FI80970C - Kabelgenomfoering. - Google Patents

Kabelgenomfoering. Download PDF

Info

Publication number
FI80970C
FI80970C FI853566A FI853566A FI80970C FI 80970 C FI80970 C FI 80970C FI 853566 A FI853566 A FI 853566A FI 853566 A FI853566 A FI 853566A FI 80970 C FI80970 C FI 80970C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cable
nipple
nut
bore
annular wall
Prior art date
Application number
FI853566A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853566A0 (fi
FI80970B (fi
FI853566L (fi
Inventor
Aoke Bladh
Original Assignee
Bladh Elektro Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bladh Elektro Ab filed Critical Bladh Elektro Ab
Publication of FI853566A0 publication Critical patent/FI853566A0/fi
Publication of FI853566L publication Critical patent/FI853566L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI80970B publication Critical patent/FI80970B/fi
Publication of FI80970C publication Critical patent/FI80970C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G1/00Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines
    • H02G1/02Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines for overhead lines or cables
    • H02G1/04Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines for overhead lines or cables for mounting or stretching
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G3/00Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
    • H02G3/02Details
    • H02G3/06Joints for connecting lengths of protective tubing or channels, to each other or to casings, e.g. to distribution boxes; Ensuring electrical continuity in the joint
    • H02G3/0616Joints for connecting tubing to casing
    • H02G3/0625Joints for connecting tubing to casing with means for preventing disengagement of conductors
    • H02G3/065Joints for connecting tubing to casing with means for preventing disengagement of conductors with means biting into the conductor-insulation, e.g. teeth-like elements or gripping fingers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Installation Of Indoor Wiring (AREA)
  • Polyurethanes Or Polyureas (AREA)
  • Clamps And Clips (AREA)
  • Flexible Shafts (AREA)

Description

80970
KAAPELIN LÄPIVIENTI - KABELGENOMFÖRING
Kaapelin läpivientilaite, joka käsittää nippaosan, jossa on ulkokierteet ja poraus kaapelin vastaanottamiseksi, jossa nippaosassa on ensimmäinen puristuselin, joka liikkuu kosketukseen ja puristaa kaapelia nippaosan sisällä, jossa ensimmäisessä puristuselimessä on ensimmäinen toimintaelin, mutteriosa, jossa on poraus kaapelia varten ja sisäkierteet, jotka toimivat yhdessä ulkokierteiden kanssa, ja toinen toimintaelin, joka toimii yhdessä ensimmäisen toimintaelimen kanssa mainitun puristuskosketuksen aikaansaamiseksi mutteriosaa kiristettäessä.
Nykyisin tunnetaan eri tyyppisiä kaapelin läpivientejä, joissa usein on yhteisenä piirteenä se, että nipan yhdessä päässä useita kartiomaisia tai aksiaalisesti suunnattuja puikkoja tai kiristysleukoja, joissa on ulospäin suunnatut olennaisesti kartiomaiset pinnat, jotka toimivat yhdessä vastaavan sisäänpäin kartiomaisen pinnan kanssa mutterissa tai vastaavassa niin, että aikaansaadaan puikkojen tai leukojen yhteenpuristuminen radiaalisesti sisäänpäin kiristettäessä mutteria.
Tämän tyyppiset kaapelin läpiviennit voivat monissa tapauk-sissa toimia erinomaisesti, ainakin staattisissa kuormitustilanteissa. Jos tällaista kaapelin läpivientiä käytetään dynaamisessa kuormitustilanteessa, esimerkiksi automaattisesti toimivassa koneessa, jossa kaapeli on jatkuvassa liikkeessä, ei ole lainkaan varmaa, että kaapelin läpivienti toimii riittävällä varmuudella. Niinpä" ei ole harvinaista, että mutteri irtoaa tällaisissa sovituksissa tai että kaapeli ei pysy riittävän lujasti kiinni aksiaalisessa suunnassa. On helppo ymmärtää, että tämän kaltainen riittämätön kaapelin kiinnitys voi aiheuttaa konevahinkoja.
Tämän keksinnön tarkoituksena on siten aikaansaada aiemmin mainitun kaltainen kaapelin läpivienti, joka on muodostettu siten, että se aikaansaa kaapelin paremman kiinnityksen sekä lisäksi tehokkaasti estää kiristysmutterin irtoamisen.
2 80970
Keksinnön mukaiselle kaapelin läpiviennille on tunnusomaista se, että mutteriosassa on toinen puri stuse1 in, joka ulottuu vinosti sisäänpäin ja ympäröi kaapelia, jolloin ensimmäisessä puristuselimessä ja mutteriosassa on yhteentoimivat pinnat toisen purituselimen liikuttamiseksi mutteriosaa kiristettäessä olennaisesti aksiaalisesti ulospäin kaapelin puristamiseksi kiinni.
Keksinnön eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että toinen puristuselin on olennaisesti kartiomainen ja rengasmainen seinämä, joka ympäröi mutteriosan porausta, jolloin ensimmäiseen puristuselimeen kuuluu ennaltamäärätty määrä olennaisesti aksiaalisia sormia, jotka on sijoitettu nippaosan yhteen päähän ja ympäröivät nippaosan porausta, joissa sormissa on vapaat päätyosat, jotka on sovitettu siirtämään rengasmainen seinämä aksiaalisesti ulospäin kiristettäessä puristuselintä .
Keksinnön eräälle toiselle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että nippaosan yhteen päähän sijoitetut sormet on suunnattu vinosti nippaosan aksiaaliseen suuntaan nähden suhteellisen liikkeen vastustamiseksi • : ennalta määrättyyn suuntaan nippa- ja mutteriosan välillä.
;· Vielä eräälle keksinnön edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että toisessa puristuselimessä on elementit, jotka mahdollistavat keskinäisen pyörimisliikkeen toisen puristuselimen ja kaapelin välillä vain yhteen suuntaan .
Seuraavassa keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti, sovellutusmuotoesimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa k · k « , : Kuv. 1 esittää pitkittäisleikkausta asennetusta kaapelin : läpiviennistä ennen kiristystä.
Kuv. 2 esittää päästä katsottuna kaapelin läpiviennin ki- 3 80970 ristysmutterin ensimmäistä sovellutusmuotoa.
Kuv. 3 esittää päästä katsottuna kaapelin läpiviennin kiristysmutterin modifioitua sovellutusmuotoa.
Kuv. 4 esittää kaapelin läpiviennin kiristysmutteria ja sen nippaa, molempia pitkittäisleikkauksena.
Kuv. 5 esittää kaapelin läpiviennin kiristysmutterin modifioitua sovellutusmuotoa.
Kuvioista, lähinnä kuvioista 1 ja 4 käy ilmi, että kaapelin läpivienti käsittää kiinteän osan, joka on nipan 1 muodossa ja joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi laitteeseen 2 mutterilla, jota ei ole esitetty kuvioissa. Tämän mahdollistamiseksi on nipassa 1 ulkopuolinen kierre 3 sekä suurin piirtein nipan keskiosaan järjestetty tartuntaosa 4, joka voi olla kuusikulmio tai vastaava. Lisäksi nipassa on aksi-aalisesti suunnattu, läpimenevä poraus 5, joka voi olla esimerkiksi hieman kartiomainen ja jonka alapäässä (kuv.l) voi olla kaareva aukko kaapelin rikkoutumisvaaran pienentämiseksi.
Piirustuksista käy lisäksi ilmi, että kaapelin läpivienti käsittää kiristysmutterin tai kiristysosan 6, jossa on sisäpuolinen kierre 7, joka sopii yhteen nippaan järjestetyn vastaavaan ulkopuolisen kierteen 8 kanssa, jolloin kiris-tysosa voidaan kiertää nippaan 1.
Nipan 1 ulkopuolisen kierteen 8 puoleisessa päässä on nippaan muodostettu useita likimain aksiaalisia puikkoja 9, jotka on toisistaan erotettu pitkittäisillä raoilla 10.
Tällaisten rakojen lukumäärällä ei keksinnön mukaan ole suurta merkitystä vaan niitä voidaan muodostaa kaapelin läpiviennin mitoista riippuen suuruusluokkaa 4-20 kpl. Lisäk- 4 80970 si raot 10 voivat yksinkertaisesti olla täysin radiaaliset, mutta yhtä hyvin sen suuntaiset, että ne muodostavat suoran kulman nipan säteen suhteen.
Keksinnön mukaisesti voivat raot 10 myös olla hieman vinot niin, että ne eivät ole täysin yhdensuuntaiset nipan pituussuunnan kanssa vaan kaarevia tai spiraalimaisia ympä-ryssuunnassa siinä suunnassa, jonka määrää kiristysosan 6 kiertosuunta. Tällainen vino asento kiertosuunnassa aikaansaa sen, että puikot taipuvat kiristysosaa kiristettäessä, mikä puolestaan aikaansaa sen, että ne, kiristysosaa vastakkaiseen suuntaan kierrettäessä, liikkuvat vaikeasti ylöspäin eivätkä tule enempää aksiaalisuuntaisiksi. Tästä on seurauksena, että puikkojen tehollinen pituus kasvaa, jolloin ne saavat merkittävästi lujemman otteen kiristys-osaan 6 sen aukeamissuunnassa kuin kiristyssuunnassa. Tällainen taaksepäin suunnattu puikkojen vino asento voi näin ollen aikaansaada paremman varmuuden kiristysosan tahatonta irtoamista vastaan.
Kuten piirustuksista käy esille, on puikkojen 9 vapaat päät viistetty siten, että ne yhdessä muodostavat olennaisesti kartiomaisen päätypinnan 11. Vastaava kartiomainen ja rengasmainen pinta 12 on järjestetty kiristysosaan 6 sisäpuolisen kierteen 7 sisäpäähän siten, että puikkojen 9 pääty-pinnat 11 tulevat kosketukseen kartiomaisen pinnan 12 kanssa, kun kiristysosa 6 on ruuvattu alas nippaan 1. (Tämä asento on esitetty kuviossa 1). Mikäli kiristysosaa 6 edelleen kiristetään, aikaansaa puikkojen 9 päätypintojen 11 ja rengasmaisen, kartiomaisen pinnan 12 yhteisvaikutus puikkojen 9 radiaalisesti sisäänpäin suunnatun taipumisen siten, että ne kiristyvät porauksen 5 läpi ulottuvan kaapelin ympärille. Näin voidaan aikaansaada kiristysosan 6 sopivan kiristyksen avulla hyvä kiinnitys kaapelin ympärille.
li 5 80970
Mahdollisimman hyvän tiivistyksen aikaansaamiseksi kaapelin läpiviennin läpi, mutta myös kitkan lisäämiseksi kaapelia vasten, on sopivimmin järjestetty tiivistysrengas 13, joka voi olla puikkojen 9 sisäänpäin suunnatussa urassa, jolloin tämä ura toisin kuin kuvioissa esitetyt urat, voi myös olla olennaisesti auki puikkojen päätypintoja 11 kohti. Kiristysosan 6 kiristyksen yhteydessä tulee luonnollisesti tämä tiivistysrengas 13, jonka pitää olla elastista ja periksi antavaa materiaalia, puristumaan yhteen ja kiristymään kaapelin ympärille ennen tai samanaikaisesti kun puikot 9 kiristyvät ja tarttuvat kaapelin ympärille.
Keksinnön mukaisesti on rengasmaisen, kartiomaisen pinnan 12 yhteyteen järjestetty rengasmainen seinämä 14, jonka tehtävä on toimia sulkuosana. Tämä rengasmainen seinämä 14 on suunnattu sisäänpäin kaapelin läpiviennissä sen pituussuunnassa katsottuna. Lisäksi rengasmainen seinämä 14 ulottuu radiaalisesti sisäänpäin kaapelin läpiviennissä siten, että kiristysosan 6 läpi järjestetyn porauksen pienin osa on rengasmaisessa seinämässä olevassa aukossa. Kuormittamattomassa tilassa pitää rengasmaisessa seinämässä 14 läpimitan aukkoa varten olla hieman pienempi tai sama kuin siinä kaapelissa, jota varten kaapelin läpivienti on tarkoitettu. Lisäksi pitää rengasmaisen seinämän 14 muodostaa selvän kulman sisäänpäin kaapelin läpiviennin pituussuunnassa. Tämä kulma voi olla, kuten piirustuksista ilmenee, suuruusluokkaa 30-60° kaapelin läpiviennin pituussuuntaan nähden.
Rengasmainen seinämä 14 on sijoitettu edellä kiristysosan 6 kartiomaisen pinnan 12 yhteydessä mainitulla tavalla. Tämä tarkoittaa, että kiristettäessä kiristysosaa 6 nipassa 1 tulevat puikkojen 9 päätyosat kosketukseen rengasmaisen seinämän 14 kanssa ja että kiristettäessä edelleen ne painavat rengasmaisen seinämän aksiaalisesti ulospäin. Tämän 6 80970 tapahtuman alku on esitetty kuviossa 1. Tällöin rengasmainen seinämä deformoituu siten, että sen läpi menevän aukon läpimitalla on pyrkimys pienentyä, mikä tarkoittaa, että rengasmainen seinämä puristuu lujasti kaapelin ympärille. Samanaikaisesti kun rengasmainen seinämä puikkojen pääty-osien vaikutuksesta puristuu kaapeliin, puristuvat puikot itsekin kaapeliin kartiomaisen pinnan 12 vaikutuksesta.
Piirustuksista käy myös selville, että rengasmaisessa seinämässä 14 on radiaalisesti suunnatut raot 15. Tällaiset radiaaliset raot lisäävät mahdollisuutta, että rengasmainen seinämä 14 puristuu ulospäin aksiaalisessa suunnassa ja lisäävät siten läpimitan pienentymistä läpimenevässä aukossa tällaisen puristuksen tapahtuessa. Tuloksena tästä on siten on lujempi ote kaapeliin.
Keksinnön mukaisesti ei rakojen 15 tarvitse olla täysin radiaalisesti suunnattuja, vaan ne voivat myös ulottua enemmän tai vähemmän suuntaan, joka lähenee kaapelin kehän tan-gentiaalista suuntaa. Tällöin niiden kielten, jotka muodostuvat rakojen 15 väliin, radiaaliset päät tulevat asymmetrisiksi siten, että ne voivat muistuttaa väkästen tai saha-hampaiden muotoa, mistä on seurauksena, että kiristysosan ja kaapelin välillä tapahtuu keskinäistä liikettä olennaisesti helpommin toiseen suuntaan kuin toiseen. Tällöin voidaan valita rakojen 15 vino asento siten, että kiristysosaa 6 on huomattavasti helpompi kiristää kuin avata. Näin syntyy varmistus kiristysosan 6 avautumista vastaan siten, että hammasmainen sisempi kehänreuna rengasmaisessa seinämässä 14 tarttuu kaapeliin ja estää pyörimisen sen suhteen.
Kuviossa 2 on esitetty sovellutusmuoto, jossa raot 15 ovat puhtaasti radiaalisesti suunnatut ja jossa sisäkehää 16 voidaan pitää eräänlaisena tasaisena ympyrän kaarena.
7 80970
Kuviossa 3 on esitetty sovellutusmuoto, jossa edelleen raot 15 ovat likimain radiaaliset, mutta jossa kaaret, jotka yhdistävät eri raot toisiinsa ovat asymmetriset siten, että rengasmaisen seinämän 14 sisäkehä on ulkomuodoltaan selvästi hammastettu. Niinpä sisempi ulkomuoto käsittää terävästi ulospäin suunnatun kulman 17 jokaisessa raossa 15.
Piirustuksista ilmenee, että rengasmaisessa seinämässä 14 materiaalin paksuus on radiaalisesti sisäänpäin kaventuva. Tämän paksuuden suuruusluokka tulee luonnollisesti sovittaa ottamalla huomioon materiaalin taipumisominaisuudet, koska puikkojen 9 päätyosien 11 vaikutus aikaansaa rengasmaisen seinämän taipumisen. Piirustuksissa esitetyssä sovellutus-muodossa on rengasmaisessa seinämässä suhteellisen pienet sisemmät radiaaliset päätypinnat rakojen 15 välillä. Tämä tarkoittaa tietenkin, että kaapelissa tulee tapahtumaan tiettyä kokoonpuristumista.
Keksinnön mukaisesti voidaan rengasmainen seinämä 14 muodostaa myös merkittävästi paksummaksi kuin on esitetty piirustuksissa, varsinkin radiaalisessa sisemmässä reunaosassa. Tällöin on kuitenkin edellytyksenä, että rengasmaisen seinämän taipuisuus säilyy, mikä voidaan aikaansaada siten, että rengasmaisen seinämän ja kiristysosan 6 kiinnitysalu-eelle on on muodostettu rengasmainen ura, joka jättää sillan, jonka materiaalipaksuus on huomattavasti suurempi, jolloin tämä silta voi toimia ohjausosana rengasmaisen seinämän taipuessa. Tällä tavoin modifioitu sovellutusmuoto aikaansaa edelleen erittäin suuren kiristysvoiman kaapelin ympärille, mutta jakaa tämän kiristysvoiman isommalle pinnalle, joka voi olla hyväksi tietyissä olosuhteissa.
Edellä esitetyissä kaapelin läpiviennin kiristysmutterin tai kiristysosan 6 sovellutusmuodoissa ne on tehty yhdestä kappaleesta, edullisimmin muovista. Nämä sovellutusmuodot 8 80970 ovat tehokkaita useimmissa tapauksissa ja sopivat erityisen hyvin muovi- tai kumikaapeleita tai yleisesti tietyn kokoonpuristuvuuden omaavia kaapeleita varten.
Jos kaapelissa sitä vastoin on kova ulkokuori, esimerkiksi metallia, kuten punottu metallisukka tai kierukkakäämitty tai muulla tavalla muodostettu metalliletku, voi olla että sulkuosan 14 toimivuutta yhdessä kaapelin ulkokuoren kanssa täytyy parantaa.
Kuviossa 5 on esitetty sovellutusmuoto, jossa rengasmainen seinämä 14 valmistettu erilliseksi osaksi, edullisimmin joustavaa metallia olevaksi aluslevyksi. Tämä aluslevy on kartiomainen keskikohdaltaan ja siihen on pitkin kehää järjestetty kiinnitysosa 18, joka kiinnittää aluslevyn kiris-tysosaan 6 pyörimättomästi. Kiinnitysosa 18 voi, kuten piirustuksessa on esitetty, olla valettu kiristysosan 6 materiaaliin ja voi, estääkseen varmasti pyörimisen, olla hieman aaltomainen tai hammastettu reunoista.
Eräs vaihtoehto sille, että kiristysosan 6 materiaali valetaan aluslevyyn, voidaan kiristysosa läpimenevän aukkonsa kohdalla varustaa lisäkkeellä ja sen sisäpuolella (kierteen 7 suuntaa vastaan) hieman laajennetulla osalla siten, että aluslevy voidaan jäykällä sovituksella puristaa kiinteästi sen sisään. Aluslevyn kiinnityksen parantamiseksi edelleen voi kiristysosan 6 laajennetussa aukossa lisäkkeeseen saakka olla rengasmainen paksunnos tai useita korotuksia, joiden ohi aluslevy täytyy puristaa asennettaessa se lisäkettä vasten.
Myös tässä sovellutusmuodossa voi aluslevyn reunaosa 18 so-pivimmin olla hammastettu, aallotettu tai muulla tavalla ei-pyörähdyssymmetrisesti muodostettu ja kiristysosan 6 aluslevyn kanssa yhdessä toimivaksi tarkoitettuun osaan li 9 80970 voidaan luonnollisesti muodostaa vastaava tai komplementti muoto siten, että aikaansaadaan muodonmukainen tartunta, joka estää keksinäisen pyörimisen.
Aluslevyn keskiosan, eli kaapelin ulkokuoren ja puikkojen 9 kanssa tomivan osan muodostuksen suhteen viitataan siihen, mitä on sanottu kuv.1-4 yhteydessä.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksintö ei ole rajoittunut edelläesitettyihin sovellutusmuotoesimerkkeihin, vaan sitä voidaan vaihdella oheisten patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (9)

10 80970
1. Kaapelin läpivientilaite, joka käsittää nippaosan (1), jossa on ulkokierteet (3, 8) ja poraus (5) kaapelin vastaanottamiseksi , jossa nippaosassa on ensimmäinen puristuselin (9), joka liikkuu kosketukseen ja puristaa kaapelia nippa-osan sisällä, jossa ensimmäisessä puristuselimessä on ensimmäinen toimintaelin; mutteriosa (6), jossa on poraus kaapelia varten ja sisäkierteet (7), jotka toimivat yhdessä ulko-kierteiden (8) kanssa, ja toinen toimintaelin, joka toimii yhdessä ensimmäisen toimintaelimen kanssa mainitun puristus-kosketuksen aikaansaamiseksi mutteriosaa (6) kiristettäessä, tunnettu siitä, että mutteriosassa (6) on toinen puristuselin (14), joka ulottuu vinosti sisäänpäin ja ympäröi kaapelia, jolloin ensimmäisessä puristuselimessä (9) ja mutter iosassa (6) on yhteentoimivat pinnat (11, 12) toisen pu-ristuselimen liikuttamiseksi mutteriosaa kiristettäessä olennaisesti aksiaalisesti ulospäin kaapelin puristamiseksi kiinni.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että toinen puristuselin on olennaisesti kartiomainen ja rengasmainen seinämä (14), joka ympäröi mutteriosan (6) porausta, jolloin ensimmäiseen puristuselimeen kuuluu ennal-tamäärätty määrä olennaisesti aksiaalisia sormia (9), jotka on sijoitettu nippaosan (1) yhteen päähän ja ympäröivät nippaosan porausta (5), joissa sormissa on vapaat päätyosat (11), jotka on sovitettu siirtämään rengasmainen seinämä (14) aksiaalisesti ulospäin kiristettäessä puristuselintä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että nippaosan (1) yhteen päähän sijoitetut sormet (9) on suunnattu vinosti nippaosan aksiaaliseen suuntaan nähden suhteellisen liikkeen vastustamiseksi ennalta määrättyyn suuntaan nippa- ja mutteriosan (1, 6) välillä. 11 80970
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että toisessa puristuselimessä on elementit, jotka mahdollistavat keskinäisen pyörimisliikkeen toisen puristus-elimen (14) ja kaapelin välillä vain yhteen suuntaan.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että toinen puristuselin (14) on varustettu ennal-tamäärätyllä määrällä rakoja (15), jotka ulottuvat ulospäin kaapeliin koskettavasta sisäreunasta (16).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että raot (15) ovat olennaisesti radiaaliset.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että raot (15) ovat kulmassa mutteriosan (6) porauksen säteeseen nähden.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että toinen puristuselin (14) on pyörimättömästi yhdistetty mutteriosaan (6).
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että toinen puristuselin (14) on olennaisesti kar-tiomainen, metallinen aluslevy, jota pidetään mutteriosassa (6). 12 80970
FI853566A 1984-09-26 1985-09-17 Kabelgenomfoering. FI80970C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8404815A SE445408B (sv) 1984-09-26 1984-09-26 Kabelgenomforing
SE8404815 1984-09-26

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853566A0 FI853566A0 (fi) 1985-09-17
FI853566L FI853566L (fi) 1986-03-27
FI80970B FI80970B (fi) 1990-04-30
FI80970C true FI80970C (fi) 1990-08-10

Family

ID=20357137

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853566A FI80970C (fi) 1984-09-26 1985-09-17 Kabelgenomfoering.

Country Status (23)

Country Link
US (1) US4686738A (fi)
JP (1) JPS6182045A (fi)
KR (1) KR860002888A (fi)
AU (1) AU585257B2 (fi)
BE (1) BE903302A (fi)
BR (1) BR8504711A (fi)
CA (1) CA1242492A (fi)
CH (1) CH668868A5 (fi)
DD (1) DD237028A5 (fi)
DE (1) DE3533418A1 (fi)
DK (1) DK431385A (fi)
ES (1) ES296009Y (fi)
FI (1) FI80970C (fi)
GB (1) GB2168859B (fi)
GR (1) GR852302B (fi)
IE (1) IE56745B1 (fi)
IT (1) IT1185359B (fi)
MX (1) MX157881A (fi)
NL (1) NL8502629A (fi)
NO (1) NO162048C (fi)
NZ (1) NZ213548A (fi)
PT (1) PT81203B (fi)
SE (1) SE445408B (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH058338Y2 (fi) * 1986-12-15 1993-03-02
NO300829B1 (no) * 1995-09-07 1997-07-28 Lk As Strekkavlasting for bruk ved innföring av kabler i kabelsamlebokser
FR2763436B1 (fr) * 1997-05-14 1999-07-23 Legrand Sa Dispositif d'entree de cable
FR2763437B1 (fr) * 1997-05-14 1999-08-13 Legrand Sa Dispositif d'entree de cable
DE29801756U1 (de) * 1998-02-03 1999-05-27 Pflitsch GmbH & Co. KG, 42499 Hückeswagen Kabelverschraubung
DE19951455C1 (de) * 1999-10-25 2001-10-25 Phoenix Contact Gmbh & Co Kabelanschluss- oder -verbindungseinrichtung
DE50103615D1 (de) * 2000-11-22 2004-10-21 Phoenix Contact Gmbh & Co Kabelanschluss- oder -verbindungseinrichtung
US6764351B2 (en) * 2001-08-27 2004-07-20 Campagnie Deutsch GmbH Electrical connector
DE20114120U1 (de) * 2001-08-27 2003-01-23 Cie Deutsch Gmbh Zugentlastungsvorrichtung für ein elektrisches Kabel
US7387288B2 (en) * 2003-12-05 2008-06-17 The Lamson & Sessions Co. Fitting for ENT tubing
US20050198772A1 (en) * 2004-03-10 2005-09-15 Liao Jen K. Water-preventing grommet for pull chain switch
DE102008002616A1 (de) * 2008-06-24 2009-12-31 Robert Bosch Gmbh Kabeltülle für Handwerkzeugmaschine
US9343890B2 (en) 2013-01-23 2016-05-17 Thomas & Betts International Llc Electrical cable restrain device using a double wedge chuck
US9130300B2 (en) * 2013-12-04 2015-09-08 GiMer Medical Co., Ltd. Water resistant connector
JP6156179B2 (ja) * 2014-02-19 2017-07-05 株式会社オートネットワーク技術研究所 クランプ
US9769551B2 (en) 2014-12-31 2017-09-19 Skullcandy, Inc. Method of connecting cable to headphone, and headphone formed using such methods

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB319905A (en) * 1928-09-04 1929-10-03 E A Mfg Company Ltd Improvements in flexible cord grips particularly applicable to lamp holders, ceiling plates, or the like
US2995388A (en) * 1959-04-03 1961-08-08 Cannon Electric Co Gripping device
DE2517826C2 (de) * 1974-04-25 1982-12-02 Ludwig Peter Sarre Union Schmitt Dichte Wanddurchführung für Kabel, Rohrleitungen oder dergleichen
US3989340A (en) * 1975-04-29 1976-11-02 General Electric Company Insulator ramp clamp for connectors
US3984168A (en) * 1975-04-29 1976-10-05 General Electric Company Lock for insulated cord grip
DE2615022C2 (de) * 1976-04-07 1978-03-02 Agefko Kohlensaeure-Industrie Gmbh, 4000 Duesseldorf Verfahren zum Beschichten einer Oberfläche mittels eines Strahles aus erhitztem Gas und geschmolzenem Material
US4046451A (en) * 1976-07-08 1977-09-06 Andrew Corporation Connector for coaxial cable with annularly corrugated outer conductor
GB1543678A (en) * 1976-07-16 1979-04-04 Lapp Kg U Clamping device for cables leads hoses or the like
JPS5744731Y2 (fi) * 1978-01-26 1982-10-02
SE408766B (sv) * 1978-01-27 1979-07-09 Esab Ab Anordning for frammatning av en tradformig svetselektrod
GB2055256B (en) * 1979-07-28 1983-06-08 Ashley Accessories Ltd Electrical fittings
US4273405A (en) * 1979-08-13 1981-06-16 Thomas & Betts Corporation Jacketed metal clad cable connector
DE3017383C2 (de) * 1980-05-07 1982-05-06 Dietrich 7778 Markdorf Grünau Kabelverschraubung für Schaltschränke
DE3176702D1 (en) * 1980-09-30 1988-05-05 Kitagawa Ind Co Ltd Cable clamp
GB2089586B (en) * 1980-11-25 1985-02-13 Lewden Metal Products Ltd Improvements in and relating to cable securing devices
GB2095051A (en) * 1981-03-14 1982-09-22 Microflow Uk Ltd A cable gland
US4490576A (en) * 1981-08-10 1984-12-25 Appleton Electric Co. Connector for use with jacketed metal clad cable
CA1179029A (en) * 1982-04-22 1984-12-04 John B. Hutchison Electric cable glands

Also Published As

Publication number Publication date
NZ213548A (en) 1989-07-27
IE852256L (en) 1986-03-26
MX157881A (es) 1988-12-28
IT8522217A0 (it) 1985-09-20
KR860002888A (ko) 1986-04-30
JPS6182045A (ja) 1986-04-25
FI853566A0 (fi) 1985-09-17
AU585257B2 (en) 1989-06-15
GB2168859B (en) 1988-07-20
SE8404815D0 (sv) 1984-09-26
CA1242492A (en) 1988-09-27
NO162048B (no) 1989-07-17
NL8502629A (nl) 1986-04-16
GB2168859A (en) 1986-06-25
DK431385A (da) 1987-03-25
DK431385D0 (da) 1985-09-24
FI80970B (fi) 1990-04-30
DE3533418A1 (de) 1986-04-03
IE56745B1 (en) 1991-11-20
SE445408B (sv) 1986-06-16
BE903302A (nl) 1986-01-16
IT1185359B (it) 1987-11-12
GR852302B (fi) 1985-12-03
BR8504711A (pt) 1986-07-22
SE8404815L (sv) 1986-03-27
ES296009U (es) 1987-07-16
GB8523082D0 (en) 1985-10-23
US4686738A (en) 1987-08-18
AU4783085A (en) 1986-04-10
NO853750L (no) 1986-04-01
NO162048C (no) 1989-10-25
PT81203A (en) 1985-10-01
PT81203B (en) 1986-12-22
CH668868A5 (de) 1989-01-31
FI853566L (fi) 1986-03-27
ES296009Y (es) 1988-01-16
DD237028A5 (de) 1986-06-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI80970C (fi) Kabelgenomfoering.
US6409179B1 (en) Cable sealing arrangements and sealing members for use therein
US3104681A (en) Plastic closures for protective use
US5797633A (en) Hose connector, particularly for the connection of hoses, such as garden hoses
US5342096A (en) Connector with captive sealing ring
AU567472B2 (en) Clamp
EP2494249B1 (en) Pipe coupling with seal pressing device
JP2006180696A (ja) 密封される導線ブッシング用のねじ締め装置
US2958548A (en) Tight gripping attachment for electric cables and the like
KR19990078312A (ko) 케이블 글랜드
JPS6227493B2 (fi)
JPS594595B2 (ja) 管片とこれを囲むチユ−ブとの結合装置
WO2003040605A1 (en) Clamp
US5026233A (en) Locking nut insert in a screw-nut arrangement
EP0515200B1 (en) A cable gland
WO1994016486A1 (de) Kabelendkappe
AU730002B3 (en) Cable fastener
JPH10132170A (ja) 管接続構造
SE530157C2 (sv) En kabelgenomföringsanordning
KR200255542Y1 (ko) 인서트를 가진 파이프 연결장치
WO1994013994A1 (en) Improved hose fitting
JP2000213650A (ja) 管継手用パッキンおよび該パッキンを用いた管継手
JPH0262495A (ja) ホース金具
JP3594153B2 (ja) ケーブル用継手
CN111188827B (zh) 防松螺母及其使用方法和部件装配方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ELEKTRO BLADH AB