FI89957C - Anordning foer kabelgenomfoering - Google Patents

Anordning foer kabelgenomfoering Download PDF

Info

Publication number
FI89957C
FI89957C FI893566A FI893566A FI89957C FI 89957 C FI89957 C FI 89957C FI 893566 A FI893566 A FI 893566A FI 893566 A FI893566 A FI 893566A FI 89957 C FI89957 C FI 89957C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fire
pipe
cable
steel tube
layer
Prior art date
Application number
FI893566A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI893566A (fi
FI89957B (fi
FI893566A0 (fi
Inventor
Bo Ohlsson
Lars-Aoke Thunstroem
Original Assignee
Fireseal Eng Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fireseal Eng Ab filed Critical Fireseal Eng Ab
Publication of FI893566A0 publication Critical patent/FI893566A0/fi
Publication of FI893566A publication Critical patent/FI893566A/fi
Publication of FI89957B publication Critical patent/FI89957B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89957C publication Critical patent/FI89957C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G3/00Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
    • H02G3/22Installations of cables or lines through walls, floors or ceilings, e.g. into buildings

Description

1 89957
Kaapelin läpivientilaite Anordning för kabelgenomföring 5 Tämä keksintö koskee kaapelin läpivientilaitetta palo-osastoa rajoittavassa seinämässä, joka käsittää kaapelin läpivientiputken, joka on palotiiviisti asennettu ja ulottuu palo-osaston seinämän läpi, ja lämmön vaikutuksesta laajenevan aineen joka aine on sijoitettu putkeen.
10
Palon yhteydessä on olemassa suuri vaara, että tuli, kaasu ja savu leviää palo-osastoa rajoittavassa seinämässä, so. seinissä, lattioissa tai katoissa olevien tavanomaisten putkenmuotoisten kaapelin läpivientien kautta. Vaara on 15 erityisen suuri tyhjien putkiläpivientien kohdalla. Tästä syystä käytetään erikoisia, suhtellisen monimutkaisia paloturvallisia kaapelin läpivientejä, jotka kuitenkin aiheuttavat oleellisesti suurempia kustannuksia ja lisätyötä, eikä vähiten kaapeleiden asentajille.
20
Eräs erityisongelma on kaapeleiden, erityisesti tietolii-kennekaapeleiden uudelleenvetäminen palo-osastojen seinämien läpi siinä mielessä, että kaapeleiden kosketinlaitteet muodostavat esteen.
25 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan alussa esitettyä tyyppiä oleva kaapelinläpivientilaite, jonka avulla edellä mainitut ongelmat oleellisessa määrin voidaan poistaa.
30
Edellä mainittu tarkoitusperä saavutetaan laitteen avulla, jolla on oheisista patenttivaatimuksista ilmenevät erityispiirteet.
35 Keksinnön mukainen laite on siis pääasiassa tunnettu siitä, että putki on teräsputki joka työntyy ulos ainakin 5 cm palo-osaston seinämästä ainakin sen toiselta puolelta, niin 2 89957 että mainitun teräsputken ulostyöntyvä osa on ulkoapäin altis mainitulla puolella tapahtuvan tulipalon kehittämälle lämmölle, ja että mainittu laajeneva aine on ohut kerros paisuvaa materiaalia joka on asetettu ainakin teräsputken 5 ulostyöntyvän osan sisäpuolelle niin, että paisuva aine kuumentuessaan tulipalon yhteydessä laajenee riittävästi putken tiivistämiseksi tulen, kaasun ja savun läpitunkeutumista vastaan, jolloin mainitun kerroksen sisältävän teräsputken sisämitat ovat vahvasti ylimitoitetut sen läpi 10 vietävän kaapelin halkaisijan suhteen, ja että ainakin teräsputken toiseen päähän on sijoitettu tiiviste, joka on tulenkestävää ainetta, joka ainakin oleellisessa määrin estää teräsputken läpi tapahtuvan ilmanvaihdon silloin kun tämä ei ole tiivistetty lämmön vaikutuksesta laajentuneella 15 paisuvalla aineella.
Koska tulipalolle alttiina oleva ulostyöntyvä putkiosa ei ole eristetty ja sillä on hyvä lämmönjohtavuus tulee tulipalon aikana kehittynyt lämpö nopeasti siirtymään lämmön 20 vaikutuksesta laajenevaan aineeseen, joka tällöin laajenee hyvin nopeasti ja täyttää putken sisätilan kokonaan riippumatta siitä onko tämä tyhjä tai sisältää yhden tai useamman kaapelin.
25 Koska ainakin putken toinen pää on tiivistetty on kaasun ja savun tunkeutuminen putken läpi estetty ennenkuin lämmön vaikutuksesta laajeneva aine on laajentunut riittävästi putken sulkemiseksi. Tämä tiivistys estää myös palon-sammutuskaasua, kuten halonia pääsemästä pois palo-osas-30 tosta tulipalon aikaisessa vaiheessa.
Päätytiivistys voidaan yksinkertaisella ja edullisella tavalla saada aikaan siten, että mineraalivillatulppa sijoitetaan putken sisään, putken läpi mahdollisesti viedyn 35 kaapelin tai kaapeleiden ympäri. On myös mahdollista tiivistää tulenkestävällä vaahtoaineella, esimerkiksi siliko-nivaahdolla. Tyhjä putki, josta puuttuu päätyliitos, voi- 3 8 9 9 57 daan yksinkertaisesti varustaa päätykannella. Jos tämä asennetaan sille puolelle, jossa tulipalovaaraa ei ole, voi se olla mielivaltaista yksinkertaista ainetta koska se ei tule olemaan alttiina tulen vaikutukselle. Turvallisuus-5 syistä on kuitenkin sopivinta, että palo-osastorajoituksen kummallakin puolella käytetään tiivistystä.
On todettu, että lämmön vaikutuksesta laajenevaa ainetta voidaan levittää ohut kerros. Kerroksen tyypillinen pak- 10 suus voi olla noin 0,5-2 mm, sopivimmin noin 0,7 - 1 mm normaalien putkiprofiilien kohdalla. On osoittautunut, että on tyypillisesti mahdollista saavuttaa jopa 50-kertainen laajeneminen halutulla sulkuvaikutuksella. Aine voi esimerkiksi olla Universal 2 KSE.
15
Koska lämmön vaikutuksesta laajeneva ainekerros voi olla niin ohut se ei laisinkaan estä kaapelinvetoa läpivienti-putken läpi.
20 Keksinnön mukaisen laitteen eräs tärkeä etu on se, että putki voi olla vahvasti ylimitoitettu sen läpi vietävien kaapeleiden halkaisijat huomioonottaen. Tämä luonnollisesti puolestaan helpottaa itse kaapelinvälivetoa. Lisäksi tulee mahdollisesti käyttää sellaisen poikkileikkausmuodon 25 omaavaa putkea, mikä mahdollistaa sen, että kaapeli ja sille sijoitettu kaapelikosketinlaite voidaan vetää putken läpi. Tämä on erityisen tärkeätä kaapelisiirtojen yhteydessä olemassa olevissa järjestelmissä.
30 Putki voi esimerkiksi olla poikkileikkaukseltaan suorakaiteenmuotoinen, joka on sopeutettu litteiksi muotoiltujen kosketinlaitteiden mukaan. Nämä ovat erityisesti yleisiä tietoliikennekaapeleiden yhteydessä.
35 Keksinnön mukaisen laitteen erään erityisen rakennemuodon mukaisesti putki on nelikulmaputki, johon on sijoitettu ritiläväliseinämiä niin, että muodostuu useita toisistaan 39 957 4 erotettuja kaapelin läpivientitiloja, jolloin lämmön vaikutuksesta laajeneva aine on sijoitettu nelikulmaputken sisäseinämille ja ritiläväliseinämille. Kukin erillinen tila voi tällöin vastaanottaa yhden tai useamman kaapelin.
5 Tämä rakennemuoto sopii käytettäväksi suuren määrän kaapeleita sisältävien kaapelinippujen yhteydessä. Eräs erityinen sovellutusalue liittyy kaapelin läpivienteihin teräs-laipioissa, jolloin nelikulmaputki voi olla varustettu ulkopuolisilla, sopivimmin ympärikiertävillä laipoilla, jot-10 ka on tarkoitus hitsata kiinni teräslaipioseinämään.
Keksinnön mukaiseen laitteeseen sisältyvä putki voi myös edullisesti olla mitoitettu siten, että se sopii tavanomaisiin, kaapelin vetoa varten tarkoitettuihin putkijär-15 jestelmiin. Tämä merkitsee sitä, että putki voidaan liittää nk. standardimitoitettuihin VP- ja SP-putkiin. Keksinnön mukaisen putken asentamisen voi tällöin ilman muuta suorittaa se asentaja, joka huolehtii muustakin putkenve-dosta ilman että hänen täytyy työskennellä "erityisten pa-20 loturvallisten kaapelin läpivientien" kanssa, jotka vaativat erityistietoja ja erikoistyökaluja ja vaativat ylimääräistä aikaa asennuksen yhteydessä.
Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin rakenne-esimerk-25 kien pohjalta viitaten oheiseen piirustukseen.
Kuvio 1 esittää kaaviomaista pitkittäisleikkausta keksinnön mukaisen laitteen ensimmäisestä rakennemuodosta asennettuna kipsilevyseinämään. Kuvio 2 esittää kaaviomaista 30 pitkittäisleikkausta keksinnön mukaisen laitteen toisesta rakennemuodosta asennettuna teräslaipioon. Kuvio 3 esittää kaaviomaisesti kuvion 2 mukaista laitetta edestä katsottuna.
35 Kuviossa 1 on esitetty kuinka keksinnön mukaisen laitteen rakennemuoto on asennettu tavanomaiseen paloseinään, jossa seinän kummallakin puolella on kaksinkertaiset kipsilevyt 5 89957 1, 2. Kipsilevyt ovat tavanomaisella tavalla kiinnitetyt ei esitettyihin teräskannattimiin. Laite käsittää teräsputken 3, joka ulottuu seinän läpi tätä tarkoitusta varten kipsi-levyihin tehtyjen reikien kautta. Reiät ovat jonkin verran 5 ylimittaisia. Sen jälkeen kun putki tai holkki 3 on saatettu paikalleen on tiivistävä pienasauma 5 muodostettu kummallekin puolelle siihen kohtaan, jossa putki työntyy sisään uloimpaan kipsilevyyn 1. Sauma muodostuu paloluoki-tellusta silikoniliimasta, esimerkiksi tyyppiä DOW CORNING 10 Fire Stop Sealant 3000. Putki 3 työntyy ulos seinän kummaltakin puolelta matkan verran, joka on noin 10-15 cm. Ulostyöntyvät putkiosat 7, 8 ovat paljaat niin, että niihin voi kohdistua mahdollisen tulipalon yhteydessä kehittyvä lämpö. Putken 3 seinämäpaksuus on tyypillisesti muutama 15 millimetri.
Putken 3 sisäseinämällä on ohut päällyste, joka on lämmön vaikutuksesta laajenevaa ainetta oleva kerros, joka esimerkiksi voi olla tulenestomaalia Universal 2 KSE. Kerrok-20 sen paksuus on tyypillisesti jonkin verran pienempi kuin 1 mm. Putki voi poikkileikkausmuodoltaan olla mielivaltainen. Sylinterinmuotoisen putken halkaisija voi tyypillisesti olla jopa noin 50 mm, ja nelikulmaputki, joka poikkileikkaukseltaan on suorakaiteenmuotoinen, voi leveydel-25 tään tyypillisesti olla jopa noin 50 mm. Poikkileikkauksen korkeus voi periaatteessa olla suurempi koska aineen laajeneminen leveyssuunnassa tulee varmistamaan putken poikkileikkauksen tukkeutumisen tulipalon sattuessa.
30 Kaksi kaapelia 11, 12 on viety putken 3 läpi. Kukin kaapeli on toisesta päästään varustettu litteällä kosketinlait-teella 13 vast. 14. Kosketinlaitteiden suurin ulottuvuus poikkileikkauksessa on pienempi kuin kuviossa 1 esitetyn putken 3 leikkauksen korkeus. On siis ilmeistä, että kaa-35 pelit 11, 12 on voitu viedä putken 3 läpi kosketinlaitteet 13, 14 asennettuina sillä itsestään selvällä edellytyksellä, että putken sisäinen ulottuvuus kohtisuoraan kuvion 89957 6 tasoa vastaan on suurempi kuin kosketinlaitteiden pienin ulottuvuus poikkileikkauksessa.
Putki 3 on kummastakin päästä tiivistetty yhdistelmän avul-5 la, joka käsittää mineraalivillatulpan 15, 16, joka ympäröi kaapeleita 11, 12, ja tulpan ulkopinnalle muodostetulla silikoniliimakerroksella 17, 18. On selvää, että nämä pää-tytiivisteet 15, 17 vast. 16, 18 hyvin helposti voidaan poistaa ja jälleenasentaa siinä tapauksessa, että jokin 10 kaapeleista halutaan poistaa tai jokin lisäkaapeli halutaan viedä paikalleen.
Tulipalon sattuessa tulevat päätytiivisteet estämään putken läpi tapahtuvan ilmanvaihdon kunnes kerros 9 on laa-15 jentunut ja siten tukkinut putken 3 sisätilan.
Kuvioissa 2 ja 3 on esitetty keksinnön mukaisen laitteen vaihtoehtoinen rakennemuoto asennettuna teräslaipioon 21. Nelikulmaputki 23, joka poikkileikkaukseltaan on neliön-20 muotoinen, on ympärikiertävän kiinnihitsatun laipan 25 avulla tiivistävästi kiinnitetty teräslaipioon 21. Putki 23 on moduuliritilän 27 avulla jaettu yhdeksään samanlaiseen kaapelinläpivientitilaan 28. Putken 23 sisäseinämät ja ritilän 27 seinämäpinnat ovat varustetut lämmön vaiku-25 tuksesta laajenevaa ainetta olevalla kerroksella 29. Yksi kaapeli 31 on esitetty yhden tilan 28 läpi vietynä, joka tila kummastakin päätyaukosta on tiivistetty mineraalivillatulpan 33 avulla. Käytännössä myös muut tilat 28 varustetaan sopivilla päätytiivistyksillä.
30
Keksintö ei luonnollisestikaan rajoitu esitettyihin ja selitettyihin rakennemuotoihin vaan muutokset ja muunnelmat ovat mahdollisia seuraavien patenttivaatimuksien puitteissa.

Claims (9)

1. Kaapelin läpivientilaite palo-osastoa rajoittavassa seinämässä, joka käsittää kaapelin läpivientiputken (3; 5 23), joka on palotiiviisti asennettu ja ulottuu palo- osaston seinämän (1, 2; 21) läpi, ja lämmön vaikutuksesta laajenevan aineen (9; 29) joka aine on sijoitettu putkeen (3; 23), tunnettu siitä, että putki (3; 23) on teräsputki joka työntyy ulos ainakin 5 cm palo-osaston seinämästä 10 ainakin sen toiselta puolelta, niin että mainitun teräsputken ulostyöntyvä osa (7, 8) on ulkoapäin altis mainitulla puolella tapahtuvan tulipalon kehittämälle lämmölle, ja että mainittu laajeneva aine (9; 29) on ohut kerros paisuvaa materiaalia joka on asetettu ainakin teräsputken 15 (3; 23) ulostyöntyvän osan (7, 8) sisäpuolelle niin, että paisuva aine (9; 29) kuumentuessaan tulipalon yhteydessä laajenee riittävästi putken tiivistämiseksi tulen, kaasun ja savun läpitunkeutumista vastaan, jolloin mainitun kerroksen sisältävän teräsputken (3, 23) sisämitat ovat 20 vahvasti ylimitoitetut sen läpi vietävän kaapelin (11, 12) halkaisijan suhteen, ja että ainakin teräsputken (3; 23) toiseen päähän on sijoitettu tiiviste (15, 17, 16, 18; 33), joka on tulenkestävää ainetta, joka ainakin oleellisessa määrin estää teräsputken läpi tapahtuvan ilmanvaihdon 25 silloin kun tämä ei ole tiivistetty lämmön vaikutuksesta laajentuneella paisuvalla aineella (9; 29).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että kerros (9; 29) on laajenevaa tulenestomaalia oleva 30 päällyste.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että kerroksen (9; 29) paksuus on noin 0,5-2 mm.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että kerroksen (9; 29) paksuus on noin 0,7 - 1 mm. 39 957
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen laite, tunnettu siitä, että teräsputki (3; 23) on poikkileikkaukseltaan sellainen, että se mahdollistaa kaapelin (11, 12) ja siihen kiinnitetyn kosketinlaitteen (13, 14) vetämisen putken 5 läpi.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että teräsputki (3; 23) on poikkileikkaukseltaan suora kaiteenmuotoinen, joka sopivimmin on sovitettu litteiksi 10 muotoiltujen kaapelinkosketinlaitteiden (13, 14) mukaan.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-5 mukainen laite, tunnettu siitä, että teräsputki (3) on poikkileikkaukseltaan ympyränmuotoinen. 15
7 89957
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että paisuva aine voi laajentua ainakin noin 50 kertaiseksi.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen laite, tunnettu siitä, että tiiviste (15, 17, 16, 18; 33) on muodostettu teräsputken (3; 23) päähän sijoitetusta tulpasta, joka on mineraalivillatyyppiä ja/tai silikonivaahtoa olevaa ainetta. 25 Patentkrav;
FI893566A 1988-08-01 1989-07-26 Anordning foer kabelgenomfoering FI89957C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8802782A SE460509B (sv) 1988-08-01 1988-08-01 Anordning foer kabelgenomfoering
SE8802782 1988-08-01

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI893566A0 FI893566A0 (fi) 1989-07-26
FI893566A FI893566A (fi) 1990-02-02
FI89957B FI89957B (fi) 1993-08-31
FI89957C true FI89957C (fi) 1993-12-10

Family

ID=20373009

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI893566A FI89957C (fi) 1988-08-01 1989-07-26 Anordning foer kabelgenomfoering

Country Status (8)

Country Link
DE (2) DE8904670U1 (fi)
ES (1) ES2018907A6 (fi)
FI (1) FI89957C (fi)
FR (1) FR2634954B1 (fi)
GB (1) GB2222916B (fi)
IT (1) IT1237081B (fi)
NO (1) NO175458C (fi)
SE (1) SE460509B (fi)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4016160A1 (de) * 1990-05-19 1991-11-28 Erdoelchemie Gmbh Gehaeuseanordnung fuer brandgefaehrdete installationen
GB2247997B (en) * 1990-09-15 1994-09-21 Environmental Seals Ltd Improvements in and relating to fire proofed conduits and conduit fittings for electrical cabling
DE4340343C1 (de) * 1993-11-26 1995-03-02 Nord Systemtechnik Verfahren zur Herstellung von Kabeldurchführungen
JP3824803B2 (ja) 1998-05-15 2006-09-20 未来工業株式会社 貫通筒体及びその使用方法並びに貫通構造
US6820382B1 (en) 2000-05-03 2004-11-23 3M Innovative Properties Company Fire stop and its use
DE10032480C1 (de) * 2000-07-04 2002-02-21 Vividom Badausstattung Handel Decken- oder Bodendurchführung für Kabelstränge
DE10052255A1 (de) * 2000-10-21 2002-05-08 Hautec Systemelemente Gmbh Verfahren zur Herstellung eines Schachtregisters, einer Installationswand oder dergleichen und ein Aufbau hierzu
DE10163097B4 (de) * 2001-12-20 2005-02-24 Fst Feuer-Schutz-Technik R+D Gmbh Brandschutzelement für Kabel
CA2394592C (en) * 2002-07-24 2008-10-14 Royal Group Technologies Limited Intumescent floor opening frame
WO2005046016A1 (de) * 2003-11-07 2005-05-19 Georg Wichmann Brandschutzvorrichtung, anordnung zum einbau einer brandschutzvorrichtung sowie verfahren zur herstellung einer anordnung, sowie brandschutz-kabeldurchführung
DE102004038124B4 (de) * 2004-08-05 2006-07-27 S-Y Systems Technologies Europe Gmbh Leitungsbündel insbesondere in einem Kraftfahrzeug
DE102004048413B3 (de) * 2004-10-01 2006-06-14 Fröhlich Biegetechnik GmbH & Co. KG Schutzrohrleitung für Elektrokabel und Verfahren zu ihrem Betrieb
DE102008057772B4 (de) * 2008-11-17 2010-11-04 Schulte-Elektrotechnik Gmbh & Co. Kg Kabeldurchführung
DE202012002099U1 (de) 2012-03-02 2012-04-02 Fst Feuer-Schutz-Technik R+D Gmbh Brandschutz-Kabelgehäuse
CN103437438B (zh) * 2013-08-19 2015-08-19 济南大学 一种带有插入式氯氧镁水泥防火隔离体的外墙防火保温板
DE102013224542A1 (de) * 2013-11-29 2015-06-03 Senvion Se Windenergieanlage mit Kabelbrandschutzeinrichtung
GB2545265A (en) 2015-12-11 2017-06-14 Airbus Operations Ltd Raceway
CN116526395B (zh) * 2023-05-29 2023-11-03 国网山东省电力公司宁津县供电公司 一种电力线缆安装辅助装置及其使用方法

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1532410A (en) * 1974-12-14 1978-11-15 Dufaylite Dev Ltd Intumescent fire barriers
US4093818A (en) * 1974-12-20 1978-06-06 Dufaylite Developments Limited Fire-protective cellular service ducting
DE2536565C3 (de) * 1975-08-16 1978-05-11 Vw-Werke Vincenz Wiederholt, 4755 Holzwickede Stahlpanzerrohr zur Aufnahme elektrischer Leiter
DE2632325C3 (de) * 1976-07-17 1983-12-29 Neuwalzwerk Bettermann Ohg, 5750 Menden Brandschutzeinrichtung für eine Kabeldurchführung
DE7622677U1 (de) * 1976-07-17 1978-07-20 Neuwalzwerk Bettermann Ohg, 5750 Menden Brandschutzdichtung für Kabeldurchführungen
GB2077382A (en) * 1980-06-04 1981-12-16 Stuart Anthony Rowland Fire-resistant sleeves
US4419535A (en) * 1981-07-31 1983-12-06 Hara Robert J O Multi-cable conduit for floors and walls
GB8417386D0 (en) * 1984-07-07 1984-08-08 Tarmac Construction Ltd Protector means for cable
DE3641914A1 (de) * 1986-12-09 1988-07-14 Minnesota Mining & Mfg Feuerhemmende abschottung zum durchfuehren von leitungen durch eine wandoeffnung

Also Published As

Publication number Publication date
ES2018907A6 (es) 1991-05-16
FI893566A (fi) 1990-02-02
FR2634954A1 (fr) 1990-02-02
NO893092L (no) 1990-02-02
FI89957B (fi) 1993-08-31
DE3923197A1 (de) 1990-02-08
SE460509B (sv) 1989-10-16
NO893092D0 (no) 1989-07-31
FI893566A0 (fi) 1989-07-26
IT1237081B (it) 1993-05-18
NO175458B (no) 1994-07-11
GB8917338D0 (en) 1989-09-13
NO175458C (no) 1994-10-19
GB2222916B (en) 1992-08-12
FR2634954B1 (fr) 1995-01-27
SE8802782D0 (sv) 1988-08-01
IT8921292A0 (it) 1989-07-25
GB2222916A (en) 1990-03-21
DE8904670U1 (fi) 1989-06-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89957C (fi) Anordning foer kabelgenomfoering
US5067676A (en) System for the prevention of fire, water or flue gas and the like from propagating along cables
US5174077A (en) Fire protecting structure of channel portion of plastic piping in a fire partition
JP5312480B2 (ja) 熱弱化可能な管が中に延在する導路内に配置する防火システム、同システムの配置方法および同システムを備えた導路
US4364210A (en) Fire barrier device
EP0846238B1 (en) Fire resistant bushing for cables, pipes and channels
KR100650305B1 (ko) 케이블 도입부를 위한 다중 프레임을 포함하는 벽 등의개구를 위한 방화벽
CZ5825U1 (cs) Přepažení potrubního prostupu stěnou nebo stropem
EP0476945B1 (en) Fire seals
ES2876002T3 (es) Dispositivo de protección contra incendios
CN110140268B (zh) 具有防烟和防火保护的过渡装置
KR20210150796A (ko) 설비 관통부 내화충전 시스템 및 그 시공방법
JP2550381Y2 (ja) 床や壁等の防火区画体における電線、電線管等の貫通部の防火措置構造
WO2021020614A1 (ko) 건축물 관통부 화재 확산 방지용 내화구조물
EP0900964A1 (en) Fire and smoke resistant seal
BR102019001069A2 (pt) Selo de fole de penetração em piso / parede para tubos
CN218758121U (zh) 模块拼接式防火隔墙
JP2510783Y2 (ja) 隔壁貫通配管部材
JP2000073470A (ja) 延焼防止装置及び管接続部材
KR102175036B1 (ko) 벽체 관통 설비라인의 화재 차단용 박스
JP2583389B2 (ja) 防火区画体における貫通部材貫通部の防火措置構造
RU2761812C1 (ru) Гибкая накладная огнестойкая кабельная проходка для тонкостенных преград
JP6721380B2 (ja) 中空構造の区画体における貫通部の防火構造
DE19956066A1 (de) Isolier- und Schutzkupplungshülse für Leitungen
JP2525187Y2 (ja) 隔壁貫通配管部材

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: ESSVE PRODUKTER AB

FG Patent granted

Owner name: ESSVE PRODUKTER AB