FI88419C - Bk-vals med uppvaermd mantel - Google Patents
Bk-vals med uppvaermd mantel Download PDFInfo
- Publication number
- FI88419C FI88419C FI901633A FI901633A FI88419C FI 88419 C FI88419 C FI 88419C FI 901633 A FI901633 A FI 901633A FI 901633 A FI901633 A FI 901633A FI 88419 C FI88419 C FI 88419C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- roller
- roll
- induction heating
- sheath
- heated
- Prior art date
Links
Landscapes
- Rolls And Other Rotary Bodies (AREA)
- Paper (AREA)
- Casting Or Compression Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)
- Heating, Cooling, Or Curing Plastics Or The Like In General (AREA)
Description
8841 9
Vaipaltaan lämmitetty tk-tela Bk-vals med uppvärmd mantel
Keksinnön kohteena on vaipaltaan lämmitetty tk-tela, joka käsittää tela-akselin ja sen päälle pyöriväksi laakeroidun telavaipan, jonka tela-akselin ja telavaipan sisäpinnan välille on järjestetty sarja hydraulisesti tai vastaavasti kuormitettuja mäntä-sylinteriyhdistelmiä, joissa on liukukenkä tai -kengät, joilla on liukupinta telavaipan sisäpinnan kanssa ja joilla liukukengillä kompensoidaan tai säädetään tela-vaipan taipuman jakautumaa aksiaalisuunnassa, ja jonka tk-telan vaipan lämmittämiseksi sen yhteyteen on sovitettu sähkömagneettinen induk-tiokuumennusjärjestely, jonka toiminta perustuu telavaipassa herätettyjen pyörrevirtojen resistiiviseen kuumennusvaikutukseen.
Vaippansa taipumalta ja lämpötilalta säädettäviä teloja tarvitaan ja käytetään paperikoneissa ja jälkikäsittelykoneissa esim. kalentereissa. Esim. superkalanterien telana käytetään lämmitettävää, ns. "kuumaa telaa", joka halutaan käytössä saada kuumaksi. Samalla tulisi telavaipan usein olla lämpötilaprofUliltaan säädettävä, yleensä mahdollisim-man tasalämpöiseksi, koska telavaipan lämpötilalla on huomattava merki-tys kalanterointitulokseen.
Kun seuraavassa puhutaan tk-teloista, tarkoitetaan vaippansa taipumalta sekä säädettäviä että vain kompensoituja teloja.
' Ennestään tunnetaan useita erilaisia ratkaisuja tk-telojen lämmittä miseksi ja lämmön säätämiseksi. Esim. US-patentissa 4,679,286 on esi-r.'·· tetty tk-tela, jota myös lämmitetään telavaipan lämpötilan saamiseksi halutuksi. Tämän US-patentin mukaisella lämmityssysteemillä ei saada aikaan telavaipalle tasaista lämpötilaprofiilia, vaan profiilista tulee väistämättä vino siten, että lämpötila telan toisessa päässä on suurempi kuin vastakkaisessa päässä.
US-patentissa 4,282,639 tunnetaan ennestään eräs toisenlainen järjestely taipumakompensoidun telan lämmittämiseksi, jota telaa lämmitetään 2 8 8 4 Ί 9 suihkuttamalla kuumennettua öljyä suuttimista vasten telavaipan sisäpintaa. Tämän US-patentin mukaisessa ratkaisussa ei kuitenkaan ole otettu huomioon sitä, että kuumennettua öljyä telavaipan pintaan suihkuttamalla telavaipan ulkopinnan lämpötilaprofiili ei pysy tasaisena, koska lämpöä johtuu telavaipasta pois telan yli kulkevan rainan välityksellä, joka raina on aina leveydeltään telaa pienempi. Näin ollen telavaipan päätyalueilla, joista lämpöä ei vastaavalla tavalla johdu pois, on lämpötila vaipan keklaluetta huomattavasti korkeampi.
öljylämmitettyjen telojen lisähaittana on se, että jos tahdotaan saada öljy telan sisälle n. 200°C:ssa, joudutaan öljyä syöttämään esim. n. 2000 1/min. lämpötilassa T - 220°C. Eräissä tapauksissa tk-tela on saatava vielä edellä esitettyä kuumemmaksi, mutta tunnetut öljyt eivät yleensä kestä edellä mainittua korkeampaa lämpötilaa.
Ennestään tunnetaan esim. EP-hakemuksesta 159,337 ja US-patentista 4,823,688 sellaisia sähköllä induktiokuumennettuja teloja, joiden kuu-mennuslaitteet sijoitetaan telavaipan ulkopuolelle. Näillä tunnetuilla laitteilla telavaipan lämpötilatasoa ja lämpötilaprofiilia voidaan aksiaalisuunnassa säätää esim. käyttämällä useita rinnakkaisia induk-tiokela-magneettikenkäyhdistelmiä, joihin syötettävän sähkön taajuutta ja/tai virtaa säädetään ja/tai joiden magneettikenklen ilmarakoa tela-vaipan ulkopintaan nähden tai ilmapuhalluksia säädetään. Näissä tunnetuissa laitteissa käytetään varsin suuria taajuuksia, yleensä yli 20 kHz:n taajuutta, jotta kuumennusvaikutus voidaan keskittää telavaipan ulkopintakerrokseen.
Ennestään tunnetaan myös sisältäpäin induktlokuumennettu ns. "Tokuden”-tela, jonka telavaipan sisällä on käämi akselin ja vaipan välissä, mutta tätä tunnettua telaa ei ole toteutettu tk-telana.
Ennestään tunnetaan myös sellaisia sisältäpäin lämmitettyjä teloja, joiden sisällä on elävä tuli. Tällaisen telan käyttö ja säätö on hankalaa .
3 88419
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uusia ratkaisuja edellä kosketeltuihin ongelmiin.
Keksinnön lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen lämmitetty tk-tela, jossa lämmityksen hyötysuhde on suuri.
Keksinnön lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen tk-tela, johon johdettavan lämmitysöljyn, jos sitä on yleensä tarpeen käyttää, maksimilämpötilaa ja -määrää voidaan entisestään pienentää.
Keksinnön lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen tk-tela, jonka lämmitysleveys on rajoitettavissa vain tk-telalla käsiteltävän rainan leveydelle niin, etteivät telavaipan päätyalueet haitallisesti kuumene.
Keksinnön lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen tk-tela, jossa vaipan lämpötilatason säädön lisäksi lämpötilaprofilointi on tarvittaessa mahdollista suhteellisen jyrkästikin.
Keksinnön ei-välttämättömänä lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen lämmitetty tk-tela, jossa taipumasäätölaitteet ja lämmityslaitteet voidaan integroida yhteen uudella synergisellä tavalla.
Keksinnön lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen tk-tela, jonka : : : lämmityslaitteet voidaan sijoittaa niin, etteivät ne häiritse muiden laitteiden sijoitusta ja toimintaa.
Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainittu induk-. . tiokuumennusjärjestely on sovitettu tk-telan vaipan sisälle sen sisä- pinnan yhteyteen.
: : Keksinnön mukaisesti induktiokuumennuslaite sijoitetaan tk-telan sylin- terivaipan sisälle ja kiinnitetään tk-telan stationääriselle akselille ja/tai järjestetään uudella synergisellä tavalla tk-telan liukukenkiin.
4 B8419
Keksinnön mukaisessa tk-telassa käytetään induktiokuumennuksen magne-tointivirralla verraten alhaista taajuutta, sopivimmin verkkotajuutta (50 Hz;60 Hz), jolloin resistiivisen induktiokuumennusvaikutuksen tun-keutumissyvyys saadaan riittävän suureksi ja ulottumaan telavaipan olennaisesti koko vahvuudelle.
Edullisimmin keksinnön mukaisessa laitteessa induktiokela tai -kelat ja niiden yhteydessä olevat magneettisesti hyvin johtavat ferriittiosat tai vastaavat sijoitetaan tk-telan liukukenkien yhteyteen, jolloin ferriittiosien ilmavälit telavaipan sisäpintaan nähden saadaan pysymään tk-telan vaipan taipuessakin vakiollisina.
Keksinnön mukaisessa lämmitetyssä tk-telassa voidaan tarvittaessa käyttää lämpötilaprofilointia, joka voidaan toteuttaa joko käyttämällä erillisiä magneettisydämiä ja/tai magnetointikeloja, joihin voidaan johtaa erikseen säädettävät sähkövirrat ja/tai taajuudet. Myös magneet-tikenkien ilmavälit voidaan järjestää säädettäviksi.
Keksinnössä voidaan tk-telan vaipan lämpötilatasoa ja tarvittaessa lämpötilaprofiilia säätää edullisesti sähköisesti ja säätö voidaan edullisesti integroida tk-telan taipuman säätöön. Tämä on merkityksellistä sen vuoksi, että tk-telan vaipan sekä lämpötila että taipumamuoto vaikuttavat tk-telan yhteyteen muodostetun nipin esim. puristinnipin tai kalanteroimisnipin viivapaineprofiiliin.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyyn keksinnön eräisiin sovellus-esimerkkeihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei ole rajoitettu.
Kuvio 1 esittää pystypoikkileikkausta keksinnön mukaisesta induktiokuu-mennetusta tk-telasta, jonka induktiokuumennuslaite on sijoitettu tk-telan keskiakselin sivulle erilliseksi tk-telan liukukenkiin nähden.
Kuvio 2 esittää sellaista keksinnön toteutusta, jossa induktiokuumen-nuslaitteet on sijoitettu tk-telan liukukenkien yhteyteen.
5 B 8 41 9
Kuvio 3 esittää kaaviollisesti järjestelyä, jolla tk-telan lämpötila-profiilia voidaan säätää.
Kuvio 4 esittää samaa kuin kuvio 3 eräästä toisesta lämpötilaprofiloin-tiratkaisusta.
Kuvion 1 mukaisesti tk-tela 10 käsittää vaipan 10a, jossa on sileä ulkopinta 10' ja sileä sisäpinta 10”. Vaipan 10a sisätilaan 16 on sijoitettu massiivinen tela-akseli 15. Tilaan 16 johdetaan tarvittaessa sinänsä tunnetusti lämmitysöljyä telavaipan peruslämmityksen aikaansaamiseksi .
Tk-telassa on sinänsä tunnetusti sarja sylinteriporauksia 21, joihin on sijoitettu männät 23. Mäntien yhteydessä on liukukengät 25, joissa on hydrauliset voiteluainekammiot 26, joihin johdetaan paineväliainetta sylinteritiloista 21 porausten 24 kautta. Kengissä 25 on otsapinnat 27, jotka liukuvat vaipan 10a sisäpintaa 10" pitkin. Mäntiä 23 ja niihin kiinnitettyjä liukukenkiä 25 on useita telan aksiaalisuunnassa ja eri sylintereihin 21 voidaan johtaa säädetty paine sinänsä tunnetusti tk-telan vaipan taipuman kompensointia ja säätöä varten.
Kuvion 1 mukaisesti tk-telan keskiakselin 15 toiselle sivulle on sijoi-] ‘ · tettu koko tela-akselin pituudelle ulottuva magneettikenkälaite tai : : : sarja magneettikenkälaitteita 20, joissa on magnetointisydän ja magne- tointikela tai -kelat 30. Magnetointisydämen otsapinnalla on pieni ilmaväli V telavaipan 10a sisäpinnan 10" kanssa. Kun kelaan 30 tai kelojen 30 sarjaan johdetaan esim. 50 Hz:n magnetointivirta, syntyy telavaipassa 10a resistiivinen, pyörrevirtoihin perustuva induktiokuu-. . mennusvaikutus. Näin ollen telavaippa 10a lämpenee. Kun magnetointivir- ; ' ran taajuus on tarpeeksi pieni esim. 50 Hz, saadaan induktiokuumennus- vaikutus ulottumaan telavaipan 10a olennaisesti koko vahvuudelle.
;*'*· Kuvioissa 3 ja 4 kaaviollisesti esitetty tk-tela 10 käsittää pyörivät päädyt 11 ja stationääriset akselitapit 12, joiden välityksellä tela 10 on laakeroitu laakereilla 13 kannattimiensa ja runkorakenteiden yh-teyteen. Telan 10 pyörimiskeskiötä on merkitty pistekatkoviivalla K-K.
6 88419
Telavalpan 10a sisälle johdetaan tarvittaessa lämmltysöljyä sinänsä tunnetuilla laitteilla, jolta el ole esitetty. Telavaippaa 10a kuumennetaan myöhemmin selostettavilla induktiokuumennuslaitteilla ja tarvittaessa lisäksi öljynklerrolla tai vastaavalla vällalnevlrtauksella.
Tela 10 on järjestetty keksinnön mukaisesti Induktllvlsesti ja sdhkö-magneettisestl pyörrevirroilla resistiivisesti kuumennettavaksi siten, että telan 10 vaipan 10a lämpötilaa tämän kuumennuksen ansioista nostetaan huomattavan korkealle. Induktiivisen paikalliskuumennuksen toteuttamiseksi telan 10 sisälle sen aksiaalisuuntaan samaan vaakarivlin on järjestetty magneettisydämen osasydämiä 20lt 202...20N. Nämä osasydämet 20h_! muodostavat magneettikenkälaitteen 20, johon kuuluu lisäksi magne-toimiskela 30 tai kullakin osasydämellä oma kelansa 301...30H (kuvio 3). Induktiivinen kuumennus suoritetaan kosketuksettomasti niin, että magneto lnti sydämen ja telan 10 sisäpinnan 10' väliin jää pieni rako V, jonka kautta magnetointisyddmen magneettivuot sulkeutuvat telan 10 vaipan 10a kautta aiheuttaen siinä resistiivisen kuumennusvaikutuksen.
Kuviossa 3 on esitetty kullakin osasydämellä 201...20H oma magnetoimis-kelansa 301...307. Toinen vaihtoehtoinen keksinnön sovellutusmuoto on kuvion 4 mukainen, jossa kaikilla osasydämillä 201...20H (N - 16) on yhteinen magnetoimiskela 30.
Keksinnön erään vaihtoehtoisen sovellutusmuodon mukaisesti kukin osa-sydön erikseen on järjestetty siirrettäviksi telan 10 radiaalitasossa magnetointisyddmen aktiivisen raon suuruuden ja samalla kuumennusvaik-tuksen säätämistä varten. Osasydänten siirtäminen voidaan järjestää erilaisilla mekanismeilla. Mainitut raot voivat yleensä vaihdella esim. välillä 1...100 mm. Rakojen mekaanisten säätölaitteiden osalta, joiden rakennetta tässä yhteydessä ei ole esitetty, viitataan hakijan em. Fl-patenttlin n:o 73260.
Keksinnön sähköteknisen taustan osalta todetaan seuraavaa. Kun sähköä johtavaan materiaaliin järjestetään muuttuva magneettikenttä, materiaalissa tunnetusti syntyy pyörrevirta- ja hysteresishäviöita ja materiaa- 7 H 8 419 li lämpenee. Pyörrevirtojen teho (P) riippuu magneettikentän voimakkuudesta (B) ja magneettikentän muuttumistaajuudesta (f) seuraavasti P - B2 · f2 (1)
Telalla 30 synnytetty vaihteleva magneettikenttä sulkeutuu laitteen 20 rautasydämen otsapinnan ja raon V välitse telan 10 vaipan 10a kautta. Tämä magneettikenttä indusoi telavaippaan 10a pyörrevirtoja, jotka telavaipan 10a suuren resistanssin vuoksi synnyttävät lämpöä. Vaippaan 10a indusoituvien pyörrrevirtojen jakautuminen telan 10 säteen suunnassa x noudattaa lakia I* - Ι0β·χΛΙ (2)
Ix on virtatiheys syvyydellä x telavaipan 10a sisäpinnasta 10" laskien, I0 virrantiheys vaipan 10a sisäpinnalla 10" ja S tunkeutumissyvyys. Tunkeutumissyvyydeksi on määritelty syvyys, jossa virtatiheys on laskenut 1/e-osaan pinnan virtatiheydestä Ic. Tunkeutumissyvyydellä saadaan lauseke i Λ ιο7ρ ;‘v «--\— — o) -*·*: 2π ' ίμ fis ____ p on aineen ominaisresistanssi, f magnetoimisvirran taajuus ja μ aineen suhteellinen permeabiliteetti.
Lauseke osoittaa, että taajuuden kasvaessa tunkeutumissyvyys pienenee. Terästä kuumennettaessa sekä sähkönjohtavuus että permeabiliteetti pienenevät lämpötilan kasvaessa.
: Keksinnössä käytetään yleensä lämmitystehoja, jotka ovat luokkaa 300- 700 kW, sopivimmin n. 500 kW. Kuten tunnettua mitä pienempi rako V • (kuvio 1) on, sitä suurempi osa kelan 30 kautta laitteeseen johdetusta • " sähkötehosta siirtyy kuumennettavan telan vaippaan 10.
8 38419
Kuvion 2 mukaisesti magnetointikenkien ja telavaipan 10a taipumakompen-soinnissa käytettyjen hydraulisesti kuormitettujen kenkien 35 rakenne on synergisesti integroitu yhteen. Kuviossa 2 on esitetty induktiivi-sesti sisäpuolisesti kuumennettu tk-tela 10 muodostamassa nipin N vas-tatelan 50 kanssa. Nipin N kautta kulkee raina W, joka on esim. nipis-sä N kalanteroitava paperi. Telat 10 ja 50 kuuluvat osana kalanterite-lapinoon, jossa on useita päällekkäisiä kalanteriteloja sinänsä tunnetusti järjestettyinä.
Yhdistettyyn liukukenkä-magneettikenkäjärjestelyyn kuuluu puristuskenkä 35, joka sopivimmin ulottuu rainan W koko leveydelle. Kenkään 35 on yhdistetty sarja kuormitusmdntiä 33, jotka on sovitettu kuormitussylin-tereihin 31. Kuormitussylintereihin 31 johdetaan paineväliaine putkien 32 kautta painelähteestä (ei esitetty). Sylinterien 31 painetilasta on johdettu poraus 34 kengän 35 läpi. Poraus 34 aukeaa kengän 35 keskimmäisen otsapinnan 37 kohdalta painetiloihin 36, joita rajoittavat kengän 35 etu- ja takareunalla sekä kengän reunoilla otsapinnat 37. Johtamalla eri sylintereihin 31 eri paine, voidaan vaipan 10a teipumaa telan 10 aksiaalisuunnassa säätää.
Kuvion 2 mukaisesti painetilojen 36 yhteyteen on järjestetty induk-tiokuumennuksen magneettikenkälaitteen magneettikenkäsydämeksi 38 fer-riittiosat, jotka muodostuvat painetilojen pohjatasoja vastassa olevista osista 38c ja kiinteistä sisäosista 38b ja säädettävistä reunaosista 38a. Osien 38a ilmaraot V telavaipan 10a sisäpintaan 10" nähden on järjestetty säädettäviksi. Ferriittiosien 38c yläpinnalle on kiinnitetty eristekappale 41, jonka päällä on esim. kuparia oleva magneettikela 40, jossa on yksi tai useampia kierroksia. Kelassa 40 on tarpeellinen , määräkierroksia, ja kela voi koostua kupariliuskoista. Kelaa syötetään muuntajan kautta vaihtosähköverkosta esim. 50 Hz:n tai 60 Hz:n taajuudella.
Kuvion 2 mukaisesti magneettisydämen ferriittiosat 38a on järjestetty säädettäväksi niin, että niiden rakoväli V telan vaipan 10a sisäpintaan 10" nähden on asetettavissa. Magneettisydän 38 muodostuu useista rinnakkaisista sydänosista, joita kutakin erikseen säädetään askelmootto- 9 38419 rilla 42. Askelmoottorit 42 ovat kiinnitetyt kannattimilla 43 puristus-kenkään 35. Askelmoottoreissa 42 on akselit, jotka käyttävät säätömutt-teria tai karaa, joka on kohdassa 44 kiinnitetty säädettäviin ferriit-tiosiin 38a. Rakoja V askelmoottoreilla 42 säätämällä voidaan hallita telan 10 aksiaalisuunnassa sitä magnettivuon tiheyden jakaumaa, jonka perusteella telan 10 vaipan 10a syntyy induktiivinen kuumennusvaikutus, jolla saadaan juuri tavoiteltu lämpötilaprofiili L telavaippaan 10a.
Tarvittaessa voidaan kuvion 2 mukaisessa telassa 10 sen vaipan 10a ja keskiakselin 15 välisen tilan 16 kautta johtaa lämmitysöljyä tai muuta väliainetta peruslämmityksen aikaansaamiseksi. Myös sellainen keksinnön toteutusvariaatio on mahdollista, että käytetään sekä kuviossa 1 esitettyä keskiakselin 15 sivussa olevaa magnetointilaitetta 20 ja liuku-kenkiin 25 integroitua magnetointilaitetta. Tämä laiteyhdistelmä on edullisesti toteutettavissa siten, että kuvion mukaisella stationääri-sellä magnetointilaitteella suoritetaan telavaipan 10a lämpötilatason asetus ja liukukenkään tai -kenkiin 25 integroidulla laitteella magne-tointisydämen 38 rakovälejä V säätäen vaipan 10a lämpötilan tarkkuus-profilointi, joka keksinnön ansiosta on myös toteutettavissa riittävän jyrkästi.
Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella ja poiketa edellä vain esimerkinomaisesti esitetystä.
Claims (11)
1. Vaipaltaan (10a) lämmitetty tk-tela (10), joka käsittää tela-akselin (15) ja sen päälle pyöriväksi laakeroidun telavaipan (10a), jonka tela-akselin (15) ja telavaipan (10a) sisäpinnan (10") välille on Järjestetty sarja hydraulisesti tai vastaavasti kuormitettuja möntä-sylinteriyh-distelmiä (22,23), joissa on liukukenkä (25) tai -kengät, joilla on liukupinta (27) telavaipan (10a) sisäpinnan (10") kanssa ja joilla liukukengillä (25) kompensoidaan tai säädetään telavaipan (10a) taipuman jakautumaa aksiaalisuunnassa, ja Jonka tk-telan (10) vaipan (10a) lämmittämiseksi sen yhteyteen on sovitettu sähkömagneettinen induk-tiokuumennusjärjestely (20,30;35,38,40), jonka toiminta perustuu tela-vaipassa (10a) herätettyjen pyörrevirtojen resistiiviseen kuumennusvaikut ukseen, tunnettu siitä, että mainittu induktiokuumennusjärjestely (20,30;35,38,40) on sovitettu tk-telan (10) vaipan (10a) sisälle sen sisäpinnan (10") yhteyteen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että telavaipan (10a) ja tela-akselin (15) väliseen tilaan (16) johdetaan lämmitysväliainetta, kuten öljyä, jolla telavaippaa (10a) lämmitetään yhdessä induktiokuumennusvaikutuksen kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että induktiokuumennuslaitteet on sijoitettu tk-telan (10) liu-kukengän (35) tai -kenkien yhteyteen (kuvio 2).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että induktiokuumennuslaitteet käsittävät liukukengän (35) tai -kenkien yhteyteen sovitetut magneettisesti hyvin johtavat sydänosat kuten fer-riittiosat (38), joilla on ilmaväli (V) telavaipan (10a) sisäpinnan (10") kanssa ja että mainittujen ferriittiosien (38) tai vastaavien magneettisesti johtavien magneettisydänosien yhteydessä on magnetointi-kela tai -kelat (40).
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että mainitut magneettisydämet (38) muodostuvat liukukenkien 11 3 8 419 (35) painenestetiloihin (36) sijoitetuista magneettisesti johtavista sydänosista (38a,38b,38c) ja että ainakin yksi niistä osista, jotka muodostavat rakovälin (V) telavaipan (10) sisäpinnan (10") kanssa, on järjestetty asemaltaan toimilaitteilla (42) säädettäväksi induktiokuu-mennusvaikutuksen tason ja/tai jakautuman säätämistä varten.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että magnetointilaite muodostuu liukukenkien tai -kengän (25) ulkopuolelle sijoitetusta magnetointisydämestä (20) ja sen yhteydessä olevasta magnetointikelasta (30), jonka magnetointisydämen (20) otsa-pinta muodostaa ilmavälin (V) kuumennettavan telavaipan (10a) sisäpinnan (10") kanssa (kuvio 1).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että induktiokuumennuksessa magnetointiin käytetään verkkotaa-juista (50-60 Hz) sähkövirtaa.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että yhdessä tk-telassa (10) induktiokuumennukseen käytettävä teho on luokkaa n. 300-700 kW, sopivimmin n. 500 kW.
".· 9. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tk-tela, tunnettu ': '/ siitä, että induktiokuumennuksen jakautumaa telan aksiaalisuunnassa säädetään käyttämällä useita erillisiä magnetointisydämiä, joiden eril-;··· lisiin magnetointikeloihin (30j ja 30H) johdetaan säädettävä virta ja/ .1·. tai että erillisten magnetointisydänten asento ja ilmaväli kuumennetta van telavaipan (10a) sisäpintaan (10") nähden järjestetään säädettäväksi (kuvio 3). · 10. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että induktiokuumennuslaite käsittää useita rinnakkaisia magne-tointisydämiä (20^..20^), joilla on yhteinen magnetointikela (30) ja että mainittujen magnetointikelojen (201_n) ilmavälit (V) on järjestetty säädettäväksi induktiokuumennusvaikutuksen aksiaalisen jakautuman sää-- ‘ tämistä varten. 12 8 8 419
10 8 8 41 9
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen tk-tela, tunnettu siitä, että sisäpuolisesti induktiivisesti kummennettu tk-tela (10) on toimiva kalanteritelana, sopivimmin ns. gradientti-kalenterissa, joka tk-tela (10) muodostaa kalanteroimisnipin (N) vastatelansa (50) kautta, jonka nipin (N) kautta kalanteroitava paperiraina (W) on johdettu. 13 8 8 419
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI901633A FI88419C (fi) | 1990-03-30 | 1990-03-30 | Bk-vals med uppvaermd mantel |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI901633A FI88419C (fi) | 1990-03-30 | 1990-03-30 | Bk-vals med uppvaermd mantel |
FI901633 | 1990-03-30 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI901633A0 FI901633A0 (fi) | 1990-03-30 |
FI901633A FI901633A (fi) | 1991-10-01 |
FI88419B FI88419B (fi) | 1993-01-29 |
FI88419C true FI88419C (fi) | 1993-05-10 |
Family
ID=8530182
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI901633A FI88419C (fi) | 1990-03-30 | 1990-03-30 | Bk-vals med uppvaermd mantel |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI88419C (fi) |
-
1990
- 1990-03-30 FI FI901633A patent/FI88419C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI88419B (fi) | 1993-01-29 |
FI901633A (fi) | 1991-10-01 |
FI901633A0 (fi) | 1990-03-30 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CA1219314A (en) | Apparatus and method for eddy current heating a roll in a paper machine | |
EP0159337B2 (en) | Method and device for electromagnetic heating of a roll, in particular of a calender roll, used in the manufacture of paper or of some other web-formed product | |
FI70358B (fi) | Elektromagnetiskt upphettbar vals i synnerhet kalandervals | |
EP2276885B1 (en) | System, apparatus, and method for induction heating using flux-balanced induction heating workcoil | |
FI75890B (fi) | Foerfarande och anordning i presspartiet i en pappersmaskin foer loesgoering av banan fraon ytan av en pressvals. | |
US4621177A (en) | Inductor configuration for eddy current heating in the papermaking process | |
CA2290154C (en) | Induction heating for thermal rollers | |
CA1172082A (en) | Roll magnetically compensated and/or controlled of its deflection | |
FI58662B (fi) | Vals med magnetiskt kompenserad och/eller reglerad boejning | |
EP0277905B1 (en) | Heating method for heating a calender roll | |
FI88419C (fi) | Bk-vals med uppvaermd mantel | |
FI109713B (fi) | Menetelmä ja laite telan lämmittämiseksi | |
FI85521B (fi) | Valspress foerlaengt nyp foer en pappersmaskin. | |
EP0901600A1 (en) | Continuous dryer with permanent magnets | |
FI109304B (fi) | Menetelmä ja laite telan lämmittämiseksi | |
FI73260B (fi) | Foerfarande och anordning foer elektromagnetisk uppvaermning av en vals, i synnerhet en kalandervals som anvaends vid framstaellning av papper eller naogon annan banformig produkt. | |
GB2058246A (en) | Rotatable body with magnetic device to counteract deflection | |
FI84739C (fi) | Foerfarande och anordning vid pressbehandling av fiberbana. | |
FI113556B (fi) | Termotela | |
WO2001094868A1 (en) | Continuous dryer with permanent magnets having adjustability of the transverse temperature profile |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
FG | Patent granted |
Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC |
|
MA | Patent expired |