa kirjoi-tussallintasignaalin CSWE1 ensimmäiselle kaksoissanalle, kirjoi-tussallintasignaalin CSWE2 toiselle kaksoissanalle, kirjoitussal-lintasignaalin CSWE3 kolmannelle kaksoissanalle, ja kirjoitussal-lintasignaalin CSWE4 neljännelle kaksoissanalle.
Ensimmäinen kaksoissana talletetaan ohjausmuistin 3-2 bittipaikkoihin 00-31, toinen kaksoissana talletetaan bittipaikkoihin 32-63, kolmas kaksoissana talletetaan bittipaikkoihin 64-95, ja neljännen kaksoissanan osat talletetaan bittipaikkoihin 96-103. Jokainen 104-bitin sana sisältää pariteettibitin, joka on talletettu ohjausmuistiin 3-2. SMF 20 lähettää riittävän määrän päämuistin 10 - 12 lukukomentoja ohjausmuistin 3-2 lataamiseksi tarvittavilla ohjausmuistisanoilla.
Tarkistusmoodi Päätyhjennyssignaali BSMCLR esti aikaisemmin signaalien P0MSYN ja P1MSYN jaksottelun, jolloin se esti CPU0:n 4-2, VMMU0:n 4-4, CPUlm 6-2 ja VMMUlm 6-4 toiminnan. Kuitenkin signaalit POLSYN ja P1LSYN syötettyinä ohjauslogiikalle 3-6 aktivoivat latausmoo-disignaalit CST1 ja CST4 ja CST5.
35 93154
Kun vaadittu määrä kaksoissanoJa on lähetetty päämuistilta 10 -12 SMF:n 20 muistinlukukomennon ohjauksen alaisuudessa, muodostaa SMF 20 latauksen resetointikomennon, jolla on toimmtakoodi heksadesimaalinen OF. Tämä resetoi signaalin PXCSLD, koska signaali POCSLD on resetoitu ohjauksessa 0 2-15. Lataus- ja tarkis-tussignaali PXCSLV pysyy kuitenkin asetettuna. Signaali PXCSLV asetettiin latausoperaation alussa latausohjauksella 3-6. kun jompi kumpi signaaleista POCSLD tai P1CSLD ohjaukselta 0 2-1F tai ohjaukselta 1 2-25 asetettiin.
Kun lataussignaali PXCSLD resetoidaan tarkistussignaali PXCSLV säilyy asetettuna. SMF 20 muodostaa portti-päällä-komentotoimm-takoodin heksadesimaalinen OB muodostaakseen signaalit POMSYC tai P1MYN CNTL:ssä 0 2-15 tai CNTL:ssä 1 2-25, tässä järjestyksessä. Nämä signaalit syötettyinä ajoitusgeneraattoriin 3-8 aloittavat ajoitusketjun, joka sisältää ajoitussignaalit POTM4 ja P1TM4, ja sen jälkeen osoitelaskuri 3-14 resetoidaan arvoon heksadesimaali-nen 000 laskurityhJennyssignaalilla PXACLR latausohjaukselta 3-6, kun ensimmäisen kerran saadaan signaalit P0MSYN tai PlMSYN. Tästä syntyy signaali P0CSVF tai signaali PlCSVF lopettamaan osoitelas-kurin 3-4 resetointioperaation, kun signaali PXACLR on resetoitu ja kellosignaali CSACLR alkaa jaksotella. Tarkistusoperaation aikana kellosignaalin CSACLK aktivoidaan joka kellosignaalilla lisäämään laskuria 3-4 aikana P0TM4 tarkistussignaalilla PXCSLV, kun lataussignaali PXCSLD on resetoitu.
Tarkistusmoodi jatkuu, kunnes osoitelaskuri 3-4 muodostaa signaalin CSDONE, joka ilmaisee, että osoitelaskuri 3-4 en lukenut ch-Jausmuistm 3-2 Jokaisen paikan ja tarkistanut jokaisen sanan pariteetin. Virhesignaali PXVFER muodostetaan, jos pariteettivirhe havaitaan. Tämä aiheuttaa sen, että varattusignaalit P0CB3Y ja P1CBSY jatkavat sen ilmaisemista, että portti on varattu, ja ne pysyvät talletettuina oirerekisterissä 2-13 tai 2-23.
SMF odottaa 10 miliisekunttia, jotta tarkistusoperaatio saadaan suoritetuksi loppuun, ja lähettää sitten komennon oirerekisterin 2-13 tai 2-23 lukemiseksi. Komento sisältää toimintakoodm heksa- 3 6 93154 desimaalinen 00. Jos pariteettivirheitä ei ollut, resetoituu va-rausbitti osoitetussa oirerekisterissa, ja normaali toiminta jatkuu .
Tarkistusoperaatio on suoritettu loppuun, kun signaali CSDONE muodostaa ohjausmuistm resetomtisignaaim POCSRT tai P1CSRT kellosignaalilla P0TM4 siitä riippuen, oliko valittu portti 1 vai 2. Resetointisignaali POCSRT tai PlCSRT resetoi tarkistussignaa-lln PXCSLV sekä signaalit POCSVF tai P1CSVF ja POCSBY tai P1CSBY.
Jos SMF 20 havaitsee, että varausbitti on yhä asetettu, kun oire-rekisteri on luettu, niin seurataan vastaavaa kuvan 6 valmisoh-jelmistosekvenssiä, eli voidaan yrittää uudestaan samaa porttia; tai yritetään toista porttia CSS:ään.
Komentoformatit
Kuvat 5A - 5E esittävät niiden eri komentojen formatit, joita käytetään edullisessa toteutuksessa.
Kuva 5A esittää portinlukukomennon. Määränpäänä olevan CPU:n ka-navanumero määritellään osoiteväylän 2-6 bittipaikoissa 8-17. Toimintakoodi määritellään osoiteväylän 2-6 bittipaikoissa 18-23. SMF:n 20 kanavanumero, pyytävä alijärjestelmä, määritellään tietoväylän 2-4 bittipaikoissa 0-9. Ohjausväylän 2-2 signaalit BSYE-LO ja BSMREF arvoilla "1" ja "0", tässä järjestyksessä, ilmaise- • · : vat, että kyseessä on SMF:n 20 muodostama komento. Signaali B5DBWD ilmaisee, että kolmekymmentäkaksi bittiä tietoa, kaksois-sana, on tietoväylällä 2-4. Signaali BSDBPL ilmaisee, että kyseinen kaksoissana on tämän komennon viimeinen tietosana. Tämän komennon käyttö oirerekisterin lukukomentona on esitetty kuvassa 7. CPU:n kanavanumero on heksadesimaalmen 00, joka osoittaa porttia 0. Toimintakoodi on heksadesimaalinen 00, joka aloittaa oirere-kisterin lukuoperaation. SMF-.n kanavanumero heksadesimaalinen OF (paikalla heksadesimaalinen 03C0) on sen oirerekisterin sisällön määränpää, joka lähetetään toisen puoliväyläjakson komentona (SHBC) SMF:lie 20. SMF:n kanavanumero, heksadesimaalinen OF, on sisällytetty osoiteväylän 2-6 bittipaikkoihin 8-17, ja portin 0 37 93154 oirerekisterin sisältö on tietoväylän 2-4 bittipaikoissa 0-31. Komentoväylän 2-2 signaalit BSWRIT määrittelevät väyläkirjoituso-peraation ja BSSHBC määrittää, että tama on vastaus pyyntöön (toinen puoliväyläjakso ) .
Kuva 5B esittää portinkirjoituskomennon. Lukuisat komennoista, jotka on esitetty kuvan 7 ajoituskaaviossa, ovat kuvan 5B forma-tissa. Latausmoodikomento, toimintakoodi heksadesimaalinen OD, sisältää tietokentän heksadesimaalinen 0000 0000. Osoitelaskurin latauskomento, toimintakoodi heksadesimaalinen 11, sisältää tietokentän, joka tallettaa sen ohjausmuistin 3-2 aloituspaikan, johon ensimmäinen 104-bitin ohjausmuistisana on kirjoitettu. Osoi-telaskuriin 3-4 ladataan yleensä heksadesimaalinen 0000. Jos pää-muistilla 10 - 12 kuitenkin on paristovarmennus, voi aloitusosoi-te vaihdella. Tämä sallii sen, että järjestelmä voi palauttaa oh-jausmuistiin vain yhden sivun päämuistista 10 - 12. Latausmoodin resetointikomento, toimintakoodi heksadesimaalinen OF, sisältää tietokentän heksadesimaalinen 0000 0000. Portin päällepanokomen-to, toimintakoodi heksadesimaalinen 0B, sisältää tietokentän heksadesimaalinen 0000 0000.
Signaalit BSMREF ja BSYELO arvoilla "0" Ja "1", tässä järjestyksessä, ilmaisevat, että kyseessä on SMF-.n 20 muodostama komento. Signaali BSWRIT arvolla "1" ilmaisee väylän kirjoituskomentoa.
f: Kuva 5C esittää formatin komennolle SMF:ltä päämuistiin ja toisen puoliväyläjakson vastauksen tähän komentoon. 32-bitin osoiteväy-län 2-6 kenttä 0-23, A-H tallettaa päämuistin 10 - 12 osoitepai-kan. Tietoväylän 2-4 bitit 0-9 tallettavat päämääräänjärjestel-män kanavanumeron. Komentoväylän 2-2 signaali BSMREF ilmaisee muistireferenssikomentoa. Toisen puoliväyläjakson komento aloitetaan päämuistissa 10 - 12. Tietoväylän 2-4 bitit 0-31 sisältävät osoitetun paikan sisällön. Osoiteväylän 2-6 bitit 8-17 sisältävät määränpää-CPU:n kanavanumeron. Komentoväylän 2-2 signaalit BSMREF ja BSSHBC arvoilla "0" ja "1", tässä järjestyksessä, ilmaisevat, että tämän komennon muodostanut päärouisti 10-14 vastauksena muistipyyntökomentoon.
··> • · 38 93154
Kuva 5D esittää I/O-ulostulokomennon formatin, joka sisältää I/O-laitteen kanavanumeron, tässä tapauksessa kiintolevyohjain tai levykeasemaohjain, ja toimintakoodm. Tietoväylän 2-4 bitit sisältävät tiedon paikan levyllä. Tällä komennolla on kaksi format-tia, konfiguraatio A forraatti, jonka toimintakoodi on heksadesi-maalinen 11, ja konfiguraatio B formatti, jonka toimintakoodi on heksadesimaalmen 13.
Konfiguraation A tietoväylän 2-4 bitit sisältävät sylinterinume-ron, jos laite on kovalevy, tai sylinteri- ja uranumerot, jos laite on levyke.
Konfiguraation B tietoväylän 2-4 bitit sisältävät sektori- ja uranumerot kovalevylle, tai sektorinumeron ja tavutiheyden levykkeelle.
I/O-ulostulokomento, jolla on toimintakoodi heksadesimaalinen 07, ilmaisee tietoväylän 2-4 biteillä, onko kyseessä etsintä- vai automaattinen etsintäoperaatio. Automaattinen etsintä kutsuu ensin etsintää ja sitten lukua.
Komentoväylän 2-2 signaali BSWRIT ilmaisee väylän kirjoitusoperaation .
• Kuva 5E esittää kahden jakson sisääntulo/ulostulon latausulostu-lokomentoa (IOLD). Ensimmäistä jaksoa varten osoiteväylän 2-6 bitit A-H, 0-7, tallettavat 16 enitenmerkitsevää osoitebittiä ja tietoväylän 2-4 bitit 0-15 tallettavat 16 vähitenmerkisevää osoitebittiä. Enitenmerkitsevät ja vähitenmerkitsevät osoitebitit ilmaisevat sen aloitusosoitteen päämuistissa 10 - 12, joka tallettaa ensimmäisen tietotavun, joka siirretään levyltä päämuistiin.
Toista jaksoa varten tietoväylän 2-4 bitit tallettavat alueen, eli niiden tavujen kokonaismäärän, jotka päämuisti 10 - 14 vastaanottaa levyltä.
t · j · 3 9 93154
Toimmtakoodi heksadesimaalinen 09 määrittää ensimmäisen latscn IOLD-ulostulokomennosta ja toimmtakoodi heksadesimaalinen OD määrittää toisen jakson IOLD-ulostulokomennosta. Myös I/O-laitteen kanavanumero määritetään. Komentoväylän 2-2 signaali BSWRIT määrittää väyläkinjoituskomennon.
Kuva 6 esittää sen kiinteänohjelmiston lohkokaavion, joka lataa ohjausmuistm 3-2 OSS:iltä 3 - 5. Ohjausmuistm kunteaohjelmisto on talletettu koko kiinteään levyyn, vaihdettavaan levyyn tai levykkeelle, ja se siirretään SMF-.n 20 ohjauksen alaisuudessa päa-muistiin 10 - 12. Jos virheitä ei havaittu päämuistiin siirron jälkeen, niin ohjausmuistin kiinteäohjelmisto siirretään ohjaus-muistiin 3-2 SMF:n 20 ohjauksessa. Jos molemmat CS3:t 3 ja 5 vaativat saman kiinteäohjelmistolatauksen, niin molemmat ladataan ensin, Ja sitten molemmat suorittavat kelpoisuustarkistuksen vastaanotettuaan oraan portinpäällepanokoraentonsa. Jos molemmilla CSSzillä 3 Ja 5 ei ole samaa kiinteäohJelmistolatausta, niin ensin ladataan ja tarkistetaan CSS:n 3 ohjausmuisti, ja sitten ladataan ja tarkistetaan OSS.-n 5 oh jausmuisti.
SMF:llä 20 on tietue sen ohjausmuistin kiinteäohjelmiston revisiosta, jonka kukin CSS tarvitsee, jä se tarkistaa, että ohjaus-muistin kiinteäoh jelmiston oikea revisio ladataan CSS: un. Tästä havaitaan, että eri CSS.-illä voi olla eri toimintoja riippuen sen ohjausmuistin kiinteäohjelmiston revisiosta, jonka se vastaanottaa. SMF 20 tallettaa Jokaisen CSS.-n laitteiston revisionumeron. Laitteiston revisio määrää sen kiinteäohjelmison revision, jota käytetään kyseisen CSS:n ohjausmuistin lataamiseen.
Kuvasta 6 nähdään, että lohko 100 aloittaa kiinteäohjelmistoru-tiinin, joka on talletettu SMF:n 20 ROM:iin.
Lohko 101 tarkistaa, onko päämuistiila 10 - 12 panstovarmennus,
Ja tallettaa tämän tiedon SMF RAM:in 20-44 paikkaan.
Lohko 102 tallettaa osoittimen rekisteriin SMF-.n mikroprosessorissa 20-2. Osoitin on se paikka SMF RAM:issa 20-44, joka tallet- 40 93154 taa ohjaustiedon myöhempää Käyttöä varten. Sen jälkeen SMF 20 näyttää sanat "RAMWARE STARTED" SMF nayttökonsolilla 34, apukir-joittimella 32 ja/tai etaiskonsolilia 42.
Lohko 106 tarkistaa portit, jotka ovat käytettävissä. Jokaisen CSS:n järjestelmävaylälutynnällä on kaksi porttia. Kuvassa 1 esitetyillä CSS.-illä 3 ja 5 olisi neljä porttia. Lohko 106 lähettää lukukomennon jokaiselle portille lähettääkseen oirerekisterm sisällön SMF:lie 20. Paikallaolobitti asetettuna oirerekisterissä ilmaisee, että CPU on käytettävissä. Portti 0 identifioidaan ka-navanumerolla heksadesimaalinen 00, portti 1 kanavanumerolla hek-sadesimaalinen 01, portti 2 kanavanumerolla heksadesimaalinen 02, ja portti 3 kanavanumerolla heksadesimaalinen 03.
Lohko 106 lukee myös oirerekisterin laitteistorevisiobitit. Nämä bitit ilmaisevat sen revision, johon CSS on rakennettu. Bitit talletaan SMF RAM:iin 20-44 myöhempää käyttöä varten.
Päätöslohko 108 määrittää, ovatko portit käytettävissä, ja jos eivät, lopettaa toiminnan lohkon 110 kautta. Silloin näytetään viesti, joka ilmaisee, että on syntynyt ongelma, joka vaatii operaattorin puuttumista asiaan.
Lohko 112 valitsee levyn sen kanavanumeron, joka tallettaa oh-jausmuistm kunteäohjelmiston. SMF 20 tallettaa tämän kanavanumeron paikkaan SMF RAM:issa 20-44. On mahdollista käyttää kumpaa tahansa CSS:n kahdesta kanavasta kiinteäohjelmiston latauksen vastaanottamiseksi päämuistilta 10 - 12. Jos ensimmäinen kanava (portti) ei ole käytettävissä, niin yritys kiinteäohjelmiston lataamiseksi tehdään toisen kanavan (portin) kautta.
Lohko 114 tallettaa päämuistin aloitusosoitteen SMF RAM:un 20-44. Tämä on se päämuistipaikka, Johon ensimmäinen ohjausmuis-tin kiinteäohjelmiston vastaanotettu sana talletetaan. Tyypillisesti osoite on heksadesimaalinen 1000. Mikä tahansa osoite voidaan kuitenkin tallettaa erityisesti, jos päamuistilla 10 - 12 on paristovarmennus.
41 93154
Lohko 116 lähettää lukuisia komentoja SMF:ltä levy- tai levykeohjaimelle, joka ohjaa levyä, joka tallettaa ohjausmuistin kiin-teäohjelraiston. Nämä komennot sisältävät tietoa, joka ilmaisee sylinterinumeron, uranumeron, sektorinumeron, ja jos tieto on talletettu levykkeelle, myös tavutihevden. Kiinteäohjelmiston re-visionumero löydetään käyttämällä CS3:n laitteiston revisionume-roa katselutaulukosta, joka luetaan levy- tai levykelaitteelta. Tätä käytetään muodostamaan reittinimi kiinteäohjelmistolatauk-selle, joka on talletettu laitteeseen. Tätä reittinimeä käyttää levyohjain paikallistaakseen kiinteäohjelmiston lataustiedon, joka on talletettu laitteeseen.
Jos päämuistilla on paristovarmennus, komennot kutsuvat sivujen siirtoa, tyypillisesti 2038 tavua per sivu. Jos päämuistilla ei ole paristovarmennusta, komennot kutsuvat kaikkien ohjausmuistin kiinteäohjelmistosanojen siirtoa.
Jos kiinteäohjelmiston revisionumero löydetään, niin ohjausmuis-tin kiinteäohjelmistosanat talletetaan päämuistiin 10 - 12 alkaen tyypillisesti osoitteesta heksadesimaalinen 1000.
Jos paristovarmennus on olemassa, aiheuttavat mitkä tahansa virheet sen, että ainoastaan kyseinen sivu siirretään levyltä. Jos paristovarmennusta ei ole, niin epäillään koko siirtoa, jos mitä *' tahansa virheitä löytyy. Näyttäkonsoli 34 ilmaisee lohkossa 120, että ohjausmuistin kiinteäohjelmisto on täydellisesti ladattu päämuistiin 10 - 14.
Päätöslohko 118 aiheuttaa toiminnan lopetuksen ulosmenon 110 kautta, jos lohkossa 116 ei löydetty kiinteäohjelmistoa oikealla revisionumerolla levyltä.
Lohko 122 asettaa uudelleenyritysbitin rekisterissä SMF:n mikroprosessorissa 20-2 ilmaisemaan, että kyseessä on ensimmäinen yritys ohjausmuistin 3-2 lataamiseksi. Sen jälkeen lohko 122 näyttää . näyttökonsolilla 34 kaikkien niiden CSS-porttien kanavanumerot, V t 42 93154 jotka ovat käytettävissä.
Päätöslohko 124 lopettaa toiminnan ulosmenoon 110, jos yhtään porttia ei ole käytettävissä.
Lohko 126 valitsee ja näyttää CSS:n sen portin kanavanumeron, jonka kautta ohjausmuistm kiinteäohjelmistotavut siirretään pää-muistista 10 - 12. Prioriteetti järjestys on kanavanumeroiden hek-sadesimaalinen 00, 02, 01, 03 mukainen. Tämä antaa kaksi reittiä kunkin ohjausmuistin lataamiseen.
Lohkossa 128 SMF 20 lähettää komennon päämuistiin 10 - 12 lukeakseen ja tyhjentääkseen sen tilan ja ID-rekisterit. Päämuistin tilarekisteri siis tyhjennetään, jotta voitaisiin tallettaa lisä-diagnostiikan tulokset.
Päätöslohkon ilmaisee toiminnanlopettamisen ulosmenoon 110, jos päämuistin tilaa ja ID-rekistereitä ei pystytä tyhjentämään. Tämä merkitsee päämuistivikaa, joka edellyttää operaattorin puuttumista asiaan.
Lohko 132 asettaa muistitilan ohjaussanan, joka talletetaan SMF RAM:iin 20-44. Bitit ilmaisevat, jos uudentyyppinen muisti on asennettu, jos muisti on lomitettu, onko päämuistissa 10 - 12 ollut korjauskelvoton virhe, onko kyseessä kiinteäohjelmiston en-...· simmäinen läpikäynti, epäonnistuiko uudelleenyritys, ja onko kyseessä päämuistin uudelleenlatauksen uudellenyritys.
Lohko 134 aloittaa ohjausmuistin kiinteäohjelmiston tavujen siirron päämuistista 10-12 ohjausmuistiin 3-2 valitun portin kautta. Ensin SMF 20 muodostaa komennon aloittaakseen latausmoodisek-venssin. Sen jälkeen SMF muodostaa komennon, joka muodostaa oh-jausmuistin aloitusosoitteen, tyypillisesti heksadesimaalinen 0000. Aloitusosoitteella voi olla mikä tahansa arvo siinä tapauksessa, että ladataan vain osa ohJausmuistia.
Päätöslohko 136 haarautuu uudelleenyntyslohkoon 177, jos osoite- • 1 43 93154 tulta CPU: it a ei saada vastausta. Jos uudelleenyrityksen jälkeen ei vieläkään saada vastausta CPU:lta, kiinteäohjelmisto haarautuu seuraavaan käytettävissäolevaan porttiin, eli portilta 0 portille 1 tai portilta 2 portille 3.
Jos CPU:n operaatio portin 0 kautta ei vastaa uudelleenyrityksen jälkeen, lähetetään päätyhjennys, joka sulkee sen CPU:n kellon ja uudelleenyritys tehdään portin 1 kautta. Lohko 138 siirtää oh-jausrouistitavuja päämuistista 10 - 12 ohjausmuistiin. SMF 20 lähettää sellaisen päämuistin lukukomennon päämuistille 10 - 12, joka sisältää CPU:n kanavanumeron. Sen vuoksi toisen puoliväylä-jakson aikana se komento päämuistilta 10 - 12, joka sisältää neljä ohjausmuistin tietotavua (kaksoissanan siirto), lähetetään osoitetulle CPU:lie, joka vastaanottaa sen.
SMF 20 odottaa edeltämäärätyn ajan, tyypillisesti 7 mikrosekunt-tia, että CPU vastaanottaa kaksoissanan ja suorittaa mitä tahana-sa uudelleenyrityksiä väylä jaksolla.
SMF 20 vastaanottaa kuittaussignaalin päämuistilta 10 - 12 lopettaakseen komennon, koska SMF 20 ei saa mitään tietosanoja muistilta .
Normaalitoiminta on, että yksikkö lähettää muistipyyntökomennon päämuistiosoitteella ja omalla kanavanumerollaan, jonka päämuisti r « t kuittaa. Päämuisti muodostaa toisen puoliväyläjakson komennon, jonka sisältönä on osoitettu paamuistipaikka ja lähettävän yksikön kanavanumero. Vastaanottava yksikkö lähettää kuittaussignaalin, jonka päämuisti vastaanottaa, ja joka ilmaisee, että tieto on vastaanotettu.
Lohko 140 lukee päämuistin tila- ja ID-rekisterit tarkistaakseen, oliko siirrossa päämuistilta 10 - 12 ohjausmuistiin 3-2 virheitä. Jos päämuistin ID ilmaisee lomitettua muistia, niin Jokaisen muistin tilasana tutkitaan.
. Päätölohko 142 aloittaa uudelleenyrityksen haarautumalla lohkoon 1 i .
93154 44 144, jos virheitä ei ole. Jos virhe löytyy, päätöslohko 142 lopettaa suorituksen lohkon 110 kautta.
Lohko 144 tallettaa virhe- ja uudelleenyritysbitit päämuistilta 10 - 12 SMF RAM:iin 20-44.
Päätöslohko 148 testaa, onko tapahtunut päämuistin korjaamattomissa oleva (punainen) virhe, ja lohko 146 näyttää punaisen virheen tapahtumisen näyttökonsolilla 34.
Päätöslohko 160 testaa, onko päämuistin uudelleenlatauksen uudel-leenyritysbitti asetettu, ja jos näin on, lopettaa toiminnan lohkossa 168.
Lohko 162 asettaa muistin uudelleenlatauksen uudelleenyritysbi-tin, jos se ei aikaisemmin ollut asetettu.
Lohko 164 lataa sitten uudelleen muistin 10 - 12 levyltä, kuten lohkossa 116. Kuten aikaisemmin, jos päämuistin paristovarmennus on, siirto on lohkottain, ja siksi päämuistin aloitusosoite on sama kuin edellisen sivun, jossa oli virhe. Jos panstovarmennus-ta ei ole, niin koko ohjausmuistin kiinteäohjelmisto lähetetään levyltä päämuistiin 10 - 12.
Lohko 166 testaa jälleen, että tieto löytyi levyltä. Jos ei, ai-' *’ heuttaa lohko 168 näytön "Abort ramware load" ja kiinteäohjelmis-to on lohkossa 259. On syytä huomata, että lohkon 110 lopetus tapahtuu lohkojen 168 ja 259 kautta.
Jos päätöslohko 166 ilmaisee, että tieto löytyi levyltä ja talletettiin päämuistiin 10 - 12, niin lohko 170 näyttää sen tilanteen, että päämuisti 10 - 12 on ladattu. Lohko 133 haarautuu sitten lohkoon 134 ja operaatio toistetaan.
Jos päätöslohko 148 ilmaisee, että punaista virhettä ei tapahtunut, niin lohko 150 resetoi päämuistin uudelleenlatauksen uudel-leenkäynnistysbitin, jos se oli asetettu.
• · < 45 93154
Lohko 152 ilmaisee, onko päämuisti 10 - 12 uudentyyppinen muisti, ja jos näin on, päätöslohko 154 testaa uudelleenyrityksen epäon-nistumisbittiä päämuistista 10 - 12, joka ilmaisee, että kyseessä on uudelleenyntysken epäonnistuminen tiedon lähetyksessä, jolloin lohko 177 aloittaaa uudelleenyrityksen.
Jos lohko 152 ilmaisee, että kyseessä on vanhantyyppinen muisti, jolla ei ole uudelleenyritysbittiä, niin lohkossa 156 SMF 20 lähettää komennon sen portin oirerekistenn lukemiseksi, jota käytettiin latauksen suorittamiseen.
Päätöslohko 158 testaa, vastaanottiko SMF 20 oirerekisterin sisällön. Jos sisältöä ei vastaanotettu, aloittaa lohko 177 uudelleenyrityksen. Muussa tapauksessa päätöslohko 172 testaa oirerekisterin latausvirhebittiä. Jos se on asetettu, näyttää lohko 176 latausvirhettä näyttökonsolilla 34.
Päätöslohko 178 aloittaa uudelleenyritysoperaation testaamalla, onko uudelleenyritysbitti SMF RAMrissa 20-44 asetettu. Jos uudelleenyritysbittiä ei ole asetettu, lohko 180 asettaa uudelleenyri-tysbitm, lohko 182 näyttää "port retry" ja lohko 133 haarautuu lohkoon 134 toistamaan ohjausmuistin 3-2 latauksen.
Jos päätöslohko 178 ilmaisee, että uudelleenyritysbitti on ase-’**'· tettu, näyttää lohko 184 "port retry failed and is aborted" näyt-tökonsolilla 34.
Lohko 186 resetoi sitten portin uudelleenyrltysbitln ja lohko 188 lähettää päätyhjennyssignaalin aktiiviselle portille, jotta tämä-sulkisi CPU:nsa.
Lohko 190 poistaa epäonnistuneen portin kanavanumeron käytettä-vissäolevien porttien listalta.
Päätöslohko 192 testaa, oliko CSS:n toinen portti valittu. Jos ei, lohko 194 valitsee toisen portin.
»t l _ · t. 1.
46 93154 Päätöslohko 196 testaa, onko toinen portti käytettävissä. Jos ei, testaa päätöslohko 198, onko toisella CSS.-llä portti käytettävissä. Jos toisen CSS-.n portti ei ole käytettävissä, niin päätosloh-ko 208 testaa, onko mikään portti käytettävissä. Jos mikään portti ei ole käytettävissä, aiheuttaa lohko 121 haarautumisen lohkoon 122, Joka näyttää, että mikään portti ei ole käytettävissä.
Päätöslohko 123 testaa, että yksikään portti ei ole käytettävissä, ja lohko 110 saa aikaan lata.uksen lopettamisen.
Jos päätöslohko 198 ilmaisi, että toisella CSS:llä oli portti käytettävissä, testaa päätöslohko 200, oliko portti valittu. Jos portti oli valittu aikasemmin, valitsee lohko 207 seuraavaksi alimman numeron omaavan portin.
Jos päätöslohko 200 ilmaisee, että porttia toiselta CSS-.ltä ei ollut valittu aikaisemmin, niin lohko 202 valitsee sen toisen CSS:n portin, jolla on pienempi kanavanumero.
Päätöslohko 204 tarkistaa, onko tämä portti käytettävissä. Jos ei, lohko 206 valitsee toisen CSS-.n toisen portin.
Päätöslohkot 196 tai 204 ilmaisevat, että portti on käytettävissä, tai jos lohko 206 valitsi portin, niin lohkon 216 tallettaa • *' tämän portin kanavanumeron SMF RAM:iin 20-44.
Jos päätöslohko 210 havaitsee, että ohjausmuistia 3-2 ei ole täydellisesti ladattu, niin lohko 212 saa aikaan sen, että seuraava sivu tietoa luetaan päämuistilta 10 - 12, ja talletetaan ohjaus-muistiin 3-2, jos päämuistilla 10 - 12 on paristovarmennus. Jos ei, niin koko ohjausmuistm kiinteäohjelmiston lataus luetaan levyltä ja talletetaan päämuistiin.
Lohko 214 saa aktiivisen portin kanavanumeron ja lohko 216 tallettaa kanavanumeron SMF RAM:iin 20-44.
«·<- _ · ·1 47 93154
Lohko 218 tulostaa valitun portin kanavanumeron ja lohko 133 haarautuu lohkoon 134 asettamaan CSS latausmoodiin ja tallettamaan ohjausmuistin aloitusosoite laskuriin 3-4.
Päätöslohko 210 testaa, että ohjausmuistit on ladattu, ja sitten lohko 220 muodostaa työkanavan SMF RAM:iin 20-44 valmistellakseen ohjausmuistin tarkistusoperaatiota.
Lohko 222 aloittaa tarkistusoperaation lähettämällä kaksi komentoa, latausmoodin resetointikomennon, jolla on toimintakoodi hek-sadesimaalinen OF, ja portti-päällä-komennon, jolla on toiminta-koodi heksadesimaalinen OB. CPU lukee ohjausmuistitiedon, tarkistaa pariteetit ja muodostaa tarkistussumman.
Päätöslohko 224 tarkistaa, että järjestelmäväylän liityntä kuit-taa komennot. Jos saadaan virhevastaus, haarautuu lohko 177 lohkoon 178 uudelleenyritysoperaatiota varten. Jos päätöslohkossa 224 ei tapahtunut virhettä, pysäyttää lohko 226 SMF:n 20 jatko-operaatiot 10 millisekuntiksi varmistaakseen, että kyseinen CPU suorittaa loppuun verifikaatio-operaation.
Lohko 228 lähettää komennon aktiiviselle portille, jotta tämä lähettäisi oirerekisterin sisällön SMF:lle 20.
Päätöslohko 230 testaa, että SMF 20 vastaanotti oirerekisterin *’! sisällön. Jos sisältö vastaanotettiin, testaa päätöslohko 232, onko varattubitti asetettu. Jos oirerekisterin sisältöä ei saatu tai varattubitti on asetettu, näyttää lohko 244 lauseen "failed verify" näyttökonsolilla 34, ja lohko 246 lähettää päätyhjennys-signaalin aktiiviselle portille. Varattubitti säilyy asetettuna, jos verifikaatio-operaatiota ei saatu tehtyä loppuun onnistuneesti.
Päätöslohko 248 testaa, onko virheen uudelleenyritysbitti asetettu SMF RAM:issa 20-44. Jos virheen uudelleenyritysbitti on asetettu ilmaisten, että kyseessä on toinen verifikaatiovirhe, rese-toi lohko 252 portti-käytettävissäbitin SMF RAMtissa 20-44 ja SMF
• · < • · ·.
48 93154 20 etsii toista porttia. Jos päätOslohko 248 ilmaisee, että veri-fikaatiovirheen uudelleenyrltysbitti ei ole asetettu, asettaa lohko 250 sen.
Jos päätöslohko 232 ilmaisee, että varattubitti ei ole asetettu, näyttää lohko 234 "port loaded" näyttökonsolilla 34. Lohko 236 asettaa portti-käytössä-bitin SMF RAM:iin 20-44 myöhempää käyttöä varten.
Lohko 238 resetoi sen portin kanavanumeron, jonka kautta ohjaus-muisti ladattiin onnistuneesti.
Lohko 240 resetoi ensimmäisen porttilipun, joka on talletettu SMF RAM:iin 20-44. Päätöslohko 242 tarkistaa, käytettiinkö kaikkia porttikanavanumeroita. Jos ei, lohko 227 haarautuu lohkoon 228 tarkistamaan muiden porttien oirerekistereitä.
Jos päätöslohko 242 ilmaisee, että kaikkia SMF RAM:iin 20-44 talletettuja porttilippuja ei ole tyhjennetty, niin lohko 227 haarautuu lohkoon 228 lukemaan oirerekisteriä.
Jos kaikki porttiliput on tyhjennetty, testaa päätöslohko 254 SMF RAM:in määrittääkseen, onko portteja käytettävissä uudelleenyritykseen. Jos joku portti on käytettävissä uudelleenyritykseen, haarautuu lohko 121 lohkoon 122 aloittamaan portin uudelleenyri-‘J tystä, mikä vaatii uudelleenyritystä, jolla on matalin kanavanu-mero.
Jos päätöslohkossa 254 mikään portti ei vaadi uudelleenyritystä, eli kaikki ohjausmuistit on ladattu, niin lohko 256 tallettaa tiedon, että porttikanavanumero ladattiin.
Päätöslohko 258 testaa niitä sanoja SMF RAM:issa 20-44, jotka tallettavat järjestelmäväyläliityntöjen revisionumerot kyseisille kahdelle CSS:lle. Jos nämä kaksi revisionumeroa ovat yhtäsuuria, niin lohko 264 päivittää konsolinäytön 34 tällä tiedolla, Joka ilmaisee, että kaikki ohjausmuistit on ladattu.
> · · I · · 49 93154
Lohko 266 aloittaa kaikkien CPU:iden laatulogiikkatestin, lohko 268 lopettaa kiinteäohjelmiston latauksen asettamalla sen passiiviseksi, ja lohko 270 määrittää latausrutimin lopun, ja SMF on käytettävissä seuraavaa operaatiota varten.
Jos päätöslohko 258 ilmaisee, että mainitut kaksi revisionumeroa eivät ole samat, niin lohko 260 lukee uuden laitteiston revisio-numeron toiselle CSS:lle·. Lohko 262 korvaa ensimmäisen CSS:n re-visionumeron toisen CSS:n revisionumerolla SMF RAM:in 20-44 vastaavassa muistipaikassa. Lohko 111 haarautuu sitten lohkoon 112 lataamaan toisen CSSm ohjausmuistia kiinteäohjelmistolla, joka vastaa uutta revisionumeroa. CSS:llä 3 voi olla oh jausmuistin kiinteäohjelmisto yhdessä revisiossa ja CSS:llä 5 voi olla oh-jausmuistin kiinteäohjelmisto toisessa revisiossa, mikä antaa CSS:lie 3 ja CSS:lie 5 eri ominaisuudet.
Ajoituskaavio
Kuva 7 esittää operaation ohjausmuistin 3-2 lataus ja verifikaatio ajoituskaavion käyttäen porttia 0, ja järjestelmäväyläliityn-nän 2-10A kanavanumeroa heksadesimaalinen 00. Lataus- ja verifikaatio-operaation ajoituskaavio on samanlainen, kun käytetään porttia 1. Ainoa ero on signaalit PlXXXX korvaavat signaalit POXXXX kuvan 7 ajoituskaaviossa.
SMF 20 muodostaa väylän tyhjennyssignaalin BSMCLR Järjestelmäväy-lälle 2, joka initioi kaikki alijärjestelmät. Erityisesti signaalin BSMCLR takareuna estää signaalin P0MSYN, joka puolestaan hidastaa CPUO:n 4-2 ja CPU1:n 6-2 estämällä kellorengaslaskurin (ei kuvassa) ajoitusgeneraattorissa 3-8. CPUO 4-2 estetään latausope-raatiota varten, mutta aktivoidaan verifikaatio-operaatiota varten, koska CPUO 4-2 niiden ohjausmuistisignaalien pariteeti, jotka se vastaanottaa.
SMF 20 lähettää kuvan 5B portin kirjoituskomennon järjestelmäväy-lälle 2 kanavanumerolla heksadesimaalinen 00 ja toimintakoodilla heksadesimaalinen 0D. Kanavanumero heksadesimaalinen 00 aktivoi- •.
50 93154 vat CNTL 0 logiikan 2-15 kuvassa 3. Toimmtakoodi heksadesimaali-nen OD muodostaa ohjausmuistin lataussignaalm POCSLD. Signaali POCSLD syötetään ohJausmuistin latausohjaukselle 3-6, joka muodostaa signaalit PXCSLD, joka ohjaa ohjausmuistin latausoperaa-tiota, ja PXCSLV, joka ohjaa lataus- ja verifiointioperaatiota.
On syytä havaita, että signaalit PXCSLD ja PXCSLV muodostetaan, osoittipa kanavanumero porttia 0 tai porttia 1.
SMF 20 lähettää seuraavaksi komennon lataa-osoitelaskun kuvan 5B muotoisena, ja se sisältää kanavanumeron heksadesimaalinen 00 ja toimintakoodin heksadesimaalinen 11. CNTL 0 2-15 vastaa toimmta-koodisignaaleihin muodostaen osoitteenlataussignaalin POLADD ja synkronoinnin lataussignaalin POLSYN.
Synkronoinnin lataussignaali POLSYN syötetään aJoitusgeneraatto-rille 3-8 aloittamaan ohJausmuistin ajoitusrengas, jotta muodostettaisiin laskurisignaalit CST1 - CST5. Signaalit PXCSLD ja CST5 muodostavat kellosignaalin CSACLK, joka syötetään laskuriin 3-4. Signaalin PXLADD muodostaa signaali POLADD syötettynä latausoh-jaukseen 3-6. Signaali PXLADD syötetään laskuriin 3-4 asettamaan laskuri osoitelatauskomennon tietokentän arvoon, tässä esimerkissä heksadesimaalinen 0000. Seuraavaksi SMF 20 lähettää sarjan komentoja kuvassa 5C esitetyssä muodossa päämuistille 10 - 12. Osoitekenttä sisältää ohjausmuistin 3-2 jokaisen kaksoissanan i32 bittiä) paikan päämuistlssa 10 - 12. Tietokenttä sisältää vastaanottavan CPU-portin kanavanumeron, tässä esimerkissä heksadesimaalinen 00. Täten SMF 20 muodostaa muistinlukukomennon ja päämuis-tilta luettu tieto lähetetään CPU0:lle 4-2.
Toisen puoliväyläjakson komento sisältää CPU0:n 4-2 kanavanumeron heksadesimaalinen 00 osoitekentässä ja osoitetun päamuistipaikan sisällön tietokentässä.
Signaali POLSYN aloittaa ajoitusrenkaan jokaiselle puoliväyläjaksolle. Kaksoissana, joka vastaanotetaan paämuistilta 10 - 12 vastaanottimien 2-30, FIFO:n 2-34, rekisterin 2-12 ja rekisterin 2-14 kautta, talletetaan latausrekisterun 0 4-14 ajanhetkenä 51 93154 CST1. Kirjoitussallmtasignaalit CSWE1 - CSWE4 muodostetaan ajalla CST4, jotta kirjoitettaisiin rekisterin 4-14 sisältö ohjaus-muistiin 3-2 osoitteeseen, jonka määrittää laskuri 3-4. Signaali CSACLK muodostetaan ajanhetkenä CST5 laskurin 3-4 inkrementoimi-sek3i. Ohjausmuistin 3-2 sallitaan signaalilla CSWE1 kirjoittaa ensimmäinen kaksoissana, signaalilla C3WE2 toinen kaksoissana, signaalilla CSWE3 kolmas kaksoissana ja signaalilla CSWE4 neljäs kaksoissana. Laskuria 3-4 inkrementoidaan jokaista toisen puoli-väyläjakson komentoa varten seuraavien neljän kaksoissanan kirjoittamiseksi määritettyyn ohjausmuistin 3-2 paikkaan.
SMF 20 lähettää latausmoodin resetointikomennon, kuva 5, toimin-takoodilla heksadesimaalinen OF ja kanavanumerolla 00 sen Jälkeen, kun ohjausmuisti 3-2 on täydellisesti ladattu. Tämän seurauksena CNTL 0 2-15 resetoi signaalin POCSLD. Tämä resetoi signaalin PXCSLD ja muodostaa laskurin 3-4 tyhjennyssignaalin PXACLR latausohjauksessa 3-6.
SMF 20 lähettää portin päällepanokomennon muodossa, joka on esitetty kuvassa 5B, ja se sisältää kanavanumeron heksadesimaalinen 00 ja toimintakoodin heksadesimaalinen 0B. Tämä komento käynnistää uudelleen pääsynkronomtiohjauksen P0MSYN, sekä muodostaa kellosignaalin CSACLK, joka yhdessä signaalin PXACLR kanssa resetoi osoitelaskurin 3-4 arvoon heksadesimaalinen 0000.
Signaali P0MSYN käynnistää rengaslaskurin muodostamaan syklistä signaalia P0TME4, joka puolestaan muodostaa signaalin CSACLK ink-rementoimaan laskuria 3-4. Ohjausmuistin 3-2 kunkin osoitetun paikan sisältö ladataan rekistereihin 4-12 ja 3-10, kunnes muodostetaan signaali CSDONE, joka ilmaisee, että koko ohjausmuisti 3-2 on verifioitu.
SMF 20 odottaa kymmenen millisekuntia lähetettyään portin päällepanokomennon, ja lähettää oirerekisterin lukukomennon. Tämän ajan pitäisi riittää verifiointioperaation onnistuneeseen suoritukseen. Oirerekisterin lukukomento sisältää kanavanumeron heksadesimaalinen 00 ja toimintakoodin heksadesimaalinen 00. Oirerekis- ·|ί • te 931 54 C λ w terin 2-13 sisältö lähetetään järjestelmäväylälle rekistereiden 2-14, 2-11 ja ohjainten 2-32 kautta. -SMF 20 tutkii varausbittiä, jonka on asettanut signaali POCSBY. Jos varausbitti on asetettu, niin ohjausmuistin latausta ei saatu suoritettua onnistuneesti loppuun. Tässä tapauksessa SMF 20 voi toistaa lataus- ja veri-fiointioperaation saman portin 0 kautta, tai yrittää ladata portin 1 kautta lähettämällä latauskomennon kanavanumerolla heksade-simaalinen 01.
Seuraavassa on esitetty edullisen toteutuksen signaalien Boolen yhtälöt. Kuten kuvassa 7, on esitetty vain portin 0 signaalit POXXXX. Samoja signaaleja muodossa P1XXXX, Jotka liittyvät porttiin l, ei ole esitetty, koska alan ammattimiehelle on itsestään selvää liittää portin 0 signaalit portin 1 logiikkaan.
Estosignaali POINHS estää pääsynkronomtisignaali POMSYN jaksot-telemasta signaalin BSMCLR takareunan Jälkeen estäen siten CPU:n 0 4-2.
POINHS = BSMCLR
Signaali POINHS resetoidaan portin päällepanokomennolla, jolla on toimintakoodi heksadesimaalinen OB, jotta käynnistettäisiin signaali POMSYN.
..... POINHS = FOCMEN .19. 20. 21. 22. BSMCLR
Signaali POCSLD asetetaan latausmoodm komennolla, jolla on toimintakoodi heksadesimaalinen 0D.
POCSLD = POINHS . FOCMEN . TÖ . 20 . 21 . ~22 missä signaali FOCMEN ilmaisee kuitattua SMF jaksoa kanavanume-rolle heksadesimaalinen 00 osoitesignaalilla 18 ja signaalilla BSRINT.
Signaalin POCSLD resetoi latausmoodin resetointikomento, jonka ·· * » · i 53 93154 toiraintakoodi on heksadesimaalinen OF.
POCSLD = FOCMEN (19 + 20 + 21 + 22)
PXCSLD = POCSLD + P1CSLD
Signaalin POLADD asettaa osoitteen latauskomento, Jolla on toiraintakoodi heksadesimaalinen 11.
POLADD = FOCMEN . 19 . ~2Q . ΤΪ . ~22
Signaali POLADD resetoidaan järjestelraäväylän 2 jakson lopuksi.
Signaalin POLSYN asettaa myös toiraintakoodi heksadesimaalinen 11, ja se jaksottaa jokaisen järjestelraäväylän 2 lukukoraennon SHBC, Jolle latausmoodisignaali POCSLD on asetettu.
POLSYN = POCSLD . POINHS . FOCMEN . 19 . ~20 . 7Ϊ . 22 + POCSLD . POINHS . FOCMEN . DOSHBA
Signaali DOSHBA on asetettu jokaiselle FIFO:n 2-34 jaksolle, joka vastaanottaa kanavanumeron heksadesimaalinen 00 SHBC komennolle.
Signaali PXCSLV on asetettu sekä lataus- että verifiointioperaa-tioille, ja se resetoidaan signaalilla POCSRT.
: PXCSLV = POCSLD + PXCSLV . POCSRT . PXMCLR
Signaalia CSACLK jaksotetaan latausmoodin aikana seuraavasti.
CSACLK = PXCSLD . CST5
Verifiointimoodin aikana
CSACLK = PXCSLD . P0TME4 . PTOSEL
Signaali PTOSEL on CPU0:n 4-2 valintasignaali.
54 93154 CSACLK estetään verifiointisignaalin lopuksi signaalilla CSDONE.
Signaali PXACLR sallii osoitelaskunn 3-4 resetoinnin verifioin-timoodin alussa.
PXACLR = POCSVF . POCSRT . PXCSLD . PXCSLV . PXMCLR
Signaali PXACLR resetoidaan signaalilla POCSVF, joka saadaan seuraavasti. Signaali PXMCLR suorittaa päätyhjennysoperaation.
POCSVF = CSACLK . PTOSEL . PXACLR . POCSRT . PXMCLR PTOSEL = PXMCLR + POCSLD . PXCSLV + PTOSEL . PXCSLV
Signaali POCSRT resetoi signaalin POCSVF.
POCSRT = P0TME44 . PTOSEL . PXCSVF . PXLDSR . PXVFER .
CSDONE
Signaali PXLDER ilmaisee latausvirheen ja signaali PXVFER ilmaisee venf iointivirheen.
Varattusignaali POCSBY ilmaisee, että portti 0 suorittaa Jotakin toimintaa, eikä se ole käytettävissä järjestelraävävlän 2 komennoille .
POCSBY = PXCSLV + POINKS
Jos resetomtisignaali POCSRT ei asetu ilmaisten, että kyseessä on lataus- tai verifiointivirhe, säilyy signaali PXCSLV asetettuna. Sen vuoksi varattusignaalia POCSBY ei resetoida ja se säilyy oirerekisterissä 2-13.
SMF 20 lähettää oirerekisterin lukukomennon toimintakoodllla 00 muodostamaan signaalia POSSYE.
POSSYE = FOSHEN . TÖ . 21 .Ti 55 93154
Signaali POSSYE sallii oirerekisterin 2-13 ulostulon.
Ohjausmuistin kirjoitussallintasignaalit CSWE1-4 muodostetaan muodostetaan laskurissa 3-4.
Sisäinen laskuri laskurissa 3-4 muodostaa signaali CSADGO -CSADGl (ei kuvassa), joilla on neljä tilaa, ja joita inkrementoi-daan jokaisella SHBC komennolla. Signaali PXLDER ilmaisee, että havaittiin latausvirhe.
CSWE1 = PXCSLD . PXLADD . CSAOGO . CSADGl .
CST4 . PXLDER
CSWE2 = PXCSLD . PXCADD . CSADGO . CSADGl .
CST4 . PXLDER
CSWE3 = PXCSLD . PCLADD . CSADGO . CSADGl .
CST4 . PXLDER
CSWE4 = PXCSLD . PXCADD . CSADGO . CSADGl .
CST4 . PXLDER
Vaikka keksintö on erityisesti esltettu ja kuvattu viitaten sen edulliseen toteutukseen, ymmärtävät alan ammattimiehet, että edellämainitut ja muut muutokset muotoon ja yksityiskohtiin voidaan tehdä siihen ilman, että poistutaan keksinnön hengestä ja suo japiiristä.
• * • · ( l

Claims (10)

  1. 56 93154
  2. 1. Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin (3,5) ohjausmuistiin (3-2) tietojenkäsittelyjärjestelmässä, johon kuuluu yksi tai useampi prosessori, yksi tai useampi muisti (10,12) ja ohjausyksiköt (20,14,16), kaikkien mainittujen yksiköiden ollessa kytketyt keskusjärjestelmäväylään (2), jotta voidaan välittää dataa ja komentoja näiden yksikköjen välillä, tunnettu siitä, että: - yksi ohjausyksikkö on yleiskäyttöinen järjestelmäohjauslaite SMF (20), joka tietojenkäsittelyjärjestelmän DPS normaalin toiminnan aikana suorittaa jatkuvaa keskitettyä DPS:n ohjausta, suorittaa jatkuvaa DPS:n toimintotilan ja toiminnan monitorointia, ja aikaansaa keskitetyn DPS:n ylläpidon, ja joka poikkeuksellisten toimintajaksojen, joihin kuuluu DPS:n käynnistys, aikana valvoo ja ohjaa sopivan ja oikean valmisohjelmiston latausta DPS:n prosessoriin, kun mainitun latauksen panee alulle järjestelmäohjauslaite SMF, joka tuottaa lukuisia komentojen joukkoja (pluralities of commands), jotka tulevat siirretyiksi mainittua väylää (2) pitkin; - prosessoriporttiohjauslogiikka (2-10A,B) reagoi ensimmäisiin lukuisiin SMF-komentoihin, jotka sisältävät kanavanumeron (CPU CN osoiteväylän 2-6 bittipaikoissa 8-17, ks. kuva 5A) ja toimintakoodin (FC); - mainittujen lukuisten ensimmäisten SMF-komentojen vastaanoton el jälkeen ohjausmuistiosoitelaskuri (3-4) initialisoidaan tallettamaan ohjausmuistin sen paikan osoite, johon valmisohjelmiston ensimmäinen yksikkö kirjoitetaan; - mainittu muisti (10,12) reagoi lukuisiin toisiin SMF-komentoihin lukeakseen valmisohjelmiston yksiköt, jotka siirretään prosessoriporttiin, jonka määrittää mainittu :· kanavanumero, mainittujen lukuisten toisten SMF-komentojen sisältäessä muistiosoitteen (kuva 5C), joka on paikka, josta mainitut valmisohjelmiston yksiköt noudetaan, kunkin mainitun toisen komennon, joka kuuluu mainittuun lukuisten toisten komentojen joukkoon, ollessa lukukomento, joka simuloi sitä, että mainittu prosessori on väyläisäntä (bus master), joka pani l S. · · » 93154 57 alulle mainitun lukukomennon lukeakseen muistista osoitteeni-sen valmisohjelmiston yksikön, joka siirretään väyläisännälle; ja jokaista lukuista toista SMF-komentoa varten mainittu muisti tuottaa ensimmäisen komennon (kuva 5C SHBC CPU:hun), joka kontrolloi mainitun valmisohjelmiston yksikköä ja sisältää mainitun kanavanumeron ja valmisohjelmiston yksikön bitit; ja - mainittua ohjausmuistiosoitelaskuria (3-4) inkrementoidaan vasteena jokaiselle mainitulle ensimmäiselle komennolle, jotta määritetään mainitun ohjausmuistin (3-2) seuraavat (subsequent) paikat mainittujen valmisohjelmiston yksiköiden tallettamiseksi, kun mainitut valmisohjelmiston yksiköt luetaan peräkkäisesti mainitusta muistista (10,12) ja siirretään mainittua järjestelmäväylää (2) pitkin mainittuun ohjausmuistiin (3-2).
  3. 2. Patenttivaatimuksen l mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ohjausmuistielin reagoi lukuisiin kolmansiin komentoihin verifioidakseen jokaisen mainittuun ohjausmuistiin talletetun mainitun valmisohjelmiston yksikön.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että jokainen mainituista komennoista sisältää kanavanumeron, joka määrää alijärjestelmän, ja toimintakoodin, joka määrää mainitun alijärjestelmän suorittaman toiminnon.
  5. 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ohjausmuistielin sisältää dekoode-rielimen, joka vastaanottaa ensimmäisen mainituista lukuisista ensimmäisistä komennoista, ja jonka sallitaan ensimmäisellä kanavanumerolla dekoodata ensimmäinen toimintakoodi ja muodostaa lataussignaali ensimmäisessä tilassa, varattu-signaali, sekä lataus- ja verifiointisignaali, mainitun varattu-signaalin tullessa talletetuksi rekisteriin.
  6. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ohjausmuistielin lisäksi sisältää: mainitun dekooderielimen, joka vastaanottaa toisen maini- V · · - 58 93154 tuista lukuisista ensimmäisistä komennoista, ja jonka sallitaan mainitulla ensimmäisellä kanavaiiumerolla dekoodata toinen toimintakoodi ja muodostaa osoitesignaali ja synkronointisig-naali; ajoituselimen, joka reagoi mainittuun synkronointisignaaliin muodostaen kellosignaalin; ja mainitun osoiterekisterielimen reagoidessa mainittuun lataussignaaliin mainitussa ensimmäisessä tilassa ja mainittuun kellosignaaliin mainitun osoiterekisterielimen initialisoimi-seksi.
  7. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että kukin komento, joka kuuluu mainittuihin lukuisiin toisiin komentoihin, sisältää mainitun ensimmäisen kanavanumeron, ohjaussignaalit, jotka määrittelevät muisti-lukuoperaation, ja osoitteen, joka määrittää paikan mainitussa muistielimessä.
  8. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu muistielin sallitaan jokaisen komennon, joka kuuluu mainittuihin lukuisiin toisiin komentoihin, ohjaussignaaleilla lukemaan mainittu paikka ja muodostamaan kaikki mainitut ensimmäiset komennot, jotka sisältävät mainitun paikan sisällön ja mainitun ensimmäisen kanavanumeron.
  9. 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu dekoodauselin reagoi jokaisen lukuisan mainitun ensimmäisen komennon mainittuun ensimmäiseen kana-vanumeroon muodostaen mainitun synkronointisignaalin sekvenssin. l· 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ajoituselin reagoi mainitun synkronointisignaalin mainittuun sekvenssiin muodostaen mainitun kellosignaalin sekvenssin. 59 93154
  10. 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että osoitelaskurielintä inkrementoidaan mainitun ensimmäisen kellosignaalin mainitulla sekvenssillä, jotta muodostetaan sekventiaalisten osoitesignaalien sekvenssi. • · · » • I • · > 1 · 4 v 60 931 54
FI875513A 1986-12-18 1987-12-16 Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin ohjausmuistiin FI93154C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US94398486 1986-12-18
US06/943,984 US4910666A (en) 1986-12-18 1986-12-18 Apparatus for loading and verifying a control store memory of a central subsystem

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI875513A0 FI875513A0 (fi) 1987-12-16
FI875513A FI875513A (fi) 1988-06-19
FI93154B FI93154B (fi) 1994-11-15
FI93154C true FI93154C (fi) 1995-02-27

Family

ID=25480595

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI875513A FI93154C (fi) 1986-12-18 1987-12-16 Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin ohjausmuistiin

Country Status (23)

Country Link
US (1) US4910666A (fi)
EP (1) EP0273260B1 (fi)
JP (1) JPS63192134A (fi)
KR (1) KR940003382B1 (fi)
CN (1) CN1012597B (fi)
AT (1) ATE81410T1 (fi)
AU (1) AU601785B2 (fi)
BR (1) BR8706854A (fi)
CA (1) CA1293330C (fi)
DE (1) DE3782153T2 (fi)
DK (1) DK670287A (fi)
ES (1) ES2035845T3 (fi)
FI (1) FI93154C (fi)
GR (1) GR3006708T3 (fi)
IL (1) IL84709A (fi)
MX (1) MX168284B (fi)
MY (1) MY102649A (fi)
NO (1) NO875228L (fi)
NZ (1) NZ222779A (fi)
PH (1) PH25627A (fi)
PT (1) PT86392B (fi)
YU (1) YU232987A (fi)
ZA (1) ZA879281B (fi)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0235524A (ja) * 1988-03-14 1990-02-06 Advanced Micro Devicds Inc バスコンパチブルプログラマブルシーケンサ
JPH021773U (fi) * 1988-06-17 1990-01-08
JP2664950B2 (ja) * 1988-08-31 1997-10-22 日本電気株式会社 入出力処理装置
US6092153A (en) * 1988-11-14 2000-07-18 Lass; Stanley Edwin Subsettable top level cache
DE3917715A1 (de) * 1989-05-31 1990-12-06 Teldix Gmbh Rechnersystem
US5319770A (en) * 1989-10-03 1994-06-07 International Business Machines Corporation Data processing method and apparatus for verifying adapter description file choices
US5243702A (en) * 1990-10-05 1993-09-07 Bull Hn Information Systems Inc. Minimum contention processor and system bus system
US5210757A (en) * 1990-10-05 1993-05-11 Bull Hn Information Systems Inc. Method and apparatus for performing health tests of units of a data processing system
US5117430A (en) * 1991-02-08 1992-05-26 International Business Machines Corporation Apparatus and method for communicating between nodes in a network
US6230286B1 (en) * 1993-01-28 2001-05-08 Siemens Information And Communication Products Llc Computer system failure reporting mechanism
US5485572A (en) * 1994-04-26 1996-01-16 Unisys Corporation Response stack state validation check
US5659614A (en) * 1994-11-28 1997-08-19 Bailey, Iii; John E. Method and system for creating and storing a backup copy of file data stored on a computer
US5717887A (en) * 1995-07-28 1998-02-10 Nomai Sa System for the automatic substitution of control firmware embedded in a removable disk drive
KR100387077B1 (ko) * 1995-12-23 2003-08-14 삼성전자주식회사 온 라인 상태에서 시스템의 기능 정정방법
US5794254A (en) * 1996-12-03 1998-08-11 Fairbanks Systems Group Incremental computer file backup using a two-step comparison of first two characters in the block and a signature with pre-stored character and signature sets
US5826090A (en) * 1997-03-17 1998-10-20 International Business Machines Corporation Loadable hardware support
GB2332541B (en) 1997-12-20 2002-12-04 Ibm Boot failure recovery system and method
KR100295055B1 (ko) * 1998-09-25 2001-07-12 윤종용 전압조정이가능한내부전원회로를갖는반도체메모리장치
US6496900B1 (en) * 2000-09-12 2002-12-17 3Ware, Inc. Disk array system, controller, and method for verifying command data written to disk drives
US20030056033A1 (en) * 2001-09-17 2003-03-20 Atto Technology, Inc. Method of ensuring the integrity of a command instruction exchanged between a host device and an ATA device
US7594135B2 (en) * 2003-12-31 2009-09-22 Sandisk Corporation Flash memory system startup operation

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS51114040A (en) * 1975-03-31 1976-10-07 Mitsubishi Electric Corp A micro-program writing system
US4084229A (en) * 1975-12-29 1978-04-11 Honeywell Information Systems Inc. Control store system and method for storing selectively microinstructions and scratchpad information
US4204252A (en) * 1978-03-03 1980-05-20 Digital Equipment Corporation Writeable control store for use in a data processing system
US4432050A (en) * 1978-10-02 1984-02-14 Honeywell Information Systems, Inc. Data processing system write protection mechanism
US4335426A (en) * 1980-03-10 1982-06-15 International Business Machines Corporation Remote processor initialization in a multi-station peer-to-peer intercommunication system
US4511967A (en) * 1983-02-15 1985-04-16 Sperry Corporation Simultaneous load and verify of a device control store from a support processor via a scan loop
JPS60193047A (ja) * 1984-03-14 1985-10-01 Nec Corp マイクロプログラムのロ−ドチエツク方式
US4763243A (en) * 1984-06-21 1988-08-09 Honeywell Bull Inc. Resilient bus system
JPS6159531A (ja) * 1984-08-31 1986-03-27 Hitachi Ltd マイクロプログラムロ−ド装置

Also Published As

Publication number Publication date
ATE81410T1 (de) 1992-10-15
IL84709A0 (en) 1988-05-31
US4910666A (en) 1990-03-20
CN87108350A (zh) 1988-08-17
CN1012597B (zh) 1991-05-08
MX168284B (es) 1993-05-14
AU601785B2 (en) 1990-09-20
PT86392A (pt) 1989-01-17
AU8214687A (en) 1988-06-23
DK670287D0 (da) 1987-12-18
ES2035845T3 (es) 1993-05-01
IL84709A (en) 1991-03-10
GR3006708T3 (fi) 1993-06-30
NO875228L (no) 1988-06-20
ZA879281B (en) 1988-06-09
DE3782153D1 (de) 1992-11-12
PH25627A (en) 1991-08-08
FI875513A (fi) 1988-06-19
KR880008151A (ko) 1988-08-30
BR8706854A (pt) 1988-07-26
EP0273260B1 (en) 1992-10-07
EP0273260A1 (en) 1988-07-06
DK670287A (da) 1988-08-26
NO875228D0 (no) 1987-12-15
YU232987A (en) 1990-12-31
KR940003382B1 (ko) 1994-04-21
JPS63192134A (ja) 1988-08-09
CA1293330C (en) 1991-12-17
FI93154B (fi) 1994-11-15
PT86392B (pt) 1993-12-31
FI875513A0 (fi) 1987-12-16
MY102649A (en) 1992-08-17
NZ222779A (en) 1990-07-26
DE3782153T2 (de) 1993-02-11
JPH0528852B2 (fi) 1993-04-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93154C (fi) Laite valmisohjelmiston lataamiseksi prosessorin ohjausmuistiin
US4914576A (en) Apparatus and method of loading a control store memory of a central subsystem
US5274797A (en) Multiprocessor system with centralized initialization, testing and monitoring of the system and providing centralized timing
EP0479230B1 (en) Recovery method and apparatus for a pipelined processing unit of a multiprocessor system
US5317752A (en) Fault-tolerant computer system with auto-restart after power-fall
US6721881B1 (en) System and method for determining if a display device configuration has changed by comparing a current indicator with a previously saved indicator
RU2137182C1 (ru) Выполнение инструкции обработки данных
US6763456B1 (en) Self correcting server with automatic error handling
CN103377063A (zh) 从遗留操作系统环境恢复到uefi预启动环境的方法和系统
US6725396B2 (en) Identifying field replaceable units responsible for faults detected with processor timeouts utilizing IPL boot progress indicator status
EP0247605B1 (en) System management apparatus for a multiprocessor system
CN111708662B (zh) 调试方法及装置
FI94468B (fi) Tietojenkäsittelyjärjestelmä, jossa on alijärjestelmän toisen alijärjestelmän puolesta tuottama alikomento
CN100498728C (zh) 用于确定一组健康的处理器和用来引导系统的关联固件的系统和方法
US5229999A (en) Method and apparatus for integrity testing of fault monitoring logic
US4628445A (en) Apparatus and method for synchronization of peripheral devices via bus cycle alteration in a microprocessor implemented data processing system
KR19990057809A (ko) 오류 방지 시스템
KR20160044125A (ko) 컴퓨터 하드웨어 장애 감지 시스템
CN117687817A (zh) 一种用于嵌入式系统运行状态的检测方法及系统
JPS6146535A (ja) 擬似エラ−設定制御方式
JPH0290309A (ja) 実時間タイマレジスタ更新制御方式

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FD Application lapsed
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: HONEYWELL BULL INC.