FI89696B - Styrbar hjulaxel foer ett motorfordon - Google Patents

Styrbar hjulaxel foer ett motorfordon Download PDF

Info

Publication number
FI89696B
FI89696B FI904471A FI904471A FI89696B FI 89696 B FI89696 B FI 89696B FI 904471 A FI904471 A FI 904471A FI 904471 A FI904471 A FI 904471A FI 89696 B FI89696 B FI 89696B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
shaft
steering
wheel axle
axle
working piston
Prior art date
Application number
FI904471A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI89696C (fi
FI904471A0 (fi
Inventor
Juergen Rauter
Unal Gazyakan
Josef Haupt
Rainer Buerker
Original Assignee
Zahnradfabrik Friedrichshafen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zahnradfabrik Friedrichshafen filed Critical Zahnradfabrik Friedrichshafen
Publication of FI904471A0 publication Critical patent/FI904471A0/fi
Publication of FI89696B publication Critical patent/FI89696B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89696C publication Critical patent/FI89696C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D5/00Power-assisted or power-driven steering
    • B62D5/06Power-assisted or power-driven steering fluid, i.e. using a pressurised fluid for most or all the force required for steering a vehicle
    • B62D5/09Power-assisted or power-driven steering fluid, i.e. using a pressurised fluid for most or all the force required for steering a vehicle characterised by means for actuating valves
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D5/00Power-assisted or power-driven steering
    • B62D5/06Power-assisted or power-driven steering fluid, i.e. using a pressurised fluid for most or all the force required for steering a vehicle
    • B62D5/10Power-assisted or power-driven steering fluid, i.e. using a pressurised fluid for most or all the force required for steering a vehicle characterised by type of power unit
    • B62D5/12Piston and cylinder

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Steering-Linkage Mechanisms And Four-Wheel Steering (AREA)
  • Power Steering Mechanism (AREA)

Description

1 89696
Ohjattava pyöränakseli moottoriajoneuvoa varten. - Styrbar hjul-axel för ett motorfordon.
Keksintö koskee ohjattavaa pyöränakselia moottoriajoneuvoa varten, jonka jäykän akselirungon päissä olevissa akseli- haaroissa on ohjausvipujen avulla käännettävät pyörännavat, jolloin ohjausvivut liittyvät raidetankojen avulla akselirungon sisään järjestettyyn hydrostaattiseen tai apuvoimakäyttoiseen ohjauslaitteeseen, jossa on akselin pituussuuntaisesti edullisesti kaksitoimisessa ohjaussylinterissä siirtyvä työmäntä.
Mainittua lajia oleva ohjattava pyöränakseli tunnetaan julkaisusta WO-A 82/00983. Tällöin on kysymyksessä ei-käytetty pyöränakseli haarukkatrukkia varten, jonka jäykkä akseli on nivelletystä ripustettu alustaan. Akselin rungolla on pyöränakselin pystysuuntaiseen keskitasoon nähden epäsymmetrinen muoto, ts. se on muodostettu toispuolisesti tai kupumaisesti. Tämän ulkonevan osuuden sisäpuolella akselin rungossa on ohjauslaite, jonka samansuuntaisesti pyöränakselin pituuskeskiviivan kanssa järjestetyssä ohjaussylinterissä kulkee työmäntä, joka päistään on kulloinkin lyhyiden raidetangon osuuksien kautta nivelletystä liitetty kummankin pyörän ohjaus vipuihin. Tunnettu tapa yhdistää ohjauslaite akselin runkoon muodostaa epäkohtana akselin rungon rakenteellisten mittojen kasvamisen ja siten pyöränakselin painon kasvamisen, jolloin suurempi paino toisaalta vaikuttaa epäedullisesti ajoneuvon kokonaisrakenteeseen ja toisaalta pyöränakselin mahdollisen jousituksen yhteydessä negatiivisesti sen dynaamiseen ajokäyttäytymiseen. Myös esitetty ohjauksen kinematiikka tuottaa ongelmia, koska lyhyet, ohjausvipujen ja työmännän päiden väliin järjestetyt raidetangon osuudet voivat johtaa nivelletystä liitettyjen elementtien ojennettuihin asentoihin ja huomattaviin ohjauskulmavirheisiin. Lopuksi on olemassa - mahdollisuus, että sellainen pyöränakseli muodostetaan käyte tyksi ohjausakseliksi tasauspyörästöineen siitä pyöriin johdetuin käyttöakselein, sillä ohjauslaite liittyy ainakin tekniikan 2 B 5696 tasossa esitetyssä suoritusmuodossa vetomahdollisuuden järjestämiseen akselin yhteyteen.
Lisäksi tunnetaan patenttijulkaisusta DE-AS 1655927 apuvoimalla käytetty ohjauslaite ohjattavaa pyöränakselia varten, jossa ohjausvaihteesta akselin haaran ohjausvipuun johtaa työntötan-ko. Molempiin akselin haaroihin liittyvät ohjausvivut on yhdistetty toisiinsa läpimenevällä raidetangolla ja niitä tuetaan apuvoimalla hydraulisen servosylinterin avulla. Ser-vosylinterin järjestäminen ajoneuvon kulkusuuntaan vaatii paljon tilaa, ja vaarana on servosylinterin vahingoittuminen.
Keksinnön tehtävänä on järjestää hydrostaattinen ei-apuvoima-käyttöinen ohjauslaite jäykkään akselin runkoon siten, että pyöränakselin rakenteelliset mitat ja paino kasvavat vain vähäisesti. Koska mainittua lajia olevia pyöränakseleita käytetään ensisijassa työajoneuvoissa, tulisi ohjauslaite järjestää vaurioitumiselta suojatuksi.
Tämä tehtävä ratkaistaan puheena olevan, patenttivaatimuksen 1 johdannon lajisessa ohjattavassa pyöränakselissa siten, että ohjaussylinteri järjestetään samankeskeisesti akselin rungon pituuskeskiviivan kanssa, ja että työmäntä on yhteistoiminnassa akselin rungosta säteen suuntaisesti ulkonevan kääntövivun kanssa, joka on nivelletystä liitetty raidetankoihin, ja jolla on pyöränakselin pituuskeskiviivaan nähden kohtisuorassa oleva kääntöakseli. Ohjauslaite sisältyy tällä tavalla akselin rungon kantavaan rakenteeseen, eikä se vaadi lisää tilaa. Siten saavutetaan merkittäviä paino- ja kustannusetuja, ja ohjauslaitteen käyttöosat on suojattu vaurioita vastaan hyvin tehokkaasti ilman mitään rakenteellisia lisätoimenpiteitä. Tällöin kokonaan akselin runkoon integroitu, ohjaussylinteristä ja työmännästä koostuva yksikkö voi olla joko osana hydrostaattista ohjauslaitetta tai apuvoimakäyttöistä ohjauslaitetta. Hydrostaattisessa ohjauslaitteessa työmäntä siirtää koko ohjausvoiman kääntövivun raidetankoon, kun taas apuvoimakäyttöisessä ohjauslaitteessa mekaaninen välityselementti voi vaikuttaa 3 '<9696 ohjausvaihteesta kääntövipuihin ja työmännän kautta on käytettävissä servotukivoimaa kääntövipuihin.
Keksinnön muita suoritusmuotoja on esitetty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa 2 - 9. Patenttivaatimuksen 2 mukaan työmännän männänvarren osuuden tulisi olla muodostettu hammas-tangoksi, joka kytkeytyy ohjausakselin kautta kiertovipuun liitettyyn hammassegmenttiin. Hammastanko saattaa siten yksinkertaisella tavalla ohjausakselin pyörimisliikkeeseen, joka johtaa kääntövivun kääntymiseen. Koska käyttöelimet hammastanko ja hammassegmentti on järjestetty suojatusti akselin runkoon, ei ole mitään vaaraa näiden elimien vaurioitumisesta tai likaantumisesta. Patenttivaatimuksen 3 mukaan hammastangoksi muodostetulla männänvarren osuudella voi edullisesti olla pienempi säteen suuntainen mitta kuin työmännällä, jolloin osuus voidaan toteuttaa esimerkiksi segmenttinä, niin että on mahdollista pienentää akselin etäisyyttä ohjausakselin ja työmännän välillä. Sen lisäksi voidaan patenttivaatimuksen 4 mukaan ohjausakseli järjestää samakappaleisesti akselin rungon kanssa muodostettuun laakerireikään. Sellainen sijoitus hammas-segmentin, ohjausakselin ja kääntövivun järjestelyllä voidaan valuteknisesti toteuttaa ongelmitta yhdessä akselin rungon kanssa.
Lisäksi ehdotetaan patenttivaatimuksen 5 mukaan, käytetyn pyöränakselin yhteydessä, jossa on käyttöakselien kautta pyörien pyörännavan käyttölaitteisiin liitetty tasauspyörästö, että toinen käyttöakseleista, joka on järjestetty akselin rungon sisäpuolelle, johdetaan työmännän pitkittäisreiän läpi. Tällä tavalla onnistutaan saamaan sekä kantavan akselin rungon että ohjauslaitteen tiivis rakenne, ja sen lisäksi voidaan käytetyn pyöränakselin käyttöelimet vielä liittää tähän järjestelmään.
;·; Patenttivaatimuksen 6 mukaan voidaan edullisesti tällöin jär jestää pitkittäisreikä samankeskeisesti männänakseliin nähden, niin että käyttöakseli ulottuu keskeisesti työmännän läpi.
Ohjaussylinterin työtilojen edullinen tiivistys voidaan aikaansaada patenttivaatimuksen 7 mukaisesti siten, että työmäntä 4 89696 johdetaan pitkittäisreiässääntiivistetysti käyttöakselia ympäröivällä sisäputkella. Tällä akselin runkoon kiinteästi asennetulla sisäputkella ontyömännän koko iskun aikana ohjaussylinterin työtilojen riittävä tiivistys mahdollinen. Keksinnön toisessa toteutuksessa voi patenttivaatimuksen 8 mukaan akselin runko muodostua tasauspyörästön kotelosta ja siihen laipoitetusta ainakin yhdestä akselin putkesta, jolloin sisäputken tasauspyörästön koteloa lähellä oleva pää on kiinnitetty paikaltaan kiinteästi välilaipalla tasauspyörästön koteloon tai akselin putkeen ja tasauspyörästön kotelosta poispäin oleva pää akselin putken tukiseinällä. Tällä tavalla muodostuu ohjauslaitteen edulliset asennus- ja purkamismahdollisuudet. Sisäputki ja työmäntä voidaan ongelmitta asettaa tasauspyörästön kotelon suhteen laipoitettuun akseliputkeen. Tukiseinä javälilaippa toimivat sisäputken paikalleen kiinnittämisen lisäksi ohjaussylinterin molemmat työtilat sulkevana kantena (patenttivaatimus 10). Patenttivaatimuksen 9 mukaan voi välilaippa lisäksi toimia tasauspyörästön ja/tai käyttöakselin laakerointina. Välilaippa toimittaa tällöin edullisella tavalla samanaikaisesti kolme tehtävää.
Keksintö ei rajoitu patenttivaatimusten tunnusmerkkien yhdistelmään. Alan ammattilaiselle ilmenee patenttivaatimusten ja erillisten tunnusmerkkien muita järkeviä yhdistelymahdollisuuksia tehtävän asettelun pohjalta.
Keksinnön selittämistä varten viitataan piirustukseen, jossa on esitetty suoritusesimerkki ja jossa: kuvio 1 on keksinnön mukainen pyöränakseli päältä päin nähtynä, jossa on akselin runkoon liittyvä ohjauslaite, ja josta ilmenee pyöränakselin oleellinen yleinen rakenne ja sen ohjauskinematiikka; kuvio 2 on keskiosuus keksinnön mukaisesta pyöränakselista, jossa on osittainen pituusleikkaus akselin putkesta ja siihen järjestetystä ohjauslaitteesta; ja 5 89696 kuvio 3 on akselin putken ja ohjauslaitteen poikkileikkaus kuvion 2 viivaa III - III pitkin.
Kuviossa 1 on viitenumerolla 1 merkitty ohjattavan pyöränakselin jäykkää akselin runkoa, jonka päissä oleviin akselin haaroihin 2 on kääntyvästä järjestetty pyörän navat 3. Näihin pyörän napoihin 3 kiinnitetään ajoneuvon esittämättä olevat pyörät. Pyörän napojen 3 kääntäminen tapahtuu kulloinkin ohjauslaitteen 6 ohjausvivun 4 ja raidetangon 5 avulla, joista kuviossa 1 on esitetty vain yksi kääntövipu 7. Akselin runko 1 on toteutettu kolmiosaisena, ts. se muodostuu keskellä olevasta tasauspyöräs-tön kotelosta 8 ja akselin putkista 9.
Kuviossa 2, joka esittää pitkittäisleikkausta akselin putkesta 9 ja tasauspyörästön kotelosta 8 sekä ohjauslaitteesta 6, voidaan nähdä, että akselin putki 9 on ruuvein kiinnitetty tasauspyörästön koteloon 8 laipan 10 kautta. Tasauspyörästön kotelon 8 sisään on järjestetty tasauspyörästö 11, jota käytetään ajoneuvovaihteistosta esittämättä olevan pääkäyttö-akselin avulla. Tasauspyörästöstä 11 kulkee kulloinkin käyttö-akseli 12 pyöränakselin pyörän napoihin 3. Siellä ne käyttävät välittömästi tai alennusvaihteen kautta esittämättä olevia pyöräpareja.
Käyttöakselia 12 ympäröi tällöin sillä alueella, jossa ohjauslaite 6 on järjestetty akselin putkeen 9, sisäputki 13, jonka toinen pää on kiinnitetty akselin putken 9 väliseinään 14 ja toinen pää välilaippaan 15. Tällöin välilaippa 15 toimii Selmalla rullalaakerin 16 kautta tasauspyörästön 11 laakerointina.
Ohjauslaitteessa 6 on ohjaussylinteri 17, joka välittömästi muodostuu akselin putken 9 työstetystä sisäseinästä. Tässä ohjaussylinterissä 17 kulkee siirtyvästä työmäntä 18 ja se muodostaa tällöin ohjaussylinteriin 17 työtilat 17A ja 17B. Työmännässä on lisäksi samankeskeisesti ulottuva pitkittäis-reikä 19, jonka läpi johdetaan sisäputki 13 ja käyttöakseli 12. Työmäntään 18 liittyy männänvarsi 20, jonka osuus on muodostettu 6 89696 hammastangoksi 21, jolloin tämä hammastanko 21 kytkeytyy ohjausakseliin 22 liittyvään hammassegmenttiin. Työmännän 18 pituussuuntaan siirtyminen ohjaussylinterissä 17 aiheuttaa haimnastuksen johdosta hammassegmentin 23 kääntymisen ja siten ohjausakselin 22 pyörimisliikkeen.
Kuten erityisesti kuviosta 3 käy ilmi, käyttöakselin 12 ja työmännän 18 suhteen poikittain kulkeva ohjausakseli 22 on laakerikilpien 25 välityksellä järjestetty pyörivästi akselin putken 9 kanssa samakappaleisesti muodostettuun laakerireikään 24. Tällöin ylempää laakerikilpeä 25 peittää pölykansi 26, jonka tulee estää lian tunkeutuminen laakerireiän 24 sisätilaan. Ohjausakselin laakerireiästä ulos ulottuvissa päissä on jo kuviossa 1 esitetty kääntövipu 7, joka päästään on nivelletysti liitetty raidetankoon 5, joka puolestaan on nivelletty pyörän napojen 3 ohjausvipuihin 4.
Kuten kuvioista 2 ja 3 nähdään, on ohjauslaite 6 kokonaan integroitu akselin runkoon 1, niin että aikaansaadaan edullinen suojaus ohjauslaitteen 6 vahingoittumista vastaan sekä ohjausakselin pienemmät rakennemitat. Tällöin erillinen ohjaussylinteri voidaan jättää pois, kun käytetään akselin putkea 9 ohjaussy-linterinä 17. Keksinnön mukaista ohjauslaitteen 6 ja akselin rungon 1 yhdistämistä voidaan lisäksi käyttää kaikissa ajateltavissa pyöränakseleissa, joissa on jäykkä akselin runko 1, jolloin ohjauskulman säädöt ja sovitukset ovat mahdollisia kääntövipujen 7 avulla. Kuvioissa 2 ja 3 esitetyssä keksinnön suoritusmuodossa on järjestetty laakerireiän 24 ja akselin putken 9 samaa kappaletta oleva toteutus, mutta tämä laakerireikä 24 voidaan myös toteuttaa erillisenä elimenä, joka ruuvein kiinnitetään akselin putkeen 9, jolloin tasauspyorästön kotelon molemmin puolin olevilla täysin samanlaisilla akselin putkilla 9 voidaan ilman ohjauslaitetta oleva akselin putken reikä sulkea. Tällöin aikaansaadaan samanlaisten osien moninaiskäyttö, josta tuloksena on kustannusten aleneminen.

Claims (10)

1. Ohjattava pyöränakseli moottoriajoneuvon varten, jonka jäykän akselirunyon (1) päissä olevissa akselihaaroissa (2) on oh-jausvipujen (4) avulla käännettävät pyörännavat (3), jolloin ohjausvivut (4) liittyvät raidetankojen (5) avulla akselirunyon (1) sisään järjestettyyn hydrostaattiseen tai apuvoimakäyttöi-seen ohjauslaitteeseen (6), jossa on akselin pituussuuntaisesti edullisesti kaksitoimisessa ohjaussylinterissä (17) siirtyvä työmäntä (18), tunnettu siitä, että ohjaussylinteri (17) järjestetään samankeskeisesti akselin runyon pituuskeski-viivan kanssa, ja että työmäntä (18) on yhteistoiminnassa akselin rungosta (1) säteen suuntaisesti ulkonevan kääntövivun (7) kanssa, joka on nivellctysti liitetty raidetankoihin, ja jolla on pyöränakselin pituuskeskiviivaan nähden kohtisuorassa oleva kääntöakseli.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että työmännän (18) männänvarren (20) osuus on muodostettu hammastangoksi (21), johon ohjausakselin (22) kautta kääntövipuun (7) liitetty hainmassegmentti (23) kytkeytyy .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että ainakin hammastangoksi (21) muo-dostetulla männänvarren osuudella on pienempi säteen suuntainen -- mitta kuin työmännällä (18).
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että ohjausakseli (22) on järjestetty : samakappaleisesti akselin rungon (1) kanssa muodostettuun laa- 1 kerireikään (24).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-4 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että pyöränakselissa
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että pitkittäisreikä (19) kulkee samankoskeisesti työmännän (18) akselin kanssa.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että työmäntä (18) on johdettu pitkittäisreikänsä (19) kohdalla tiivistetysti käyttöakselia (12) ympäröivän sisäputken (13) päälle.
7 39696
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että akselin runko (1) muodostuu tasauspyörästön kotelosta (8) ja siihen laipoitetusta ainakin yhdestä akseliputkesta, että sisäputken (13) tasauspyörästön koteloa (8) lähellä oleva pää on kiinnitetty paikaltaan kiinteästi välilaipalla (15) tasauspyörästön koteloon (8) tai akse-liputkeen (9) ja tasauspyörästön kotelosta (8) poispäin oleva pää akseliputken (9) tukiseinällä (14).
8 S 9 6 9 6 on käyttöakselien (12) kautta pyörien pyörännavan (3) käyttölaitteisiin liitetty tasauspyörästö (11), jolloin akselin rungon sisäpuolelle järjestetty käyttöakseli (12) johdetaan työ-inännän (18) pitkittäisreiän (19) läpi.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että välilaippa (15) toimii tasauspyörästön (11) ja/tai käyttöakselin (12) laakerointina (rullalaa-keri 16).
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen ohjattava pyöränakseli, tunnettu siitä, että välilaippa (15) ja tukiseinä toimivat ohjaussylinterin (17) työtilat (17A ja 1713) akselin suunnassa sulkevina kansina. 9 89696
FI904471A 1988-03-12 1990-09-11 Styrbar hjulaxel foer ett motorfordon FI89696C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3808386 1988-03-12
DE3808386 1988-03-12
EP8900239 1989-03-08
PCT/EP1989/000239 WO1989008576A1 (en) 1988-03-12 1989-03-08 Steerable wheel axle for a motor vehicle

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI904471A0 FI904471A0 (fi) 1990-09-11
FI89696B true FI89696B (fi) 1993-07-30
FI89696C FI89696C (fi) 1993-11-10

Family

ID=6349646

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI904471A FI89696C (fi) 1988-03-12 1990-09-11 Styrbar hjulaxel foer ett motorfordon

Country Status (6)

Country Link
US (1) US5129474A (fi)
EP (1) EP0406261B1 (fi)
JP (1) JP2740316B2 (fi)
DE (1) DE58901705D1 (fi)
FI (1) FI89696C (fi)
WO (1) WO1989008576A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6039143A (en) * 1997-06-02 2000-03-21 General Motors Corporation Steerable drive axle with electrically-powered steering apparatus
AU738852C (en) * 1997-12-12 2003-04-10 Holland Neway International, Inc. Independent front suspension
US6279676B1 (en) * 1999-10-20 2001-08-28 Trw Inc. Vehicle steering gear mounted in suspension part
GB2363767B (en) 2000-06-23 2003-10-08 Agco Gmbh & Co Steering device especially for farming tractors & similar commercial vehicles
US7401677B2 (en) * 2002-02-13 2008-07-22 Trw Inc. Self-centering steering system
DE102004053722B4 (de) * 2004-11-06 2020-02-20 Zf Friedrichshafen Ag Fahrzeug mit wenigstens einer über eine Achsschenkellenkung lenkbar ausgeführten Fahrzeugachse
ITMO20070213A1 (it) * 2007-06-22 2008-12-23 Borghi Ivan S N C Di Borghi Iv Gruppo sterzante per coppie di ruote di veicoli

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2709495A (en) * 1955-05-31 vickers
US1361047A (en) * 1919-06-16 1920-12-07 Benjamin F Gregory Front-wheel drive for automobiles
US2086814A (en) * 1934-06-20 1937-07-13 Hydraulic Brake Co Steering mechanism
DE1655927C3 (de) * 1967-04-08 1980-03-27 Zahnradfabrik Friedrichshafen Ag, 7990 Friedrichshafen Servolenkeinrichtung, insbesondere für Spezialfahrzeuge
US4102427A (en) * 1977-04-28 1978-07-25 Towmotor Corporation Compact steering axle assembly
JPS6048383B2 (ja) * 1979-06-07 1985-10-26 株式会社クボタ トラクタの操向部構造
EP0060248A1 (en) * 1980-09-18 1982-09-22 Towmotor Corporation Integral power steering axle
DE3414579C2 (de) * 1984-04-17 1995-03-23 Linde Ag Fahrzeuglenkachse
JPH02502988A (ja) * 1987-04-16 1990-09-20 ツァーンラートファブリーク、フリードリッヒスハーフェン、アクチエンゲゼルシャフト パワーステアリング装置の舵取り車軸
DE58905292D1 (de) * 1988-11-05 1993-09-16 Volkswagen Ag Am fahrzeugaufbau eines kraftfahrzeugs loesbar befestigbare baueinheit.

Also Published As

Publication number Publication date
US5129474A (en) 1992-07-14
JPH03503391A (ja) 1991-08-01
JP2740316B2 (ja) 1998-04-15
FI89696C (fi) 1993-11-10
WO1989008576A1 (en) 1989-09-21
EP0406261A1 (de) 1991-01-09
FI904471A0 (fi) 1990-09-11
DE58901705D1 (de) 1992-07-23
EP0406261B1 (de) 1992-06-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2312785C2 (ru) Рулевой механизм автомобиля
KR102436610B1 (ko) 차량용 전동 스티어링 시스템
FI89696B (fi) Styrbar hjulaxel foer ett motorfordon
CN105835945A (zh) 一种转向机构及包括该机构的轮式机器人
US11858573B2 (en) Steerable drive wheel
GB2425511A (en) Suspension retraction arrangement for an amphibious vehicle
WO2023018635A1 (en) Multiple maneuvering systems for various applications
US5161813A (en) Vehicle steering apparatus and a vehicle provided with the same
JPH02175464A (ja) 車輛操舵装置
JPH07137984A (ja) クレーン車
JP2001315645A (ja) 移動台車
EP3008008B1 (en) Steering mechanism for an articulated vehicle
CN112848877A (zh) 一种可升降车轮总成
ITTO20090462A1 (it) Carrello gommato sterzante e rimorchio provvisto di tale carrello
KR100690390B1 (ko) 4륜식 전동지게차의 조향차축
JPH02502988A (ja) パワーステアリング装置の舵取り車軸
WO2017014181A1 (ja) ステアリング装置及び車両
CN215904303U (zh) 舵轮及车辆
CN212219922U (zh) 多向行驶转向装置及转运车
WO2021153015A1 (ja) 電動トラック
JPH072357Y2 (ja) 4輪操舵車両の後輪操舵装置
SU1118574A1 (ru) Шасси портального транспортного средства
KR101272302B1 (ko) 이송대차의 바퀴구조
JPH0525353Y2 (fi)
KR20230114438A (ko) 자동차의 조향장치

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ZAHNRADFABRIK FRIEDRICHSHAFEN