FI89125C - Foerfarande foer framstaellning av en kalciumberikad mjoelkprodukt - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av en kalciumberikad mjoelkprodukt Download PDF

Info

Publication number
FI89125C
FI89125C FI870468A FI870468A FI89125C FI 89125 C FI89125 C FI 89125C FI 870468 A FI870468 A FI 870468A FI 870468 A FI870468 A FI 870468A FI 89125 C FI89125 C FI 89125C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
milk
calcium
carrageenan
weight
tricalcium phosphate
Prior art date
Application number
FI870468A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI89125B (fi
FI870468A (fi
FI870468A0 (fi
Inventor
Catherine E Nelson
Dennis E Crowley
Wayne M Weatherford
Original Assignee
Borden Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Borden Inc filed Critical Borden Inc
Publication of FI870468A0 publication Critical patent/FI870468A0/fi
Publication of FI870468A publication Critical patent/FI870468A/fi
Publication of FI89125B publication Critical patent/FI89125B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89125C publication Critical patent/FI89125C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23CDAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER OR CHEESE; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES; MAKING THEREOF
    • A23C9/00Milk preparations; Milk powder or milk powder preparations
    • A23C9/152Milk preparations; Milk powder or milk powder preparations containing additives
    • A23C9/1522Inorganic additives, e.g. minerals, trace elements; Chlorination or fluoridation of milk; Organic salts or complexes of metals other than natrium or kalium; Calcium enrichment of milk
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23CDAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER OR CHEESE; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES; MAKING THEREOF
    • A23C9/00Milk preparations; Milk powder or milk powder preparations
    • A23C9/152Milk preparations; Milk powder or milk powder preparations containing additives
    • A23C9/154Milk preparations; Milk powder or milk powder preparations containing additives containing thickening substances, eggs or cereal preparations; Milk gels
    • A23C9/1544Non-acidified gels, e.g. custards, creams, desserts, puddings, shakes or foams, containing eggs or thickening or gelling agents other than sugar; Milk products containing natural or microbial polysaccharides, e.g. cellulose or cellulose derivatives; Milk products containing nutrient fibres

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Dispersion Chemistry (AREA)
  • Dairy Products (AREA)
  • Coloring Foods And Improving Nutritive Qualities (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)

Description

1 89125
Menetelmä kalsiumilla rikastetun maitotuotteen valmistamiseksi
Ravintotieteilijät ovat lisääntyvästi painottaneet kalsiumin tarvetta kaikenikäisten miesten ja naisten 5 sekä lasten ruokavaliossa. Viime aikoina on huomiota kohdistettu kalsiumiin ja sen osaan osteoporoosin, degeneroivan luusairauden estämisessä.
99 % kehon kalsiumista on hampaissa ja luissa. Kalsiumia tarvitaan näin ollen sekä luunmuodostukseen et-10 tä ylläpitoon. Loppu 1 % kiertää veren mukana ja on osittain ionisoitunutta. Ionisoituneessa muodossaan kalsium on hyvin tärkeää veren koaguloitumisessa, sydämen, lihasten ja hermojen toiminnassa ja membraanien läpäisevyydessä. Kalsium on myös ensiarvoisen tärkeää normaalissa hermo-15 välityksessä, lihaksen supistumisessa, sydämen toiminnassa ja veren hyytymisessä. Jos vereen tulee riittämättömiä määriä kalsiumia ravintolähteistä, kalsiumia poistuu luista tarpeen täyttämiseksi. Viimeiaikainen tieteellinen tutkimustyö osoittaa, että kalsium näyttelee osaa suojauk-20 sessa korkeaa verenpainetta ja paksusuolen syöpää vastaan.
Luun terveyden asiantuntijaraati, jonka kutsui kokoon National Institute of Health, sanoi näillä sanoilla: "Joissakin tutkimuksissa runsas ravinnon kalsiummäärä vähentää ikään liittyvän luun katoa ja vähentää murtumano-25 peutta osteoporoosipotilailla." Kalsiumin U.S. päivittäi-: nen suositeltu annos (R.D.A.) on 1 000 mg. Monet aikui set amerikkalaiset käyttävät pienempiä kalsiummääriä. Kasvattamalla kalsiumin määrää maidossa on ihmisen helpompi täyttää U.S. R.D.A. kalsiumille. Lisäksi kalsium • 30 absorboituu parhaiten yhdessä D-vitamiinin ja laktoosin kanssa, joita molempia on maidossa.
Kalsiumilla rikastettuja elintarvikkeita ja erityisesti kalsiumilla rikastettua tuoretta maitoa on kehitetty ja käytetty aikaisemmin. Kuitenkin tässä esite-35 tyn tuotteen ja menetelmän kehittymiseen asti kalsiumilla rikastetuilla tuoreilla maidoilla on ollut vakavia 2 89125 haittapuolia. Näiltä maidoilta on puuttunut stabiili-suutta ja niissä on ollut sivumaku. Ne eivät ole maistuneet hyvältä tuoreelta maidolta. Lisäksi kalsiumin lähteet, tavallisesti epäorgaaninen suola hienojakoisessa 5 muodossa, ovat pyrkineet sakkaantumaan pois. Tämä tekee kalsiumpitoisuuden epätasaiseksi, ellei maitoa ravisteta ja muodostaa raskaan sedimentin, jota voi olla vaikeaa suspendoida maitoon uudelleen.
Purkitettua, kalsiumilla rikastettua maitoa, kuva-10 taan Bauerin US-patentissa 2 871 123. Kalsiumkarbonaattia käytettiin kalsiumlähteenä ja karrageenikumia auspensioon. Tuote oli väkevöity maitotuote, joka laimennettiin lapselle sopivaksi.
Kalsiumilla rikastettua tuoretta l-%:ista voirasva-15 happoa, jota myydään nykyisin kauppanimellä "CalciMilk", Lehigh Valley Farms, sisältää tuoteselosteen mukaan 66 % enemmän kalsiumia kuin tavallinen vähärasvainen maito.
Tämä tuote sisältää trikalsiumfosfaattia kalsiumpitoisuuden kasvattamiseksi, selluloosageeliä ja karrageeniä.
20 Siihen on lisätty myös laktaasientsyymiä maidossa olevan laktoosin rikkomiseksi. "Ravista ennen käyttöä" on painettu pakkaukseen, mikä osoittaa, että trikalsiumfosfaat-ti laskeutuu.
Eri yksilöiden kyky hyödyntää ruoassa olevaa kal-25 siumia vaihtelee huomattavasti. Yleensä, kun yksilö on mukana korkeaproteiinisessa ruokavaliossa, noin 15 % ravinnon kalsiumista absorboituu. Kun yksilö ottaa osaa alhaisen proteiinin ruokavalioon, vain noin 5 % ravinnon kalsiumista absorboituu. Viljassa oleva fytiinihappo vai-30 kuttaa kalsiumin absorptioon muodostamalla liukoista kalsiumfytaattia suolistossa. Ruoassa olevilla oksalaa-teilla, kuten pinaatti ja raparperi, voi olla samanlainen vaikutus.
Muihin suolistotekijöihin, jotka vaikuttavat kal-3 5 siuniin absorptioon, lukeutuu pH, koska mitä emäksisempi on suolen sisältö, sitä vähemmän liukoisia ovat li 3 89125 kalsiumsuolat; kalsium:fosfori-suhde, koska suuri suhde suosii trikalsiumfosfaatin muodostumista ennemmin kuin liukoisempien, parempien absorboituvien muotojen; vapaiden rasvahappojen läsnäolo, jota ilmenee, kun rasvan ab-5 sorptio on heikentynyt; ja D-vitamiinin läsnä oleva määrä, koska D-vitamiini edistää kalsiumin absorptiota suolesta.
Fosforia on kehon jokaisessa solussa, mutta kalsiumin tapaan suurin osa on luissa ja hampaissa. Noin 10 % fosforin kokonaismäärästä kehossa on yhdistyneenä proteii-10 neihin, lipideihin ja hiilihydraatteihin sekä muihin veren ja lihasten yhdisteisiin. Toinen 10 % on laajalti jakautuneena erilaisiin kemiallisiin yhdisteisiin. Fosfaat-tiesteri on hyvin tärkeää energiansiirrossa, kuten hyvin tiedetään.
15 Fosforin metabolia on läheisessä suhteessa kalsiu min metaboliaan. Kalsium:fosfori-suhde ruokavaliossa vaikuttaa kummankin näiden alkuaineen absorptioon ja erittymiseen. Jos jompaakumpaa otetaan ylimäärin, toisen erittyminen lisääntyy. Optimisuhde on 1:1, kun D-vitamiinia 20 saadaan riittävästi.
Kaikesta taustatiedosta käy ilmi, että varastointia kestävän, kuluttajan hyväksymän, kalsiumilla ja fosforilla vahvistetun maidon valmistus olisi tärkeää edistystä ihmisen ravitsemuksessa.
25 Sanaa "maito" käytetään tässä laajassa merkityk sessä. Sitä käytetään viittaamaan kuorittuun maitoon, .. rasvapitoisuudeltaan alhaiseen maitoon, kokomaitoon, maitorasvan sijasta kasviöljyä sisältävään maidon kaltaiseen tuotteeseen, suklaamaitoon jne. nestemäisessä tai 30 kuivassa muodossa. Jos ei ole erikseen spesifioitu, tässä spesifikaatiossa termi "maito" tarkoittaa nestemäistä maitoa. Patenttivaatimuksissa, milloin yhteys sallii, termi "maito" tarkoittaa sekä nestemäistä että kuivaa maitoa. Termi "maitotuote" tässä ja patenttivaatimuksis-35 sa käytettynä tarkoittaa tuotteita, joilla on maitopoh-ja, mutta rikastettu keksinnön mukaan ja formuloitu muiden aineiden kanssa tiettyyn tarkoitukseen. Tämä 4 89125 tarkoitus voi olla ihmiskäyttö, kuten olisi suklaamaidon tapauksessa, mutta myös käytettäväksi rikastukseen kalsiumilla ja edullisesti myös fosforilla, leivonnaisissa, lemmikkieläinruoassa, vanukkaissa, jogurtissa ja muissa 5 tällaisissa ruoissa, joissa maito on usein komponenttina.
Tämä keksintö koskee menetelmää rikastetun maitotuotteen valmistamiseksi, jossa on lisättyä kalsiumia ja edullisesti lisättyä fosforia suspensio-stabiilissa, kuluttajan hyväksymässä muodossa. Keksinnön mukaiselle mene-10 telmälle on tunnusomaista se, mitä vaatimuksessa 1 esitetään. Tuote muodostetaan lisäämällä maitoon, joka sisältää jonkin verran rasvaa, hyvin hienojakoista trikalsium-fosfaattia ja/tai kalsiumkarbonaattia, edullisesti tri-kalsiumfosfaattia, yhdessä seoksena kahden hydratoituneen 15 kumin kanssa, jotka toimivat stabilointiaineina. Nämä kumit ovat karrageeni ja guarkumi. Edullisesti myös vitamiineja on läsnä, erityisesti rasvapitoisuudeltaan alhaisissa rikastetuissa maidoissa, ravintoarvon lisäämiseksi.
Kappa-karrageeni on karrageenikumin edullinen muo-20 to. Yleensä karrageenia on läsnä hiukan suurempi määrä painoa kohti kuin guarkumi, optimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Rasvan läsnäolo näyttää parantavan karra-geenin vaikutusta siten, että kahden käyttöön valitun kumin määrät voidaan säätää maidon rasvapitoisuuden mu-2 5 kaisesti.
Keksinnön edullisen toteutustavan mukaisesti rikastettu maito valmistetaan muodostamalla ensin esiseos kuivista hiukkasmuotoisista komponenteista, nimittäin kalsium-rikastusaineesta, edullisesti trikalsiumfosfaatista, karra-30 geenistä ja guarkumista. Jotta parannettaisiin sekoittumista maitoon ja tasaisempien seoksien valmistamista, muodostetaan esiseos tai perusseos sekoittamalla sekoitetut kuivat aineosat tiettyyn osaan rikastettavaa maitoa. Tätä seosta sekoitetaan jatkuvasti jonkin aikaa, jotta guarkumi 35 hydratoituisi. Tämä esiseoslisätään sitten rikastettavaan maitoon ja sekoitusta jatketaan tasaisuuden varmistamiseksi. Sitten maito pastöroidaan, mikä vie karrageenin l! 5 89125 liuokseen ja hydratoi sen. Maito voidaan haluttaessa homogenisoida. Sitten se pakataan ja on valmista jakeluun ja kulutukseen.
Tämä keksintö eroaa alan aikaisemmista kalsiumilla rikastetuista tuotteista, koska se mahdollistaa liukene-5 mattomien kalsiumyhdisteiden lisäämisen maitoon, ilman että mainittavaa laskeutumista tapahtuu ja että kärsitään hyväksyttävässä maussa ja tuntumassa suussa.Keksinnön mukaisesti rikastettu maito voidaan valmistaa siten, että sen maku on hyväksyttävä; se voidaan saada maistumaan hy-10 vältä tuoreelta maidolta. 230 g määrä kokomaitoa valmistettuna tämän keksinnön mukaisesti, voidaan formuloida siten, että se sisältää 100 %, jopa yli, U.S. R.D.A.-arvosta kalsiumille ja pitää silti hyvän tuoreen maidon maun ja sille on luonteenomaista hyvä stabiilisuus. Li-15 säksi tämän keksinnön mukaisesti rikastettu maito voi muodostaa hyvän ravintolähteen fosforille.
Tämän keksinnön mukaisesti maidon kalsiumpitoisuutta lisätään sekoittamalla maitoon syötävää, mietoa, liukenematonta kalsiumyhdistettä, kuten kalsiumkarbo-20 naattia, mutta edullisesti trikalsiumfosfaattia ja tiettyjä kumeja, jotka stabilisoivat seoksen. On havaittu, että valitsemalla käytettävät kumit ja käyttämällä oikeita määriä kahta kyseistä kumia liukenematon kalsiumyh-diste pysyy hyvin suspendoituneena seokseen ja lisäksi 25 sallii tuotteen valmistuksen, jolla voi olla hyvän, tuoreen lehmänmaidon maku, aromi ja tuntuma suussa.
Syötävän, miedon, liukenemattoman kalsiumyhdis-teen, jota käytetään rikastamiseen, pitäisi edullisesti olla hienojakoista trikalsiumfosfaattia. Muita kal-30 siumlähteitä on arvioitu ja useimmat on havaittu puutteellisiksi eri syistä. Esimerkiksi kalsiumsitraattia ja kalsiumglyserofosfaattia on arvioitu ja havaittu puutteellisiksi yhdessä tai useammassa suhteessa. Kal-siumkloridi on liian kitkerää. Hienojakoinen trikal-35 siumfosfaatti ja kalsiumkarbonaatti ovat kumpikin syötäviä, mietoja, liukenemattomia ja hienot partikkelikoot 6 89125 muodostavat helposti suspensioita, jotka ovat hyväksyttävästi varastointia kestäviä. Trikalsiumfosfaatti rikastaa maidon fosforilla, mutta kalsiumkarbonaatti ei sitä tee, vaikka onkin hyödyllistä.
5 Trikalsiumfosfaatti tai kalsiumkarbonaatti on edul lisesti riittävän hienojakoista tyydyttääkseen spesifikaation 99 % läpi 325 mesh U.S. standardin mukaisesta seulasta. Tämä tarkoittaa, että suurin partikkelihalkaisija ei ole oleellisesti yli noin 44 mikrometriä. Termiä "hal-10 kaisija" käytetään tässä sen tavallisessa mielessä viitattaessa hienoihin partikkeleihin, tarkoittamaan suurinta dimensiota eikä se tarkoita pallomaista partikkeli-muotoa. Vaikka partikkelit, joiden maksimihalkaisija ei ole oleellisesti yli noin 44 mikrometriä, ovat edullisia, 15 voidaan käyttää jonkin verran suurempia partikkelikokoja hyväksyttävin tuloksin, vaikkakin suuremmat partikkelit pyrkivät olemaan vähemmän stabiileja. 44 mikrometrin tuotteen seulonta, spesifikaation 99 % läpi 325 mesh U.S. standardiseulasta, muodostaa kooltaan tasaisemman partik-20 kelipanoksen, mutta ei vaikuta suspension stabiilisuuteen. Samoin vielä pienemmät partikkelit kuin nämä edulliset eivät anna etua suspension stabiilisuuteen nähden, vaan lisäävät yleensä kustannuksia, koska hienommat koot ovat tavallisesti kalliimpia.
25 Kahden stabilisointiaineen kombinaation on havait tu muodostavan hyväksyttävää varastointistabiilisuutta. Nämä kaksi ainetta ovat karrageeni ja guarkumi, joita käytetään spesifisiä määriä ja karrageenimäärä on tavallisesti hiukan suurempi painoa kohti kuin guarkumin mää-30 rä. Nämä kaksi kumia valittiin monien stabilisointiainei-den arvioinnin jälkeen. Nämä kumit valittiin, koska ne kykenevät suspendoimaan trikalsiumfosfaattia sekä muita arvioituja kalsiumsuoloja vaikuttamatta aromiin mainittavasti. Lisäksi kumien tietty kombinaatio näyttää ai-35 heuttavan pienimmän muutoksen vahvistettavaksi valitun maidon viskositeettiin.
7 θ 9125
Edullisia karrageenejä käytettäviksi ovat kappa-karrageenit ja edullisin on Marine Colloids'in tuote kauppanimellä "SEAKEM 315". Edullisin guarkumilaatu on Dycol Inc.'in tuote, jota myydään kauppanimellä "DUCOL 4500 F 5 GUAR GUM". Valittuja karrageenia ja guarkumeja täytyy käyttää kombinaationa. Kumpikaan kumi ei toimi tyydyttävästi yksinään.
Kaupallisen karrageenikumin molekyylipaino on yleensä välillä 100 000 - 1 000 000. Se ei ole liukoista 10 maitoon 20°C:ssa, mutta on liukoista noin 80°C:ssa. Sitä on saatavana pulverina, jonka väri vaihtelee valkeasta beigeen riippuen laadusta. Se on lineaarinen polysakkaridi, joka muodostuu toistuvista galaktoosiyksiköistä ja 3,6-anhydrogalaktoosista (3,6 · AG), sulfatoiduista ja 15 sulfatoimattomista, yhdistettyinä vuorottelevilla alfa-1-3, beta-1,4-glykosidisidoksilla.
Kolme karrageenityyppiä, jotka ovat yleisessä käytössä ja kaupallisesti saatavina tunnetaan nimillä kappa, iota ja lambda. Primaariset erot, jotka vaikuttavat kol-20 men karrageenityypin ominaisuuksiin, ovat esterisulfaatti-ryhmien lukumäärä ja asema toistuvissa galaktoosiyksi-köissä.
Edullisia karrageenikumeja käytettäviksi sovellettaessa tätä keksintöä ovat kappakarrageenit ja niillä 25 uskotaan olevan maksimaalinen määrä (keskimäärin) yksittäistä sulfaatti-substituenttiryhmää viereisten renkaiden paria kohti. Kappa-karrageenit ovat noin 25 % esterisul-faattia ja noin 34 % 3,6-AG.
Tietyissä asemissa kaseiinimisellin pinta-aloilla 30 on hyvin voimakas positiivisten varausten pitoisuus. Nämä positiiviset varaukset reagoivat voimakkaasti karra-geenissa olevien negatiivisten varausten kanssa. Tämä reaktio yhdessä kaksoiskierukoiden kanssa, jotka pyrkivät muodostumaan vesipitoisissa systeemeissä, kasvattaa 35 geelin lujuutta oleellisesti. Tästä syystä kaakao voidaan suklaamaidossa suspendoida hyvin pienen karrageeni- 8 89125 määrän kanssa, kuten esimerkiksi 0,03 paino-%. Tämä voi myös edistää tässä hakemuksessa kuvattujen systeemien menestystä .
Guarkumi käsittää D-mannoosin suoran ketjun ja 5 D-galaktoosin sivuketjun suunnilleen joka toisessa mannoo-siyksikössä; mannoosin suhde galaktoosiin on 2:1. Guarku-min molekyylipaino on luokkaa 220 000.
Guarkumi hydratoituu joko kuumassa tai kylmässä maidossa, jolloin saadaan viskositeetiltaan suuria liuoksia 10 pienissä konsentraatioissa. Vaikka viskositeetin kehitys riippuu partikkelikoosta, pH:sta ja lämpötilasta, guarkumi hydratoituu 1 % konsentraationa tyypillisesti 24 tunnissa huoneen lämpötilassa ja 10 minuutissa 80°C:ssa, jolloin saadaan 3-6 Pa viskositeettejä (30-50 P) riippuen 15 luokasta. Guarkumiliuokset ovat stabiileja pH-alueella 4,0 - 10,5 ja nopein hydratoituminen tapahtuu pH 8,0:ssa.
Guarkumi on yhteensopiva muiden tavanomaisten kas-vikumien kanssa, mukaan lukien karrageenit. Sillä on hyödyllisiä emulgointiominaisuuksia. Se hydratoituu nopeasti, 20 mikä on etu tässä keksinnössä.
Tämän keksinnön edullisin toteutus on rikastettu kokomaito, joka muodostaa 100 % U.S. R.D.A-annoksesta kalsiumille yhdessä 230 g annoksessa ja jolla on erinomainen stabiilisuus. Lisätyn trikalsiumfosfaatin määrä, joka 25 vaaditaan muodostamaan 100 % U.S. R.D.A.-annoksesta kalsiumille 230 g annoksena on noin 0,85 paino-% maidosta.
100 % ylittämisestä ei ole vahinkoa ja näin käytetään edullisesti 0,9 % tai jopa 1,0 % lisäystä, mikä kompensoi vaihtelun maidon luonnollisessa kalsiumpitoisuudessa. Me-30 netelmää, jota käytetään vahvistettujen maitojen valmistukseen tämän keksinnön mukaan, voidaan kuvata kuvaamalla tapaa, jolla tämä edullinen rikastettu kokomaito valmistetaan.
Ensin noin 0,9 paino-% trikalsiumfosfaattia kui-35 vasekoitetaan 0,031 - 0,039 % kanssa SeaKem 315 kappa-karrageenikumia ja 0,023 - 0,029 % kanssa guarkumia ja li 9 89125 kaikki prosentit perustuvat rikastettavan maidon painoon. Nämä kuivat materiaalit sekoitetaan sitten läpikotaisesti yhteen ja lisätään sitten tiettyyn osaan maidosta. Kuiva-materiaalit ja maito sekoitetaan läpikotaisesti yhteen, 5 edullisesti nesteyttäjässä. Varataan riittävä aika guarku-min oleellisen täydellisen hydratoitumisen varmistamiseksi. Esiseos lisätään sitten pääosaan maidosta ja sitten maitoa sekoitetaan oleellisen tasaisen seoksen muodostamiseksi. Yleensä noin 15 minuutin sekoitus nesteyttäjässä 10 on tarpeellinen guarkumin hydratoitumiseksi ja trikalsium-fosfaatin tasaisen suspension muodostamiseksi.
Sitten rikastettu maito viedään pastörointijakson läpi noin 80°C lämpötilassa. Tämä varmistaa karrageenin liukenemisen ja hydratoitumisen. Maito voidaan haluttaes-15 sa homogenisoida. Koska homogenisointi dispergoi rasvan tasaisesti ja pilkkoo tavallisesti rasvan hyvin pienikokoisiksi palloiksi, joiden koot ovat suhteellisen yhtenäisiä, homogenointi on yleensä suositeltavaa ainakin koko-maidolle, mutta se on vapaaehtoista. Sitten maito pakn-20 taan ja se on valmis varastointiin ja jakeluun loppuku-luttajalle.
Jonkin verran rasvaa, edullisesti voirasvaa, pitäisi olla maidossa läsnä keksintöä sovellettaessa. Voirasvan läsnäolo näyttää helpottavan karrageeniä sen stabilisoin-25 titehtävässä. Jopa vain 1 % voirasvapitoisuuksia on käytetty tehokkaasti. Yleensä, kun voirasvan määrä laskee alle arvon, joka yleensä katsotaan normaaliksi, so. 3,25 paino-%, trikalsiumfosfaattimäärä, joka voi olla läsnä vahvistetussa maidossa, niin että vielä pidetään hyvä 30 suspensiostabiliteetti, putoaa. Keksintöä ei siksi katsota soveltuvaksi kuoritulle maidolle, joka ei sisällä oleellisesti ollenkaan voirasvaa. Keksinnön edullisissa toteutustavoissa maito sisältää vähintään 2 paino-% . ' voirasvaa ja rikastetulle kokomaidolle voirasvapitoisuu- 35 den pitäisi olla vähintään 3,25 %.
10 89 1 25
Rasvapitoisuudeltaan alhaisen maidon, joka sisältää noin 2 % voirasvaa, rikastamiseksi tuotantomenetelmä on sama kuin kokomaidon rikastamisen, lukuun ottamatta käytetyn trikalsiumfosfaatin määrää.
5 Rikastetun kokomaidon valmistamiseksi keksinnön edullisen toteutustavan mukaan käytetyt määrät ovat: tri-kalsiumfosfaattia 0,26 - 1,0 %; kappa-karrageeniä, edullisesti SeaKem 315, 0,01 - 0,06 %; ja guarkumia 0,01 -0,06 %; ja kaikki prosentit perustuvat maidon painoon.
10 Rikastetulle rasvaisuudeltaan 2-%:iselle maitotuotteelle käytetyt määrät ovat: trikalsiumfosfaattia 0,26 - 0,5 %; kappa-karrageeniä 0,01 - 0,06 %; ja guarkumia 0,01 -0,06 %; ja kaikki nämä prosentit perustuvat maidon painoon .
15 Tuotteille, joissa rikastus on ensisijainen ta voite ja suspensiostabiliteetti on tärkeämpi saavuttaa kuin aromi ja tuntuma suussa, suuret kumin prosenttialueet ovat hyödyllisiä. Käytetyt kumien määrät ja osuudet täytyy valita kokeiden jälkeen, koska ne riippuvat käytetys-20 tä laitteesta ja lämpötiloista, sekoitusajoista, sekoituksen tehokkuudesta ja muista tällaisista muuttujista. Näin ollen määrät ja osuudet, joilla saadaan optimitulokset laboratoriossa, eivät toimi välttämättä siten tehtaassa. Hyvä suspensiostabiliteetti virvoitusjuomakäyttöön voidaan 25 usein saavuttaa, kun karrageenimäärä on 0,03 - 0,04 % ja guarkumin määrä on 0,02 - 0,03 % ja kummatkin prosentti-välit perustuvat maidon painoon.
Virvoitusjuomana käytettävän vahvistetun maidon vaativien kuluttajien tyydyttämiseksi aromi ja tuntuma 30 suussa ovat tärkeitä. Optimiolosuhteet saavutetaan, kun karrageenikumia on 0,031 - 0,039 % ja guarkumia on 0,023 - 0,029 %. Laboratoriossa optimaalinen maku ja hyväksyttävyys on saavutettu, kun karrageenimäärä oli 0,033 % ja guarkumimäärä 0,025 %. Yhdessä tehtaassa 35 kuitenkin optimit saavutettiin, kun karrageeniä oli 0,035 % ja guarkumia 0,0275 %.
Il .
11 89125 Tämän keksinnön edullisimman toteutustavan mukaisesti tehdylle kalsiumilla ja fosforilla rikastetulle kokomaitotuotteelle optimimaun saavuttamiseksi ja 100 % U.S. R.D.A.-määrän saavuttamiseksi 230 g annosta kohti 5 useiden vastaavien aineosien painoprosentit vahvistetusta kokomaidosta ovat seuraavat: trikalsiumfosfaattia 0,9 %, SeaKem 315 karrageeniä 0,031 - 0,039 %; ja guarkumia 0,023 - 0,029 %. Samoin kalsiumilla ja fosforilla rikastetulle, rasvapitoisuudeltaan alhaiselle maidolle, joka 10 sisältää noin 2 % voirasvaa, keksinnön edullisemmassa toteutustavassa käytetyt useiden vastaavien aineosien painoprosentit, kun halutaan 70 % U.S. R.D.A.-määrästä 230 g annokseen, ovat: trikalsiumfosfaattia 0,5 %; ja kappa-karrageeniä ja guarkumia samat määrät kuin kokomaidolle. 15 Suspensiostabiliteetti määritetään erityisellä tavalla ja tämän hakemuksen viittaukset hyvään suspensio-stabiliteettiin pitäisi ymmärtää siten, että suspensio-stabiliteetti on määritetty tällä tietyllä tavalla. Aluksi, kun rikastettu maitotuote on juuri valmistettu ja 20 pakattu, näytteitä otetaan säiliön yläosasta ja pohjalta. Sitten astiaa ravistetaan ja yksinkertainen näyte otetaan mistä tahansa kohdasta; tämä riittää, jos ravistelu on ollut läpikotaista. Näiden näytteiden kalsiumpitoisuudet määritetään sitten atomiabsorptiospektreillä. Tämä mene-25 telmä toistetaan sitten kuuden päivän välein. Koska enintään 12 päivää katsotaan maksimaaliseksi varastointiajaksi tuoreelle maidolle, näytteet otetaan kuudentena ja 12:ntena päivänä rikastetun maitotuotteen valmistuksen ja pakkauksen jälkeen. Skaalalla 1 000 plus tai miinus 30 10 yksikön poikkeama kalsiumpitoisuudessa on kriteeri, jota käytetään määrittämään, onko suspensiostabiliteetti riittävä. Jos poikkeama näytteiden välillä on alle 10 yksikköä, stabiliteetti katsotaan tyydyttäväksi. Jos poikkeama on yli 10 yksikköä, tuote katsotaan epästabii-35 liksi.
12 89 1 25 Tämän keksinnön edullisten toteutustapojen mukaan valmistetut rikastetut maitotuotteet osoittavat hyväksyttävää stabiliteettia 12 päivän jääkaappivarastoinnin jälkeen, so. n. 3-4°C lämpötilassa. Näytteet otetaan sta-5 biliteettimäärityksiin jääkaappilämpötilassa. Kaupallisessa käytännössä tarkistuksena kaupallisista tuotantoajoista näytteet otetaan puolivälissä 12 päivän periodia ja 12:ntena päivänä.
Kuvattu näytteenottomenetelmä on tärkeää, koska 10 se heijastaa mitä tahansa tapahtuvaa sedimentaatiota. Hyvin oleellisen kokeellisen työn jälkeen näyttää, että keksinnön edullisilla systeemeillä tapahtuva sedimentaatio johtuu heikosta sekoituksesta ja heikosta hydratoinnista tuotantoprosessin aikana.
15 Rikastetun maidon viskositeetti on tärkeä teki jä maussa ja suutuntumassa. Viskositeetti määritetään modifioidulla Zahn-testillä. Tässä käytetään kuppia, jossa on kiinteä aukko, jonka läpi ennalta määritetyn määrän maitoa annetaan valua. Täydelliseen valumiseen kulunut 20 sekuntimäärä raportoidaan viskositeetin mittana. Alkuperäisessä Zahn-testissä viedään 50 ml näytettä (0,125 tuuman) 3,18 mm aukon läpi. Tämän keksinnön mukaan käytetyssä modifioidussa Zahn-testissä viedään 150 ml:n näyte halkaisijaltaan 2,06 mm olevan aukon läpi. Keksijöi-25 den käyttämillä erityisvälineillä viskositeetin määrityksessä näytekolonnin korkeus 150 ml:n maito- tai rikastetulle maitonäytteen koolle oli 15,9 cm. Mittaukset tehtiin jääkaappilämpötilassa, so. 3-4°C:ssa.
Keksintöä kuvataan edelleen useilla spesifisillä 30 esimerkeillä, jotka on tarkoitettu kuvaaviksi eikä rajoittaviksi. Kaikki osat ja prosentit ovat painoa kohti ja lämpötilat ovat °C ellei ole toisin mainittu. Kaikki käytetty trikalsiumfosfaatti, ellei toisin ole mainittu, oli kooltaan 99 % läpi 325 mesh seulan (U.S. standardi).
li .
13 891 25
Esimerkki 1
Voirasvapitoisuuksiltaan erilaisten maitojen kalsium- ja fosforirikastus Taulukko 1
Kalsiumia lisätty nämä %-määrät U.S. R.D.a.-arvosta 50 66 75 100
Muodostelma nro 1-1 1-2 1-3 1-4 10 n.r.toa 99,73 99,49 99,5 99,1 trikalsiumf osf aat tia 0,27 0,45 0,55 0,85 guarkumia 0,03 0,03 0,03 0,026 15 karrageenia 0,03 0,03 0,03 0,026
Kukin taulukossa 1 mainituista muodostelmista käytettiin rikastamaan kutakin useaa eri maitopanosta eri voirasvapitoisuuksilla, nimittäin 1 % voirasvaa, 2 %, 20 3,5 % ja 5 %. Kunkin muodostelman läpikotainen sekoitus suoritettiin riittävän pitkän aikaa tasaisuuden ja kumien oleellisen täydellisen hydratoitumisen varmistamiseksi.
Näiden useiden rikastettujen maitotuotteiden, joita käytetään virvoitusjuomina, kuluttajien esiarvioin-25 nit johtivat siihen, että jatkoarviointiin valittiin voi-rasvapitoisuudeltaan 2-%:inen maito, joka oli rikastettu 66 % kalsiumin U.S. R.D.A.-arvolla ja voirasvapitoi-suudeltaan 3,5-%:inen maito, joka oli vahvistettu 100 %:iin U.S. R.D.A.-arvosta.
30 Nämä ajot toistettiin havaintojen vahvistamisek si. Voirasvapitoisuudeltaan 2-%:isen maidon valmistamiseksi hienojakoista partikkelimuotoista trikalsiumfos-faattia lisättiin seuraavia määriä eri panoksiin: 263 mg/100 g maitoa ja 264 mg/100 g maitoa. Voirasvapitoi-35 suudeltaan 3,5-%:iselle maidolle lisättiin seuraavat 14 891 25 määrät trikalsiumfosfaattia kahteen eri maitopanokseen: 385 mg/100 g maitoa ja 390 mg/100 g maitoa.
Esimerkki 2
Maito, joka on standardisoitu 3,25 %:n voirasvapi-5 pitoisuuteen ja rikastettu kalsiumkarbonaatilla 18 kg annos maitoa, joka oli standardisoitu 3,25 paino-%:n voirasvapitoisuuteen, modifioitiin lisäämällä seuraavat aineosat:
Aineosat Lisätty määrä Paino-% 10 kalsiumkarbonaatti 186,14 g 1,025
SeaKem 315 kappa-karrageeni 5,99 g 0,033 guarkumi 4,54 g 0,025
Kun oli sekoitettu hyvin tasaisuuden varmistamiseksi ja riittävän pitkään kumien täydellisen hydratoitu-15 misen varmistamiseksi rikastettu maito pastöroitiin 80°C lämpötilassa ja homogenoitiin 183 barin (2 000 psi) paineessa. Stabiilisuus oli hyväksyttävä.
Kun kalsiumsitraattia käytettiin kalsiumkarbonaatin paikalla, stabiilisuus oli huono ja pastörointilaite 20 tukkeutui. Pastörointilaitteen läpi tullut maito oli menettänyt värinsä. Maito oli rakenteeltaan hiekkamaista.
Kun kalsiumglyserofosfaattia käytettiin kalsiumkarbonaatin paikalla, syntyi sekoituksen aikana oleellisesti vaahtoa, maidon pinnalle pyrki muodostumaan möhkäleitä, 25 pastörointilaite tukkeutui ja tuote osoitti kalsiumsuo-lan oleellista kerrostumista tai sedimentoitumista.
Kummallakin näillä muilla kalsiumsuoloilla, joilla korvattiin kalsiumkarbonaatti, käytetyt karrageenin ja guarkumin prosentit maidon painoa kohti olivat samat, 30 vaikka suolan määrät säädettiin vakiovahvistukseen kalsiumilla .
Esimerkki 3 2 paino-% voirasvaa sisältävän, rasvaisuudeltaan alhaisen maidon rikastus 35 Useita ajoja tehtiin jälleen käyttämällä 18 kg panoksia voirasvapitoisuudeltaan 2-%:ista maitoa. Kun is 39125 rikastetun maidon tasaisuus oli saavutettu sekoittamalla ja kumien oleellisen täydellisen hydratoitumisen jälkeen, useita panoksia maitoa pastöroitiin 80°C lämpötilassa ja homogenisoitiin 138 barin (2 000 psi) paineessa.
5 Seuraavat muodostelmat arvioitiin:
Taulukko 2
SeaKem 315
Trikalsiumfosfaattia Keppa-karrageenia Guarkumia 'Paino, Pa i no, Painot
Ajo g Paino-% g Paino-% g Paino-% 10 - - - - - - —:— 3-1 90,8 0,5 5,99 0,033 4,54 0,025 3-2 90,8 0,5 5,99 0,033 4,90 0,027 3-3 90,8 0,5 5,99 0,033 15 3-4 90,8 0,5 5,99 0,033 2,99 0,165 3-5 145,28· 0,80* 5,99 0,033 4,54. 0,025 •CaCO^ käytetty mieluummin kuin trikalsiumfosfaattia.
20 Ajoista 3-1, 3-2, 3-3 ja 3-4 arvioitiin sedimen toituminen neljä päivää sen jälkeen, kun pastöroidut ja homogenisoidut maidot oli pakattu. Mikään niistä ei ollut muodostanut havaittavaa sedimenttiä.
Ajossa 3-5 käytettiin kalsiumkarbonaattia hieno-25 jakoisessa muodossa vahvistusaineena. Neljä päivää pakkauksen jälkeen maidossa näkyi lievää sakkaantumista. Kuusi päivää pakkauksen jälkeen aromi oli tyydyttävä.
Kun ajo 3-5 uusittiin käyttämällä kokomaitoa ja korvaamalla kalsiumkarbonaatti 163,44 g:11a trikalsium-30 fosfaattia (0,90 %), esiseos oli vaahtoinen lisättäessä maidon pääosaan sekoitusta varten.
Esimerkki 4 . . Viskositeettihavainnot • 3,25 %:n voirasvapitoisuuteen standardisoitu maito 35 rikastettiin 18 kg panoksina, kuten on esitetty alla olevassa taulukossa 3. Rikastettu maito pastöroitiin 80°C lämpötilassa ja homogenisoitiin yhdessä vaiheessa 138 barin paineessa.
ie 89125 c tn nj o ctj to P CD ¢0 CO P to to -·— :cfl co p co :co to :tO to p to :to to
ai :to E <u E :tO β :to 6 01 B :o E
4-1 >3 > 3 > 3 >3 X 3 > 3
4-4 >-.4-1 4-1 >-, PI >, U U >.U
c x <a c tn >: to >t to C c to ϋ to
tO OJ :tfl Ο ·Η o :tO O :to O O to tfl o :tJ O
4-iE CP P d P CP ··—> ctj JiPCP I
•--IE P CPP P ·—· E 3 P P
30 ·Ρ 01 Ο 0) ·Ρ 0) -P 0) to 3 -P 01 -P 01
Σ. X ¢) X -r-, X a> X tUJi 0.4-1 JZ X <U X
4J
01 “ ^ ^ ^ CM 05 -q- _ 3 10 · Ίτ" co t-" o' ^ t-Γ in' io 2«^*® »»m t— «» in in cr>
u> CO
•H p & rH •H 0> U 4-1 4-> (Λ QJ *H OJ > 4-1 Π3 •H )-i (/}
.3 W · ^ CMTT CM «5 C- »» CM
[fl P ^ *- ·*··“ ·*- *- — — •H I—* ·Ν mt— H H h· φ to > T- ® v in in cn I &-8
ro 3 I
^ 0 n ^ c U c3 «Η
X 3 CO
^ a) a "L >5*« nn n w nw
u:c3 0 00 0000 I
^ 4-j V-< *- *-·κ «.
<Ό α» :cfl © OO O O OO
0H 4- :co
>λ B
'CZ ·Η
^ B
:3 :3 6--8
e I
o >, c “ "Z tn m m u 3 w n m n n n
0;cxo OO o I SS I
£ :to ° ° ° ° O O
i*£ )-·
C3 CD O (C CO CD
O Cl O, O. 0.0.
O. O. O. O. 0.0. ^
(0 10 03 <D 03 O
X X X tC X iC M
♦H
c ·— r-ι -h in in >, >. <1> « ϊ ?P Itu p οι to to to coco tn P 00 ·ρ
oituE EE E EE
4->Ρς> o> o> V ο φ ci « ·** XX X XX* "*χ ρ ® ββ CD ββ w -* ·* V 01 01 0) 010)
W CO CO CO CO CO
o u c I c^r> ’v m cet· c <n 1 * · I I II 0 <1^ ««· ^ 17 891 25
Viskositeettihavainnot tehtiin maitopanoksilla yksi päivä pakkauksen jälkeen, kuten sakkaantumishavainnot-kin. Yleensä kaikkien panosten, mukaan lukien kontrolli-panoksen, aromit olivat hyväksyttäviä. Kuitenkin ajossa 5 4-6 oli sivuaromi ja kuivan tyyppinen maku.
Esimerkki 5
Viskositeettimääritykset kokomaidolla 80 % R.D.A. kalsium-arvolla ja 90 % R.D.A:11a 230 g annosta kohti 10 Useita 18 kg maitopanoksia, jotka oli standardi soitu 3,25 % voirasvapitoisuuteen, rikastettiin trikal-siumfosfaatilla. Kun oli formuloitu useita eri maitopanoksia, kukin pastöroitiin 80° lämpötilassa ja homogenisoitiin yhdessä vaiheessa paineessa. Valmistetut ja ar-15 vioidut muodostelmat on vedetty yhteen taulukossa 4.
is 89125 led :cd led I > I > I > •A JC led A led Al led E le; 4J led -u ice 4-i led led led led led led > > >> > <xioxmxuix χ x xx x
IjOiVVVOOCaiftNW
^0)cot«^rcsknt^m<D
W^^^^O^lOlAlACO
u · 0) 0. 0) 4-» co.
•h cn * 0 -u ^ eg σι cm «h co t· vo to co <v to £2 *- ·» »k ^ «k. *». «k »> •Hl) Oi lA IA V CM I/O QOm t— > A! ^ m tn in m m min n m p co eo cm cm cm co cm co coo o o o o o o o
D *- *“ ·* »k. *k. ·» •k.*k.,H
o o o o O O O OO <U
g <*> »-i^Mm»-immmm AI I 'r^HHHMHlHH f**l
M 0 e to <0 CO CO ID CO COCO
3 3 ω m in c-
<—I -H P CM p CM £ CO £ CM £ CO £ CO p P CO
3(0 Ji 01 ° 0)° 0>° 0)° 0)° 0) ° V 0»° ^ ^4 1( ^ o* ^ o U· o a*H o ^
Eh PcoajcdodcocdcQaj edo> Q) 0) 0) 0> 0) 0)0j Ή ^ W M (/3 (/3 (/3 (/3 CO CO « 6 3 -H •H 4-1 to j_j
Jj rt ^ «“ *“« *-H r-l to O <C
nj^io <o to vo vo c- ,H
71« o o o o o o oe a M O H u-t
vH
U
JS • 0
< M
q 00 CO o o o o o o o o
• 00 00 00 00 00 O) 05 o CO
cd o
CO
SN? <N J *H
I—t i-H
o
M
u oh m po to vo c^oo c.
•f-) I I I I I I II o
< IA lA lA IA IA IA IAIA
li 19 891 25
Viskositeettimääritykset heijastavat lisäyksiä, joita on tehty maitoon ja ovat indikaattorina suutuntu-masta. Vaikkakin kyseessä on subjektiivinen asia, hyväk-syttävimmät tuotteet näkyvät olevan niitä, joiden viskosi-5 teetti on noin 50 sekuntia ja yleensä välillä 45-60 sekuntia, kuten näkyy yllä olevasta taulukosta.
Kun jonkin verran samantyyppinen koejakso ajettiin 18 kg maitoannoksilla, jotka oli standardoitu 2 %:n voi-rasvapitoisuuteen ja rikastettu trikalsiumfosfaatilla 10 70 %:n U.S. R.D.A.-arvoon käyttämällä SeaKem 315 kappa- karrageeniä määrissä, jotka olivat välillä 0,3 - 0,36 % ja guarkumia määrissä väliltä 0,2 - noin 0,3 %, viskositeetit olivat yleensä välillä noin 45-60 sekuntia ja korkeammat viskositeetit havaittiin, kun käytettiin kasva-15 via määriä stabilisaattoreita. Kaikissa tapauksissa aromit olivat hyväksyttäviä.
Tarkat arvioidut muodostelmat on esitetty alla taulukossa 5.
20 39 1 25
Taulukko 5
Havaintoja 2 % maidoilla, jotka on rikastettu 70 %:n kalsiumin R.D.A.-arvoon
Painoprosentteja 5
SeaKem 315 Viskositeetti, Aromi ja
Ajo Karrageeni Guar sekunteja suutuntuma 5-9 0,03 0,03 50,2 49,2 hyväksyttävä 5-10 0,036 0,02 53,4 52,8 hyväksyttävä 10 5-11 0,033 0,02 50,0 50,0 hyväksyttävä 5-12 0,036 0,036 60,9 59,6 hyväksyttävä, paksu 5-13 0,03 0,02 54,9 54,9 hyväksyttävä, hieman paksu 15 5-14 0,033 0,02 58,4 58,4 hyväksyttävä 5-15 0,033 0,02 48,8 49,1 hyvä 5-16 0,033 0,033 55,1 54,9 hyvä; hiukan raskas 20 5-17 0,033 0,025 50,0 50,0 hyvä
Kontrolli · - - 36,4 36,8 hyväksyttävä
Kussakin näissä ajoissa trikalsiumfosfaattia li-25 sättiin 0,5 paino-%, jolloin saatiin rikastus 70 %:n R.D.A.-tasolle. Hyväksyttävintä rakennetta, suutuntumaa ja aromia varten edullisia ovat alle 55 viskositeetit.
Ajo 5-11 edustaa lähes optimituotetta 2 %:n maitorasvapi-toisuuden tasolla. Tämä havainto vahvistettiin ajolla 30 5-15, joka oli oleellisesti ajon 5-11 toisto.
Samanlaiset arvioinnit, joita tehtiin 3,25 %:n voirasvapitoisuuteen standardisoiduilla maitopanoksilla, vahvistettuina 100 %:n R.D.A.-kalsiumarvoon 230 g annosta kohti osoittivat, että stabilisaattoriarvot SeaKem 35 315 0,033 % ja guarkumia 0,01 - 0,02 % näyttivät olevan 2i 39125 optimi ja erinomainen stabiliteetti ja viskositeetti oli välillä 50-55 sekuntia sekä hyvä aromi ja suutuntuma.
Kaikki edellä olevat arvioinnit tehtiin, kun panokset oli vahvistettu, pastöroitu 80°C:ssa ja homogenoitu 5 yhdessä vaiheessa 138 barin paineessa.
Lopputulos Tämä keksintö on primäärisesti kohdistettu hyvin myytävän, kuluttajan hyväksymän tuotteen kehittämiseen. Minkä tahansa kalsiumilla rikastetun tuotteen yhteydessä 10 kuluttaja usein tietää ensi maistamisesta, että maitoa on modifioitu jotenkin. Tämä johtuu mahdollisesti siitä, että rikastukseen liittyvä kasvu viskositeetissa johtaa erilaiseen suutuntumaan. Tätä keksintöä kehitettäessä tehdyt arvioinnit osoittavat, että rikastetut tuotteet, joiden 15 viskositeetit ovat 45-60 sekuntia, ovat yleensä hyväksyttäviä; että viskositeetit 48-55 ovat edullisia ja noin 50 viskositeetti on edullisin. Kuluttaja huomaa kuitenkin eron, mutta ero on hyväksyttävä näillä viskositeettialueil-la.
20 Kalsiumilla vahvistetun maidon yhteydessä ostavan kuluttajan voidaan odottaa tekevän ostoksensa kalsiumvah-vistuksen takia ja jatkavan ostamista vain, jos maitotuote on miellyttävää kuluttajalle. Tämä keksintö on kuitenkin johtanut perheeseen kalsiumilla rikastettuja ja kal-25 siumilla ja fosforilla rikastettuja maitotuotteita, jotka ovat hyödyllisiä eri tarkoituksiin suoran kulutuksen juoman lisäksi, jolloin suoraa juomakäyttöä varten vaadittavia ominaisuuksia ei tarvitse olla läsnä. Kalsiumilla rikastetut maidot ovat hyödyllisiä esimerkiksi 30 vanukasten, leivonnaisten ja lemmikkieläinten ruokien valmistukseen. Kalsiumilla vahvistetut maidot ovat hyödyllisiä myös nestekomponenttina sellaisiin tuotteisiin kuin pannukakut, lihamureke ja kermakeitot. Kaikissa näissä sovellutuksissa maku ja suutuntuma ovat toisarvoisia tär-35 keydeltään verrattuna suspensiostabiliteettiin ja siihen, että lisätyt ravintoaineet kulutetaan. Näihin 22 89 1 25 sovellutuksiin tämän keksinnön stabilisointisysteemit tarjoavat arvokkaan keinon valmistaa rikastettuja maitoja, joilla on hyvä suspensio-stabiliteetti. Säätämällä nämä stabilointiaineet ja niiden pitoisuudet kuvatuille 5 alueille, voidaan valmistaa rikastettuja maitoja, jotka ovat aivan hyväksyttäviä ja vaativat vähän tai ei ollenkaan sekoittamista tai ravistusta ennen käyttöä. Nämä ovat tärkeitä tekijöitä teollisille kuluttajille, kuten leipomoille, joissa paksut kerrostumat laitteessa ovat 10 hyvin ei-toivottavia.
Trikalsiumfosfaatti erittäin hienojakoisessa muodossa on edullinen rikastusaine. Kalsiumkarbonaatti on kuitenkin myös hyödyllistä, kun vain kalsium-rikastusta tarvitaan. Trikalsiumfosfaatin etuna on korkea kalsium-15 pitoisuus yksikköpainoa kohti ja fosforivahvistus kalsiumin lisäksi.
Kappa-karrageenin ja guarkumin kombinaatio muodostaa stabilisoituja rikastettuja maitoja, joiden ominaisuudet ovat poikkeuksellisen sopivia käytettäviksi ihmi-20 sen elintarviketuotteissa sekä eläinruokatuotteissa.
Vaikka kappa-karrageeni on edullista, sitä voidaan käyttää yhdessä iota-karrageenin, lambda-karrageenin ja näiden kahden muun karrageenikumin seoksen kanssa ja näitä kaikkia on kaupallisesti saatavina.
25 FMC:n Marine Colloids -jaos tarjoaa joukon karra- geenikumeja, jotka identifioidaan kauppanimien ja numeroiden yhdistelmällä. Maidon yhteydessä käytettäväksi valmistaja ehdottaa SeaGel, SeaKem ja Lactarin-karra-geenikumeja. SeaGel-kumeja suositellaan geeliyttämiseen, 30 SeaKem kumeja siellä, missä halutaan lisäystä viskositeettiin ja Lactarin-kumeja silloin kun kylmäliukoisuus on tärkeää. SeaKem-kumien on havaittu olevan erityisen toivottavia käytettäviksi tässä keksinnössä. Numerot, jotka liittyvät tavallisesti kuhunkin kumiin, ovat kol-35 men sarjoina, kuten esimerkiksi edullisessa kappa-karra-geenikumissa, SeaKem 315. Ensimmäinen numero kolmen li .
23 39125 numeron sarjassa tarkoittaa geelilujuuden tehoa ja korkeammat numerot skaalassa 0-9 vastaavat korkeampaa gee-linlujuutta. Toinen numero kolmen numeron sarjassa viittaa geelin rakenteeseen skaalalla 1-9. Arvoltaan alhai-5 semmat numerot vastaavat murenevia geelejä ja korkeammat numerot vastaavat elastisia geelejä. Tällä toisella numerolla on vähäinen merkitys tämän keksinnön yhteydessä, koska geelejä ei muodosteta. Kolmas numero on maitoproteiinin reaktiivisuusindeksi ja korkeammat numerot skaa-10 lalla 1-9 vastaavat korkeampaa reaktiivisuutta.
Kalsium—rikastusaineen pitäisi olla mietoa maultaan, erityisesti silloin, kun sitä on maidossa. Sen pitäisi olla hyvin hienojakoista, edullisesti siten, että sen suurin partikkelikoko on noin 44 mikrometriä tai al-15 le, so. 99 % partikkeleista menee 325 mesh U.S. standar-diseulan läpi. Sen pitäisi olla liukenematonta, koska karrageenin reaktiota proteiinien kanssa välittää kal-siumkationien läsnäolo. Nämä kationit toimivat siltana tai muuntavat osaaottavien lajien varausominaisuuksia.
20 Näin ollen kalsiumkationien läsnäoloa lisätystä valmistusaineesta pitäisi välttää.
Vaikka keksintöä on esitetty tässä patenttihakemuksessa viittaamalla keksinnön edullisten toteutustapojen yksityiskohtiin, on ymmärrettävä, että tämä esitys 25 on tarkoitettu kuvaavaksi ja että modifikaatioita tulee alaa tuntevalle helposti mieleen.

Claims (10)

1. Menetelmä kalsiumilla rikastetun maitotuotteen valmistamiseksi, joka käsittää maitoa, joka sisältää jon- 5 kin verran rasvaa, trikalsiumfosfaattia ja/tai kalsium-karbonaattia hienojakoisessa muodossa ja tasaisesti siihen jakautuneena ja täysin hydratoitunutta, tasaisesti jakautunutta karrageenikumia ja täysin hydratoitunutta, tasaisesti jakautunutta guarkumia, jolloin mainitut kumit 10 ovat jakautuneet koko maitoon stabilisaattoreina, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat vaiheet: (1) lisätään ja sekoitetaan maidon kanssa, joka sisältää jonkin verran rasvaa: trikalsiumfosfaattia hienojakoisessa muodossa ja/tai kalsiumkarbonaattia hienoja-15 koisessa muodossa siten, että kalsiumilla rikastetun maitotuotteen kalsiumkonsentraatioksi tulee 2110 - 4220 mg/1 maitoa; 0,01 - 0,06 paino-% karrageenikumia maidon määrästä laskettuna ja 0,01 - 0,06 paino-% guarkumia maidon määrästä laskettuna sellaisissa olosuhteissa, että kumit 20 hydratoituvat ja mainittujen kumien määrät ja suhteet ovat riittävät niiden ollessa täysin hydratoituneina ja tasaisesti jakautuneina tekemään mainitun rikastetun maidon oleellisesti suspensiostabiiliksi ja että mainitut lisätyt aineet jakautuvat koko maitoon, ja 25 (2) pakataan rikastettu maito.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rikastettu maito pastöroidaan ennen pakkaamista.
2“ 39125
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 30 tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat vaiheet: (1) sekoitetaan syötävää, hienojakoista, liukenematonta trikalsiumfosfaattia, karrageeniä ja guarkumia maidon kanssa, joka sisältää jonkin verran voirasvaa ja 35 sekoitetaan mainitut aineet olosuhteissa, joissa mainittu guarkumi hydratoituu, li 25 o 91 2 5 (2) pastöroidaan ja näin hydratoidaan mainittu karrageeni ja mainittujen kumien määrät ja suhteet ovat riittäviä niiden ollessa täysin hydratoituneina ja tasaisesti jakautuneina tekemään mainitun rikastetun maidon 5 oleellisen suspensiostabiiliksi, (3) mahdollisesti homogenisoidaan ja sitten (4) pakataan rikastettu maito.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään trikalsiumfosfaat- 10 tia, jonka maksimaalinen partikkelihalkaisija ei oleelli sesti ole yli 44 μιη.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään karrageenikumia, joka on kappa-karrageeniä.
6. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 3-5 mukai nen menetelmä, tunnettu siitä, että lisätään trikalsiumfosfaattia määrä, joka on välillä 0,26 - 1,0 paino-% maidon painosta.
7. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 3-6 mukai- 20 nen menetelmä, tunnettu siitä, että hienojakoinen trikalsiumfosfaatti, karrageeni ja guarkumi ensin sekoitetaan keskenään pulverimuodossa, saatu ensimmäinen seos sekoitetaan pieneen määrään maitoa esiseoksen muodostamiseksi ja sitten sekoitetaan esiseos maidon pää- 25 osaan.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan maito, joka sisältää vähintään 2 paino-% voirasvaa, mutta ei yli noin 2,5 paino-% ja trikalsiumfosfaattia 0,26 - 0,5 %, karra- 30 geeniä 0,03 - 0,04 % ja guarkumia 0,02 - 0,03 %.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan maito, joka sisältää vähintään 3,25 paino-% voirasvaa ja trikalsiumfosfaattia 0,26 - 1,0 %, karrageenia 0,03 - 0,04 % ja guar- 35 kumia 0,02 - 0,03 %. 26 8 9 1 25
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan maitoa, jonka karrageenimäärä on välillä 0,031 - 0,039 paino-% ja guarkumin määrä on välillä 0,023 - 0,029 paino-%. li 89125
FI870468A 1986-02-10 1987-02-04 Foerfarande foer framstaellning av en kalciumberikad mjoelkprodukt FI89125C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/827,892 US4701329A (en) 1986-02-10 1986-02-10 Calcium-fortified milk
US82789286 1986-02-10

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI870468A0 FI870468A0 (fi) 1987-02-04
FI870468A FI870468A (fi) 1987-08-11
FI89125B FI89125B (fi) 1993-05-14
FI89125C true FI89125C (fi) 1993-08-25

Family

ID=25250432

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI870468A FI89125C (fi) 1986-02-10 1987-02-04 Foerfarande foer framstaellning av en kalciumberikad mjoelkprodukt

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4701329A (fi)
EP (1) EP0235971B1 (fi)
JP (1) JPS62248450A (fi)
AU (1) AU581146B2 (fi)
BR (1) BR8700569A (fi)
CA (1) CA1292636C (fi)
DE (1) DE3770833D1 (fi)
ES (1) ES2022323B3 (fi)
FI (1) FI89125C (fi)
GR (1) GR3002161T3 (fi)
NO (1) NO167892C (fi)
NZ (1) NZ217683A (fi)
ZA (1) ZA87510B (fi)

Families Citing this family (52)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6391037A (ja) * 1986-10-06 1988-04-21 Terumo Corp 低リン化牛乳の製造法
US4851243A (en) * 1987-10-08 1989-07-25 Borden, Inc. Calcium fortified aseptically packaged milk
US4910035A (en) * 1989-03-08 1990-03-20 Consolidated Flavor Corporation Process and product for making flavored milk
US5175015A (en) * 1990-01-30 1992-12-29 Rich Products Corporation Process of making low fat low cholesterol milk products
US5063074A (en) * 1990-01-30 1991-11-05 Rich Products Corporation Low fat low cholesterol milk products
US5292544A (en) * 1992-01-07 1994-03-08 Rhone-Poulenc Specialty Chemicals Co. Tricalcium phosphate to generate smoothness and opaqueness in reduced fat liquid food products and method
US5258068A (en) * 1992-01-21 1993-11-02 Mattel, Inc. Play material composition
US5449523A (en) * 1993-04-20 1995-09-12 The Ohio State University Research Foundation Process for the manufacture of a calcium fortified yogurt with improved heat stability
US5558897A (en) * 1994-04-05 1996-09-24 Goldman; Marc S. Milk composition containing fiber and method for making same
US5753295A (en) * 1994-04-05 1998-05-19 Goldman; Marc S. Non-dairy composition containing fiber and method for making same
US5447741A (en) * 1994-04-05 1995-09-05 Goldman; Marc S. Milk composition containing fiber and method for making same
US5480661A (en) * 1994-05-23 1996-01-02 Consolidated Flavor Corporation Vitamin A and D additive for milk products
US5514387A (en) * 1994-11-29 1996-05-07 Nabisco, Inc. Calcium-enriched baked good production and method of making
JP3076732B2 (ja) * 1994-12-07 2000-08-14 株式会社ヤクルト本社 カルシウム強化飲料およびその製造法
US5912032A (en) * 1995-05-11 1999-06-15 Meiji Milk Products Company, Limited Process of producing calcium-supplemented milk drinks
US5876995A (en) * 1996-02-06 1999-03-02 Bryan; Bruce Bioluminescent novelty items
US6247995B1 (en) 1996-02-06 2001-06-19 Bruce Bryan Bioluminescent novelty items
PT832564E (pt) * 1996-09-11 2003-04-30 Nestle Sa Leite, bebida a base de leite ou produto dietetico enriquecido em calcio e processo de preparacao
US5780081A (en) * 1996-10-28 1998-07-14 Nestec S.A. Fortification of food with calcium and process of making
US5766330A (en) * 1996-12-24 1998-06-16 Knights; Ralph J. Method of suspending insoluble calcium in protein composition
US5928691A (en) * 1997-05-01 1999-07-27 Nestec S.A. Calcium complex and a process of making a food fortified with calcium
US5820903A (en) * 1997-06-30 1998-10-13 General Mills, Inc. Calcium fortified yogurt and methods of preparation
US5916949A (en) * 1997-08-18 1999-06-29 Mattel, Inc. Moldable compositions and method of making the same
US6024994A (en) * 1997-11-06 2000-02-15 Nestec S.A. Calcium complexes for fortification of foods and process of making
JPH11276132A (ja) * 1998-03-31 1999-10-12 Japan Tobacco Inc カルシウム強化乳入り飲料及びその製造方法
US6036985A (en) * 1998-04-03 2000-03-14 Nestec S.A. Calcium complex and food fortified therewith
US5955136A (en) * 1998-05-15 1999-09-21 Pepsico, Inc. Low fat, shelf-stable, ready-to-drink milk shake beverages having the mouth feel of high fat milk shake beverages
US6039986A (en) * 1998-07-10 2000-03-21 Nestec S.A. Fortification of foodstuff
US6811800B2 (en) * 1998-09-29 2004-11-02 The Procter & Gamble Co. Calcium fortified beverages
CA2291570A1 (en) * 1999-01-27 2000-07-27 David Kay Hayashi Increased stability cottage cheese product
JP4592127B2 (ja) * 1999-03-30 2010-12-01 雪印乳業株式会社 骨吸収抑制剤
US7555980B2 (en) * 1999-11-03 2009-07-07 Moo Technologies, Llc Method and apparatus for dispensing a liquid beverage containing real milk solids
US6887505B2 (en) * 1999-11-03 2005-05-03 Moo Technologies, Llc Ultra-high temperature pasteurized milk concentrate, package, dispenser and method of producing same
AUPQ660700A0 (en) * 2000-03-31 2000-05-04 Australian Food Industry Science Centre Calcium fortification of milk
US6740344B2 (en) * 2000-12-01 2004-05-25 General Mill, Inc. Calcium fortified products and methods of preparation
WO2002096219A2 (en) * 2001-05-31 2002-12-05 Abbott Laboratories Acid controlled viscosity fiber system and uses thereof
US8133522B1 (en) 2002-04-29 2012-03-13 Advanced Technology Pharmaceuticals Corporation Functional milk products and method for making
US20040170724A1 (en) * 2003-02-28 2004-09-02 Kraft Foods Holdings, Inc. Mineral complexes of lactobionic acid and method of using for mineral fortification of food products
DK1667537T3 (da) * 2003-09-18 2014-01-27 Arla Foods Amba Modermælkserstatning
US20050153021A1 (en) * 2003-12-04 2005-07-14 Purac Biochem Bv Calcium-fortified protein-based beverage containing calcium (lactate) gluconate citrate
US7267832B2 (en) * 2004-02-18 2007-09-11 Kraft Foods Holdings, Inc. Amorphous water-soluble calcium citrate salts and method of making and using same
JP2008518593A (ja) * 2004-11-02 2008-06-05 ピュラック バイオケム ビー.ブイ. 乳の中のタンパク質を安定させ且つタンパク質の凝固を予防する方法
ES2303306T3 (es) * 2005-04-19 2008-08-01 Unilever N.V. Emulsiones comestibles aireadas.
US20070026124A1 (en) * 2005-08-01 2007-02-01 Ronnie Yuan Low-sediment acidic protein beverages
US20070026125A1 (en) * 2005-08-01 2007-02-01 Ronnie Yuan Low-sediment acidic protein beverages
US20070141124A1 (en) * 2005-12-21 2007-06-21 Johns Paul W Induced-viscosity nutritional emulsions
US20070264407A1 (en) * 2006-05-15 2007-11-15 Pepsico, Inc. Stabilizer for dairy products
US20090181137A1 (en) * 2006-06-01 2009-07-16 Mark John Berry Frozen Confections Fortified with Calcium
CH710361B1 (de) 2014-11-12 2018-12-28 Laboratoires Biofar Sarl Natrium-Ion-freie Brausetablette oder Brausepulver mit hohem Calcium-Ion-Gehalt (CaCO3).
CN105685237B (zh) * 2014-11-27 2019-11-12 内蒙古伊利实业集团股份有限公司 一种用于将钙强化液态乳制品中的外源钙稳定悬浮的方法
JP2020503849A (ja) * 2016-12-19 2020-02-06 ソシエテ・デ・プロデュイ・ネスレ・エス・アー 遊離二価カチオンタンパク質凝集体を有する飲料製品及びその製造方法
CN112544715A (zh) * 2020-12-04 2021-03-26 光明乳业股份有限公司 一种钙强化牛奶的原料组合物、钙强化牛奶及其制备方法

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA565028A (en) * 1958-10-21 The Borden Company Calcium enriched milk
GB628295A (en) * 1946-10-22 1949-08-25 Stein Hall & Co Inc Improvements in stabilisers for milk base food products
US2556282A (en) * 1949-11-17 1951-06-12 Algin Corp Of America Carragheenate arabate coazervate and method of manufacture
US2871123A (en) * 1955-06-10 1959-01-27 Borden Co Calcium enriched milk
DE1086530B (de) * 1958-05-19 1960-08-04 Hoval A G Verfahren zur Herstellung von mit leichtloeslichem, organischem Kalziumsalz angereicherter Milch
US3218173A (en) * 1962-09-10 1965-11-16 Crest Foods Co Inc Calcium-fortified milk protein concentrate and process for producing the same
GB1134062A (en) * 1964-11-25 1968-11-20 Colonial Sugar Refining Co Water-soluble phosphate compositions and process for preparing
US3720659A (en) * 1971-02-09 1973-03-13 Marine Colloids Inc Sulfated gums and method of producing same
US4351735A (en) * 1978-12-19 1982-09-28 R.G.B. Laboratories Inc. Mineral enrichment composition and method of preparing same
US4431675A (en) * 1981-03-06 1984-02-14 Schroeder Jack J Hard solid animal feed supplement
JPS57170165A (en) * 1981-04-13 1982-10-20 Akira Nakajima Active calcium fortifier
JPS5931710A (ja) * 1982-08-17 1984-02-20 Masaki Takahara カルシウム補給用飲用液
US4479973A (en) * 1983-02-16 1984-10-30 General Foods Limited Gelled milk compositions
GB2180733A (en) * 1985-09-24 1987-04-08 Lactaid Inc Calcium-fortified milk product

Also Published As

Publication number Publication date
NO167892C (no) 1991-12-27
NO870502L (no) 1987-08-11
ZA87510B (en) 1987-11-25
BR8700569A (pt) 1987-12-08
AU6091486A (en) 1987-08-13
NZ217683A (en) 1989-06-28
GR3002161T3 (en) 1992-12-30
US4701329A (en) 1987-10-20
FI89125B (fi) 1993-05-14
ES2022323B3 (es) 1991-12-01
FI870468A (fi) 1987-08-11
NO870502D0 (no) 1987-02-09
NO167892B (no) 1991-09-16
JPS62248450A (ja) 1987-10-29
EP0235971A3 (en) 1988-01-13
CA1292636C (en) 1991-12-03
DE3770833D1 (de) 1991-07-25
FI870468A0 (fi) 1987-02-04
EP0235971A2 (en) 1987-09-09
AU581146B2 (en) 1989-02-09
EP0235971B1 (en) 1991-06-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89125C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en kalciumberikad mjoelkprodukt
US4851243A (en) Calcium fortified aseptically packaged milk
RU2218800C2 (ru) Обогащенный кальцием пищевой продукт и способ его получения
US20080063765A1 (en) Protein and calcium fortification system for clear and opaque beverages
US9386791B2 (en) Dairy product and process
US5558897A (en) Milk composition containing fiber and method for making same
US4289789A (en) Instant yogurt drink composition
US20020146486A1 (en) Low acid beverages supplemented with nutritional calcium sources
AU728978B2 (en) Method of suspending insoluble calcium salts in protein compositon
US5897892A (en) Milk base enriched in calcium and its preparation
WO2000018258A2 (en) Low acid beverages supplemented with nutritional calcium sources
EP1253828B1 (en) Method for the production of an improved calcium enrichment composition
US6248376B1 (en) Calcium enrichment composition and method for producing the same
AU689342B2 (en) Milk product enriched with ground eggshell
CA1218895A (en) Milk and milk products depleted or not depleted in calcium and enriched in magnesium
RU2311039C2 (ru) Продукт энтерального питания &#34;нутриэн фтизио&#34;
RU2187229C1 (ru) Кисломолочный продукт для детского питания с рождения до пяти месяцев жизни
RU2189753C1 (ru) Стерилизованный молочный продукт для детского питания с рождения до пяти месяцев
SU1581257A1 (ru) Способ получени сухого кисломолочного продукта
RU2261618C2 (ru) Способ производства белкового продукта из альбуминной массы
JPH0383564A (ja) カルシウム補給飲料及びその製造方法
RU2127528C1 (ru) Способ получения комбинированного молочного продукта &#34;варенка верховская&#34;
MXPA01003252A (en) Low acid beverages supplemented with nutritional calcium sources
MXPA00011706A (en) Fortification of foodstuff
MXPA00002452A (es) Complejos de calcio para enriquecimiento de alimentos

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S.A.

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S.A.

MM Patent lapsed

Owner name: SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S.A.