FI84741B - Banoeverfoeringsanordning och -foerfarande. - Google Patents

Banoeverfoeringsanordning och -foerfarande. Download PDF

Info

Publication number
FI84741B
FI84741B FI873147A FI873147A FI84741B FI 84741 B FI84741 B FI 84741B FI 873147 A FI873147 A FI 873147A FI 873147 A FI873147 A FI 873147A FI 84741 B FI84741 B FI 84741B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
web
transfer
fabric
drying
roll
Prior art date
Application number
FI873147A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI873147A (fi
FI873147A0 (fi
Inventor
Gregory Lynn Wedel
Original Assignee
Beloit Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Beloit Corp filed Critical Beloit Corp
Publication of FI873147A0 publication Critical patent/FI873147A0/fi
Publication of FI873147A publication Critical patent/FI873147A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84741B publication Critical patent/FI84741B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F2/00Transferring continuous webs from wet ends to press sections
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F3/00Press section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F3/02Wet presses
    • D21F3/08Pressure rolls
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G9/00Other accessories for paper-making machines
    • D21G9/0063Devices for threading a web tail through a paper-making machine

Landscapes

  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)
  • Advancing Webs (AREA)

Description

84741 RAINANSIIRTOLAITE JA -MENETELMÄ Tämä keksintö kohdistuu rainan siirtolaitteeseen rainan siirtämiseksi puristinosalta kuivausosalle. Täsmä lii s emmi n tämä keksintö kohdistuu rainan siirtolaitteeseen paperi-5 rainan siirtämiseksi puristinosalta paperin kuivausosalle, niin että rainan puristin- ja kuivausosien välillä tuke-mattomana kulkema matka on mahdollisimman pieni.
Esillä olevan keksinnön etujen ymmärtämiseksi on välttämätöntä tuntea ongelmat, jotka liittyvät paperirainan ohjaa-10 miseen ja täsmällisemmin pujottamiseen puristinosalta kuivausosalle ja sen läpi.
Märän rainan siirtäminen tavanomaisen paperikoneen puristin-osalta kuivausosalle suoritetaan tavallisesti siirtämällä aluksi kapea rainan osa kuivausosalle. Seuraavana vaiheena 15 on tämän kapean rainan osan pujottaminen koko kuivausosan läpi. Kun tämä on tehty, rainan leveyttä kasvatetaan asteittain kunnes koko raina kulkee kuivausosan läpi.
Edellä esitetyn toimituksen ymmärtämiseksi yksityiskohta!-. . semmin seuraavassa tarkastellaan edellä esitettyä pujotus- 20 toimitusta, jossa käytetään tavanomaista Tri-Vent-puristin-osaa ja BelRun-kuivausosaa. Seka Tri-Vent- että BelRun-osia valmistaa Beloit Corporation.
Aivan alussa siirto puristinosalta kuivausosalle alkaa sen jälkeen kun täysilevyinen raina on siirretty puristinosan 25 läpi ja sitä ollaan poistamassa puristintelalta kaavinterän avulla. Tämä täysilevyinen raina leikataan ensin pitkittäissuunnassa sopivalla vesisuihkulla ennen puristinosaa, niin että pieni osa rainan etureunasta erotetaan muusta rainasta.
Tämä pieni rainan osa on leveydeltään tyypillisesti 5,08 -30 25,4 cm ja sitä kutsutaan "päänvientinauhaksi". Päänvienti- ; nauha puhalletaan tämän jälkeen pois puristintelalta ja ' 2 84741 suunnataan kuivauskudoksen ja kuivausosan ensimmäisen kui-vaimen muodostamaan nippiin. Tällä hetkellä yleisessä käytössä on useita laitteita päänvientinauhan puhaltamiseksi irti puristintelai ta ja näissä laitteissa käytetään taval-5 lisesti paineilmaa päänvientinauhan suuntaamiseksi kuivaus-osaa kohti.
Edellä mainittuun toimitukseen liittyy kaksi pääongelmaa. Ensimmäisenä ongelmana on painei1 ma 1 aitteen suuttimen täh-täämisen vaikeus siten, että päänvientinauha tulee siepa-10 tuksi kuivaimen ja kuivauskudoksen nippiin. Tätä ongelmaa pahentavat pitkät avoimet jännevälit puri s tintelan ja nipin välillä. Pitkä jänneväli paitsi, että se lisää vaadittua suuntaustarkkuutta puhallettaessa päänvientinauhaa irti puristintelai ta, lisää myös päänvientinauhan alttiutta 15 tulla paikallisten ilmavirtausten häiritsemäksi. Toinen ongelma syntyy koska päänvientinauha on puhallettava irti puristintelai ta ennen kuin se koskettaa kaavinterää. Kuitenkin jos päänvientinauha puhalletaan pois liian kaukana kaa-vinterän yläpuolella, se ei pääse suoraa tietä nippiin joh-20 tuen välille sijoitetusta kuivauskudoksen johtotelasta.
Vyöhyke tai "tavoitealue", jonka sisällä päänvientinauha on poistettava puristintelalta on siten kooltaan rajoitettu ja tällainen poisto edellyttää siten suurta taitoa ilmasuutti-men käyttäjältä päänvientinauhan irroittamiseksi oikein tä -2 5 män tavoitealueen sisällä ja kyseisen päänvi enti nauhan suuntaamiseksi nippiä kohti ja sen väliin.
Lisäksi monet muut tekijät vaikuttavat päänvientinauhan liikerataan puristintelalta, mikä tekee siirron tämän osan erityisen vaikeaksi. Näistä vaikeuksista voidaan mainita rai-30 nan pyrkimys pudota painovoiman vaikutuksesta. Lisäksi päänvientinauha pyrkii hidastumaan ilman aiheuttamasta kitkasta johtuen.
Edellä mainittujen ongelmien lisäksi, jotka liittyvät päänvientinauhan varsinaiseen pujottamiseen puristinosan ja 3 84741 kuivausosan välillä, erään suuren ongelman muodostaa se, että kun päänvientinauha on pujotettu, siinä esiintyy tietty määrä löysää puristin- ja kuivausosien välissä. Sen jälkeen kun nippi on siepannut päänvientinauhan, sen löysä 5 pituus on pienennettävä nopeasti, jotta päänvientinauhaa estettäisiin riippumasta alaspäin ja tulemasta kosketukseen kaavinterän kanssa tai tulemasta paikallisten ilmavirtausten katkaisemaksi. Tämä löysä poistetaan ajamalla kui-vausosaa nopeusinkrementin verran puristinosaa nopeammin.
10 Tätä inkrementtiä kutsutaan "vedoksi". "Vedon'1 on oltava tämän toimituksen aikana tarpeeksi suuri päänvientinauhan löysän poistamiseksi nopeasti, mutta jos tämä "veto" on liian suuri, päänvientinauha katkeaa, kun löysä on poistunut. Tällaiset "vedot" ovat tyypillisesti alueella 2 - 5 % 15 puristimen nopeudesta.
Pitkä jänneväli tai etäisyys puristin- ja kuivausosien välillä pahentaa myös edellä mainittua "vetoon" liittyvää ongelmaa. Pitkä jänneväli lisää ilmeisesti löysän määrää, jonka kuivausosan on vastaanotettava nopeasti.
20 Edellä mainittujen tunnettuihin ehdotuksiin liittyvien ongelmien välttämiseksi hakemuksessa on pienennetty tämän jännevälin pituutta. Vaikka tämä ratkaisu voi aluksi tuntua suhteellisen yksinkertaiselta, käytännössä -- kun osa kuivaus-osasta sijaitsee puristinosan rungon sisäpuolella, syntyy 25 erilaisia lisäongelmia. Näihin ongelmiin sisältyvät rajoi tukset puristimen rungon suunnittelussa, erilaiset puristimen runkoon kohdistuvat kuormitukset, värähtelyt ja puristimen rungon 1uoksepäästävyys. Myös kuivaushuovan 1uoksepäästä-vyys ja telan poisto tulevat erittäin vaikeiksi. Näistä suun-30 nitteluvaikeuksista johtuen ei ole epätavallista, että puristinosan ja kuivausosan välinen etäisyys on alueella 2,44 -3 ,05 m.
Yritettäessä stabiloida päänvientinauhaa kuivauskudoksel1 e pujotuksen aikana on havaittu, että jos raina säilyttää 4 84741 hyvän kosketuksen kudokseen, se ei ole alttiina ulkoisille ilmavirtauksille ja etenee myöhemmin kuivausosaa pitkin vaeltel emättä.
Tällaisen hyvän kosketuksen säilyttämiseksi päänvientinau-5 hän ja kuivauskudoksen välillä aikaisemmin on asennettu useita laitteita kuivauskudoksen yläpuolelle tällaisen hyvän kosketuksen muodostamiseksi ja säilyttämiseksi. Näihin laitteisiin sisältyvät i1masuuttiment ja siirtolaatikot. Myös etääntyviä foiliosia sekä tyhjölaatikoita ja ilmafoililaitteita 10 on käytetty. Nämä päänvientinauhan stabi1 ointi1 aitteet eivät kuitenkaan kykene kannattamaan tehokkaasti kapeaa päänvienti-nauhaa, koska tällaisten siirtolaatikoiden ja vastaavien kehittämät alipainetasot eivät ole riittäviä. Tällainen riittämätön tyhjö johtuu laajasta avoimesta pinta-alasta pään-15 vientinauhan molemmilla puolilla ja kudoksen läpäisevyydestä, mikä sallii ilman virtaamisen sisään päänvientinauhan yläpuolelta ja pienentää huovan pinnalla vallitsevaa tehollista alipainetta. Joskin on totta, että aiipainetasoja voidaan nostaa päänvientinauhan kannattamiseksi, tämä suurempi alipaine 20 vetää tällöin kuivauskudoksen kosketukseen siirtolaatikkoon tai vastaavaan, kun täysi1evyinen raina myöhemmin tiivistää kudoksen.
Edellä mainittu pitkä jänneväli tai etäisyys, jonka päänvien-tinauha kulkee puristintelan ja kuivausosan välillä, koros-25 tuu, koska tällainen siirtolaatikkoon kohdistetusta alipaineesta johtuva kuivaushuovan poikkeama kasvaa melkein kertoimella neljä jännevälin pituuden mukana.
Mitä tulee ilmasuuttimien käyttöön läheisen kosketuksen säilyttämiseksi päänvientinauhan ja kuivauskudoksen välillä, 30 nämä ilmasuuttimet ovat osoittautuneet tehokkaiksi suhteellisen alhaisella nopeudella toimittaessa, mutta käytetyn ilman on todettu aiheuttavan enemmän häiriöitä ja päänvientinauhan liikkeitä suuremmilla nopeuksilla.
5 84741
Vielä eräänä piirteenä rainan siirrossa puristinosalta kui-vausosalle on, että kun päänvientinauha on siirretty kuivaus kudoksel 1 e , päänvientinauha on pujotettava ensimmäiseltä sylinteriltä kuivausosaa pitkin viimeiselle sylinterille 5 asti. Tämä voidaan tehdä joko käyttämällä pujotusi1 ma suih-kuja tai mikä tavallisempaa käyttämällä pujotusköysiä.
Pujotus köysiä käytettäessä päänvientinauha on erotettava kuivauskudoksesta ja siirrettävä joko käsin tai automaattisesti kohti koneen etusivua (tai reunaa), kunnes tämä pään-10 vientinauha tulee siepatuksi siirtoköysien väliin. Vaikka siirron tämä puoli ei tavallisesti muodosta ongelmaa, puristimelta kuivaimelle siirtävässä laitteessa on otettava tämä toiminta huomioon.
Täsmällisemmin esitettynä tarvitaan ainakin lyhyt avoin vä-15 li, johon voidaan päästä tarpeeksi päänvientinauhan siirtämiseksi kuivauskudokselta, niin että päänvientinauha voidaan siirtää köysihuuleen .
Kun päänvientinauha on pujotettu kuivausosan läpi, seuraa-vana vaiheena on päänvientinauhan leventäminen rainan täy-20 teen leveyteen. Tämän levennysprosessin aikana kuivausku-doksen ja päänvientinauhan välillä on säilytettävä hyvä kosketus. Jos näin ei tapahtu, päänvientinauha tulee löysäksi ja katkeaa.
Päänvientinauha on erikoisen herkkä irtautumaan kuivausku-25 doksesta päänvientinauhan reunoilla, missä siirtolaatikko- laite voi heikoimmin ylläpitää vaadittua kannattavaa alipainetta. Ja jälleen pitkä jänneväli puristin- ja kuivausosien välillä pahentaa tätä ongelmaa suurentamalla tukemattoman päänvientinauhan painoa.
30 Viimeinen vaihe siirrossa puristinosalta kuivausosalle sisältää täysi1evyisen rainan tuennan jatkamisen. Myös tällöin 6 84741 rainan reunat ovat rainan vaikeimmin tuettava osa. Pitkien jännevälien tapauksessa on olemassa raja alipaineen määrälle, joka voidaan kohdistaa tai kehittää kudoksen yläpuolelle, edellä mainitusta kudoksen poikkeamasta johtuen. Lisäk-5 si pitkä jänneväli myös lisää tukemattoman rainan painoa, mikä saa sen venymään ja suurentaa aikaa, jossa viskoelas-tinen raina asettuu lepotilaan ja kadottaa sisäisen jännityksensä .
Kuten alan ammattimiehelle on selvää, on olemassa useita 10 ongelmia, joita on tässä lueteltu ja jotka tulevat esiin yritettäessä siirtää rainaa puristinosalta kuivausosalle.
Esillä olevalla keksinnöllä pyritään välttämään edellä mainitut tunnettujen ehdotusten puutteet aikaansaamalla rainan-siirtolaite, joka sisältää apu- tai siirtokudoksen, joka on 15 yhteistoiminnassa kuivauskudoksen kanssa siten, että raina on suurimman osan kulustaan puristinosalta kuivausosalle samanaikaisesti molemmilta puolilta tuettuna.
Esillä olevan keksinnön päätarkoituksen on siten saada aikaan rainansiirtolaite , jossa siirtokudoksen käyttö vähen-20 tää tehollisesti tukemattoman jänteen pituutta.
Esillä olevan keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan rainansiirtolaite, jossa siirtokudoksen ohjaustela sijaitsee suhteellisen lähellä kuivauskudoksen johtotelaa, mikä pienentää jännevälin mahdollisimman pieneksi.
25 Esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on saada aikaan rainansiirtolaite, jossa ohjaustela lepää vain vähän kuivauskudosta vastaan rainan peittokulman minimoimiseksi rainan liikkuessa kuivauskudosta pitkin ja tämän jälkeen siirtovyöhykkeen huopien tai kudosten välissä.
30 Esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on saada aikaan rainansiirtolaite, jossa siirtolaite on varustettu toisella ilmanohjaimella sen varmistamiseksi, että pään- 7 84741 vienti nauha seuraa kuivauskudosta päänvientinauhan poistuessa siirtovyöhykkee1tä.
Nämä ja esillä olevan keksinnön muut tavoitteet selviävät alan ammattimiehelle tutustumalla seuraavaan yksityiskoh-5 täiseen selitykseen yhdessä oheisiin piirustuksiin liittyen.
Vaikka esillä olevaa keksintöä selitetään erikoisesti viittaamalla rainan siirtämiseen Tri-Nip-puristinosan ja UNIRUN-kuivausosan välillä, alan ammattimiehelle on selvää, että edullisen suoritusmuodon selitys ei rajoita esillä olevaa 10 keksintöä. Tri-Nip on Beloit Corporation ' in rekisteröity tavaramerkki. Sen sijaan esillä oleva keksintö on määritelty oheisissa patenttivaatimuksissa, joihin on ajateltu sisältyvän erilaiset muunnokset ja sovellutukset, jotka sisältyvät esillä olevan keksinnön oheisissa patenttivaatimuksissa mää-15 riteltyyn ajatukseen ja suojapiiriin .
Esillä oleva keksintö kohdistuu rainansiirtolaitteeseen ja -menetelmään rainan siirtämiseksi puristinosalta kuivaus-osalle. Laite sisältää kuivauskudoksen, joka kulkee kuivaus-osan ympäri rainan kuljettamiseksi puristinosalta kuivaus-20 osalle ja sen ympäri, niin että rainaan puristinosan jälkeen jäänyt ylimääräinen vesi poistetaan rainasta, kun raina kulkee kuivausosan läpi. Kuivauskudosta kannattaa ensimmäinen joukko pyöriviä teloja ja runko kannattaa pyörivästi tätä ensimmäistä telajoukkoa. Ensimmäinen telajoukko sisältää 25 johtotelan, joka on sijoitettu puristinosan lähelle rainan ohjaamiseksi puristinosalta kuivausosaa kohti. Ensimmäinen telajoukko sisältää myös ensimmäisen siirtotelavälineen , joka on sijoitettu välimatkan päähän johtotelasta rainan ohjaamiseksi kuivausosan läpi. Siirtokudos on yhteistoiminnas-30 sa kuivauskudoksen kanssa, niin että siirtokudos ja kuivaus-kudos muodostavat välilleen siirtovyöhykkeen , joka ulottuu kuivauskudosta pitkin ja johtotelan ja siirtotelavälineen välistä. Siirtovyöhyke mahdollistaa rainan tukemisen kauttaan, β 84741 niin että raina tulee helposti johdetuksi kuivausosaan, samalla kun rainan mahdollinen pyrkimys riippua estetään rainan puristinosaita kuivausosalle pujottamisen aikana.
Keksinnön mukaan siirtokudos on erillinen kudos, joka ulottuu toisen 5 telojen joukon ympäri, ja se eriää kuivauskudoksesta ensimmäisen siir- totelavälineen kohdalla. Siirtotelavälineenä käytetään imutelaa.
Esillä olevan keksinnön eräässä erityisessä suoritusmuodossa ensimmäinen telajoukko sisältää myös joukon kuivaimia ja joukon siirtotelo-ja siten, että jokainen kuivainten joukon kuivain vuorottelee mainitun 10 siirtotelojen joukon siirtotelan kanssa, niin että kuivauskudos kulkee siirtotelojen joukon ja kuivaussylintereiden joukon ympäri UNIRUN-kuivausosan muodossa.
Lisäksi siirtotelat, kuivaussylinterit ja ensimmäiset siirtotelaväli-neet on kaikki tuettu pyörivästi kuivaus osan runkoon. Johtotela ja 15 ensimmäinen siirtotela ovat imuteloja. Rainansiirtolaite sisältää myös toisen joukon teloja siirtokudoksen kannattamiseksi liikkuvasti puris-tinosan ja kuivausosan runkojen kannattaessa pyörivästi toista tela-joukkoa. Joukko kiristysteloja painautuu siirtokudosta vastaan sen kiristämiseksi siten, että siirtokudos painautuu kuivauskudosta vas-20 taan ja sen kanssa yhteistoimintaan siirtovyöhykkeen muodostamiseksi niiden välille. Toinen telajoukko sisältää myös ohjaustelan rainan ohjaamiseksi siirtovyöhykkeeseen kuivauskudoksen ja siirtokudoksen väliin. Ohjaustelan viereen on sijoitettu ensimmäinen ilmanohjain siirtokudoksen mukana kulkevan ilman kääntämiseksi pois rainasta.
25 Esillä olevan keksinnön eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa johtotelana käytetään imutelojen sijasta sileää pintaa tai urapintaa. Ensimmäisen siirtotelavälineen lähelle on sijoitettu toinen ilmanohjain rainan siirtämiseksi poispäin siirtokudoksesta kuivauskudosta kohti, kun raina poistuu siirtovyöhykkeestä.
30 Lisäksi kolmas ilmanohjain on sijoitettu toisen telajoukon telan lähelle siten, että tela kannattaa siirtokudosta ensimmäisen siirtotelan ja kiristys telojen välissä. Kolmas 9 84741 il ma nohja in poikkeuttaa rainan poispäin siirtokudoksesta siinä tapauksessa, että raina ei siirry siirtohuovalta kuivauskudokselle rainan poistuessa siirtovyöhykkeestä. Kolmas ilmanohjain estää siten sen mahdollisuuden, että 5 raina kiertyisi myöhempien kiristystelojen ympärille.
Laitteessa on välineet yhden toisen telajoukon telan käyttämiseksi siten, että siirtokudos liikkuu likimain samalla nopeudella kuin kuivauskudos. Tämä käytetty tela on edullisimmin ohjaustela huovan suuren peittokulman vuoksi.
10 Esillä oleva keksintö minimoi tukemattoman rainan puristin-ja kuivausosien välillä kulkeman matkan ja minimoi siten mahdollisuuden, että huopa riippuisi ja katkeaisi ennen pu-jotustoimituksen loppuunsuorittamista.
Kuvio 1 on sivukuvanto tunnetusta rainansiirtolaitteesta.
15 Kuvio 2 on päällyskuvanto tunnetusta haarukkatyyppisestä paineilmalaitteesta.
Kuvio 3 on pääl1yskuvanto tunnetusta i1maputkityyppisestä paineilmalaitteesta.
Kuvio 4 on päällyskuvanto tunnetusta i1makaarityyppisestä 20 paineilmalaitteesta.
Kuvio 5 on sivukuvanto tunnetusta foi1ityyppisestä rainan-si irtolai tteesta.
Kuvio 6 on sivukuvanto tunnetusta a 1ipainetyyppisestä rai-nansiirtolaitteesta.
25 Kuvio 7 on sivukuvanto tunnetusta i1 ma foi1ityyppisestä rai-nansii rtolaitteesta.
Kuvio 8 on sivukuvanto esillä olevan keksinnön mukaisesta rainansiirtolaitteesta.
Kuvio 9 on sivukuvanto esillä olevan keksinnön mukaisen ,0 84741 rainansiirtolaitteen toisesta suoritusmuodosta.
Kuvio 10 on sivukuvanto esillä olevan keksinnön mukaisen siirtolaitteen kolmannesta suoritusmuodosta.
Kuvio 11 on sivukuvanto esillä olevan keksinnön mukaisen 5 siirtolaitteen neljännestä suoritusmuodosta.
Kuvio 12 on sivukuvanto esillä olevan keksinnön mukaisen siirtolaitteen viidennestä suoritusmuodosta.
Samat viitenumerot viittaavat samanlaisiin osiin piirustusten eri kuvioissa.
10 Kuvio 1 on tunnetun ra i nans i i rtola i tteen, joka on osoitettu yleisesti viitenumerolla 10, sivukuvanto, jossa on esitetty Tri-Nip-puristinosa, joka on osoitettu yleisesti viitenumerolla 12, ja UNIRUN-kuivausosa, joka on osoitettu yleisesti viitenumerolla 14.
15 Puristinosa 12 sisältää alahuovan 16, joka kulkee yleisesti viitenumerolla 18 merkityn ensimmäisen nipin kautta, jonka muodostavat yhteistoiminnassa olevat puristintelat 20 ja 22. Myös toinen puristinhuopa 24 kulkee nipin 18 kautta rainan W ollessa sijoitettuna huopien 16 ja 24 väliin. Toi-20 sen huovan 24 kannattama raina W kulkee yleisesti viitenumerolla 26 merkityn toisen nipin kautta, jonka muodostavat ensimmäinen puristintela 28 ja tela 30. Ensimmäinen puris-tintela 28 kuljettaa rainan W puristintelan 28 ympäri ja yleisesti viitenumerolla 32 merkityn kolmannen nipin kaut-25 ta, jonka muodostavat ensimmäinen puristintela 28 ja tela 34. Kolmannen nipin 32 läpi kulkee myös kolmas puristin-huopa 36 siten, että raina W on kolmannen puristinhuovan 36 ja ensimmäisen puristintelan 28 välissä. Ensimmäisen puris-tintelan 28 alapuolelle ja sen viereen on sijoitettu kaavin-30 terä 38 siten, että kaavinterä 38 irroittaa ensimmäisen pu-ristintelan 28 kannattaman rainan W ensimmäiseltä puristin-- ; telalta 28. Johtotela 40 on sijoitettu ensimmäisen puristin- 11 84741 telan 28 lähelle kaavinterän 38 ja telan 34 välillä olevaan kohtaan. Kuivauskudosta 42 ohjataan yleisesti viitenumerolla 44 merkityllä ensimmäisellä tel ajoukol1 a , johon sisältyy johtotela 40, minkä jälkeen kuivauskudos 42 kulkee esi- tai 5 johtokuivaussylinteriä 46 kohti ja siirtotela 11 e 48 ja sieltä UNIRUN-kuivaimien jonon (ei esitetty) ensimmäiselle kuivaus syl i nteri 1 1 e 50.
Kuten kuviosta 1 voidaan havaita, kun päänvientinauha T ir-roitetaan puristintelan 28 pinnalta S, päänvientinauha T on 10 ohjattava johtotelan 40 ympäri ja asetettava läheiseen kosketukseen kuivauskudoksen 42 kanssa johtotelan 40 ja esikui-vaussylinterin 46 välillä. Kuten edellä on todettu, tämä on aiheuttanut monia ongelmia, joista tällaisen rainanvienti-nauhan T taipumus riippua alaspäin johtotelan 40 ja kuivaus-15 kudoksen 42 suhteen ei ole pienimpiä.
Kuviot 2-4 esittävät erityyppisiä paineilmalaitteita, jollaisia käytetään tavallisesti päänvientinauhan viennissä kuivaus-kudoksen 42 ja esikuivaimen 46 muodostamaan nippiin 52. Kuvio 2 esittää yleisesti viitenumerolla 54 osoitettua haarukkatyyp-20 pistä laitetta, jossa on vastakkaiset suuttimet 56 ja 58.
Rainan W päänvientinauhaa T ohjataan tästä laitteesta 54 tulevilla il ma suihkuilla 60 ja 62.
Kuviossa 3 on esitetty toisen tyyppinen, yleisesti viitenumerolla 64 osoitettu painei1 ma 1 aite , joka on yksinkertaisesti 25 putki 66, jossa on joukko i1masuuttimia (ei esitetty) ilman suuntaamiseksi kuten nuolilla 67,68,69,70,71 ja 72 on osoitettu putken 66 sivulle.
Kuvio 4 esittää vielä erään tyyppistä paineilmalaitetta 74, jossa on ilmansyöttöputki 76, joka on kytketty kaarevaan 30 poik k iputkeen 78, jossa on joukko suuttimia toisiaan kohti suuntautuvien ilmavirtojen 79,80,81 ja 83 suuntaamiseksi päänvientinauhan T ohjaamiseksi nippiin 52.
12 84741
Kuviossa 5 on esitetty puristintela 28A ja tela 34A rainan WA poistuessa puristintelalta 28 A, kulkiessa johtotelan 40A ympäri ja foi1ityyppi sen laitteen 84 pitäessä rainaa kui-vauskudosta 42A vastaan johtotelan 40A ja esikuivaussylinte-5 ri n 46A välillä.
Kuvio 6 esittää tunnettua laitetta, joka on samanlainen kuin kuviossa 5 esitetty mutta jossa käytetään i1malaatikkoa 86, joka on kytketty puhaltimeen 88, joka muodostaa osittaisen tyhjön ilmalaatikon 86 sisälle. Muut kuviossa 6 esitetyt 10 osat ovat samanlaisia kuin kuviossa 5 esitetyt ja ne on merkitty samoilla viitenumeroilla kuin vastaavat kuvion 5 osat mutta varustettuna indeksillä B.
Kuvio 7 on tunnettu laite, joka on samanlainen kuin kuviossa 6 esitetty mutta jossa ilmalaatikon 86 tilalla on kaksi 15 foi1ityyppistä laatikkoa 90 ja 92, jotka on molemmat yhdistetty il mapuhaltimeen 94, joka paineistaa ilmafoililaatikot 90 ja 92 ilmaverhojen 96 ja 98 kehittämiseksi päänvientinauhan painamiseksi kuivauskudosta vastaan. Muissa suhteissa kuvion 7 laite on samanlainen kuin kuviossa 6 esitetty ja 20 samanlaisilla osilla on samat viitenumerot varustettuna indeksillä C.
Esillä olevan keksinnön mukaan, kuten kuviosta 8 ilmenee, kolmannen puristinhuovan 36D ja ensimmäisen puristintelan 28D välistä esiin tuleva raina WD kulkee alaspäin kaavinte-25 rää 38D kohti. Telan 34D ja kaavinterän 38D väliin on sijoitettu johtotela 40D ja se on ensimmäisen puristintelan 280 välittömässä läheisyydessä.
Rainan WD kulkiessa johtotelan 40D ohi kaavinterää 38D kohti johtotelan 40D ja kaavinterän 38D välille muodostuu päänvien-30 tinauhan irroitusvyöhyke 100. Edellä mainitut paineilmalait-teet 54,64 tai 74 pakottavat rainan WD päänvientinauhan TD pois ensimmäisen puristintelan 28D pinnalta SD vyöhykkeellä 100 ja päänvientinauha TD suunnataan kohti kuivauskudosta 42D
13 84741 johtotelan 40D ja ohjaustelan 102 välille siten, että pään-vientinauha TD tulee suunnatuksi ohjaustelan 102 ja kuivaus-kudoksen 42D muodostamaan nippiin 104. Siirtokudos 106 kulkee ohjaustelan 102 ympäri ja kohti ensimmäistä siirtotelaa 5 108. Kuivauskudos 42D eroaa ensimmäisen siirtotelan 108 koh dalla siirtokudoksesta 106 siten, että kuivauskudos 42D ja siirtokudos 106 muodostavat välilleen siirtovyöhykkeen 110, joka ulottuu ohjaustelai ta 102 ensimmäiselle siirtotelaväli-nelle 108. Tällä siirtovyohykkeellä 110 on ensimmäinen ja 10 toinen pää 112 ja 114 ensimmäisen pään 112 ollessa sijoitettu puristinosan 12D lähelle ja toisen pään 114 ollessa sijoitettu kuivausosan 14D lähelle. Siirtokudos 106 kulkee viitenumerolla 116 yleisesti osoitetun toisen telajoukon ympäri, johon sisältyy telat 118, 119 ja 120 ja ohjaustela 102. 15 Ensimmäinen ja toinen kiristystela 122 ja 124 painavat siir-tokudosta 106 vastaan, niin että siirtokudos 106 painautuu kuivauskudosta 42D vastaan ja on sen kanssa yhteistoiminnassa siirtovyöhykkeen 110 muodostamiseksi niiden välille. Kiristys-telat 122 ja 124 ja toinen telajoukko 116 voi olla tuettu pyö-20 rivästi kuivausosan runkoon 126 tai puristinosan runkoon 130.
Kuivauskudos kulkee kuivausosan 14D ympäri rainan WD kuljettamiseksi puristinosalta 12D kuivausosalle 14D ja sen ympäri, niin että rainaan WD puristinosan 12D jälkeen jäänyt ylimääräinen vesi poistetaan rainasta WD sen kulkiessa kuivausosan 25 14D läpi. Viitenumerolla 44D yleisesti osoitettu ensimmäinen pyörivien telojen joukko kannattaa liikkuvasti kuivauskudosta 42D. Viitenumerolla 128 yleisesti osoitettu runkoväline kannattaa pyörivästi ensimmäistä telajoukkoa 44D. Ensimmäinen telajoukko 44D sisältää johtotelan 40D, joka on sijoitet-30 tu puristinosan 12D lähelle rainan WD ohjaamiseksi puristin-osalta 12D kuivausosaa 14D kohti. Ensimmäinen siirtotelaväli-ne 108 on sijoitettu kuivausosan 14D lähelle rainan WD ohjaamiseksi johtotelalta 40D siirtotelavälineen 108 ohi ja kui-vausosaan 14D. Siirtokudos 106 on yhteistoiminnassa kuivaus-35 kudoksen 42D kanssa siten, että siirtokudos 106 ja kuivaus- 14 84741 kudos 42D muodostavat välilleen siirtovyöhykkeen 110, joka ulottuu kuivauskudosta 42D pitkin ja johtotelan 40D ja siirtotelan 108 välille. Siirtovyöhyke 110 mahdollistaa rai-nan WD tukemisen kauttaan, niin että raina WD tulee johde-5 tuksi helposti kuivausosalle 14D, samalla kun vältetään rai-nan WD mahdollinen pyrkimys riippua rainaa WD puristinosal-ta 12D kuivausosalle 14D pujotettaessa.
Viitenumerolla 128 yleisesti osoitettu runkoväline sisältää kuivausosan rungon 126 siirtotelavälineen 108 ja kuivaussy-10 linterin 50D kannattamiseksi pyörivästi . Runkoväline 128 sisältää myös puristinosan rungon 130. Ensimmäinen telajoukko sisältää joukon kuivaimia, joista 50D on esitetty. Lisäksi kuivaimet vuorottelevat siirtotelojen kanssa siten, että kuivauskudos 42D kulkee siirtotelojen joukon ja kuivaussy-15 lintereiden joukon ympäri siten kuin UNIRUN-kuivausosassa.
Esillä olevan keksinnön eräässä suoritusmuodossa johtotela 40D on imutela rainan WD ohjauksen helpottamiseksi puristin-osalta 12D kuivausosaa 14D kohti. Myös ensimmäinen siirtote-laväline 108 on imutela rainan WD pakottamiseksi pois siir-20 tovyöhykkeestä 110 ensimmäisen siirtotelavälineen 108 ympärille ja kuivausosalle 14D.
Siirtovyöhykkeen 110 ensimmäinen pää 112 on sijoitettu johto-telan 40D ja ensimmäisen siirtotelavälineen 108 välille siir-tovyöhykkeen 110 toisen pään 114 ollessa sijoitettu ensimmäi-25 sen siirtotelavälineen 108 lähelle.
Esillä olevan keksinnön kuviossa 9 esitetyn mukaisessa vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa rainansiirtolaite 10E sisältää ensimmäisen ilmanohjaimen 132, joka on sijoitettu ohjauste-lan 102E lähelle, siirtokudoksen 106E mukana kulkevan ilman 30 poikkeuttamiseksi pois rainasta WE, minkä avulla minimoidaan rainan WE häiriöt rainan siirron aikana.
Rainansiirtolaite 10E sisältää lisäksi toisen iImanohjaimen 134, joka on sijoitettu ensimmäisen siirtotelan 108E lähelle 15 84741 rainan WE tai päänvientinauhan TE poikkeuttamiseksi pois siirtokudoksesta 106E kohti kuivauskudosta 42E, kun raina WE tai päänvientinauha TE tulee siirtovyöhykkeestä 110E.
Tässä kuvion 9 suoritusmuodossa siirtotelan 108E ei tarvit-5 se olla imu tel a, koska ohjain 134 palvelee samaa tarkoitusta ja on halvempi ja siirtotelaväline 108E voi olla sileä tai uravaippatela .
Rainansiirtolaite 10E sisältää lisäksi kolmannen ilmanohjai-men 136, joka on sijoitettu toisen telajoukon 116E telan 10 138 lähelle. Tela 138 kannattaa siirtokudosta 106E ensimmäi sen siirtotelan 108E ja kiristyste 1 ojen 124E ja 122E välissä. Kolmas ilmanohjain 136 poikkeuttaa rainan WE tai pään-vientinauhan TE pois siirtokudoksesta 106E siinä tapauksessa, että raina WE tai päänvientinauha TE ei siirry siirtokudok-15 seita 106E kuivauskudokselle 42E, kun raina WE poistuu siir-tovyöhykkeeltä 110E. Kolmas ilmanohjain 136 estää siten sen mahdollisuuden, että raina WE tai päänvientinauha TE kiertyisi myöhempien kiristystelojen 124E ja 122E ympärille.
Keksinnön eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa rainan-20 siirtolaite sisältää myös välineen 140 yhden toisen telajou-kon teloista ja edullisimmin ohjaustelan 10 2 E, käyttämiseksi pyörivästi siten, että siirtokudos 106E liikkuu likimain samalla nopeudella kuin kuivauskudos 42E.
Esillä olevan keksinnön molemmissa suoritusmuodoissa puris-25 tinosat 12D ja 12E sisältävät myös puristintelan 28D ja vastaavasti 28E, joka on johtotelojen 40D ja 40E lähellä, ja ensimmäiset kaavinterät 38D ja 38E, jotka ovat yhteistoiminnassa puristintelojen 28D ja 28E kanssa rainan WD tai WE irroiitämiseksi puristintelasta rainan tullessa johtotelan 30 ohi puristinosalta.
Esillä olevan keksinnön toiminnassa rainan päänvientinauha nostetaan ensimmäisen puri stin tel an pinnalta sopivalla kuvioissa 2-4 esitetyn kaltaisella paineilmalaitteel1 a .
ie 84741 Tämä päänvientinauhan irroittaminen suoritetaan vyöhykkeellä 100, joka on esitetty kuviossa 8. Päänvientinauha suunnataan kohti nippiä 104, kuten kuviossa 8 on esitetty, ja päänvientinauha tulee vedetyksi johtotelaa 40D kohti eri-5 koisesti kun otetaan huomioon, että johtotela 40D on imute-la. Kuviossa 8 esitettyjen kuivauskudoksen ja siirtokudok-sen välisesti yhteistoiminnasta johtuen molemmilta puolilta tuettu päänvientinauha tulee ohjatuksi ohjaustelalta 102 kohti siirtotelavälinettä 108, missä raina seuraa kui-10 vauskudosta rainan poistuessa siirtovyöhykkeen 110 toisesta päästä 114. Kuvion 8 suoritusmuodossa tätä rainan siirtämistä kuivauskudoksel1 e helpottaa se, että ensimmäinen siirtotelaväline 108 on imutela. Lisäksi sen ansiosta, että siirtokudos 106 ulottuu lähelle ensimmäistä puristintelaa 15 28D kohti, etäisyys, jonka rainan on kuljettava tukemattoma- na ensimmäiseltä puristintelai ta ennen kuin raina tulee tuetuksi molemmilta puolilta siirtovyöhykkeen 110 sisällä, on mahdollisimman pieni, mikä siten estää edellä mainittuja ongelmia, jotka liittyvät rainan siirtoon ja pujotukseen pu-20 ristinosalta kuivausosal1 e.
Esillä olevan keksinnön toisen suoritusmuodon toiminta on samanlainen kuin kuvion 8 suoritusmuotoon viitaten esitetty toiminta. Kuitenkin sen sijaan, että ensimmäinen siirtotela olisi imutela kuten kuvion 8 suoritusmuodon tapauksessa, te-25 laväline 108E voi olla sileä tela tai uratela, joka on varustettu toisella ilmanohjaimella 134 päänvientinauhan siirtämiseksi kuivauskudoksel1 e 42E. Lisäksi kuviossa 9 esitetyssä suoritusmuodossa käyttöväline 140 mahdollistaa siirto-kudoksen 106E liikkumisen likimain samalla nopeudella kuin 30 kuivauskudos, minkä avulla estetään päänvientinauhan tai rainan mahdollinen pyrkimys hankautua sen kulkiessa siirto-osan 110E läpi.
Lisäksi kuviossa 9 esitetyssä suoritusmuodossa ohjaustelan 102E lähelle on sijoitettu ensimmäinen ilmanohjain 132 autta-35 maan päänvientinauhan suuntaamisessa ohjaustelan 102E ja 17 84741 kuivauskudoksen 42E muodostamaan nippiin.
Kolmannen ilmanohjaimen 136 tehtävänä on irroittaa päänviεπί i nauha tai raina siirtokudokselta 106E siinä tapauksessa, että päänvientinauha tai raina ei seuraa kuivaus kudos ta 42E.
5 Tällainen kolmas ilmanohjain estää rainan kietoutumisen ki-ristystelan 124E ympärille.
Kuten molemmissa kuvioissa 8 ja 9 on esitetty ohjaustela 102 ja vastaavasti 102E painautuu vain kevyesti kuivausku-dosta 42D ja vastaavasti 42E vastaan, millä vältetään pään-10 vientinauhan tai rainan terävä suunnanmuutos siirtovyöhykkeen läpikulun aikana. Tällainen rainan hankautumisen välttäminen kudosten välissä saavutetaan esillä olevassa keksinnössä minimoimalla kaksoishuopapeiton kääntökulmat siirtovyöhyk-k e e 11 ä .
15 Kuvioiden 8 ja 9 suoritusmuodoissa ensimmäinen, toinen ja kolmas ilmanohjain voivat olla iImasuuttimia .
Kuvio 10 esittää esillä olevan keksinnön kolmatta suoritusmuotoa, jonka samanlaiset osat on osoitettu samoilla viitenumeroilla, joita on käytetty ensimmäisessä suoritusmuodos-20 sa, varustettuna indeksillä F. Kuten kuviossa 10 on esitetty, raina WF johdetaan siirtovyöhykkeen 110F läpi kuivaus-kudoksen 42F ja siirtokudoksen 106F välissä. Yhteitoiminnassa olevat kudokset 42F ja 106F kulkevat kuitenkin ensimmäisen kuivaimen 50F ympäri ennen kuin kuivauskudos 42F ja 25 raina WF kulkevat siirtotelavälineen 108F ympäri.
Esillä olevan keksinnön neljäs suoritusmuoto, joka on esitetty kuviossa 11, on samanlainen kuin kuviossa 8 esitetty suoritusmuoto ja kuviossa 11 on käytetty samoja viitenumerolta varustettuna indeksillä G. Kuviossa 11 yhteistoiminnassa 30 olevat kuivauskudos 42G ja siirtokudos 106G kulkevat apute- lan 142 ympäri ennen kuin kuivauskudos 42G ja raina WG kulkevat siirtotelavälineen 108G ympäri.
18 84741
Kuvio 12 esittää esillä olevan keksinnön viidettä suoritusmuotoa, joka on samanlainen kuin kuviossa 11 esitetty suoritusmuoto paitsi, että yhteistoiminnassa olevat kudokset 42H ja 106H kulkevat aputelan 142H ympäri ja tämän jälkeen 5 ensimmäisen kuivaimen 50H ympäri ennen kuin kuivauskudos 42H ja raina WH kulkevat siirtotelavälineen 108H ympäri. Kuviossa 12 käytetään samoja viitenumerolta indeksillä H varustettuna osoittamaan samanlaisia osia kuin edellisissä suoritusmuodoissa.
10 Kuvioissa 10, 11 ja 12 esitettyjen suoritusmuotojen toiminnassa raina tai päänvientinauha viedään siirtovyöhykkeen läpi ohjaustelalta siirtotelavälineelle siten, että rainan tai päänvientinauhan tukematon jänneväli on tehty mahdollisimman pieneksi. Lisäksi kaksoishuopapeiton kääntyminen on minimoi-15 tu ja päänvientinauhan siirtoa i1 masuuttimel1 a nippiin 104 on heipotettu.
Tunnetussa tekniikassa on esiintynyt tiettyjä ongelmia yritettäessä johtaa rainaa ylä- ja alakudoksen väliin kerrostettuna kuivausosan läpi. Tällaisia ongelmia on syntynyt koska 20 suora kosketus rainaan ei jäähdytä kaikkia kuivaimia, joten tällaiset ilman kosketusta jääneet kuivaimet ovat laajentuneet halkaisijaltaan suuremmiksi. Toiseksi ylähuopa on kiertynyt tiettyjen kuivaimien ympäri mutta ei kaikkien, mikä lisää niiden kuivaimien tehollista halkaisijaa, joiden ym-25 pari molemmat huovat on kierretty. Tällaisista nopeuseroista on seurannut hankautumista ala- ja yläkudosten välissä.
Edellä mainittu ongelma vältetään kuvioissa 10 ja 12 esitetyissä suoritusmuodoissa siten, että ensimmäistä kuivainta 50F tai vastaavasti 50H ei ajeta yhdessä seuraavan kuivai-30 men kanssa. Kuvioissa 10 ja 12 esitetyissä suoritusmuodoissa ensimmäistä kuivainta 50F tai vastaavasti 50H käytetään siirtokudoksen 106F tai vastaavasti 106H mukana.
19 84741
Esillä olevan keksinnön kaikissa eri suoritusmuodoissa kui-vauskudos ja siirtokudos on järjestetty kulkemaan likimain samalla nopeudella ja kumpikin kudos on järjestetty kulkemaan kiinteällä nopeudella asianomaisten kudosten koko pi-5 tuudella.
Edellä olevassa yksityiskohtaisessa selityksessä on kuvattu esillä olevan keksinnön viisi suoritusmuotoa. Alan ammattimiehelle on selvää, että selitetyillä suoritusmuodoilla on monia muunnoksia, jotka sisältyvät esillä olevan keksin-10 non ajatukseen ja suojapiiriin siten kuin se on määritelty oheisissa patenttivaatimuksissa. Esillä oleva keksintö muodostaa luotettavan ja käytännöllisen keinon auttamaan rai-nan siirrossa paperikoneen puristin- ja kuivausosien välillä.

Claims (15)

  1. 20 84741
  2. 1. Rainansiirtolaite rainan siirtämiseksi puristinosalta (12D; 12E) kuivausosalle (14D), joka siirtolaite käsittää: kuivaus kudoksen (42D; 42E; 42F; 42G; 42H), joka kulkee kui- vausosan (14D) ympäri rainan (WD; WE; WF; WG; WH) kuljettamiseksi puristinosalta kuivausosalle ja sen ympäri, niin että rainaan puristinosan jälkeen jäänyt ylimääräinen vesi poistetaan rainasta sen kulkiessa kuivausosan läpi, ensimmäisen joukon pyöriviä teloja (44D) kuivauskudoksen (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) kannattamiseksi liikkuvasti ja runkovälineen (128) ensimmäisen telojen joukon (44D) kannattamiseksi pyörivästi, minkä lisäksi ensimmäinen telojen joukko (44D) sisältää: johtotelan (40D; 40E; 40F; 40G; 40H), joka on sijoitettu puristinosan (12D; 12E) läheisyyteen rainan ohjaamiseksi puristinosalta kuivausosaa kohti, ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H), joka on sijoitettu välimatkan päähän johtotelasta (40D; 40E; 40F; 40G; 40H) rainan ohjaamiseksi kuivausosan läpi, siirtokudoksen (106; 106E; 106F; 106G; 106H), joka on yhteistoiminnassa kuivauskudoksen (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) kanssa siten, että siirtokudos ja kuivauskudos muodostavat välilleen siirtovyöhykkeen (110; HOE; 110F), joka ulottuu jatkuvana kuivaus kudos ta (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) pitkin ja joka siirtovyöhyke (110; 110E; 110F) sijaitsee johtotelan (40D; 40E; 40F; 40G; 40H) ja ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) välillä, ja 1 2i 84741 siirtovyöhykkeen (110; 110E; 110F) mahdollistaessa rainan (WD; WE; WF; WG; WH) tukemisen kauttaan, niin että raina tulee johdetuksi helposti kuivausosalle (14D), samalla estäen rainan mahdollisen pyrkimyksen riippua rainaa puristinosalta (12D; 12E) kuivausosalle (14D) pujotettaessa, tunnettu siitä, että siirtokudos (106; 106E; 106F; 106G; 106H) on erillinen kudos, joka ulottuu toisen telojen joukon (116; 116E; 116F; 116G; 116H) ympäri siten, että siirtokudos (106; 106E; 106F; 106G; 106H) eriää kuivauskudoksesta (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) koh dalla, ja että ensimmäinen siirtotelaväline on imutela (108; 108E; 108F; 108G; 108H) rainan pakottamiseksi pois siirtokudoksesta (106; 106E; 106F; 106G; 106H) ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) ympärille.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että ensimmäinen telojen joukko (44D) sisältää lisäksi: joukon kuivaimia (50D; 50F; 50H), joukon siirtoteloj a, kuivainten joukon (50D; 50F; 50H) jokaisen kuivaimen vuorotellessa siirtotelojen joukon yhden siirtotelan kanssa siten, että kuivauskudos (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) kulkee siirtotelo- jen joukon ja kuivainten joukon ympäri UNIRUN-kuivausosan muodossa. 1 Patenttivaatimuksen 2 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että runkoväline (128) sisältää: 22 84741 kuivausosan rungon (126) kuivaimien ja ensimmäisen siirtotela-välineen kannattamiseksi pyörivästi, puristinosan rungon (130) johtotelan kannattamiseksi pyörivästi.
  4. 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että johtotela (40D; 40E; 40F; 40G; 40H) on imutela rainan ohjauksen helpottamiseksi puristinosaita (12D; 12E) kuivauskudosta (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) kohti.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rainansiirtolaite, tun nettu siitä, että siirtovyöhykkeellä (110; 110E; 110F) on ensimmäinen ja toinen pää, mainitun ensimmäisen pään (112) ollessa sijoitettu puristinosan (12D; 12E) läheisyyteen ja mainitun toisen pään (114) ollessa sijoitettu ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) läheisyyteen, siirtovyöhykkeen ensimmäisen pään (112) ollessa sijoitettu johtotelan (40D; 40E; 40F; 40G; 40H) ja ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) välille.
  6. 6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi: kuivausosan rungon (126) mainitun toisen telajoukon (116; 116E; 116F; 116G; 116H) ainakin yhden telan (118, 119, 120) kannattamiseksi pyörivästi siirtokudoksen liikkuvaksi kannattamiseksi, joukon kiristysteloja (122, 124; 122E, 124E; 124F, 124G, 124H), jotka painautuvat siirtokudosta (106; 106E; 106F; 106G; 106H) vastaan siirtokudoksen kiristämiseksi, niin että siirto-kudos painautuu kuivauskudosta vastaan ja on sen kanssa yhteistoiminnassa mainitun siirtovyöhykkeen muodostamiseksi niiden välille. 23 8 4 7 41
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen rainansiirtolaite, tun nettu siitä, että kuivausosan runko (126) kannattaa pyörivästi ainakin yhtä kiristysteloista (122, 124).
  8. 8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen rainansiirtolaite, tun nettu siitä, että mainittu toinen telojen joukko (116; 116E; 116F; 116G; 116H) sisältää: ohjaustelan (102; 102E; 102F; 102G; 102H) rainan ohjaamiseksi siirtovyöhykkeeseen (110; 110E; 110F) kuivauskudoksen ja siirtokudoksen väliin.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen rainansiirtolaite, tun nettu siitä, että se sisältää lisäksi: ensimmäisen ilmanohjaimen (132), joka on sijoitettu ohjaus-telan (102E) läheisyyteen ilman ohjaamiseksi poispäin kuivaus-kudoksesta (42E), mikä minimoi rainan häiriintymisen rainaa siirtovyöhykkeeseen (110E) pujotettaessa.
  10. 10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että sisältää lisäksi: toisen ilmanohj aimen (134; 134F; 134G; 134H), joka on sijoitettu ensimmäisen siirtotelavälineen (108E; 108F; 108G; 108H) läheisyyteen rainan kääntämiseksi pois siirtokudoksesta kohti kuivauskudosta, rainan tullessa esiin siirtovyöhykkeestä.
  11. 11. Patenttivaatimuksen 8 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi: kolmannen ilmanohjaimen (136), joka on sijoitettu mainitun toisen telajoukon (116F) yhden telan (138) läheisyyteen, telan (138) kannattaessa siirtokudosta ensimmäisen siirtotelavälineen (108F) ja kiristysteloj en joukon välillä, kolmannen ilmanohjaimen (136) kääntäessä rainan pois siirtokudoksesta siinä tapauksessa, että raina ei siirtyisi siirtohuovalta 24 84741 kuivaus kudoksen e rainan poistuessa siirtovyöhykkeestä, kolmannen ilmanohjaimen (136) estäessä tämän avulla sen mahdollisuuden, että raina kiertyisi yhden mainituista kiristystelois-ta ympärille.
  12. 12. Patenttivaatimuksen 8 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi: välineen (140; 140F; 140H) ohjaustelan (102E; 102F; 102H) käyttämiseksi pyörivästi siten, että siirtokudos liikkuu likimain samalla nopeudella kuin kuivauskudos.
  13. 13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että puristinosa sisältää lisäksi: ensimmäisen puristintelan (28D), joka on sijoitettu johtotelan (40D) läheisyyteen, ensimmäisen kaavarin (38D), joka on yhteistoiminnassa ensimmäisen puristintelan (28D) kanssa rainan irroittamiseksi ensimmäiseltä puristintelalta (28D) rainan poistuessa johtotelan (40D) ohi puristinosasta.
  14. 14. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rainansiirtolaite, tunnettu siitä, että se lisäksi käsittää: ohjaustelan (102; 102E; 102F; 102G; 102H) siirtokudoksen kan nattamiseksi pyörivästi siten, että ohjaustela ohjaa rainaa siirtokudoksen ja kuivauskudoksen välissä, johtotelan (40D; 40E; 40F; 40G; 40H) ja ohjaustelan (102; 102E; 102F; 102G; 102H) ulottuessa oleellisesti puristinosan sisälle, niin että rainan puristinosan ja kuivausosan välillä kulkema matka tulee minimoiduksi, mikä siten minimoi tukemattoman rainan kulkeman matkan.
  15. 15. Menetelmä rainan siirtämiseksi puristinosaita kuivausosal-le, joka menetelmä käsittää vaiheet, joissa 25 84 741 raina (WD; WE; WF; WG; WH) ohjataan puristinosalta (12D; 12E) kohti kuivausosan (14D) ympäri kulkevaa kuivauskudosta rainan kuljettamiseksi puristinosalta kuivausosalle ja sen ympäri, niin että rainaan puristinosan jälkeen jäänyt ylimääräinen vesi poistuu rainasta sen kulkiessa kuivausosan läpi, kuivauskudosta (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) kannatetaan liikku vasti ensimmäisellä joukolla pyöriviä teloja (44D), joita pyörivästi kannattaa runkoväline (128), raina ohjataan puristinosalta (12D; 12E) kohti kuivausosaa telajoukon (44D) johtotelalla (40D; 40E; 40F; 40G; 40H), joka on sijoitettu puristinosan (12D; 12E) läheisyyteen, raina ohjataan siirtovyöhykkeeseen (110; 110E; 110F), joka muodostuu kuivauskudoksen ja yhteistoiminnassa sen kanssa olevan siirtokudoksen (106; 106E; 106F; 106G; 106H) väliin, jolloin siirtovyöhyke (110; 110E; 11OF) ulottuu jatkuvana kuivauskudosta pitkin ja sijaitsee johtotelan (40D; 40E; 40F; 40G; 40H) ja välimatkan päähän johtotelasta sijoitetun siirto-telavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) välillä rainan ohjaamiseksi kuivausosan (140) läpi, / λ rainaa tuetaan kuivaus kudoksen (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) ja siirtokudoksen (106; 106E; 106F; 106G; 106H) välillä Siten, että raina on tuettuna kulkiessaan siirtovyöhykkeen läpi puristinosan ja kuivausosan välillä ja raina tulee johdetuksi helposti kuivausosalle, jolloin rainan mahdollinen pyrkimys riippua rainaa puristinosalta kuivausosalle pujotettaessa on samalla estynyt, tunnettu siitä, että siirtokudosta (106; 106E; 106F; 106G; 106H) kannatetaan liik kuvasti erillisesti toisella telojen joukolla (116; 116E; 116F; 116G; 116H) siten, että siirtokudos (106; 106E; 106F; 106G; 106H) eriää kuivaus kudoksesta (42D; 42E; 42F; 42G; 42H) 26 84741 ensimmäisen siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) kohdalla, ja että raina pakotetaan pois siirtokudoksesta (106; 106E; 106F; 106G; 106H) siirtotelavälineen (108; 108E; 108F; 108G; 108H) ympärille, siirtotelavälineen ollessa imutela rainan siirtämiseksi siirtovyöhykkeestä (110; 110E; 110F) kuivausosaan (14D).
FI873147A 1986-07-18 1987-07-16 Banoeverfoeringsanordning och -foerfarande. FI84741B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/888,021 US4815220A (en) 1986-07-18 1986-07-18 Web transfer apparatus
US88802186 1986-07-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI873147A0 FI873147A0 (fi) 1987-07-16
FI873147A FI873147A (fi) 1988-01-19
FI84741B true FI84741B (fi) 1991-09-30

Family

ID=25392367

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI873147A FI84741B (fi) 1986-07-18 1987-07-16 Banoeverfoeringsanordning och -foerfarande.

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4815220A (fi)
EP (1) EP0254665B1 (fi)
JP (1) JP2582262B2 (fi)
KR (1) KR930007863B1 (fi)
CN (1) CN1007072B (fi)
AR (1) AR243131A1 (fi)
BR (1) BR8703726A (fi)
CA (1) CA1288588C (fi)
DE (1) DE3770209D1 (fi)
ES (1) ES2023212B3 (fi)
FI (1) FI84741B (fi)
IN (1) IN167159B (fi)
MX (1) MX167914B (fi)
PH (1) PH26877A (fi)
PL (1) PL157653B1 (fi)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5507104A (en) * 1987-02-13 1996-04-16 Beloit Technologies, Inc. Web drying apparatus
US4934067A (en) * 1987-02-13 1990-06-19 Beloit Corporation Apparatus for drying a web
US5404653A (en) * 1987-02-13 1995-04-11 Beloit Technologies, Inc. Apparatus for drying a web
US6049999A (en) * 1987-02-13 2000-04-18 Beloit Technologies, Inc. Machine and process for the restrained drying of a paper web
US5232555A (en) * 1988-09-29 1993-08-03 Pulp And Paper Research Institute Of Canada Wet cellulosic web transfer method using air doctor blade
DE68911462T2 (de) * 1988-09-29 1994-04-28 Pulp Paper Res Inst Überführen einer feuchten Zellulosebahn.
CA2025552C (en) * 1989-09-20 1993-12-21 Kunio Suzuki Paper web threading apparatus for rotary printing press
JPH0688696B2 (ja) * 1990-08-28 1994-11-09 株式会社東京機械製作所 ウェブ料紙加工機械の紙通し装置
DE4220682C1 (de) * 1992-06-24 1993-12-23 Voith Gmbh J M Vorrichtung zum Überführen einer Faserstoffbahn
FI102623B (fi) * 1995-10-04 1999-01-15 Valmet Corp Menetelmä ja laite paperikoneessa
US6004430A (en) * 1995-10-04 1999-12-21 Ilvespaa; Heikki Method and device for enhancing the run of a paper web in a paper machine
DE19602492C2 (de) * 1996-01-25 2000-12-07 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Maschine zur Herstellung einer Papier- oder Kartonbahn
US5762759A (en) * 1997-01-27 1998-06-09 Beloit Technologies, Inc. Tail threading system for a papermaking machine
US6123339A (en) * 1997-05-20 2000-09-26 Daiso Corporation Non-gasket sealing structure
US5988030A (en) 1997-09-19 1999-11-23 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Apparatus for penetrating a sheet material web carried on a fabric
FI112267B (fi) * 1998-09-29 2003-11-14 Metso Paper Inc Laite paperikoneessa rainan päänvientinauhan kuljetuksessa ja ohjauksessa
KR20020031557A (ko) * 2000-10-21 2002-05-02 이계안 플라스틱 사출금형용 합금조성물
AT413709B (de) * 2004-06-28 2006-05-15 Andritz Ag Maschf Vorrichtung zum kontinuierlichen trocknen einer faserstoffbahn
US8176650B2 (en) * 2005-12-13 2012-05-15 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method for warming up or cooling down a through-air dryer
DE102015001008A1 (de) * 2015-01-28 2016-07-28 Andritz Küsters Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur Herstellung von nassgelegten Vliesstoffen
CN106436434A (zh) * 2015-08-11 2017-02-22 玖龙纸业(天津)有限公司 一种在线吹扫纸毛的设备
AT521368B1 (de) * 2019-04-18 2020-01-15 Andritz Ag Maschf Vorrichtung und verfahren zum überführen eines streifens einer bahn

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB697774A (en) * 1950-11-16 1953-09-30 Ralph Chalinor Heys Improvements in or relating to paper-making machines
CH321119A (fr) * 1953-08-11 1957-04-30 Bowaters Dev And Research Limi Machine pour la fabrication du papier
US3250019A (en) * 1962-09-10 1966-05-10 Edward D Beachler Dryer felt
US3753298A (en) * 1971-12-17 1973-08-21 Beloit Corp Web dryer
DE2212209C3 (de) * 1972-03-14 1980-05-29 Escher Wyss Gmbh, 7980 Ravensburg Trockenpartie
FI53333C (fi) * 1972-11-13 1978-04-10 Valmet Oy Torkningscylindergrupp i en flercylindertork foer en materialbana i synnerhet foer papper
DE2323574C3 (de) * 1973-05-10 1976-01-08 J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim Trockenpartie für Papiermaschinen
JPS52158102U (fi) * 1976-05-21 1977-12-01
FI53148B (fi) * 1976-07-05 1977-10-31 Valmet Oy
FI59278C (fi) * 1980-05-13 1981-07-10 Valmet Oy Cylindertork i en pappersmaskin eller liknande
SE444589B (sv) * 1980-10-23 1986-04-21 Flaekt Ab Forfarande for ventilering av cylinderfickor i en cylindertork samt anordning for utforande av forfarandet
US4483083A (en) * 1982-08-18 1984-11-20 Beloit Corporation Drying and runnability for high speed paper machines
FI64823C (fi) * 1982-11-02 1984-01-10 Valmet Oy Oeverfoeringsanordning foer ledande av pappersbanan fraon presspartiet i en pappersmaskin till dess torkparti
DE3328162C2 (de) * 1983-08-04 1986-02-20 J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim Papiermaschine
DE3344216A1 (de) * 1983-12-07 1985-06-20 J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim Vorrichtung zum einfuehren eines papierbahn-ueberfuehrungsstreifens in die trockenzylinderpartie einer papiermaschine
US4551203A (en) * 1984-04-02 1985-11-05 Valmet Oy Method and arrangement for guiding a paper web from the press section to the drying section
FI69144C (fi) * 1984-05-04 1985-12-10 Valmet Oy Anordning i en pappersmaskin vid styrningen av banans spetsdragningsband

Also Published As

Publication number Publication date
BR8703726A (pt) 1988-03-29
JP2582262B2 (ja) 1997-02-19
CA1288588C (en) 1991-09-10
KR930007863B1 (en) 1993-08-20
ES2023212B3 (es) 1992-01-01
US4815220A (en) 1989-03-28
PL157653B1 (pl) 1992-06-30
AR243131A1 (es) 1993-07-30
FI873147A (fi) 1988-01-19
DE3770209D1 (de) 1991-06-27
PH26877A (en) 1992-11-16
EP0254665B1 (en) 1991-05-22
CN1007072B (zh) 1990-03-07
FI873147A0 (fi) 1987-07-16
EP0254665A1 (en) 1988-01-27
KR880001886A (ko) 1988-04-27
MX167914B (es) 1993-04-22
IN167159B (fi) 1990-09-08
PL266834A1 (en) 1988-09-01
JPS6342992A (ja) 1988-02-24
CN87104976A (zh) 1988-01-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI84741B (fi) Banoeverfoeringsanordning och -foerfarande.
EP0254666B1 (en) An apparatus for assisting the transfer of a web to a drying section
FI84742C (fi) Foerfarande och anordning vid skaerning av spetsdragningsbandet av en pappersbana.
US4648942A (en) Paper machine
US5037509A (en) Apparatus for transferring a threading tail of a web
FI95730C (fi) Yksirivinen kuivausosa ja menetelmä rainan kuivaamiseksi
US5762759A (en) Tail threading system for a papermaking machine
FI94652B (fi) Laite rainan sivureunan pitämiseksi paperikoneen kuivaimen huopaa seuraavana
FI69145B (fi) Anordning i en pappersmaskin vid transport och styrning av banans spetsdragningsband
US5232555A (en) Wet cellulosic web transfer method using air doctor blade
US4677763A (en) Device for transferring a paper web from the press section to the drying section of a paper machine
US6533899B1 (en) Device for conveying and guiding a lead-in strip of a web in a paper machine
PL170720B1 (pl) Urzadzenie do suszenia wstegi z jednorzedowa suszaca sekcja PL PL PL PL PL
KR20040061020A (ko) 건조기로부터 릴까지 시트를 이송하기 위한 장치 및 방법
US6230422B1 (en) Method and apparatus for handling and drying a pulp web
KR100403987B1 (ko) 다중롤진공챔버를구비한제지용건조기
US6358366B1 (en) System and method for threading a moist web in a pulp dryer or the like from one section to the following section
EP0364114B1 (en) Wet cellulosic web transfer
JPH10110397A (ja) 製紙機械の紙通し用ドライヤ部及び紙通し方法
CA2433708C (en) Method and equipment for tail threading in the dryer section of a paper machine or a similar machine
US7125473B2 (en) Apparatus and method for conditioning a web on a papermaking machine
US4034905A (en) Flat advancement of running web between guide rollers
FI108430B (fi) Menetelmõ ja laitteisto rainan põõn viemiseksi paperirainan rullaimessa
US20030019600A1 (en) Machine for producing a fibrous material web
FI105937B (fi) Menetelmä ja laitekonsepti paperirainan/kartonkirainan päänvientinauha leikkauksessa ja viennissä paperikoneen/kartonkikoneen kuivatusosan loppupäässä

Legal Events

Date Code Title Description
FC Application refused

Owner name: BELOIT CORPORATION