FI92813B - Henkilönostolaite - Google Patents

Henkilönostolaite Download PDF

Info

Publication number
FI92813B
FI92813B FI934984A FI934984A FI92813B FI 92813 B FI92813 B FI 92813B FI 934984 A FI934984 A FI 934984A FI 934984 A FI934984 A FI 934984A FI 92813 B FI92813 B FI 92813B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
boom
lifting
platform
extension
horizontal
Prior art date
Application number
FI934984A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI92813C (fi
FI934984A0 (fi
Inventor
Lars-Petter Godenhielm
Timo Rasimus
Original Assignee
Bronto Skylift Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bronto Skylift Oy Ab filed Critical Bronto Skylift Oy Ab
Priority to FI934984A priority Critical patent/FI92813C/fi
Publication of FI934984A0 publication Critical patent/FI934984A0/fi
Priority to AU64316/94A priority patent/AU6431694A/en
Priority to GB9608529A priority patent/GB2298184B/en
Priority to PCT/FI1994/000147 priority patent/WO1995013242A1/en
Priority to DE4498649T priority patent/DE4498649T1/de
Application granted granted Critical
Publication of FI92813B publication Critical patent/FI92813B/fi
Publication of FI92813C publication Critical patent/FI92813C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01DCONSTRUCTION OF BRIDGES, ELEVATED ROADWAYS OR VIADUCTS; ASSEMBLY OF BRIDGES
    • E01D19/00Structural or constructional details of bridges
    • E01D19/10Railings; Protectors against smoke or gases, e.g. of locomotives; Maintenance travellers; Fastening of pipes or cables to bridges
    • E01D19/106Movable inspection or maintenance platforms, e.g. travelling scaffolding or vehicles specially designed to provide access to the undersides of bridges
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66FHOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
    • B66F11/00Lifting devices specially adapted for particular uses not otherwise provided for
    • B66F11/04Lifting devices specially adapted for particular uses not otherwise provided for for movable platforms or cabins, e.g. on vehicles, permitting workmen to place themselves in any desired position for carrying out required operations
    • B66F11/044Working platforms suspended from booms
    • B66F11/046Working platforms suspended from booms of the telescoping type

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)

Description

9281 3
Henkilönostolaite
Keksinnön kohteena on henkilönostolaite, jossa on alustaan toisesta päästään ensimmäisen vaaka-akselin ympä-5 ri käännettävästi asennettavissa oleva nivelpuomi, jonka muodostaa nostopuomi ja sen jatkeeksi ensimmäisen vaaka-akselin kanssa samansuuntaisen toisen vaaka-akselin avulla kytketty jatkopuomi, jatkopuomin toiseen päähän muiden vaaka-akselien kanssa samansuuntaisen kolmannen vaaka-ak-10 selin avulla kääntyvästi kytketty työlava ja ohjausvälineet työlavan pitämiseksi automaattisesti olennaisesti vaaka-asennossa nostopuomia ja jatkopuomia vaaka-akselien ympäri käännettäessä.
Henkilönostolaitteita käytetään erilaisissa työteh-15 tävissä silloin, kun täytyy ulottua korkealle tai paikkoihin, joissa muunlaista työskentelylavaa tai -tilaa joko ei ole tai sellaisen rakentaminen väliaikaista työtä varten on tarpeettoman kallista ja vaivalloista. Nykyisissä hen-kilönostolaitteissa on tyypillisesti alusta, joka voi olla 20 joko erillinen perässä vedettävä alusta tai alustana voi toimia myös ajoneuvo kuten kuorma-auto tai vastaava. Samoin henkilönostinten alustoina voivat toimia myös ns. itseliikkuvat laitteet, joissa alustassa on oma moottori-käyttö ja ohjaus. Henkilönostolaitteessa on tyypillisesti 25 alustaan pystyakselin ympäri pyörivästi kiinnitetty puomi, joka on vaaka-akselin ympäri käännettävissä korkeussuunnassa eri asentoihin. Samoin puomissa voi olla yksi tai useampi puomin osa, jotka liittyvät toisiinsa vaakasuuntaisilla akseleilla niin, että puomin asemaa ja asentoa 30 voidaan eri tavoin muuttaa. Edelleen puomi voi olla tele-skooppisesti pidennettävissä ja lyhennettävissä. Työlava on kiinnitetty puomin uloimman osan päähän vaaka-asentoon ja puomin osien väliset nivelet ja puomin osien rakenne on toteutettu niin, että riippumatta puomin osien kääntymi-35 sestä toistensa suhteen työlavan pohja pysyy aina vaaka- 9281 5 1. ..
2 tasossa. Tämä yhdensuuntaisuusautomatiikka on toteutettu tyypillisesti joko mekaanisilla tukitangoilla ns. vi-noneliöperiaatteen mukaan tai siihen on käytetty ketju-hammasratasrakennetta tai hydraulista ohjausta.
5 Vaikka nykyiset henkilönostolaitteet ovat varsin käyttökelpoisia ja monipuolisia/ on kuitenkin työtilanteita, joissa tavanomainen henkilönostolaite ei riitä. Tyypillinen esimerkki on, kun pinnoitetaan rakenteita, joissa pinnoitettava seinä on johonkin suuntaan kalteva. Erityi-10 sesti käytettäessä suurehkoja pinnoitelevyjä tai asennettaessa esimerkiksi tukipalkkia tai muuta vastaavaa, ei yksi tai kaksikaan samalla tasolla olevaa henkilöä pysty käsittelemään tätä kunnolla. Toisaalta kahden erillisen henkilönostolaitteen käyttö ei kaikissa tapauksissa ole 15 yksinkertaisesti mahdollista, vaikka sellainen olisi tarpeenkin.
DE-kuulutusjulkaisusta 1 007 043 on tunnettu laiva-telakoilla käytettäväksi tarkoitettu työskentelyvaunu, jossa on pystysuuntainen masto, johon on kiinnitetty työs-20 kentelylavoja, joita voidaan pyörittää maston ympäri. Edelleen siinä on yksi teleskooppisesti pitenevä maston osa, johon on myös muiden lavojen suhteen korkeussuunnassa siirrettävästi kiinnitetty työskentelylava. Ratkaisua voidaan käyttää tietynlaisissa rakenteissa, joissa lavojen 25 mitat ja sijainti toistensa suhteen sekä työskentelyolosuhteet ovat ennalta täysin tiedetty. Kuitenkin korkeissa ja olosuhteiltaan vaihtelevissa tilanteissa ratkaisun soveltaminen on yleensä mahdotonta.
DE-hakemusjulkaisussa 1 907 408 puolestaan on esi-30 tetty vastaavan tapainen työskentelylavarakenne, jossa on samalle alustalle kiinnitetty kolme teleskooppista kohtisuoraan liikkuvaa mastoa, joihin on asennettu yksi työlava tai vaihtoehtoisesti nostolaite. Tämä ratkaisu soveltuu toimimaan suhteellisen matalissa olosuhteissa täysin pys-35 tysuorien seinien yhteydessä, mutta korkeammissa työsken- 9281 3 3 telyolosuhteissa tai -tilanteissa, joissa pinta on johonkin suuntaan kalteva tai edellyttää erilaisia ulottuvuuksia lavoilla olijoilta, ei tämäkään ratkaisu sovellu.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sel-5 lainen henkilönostolaite, jolla vältetään tunnettujen ratkaisujen rajoituksia ja jolla voidaan työskennellä hyvin erilaisissa olosuhteissa. Keksinnön mukaiselle henkilönos-tolaitteelle on ominaista, että nivelpuomiin on matkan päähän ensimmäisestä työlavasta muiden vaaka-akselien 10 kanssa samansuuntaisen vaaka-akselin ympäri kääntyvästi kytketty toinen työlava ja ohjausvälineet toisen työlavan pitämiseksi olennaisesti vaaka-asennossa nostopuomia ja jatkopuomia vaaka-akselien ympäri käännettäessä.
Keksinnön olennainen ajatus on, että henkilönosto-15 laitteen nivelpuomissa on kaksi työlavaa niin, että ne saadaan nivelpuomin avulla asetetuksi joko kohtisuoraan päällekkäin tai kaltevan työskentelypinnan suhteen halutulla tavalla kaltevasti niin, että kummaltakin työlavalta voidaan ulottua tekemään tarvittava työ. Keksinnön edulli-20 sen sovellutusmuodon olennaisena ajatuksena on, että ni-velpuomi ja sen osat ovat pituudeltaan teleskooppisesti säädettävissä, jolloin työlavojen asema ja etäisyys on säädettävissä vastaavasti halutuksi ja siten työskentely-• olosuhteet saadaan aina mahdollisimman sopiviksi.
25 Keksinnön mukaisen henkilönostolaitteen etuna on, että työn tekemiseen voidaan käyttää kahdella eri korkeudella olevia ja korkeussuunnassa sekä kaltevuussuunnassa toistensa suhteen sopivasti sijoitettuja henkilöitä niin, että työ yleensä on mahdollista tehdä tai voidaan tehdä 30 pelkästään yhden henkilönostolaitteen avulla. Edelleen keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on, että tarvittaessa voidaan käyttää vain toista työlavoista silloin, kun nivelen kohdalla oleva työlava konstruoidaan helposti irrotettavaksi ja kiinnitettäväksi tai sen ollessa kiinteämmin 35 asennettuna käyttämällä edullisimmin pelkästään ulommaista 9281 3 4 työlavaa. Edelleen keksinnön mukainen henkilönostolaite on edullinen valmistaa ja käytöltään monipuolinen.
Keksintöä selitetään lähemmin oheisissa piirustuksissa, joissa 5 kuvio 1 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaista henkilönostolaitetta ja sen nivelpuomia kahdessa asennossa ja kuvio 2 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaisen henkilönostolaitteen toista sovellutusmuotoa ja ni-10 velpuomia osittain.
Kuviossa 1 on esitetty kaavamaisesti keksinnön mukainen henkilönostolaite ja sen alusta sekä henkilönostolaitteen nivelpuomi kahdessa eri asennossa. Henkilönosto-laitteessa on nivelpuomi 1, jonka muodostavat nostopuomi 2 15 ja siihen kytketty jatkopuomi 3. Jatkopuomin 3 päässä on sinänsä tunnetusti ensimmäinen työlava 4. Nostopuomi 2 on kuvien esittämässä tapauksessa teloskooppimaisesti keskenään liikkuvien puomin osien 2a - 2c muodostama, jolloin nostopuomin 2 pituutta voidaan säätää halutulla tavalla.
20 Vastaavasti jatkopuomi on kuvien esittämässä tapauksessa teleskooppisesti keskenään sinänsä tunnetulla tavalla siirrettävien puominosien 3a ja 3b muodostama. Nostopuomi 2 on kiinnitetty jalustaan 5 vaakasuuntaisen akselin 6 ympäri kääntyvästä niin, että nostopuomia 2 voidaan 25 kääntää korkeussuunnassa sinänsä tunnetuilla ja siksi ei esitetyillä voimalaitteilla. Jalusta 5 puolestaan on kytketty alustaan 7 katkoviivoilla esitetyn pystysuuntaisen akselin 8 ympäri pyörivästi niin, että koko nivelpuomin liikesuuntaa voidaan kääntää halutulla tavalla. Alusta 7 30 puolestaan on tuettu työtilanteessa maahan tukijaloilla 9, jolloin alusta pysyy täysin vaaka-asennossa ja sen tukipisteet saadaan mahdollisimman kauaksi kääntöakselista 8.
Jatkopuomi 3 on kytketty päästään nostopuomin 2 päähän ensimmäisen vaaka-akselin 6 suuntaisella toisella 35 vaaka-akselilla 10 kääntyvästi ja jatkopuomia 3 voidaan
II
« 9281 3 5 kääntää nostopuomin 2 suhteen sinänsä tunnetuilla ei esitetyillä voimalaitteilla. Työlavan 4 ja jatkopuomin 3 välisessä kytkennässä on vaaka-akselin 6 suuntainen kolmas vaaka-akseli 11 ja työlava 4, joka on kuvassa esitetty 5 nostokorina, on kytketty nostopuomin 2 ja jalustan 5 suhteen sinänsä tunnetuilla yhdensuuntaisuuslaitteilla eli ohjausvälineillä niin, että käännettäessä jatkopuomia 3 nostopuomin 2 suhteen tai nostopuomia 2 jalustan 5 suhteen työlava 4 pysyy aina vaaka-asennossa. Jatkopuomiin 3 sen 10 nostopuomin 2 puoleiseen ja kuviossa ylempään puominosaan 3a on edelleen kytketty toinen työlava 12 akselien 6 ja 10 suuntaisen neljännen vaaka-akselin 13 avulla ja se on kytketty nivelpuomin 3 puominosaan 3a tunnetulla tavalla ohjausvälineiden avulla niin, että toinen työlava 12 pysyy 15 myös nostopuomin 2 ja jatkopuomin 3 liikkeistä riippumatta niiden liikerajojen määräämällä alueella aina vaaka-asennossa.
Toisen työlavan 12 ja jatkopuomin 3 välillä on edelleen vaakasuuntainen siirtolaitteisto 14, jonka sinän-20 sä tunnetun kiskorakenteen ja siirtovoimalaitteen avulla toista työlavaa 12 voidaan siirtää jonkin verran eteenpäin jatkopuomin 3 suhteen niin, että työlava 12 saadaan ulottumaan enemmän eteenpäin, eli kuviossa vasemmalle, kuin ensimmäinen työlava 4.
25 Kuviossa 1 on myös esitetty keksinnön mukaisen hen- kilönostolaitteen nivelpuomin 1 toinen asento eli asento, jossa nivelpuomi 1 on käännetty niin alas kuin mahdollista. Tällä tavalla saadaan ensimmäinen työlava 4 ulottumaan huomattavasti alustan 7 alapuolelle syvennyksissä ja kai-30 vannoissa tehtäviä töitä varten. Tätä nivelpuomin 1 asentoa kuvaavat numerot on merkitty heittomerkillä eli 1' jne. ja ne ilmaisevat heittomerkittömien numeroiden vastaavia komponentteja.
Kuviossa jatkopuomi 3 on esitetty olennaisesti pys-35 tyasennossa, mutta sopivasti muotoilemalla sitä voidaan 9281 3 6 kääntää nostopuomin 1 suhteen eri asentoihin. Esimerkiksi jatkopuomi 3 voidaan kääntää kuviossa esitetyssä asennosta enemmän oikealle eli sisäänpäin kaltevaksi, kunhan ylemmän työlavan sijainti ja kytkentä nivelpuomiin on tehty sopi-5 valla tavalla niin, että työlavan suojakaide ei osu nivel-puomiin.
Kuviossa 2 on kaavamaisesti esitetty keksinnön toinen sovellutusmuoto, jossa jatkopuomin 3 liikeala on suunniteltu niin, että tarvittaessa jatkopuomi 3 voidaan 10 kääntää nostopuomin 2 jatkeeksi korkeamman ulottuvuuden saamiseksi yhdellä työlavalla ja vastaavasti jatkopuomin 3 ollessa käännettynä alaspäin molemmat työlavat saadaan samanaikaisesti käytettäväksi. Kuviossa esitetyssä sovel-lutusmuodossa toinen tyÖlava 12 on asennettu nostopuomin 2 15 päähän neljännen vaaka-akselin 13" ympäri kääntyvästi niin, että se pysyy vaaka-asennossa nostopuomin 2 asennosta riippumatta. Samalla toinen työlava 12 on kytketty vaakasuuntaisen siirtokiskoston 14 avulla siirrettäväksi niin, että se voidaan siirtää nostopuomin 2 päällä taakse-20 päin silloin, kun jatkopuomi 3 halutaan kääntää ylöspäin. Tällöin ensimmäinen työlava 4 saadaan nostetuksi nostopuomin 2 yläpuolelle jatkopuomin 3 jatkeeksi, jolloin koko puomin pituus voidaan käyttää hyödyksi yhtä työlavaa käytettäessä. Kuvioissa on nostopuomin 2 ja toisen työlavan 25 siirtolaitteiston 14 välillä erillinen apupuomi 3", jonka toisessa päässä on neljännen vaaka-akselin 13" suuntainen viides vaaka-akseli 15. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan toinen työlava 12 voi olla asennettu pelkästään yhden vaaka-akselin suhteen kääntyvästi.
30 Edellä selityksessä ja piirustuksessa on keksintöä esitetty vain esimerkinomaisesti, eikä sitä ole millään tavalla rajoitettu siihen. Olennaista keksinnössä on, että nostopuomin 2 jatkeena olevan jatkopuomin 3 ulommassa päässä on työlava ja vastaavasti nostopuomin 2 ja jatko-35 puomin 3 välisen akselin läheisyydessä joko jatkopuomiin 4 7 92S13 tai nostopuomiin kiinnitettynä on toinen työlava 12 niin, että samanaikaisesti saadaan kaksi korkeussuunnassa päällekkäin sijaitsevaa työlavaa ja vaaka-asennossa pysyvää ja niillä olevat henkilöt voivat tehdä työtä hankalissa olo-5 suhteissa yhdessä. Keksinnön edullisen sovellutusmuodon mukaan jatkopuomin 3 pituus on teleskooppisesti säädettävissä niin, että työlavojen välinen etäisyys voidaan sovittaa työskentelyolosuhteiden mukaan mahdollisimman hyvin, mutta tämä ei suinkaan ole välttämätöntä vaan jatko-10 puomi 3 voi olla myös kiinteämittainen. Samoin nostopuomi 2 voi olla paitsi teleskooppipuomi, myös mikä muu tahansa nostopuomiksi soveltuva puomirakenne kuten nivelpuomi tai niiden yhdistelmä. Keksinnön toisen edullisen sovellutus-muodon mukaan toinen työlava 12 on kytketty nostopuomin 2 15 päähän niin, että se voidaan siirtää pois tieltä ja nostaa ensimmäinen työlava jatkopuomin 3 avulla nostopuomin 2 jatkeeksi mahdollisimman suuren ulottuvuuden aikaansaamiseksi tietyissä tilanteissa.

Claims (7)

9281 3 8
1. Henkilönostolaite, jossa on alustaan toisesta päästään ensimäisen vaaka-akselin ympäri käännettävästä 5 asennettavissa oleva nivelpuomi, jonka muodostaa nostopuo-mi ja sen jatkeeksi ensimmäisen vaaka-akselin kanssa samansuuntaisen toisen vaaka-akselin avulla kytketty jatko-puomi, jatkopuomin toiseen päähän muiden vaaka-akselien kanssa samansuuntaisen kolmannen vaaka-akselin avulla 10 kääntyvästi kytketty työlava (4) ja ohjausvälineet työla-van (4) pitämiseksi automaattisesti olennaisesti vaaka-asennossa nostopuomia ja jatkopuomia vaaka-akselien ympäri käännettäessä, tunnettu siitä, että nivelpuomiin on matkan päähän ensimmäisestä työlavasta muiden vaaka-15 akselin kanssa samansuuntaisen vaaka-akselin ympäri kääntyvästi kytketty toinen työlava ja ohjausvälineet toisen työlavan pitämiseksi olennaisesti vaaka-asennossa nostopuomia ja jatkopuomia vaaka-akselien ympäri käännettäessä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen henkilönostolai- te, tunnettu siitä, että jatkopuomi (3) on pituudeltaan säädettävä teleskooppipuomi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen henkilönos-tolaite, tunnettu siitä, että nostopuomi (1) on * 25 pituudeltaan säädettävissä oleva teleskooppipuomi.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen henki-lönostolaite, tunnettu siitä, että toinen työlava (6) on kytketty jatkopuomiin (3).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen henki- 30 lönostolaite, tunnettu siitä, että toinen työlava (6) on kytketty nostopuomin (1) päähän.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen henkilönostolai-te, tunnettu siitä, että toinen työlava (6) on kytketty nostopuomin (1) päähän erillisellä apupuomilla 35 (3') niin, että sen asemaa nostopuomin (1) pään suhteen 9281 3 9 voidaan siirtää.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen henki-lönostolaite, tunnettu siitä, että toiseen työla-vaan (6) on kytketty vaakasuuntainen siirtolaite (8), jon-5 ka avulla sen asemaa voidaan siirtää nivelpuomin poik-kisuunnasssa. 10 92813
FI934984A 1993-11-11 1993-11-11 Henkilönostolaite FI92813C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI934984A FI92813C (fi) 1993-11-11 1993-11-11 Henkilönostolaite
AU64316/94A AU6431694A (en) 1993-11-11 1994-04-19 Person lifting device
GB9608529A GB2298184B (en) 1993-11-11 1994-04-19 Person lifting device
PCT/FI1994/000147 WO1995013242A1 (en) 1993-11-11 1994-04-19 Person lifting device
DE4498649T DE4498649T1 (de) 1993-11-11 1994-04-19 Personenhebevorrichtung

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI934984 1993-11-11
FI934984A FI92813C (fi) 1993-11-11 1993-11-11 Henkilönostolaite

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI934984A0 FI934984A0 (fi) 1993-11-11
FI92813B true FI92813B (fi) 1994-09-30
FI92813C FI92813C (fi) 1995-01-10

Family

ID=8538934

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI934984A FI92813C (fi) 1993-11-11 1993-11-11 Henkilönostolaite

Country Status (5)

Country Link
AU (1) AU6431694A (fi)
DE (1) DE4498649T1 (fi)
FI (1) FI92813C (fi)
GB (1) GB2298184B (fi)
WO (1) WO1995013242A1 (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10213458B4 (de) * 2002-03-26 2006-04-06 Albert Böcker GmbH & Co KG Personenlift
AT500429B1 (de) * 2004-01-13 2007-09-15 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrzeug mit einer arbeitsbühne
ES1065452Y (es) * 2007-05-24 2007-11-16 Martinez Isidro Lebrero Estabilizadores para plataformas elevadoras autopropulsadas articuladas, telescopicas y articuladas-telescopicas
DE102015012634A1 (de) 2015-09-30 2017-03-30 Goracon Engineering Gmbh Montagebühne für insbesondere den Aufbau von Turmsegmenten von Windkraftanlagen
CN106012825A (zh) * 2016-07-27 2016-10-12 株洲旭阳机电科技开发有限公司 一种铁路钢构桥梁检修机及其检修方法
CN108411778A (zh) * 2018-04-02 2018-08-17 江苏中路工程检测有限公司 一种用于桥梁的无损检测设备

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2672377A (en) * 1950-03-10 1954-03-16 Wagner Iron Works Platform attachment for tractors
US2996140A (en) * 1960-04-26 1961-08-15 Holan Corp Mobile aerial tower
DE1127564B (de) * 1960-10-08 1962-04-12 Vincenzo Di Benedetto Fahrbare und hoehenverstellbare Arbeitsplattform mit Gelenkmast
US4546852A (en) * 1984-02-07 1985-10-15 Fruehauf Corporation Adjustable service platform apparatus for a gantry crane
FI71538C (fi) * 1985-03-19 1987-01-19 Sakari Keskinen Styrhytt foer lyftkran.

Also Published As

Publication number Publication date
FI92813C (fi) 1995-01-10
DE4498649T1 (de) 1996-10-17
AU6431694A (en) 1995-05-29
GB2298184A (en) 1996-08-28
WO1995013242A1 (en) 1995-05-18
FI934984A0 (fi) 1993-11-11
GB9608529D0 (en) 1996-07-03
GB2298184B (en) 1997-06-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7398859B2 (en) Mast construction for a lift truck
US6405831B1 (en) Mobile lift unit
US6571913B2 (en) Multipurpose machine
US6039194A (en) Mobile roof crane
US4546852A (en) Adjustable service platform apparatus for a gantry crane
JP2010159624A (ja) 作業用足場(workplatform)を持ち上げかつ位置合わせ(positioning)するための装置
US9206020B2 (en) Work platform for an overhead crane
AU2002329704A1 (en) Multipurpose machine
EP0308595B1 (en) A vehicular low profile self propelled aerial work platform
JP2010534176A (ja) 車両及びリフトアームアセンブリ
US6640928B1 (en) Free-standing, multi-functional, mobile construction aid
FI92813B (fi) Henkilönostolaite
US20030161708A1 (en) Triangulated mobile gantry crane
US3198345A (en) Crane
US4498596A (en) Supplementary equipment for use with a self-propelled crane with a telescopic jib
US5318149A (en) Apparatus for inspecting the underside of bridges
JP2000198671A (ja) 輸送可能なクレ―ン
WO1998009908A1 (en) A crane
JPH0445096A (ja) スライド式長円形走行クレーン
JP3028028U (ja) 高所作業車
KR19990019257U (ko) 차량 탑재용 다용도 리프트
RU2026259C1 (ru) Стреловой кран
RU2200125C1 (ru) Автомобильный кран
JPH04108045A (ja) トラック搭載式作業台車
JPH0542543B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired