FI85521B - Valspress foerlaengt nyp foer en pappersmaskin. - Google Patents

Valspress foerlaengt nyp foer en pappersmaskin. Download PDF

Info

Publication number
FI85521B
FI85521B FI854845A FI854845A FI85521B FI 85521 B FI85521 B FI 85521B FI 854845 A FI854845 A FI 854845A FI 854845 A FI854845 A FI 854845A FI 85521 B FI85521 B FI 85521B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
nip
roll
core
press according
electromagnetic
Prior art date
Application number
FI854845A
Other languages
English (en)
Other versions
FI854845A (fi
FI85521C (fi
FI854845A0 (fi
Inventor
Gregory Lynn Wedel
Original Assignee
Beloit Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Beloit Corp filed Critical Beloit Corp
Publication of FI854845A0 publication Critical patent/FI854845A0/fi
Publication of FI854845A publication Critical patent/FI854845A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85521B publication Critical patent/FI85521B/fi
Publication of FI85521C publication Critical patent/FI85521C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F3/00Press section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F3/02Wet presses
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F3/00Press section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F3/02Wet presses
    • D21F3/0209Wet presses with extended press nip
    • D21F3/0218Shoe presses
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F3/00Press section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F3/02Wet presses
    • D21F3/06Means for regulating the pressure
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/06Indicating or regulating the thickness of the layer; Signal devices

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)

Description

1 85521
PAPERIKONEEN P1TK AN IPPI NE N 7ELAPUR1ST1N VALSPRESS MED EÖRLÄNG1 NYP FÖR EN PAP PERSMA5K1 N
Tämä keksintö liittyy paperikoneita ja vastaavia varten tarkoitettujen, pitkällä nipillä varustettujen, puri sti-5 mien tekniikkaan, joissa käytetään hyväksi sähkömagneetteja, joissa on pinta-alaltaan suuret magneettisydänpin-nat, jotka ulottuvat yhtä pitkälle kuin pitkä nippiala ainakin yhdellä puolella nippiä, pitäen yllä keskitettyä magneettikenttää vastakkaisen yhteensopivan paramagneet-10 tisen nippiosan kautta nippikuorman kehittämiseksi tai lisäämiseksi paperi rainaan, joka kulkee nipin kautta.
Tämä keksintö käsittelee erityisesti pitkällä nipillä varustettuja puristimia, joissa on nipin yhdellä tai kummallakin puolella sähkömagneetit, jotka muodostavat pidennein tyn alueen kengät, jotka vetävät puoleensa vastakkaisia yhteensopivia nipinosia minimoiden vastakkaisten osien väliset magneettivuon raot vetovoiman lisäämiseksi, niin että nipin kautta kulkeviin paperirainoihin kohdistuva nippivoima muodostuu tai kasvaa.
20 Pitkällä nipillä varustetut puristimet paperikoneita varten tunnetaan tekniikassa esimerkiksi 24.07.73 myönnetyn US-patentin 3,738,225 ja 01.01.1974 myönnetyn US-patentin 3,783,097 esitykisistä. Näissä esityksissä kuljettavat läpäisemättömät hihnat rainan hydraulisesti kuormitettujen 25 kenkien tai tyynyjen muodostaman pitkän ja leveän nipin läpi. Myös tel apuristimet, joiden yhdessä telassa on nip-pimuorman kehittämiseksi vastakkaista telaa puoleensa vetäviä sähkömagneetteja, tunnetaan esimerkiksi 22.07.1969 myönnetyn US-patentin 3,456,582 esityksistä. Sellaisissa 30 magneettipuristimissa on vain viivanippi ja magneetin ja vastakkaisen telan väliin muodostuu sähkömagneettia ympäröivän telavaipan paksuudesta sekä viivanipin sisäänme-nossa ja ulostulossa olevista suppenevista ja laajenevis- j ta ilmatiloista johtuen suuria rakoja. Nämä raot vähentä- 1 2 85521 vät huomattavasti nippikuormituksen muodostavan sähkömagneetin tehoa.
Sen vuoksi olisi tässä tekniikassa parannus kehittää pit-känippisissä puristimissa paineita tai kuormituksia säh-5 kömagneetei11 a, joissa on suuripintaiset massiiviset sydämet vastakkaisen magneettisen elimen välittömässä läheisyydessä, jotta niiden välinen rako olisi mahdollisimman pieni halutun nippikuormituksen kehittävän voimakkaan, leveän magneettikentän ylläpitämiseksi.
10 Tämän keksinnön mukaan muodostetaan pitkä puristusnippi kuitupitoisten rainojen, kuten paperin, vedenpoistoa tai kalanterointia varten vetämällä magneettisesti puoleen rainan yhdellä puolella olevaa leveää kenkää, joka voi olla muodoltaan tela tai puristuskenkä. Magneetti sydän on 15 yhtä laaja kuin leveä nippialue, muodostaa tai kannattaa läheisesti kenkää ja kehittää keskitetyn magneettikentän poikki koko nippialueen. Kentän magneettivuo kulkee pitkin lyhintä tietä vastakkaiseen nippielimeen. Läpäisemätön hihna kuljettaa nipin kautta rainaa, jonka yhtä tai kum-20 paakin pintaa voi peittää absorboiva huopa vedenpoistote-1 apuri sti nasennuksi ssa tai voi olla suorassa kosketukses-sa kovaan v i imei stel y tel aan kai anteroi nt i asennuks i ssa . Rainan toisella puolella oleva nipin muodostavaa kompo-nenttia voidaan siirtää magnetoidun sähkömagneetin kehit-25 tämän magneettivuon vaikutuksen alaisena. Siten on asen-"V nuksissa, joissa on sähkömagneettinen kenkä ja tela, joko ··* kenkä tai tela liikuteltava, ja asennuksissa, joissa on sähkömagneetti nipin kummallakin puolella, voi yksi tai ’***- kumpikin magneetti olla siirrettävä.
• · * « · « / 30 Keksinnön eräs piirre on sen raon saattaminen mahdollisim- man pieneksi, jonka kautta magneettivuon on kuljettava ' * nippikuorman muodostamiseksi. Tämä saadaan aikaan muodos- tamalla sähkömagneetilla varustettu kenkä siten, että .··. magneettivuon ei tarvitse kulkea ympäröivän telan läpi 35 ennen kuin se saavuttaa nipin toisella puolella olevan 3 85521 paramagneettisen nipinmuodostusosan . Kengässä ja vastakkaisessa osassa on yhtä leveälle ulottuvat alueet, jotka suurentavat ja keskittävät magneettista induktanssia leveän nippialueen molempien puolien vetämiseksi tehokkaam-5 min yhteen.
Keksinnön eräs toinen piirre on erillisten sähkömagneettisten sydämien käyttö pitkin nipin pituutta komponenttien taipumisen, epätasaisen laajenemisen jne. aiheuttamien nip-pikuormien säännöttömyyksien kompensoimiseksi.
10 Keksinnön eräs muu piirre on vielä käyttää sähkömagneettisia sydämiä varten erillisiä keloja, jotka voidaan mag-netoida erillisesti kuormitusten säätämiseksi pitkin nipin pituutta.
Sen vuoksi on tämän keksinnön eräänä kohteena saada ai-15 kaan paperikoneita ja vastaavia varten vedenpoistotelapu- ristimia ja kaiantereita, joissa nippikuormitukset kehitetään tai niitä lisätään sähkömagneettisilla kengillä, joiden pinta-ala on laaja.
Keksinnön eräänä muuna kohteena on saada aikaan paperi-·· : 20 koneita varten vedenpoistopuristimia ja kaiantereita, jois-sa on laajalle ulottuvat magnetoidut nipit, jotka muodos-tavat nippikuormitukset magneettisen vetovoiman avulla.
• .·. Keksinnön eräänä muuna päämääränä on saada aikaan puris- . tustelayksikkö, jossa on yhdessä toimivan magneettisen te- 25 lan kanssa pitkän nipin muodostava magnetoitu sähkömagneet-tikenkä ja jossa sähkömagneetin ja magneettisen telan välinen rako on mahdollisimman pieni.
/ . Tämän keksinnön eräänä muuna päämääränä on saada aikaan I paperikoneita varten pitkänippinen telapuristin, jossa pin- 30 ta-alaltaan laajan nipin muodostavat vastakkaiset sähkömag-neetit, jotka parantavat vastakkaisten jäykkien nippieli-mien magneettista kytkentää.
4 85521
Keksinnön eräänä muuna päämääränä on vielä saada aikaan sähkömagneettinen pitkänippinen telapuristin, jossa telapuristuskuormat saadaan aikaan vastakkaisten yhteensopivien, pinta-alaltaan laajojen nippi-osien välisillä keskitetyillä magneettivuoviivoilla.
5 Tämän keksinnön muut ja enemmät päämäärät ja piirteet selviävät tähän tekniikkaan perehtyneille seuraavasta, suosittujen suoritusmuotojen avulla, useita parhaita suoritusmuotoja esittävästä, oheisten piirustusten yksityiskohtaisesta selityksestä. Keksinnön tarkat kohteet ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista.
10 Kuvio 1 on kaavamainen sivukuva tämän keksinnön pitkänippisestä tela- puristimesta, jossa nipin yhdellä puolella on siirrettävä sähkömagneetti ja nipin vastakkaisella puolella ferromagneettinen tela, jonka akseli on kiinteä.
Kuvio 2 on kaavamainen sivukuva tämän keksinnön pitkänippisestä tela-15 puristimesta, jossa nipin yhdellä puolella cm kiinteä sähkömagneetti ja nipin vastakkaisella puolella ferromagneettinen tela, jonka akselia voidaan siirtää.
Kuvio 3 on kaavamainen sivukuva pitkänippisestä kaksoishuqpatela-puristimesta, jossa on tuuletettu nippi.
2 0 Kuvio 4 on kaavamainen sivukuva tämän keksinnön pitkänippisestä tela- puristimesta, jossa on sähkömagneetit nipin kummallakin puolella.
Kuvio 5 on kaavamainen sivukuva tämän keksinnön kaianterityyppisestä telapuristimesta.
Kuvio 6 on isometrinen kuva siirrettävästä sähkömagneettisesta kenkä-2 5 yksiköstä tämän keksinnön telapuristimia varten.
Kuvio 7 on isometrinen kuva tämän keksinnön telapuristimia varten tarkoitetun sähkömagneettisen sydämen eräästä muusta muodosta.
I: 5 85521
Kuvio 8 on kaavamainen pitkittäiskuva tämän keksinnön te-lapuristimia varten tarkoitetusta sähkömagneettisesta kengästä, jossa on useita kelojen erillisesti magnetoimia sydämiä, joissa on laajennetut sydänpäät erillisiä kelavaip- 5 poja varten.
Kuvio 9 on päätykuva pitkin kuvion 8 viivaa IX-IX.
Kuvio 10 on poikki 1 eikkauskuva pitkin kuvion 3 viivaa X-X.
Kuvio 11 on poikkileikkauskuva pitkin kuvion 3 viivaa 10 XI-XI.
Kuvio 12 on kaavamainen sivukuva tämän keksinnön telapu-ristimesta, jossa on useita pitkiä nippejä.
Kuvio 13 on kaavamainen pitkittäisleikkauskuva lamelli-telapuristintelasta , jota voidaan käyttää tämän keksinnön 15 tel apuristimissa lämpiämisen minimoimiseksi.
Kuvio 14 on graafinen esitys, joka esittää nippikuormi-tusta funktiona sähkömagneettisesta magnetoinnista ja joka valaisee nousuja magneettisissa kytkennöissä sähkömagneettisen sydämen ja vastakkaisen magneettisen elimen vä- • 20 listen rakojen pienetessä.
• ·;” Kuvion 1 pitkänippisessä telapuristinyksikössä 10 on säh- *;’ kömagneetti 11 laajan tai pitkän nipin N alapuolella ja ---- ferromagneettinen ylätela 12 tämän nipin vastakkaisella : puolella. Läpäisemätön hihna 13 on vedetty avoimena si 1 - ‘ 25 mukkana telojen 14 ympäri, joista yksi, jota merkitään kirjaimella M voi olla vedetty, ja toinen, jota merkitään *:·: kirjaimella B voi olla kuormitettu jousella hihnan kiris- tämiseksi. Ulkopuolinen tela 15 ohjaa hihnaa sen radalla, jonka yläosa kulkee nipin kautta. Huokoinen huopa 16 on *· "· 30 vedetty telojen 17 ympäri nipin kautta ja kannattaa rai- ' ‘ nan M alapintaa kun se kulkee nipin kautta. Ferromagneet- tinen tela 12 pyörii kiinteän vaakasuoran akselin 18 ym- • · » * * 6 85521 pari. Sähkömagneetti 11 on asennettu liukuvasti yläpääs-tään avoimeen kiinteään kourumaiseen koteloon 19 ja sähkömagneetin yläpintaa peittää kaareva epämagneettinen ohut levykenkä 20, joka on mieluimmin muodostettu ruostu-5 mattomasta teräs 1evystä. Tämä kenkä 20 kannattaa liukuvasti läpäisemätöntä hihnaa 13 ja suihkuputki 21 suihkuttaa voitelunestettä kengän 20 ja hihnan 13 väliin nipin N si-säänmenon kohdalla.
Kuten kuviossa 6 esitetään, on sähkömagneetti 11 muodos-10 tettu useista rinnakkaisista rauta- tai magneettiterässy-dänlohkoista 22. Sydänlohkot 22 ovat muodoltaan suorakulmaisia, niiden pohja 23 sekä rinnakkaiset sivut 24 ovat tasaisia ja yläpää 25 poikittaisesti kupera. Lohkoissa 26 on sileät pinnat 26, jotka on sovitettu liittymään toisiin-15 sa rinnakkai n.
Kussakin lohkossa 22 on myös pari toisistaan erillään olevia avoimia yläuria 27, jotka ulottuvat lohkon vastakkaisten pintojen 26 välissä. Nämä urat päättyvät kunkin lohkon pohjan 23 yläpuolella. Urien 27 kautta on kierretty 20 sähkömagneettinen kela 28, joka päättyy kunkin lohkon yläpään 25 alapuolelle ja ulottuu päätyi ohkojen yli, kuten esi tetään.
• · · .:· Lohkojen uritetut kuperat yläpäät 25 on peitetty ohuella epämagneetti sei 1 a kengällä 20, joka on kaareva sopiakseen 25 tiiviisti lohkojen yläpäihin ja jossa on myös alas käänne-. tyt huulet 29, jotka ulottuvat lohkojen sivujen 24 päälle ja yli, niin että läpäisemätön hihna 13 ohjautuu tasaises-ti nippiin N ja pois siitä.
·;··· Yläpäästään avoin kourumainen kotelo 19 on ankkuroitu 30 kiinteästi ja ulottuu poikki telapuristinyksikön 10 koko pituutta hihnasilmukan 13 sisäpuolella. Sähkömagneetti 11 *· “ liukuu pystysuoraan tässä kotelossa ja kourun sivuseinät ' * ohjaavat liukuvasti magneetti 1 ohkojen 22 sivuseiniä 24, jotka on tiivistetty kouruun tiivisteillä 30.
• « • * li 7 85521
Lohkojen 22 pohjien 23 ja kourun pohjan välissä on suljettu kammio 31, johon voi tulla paineenalaista hydrauli-nestettä painelähteestä 32 sähkömagneetin 11 ja sen kannen 20 painamiseksi ylöspäin kotelosta 19, jotta nippiin N muo-5 dostuisi alkukuormitus. Sähkömagneetin 11 nostamiseen voidaan käyttää myös muita välineitä, kuten ruuvikaroja, jousia tai vastaavia kannen 20 pitämiseksi vasten läpäisemätöntä hihnaa 13 sekä nipin alkukuorman muodostamiseksi.
Kela 28 magnetoidaan virran amplitudia säätävän vastuksen 10 R kautta generaattorista G tai vastaavasta virtalähteestä sähkömagneetin induktorimagnetoinnin aikaansaamiseksi, jolloin muodostuu ohjattu vuo, joka vetää liukuvaa sähkömagneettia ja sen kansikenkää 20 kohti magneetista telaa 12 ja saa aikaan halutun nippikuormituksen. Koska sydänlohkot 15 22 kannattavat kantta 20 ja koska nämä lohkot ovat suhteel lisen liukuvia, tasautuvat painumasta, 1ämpölaajenemasta ja vastaavasta johtuvat säännöttömyydet nipissä ja lohkojen kuormitus on yhdenmukainen pitkin nipin koko pituutta.
Kuvion 2 pitkänippisessä telapuristimessa 10a on tel apu-20 ristimessa 10 selitettyjä osia vastaavia osia merkitty samoilla viitenumeroilla. Kuitenkin, sen sijaan että fer-romagneett i nen ylätela 12 olisi asennettu kuvion 1 suori-: tusmuodon kiinteälle akselille 18, on se asennettu akse- lille 18a, jota kannattavat laakerit, jotka ovat keskus-25 tan 41 ympäri kääntyvillä varsilla 40, joita liikuttavat ..;r hydrauliset tai pneumaattiset sylinterit 42. Sillä tavoin tela 12 nousee tai laskee nippiin N nähden.
Sen sijaan, että sähkömagneetti 11a liikkuisi kannattimes-sa 19, on se asennettu kiinteästi kannattimel1 a 19a.
30 Kuten kuviossa 7 esitetään on sähkömagneetissa 11a yksi /. ainoa sydänlohko 43, jossa on yläpäästään avoin keskiura 44, johon tulee sähkömagneettisen kelan 45 yksi haara. Kela 45 ympäröi sen vuoksi vain lohkon 43 yhtä puolta ja sen yksi haara on urassa 44, samalla kun toinen haara on kie- • · · • · 8 85521 dottu lohkon uikosivupinnan ympärille. Kelan yläosa on lohkon uritetun kuperan yläosan 46 alapuolella ja tämä uritettu yläpää 46 kannattaa kantta 20.
Telapuristimen 10a nipin N aikukuormitus saadaan aikaan 5 käyttämällä sylinteriä 42 vetämään varsien 40 päitä, jolloin akselin 18a laakerit painuvat alaspäin puristusnippi-suhteeseen kannen 20 kanssa. Haluttu nippipuristus saadaan sitten aikaan magnetoimal1 a kela 45, jolloin muodostuu magneettivuo, joka vetää ferromagneettista telaa 12 sydämeen 10 43 ja saa aikaan nippikuormituksen. Raina johdetaan puris- tusnipin läpi läpäisemättömän huovan 13 päällä, joka liukuu yli kengän 20 ja huopa 16 peittää rainan alapinnan samalla tavoin kuin tel apuristinsuoritusmuodossa 10.
Näistä tel apuri stinsuoritusmuotojen 10 ja 10a selityksis-15 tä selviää, että nippikuormitus voidaan aluksi kehittää painamalla sähkömagneettinen sydän vasten kenkää 30 nipin yhdellä puolella tai painamalla tela 12 vasten kenkää nipin toisella puolella sekä magnetoimal1 a sen jälkeen sähkömagneetit tiheän ja keskitetyn magneettikentän muodostamisek-20 si koko nippialueelle vetämään magneettia ja telaa yhteen lisääntyneen nippikuormituksen aikaansaamiseksi.
• Kuvion 3 tel apuri stimessa 10b on suoritusmuodoissa 10 ja 10a esitettyjä ja selitettyjä osia vastaavia osia merkit-.1.·. ty samoilla viitenumeroilla. Suoritusmuoto 10b on kuiten- 25 kin kaksoi shuopatel apuri sti n , jossa raina kulkee nipin N läpi alahuovan 16 ja ylähuovan 50 välissä, joka ylähuopa 50 kiertää telan 12 alaosan ympäri ja jota ohjaustelat 51 johtavat kohtaamaan rainan W kun tämä saapuu nippiin N ja eroamaan tästä rainasta sen poistuessa nipistä.
30 Rainasta W puristuneen veden poistamisen helpottamiseksi pitkästä nipistä N on telassa 12 kehämäiset urat 52, jot- • · · *· ka muodostavat kanavat veden virtausta varten nipistä N, ‘ kuten kuviossa 10 esitetään.
• · • 1 · • · · I; · · • · • · 9 85521 Läpäisemättömässä hihnassa 13 voi olla pitkittäiset urat 53 kanavien muodostamiseksi veden poistamista varten nipistä, kuten kuviossa 11 esitetään.
On selvää, että joko tela 12 tai hihna 13 tai molemmat 5 voidaan varustaa urilla.
On myös selvää, että tel apuristimessa 10b voi olla tela-puristimen 10 kiinteän telan 12 ja siirrettävän sähkömagneetin 11 sijasta telapuristimen 10a siirrettävä tela 12 ja kiinteä sähkömagneetti 11a.
10 Kuvion 4 pitkänippinen telapuristin 10c käsittää samoja komponentteja kuin edellä esitetyt ja selitetyt ja komponenttien tunnistamiseksi on käytetty samoja viitenumerolta. Tel apuristimessa 10c on tela 12 korvattu liikutettavalla sähkömagneetilla 11 ja kourumaisei 1 a kannatuskoteloi 1 a 19. 15 Tämä magneetti liukuu kotelossa 19 ja vaikuttaa kengän 20 välityksellä pitkän nipin N yläpinnan muodostamiseksi. Läpäisemättömässä ylähuovassa 60, joka on vedetty ohjainte-lojen 61 ja vetotelan 62 ympäri avoimena silmukkana, joka ympäröi koteloa 19, on alempi juoksu, joka ulottuu nipin 20 kautta yläkengän 20 alitse.
. Kiinteää sähkömagneettia 11a ympäröi alakengän 20 yli kul- "V keva läpäisemätön hihna 13, jonka alaosa muodostaa silmu- kan. Raina W johdetaan nipin läpi huopien 13 ja 60 välissä. ·; Huopien ja kenkien 20 väliin voidaan syöttää voi teluainet- 25 ta nipin sisäänmenon kohdalla.
:Y: Y1äsähkömagneetti 11 voi liukua painovoiman vaikutuksesta kotelossa 19 aikunippikuormituksen muodostamiseksi. Li-säksi voidaan alkukuormitusta lisätä hydraulinesteellä, ... jousilla tai mekaanisilla ruuveilla, jotka painavat sähkö- 30 magneettia 11 ulos kotelostaan 19, kuten kuvion 1 suoritus-Y·- muodossa selitetään.
Kiinteä aiasähkömagneetti 11a voi olla kuviossa 7 esitet-ty yksisydäminen päätykela 45, jossa on ulkopuolinen haa- 10 85521 ra, tai se voi olla konstruoitu kuviossa 6 esitetyllä tavalla.
Alahihnaa 13 vetää tarkoituksenmukaisesti vetotela 63, jonka päällä on nippikuormitustela 64, niin että hihna 5 kulkee telojen 63 ja 64 välisen nipin läpi.
Ylähihnan ja rainan W välissä on myös absorboiva kuitu-huopa 65.
Kun sähkömagneettien 11 ja 11a kelat magnetoidaan, vedetään tai työnnetään näiden magneettien sydämet yhteen, 10 jolloin ne työntävät rainan vastakkaisilla puolilla olevia kenkiä 20 kohti toisiaan ja kuormittavat nipin halutun puristuksen aikaansaamiseksi. Koska nipin kummallakin puolella on sähkömagneetit, on vetovoima huomattavasti suurempi, todennäköisesti kaksinkertainen verrattuna voimaan, 15 joka saatiin suoritusmuodoissa 10, 10a ja 10b, joissa vain nipin yhdellä puolella on sähkömagneetti.
Kuvion 5 telapuristin 10d esittää kaianteritelasuoritus-muodon kiinteän akselin 71 ympäri pyöritettävän kalanteri-telan 70 ja kotelossa 19 edellä selitetyllä tavalla kanna-20 tetun liikutettavan sähkömagneetin 11 välisen nipin N läpi pujotetun kuivan rainan D.W. pintakäsittelyä varten. Sähkö-: magneetti 11 on peitetty edellä selitetyllä epämagneetti- sella kengällä 20, joka vuorostaan kannattaa hihnaa 13, jo-ka kuljettaa rainan D.W. nipin N läpi. Sähkömagneetin 11 25 ohjattu magnetointi saa aikaan halutun kaianteritelakuor-: mituksen kuivan rainan D.W. käsittelemiseksi.
Kuten kuvioissa 8 ja 9 esitetään, voidaan edellä selitetyn pitkänippisen telapuristimen tai kalanteripuristimen ken- * ’ 30 gän 20 sähkömagneettinen kuormitus saada aikaan muunnetulla ; sähkömagneettijärjestelyl 1 ä 80, jonka muodostavat useat ; sähkömagneettiset sydänlohkot 81, joista kullakin on oma ....: erillinen magnetoi nti käämi nsä 82. Kuten esitetään, on rau ta- tai teräsmagneettisydänlohkoissa rinnakkaiset, ylä- * * · li " 85521 päästään avoimet urat 83, joihin tulee kela 82, niin että kelan päät ulkonevat urien avoimista päistä. Vierekkäisten sydänlohkojen 81 välistä kelan vapaata väliä varten on lohkoissa päät 83, jotka ulottuvat niiden etu- ja ta-5 kapintojen yli. Näin muodostuu raot tai tilat 85 keloja 82 varten, ilman että kannen 20 alle avautuu laajoja rakoja tai tiloja.
Kuten kuviossa 8 kaavamaisesti esitetään, voidaan kunkin kelan 82 päät magnetoida erillisesti virtalähteestä 86 10 säätimien 86a kautta kunkin kelan virransyötön muuttamiseksi halutuksi. Tällä tavoin voivat pitkin nipin pituutta sijoitetut ytimet 81 kohdistaa valikoituja kuormituksia kengän 20 lisäyksiin pitkin nipin pituutta esiintyvien painuneiden telojen, epäyhdenmukais ten laajenemisten jne.
15 aiheuttamien nippipaineiden vaihteluiden kompensoimiseksi.
Huomattakoon, että nipin ja magneettisydämien väliset raot ovat minimaalisia, koska sydämet vaikuttavat vain erittäin ohuiden epämagneettisten kenkien kautta saadakseen aikaan vuoviivat, jotka kehittävät vetovoiman vastakkaisten fer-20 romagneettiSten telojen tai sydämien kanssa. Lisäksi on näillä vuoviivoilla vain hyvin lyhyt matka nipin vastakkaisten puolten välillä ja ne ovat keskittyneet koko nippi-: alueelle, ilman että ne kulkisivat kaikkiin v i i vapur i s t i- miin, nipin sisäänmeno- ja ui ostul opuol el 1 e muodostuvien 25 ilmarakojen kautta . Tämän keksinnön pi tkänippisissä tela-• puristimissa säädetään pidennetyn nipin pinta-alan leveyt- tä kengän leveydellä ja koko tällä alueella on magneettikenttä, joka kulkee suoraan alueen läpi menemättä ilmaraon kautta, vaikkakin nipin kautta kulkeva epämagneettinen . 30 materiaali muodostaa erittäin pienen raon.
: Kuvion 12 tel apuri st imessa 1 0 e on sarja nippejä N, joihin : raina peräkkäin tulee. Komponentteja, jotka ovat samoja kuin kuvioiden 1-4 tel apuri stimi ssa 10, 10a, 10b ja 10c . esitetyt, on merkitty samoilla viitenumeroilla. Kuten esi- * · * » · 12 85521 tetään, on tel apuristimessa 10e kolme nippiä N, joista kunkin muodostaa tela 12 ja kourukotelossa 19 oleva, siirrettävä sähkömagneetti 11, ohuen epämagneettisen kengän 20 peittäessä sydänlohkoja 22 ja paineistetun kammion 31 pai-5 naessa magneettia ja kenkää kohti vastakkaista telaa nipin aikukuormituksen aikaansaamiseksi. Kunkin telan 12 ympärille on telan ja vastakkaisen kengän 20 muodostaman nipin kautta kierretty erillinen puristushuopa 90. Kuten kolmannen telan 12 yhteydessä esitetään, on kukin huopa 90 k ier-10 retty telojen 91 ympäri, joista yksi voi olla vedetty, kuten tela M. Ulkopuolinen kiristystela 92 pitää silmukan tiukkana ja ulkopuolinen ohjaustela 93 pitää silmukan telan 12 ja telojen 091 ympäri johtavalla radalla. Yksinkertaisen läpäisemättömän si1mukkahuovan yläjuoksu kulkee 15 kaikkien kolmen nipin N, viimeisen nipin N jälkeen olevan vetotelan 95 ja telojen 96 ympäri sekä sen alajuoksua pitkin olevan ohjaustelan 97 yli takaisin etummaiseen nippiin N.
Magneetit 11 voidaan magnetoida suurempien nippikuormitus-20 ten käyttämiseksi peräkkäisissä nipeissä N.
Tel apuristimien 10e telat 12 voidaan korvata sähkömagneeteilla, kuten kuvion 4 tel apuristimessa 10c.
• · · * · • · * * *:· Tel apuri stimi en 10, 10a, 10b, 10c ja 10e huovat voidaan :Y: korvata huokoisella metalli nauhalla (ei esitetä) ja siten 25 edelleen pienentää nippien vastakkaisten telojen välisiä : epämagneett i s i a rakoja. Lisäksi voidaan tel apuri stimi ssa ja kalanteripinojärjestelyissä jättää pois rakojen pienentämiseksi, mutta koska ne ovat erittäin ohuita, sopivat pitämään voi telunesteen poissa magneettikeloista ja ta-30 soittavat nippipintaa, ovat ne toivottu lisä.
Kuten kuviossa 13 esitetään, voidaan tämän keksinnön te-; lapuristimissa käyttää puristustel aa 12a pyörrevirtojen ai heuttaman nipin lämpiämisen minimoimiseksi. Telassa 12a • · • Λ · 13 85521 on sylinterinmuotoinen terässydän 98, jonka päädyissä on telaa pyöritettävästi kannattavat akselit 99a. Sydämen ympärillä on pino ohuita lamelleja, joita päädyt 99 pusertavat yhteen. Pinotut lamellit 100 ovat noin 0,1-0,5 mm 5 paksuja ja noin 50-75 mm leveitä välirenkaita. Ne sopivat tiukasti sydämelle 98 ja on tehty metallista, joka ei kehitä pyörrevirtoja sähkömagneettien muodostamassa magneettikentässä. Sellaisia pyörrevirtoja kehittyy paramagneetti-sissa metallleissa ja lämmittävät telaa kun sitä pyörite-10 tään magneettikentässä. Kun lämpöä ei haluta, käytetään tel ojen 12a kaltaisia 1amel1i tel oja.
Käyttökelpoisia materiaaleja lamelleja varten ovat suunnattu piirauta, joka muodostaa oksidipinnoitteen ohuiden välirenkaiden 100 pinnalle, ei-kiteiset tai amorfiset fer-15 riitit ja vastaavat.
Kuvio 14 valaisee magneettisten vetovoimien lisäyksiä, jotka tekee mahdolliseksi sen raon pienentämisen, jonka kautta magneettikentän on kuljettava. Sen vuoksi, kuten graafisessa kaaviossa 101 esitetään, piirtämällä indukto-20 rimagnetointi ampeerikierrosmääränä 0-14000 abskissaksi 102 ja staattiset vetovoimat N/lineaarinen cm ordinaatak-si 103, lisääntyy vetovoima suuresti kun rako pienenee M: 19 mm:stä 3,2 mm:iin. 3,2 mm:n käyrän ekstrapolointi 14000 ampeerikierrokseen osoittaa, että tämän keksinnön 25 pitkäni ppi si ssä tel apuri sti nyks i kö i ssä käytetyt sähkömag--I- neetit pystyvät saamaan aikaan voiman 900 N/(l i neaar i nen ) ; . cm ja tämä voima voidaan suunnilleen kaksinkertaistaa kahdella, toisiaan puoleensa vetävällä magneetilla, kuten kuvion 4 tel apuristinyksikössä 10c.
30 Tämän keksinnön tel apuri stimi 11 a päästään siihen, että pinossa, joka käsittää nippien N epämagneetti set kengät, ; hihnat, huovat ja rainat, ovat magneetti sydämien ja ferro magneettisten telojen tai vastakkaisten magneettisydämien • · « » · väliset raot 1,27-9,1 mm. Kuten edellä selitettiin, voi • · · • · * · · • · • * * 14 85521 läpäisemätön hihna kulkea sähkömagneetin voidelluilla magneetti sydänhaaro i 1 1 a , niin että kenkä 20 voidaan jättää pois. Kenkä auttaa kuitenkin pitämään voi telunesteen poissa keloista. Sellaisissa yksiköissä on kengän paksuus vain 5 enintään noin 3,18 mm, kunkin hihnan paksuus 0,50-2,54 mm, ja rainojen paksuus on luonnollisesti merkityksetön, eli suuruusluokkaa 0,05-0,25 mm. Läpäisemättömät hihnat on mieluimmin tehty kumista tai muovista, kuten polyuretaanista, mutta voivat olla myös ohuita läpäisemättömiä metallinau-10 hoja, mikä edelleen pienentää epämagneettisia rakoja. Kuten edellä selitettiin, voidaan huovat korvata ohuilla, huokoisilla ja taipuisilla metal 1inauhoi11 a, joihin ja joiden läpi poistunut vesi voi virrata ja siten edelleen pienentää rakoja. Kengät 20 voivat olla jotain epämagneet-15 tista materiaalia, kuten kovakumia, muovia, ruostumatonta terästä tai vastaavaa. Kengän koneensuuntainen leveys voi vaihdella olosuhteiden mukaan, mutta se on riittävän leveä kehittämään laaja-alaisen magneettikentän. Kohtuullinen minimileveys on noin 100 mm ja maksimi 1eveys noin 450 mm.
20 Kenkien konesuuntaan nähden poikittainen leveys voi vaihdella kapeasta aina koneen kokonaisleveyteen saakka. Täy-silevyisen kengän tulee olla taipuisa koneen poikittaissuun-nassa mukautuakseen säännöttömyyksiin hihnoissa, huovissa, rai-• nassa ja telan sekä magneetti sydämen toisiinsa liittyvis- 25 sä pinnoissa. Jos niin halutaan, voidaan kengät sijoittaa aina 150 mm:n etäisyydelle toisistaan.
Kuten edellä selitettiin, kehittyy metal 1 i tel o jen pyöries-: sä magneettikentässä lämpöä, joka voi olla hyödyllistä mär- käpuristimissa. Jos lämpöä ei haluta, voidaan telat 1 ami -30 noida, kuten kuviossa 13 esitetään ja kuten edellä seli-tettiin.
** ' Edellä olevasta selityksestä selviää, että tämä keksintö tarjoaa märkien tai kuivien kuiturainojen käsittelyä var- ·:*·: ten pitkänippisiä telapuristimia , joissa nippikuormi tus « • · • · · • · » • · «·· i 15 85521 saadaan aikaan tai sitä lisätään sähkömagneeteilla, joissa on sydämet, jotka vaikuttavat vain aivan vähäisten rakojen kautta kehittäen vuoviivoja poikki koko leveän nip-pialueen ja jotka vetävät nippien vastakkaisia puolia 5 kohti toisiaan halutun nippikuormituksen aikaansaamiseksi pitkän nipin koko leveydelle ja pituudelle.
« ♦ 1 • 1 1 • · • 1 1 * m · • · • 1 1 • ·

Claims (13)

1. Paperikonetta varten tarkoitettu pitkänippinen telapuris- tin (10, 10a, 10b, 10c, lOd, lOe), joka käsittää vastakkaiset yhteensopivat nippiosat (12, 20, 22), jotka muodostavat väliinsä laaj a-alaisen nipin (N), tunnettu siitä, että ainakin nipin (N) yhdellä puolella on nipin (N) kanssa yhtä laajalle ulottuvat sähkömagneettiset elimet (11), jotka kehittävät nipin (N) läpi vuon vastakkaisen nippiosan vetämiseksi puoleensa, jotta koko nippialueelle muodostuisi nippikuorma.
2. Valspress med förlängt nyp enligt patentkravet 1, k ä n -netecknad av att en av nypdelarna är en vals (12), den andra nypdelen är en tunn magnetisk sko (20) och det elektromagnetiska medlet (11) har en kärna (22) som stöder skon.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pitkänippinen telapuristin, tunnettu siitä, että yksi nippiosista on tela (12), toinen nippiosa on ohut epämagneettinen kenkä (20) ja sähkömagneettisessa elimessä (11) on kenkää kannattava sydän (22).
3. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att nypdelarna bestär av de elektromagnetiska medlens (11) motstäende kärnor.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että nippiosat ovat sähkömagneettisten elimien (11) vastakkaisia sydämiä.
4. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att det elektromagnetiska medlet (11) har en kärna (22) med med en upptill öppen springa (27) för att mottaga minst en gren av en slinga (28) för magnetisering av kärnan (22).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että sähkömagneettisessa elimessä (11) on sydän (22), jossa on yläpäästään avoin ura (27), johon tulee ainakin yksi sydämen (22) magnetoivan kelan (28) haara.
5. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att det elektromagnetiska medlet (11) har en kärna (22) med parallella upptill öppna springor (27) samt en magnetiserande * :1: slinga (28) med grenar som sträcker sig genom springorna (27).
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että sähkömagneettisessa elimessä (11) on sydän '1 (22), jossa on yhdensuuntaiset, yläpäästään avoimet urat (27) ; sekä magnet oi nti kela (28), jonka haarat ulottuvat mainittujen "1/ urien (27) kautta.
6. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att det elektromagnetiska medlet (11) har en kärna som bestär av en rad av sida vid sida placerade block (22) med springor.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että sähkömagneettisessa elimessä (11) on sydän, : : : joka muodostuu rivistä rinnakkaisia uritettuja lohkoja (22). • · • · • · 1
7. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad * · av att en av nypdelarna är av paramagnetiskt material som * roteras genom det magnetiska fältet och upphettas av virvel- .·. : strömmarna i fältet. • ·
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet- . t u siitä, että yksi nipin (N) osista on paramagneettista • · · i7 85521 materiaalia, jota pyöritetään mainitun magneettikentän läpi ja jota pyörrevirrat lämmittävät.
8. Valspress enligt patentkravet 2, kännetecknad » 1 « • · · · i9 85521 av att valsen (12) är försedd med spär (52) för avlägsnande av vatten frän nypet (N).
8. Patenttivaatimuksen 2 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että telassa (12) on uria (52) veden poistamiseksi nipistä (N).
9. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att elektromagneten (11) har en kärna (22) son sträcker sig över hela bredden av omrädet med förlängt nyp (N).
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet- t u siitä, että sähkömagneetissa (11) on sydän (22), joka ulottuu pitkän nipin (N) alueen leveydelle.
10. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att en av nypdelarna är en laminerad vals (12a) som minime-rar uppvärmningen dä den roteras genom flödet.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että yksi nippiosista on laminaattitela (12a), joka minimoi lämpiämisen telan pyöriessä vuon läpi.
11. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att flödesgapet mellan delarna inte överstiger ca 9, 1 mm.
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet-t u siitä, että osien välinen vuorako ei ylitä arvoa noin 9, 1 mm.
12. Valspress enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknad av att kärnans bredd är minst ca 100 mm.
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen telapuristin, tunnettu siitä, että sydämen leveys on ainakin noin 100 mm.
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telapuristin, tunnet- • t u siitä, että sähkömagneetissa (11) on sydänlohkot (22) ja erilliset kelat (28), jotka magnetoivat pitkin nipin (N) pituutta olevat lohkot. **** 1. Valspress med förlängt nyp avsedd för en pappersmaskin, « · · : vilken valspress (10, 10a, 10b, 10c, lOd, lOe) omfattar mot- .·1. : stäende anpassande nypdelar (12, 20, 22) som definierar mellan • · · ^ . sig ett nyp (N) över ett brett omräde, kännetecknad • · · · • 1 • · * 1 1β 85521 av att pä ätminstone den ena sidan av nypet (N) finns elektro-magnetiska medel (11) med samma utsträckning som nypet (N), vilka medel genererar ett magnetiskt flöde genom nypet (N) för att attrahera den motstäende nypdelen för att salunda ästad-komma en nypbelastning utöver hela nypomrädet.
13. Valspress enligt patentkravet 1, kännetecknad av att elektromagneten (11) har kärnblock (22) och individuel-la slingor (28) som magnetiserar blocken längs hela längden av nypet (N). * • · 1 · · • ·
FI854845A 1985-01-08 1985-12-09 Valspress foerlaengt nyp foer en pappersmaskin. FI85521C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US68980085A 1985-01-08 1985-01-08
US68980085 1985-01-08

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI854845A0 FI854845A0 (fi) 1985-12-09
FI854845A FI854845A (fi) 1986-07-09
FI85521B true FI85521B (fi) 1992-01-15
FI85521C FI85521C (fi) 1992-04-27

Family

ID=24769937

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI854845A FI85521C (fi) 1985-01-08 1985-12-09 Valspress foerlaengt nyp foer en pappersmaskin.

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0188399B1 (fi)
JP (1) JPS61174494A (fi)
KR (1) KR890000820B1 (fi)
CN (1) CN1006916B (fi)
BR (1) BR8600047A (fi)
CA (1) CA1249470A (fi)
DE (1) DE3666598D1 (fi)
ES (1) ES8705548A1 (fi)
FI (1) FI85521C (fi)
IN (1) IN165321B (fi)
MX (1) MX160381A (fi)
PH (1) PH24538A (fi)
PL (1) PL148514B1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1988008051A1 (en) * 1987-04-14 1988-10-20 J.M. Voith Gmbh Machine for manufacture of webs of fibrous materials
US6007921A (en) * 1992-10-09 1999-12-28 Champion International Corporation Continuous finishing belt capable of finishing surface of a web of paper
SE502960C2 (sv) * 1994-06-15 1996-02-26 Nordiskafilt Ab Albany Arrangemang för kalandrering
DE19613878C1 (de) * 1996-04-06 1997-06-12 Voith Sulzer Finishing Gmbh Kalander für Papier o. dgl.
US6203307B1 (en) * 1997-08-28 2001-03-20 Champion International Corporation System for finishing surface of a web of paper having an improved continuous finishing belt
IT1308594B1 (it) * 1999-02-09 2002-01-08 Sgm Spa Calandra magnetica con dispositivo di regolazione della pressionedi contatto tra i rulli
DE10157686B4 (de) * 2001-11-24 2005-11-17 Voith Paper Patent Gmbh Kalander und Verfahren zum Glätten einer Papier- oder Kartonbahn
CN105789499B (zh) * 2016-04-26 2019-08-13 福建南平南孚电池有限公司 一种碱性电池密封圈
CN112519072A (zh) * 2020-11-23 2021-03-19 德清新源恒塑料科技有限公司 一种聚四氟乙烯薄膜压延机
CN113463425A (zh) * 2021-06-03 2021-10-01 江辉辉 一种可以调节纸张压榨程度的造纸机保护装置

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT216541B (de) * 1958-11-05 1961-08-10 Rupert Kraft Vorrichtung zum Behandeln flächenartiger Materialien
US3456582A (en) * 1966-09-29 1969-07-22 Beloit Corp Crownless electromagnetic press roll loading
FI75620C (fi) * 1982-04-01 1988-07-11 Tampella Oy Ab Laongzonspress foer en pappersmaskin.

Also Published As

Publication number Publication date
FI854845A (fi) 1986-07-09
DE3666598D1 (en) 1989-11-30
CN1006916B (zh) 1990-02-21
FI85521C (fi) 1992-04-27
BR8600047A (pt) 1986-09-23
CA1249470A (en) 1989-01-31
PH24538A (en) 1990-08-03
PL257394A1 (en) 1987-04-21
ES8705548A1 (es) 1987-05-01
EP0188399A1 (en) 1986-07-23
FI854845A0 (fi) 1985-12-09
IN165321B (fi) 1989-09-23
ES550697A0 (es) 1987-05-01
JPS61174494A (ja) 1986-08-06
KR890000820B1 (ko) 1989-04-08
EP0188399B1 (en) 1989-10-25
MX160381A (es) 1990-02-14
KR860005935A (ko) 1986-08-16
CN85108792A (zh) 1986-11-05
PL148514B1 (en) 1989-10-31
JPH0219237B2 (fi) 1990-05-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4704191A (en) Electromagnetic extended nip press
FI85521B (fi) Valspress foerlaengt nyp foer en pappersmaskin.
FI83895C (fi) Foerfarande och anordning vid pressbehandling av en pappersbana.
GB1160762A (en) Apparatus for Forwarding Elongated Materials
FI74826B (fi) Foerfarande och anordning foer behandling av ett banmaterial.
FI86095B (fi) Pressanordning foer torkning av en pappersbana.
GB2029471A (en) Press mechanism and method for removing liquid from a travelling fibrous web
US3456582A (en) Crownless electromagnetic press roll loading
ATE239128T1 (de) Harzimprägniertes band zur anwendung in papiermaschinen und dergleichen industriellen anwendungen
KR860001626B1 (ko) 종이 건조기
EP0856082A1 (en) Papermakers dryer fabric
US4301582A (en) Roller magnetically compensated and adjusted for deflection
JP3795576B2 (ja) シュープレス装置
ITMI990248A1 (it) Calandra magnetica con dispositivo di regolazione della pressione trai rulli
FI81296C (fi) Foerfarande foer kalandrering av med magnetskikt foersedda banor och kalander foer utfoerande av foerfarandet.
FI108055B (fi) Rainan kuivaus
FI112100B (fi) Puristinlaite
DE69909631T2 (de) Maschine zur herstellung von papier oder pappe
JPH03117716A (ja) たわみ補整ローラー
FI88419C (fi) Bk-vals med uppvaermd mantel
FI113556B (fi) Termotela
FI89615C (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett pressband
DE10297341T5 (de) Verfahren zur Behandlung einer Papier- oder Kartonbahn und Vorrichtung zur Behandlung einer Papier- oder Kartonbahn
GB2062716A (en) Wet presses
JP3121284B2 (ja) 線圧分布調整ロール

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: BELOIT TECHNOLOGIES, INC.

MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BELOIT TECHNOLOGIES, INC.