FI83204B - Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss. Download PDF

Info

Publication number
FI83204B
FI83204B FI874863A FI874863A FI83204B FI 83204 B FI83204 B FI 83204B FI 874863 A FI874863 A FI 874863A FI 874863 A FI874863 A FI 874863A FI 83204 B FI83204 B FI 83204B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elevator
valve
pressure
motor
return
Prior art date
Application number
FI874863A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI83204C (fi
FI874863A0 (fi
FI874863A (fi
Inventor
Raimo Pelto-Huikko
Original Assignee
Kone Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Oy filed Critical Kone Oy
Priority to FI874863A priority Critical patent/FI83204C/fi
Publication of FI874863A0 publication Critical patent/FI874863A0/fi
Priority to DE3836212A priority patent/DE3836212A1/de
Priority to JP63276333A priority patent/JPH01197289A/ja
Priority to US07/266,608 priority patent/US5048644A/en
Publication of FI874863A publication Critical patent/FI874863A/fi
Priority to US07/400,285 priority patent/US5014823A/en
Application granted granted Critical
Publication of FI83204B publication Critical patent/FI83204B/fi
Publication of FI83204C publication Critical patent/FI83204C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F15FLUID-PRESSURE ACTUATORS; HYDRAULICS OR PNEUMATICS IN GENERAL
    • F15BSYSTEMS ACTING BY MEANS OF FLUIDS IN GENERAL; FLUID-PRESSURE ACTUATORS, e.g. SERVOMOTORS; DETAILS OF FLUID-PRESSURE SYSTEMS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F15B21/00Common features of fluid actuator systems; Fluid-pressure actuator systems or details thereof, not covered by any other group of this subclass
    • F15B21/14Energy-recuperation means
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B1/00Control systems of elevators in general
    • B66B1/24Control systems with regulation, i.e. with retroactive action, for influencing travelling speed, acceleration, or deceleration
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B9/00Kinds or types of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • B66B9/04Kinds or types of lifts in, or associated with, buildings or other structures actuated pneumatically or hydraulically

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Elevator Control (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)

Description

83204
MENETELMÄ JA LAITE MOOTTORISÄÄDETYN HYDRAULIHISSIN HYÖTYSUHTEEN PARANTAMISEKSI - FÖRFARANDE OCH ANORDNING FÖR FÖRBÄTT-RING AV VERKNINGSGRADEN HOS EN MOTORSTYRD HYDRAULHISS
Tämän keksinnön kohteena on menetelmä ja laite moottori-säädetyn hydraulihissin hyötysuhteen parantamiseksi, jossa hissiä ajetaan ylöspäin sähkömoottorilla ohjatun hydrauli-pumpun avulla pumppaamalla öljyä säiliöstä päävirtausjohtoa pitkin hissin nostosylinteriin, ja ajetaan alaspäin laskemalla öljy pumpun välityksellä hallitusti nostosylinteristä takaisin öljysäiliöön.
Hydraulihissin ajonopeutta säädetään joko perinteiseen tapaan säätöventtiilin avulla {esimerkkeinä US-patentit 3842943 ja 4249641), tai säätämällä hydraulipumppua käyttävän sähkömoottorin pyörimisnopeutta, josta esimerkkinä mainittakoon englantilainen patenttijulkaisu no. 1522044. Koska tämä keksintö koskee parannusta moottorisäädettyihin järjestelmiin, keskitytään seuraavassa niihin.
Moottorisäädetyssä järjestelmässä hissin ylösajo tapahtuu seuraavasti: - säätöjärjestelmä käynnistää sähkömoottorin ja samalla hydraulipumpun ylössuuntaan, ja alkaa ennalta määrätyn kaavan mukaan kasvattaa niiden pyörimisnopeutta.
- pumpusta tuleva öljyvirta työntää auki vastaventtiilin, joka on pumpun ja sylinterin välissä, jolloin sylinteriin tuleva öljy alkaa nostaa mäntää. Pumpun pyörimisnopeuden kiihtyessä männän ja samalla hissin nopeus vastaavasti kasvaa.
- kun hissikori on saavuttanut nimellisnopeuden, jää sähkömoottori ja samalla pumppu pyörimään tasaisella nopeudella.
2 83204 - lähestyttäessä määräkerrosta säätöjärjestelmä vähentää moottorin pyörimisnopeutta siten, että hissin nopeus laskee halutulla tavalla korin lähestyessä kerrostasoa.
- kun hissikori on saavuttanut pysähtymistäson ja sähkö-moottori pyörii niin hitaasti, että pumppu tuottaa vain sisäiset vuotonsa, sulkeutuu jousikuormitettu, pumpun ja sylinterin välissä oleva vastaventtiili. Sähkömoottori voidaan nyt pysäyttää ja kori jää vastaventtiilin kannattamana tasolle.
Myös alasajo tehdään sähkömoottoria ohjaamalla, koska näin voidaan käyttää hyväksi samaa säätöjärjestelmää kuin ylös-ajossa: - vastaventtiili tai sen rinnalla oleva laskuventtiili ohjataan auki magneettiventtiilin avulla.
- öljynpaine pääsee sylinteristä pumppuun, joka nyt alkaa pyöriä toimien hydraulimoottorina.
- säätöjärjestelmän ohjaamana sähkömoottori jarruttaa pumppua siten, että hissikorin nopeus muuttuu halutulla tavalla: kiihdytys - ajo vakionopeudella - hidastus.
- hidastuksen loppuvaiheessa kori lähestyy pysähdystasoa pienellä nopeudella, jolloin vastaventtiililtä (laskuvent-tiililtä) katkaistaan ohjausvirta, jolloin se sulkeutuu ja hissi pysähtyy ja sähkömoottorilta voidaan katakaista sähkövirta.
Alasajon aikana on toivottavaa, että pumpusta sähkömoottoriin siirtyvä energia siirtyisi moottorista sähköverkkoon. Oikosulkumoottorilla näin tapahtuu vain kun moottori pyörii synkroninopeuttaan suuremmalla nopeudella. Kuitenkin moottorin ylisynkroninen jättämä yhdessä pumpun sisäisen vuodon kanssa johtaa useissa hisseissä liian suureen laskunopeuteen.
Yksi tapa välttää nämä ongelmat on moottorin ohjaaminen invertterillä, mutta tämä on useimmiten liian kallis rat- ϋ 3 83204 kaisu. Tästä syystä generatorista alasajoa, jossa moottori syöttää energiaa sähköverkkoon, ei yleensä käytetä, vaan moottoria jarrutetaan tavalla, jossa pumpulta tuleva mekaaninen energia muuttuu moottorissa lämmöksi. Lisäksi joudutaan sähköverkosta ottamaan energiaa jarrumomenttia varten, ja myös tämä energia muuttuu moottorissa lämmöksi. Näin järjestelmän hyötysuhde jää kovin huonoksi, ja lisäksi moottorin lämpörasitus tulee oleellisesti suuremmaksi kuin esim. venttiiliohjatussa järjestelmässä, jossa moottori seisoo lepotilassa koko alasajon ajan.
Tämän keksinnön tavoitteena on säilyttää yksinkertaisen moottorisäädetyn järjestelmän edut, ja yksinkertaisella ja taloudellisella tavalla parantaa sen hyötysuhdetta ja vähentää moottorin lämpörasitusta. Tämän aikaansaamiseksi on keksinnölle pääasiassa tunnusomaista se, että hissin alasajon aikana öljyn päävirtausjohdossa oleva paine alennetaan olennaisesti ennalta määrätyksi vakiopaineeksi vasta- tai lasku-venttiilillä, jonka pumpun painetta kompensoiva takaisinkytkentä öljyn päävirtauslinjasta muodostetaan vasta- tai laskuventtiilin läpivirtausvolyymia säätävällä painekom-pensointiventtiilillä.
Keksinnössä hyötysuhteen parannus perustuu siis verkosta otettavan sähköenergian minimointiin alasajon aikana. Tästä myös seuraa, että moottorin lämpörasitus ja pumpun työpaine on tavallista pienempi. Lisäksi saavutetaan, kuten jäljempänä selitetään, oleellisesti parempi reagointinopeus hissi-korin pysäytyksissä, joista tulee täsmällisempiä kuin aikaisemmin .
Keksinnön muille sovellutusmuodoille on tunnusomaista se, mitä jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa on esitetty.
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin esimerkkien 4 83204 avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää keksinnön erään toteutusmuodon periaate-kaaviota, ja
Kuvio 2 esittää esimerkin hissikoriin liittyvistä järjestelyistä hissikuilussa.
Kuviossa 1 esitetään keksinnön mukaisen laitteen periaate-kaavio, jossa hydraulipumppua 3 pyöritetään sähkömoottorilla 2, jota puolestaan ohjaa tavanomainen, kolmivaiheverkkoon kytketty tyristorikäyttö 1. Pumpusta 3 kulkee hydrauliikan pääjohto 16 vastaventtiilin 5 kautta hissin nostosylinteriin 4. Järjestelmän ollessa lepotilassa pitävät vastaventtiilin 5 karan 6 yläpuolella oleva jousi 7 ja siellä vallitseva ölynpaine vastaventtiilin suljettuna, eli karan 6 ala-asennossaan .
Kun magneettiventtiiliin 10 kytketään sähkövirta, pääsee öljy karan 6 päältä öljysäiliöön 15 kuristimen 9, magneetti-venttiilin 10 ja esiohjausventtiilin 11 kautta. Paine karan 6 päällä laskee nopeasti, ja vastaventtiilin kara 6 alkaa hydraulisylinterissä 4 vaikuttavan paineen johdosta nousta, avaten vähitellen vastaventtiilin 5.
Tällöin alkaa pumpulle 3 virrata öljyä ja pumppu alkaa pyöriä. Samalla nouseva paine alkaa sulkea esiohjausventtiiliä 11, kunnes karaan 12 vaikuttava painevoima on tasapainossa jousen 13 voiman kanssa. Tällöin pumppuun 3 vaikuttava paine ei enää kasva, koska tasapaino venttiilissä 11 aikaansaa karan 6 pysähtymisen paikalleen, koska vastaventtiilistä 5 kuristimen 8 kautta virtaava öljymäärä on sama kuin esiohjausventtiilin 11 läpi kulkeva määrä ja kuristimen 9 läpi ei enää ole nettovirtausta.
Il 5 83204
Pumpun 3 pyörimisnopeuden muuttuessa paine karan 12 kohdalla muuttuu, ja se siirtyy uuteen, tasapainoasennosta poikkeavaan asentoon muuttaen esiohjausventtiilin 11 läpi kulkevan virtauksen. Tämä aiheuttaa nettovirtauksen kuristimen 9 läpi, jolloin kara 6 siirtyy jompaan kumpaan suuntaan siten, että virtaus venttiilin 5 läpi vastaa pumpun läpi kulkevaa virtausta, jolloin pumppuun vaikuttava paine palaa asetus-arvoonsa ja kara 12 tasapainoasentoonsa. Koska paine näin on vakio, riippuu hissin nopeus yksinomaan pumpulle määrätystä kierrosnopeudesta ja sitä kautta karan 6 asennosta vasta-venttiilissä 5.
Kun hissikori lähestyy pysähdystasoa, on nopeus pieni ja venttiilin 5 kara 6 on lähes suljetussa asennossa. Pysäh-dyspisteessä magneettiventtiilin 10 ohjausvirta katkeaa, jolloin venttiili 5 sulkeutuu välittömästi, koska öljy virtaa hydraulisylinteristä 4 venttiilin 5 ja kuristimien 8 ja 9 kautta karan 6 yläpuolella olevaan tilaan, joka täyttyy öljyllä. Tämä tapahtuu nopeasti ennenkaikkea siksi, että keksinnön mukaisesti kara on hissin hitailla nopeuksilla jo muutenkin hyvin lähellä suljettua tilaa. Pumpun moottorilta voidaan nyt myös katkaista sähkövirta. Nykyisissä järjestelmissähän kara ei ole säätävä elin, joten keksinnöllä saavutettu etu on hyvin oleellinen. Venttiili 14 on pakollinen varoventtiili, eikä sillä ole keksinnön toiminnan kannalta merkitystä.
Pumppuun vaikuttavan paineen ja täten sähkömoottorin momentin määrää esiohjausventtiilin 11 jousen 13 jousivoima. Tämä jousivoima asetetaan yksinkertaisesti esim. venttiilin päädyssä olevalla kiristysruuvilla edullisimmin sellaiseksi, että sähkömoottori joutuu jarruttamaan vain pienen osan (2...3 bar) hissikorin aiheuttamasta paineesta. Suurimman osan hissikorin ja koko kuorman aiheuttamasta paineen jarrutuksesta huolehtii tällöin vastaventtiili 5. Itse asiassa on kuormittava paine edullisimmin asetettava sellaiseksi, että 6 83204 pumppu hissin alasajon aikana pyörittää moottoria mahdollisimman alhaisella momentilla, jolla sähköinen säätöjärjestelmä vielä saa hissin noudattamaan nopeusohjetta.
Hissin ylösajo tapahtuu tunnetulla tavalla, ja sähkömoottorin 2 sekä pumpun 3 on tietenkin kyettävä muodostamaan täyden nostopaineen nostosylinteriin 4. Tässä keksinnössä, kuten yllä on todettu, on tarkoituksena minimoida moottorin lämpörasituksia, jotka johtuvat energian poistotarpeen syntymisestä, kun koko nostosylinterin 4 paine kohdistetaan pumppuun 3, kuten tunnetuissa laitteissa on asian laita. Yllämainitusta minimipaineen pyrkimisestä johtuu myös, että keksinnön mukaisessa laitteessa ei synny sähköverkkoon takaisin syötettävää energiaa, jolloin voidaan aiemmin esitetyistä syistä käyttää yksinkertaisia tyristoripohjaisia moottorikäyttöjä. Tietenkin jos niin halutaan, on mahdollista keksinnön puitteissa nostaa moottoria pyörittävää momenttia yli minimiarvonsa siten, että, jolloin esim. invertterin avulla saadaan moottori 2 tuottamaan sähköä.
Kuviossa 1 esitetyn ratkaisun asemesta voidaan keksinnön puitteissa vastaventtiili 5 korvata tavallisella vasta-venttiilillä ja sen rinnalla olevalla, ohjattavalla lasku-venttiilillä, joka toimii painekompensointiventtiilinä. Esiohjatun painekompensointiventtiilin 11 sijasta voidaan keksinnössä myös käyttää suoraan ohjattua painekompensointi-venttiiliä. Suoraan ohjattu painekompensointiventtiili tarkoittaa siis että sama kara mittaa ja säätää virtausta.
Keksinnön mukaiseen järjestelmään voi edullisesti käyttää myös vastapainoa normaalihissien tapaan, kuten kuvion 2 hissikorin ripustusesimerkistä ilmenee. Kuviossa hissikori on merkitty viitenumerolla 17, vastapaino numerolla 18 ja nostosylinteri numerolla 19. Hydraulihissin kuilu 20 on liioitellun matala, selvyyden vuoksi.
Il 7 83204
Tavallisestihan venttiiliohjtuissa hydraulihisseissä ei voida käyttää ainakaan suurta vastapainoa, koska paine-ero sää-töventtiilin yli pienenee suorassa suhteessa vastapainon kanssa, ja tavanomaisessa säätöventtiilissä tämän paine-eron on oltava huomattava, jotta venttiili olisi varmasti ohjattavissa. Keksinnössä vastapainon 18 paino voi nousta aina 70...80% hissikorin 17 painosta, koska öljyn alaspäinvirtaus hissin alasmenotilanteessa käynnistetään moottorilla, joka keksinnön mukaisessa järjestelmässä aikaansaaa venttiilin varman avautumisen myös pienemmillä kuvion 1 vastaventtiilin 5 paine-eroarvoilla. Tämä edelleen pienentää tarvittavan sähkömoottorin, hydraulipumpun ja hissin nostosylinterin kokoa etenkin nostoliikettä ajatellen.
Alan ammattimiehelle on selvää, ettei keksinnön eri sovellu-tusmuodot rajoitu yllä esitettyihin esimerkkeihin, vaan että ne voivat vaihdella jäljempänä esitettyjen patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (7)

8 83204
1. Menetelmä moottorisäädetyn hydraulihissin hyötysuhteen parantamiseksi, jossa hissiä ajetaan ylöspäin sähkömoottorilla (2) ohjatun hydraulipumpun (3) avulla pumppaamalla öljyä säiliöstä (15) päävirtausjohtoa (16) pitkin hissin nostosylinteriin (4), ja ajetaan alaspäin laskemalla öljy pumpun välityksellä hallitusti nostosylinteristä takaisin öljysäiliöön, tunnettu siitä, että hissin alasajon aikana öljyn päävirtausjohdossa (16) oleva paine alennetaan olennaisesti ennalta määrätyksi vakiopaineeksi vasta- tai laskuventtiilillä (5), jonka pumpun (3) painetta kompensoiva takaisinkytkentä öljyn päävirtauslinjasta (16) muodostetaan vasta- tai laskuventtiilin (5) läpivirtausvolyymia säätävällä painekompensointiventtiilillä (11).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että hydraulipumppua (3) kuormittava paine asetetaan sellaiseksi, että pumppua pyöritetään hissin alasajon aikana moottorin (2) pienimmällä mahdollisella momentilla, jolla sähköinen säätöjärjestelmä (1) saa hissin noudattamaan nopeusohjetta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vasta- tai laskuventtiilin (5) sulkeutumista ja avautumista ohjataan erillisellä magneetti-venttiilillä (10), joka on kytketty vasta- tai laskuventtiilin (5) ja painekompensointiventtiilin (11) väliin.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hissikoria (17) ajetaan sellaisella vastapainolla (18) varustettuna, että suurin osa his-sikorin (17) painosta tyhjänä saadaan kompensoitua. ti 9 83204
5. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän toteuttava laite moottorisäädetyn hydraulihissin hyötysuhteen parantamiseksi, johon laitteeseen kuuluu sähkömoottoriin (2) kytketty hydraulipumppu (3), öljysäiliö (15) sekä siitä pumpun (3) kautta hissikorin nostosylinteriin (4) johtava öljyn päävirtausjohto (16), tunnettu siitä, että hissin jarrulaite alasajon aikana muodostuu painetta alentavasta vasta- tai laskuventtiilistä (5) ja siihen kytketystä, pää-virtauslinjan painetta tunnustelevasta painekompensointi-venttiilistä (11), joilla ennalta määrätty, olennaisesti vakiona pysyvä paine hydraulipumpussa (3) on ylläpidettävissä .
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että vasta- tai laskuventtiilin (5) ja painekompen-sointiventtiilin (11) väliin on kytketty erillinen magneet-tiventtiili (10), jolla vasta- tai laskuventtiilin (11) sulkeutuminen ja avautuminen on toteutettavissa.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että hissikoriin (17) on liitetty vastapaino (18), jonka paino muodostaa suurimman osan hissikorin (17) tyhjästä painosta. 10 83204
FI874863A 1987-11-04 1987-11-04 Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss. FI83204C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI874863A FI83204C (fi) 1987-11-04 1987-11-04 Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss.
DE3836212A DE3836212A1 (de) 1987-11-04 1988-10-24 Verfahren und vorrichtung zur leistungsverbesserung eines motorgesteuerten, hydraulischen aufzugs
JP63276333A JPH01197289A (ja) 1987-11-04 1988-11-02 モータ制御型液圧式エレベータの性能改良方法及び装置
US07/266,608 US5048644A (en) 1987-11-04 1988-11-03 Method for improving the performance of a motor controlled hydraulic elevator
US07/400,285 US5014823A (en) 1987-11-04 1989-08-29 Apparatus for improving the performance of a motor-controlled hydraulic elevator

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI874863 1987-11-04
FI874863A FI83204C (fi) 1987-11-04 1987-11-04 Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI874863A0 FI874863A0 (fi) 1987-11-04
FI874863A FI874863A (fi) 1989-05-05
FI83204B true FI83204B (fi) 1991-02-28
FI83204C FI83204C (fi) 1991-06-10

Family

ID=8525353

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI874863A FI83204C (fi) 1987-11-04 1987-11-04 Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss.

Country Status (4)

Country Link
US (2) US5048644A (fi)
JP (1) JPH01197289A (fi)
DE (1) DE3836212A1 (fi)
FI (1) FI83204C (fi)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5014824A (en) * 1990-01-19 1991-05-14 Otis Elevator Company Hydraulic elevator control valve
US5082091A (en) * 1990-01-19 1992-01-21 Otis Elevator Company Hydraulic elevator control
JP2893978B2 (ja) * 1991-02-28 1999-05-24 株式会社日立製作所 流体圧エレベータ及びその制御方法
US5212951A (en) * 1991-05-16 1993-05-25 Otis Elevator Company Hydraulic elevator control valve
US5221633A (en) * 1991-09-09 1993-06-22 Motorola, Inc. Method of manufacturing a distributed drive optoelectronic integrated circuit
EP0555635A1 (de) * 1992-02-10 1993-08-18 Inventio Ag Verfahren und Vorrichtung zur Reduktion der Antriebsleistung für einen hydraulischen Aufzug
ATE141573T1 (de) * 1992-03-04 1996-09-15 Inventio Ag Verfahren und vorrichtung zum einsparen von elektrischer energie für den antrieb eines hydraulischen aufzuges
US5374794A (en) * 1993-12-09 1994-12-20 United States Elevator Corp. Elevator control valve assembly
DE4402653C2 (de) * 1994-01-29 1997-01-30 Jungheinrich Ag Hydraulische Hubvorrichtung für batteriebetriebene Flurförderzeuge
US5593004A (en) * 1995-03-28 1997-01-14 Blain Roy W Servo control for hydraulic elevator
IT1288416B1 (it) * 1996-09-13 1998-09-22 Fidimult Bv Dispositivo di comando e controllo, a recupero d'energia, per la fase di discesa d'ascensori a funzionamento elettroidraulico
US5901814A (en) * 1996-10-28 1999-05-11 Otis Elevator Company Hydraulic elevator having a counterweight
US5975246A (en) * 1997-05-28 1999-11-02 Otis Elevator Company Hydraulically balanced elevator
US5992573A (en) * 1997-09-24 1999-11-30 Blain; Roy W. Elevator up start
US6378660B1 (en) * 1997-12-22 2002-04-30 Otis Elevator Company Hydraulic elevator without a machineroom
DE10261225B4 (de) * 2002-12-20 2006-11-16 Dorma Gmbh + Co. Kg Elektrohydraulischer Servotürantrieb zum Antrieb einer Tür, eines Fensters oder dergleichen
ES2543412T3 (es) * 2006-03-16 2015-08-19 Thyssenkrupp Aufzugswerke Gmbh Accionamiento de ascensor con un motor eléctrico
US8210319B2 (en) * 2007-08-31 2012-07-03 John W. Boyd Hydraulic elevating platform assembly
US8863509B2 (en) * 2011-08-31 2014-10-21 Caterpillar Inc. Meterless hydraulic system having load-holding bypass
CN102829028B (zh) * 2012-09-25 2015-03-11 莱芜钢铁集团有限公司 液压泵站供油系统及其断油回路
CN103222363B (zh) * 2013-05-08 2015-02-11 吉林大学 一种液压快速切换耕作机械作业状态装置
US10611600B2 (en) * 2017-06-26 2020-04-07 Otis Elevator Company Hydraulic elevator system with position or speed based valve control
CN108655223B (zh) * 2018-05-25 2020-01-07 太原理工大学 一种电液混合驱动的弯管机

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2768500A (en) * 1955-05-20 1956-10-30 Oilgear Co Hydraulic drive
JPS5326378B2 (fi) * 1972-03-15 1978-08-02
JPS5130335A (ja) * 1974-09-07 1976-03-15 Susumu Ubukata Kadenryukeidensochi
DE2509228C3 (de) * 1975-03-04 1981-01-22 Maschinenfabrik Augsburg-Nuernberg Ag, 8500 Nuernberg Elektro-hydraulischer Antrieb für Hebezeuge
JPS5418568A (en) * 1977-07-09 1979-02-10 Hitachi Ltd Hydraulic elevator
US4179889A (en) * 1978-02-22 1979-12-25 Gondek John T Control circuit for hydraulic cylinder and shaft assembly
US4211254A (en) * 1978-10-30 1980-07-08 Modular Controls Corporation Normally closed pressure compensated flow control valve
US4249641A (en) * 1978-11-14 1981-02-10 Hitachi, Ltd. Speed control system for hydraulic elevator
US4601366A (en) * 1983-04-22 1986-07-22 Blain Roy W Down valve for the down speed control of a hydraulic elevator
DE3434014A1 (de) * 1984-09-15 1986-03-20 Beringer-Hydraulik GmbH, Neuheim, Zug Hydraulische steuerung
US4637495A (en) * 1985-10-09 1987-01-20 Blain Roy W Pressure/viscosity compensated up travel for a hydraulic elevator
DE3629032C2 (de) * 1986-08-27 1994-02-03 Haushahn C Gmbh Co Hebezeug, insbesondere Aufzug

Also Published As

Publication number Publication date
FI83204C (fi) 1991-06-10
JPH05310B2 (fi) 1993-01-05
FI874863A0 (fi) 1987-11-04
DE3836212A1 (de) 1989-05-24
DE3836212C2 (fi) 1990-07-19
FI874863A (fi) 1989-05-05
US5014823A (en) 1991-05-14
US5048644A (en) 1991-09-17
JPH01197289A (ja) 1989-08-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83204B (fi) Foerfarande och anordning foer foerbaettring av verkningsgraden hos en motorstyrd hydraulhiss.
FI99110C (fi) Menetelmä hissin käyttämiseksi ja hissikoneisto
JP2505644B2 (ja) 油圧エレベ―タ駆動制御装置
CN108946547B (zh) 通过智能卷扬装置提升与释放下降机构的方法
US6971481B2 (en) Hydraulic elevator with motor controlled hydraulic drive and method for controlling the hydraulic elevator
US7134528B2 (en) Hydraulic elevator with valve for preventing discharge of pressure accumulator and method of controlling same
US6505711B1 (en) Hydraulic elevator, comprising a pressure accumulator which acts as a counterweight and a method for controlling and regulating an elevator of this type
US20230175531A1 (en) Control system for actuating lifting function
JP4021161B2 (ja) 水圧エレベータ
JP2880193B2 (ja) 油圧エレベータの制御装置
KR100335985B1 (ko) 인버터 제어방식 유압 엘리베이터의 유압제어회로
KR100351284B1 (ko) 유압 엘리베이터의 운전속도 제어방법
JP2560587B2 (ja) 油圧エレベーターの油温上昇運転装置
KR100335984B1 (ko) 인버터 제어방식 유압 엘리베이터의 안전운전방법
JP2003246565A (ja) 省エネルギー型油圧昇降装置
JPH07100573B2 (ja) 油圧エレベ−タの制御装置
KR100351285B1 (ko) 인버터 제어방식 유압 엘리베이터의 단계적 부하보상방법
SU1659339A1 (ru) Привод шахтной подъемной установки
JPH10226462A (ja) 油圧式エレベーターの制御装置
KR100336357B1 (ko) 유압 엘리베이터의 착상시 진동 억제방법
JPH0218053Y2 (fi)
KR100351286B1 (ko) 인버터 제어방식 유압 엘리베이터의 부하보상 제어방법
JPH0383777A (ja) 油圧エレベータの制御装置
JPH05155551A (ja) 油圧エレベーターの制御装置
JPH05201631A (ja) 油圧エレベータの制御装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: KONE OY