FI79777B - Anordning foer att avgiva saerskilt en korvkedja pao en roekstav. - Google Patents

Anordning foer att avgiva saerskilt en korvkedja pao en roekstav. Download PDF

Info

Publication number
FI79777B
FI79777B FI860318A FI860318A FI79777B FI 79777 B FI79777 B FI 79777B FI 860318 A FI860318 A FI 860318A FI 860318 A FI860318 A FI 860318A FI 79777 B FI79777 B FI 79777B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rod
sausage
support
head
shaped
Prior art date
Application number
FI860318A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI860318A (fi
FI79777C (fi
FI860318A0 (fi
Inventor
Alfred Sziede
Original Assignee
Schnell Karl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Schnell Karl filed Critical Schnell Karl
Publication of FI860318A0 publication Critical patent/FI860318A0/fi
Publication of FI860318A publication Critical patent/FI860318A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79777B publication Critical patent/FI79777B/fi
Publication of FI79777C publication Critical patent/FI79777C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C15/00Apparatus for hanging-up meat or sausages
    • A22C15/001Specially adapted for hanging or conveying several sausages or strips of meat

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Specific Conveyance Elements (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Cigarettes, Filters, And Manufacturing Of Filters (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Fodder In General (AREA)
  • Measuring Or Testing Involving Enzymes Or Micro-Organisms (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Polishing Bodies And Polishing Tools (AREA)
  • Wrapping Of Specific Fragile Articles (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Containers And Plastic Fillers For Packaging (AREA)
  • Control And Other Processes For Unpacking Of Materials (AREA)
  • Package Closures (AREA)

Description

Laite, erityisesti makkaraketjun sijoittamiseksi savustus- sauvalle - Anordning för att avgiva särskilt en korvkedja pa en rökstav 79777 Tämä keksintö koskee laitetta taikinamaisella aineella täytetystä makkarakuoresta koostuvan ulossyötettävän nauhan sijoittamiseksi sauvanmuotoiselle kannattimelle, erityisesti makkaraketjun sijoittamiseksi savustussauvalle. Luonnonsuolia tai keinotekoisia makkarakuoria täytetään mitä erilaisimmilla taikinamaisilla aineilla makkarantäyttökoneiden vast, annostuslaitteiden avulla ja jaetaan yksittäisiin annoksiin. Viimeksimainitussa tapauksessa syntyy yhtäjaksoinen makkaranauha, jossa yleensä on yhtä pitkät makkarat, jonka nauhan kokonaispituus määrittyy makkarakuoren pituuden mukaan. Erityisesti makkaranvalmistuksessa voi makkaranmuo-dostukseen liittyä edelleenkäsittely, esimerkiksi makkaroiden savustaminen. Koska tämä on keksinnön mukaisen laitteen pääkäyttöalue puhutaan seuraavassa vain makkaroista, joilla tarkoitetaan makkarataikinalla täytettyjä makkarakuoria, ilman että sitä pitää ymmärtää rajoittavana.
Savustamista varten makkarat on sijoitettava savustuskammi-oon tai savustamoon. Viimeksimainitun optimaaliseksi hyväksikäyttämiseksi on makkarat sijoitettava siihen mahdollisimman järjestetyllä tavalla.
Keksinnön tehtävänä on saada aikaan aikaisemmin mainitun tyyppinen laite, jonka avulla makkaraketjun tasainen sijoittaminen sauvanmuotoiselle kannattimelle, erityisesti nk. savustussauvalle, on mahdollinen automaattisesti, nopeasti ja tilaa säästävästi.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi ehdotetaan keksinnön mukaan, että patenttivaatimuksen 1 lajimääritelmän mukainen laite on rakenteeltaan tämän patenttivaatimuksen tunnusmerkkiosan mukainen. Tasapitkiin osiin jaettu täytetty makkarakuori poistuu makkaratäyttökoneen annostuslaitteesta useimmiten 2 79777 vaakasuorassa suunnassa. Välittömästi poistopaikan kohdalla tartuinsormi tarttuu erityisesti kiinni makkaraketjuun, joka sormi pyörii kulloinkin poistuvan makkaran geometrisen akselin ympäri ja tämän takia tarttuu kiinni tasavälein makkara-ketjuun sen alapuolelta. Tartuinsormen joka kierroksella se tarttuu kiinni alta uuteen makkaraketjun makkaraan vast, vierekkäisten makkaroiden uuteen makkarakurospariin. Tällä tavalla muodostetaan makkaraketjusta tartuinsormen avulla tasaisesti kierukoita. Makkarasormi pyörii tällöin edullisesti siihen liittyvän tukivarren pään ympäri. Jos se sijaitsee tämän tukivarren pään alapuolella se vapauttaa muodostuneen kierukan, jonka tukivarsi tämän jälkeen vastaanottaa. Kun se taas nousee ylös se jälleen tarttuu kiinni makkaraket juun ja muodostaa tällöin uuden kierukan.. On itsestään selvää, että pyörimisnopeus sopeutetaan makkaran pituuden mukaan niin, että saadaan aikaan kierukoita, joissa on tietty määrä makkaroita, jolloin makkarakuroskohdat ovat vierekkäin sivusuunnassa tukivarrella. Kukin kierukka koostuu tarkoituksenmukaisesti parillisesta määrästä, esimerkiksi neljästä makkarasta. Kun koko makkaraketju tällä tavalla on "kelattu" tukivarrelle voidaan tartuinsormi kytkeä pois päältä. Toisaalta on kuitenkin yksittäisten kierukoiden muodostamisen aikana tukivarren kuljetuslaite käynnistettävä jaksottaisesti tai pidettävä jatkuvasti käynnissä niin, että aina uuden kierukan muodostuessa tartuinsormeen liittyvän tukivarren pää on vapaa. Tästä voidaan myös todeta, että kierukoiden koko ja niiden keskinäinen etäisyys toisistaan sivusuunnassa on valittava siten, että ennalta määrätyn pituisen makkaraketjun kaikki kierukat mahtuvat tukivarrelle.
Tämän jälkeen on kierukat mahdollisimman tasaisesti, so. keskinäisen sivuetäisyyden pysyessä ennallaan, luovutettava tukivarrelta sen alapuolella olevalle sauvanmuotoiselle kannattimelle. Tämä tapahtuu siten, että tukivarsi siirre 3 79777 tään ulostyönnetyssä asennossaan sisäänvedettyyn asentoon, so. sitä vedetään takaisin sen alapuolella olevaa sauvanmuo-toista kannatinta pitkin. Kuljetuslaite ei tällöin tietenkään enää saa liikkua kierukoiden muodostuksessa välttämättömään syöttösuuntaan. Yksittäiset kierukat luovutetaan tällöin tavallaan päinvastaisessa järjestyksessä muodostamiseen verrattuna peräkkäin sauvanmuotoiselle kannattimelle. Nämä voidaan tämän jälkeen sopivalla tavalla käsin tai lisälaitteen avulla kuljettaa savustamoon tai vastaavaan.
Eräässä keksinnön erityisen sopivassa rakennemuodossa voidaan tukivarren kuljetuslaitetta valinnan mukaan siirtää vastakkaisiin suuntiin. Yksittäisiä kierukoita muodostettaessa se siirtyy toiseen suuntaan ja näitä kierukoita luovutettaessa sauvanmuotoiselle kannattimille sitä siirretään vastakkaiseen suuntaan. Varsinkin tämä toimenpide mahdollis-. . taa siistin luovuttamisen sauvanmuotoiselle kannattimelle sivuetäisyyden säilyessä ennallaan, mikä viimeksimainittu seikka myös takaa hyvän savustustuloksen.
Tukivarren kuljetuslaite on edullisessa rakennemuodossaan varustettu päättömällä, kiertävällä kuljetuselementillä. Tällaiset kuljetuselementit ovat tunnetut mitä erilaisimmas-sa muodossa. Keksinnön eräs sopiva rakennemuoto käsittää sen, että tukivarren kuljetuslaitteen kuljetuselementti on päätön ketju, jolloin ketju ainakin osapituudestaan on varustettu tartuinhampailla. Viimeksimainitut varmistavat ennalta määrätyn etäisyyden ylläpitämisen yksittäisten kierukoiden välillä ja kulloinkin muodostettujen kierukoiden tasaisen kuljetuksen tukivartta pitkin niin kauan kun uusia kierukoita syntyy. Tartuinhampaat voivat edullisesti olla samaa osaa ketjun nivelten vast, ketjun nivelosien kanssa. Tämän takia jää lisäasennuspanos pois. Muilta osin ketjun ei tarvitse koko pituudeltaan olla varustettu tartuinhampailla.
4 79777
Periaatteessa riittää kun vain toinen ketjusilmukka varustetaan tartuinhampailla. Tässä tapauksessa on kuitenkin varottava sitä, että ensimmäistä kierukkaa muodostettaessa ensimmäinen hammas vast, ensimmäinen hammasrako on kohdakkain tukivarren tartuinsormipuoleisen pään kanssa.
Tartuinsormea voidaan tarkoituksenmukaisesti käyttää jaksot-tain. Päälle- ja poiskytkeminen on sopeutettava makkaraket-jun ulostulonopeuden mukaan annostuslaitteesta. Päällekytke-minen suoritetaan lisäksi tarkoituksenmukaisesti silloin, kun tartuinsormi liittyy vierekkäin olevaan makkarakurospa-riin tai voidaan liittää siihen. Tartuinsormi vast, sitä kannattava tukipää pyörii esimerkiksi kahden, kolmen, neljän tai useamman makkaran jälkeen kierroksen. Parillinen makka-ramäärä on ainakin pitkien ja painavien makkaroiden kohdalla edullisempaa. Tässä mielessä on eräälle toiselle keksinnön muunnelmalle tunnusomaista se, että tartuinsormen käyttölaitteen tahti voidaan synkronoida jaksottaisesti toimivan annostuslaitteen tahdin mukaan. Kuitenkaan ei välttämättä ole tarpeellista että annostuslaite toimii jaksottaisesti, pikemminkin tunnetaan myös annostuslaitteita, joissa kuros-kohdan muodostaminen tapahtuu "yhtäjaksoisesti", siis ilman kurosmuodostamislaitteen jaksottaista päälle- ja poiskytke-mistä. Tässä tapauksessa tulee annostuslaitteen tahdin sijasta aikaväli kahden makkarakuroskohdan muodostamisen välillä.
Eräässä kehitetyssä keksinnön rakennemuodossa voidaan tukivarren kuljetuslaitetta käyttää jaksottaisesti tai yhtäjaksoisesti vaihdemoottorin avulla.
Tukivarren kuljetuslaitetta voidaan keksinnön erään toisen sopivan rakennemuodon mukaan käyttää erityisesti sen tar-tuinsormesta poispäin suunnattuun päähän kiinnitetyn säädet-
II
s 79777 tävän pikatahtikäyttölaitteen avulla jaksottaisesti. Säädet-tävyyden vuoksi on tarkka sopeuttaminen mahdollinen eri mak-karapituuksiin ja vaadittuihin kierukkakokoihin. Lisäksi voidaan makkaraketjun etäisyyttä kannattimella säätää portaattomasti niin, että tietyn pituinen makkaraketju voidaan sijoittaa kannattimelle tasaisesti koko sen pituudelta.
Keksinnnön eräs toinen rakennemuoto käsittää sen, että tukivartta vaihdemoottorin avulla voidaan siirtää edestakaisin, joka moottori käyttää päätöntä ketjua tai vastaavaa, joka erityisesti on liitetty tukivarren tartuinsormesta poispäin suunnattuun päähän.
Eräs toinen keksinnön rakennemuoto on tunnettu siitä, että tukivarren vapaa pää työntyy hieman sauvanmuotoisen kannattimen pään yli ulossyötettävää nauhaa paikalleen sijoitettaessa. Tilaolosuhteet on tällöin tarkoituksenmukaisesti suunniteltu siten, että tukivarren vapaa pää kulkee tartuin-sormen liikkumisradan läpi sen keskeltä samalla kun sauvanmuotoisen kannattimen vapaa pää on tietyn välimatkan päässä tästä tartuinsormen liikkumistasosta, joka esimerkiksi lähes vastaa kuljetuslaitteen kuljetusketjun kääntöketjupyörän halkaisijaa tai myös voi olla hieman suurempi.
Eräs toinen keksinnön muunnelma käsittää sen, että sauvan-muotoinen kannatin on poistettavasti kiinnitetty pyöritettävään, erityisesti levynmuotoiseen pidikkeeseen, jolloin pi-dikkeen pyörimisakseli on kannattimen pitkittäisakselin suuntainen. Tämän pidikkeen avulla voidaan sauvanmuotoinen kannatin suunnata tarkasti tukivarren suhteen. Heti kun sauvanmuotoinen kannatin on "kuormattu" voidaan se myös pidikkeen avulla poistaa tukivarrelta ja tämän vuoksi mahdollisesti ottaa pois helpommin ja mukavammin. Tämä saa lisäksi aikaan mahdollisuuden sijoittaa toinen sauvanmuotoinen kan- 6 79777 nätin työasentoon mahdollisimman nopeasti niin, että aikaisemmin kuormattua kannatinta poistettaessa on riittävästi aikaa käytettävissä. Seuraava sauvanmuotoinen kannatin voidaan saattaa työasentoon esimerkiksi sillä aikaa, kun makka-rantäyttökoneen makkarantäyttöputken päälle vedetään uusi suoli.
Keksinnön eräässä sopivassa rakennemuodossa on pidike sau-vanmuotoista kannatinta varten varustettu ainakin kahdella, erityisesti kuitenkin useammalla, tasavälein ympyrää pitkin sijoitetulla vastaanottoelimellä kutakin kannatinta varten. Kun kaikki vastaanottoelimet ovat käytössä, voidaan esimerkiksi kuudella vastaanottoelimellä 60°een pyörittämisen jälkeen seuraava sauvanmuotoinen kannatin siirtää valmiusasennosta työasentoon. Pidikettä sauvanmuotoisia kannattamia varten voidaan erittäin edullisella tavalla käyttää jaksottaisesti, siis esitetyssä rakenne-esimerkissä kulloinkin 60°:een kulman verran. Keksinnön eräässä edelleenkehitetyssä rakennemuodossa on ehdotettu, että pidikettä sauvanmuotoisia kannattimia varten voidaan käyttää jarrulla varustetun vaih-demoottorin avulla. Tämä mahdollistaa nopean vaihtamisen ja tarkan sijoittamisen tukivarren suhteen.
Eräs toinen keksinnön muunnelma on tunnettu siitä, että pidikettä sauvanmuotoisia kannattimia varten voidaan käyttää epäsuorasti erityisesti nopeutta vaihtavan hammaspyöräkäyt-tölaitteen tai vastaavan avulla. Tämä mahdollistaa sopivan välityssuhteen valitsemisen ja toisaalta pidikkeen käyttölaitteen sijoittamisen sopivaan paikkaan.
Tämä sauvanmuotoinen kannatin voidaan erään keksinnön toisen rakennemuodon mukaan sijoittaa vastaanottimen avulla pidik-keessä olevaan vastaanottoelimeen. Tämä tarkoittaa, että sauvanmuotoisia kannattimia ei voida sijoittaa paikalleen 5 7 79777 käsin vaan ne ohjataan vastaanottimen avulla oikealla hetkellä koneellisesti pidikkeeseen. Tätä pidikettä voidaan myöskin käyttää yhtä makkaranauhaa kannattavan kannattimen poistamiseksi.
i
Keksinnön eräs toinen rakennemuoto on tunnettu siitä, että vastaanotin voi suorittaa sauvanmuotoisen kannattimen pitkittäissuuntaisen asennusliikkeen ja kääntöliikkeen tämän poikki, jolloin vastaanotin ensimmäisessä kääntöääriasennos-saan liittyy luovutuslaitteeseen ja toisessa kääntöääriasen-nossa pidikkeen vastaanottoelimeen. Näiden kääntöääriasento-jen välillä voi esimerkiksi olla 90° - 120°seen kääntökulma.
Se voi tarvittaessa myös olla pienempi tai hieman suurempi. Sauvanmuotoista kannatinta ei siis sijoiteta tähän vastaanottoelimeen käsin vaan siitä huolehtii luovutuslaite. Koska vastaanotin voi suorittaa sekä kääntöliikkeen että myös siirtoliikkeen on varottava sitä, että kääntöliikettä suoritetaan vain silloin, kun vastaanotin sijaitsee siirtoväli-matkan päässä pidikkeestä. Tämä merkitsee, että paikalleen sijoitettava sauvanmuotoinen kannatin sen jälkeen kun luovutuslaite on tarttunut siitä kiinni aluksi suorittaa kääntö-liikkeen ja vasta tämän jälkeen sen pituussuuntaisen eteenpäin suuntautuvan siirtoliikkeen, mikä lopuksi saattaa sen pidikkeeseen. Viimeksimainittu voi olla pistopidike, joka ohjaa sauvanmuotoista kannatinta joko sisäänvientiliikkeen avulla tai myös pitää varmasti kiinni siitä muulla tavalla.
Eräs toinen sopiva keksinnön rakennemuoto käsittää sen, että luovutuslaite on nostolaite, joka toisessa ääriasennossaan liittyy syöttölaitteeseen sauvanmuotoista kannatinta varten ja toisessa, erityisesti yläääriasennossaan, liittyy vastaanottimeen. Syöttölaite syöttää siis tämän mukaan sauvanmuotoisen kannattimen syöttölaitteeseen eikä käyttöhenkilö. Syöttölaite varustetaan kuitenkin käsin sauvanmuotoisilla β 79777 kannattimilla. Tämän laitteen rakenteen on oltava sellainen, että se luovuttaa edelleen sauvanmuotoisen kannattimen vast, seuraavaksi luovutettavan sauvanmuotoisen kannattimen luovu-tuslaitteeseen oikeassa järjestyksessä. Nostolaite voi esimerkiksi toimia ainakin yhdellä pneumaattisella tai hydraulisella sylinterillä. Makkarankäsittelykoneissa tarvitaan yleensä muutenkin paineilmaa, jolloin pneumaattisesti toimiva nostolaite sopii parhaiten.
Syöttölaite käsittää edullisesti ainakin yhden, sopivimmin kuitenkin kaksi, sivusuunnassa välimatkan päähän toisistaan sijoitettua käytettävää päätöntä kuljetushihnaa, joita voidaan käyttää paikalleen sijoitettujen sauvanmuotoisten kannattamien pitkittäissuunnan poikkisuunnassa. Kahdella kulje-tushihnalla on se etu, että ne, samalla kun ne ovat suhteellisen kapeita ja siis vaativat vähän tilaa, varmasti tukevat suhteellisen pitkiä sauvanmuotoisia kannattimia niiden ääri-alueilla ja pitävät niitä paikallaan kuljetuksen aikana.
Tämä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden kehittää keksintöä edelleen, mikä käsittää sen, että luovutuslaite sijaitsee kulje-tushihnojen välissä. Tämän avulla saadaan aikaan hyvin tiivis rakenne. Jos sauvanmuotoisia kannattimia ei sijoiteta suoraan kulmaan syöttölaitteen kantavia silmukoita vastaan saadaan siitä huolimatta aikaan oikea suuntaus luovutus-vast. nostolaitteen suhteen kun keksinnön erään toisen muunnelman mukaan syöttölaitteen kantavien silmukoiden päähän sijoitetaan vaste sauvanmuotoisia kannattimia varten. Aluksi sijoitettu kannatin siirtyy kosketukseen tämän vasteen kanssa. Kun sitä ei heti luovuteta nostolaitteeseen voi toinen ja muita sauvanmuotoisia kannattimia siirtyä kosketukseen jo kosketuksessa vasteen kanssa olevan kannattimen kanssa. Tällä tavalla suunnataan myös kaikki seuraavat kan-nattimet siististi.
9 79777
Toinen edullinen keksinnön rakennemuoto on tunnettu siitä, että vastaanotin, erityisesti pyörimisakselista poispäin suunnatusta päästään, on varustettu säädettävällä tai itse-toimisella salpalaitteella. Heti kun sauvanmuotoinen kannatin on saavuttanut vastaanottimen salpalaite tarttuu siihen kiinni. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi luovutusliikkeen päätösvaiheen avulla siten, että sauvanmuotoinen kannatin laukaisee jousikuormitetun säpin tai käyttää käännettävää tai siirrettävää salpaa. Vastaavalla tavalla voidaan salpa-laite jälleen avata pidikkeen vastaanottoelimeen tapahtuvan siirtoliikkeen avulla. Tarvittaessa voidaan nostolaitetta varten käyttää vastaavaa salpausta.
Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin viitaten oheiseen piirustukseen. Piirustuksessa on esitetty eräs keksinnön rakenne-esimerkki, jossa:
Kuv. 1 esittää kaaviomaisesti keksinnön mukaista laitetta, jossa on kaaviomaisesti esitetty annostuslaite,
Kuv. 2 esittää kuvion 1 laitetta edestä katsottuna nuolen A : suunnassa katsottuna,
Kuv. 3-7 esittävät poikkileikkauksia, jotka pääasiassa vastaavat kuviota 1 makkaraketjun savustussauvalle sijoittamisen eri vaiheista, kuv. 8 esittää kuvion 1 yksityiskohtaa X vastaavaa osaleikkausta suuremmassa mittakaavassa,
Kuv. 9 esittää leikkausta kuvion 8 viivaa IX - IX pitkin,
Kuv. 10 esittää leikkausta kuvion 8 viivaa X - X pitkin, 10 79777
Kuv. 11 esittää kuvion 2 laitetta suuremmassa mittakaavassa, jossa laitetta on laajennettu,
Kuv. 12 esittää kuvion 11 laitetta nuolen B suunnassa, ja
Kuv. 13 ja 14 esittävät kaksi laitteen käyttölaitetta suuremmassa mittakaavassa kuvion 1 leikkausten XIII-XIII ja XIV-XIV alueilla.
Laitteen tarkoituksena on, kuten edellä on esitetty, sijoittaa ulossyötettävä nauha, joka koostuu taikinamaisella aineella, erityisesti makkarataikinalla, täytetystä makkara-kuoresta, sauvanmuotoiselle kannattimelle. Tämän laitteen tarkoituksena on erityisesti sijoittaa makkaraketju 1 savus-tussauvalle 2 kierukoihin. Savustussauvalla 2 on kuvioiden 9 ja 10 mukaan erityinen poikkileikkausmuoto, jota pääasiassa voisi kutsua kolmisakaraiseksi tähdeksi, jossa on paksunnetut sakarapäät. Täten syntyy toisaalta kahden sakaran avulla muodostunut jalka savustussauvan varmaksi paikalleen sijoittamiseksi, mikä on edullista automaattista savustussauvaluo-vuttamista silmälläpitäen ja toisaalta tietynlainen tukilis-ta, joka helposti voi tarttua kiinni kahden vierekkäisen makkarakuroksen välistä. Tämän avulla kuvioiden 3-7 mukaan kierukaksi sijoitettu makkaraketju saadaan ripustetuksi järjestykseen kun kierukat valitaan makkarapituuden mukaan ja yksi kierukka sopivimmin koostuu parillisesta makkaramääräs-tä, esimerkiksi neljästä makkarasta.
Taikinamainen aine - seuraavassa puhutaan vain makkarataiki-nasta ja makkaroista, ilman että tämä vaikuttaa rajoittavasti - täytetään makkarantäyttökoneen 3 avulla keinotekoiseen tai luonnolliseen makkarakuoreen. Annostuslaite 4 jakaa ulossyötettävän makkaranauhan 5 makkaroiksi 6 niin, että lopuksi syntyy makkaraketju 1. Rakenne-esimerkissä annostus- 11 79777 laite koostuu kahdesta päällekkäin sijoitetusta päättömästä kuljetuselementistä, 7 ja 8, erityisesti kuljetusketjusta, joista kukin tasavälein kannattaa puristuslaattaa. Kaksi pu-ristuslaattaa muodostaa puristuslaattaparin 9, jonka avulla makkaranauha jaetaan makkaroiksi 6, jolloin samanaikaisesti tapahtuu kiertoliike pitkittäisakselin ympäri pysyvien mak-karakuroskohtien aikaansaamiseksi.
Ulossyötettävä makkaraketju 1 kulkee tukipään 11 menoaukon 10 läpi, johon tukipäähän on epäkeskisesti kiinnitetty tar-tuinsormi 12. Tämä pyörii tukivarren 14 vapaan, sen liikeradan läpi kulkevan pään 13 ympäri. Sitä voidaan siirtää edestakaisin kaksoisnuolen 15 suunnassa. Kelaustoimenpiteen alussa tämä vapaa pää, kuten esitetty, kulkee tartuinsormen 12 liikeradan läpi, mikä vastaa tukivarren toista ääriasentoa. Se työntyy tällöin sopivimmin savustussauvan 2 vapaan pään 16 yli. Nämä ovat kuvioiden 8 ja 9 mukaan samansuuntaiset, jolloin tukivarsi 14 sijaitsee savustussauvan 2 yläpuolella. Lisäksi voidaan kuviosta 1 todeta, että tukivarren 14 geometrinen akseli ja tukipään 11 pyörimisakseli ovat koak-siaaliset ja että myös makkaraketjun 1 geometrinen akseli on lähes koaksiaalinen näiden kanssa. Tukipään 11 menoaukko 10 on sijoitettu välittömästi annostuslaitteen 4 menon 17 eteen.
Tukivarsi 14 on varustettu kuljetuslaitteella 18 (kuv. 8). Sen liikkumissuunta on tukivarren pitkittäissuuntainen. Se on varustettu päättömällä kiertävällä kuljetuselementillä 19, joka sopivimmin on ketju, joka kiertyy tukivarren kumpaankin päähän sijoitettujen ketjupyörien 20 ympäri. Kuljetuslaitetta 18 käytetään sopivimmin jaksottaisesti, mahdollisesti myös yhtäjaksoisesti vaihdemoottorin 21 avulla. Se voi liikkua sekä vasemmalle että oikealle. Nopeutta voidaan säätää portaattomasti. Myös tämä liike on merkitty kaksoisnuolella.
\ i2 79777 \ f
Kuljetusketju on ainakin osapituudestaan varustettu tartuin- j hampailla 22. Ne ovat sopivimmin samaa osaa ketjunivelen elementtien kanssa. Kuviossa 8 on esitetty kuljetusketjun alkuasento, jossa vain osa sen pituudesta on varustettu tar-tuinhampailla 22, ennen kierukanmuodostamista.
Rakenne-esimerkissä käytetään tartuinsormea 12 nuolen 23 suunnassa jaksottaisesti aina neljän makkaran 6 jälkeen.
Tällä tavalla syntyy neljä makkaraa käsittäviä kierukoita, jotka aluksi sijoitetaan tukivarrelle 14. Välimatkan aikaansaamiseksi seuraviin kierukoihin on kuljetuslaitetta 18 käytettävä nuolen 24 suunnassa välttämättömällä nopeudella, erityisesti jaksottaisesti. Kuvio 3 havainnollistaa makkara-ketjun tukivarrelle 14 sijoittamisen alkuvaiheen. Kun koko makkaranauha 5 on lähtenyt annostuslaitteesta 4 on kaikki kierukat sijoitettu tukivarrelle 14 (kuv. 4). Tämän jälkeen tukivartta 14 vedetään takaisin nuolen 25 suuntaan. Tämän palautusliikkeen alku on esitetty kuviossa 5. Kun sauvanmuo-toinen kannatin vast, savustussauva 2 on esimerkiksi 10 cm tukivarren 14 vapaan pään 13 yläpuolella (kuv. 5) käytetään : kuljetuslaitetta 18 vastakkaiseen suuntaan, so. nuolta 25 vastaan. Tällä tavalla siirtyy kierukka toisensa perään sa-vustussauvalle 2, kuten kuviossa 6 on esitetty. Kun koko makkaraketju lepää savustussauvalla asettuu tukivarsi 14 kuviossa 7 esitettyyn takaisinvedettyyn ääriasentoonsa. Tämän jälkeen voidaan tasaisesti ripustettu savustussauva makkara-ketjuineen poistaa.
Portaattomasti säädettävän tukivarrelta 14 savustussauvalle 2 tapahtuvan sijoitusnopeuden avulla voidaan saada aikaan lyhyempiä tai pitempiä etäisyyksiä kierukoiden välillä kuin tukivarrella. Etäisyydet tukivarrella ovat vakiokäyttönopeu-della aina samat, esimerkiksi 28.575 mm (3 x 3/8" ketjujako). On välttämätöntä sijoittaa makkaraketju savustussauval-
i3 79777 I
a f f le sen halkaisijaa vastaavien etäisyyksien päähän toisistaan ‘ (esimerkiksi makkarahalkaisijän ollessa 28 mm tulisi etäi- syyden olla noin 35 mm). Makkarahalkaisijän ollessa pienem- ! i pi, esimerkiksi 19 mm, tulisi etäisyyden savustussauvalla i olla noin 25 mm, jotta vastaavan pituinen makkaraketju voitaisiin sijoittaa tasaisesti savustussauvalle niin, että sen * koko pituus tulee hyväksikäytetyksi. Tämän jälkeen on pidäkkeeseen 26 kiinnitettävä uusi savustussauva tai, kuten seu-raavassa vielä esitetään, saatettava työasentoon.
Kuvio 13 esittää vaihdemoottoria kuljetuslaitteen 18 käyttämiseksi. Se on rakenneosa säädettävää, ei lähemmin esitettävää pikatahtikäyttölaitetta. Myös tukivartta 14 voidaan siirtää edestakaisin vaihdemoottorin avulla. Tämä on esitetty kuviossa 14 suuremmassa mittakaavassa ja käsittää myös päättömän, sopivimmin myös ketjunmuotoisen, kahden ket-jupyörän 28 ja 29 kautta ohjatun kuljetuselimen 30 (kuv. 1).
Myös tämä voi liikkua vasemmalle ja oikealle tukivarren edestakaisliikkeen 15 aikaansaamiseksi.
Pidikkeen 26 pyörimisakseli 31 on kuvion 1 mukaan tukivarren 14 geometrisen akselin 32 suuntainen ja siis myös savustus-sauvan 2 suuntainen. Se on varustettu ainakin kahdella, sopivimmin kuitenkin useammalla, rakenne-esimerkissä 6 tasavälein ympyrää 33 (kuv. 11) pitkin sijoitetulla vastaanotto-elimellä 34 kutakin kannatinta 2 varten. Sitä voidaan käyttää jaksottaisesti, jolloin kääntökulma/tahti rakenne-esimerkissä on 60°. Tätä tarkoitusta varten käytetään jarrulla 36 varustettua vaihdemoottoria 35. Vaihdemoottori ei kuitenkaan käytä pidikettä suoraan vaan epäsuorasti nopeutta muuttavan hammashihnakäyttölaitteen 37 kautta.
Kukin sauvanmuotoinen kannatin 2 sijoitetaan vastaanottimen 38 avulla pidikkeen 26 vastaanottoelimeen 34. Koska paikal- i4 79777 leen sijoitettava savustussauva 2 ja sitä varten tarkoitettu vastaanottoelin 34 ovat koaksiaaliset on vastaanottimen tämän seurauksena voitava suorittaa syöttöliike nuolen 39 suunnassa. Savustussauvan paikalleen sijoittamisen jälkeen vastaanotin kääntyy nuolen 39 vastakkaiseen suuntaan takaisin alkuasentoon uuden savustussauvan 2 vastaanottamiseksi. Tätä ennen sen kuitenkin on suoritettava kääntöliike takaisin nuolen 40 suunnasa (kuv. 11). Sekä kääntö- että myös syöttöliike voidaan saada aikaan pneumaattisilla tai hydraulisilla työsylintereillä.
Kun vastaanotin 38 on asettunut kuviossa 11 esitettyyn ensimmäiseen kääntöääriasentoonsa se liittyy luovutuslaittee-seen 41. Tämä on sopivimmin nostolaite ja se on tästä syystä varustettu toisella työsylinterillä 42. Kuvioissa 11 ja 12 luovutuslaite 41 on esitetty alaääriasennossaan. Tällöin sen tukilaite 43 sijaitsee syöttölaitteen 46 päättömän kuljetus-elimen, erityisesti kuljetushihnan 45 kantavan silmukan 44 tason alapuolella. Rakenne-esimerkissä ei ole vain yksi kul-jetushihna 45 vaan kuljetushihnapari 45. Viimeksimainitun kuljetushihnat sijaitsevat niin etäällä toisistaan, että luovutuslaitteen 41 tukilaite 43 mahtuu niiden väliin. Luo-vutuslaite sijaitsee syöttölaitteen 46 vastaanottimeen 38 liittyvän pään läheisyydessä, kuten kuviossa 11 on esitetty.
Siinä on vielä vaste 47, jonka kanssa käsin syöttölaitteelle 46 sijoitettavat savustussauvat 2 tulevat kosketukseen. Kun vasteen 47 kanssa kosketuksessa oleva savustussauva 2 tuki-laitteen 43 avulla nostettuna luovutetaan vastaanottimelle 38 ja lähtee palautumaan alkuasentoon käynnistetään syöttölaite 46 lyhyeksi ajaksi savustussauvojen siirtämiseksi aina vasteeseen 47 asti. Syöttölaite voisi myös olla jatkuvasti käynnissä kun savustussauva on kosketuksessa vasteen 47 kanssa, jolloin kuljetushihnapari 45 liukuisi eteenpäin ja is 79777 vetäisi uusia savustussauvoja mukaansa. Uuden savustussauvan 2 vaihtaminen pidikkeen 26 vastaanottoelimeen 34 tapahtuu sopivimmin samalla kun makkarakuori vedetään makkarantäyttö-koneen 3 täyttöputkelle, jolloin tämän osalta ei synny mitään aikahäviötä. Jotta luovutettu savustussauva 2 luovutus-laitteen 41 tukilaitetta 43 takaisinvedettäessä jää vastaanottimeen 38, on tämä kääntöakselista poispäin suunnatusta päästään varustettu ei lähemmin esitetyllä salpalaitteella. Tämä voi olla rakenteeltaan sellainen, että se toimii paikalleen asetetun savustussauvan avulla vast, sen liikkeen loppuvaiheessa. Salpalaitten laukaisemiseksi, so. sen vapauttamiseksi voidaan käyttää siirtoliikettä nuolen 39 suunnassa yhdessä kiinteästi kiinnitetyn laukaisimen kanssa.

Claims (11)

1. Laite taikinamaisella aineella täytetystä makkarakuoresta koostuvan ulossyötettävän nauhan sijoittamiseksi sauvanmuo-toiselle kannattimelle, erityisesti makkaraketjun (1) sijoittamiseksi savustussauvalle (2), jossa laitteessa on pyöriväksi asennettu, ulossyötettävän nauhan (5) läpikulkema asetuspää (11), joka ainakin makkaranauhaa (5) luovutettaessa sijaitsee kannattimen (2) vapaan pään edessä, sekä on sijoitettu tämän ja annostuslaitteen (4) ulostulon väliin, jossa asetuspäässä on ulossyötettävään nauhaan tarttuva naukkari, jolloin asetuspään (11) pyörimisakseli on yhdensuuntainen kantajan pituusakselin kanssa sekä ulossyötettävän makkaranauhan (5) pituusakselin kanssa, sekä syöttölaite (18) naukkarin muodostamia nauhakieppejä varten, jonka syöt-tösuunta (24) on ainakin asetuspäästä poispäin, tunnettu siitä, että naukkari on muodostettu tartuinsor-meksi (12), ja että asetuspään (11) pyörimisakseliin nähden koaksiaalisesti on sijoitettu asetusvarsi (14), joka on alapuolellaan olevaan kannattaneen (2) nähden siirrettävissä, jolloin asetusvarsi (14) on varustettu syöttölaitteella (18), joka on varrella valinnaisesti vastakkaisiin suuntiin (15) liikutettavissa, jolloin kuljetinlaite (18) kuljettaa vain asennuspäästä (11) poispäin olevasta siirtymäasemasta asetuspäätä kohti.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että tukivarren (14) kuljetuslaitteen (18) kuljetus-elementti (19) on päätön ketju, jolloin tämä ketju ainakin osapituudestaan on varustettu tartuinhampailla (22).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että tartuinsormea (12) voidaan käyttää jaksottaisesti, jolloin sen käyttölaitteen tahti voidaan synkronoida jaksottaisesti toimivan annostuslaitteen (4) tahdin mukaan. li i7 79777
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, että tukivarren (14) kuljetus-laitetta (18) voidaan käyttää jaksottaisesti vaihdemoottorin (21) avulla, erityisesti sen tartuinsormesta poispäin suunnattuun päähän sijoitetun säädettävän pikatahtikäyttölaitteen (27) avulla.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen laite, tunnettu siitä, että tukivartta (14) voidaan siirtää edestakaisin vaihdemoottorin (27) avulla, joka käyttää päätöntä käyttöketjua tai vastaavaa, joka erityisesti on liitetty tukivarren (14) tartuinsormesta poispäin suunnattuun päähän, jolloin tukivarren (14) vapaa pää (13) työntyy hieman sau-vanmuotoisen kannattimen (2) vapaan pään ulkopuolelle ulos-syötettävää makkaranauhaa (5) paikalleen sijoitettaessa.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että sauvanmuotoinen kannatin (2) on irroitettavasti kiinnitetty pyörivään, erityisesti levynmuo-toiseen pidikkeeseen (26), jolloin pidikkeen pyörimisakseli on kannattimen (2) pitkittäisakselin suuntainen, jolloin pi-dike (26) sauvanmuotoista kannatinta (2) varten on varustettu ainakin kahdella, erityisesti kuitenkin useammalla tasavälein ympyrää (33) pitkin sijoitetulla vastaanottoelimellä (34) kutakin kannatinta (2) varten.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että sauvanmuotoisia kannattimia (2) varten tarkoitettua pidikettä (26) voidaan käyttää jaksottaisesti jarrulla (36) varustetun vaihdemoottorin (35) avulla, epäsuorasti erityisesti nopeutta vaihtavan hammashihnakäyttölaitteen (37) tai vastaavan avulla. is 79777
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että kukin sauvanmuotoinen kannatin (2) vastaanottimen (38) avulla voidaan sijoittaa sen pidikkeessä (26) olevaan vastaanottoelimeensä (34), joka vastaanotin (38) voi suorittaa sauvanmuotoisen kannattimen (2) pitkittäissuuntaisen asennusliikkeen (39) ja kääntöliikkeen (40) tämän poik-kisuunnassa, jolloin vastaanotin (38) ensimmäisessä kääntö-ääriasennossa liittyy luovutuslaitteeseen (41) ja toisessa kääntöääriasennossa pidikkeen (34) vastaanottoelimeen (34).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että luovutuslaite (41) on nostolaite, joka toisessa ääriasennossaan liittyy syöttölaitteeseen (46) sauvanmuotoi-sia kannattimia (2) varten ja toisessa, erityisesti ylä-ääri-asennossan, liittyy vastaanottimeen (38), joka syöttölaite (46) käsittää ainakin yhden, sopivimmin kuitenkin kaksi sivusuunnassa välimatkan päähän toisistaan sijoitettua käytettävää päätöntä kuljetushihnaa (45), joita voidaan käyttää paikalleen sijoitettujen sauvamaisten kannattimien (2) poik-kisuunnassa, jolloin luovutuslaite (41) sijaitsee kuljetus-hihnojen (45) välissä.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että syöttölaitteen (46) kantavien silmukoiden (44) päässä on vaste (47) sauvanmuotoisia kannattimia (2) varten.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 8-10 mukainen laite, tunnettu siitä, että vastaanotin (38), erityisesti pyörimisakselistaan poispäin suunnatusta päästään, on varustettu säädettävällä tai itsetoimisella salpalaitteella. li 19 79777
FI860318A 1985-01-24 1986-01-22 Anordning foer att avgiva saerskilt en korvkedja pao en roekstav. FI79777C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3502274 1985-01-24
DE3502274A DE3502274C2 (de) 1985-01-24 1985-01-24 Vorrichtung zum Aufbringen insbesondere einer Wurstkette auf einen Rauchstab

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI860318A0 FI860318A0 (fi) 1986-01-22
FI860318A FI860318A (fi) 1986-07-25
FI79777B true FI79777B (fi) 1989-11-30
FI79777C FI79777C (fi) 1990-03-12

Family

ID=6260626

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI860318A FI79777C (fi) 1985-01-24 1986-01-22 Anordning foer att avgiva saerskilt en korvkedja pao en roekstav.

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4644607A (fi)
EP (1) EP0189763B1 (fi)
JP (1) JPS61170334A (fi)
AT (1) ATE41287T1 (fi)
CA (1) CA1273596A (fi)
DE (1) DE3502274C2 (fi)
DK (1) DK161051C (fi)
ES (1) ES8701471A1 (fi)
FI (1) FI79777C (fi)
HU (1) HU194032B (fi)
NO (1) NO158161C (fi)
SU (1) SU1429923A3 (fi)
YU (1) YU9086A (fi)
ZA (1) ZA86392B (fi)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3536460A1 (de) * 1985-10-12 1987-04-16 Schnell Maschfab Karl Aufhaengevorrichtung fuer wurstketten
JPH0757158B2 (ja) * 1985-10-18 1995-06-21 ハイテツク株式会社 ソーセージ等の竿への受渡し方法及びその装置
DE3806467C1 (fi) * 1988-03-01 1989-05-11 Jkl Rohema Maschinenbau Gmbh, 6242 Kronberg, De
DE8900035U1 (fi) * 1989-01-03 1989-03-02 Jkl Rohema Maschinenbau Gmbh, 6242 Kronberg, De
DE3930876C1 (fi) * 1989-09-15 1990-07-26 Guenter 6080 Gross-Gerau De Kollross
US5238353A (en) * 1989-09-15 1993-08-24 Gunter Kollross Device for the input and carrying away of smoking or cooking rods for automatic suspension of a plurality of sausages
DE3935746A1 (de) * 1989-10-27 1991-05-02 Guenter Kollross Verfahren und vorrichtung zum mechanisierten aufhaengen von wuersten
DE9014610U1 (fi) * 1990-10-22 1991-06-20 Albert Handtmann Maschinenfabrik Gmbh & Co Kg, 7950 Biberach, De
NL9102076A (nl) * 1991-12-12 1993-07-01 Arc Holland B V Hanger voor worsten e.d.
US5372537A (en) * 1992-06-25 1994-12-13 Stiles; Michael F. Apparatus and method for arranging elongated food casings on a support
DE29508291U1 (de) * 1995-05-18 1995-08-03 Handtmann Albert Maschf Vorrichtung zur Herstellung von Würsten
US6290591B1 (en) * 2000-05-11 2001-09-18 Townsend Engineering Company Method and apparatus for determining the number of looped sausages for deposit on a smokestick
ES2176118B1 (es) 2001-03-16 2004-01-16 Metalquimia Sa Maquina para ablandar piezas de materia carnica.
US7048622B2 (en) * 2002-02-04 2006-05-23 Conagra Foods, Inc. Automated laterally offset retractable food dislodgement or guiding mechanisms and associated methods and systems
US6793068B2 (en) 2002-02-04 2004-09-21 Conagra Foods, Inc. Food transport routing systems, devices, and guides for food processing systems and related methods
US7040975B2 (en) * 2002-03-07 2006-05-09 Conagra Foods, Inc. Automated supply, load and take-away systems and related devices and methods for lengths of elongated product
US6786813B2 (en) 2002-03-07 2004-09-07 Conagra Foods, Inc. Automated loading devices and associated methods used to straddle load elongated product onto a receiving member
US6878053B2 (en) * 2002-03-07 2005-04-12 Conagra Foods, Inc. Automated loaders or winders and related systems, devices and methods
US6866573B2 (en) * 2002-04-08 2005-03-15 Conagra Foods, Inc. Automated support member positioning and removing systems and related devices and methods
US6821542B2 (en) * 2002-04-12 2004-11-23 Conagra Foods, Inc. Methods, devices, and systems for securing or removing leading edge portions of moving food products
US6869352B2 (en) * 2002-06-13 2005-03-22 Conagra Foods, Inc. Repetitive high-density packing mechanisms for arranging suspended lengths of elongated items in a desired orientation and associated methods
US7520802B1 (en) 2008-02-08 2009-04-21 Stork Townsend Inc. Conveyor system with moveable drop point
EP2305044B1 (en) * 2009-10-02 2013-02-13 Poly-clip System GmbH & Co. KG Handling system for transporting, removing or insterting rod-like elements

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2610315C3 (de) * 1976-03-12 1982-02-04 Albert Handtmann Gmbh & Co, 7950 Biberach Aufhängevorrichtung für Würste
US4339846A (en) * 1980-06-20 1982-07-20 Maplecrest Foods, Inc. Sausage coiling machine
DE3206956A1 (de) * 1981-03-05 1982-09-16 C. Hoegger & Cie. AG, 9202 Gossau Beschickungsmaschine und aufnahmeeinrichtung fuer portionierte wurstketten
DE3137276C2 (de) * 1981-09-18 1983-09-22 Hugo 3282 Steinheim Beiermann Programmgesteuerte Aufhängevorrichtung für portionierte Wurstketten
DE3202026A1 (de) * 1982-01-22 1983-08-04 Hugo 3282 Steinheim Beiermann Programmgesteuerte automatische aufhaengemaschine fuer portionierte wurstketten, die sowohl paarweise, als auch im kettenformat aufgehaengt werden koennen
DE3238023A1 (de) * 1982-10-13 1984-04-19 Albert Handtmann Maschinenfabrik GmbH & Co KG, 7950 Biberach Vorrichtung zur uebergabe von wurstschleifen auf einen rauchstock

Also Published As

Publication number Publication date
DE3502274A1 (de) 1986-07-24
EP0189763B1 (de) 1989-03-15
EP0189763A1 (de) 1986-08-06
DE3502274C2 (de) 1996-04-18
FI860318A (fi) 1986-07-25
FI79777C (fi) 1990-03-12
HUT40892A (en) 1987-03-30
DK34386D0 (da) 1986-01-23
NO158161B (no) 1988-04-18
ES551162A0 (es) 1986-12-01
JPS61170334A (ja) 1986-08-01
NO860247L (no) 1986-07-25
DK161051C (da) 1991-11-11
ES8701471A1 (es) 1986-12-01
NO158161C (no) 1988-07-27
DK161051B (da) 1991-05-27
US4644607A (en) 1987-02-24
DK34386A (da) 1986-07-25
YU9086A (en) 1989-04-30
SU1429923A3 (ru) 1988-10-07
FI860318A0 (fi) 1986-01-22
ATE41287T1 (de) 1989-04-15
JPH0449380B2 (fi) 1992-08-11
HU194032B (en) 1988-01-28
ZA86392B (en) 1986-09-24
CA1273596A (en) 1990-09-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79777B (fi) Anordning foer att avgiva saerskilt en korvkedja pao en roekstav.
US4880105A (en) Method and apparatus for delivering sausages to a bar
US4547931A (en) Apparatus for automatic delivery from a receiver of adjacently hanging loops of sausages
US7381123B2 (en) Apparatus and method for dividing a stuffed sausage skein
EP0533309A1 (en) High speed variable count mechanical stacker
DE102006041829A1 (de) Fertigungslinie zur Herstellung wurstförmiger Produkte
US3438171A (en) Bricklaying machine
US4494276A (en) Feeding machine and receiving device for apportioned sausage chains
US6083093A (en) Apparatus and process for handling strands of meat product links
JP3955113B2 (ja) ソーセージ供給装置
GB2142598A (en) Conveyor belt device for feeding articles one at a time to a wrapping machine
US4959888A (en) Sausage twisting apparatus and method
EP0727144B1 (en) An apparatus for hanging objects in an orderly fashion, especially sacked meats, on transferable supports
US4320558A (en) Continuous shirring and spinning machine for casings
EP0040013A2 (en) Continuous shirring and spinning machine for casings
DE60307128T2 (de) Vorrichtung und verfahren zur zuführung von gegenständen zu einem empfangsbereich
EP0203745A1 (en) Apparatus for automatically stuffing meat into a casing
JPH0122475Y2 (fi)
JP2506138Y2 (ja) 選別装置の供給装置
JPH0346094B2 (fi)
JP3807758B2 (ja) 食肉スライス片の折畳処理方法とその装置
JP2807749B2 (ja) ソーセージ等の連鎖状製品の懸吊方法及びそのための装置
JPH09238849A (ja) 掻揚げ具自動供給装置
JPH0133141B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SCHNELL, KARL