FI83384C - Reglerbar sittanordning. - Google Patents
Reglerbar sittanordning. Download PDFInfo
- Publication number
- FI83384C FI83384C FI880004A FI880004A FI83384C FI 83384 C FI83384 C FI 83384C FI 880004 A FI880004 A FI 880004A FI 880004 A FI880004 A FI 880004A FI 83384 C FI83384 C FI 83384C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- seat
- backrest
- chair
- angle
- support
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47C—CHAIRS; SOFAS; BEDS
- A47C3/00—Chairs characterised by structural features; Chairs or stools with rotatable or vertically-adjustable seats
- A47C3/20—Chairs or stools with vertically-adjustable seats
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47C—CHAIRS; SOFAS; BEDS
- A47C1/00—Chairs adapted for special purposes
- A47C1/02—Reclining or easy chairs
- A47C1/022—Reclining or easy chairs having independently-adjustable supporting parts
- A47C1/024—Reclining or easy chairs having independently-adjustable supporting parts the parts, being the back-rest, or the back-rest and seat unit, having adjustable and lockable inclination
- A47C1/0244—Reclining or easy chairs having independently-adjustable supporting parts the parts, being the back-rest, or the back-rest and seat unit, having adjustable and lockable inclination by fluid means
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Dentistry (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Chairs For Special Purposes, Such As Reclining Chairs (AREA)
- Chair Legs, Seat Parts, And Backrests (AREA)
- Chairs Characterized By Structure (AREA)
Description
1 83384 Säädettävä istumalaitu Tämä keksintö liittyy säädettävään istumalaitteeseen, esimerkiksi tuoliin, jossa istuimen ja selkänojan muodosta-5 maa kulmaa voidaan haluttaessa säätää säätämällä samanaikaisesti mainitun istuimen ja selkänojan korkeutta. Pelkästään istuimen kulman säätäminen on erityisen tärkeää työtuoleissa ja se on välttämätöntä tilanteissa, jotka edellyttävät istuinkorkeuden säätöä. Istuimen kulmaa voidaan 10 tavallisesti säätää erillisesti alkuperäisen asennosta, jossa istuin on noin 5° kallellaan eteenpäin, asentoon, jossa se on enintään 15° kallellaan taaksepäin, toisin sanoen säätöalue on noin 20°. Istuimen kulman säätäminen eteenpäin on myös edullista silloin kun käyttäjän on nous-15 tava tuolista, erityisesti tuolista, joka on tarkoitettu potilaille ja käyttäjille, joiden liikuntavoima on vajaa. Tässä tapauksessa on kuitenkin ehtona, että istuinkorkeut-ta voidaan säätää käyttäjän istuessa tuolissa.
Istuinkulman erillisen säätämisen 5 asteesta taakse-20 päin ainoana tehtävänä on pienentää käyttäjän kehon ylävartalon ja reisien välistä kulmaa.
Polvinivel on tärkein kiintopiste kulmia säädettäes-... sä. Edellyttäen, että tuoli on sovitettu jollekin erityisel le henkilölle on istuinkorkeuden ja istumiskulman välinen 25 suhde yhteensä kiinteä. Istuinkulman säädön tulee olla portaaton koko kulma-alueella ja tuoli tulee voida lukita haluttuun kulmaan. Yllä mainitun yhteydessä otettiin kuitenkin huomioon vain istuimen säätö ajattelematta selkänojaa.
30 Tuolin kulmasäädön yhteydessä vaikuttaa suurin osa kehon painosta kääntöpisteen taakse, mutta päinvastoin kuin kuorman kasvaessa säädettäessä taaksepäin, pienenee kuorma säädettäessä eteenpäin. Yleensä on suoritet-tava tasapainoitus jousista riippuvilla painoilla tai :"· 35 vastaavilla.
2 83384
Selkänoja kulman erillinen säätö on tavallinen kun istuin on kiinteä. Samalla tavoin kuin säädetään selkänojalla varustettu istuin mukavaan asentoon, saadaan noja mukavaan asentoon kallistamalla sitä taaksepäin noin 30°.
5 Päinvastoin kuin säädettäessä istuinta selkänojineen aukeaa lisäksi ylävartalon ja reisien välinen kulma enemmän.
Johtuen siitä, että selkänojaa säädetään istuimen suhteen, on kääntöpisteen ihanteellinen sijainti käyttäjän lantionivelen mukaisesti. Selkänojan säätökulma-alueen 10 tulee haluttaessa olla noin 15 asteesta taaksepäin haluttaessa enintään nojaavaan asentoon. Kehon avoin kulma vaikuttaa positiivisesti hengitystoimintoon sekä verenkiertoon vatsan alueella. Pääasiallinen varjopuoli on kuitenkin, että painovektori ylävartalosta saa tuolin käyttäjän 15 liukumaan pois istuimesta, koska istuinkulma ei muutu. Sen vuoksi, jos kääntökulma ei ole lonkkanivelen mukainen, tapahtuu ylävartalon ja selkänojan välistä siirtymistä, joka kuitenkin riippuu selän kulmasta. Sen vuoksi muuttavat mahdolliset niskatuki sekä lannealueen tuki asentojaan 20 käyttäjän ylävartalon suhteen.
Säätämällä samanaikaisesti istuinta ja selkänojaa " niin sanotulla synk-säädöllä on mainittujen osien välinen suhde pysyvä. Yleensä liikkuu selkätuki silloin istuimeen verrattuna kaksinkertaisen matkan. Tämän säädön suurena etu-.*·· 25 na on, että se säilyttää edellä mainittujen säätömenetel-.·'· mien pääasialliset edut ja eliminoi niiden pääasialliset .! varjopuolet. Sen vuoksi voidaan selkänoja saada mukavaan ' * asentoon hiukan kallellaan taaksepäin kehon kulman ollessa avoin ja samanaikaisesti estää kallistunut istuin käyttä-30 jää liukumasta pois tuolista. Yksilöllisellä säädöllä saadaan aikaan niin sanottu asynkronoitu liike, joka edellyttää kahta erillistä mekanismia, joissa on niihin liittyvät : ohjausosat istuinta ja selkänojaa varten, vastaavasti.
Useimpien olemassaolevien tuolijärjestelyjen pääasiallinen ... 35 varjopuoli on sen vuoksi tuolin ja säätömekanismin yhteistoiminnan puute sekä se, että mekaaniset rakenteet ovat 3 83384 suhteellisen silmäänpistäviä. Lisäksi laiminlyödään usein anatomian huomioonottaminen ja tuolin säätöelinten käyttö on vaivalloisia.
Mainittujen säätöjen yhteydessä tulee myös mainita 5 istuinkorkeuden säätö. Usein säädetään selkänoja samanaikaisesti kuin istuin. Tuolin korkeutta säädetään, jotta varmistettaisiin maksimikosketuspinta istuimen ja käyttäjän kehon välillä. Oikea istuma-asento saavutetaan kun kehon kulma on sama kuin tuolin istuimen ja selkänojan välinen 10 kulma, ja käyttäjän jalat on hyvin tuettu lattiaan, yleensä samassa kulmassa kuin selkä. Sen vuoksi on korkeuden säädön nivelpiste polvinivel.
Riippuen käyttäjän työskentelyolosuhteista tai erityisvaatimuksista tarvitaan usein erilaisia istumakor-15 keuksia. Kaikkien istuinkorkeuksien muutosten tulee aina edellyttää istuinkulman sovittamisen. Istuinkorkeuden pe-russäädön tulee kattaa alue, jonka määrää suuren miehen ja pienen naisen reisien pituuden ero. Relevantteja tietoja on saatavana antropometrisista taulukoista. Istumakor-20 keuden säätöalue perussäädöstä riippuu myös tuolin tehtävästä, joskus on voitava säätää puolittain seisovaan asen-. toon.
Sen vuoksi on tämän keksinnön kohteena ratkaista ongelmat, joita esiintyy tunnetun kaltaisissa istumalait-. *•25 teissä, ja keksinnön mukaan istuin ja/tai selkänoja on/ovat kääntyvä/kääntyviä käyttäjän lonkkanivelen kautta kulkevan kuvitellun akselin kanssa suunnilleen yhteen sattuvan akselin ympäri.
*
Sen vuoksi saadaan istuimen ja selkänojan välisen ϊ 30 kulman säädöllä, joka taphatuu pitkin pyöreää rataa, jonka kääntöpiste on käyttäjän lannenivelien kautta kulkevan kuvitellun akselin kohdalla, aikaan se etu, että kaikki kehon ulkopintojen ja istumavälineen keskinäinen liike eliminoidaan koko säätöalueella.
.··· 35 Vaikka tätä keksintöä kutsutaan yksinkertaisuuden '·'· vuoksi tuoliksi, on selvää, että keksintö liittyy lisäksi myös muunlaisiin istumalaitteisiin.
4 83384
Keksinnön muut luonteenomaiset piirteet käyvät ilmi seuraavista patenttivaatimuksista sekä alla olevasta esityksestä viitaten piirustuksiin.
Kuviot 1 ja 2 esittävät tunnetun teknologian mukaan 5 valmistettuja tuoleja.
Kuvio 3 esittää keksinnön mukaista tuolia.
Kuvio 4 esittää keksinnön mukaisen tuolin selkänojan säätöä.
Kuvio 5 esittää keksinnön mukaisen tuolin istuimen 10 säätöä.
Kuviot 6-8 esittävät kaavamaisesti istuimen ja selkänojan välistä säätömekanismin muunnosta.
Kuvio 9 esittäää kuvioissa 3-5 esitetyn tuolin käytännöllistä suoritusmuotoa. ' 15 On yleisesti tunnettua säätää istuimen 1 ja selkä nojan 2 välistä kulmaa ja on olemassa useita mekaanisia keinoja, jotka voidaan pääasiallisesti jakaa kahteen ryhmään, joista yhdessä, joka esitetään kuviossa 1, on säätö-akseli, jossa on ajateltu enemmän tuolin rakennetta kuin 20 anatomiaa. Istuimen ja selkänojan välinen yhteinen kääntö- akseli 3 on sijoitettu suhteellisen etäälle tuolin käyttäjän lantionivelistä 5. Kun selkänojaa 2 kallistetaan ·· taaksepäin, aiheuttaa tämä selkänojan ja käyttäjän selän 4 välisen kosketuskohdan siirtymän d^, kuten kuviosta 1 ;·; 25 käy ilmi.
Eräässä toisessa tunnetussa tavassa, jossa selkänojan ja mahdollisesti istuimen kääntöpiste, joka on sijoitettu istuimen pinnan alapuolelle ja sen vuoksi huomattavalle etäisyydelle mainituista lannenivelistä 5, saa 30 mainittu laakerointikohta 6 selkänojan 2 ja käyttäjän selän 4 välisen kosketuskohdan siirtymään matkan d£ kun selkänojaa kallistetaan taaksepäin. Kuten esitetään, liukuu käyttäjä kummassakin tapauksessa tuolilla eteenpäin, mikä johtuu istuimen ja selkänojan välisen kääntöpisteen 35 epäonnistuneesta valinnasta.
5 83384
Kuviossa 2 on akseli 6 kuitenkin sijoitettu siten, että tuolin ja käyttäjän kehon välisten liikkeiden epäsuhde on hieman pienempi verrattuna kuviossa 1 esitettyihin olosuhteisiin.
5 Kuvio 3 esittää, miten istuimen 1 ja selkänojan 2 välisten kulmien säätö voi tapahtua saattamalla istuin ja selkänoja liikkumaan pitkin pyöreää rataa, jonka kuviteltu kääntöpiste on sijoitettu sattumaan yhteen käyttäjän lantionivelien 5 kautta kulkevan kuvitellun akselin kansio sa. Kuten myös kuviosta 4 käy ilmi, ei seurauksena ole liukuliikettä tuolin päätä kohti, eikä sen vuoksi selkänojan ja käyttäjän selän välisen kosketuskohdan siirtymistä. Lisäksi on selvää, että tuolin säätömekanismien ei tarvitse olla paksumman kuin kannattavan selkänojan/istuin-15 kuoren, koska mainittu mekanismi voidaan yhdistää kokonaisuudeksi tuolin tukikuoren kanssa. Kuvioiden 3, 4 ja 5 tavassa voidaan säätömekanismia pienentää verrattuna olemassaoleviin tapoihin. Mekanismit istuimen ja selkänojan välisen kulman säätöä varten voivat olla liukumeka-20 nismeja tai rullamekanismeja, joissa on vuorottaiset rullat ja jossa rullat ovat jommassa kummassa osassa, koska mahdolliset vastakuormat voidaan esimerkiksi muodostaa :*' jousilla, joissa joko on tai ei ole yhtenäisrakenteiset lukitusmekanismit, esimerkiksi kaasujousilla. Tekniikkaan 25 perehtyneet voivat kuitenkin löytää muitakin teknisiä ratkaisuja mekanismille, joka perustuu tämän keksinnön ajatuksille.
Kuviossa 4 esitetään ylävartalon ja reisien välisen kulman säätö. Istuimen 1 ja selkänojan 2 välinen kääntö-30 akseli sattuu yhteen käyttäjän 4 lannenivelakselin 5 kanssa. Kuviosta 4 käy ilmi, että selkänojaa 2 voidaan säätää kul-massa - a2· Samalla tavoin voidaan istuinkulmaa säätää alueella b1 - fc>2, kuten kuvioissa 5a ja 5b esitetään. Kuten kuviosta 5b ilmenee, on silloin luonnollista säätää tuolin 35 istuimen korkeutta alueella h^ - h2· 6 83384
Selkänojan säätömekanismi ja istuimen säätämekanis-mi voidaan ankkuroida yhteiseen pyöreään kiinnityslevyyn 7, joka on lujasti kiinnitetty tuolin korkeuden säätömeka-nismiin 8. Mainittu tuolin korkeuden säätömekanismi voi 5 olla esimerkiksi tavanomainen kaasunostinlaite tai jokin muu tavanomainen mekanismi tuolin korkeuden säätämistä varten.
Kiinnityslevyä 7 säädetään ylös- ja alaspäin (kun halutaan säätää istuinkorkeutta) käyttökahvalla (ei esitetä), 10 jota käytetään avaamaan lukitusmekanismi (ei esitetä), joka liittyy korkeudensiirtovälineeseen 8. Samalla tai erillisellä käyttökahvalla voidaan avata mainitun kiinnityslevyn 7 ja istuinlevyn 1 välisen ympyräliikkeen lukitusmekanismi (ei esitetä). Käyttökahva voidaan esimerkiksi vapauttaa 15 kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen vaihe vaikuttaa istuimen säätöön ja haluttaessa keskinäiseen selkätukisää-töön, ja toinen vaihe vaikuttaa mainitun ensimmäisen säädön lisäksi korkeuden säätöön.
Kuten kuvioista 4 ja 5 käy ilmi, on mainitun selkä-20 nojan alapään poikkileikkaus kaareva ja istuimen takaosan poikkileikkaus on vastaavan kaareva, mainittujen osien ollessa sijoitettuna vastakkaisille puolille ympyräsekto-rin muotoista kiinnityslevyä 7. Esitetyssä suoritusmuodos-.· sa on selkänojan kaarevan alaosan säde hieman suurempi kuin - . 25 pyöreän kiinnityslevyn 7 kaarevuussäde, kun taas viime- - ’ mainitun kaarevuussäde on hieman suurempi kuin istuimen kaarevan takaosan kaarevuussäde.
Kuvioista 6-8 käy ilmi, miten selkänojan 2 olaosa 2a on kaareva ja miten istuimen 1 takaosa la on kaareva.
30 Mainitut kaksi osaa on esitetyssä suoritusmuodossa sijoitettu samaan pintatasoon. Tämä saadaan aikaan jakamalla - istuin kahteen erilliseen, mutta toisiinsa liittyneeseen osaan Ib ja le, niin että selkänoja 2 on sijoitettu mainittujen istuinosien väliin, kuten esitetään. Istuimen ja 35 selkänojan välinen kulma-asento lukitaan kaasusylinterin 9 tai jonkin mekaanisen lukituslaitteen avulla, ja jos istuimen ja selkänojan välillä tapahtuu liikettä, käyte- 7 83384 tään selkänojan vapautusnuppia 10. Kaasysylinteri 9 on sijoitettu selkänojan alaetuosan 2a ja istuimen etureuna-osan väliin. Tekniikkaan perehtyneet toteavat välittömästi, että istuin 1 ja selkänoja 2 esitetään kuvioissa 6-8 5 ilman pehmustuksia jne.
Kuvioissa 6-8 oletetaan etupäässä, että istuin on kiinteä tai kallistettavissa tavanomaiseen tapaan, kun taas selkänoja on, kuten mainittiin, säädettävissä istuimen suhteen.
10 On kuitenkin selvää, että jos ainakin selkänojan alaosa 2a on olennaisesti kiinteä, voidaan kuvioiden 6-8 järjestelyä käyttää istuimen 1 kallistamiseen selkänojan 2 suhteen.
Kuviossa 9 esitetyssä järjestelyssä on kaasusylinte-15 ri 9 sijoitettu selkänojan yläosan kehysosan 2b ja istuimen 1 takaosan yläpään (ei täysin näkyvissä) väliin. Istuimen ja selkänojan välistä kulmaa voidaan sen vuoksi muttaa käyttämällä käytintä 10. Lisäksi voidaan istuimen ja selkänojan kokonaisasento kannattimen suhteen tehdä muutet-20 tavaksi varustamalla istuin ja selkänoja luisteillä, jotka liukuvat ohjaimissa (ei esitetä) ja joita käytetään samanaikaisesti esimerkiksi kiristysvälineen 12 kohdistamalla kiristysvaikutuksella suuren kitkan aikaansaamiseksi mainittujen luistien ja ohjaimien välille. Tällä tavoin voi-25 daan kokonaisasento määrätä mielivaltaisesti ennalta määrätyissä rajoissa.
Mainittakoon kuitenkin, että esimerkiksi vain istuimen ohjain vaatii mainitun kiristysvälineen 12, kun taas selkänojan 2 asento lukitaan mainitun kaasusylinterin avul-30 la.
- - On selvää, että edellä oleva esitys ja oheiset pii- .·.· rustukset on tarkoitettu vain valaisemaan keksinnöllistä ajatusta rajoittamatta keksinnön piiriä, joka määrätään seuraavissa patenttivaatimuksissa.
f 8 83384
Keksintöä voidaan myös ilmeisesti soveltaa useimman-laatuisiin tuoleihin tai kehonkannatusvälineisiin, esimerkiksi toimistotuoleihin, lepotuoleihin, potilastuoleihin, -vuoteisiin ja kaikenlaisiin laitteisiin, jotka edellyttä-5 vät ihmiskehon yläosan ja alaosan välisen kulman säätämistä.
Claims (6)
1. Säädettävä istumalaite, jossa istuimen (1) ja selkänojan (2) välinen kulma on säädettävä, niin että is- 5 tuinta (1) ja/tai selkänojaa (2) voidaan kääntää ensimmäisen kuvitellun akselin ympäri, joka sattuu olennaisesti yhteen käyttäjän (4) lannenivelten (5) kautta kulkevan toisen kuvitellun akselin kanssa, tunnettu siitä, että selkänojan alaosan poikkileikkaus on muodoltaan pyöreä ja 10 istuimen takaosan poikkileikkaus on muodoltaan pyöreä ja että osat voivat liukua toistensa suhteen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säädettävä istuma-laite, tunnettu siitä, että poikkileikkaukseltaan pyöreä kannatuslevy, joka on lujasti kiinnitetty tuolin 15 kannattimeen, on sijoitettu mainittujen osien väliin näiden osien kannattamiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säädettävä istuma-laite, tunnettu siitä, että mainitun alaosan kaare-vuussäde on suurempi kuin mainitun takaosan kaarevuussäde.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säädettävä istuma- laite, tunnettu siitä, että mainitun alaosan kaarevuussäde on sama kuin mainitun takaosan kaarevuussäde.
5. Yhden tai useamman edellisen patenttivaatimuksen mukainen säädettävä istumalaite, tunnettu siitä, 25 että istuimen ja selkänojan välinen asento voidaan lukita kaasusylinterin avulla.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säädettävä istuma-laite, tunnettu siitä, että siinä on välineet mainitun istuimen ja selkänojan korkeuden samanaikaista sää- 30 töä varten. 10 83384 Patentkravet:
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NO861865A NO160896C (no) | 1986-05-09 | 1986-05-09 | Stillbar sitteanordning. |
NO861865 | 1986-05-09 | ||
PCT/NO1987/000035 WO1987006810A1 (en) | 1986-05-09 | 1987-05-06 | An adjustable sitting device |
NO8700035 | 1987-05-06 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI880004A FI880004A (fi) | 1988-01-04 |
FI880004A0 FI880004A0 (fi) | 1988-01-04 |
FI83384B FI83384B (fi) | 1991-03-28 |
FI83384C true FI83384C (fi) | 1991-07-10 |
Family
ID=19888915
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI880004A FI83384C (fi) | 1986-05-09 | 1988-01-04 | Reglerbar sittanordning. |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (2) | US5052753A (fi) |
EP (1) | EP0277145B1 (fi) |
JP (1) | JPS63503284A (fi) |
CA (1) | CA1277220C (fi) |
DE (1) | DE3770150D1 (fi) |
DK (1) | DK6788D0 (fi) |
FI (1) | FI83384C (fi) |
NO (1) | NO160896C (fi) |
WO (1) | WO1987006810A1 (fi) |
Families Citing this family (51)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DK0517934T3 (da) * | 1991-06-10 | 1995-08-21 | Siemens Ag | Tandlæge-patientstol med svingbart ryglæn |
DE4135948C2 (de) * | 1991-10-31 | 1993-12-23 | Rolf Voelkle | Stuhl, insbesondere Bürodrehstuhl |
US5320410A (en) * | 1992-01-14 | 1994-06-14 | Steelcase Inc. | Chair control |
GB9223296D0 (en) * | 1992-11-06 | 1992-12-23 | Univ Loughborough | Ergonomic chair |
CA2116079C (en) * | 1993-02-22 | 2005-12-27 | Benjamin Cowan | Chair |
US5511852A (en) * | 1993-02-25 | 1996-04-30 | Herman Miller, Inc. | Adjustable backrest for a chair |
DE4331987A1 (de) * | 1993-09-21 | 1995-03-23 | Fredi Dubach | Stuhl, insbesondere Bürostuhl |
US5476306A (en) * | 1994-01-13 | 1995-12-19 | Westinghouse Electric Corporation | Chair back support adjustment mechanism |
DE4420626C2 (de) * | 1994-06-14 | 1998-12-17 | Grammer Ag | Leistenförmige Betätigungseinrichtung für einen Fahrzeugsitz |
US5765914A (en) | 1995-06-07 | 1998-06-16 | Herman Miller, Inc. | Chair with a tilt control mechanism |
US5577804A (en) * | 1995-06-30 | 1996-11-26 | Global Upholstery Company | Seat height adjustment mechanism for a chair |
US5899530A (en) * | 1995-08-23 | 1999-05-04 | Global Upholstery Company | Control mechanism for a chair |
US5775774A (en) * | 1996-08-12 | 1998-07-07 | Okano; Hiroshi | Tilt mechanism for chairs |
DE19724163C1 (de) * | 1997-06-07 | 1998-10-08 | Grammer Ag | Rückenlehnenträger für eine Rückenlehne eines Sitzes, insbes. eines Fahrzeugsitzes |
US6250715B1 (en) * | 1998-01-21 | 2001-06-26 | Herman Miller, Inc. | Chair |
GB2340746B (en) | 1998-07-27 | 2002-02-13 | Ashfield Eng Co Wexford Ltd | A chair |
CA2302063C (en) * | 2000-03-23 | 2010-08-17 | Cke Technologies Inc. | Ergonomic chair |
DE10037327A1 (de) * | 2000-07-29 | 2002-02-14 | Keiper Gmbh & Co | Fahrzeugsitz mit neigungseinstellbarem Sitzkissen |
AU783829B2 (en) | 2000-09-28 | 2005-12-08 | Formway Furniture Limited | A reclinable chair |
AUPR054400A0 (en) | 2000-09-29 | 2000-10-26 | Formway Furniture Limited | A castor |
US6913316B2 (en) * | 2000-10-16 | 2005-07-05 | Kokuyo Co., Ltd. | Chair |
JP3977005B2 (ja) * | 2000-10-16 | 2007-09-19 | コクヨ株式会社 | 椅子 |
US6820934B2 (en) * | 2000-11-09 | 2004-11-23 | Michigan Tube Swagers & Fabricators, Inc. | Chair having flexible back support |
US6471293B2 (en) | 2000-11-09 | 2002-10-29 | Michigan Tube Swagers & Fabricators, Inc. | Stackable chair with flexible back support |
US6805412B2 (en) * | 2001-08-30 | 2004-10-19 | Burgess Furniture Ltd. | Stackable chair with flexible back |
US7234775B2 (en) * | 2002-06-18 | 2007-06-26 | Hector Serber | Dynamically balanced seat assembly having independently and arcuately movable seat and backrest and method |
US6869142B2 (en) | 2002-09-12 | 2005-03-22 | Steelcase Development Corporation | Seating unit having motion control |
US6880886B2 (en) * | 2002-09-12 | 2005-04-19 | Steelcase Development Corporation | Combined tension and back stop function for seating unit |
US20050006930A1 (en) * | 2003-03-26 | 2005-01-13 | Graco Children's Products Inc. | High chair |
US20050017561A1 (en) * | 2003-07-21 | 2005-01-27 | Burmeister Richard F. | Seat, seat recliner mechanism, and seat recliner system |
CN100374055C (zh) * | 2004-07-06 | 2008-03-12 | 林育鸿 | 可简易控制椅背仰躺角度的控制装置 |
US20060103221A1 (en) * | 2004-10-08 | 2006-05-18 | Ronald Kleist | Ergonomic chair |
DE102004050853A1 (de) * | 2004-10-18 | 2006-04-20 | Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG | Stuhl |
DE202005006960U1 (de) * | 2005-04-28 | 2006-08-31 | Bock 1 Gmbh & Co. Kg | Synchronmechanik |
US20070102979A1 (en) * | 2005-10-25 | 2007-05-10 | GLOBAL TOTAL OFFICE an Ontario limited partnership having GLOBAL UPHOLSTERY CO. | Adjustment mechanism for a chair and method for replacing a telescoping cylinder in a reconfigurable chair |
DE102006023981A1 (de) * | 2006-05-22 | 2007-12-06 | Wilkhahn Wilkening + Hahne Gmbh & Co. Kg | Stuhl |
BRPI0823267A2 (pt) | 2007-01-29 | 2013-09-24 | Miller Herman Inc | estrutura de assento e mÉtodos para uso da mesma |
US7695067B2 (en) * | 2007-03-02 | 2010-04-13 | Goetz Mark W | Ergonomic adjustable chair |
DE102008011309B3 (de) * | 2008-02-27 | 2009-06-04 | Thonet Gmbh | Bürostuhl |
US20100141002A1 (en) * | 2008-06-04 | 2010-06-10 | Kurrasch Andrew J | Biasing mechanism |
US8342604B2 (en) * | 2009-02-04 | 2013-01-01 | Cosco Management, Inc. | Juvenile vehicle seat with seat-back channel cover |
US8944507B2 (en) * | 2009-10-13 | 2015-02-03 | Herman Miller, Inc. | Ergonomic adjustable chair mechanisms |
WO2015001928A1 (ja) * | 2013-07-02 | 2015-01-08 | 本田技研工業株式会社 | 自動車の車体構造およびフロントサイドフレームの強度設定方法 |
US11259637B2 (en) | 2015-04-13 | 2022-03-01 | Steelcase Inc. | Seating arrangement |
AU2016247797B2 (en) | 2015-04-13 | 2019-08-01 | Steelcase Inc. | Seating arrangement |
US10194750B2 (en) | 2015-04-13 | 2019-02-05 | Steelcase Inc. | Seating arrangement |
US10966527B2 (en) | 2017-06-09 | 2021-04-06 | Steelcase Inc. | Seating arrangement and method of construction |
US10548399B2 (en) * | 2016-09-14 | 2020-02-04 | Cabela's Llc | Reclining collapsible chair |
EP3927215A4 (en) | 2019-02-21 | 2023-03-15 | Steelcase Inc. | BODY SUPPORT ASSEMBLY AND METHODS OF USE AND ASSEMBLY THEREOF |
US11357329B2 (en) | 2019-12-13 | 2022-06-14 | Steelcase Inc. | Body support assembly and methods for the use and assembly thereof |
US11154136B2 (en) | 2020-03-12 | 2021-10-26 | Davis Furniture Industries, Inc. | Double shell seat |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CH66397A (fr) * | 1912-12-09 | 1914-09-01 | Chrirurgie Ind G M B H | Table d'opération |
DE1229403B (de) * | 1959-01-31 | 1966-11-24 | Recaro G M B H & Co | Gelenkbeschlag fuer Kraftfahrzeugsitze |
DE1248860B (de) * | 1963-06-19 | 1967-08-31 | Kabushiki Kaisha Monta Sersakusho Kyoto (Japan) | Zahnarztlicher Behandlungsstuhl |
DE2735522A1 (de) * | 1977-08-06 | 1979-02-15 | Wilde & Spieth | Buerostuhl |
FR2469316A1 (fr) * | 1979-11-14 | 1981-05-22 | Faure Bertrand | Perfectionnements aux sieges de vehicules comprenant une ossature en coque |
US4372608A (en) * | 1979-12-06 | 1983-02-08 | Kabushiki Kaisha Morita Seisakusho | Treatment chair |
US4505513A (en) * | 1980-03-11 | 1985-03-19 | Uop Inc. | Suspension seats for vehicles |
FR2478982A1 (fr) * | 1980-03-26 | 1981-10-02 | Faure Bertrand | Perfectionnements aux sieges a dossier reglable en inclinaison |
US4408800A (en) * | 1980-06-11 | 1983-10-11 | American Seating Company | Office chairs |
NO852035L (no) * | 1985-05-22 | 1986-11-24 | Aronsen G H V | Hvilestol med seteledd og trimmuligheter. |
-
1986
- 1986-05-09 NO NO861865A patent/NO160896C/no not_active IP Right Cessation
-
1987
- 1987-05-01 CA CA000536137A patent/CA1277220C/en not_active Expired - Lifetime
- 1987-05-06 JP JP62502883A patent/JPS63503284A/ja active Pending
- 1987-05-06 WO PCT/NO1987/000035 patent/WO1987006810A1/en active IP Right Grant
- 1987-05-06 EP EP87902793A patent/EP0277145B1/en not_active Expired
- 1987-05-06 DE DE8787902793T patent/DE3770150D1/de not_active Expired - Lifetime
-
1988
- 1988-01-04 FI FI880004A patent/FI83384C/fi not_active IP Right Cessation
- 1988-01-08 DK DK006788A patent/DK6788D0/da not_active Application Discontinuation
-
1990
- 1990-02-02 US US07/474,311 patent/US5052753A/en not_active Expired - Fee Related
- 1990-08-15 US US07/567,516 patent/US5024484A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE3770150D1 (de) | 1991-06-20 |
NO160896B (no) | 1989-03-06 |
FI880004A (fi) | 1988-01-04 |
FI83384B (fi) | 1991-03-28 |
EP0277145B1 (en) | 1991-05-15 |
CA1277220C (en) | 1990-12-04 |
EP0277145A1 (en) | 1988-08-10 |
FI880004A0 (fi) | 1988-01-04 |
DK6788A (da) | 1988-01-08 |
NO861865L (no) | 1987-11-10 |
US5024484A (en) | 1991-06-18 |
DK6788D0 (da) | 1988-01-08 |
WO1987006810A1 (en) | 1987-11-19 |
US5052753A (en) | 1991-10-01 |
JPS63503284A (ja) | 1988-12-02 |
NO160896C (no) | 1989-06-14 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI83384C (fi) | Reglerbar sittanordning. | |
US6709058B1 (en) | Ergonomic chair | |
US8662586B2 (en) | Dynamically balanced seat assembly having independently and arcuately movable backrest and method | |
US5181762A (en) | Biomechanical body support with tilting leg rest tilting seat and tilting and lowering backrest | |
US6644741B2 (en) | Chair | |
US7234768B2 (en) | Reversible chair | |
CA2394954C (en) | Ergonomic chair | |
US5660439A (en) | Integrated seat and back and mechanisms for chairs | |
US6189971B1 (en) | Task chair with adjustable seat depth | |
US8070230B2 (en) | Chair having an inclinable back rest | |
US5918935A (en) | Reclining chair | |
US6491342B1 (en) | Reclining chair | |
US20150201758A1 (en) | Dynamically Balanced Seat Assembly Having Independently And Arcuately Movable Backrest And Method | |
JPH0822250B2 (ja) | 椅 子 | |
LT3458B (en) | Office rotatable chair with adjustable seat and back-rest | |
CA2174511A1 (en) | A working chair with synchronous seat and back adjustment | |
SG189375A1 (en) | Ergonomic adjustable chair mechanisms | |
JPS63186605A (ja) | 椅子 | |
JP2020108780A (ja) | 調節可能な人間工学に基づく椅子 | |
US7770973B2 (en) | Chair | |
ATE249772T1 (de) | Stuhl mit einer stellmechanik | |
US20200054138A1 (en) | Multifunctional balance chair | |
GB2628200A (en) | Lateral Support Assembly for a Chair | |
JP2001238762A (ja) | 椅 子 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Owner name: BUCHACZ, JUREK |
|
MA | Patent expired |