FI88627C - Hoegtemperatur-hoegkonsistens-snabblekning - Google Patents

Hoegtemperatur-hoegkonsistens-snabblekning Download PDF

Info

Publication number
FI88627C
FI88627C FI874724A FI874724A FI88627C FI 88627 C FI88627 C FI 88627C FI 874724 A FI874724 A FI 874724A FI 874724 A FI874724 A FI 874724A FI 88627 C FI88627 C FI 88627C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bleaching
pulp
instant
consistency
dispersing
Prior art date
Application number
FI874724A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI88627B (fi
FI874724A (fi
FI874724A0 (fi
Inventor
Wolfgang Matzke
Harald Selder
Original Assignee
Escher Wyss Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=4197028&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI88627(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Escher Wyss Gmbh filed Critical Escher Wyss Gmbh
Publication of FI874724A publication Critical patent/FI874724A/fi
Publication of FI874724A0 publication Critical patent/FI874724A0/fi
Publication of FI88627B publication Critical patent/FI88627B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88627C publication Critical patent/FI88627C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C9/00After-treatment of cellulose pulp, e.g. of wood pulp, or cotton linters ; Treatment of dilute or dewatered pulp or process improvement taking place after obtaining the raw cellulosic material and not provided for elsewhere
    • D21C9/10Bleaching ; Apparatus therefor
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21BFIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
    • D21B1/00Fibrous raw materials or their mechanical treatment
    • D21B1/04Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres
    • D21B1/12Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres by wet methods, by the use of steam
    • D21B1/14Disintegrating in mills
    • D21B1/16Disintegrating in mills in the presence of chemical agents

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Non-Silver Salt Photosensitive Materials And Non-Silver Salt Photography (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Cylinder Crankcases Of Internal Combustion Engines (AREA)
  • Non-Reversible Transmitting Devices (AREA)
  • Pens And Brushes (AREA)

Description

1 88627
Korkealämpötila-korkeakonsistenssi-pikavalkaisu
Keksintö koskee paperin valmistukseen käytettävän 5 kuidun korkealämpötila-korkeakonsistenssi-pikavalkaisua.
Keksintö koskee myös sellaisen kuidun pikavalkai-sua, joka kuitu on valmistettu jätepaperista. Keksinnön kohteena on vielä hapettava peroksidivalkaisu, kuten myös pelkistävä, ditioniittia valkaisuaineena käyttävä valkai-10 su.
Molemmat mainitut valkaisutavat ovat nykyisin tavallisesti kauan kestäviä, lämpöä kuluttavia prosesseja, joiden toteuttamiseksi täytyy rakentaa vielä kalliita rakennelmia, esimerkiksi korkeita valkaisutorneja reaktio-15 astioiksi, koska valkaisuvaihe kestää yli 1-2 tunnin ajan.
Erään nykyisin yleisesti käytetyn menetelmän mukaisesti esim. käytettäessä ditioniittia valkaisuaineena menetellään niin, että laimea liuos, jossa massan osuus 20 on 5 % (paino), lämmitetään lämpötilaan 60 °C ja tämä materiaali sekoitetaan kaksiroottorisessa sekoittimessa 1-2 %:n kanssa ditioniittia. Tämä seos johdetaan valkaisutor-niin, jossa on virtaus ylöspäin ja jonne materiaali jää valkaisua varten yli 60 min:n ajaksi.
.·. : 25 Toinen, ditioniittia valkaisuaineena käyttävä tun nettu menetelmä on niin sanottu MC- eli Medium Consistency -menetelmä, jossa käytetään kuitusulpun sakeutta 15 % (paino). Myös tässä tapauksessa materiaaliin sekoitetaan ·_ 1-2% ditioniittia. Sekoittimena on sekoituspumppu, niin '· 30 sanottu MC-pumppu, joka sekoittaa valkaisuaineen nopeasti ja hyvin. Siitä huolimatta tässä menetelmässä täytyy huo-: lehtiä ilman poisjohtamisesta, jota varten MC-pumppu on ; asennettu niin, että sekoituksen kanssa samanaikaisesti ____: tapahtuu ilman poisjohtaminen. Koska tässä on kyseessä ... 35 pelkistävä valkaisu, työskentelyn täytyy tapahtua niin, 2 88627 että läsnä ei ole ilmaa, jonka happi muuten aiheuttaisi valkaisuaineen hajoamisen. Myös tässä tapauksessa valkaisuaineen kanssa sekoitetun materiaalin lämpötila n. 60 °C ja valkaisuaika n. 60 min. Suuremman konsentraation takia 5 tässä menetelmässä voidaan käyttää vähän pienempää val-kaisutornia kuin edellä mainitun laimealiuos-menetelmän yhteydessä oli välttämätöntä.
Hapettavassa valkaisussa, jossa käytetään peroksi-dilisäystä, käytettiin jo kuitusulpun sakeutta 15 - 30 %. 10 Kemikaalit sekoitettiin suspensioon hitaasti pyörivässä dispergointilaitteessä.
Pelkistävää ditioniittivalkaisua, jossa kuitusulpun sakeus on yli 15 %, ei ole vielä toteutettu. US-patenttijulkaisussa 2 936 395 ehdotetaan ditio-15 niittivalkaisulle kuitusulpun sakeuksia 20 - 50 % ja lämpötiloja 38- 110 °C. Tällöin täytyy tosin vielä poistaa ilmaa ja työskenneltäessä täytyy käyttää ilmatiiviitä reaktioastioita.
Tiedettiin siis, että korkeakonsistenssi-korkea-20 lämpötila-pikavalkaisukokeissa, joissa käytetään valkaisuaineena ditioniittia, oli välttämätöntä poistaa ilma tai estää sen pääsy, mikä oli vaikeasti toteutettavissa huolimatta kalliista välineistä, jolloin kustannukset ylittivät odotettavissa olevat kustannusten säästöt.
25 Tämän laitteiston tehtävänä on tehdä mahdolliseksi korkeakonsistenssi-korkealämpötila-pikavalkaisu, jota käytettäessä on mahdollista saavuttaa säästöjä tulosten ollessa likimain samoja kuin tähänastisissa valkaisumenetelmissä. Reaktioaikoja voidaan lyhentää. Työskenneltäes-30 sä voidaan käyttää kuitusulpun tiheyksiä yli 15 %.
Tämä tehtävä voidaan toteuttaa keksinnön mukaisesti niin, että massaan lisätään valkaisukemikaalit välittömästi sakeutetun kuidun lämmityksen jälkeen ja välittömästi ennen sekoitusta, joka suoritetaan nopeasti pyöri-35 vässä pikatehosekoittimessa alle 3 s:n aikana.
i 3 88627
Huomattiin, että erittäin edullista on suorittaa sekoitus dispergointilaitteessa, jossa seos pakotetaan monien ahtaiden rakojen läpi, jolloin materiaali joutuu samanaikaisesti voimakkaiden leikkaus- ja iskujännitysten 5 alaiseksi ja sekoittuminen tapahtuu sekunnin aikana.
Pelkistävän ditioniittivalkaisun yhteydessä on yllättävästi ilmennyt, että kun työskennellään tällä kor-kealämpötila-korkeakonsistenssi-alueella ja kun käytetään pelkistävän valkaisuaineen tehokasta ja erittäin lyhytai-10 kaista sekoitusta ja valkaisuaineen reaktionopeus on suuri, ei ole enää välttämätöntä käyttää ilman tai hapen pääsyn estämiseksi erityisiä toimenpiteitä, joita tähän saakka on pidetty välttämättöminä.
Massan korkean konsistenssin vuoksi vältytään suu-15 remmalta lämmön kulutukselta.
Kirjallisuudesta on tunnettua, että ditioniitti-valkaisussa tarvitaan vain vähäinen aktivointienergia, niin että valkaisureaktion nopeus määräytyy diffuusiota-pahtuman mukaan.
20 Havaittiin, että pelkistävän valkaisuaineen tehok kaan ja lyhytaikaisen sekoituksen vuoksi kuitujen valkai-sureaktio alkaa, ennen kuin hapelle herkällä valkaisuaineella on mahdollisuus joutua kosketuksiin ilman kanssa -j· haitallisen pitkäksi ajaksi.
: 25 Tähän tarkoitukseen tehopikasekoittimeksi sopii ;·. dispergointilaite erityisen hyvin, koska tässä massa pa kotetaan sekoituksen yhteydessä useiden ahtaiden rakojen läpi, jolloin se joutuu samanaikaisesti voimakkaan leikkaus- ja iskujännityksen alaiseksi. Tämän vaivauksen an-30 siosta tehokkaat kemikaalit joutuvat kuitujen välittömään läheisyyteen äärimmäisen nopeasti, missä yhteydessä sitten samanaikaisesti kemikaalien diffuusio kuitujen sisäl-le alkaa ja tapahtuu nopeasti.
Tämän menetelmän suuri etu on myös se, että täl-35 löin käytetään sekoittimena dispergointilaitetta, niin 4 88627 että samassa laitteessa suoritetaan kaksi menetelmän tehtävää: sekoituksen yhteydessä valkaisukemikaalien käyttö ja massan samanaikaisen dispergoinnin yhteydessä epäpuhtauksien vaarattomaksi tekeminen, mikä on välttämätöntä 5 jalostettaessa jätepaperia.
Käytettäessä dispergointilaitteita valkaisusekoit-timina voidaan tähänastista valkaisusakeuksien rajaa n. 15 - 18 % kohottaa noin arvoon 30 % ja sen yli, jossa yhteydessä saavutetaan joukko reaktiokineettisiä, 10 energeettisiä ja yhdistettyjä etuja.
Suuri kuitusulpun sakeus merkitsee valkaisukemikaalien konsentraation kohoamista eli massavaikutuksen lain mukaan myös valkaisutuotteen lisääntymistä. Kun läsnä on kuidun häiritseviä aineosia, esimerkiksi raskasme-15 talli-ioneja, jotka aiheuttavat valkaisuaineen hajoamisen, täytyy luonnollisesti ottaa lukuun myös näiden häiritsevien aineosien konsentraation kasvaminen, jos jalostettavan massan kuitusulpun sakeus kasvaa. Se täytyy estää sopivien toimenpiteiden avulla, esimerkiksi käyttä-20 mällä nk. kompleksointia eli lisäämällä kompleksinmuodostajia .
Toinen tämän menetelmän etu on se, että voidaan käyttää esimerkiksi lämpötilaa 95 °C, joka on tarpeen myös suoritettaessa mainittujen epäpuhtauksien vaaratto-25 maksi tekeminen kuumadispergoinnin avulla, niin että ei tarvita kuidun lisälämmitystä. Tätä täytyy pitää ratkaisevana etuna, koska ditioniittivalkaisun yhteydessä termisillä kustannuksilla on ratkaiseva merkitys. On itsestään selvää, että dispergointilämpötila, jonka tulee olla 30 samalla myös valkaisulämpötila, ei saa olla niin korkea, että tämä johtaa valkaisuaineen liialliseen hajoamiseen. Tähän päästään niin, että - kuten edellä on mainittu -työskennellään paineettomalla alueella lämpötilassa alle 100 °C.
35 Lisäansiona voidaan pitää säästymistä suuremman 5 88627 laimennus- tai MC-tornin sekä vastaavan pumppuvarustuksen hankinnalta.
Mainittu dispergointi- ja valkaisuilmiöiden yhdistelmä johtaa näiden ilmiöiden yhteydessä muuten välttä-5 mättömän laitteiston säästämiseen.
Ehdotettu menetelmä tuo täysin esiin ditioniitti-valkaisun edut. Seuraavat merkittävät piirteet ovat tunnusomaisia ditioniittivalkaisulle:
Niillä on matala aktivointienergia, eli reaktion 10 kulku määräytyy suurelta osin valkaisuaineen diffuusiosta kuituihin ja vähemmän eli varsinaisesti ei ollenkaan katalyyttisistä ja dissosiaatioon ja konsentraatioon liittyvistä ilmiöistä.
Reaktionopeus valkaisun yhteydessä on hyvin suuri, 15 esim. 80 - 90 % valkaisutehosta voidaan saavuttaa tehokkaassa valkaisuajassa, joka on 1 min tai sen alle. 5 min:n kuluttua reaktio on käytännöllisesti katsoen päättynyt. Se johtaa myös siihen, että 60 min:n viipymäaikaa varten tarkoitetun suuremman valkaisutornin sijasta voi-20 daan käyttää oleellisesti pienempää puskurisäiliötä suuren reaktionopeuden vuoksi. Tämä voidaan mitoittaa korkeintaan 15 min:n viipymäaikaa varten. Nopean, n. 1 s:ssa tapahtuvan valkaisuaineen sekoituksen ja lyhyen ja heti tapahtuvan valkaisutapahtuman keston vuoksi eivät toimen-: 25 piteet ilman pääsyn estämiseksi ole välttämättömiä kuten tilanne oli aiemmin. Niinpä myös sellainen pelkistävä ’ . prosessi on mahdollista toteuttaa ilman läsnäollessa.
Tällöin ei tapahdu valkaisuaineen oleellista hajoamista, * “ niin että saavutettu valkoisuus käytettäessä annettu mää- 30 rä valkaisuainetta on vain hieman vähäisempi tai sama kuin kustannuksiltaan kalliimman tavanmukaisen valkaisu-* menetelmän yhteydessä.
Käyttämällä mainittua dispergointi- ja valkaisu-vaikutusten yhdistelmää voidaan säästää erillinen valkai-35 suvaihe, koska prosessin valkaisuvaikutus tapahtuu yhtä 6 88627 aikaa kuin dispergointivaihe.
Seuraavassa selvitetään keksinnön kohdetta lähemmin piirroslehden ja käyttöesimerkkien kuvauksen avulla.
Piirroslehdellä esitetään: kuviossa 1 kaavamaises-5 ti laitteisto keksinnön mukaisen pikavalkaisun suorittamiseksi, kuviossa 2 dispergointilaitteen osittainen leikkaus pituussuuntaan, kuviossa 3 valokuva avatusta disper-gointilaitteesta.
Kuitu 1, jota käytettiin paperin valmistukseen jä-10 tepaperista, joutuu repimis-ruuvikuljetuslaitteeseen 2, jossa ruuvikuljetin toimii moottorin 3 avulla. Massa johdetaan kuumennuslaitteeseen 4, jonka ruuvikuljetin toimii moottorin 5 avulla ja jota kuumennetaan höyryputken 6 välityksellä. Tässä laitteessa kuitu kuumennetaan lämpöti-15 laan n. 95 °C. Välittömästi laitteesta 4 poistuttuaan kuumennettu kuitu putoaa nopeasti pyörivän pikatehose-koittimen, tässä tapauksessa on kyse dispergointilait-teesta 11, syöttökuiluun 7, eli jo syöttökuilussa 7 lisätään sakeentuneeseen ja lämmitettyyn kuituun valkaisuai-20 ne, valkaisukemikaalit linjaa 8 pitkin, joka päätyy syöttökuiluun 7. Sekoitustapahtuma alkaa sen jälkeen välittömästi syöttöruuvin 21 alueella, joka ruuvi on dispergointilaitteen 11 kotelossa 10 ja jota pyörittää moottori 9. Tämä ruuvi 21 kuljettaa materiaalin dispergointilaitteen 25 kammioon 20, jossa se sinkoutuu säteen suuntaisesti ulospäin, niin että se joutuu dispergointilaitteen staattorin 18 tai roottorin 17 hammastukseen ja tämän läpikäytyään poistuu dispergointilaitteesta. Tämä sekoitus-dispergoin-tioperaatio tapahtuu alle 1 s:n aikana. Materiaali pako-30 tetaan ruuvin 21 kautta, kammion 20 kautta ja roottorin 17 ja staattorin 18 hammastuksen kautta, jolloin se hampaiden välissä ja mennessä läpi rakojen, jotka ovat hyvin nähtävissä erityisesti kuviossa 3 hampaiden välissä joutuu voimakkaiden leikkaus- isku- ja vaivausrasitusten 35 alaiseksi. Tässä kuvatun dispergointilaitteiston läpikul- i 7 88627 kemisvaiheessa ei tapahdu vain valkaisuaineen sekoittuminen valkaistavaan aineeseen, missä yhteydessä valkaisuil-miö tapahtuu, vaan myös dispergointivaihe, jonka yhteydessä tapahtuu epäpuhtauksien, esim. lateksiliiman, vaa-5 rattomaksi tekeminen. Staattorin 18 ja roottorin 17 tunnettu rakenne sekä niiden hammastus on nähtävissä erityisen hyvin kuvioissa 2 ja 3. Niissä on nähtävissä myös osa ruuvista 21, joka painaa seoksen kammioon 20. Roottoria 17 kannattaa ja pyörittää akseli 19, joka on laakeroitu 10 dispergointilaitteen koteloon 12. Tätä akselia 19 käyttää moottori 13. Roottorin kierrosluku on suhteellisen suuri. Roottorin halkaisijasta riippuen kierrosluku on välillä 1000-3600 kierrosta minuutissa. Tämä edellyttää materiaalin salamannopeaa läpimenoa dispergointilaitteistosta 15 ajassa, joka on alle 1 s. Dispergoitu seos johdetaan dis-pergointilaitteesta 11 puskurisäiliöön 14, jossa valkai-sutapahtuma päättyy. Valkaistu materiaali johdetaan val-mismassana linjaa 15 pitkin jatkojalostukseen. Ei tarvitse ryhtyä erityistoimenpiteisiin ilman pitämiseksi poissa 20 materiaalista. Niinpä myös tankki 14 on yhteydessä ilmaan tuuletuksen 16 kautta.
I. Esimerkki pelkistävää valkaisua, ditioniitti-valkaisua varten
Seos, joka sisälsi etupäässä sellusta valmistet-.·. ; 25 tua, osittain pinnoitettua ja värjättyä jätepaperia, -I * liuotettiin pilot-laitteistossa käyttäen kuitusulpun sa- keutta 6 % ja lämpötilaa 45 °C lisäämättä kemikaaleja. Paksun paperimassan puhdistuksen ja sen jälkeisen lajittelun jälkeen massa pestiin Variosplit-pesurin (R) avul-30 la. Pestyn massan kuitusulpun sakeus oli 7,6 % ja sen valkoisuus R«s - 54,2 % MgO.
Kun oli suoritettu laimennus arvoon 4,4 %, suoritettiin sakeuttaminen seulapuristimessa arvoon 30,6 %. Valkoisuus R497 oli nyt 54,7 % MgO. Dispergointilaittees-35 sa ilman valkaisukemikaaleja suoritetun kierrätyksen jäi- s 88627 keen, jolloin massa oli lämmitetty etukäteen lämpötilaan 95 °C kuumennusruuvin avulla, mitattiin valkoisuus R-t s 7 52,6 %.
Vastaavassa valkaisukokeessa sumutettiin disper-5 gointilaitteen syöttökuilussa kuumennusruuvin jälkeen lämmitettyyn massaan 1 % natriumditioniittia Na2S20< ja 0,25 % kompleksinmuodostajaa DTPA laimeana liuoksena suuttimen avulla. Välittömästi sen jälkeen kuitu syötettiin dispergointilaitteeseen. Kun materiaali oli kulkenut 10 läpi dispergointilaitteiston, otettiin näyte, josta valkoisuudet R4s 7 määritettiin erilaisten viipymäaikojen kuluttua. Mitattiin seuraavat valkoisuudet R«s 7 : ajanhet-kellä 0 61,3 % MgO, 5 min kuluttua 63,4 % MgO, 15 min kuluttua 63,5 %, 30 min kuluttua 63,9 %.
15 Suoritettaessa pelkistävä korkeakonsistenssi-kor- kealämpötila-pikavalkaisu käyttämällä dispergointilaitet-ta tehopikavalkaisusekoittimena voitiin siis saavuttaa valkoisuuden R<37 kohoaminen yli 11 valkoisuuspistettä.
II. Esimerkki hapettavaa korkeakonsistenssi-kor-20 kealämpötila-valkaisua, peroksidivalkaisua varten
Seos, joka sisälsi puupitoista ja sellusta valmistettua jätepaperia, liuotettiin ammattikoulussa massasul-puttimessa kuitusulpun sakeuden ollessa 15 % ja lämpötilan 50 °C lisäämällä 0,2 % kompleksinmuodostajaa DTPA, 25 0,4 % natriumhydroksidia NaOH, 2 % vesilasia ja 0,5 % ve typeroksidia H2Oa . Paksun paperimassan puhdistuksen ja lajittelun jälkeen massa pestiin Variosplit-pesurissa (R). Tällöin lähtöaineen valkoisuus R4 3 7 kohosi arvosta 60,5 % arvoon 64,3 % MgO. Pestyn massan kuitusulpun sa-30 keus oli 8,5 %.
Tämä kuitu laimennettiin kuitusulpun sakeuteen 3,3 %, sekoitettiin vielä 0,7 % natriumhydroksidia NaOH ja 0,1 % kompleksinmuodostajaa DTPA ja sen jälkeen väkevöi-tiin seulapuristimella kuitusulpun sakeuteen 25,7 %. Sen 35 valkoisuus oli nyt 65,9 % MgO. Kuumennusruuvissa 5 min 9 88627 kestävän kierrätyksen ja dispergointilaitteessa kierrätyksen jälkeen - kulloinkin ilman valkaisukemikaalien lisäyksiä - oli massan lämpötila 95 °C, kuitusulpun sakeus 23 % ja valkoisuus R<a - 64,1 % MgO.
5 Kokeessa, jossa lisättiin valkaisukemikaaleja, su- mutettiin lämmitettyyn massaan syöttökuilussa ennen dis-pergointilaitetta vielä 1 % vetyperoksidia HzO2 laimeana liuoksena suuttimen avulla. Dispergointilaitteiston ohituksen jälkeen otettiin eri aikojen kuluttua näytteitä ja 10 valkoisuudet R« a 7 mitattiin. Tällöin saatiin seuraavat tulokset: nollapisteessä 65,6 % MgO, 5 min valkaisuajan kuluttua 65,9 % MgO, 15 min valkaisuajan kuluttua 67,0 % MgO, 30 min valkaisuajan kuluttua 68,2 % MgO, 60 min valkaisuajan kuluttua 68,2 % MgO.
15 Vaikka kuitu oli siis jo esivalkaistu sulputtimes- sa vetyperoksidilla, voitiin tässä yhteydessä hapettavan korkealämpötila-korkeakonsistenssi-valkaisun avulla käytettäessä dispergointilaitetta tehopikavalkaisusekoitti-mena kohottaa vielä valkoisuutta R<s 7 4,1 valkoisuuspis-20 tettä arvosta 64,1 arvoon 68,2 % MgO.

Claims (12)

1. Jätepaperin (1) korkealämpötila-kcrkeakonsis- 5 tenssi-pikavalkaisu paperin valmistamiseksi, tunnettu siitä, että valkaisukemikaalit (8) lisätään massaan välittömästi sakeutetun kuitumassan lämmityksen (4) jälkeen ja välittömästi ennen sekoitusvaihet-ta, joka sekoitusvaihe suoritetaan nopeasti pyörivässä 10 pikatehosekoittimessa (11) ajassa, joka on alle 3 s.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että sekoitus suoritetaan disper-gointilaitteessa (11), jossa seos pakotetaan dispergoin-tilaitteiston (17, 18) monien ahtaiden rakojen läpi, mis- 15 sä materiaali samanaikaisesti joutuu voimakkaiden leikkaus- ja iskurasitusten kohteeksi ja sekoitus tapahtuu sekunnin aikana.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että valkaisukemikaalit (8) suih- 20 kutetaan dispergointilaitteen (11) syöttökuiluun ennen dispergointilaitteen kuljetusruuvia (21).
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että kuitumassan lämmitys suoritetaan siihen vaiheeseen, joka on välttämätön myös kuuma- 25 dispergoinnissa epäpuhtauksien hajottamiseksi ja vaarattomaksi tekemiseksi.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että massaan (1) sekoitetaan peroksidivalkaisua varten peroksidivalkaisukemikaaleja.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen pikavalkai su, tunnettu siitä, että massaan sekoitetaan pelkistävän valkaisun suorittamiseksi ditioniittivalkaisukemi-kaaleja.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pikavalkaisu, 35 tunnettu siitä, että työskennellään lämpötila-alueella 40 - 110 °C. 11 88627
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että työskennellään lämpötila-alueella 95 °C.
9. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pikavalkaisu, 5 tunnettu siitä, että työskennellään kuitusulpun sakeuden alueella 20 - 50 % (paino).
10. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että työskennellään kuitusulpun sakeuden alueella 30 % (paino).
10 88627
11. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että valkaisun kesto on alle 15 min ja siitä, että dispergointilaitteeseen (11) on kytketty puskuritankki (14) , jonka tilavuus vastaa tätä valkaisun kestoa ja joka on tuuletettu ilmaan (16).
12. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pikavalkaisu, tunnettu siitä, että suuren kuitusulpun sakeuden vallitessa rikastuvien häiritsevien aineosien aiheuttamaa valkaisuaineen hajoamista voidaan vastustaa lisäämällä kompleksinmuodostajia. 12 8 8627
FI874724A 1986-03-04 1987-10-27 Hoegtemperatur-hoegkonsistens-snabblekning FI88627C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH86786 1986-03-04
CH86786 1986-03-04
PCT/EP1987/000097 WO1987005346A1 (fr) 1986-03-04 1987-02-21 Blanchissage chimique de consistance elevee a haute temperature
EP8700097 1987-02-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI874724A FI874724A (fi) 1987-10-27
FI874724A0 FI874724A0 (fi) 1987-10-27
FI88627B FI88627B (fi) 1993-02-26
FI88627C true FI88627C (fi) 1993-06-10

Family

ID=4197028

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI874724A FI88627C (fi) 1986-03-04 1987-10-27 Hoegtemperatur-hoegkonsistens-snabblekning

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4909900A (fi)
EP (1) EP0258352B1 (fi)
JP (1) JPS63502677A (fi)
AT (1) ATE53082T1 (fi)
DE (2) DE3610940A1 (fi)
FI (1) FI88627C (fi)
WO (1) WO1987005346A1 (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3831668A1 (de) * 1988-09-17 1990-03-22 Escher Wyss Gmbh Verfahren zur weissgraderhoehung von altpapier mit neutralem wasserkreislauf
US5316621A (en) * 1990-10-19 1994-05-31 Kanzaki Paper Mfg. Co., Ltd. Method of pulping waste pressure-sensitive adhesive paper
JP3283876B2 (ja) * 1990-11-13 2002-05-20 ジェー. ブロック,マイロン 蛍光検定装置
US5520780A (en) * 1993-11-30 1996-05-28 Dxresources Corporation Method and apparatus for de-inking newsprint using counterflow extractor
US6074527A (en) * 1994-06-29 2000-06-13 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Production of soft paper products from coarse cellulosic fibers
US5582681A (en) * 1994-06-29 1996-12-10 Kimberly-Clark Corporation Production of soft paper products from old newspaper
US6001218A (en) * 1994-06-29 1999-12-14 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Production of soft paper products from old newspaper
SE9403494L (sv) * 1994-10-13 1996-04-14 Aga Ab Sätt och anordning vid blekning av returfiber
DE19545852A1 (de) * 1995-12-08 1997-06-12 Voith Sulzer Stoffaufbereitung Verfahren zur Zugabe von reduzierendem Bleichmittel zu einem hochkonsistenten Papierfaserstoff
DE19614947B4 (de) * 1996-04-16 2004-04-08 Voith Paper Fiber Systems Gmbh & Co. Kg Verfahren zur Erhöhung des Weißgrades von Papierfaserstoff
SE506803C2 (sv) * 1996-07-25 1998-02-16 Cellwood Machinery Ab Sätt och anläggning för blekning av returpappersmassa
US6296736B1 (en) 1997-10-30 2001-10-02 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Process for modifying pulp from recycled newspapers
DE19704183A1 (de) * 1997-02-05 1998-08-06 Voith Sulzer Stoffaufbereitung Verfahren und Vorrichtung zur reduzierenden Bleiche von hochkonsistentem Papierfaserstoff
DE19712653C2 (de) 1997-03-26 2002-10-24 Voith Paper Fiber Systems Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur Dispergierung eines Altpapierfaserstoffes
US6387210B1 (en) 1998-09-30 2002-05-14 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of making sanitary paper product from coarse fibers
DE19845513A1 (de) * 1998-10-02 2000-04-06 Voith Sulzer Papiertech Patent Verfahren zur Abtötung von Keimen in papierfaserhaltigem Material sowie Vorrichtungen zur Durchführung des Verfahrens
DE19923865A1 (de) 1999-05-25 2000-11-30 Voith Sulzer Papiertech Patent Verfahren zur Herstellung von Garnituren für das mechanische Bearbeiten von wasserhaltigem Papierfaserstoff
NO994282L (no) 1999-08-20 2001-02-21 Ein Kohsan Co Ltd Fotokatalytisk tremassepreparat, skum og stöpt masse fremstilt derav, fremgangsmåter til fremstilling av preparatet, skummet og den stöpte masse, samt apparat til fremstilling av det fotokatalytiske tremassepreparatet
DE19958038A1 (de) * 1999-12-03 2001-06-07 Voith Paper Patent Gmbh Verfahren zur Erhöhung des Wasserrückhaltevermögens von Papierfaserstoffen
NO20005869L (no) * 2000-06-16 2001-12-17 Ein Kohsah Co Ltd Laminert fotokatalytisk massepapir og fremgangsmåte til fremstilling av samme
DE10102449C1 (de) 2001-01-19 2002-03-21 Voith Paper Patent Gmbh Vorrichtung zur Heiß-Dispergierung eines Papierfaserstoffes
JP2003119679A (ja) * 2001-10-17 2003-04-23 Aikawa Iron Works Co Ltd パルプ加熱装置
AT411604B (de) * 2002-03-27 2004-03-25 Andritz Ag Maschf Verfahren und vorrichtung zur dispergierung eines papierfaserstoffes
DE102009012468A1 (de) * 2009-03-12 2010-09-23 Hwt Wassertechnische Anlagen Gmbh Verfahren zur Bereitstellung von Wasserglas für eine industrielle Anwendung

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL75281C (fi) * 1950-01-30 1900-01-01
US2716926A (en) * 1951-01-02 1955-09-06 Jackson And Church Company Apparatus for treating wood pulp
DE854613C (de) * 1951-04-08 1952-11-06 Degussa Verfahren zum Bleichen von verholztem und unverholztem Zellulosefasermaterial
FR1239047A (fr) * 1959-10-15 1960-08-19 Papeteries Leon Riquet Procédé de blanchiment de la pâte à papier et appareil pour la mise en oeuvre dece procédé
SE303088B (fi) * 1963-05-31 1968-08-12 Defibrator Ab
DE1546282A1 (de) * 1965-10-16 1969-10-02 Agricola Ind Per La Cellulosa Verfahren und Anlage zum Bleichen von Zellulose
US3467574A (en) * 1966-06-14 1969-09-16 Crown Zellerbach Corp Refiner bleaching of high yield pulps
LU76021A1 (fi) * 1976-10-15 1978-05-16
SE422818B (sv) * 1978-03-31 1982-03-29 Modo Chemetrics Ab Forfarande for foredling av allulosamassa genom blekning eller extrahering
FI62872C (fi) * 1978-06-06 1983-03-10 Ahlstroem Oy Anordning foer silning av fibersuspensioner
DE2901942B1 (de) * 1979-01-19 1979-08-16 Voith Gmbh J M Verfahren zum Aufbereiten von Altpapier
SE419603B (sv) * 1979-11-27 1981-08-17 Kamyr Ab Apparat for inblandning av behandlingsmedel i suspensioner
FR2482989A1 (fr) * 1980-05-22 1981-11-27 Interox Procede pour la regeneration de vieux papiers
DE3320526A1 (de) * 1981-12-09 1984-12-13 Steinbeis Papier GmbH, 7121 Gemmrigheim Verfahren zur herstellung von papieren, papier und dessen verwendung
DE3200893C1 (de) * 1982-01-14 1983-06-01 J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim Verfahren und Anlage zur Herstellung von gereinigtem Faserstoff aus Altpapier
ZA837927B (en) * 1983-05-23 1985-01-30 Process Evaluation Devel Thermomechanical digestion process using bleachants

Also Published As

Publication number Publication date
EP0258352B1 (de) 1990-05-23
JPS63502677A (ja) 1988-10-06
FI88627B (fi) 1993-02-26
FI874724A (fi) 1987-10-27
DE3610940A1 (de) 1987-09-10
WO1987005346A1 (fr) 1987-09-11
US4909900A (en) 1990-03-20
ATE53082T1 (de) 1990-06-15
FI874724A0 (fi) 1987-10-27
DE3762894D1 (de) 1990-06-28
EP0258352A1 (de) 1988-03-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI88627C (fi) Hoegtemperatur-hoegkonsistens-snabblekning
FI69135C (fi) Foerfarande foer syrgasblekning av cellulosamassa
CN115461509B (zh) 硫酸组合物及其用途
FI87939B (fi) Foerfarande vid bleknig av cellulosamassa eller fraktion daerav, anordning att anvaendas foer genomfoerande av foerfarandet och en skruvpress, i synnerhet att anvaendas vid foerfarandet respektive i anordningen
US5958179A (en) Process for increasing pulp whiteness by bleaching printed wastepaper under intense dispersing mechanical treatment
RU2445413C1 (ru) Способ получения бумажной массы
US5688367A (en) Method of monitoring and recovering oxygen-rich gas from ozone bleaching
US4798652A (en) Peroxide bleaching of mechanical pulps
CA2347454C (en) Method and apparatus for treating pulp
EP0565625A1 (en) Chlorine-free process for bleaching lignocellulosic pulp
WO1997015712A2 (en) Hot water extraction for pulp bleaching sequences
CN101063278B (zh) 干香蕉茎在氧自由基脱/漂一体化反应釜中生产漂白纸浆的方法
JPH09508945A (ja) セルロース材及びリグニンセルロース繊維状材料の過酸化漂白方法
JP2630349B2 (ja) 再生パルプ製造方法
JP3309332B2 (ja) パルプ漂白方法
FI73019B (fi) Foerfarande foer delignifiering/blekning av cellulosamassa.
DE3110882C2 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Bleichen von chemisch hergestelltem Zellstoff mit Ozon
JPH1121778A (ja) 中濃度パルプのオゾン漂白方法
JP2006283211A (ja) 化学パルプの漂白方法
CA1328714C (en) Peroxide bleaching of mechanical pulps
JPH02234991A (ja) 製紙用繊維材料を漂白する方法
SE424884B (sv) Forfarande for hartshaltsminskning vid framstellning av cellulosamassor ur lignocellulosamaterial
JPH10506965A (ja) 漂白に関連したキレート化剤と酸化剤とによる化学パルプの処理
KR100247570B1 (ko) 고백색도 재생펄프의 제조방법
JPH0149836B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SULZER-ESCHER WYSS GMBH