FI91900B - Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa - Google Patents

Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa Download PDF

Info

Publication number
FI91900B
FI91900B FI906216A FI906216A FI91900B FI 91900 B FI91900 B FI 91900B FI 906216 A FI906216 A FI 906216A FI 906216 A FI906216 A FI 906216A FI 91900 B FI91900 B FI 91900B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
steam
paper
drying
cylinders
paper web
Prior art date
Application number
FI906216A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI91900C (fi
FI906216A0 (fi
FI906216A (fi
Inventor
Heikki Ilvespaeae
Original Assignee
Valmet Paper Machinery Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Paper Machinery Inc filed Critical Valmet Paper Machinery Inc
Priority to FI906216A priority Critical patent/FI91900C/fi
Publication of FI906216A0 publication Critical patent/FI906216A0/fi
Priority to US07/808,161 priority patent/US5416980A/en
Publication of FI906216A publication Critical patent/FI906216A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI91900B publication Critical patent/FI91900B/fi
Publication of FI91900C publication Critical patent/FI91900C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F5/00Dryer section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F5/02Drying on cylinders
    • D21F5/04Drying on cylinders on two or more drying cylinders
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/008Steam showers

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)

Description

91900
Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyrlstymlstalpumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kulvatusosa Förfarande vld torknlngspartiet av en pappersmaskin 5 för att mlnska papperets krökningstendens och torkningsparti avsett att genomföra förfarandet 10 Keksinnön kohteena on menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin kayristymistaipumuksen vähentämiseksi, jossa menetelmässä paperlralnaa kuivataan kulvatussylInterelila, joiden kuumennettua pintaa vasten paperlralnaa painetaan kulvatusviiralla, jossa kulvatusosassa käytetään kuivatussyllnterlryhmlä, joissa sovelletaan kaksivij·avientiä ja/tai 15 yksivliravlentiä, Ja jossa kulvatusosassa paperlrainan olennaisesti koko leveydelle syötetään kuumaa vesihöyryä.
Lisäksi keksinnön kohteena on keksinnön menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu paperikoneen kulvatusosa, joka käsittää yhden, tai sopivimmin 20 useita peräkkäisiä kuivatusryhmlä, jotka koostuvat kulvatussylintereis-tä ja vlIranjohtoteloista ja/tai kääntösylintereistä ja jossa kuiva-tusosassa käytetään yksiviiravientiä ja/tai kaksiviiravientiä, sekä jolle kuivatusosalle on sijoitettu yksi tai useampi höyrynsyöttölaatlk-.*.· ko, joka ulottuu höyrykäsiteltävän paperirainan olennaisesti koko poi- ·:**: 25 kittalselle leveydelle ja joka höyrylaatikko/höyrylaatikot on yhdis- tetty höyrylähteeseen ja käsittää vastepinnan, joka muodostaa sen tun-. tumassa kulkevan paperirainan vapaan pinnan kanssa kosketuksettoman .·*. höyrykäsittelyvälin.
30 Ennestään tunnetusti paperikoneen kulvatusosassa käytetään yksiviiravientiä ja/tai kaksiviiravientiä. Yksiviiravientiä, jossa kuivatusvirra ·*·· tukee rainaa myös sylinterlrivien välisillä vedoilla, käytetään yleensä * kuivatusosan alkuosassa. Yksiviiravientiä voidaan käyttää myös koko ·· kuivatusosan pituudella.
35 • _ Viime aikoina ovat yleistyneet sellaiset yksiviiraviennillä varustetut '· ’· kuivatusosat, joissa ylä- tai alasylintereinä ovat höyryllä kuumennetut ’ ' kuivacussylinterit, jolta vasten raina tulee välittömään kontaktiin 2 91900 kuivatusvllran painamana Ja ala- tai yläsyllnterelnä ovat sisäisellä Imulla varustetut sylinterit, esim. hakijan ns. 'VAC-ROLL*-(" - tavaramerkki) -sylinterit. Joiden rei'itetyn vaipan kautta allpainevaikutus kohdistetaan kääntösylinterin sisätilasta syllnterivaippaa kiertävään 5 uritukseen. Mainitulla alipainevaikutuksella pidetään rainaa kiinni kuivatusviIrassa ralnan Joutuessa kääntösylintereillä ulkokaarteen puolelle. Samalla pyritään estämään rainan poikittaista kutistumista kuivatuksen edistyessä.
10 Tyypillisesti monisylinterikuivattimessa en 5-8 viiraryhmää ja kuiva-tusosan alkupäässä olevat ryhmät ovat normaalisti lyhyempiä kuin loppupään ryhmät.
Keksintöön lahiten liittyvin tekniikan tason osalta viitataan W0-hake-15 musjulkalsuun 87/04740, FI-hakemukseen 793920, FI-kuulutusjulkaisuun 70277 ja DE-patenttiin 1183775. Näissä julkaisuissa on esitetty erilaisia paperiradan kosteusprofilointilaitteita, joita ei kuitenkaan käytetä paperin paksuussuuntaisen anisotropian eikä käyristymistaipumuksen hallintaan.
20 . Kuten tunnettua, paperirainan reunaosat kuivuvat paperikoneen kuiva- ’··* tusosassa kuivemmiksi kuin rainan keskialue. Tätä kosteusprofiilivir- 1··»« ' hettä korjataan yleisesti mainitun pääkuivatusvaiheen jälkeen joko \ kuivattamalla keskialuetta lisää vyöhyke-infrapunasäteilijöillä tai 25 kostuttamalla reunoja vyöhyke-vesisumutuksella. Nämä kummatkin tunnetut ! ! tavat lisäävät reunojen suhteellista löysyyttä keskiosaan nähden.
Paperin poikki- ja paksuussuuntaiset kireysprofiilit ovat paperin kos-: teusprofiileista riippuvaisia. Paperin kireys kuivatuksessa taas vai- 30 kuttaa paperin ominaisuuksiin. Vaikuttamalla paperin kosteusprofiiliin esim. kuivatuksen aikana muutetaan samalla myös paperin ominaisuuksia. ·...· Paperin ominaisuudet esim. vetolujuus kehittyvät voimakkaasti noin "'*· 75-98 % kuiva-aineessa. Näin ollen kireysprofiileilla nimenomaan kuiva- tuksen loppuvaiheessa on suuri merkitys paperin loppuominaisuuksien _·.·_ 35 kannalta.
3 91900
Paperikoneen kuivattaessa rainaa epätasaisesti sen polkklsuunnassa aiheutuu tästä an. epätasaista Jännitystä rainaan. Epätasainen jännl-tysprofiili tarkoittaa esimerkiksi sitä, että paperikoneelta valmistuvan paperiralnan reuna on löysempi kuin ralnan keskiosa, mikä on ylel-5 nen tilanne. Mittauksin on todettu, että Jännityksen poikkiprofiillssa esiintyy myös ralnan keskiosissakin huippuja ja laaksoja, t.s. kireämpiä ja löyseupiä vyöhykkeitä.
Paperikoneen jälkeisissä ralnan käsittelyvaiheissa ralnan jännityspro-10 flilin saattaa epätasaisuus aiheuttaa merkittäviä käsittely- ja ajo-vaikeuksia esimerkiksi asiakasru1lan rakenteen hallinnassa, rynkynmuo-dostuksena, katkoina ja painokoneen kohdennusongelmlna.
Paperlrainan löysää reunaa voidaan selittää kolmella tunnetulla teki-15 jallä; ensimmäiseksi tavanomaisessa sylinterikuivausryhmässä ralnan reunat kuivuvat nopeammin kuin keskusta; toiseksi veden turvottamat kuidut ja paperiralna kutistuvat kuivatuksen edistyessä. Tämä kutistuminen on erityisen voimakasta kulva-ainealueella n. 65-95 %; kolmanneksi paperin muodonmuutos on kosteana pääasiallisesti plastista, kun taas 20 kuivemman paperin voima-venymakäyttäytyminen on suurelta osin elastista. Täten kosteaan paperiin aiheutettu muodonmuutos, kuten venytys, jää valtaosin pysyväksi, kun taas kuivemman paperin venymä suurelta osin • * « · » " ' palautuu ja häviää voiman poistuessa.
• · ί#· ί 25 Paperin käyristyminen on eräs sen negatiivinen laatutekijä. Paperin, ; : etenkin hienopaperin, käyristymistaipumuksen vähentämisestä on tullut entista tärkeämpi uusien paino- ja kopiomenetelmien myötä, joissa menetelmissä paperi äkillisesti kuumennetaan yleensä toispuoleisesti niin, ; että paperiin eri syistä jääneet sisäiset jännitykset purkautuvat sen 30 käpristymisenä. Paperin kayristymistaipumukseen vaikuttavat sekä paperin rakenteen eri ominaisuuksien kuten kuituorientaation, täyteaineja-·...· kautuman ja tiheyden anisotropiat ja kuivatuksen aikana paperiin synty- "**I vät anisotropiat sekä paperin tason suunnassa että z-suunnassa.
... 35 Epäkohtana edellä selostetuissa yksivilravientiryhmissä on se, että ne eivät kuivata paperia symmetrisesti, vaan kuivatusvaikutus kohdistuu 91 900 enemmän sitä paperin pintaa vasten. Joka tulee välittömään kontaktiin kuumennettuja kuivatussylinterejA vasten. VAmän epäsymmetrisen kuiva-tukjen vuoksi on viime aikoina ryhdytty käyttämään sellaisia yksiviira-vienntllä varustettuja kuivatusryhmiä, joissa tietyt ryhmät, esim. Joka 5 toinen ryhmä on ns. käännetty ryhmä, jossa höyryllä kuumennetut ala-sylinterit ovat alarivissä ja kääntösylinterit ylärivlssä. Käännetyissä ryhmissä esiintyy kuitenkin vaikeuksia hylynpoistossa, koska kuivatus-sylinterien vapaat sektorit eivät avaudu alaspäin, kuten normaaleissa ryhmissä, vaan ne muodostavat alapuoleltaan suljettuja taskuja. Ongei-10 mia aiheuttavat myös mainituissa käännetyissä ryhmissä kuivatussylinte-rin niiden tilojen tuuletus, jotka jäävät käär tösylinterln väleihin sekä vapaiden kuivatussylinteripintojen yhteydessä olevien suppenevien kiilatilojen paine-erot ympäristöihinsä nähden.
15 Eräs tekijä, joka olennaisesti vaikuttaa paperin käyristymiseen, on paperin toispuoleinen kuivatus. Perinteisellä kaksivliraviennillä varustetuissa kulvatusosissa ralna on kuivattavissa tasatahdissa molemmin puolin ja kuivatuksen tasaisuuteen voidaan vaikuttaa ja paperin kay-ristymistaipumusta estää säätämällä ylä- ja alasylintereiden höyryn-20 paineita. Uudella yksiviiravientikuivatusosakonseptilla mainittu tesa-. tähtinen kuivatus ja säätömahdollisuus eivät ole toteutettavissa. Tois- ”'m puoleista kuivatusta pyritään estämään käännettyjen kuivatusryhmien avulla, joiden edellä mainitut puhdistettav"usongelmat kuitenkin huo-Ί nontavat paperikoneen ajettavuutta.
25 *ift^ Kalanterolnnin yhteydessä on ennestään tunnettua käyttää paperiin koh- ; : : distettua höyrysuihkutusta, jonka vaikutus perustuu paperin kuitujen jännitysten relaksoitumiseen lämmön ja kosteuden vaikutuksesta. Kalan-: terointivaiheessa ei kuitenkaan enää ole mahdollista poistaa kalkissa 30 tapauksissa riittävän tehokkaasti paperin käyristymistaipumuksia.
Esillä olevan keksinnön yleistarkoituksena on aikaansaada uusia ratkai- • · suja edellä kosketeltuihin ongelmiin.
· ·
91 9 G O
5
Keksinnön erityistarkoituksena on aikaansaada sellainen papcrlvalmis-tusmenetelmä Ja paperikoneen kulvatusosa, jota käyttäen voidaan valmistaa entistä mlttapysyvämpää paperia aikaisempaa edullisemmin.
5 Keksinnön lisätarkoltuksena on aikaansaada sellainen menetelmä ja paperikoneen kulvatusosa. Jossa voidaan suorittaa myös paperin sekä koneetta poikklsuuntalsta profilointia entistä edullisemmin.
Keksinnön lisätarkoltuksena on myös edullisesti vaikuttaa valmistetta-10 van paperin kireysprofUliin. Naiden seikkojen tarkemman selvityksen osalta viitataan hakijan aikaisempaan FI-patenttihakemukseen 902805 (jätetty 5.6.1990).
Keksinnön el-välttämättömänä lisätarkoltuksena on aikaansaada sellainen 15 menetelmä, joka osaltaa mahdollistaa sellaisen yksiviiraviennillä varustetun kuivatusosar. toteutuksen, jossa ei ole lainkaan käännettyjä viiraryhmlä eikä niissä ilmeneviä hylynkäsittely- ja ilmastointiongel-mia. Korostettakoon kuitenkin, että edellä sanottu el tarkoita sitä, etteikö keksintöä voitaisi soveltaa myös käännetyissä yksiviiraryhrais-20 sä.
Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi -·*' keksinnön menetelmälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että maini tulla vesihöyryllä relaksoidaan paperirainan kuidukkoon syntyneitä täi ·. Ί 25 syntymään pyrkiviä jännityksiä lämmön ja kosteuden avulla niiden synty-alueella tai olennaisesti välittömästi sen jälkeen, että mainittu höy-: : rykäsittely kohdistetaan paperirainan avoimeen pintaan sen kulkiessa : imutelan tai -sylinterin imusekcorilla, jolla vallitsevalla imulla edistetään höyrykäsittelyn tunkeutumista paperirainaan sen paksuussuun-30 nassa, että höyrykäsittelyä käytetään, ainakin pääasiallisesti, kuiva-tusosan loppupäässä ja että menetelmää sovelletaan sellaisessa kuiva-tusosassa, jossa sen kaikki yksiviiravientiryhmät ovat "normaaleja" ryhmiä, joissa kuivatussylinterit ovat ylärivissä ja kääntötelat tai -sylinterit alarivissä, jolloin paperihylky on poistettavissa suoraan : 35 kuivatussylinterien alla olevien avoimien välitilojen kautta.
91900 6
Keksinnön mukaiselle kuivatusosalle on puolestaan pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainittu höyrylaatlkko/höyrylaatikot on sijoitettu ykslvllravientlalueelle imukääntösylinterin imuvyöhykkeelle siten, että mainitun imukääntösylinterIn sisätiloissa vallitseva alipaine edistää 5 höyryn käyttöä paperin hyvän tuennan ansiosta, että kulvatusosa on muodostettu useista yksiviiravientiryhmistä, sopivimmin pelkästään yksiviiravientiryhmistä, että mainittuina yksivilravientiryhminä ovat "normaalit" yksiviiraryhmät, joissa kuivatussylinterit ovat ylärivissä ja kääntösylinterit, sopivimmin imukääntösylInterit, ovat alarivissä, 10 ja että imukääntösylinterien ja/tai viiranjohtotelojen yhteyteen on sovitettu yksi tai useampia höyrynsyöttölaatikolta.
Keksinnössä paperin relaksoituminen perustuu ralnan ominaisuuksien tasaamiseen silla, että tehdään hallittu muutos papertrainan ominai-15 suuksi in (hehkutuksen tapaan), millä säädetään paperi entista tasalaatuisemmaksi. Keksinnön mukaisessa ratkaisussa tämä hallittu muutos toteutetaan kosteuden ja lämpötilan avulla.
Keksinnön avulla paperin kayristymistaipumusta aiheuttavat "virheet" 20 korjataan niiden syntymlsalueella tai olennaisesti välittömästi sen jälkeen, jolloin korjaus voidaan tehdä entistä edullisemmin ja tehokkaammin.
' * Keksintöön voidaan edullisesti liittää paperin profilointi etenkin ·. ", 25 poikkisuuntaisen käyristymäprofiilin ja kosteusprofiilin hallinta niin, .·,'· että paperi saadaan kulkemaan kuivatusosan läpi olennaisesti tasaisen : : käyristymä- ja kosteusprofiil in omaavana, jolloin myös rainan epätasai- sesta jännityksestä johtuvat epäkohdat voidaan välttää (kts. hakijan en. FI-hak. 902805).
30
Erityisen edullisesti keksinnössä käytetty höyrylaatikko sijoitetaan positioon, jossa höyrykäsiteltävä paperiraina kulkee irausylinterin tai -telan Irausektorin yli.
.·, : 35 E.illä olevan keksinnön mukaisella vesihöyrykaslttelyllä hallitaan jatkuvana prosessina rainan paksuussuuntaista anisotropiaa aikaansaa- 7 91900 maila höyrykäsittelyn avulla paperiin cal sen pintaan määrätty lämpötila- ja kosteustaso niin, että riittävää relaksaatiota paperissa tapahtuu.
5 Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin suoritusmuotoihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei ole mitenkään ahtaasti rajoitettu.
10 Kuvio 1 esittää kaaviollisena sivukuvana osuutta paperikoneen kuiva- tusosasta, jossa sovelletaan keksinnön mukaista menetelmää ja laitetta.
Kuvio 2 esittää keksinnön menetelmän sovellusta yksivliraviennissä.
15 Kuvio 3 esittää keksinnön sovellutusta kaksiviiraviennissä.
Kuvio 4 esittää aksonometrisenä kuvanto-.i eräscä keksinnössä sovellettavaa höyrylaatikkoa.
20 Kuvio 5A esittää graafisesti lämpötilan erästä esimerkkiä jakautumasta paperin ylä- ja alapinnalla kuvioon 2 merkittyjen kohtien A,B,C ja D välisillä alueilla.
:_*· Kuvio 5B esittää kuviota 5A vastaavasti paperissa tapahtuvaa höyrystys- : : : 25 tä ja kondensoitumista era. alueilla A-D.
Kuviossa 1 on esitetty paperikoneen monisylinterikuivattimen ryhmävälin R,-R2 aluetta. Ensimmäinen ryhmä R2 on ns. käännetty sylinteriryhmä, : jonka alhaaltapäin suljetuissa välitiloissa T0 on aiemmin esiintynyt
30 hylynkäsitcely- ja kosteudenpoisto-ongelmia. Jalk: mainen ryhmä R2 on ns. normaali ryhmä, jossa kuivatussylinterit 20 ovat ylärivissä. Edel-lisessä ryhmässä Rj käytetään kuivatusviiraa 11, joka kulkee polveillen *:**: kuivatussylinterin 10 ja kääntösylinterin 12 yli niin, että raina W
tulee välittömään kontaktiin kuivatussylinterlen 10 kuumennettuja pin-... 35 toja 10’ vasten. Kuivatussylinterit 10 ovat alarivissä ja kääntösylin- terit 12 ylärivissä. Kääntösylinterit 12 ovat rei’itetylla uravaipalla 91 900 8 13 varustettuja imusylintereja, esim. hakijan tavaramerkillä "VAC-ROLL"-tela markkinoimia sylinterejä.
Kuivatussylinterien 10 -Heitä pintoja 10' vasten toimivat kaavarln 14 5 terät 15. Välitilojen T0 Haas toimiseksi niihin puhalletaan ilmaa puhal-lusputkista 17. Lisäksi käytetään tulonipelssä N+ puhalluslaitteita 16, joilla vähennetään tai estetään ylipaineen indusoitumista näihin nip-peihin N+. Ryhmävälissä Ri-R* johcotelan 18 jälkeen raina VJ siirretään viiralta 11 siirtoalueella NS johtotelalle 28. Ryhmässä R2 kuivattava 10 raina V ohjataan johtotelan 29 ohjaaman kuivatusviiran 21 kannatuksessa kuivatussylinterien 20 ja imusylinterien 22 yli. Ryhmässä R2 on terillä 25 varustetut kaavarit 24 ja puhalluslaatikot 26 ja 27. Koska sylinterien 20 alapuoliset välitilat Tj avautuvat alaspäin, ei hylynkäsittely-ongelmia "normaalissa" ryhmässä R2 ole.
15
Edellä on selostettu sinänsä ennestään tunnettua kuivatusosaa esillä olevan keksinnön tau*-·-* i ja sovellusympäristöksi.
Kuviossa 1 on esitetty käytettäväksi ryhmäväliviennissä Ri-R2 sekä kään-20 ne :yn ryhmän R1 kuivatusviiran 11 johtotelan 18 että normaalin ryhmän johtotelan 28 yhteydessä höyrylaatikkoja 30A ja 30B, joiden käsittely-’•i.‘ välin 31 kautta rainan U koko leveydelle kohdistetaan keksinnön mukai- ·*"* nen, poikkiprofiililtaan säädettävä Ja jännityksiä relaksoiva oleva höyrykäsittely, jota myöhemmin selostetaan tarkemmin.
: 25
Kuviossa 2 näkyy keksinnön mukaisen höyrylaatikon 30 sovellus yksivii-raviennissä imusyllnterin 22 yhteydessä. Imusylinterin 22 yhteyteen on keksinnön mukaisesti sijoitettu höyrylaatlkko, jolla rainan W koko le-^ ; veydelle kohdistetaan höyrykäsittely, jolla relaksoidaan lämmön ja 30 kosteuden avulla (vrt. höyrysilitysrauta-efekti) rainaan W syntymäJn pyrkiviä jännityksiä. Höyrylaatikkoa 30 voidaan samalla käyttää rainan VJ poikittaisen käyristymä- ja kosteusprofiilin hallintaan niin, että "··; raina VJ etenee kokn kuivatusosan läpi mahdollisimman tasaisin profii- [ · lein niin, ettei kireyseroja synny.
35 91900 9
Irousylinterlnä 22 käytetään soplvimmln hakijan tavaramerkillä "VAC-ROLL* markkinoimaa sylinteriä, jonka vaipassa on rei'itys, joka avautuu sylinterin 22 vaippaa kiertävään uritukseen 23. Sylinterin 22 sisätiloihin saadaan alipaine. Joka leviää vaipan rei'ityksen ja uri-5 tuksen kautta sylinterin kehälle. Tämä alipaine voi osaltaan jossain määrin edistää höyrylaatikon 30 höyrykäsittelyn tunkeutumista rainaan sen paksuussuunnassa. Kuvioon 2 on kaaviollisestl lohkona 50 esitetty höyrynkehityslaitteita, joista putken 35 kautta syötetään höyryvirta S höyrylaatlkkoon 30.
10
Keksinnön edullisessa sovellusmuodossa toteutetaan sellainen kuivatus-osa, jossa käytetään yksiviiravlentlryhminä vain ns. normaaleja ryhmiä, joissa kuumennetut kuivatussylinterit, joiden pintaa vasten ralna W tulee välittömään kontaktiin ovat ylärlvissä kuten kuviossa 1 ryhmän R2 15 sylinterit.
Kuvio 3 esittää keksinnön sovellusta kaks lviiraviennin alueella. Kuvion 3 mukaisesti kuivatusosa käsittää kaksi päällekkäistä riviä höyryllä kuumennettuja kuivatussylinterejä 10A ja 10B sekä yläviira'1 11A ja ala-20 viiran 11B. Viirat 11A ja 11B ovat sylinterin 10A.10B lomiin sijoitettujen johtotelojen 12A ja 12B ohjaamia niin, että Tainalla W on vapaat vedot Up sylinterir1vien välillä. Näille vapaille vedoille on kuvion 3 * mukaisesti sijoitettu kaksi vastakkaista höyrylaatikkoa 30C ja 30D, joilla rainaa V höyrykäsitellään koko leveydeltään molemmin puolin kek- : : : 25 sinnön mukaisesti kosketuksettomien käsittelyvälien 31C ja 31D kautta.
Kuvioon U viitaten selostetaan eräs esimerkki keksinnössä sovellettavaksi höyrylaatikoksi 30. Höyrylaatikko 30 käsittää vastelevyn 32, - . jonka kaarevuussäde R vastaa sen sylinterin 12;2 2 tai telan 18 ; 2 8 kaa- J,,‘ 30 revuussädettä, jota vasten ko. höyrylaatikko 30 sijoitetaan toimimaan.
Höyrylaatikossa 30 on vastelevyyn 32 kiinnitetty kotelo-osa 33, jossa ·_ on lämpöeriste 36. Höyrylaatlkkoon 30 tuodaan sopivan lämpötilan omaa- ·;*: vaa höyryä yhteiden 35A ja 35B välityksellä tuloputken 35 kautta nuol ten S, ja S2 suunnassa. Putken 35 sisällä on koaksiaalisesti toinen ... 35 putki 36, johon yhde 35B (höyry S2) avautuu. Ulkoputkessa 35 on sarja '** suutinreikiä 35a, jotka avautuvat höyrylaatikon 30 koko leveydelle 91900 10 ulottuvaan tilaan 35b, ja yhteen 35A kautta syötetty höyry (S,) purkautuu nuolten S3 suunnassa tilaan 35b ja silta edelleen vastelevyssa 32 olevien lukuisten suutinrelkien 36 kautta vaikuttamaan ralnaan W sen vapaata ulkopintaa vasten.
5
Kuvion 6 mukaisesti suutinrelkien 36 kautta suoritetaan höyryn perus-syöttö ilman poikkiprofllointla. Höyrynsyötön polkkiprofllointl toteutetaan slsäputken 36 kautta syötetyllä höyryllä (nuoli S2). Sisäputken ?*· yhteydessä on säatöpalkki 37, jossa on sarja suuttlmia 38. Suutti-10 missä on säätökarat 39, joita säädetään säatöruuvlen tai säätömootto-reiden 39a avulla. SuuLtlaier. 33 kautta syötetään palkissa 37 olevan yhteen 38a välityksellä säädettävät höyrymaarat nuolten Ss suunnassa höyrylaatikon säätölohkojen 60j...60,, kautta. Saatölohkoja 60 erottanut toisistaan konesuuntaiset pystyvaliselnat 62. Saatölohkoista 60,...60N 15 höyry syötetään vasteievyn 32 suutinaukkosarjojen 61j...61„ kautta vaikuttamaan vastassa olevaan ralnaan W. Säätömooctorin 39a sarja voidaan tarvittaessa yhdistää säätöjärjestelmään, sopivimmin takaisinkytkettyyn säätöjärjestelmään, jossa takaisinkytkentäsignaalien sarja saadaan rainan U ominaisprofiileja esim. kosteusprofiileja mittaavilta sinänsä 20 tunnetuilta laitteilta (ei esitetty).
Keksinnön toimintaperiaatteen mukaisesti kuivattavana olevaan paperi-' 1 ralnaan W syötetään höyrylaatikolla 30 tai höyrylaatikoilla höyryä, jolla vaikutetaan paperin paksuussuuntaisten (z-suuntaisen) ominaisuuksia 25 sien jakautumaan ja gradient te ihin. Höyrykäsittelyllä saadaan relaksoi-tua ralnaan W syntyviä tai syntymässä olevia Jännityksiä niiden synty-raisalueella tai välittömästi näiden alueiden jälkeen, jolloin relak-sointi on erityisen tehokasta. Täten paperista saadaan vähemmän käyris-; tymiselle altista sitä esim. laserkopioitaessa. Keksinnön mukaisella ... 30 menetelmällä ja laitteella voidaan samalla tasata rainan W poikittaista käyristymä- ja kosteusprofiilia, millä saadaan aikaan entistä tasaisera-pi kuivatustulos loppukuivasuksessa sekä entistä parempi koneen käytet-tävyys, koska esim. kireyseroista johtuvia rainakatkoja ilmenee aikai-. sempaa vähemmän.
35 91900 11
Keksinnön mukaisia höyr/laatikoita 30 voidaan sijoittaa tarpeellinen määrä pitkin kuivatusosaa. Hyödyl1isimmät keksinnön mukaiset höyrylaa-tikot ovat kulvacusosan loppupäässä käytettyinä. Erityisen hyvin keksinnön menetelmä ja laite soveltuvat käytettäväksi kuivatusosalla 5 alueella, jossa ralnan kuiva-ainepitoisuus ka on alueella ka - 70...98 %, sopivimmin alueella ka - 80...95 %. Keksintöä sovelletaan yksiviiravlennillä varustetuissa kuivatusryhmissä.
Keksinnön avulla on edullisesti toteutettavissa sellainen kuivatusosa, 10 +jossa yksiviiravientiryhminä käytetään vain sellaisia "normaaleja" ryhmiä, joiss kuumennetut kuivatussylinterit 20 ovat ylärivinä, jolloin ilmastointi- ja hylynkäsittelyongelmla ei esiinny. Keksintö osaltaan mahdollistaa sellaisen täysin suljetulla viennillä varustetun kuivatusosan toteuttamisen, jossa kuivatusosa koko pituudeltaan on 15 toteutettu mainituin "normaalein" yksiviiravientiryhmin. Erityisen edullinen tällainen kuivatusosa on hyvin nopeilla paperikoneilla, joissa suljettu vienti on paperikoneen ajettavuuden kannalta erityisen hyödyllinen.
20 Kuviot 5A ja 5B esittävät 110°C:n höyryn vaikutusta 50 g/m2 sanomalehtipaperiin rainan U nopeuden ollessa 1500 m/min.
Kuvio 5A esittää paperirainan U lämpötilaa T kuvion 2 mukaisessa höyry-: käsittelyssä sylinterien 20 ja 22 alueella A-D. Kokoviivalla piirretty ; 25 käyrä T, esittää paperin pohjapuolen siis sen puolen lämpötilaa, joka tulee suoraan kosketukseen kuivatussylinterin 20 pinnan 20' kanssa, ja pisteviivalla esitetty käyrä T2 vastakkaisen puolen (päällyspuolen) lämpötilaa. Kuten käyrien Tj ja T2 alueelta A-B selviää, paperin pohja-. . puolen (Tj) lämpötila on suurempi kuin päällyspuolen (T2), lämpötilaeron 30 ollessa merkittynä öT1:llä. Alueella B-C, jossa raina U siirtyy kuiva-"·" * tussylinter ilta 20 kääntösylinterille 22, pohjapuolen lämpötila Tj : laskee tämän puolen vapaalta pinnalta, siis kuivatusviiraan 21 nähden ..··! vastakkaiselta pinnalta, tapahtuvan voimakkaamman haihdutuksen vuoksi ' . jyrkemmin kuin vastakkaisen pinnan lämpötila T2. Nain ollen pisteessä C, 35 jossa tullaan keksinnön mukaiselle höyrylaatIkon 30 vaikutusalueen C-D alkuun, joka on sylinterin 22 rei’itettya ja uritettua imuplntaa 23 1? 91900 vastassa, pohjapuolen lämpötila Τχ on Jonkun verran matalampi kuin pin-tapuolen lämpötila T2 (piste C) . Tämän jälkeen laatikon 30 höyrykäsit-telyalueella C-D ralnan W pohjapuolen (ulkopuolen) lämpötilaa Τχ hyvin Jyrkästi nostetaan niin, että lämpötilaero ΔΤ2 kasvaa huomattavasti 5 pisteeseen D mentäessä. Tämän jälkeen ralnan V molempien pintojen lämpötilaero nopeasti tasaantuu pisteen D jälkeen.
Kuviossa 5B on esitetty kuviota 5A vastaavassa tilanteessa veden höyryä tymlnen/kondensaatio rainasta/rainaan V. Alueella B-C tapahtuu huo- 10 mättävää veden höyrystymistä raidasta V, mikä vastaa kuviossa 5A vastaavalla alueella esitettyä lämpötilan laskua. Höyrylaatikon 30 vaikutusalueella C-D tapahtuu voimakasta veden kondensoitumista rainaan V, minkä jälkeen tapahtuu taas veden höyrystymistä Tainasta V.
15 Kuvion 5B mukaisesti on pisteen C jälkeen vesihöyryn lauhtuminen maksi -maalisestl luokkaa 1 g/m2 paperin alapintaan ainakin paikallisesti. Käin voidaan korjata suuriakin kosteusprofiilivirheitä poikkisuunnassa ja samalla relaksoldaan kosteuden ja lämmön sekä lämpötilagradientin (ΔΤ2) avulla paperiin Ja varsinkin sen pintaan jo syntyneitä jännityksiä.
20 , Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksin- ··· nöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaih della ja poiketa edellä vain esimerkinomaisesti esitetystä.

Claims (5)

91*00 PaCenttivaatimukset
1. Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin kayrlstymistaipumuksen vähentämiseksi, jossa menetelmässä paperlralnaa (W) kuivataan kuiva-5 tussylintereillä (10,20; 10A.10B), joiden kuumennettua pintaa vasten paperirainaa (W) painetaan kuivatusviiralla (11,21,ΙΙΑ,ΙΙΒ), jossa kuivatusosassa käytetään kulvatussylinteriryhmiä (Rj.Rj...), joissa sovelletaan kaksivliravientiä (kuvio 3) ja/tai yksiviiravientlä (kuviot 1 ja 2), ja jossa kuivatusosassa paperiralnan (V) olennaisesti koko le-10 veydelle syötetään kuumaa vesihöyryä, tunnettu siitä, että mainitulla vesihöyryllä relaksoidaan paperiralnan (U) kuidukkoon syntyneitä tai syntymään pyrkiviä jännityksiä lämmön ja kosteuden avulla niiden syntyalueella tai olennaisesti välittömästi sen jälkeen, että mainittu höyrykäsittely kohdistetaan paperirainan avoimeen pintaan sen 15 kulkiessa lmutelan tai -sylinterin (18,28,22) imusektorilla. jolla vallitsevalla imulla edistetään höyrykäslttelyn tunkeutumista paperi-rainaan (W) sen paksuussuunnassa, että höyrykäsittelyä käytetään, ainakin pääasiallisesti, kuivatusosan loppupäässä ja että menetelmää sovelletaan sellaisessa kuivatusosassa, jossa sen kaikki yksiviiravlenti-20 ryhmät ovat "normaaleja" ryhmiä, joissa kuivatussylinterlt ovat yläri-vissä ja kääntötelat tai -sylinterit (22) alarivissä, jolloin paperi-hylky on poistettavissa suoraan kuivatussylinterien (20) alla olevien .1,· avoimien välitilojen (Tj) kautta. ; 25
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, ; että höyrykäsittelyä käycetään kuivatusosan loppupäässä sillä alueella, jossa paperirainan (W) kuiva-ainepitoisuus (ka) on alueella ka - 70...98 %, sopivimmin alueella ka - 80...95 %, , 30 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukaisen menetelmän toteuttamiseen tar- '*' koitettu paperikoneen kuivatusosa, joka käsittää yhden, tai sopivimmin - useita peräkkäisiä kuivatusryhmiä. jotka koostuvat kuivatussylintereis- " cä (lOA.10B;10,20) ja viiranjohtoteloista (12A.12B) ja/tai kääntösylin- tereistä (12,22), ja jossa kuivatusosassa käytetään yksiviiravientlä . 35 (kuviot 1 ja 2) ja/tai kaksiviiravientia (kuvio 3) sekä jolle kv.ivatus- bad original 1¾ 91900 osalle on sijoitettu yksi tai useampi höyrynsyöttölaatlkko (30;30a, 30B;30C,30D), joka ulottuu höyryltäsiteltavan paperirainan (W) olennaisesti koko poikittaiselle leveydelle ja joka höyrylaatikko/höyrylaati-kot on yhdistetty höyrylähteeseen (50) Ja käsittää vastepinnan (32),
3 Joka muodostaa sen tuntumassa kulkevan paperirainan (W) vapaan pinnan kanssa kosketuksettoman höyrykasittelyvälin (31;3 1C,31D), tunnettu siitä, että mainittu höyrylaatikko (30)/höyrylaatlkot (30A.30B) on sijoitettu ykslvilravientialueelle imukääntösylinterin (22) imuvyöhykkeelle siten, että mainitun imukääntösylinterin (22) 10 sisätiloissa vallitseva alipaine edistää höyryn käyttöä paperin hyvän tuennan ansiosta, että kulvatusosa on muodostettu useista ykslviira-vientiryhmistä, soplvimmin pelkästään yksiviiravientiryhmistä, että mainittuina yksiviiravientiryhminä ovat "normaalit" yksiviiraryhmät, Joissa kuivatussylinterit (20) ovat ylärivissä ja kääntösylinterit. 15 soplvimmin imukääntösylInterit (22), ovat alarivissä, ja että imukään-tösylinterien (22) ja/tai viiranjohcotelojen yhteyteen on sovitettu yksi tai useampia höyrynsyöttölaatikoita (30;30a,30B).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kulvatusosa, tunnettu siitä, 20 että höyrylaatikkoon (30)/höyrylaatikoihin on sovitettu säätölaitteet (38,39,39a), joilla hallitaan lohkoittain (40,...40,,) höyrylaatikon syöttämän höyryn määrää paperirainan (U) poikittaisen profiilin säätöä varten. Ί 25
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen kulvatusosa, tunnettu siitä, että yksi tai useampi höyrylaatikko (30,30A,30B) on sovitettu l.,%; kuivatusosan ryhmäväliin paperirainan (W) johtotelaa tai teloja (18,28) ; : : vasten (kuvio 1). 30 15 91*00
FI906216A 1990-12-17 1990-12-17 Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa FI91900C (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI906216A FI91900C (fi) 1990-12-17 1990-12-17 Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa
US07/808,161 US5416980A (en) 1990-12-17 1991-12-13 Method and apparatus for reduction of curling of paper in the drying section of a paper machine

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI906216 1990-12-17
FI906216A FI91900C (fi) 1990-12-17 1990-12-17 Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI906216A0 FI906216A0 (fi) 1990-12-17
FI906216A FI906216A (fi) 1992-06-18
FI91900B true FI91900B (fi) 1994-05-13
FI91900C FI91900C (fi) 1994-08-25

Family

ID=8531590

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI906216A FI91900C (fi) 1990-12-17 1990-12-17 Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa

Country Status (2)

Country Link
US (1) US5416980A (fi)
FI (1) FI91900C (fi)

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0726353A2 (en) 1995-02-01 1996-08-14 Valmet Corporation Method for producing surface-treated paper and dry end of a paper machine
EP0915201A3 (en) * 1993-11-30 1999-07-07 Valmet Corporation Method in the drying of a paper web and dryer section in a paper machine
US6003440A (en) * 1996-02-23 1999-12-21 Valmet Corporation Method of calendering a paper web or equivalent
DE112007000236T5 (de) 2006-02-15 2008-12-24 Metso Paper, Inc. Verfahren in Verbindung mit der Herstellung einer oberflächengeleimten Faserbahn, insbesondere einer oberflächengeleimten Papier- oder Kartonbahn

Families Citing this family (42)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4402928C2 (de) * 1994-02-01 1999-05-12 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Trockenpartie
US5632101A (en) * 1994-09-16 1997-05-27 Voith Sulzer Papiermaschinen Gmbh All top-felted single-tier drying section with post drying section curl control
DE9414963U1 (de) * 1994-09-16 1994-11-03 Voith Gmbh J M Trockenpartie
US5592751A (en) * 1994-11-23 1997-01-14 Voith Sulzer Papiermaschinen Gmbh Dryer section having combination of single and double tier dryer groups
US6126787A (en) * 1995-02-01 2000-10-03 Valmet Corporation Dry end of a paper machine
DE59609272D1 (de) * 1995-02-09 2002-07-11 Voith Paper Patent Gmbh Verfahren zum Transfer eines Papierstreifens von einer ersten zu einer zweiten Bearbeitungsstation in einer Papiermaschine
FI102775B (fi) * 1995-06-29 1999-02-15 Valmet Corp Menetelmä ja laite paperi- tai kartonkikoneen kuivatusviiran pesemisek si
US5678321A (en) * 1995-09-12 1997-10-21 Beloit Technologies, Inc. Air caps for two tier double felted dryer
US6280576B1 (en) * 1996-07-31 2001-08-28 Valmet Corporation After-dryer in a paper machine
US5925407A (en) * 1996-09-20 1999-07-20 Valmet Corporation Method for drying a surface-treated paper web in an after-dryer of a paper machine and after-dryer of a paper machine
US6001421A (en) * 1996-12-03 1999-12-14 Valmet Corporation Method for drying paper and a dry end of a paper machine
FI105935B (fi) * 1996-12-03 2000-10-31 Valmet Corp Menetelmä paperin kuivaamiseksi sekä paperikoneen kuivapää
US5921000A (en) * 1997-01-27 1999-07-13 Beloit Technologies, Inc. Alternating top and bottom felted dryers connected without open draw
FI971301A (fi) * 1997-03-27 1998-09-28 Valmet Corp Menetelmä paperin käyristymän hallitsemiseksi paperikoneen kuivatusosalla ja paperi- tai kartonkikone
US5983523A (en) * 1997-03-27 1999-11-16 Valmet Corporation Method for controlling curl of paper in a dryer section of a paper machine and a paper or board machine
US6038789A (en) * 1997-05-15 2000-03-21 Valmet Corporation Method for controlling the curl of paper and a paper or board machine line that applies the method
FI108063B (fi) * 1997-09-09 2001-11-15 Runtech Systems Oy Menetelmä ja laitteisto materiaalirainan käsittelemiseksi
FI108053B (fi) * 1997-10-03 2001-11-15 Metso Paper Inc Menetelmä ja laite paperikoneen/kartonkikoneen kuivatusosassa
DE19805723A1 (de) * 1998-02-12 1999-08-19 Voith Sulzer Papiertech Patent Trockenpartie sowie Verfahren zum Betreiben einer solchen Trockenpartie
DE19855940A1 (de) * 1998-12-04 2000-06-08 Voith Sulzer Papiertech Patent Faserstoffbahntrocknung
FI112684B (fi) * 1999-03-23 2003-12-31 Metso Paper Inc Menetelmä paperi- tai kartonkirainan käyristymän mittaamiseksi ja säätämiseksi sekä paperi- tai kartonkikonelinja
FI106269B (fi) 1999-05-10 2000-12-29 Valmet Corp Päällepuhallussovitelma ja -menetelmä käsiteltävän paperi- tai kartonkirainan käyristymistaipumuksen kompensoimiseksi sekä paperi- tai kartonkikone
FI991096A (fi) 1999-05-12 2000-11-13 Valmet Corp Menetelmä paperin, erityisesti hienopaperin, valmistamiseksi ja paperi konelinja erityisesti hienopaperin valmistamista varten
FI4283U1 (fi) * 1999-09-06 1999-12-31 Neles Automation Oy Höyrylaatikko
FI107065B (fi) 1999-10-21 2001-05-31 Metso Paper Automation Oy Paperikoneen höyrylaatikko
FI110627B (fi) * 2000-04-06 2003-02-28 Metso Paper Automation Oy Menetelmä höyryn puhaltamiseksi paperirainaa vasten ja paperikoneen höyrylaatikko
DE10244218A1 (de) * 2001-10-19 2003-04-30 Heidelberger Druckmasch Ag Vorrichtung zur Reinigung eines Zylinders einer Bedruckstoff verarbeitenden Maschine
DE10204698A1 (de) * 2002-02-06 2003-08-07 Voith Paper Patent Gmbh Zwickelblasrohr
DE10233795A1 (de) * 2002-07-25 2004-02-12 Voith Paper Patent Gmbh Trockenpartie
DE10241944A1 (de) * 2002-09-10 2004-03-18 Voith Paper Patent Gmbh Einrichtung und Verfahren zur Herstellung und/oder Behandlung einer Faserstoffbahn
US8261465B2 (en) * 2002-09-10 2012-09-11 Voith Paper Patent Gmbh Equipment and method for producing and/or treating a fibrous web
US7634860B2 (en) * 2004-05-03 2009-12-22 Transphase Technology, Ltd. Steam box
US7306030B2 (en) * 2005-04-20 2007-12-11 Dana Canada Corporation Snap-in baffle insert for fluid devices
FI119029B (fi) * 2006-01-30 2008-06-30 Metso Paper Inc Menetelmä ja laite kuiturainakoneen, kuten paperi- tai kartonkikoneen kuivatusosassa
US8826560B2 (en) * 2006-09-01 2014-09-09 Kadant Inc. Support apparatus for supporting a syphon
US8277610B2 (en) * 2007-04-10 2012-10-02 Xerox Corporation Mechanical fiber paper with controlled curl
DE102007029537A1 (de) * 2007-06-25 2009-01-08 Voith Patent Gmbh Düsenfeuchter für einreihige Trockengruppe
US8728276B2 (en) * 2010-05-20 2014-05-20 Honeywell International Inc. Apparatus and method for controlling curling potential of paper, paperboard, or other product during manufacture
US9481777B2 (en) 2012-03-30 2016-11-01 The Procter & Gamble Company Method of dewatering in a continuous high internal phase emulsion foam forming process
US10525735B2 (en) 2015-10-01 2020-01-07 Ricoh Company, Ltd. Curl resistant web handling system
US10227199B2 (en) 2016-11-02 2019-03-12 Ricoh Company, Ltd. Web handling roller wheel mechanism
DE102016125172A1 (de) * 2016-12-21 2018-06-21 Voith Patent Gmbh Verfahren zum Betrieb eines Heizgruppenteilsystems und Heizgruppenteilsystem

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2091805A (en) * 1934-10-06 1937-08-31 Harry A Chuse Paper making method and machine
DE1183775B (de) * 1960-09-21 1964-12-17 Zum Bruderhaus Ges Mit Beschra Verfahren und Anlage zum Behandeln von Papierbahnen od. dgl. mit Fluessigkeit oder Dampf
US4249992A (en) * 1978-11-29 1981-02-10 Weyerhaeuser Company Steam shower for adjusting paper moisture profile
SE7910025L (sv) * 1978-12-21 1980-06-22 Midland Ross Corp Sett och anordning att likformigt torka en av cellulosafibrer bestaende kontinuerlig materialbana
US4378639A (en) * 1978-12-21 1983-04-05 Midland-Ross Corporation Method and apparatus for uniformly drying a continuous web of cellulosic fibers
DE3023536A1 (de) * 1980-06-24 1982-01-14 Ralph Dipl.-Ing. 2000 Hamburg Pagendarm Verfahren und vorrichtung zum befeuchten einer bahn
US4545857A (en) * 1984-01-16 1985-10-08 Weyerhaeuser Company Louvered steam box for controlling moisture profile of a fibrous web
JPH01501490A (ja) * 1986-02-04 1989-05-25 ベロイト・コーポレイション 水蒸気ボックス用制御弁
US5175945A (en) * 1987-02-13 1993-01-05 Beloit Corporation Apparatus for drying a web
US4876803A (en) * 1987-02-13 1989-10-31 Beloit Corporation Dryer apparatus for drying a web

Cited By (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0915201A3 (en) * 1993-11-30 1999-07-07 Valmet Corporation Method in the drying of a paper web and dryer section in a paper machine
EP0915200A3 (en) * 1993-11-30 1999-07-14 Valmet Corporation Method in the drying of a paper web and dryer section in a paper machine
EP0726353A2 (en) 1995-02-01 1996-08-14 Valmet Corporation Method for producing surface-treated paper and dry end of a paper machine
EP0916763A2 (en) 1995-02-01 1999-05-19 Valmet Corporation Method for producing surface-treated paper and dry end of a paper machine
US6003440A (en) * 1996-02-23 1999-12-21 Valmet Corporation Method of calendering a paper web or equivalent
DE112007000236T5 (de) 2006-02-15 2008-12-24 Metso Paper, Inc. Verfahren in Verbindung mit der Herstellung einer oberflächengeleimten Faserbahn, insbesondere einer oberflächengeleimten Papier- oder Kartonbahn

Also Published As

Publication number Publication date
FI91900C (fi) 1994-08-25
US5416980A (en) 1995-05-23
FI906216A0 (fi) 1990-12-17
FI906216A (fi) 1992-06-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI91900B (fi) Menetelmä paperikoneen kuivatusosalla paperin käyristymistaipumuksen vähentämiseksi ja menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu kuivatusosa
KR100191149B1 (ko) 표면 처리된 종이 생산 방법 및 제지기 건조 단부
US5557860A (en) Dryer section with moistening devices at latter ends
KR100205102B1 (ko) 제지기계의 건조기부 및 종이웨브의 건조방법
US6001421A (en) Method for drying paper and a dry end of a paper machine
FI109607B (fi) Laite rainan kuivattamiseksi
KR100391045B1 (ko) 제지 건조 방법 및 제지 기계의 건조 단부
KR19990063917A (ko) 제지기계에서의 제조방법 및 장치
FI82095B (fi) Foerfarande och anordning i cylindertorken av en pappersmaskin.
US5771603A (en) Dryer section
US6061927A (en) Method for controlling curl of paper in a dryer section of a paper machine
EP1012383B1 (en) Method for control of the curl of paper in the dryer section of a paper machine and paper or board machine
US5592751A (en) Dryer section having combination of single and double tier dryer groups
FI104194B (fi) Massan kuivatusosa, menetelmä massan kuivattamiseksi ja massan kuivatuslinja
US6192602B1 (en) Method for contact-free drying of a paper web or equivalent
FI109213B (fi) Menetelmä ja laite paperirainan kosteus- tai päällystemääräprofiilin hallitsemiseksi
US6094838A (en) Curl and profile correction with high velocity hoods
US5925407A (en) Method for drying a surface-treated paper web in an after-dryer of a paper machine and after-dryer of a paper machine
US20060118257A1 (en) Method for control of the curl of paper in the treatment of surface-sized paper, and finishing section of a paper machine
FI106271B (fi) Menetelmä paperin käyristymän hallitsemiseksi ja menetelmää soveltava paperi- tai kartonkikonelinja
FI107548B (fi) Menetelmä paperirainan pidätetyksi kuivattamiseksi
FI92847B (fi) Paperikone ja paperinvalmistusmenetelmä
GB2039014A (en) A method and apparatus for uniformly drying a continuous web
FI101987B (fi) Menetelmä pintakäsiteltävän paperin, etenkin hienopaperin kuivaamiseks i paperikoneen jälkikuivatusosassa sekä menetelmää soveltava paperikon een jälkikuivatusosa
FI119884B (fi) Menetelmä ja laitteisto rainan kostutuksessa

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC