FI81695C - Handspak. - Google Patents

Handspak. Download PDF

Info

Publication number
FI81695C
FI81695C FI845160A FI845160A FI81695C FI 81695 C FI81695 C FI 81695C FI 845160 A FI845160 A FI 845160A FI 845160 A FI845160 A FI 845160A FI 81695 C FI81695 C FI 81695C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hand lever
fastening element
teeth
coupling element
fastening
Prior art date
Application number
FI845160A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI845160L (fi
FI81695B (fi
FI845160A0 (fi
Inventor
Heinrich Kipp
Original Assignee
Kipp Heinrich Werk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6218369&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI81695(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Kipp Heinrich Werk filed Critical Kipp Heinrich Werk
Publication of FI845160A0 publication Critical patent/FI845160A0/fi
Publication of FI845160L publication Critical patent/FI845160L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81695B publication Critical patent/FI81695B/fi
Publication of FI81695C publication Critical patent/FI81695C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05GCONTROL DEVICES OR SYSTEMS INSOFAR AS CHARACTERISED BY MECHANICAL FEATURES ONLY
    • G05G1/00Controlling members, e.g. knobs or handles; Assemblies or arrangements thereof; Indicating position of controlling members
    • G05G1/08Controlling members for hand actuation by rotary movement, e.g. hand wheels
    • G05G1/10Details, e.g. of discs, knobs, wheels or handles
    • G05G1/12Means for securing the members on rotatable spindles or the like

Landscapes

  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Clamps And Clips (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)
  • Endoscopes (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Golf Clubs (AREA)
  • Replacement Of Web Rolls (AREA)
  • Mechanical Control Devices (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Steering Control In Accordance With Driving Conditions (AREA)
  • Steering Devices For Bicycles And Motorcycles (AREA)
  • Dowels (AREA)

Description

1 81695 Käsivipu
Keksinnön kohteena on kovasta aineksesta, edullisesti metallista valmistetulla kiinnityselementillä varustettu käsivipu etenkin karaa, akselia tai vastaavaa varten, jotka on kytketty kahdella kytkentäelementillä vääntölujasti aksiaa-lisesti, jolloin käsivivun puoleista renkaanmuotoista kyt-kentäelementtiä pidetään vääntölujasti käsivivun aineksessa ja se koostuu lujasta aineksesta, erityisesti metallista, ja siihen on muodostettu hammaskehä, jossa on sisäpuolei-nen hammastus hampain, jotka ovat tartunnassa kiinnitys-elementin sisäpäähän sijoitettujen, kiinnityselementin puoleisen kytkentäelementin ulkopuolisin hampain varustetun rällin hampaiden kanssa, jolloin hammastusten hampaita pitää tartunnassa kierrejousen voima ja ne ovat kytkettävissä irti ja kiinni hammastuksen pituussuunnassa. Tällainen käsivipu on tunnettu patenttijulkaisusta CH-309 659. Tällaisille käsivivuille on olemassa mitä erilaisimpia käyttöalueita ja niitä käytetään mieluummin kaikkialla siellä, missä vivun kahva halutaan saattaa ennen kiertämistä tai mahdollisesti myös määrätyn osakierron jälkeen karan, akselin tai vastaavan suhteen ennalta määrättyyn alkuasentoon tai vast, jälleen ennalta määrättyyn alkuasentoon. Erään suositun käyttöalueen muodostavat kiristysvivut, joita käytetään tekniikassa, etenkin työstökoneiden yhteydessä tai vast, kiristyslaitteet työkappaleiden kiinnittämiseksi, joita työstetään tällaisissa työstökoneissa.
Tunnetuissa käsivivuissa on teräshylsyn sisäpäässä käsivi-vunpuoleinen renkaanmuotoinen kytkentäelementti, joka hylsy on painettavissa käsivivun vastaavaan poraukseen. Jotta sisään painaminen olisi mahdollista, täytyy käsivivun olla vastaavasti stabiili, jolloin aineksena käytetään erityistä metallia. Spiraalimainen painejousi, joka pitää molemman hampaat tartunnassa, tukeutuu toisaalta kiinnityselementin ulkokehään ja toisaalta käsivivun alapäätyyn järjestettyyn 2 81695 renkaaseen. Koska tämä kiinnitys on työprosessin kannalta hankala, syntyy melko suuria asennuskustannuksia. Kun rengasta esim. laipoitetaan, ei jousta enää käytännössä voida vaihtaa. Jousen rikkoutuessa täytyy koko käsivipu heittää pois.
Keksinnön tehtävänä on kehittää kuvatun kaltaista käsivipua edelleen, niin että se on yksinkertainen ja halpa valmistaa ja jousi on vaihdettavissa tarvittaessa, jolloin se kykenee keveydestään huolimatta siirtämään riittävän suuren vääntö-momentin.
Ratkaisu on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosas-sa. Käyttämällä käsivipuun pehmeätä materiaalia, erityisesti muovia, voidaan alentaa vivun painoa, mikä johtaa alempiin kustannuksiin. Koska molemmat hammastukset ovat kuten ennenkin metallia ja käsivivun puoleinen kytkentäelementti on ankkuroitu lujasti käsivipuun, siirtyy riittävän suuri momentti käsivivusta kiinnityselementtiin ja näin lopuksi karaan, akseliin tai senkaltaiseen. Jousen erikoinen asennus sallii sen yksinkertaisen ja nopean vaihtamisen, mikäli se rikkoutuu. Käsivivun irrottaminen karasta tai akselista ei tällöin ole välttämätöntä.
Käyttämällä käsivipuun muovia ei saavuteta pelkästään mainittuja kustannus- ja painoetuja, vaan myös pintakäsittely ja pinnan työstö jää pois.
Ankkurointielementin muoto ja koko eivät riipu myöskään vivun materiaalista eikä vivunpuoleisen kytkentäelementin kiinnitystavasta käsivivun ainekseen. Tarkoituksenmukaisesti sijoitetaan vivun puoleinen kytkentäelementti ruiskutuksen yhteydessä vivun muovimateriaaliin. Itsestään selvästi pysyvät kytkentäelementit vapaana siten, että metallista-metalliin -kytkentä on ilman muuta mahdollista.
3 81695
Kuormitusjousi mahdollistaa käsivivun ja kiinnityselementin pysymisen aina vääntölujasti keskinäisessä kytkennässä, niin että kun kiinnityselementti on vääntölujassa kytkennässä karaan, akseliin tai sentapaiseen vivun kääntäminen vaikuttaa luotettavasti karan tai sen kaltaisen kääntymiseen. Jos käsivipu pitää muuttaa karan tms. sen hetkisen asennon suhteen, niin sitä kohotetaan karan pysyessä paikallaan jousen kiinnipitävää voimaa vastaan ylös kiinnitysele-mentistä ja käännetään haluttuun kiertosuuntaan. Kun tämän jälkeen hammastukset ovat keskenään oikein tartunnan suhteen, niin vapautettaessa käsivipu vaikuttaa jousi automaattisesti sen kytkeytymiseen kiinnityselementtiin.
Tukielimenä käytetään edullisessa suoritusmuodossa kannalla varustettua ruuvia. Työkaluja ruuvin kiertämiseksi on aina saatavilla, niin ettei jousen vaihtaminen ole koskaan ongelma. Kierrejousen lukituksella voidaan rajoittaa vivun ja kiinnityselementin suhteellista liikettä.
Keksinnön toisessa suoritusmuodossa on vivun puoleinen kytkentäelementti muodostettu painevalurenkaana. Tämä mahdollistaa tarkan valmistuksen ja hyvän lujuuden.
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa on ankkurointielementit muodostettu tasaisesti ulkokehälle järjestetyistä tapeista, nastoista tai vastaavista ulkonevista elementeistä. "Ulkokehälle" ei tarkoita kuitenkaan, että tappien tms. täytyy olla säteen suunnassa, pikemminkin keksinnölle on ominaista, että ne ulkonevat akselin suunnassa kyseessä olevasta ren-gaspinnasta.
Keksinnön edullisessa suoritusmuodossa kiinnityselementti on muodostettu maljamaiseksi elementiksi, jonka maljan pohja on sisäpuolella ja elementti on laakeroitu pitkittäin siirrettäväsi! ja kierrettävästi käsivivun holkkimaiseen jatkokseen. Käytettäessä ruuvia tukiosana voidaan maljan pohjaan järjestää keskeinen mutterinkierre ruuvin kiertämistä var- . 81695 4 ten. Tarkoituksenmukaisesti on ruuvissa ainoastaan sen varren osalla kierre, niin että ruuvaussyvyys voidaan määrätä kierreosan pituudella.
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin piirustukseen viitaten.
Piirustuksessa on esitetty keksinnön eräs sovellutusesimerkki. Tällöin kuvio 1 esittää pitkittäiskeskileikkausta kiinnityselemen-tillä varustetusta käsivivusta, kuvio 2 esittää päällyskuvaa kuvion 1 käsivivusta, kuviot 3 ja 4 esittävät päällyskuvia käsivivunpuoleisen kytkentäelementin ylä- ja alasivulta.
Käsivipu 1 koostuu verraten vähäisen kovuuden omaavasta materiaalista, etenkin muovista. Sen kiinnityselementtiin 2 päin olevassa päässä sillä on holkkimainen muoto, johon liittyy poikkileikkaukseltaan U-muotoinen kahvakappale. Vapaassa päässä on hieman pidemmät U-kyljet ja se on vahvistettu väliseinällä 3. Kiinnityselementissä 2 on, kuten etenkin kuviosta 1 nähdään, olennaisesti holkkimainen muoto. Sen ulkopäässä on mutterinkierre 4 ja sen sisäpäässä on mutterinkierre 5. Viimeksi mainittu on olennaisesti lyhyempi ja läpimitaltaan pienempi kuin mutterinkierre 4. Se ottaa vastaan ruuvin 7 kierteellä varustetun varsiosan 6. Kier-teetöntä varsiosaa 8 ympäröi kartiomainen ruuvipuristusjousi 9. Sen läpimitaltaan pienempi pää tukeutuu ruuvipään 10 alasivua vasten, kun suurempi jousen pää on käsivivunpuoleisen kytkentäelementin 11 siihen päin olevaa rengasmaista pintaa vasten.
Kuvioissa 3 ja 4 yksityiskohtaisesti esitetty käsivivun-puoleinen kytekentäelementti 11 on upotettu käsivivun 1 tai vast, holkkimaisen käsivipuosan 12 ainekseen tai vast, muoviin tai vast, osittain muovi on ruiskutettu sen ympäri. Kiinnityselementistä poispäin olevalla sivullaan kytkentä-
II
5 81 695 elementissä 11 on etenkin tasaisesti kehälle jakautuneet, muovimateriaaliin tapahtuvaa ankkurointla varten toimivat tappi- tai nastamaiset ankkurointielementit 13. Kytkentä-elementin 11 vastakkaiseen alaslvuun on muovatu hammaskehä 14, jossa on sisäänpäin osoittavat hampaat 15. Viimeksi mainitut kulkevat siten yhdensuuntaisesti kiinnityselement-tiin 2 yhdistettävän karan 17 tai vastaavan akselin 16 suhteen. Ylöspäin ulottuvan karan päähän on ruuvattu kiin-nityselementti 2 mutterinkierteestään 4.
Kiinnityselementin 2 ylöspäin osoittavaan, sisäänpistettyyn sisäpäähän on muovattu kiinnityselementin puoleinen kyt-kentäelementti 18. Sillä on ulkohammastuksella varustetun rällin muoto. Tämän rällin hampaat 19 vastaavat muodoltaan, kooltaan ja jaoltaan hammaskehän 14 hampaita. Rälli ja hammaskehä ovat keskenään kytkennässä puristusjousen 9 voiman johdosta, so. näiden molempien osien avulla käsivipu ja kiinnityselementti 2 ovat keskenään kytkettyjä. Irrottamista varten karan 17 ollessa kiinnitettynä käsivipua 1 vedetään nuolen 20 suunnassa ylöspäin, jolloin jousi 9 puristuu kokoon mahdollisesti sulkuasemaan. Tämän jälkeen käsivipua 1 voidaan kiertää pystysuorasti kuvatason suhteen kiinnityselementin 2 suhteen ennalta määrätyn kulman verran. Heti kun molempien kytkentäosien hampaat ja hammasvälit ovat jälleen sopivassa järjestyksessä, kytkentä kytkeytyy jälleen laskettaessa käsivipu 1 irti jousen 9 jännityksen johdosta.
Koska kiinnityselementti 2 koostuu lujasta tai vast, kovasta aineksesta, mieluummin metallista ja myös käsivivunpuoleinen kytkentäelementti 11 on valmistettu metallista, esimerkiksi painevaluosana, tämä hammaskytkentä voi siirtää suuria voimia. Käsivivunpuoleisen kytkentäelementin 11 varma ank-kurointi käsivivun 1 ainekseen saadaan aikaan ankkurointi-elementtien 13 avulla. Ylimääräinen tai vaihtoehtoinen ankkurointi voitaisiin saada aikaan myös karhennetun sylin-teriulkokehän ja siihen sijoitettujen ankkurointielementtien avulla.

Claims (4)

6 81 695
1. Kovasta aineksesta, edullisesti metallista, valmistetulla kiinnityselementillä (2) varustettu käsivipu (1) etenkin karaa (17), akselia tai vastaavaa varten, jotka on kytketty kahdella kytkentäelementillä (11, 18) vääntölujasti aksiaalisesti, jolloin käsivivun puoleista renkaanmuotoista kytkentäelementtiä (11) pidetään vääntölujasti käsivivun (1) aineksessa ja se koostuu lujasta aineksesta, erityisesti metallista ja siihen on muodostettu hammaskehä (14), jossa on sisäpuoleinen hammastus hampain (15), jotka ovat tartunnassa kiinnityselementin (2) sisäpäähän sijoitettujen, kiin-nityselementin puoleisen kytkentäelementin (18) ulkopuolisin hampain varustetun rällin hampaiden (19) kanssa, jolloin hammastusten hampaita (18, 19) pitää tartunnassa kierrejousen (9) voima ja ne ovat kytkettävissä irti ja kiinni ham-mastuksen pituussuunnassa, tunnettu siitä, että käsivipu (1) on valmistettu pehmeämmästä aineksesta, etenkin muovista, kuin kiinnityselementti (2) ja käsivivun puoleisessa kytkentäelementissä (11) on kiinnityselementistä (2) poispäin olevalla sivulla ankkurointielementit (13) kytkentäelementin ankkuroimiseksi käsivivun (1) ainekseen, ja että kuormitusjousi (9) tukeutuu toisesta päästä käsivivun puoleisen kytkentäelementin (11) kiinnityselementistä (2) poispäin olevaa yläsivua vasten ja toisesta päästä tämän kytkentäelementin (11) aksiaalisesti lävistävän kiinnitys-elementin (2) tukiosan (8), erityisesti kannellisen ruuvin, ulkolaippaa vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnityselementillä varustettu käsivipu, tunnettu siitä, että käsivivunpuoleinen kytkentäelementti (11) on muodostettu painevalurenkaaksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kiinnityselementillä varustettu käsivipu, tunnettu siitä, että käsivivun-puoleisen kytkentäelementin (11) ankkurointielementit (13) muodostuvat etenkin tasaisesti ulkokehälle järjestetyistä tapeista, nastoista tai vastaavista ulkonevista elementeistä. Il 7 81 695
4. Vähintään yhden edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen kiinnityselementillä varustettu käsivipu, tunnettu siitä, että kiinnityselementti (2) on muodostettu maljainaiseksi elementiksi, jolloin maljan pohja on sisäpuolella ja elementti on laakeroitu pitkittäin siirrettävästi ja kier-rettävästi käsivivun (1) holkkimaiseen jatkokseen (12).
FI845160A 1983-12-29 1984-12-28 Handspak. FI81695C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3347433 1983-12-29
DE19833347433 DE3347433A1 (de) 1983-12-29 1983-12-29 Handhebel

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI845160A0 FI845160A0 (fi) 1984-12-28
FI845160L FI845160L (fi) 1985-06-30
FI81695B FI81695B (fi) 1990-07-31
FI81695C true FI81695C (fi) 1990-11-12

Family

ID=6218369

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI845160A FI81695C (fi) 1983-12-29 1984-12-28 Handspak.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4598614B1 (fi)
EP (1) EP0149733B1 (fi)
JP (1) JPS60157618A (fi)
AT (1) ATE38911T1 (fi)
CH (1) CH665161A5 (fi)
DE (1) DE3347433A1 (fi)
DK (1) DK619384A (fi)
FI (1) FI81695C (fi)
HK (1) HK43390A (fi)
IT (1) IT1173275B (fi)
SG (1) SG1790G (fi)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2112279A1 (en) * 1993-10-28 1995-04-29 Gregory A. Zurbuchen Composite ratchet wrench and method of making same
US5533232A (en) * 1995-06-19 1996-07-09 Alvord-Polk, Inc. Hand lever assembly
US5713251A (en) * 1995-11-15 1998-02-03 Snap-On Technologies, Inc. Composite box wrench with ratchet module insert
US5879100A (en) * 1996-12-11 1999-03-09 Winkler; John Coupling element for hand lever mechanism
DE102004009717A1 (de) * 2004-02-27 2005-09-15 Robert Bosch Gmbh Kurbelwellenanordnung und Formteil für eine Kurbelwellenanordnung
DE102005039683A1 (de) * 2005-08-22 2007-03-08 Wolf Gmbh Klemmhebel und Verfahren zum Herstellen eines Klemmhebels
DE102005062702A1 (de) * 2005-12-24 2007-07-12 Dt Swiss Ag Schnellspanner, insbesondere für Fahrräder
CN101327581A (zh) * 2007-06-21 2008-12-24 鸿富锦精密工业(深圳)有限公司 螺丝定位器
FR2924641B1 (fr) * 2007-12-10 2010-03-19 Salomon Sa Systeme de serrage rapide pour cycle avec controle du couple de serrage
JP5315968B2 (ja) * 2008-12-12 2013-10-16 日立工機株式会社 携帯用切断機
TWI485020B (zh) * 2010-04-21 2015-05-21 Rexon Ind Corp Ltd 鋸切機劈刀調整裝置
DE102010024473A1 (de) * 2010-06-21 2011-12-22 Dt Swiss Ag Achssystem für ein Zweirad
DE102010024474A1 (de) * 2010-06-21 2011-12-22 Dt Swiss Ag Achssystem für ein Zweirad
TWM408459U (en) * 2011-01-28 2011-08-01 hui-ling Zhang Structural improvement of wrench
DE102014112084A1 (de) * 2014-08-22 2016-02-25 Dt Swiss Ag Schnellspannvorrichtung
TWM524816U (zh) * 2015-12-21 2016-07-01 J D Components Co Ltd 軸向切換之快拆裝置
DE102016103080A1 (de) 2016-02-22 2017-08-24 Dt Swiss Ag Schnellspannvorrichtung
TWM534259U (en) * 2016-06-04 2016-12-21 Fivetech Technology Inc Rotation structure
US10214263B2 (en) * 2016-08-10 2019-02-26 Chang Hui Lin Angle adjustable quick release
US11458765B2 (en) 2017-02-14 2022-10-04 Dt Swiss Inc. Quick release device
US10780736B2 (en) 2017-11-17 2020-09-22 Trek Bicycle Corporation Dropout assembly
CN112709491A (zh) * 2020-12-25 2021-04-27 陕西烽火实业有限公司 一种快开快锁的多线螺纹把手装置及其使用方法

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2603325A (en) * 1952-07-15 -socket wrench head
GB184416A (en) * 1921-12-20 1922-08-17 Accles & Pollock Ltd Improvements relating to ratchet spanners and the like
DE738525C (de) * 1941-01-31 1943-08-19 Stotz Kontakt Gmbh Drehgriff aus Isolierpressstoff mit eingepresster metallener Kupplungshuelse
US2607253A (en) * 1949-05-23 1952-08-19 Charles E Hose Clutched driving means for tools
DE930787C (de) * 1953-05-08 1955-07-25 Rowenta Metallwarenfabrik G M Einrichtung zum Verbinden zweier um eine gemeinsame Achse drehbarer Teile
CH309659A (fr) * 1953-05-23 1955-09-15 Novo Cristal S A Dispositif d'actionnement à la main d'un organe rotatif.
FR1299623A (fr) * 1961-06-13 1962-07-27 Manette d'actionnement d'un organe rotatif
DE1278860B (de) * 1966-10-18 1968-09-26 Philips Patentverwaltung Verbindung zwischen dem Bedienungsknopf und der Antriebswelle oder Achse einer Einstellvorrichtung, vorzugsweise fuer Kraftfahrzeuge
JPS505057B1 (fi) * 1971-10-04 1975-02-27
JPS5032847Y2 (fi) * 1972-07-25 1975-09-25
DE2526971A1 (de) * 1975-06-16 1976-12-30 Bela Botond Drehgriff fuer schraubendreher, bzw. universaldrehgriff
US4249435A (en) * 1979-07-30 1981-02-10 Smith William J Workpiece turning hand tool with torque control

Also Published As

Publication number Publication date
EP0149733A3 (en) 1985-10-30
US4598614B1 (en) 1994-11-15
IT1173275B (it) 1987-06-18
FI845160L (fi) 1985-06-30
ATE38911T1 (de) 1988-12-15
EP0149733A2 (de) 1985-07-31
DK619384A (da) 1985-06-30
SG1790G (en) 1990-08-17
EP0149733B1 (de) 1988-11-23
FI81695B (fi) 1990-07-31
HK43390A (en) 1990-06-15
JPS60157618A (ja) 1985-08-17
DE3347433A1 (de) 1985-07-11
US4598614A (en) 1986-07-08
CH665161A5 (de) 1988-04-29
IT8419633A0 (it) 1984-02-15
FI845160A0 (fi) 1984-12-28
DK619384D0 (da) 1984-12-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81695C (fi) Handspak.
JPH08501140A (ja) 少なくとも2つの部材を接合するための装置
US6095736A (en) Self-contained fastener device
US5058909A (en) Adapter for attachment of a supplementary tool
US8506199B2 (en) Tie rod
US7744322B2 (en) Nut
US20050036848A1 (en) Securement mechanism including top loading tie down cleat assembly and locking member
US6467990B1 (en) Arrangement for securing a component
AU2019201249A1 (en) Fixing device with simultaneous actuation
CA2334592A1 (en) Jackbolts for multi jackbolt tensioners
DK0786603T3 (da) Selvlåsende møtrik med forspændingsbegrænsning
CA2128873A1 (en) Load indicating fasteners
US5806275A (en) Chemical anchor bolt and cap assembly
ATE95283T1 (de) Schraubenmutter.
US5778741A (en) Stationary key mounting in fastener tool
EP1581765B1 (en) Combination of an height-adjustable foot and an adjusting tool
US3616828A (en) Fastener construction
US4582489A (en) Compression handle for securing a dental root-canal instrument
BR0205467A (pt) Anel, fixador rosqueado guarnecido com um anel, método para aperto de objetos com o uso do anel e de um dispositivo elétrico de aperto e dispositivo elétrico de aperto
GB2211259A (en) Installation of tensioned rockbolts
GB2122933A (en) Setting tool for driving in a threaded rod
US5461946A (en) Setting tool for threaded rods
EP4060198A1 (en) Method and levelling screw for installing an attachment part
GB2210306A (en) Chuck
SU1373482A1 (ru) Патрон дл креплени метчика

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: HEINRICH KIPP WERK