FI85739B - Kobindemedel foer belaeggningsmassor. - Google Patents
Kobindemedel foer belaeggningsmassor. Download PDFInfo
- Publication number
- FI85739B FI85739B FI872795A FI872795A FI85739B FI 85739 B FI85739 B FI 85739B FI 872795 A FI872795 A FI 872795A FI 872795 A FI872795 A FI 872795A FI 85739 B FI85739 B FI 85739B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- weight
- units
- vinyl
- pigment
- parts
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21H—PULP COMPOSITIONS; PREPARATION THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASSES D21C OR D21D; IMPREGNATING OR COATING OF PAPER; TREATMENT OF FINISHED PAPER NOT COVERED BY CLASS B31 OR SUBCLASS D21G; PAPER NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- D21H19/00—Coated paper; Coating material
- D21H19/36—Coatings with pigments
- D21H19/44—Coatings with pigments characterised by the other ingredients, e.g. the binder or dispersing agent
- D21H19/56—Macromolecular organic compounds or oligomers thereof obtained by reactions only involving carbon-to-carbon unsaturated bonds
- D21H19/60—Polyalkenylalcohols; Polyalkenylethers; Polyalkenylesters
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Paper (AREA)
- Paints Or Removers (AREA)
- Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
- Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
- Developing Agents For Electrophotography (AREA)
- Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
- Amplifiers (AREA)
- Indole Compounds (AREA)
- Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)
Description
85739
Kosideaine päällystysmassoja varten. - Kobindemedel för beläggningsmassor.
Päällystettyjen tasomaisten alustojen, erityisesti päällystettyjen painoalustojen valmistamiseen käytetään tunnetusti päällystysmassoja, jotka muodostuvat oleellisesti dispergointiaineen avulla veteen suspendoidusta pigmentistä, esimerkiksi kaoliinista, kiiltovalkoisesta tai kalsiumkar-bonaatista ja sideaineesta. Vaikkakin aikaisemmin sideaineina on käytetty suurimolekyylisiä luonnontuotteita, kuten tärkkelystä tai kaseiinia, nykyään on pyrkimyksenä -jotta saataisiin hyvälaatuisempia päällystettyjä paino-alustoja - yhä enemmän ja enemmän korvata nämä luonnon-sideaineet synteettisillä suurimolekyylisillä sideaineilla, joiden pohjana ovat akryylihappoestereiden, styreenin, butadienin ja tyydyttämättömien karboksyylihappoeste-reiden kopolymeerit vesidispersioina. Tämän syynä ovat luonnonsideaineiden haitat, so. niitä ei aina saada tasalaatuisina, ne ovat usein värjääntyneet häiritsevästi, ne ovat arkoja mikro-organismien hyökkäyksille, ne on liuotettava kalliilla menetelmillä ja niistä saadaan hauraita päällysteitä. Vaikkakin synteetti- sillä suurimolekyylisillä sideaineilla ei ole luonnon- polymeerien kuvattuja haittoja, niitäkin on yhä tarve ·. ·: parantaa johtuen yhä kasvavista painopaperin laatuun kohdistuvista laatuvaatimuksista.
Tässä suhteessa voidaan parannuksia saada aikaan esimerkiksi lisäämällä nk. "kosideaineita", joiden pohjana ovat määrättyjen akryyliestereiden polymeerit. Koside-aineet ohjaavat (G. Hirsch, Das Papier 32 (10A), 1978, 66-72) ennen kaikkea päällystysvärien viskositeettia ja vedensitomiskykyä, parantavat yksittäisiä päällyste-:J : ominaisuuksia, kuten nyhtämislujuutta tai painovärin vastaanottamista ja niillä on ennen kaikkea erinomainen optista valkaisuainetta aktivoiva vaikutus.
85739 2 Käytännössä käytetään kosideaineina puolisynteettisiä, vesiliukoisia polymeerejä, kuten esimerkiksi karboksime-tyyliselluloosan natriumsuolaa ja täyssynteettisiä polymeerejä, kuten esimerkiksi vinyyliasetaatin ja akryyliamidin sekapolymerisaatteja (DE-A-2450039) ja tyydyttämättömien happoamidien kopolymerisaatteja vinyyli- tai allyylialkoholin kanssa (DE-A-2933765 & CA 1163395). Kosideaineena käytetään myös akryyliesteri-pitoisia polymerisaatteja, jotka lisätään päällystysvä-reihin happamina vesidispersioina ja jotka alkvat vaikuttaa vasta alkaliseksi tehtäessä (kts. G. Hirsch,
Das Papier 32 (10 AI), 1978, 66-72).
Kosideaineiden joukossa erityinen merkitys on kuitenkin polyvinyylialkoholien yhdisteluokalla. Polyvinyylial-koholit eivät ole ainoastaan erinomaisia pigmenttien sideaineita, vaan ennen kaikkea niiden kantajaominaisuudet optisille valkaisuaineille ovat parempia kuin kaikkien edellä mainittujen kosideainesysteemien (kts. H.G. Oesterlin, Das Papier 36, 1982, 66-72, 121-126, 170-: 175). Hydrolyysiasteensa perusteella erotetaan polyvinyy- lialkoholeista (PVAL) nk. täyssaippuoidut tyypit (hydro-lyysiaste 98-100 mooli-%) ja osittain saippuoidut ' tyypit, joiden hydrolyysiasteet ovat 70-90 mooli-%.
Laajojen tutkimusten (H.G. Oesterlin, Das Papier 32 : ’*· (10 A), 1978, V 13-19) perusteella pidetään paperinpääl- lystykgessä yksiselitteisesti parhaina täyssaippuoituja tyyppejä, joita käytännössä myös käytetään vain kosideaineina. Käytännössä käytettyjen täyssaippuoitujen polyvinyylialkoholityyppien viskositeetit ovat 4-10 mPas mitattuna 4-prosenttisina vesiliuoksina (Höppler-viskositeetti), mikä vastaa keskimäärin molekyylipainoja noin 20.000 - 50.000.
Erinomaisen pigmenttien sitomisvoimansa ja optisten valkaisuaineiden kantajavaikutuksensa vuoksi käytännössä , 85739 3 siedetään kaksi näiden kosideaineiden vakavaa haittaa teknisissä sovellutuksissa.
Täyssaippuoidut polyvinyylialkoholit ovat käytännössä huoneen lämpötilassa veteen liukenemattomia. Vesiliuokseksi muuntamista varten on polyvinyylialkoholi-suspen-siota sekoitettava voimakkaasti pitkä aika vähintään 90°C:ssa, mikä kuormittaa paperinvalmistusprosessin loppupäätä liuotiisasemien pidon ja ylimääräisten energiakustannusten vuoksi. Jälkimmäiseen haittaan liittyy käsite "pigmenttishokki". Kun polyvinyylialkoholiliuos lisätään pigmenttilietteeseen, päällystysmassan viskositeetti nousee hetkellisesti voimakkaasti. Tätä voidaan pienentää nopeasti vain sopivilla sekoituslaitteilla, joilla saadaan aikaan erittäin korkeita leikkausvoimia, tai lisäämällä ylimääräisiä apuaineita, nk. "shokinestoaineita".
Päällystettyjä tasomaisia rakenteita, esimerkiksi painoalustoja, erityisesti päällystettyjä papereita, pahveja ja/tai kartonkeja valmistettaessa on siten tavoitteena löytää keinot välttää edellä kuvatut vaikeudet ja haitat vaarntamatta tähänastisten massojen etuja.
. Yllättäen on nyttemmin havaittu, että tähän tavoittee- _ seen voidaan päästä, kun kosideaineina käytetään poly- hydroksyyliryhmäpitoisia polymeerejä, jotka sisältävät a) 50 - 95 paino-% vinyylialkoholiyksiköitä, b) 5-50 paino-% 1-alkyylivinyylialkoholin, jossa on C^- - C^-alkyyliryhmiä, erityisesti metyyliryhmiä, yksiköitä, c) 0-20 paino-% vinyyliasylaattiyksiöitä, parhaiten vinyyli-C^- - ~C2o~asylaattiyksiköitä, d) 0-20 paino-% allyylialkoholiyksiköitä ja e) 0 - 5 paino-% muita mukana polymeroituja yksiköitä 4 85739 ja joiden keskimääräinen, parhaiten viskosimetrisesti määritetty molekyylipaino on 20.000 - 100.000.
Polymeerit - sisältävät parhaiten 60 - 95 paino-%, erityisesti 70 - 90 paino-% yksiköitä a, 5 - 40 paino-%, erityisesti 5-20 paino-% yksiköitä b, sekä kulloinkin 0-10 paino-%, erityisesti kulloinkin 0-5 paino-% yksiköitä c ja d. Eräässä erityisen hyvänä pidetyssä suoritusmuodossa komonomeeriyksiköiden b - e määrä on välillä 5-20 paino-%, erityisesti 7,5 - 10 paino-%, jolloin vinyyliasylaatti-yksiköiden määrä on erityisen mielellään mahdollisimman alhainen, so. esimerkiksi välillä 0-2 paino-%. Myös yksiköiden e määrä on parhaiten välillä 0-1 paino-%, erityisesti kuitenkin tämän alueen alemmalla puoliskolla, esimerkiksi jopa alle 0,2 paino-%.
Mainituille keksinnön mukaisesti käytetyille polymeereille on tunnusomaista niiden liuosten parempi sekoitettavuus pigmenttilietteen kanssa, jolloin pigmenttishokki on selvästi pienempi, mikäli sitä lainkaan tapahtuu, ; kuin lisättäessä viskositeetiltaan ja hydrolyysiasteel- : . : taan vertailukelpoisten polyvinyylialkoholien liuoksia, ja lisäksi yllättäen myös se, että ne voidaan sekoittaa : suoraan pigmenttisuspensioihin sellaisenaan ilman edeltävää liuottamista tai laimentamista.
Erinomaisten, optisten valkaisuaineiden kantajaominai-suuksiensa lisäksi keksinnön mukaisesti käytetyillä polymeereillä on myös voimakkaampi pigmenttejä sitova kyky ja korkeammat vedensitomisarvot kuin vertailukel-: -· poisilla, teknisesti käytetyillä täyssaippuoiduilla : : : polyvinyylialkoholeilla, mikä laajentaa niiden käyttö- aluetta kosideaineina.
”···* Yksiköiden b alkyyliryhminä pidetään parhaana metyyli- ·:* ryhmää; kuitenkin voidaan käyttää myös haarautuneita 5 85739 tai haarautumattomia ~ C^-alkyyliryhmiä.
Polymeerit, joita tähän mennessä on jo kuvattu radikaali-polymeroinnin suojakolloideina (DE-C-1026074, cf.
Chem. Abstr. 54, 16024 h) tai perusmateriaalina muoto-kappaleiden valmistuksessa (Chem·. Abstr. 82, 118 700c) tai myös glyseriinin kanssa seoksena vesiliukoisena sulateliimana (Chem. Abstr. 91, 176392 x), voidaan valmistaa kaksivaiheisessa menetelmässä. Ensimmäisessä vaiheessa kopolymeroidaan vinyyliasylaatti, erityisesti vinyyliasetaatti ja/tai vinyylipropionaatti 1-alkyylivi-nyyliasylaatin, erityisesti isopropenyyliasetaatin ja/tai propionaatin sekä mahdollisesti allyyliasylaatin, erityisesti allyyliasetaatin ja/tai -propionaatin kanssa tavalliseen tapaan radikaalisen suspensio-tai emulsiopolymeroinnin avulla vedessä tai radikaali-polymeroimalla sellaisenaan tai sopivassa orgaanisessa liuottimessa, kuten esimerkiksi alkoholeissa tai estereissä. Esimerkkeinä näistä mainittakoon: metanoli, etanoli, isoporpanoli, metyyli-, etyyli-, isopropyyli- ja butyyli-asetaatti. Näin saatu kopolymerisaatti solvolysoidaan . tai hydrolysoidaan toisessa vaiheessa polyvinyylial- koholien tai (osittain) saippuoitujen polyvinyylies-: " tereiden valmistuksesta tunnettuja menetelmiä vastaavalla • " tavalla alkalisessa tai happamessa ympäristössä lisäämällä : "· solvolyysi- tai hydrolyysikatalyyttejä tai stökiömetri- : ‘V siä määriä vastaavia reaktiokomponentteja, esimerkiksi metallihydroksideja, parhaiten mahdollisimman täydellisesti, esimerkiksi vaihtoesteröimällä polymeerien asylaattiryhmä.
Molekyylipainoja voidaan polymeroitaessa säätää tavalliseen tapaan muuttamalla initiaattorin konsentraatioita, lämpötilaa ja polymeroinnin säätöaineiden, kuten esimer-: kiksi bromitrikloorime.taanin ja tioetikkahapon lisäystä.
Korkeampia molekyylipainoja voidaan säätää myös lisää- 6 85739 mällä vähäisiä määriä useamman kerran etyleenisesti tyydyttämättömiä yhdisteitä, kuten divinyyliadipaattia ja allyylimetakrylaattia. Keksinnön mukaisilla yhdisteillä, kun niitä käytetään kosideaineina, on parhaiten Höppler-viskositeetit 3-20, erityisesti 4-12 mPas (mittattuna 4-prosenttisena vesiliuoksena).
Toinen mahdollisuus muuttaa keksinnön mukaisesti käytettyjä polymeerejä on se, että mukaan laitetaan (täydennyspoly-meroidaan) yksiköitä, jotka ovat peräisin hyvin hydrofobisista vinyyliestereistä, so. esimerkiksi vinyyli- rasvahappoestereistä, esimerkiksi vinyylistearaatista (R) ja/tai vinyylilauraatista ja/tai Versatic -happovinyyli- (R) estereistä (VeoVa , nk. Koch'in synteesillä valmistettujen haarautuneiden karboksyylihappojen, joissa on enintään 10 - 20 hiiliatomia, estereitä, Shell AG).
Nämä yksiköt nostavat esimerkiksi polymeerien pinta-aktiivista vaikutusta. Näitä polymeroidaan mukaan parhaiten 0-1, erityisesti 0-0,5 paino-% laskettuna monomeeriyksiköiden‘kokonaismäärästä. Lisäksi mukaan : voidaan polymeroida myös esimerkiksi etyleeniä 0 - 5, erityisesti 0-1 paino-% etyleeniyksiköitä.
. Tasomaisille substraateille, erityisesti päällystetyille ; painoalustoille, joihin on luettava erityisesti paperit, : " pahvit ja kartongit, tarkoitettujen päällystysmassojen :.v* valmistus ja koostumus ovat periaatteessa tunnettuja.
Viitattakoon esimerkiksi vain patenttijulkaisuihin De-A-2933765 ja DE-A-2450039.
- Keksinnön mukaisesti käytettyä polymeeriä voidaan käyttää kosideaineena tunnetuissa päällystysmassoissa tavanomaisia määriä ja ne korvaavat niissä mahdollisesti käytetyt kosideaineet ainakin osittain, parhaiten kokonaan, esimerkiksi patenttijulkaisun DE-A-2933765 polymerisaatti B tai patenttijulkaisun DE-A-2450039 , 85739 7 akryyliamidin kopolymeeri.
Esillä olevan hakemuksen tiukentamiseksi viitataan tällaisten päällystysmassojen muiden komponenttien suhteen nimenomaan mainittuihin kahteen DE-kuulutusjulkaisuun.
Seuraavissa esimerkeissä ja vertailukokeissa, joiden tarkoituksena on selventää keksintöä lähemmin, tarkoitetaan määrillä aina painomääriä, ellei toisin ole mainittu. Prosenttimäärien summa on aina 100 % (koskee koko julkaisua).
Seuraavissa esimerkeissä ja vertailukokeissa käytettiin seuraavia taulukossa 1 karakterisoituja kosideaineita. Niiden koostumus on seuraava:
Kopolymeerit (A) vinyyliasetaatista, (B) isopropenyyli-asetaatista ja mahdollisesti (C) allyyliasetaatista solvolysoitiin saippuoimisluvun tai solvolyysiasteen mukaisella tavalla'. Niille on annettu sen jälkeen viskositeetti ja K-arvo. Vertailunäytteet ovat kaupallisia "täyssaippuoituja" polyvinyylialkoholeja. Ominaisuudet . määritettiin seuraavilla mittausmenetelmillä: “ 1) Laskuviskoosisuus Hoppler’in kuulaviskositeetti- mittarilla (DIN 53015) 4-painoprosenttisena vesi-liuoksena 20°C:ssa; n.b. = ei määritetty 2) K-arvo, Fikentscher, Cellusechemie 1^3, 58 ( 1932 3) Saippuoimisluku DIN 53401 standardin mukaisesti
Esimerkki 1
Viskositeetin käyttäytyminen sekoitettaessa keksinnön 85739 8 mukaisia kosideaineita kaoliinilietteisiin verrattuna vertailutuotteisiin. Lisäykset kiinteinä aineina.
Vesiliuokseen, jossa oli 0,25 osaa natriumpolyakrylaattia ja 0,1 osaa natriumhydroksidia, sekoitettiin pikasekoit-timen avulla 99 osaa kaoliinia (China-Clay) ja dispergoi-tiin homogeeniseksi suspensioksi. Sekoittimen 1000 kierr./min. nopeudella lisättiin tämän jälkeen annoksittain kulloinkin 1 osa kosideainetta ja mitattiin 30 minuutin kuluttua Brookfield-viskositeetti. Vesimäärä mitattiin siten, että pigmenttisuspension kokonaiskuiva-ainepitoisuudeksi saatiin 60 %.
Tulokset on esitetty taulukossa 2. Ensimmäinen arvo tarkoittaa tällöin aina tulosta nopeudella 10 kierr./min., toinen arvo aina tulosta nopeudella 100 kierr./min. Tavanomaiset polyvinyylialkoholit vaikuttavat tällöin käytännöllisesti katsoen vain kuten ylimääräinen täyteaine .
85739
Taulukko 1
Koside- Höppler^ K-arvo^ Saippuoir Solvolyy- aine n:o AB C visk. misluku3 siaste 4% 1% mg KOH/g (mol-%() I 90 10 5 mpas 46 9 99,3 II 90 10 7 mpas 57 11 99,1 III 90 10 - 10 mpas 63 9 99,3 IV 85 15 5 mpas 45 9 99,3 V 82,5 17,5 - 5 mpas 41 9 99,3 VI 80 20 - 5 mpas 40 12 99,0 VII 60 40 - n.b. 41 6 99,5 VIII 85 10 5 4 36 2 99,8 IX 100 4 mpas 44 20 98,4 X 100 6 mpas 4 7 18 98,6 XI 100 10 mpas 55 17 98,6 - „ t
Esimerkki 2; . '·· "Shokkikäyttäytyminen" sekoitettaessa keksinnön mukaisesti : käytettyä kosideainetta kaoliini-pigmentti-suspensioon polyvinyylialkoholiin verrattuna.
Vesiliuokseen, joka sisälsi 0,25 osaa natriumpolyakry-·· laattia ja 0,1 osaa natriumhydroksidia, sekoitettiin . . pikasekoittimen avulla 99 osaa kaoliinia (China-Clay) ja dispergoitiin homogeeniseksi suspensioksi. Sekoittimen nopeudella 100 kierr./min. lisättiin 1 osa polyvinyyli-alkoholia tai kosideainetta 10-prosenttisena liuoksena ja mitattiin sekoittimen tehonkulutuksen riippuvuus 10 85739 ajasta. Vesimäärä mitattiin siten, että pigmenttisuspen-sion kokonaiskuiva-ainepitoisuudeksi saatiin 60 %.
Kosideaine Tehonkulutus 2 sek. koside- 10 sek.
ennen koside- aineliuoksen lisäyksen aineen lisäystä lisäyksen jälkeen jälkeen
III 31 mW 35 mW 31 mW
XI 31 mW 90 mW 31 mW
Taulukko 2; Kaoliinilietteen viskositeetin kasvu lisättäessä alkyyliryhmäpitoisia polyvinyylialkoholeja kiinteässä muodossa täyssaippuoituihin standardituotteisiin verrattuna
Kosideaine Brookfield^ ^-viskositeetti _30 min, kuluttua_ I 2310 _450_ II 3400 _:_§40_ III 3650 _700__ VIII 1410 354 IX 364 _157_ X 402 _160_ XI 416 _T79_
Kaoliiniliete 180
ilman PVAL
;:· 5) Brookfield (RVT) 85739
Esimerkki 3;
Valmistettiin koostumukseltaan seuraavanlainen paperin-päällystysväri (ka. 61 %) ja mitattiin vedenpidätyskyky Venema-menetelmällä^.
Osaa
China Clay Dinkie(R)A1 2 80
Omyalite(R)90 K3 20 9)
Styroli-butadieni-lateksi 10
Blankphor(R)10) 0,6
Kosideaine 1,5
Taulukko 3: Vedenpidätyskyky käytettäessä keksinnön mukaista kosideainetta verrattuna standardituotteeseen .
. . Kosideaine_Vedenpidätyskyky, sek.
I 2 3,4 IV 29,4 : · V 32,6 V ·' VI_33,0_ IX 18,8 · ; : X 20,4 2 ' Vedenpidätyskyky mitattiin Venema-laitteella. Mittauslaite muodostuu elektrodilevystä, pyöreästä elektrodista ja amperimittarilla varustetusta sähköisestä mittaus-yksiköstä. Päällystysvärin vedenpidätyskyky saadaan ''·* selville asettamalla levyn ja pyöreän elektrodin väliin : ·': erikoispaperi, tälle laitetaan pisara päällystysväriä 3 ja mitataan aika, joka kuluu mittauslaitteen osoittimen poikkeamaan (virta sulkeutuu). Mitattu aika toimii vedenpidätyskyvyn mittalukuna.
7 ) 12 85739
Bassermman-yhtiön kaoliinipigmentti 8)
Omya-yhtiön liitupigmentti 9)
Dow Chemical-yhtiön lateksi Bayer-yhtiön optinen valkaisuaine Esimerkki 4:
Valmistettiin paperinpäällystysvärit, joilla oli seuraavat koostumukset: a) b)
Osaa Osaa
Natriumpolyakrylaatti 0,35 0,35
Natriumhydroksidi 0,1 0,35
China Clay Dinkie A 70 70 : Omyalite 90 30 30
Na-CMC FF 5U) 0,4 0,4
Kosideaine I 1,5 : Kosideaine X 1,5
Styreeni-butadieni- lateksi 11 11
Blankophor^ 0,6 0,6
Kuiva-ainepitoisuus 61 % 61 % pH-arvo 8,5 8,5 Päällystysvärit levitetään yksipuolisesti puupitoiselle - - raakapaperille, jonka pintapaino on noin 35 g/m^, koepäällystyslaitteessa Schaber-levityskoneen avulla 2 100 m/min. nopeudella. Päällystyspaino oli 10,3 g/m .
: : Tämän jälkeen päällystetyt paperit kiillotettiin kaksi- telaisella laboratoriokalanterilla ja mitattiin valkoisuus-aste remissiofotometrin (Zeiss) avulla käyttämällä ' * suodattimia R 457 (+UV) ja R 400 (-UV).
13 85739 a) b)
Valkoisuusaste R 457 (%) 76,38+0,18 76,06+0,18
Valkoisuusaste R 400 (%) 73,58+0,17 73,44+0,18
Absoluuttinen ero 2,8 2,62
Metsäliiton (Suomi) karboksimetyyliselluloosa.
Claims (1)
- 85739 Patenttivaatimus Polyhydroksyyliryhmäpitoisten polymeerien, jotka sisältävät a) 50 - 95 paino-% vinyylialkoholiyksiköitä, b) 5-50 paino-% 1-alkyylivinyylialkoholien, joissa on - C4~alkyyliryhmiä, yksiköitä, c) 0-20 paino-% vinyyliasylaattiyksiköitä, d) 0-20 paino-% ai 1yylialkoholiyksiköitä ja e) 0 - 5 paino-% muita mukana polymeroituja yksiköitä, käyttö sideaineena tasomaisille alustoille, erityisesti papereille, pahveille ja kartongeille tarkoitetuissa päällystys-massoissa . Användning av polyhydroxylgrupphaltiga polymerer av a) 50 - 95 viktprocent vinylalkoholenheter, b) 5-50 viktprocent enheter av 1-alkylvinylalkoholer med Ci - C4~alkylgrupper, c) 0-20 viktprocent vinylacylatenheter, d) 0-20 viktprocent ailylalkoholenheter och e) 0 - 5 viktprocent andra medpolymeriserade enheter som bindemedel i beläggningsmassor för plana underlag, speciellt papper, papp '· och kartong.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE19863622820 DE3622820A1 (de) | 1986-07-08 | 1986-07-08 | Cobinder fuer streichmassen |
DE3622820 | 1986-07-08 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI872795A0 FI872795A0 (fi) | 1987-06-24 |
FI872795A FI872795A (fi) | 1988-01-09 |
FI85739B true FI85739B (fi) | 1992-02-14 |
FI85739C FI85739C (fi) | 1992-05-25 |
Family
ID=6304599
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI872795A FI85739C (fi) | 1986-07-08 | 1987-06-24 | Kobindemedel foer belaeggningsmassor. |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4879336A (fi) |
EP (1) | EP0253285B1 (fi) |
JP (1) | JPH0676573B2 (fi) |
AT (1) | ATE56767T1 (fi) |
CA (1) | CA1296827C (fi) |
DE (2) | DE3622820A1 (fi) |
ES (1) | ES2018212B3 (fi) |
FI (1) | FI85739C (fi) |
Families Citing this family (15)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE4030638A1 (de) * | 1990-09-27 | 1992-04-02 | Wacker Chemie Gmbh | Dispersionspulverzusammensetzung |
US5489638A (en) * | 1992-04-02 | 1996-02-06 | Aqualon Company | Poly(vinyl alcohol) fluidized polymer suspensions |
CA2110448A1 (en) * | 1992-12-08 | 1994-06-09 | Helen H.Y. Pak-Harvey | Redispersible acrylic polymer powder for cementitious compositions |
DE19641064A1 (de) * | 1996-10-04 | 1998-04-09 | Wacker Chemie Gmbh | Modifizierte Polyvinylbutyrale mit niederer Lösungsviskosität |
WO2001046283A1 (en) | 1999-12-21 | 2001-06-28 | Omnova Solutions Inc. | Polyvinyl alcohol copolymer composition |
DE10232666A1 (de) * | 2002-07-18 | 2004-02-05 | Wacker Polymer Systems Gmbh & Co. Kg | Silan-haltiger Polyvinylalkohol für Papierstreichmassen |
DE10323204A1 (de) * | 2003-05-22 | 2004-12-16 | Wacker Polymer Systems Gmbh & Co. Kg | Grundierungsmittel für Trennpapiere und -folien |
DE10323203A1 (de) * | 2003-05-22 | 2004-12-23 | Wacker Polymer Systems Gmbh & Co. Kg | Verwendung von silanfunktionellen Polyvinylalkoholen in Grundierungsmitteln für Trennpapiere und -folien |
KR20070003782A (ko) * | 2003-12-09 | 2007-01-05 | 셀라니즈 인터내셔날 코포레이션 | 광증백제 및 그의 제조방법 |
US20060058486A1 (en) * | 2004-09-16 | 2006-03-16 | Wacker-Chemie Gmbh | Alkenyl-functional organopolysiloxanes |
EP1712677A1 (en) * | 2005-04-08 | 2006-10-18 | Clariant International Ltd. | Aqueous solutions of optical brighteners |
DE102010063470A1 (de) * | 2010-12-17 | 2012-06-21 | Wacker Chemie Ag | Papierstreichmassen enthaltend eine Kombination aus Styrol-Butadien-Copolymer und/oder Styrol-Acrylsäureester-Copolymer und Vinylacetat-Ethylen-Copolymer |
US8920920B2 (en) | 2011-11-18 | 2014-12-30 | Celanese International Corporation | Polymer latex blends and applications thereof |
TWI637969B (zh) * | 2013-12-26 | 2018-10-11 | 可樂麗股份有限公司 | 改性聚乙烯醇及其製造方法 |
CN104628930B (zh) * | 2015-02-15 | 2016-08-24 | 北京工业大学 | 脂肪酸乙烯酯单体共聚反应合成水泥分散剂的方法 |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1026074B (de) * | 1955-04-06 | 1958-03-13 | Wacker Chemie Gmbh | Verfahren zur Radikalpolymerisation polymerisierbarer ungesaettigter organischer Verbindungen in waessriger Suspension oder Emulsion |
US3699112A (en) * | 1968-03-18 | 1972-10-17 | Denki Kagaku Kogyo Kk | Paper coating pigment binder of alcoholized vinyl acetate-acrylamide copolymer |
BE820589A (fr) * | 1973-10-29 | 1975-04-01 | Compositions de couchage du papier a liant totalement synthetique | |
DE2933765A1 (de) * | 1979-08-21 | 1981-03-12 | Bayer Ag, 5090 Leverkusen | Waessrige dispersionen zur herstellung von ueberzugsmassen |
-
1986
- 1986-07-08 DE DE19863622820 patent/DE3622820A1/de not_active Withdrawn
-
1987
- 1987-06-05 CA CA000538966A patent/CA1296827C/en not_active Expired - Lifetime
- 1987-06-24 FI FI872795A patent/FI85739C/fi not_active IP Right Cessation
- 1987-06-26 JP JP62157991A patent/JPH0676573B2/ja not_active Expired - Lifetime
- 1987-07-08 DE DE8787109835T patent/DE3765040D1/de not_active Expired - Lifetime
- 1987-07-08 AT AT87109835T patent/ATE56767T1/de not_active IP Right Cessation
- 1987-07-08 ES ES87109835T patent/ES2018212B3/es not_active Expired - Lifetime
- 1987-07-08 EP EP87109835A patent/EP0253285B1/de not_active Expired - Lifetime
-
1988
- 1988-11-17 US US07/272,634 patent/US4879336A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP0253285A1 (de) | 1988-01-20 |
EP0253285B1 (de) | 1990-09-19 |
JPS6320371A (ja) | 1988-01-28 |
JPH0676573B2 (ja) | 1994-09-28 |
DE3765040D1 (de) | 1990-10-25 |
CA1296827C (en) | 1992-03-03 |
US4879336A (en) | 1989-11-07 |
ES2018212B3 (es) | 1991-04-01 |
FI872795A (fi) | 1988-01-09 |
DE3622820A1 (de) | 1988-01-21 |
FI872795A0 (fi) | 1987-06-24 |
ATE56767T1 (de) | 1990-10-15 |
FI85739C (fi) | 1992-05-25 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI85739C (fi) | Kobindemedel foer belaeggningsmassor. | |
AU747463B2 (en) | Aqueous suspensions of mineral materials and their uses | |
US4251651A (en) | Amphoteric polyelectrolyte | |
KR830002688B1 (ko) | 수성 중합 분산제 | |
US4397984A (en) | Use of acrylate-based emulsion copolymer as the sole binder for a paper coating composition | |
FI63801B (fi) | Bestrykningsmassor foer papper | |
FI64209C (fi) | Bestrykningssmeter foer papper | |
CN103554348A (zh) | 一种聚合物、其制备方法及应用 | |
KR20130093133A (ko) | 스티렌-부타디엔 공중합체 및/또는 스티렌-아크릴산 에스테르 공중합체 및 비닐 아세테이트-에틸렌 공중합체의 조합을 포함하는 종이 코팅 슬립 | |
JP2015508837A (ja) | リグノスルホン酸塩の存在下でのラジカル開始乳化重合により得ることができる水性ポリマー分散液 | |
RU2253711C2 (ru) | Кроющий материал | |
US20060148938A1 (en) | Modification of paper coating rheology | |
US5262238A (en) | Cationic copolymers which are insoluble in water, new dispensions and their use in the coating of papers | |
US4602059A (en) | Polymeric compositions useful as binders in coating colors and coating colors prepared therefrom | |
US3665060A (en) | Resin blend containing ethylene/vinyl chloride interpolymer | |
US4780500A (en) | Water retention aids | |
US3699112A (en) | Paper coating pigment binder of alcoholized vinyl acetate-acrylamide copolymer | |
CA3009434C (en) | A method for producing a sizing agent composition, a sizing agent composition and use thereof | |
AU2008337200B2 (en) | Method for the manufacture of a coating slip with use of an acrylic thickener comprising a branched hydrophobic chain, and slip obtained | |
FI71570B (fi) | Bindemedelsblandning foer pappersbestrykningsmassor | |
GB2178079A (en) | Deinking of waste paper | |
JPH10298208A (ja) | 共重合体ラテックスの製造方法ならびに該共重合体ラテックスを含有してなる紙塗工用組成物。 | |
US20100173086A1 (en) | Modification of Paper Coating Rheology | |
US3567503A (en) | Paper treated with copolymer compositions | |
US3395131A (en) | Copolymer coating compositions |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: WACKER CHEMIE GMBH |