FI84334C - Valsbroms. - Google Patents
Valsbroms. Download PDFInfo
- Publication number
- FI84334C FI84334C FI885386A FI885386A FI84334C FI 84334 C FI84334 C FI 84334C FI 885386 A FI885386 A FI 885386A FI 885386 A FI885386 A FI 885386A FI 84334 C FI84334 C FI 84334C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- brake
- roller
- roll
- film
- stator
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G03—PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
- G03B—APPARATUS OR ARRANGEMENTS FOR TAKING PHOTOGRAPHS OR FOR PROJECTING OR VIEWING THEM; APPARATUS OR ARRANGEMENTS EMPLOYING ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ACCESSORIES THEREFOR
- G03B17/00—Details of cameras or camera bodies; Accessories therefor
- G03B17/26—Holders for containing light sensitive material and adapted to be inserted within the camera
- G03B17/265—Holders for containing light sensitive material and adapted to be inserted within the camera specially adapted for motion picture film, e.g. cassettes
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65H—HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
- B65H23/00—Registering, tensioning, smoothing or guiding webs
- B65H23/04—Registering, tensioning, smoothing or guiding webs longitudinally
- B65H23/06—Registering, tensioning, smoothing or guiding webs longitudinally by retarding devices, e.g. acting on web-roll spindle
- B65H23/10—Registering, tensioning, smoothing or guiding webs longitudinally by retarding devices, e.g. acting on web-roll spindle acting on running web
- B65H23/14—Tensioning rollers applying braking forces
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Dynamo-Electric Clutches, Dynamo-Electric Brakes (AREA)
- Controlling Rewinding, Feeding, Winding, Or Abnormalities Of Webs (AREA)
- Regulating Braking Force (AREA)
- Automatic Cycles, And Cycles In General (AREA)
- Axle Suspensions And Sidecars For Cycles (AREA)
- Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
- Fats And Perfumes (AREA)
Description
1 84334
Telajarru - Valsbroms
Keksinnön kohteena on telajarru erityisesti kalvon ja/tai kalvo-rullan jarruttamiseksi vedettäessä kalvoa kalvorullal ta, telajar-ruun kuuluessa ontto sylinterimäinen jarrutele, jota vedettäessä jarrutettava kalvo koskettaa ja osittain ympäröi, ja pyörrevirta-jarru, jossa on staattori ja roottori jarrutelan jarruttamiseksi.
Nykyisin tunnetuissa telajarruissa on jarru ja pyörimisen tunnistin jarruttavan telan ulkopuolella. Tällaisten tunnettujen jarrujärjestelmien haittana on, että telan ulkopuolinen jarru ja voimansiirto siihen tarvitsevat tilaa jarrutelan ulkopuolella. Lisäksi ne jarrutehoonsa nähden pienikokoisina jatkuvassa käytössä lämpenevät liikaa, muuttuvat jarruominaisuuksi1 taan ja ovat lyhytikäisiä. Erillisen pyörintätunnistimen asennus on myöskin usein hankalaa, minkä lisäksi ne eivät ilmoita jarrun kytkeytymistä pois päältä.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan telajarru, jolla nämä epäkohdat voidaan poistaa.
Keksinnön erityisenä 1isätarkoituksena on saada aikaan telajarru, jolla jarruvoima on halutulla tavalla pyörimisnopeudesta riippuvainen. Tämä on tärkeää erityisesti käytettäessä telajarrua kal-vonkäärintäkoneissa kalvon vetoa jarruttavana telana. Jos vedettävä kalvo alkaa venyä ja pyörimisnopeus sen seurauksena laskee, tulee jarruvoiman pienentyä kalvon katkeamisen välttämiseksi. Esim. patenttijulkaisusta US-3,323,747 tunnetulla mekaanisella kitkajarrulla tällaista toimintaa ei saada aikaan, minkä lisäksi mekaanisen kitka jarrun haittoina ovat jo edellä mainitut lämpeneminen, jaruominaisuuksien muuttuminen, lyhytikäisyys ja tarve käyttää erillistä pyörintätunnistinta.
Edellä mainitut keksinnön tarkoitukset saavutetaan oheisissa patenttivaatimuksissa esitettyjen keksinnön tunnusmerkki «n perusteella.
2 84334
Seuraavassa keksinnön erästä suoritusesimerkkiä ja sen eräitä käyttösovellutuksia selostetaan lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää keksinnön mukaista telajarrua poikkileikkauksena ja kuvio 2 esittää samaa pitkittäisleikkauksena.
Kuvio 3 esittää keksinnön käyttösovellutusta vedettäessä kalvoa kalvorul-lalta, jonka pyörimisakseli on vaaka-asennossa.
Kuvio 4 esittää keksinnön käyttösovellutusta vedettäessä kalvoa kalvorul-lalta, jonka pyörimisakseli on pystyasennossa ja kuvio 5 esittää seuraavaa käyttösovellutusta vedettäessä kalvoa kalvorul-lalta, jonka pyörimisakseli on pystyasennossa, samalla kun kalvo-rullaa jarruteloineen kierretään erään pyörimisakselin 14 ympäri.
Kuvio 6 esittää kaavioilisesti päältä nähtynä ka1vonkäärintäkonetta, jossa massarullan 17 ympärille kääritään kalvoa 12 kuvion 4 tai kuvion 5 mukaisella laitejärjestelyllä.
Kuvio 7 esittää kuvioon 6 liittyen seuraavaa kalvonkäärintävaihetta, jossa kalvoa 12 kääritään massarullan 17 ympärille pyörittämällä massarullaa akselinsa ympäri. Tällöin voidaan käyttää kuvion 3 mukaista järjestelyä.
Kuvioissa 1 ja 2 esitettyyn jarruttavaan telaan eli telajarruun kuuluu teräksinen telavaippa 1, joka on laakereilla 9 laakeroitu pyöriväksi akselille 8. Telavaipan 1 sisällä on akselille 8 kiinnitetty pyörimätön moni-napainen staattori 2. Staattorin navat on varustettu magnetointikäämeillä 4, joihin magnetointivirta johdetaan johtimilla 6. Magnetointivirtalähtee-nä voi olla 0 - 240 V tasa- tai vaihtovirtalähde tai myös 0 - 230 V. Tarvittaessa magnetointijännite voi olla säädettävä.
Staattorin 2 mitoitus on riippuvainen tarvittavan jarrutelen 3 84334 pituudesta, halkaisijasta, tarvittavasta jarruvoimasta ja halutusta jarruvoiman muuttumisesta kierrosluvun funktiona. Teräksisen telavaipan 1 paksuus on 2 mm tai suurempi riippuen käyttökohteesta. Telavaipan 1 pyöriessä staattorin synnyttämässä magneettikentässä syntyy vaippaan 1 pyörrevirtoja, jotka lämmittävät vaippaa 1 ja joihin kuluva teho aikaansaa telan 1 pyörimistä vastustavan jarruvoiman. Jarruvoiman suuruus on riippuvainen magnetointivirran voimakkuudesta ja staattorin 2 rakenteesta ja mitoituksesta. Mitä useampinapainen staattori on, sitä pienemmällä pyörimisnopeudella saadaan tietty jarruvoima. Mitä pienempi on napojen 3 ja vaipan 1 välinen ilmarako, sitä suurempi on jarruvoima tietyllä kierrosluvulla.
Staattorinapojen 3 aksiaalisen pituuden valinnalla telavaipan 1 pituuteen nähden voidaan vaikuttaa siihen, miten jarruvoima riippuu pyörimisnopeudesta. Kun telavaippa 1 on sopivasti pitempi kuin navat 3, jää telavaipan päihin vapaa alue, jossa pyörrevirrat pääsevät kulkemaan. Kun telan päissä on riittävä vapaa alue pyörrevirroille, saadaan jarruvoima, joka suurenee kierrosluvun kasvaessa. Tästä on suuri etu mm. käytettäessä jarrua kalvonkäärintäkoneessa, jossa kalvoa jarrutetaan tiettyyn kireyteen. Kalvossa on kuitenkin valmistuksesta johtuvia ohuempia kohtia, jolloin kalvo katkeaa pienemmällä jarruvoimalla kuin mitä käärinnässä käytetään. Kalvon alkaessa venyä jarrun ja käärittävän paketin välillä, hidastuu telajarrun pyörimisnopeus, jolloin myös jarruvoima pienenee ja täten estää kalvon katkeamisen ko. syystä. Mitä pidemmäksi navat 3 tehdään suhteessa telavaipan 1 pituuteen, sitä vähemmän kierrosluku vaikuttaa jarruvoimaan. Täten saadaan haluttaessa myös kierrosluvusta olennaisesti riippumaton jarruvoima. Tämä johtuu siitä, että mainitulla mitoituksella oikosulkuvirta saavuttaa nopeasti maksimiarvonsa, jota suuremmaksi se ei voi kasvaa, mistä on seurauksena, että jarruvoima ei voi kasvaa määrättyä tasoa suuremmaksi.
Lisäksi on huomattava, että telajarrussa syntyvä häviölämpö 4 84334 siirtyy tehokkaasti jarrutelasta jarrutettavaan materiaaliin. Käytettäessä telajarrua kalvonkäärintäkoneessa, kalvon lämpeneminen parantaa sen käärintäominaisuuksia.
Telavaipan 1 pään läheisyyteen on sijoitettu pyörimisen tun-nistuskela 5, johon telavaipan päätyalueella kulkevien pyör-revirtojen indusoima magneettikenttä synnyttää pienen vaihtojännitteen. Kun telavaipan 1 pyöriminen pysähtyy tai kun magnetointivirta katkeaa, katkeaa myös tunnistinkelalta 5 saatava jännite johdoissa 7. Johdoista 7 saatava vaihtojännite voidaan viedä tasasuunnattuna transistorivahvistimeen, jota voidaan käyttää reletoiminnon ohjaamiseen. Kyseistä pyöri-misentunnistussignaalia voidaan käyttää myös magnetointijännitteen säätölaitteen ohjaamiseen. Transistorivahvistin re-leineen voidaan sijoittaa samaan yhteyteen magnetointijännitteen säätölaitteen kanssa, joka relekoteloon rakennettuna muodostaa helposti vaihdettavan kokonaisuuden.
Nykyisin käytössä olevissa kalvonkäärintäkoneissa jarruttava tela ei paina kalvorullaan, jolloin tarvitaan jarru myöskin kalvorullalle. Sen jarrutus on hankalaa, koska rullan säde muuttuu koko ajan, jolloin myöskin jarruvoiman pitää pienetä rullan pienetessä. Säätimestä tulee monimutkainen.
Kuvioissa 3-5 on havainnollistettu keksinnön mukaisen tela-jarrun käyttöä siten, että tela jarru suorittaa myös kalvorul-lan 11 jarrutuksen. Jarruvoima pienenee purkausnopeuden pienetessä. Käärinnän loputtua rullan pysäyttävä voima saadaan antamalla telajarrulle muutaman sekunnin ajan riittävä magnetointijännite, jolloin saadaan pysäyttämiseen riittävä jarruvoima.
Kuvion 3 tapauksessa kalvoa 12 vedetään kalvorullalta 11 te-lajarrun 10 ympäri samalla kun telajarru 10 omalla painollaan nojaa vasten kalvorullaa 11. Tällä järjestelyllä saadaan riittävä kitka sekä telajarrun 10 ja kalvon 12 välille että telajarrun 10 ja kalvorullan 11 välille. Rullan 11 akselilla 5 84334 ei tarvita erillistä jarrua.
Kuvion 4 tapauksessa telajarru 10 on laakeroitu kääntyväksi vipuvarren 13 päähän, jolloin kalvon 12 kiristysvoima painaa telajarrua 10 vasten kalvorullaa 11. Tietenkin voidaan käyttää myös jousta, mutta sen käyttöön liittyy muita hankaluuksia.
Kuvion 5 tapauksessa telajarru 10 on akselin 15 ympäri kääntyvän vipuvarren 16 päässä sellaisessa asemassa rullaan 11 nähden, että pyöritettäessä koko systeemiä akselin 14 ympäri, keskipakovoima painaa telajarrua 10 vasten kalvorullaa 11.
Kuvion 6 tapauksessa kalvoa 12 kierretään massarullan 17 ympärille, kiertämisen tapahtuessa vaakatasossa samalla kun massarullaa 17 kierretään hitaasti vaakasuuntaisen akselinsa ympäri. Telajarru 10 on järjestetty kalvorullan 11 yhteyteen joko kuvion 4 tai kuvion 5 mukaisella tavalla.
Kuvion 7 tapauksessa kalvoa 12 kierretään massarullan 7 ympärille kehän suunnassa, jolloin jarrutela 10 on järjestetty kalvorullan 11 yhteyteen kuviossa 3 esitetyllä tavalla. Kuvioiden 6 ja 7 mukainen käärintä suoritetaan käärintälaitteen peräkkäisissä käärintäkoneissa.
Keksinnön mukaista telajarrua käytettäessä kalvon vedon aloitus ja lopetus saa tapahtua jarrun ollessa päälle kytkettynä, koska jarruvoima pienellä vetonopeudella on pieni verrattuna varsinaiseen käärintänopeuteen. Käärittäessä kalvon purkaus-nopeus on noin 50 - 150 m/min. riippuen käärintäkoneesta.
Kuvioiden 1 ja 2 esittämässä telajarrussa ylittää telavaipan 1 pituus navan 3 pituuden molemmissa päissä suunnilleen matkalla, joka vastaa navan 3 kehänsuuntaista leveyttä. Tällöin jarruvoiman lisääntyminen on karkeasti suoraan verrannollinen kierrosluvun lisääntymiseen nähden. Tähän riipuvuuteen vaikuttavat kuitenkin monet muutkin telajarrun mitoitukselliset 6 84334 tekijät, kuten jo aiemmin todettiin.
Mikäli tarvitaan vain pieni jarruvoima suhteessa telavaipan halkaisijaan ja pituuteen nähden, voidaan staattori rakentaa hyvin lyhyeksi vain esim. toiseen päähän telavaippaa.
Keksinnön mukaista telajarrua voidaan tietenkin käyttää myös erillisenä jarruna, kuten nykyisiä jarruja. Keksintö ei myöskään ole rajoittunut edellä esitettyihin käyttösovellutuksiin, vaan telajarrua voidaan käyttää myös joissakin kuljetinratkaisuissa.
Claims (6)
1. Telajarru kalvon ja/tai kalvorullan jarruttamiseksi vedet täessä kalvoa kalvorullalta, telajarruun kuuluessa ontto sylinterimäinen jarrutele (1), jota vedettäessä jarrutettava kalvo koskettaa ja osittain ympäröi, ja pyörrevirtajarru, jossa on staattori (2) ja roottori (1) jarrutelen (1) jarruttamiseksi, tunnettu siitä, että pyörrevirtajarrun staattori (2) on rakennettu jarrutelan (1) sisään siten, että jarrutela (1) itse muodostaa pyörrevirtajarrun (1, 2) roottorin (1), jolloin staattorin (2) synnyttämä magneettikenttä indusoi pyörrevirtoja mainittuun jarrutelaan (l) sen pyöriessä jarrutelan ja kalvon välisen kitkan vaikutuksesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telajarru, tunnettu siitä, että jarrutela (1) on teräksinen telavaippa (1), jonka aksiaalinen pituus on suurempi kuin halkaisija ja jonka sisällä on pyörimätön moninapainen staattori (2), jonka navat (3) on varustettu magnetointikäämeillä (4).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen telajarru, tunnettu siitä, että staattorin (2) navat (3) ulottuvat telavaipan (1) akselin suunnassa välimatkan päähän telavaipan päistä jättäen vaipan (1) päähän riittävän vapaan alueen pyörrevirtojen kulkua varten.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen telajarru, tunnettu siitä, että staattorin (2) napojen (3) pituus telavaipan (1) akselin suunnassa on telavaipan pituutta lyhyempi matkan, joka on noin kaksi kertaa navan (3) kehän suuntainen leveys.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen telajarru, tunnettu siitä, että telavaipan (1) pään läheisyyteen on sijoitettu pyörimisen tunnistuskela (5), johon telavaipan (1) päätyalueella kulkevien pyörrevirtojen indusoima magneettikent- 8 84334 tä synnyttää jännitteen.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen telajarru, tunnettu siitä, että staattorikäämin (4) magnetointivirta on järjestetty ohjattavaksi pyörimisen tunnistuskelai ta (5) saatavan ohjaustiedon perusteella. 9 84334
Priority Applications (7)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI885386A FI84334C (fi) | 1988-11-21 | 1988-11-21 | Valsbroms. |
DE68921226T DE68921226T2 (de) | 1988-11-21 | 1989-11-20 | Bremsvorrichtung für roller. |
AT89912453T ATE118456T1 (de) | 1988-11-21 | 1989-11-20 | Bremsvorrichtung für roller. |
PCT/FI1989/000212 WO1990005690A1 (en) | 1988-11-21 | 1989-11-20 | Roll brake |
ES89912453T ES2068920T3 (es) | 1988-11-21 | 1989-11-20 | Freno de rodillo. |
JP1511564A JPH04501695A (ja) | 1988-11-21 | 1989-11-20 | ロールブレーキ装置 |
EP89912453A EP0519909B1 (en) | 1988-11-21 | 1989-11-20 | Roll brake |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI885386 | 1988-11-21 | ||
FI885386A FI84334C (fi) | 1988-11-21 | 1988-11-21 | Valsbroms. |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI885386A0 FI885386A0 (fi) | 1988-11-21 |
FI885386A FI885386A (fi) | 1990-05-22 |
FI84334B FI84334B (fi) | 1991-08-15 |
FI84334C true FI84334C (fi) | 1991-11-25 |
Family
ID=8527428
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI885386A FI84334C (fi) | 1988-11-21 | 1988-11-21 | Valsbroms. |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0519909B1 (fi) |
JP (1) | JPH04501695A (fi) |
AT (1) | ATE118456T1 (fi) |
DE (1) | DE68921226T2 (fi) |
ES (1) | ES2068920T3 (fi) |
FI (1) | FI84334C (fi) |
WO (1) | WO1990005690A1 (fi) |
Families Citing this family (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP0458465B1 (en) * | 1990-04-25 | 1995-12-06 | Shinko Denki Kabushiki Kaisha | Magnetic braking apparatus and tension control system using the magnetic braking apparatus |
IT1278338B1 (it) * | 1994-09-19 | 1997-11-17 | Durst Phototechnik Spa | Dispositivo di riavvolgimento per materiale bobinato. |
FI106785B (fi) | 1999-06-10 | 2001-04-12 | Pesmel Oy | Järjestely ja menetelmä kappaleen käärinnän yhteydessä |
DE10001569A1 (de) * | 2000-01-15 | 2001-08-02 | Roland Man Druckmasch | Vorrichtung zur Spielfreistellung an Zahnräderzügen von Druckmaschinen |
DE10140577B4 (de) * | 2001-08-18 | 2008-05-15 | Windmöller & Hölscher Kg | Bremsbare Rollen der Flachlegeeinrichtung extrudierter Folienschläuche und Verfahren zum Betrieb |
JP2003338033A (ja) * | 2002-05-16 | 2003-11-28 | Fuji Photo Film Co Ltd | 磁気テープの製造装置 |
DE102005036570A1 (de) * | 2004-12-16 | 2006-07-06 | Steinert Elektromagnetbau Gmbh | Verfahren zur Abbremsung eines laufenden Metallbandes und Anlage zur Durchführung des Verfahrens |
JP6058766B1 (ja) * | 2015-08-31 | 2017-01-11 | 鋼鈑工業株式会社 | 包装装置およびこの包装装置における張力制御方法 |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1465584A (en) * | 1922-11-09 | 1923-08-21 | Mccullough Oswell | Electric brake |
US2724065A (en) * | 1951-03-30 | 1955-11-15 | Erwin J Saxl | Magnetic drag for control of yarn tension |
GB834847A (en) * | 1956-08-23 | 1960-05-11 | Labvia | Improvements in eddy current brakes |
US3180548A (en) * | 1962-10-23 | 1965-04-27 | Schlumberger Well Surv Corp | Film tensioning apparatus |
US4418994A (en) * | 1981-10-19 | 1983-12-06 | Panavision, Incorporated | Film magazine for motion picture camera |
-
1988
- 1988-11-21 FI FI885386A patent/FI84334C/fi active IP Right Grant
-
1989
- 1989-11-20 ES ES89912453T patent/ES2068920T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1989-11-20 DE DE68921226T patent/DE68921226T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1989-11-20 JP JP1511564A patent/JPH04501695A/ja active Pending
- 1989-11-20 AT AT89912453T patent/ATE118456T1/de not_active IP Right Cessation
- 1989-11-20 WO PCT/FI1989/000212 patent/WO1990005690A1/en active IP Right Grant
- 1989-11-20 EP EP89912453A patent/EP0519909B1/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI885386A (fi) | 1990-05-22 |
EP0519909A1 (en) | 1992-12-30 |
WO1990005690A1 (en) | 1990-05-31 |
DE68921226T2 (de) | 1995-06-22 |
JPH04501695A (ja) | 1992-03-26 |
FI885386A0 (fi) | 1988-11-21 |
DE68921226D1 (de) | 1995-03-23 |
ATE118456T1 (de) | 1995-03-15 |
FI84334B (fi) | 1991-08-15 |
ES2068920T3 (es) | 1995-05-01 |
EP0519909B1 (en) | 1995-02-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
RU2373009C2 (ru) | Способ торможения движущейся металлической ленты и установка для осуществления способа | |
FI84334C (fi) | Valsbroms. | |
US7344104B2 (en) | Unwind apparatus | |
US5503349A (en) | Roll-stand brake | |
US6437301B1 (en) | Induction heating roller apparatus | |
SU1195912A3 (ru) | Валок с магнитной компенсацией и/или регулировкой его отклонени | |
US5396757A (en) | Directly motor-driven spindle assembly | |
US6588698B2 (en) | Winding machine including a finger sensor adjacent the nip formed between a support drum and a web reel | |
CZ61097A3 (en) | Device with two simultaneously rotating concentric shafts | |
JPS5848797Y2 (ja) | 誘導発熱ロ−ラ装置 | |
FI105467B (fi) | Menetelmä konerullan pysäyttämiseksi | |
JP4221227B2 (ja) | ゴデット | |
JP2004518920A (ja) | 少なくとも1本の糸をガイドするためのローラ | |
JPH01261169A (ja) | ボビンを制動するための装置 | |
JP4529114B2 (ja) | 空隙式電磁制動装置 | |
JPS5932379B2 (ja) | 巻取,巻戻制御装置 | |
JP3288758B2 (ja) | 緊急停止装置及びその方法 | |
JP3160386B2 (ja) | 紡績用回転リング制御装置 | |
CN109487498B (zh) | 一种洗涤设备的电机控制方法、装置及一种洗涤设备 | |
JP2982881B2 (ja) | ギャップ検出装置 | |
JP2564384B2 (ja) | 回転リングの制御方法 | |
JP3045144U (ja) | 電磁スプリングクラッチ | |
JP3440834B2 (ja) | ガラス糸巻付装置 | |
JPH01321244A (ja) | 巻出ウエブの張力制御方法 | |
JPH0213559A (ja) | ウェブ送りローラー |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Owner name: HAUTIO, HEINO |