FI84548C - Plasmabraennare. - Google Patents

Plasmabraennare. Download PDF

Info

Publication number
FI84548C
FI84548C FI834038A FI834038A FI84548C FI 84548 C FI84548 C FI 84548C FI 834038 A FI834038 A FI 834038A FI 834038 A FI834038 A FI 834038A FI 84548 C FI84548 C FI 84548C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
electrode
nozzle
plasma torch
torch according
channel
Prior art date
Application number
FI834038A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI84548B (fi
FI834038A0 (fi
Inventor
Gebhard Tomalla
Heinrich-Otto Rossner
Hans-Josef Bebber
Original Assignee
Mannesmann Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mannesmann Ag filed Critical Mannesmann Ag
Publication of FI834038A0 publication Critical patent/FI834038A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84548B publication Critical patent/FI84548B/fi
Publication of FI84548C publication Critical patent/FI84548C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05HPLASMA TECHNIQUE; PRODUCTION OF ACCELERATED ELECTRICALLY-CHARGED PARTICLES OR OF NEUTRONS; PRODUCTION OR ACCELERATION OF NEUTRAL MOLECULAR OR ATOMIC BEAMS
    • H05H1/00Generating plasma; Handling plasma
    • H05H1/24Generating plasma
    • H05H1/26Plasma torches
    • H05H1/32Plasma torches using an arc
    • H05H1/34Details, e.g. electrodes, nozzles
    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05HPLASMA TECHNIQUE; PRODUCTION OF ACCELERATED ELECTRICALLY-CHARGED PARTICLES OR OF NEUTRONS; PRODUCTION OR ACCELERATION OF NEUTRAL MOLECULAR OR ATOMIC BEAMS
    • H05H1/00Generating plasma; Handling plasma
    • H05H1/24Generating plasma
    • H05H1/26Plasma torches
    • H05H1/32Plasma torches using an arc
    • H05H1/34Details, e.g. electrodes, nozzles
    • H05H1/3436Hollow cathodes with internal coolant flow
    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05HPLASMA TECHNIQUE; PRODUCTION OF ACCELERATED ELECTRICALLY-CHARGED PARTICLES OR OF NEUTRONS; PRODUCTION OR ACCELERATION OF NEUTRAL MOLECULAR OR ATOMIC BEAMS
    • H05H1/00Generating plasma; Handling plasma
    • H05H1/24Generating plasma
    • H05H1/26Plasma torches
    • H05H1/32Plasma torches using an arc
    • H05H1/34Details, e.g. electrodes, nozzles
    • H05H1/3478Geometrical details

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Plasma & Fusion (AREA)
  • Spectroscopy & Molecular Physics (AREA)
  • Geometry (AREA)
  • Plasma Technology (AREA)
  • Arc Welding In General (AREA)
  • Discharge Heating (AREA)
  • Investigating, Analyzing Materials By Fluorescence Or Luminescence (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
  • Gas-Filled Discharge Tubes (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)

Description

84548
Plasmapoltin - Plasmabrännare
Hakemus koskee plasmapoltinta, joka käsittää elektrodin, jossa on valokaarenpuolista päätä kohti kartiomaisesti kaventuva katkaistun kartion muotoinen osa ja elektrodia samankeskisestä ympäröivän, kavennetulla aukolla varustetun suuttimen, jossa on ainakin osittain kartiomaisesti kulkeva sisävaippa, jolloin elektrodi toisaalta ulottuu kavennettuun aukkoon ja toisaalta seisoo suutinkanavan etureunan takana ja jolloin elektrodin katkaistun kartion muotoisen osan vaippa ja suuttimen sisävaippa muodostavat rengaskanavan ionisoituvan kaasun johtamiseksi valokaaren plasmaan.
Tämän tyyppiset plasmapolttimet ovat sinänsä tunnettuja. Niitä käytettäessä on elektrodien ja suuttimien kestävyys hyvin tärkeää. Tähän liittyvät ongelmat tulevat ennen kaikkea esiin siellä, missä on muodostettava suurehkoja valokaaren pituuksia, paljon yli 200 mm, ja missä poltinta ympäröivä ilmatila sisältää kaasuja, jotka voivat syövyttää elektrodeja kemiallisesti, esim. hapettamalla. Tällaisia vaikeita olosuhteita esiintyy varsin yleisesti esimerkiksi plasma-polttimilla varustettuja metallinsulatusuuneja käytettäessä. Tällöin on usein vaatimuksena, että valokaari palaa myös melko suurina pituuksina, esim. aina yli 700 mm, varmasti, ts. ilman vaaraa sen katkeamisesta.
Tätä varten, kuten myös suuttimen kestävyyteen nähden, on plasmavalokaarelle varmistettava suuri stabiliteetti.
Mitä epästabiilimpi valokaari nimittäin rakenteeltaan on, mitä vähemmän tiukasti ja terävästi se on rajattu, sitä suurempi on olemassa vaara sivuvalokaarien muodostumisesta, jotka hyppäävät suuttimen ulkovaipalle ja palavat sulatettavaan ainekseen tai päävalokaareen. Tällaiset sivuvalokaaret tuhoavat kuitenkin suuttimen useimmiten välittömästi.
Hyvin jäähdytettyjen elektrodien, jotka on valmistettu korkealla sulavista metalleista, kuten molybdeenista, tan- 2 84548 taalista tai wolframista, joissa on pieniä määriä emissioma-teriaalia, kuten toriumoksidia tai sirkonioksidia, pääasiallinen kulumismekanismi on, mikäli poltin ei toimi elektrodin suhteen inertissä ympäristössä, elektrodin kemaillinen tuhoutuminen .
Koska metalleja sulatettaessa useimmiten vapautuu hapettuvia kaasuja ja uunitilassa on vielä jäännösilmaa, on tällöin yleensä kyse hapettumisesta. Tätä pienentää kylläkin enemmän tai vähemmän suuttimesta virtaava elektrodia ympäröivä inertti plasmakaasu.
Erityisessä määrin lisääntyvät lämpötilan noustessa muut kulutustekijät, kuten sulaminen, höyrystyminen, purskeet.
Sen tähden on ennen kaikkea melko suurilla virranvoimakkuuk-silla huolehdittava tehokkaasta elektrodien jäähdytyksestä.
Elektrodien jäähdytystä varten on jo DE-patenttijulkai-sussa 1 440 628 ehdotettu osa ionisoituvasta kaasusta johdettavaksi valokaarelle elektrodin kärjessä olevan keskipo-rauksen kautta. Elektrodi on olennaisesti sylinterimäinen ja etuosastaan kärjellä varustettu. Keskeisestä kaasuvirrasta johtuva lisäjäähdytys pienentää kylläkin elektrodien syöpymistä suurilla virranvoimakkuuksilla, mitta tällaisessa järjestelyssä elektrodi on kuitenkin riittämättömästi suojattu kemiallista syöpymistä vastaan. Lisäksi näillä toimenpiteillä ei voida taata pidempien stabiilien valokaarien muodostamista. Vaihtovirralla voidaan tällaisia polttimia käyttää vain rajoitetusta hyväksi.
Keksinnön tehtävänä on sen tähden aikaansaada plasmapol-tin, jolla ei ole edellä mainittuja haittoja, ja jonka suutin- ja elektrodikestoikä myös vaikeissa olosuhteissa käytettynä, romunsulatusuunnissa yli 200 mm:n valokaarempi-toisuuksilla, ja varsinkin vaihto- tai kolmivaihevirralla käytettynä, on pitkä.
Tehtävä ratkaistaan plasmapolttimella, joka tunnetaan siitä, että elektrodin katkaistun kartion muotoisessa osassa 3 84548 on oleellisesti tasainen päätepinta, jolloin katkaistun kartion muotoisen osan kartiokulma on 12° ja 60° välillä, ja että elektrodin ja suutinkanavan etureunan välinen etäisyys on korkeintaan 1/3 elektrodin katkaistun kartion muotoisen pinnan pienimmästä läpimitasta.
Kuvatulla suuttimen ja elektrodin muodossa saa rengaska-navan läpi virtaava kaasu suunnan, joka viime kädessä aikaansaa ratkaisevan parannuksen sekä kaaren stabiliteettiin että myös elektrodin suojaukseen hapettumiselta.
Elektrodivaipan kartiokulma on keksinnön erään lisäsuo-ritusmuodon mukaan suuruudeltaan 12° - 60°, suuttimen sisä-vaipan vastaava 12° 80°. Edullisesti valitaan kuitenkin kummassakin tapauksessa 24°:n kartiokulma.
Muuten muodoltaan tasainen elektrodin valokaarenpuolei-nen pää on edullisesti varustettu viisteellä tai elektrodi on elektrodikärjen alueella koveraksi tai kuperaksi muotoiltu j a viisteellä varustettu. Aina plasmapolttimen koon tai valokaaren voimakkuuden mukaan voi elektrodissa lisäksi olla yksi tai useampia kanavia, joista osa ionosoituvasta kaasusta virtaa läpi.
Suuttimen sisävaippaan käytetään suositeltavasti korkealla sulavaa metallia, kuten esimerkiksi molybdeenia, tan- 4 84548 taalia tai wolframia. Suuttimen etuosa voi muodostua erillisestä kappaleesta, joka on valamalla, hitsaamalla, juottamalla, puristussovituksella tai irroitettavana kierteillä varustettuna osana kiinnitetty plasmapolttimeen tai koko 5 suuttimeen.
Piirustuksissa on esitetty keksinnön eräs suoritusmuoto .
Kummassakin kuvassa 1, 2 on esitetty poikkileikkausku-vanto suuttimesta, jossa on keskeisesti järjestetty elek-10 trodi.
Kuvassa 1 esitetty plasmapoltin käsittää olennaisesti elektrodin 2, joka on kiinnitetty nestejäähdytettyyn elek-trodipitimeen 1. Elektrodi 2 on etuosaltaan katkaistun kartion muotoinen, ja sillä on valokaaren puoleiseen päähän 15 pienenevä säde. Elektrodin valokaarenpuoleista päätä, joka on muotoiltu olennaisesti tasaiseksi, ympäröi viiste 3.
Tältä osaltaan voi elektrodi myös olla koveraksi tai kuperaksi muotoiltu. Koska on tunnettua, että kärkeen päättyvät päät pidemmässä käytössä pyöristyvät, tulisi kulma- ja reu-20 namaisista rakenteista siten luopua. Elektrodin 2 pituus on 10 ja 20 mmm välillä. Lyhyemmillä elektrodeilla on haittana se, että ne huolimatta jonkin verran hitaammasta palamisesta joudutaan vaihtamaan aikaisemmin, liian pitkät elektrodit taas kuumenevat valokaaren puolella liikaa ja kuluvat 25 sen tähden nopeammin. Elektrodin 2 kartiokulma a samoin kuin kartiokulma 6, jonka suuttimen 9 sisävaippa muodostaa, on suuruudeltaan 24°. Elektrodin 2 vaippaa 8 ympäröi suuttimen 9 sisävaippa 4 niin, että väliin muodostuu rengaskanava 10, jonka rajapinnat elektrodikärjen alueella kulkevat yhden-30 suuntaisina tai kaventuvat toisiaan päin valokaaren suunnassa. Rengaskanava 10 on siten mitoitettu, että läpivir-taavan ionisoituvan kaasun radiaalinen ulostulonopeus kylmässä tilassa on suurudeltaan 3 ja 17 m/s välillä. Elektrodin 2 edessä oleva suutinkanavan suu 5 on suoritusesimerkis-35 sä sylinterimäinen, mutta se voi olla myös kartiomainen.
5 84548 Tällä keksinnön mukaisella suuttimen 9 ja elektrodin 2 suoritusmuodolla saa rengastilan läpi virtaava kaasu suunnan, joka, kuten lukuisat kokeet ovat osoittaneet, aikaansaa ratkaisevan parannuksen sekä kaaren stabilitee-5 tin että elektrodin hapettumissuojaan. Siten on vaihtovirtaa käytettäessä saatu aikaan aina 700 mm pitkiä stabii-listi palavia valokaaria. Tällöin ei elektrodeissa, joiden etupuolen läpimitta oli 10 mm asti, edes muutaman tunnin käyttöajan jälkeen näkynyt minkäänlaisia hapettumisjälkiä. 10 Käytettäessä läpimitaltaan tai poikkileikkaukseltaan suurempia elektrodeja esim. virranvoimakkuuden suurentamisen takia, voi olla tarkoituksenmukaista johtaa osa ionisoituvasta kaasusta elektrodissa olevan yhden tai useamman porauksen 6 kautta. On tosin osoittautunut, että yksin-15 omainen osan ionisoituvasta kaasusta johtaminen elektro-diporauksen läpi ei riitä ratkaisemaan keksinnönmukaista tehtävää, kuitenkin keksinnön mukainen kaasusyöttö yhdistettynä lisäsyöttöön yhden tai useamman elektrodiporauksen kautta aikaansaa edullisen suoja elektrodille.
20 Keksinnön mukaisessa suoritusmuodossa ilman keskeis tä kaasusyöttöä tulee elektrodin sijaita noin 1/4 - 1/3 pienimmästä läpimitastaan suutinkanavan etureunan takana. Tämä vastaa esim. 20 mmm läpimitalla 5-6,5 mmm määrää. Olennaisesti 6,5 mm:ä suurempi ei tämän määrän kuitenkaan 25 tulisi olla, koska silloin tulevat jäähdytyshäviöt valo- kaaren kanavassa kulkevalle osalle liian suuriksi, ja ennen kaikkea syntyy myös vaara kaaren hyppäämisestä suuttimel-le ja sivuvalokaarien muodostumisesta. Mainitulla kaasu-syötön yhdistelmällä rengaskanavan ja elektrodiporauksen 30 läpi voidaan kuitenkin vapaan kanavapituuden suhdetta elektrodiläpimittaan pienentää arvoon 1/6 - 1/8 suurinpiirtein yhtä hyvällä elektrodisuojalla niin, että myös yli 40 mmm elektrodiläpimitoilla voidaan saavuttaa tavoitellut edut.
35 Jotta rengaskanavan muoto voitaisiin myös pitemmällä 6 84548 käyttöajalla suurelti säilyttää, valmistetaan suuttimet, ei kuten yleensä on tavallista, kuparista, kuparilejeerin-gistä tai teräksestä, vaan niissä on erillinen kappale korkealla sulavaa metallia, suositeltavasti wolframia. Tämä 5 suuttimen sisävaipan muodostava lisäkappale voidaan liittää plasmapolttimeen valamalla, hitsaamalla, juottamalla, puristussovittamalla tai irroitettavana kierteillä varustettuna osana.
Kuvassa 2 on esimerkinomaisesti esitetty suoritus-10 esimerkki suuttimesta, johon on ruuvattu wolframia oleva lisäkappale 7. Tällä laitteella on erityisesti se etu, että kulunut suutinkappale voidaan lyhyessä ajassa vaihtaa, ja siten ei koko suutinta tarvitse uusia.
11

Claims (9)

1. Plasmapoltin joka käsittää elektrodin (2), jossa on valokaarenpuolista päätä kohti kartiomaisesti kaventuva i) katkaistun kartion muotoinen osa ja elektrodia (2) samankeskisestä ympäröivän, kavennetulla aukolla varustetun suuttimen (9), jossa on ainakin osittain kartiomaisesti kulkeva sisävaippa (4), jolloin elektrodi (2) toisaalta ulottuu kavennettuun aukkoon ja toisaalta seisoo suutin-10 kanavan (5) etureunan takana ja jolloin elektrodin (2) katkaistun kartion muotoisen osan vaippa (8) ja suuttimen (9) sisävaippa (4) muodostavat rengaskanavan (10) ionisoituvan kaasun johtamiseksi valokaaren plasmaan, tunnettu siitä, että elektrodin (2) katkaistun kartion 15 muotoisessa osassa on oleellisesti tasainen päätepinta, jolloin katkaistun kartion muotoisen osan kartiokulma (a) on 12° ja 60° välillä, ja että elektrodin (2) ja suutin-kanavan (5) etureunan välinen etäisyys on korkeintaan 1/3 elektrodin (2) katkaistun kartion muotoisen pinnan (8) 20 pienimmästä läpimitasta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että elektrodin (2) ja suutinkanavan (5) etureunan välinen etäisyys on 1/4 - 1/3 elektrodin (2) katkaistun kartion muotoisen pinnan (8) pienimmästä läpimitas- 25 ta.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että elektrodissa (2) on lisäksi yksi tai useampia kanavia (6) osan ionisoituvasta kaasusta läpivirtausta varten, ja että elektrodin (2) ja suutinkanavan (5) 30 etureunan välinen etäisyys on 1/8 - 1/6 elektrodin (2) katkaistun kartion muotoisen pinnan (8) pienimmästä läpimitasta.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että rengaskanava (10) kapenee valokaa- 35 renpuoleista päätä kohti.
5. Patenttivaatimuksien 1-4 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että suuttimen (9) sisävaipan (4) 8 84548 muodostama kartiokulma (β) on 12° ja 80°:een välillä, edullisesti 24°.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että muuten muodoltaan tasaisessa elekt- 5 rodin (2) valokaarenpuoleisessa päässä on viiste (3).
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että elektrodin (2) valokaarenpuoleinen pää on muodoltaan kovera tai kupera sekä viisteellä (3) varustettu.
7 84548
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen plasmapoltin, tun nettu siitä, että suuttimen (9) sisävaippa muodostuu korkealla sulavasta metallista.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen plasmapoltin, tunnettu siitä, että suuttimen etuosa sisältää erillisen 15 kappaleen (7), joka on kiinnitetty suuttimeen (9) valamalla, hitsaamalla, juottamalla, puristussovittamalla tai irroitettavana osana kierteillä. 20
FI834038A 1982-11-10 1983-11-03 Plasmabraennare. FI84548C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3241476 1982-11-10
DE19823241476 DE3241476A1 (de) 1982-11-10 1982-11-10 Verfahren zur einleitung von ionisierbarem gas in ein plasma eines lichtbogenbrenners und plasmabrenner zur durchfuehrung des verfahrens

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI834038A0 FI834038A0 (fi) 1983-11-03
FI84548B FI84548B (fi) 1991-08-30
FI84548C true FI84548C (fi) 1991-12-10

Family

ID=6177711

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834038A FI84548C (fi) 1982-11-10 1983-11-03 Plasmabraennare.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4594496A (fi)
EP (1) EP0111116B1 (fi)
JP (1) JPS5999700A (fi)
AT (1) ATE46419T1 (fi)
DE (1) DE3241476A1 (fi)
FI (1) FI84548C (fi)
ZA (1) ZA838333B (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3435680A1 (de) * 1984-09-28 1986-04-03 Fried. Krupp Gmbh, 4300 Essen Plasmabrenner
AT381826B (de) * 1984-10-11 1986-12-10 Voest Alpine Ag Plasmabrenner
DE3642375A1 (de) * 1986-12-11 1988-06-23 Castolin Sa Verfahren zur aufbringung einer innenbeschichtung in rohre od. dgl. hohlraeume engen querschnittes sowie plasmaspritzbrenner dafuer
US4926632A (en) * 1988-02-01 1990-05-22 Olin Corporation Performance arcjet thruster
JPH0355792A (ja) * 1989-07-25 1991-03-11 Ebara Infilco Co Ltd 溶融炉のプラズマ発生装置
JP2681251B2 (ja) * 1993-07-14 1997-11-26 動力炉・核燃料開発事業団 プラズマジェットトーチ用拘束チップ
DE4440323A1 (de) * 1994-11-11 1996-05-15 Sulzer Metco Ag Düse für einen Brennerkopf eines Plasmaspritzgeräts
US6215089B1 (en) * 1998-06-02 2001-04-10 Inocon Technologie Gesellschaft M.B.H. Plasma welding torch
US6180911B1 (en) * 1999-06-02 2001-01-30 Retech Services, Inc. Material and geometry design to enhance the operation of a plasma arc
TW469757B (en) * 1999-12-13 2001-12-21 Nippon Steel Corp A transferred plasma heating anode
AT4599U1 (de) * 2000-06-21 2001-09-25 Inocon Technologie Gmbh Plasmabrenner
DE10047696A1 (de) * 2000-09-25 2002-04-18 Dilthey Ulrich Plasma-Pluspolbrenner für hohe Leistungsbereiche
ITRM20010291A1 (it) * 2001-05-29 2002-11-29 Ct Sviluppo Materiali Spa Torcia al plasma
US6963045B2 (en) 2003-11-14 2005-11-08 Tatras, Inc. Plasma arc cutting torch nozzle
US20060091117A1 (en) * 2004-11-04 2006-05-04 United Technologies Corporation Plasma spray apparatus
EP1689216A1 (en) * 2005-02-04 2006-08-09 Vlaamse Instelling Voor Technologisch Onderzoek (Vito) Atmospheric-pressure plasma jet
TWI352368B (en) * 2007-09-21 2011-11-11 Ind Tech Res Inst Plasma head and plasma-discharging device using th
US10716199B2 (en) * 2013-07-25 2020-07-14 Hypertherm, Inc. Devices for gas cooling plasma arc torches and related systems and methods
EP3083064B1 (en) * 2013-12-19 2020-04-22 Oerlikon Metco (US) Inc. Long-life plasma nozzle with liner

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3147329A (en) * 1955-07-26 1964-09-01 Union Carbide Corp Method and apparatus for heating metal melting furnaces
DE1440628B2 (de) * 1955-07-26 1971-04-22 Union Carbide Corp , New York, N Y (V St A) Lichtbogenbrenner fuer einen lichtbogenofen
NL130826C (fi) * 1960-08-01 1900-01-01
US3027447A (en) * 1960-10-17 1962-03-27 Thermal Dynamics Corp Electric arc torch
FR1375669A (fr) * 1962-01-25 1964-10-23 Plasmadyne Corp Procédés et appareils pour souder et pour couper
US3214623A (en) * 1962-02-12 1965-10-26 Sheer Korman Associates Fluid transpiration plasma jet
GB995152A (en) * 1962-05-01 1965-06-16 British Oxygen Co Ltd Improvements in electric arc cutting apparatus
US3644782A (en) * 1969-12-24 1972-02-22 Sheet Korman Associates Inc Method of energy transfer utilizing a fluid convection cathode plasma jet
DE2142331A1 (de) * 1971-08-24 1973-03-08 Messer Griesheim Gmbh Duesenkoerper fuer plasmaschneid- und/ oder schweissbrenner
JPS4834045A (fi) * 1971-09-06 1973-05-15
JPS5145638B2 (fi) * 1974-06-07 1976-12-04
HU172563B (hu) * 1975-01-27 1978-09-28 Villamos Ipari Kutato Intezet Sposob i plazmennyj generator dlja poverkhnostnogo rasplavlenija tvjordykh stroitel'nykh blokov
JPS5546266A (en) * 1978-09-28 1980-03-31 Daido Steel Co Ltd Plasma torch
JPS564352A (en) * 1979-06-20 1981-01-17 Nippon Steel Corp Electromagnetic rabbling method in continuous casting
DD151249A1 (de) * 1979-12-18 1981-10-08 Armin Gruenler Duese fuer ein hochstromplasmatron

Also Published As

Publication number Publication date
DE3241476C2 (fi) 1990-02-22
US4594496A (en) 1986-06-10
EP0111116B1 (de) 1989-09-13
ATE46419T1 (de) 1989-09-15
JPS5999700A (ja) 1984-06-08
EP0111116A3 (en) 1985-10-09
ZA838333B (en) 1984-07-25
FI84548B (fi) 1991-08-30
FI834038A0 (fi) 1983-11-03
EP0111116A2 (de) 1984-06-20
DE3241476A1 (de) 1984-05-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI84548C (fi) Plasmabraennare.
US3597576A (en) Spatter and heat shield for welding gun
JPH0450865B2 (fi)
US6133542A (en) Process for coating or welding easily oxidized materials and plasma torch for carrying out this process
US4059743A (en) Plasma arc cutting torch
ES2707649T3 (es) Boquilla de larga duración para una pistola de pulverización térmica y método de fabricación y uso de la misma
EP0326318A2 (en) Plasma torch
JPH0514399B2 (fi)
FI82350B (fi) Plasmabraennare och foerfarande foer dess anvaendning.
JPH02297884A (ja) ガラス溶解炉用電極
RU2741583C2 (ru) Защитный колпачок сопла, дуговая плазменная горелка, содержащая указанный защитный колпачок, и применение дуговой плазменной горелки
KR20210110810A (ko) 보호 가스 스트림의 유출을 위한 가스 노즐 및 가스 노즐을 갖는 토치
US2520112A (en) Arc welding electrode
EP2092805B1 (en) Plasma torch
RU2802612C2 (ru) Газовое сопло для выпускания потока защитного газа и горелка с газовым соплом
JPS56911A (en) Plasma arc type oil burner
JPH11285834A (ja) プラズマ溶接トーチ及びその部品
DE4314097C2 (de) Lichtbogenschweiß- oder -schneidbrenner
KR101946798B1 (ko) 아크 용접용 토치 헤드
RU2166675C1 (ru) Упор гибкий
JPH11285832A (ja) プラズマトーチ及びその部品
SU1088899A1 (ru) Горелка дл дуговой сварки в защитных газах неплав щимс электродом
KR200188730Y1 (ko) 지티에이더블류 용접용 토오치 구조(GTAW welding torch)
SU1488154A1 (ru) Горелка дл дуговой сварки в защитных газах
SU1375418A1 (ru) Сопло к устройствам дл дуговой сварки

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MANNESMANN AKTIENGESELLSCHAFT