FI92369C - Liitosmenetelmä ja liitos - Google Patents
Liitosmenetelmä ja liitos Download PDFInfo
- Publication number
- FI92369C FI92369C FI930164A FI930164A FI92369C FI 92369 C FI92369 C FI 92369C FI 930164 A FI930164 A FI 930164A FI 930164 A FI930164 A FI 930164A FI 92369 C FI92369 C FI 92369C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- arc
- joint
- displaced
- edge
- basic
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47B—TABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
- A47B87/00—Sectional furniture, i.e. combinations of complete furniture units, e.g. assemblies of furniture units of the same kind such as linkable cabinets, tables, racks or shelf units
- A47B87/002—Combination of tables; Linking or assembling means therefor
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04F—FINISHING WORK ON BUILDINGS, e.g. STAIRS, FLOORS
- E04F13/00—Coverings or linings, e.g. for walls or ceilings
- E04F13/07—Coverings or linings, e.g. for walls or ceilings composed of covering or lining elements; Sub-structures therefor; Fastening means therefor
- E04F13/08—Coverings or linings, e.g. for walls or ceilings composed of covering or lining elements; Sub-structures therefor; Fastening means therefor composed of a plurality of similar covering or lining elements
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04F—FINISHING WORK ON BUILDINGS, e.g. STAIRS, FLOORS
- E04F15/00—Flooring
- E04F15/02—Flooring or floor layers composed of a number of similar elements
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47B—TABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
- A47B2200/00—General construction of tables or desks
- A47B2200/0001—Tops
- A47B2200/0003—Triangular or trapezoidal desk surface to join desks
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04F—FINISHING WORK ON BUILDINGS, e.g. STAIRS, FLOORS
- E04F2201/00—Joining sheets or plates or panels
- E04F2201/09—Puzzle-type connections for interlocking male and female panel edge-parts
- E04F2201/091—Puzzle-type connections for interlocking male and female panel edge-parts with the edge-parts forming part of the panel body
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04F—FINISHING WORK ON BUILDINGS, e.g. STAIRS, FLOORS
- E04F2201/00—Joining sheets or plates or panels
- E04F2201/09—Puzzle-type connections for interlocking male and female panel edge-parts
- E04F2201/095—Puzzle-type connections for interlocking male and female panel edge-parts with both connection parts, i.e. male and female connection parts alternating on one edge
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Laminated Bodies (AREA)
- Floor Finish (AREA)
- Connection Of Plates (AREA)
Description
92369
Liitosmenetelmå ja liitos Tåmån keksinnon kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmå erityisesti tasomaisten kappaleiden liittåmiseksi toisiinsa.
5
Keksinnon kohteena on myos patenttivaatimuksen 3 johdannon mukainen liitos.
Edelleen keksinnon kohteena on patenttivaatimuksen 8 johdannon mukainen menetel-mån soveltamiseen kåytettåvå kappale.
10
Vielå edelleen keksinnon kohteena on patenttivaatimuksen 8 mukaisten kappaleiden kåytto pintojen muodostamiseksi.
Keksinnon mukainen liitosmenetelmå on tarkoitettu erityisesti poytålevyjen liittåmi-15 seen, mutta se soveltuu hyvin muidenkin levymåisten kappaleiden liittåmiseen. Edul-lisia sovelluskohteita ovat esimerkiksi paneelit, lattiamateriaaiit ja muut verhoilule-vyt.
Edellå mainittuihin kohteisiin sopivia liitostapoja tunnetaan useita. Yleisimpiå ovat 20 erilaiset ponttiliitoksen, jossa kappaleen reunaan on tehty ulkoneva pontti ja siihen vastaava huullos. Ponttiliitos kantaa hyvin kuormaa ja liitos on siisti ja sen avulla kappaleista voidaan valmistaa tasainen ja yhtenåinen pinta. Liitostavan heikkoutena on se, ettå liitosta vårten tarvitaan aina kaksi erilaista kappaletta, eli liitoksessa on oltava aina ns. naaras- ja urospuolinen ponttaus. Lisåksi ponttiliitosta voidaan kuor-2 5 mittaa ainoastaan saumaan nåhden poikittaisessa suunnassa ja kappaleet on kiinnitet-tåvå pontin pituussuunnassa erillisillå kiinnityselimillå. Ponttiliitoksen sijaan levyjå ja ... muita verhoilumateriaaleja voidaan koota suuremmiksi tasoiksi liittåmållå ne toisiinsa erilaisilla kiinnittimillå tason takapuolelta. Tåmå liitostapa sopii parhaiten kuormaa kantamattomien verhoilumateriaalien liittåmiseen.
Tåhån mennesså ei ole ollut jårjestelmåå, jonka avulla voitaisiin liittåå toisiinsa useita poytåtasoja ilman erityisiå kiinnitysosia. Tavallisesti nåyttelytiloissa, kokouk- 30 92369 2 sissa, ravintoloissa ja vastaavissa julkisissa tiloissa, joissa tarvitaan erikokoisia poy-tiå, kulloinkin tarvittava poyta on koottu asettamalla tarvittava måårå yksittåisiå poytiå rinnakkain. Poytiå ei yleensa kiinniteta toisiinsa, mistå aiheutuu monia ongel-mia. Jos kåytettåvån tilan lattia on hiemankin epåtasainen, rinnakkain olevien poytien 5 kannet ovat eri tasoissa ja kaikki poydåt heiluvat helposti, jos jonkin poydån jalat eivåt ole tasaisella alustalla. Poytien heilahtelu voidaan koijata sååtotalloilla, jos kalusteissa on sellaiset, mutta saatotyo on hankalaa ja hidasta ja poytien kansia ei vålttåmåttå talloinkaan saada samaan tasoon.
10 Tavallisista poydista kootuissa suuremmissa poydissa jokaisessa yksikossa on poyta-taso ja sita kannattavat jalat, mikå on usein tarpeetonta kuormankantokyvyn kannalta. Poydån jalat vievåt myos tilaa poytien alia ja hankaloittavat sijoittumista poydån ååreen. Suurten poytåjårjestelmien siirtåminen on hankalaa, koska jokainen poytå on siirrettåvå erikseen ja koko jåijestelmå koottava sen jålkeen uuteen paikkaan. Jalallis-15 ten poytien varastointi on hankalaa ja vaatii runsaasti tilaa. Sellaisissa tiloissa, joissa tarvitaan ajoittain suuri måårå poytiå, on oltava varalla riittåvå måårå poytåyksikoitå suurtakin tarvetta vårten. Vaikka tållaisissa kohteissa kåytetåån usein poytiå, jotka voidaan pinota ainakin osittain påållekkåin, poytien varastointi ja niiden kåsittely tiloja muunneltaessa on hankalaa.
20
Jos poytåjåijestelmåstå halutaan tukeva, poydåt on kiinnitettåvå toisiinsa erillisillå kiinnittimillå. Kiinnittimet voivat liittyå poytalevyyn tai poytien jalkoihin. Kiinnit-timet jåttåvåt jålkiå poytålevyihin ja niiden kåytto vaatii tyokaluja ja asennustyohon kuluu runsaasti aikaa. Poydån jalkaosiin kiinnittyvåt kiinnittimet eivåt vålttåmåttå 25 takaa poytåtasojen asettumista samaan tasoon. Jos tållaisiin poytåtasoihin halutaan ;· liittåå kulmakappaleita tai muita lisåosia tai varusteita, ne on kiinnitettåvå erillisillå kiinnittimillå.
Tåmån keksinnon tarkoituksena on saada aikaan liitosmenetelmå, jonka avulla taso-3 0 maisia kappaleita voidaan kiinnittåå toisiinsa ilman erillisiå kiinnikkeitå ja jossa kaikki toisiinsa liitettåvåt osat ovat edullisesti samanmuotoisia.
3 92369
Keksinto perustuu siihen, etta kunkin liitettavån kappaleen reunaan muodostetaan ainakin kaksi rinnakkaista, levyn reunan suuntaan kulkevaa polveilevaa kayraa, joista yksi muodostaa peruskayran ja joista ainakin yhta on siirretty sauman pituussuunnas-sa siten, etta sauman poikkisuunnassa katsottuna urien vålillå on vaihe-ero. Osia 5 liitettaessa vierekkaisten kappaleiden huiput sijoitetaan vastakkaisen kappaleen laak-soihin, jolloin muodostuu pituus- ja poikkisuunnassa muotosulkeinen liitos.
Tåsmållisemmin sanottuna keksinnon mukaiselle menetelmålle on tunnusomaista se, mita on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
10
Keksinnon mukaiselle liitokselle on puolestaan tunnusomaista se, mita on esitetty patenttivaatimuksen 3 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnon mukaiselle kappaleelle on puolestaan tunnusomaista se, mita on esitetty 15 patenttivaatimuksen 8 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnon avulla saavutetaan huomattavia etuja.
Keksinnon mukaisen menetelmån avulla on mahdollista liittaa toisiinsa levyjå ja 20 muita kappaleita ilman erillisiå kiinnikkeita tai liitoselimiå. Kaikki liitettåvåt kappa-leet voidaan valmistaa taysin symmetrisiksi, jolloin tarvitaan vain yhdenlaisia kappaleita, jotka voidaan taysin vapaasti liittaa samanlaiseen kappaleeseen mille reunalle tahansa. Liitos on muotosulkeinen seka liitoksen pituusakselin suunnassa etta siihen nåhden poikittaisissa suunnissa. Siten keksinnon mukaisista levyista valmistettu taso 25 kantaa kuormaa vaikka kaikkia levyjå ei tuettaisikaan kuormaa vasten. Tåmån an-: · siosta voidaan valmistaa poytatasoja, jotka voidaan liittaa helposti toisiinsa ja joiden avulla on mahdollista koota suuria poytåjåijestelmiå kayttamåtta erillisiå liitoskappa-leita. Poytiin tarvitaan vain muutamia jalkaosia ja jalattomat poytåtasot tai kansiosat tukeutuvat jalallisten poytayksikoiden reunoihin. Jalattomat lisålevyt on helppo sailyt-3 0 taå pienessa tilassa silloin kun niita ei tarvita ja kun suuria poytiå taas tarvitaan, tasot on helppo liittaa jalallisiin poytiin. Esimerkiksi kouluissa oppilaat voivat tarvittaessa 92369 4 muunnella luokan poytåjåijestelyn erilaiseksi vaikka jokaista tuntia vårten sen mu-kaan tarvitaanko ryhmåtyopoytiå vai yksittåisiå pulpetteja. Kulma- ja kaarikappa-leiden avulla voidaan koota eri muotoisia poytåratkaisuja. Samalla tavalla voidaan koota esimerkiksi kattoverhoiluja, jotka kiinnitetåån vain våhåisellå måårållå kiinnit-5 timiå kannatinrakenteisiin.
Koottavien tasojen pinnat asettuvat tarkasti samalle tasolle ja håiritseviå korkeuseroja ei pååse syntymåån. Poytålevyjen ja muiden tasomaisten kappaleiden liittåmisen lisaksi keksinnon avulla voidaan liittaå esimerkiksi tuoleja ja muita huonekaluja 10 esimerkiksi sovittamalla liitos kåsinojaan tai vastaavaan.
Keksintoå selitetåån seuraavassa tarkemmin oheisten piirustusten avulla.
Kuviot 1 - 4 esittåvåt erilaisia keksinnon toteuttamiseen soveltuvien levyjen muotoja. 15
Kuvio 5 esittåå yhtå keksinnon mukaista liitosta halkileikattuna sivulta.
Kuvio 6 esittaa keksinnon avulla toteutettua poytåjåijestelmåå.
2 0 Kuviossa 1 on esitetty yksi keksinnon mukainen levy. Levy koostuu itse levytasosta 1 ja sen reunoja kiertåvåstå liitospinnasta. Liitospinta puolestaan koostuu kuvion 1 tapauksessa kahdesta levytason 1 reunaa kiertavåstå rinnakkaisesta sinimåisestå aallosta 2 ja 3. Seuraavassa selityksesså kuvioissa katsojaa låhinnå olevaa aaltoa 2 kutsutaan peruskaareksi ja sen takana olevaa aaltoa siirretyksi kaareksi 3. Levytason 2 5 1 reunasta ulkonevaa kaaren osaa kutsutaan huipuksi 4 ja sisåånpåin osoittavaa osaa :* laaksoksi 5. Yhden huipun 4 ja yhden laakson 5 muodostamaa kaaren osaa kutsutaan muotojaksoksi M. Peruskaari 2 alkaa huipulla 4 levytason kulmasta A ja jatkuu såånnollisenå siniaaltona tason kulmiin B ja C, joissa kaari pååttyy laakso-osaan 5. Nåistå kulmista peruskaari 2 jatkuu edelleen kulmaan A nåhden vastakkaiseen kul-30 maan D, johon se pååttyy huippuna. Siirretty kaari 3 alkaa kulmasta A laaksona ja jatkuu rinnakkaiskulmiin B ja C ja pååttyy niihin huippuna. Vastaavasti siirretty 92369 5 kaari 3 påattyy vastakulmaan D laaksona. Kaarten 2 ja 3 vålillå on siten vaihesiirto.
Edellisin vaihesiirron pituus on puoli aaltoa. Kun kaytetaan puolen aallon vaihesiir-toa, peruskaaren 2 ja siirretyn kaaren 3 nollakohdat voidaan sovittaa levytason 1 5 kulmiin. Kun talloin levytason 1 sivujen mitat valitaan aallonpituuden monikerroiksi, voidaan valmistaa kuvion 1 mukainen taysin symmetrinen levyosa. Tållainen levyosa voidaan liittaa aina vastaavanlaiseen osaan, joten suurtenkin tasojen valmistamiseen tarvitaan vain yhdenlaisia osia.
10 Kuviossa 5 on esitetty halkileikkauksena kuvion 1 levytaso 1 liitettynå samanlaiseen levytasoon. Tåsta kuviosta nåhdåan miten peruskaari 2 ja siirretty kaari 3 sijoittuvat saumakohdassa påallekkain ja muodostavat siten liitoksen, joka kantaa hyvin levytasoon kohdistuvaa kuormaa. Levyjen 1 pysyminen kohdakkain on varmistettu pika-liitoksella, joka koostuu kummankin kaaren 2, 3 ulkoreunassa olevasta ulkonemasta 15 6 ja kaaren sisareunassa olevasta ulkonemaan vastaavasta syvennyksesta 7. Ul- koneman 6 korkeus mitoitetaan si ten, etta levyt 1 voidaan painaa kohtuullista voimaa kayttamållå vastakkain ja vastaavasti helposti irrottaa toisistaan. Levyjen pikalukitus on keksinnon kannalta valinnainen piirre ja se voidaan toteuttaa monin tavoin tai jåttaa kokonaan poiskin, jolloin kaarien 2, 3 vastakkain tulevat osat ovat tasaisia.
2 0 Yksi vaihtoehtoinen lukitustapa voidaan toteuttaa muotoilemalla ainakin toisen kaaren muoto si ten, etta kaari kaantyy hieman kaaren måaraamåsta pinnasta sisåanpåin sauman suuntaiseksi. Jos nyt toiseen kaareen tehdåan syvennys ja rinnakkkaiseen kaareen vastaavan muotoinen uloke, levy on edelleen symmetrinen ja voidaan liittaa toiseen levyyn, johon on tehty vastaava reunamuoto ja joka on liittamista vårten 25 kaannetty ympåri. Talloin levujen reunoissa olevat syvennykset ja ulokkeet asettuvat kohdakkain ja muodostavat lukitsevan liitoksen.
Kuvioissa 1, 2, 3 ja 4 on esitetty erilaisia levyn 1 reunamuotoja. Seuraavassa anne-taan muutamia esimerkkejå levyjen mitoituksesta nåihin kuvioihin viitaten. Kuvion 1 3 0 levy voidaan mitoittaa esimerkiksi siten, etta reunan jaoksi eli kaarten aallonpituu- deksi valitaan 160 mm, jolloin sivujen pituudeksi saadaan aallonpituuden monikertoi- 6 92369 na 800 x 640 mm. Kuvion 2 levysså reunan jako on hieman tiheåmpi, 100 mm, jolloin sivujen mitoiksi voidaan valita 100 mm monikerrat, esimerkiksi 600 x 800 mm. Kuvion 3 levyssa jako on 200 mm ja sivujen mitat jålleen 600 x 800. Kuvion 4 levyssa on sama mitoitus kuin kuvion 2 levyssåkin, mutta tåsså reunan muoto on 5 valittu kulmikkaammaksi.
Kuten edellå olevista esimerkeistå kåy ilmi, peruslevyjen 1 ja reunan muodon valinta voidaan tehdå varsin vapaasti keksinnon puitteissa. Periaatteessa reunan kaarten muodoksi voidaan valita mikå tahansa muoto ja kaaret voivat olla jopa eri muotoisia-10 kin. Tålloin kuitenkin on valmistettava erilaisia levyjå, jotka sovitetaan liitospareiksi. Keksinnon mukaan edullisimpaan ratkaisuun pååståån kåyttåmållå reunan muotona kahta såannollisesti jaksollista kuviota, jotka sijoitetaan reunaan puoli aaltoa keske-nåån siirrettyinå ja levyn reunan mitaksi otetaan kuvion aallonpituuden monikerta. Tålloinkin kokonaislukumonikerrat ovat edullisimpia.
15
Liitoskuvio voidaan myos valmistaa ainoastaan osalle levyn reunaa, mutta tålloin ainakin osassa levyistå on oltava leikkaus tai kevennys, johon levyjen ne osat, joihin liitosmuotoa ei ole muodostettu, vastaavat. Jotta pitåvå liitos saataisiin aikaan, liitos-kuvion pituuden on oltava våhintåån yhden muotojakson M pituinen. Liitoskuvio voi-2 0 daan muodostaa useistakin kaarista. Yksi edullinen ajateltavissa oleva suoritusmuoto koostuu kolmesta kaaresta, joista kaksi on samassa vaiheessa kulkevia peruskaaria. Siirretty kaari on sijoitettu peruskaarten våliin, jolloin peruskaaret sulkevat siirretyn kaaren våliinså.
2 5 Edellå kuvatun kaltaiset levyosat voidaan valmistaa monella tavalla ja valmistustapa ... riippuu oleellisesti siitå, mitå materiaalia halutaan kåyttåå. Erås edullinen valmistus tapa on reunamuodon valaminen muotissa kiinni lastulevyn reunaan. Reunamuoto voidaan tehdå jyrsinterållå tyoståmållå tai sitten voidaan kåyttåå kahta samanmuotois-ta levyå, jotka liimataan tai kiinnitetåån muuten toisiinsa siten, ettå reunaan saadaan 3 0 vaihesiirto. Vaihesiirto saadaan aikaan yksinkertaisesti kååntåmållå levyå 180° pi- tuus- tai poikkiakselinsa ympåri. Jos valmistusmateriaalina kåytetåån muovia, betonia
II
7 92369 tai vastaavaa helposti valettavaa materiaalia, koko levy on edullista valmistaa vala-malla.
Kuviossa 6 on esitetty levytaso, joka on muodostettu keksinnon mukaisista levyosis-5 ta. Havainnollisuuden vuoksi tamån tason muodostamiseen on kaytetty eri kokoisia levyjå. Kuvion 6 levytaso, joka voisi olla esimerkiksi poyta, on muodostettu jåijes-telmåsta, jossa reunamuodon jako on 100 mm ja perustason sivujen mitat 600 x 800 mm, jolloin sivujen suhteeksi tulee 3:4. Muiden levyosien mitat måaråytyvåt jaon monikertoina. Kuvion 6 poyta on koottu liittamållå perustasoon 9 kulmakappaleella 10 10 (600 x 800 x 1000) suurtaso 8 (1200 x 800). Suurtason 8 påatyyn on liitetty ta-sasivuinen kolmiokappale 12, jolla voidaan tarvittaessa muodostaa 45° kulma. Perustason 9 pitkalle sivulle on liitetty perustason puolikkaasta koostuva lisataso 11 (800 x 300). Kuvion 6 rakenne soveltuu esimerkiksi konttoripoydåksi.
15 Erilaisten tasorakenteiden muodostaminen keksinnon mukaisella menetelmållå on erittain yksinkertaista. Ensin on tietenkin valmistettava ainakin kaksi keksinnon mukaista levyå, jotka voidaan liittaa toisiinsa. Seuraavaksi levyjen reunat sovitetaan vastakkain siten, etta ensimmåisen levyn peruskaaren 2 huiput 4 sijoittuvat toisen levyn peruskaaren 2 laaksojen 5 kohdalle. Tålloin siirretyn kaaren laaksot 5 ja huiput 20 4 sijoittuvat luonnollisesti samalla tavalla vastakkain. On huomattava, etta levyjen reunojen ei tarvitse olla koko matkalla vastakkain, periaatteessa riittaa, etta levyt liitetaan toisiinsa ainoastaan yhden aallonpituuden matkalta. Usein on edullista, etta levyjen saumat eivåt ole aivan kohdakkain vaan saumat muodostavat ristikon, jossa rinnakkainen levy tukee viereisten levyjen vålista poikittaista saumaa. Kun levyt on 25 asemoitu halutulla tavalla kohdakkain, niiden reunat painetaan kiinni toisiinsa ja liitos on valmis.
•
Kuten edellå olevasta selityksesta on kaynyt ilmi, tallåa keksinnollå on useita suori-tusmuotoja ja kayttomahdollisuuksia. Keksintoå voidaankin soveltaa moniin suoritus-30 muotoihin seuraavien patenttivaatimusten puitteissa esitettyihin esimerkkeihin perus-tuen. Liitettavien kappaleiden ei vålttamåtta tarvitse olla tasomaisia, vaan kappaleen 8 92569 pinta voi ulottua esimerkiksi pallomaiseksi pinnaksi liitospintojen tasosta. Pinnassa voi olla edullisesti erilaisia koristekuviota ja vastaavia.
Claims (17)
- 92369 Patentti vaatimukset:
- 1. Menetelmå kappaleiden liittåmiseksi toisiinsa, jossa menetelmåsså kappaleet (1) liitetaån toisiinsa erityisen liitospinnan vålityksellå, t u η n e 11 u siitå, ettå 5 - ainakin yhden liitettåvån kappaleen (1) yhteen reunaan muodostetaan ensimmåinen liitoskuvio, joka koostuu: - peruskaaresta (2), joka muodostaa kappaleen reunaan ainakin yhden reunan pituussuuntaan kulkevan muotojak- 10 son (M), joka koostuu kappaleen reunasta ulkonevasta huipusta (4) ja huippuun nåhden kappaleen sisåosaa kohti painuvasta laaksosta (5), - ainakin yhdesta peruskaaren (2) vierelle kappaleen reunaan samansuuntaisesti muodostetusta, ainakin yhden 15 muotojakson (M) muodostavasta siirretystå kaaresta (3), jota on siirretty peruskaareen (2) nåhden si ten, etta sen huippu (4) sijoittuu ainakin osittain perusjakson (2) laakson (5) kohdalle ja laakso vastaavasti perusjakson huipun (4) kohdalle, 20 - ainakin yhteen toiseen kappaleeseen muodostetaan peruskaaresta (2) ja ainakin yhdesta siirretystå kaaresta (3) toinen liitoskuvio, jonka muoto vastaa ensimmåisen liitoskuvion muotoa siten, etta liitoskuviot voidaan sovittaa kytkeytymåån vastakkain, ja 25 ·:· - kappaleiden liitoskuviot sovitetaan vastakkain liitoksen muodostami- seksi.
- 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmå tasomaisten, suorareunaisten kappalei-3 0 den (1) liittåmiseksi, t u η n e 11 u siita. ettå jokaisen liitettåvån kappaleen jokai- seen reunaan muodostetaan liitoskuvio, joka koostuu saannollisen jaksollisen funktion 92369 måårååmåstå peruskaaresta (2) ja saman funktion måårååmåstå siirretystå kaaresta (3), jota on siirretty puoli aallonpituutta peruskaareen (2) nåhden.
- 3. Liitos kahden kappaleen liittåmiseksi reunoistaan toisiinsa, t u η n e 11 u 5 - ensimmåisestå liitoskuviosta, joka koostuu: - peruskaaresta (2), joka muodostaa kappaleen reunaan ainakin yhden reunan pituussuuntaan kulkevan muotojak-son (M), joka koostuu kappaleen reunasta ulkonevasta 10 huipusta (4) ja huippuun nåhden kappaleen sisåosaa kohti painuvasta laaksosta (5), - ainakin yhdestå peruskaaren (2) vierelle kappaleen reunaan samansuuntaisesti muodostetusta, ainakin yhden muotojakson (M) muodostavasta siirretysta kaaresta (3), 15 jota on siirretty peruskaareen (2) nåhden siten, ettå sen huippu (4) sijoittuu ainakin osittain perusjakson (2) laakson (5) kohdalle ja laakso vastaavasti perusjakson huipun (4) kohdalle, 0. peruskaaresta (2) ja ainakin yhdesta siirretysta kaaresta (3) koostuvasta toisesta liitoskuviosta, jonka muoto vastaa ensimmåisen liitoskuvion • · muotoa siten, ettå liitoskuviot voidaan sovittaa kytkeytymåån vastakkain liitoksen muodostamiseksi.
- 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen liitos, t u η n e 11 u siitå, ettå peruskaari (2) ja .. siirretty kaari (3) noudattavat samaa såånnollistå jaksollista funktiota.
- 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen liitos, t u η n e t t u siitå, ettå siirrettyå kaarta (3) on siirretty peruskaareen (2) nåhden puoli aallonpituutta. 30
- 6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen liitos, t u η n e 11 u siitå, ettå kaaret (2, 92569 3. noudattavat jaksollista askelfunktiota.
- 7. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen liitos, t u η n e 11 u siitå, ettå kaaret (2, 3. noudattavat sinifunktiota. 5
- 8. KappaJe, jossa on liitoskuvio ja joka voidaan liittåå toiseen vastaavanlaisella liitoskuviolla varustettuun kappaleeseen, t u η η n e 11 u siita, etta liitoskuvio koostuu - peruskaaresta (2), joka muodostaa kappaleen (1) reunaan ainakin 10 yhden reunan pituussuuntaan kulkevan muotojakson (M), joka koostuu kappaleen reunasta ulkonevasta huipusta (4) ja huippuun nåhden kappaleen sisåosaa kohti painuvasta laaksosta (5), - ainakin yhdestå peruskaaren (2) vierelle kappaleen (1) reunaan saman- 15 suuntai sesti muodostetusta, ainakin yhden muotojakson (M) muodosta- vasta siirretystå kaaresta (3), jota on siirretty peruskaareen (2) nåhden siten, etta sen huippu (4) sijoittuu ainakin osittain perusjakson (2) laakson (5) kohdalle ja laakso vastaavasti perusjakson huipun (4) koh-dalle. 20
- 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen kappale, t u η n e 11 u siita, etta peruskaari (2) ja siirretty kaari (3) noudattavat samaa såånndllistå jaksollista funktiota.
- 10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen kappale, t u η n e 11 u siita, etta siirrettyå 25 kaarta (3) on siirretty peruskaareen (2) nåhden puoli aallonpituutta. • I ·
- 11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen tasomainen kappale, t u η n e 11 u siitå, etta kappaleen (1) kaikkiin reunoihin on muodostettu liitoskuvio. 3 0 12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen tasomainen kappale, t u η n e 11 u siitå, ettå kaarten (2, 3) nollakohdat on sovitettu osumaan kappaleen kulmiin (A, B, C, D). 92369
- 13. Jonkin patenttivaatimuksista 8-12 mukainen kappale, t u η n e 11 u siita, etta liitoskuvio koostuu peruskaaresta (2) ja yhdesta siirretysta kaaresta (3).
- 14. Jonkin patenttivaatimuksista 8 - 12 mukainen kappale, t u η n e 11 u siita, etta 5 liitoskuvio koostuu peruskaaresta (2) ja kahdesta, peruskaaren (2) molemmin puolin sijoitetusta siirretysta kaaresta (3).
- 15. Jonkin patenttivaatimuksista 8-14 mukainen kappale, t u η n e 11 u siita, etta kaaret (2, 3) noudattavat jaksollista askelfunktiota. 10
- 16. Jonkin patenttivaatimuksista 8-14 mukainen kappale, t u η n e 11 u siita, etta kaaret (2, 3) noudattavat sinifunktiota.
- 17. Patenttivaatimuksen 8 mukaisen kappaleen kaytto useista tallaisista kappaleista 15 muodostuvien pintojen muodostamiseen. « · « « 92369
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI930164A FI92369C (fi) | 1993-01-15 | 1993-01-15 | Liitosmenetelmä ja liitos |
DE4400572A DE4400572A1 (de) | 1993-01-15 | 1994-01-11 | Verbindungsverfahren und Verbindung |
SE9400070A SE9400070L (sv) | 1993-01-15 | 1994-01-13 | Hopfogningsförfarande och fog |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI930164A FI92369C (fi) | 1993-01-15 | 1993-01-15 | Liitosmenetelmä ja liitos |
FI930164 | 1993-01-15 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI930164A0 FI930164A0 (fi) | 1993-01-15 |
FI92369B FI92369B (fi) | 1994-07-29 |
FI92369C true FI92369C (fi) | 1994-11-10 |
Family
ID=8536748
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI930164A FI92369C (fi) | 1993-01-15 | 1993-01-15 | Liitosmenetelmä ja liitos |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
DE (1) | DE4400572A1 (fi) |
FI (1) | FI92369C (fi) |
SE (1) | SE9400070L (fi) |
Families Citing this family (12)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE29500078U1 (de) * | 1995-01-04 | 1995-02-23 | Bekhiet, Fauzi, 74523 Schwäbisch Hall | Universell einsetzbare Platte aus Kunststoff |
US5765315A (en) * | 1996-01-18 | 1998-06-16 | Okamura Corporation | Space-saving working equipment |
DE19706777A1 (de) * | 1996-08-16 | 1998-02-19 | Boeckl Karl | Holzfußboden, Fußboden Verlegesytem für Parkett und andere Materialien ohne Klebstoff, Nagel, Schrauben, Klammern |
DE19718319C2 (de) * | 1997-04-30 | 2000-06-21 | Erich Manko | Parkettelement |
US6176059B1 (en) * | 1998-11-20 | 2001-01-23 | Robert A. Cantarano | Modular concrete building system |
PL197416B1 (pl) | 2000-03-07 | 2008-03-31 | E F P Floor Prod Fussboeden | Panel łączony mechanicznie |
ES2202165T3 (es) | 2000-03-07 | 2004-04-01 | E.F.P. Floor Products Fussboden Gmbh | Panel, especialmente panel para suelo. |
DE10206877B4 (de) | 2002-02-18 | 2004-02-05 | E.F.P. Floor Products Fussböden GmbH | Paneel, insbesondere Fussbodenpaneel |
FR2848233A1 (fr) * | 2002-12-05 | 2004-06-11 | Knauf Snc | Plaque en materiau synthetique notamment plaque de revetement de sol |
FR2861413A1 (fr) * | 2003-10-27 | 2005-04-29 | Gymnova | Liaison de type mi-bois alterne pour l'assemblage de plaques de planchers demontables destines au spectacle et aux pratiques sportives |
FR2934626A1 (fr) * | 2008-08-01 | 2010-02-05 | Philippe Mathieu | Revetement de sol carrele flottant reversible. |
DE102010018727A1 (de) | 2010-04-29 | 2011-11-03 | Manfred Englmann | Stecksystem-Platten |
-
1993
- 1993-01-15 FI FI930164A patent/FI92369C/fi not_active IP Right Cessation
-
1994
- 1994-01-11 DE DE4400572A patent/DE4400572A1/de not_active Withdrawn
- 1994-01-13 SE SE9400070A patent/SE9400070L/xx not_active Application Discontinuation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI930164A0 (fi) | 1993-01-15 |
SE9400070L (sv) | 1994-07-16 |
SE9400070D0 (sv) | 1994-01-13 |
FI92369B (fi) | 1994-07-29 |
DE4400572A1 (de) | 1994-08-18 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI92369C (fi) | Liitosmenetelmä ja liitos | |
US5868081A (en) | Lightweight plastic furniture | |
CA2676653C (en) | Wall panel system | |
US6553724B1 (en) | Panel and trade show booth made therefrom | |
US3975877A (en) | Panel joining device | |
US20070163185A1 (en) | Means and methods for construction and use of geodesic rhombic triacontahedron | |
US20020023391A1 (en) | Wall and display systems and components | |
JPH08205935A (ja) | 作業台ユニット | |
US10136730B2 (en) | Chair, stool assembly, and system | |
EP0676156B1 (en) | Combined chair | |
US6558222B1 (en) | Panelling and supports for interconnected toy blocks | |
US20060010804A1 (en) | Modular frame area floor covering | |
US3911634A (en) | Modular building system | |
US9554645B2 (en) | Modular ease-of-use shelving system | |
WO1999058780A1 (en) | Panel construction and connection system | |
JP5606535B2 (ja) | パーティションシステム | |
WO2005118273A1 (en) | Modular frame area floor covering | |
US4302897A (en) | Modular display system | |
KR102531734B1 (ko) | 확장 가능한 가구용 프레임 조립구조 | |
US5372342A (en) | Support stand | |
KR20190044253A (ko) | 절첩식 전시용 부스 어셈블리 | |
RU2463934C1 (ru) | Трансформируемый предмет мебели | |
EP0715694A1 (en) | Joint | |
JP2024082477A (ja) | 家具 | |
JP2004275681A (ja) | 立方体のユニット式組立構造 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
GB | Transfer or assigment of application |
Owner name: ISKU OY |
|
MM | Patent lapsed |