FI89025B - System foer instaellning av driftsparametrarna vid en rotationstryckmaskin - Google Patents

System foer instaellning av driftsparametrarna vid en rotationstryckmaskin Download PDF

Info

Publication number
FI89025B
FI89025B FI884151A FI884151A FI89025B FI 89025 B FI89025 B FI 89025B FI 884151 A FI884151 A FI 884151A FI 884151 A FI884151 A FI 884151A FI 89025 B FI89025 B FI 89025B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
control
setpoints
control station
primary
user
Prior art date
Application number
FI884151A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI89025C (fi
FI884151A (fi
FI884151A0 (fi
Inventor
Patrick Meyer
Markus Wyler
Original Assignee
Wifag Maschf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wifag Maschf filed Critical Wifag Maschf
Publication of FI884151A0 publication Critical patent/FI884151A0/fi
Publication of FI884151A publication Critical patent/FI884151A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89025B publication Critical patent/FI89025B/fi
Publication of FI89025C publication Critical patent/FI89025C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41FPRINTING MACHINES OR PRESSES
    • B41F33/00Indicating, counting, warning, control or safety devices
    • B41F33/0009Central control units

Landscapes

  • Inking, Control Or Cleaning Of Printing Machines (AREA)
  • Control Of Fluid Pressure (AREA)
  • Management, Administration, Business Operations System, And Electronic Commerce (AREA)

Description

1 89025
Rotaatiopainokoneen käyttöparametrien asetusjärjestelmä. -System för inställning av driftsparametrarna vid en rotations-tryckmaskin
Keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 johdannossa esitetyn la-jisen rotaatiopainokoneen käyttöparametrien asetusjärjestelmää.
Sellaisella järjestelmällä voidaan asettaa kaikki oleelliset käyttöparametrit ja laatua ohjaavat toiminnot, erityisesti värien ohjaus, värien kohdistus, rainan kohdistus sekä aputoiminnot.
On tunnettua käyttää tietokonetta painokoneen säätämiseen, esimerkiksi patenttijulkaisusta DE 29 22 964, jossa esitetään pai-. . nokoneiden valmistelu- ja ohjausjärjestelmä, joka toimii väri- prosessorin, ohjausprosessorin, kostutuslaitosprosessorin ja kor jausprosessorin kanssa. Nämä prosessorit toimittavat ohjaussignaaleja värien ohjaukselle, veden ohjaukselle, rainan ohjaukselle ja joillekin korjauksille.
Rotaatiopainokoneen käyttöparametrien asetusjärjestelmiä, jotka ovat mainittua lajia, on saatavissa yhtiöistä Maschinenfabrik WIFAG, Bern, Sveitsi, merkillä "WIFAG MARS" sekä BBC AG, Baden, Sveitsi merkillä "MPS 2". Tällöin laatua ohjaavien toimintojen toimielimet on kauttaaltaan integroitu rotaatiopainokoneen kokonaisohjaus järjestelmän alijoukoksi. Tämä järjestelmä koostuu joukosta erillisiä muistiohjattuja ohjauspiirejä, jotka muodostavat laitteiston ja ohjelmiston kannalta täysin riippumattoman alijoukon painoyksikölle kuuluvassa ohjauksessa.
Tässä tunnetussa järjestelmässä on järjestetty ohjauspulpetti kulloistenkin asetusarvojen syöttämistä varten sekä erillisten käyttöparametrien toimielimien ohjaus- ja/tai säätölaitteet painoyksiköille, taittolaitteille että eräille apukoneille; nä- 2 89025 mä ohjaus- ja/tai säätölaitteet muodostuvat yleensä muistioh-jatuista tietokoneista.
Siten esimerkiksi jokaiselle painoyksikölle on järjestetty muis-tiohjattu tietokone, joka keskeisesti tälle painoyksikölle syöttää ohjaussignaalit kaapeleita pitkin toimielimille, jotka muuntavat laatua ohjaavat toiminnot vastaavassa rotaatiopainokoneen kohdassa vastaavaksi mekaaniseksi asetukseksi. Tästä johtuu toisaalta, että jokaisella tietokoneella on oltava käytettävissä suuri lukumäärä digitaalisia tai analogisia liitäntöjä, ja toisaalta, että kaapelointikustannukset ovat hyvin suuret.
Signaalijohtojen vaihtelevista pituuksista johtuen tarvitaan lisäksi pituussovitus analogisilla sisäänmenoilla. Myös lait-teistomielessä tämän järjestelmän kuormitus on hyvin suuri.
Myös ohjelmistomielessä sellainen järjestelmä asettaa suuret vaatimukset, koska datan ja tilatietojen valvomisen lisäksi suoritetaan erillisten toimielimien jälkisäädöt.
Painoyksikkö koostuu useista mekaanisista rakenneryhmistä, jotka sinänsä täyttävät rajoitetut toiminnat. Kun kuitenkin jokaiseen painoyksikköön kuuluu keskeisesti muistiohjelmoitava ohjaus, on nämä painoyksiköt asennettava täydellisesti ja koko asetusjärjestelmä asennettava täydellisesti käyttövalmiiksi, ennen kuin erilliset rakenneryhmät voidaan ottaa käyttöön ja ennen kuin niiden toimintoja voidaan kokeilla. Sellaisen rotaatiopainokoneen painoyksikön eri rakenneryhmien erillisten toimintojen asetukset ja kalibrointi voidaan siis suorittaa vasta täysin asennetussa laitoksessa. Tämä merkitsee kuitenkin sitä, että sellaisen painoyksikön käyttöönotto on hyvin kallista, ja että se periaatteessa voidaan suorittaa vasta asiakkaan luona, kun koko rotaatiopainokone on valmiiksi asennettu.
Samanlaisia ongelmia esiintyy silloin, kun olemassa olevaa rotaatiopainokonetta on laajennettava, esimerkiksi lisäpainoyk-siköllä. Tämä painoyksiköiden lisärakentaminen ei mekaanisesti 3 69025 tuota ongelmia. Koska kuitenkin laatua ohjaavat toiminnot on taattava myös tällä lisäpainoyksiköllä, on tämän painoyksikön vastaavat toimimoottorit/toimielimet liitettävät kulloiseenkin keskeiseen tietokoneeseen. Tähän liittyvä kaapelointikustannus on hyvin suuri, jolloin myös on otettava huomioon, että kyseiset työt on suoritettava jo asennetussa ja usein vielä käyvässä koneessa.
Lisäksi saavutetaan myös pian kapasiteetin ja liitäntöjen suhteen rajat, joihin liittyy tilaongelmia. Myös tällöin voi laa-jennuspainoyksikön erillisten toimintojen käyttöönotto ja kokeilu tapahtua vasta asetusjärjestelmien täydellisen asennuksen jälkeen. Tämä merkitsee myös sitä, että olemassa olevan rotaatiopainokoneen laajentaminen vaatii paljon aikaa, ja että mahdollisesti rotaatiopainokone tai ainakin jotkin painoyksiköt on pysäytettävä niin pitkäksi aikaa, että vastaavat työt on saatettu täydellisesti päätökseen.
Keksinnön tarkoituksena on siten aikaansaada järjestelmä, jolla mainitun lajisen rotaatiopainokoneen käyttöparametrit asetetaan, jolla järjestelmällä erillisten, riippumattomien laadun ohjaustoimintoja suorittavien rakenneryhmien asennus, käyttöönotto, kokeilu ja kalibrointi on mahdollista ohjaus- ja laitos kokonaisuudesta riippumatta.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitetyin ominaisuuksin.
Tarkoituksenmukaisia suoritusmuotoja määritellään epäitsenäisten patenttivaatimusten tunnusmerkeillä.
Koska keksinnöllä saavutetut edut riippuvat siitä, että kaikki mekaanisesti riippumattomat rakenneryhmät, joiden on toteutettava laatua ohjaavia toimintoja, varustetaan asetuksia varten tarvittavilla ohjauskomponenteilla, jotka mahdollistavat koko rotaatiopainokoneesta riippumattoman käyttöönoton. Näitä raken-neryhmiä ei edes tarvitse asentaa koko koneeseen, vaan ne voi- 4 89025 daan asentaa etukäteen valmiiksi ja sovittaa laitokseen vasta tämän jälkeen. Tämä johtaa lopullisen asennusajan oleelliseen lyhenemiseen, koska erillisten rakenneryhmien ohjausjärjestelmät voidaan asentaa, kokeilla ja kalibroida jo rotaatiopainokoneen ulkopuolella.
Johtuen selvistä, erillisiä rakenneryhmiä vastaavasta asetus-järjestelmien rajaamisesta voidaan myös kaapelointi ja erityisesti erillisten kaapelien pituudet optimoida lyhyempiä vetoja ajatellen.
Tähän saakka useimmat painokonevalmistajat ovat hankkineet tarvittavat ohjaukset erikoistoimittajilta, jotka kulloinenkin asiakas, siis kirjapaino on osoittanut. Tässä esiintyy ongelmana, että jokainen ohjauksen toimittaja käyttää omia muistioh-jattuja ohjauksia, joilla on omat laitteistonsa ja erityinen ohjelmointikielensä, siis joka konetyyppiä ja jokaista ohjauksen toimittajaa varten on tehtävä ominainen ratkaisu. Erityisesti mittaus- ja toimielimet, jotka yhdistetään koneen varsinaisiin sovituskohtiin, on sovitettava useampikertaisesti asennettavan ohjauksen ohjaustoimintoihin, vaikka toiminnoilla on sama tehtävä.
Tämä ei nyt enää ole tarpeellista, koska jokaisella primää-riasemalla on käytettävissään ainakin yksi rajapinta kaksisuuntaista, sarjamuotoista, asynkronista datan vaihtoa varten, jota rajapintaa useimmat ohjausten eri valmistajat tukevat; tällöin voidaan jokainen primääriasema kytkeä käytännöllisesti katsoen mihin tahansa kokonaisohjauksen asemaan. Primääriasema muuntaa ohjauksesta saatavat käytön asetusarvot tehollisiksi asetusarvoiksi tai päinvastaisesti se voi myös antaa tehollisia oloarvoja ja muuntaa ne ohjauksen oloarvoiksi, jotka voidaan esittää ohjauspulpetilla.
Näiden rajapintojen avulla voidaan kytkeä "koneeseen kuuluvia ominaisia komponentteja", nimittäin erityisesti toimilaitteita ja toimimoottoreita, kytkeä minkä tahansa valmistajan ohjaus- I: 5 89025 laitteisiin, joten tähän astinen tavanomainen ja kallis sovitus erilaisiin markkinoilla oleviin järjestelmiin jää pois.
Erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti liittyy jokainen pri-määriasema erääseen, eräänlaisena "puskurina” toimivaan toisio-asemään, jossa on liitäntä ohjauksesta riippumattomaan, koneen ominaisien osien kokeiluun ja kalibrointiin. Siten myös jo olemassa olevan rotaatiopainokoneen laajennus voidaan suorittaa ongelmitta tarvitsematta ottaa mukaan näiden koneiden pitkiä seisokkiaikoja. Kaikki lisättävät rakenneryhmät "esiasetetaan" ja otetaan käyttöön jo ennen kuin ne sijoitetaan olemassa olevaan painokoneeseen. Myös suoritettavat huoltotyöt voidaan suorittaa hyvin järkiperäisesti.
Nämä edut saavutetaan myös muutettaessa jo olemassa olevaa rotaatiopainokonetta korkeampaan automaatioasteeseen, koska laitteet vastesignaaleja varten on järjestetty koneelle ominaisiin osiin, ja ne voidaan siten ongelmitta liittää jo olemassa olevaan ohjaukseen.
Tällä moduulirakenteella on myös mahdollista aikaansaada standardisointia laatua ohjaavissa toiminnoissa, ts. koneelle ominaisissa osissa, nimittäin mittaus- ja toimilaitteet sekä toimilaitteiden käyttölaitteet voidaan standardin mukaisesti kytkeä rotaatiopainokoneeseen, nämä koneelle ominaiset osat voidaan kytkeä mihin tahansa markkinoilla olevaan ohjausjärjestelmään siten, että ne ovat riippumattomia ohjauslaitteiden toimittajasta. On jopa mahdollista standardisoida varsinaiset koneelle ominaiset osat riippumattomiksi konetyypistä, jolloin saadaan vielä suurempi joustavuus järjestelmää rakennettaessa markkinoilla käytettävissä olevista eri moduuleista.
Seuraavaesa selitetään lähemmin erästä keksinnön suoritusmuotoa piirustuksen avulla.
Piirustuksessa ovat: 6 89025
Kuvio 1 Kohdistusjärjestelmä lohkokaaviona;
Kuvio 2 Kaaviollisesti kohdistusjärjestelmän tilajärjestely rotaatiopainokoneessa;
Kuvio 3 Kaaviollisesti kohdistusjärjestelmän tilajärjestely painotornissa;
Kuvio 4 Kaaviollisesti sovellusmuuntimien jakautuminen ti-lamielessä painokoneistossa;
Kuvio 5 Kuvion 2 mukaisen rotaatiopainolaitteiston datavuon kaavio; ja
Kuvio 6 Kaaviollisesti esitettynä ohjauksen arvojen muuntaminen tehollisiksi arvoiksi ja päinvastoin.
Kuviossa 1 esitetty kohdistusjärjestelmä 1 koostuu primää-riasemasta 3, joka kaksisuuntaisesti on liitetty ylemmällä tasolla olevaan ohjaukseen 2 sarjamuotoisella, asynkronisella data johdolla 6. Primääriasemaan 3 on liitettävissä jopa 254 toi-sioasemaa 4. Jokaisessa toisioasemassa 4 voi olla yli 30 sovel-lutusmuunninta 5. Primääriasema 3 on liitetty toisioasemaan 4 sarjamuotoisella, ensimmäisellä sisäisellä jakoverkolla 7. Sarjamuotoisella, toisella sisäisellä jakoverkolla Θ on kulloinenkin toisioasema 4 liitetty sovellutusmuuntimiin 5.
Kuviossa 2 esitetty rotaatiopainolaitos koostuu painotorneista 30. Jokainen painotorni 30 koostuu painoyksiköstä 31, jossa on neljä painokoneistoa 16 sekä väriyksiköstä 32, joka puolestaan koostuu painoyksiköstä 31, jossa on kaksi painokoneistoa 16. Rotaatiopainolaitokseen kuuluu myös taittolaite 29 ja päällysrakenne apukäyttöineen 28. ApukäytÖt 28 toimivat tunnetulla tavalla erityisesti rainan ohjausta, rainan kiristystä ja rainan kohdistuksen säätöä varten. Rotaatiopainolaitos on varustettu tunnetulla keskusohjauksella 11, tunnetulla ohjauspulpetilla 13 ja oheislaitteella 12 (tietokone tai huoltolaite).
, 89025
Jokaisessa painotornissa 30 ja taittolaitteessa 29 on siihen kuuluvana osana kohdistus järjestelmä 1 primääriasemineen 3. Jokaisessa painoyksikössä 31 ja jokaisessa painokoneistossa 16 on sisäänrakennettu toisioasema 4.
Taittolaitteen 29 kohdistusjärjestelmä 1 sisältää taittolait-teeseen sovitetun toisioaseman 4 lisäksi myös toisioaseman 4, joka on asennettu päällysrakenteeseen 28 ja apukäyttöihin.
Kohdistusjärjestelmän 1 jakautuminen rotaatiopainolaitokseen mainitulla tavalla sekä toisioasemien 4 sijoittaminen kulloiseenkin rakenneryhmään mahdollistaa laatua ohjaavien toimielimien erillisen toimintakokeilun ja kalibroinnin, liittämättä painotornia ja taittolaitetta keskeiseen ohjaukseen 11 tai ylemmän tason ohjaukseen 2. Toisioasemilla 4 on rajapinta, johon myös voidaan liittää kokeilulaite, joka myös on varustettu primääriasemalla. Sellainen laatua ohjaavien toimielimien toimintakokeilu ja kalibrointi voidaan siten suorittaa ennen kuin erilliset, valmiiksi asennetut rakenneryhmät asennetaan yhdessä kokonaislaitokseksi, ja ennen kuin ne liitetään keskeiseen ohjaukseen 11 tai ylemmän tason ohjaukseen 2.
Tällä tavalla syntyy myös painotornien 30 ja koko laitoksen suuri joustavuus jälkeenpäin tapahtuvaa varustamista ajatellen.
Primääriasemat 3, jotka on integroitu painotorneihin 30 ja tait-tolaitteeseen 29, on liitetty sarjamuotoisella toisella yhdys-johdolla 10 keskeiseen ohjaukseen 11. Täten johdetaan laatua ohjaavat toiminnot ohjauksen asetusarvoina ohjauspulpetista 13, joka on liitetty toisella yhteydellä 15 keskeiseen ohjaukseen 11, edelleen ohjattaviin painotorneihin 30 tai taittolaittei-siin 29. Nämä ohjauksen asetusarvot johdetaan ensin ylemmän tason ohjaukseen 2, josta ne luovutetaan kohdistusjärjestelmän 1 primääriasemään 3. Siinä ne muunnetaan toisioasemien tarvitsemiksi tehollisiksi asetusarvoiksi.
β 89025
Primääriasema 3 on ensimmäisen yhdysjohdon 9 kautta liitetty oheislaitteeseen 12. Oheislaite 12 voi olla esimerkiksi tietokone tai huoltolaite.
Mikäli oheislaite 12 on huoltolaite, voidaan ensimmäisen yhdysjohdon 9 kautta suorittaa kohdistusjärjestelmän 1 huoltotöitä tai jälkikalibrointia.
Jos oheislaite 12 on tietokone, liitetään se ensimmäisellä yhteydellä 14 keskeiseen ohjaukseen 11, joka toimii ohjauksen ase-tusarvoja antaen ja takaisinpäin lähettäen, ja siten mahdollistetaan laatua ohjaavien toimielinten asentojen etukäteisasetus tai muistiin talletus.
Kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaisen rotaatiopainolaitoksen pai-notornia 30. Ensimmäisen sisäisen jakoverkon 7 kautta primää-riasemiin liitetyt toisioasemat 4, jotka kulloinkin on integroitu vastaaviin painotornien 30 rakenneryhmiin, liittyvät toisen sisäisen jakoverkon 8 kautta sovellutusmuuntimiin 5.
Jokaisella painokoneietolla 16, kuten kuviossa 4 on esitetty, on toisioasema 4. Painokoneistossa 16 on värikoneisto 17 ja kos-tutuskoneisto 18. Sekä värikoneistossa 17 että kostutuskoneis-tossa 18 on sovitettuna sovellutusmuuntimet 5, jotka toisen sisäisen jakoverkon 8 kautta on liitetty toisioasemaan 4. Jokainen sovellutusmuunnin 5 käsittää useampia liitäntäkohtia, joihin voidaan liittää jälkisäätöpiirit 20 toimielimen oloarvon takaisinkytkennällä 21 sekä toimielimen ohjaus 22.
Datavuon kaavio, kuviossa 5, osoittaa, että ohjauksen asetusar-vot 23 voidaan johtaa oheislaitteelta 12 (tietokone tai huoltolaite) ensimmäisen yhteyden 14 tai ohjauspulpetilta 13 toisen yhteyden 15 kautta rotaatiopainolaitoksen keskeiseen ohjaukseen 11. Keskeinen ohjaus 11 johtaa nämä ohjauksen asetusar-vot 23 toisen yhdysjohdon 10 kautta vastaavaan ylemmän tason ohjaukseen 2, joka puolestaan luovuttaa ne datayhteyden 6 kautta kohdistusjärjestelmän 1 primääriasemalie 3. Primääriasemas- I: 9 89025 sa 3 ohjauksen asetusarvot 23 muunnetaan muunnososassa 19 seu-rantasäätöpiirille ominaisiksi tehollisiksi asetusarvoiksi 24 (kuvio 6). Nämä teholliset asetusarvot 24 johdetaan vastaaville toisioasemille 4 ja niiltä edelleen toisen sisäisen jakover-kon 8 kautta vastaaville sovellutusmuuntimille 5, josta tapahtuu tehollisten asetusarvojen 24 syöttäminen vastaavaan seuran-tasäätöpiiriin 20.
Kulloisenkin seurantasäätöpiirin 20 tehollinen asetusarvo 24 sekä tehollinen oloarvo voidaan samaa, edellä kuvattua reittiä pitkin johtaa takaisin primääriaseman 3 muunnososassa 19 ohjauksen asetusarvoksi 23 tai ohjauksen oloarvoksi laskettuna ohjauspulpettiin 13 tai oheislaitteelle 12 (tietokone tai huol-tolaite).
Kuviossa 6 on esitetty kaaviollisesti ohjauksen asetusarvon 23 muuntaminen teholliseksi asetusarvoksi 24. Kulloisenkin seurantasäätöpiirin 20 arvojen muuntaminen primääriaseman 3 muunnososassa 19 riippuu muunnostavasta 25, muunnosparametreista 26 ja kalibrointiparametreista 27. Ohjauksen asetusarvo 23, tehollinen asetusarvo 24 sekä muunnostavan 25 arvot, muunnosparamet-rit 26 ja kalibrointiparametrit 27 pidetään primääriaseman 3 muistissa. Nämä arvot voidaan ladata tai lukea ensimmäistä yhdys johtoa 9 pitkin oheislaitteelta 12 (tietokone).
Kohdistusjärjestelmän 1 primääriaseman 3 kommunikaatio- ohjelmiston moduuli, joka tukee kommunikointia ylemmän tason ohjaukseen 2, voidaan yksinkertaisesti sovittaa kulloinkin käytetyn ylemmän tason ohjauksen 2 tarvitsemaan kommunikaatioprotokol-laan.
Kohdistusjärjestelmän 1 ja ylemmän tason ohjauksen 2 välisen kommunikaation käskykanta säilyy aina samanlaisena ja on alistettu kommunikaatioprotokollalle.

Claims (3)

10 89025
1. Ohjauslaite rotaatiopainokoneen menetelmäparametrien käyttöönottoa ja säätöä varten, jossa laitteessa on a. ohjauspulpetti painokoneen käyttämistä varten mukaanlukien ohjaus (11, 13), jossa on käyttäjäasetusarvojen (23) syöttö yksittäisiä menetelmäsuureita, tai vast, joita varten on järjestetty oloarvoantureita ja toimimoottoreita (22), varten, b. painoyksiköltä (30), taittolaitteita (29) tai apulaitteita (28), siis prosessiyksiköitä varten järjestetyt säätölaitteet, jotka sisältävät sovellutusmuuntimen (5) oloarvokäsittelyä varten ja säätösignaalin muodostuksen toimimoottoreihin riippuen vertailun tuloksesta asetusarvojen ja oloarvojen välillä, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: c. kutakin rotaatiopainokoneen prosessiyksikköä (28, 29, 30) varten on järjestetty vähintään yksi bittisarjaisen, asynkronisen, kaksisuuntaisen datayhteyden (6, 10) avulla yhdistettyyn ohjaukseen (2, 11) liitettävä primääriohjausasema (3); d. kussakin primääriohjausasemassa (3) on vähintään yksi rajapinta ulkoisen oheislaitteen (12) liittämiseksi ohjauksesta (2, 11) riippumatonta prosessiyksikön (28, 29, 30) käyttöönottoa, kalibrointia ja koekäytön suorittamista varten; e. primääriohjausasema (3) muuttaa ohjauksen (11) tai kytkettävän oheislaitteen (12) antamat käyttäjäasetusarvot (23) efektiivisiksi asetusarvoiksi (24) ja antaa ne sovellutusmuuntimel-le (5) kulloinkin liitetyn toimimoottorin (22) ohjausta varten; f. kukin sovellusmuunnin (5) johtaa efektiiviset oloarvot pri-määriohjausasemalle (3), joka muuttaa ne käyttäjäasetusarvoiksi annettavaksi edelleen ohjaukselle (2, 11) tai kytkettävälle oheislaitteelle (12).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ohjauslaite, tunnettu siitä, että kunkin primääriohjausaseman (3) ja siihen kuuluvan sovellusmuuntimen (5) väliin on järjestetty prosessiyksikön (28, 29, 30) rakenneryhmään integroitu sekundääriohjausasema I, „ 89025 (4), että yhteys primääriohjausaseman (3) ja sekundääriohjaus-aseman (4) sekä sekundääriohjausasemien (4) ja sovellusmuunti-mien (5) välillä muodostetaan sarjaväylän avulla, ja että sekundääriohjausasemat (4) on varustettu liitännällä ulkoisen oheislaitteen (12) kytkemiseksi käyttöönottoa, kalibrointia ja koekäytön suorittamista varten.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ohjauslaite, tunnettu siitä, että parametrit (26) käyttäjäasetusarvojen muuttamiseksi efektiivisiksi oloarvoiksi ja efektiivisten olo-arvojen muuttamiseksi käyttäjäoloarvoiksi samoin kuin kalib-rointiparametrit (27) pidetään pysyvästi muistissa primäärioh-jausasemissa (3). 12 89025
FI884151A 1987-09-11 1988-09-09 System foer instaellning av driftsparametrarna vid en rotationstryckmaskin FI89025C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3730625 1987-09-11
DE19873730625 DE3730625A1 (de) 1987-09-11 1987-09-11 Positioniersystem der qualitaetsfuehrungsfunktionen in rotationsdruckmaschinen

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI884151A0 FI884151A0 (fi) 1988-09-09
FI884151A FI884151A (fi) 1989-03-12
FI89025B true FI89025B (fi) 1993-04-30
FI89025C FI89025C (fi) 1993-08-10

Family

ID=6335838

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884151A FI89025C (fi) 1987-09-11 1988-09-09 System foer instaellning av driftsparametrarna vid en rotationstryckmaskin

Country Status (8)

Country Link
JP (1) JP2524205B2 (fi)
CH (1) CH678836A5 (fi)
DE (1) DE3730625A1 (fi)
FI (1) FI89025C (fi)
FR (1) FR2620380B1 (fi)
GB (1) GB2209853B (fi)
IT (1) IT1235021B (fi)
SE (1) SE8803150L (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0505323B2 (de) * 1991-03-21 2001-11-07 Maschinenfabrik Wifag Verfahren zur Einstellung der Rasterpunktgrössen für eine Offset-Rotationsdruckmaschine
DE4233866A1 (de) * 1992-10-08 1994-04-14 Heidelberger Druckmasch Ag Einrichtung zum Positionieren von Stellantrieben an einer Druckmaschine
DE9321349U1 (de) * 1993-02-27 1997-05-28 Heidelberger Druckmaschinen Ag, 69115 Heidelberg Einrichtung zum Steuern einzelner Funktionseinheiten einer Druckmaschine
DE19520919C2 (de) * 1995-06-08 1998-02-26 Roland Man Druckmasch Steuerung für eine Druckmaschine
DE19520918C2 (de) * 1995-06-08 1998-02-26 Roland Man Druckmasch Steuerung für eine Druckmaschine
DE19527089C2 (de) * 1995-07-25 1998-02-26 Roland Man Druckmasch Einrichtung zur Steuerung einer Druckmaschine
DE10227241A1 (de) * 2002-06-19 2004-01-15 Koenig & Bauer Ag Steuerung für Rotationsdruckmaschinen
DE10243454C5 (de) 2002-09-19 2009-10-08 Koenig & Bauer Aktiengesellschaft Antriebsvorrichtung einer Bearbeitungsmaschine
DE10317570B3 (de) 2003-04-16 2004-09-16 Koenig & Bauer Ag Antriebsvorrichtung eines Aggregates einer Druckmaschine
DE10357429B4 (de) 2003-12-09 2018-07-19 Heidelberger Druckmaschinen Ag Modulare Bogenrotationsdruckmaschine
CN101090821B (zh) 2004-03-23 2010-11-03 柯尼格及包尔公开股份有限公司 具有至少一个可利用执行机构调节的机器部件的印刷机
DE102006011201B4 (de) * 2006-03-10 2011-12-01 Koenig & Bauer Aktiengesellschaft Druckmaschine mit mehreren Antriebseinheiten

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3733587A (en) * 1971-05-10 1973-05-15 Westinghouse Electric Corp Universal buffer interface for computer controlled test systems
DD127024A1 (fi) * 1976-02-27 1977-08-31
GB2024457B (en) * 1978-06-07 1983-01-06 Harris Corp Printing press ready and control system
US4253148A (en) * 1979-05-08 1981-02-24 Forney Engineering Company Distributed single board computer industrial control system
CH637228A5 (fr) * 1980-03-27 1983-07-15 Willemin Machines Sa Dispositif de commande d'une machine ou d'une installation.
DE3122037A1 (de) * 1981-05-29 1983-01-05 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Elektronisches regelgeraet
US4408281A (en) * 1981-07-27 1983-10-04 Danly Machine Corporation Control system for synchronizing multiple presses in a line
JPS58166055A (ja) * 1982-03-26 1983-10-01 Mitsubishi Heavy Ind Ltd インキ供給量設定処理装置
DE3220803C2 (de) * 1982-06-03 1994-03-10 Heidelberger Druckmasch Ag Farbdichtemeßanlage zur Ermittlung der Farbdichtewerte von Druckprodukten
JPS599058A (ja) * 1982-07-08 1984-01-18 Toppan Printing Co Ltd 印刷機におけるインキ量調整装置
JPH0688410B2 (ja) * 1983-02-10 1994-11-09 東芝機械株式会社 印刷機のインキリモ−トコントロ−ルシステム
JPS59146855A (ja) * 1983-02-10 1984-08-22 Toshiba Mach Co Ltd 印刷機の集中管理システム
EP0160167A1 (en) * 1984-02-21 1985-11-06 Didde Graphic Systems Corporation Method and apparatus for distributed electronic control of a printing press
JPS6184251A (ja) * 1984-10-03 1986-04-28 Tokyo Kikai Seisakusho:Kk 輪転機におけるプリセツト・システム
JPS625933U (fi) * 1985-06-25 1987-01-14
JPS6262762A (ja) * 1985-09-12 1987-03-19 Tokyo Kikai Seisakusho:Kk 新聞印刷における生産工程管理方式

Also Published As

Publication number Publication date
FI89025C (fi) 1993-08-10
JPH01141055A (ja) 1989-06-02
GB8821343D0 (en) 1988-10-12
IT8848328A0 (it) 1988-09-08
CH678836A5 (fi) 1991-11-15
DE3730625A1 (de) 1989-03-23
FR2620380B1 (fr) 1995-04-07
FI884151A (fi) 1989-03-12
DE3730625C2 (fi) 1991-10-31
FI884151A0 (fi) 1988-09-09
GB2209853B (en) 1991-12-11
GB2209853A (en) 1989-05-24
FR2620380A1 (fr) 1989-03-17
JP2524205B2 (ja) 1996-08-14
SE8803150D0 (sv) 1988-09-07
SE8803150L (sv) 1989-03-12
IT1235021B (it) 1992-06-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89025B (fi) System foer instaellning av driftsparametrarna vid en rotationstryckmaskin
US6473656B1 (en) Process automation system
GB2073912A (en) Control system
CA1283469C (en) Control mechanism for a printing machine drive motor or similar
KR20180088410A (ko) 무효 전력 제어 방법, 디바이스 및 시스템
RU2271562C1 (ru) Способ регулирования электропитания нескольких полевых приборов
CN101714842A (zh) 马达控制中心通信系统
CN1930535A (zh) 传动装置以及运行传动装置的方法
DE112008002887T5 (de) Mehrachsentreiber-Steuerverfahren, Mehrachsentreiber und damit versehenes Mehrachsenantriebs-Steuersystem
US20200002131A1 (en) Drive arrangement comprising a moveable rail segment
CN203101994U (zh) 一种厂级负荷和电压一体化自动控制系统
CN102681521A (zh) 一种基于四个传动点的造纸机传动实验装置
KR920006836B1 (ko) 엘리베이터의 제어장치
NO339554B1 (no) Trådløs drift av feltbus
CA2114544C (en) Commercial-size, automatic industrial plant having several parts
EP1499805A1 (de) Windenergieanlage mit mindestens zwei komponenten und einem datennetz
CN103197641B (zh) 火电厂厂级负荷和电压一体化自动控制系统
US20100133899A1 (en) Two-conductor field device for process automation technology for connecting at least one sensor element
US20020188374A1 (en) Injection molding machine arrangement
JPH08256492A (ja) モータ制御装置
JP2003116253A (ja) タービン発電機設備およびその設置方法
CN101102860A (zh) 用于液态金属尤其是液态钢材连铸装置的载有连铸型的升降台的控制和/或调节装置
Nicholson et al. Cost effective power management systems
CN218545421U (zh) 一种智能换热机组控制系统
Linzel et al. A retrofit of an analog DC drive with digital control on a winder

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MASCHINENFABRIK WIFAG