FI79769C - Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem. - Google Patents

Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem. Download PDF

Info

Publication number
FI79769C
FI79769C FI882788A FI882788A FI79769C FI 79769 C FI79769 C FI 79769C FI 882788 A FI882788 A FI 882788A FI 882788 A FI882788 A FI 882788A FI 79769 C FI79769 C FI 79769C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
line
central station
signal
station
connection
Prior art date
Application number
FI882788A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI882788A0 (fi
FI79769B (fi
Inventor
Heikki Malkki
Original Assignee
Heikki Malkki
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Heikki Malkki filed Critical Heikki Malkki
Priority to FI882788A priority Critical patent/FI79769C/fi
Publication of FI882788A0 publication Critical patent/FI882788A0/fi
Priority to FI885782A priority patent/FI885782A/fi
Priority to GB8912182A priority patent/GB2219714B/en
Priority to US07/358,684 priority patent/US5027347A/en
Publication of FI79769B publication Critical patent/FI79769B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79769C publication Critical patent/FI79769C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M9/00Arrangements for interconnection not involving centralised switching
    • H04M9/001Two-way communication systems between a limited number of parties
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q11/00Selecting arrangements for multiplex systems
    • H04Q11/04Selecting arrangements for multiplex systems for time-division multiplexing

Description

Pikapuhelinjärjestelmä ja menetelmä kytkennän suorittami seksi pikapuhelinjärjestelmässä 1 79769
Keksintö liittyy menetelmään kytkennän suorittami-5 seksi pikapuhelinjärjestelmässä, joka käsittää keskusaseman ja useita sivuasemia, jotka on kaksisuuntaisten linjojen avulla kytketty keskusasemaan, jossa menetelmässä kytketään keskusaseman kautta yhteys kahden tai useamman linjan välille sivuasemalta vastaanotetun valintainformaa-10 tion mukaisesti
Keksintö liittyy myös pikapuhelinjärjestelmädn, joka käsittää keskusaseman ja useita sivuasemia, jotka on kaksisuuntaisten linjojen avulla kytketty keskusasemaan tähtiverkoksi, jolloin linjat on keskusaseman kautta se-'· 15 lektiivisesti kytkettävissä toisiinsa yhteyden muodostami seksi haluttujen sivuasemien välille ja kullakin linjalla siirtyy sivuasemalta keskusasemalle suuntautuva tuleva signaali ja keskusasemalta sivuasemalle suuntautuva lähtevä signaali, ainakin osan sivuasemista käsittäessä valin-20 tavälineen valintainformaation lähettämiseksi keskusasemalle ja keskusaseman käsittäessä välineet valintainformaation vastaanottamiseksi ja yhteyden muodostamiseksi kahden tai useamman sivuaseman välille.
Erityisesti esillä oleva keksintö liittyy komento-25 puhelinjärjestelmiksi tarkoitettuihin pikapuhelinjärjes-telmiin. Tällaisia komentopuhelinjärjestelmiä käytetään esimerkiksi teattereissa, joissa esim. järjestäjä antaa näytännön aikana reaaliaikaisesti ohjeita valojen ja tehosteiden käyttöä sekä muuta kulissien takaista työtä var-30 ten.
Tavanomaisessa komentopuhelinjärjestelmässä, jossa ei ole numerovalintaa, kaikki sivuasemat on kytketty yhteen, jolloin annetut komennot menevät kaikille sivuase-mille. Tämä on epäedullista, koska käyttäjien täytyy jat-35 kuvasti tarkkailla komentoja ja valita niistä itseään koskeva.
2 79769
Tavanomaisessa pikapuhelimessa puolestaan on numerovalinta, mutta yhtäaikaisten puheyhteyksien määrä on rajoitettu, minkä lisäksi käynnissä olevat puhelut estävät muita pääsemästä mainittuihin sivuasemiin. Tämä hankaloit-5 taa niiden käyttöä komentopuhelinjärjestelmissä.
Tunnetaan myös esivalintaryhmillä varustettu komentopuhelinjärj es telmä, jossa on mahdollista keskusasemalla etukäteen määrätä useiden sivuasemien muodostamia ryhmiä, joista kukin on saman kanavan takana. Järjestelmä on kui-10 tenkin hankala, koska haluttu ryhmitys täytyy tehdä kutakin näytäntöä varten erikseen ja ryhmityksen muuttaminen vaatii toimenpiteitä keskusasemalla. Lisäksi kun johonkin ryhmään on puheyhteys, muut sivuasemat eivät saa yhteyttä kyseiseen ryhmään kuuluviin sivuasemiin. Tässä tunnetussa 15 järjestelmässä ryhmän sivuasemille menevät linjat on kytketty suoraan yhteen, jolloin myös sivuasemien sisääntulo-impedanssit kytkeytyvät rinnan pienentäen yhteyttä ottavan sivuaseman näkemää kokonaissisääntuloimpedanssia ja heikentäen signaalin laatua.
20 Tämän keksinnön päämääränä on aikaansaada komento- puhelinjärjestelmäksi soveltuva pikapuhelinjärjestelmä, jossa samanaikaisten ja päällekkäisten yhteyksien määrä ei ole rajoitettu ja jolla vältetään yllä esitetyt ongelmat.
25 Tätä varten on johdannossa esitetyn tyyppiselle menetelmälle keksinnön mukaisesti tunnusomaista että kunkin linjan kaksi puhesuuntaa erotetaan keskusasemalla toisistaan ja valintainformaatiota joltakin linjalta vastaanotettaessa yhteys tämän linjan ja vastaanotetun valintain-30 formaation mukaisesti valitun toisen linjan välille muodostetaan kytkemällä kumpikin puhesuunta erikseen nyt kytkettävien signaalien mahdollisesti jo voimassa olevista yhteyksistä riippumatta.
Johdannossa esitetyn tyyppiselle pikapuhelinjärjes-35 telmälle on keksinnön mukaisesti tunnusomaista että keskusasema käsittää kutakin kaksisuuntaista linjaa varten: linjaliitäntävälineen lähtevän signaalin syöttämiseksi 3 79769 linjalle ja linjalta tulevan signaalin erottamiseksi lähtevästä signaalista, sisääntulosignaaliväylän, jolle lii-täntäväline syöttää linjalta tulevan signaalin, ulosmeno-signaaliväylän, jolta liitäntäväline syöttää linjalle läh-5 tevän signaalin, ja kytkentävälineet, jotka sivuasemalta vastaanotetun valintainformaation perusteella selektiivisesti kytkevät sisääntulosignaaliväylän ainakin yhden muun linjan ulosmenosignaaliväylään ja ulosmenosignaaliväylän ainakin yhden muun linjan sisääntulosignaaliväylään kak-10 sisuuntaisen yhteyden muodostamiseksi linjojen ja niihin liittyvien sivuasemien välille.
Keksinnön perusajatuksena on, että pisteessä, jossa keskusasema kytketään kaksisuuntaiseen linjaan, tuleva ja lähtevä äänitaajuinen signaali on keskuksen sisällä 15 erotettu eri signaaliväylille. Jokaista linjaa varten en oma tulevan signaalin sisääntuloväylä ja lähtevän signaalin ulosmenoväylä. Yhteys sivuasemasta toiseen muodostetaan siten, että yhteyttä ottavan linjan sisääntuloväylä kytketään toisen linjan ulosmenoväylään ja yhteyttä otta-20 van linjan ulosmenoväylä kytketään toisen linjan sisääntuloväylään. Mikäli sivuasema valitsee useampia numeroita useiden samanaikaisten yhteyksien muodostamiseksi, kyseisen sivuaseman linjaa vastaavat signaaliväylät kytketään edellä mainitulla tavalla erikseen kaikkien valittujen 25 linjojen signaaliväyliin. Koska signaalisuunnat on keskusasemalla erotettu toisistaan, yhteyttä ottavan aseman puhe kuuluu jokaisella siihen kytketyllä sivuasemalla, mutta ne eivät voi kuulla toisiaan. Samasta syystä yhtäaikaisten yhteyksien määrä ei vaikuta minkään linjan impedanssiin, 30 jonka vuoksi esimerkiksi sivuäänivaimennus ei huonone. Keksinnön mukainen järjestelmä mahdollistaa myös sen, että mikään linja ei missään tilanteessa ole varattu, vaan uutta yhteyttä ottavaa sivuasemaa vastaavat signaaliväylät kytketään valitun linjan signaaliväyliin, riippumatta sii-35 tä onko se jo yhteydessä johonkin muuhun slvuasemaan vai ei. Tällöin uudelta sivuasemalta annettu komento kuuluu 4 79769 vain sillä sivuasemalla, jolle se on tarkoitettu.
Jokaiselta linjalta on siten samanaikaisesti mahdollista kytkeytyä vaikkapa kaikkiin muihin linjoihin. Tavanomaiseen, ilman numerovalitään olevaan komentopuhe-5 limeen verrattuna esillä olevan keksinnön mukainen järjestelmä voi olla huomattavasti laajempi, koska sivuase-milla ei ole turhaa liikennettä ja koska käyttäjät kuulevat vain heille tarkoitetut komennot.
Jokaisen linjan sisääntulosignaaliväylän ja jokai-10 sen muun linjan ulosmenosignaaliväylän välissä on kulloinkin ainakin yksi kytkinelin. Tällöin voidaan yhtä tai useampaa kytkinelintä ohjaamalla muodostaa yhteys kunkin linjan sisääntulosignaaliväylältä minkä tahansa yhden tai useamman muun linjan ulosmenosignaaliväyliin. Kytkineli-15 men kanssa sarjassa signaalitiellä on edullisesti sarja-vastus, jolloin samaan signaaliväylään kytkettyjen muiden signaaliväylien määrä ei vaikuta signaalin tasoon. Vastaavasti on kunkin linjan ulosmenosignaaliväylän ja jokaisen muun linjan sisääntulosignaaliväylän välillä kulloinkin 20 yksi kytkinelin.
Keksintöä selitetään nyt yksityiskohtaisemmin suo-ritusesimerkin avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää neljä linjaa käsittävän pikapuhe-25 linjärjestelmän lohkokaavion; kuvio 2 esittää lohkokaavion eräästä keksinnön mukaisesta keskusasemasta, joka soveltuu käytettäväksi nel-jälinjaisessa pikapuhelinjärjestelmässä; kuvio 3 esittää linjaliityntävälineen kytkentäkaa- 30 vion; kuvio 4 esittää vastaanotto- ja ohjausyksikön kytkentäkaavion; ja kuvio 5 esittää lohkokaavion sivuasemasta, joka soveltuu käytettäväksi kuvion 4 ohjausyksikön yhteydessä.
35 Kuviossa 1 on esitetty pikapuhelinjärjestelmä, jos- li 5 79769 sa neljä sivuasemaa Bx-B4 on yhteydessä keskusasemaan kaksisuuntaisen linjan LI, L2, L3 ja vastaavasti L4 kautta. Kukin linja L1-L4 voi edullisesti muodostua kaksi- tai kolmijohtimisesta kaapelista. Kaksijohtimisessa kaapelis-5 sa toinen johdin on maajohdin ja toinen johdin on tarkoitettu signaalijohtimeksi, minkä lisäksi sen kautta voi tapahtua myös tehon syöttö keskusasemalta A sivuasemille B1-B4. Kolmijohtimisessa kaapelissa yksi johdin on naa-johdin, toinen on signaalijohdin ja kolmas on tarkoitet-10 tu mainittua tehonsyöttöä varten. Vaikka tästä eteenpäin puhutaan vain kolmijohtimista kaapelia käyttävistä suoritusmuodoista, ei ole kuitenkaan tarkoitus rajoittua tähän vaihtoehtoon.
Sivuasemat B1-B4 voivat olla signaalinkäsittely-15 osaltaan samanlaisia kuin aikaisemmin tunnetut sivu&se-mat, joista esimerkkinä mainitaan Clear-com Intercom systems Inc:n sivuasema RS-501. Keksinnössä käytettävä sivu-asema voitaisiin muodostaa esimerkiksi sivuasemasta RS-501 lisäämällä siihen valintaa varten tarvittavat laitteet. 20 Näitä laitteita tullaan käsittelemään tarkemmin kuvion 5 yhteydessä.
Kuviossa 2 on esitetty keskusaseman lohkokaavio, joka soveltuu käytettäväksi esimerkiksi kuvion 1 mukaisessa nelilinjaisessa järjestelmässä. Kuviossa 2 on esitetty 25 neljä lohkoa 1, 2, 3 ja 4, jotka ovat pääosin keskenään identtisiä, sen vuoksi ainoastaan lohko 1 selostetaan yksityiskohtaisemmin .
Lohko 1 käsittää sisääntulon, joka on kytketty linjaan 1, jossa on signaalinjohdin b, virransyöttöjohdin a 30 sekä maajohdin. Operaatiovahvistin 6, jonka ulostulo on kytketty signaalinjohtimeen b ja jonka sisääntulo on kytketty linjalle lähtevän signaalin ulosmenoväylälle ILB, syöttää signaalin johtimelle b. Operaatiovahvistin 5, jonka sisääntulo on kytketty signaalijohtimeen b ja jonka 35 ulostulo on kytketty linjalta tulevan signaalin sisääntu- 6 79769 loväylään ITB syöttää signaalin linjalta sisääntuloväy-Iälle ITB. Vahvistimien 5 ja 6 tehtävänä on toimia puskurina sisäisten signaaliväylien ja kaksisuuntaisen linjan LI välillä sekä erottaa kaksisuuntaisen linjan LI signaa-5 lisuunnat. Puhesuuntien erotus voi tapahtua esimerkiksi kuviossa 3 esitetyllä siltakytkennällä.
Kuviossa 3 vahvistin 6 toimii tavanomaisena invertoivana summavahvistimena, jolla on ulostulon ja sisääntulon välissä takaisinkytkentävastus R6. Operaatiovahvis-10 tin 5 toimii differentiaalivahvistimena, jolla on ulostulon ja invertoivan navan välissä takaisinkytkentävastus R7 ja invertoimattoman navan ja maan välissä vastus R8. Vahvistimen 6 ulostulon ja vahvistimen 5 invertoivan navan väliin on kytketty vastuksien R3 ja R4 sarjaankytkentä. 15 Vastaavasti vahvistimen 6 ulostulon ja vahvistimen 5 invertoimattoman navan väliin on kytketty vastuksien Rl ja R2 sarjaankytkentä. Vastuksien R3 ja R4 välinen kytkentäpiste on kytketty vastuksen 5 kautta maahan. Vastuksien Rl ja R2 välinen kytkentäpiste on kytketty suoraan kaksi-20 suuntaisen linjan signaalijohtimelle b. Vastus Rl on arvoltaan edullisesti yhtä suuri kuin vastus R3, R2 on yhtä suuri kuin R4 ja R7 yhtä suuri kuin R8. R5 on suurin piirtein yhtä suuri kuin linjan LI linjaimpedanssi Rj^ . Kytkentä toimii seuraavasti. Kun vahvistin 6 syöttää lähtevän 25 signaalin ulosmenoväylältä ILB ulostuloonsa, tämä signaali näkyy yhtä suurena sekä vastuksien Rl ja R2 liitospistees-sä että vastuksien R3 ja R4 liitospisteessä. Täten differentiaalivahvistimen 5 molemmissa navoissa on sama signaali, joka ei siirry vahvistimen ulostuloon. Li signaalijoh-30 timelta b saapuva tuleva signaali sen sijaan näkyy differentiaalivahvistimen 5 invertoimattomassa sisääntulonavas-sa, jolloin se vahvistetaan ja syötetään sisääntuloväylälle ITB. Esitetyn tyyppinen kytkentä signaalisuuntien erottamiseksi on puhelinjärjestelmissä yleisesti käytössä si-35 vuasemilla, ja siten alan ammattimiehelle tätä kautta tuttu.
7 79769
Palataan kuvioon 2: Signaaliväylät ITB ja ILB jatkuvat lohkon 1 ulkopuolelle, jossa niitä merkitään vastaavasti BL1, CL1.
Jokaista muuta linjaa L2-L4 varten on vastaavat 5 vahvistimet 5 ja 6 sisäiset signaaliväylät ITB ja ILB. Lohkon 2 signaaliväyliä ITB ja ILB on lohkon ulkopuolella merkitty BL2 ja CL2. Vastaavasti lohkon 3 signaaliväyliä merkitään lohkon ulkopuolella BL3 ja CL3, ja lohkon 4 signaaliväyliä lohkon ulkopuolella BL4 ja CL4.
10 Signaaliväylä ITB on lisäksi kytketty kytkimeen S21, S31 ja S41. Kytkin S21 on lisäksi kytketty vastuksen RIO kautta linjan L2 ulosmenoväylään CL2, kytkin S31 on kytketty vastuksen Rll kautta linjan L3 ulosmenoväylään CL3 ja kytkin S41 on kytketty vastuksen R12 kautta linjan 15 L4 ulosmenoväylään CL4. Vastaavasti signaaliväylä ILB on kytketty kytkimiin S22, S32, S42 vastaavasti vastuksien R13, Rl4 ja Rl5 kautta. Kytkin S22 on puolestaan kytketty linjan L2 sisääntuloväylään BL2, kytkin S32 on kytketty linjan L3 sisääntuloväylään BL3 ja kytkin S42 on kytketty 20 linjan L4 sisääntuloväylään BL4.
Kuviossa 2 on linjan LI virransyöttöjohtimeen a kytketty tavanomainen teholähde 8. Johdin a on lisäksi kytketty kondensaattorin C2 kautta valinnanvastaanotto-ja ohjausyksikön 7 sisääntuloon. Vastaanotto- ja ohjausyk-25 siköllä 7 on kolme ohjausulostuloa, joista yksi on kytketty kytkinparin S21 ja S22 ohjaussisääntuloihin, toinen on kytketty kytkinparin S31 ja S32 ohjaussisääntuloihin ja kolmas on kytketty kytkinparin S41 ja S42 ohjaussisääntuloihin.
30 Myös muiden linjojen L2-L4 lohkot 2-4 vastaavasti sisältävät teholähteen 8, vastaanotto- ja ohjausyksikön 7 sekä kuusi kytkintä S21-S42, eli yhden kytkinparin kutakin muuta linjaa kohti. On kuitenkin huomattava, että esimerkiksi lohkon 2 tapauksessa BL2 ja CL2 ovat linjan 2 35 omia signaaliväyliä, joihin se kytkeytyy suoraan eikä kytkimien kautta. Tämän vuoksi lohkossa 2 kytkin S21 voisi β 79769 olla kytketty ulosmenoväylän ILB ja linjan LI ulosmeno-väylän BL1 väliin.
Oletetaan, että linjaan LI kytketty sivuasema haluaa ottaa yhteyden linjaan L4 kytkettyyn sivuasemaan.
5 Tällöin sivuasema lähettää linjan LI virransyöttöjohdinta a pitkin valintainformaation, joka sisältää linjan L4 va-lintakoodin ja jonka vastaanotto- ja ohjausyksikkö 7 vastaanottaa. Vastaanotetun valintainformaation perusteella ohjausyksikkö 7 syöttää kytkimille S41 ja S42 ohjaussig-10 naalin, joka kytkee mainitut kytkimet päälle. Tällöin kytkin S41 muodostaa signaalireitin linjan LI sisääntuloväylältä ITB linjan L4 ulosmenoväylälle CL4. Tällöin linjalta LI tuleva puhe voi suoraan siirtyä lohkon 4 kautta linjalle 4 lähteväksi puheeksi. Vastaavasti kytkin S42 muodos-15 taa signaalireitin linjan L4 sisääntuloväylältä BL4 linjan LI ulosmenoväylälle ILB. Tällöin linjalta L4 tuleva puhe voi siirtyä lohkon 4 kautta suoraan linjalle LI lähteväksi puheeksi. Näin on muodostettu kaksisuuntainen yhteys linjojen LI ja L4 välille.
20 Oletetaan edelleen, että linjaan L3 kytketty sivu- asema haluaa tässä vaiheessa yhteyden linjaan LI kytkettyyn sivuasemaan. Tällöin sivuasema linjalla L3 lähettää valintainformaation, jonka lohkossa 3 oleva vastaanottoja ohjausyksikkö 7 vastaanottaa ja niiden perusteella oh-25 jaa sellaisia kahta kytkintä, jotka kytkevät linjan L3 sisääntuloväylän ITB (ei esitetty) linjan LI ulosmenoväy-lään CL1 ja linjan L3 ulosmenoväylän ILB linjan LI sisääntuloväylään BL1. Tällöin puhe linjalta L3 siirtyy linjan LI ulosmenoväylän CL1 kautta linjalle LI. Se ei missään 30 vaiheessa joudu linjaan LI jo kytketylle linjalle L4 eikä siten tarpeettomasti häiritse siihen kytkettyä sivuase-maa. Vastaavasti myöskään linjalta L4 tuleva puhe ei missään vaiheessa joudu linjalle L3, koska signaalit kulkevat eri reittejä linjalle LI. Sen sijaan linjalta Li tu-35 leva signaali siirtyy linjan LI sisääntuloväylää BL1 pit- li g 79769 kin samanaikaisesti sekä linjalle 3 että linjalle 4. Mikäli linjaan L3 kytketty sivuasema haluaa puheensa kuuluvan myös linjaan L4 kytketyllä sivuasemalla, sen täytyy länet-tää lohkolle 3 valintainformaatio, joka sisältää linjan L4 5 valintakoodin ja jonka perusteella linjan L3 signaaliväy-lät ITB ja ILB kytketään myös linjan L4 signaaliväylille BL4 ja CL4. Tällä tavoin voidaan muodostaa mielivaltainen määrä erilaisia yhteyksiä sivuasemien välille. Yhteys soidaan edullisesti purkaa lähettämällä jo muodostetun yhtey-10 den valintakoodi uudelleen.
Kuviossa 4 on esitetty eräs keksinnön mukainen va-linnanvastaanotto- ja ohjausyksikkö 7, joka käsittää kak-siäänimonitaajuusvastaanottimen 20, joka muuttaa virransyöttö johdolta a sisääntuloon vastaanotetun äänitaajuus-15 parin BCD-luvuksi, joka syötetään vastaanottimen 20 ulostuloihin. Vastaanotin on puhelintekniikan alalla käytetty ja alan ammattimiehelle tuttu. Esimerkkinä sopivasta vastaanottimesta mainittakoon Mitel Inc:in malli MT8870. Vastaanottimen 20 BCD-ulostulo on kytketty 4/16-linjaiseen 20 dekooderiin 21, joka BCD-sisääntulon perusteella aktivoi yhden kuudestatoista lähdöstään. Dekooderin 21 neljä ensimmäistä lähtöä on kytketty lukkopiirien 13-16 sisääntuloiksi ja kunkin lukkopiirin ulostulo puolestaan muodostaa yhden ohjausyksikön 7 ohjausulostuloista. Kuvion 4 25 tapauksessa voidaan olettaa, että dekooderin 21 ulostulot vastaavat järjestyksessä ylhäältä alaspäin linjanumeroita 1-16, joista on käytössä numerot 1-4. Lukkoplirille tuleva signaali aktivoi kyseisen lukkopiirin ulostulon aktiiviseen tilaan, mikä puolestaan aktivoi lukkopiirin ulostu-30 loon kytketyn kytkinparin. Kytkinpari pysyy aktiivisena, kunnes lukkopiirille tuleva seuraava signaali saattaa lukkopiirin ulostulon ei-aktiiviseen tilaan.
Kuvioiden 2 ja 4 mukainen piiristö on helposti laajennettavissa jopa 16 linjaa käsittävälle puhelinjärjes-35 telmälle sopivaksi lisäämällä kutakin uuutta linjaa var- 10 79769 ten uusi kytkinpari lukkopiirelneen.
Kuvio 5 esittää lohkokaavion sivuasemasta, joka soveltuu käytettäväksi kuvion 3 piiristön kanssa. Lohko 23 kuvaa normaalia pikapuhelinjärjestelmän sivuasemaan liit-5 tyvää signaalinkäsittelypiiristöä, joka on kytketty signaali Johtimeen b. Lohko 25 kuvaa piiristöä, joka vastaanottaa virransyöttöjohtimen a kautta sivuasemalle syötetyn tehon. Lohkon 23 ja lohkon 25 sisältö on ammattimiehelle itsestään selvä eikä kuulu keksinnön piiriin. Lohko 24 on 10 keksinnön ensisijaisessa suoritusmuodossa kaksiäänimoni-taajuuslähetin, jonka ulostulo on kondensaattorin Cl kautta kytketty virransyöttöjohtimeen a. Lähetin 24 voi olla esimerkiksi tyyppiä MK5089, jota toimittaa Mitel, Inc. Lähettimeen 24 on kytketty näppäimistö 22. Kuten alan am-15 mattimiehet hyvin tuntevat, painettaessa jotakin näppäimistön 22 näppäintä lähetin 24 kehittää sitä vastaavan äänitaajuusparin, joka lähetetään virransyöttöjohdinta pitkin keskusasemalle A.
Kuviot ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu 20 vain havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Yksityiskohdiltaan esillä olevan keksinnön mukainen pikapuhelin-järjestelmä voi vaihdella oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
li

Claims (5)

4 11 79769
1. Menetelmä kytkennän suorittamiseksi pikapuhelin-järjestelmässä, joka käsittää keskusaseman ja useita sivu- 5 asemia, jotka on kaksisuuntaisten linjojen avulla kytketty keskusasemaan, jossa menetelmässä kytketään keskusaseman kautta yhteys kahden tai useamman linjan välille sivuase-malta vastaanotetun valintainformaation mukaisesti, tunnettu siitä, että kunkin linjan kaksi puhesuuntaa 10 erotetaan keskusasemalla toisistaan ja valintainformaa-tiota joltakin linjalta vastaanotettaessa yhteys tämän linjan ja vastaanotetun valintainformaation mukaisesti valitun toisen linjan välille muodostetaan kytkemällä kumpikin puhesuunta erikseen nyt kytkettävien linjojen mah-15 dollisesti jo voimassa olevista yhteyksistä riippumatta.
2. Pikapuhelinjärjestelmä, joka käsittää keskusaseman (A) ja useita sivuasemia (B1-B4), jotka on kaksisuuntaisten linjojen (L1-L4) avulla kytketty keskusasemaan (A) tähtiverkoksi, jolloin linjat (L1-L4) on keskusaseman (A) 20 kautta selektiivisesti kytkettävissä toisiinsa yhteyden muodostamiseksi haluttujen sivuasemien (B1-B4) välille ja kullakin linjalla (L1-L4) siirtyy sivuasemalta keskusasemalle suuntautuva tuleva signaali ja keskusasemalta sivu-asemalle suuntautuva lähtevä signaali, ainakin osan sivu-25 asemista (B1-B4) käsittäessä valintavälineen (22, 24) ve-lintainformaation lähettämiseksi keskusasemalle ja keskusaseman (A) käsittäessä välineet valintainformaation vastaanottamiseksi ja yhteyden muodostamiseksi kahden tai useamman sivuaseman välille, tunnettu siitä, että 30 keskusasema (A) käsittää kutakin kaksisuuntaista linjaa (L1-L4) varten linjaliitäntävälineen (5, 6) lähtevän signaalin syöttämiseksi linjalle ja linjalta tulevan signaalin erottamiseksi lähtevästä signaalista, 35 sisäisen sisääntulosignaaliväylän (ITB, BL1-BL4), 12 79769 jolle linjaliitäntäväline (5, 6) syöttää linjalta tulevan signaalin, sisäisen ulosmenosignaaliväylän (ILB, CL1-CL4), jolta linjaliitäntäväline (5, 6) syöttää linjalle lähtevän 5 signaalin, kytkentävälineet (9), jotka sivuasemalta (B1-B4) vastaanotetun valintainformaation perusteella selektiivisesti kytkevät sisääntulosignaaliväylän (ITB, BL1-BL4) ainakin yhden muun linjan (L1-L4) ulosmenosignaaliväylään 10 (ILB, CL1-CL4) ja ulosmenosignaaliväylän (ILB, CL1-CL4) ainakin yhden muun linjan (L1-L4) sisääntulosignaaliväy-lään (ITB, BL1-BL4) kaksisuuntaisen yhteyden muodostamiseksi linjojen (L1-L4) ja niihin liittyvien sivuasemien (B1-B4) välille.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pikapuhelinjär jestelmä, tunnettu siitä, että kytkentävälineet (9) käsittävät joukon kytkinelimiä (Sll, S12, S21, S22, S31, S32, S41, S42), jolloin sisääntulosignaaliväylän (ITB, BL1-BL4) ja jokaisen muun linjan ulosmenosignaali-20 väylän (ILB, CL1-CL4) väliin on kytketty kulloinkin ainakin yksi kytkinelin (Sll, S21, S31, S41) ja ulosmenosignaaliväylän (ILB, CL1-CL4) ja jokaisen muun linjan sisääntulosignaaliväylän ITB, BL1-BL4) väliin on kytketty kulloinkin ainakin yksi kytkinelin (S12, S22, S32, S42), kyt-25 kinelinten ollessa selektiivisesti ohjattavissa signaali-reitin muodostamiseksi signaliväylien välille.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen pikapuhelinjärjestelmä, tunnettu siitä, että kullakin kytkineli-mellä on signaalireitillä sarjavastus (R10-R12, R13-R15). 30
5. Jonkin patenttivaatimuksista 2-4 mukainen pika puhelin järjestelmä, tunnettu siitä, että keskusasemalla (A) on jokaista linjaa (L1-L4) varten oma ohjaus-väline (7) valintainformaation vastaanottamiseksi ja kyt-kentävälineiden (9) ohjaamiseksi vastaanotetun valintain-35 formaation mukaisesti. i3 7 9769
FI882788A 1988-06-10 1988-06-10 Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem. FI79769C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882788A FI79769C (fi) 1988-06-10 1988-06-10 Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem.
FI885782A FI885782A (fi) 1988-06-10 1988-12-14 Foerfarande foer aostadkommande av en foerbindelse i snabbtelefonsystem och snabbtelefon.
GB8912182A GB2219714B (en) 1988-06-10 1989-05-26 Intercom system
US07/358,684 US5027347A (en) 1988-06-10 1989-05-30 Intercom system

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882788 1988-06-10
FI882788A FI79769C (fi) 1988-06-10 1988-06-10 Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI882788A0 FI882788A0 (fi) 1988-06-10
FI79769B FI79769B (fi) 1989-10-31
FI79769C true FI79769C (fi) 1991-01-14

Family

ID=8526625

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882788A FI79769C (fi) 1988-06-10 1988-06-10 Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem.

Country Status (3)

Country Link
US (1) US5027347A (fi)
FI (1) FI79769C (fi)
GB (1) GB2219714B (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2868162B2 (ja) * 1991-03-29 1999-03-10 株式会社日立製作所 二重化フィールドバスシステム
US5251203A (en) * 1991-12-23 1993-10-05 Xerox Corporation Hub privacy filter for active star CSMA/CD network
JP2952112B2 (ja) * 1992-07-15 1999-09-20 株式会社日立製作所 多線式フィールドバスシステム
GB2279849B (en) * 1993-06-02 1997-03-26 Vtech Communications Ltd Method of conducting an intercom communication between two cordless telephone handsets
US5644630A (en) * 1994-03-15 1997-07-01 Durco, Jr.; Andrew Intercom system for a service establishment
US5483528A (en) * 1994-10-11 1996-01-09 Telex Communications, Inc. TDM digital matrix intercom system
US5842014A (en) * 1995-06-14 1998-11-24 Digidesign, Inc. System and method for distributing processing among one or more processors
US6072796A (en) 1995-06-14 2000-06-06 Avid Technology, Inc. Apparatus and method for accessing memory in a TDM network
US6009507A (en) * 1995-06-14 1999-12-28 Avid Technology, Inc. System and method for distributing processing among one or more processors
US6181707B1 (en) 1997-04-04 2001-01-30 Clear Com Intercom system having unified control and audio data transport
GB2326305A (en) * 1997-06-13 1998-12-16 Schlumberger Ind Ltd Local exchange testing
US20070047712A1 (en) * 2003-03-07 2007-03-01 Cirrus Logic, Inc. Scalable, distributed architecture for fully connected network intercom system
CN100541465C (zh) * 2004-09-07 2009-09-16 飞思卡尔半导体公司 用于产生多个不同选通脉冲信号的装置及集成电路
US7764775B2 (en) * 2005-03-30 2010-07-27 Onq/Legrand, Inc. Distributed intercom system
US8311085B2 (en) 2009-04-14 2012-11-13 Clear-Com Llc Digital intercom network over DC-powered microphone cable
CN103797813A (zh) * 2012-04-25 2014-05-14 Abb技术有限公司 双通道模拟楼宇对讲系统及其方法
US9639906B2 (en) 2013-03-12 2017-05-02 Hm Electronics, Inc. System and method for wideband audio communication with a quick service restaurant drive-through intercom
KR101620540B1 (ko) * 2014-12-12 2016-05-24 주식회사 경동원 도어폰을 통하여 문열림이 가능한 2선식 비디오폰 시스템
CN116760486B (zh) * 2023-08-23 2023-10-13 深圳市飞瑞航空服务有限公司 一种对讲机用自动对频系统和方法

Family Cites Families (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE396685B (sv) * 1973-03-22 1977-09-26 Western Electric Co Tidsdelad kommunikationsanleggning
US3824344A (en) * 1973-03-22 1974-07-16 Bell Telephone Labor Inc Conference bridge circuit
US3889067A (en) * 1973-10-24 1975-06-10 Technology Service Corp Digital telephone switching system
US4097690A (en) * 1976-11-05 1978-06-27 Precision Components Inc. Intercommunication and alarm telephone system
GB2027565B (en) * 1977-11-07 1982-02-24 Post Office Switching of digital signals
US4203011A (en) * 1978-01-17 1980-05-13 Tie/Communications, Inc. Computer controlled key telephone station set
US4258236A (en) * 1979-04-04 1981-03-24 Conklin Instrument Corporation Remote telephone line switching and testing
DE3010702C2 (de) * 1980-03-20 1982-11-04 Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart Digitales Nachrichtenübermittlungssystem
DE3121774A1 (de) * 1981-05-26 1982-12-16 Deutsche Telephonwerke Und Kabelindustrie Ag, 1000 Berlin Koppelanordnung fuer ein digitales vermittlungssystem
ATE21476T1 (de) * 1982-09-15 1986-08-15 Plessey Overseas Digitale elektronische vermittlungssysteme.
GB2128446B (en) * 1982-10-02 1985-09-04 Standard Telephones Cables Ltd Telecommunication exchange
US4573151A (en) * 1984-01-20 1986-02-25 Stromberg-Carlson Corp. Interface unit for telephone system having remote units
US4637035A (en) * 1984-02-16 1987-01-13 Paradyne Corporation Digital modem for multiple telephone circuits
US4601029A (en) * 1984-09-21 1986-07-15 Itt Corporation Communication switching system
US4674083A (en) * 1984-11-16 1987-06-16 Solid State Systems, Inc. Time division multiplexed switching structure for PBX
DE3535411A1 (de) * 1985-10-04 1987-04-09 Neumann Elektronik Gmbh Einrichtung und verfahren zur durchfuehrung von telefongespraechen zwischen drei und mehr teilnehmerstellen
CA1244923A (en) * 1985-11-20 1988-11-15 Gerald Molnar Expansion port for use in a communication system
US4710769A (en) * 1985-12-30 1987-12-01 Ibm Corporation Transmit-secure non-blocking circuit-switched local area network
GB2191658B (en) * 1986-06-13 1990-09-05 Stc Plc Telephone exchange
DE3632710A1 (de) * 1986-09-26 1988-03-31 Philips Patentverwaltung Zweidraht-zeitgetrenntlageverfahren zur vollduplexuebertragung zwischen einer hauptstation und einer nebenstation
US4782515A (en) * 1986-11-07 1988-11-01 Phillips Martin J Digitally controlled intercommunications system
US4893310A (en) * 1987-11-30 1990-01-09 Northern Telecom Limited Digital key telephone system

Also Published As

Publication number Publication date
US5027347A (en) 1991-06-25
FI882788A0 (fi) 1988-06-10
GB8912182D0 (en) 1989-07-12
FI79769B (fi) 1989-10-31
GB2219714A (en) 1989-12-13
GB2219714B (en) 1992-10-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79769C (fi) Snabbtelefonsystem samt foerfarande foer uppkoppling i ett snabbtelefonsystem.
CA2058736C (en) Distributed rf repeater arrangement for wireless telephones
Viswanathan et al. Telecommunication switching systems and networks
SU432737A3 (ru) Телефонная система вызова абонента 12
EP0243900B1 (en) Radio key telephone system having a common signaling channel
FI952814A (fi) Menetelmä tiedonsiirtoyhteyden muodostamiseksi tietojenkäsittelylaitteelta matkaviestinverkkoon analogisten ja/tai digitaalisten signaalien siirtämistä varten
SE450863B (sv) Cellindelat mobilt radiotelefonkommunikationssystem med dirigeringstjenst
US3975594A (en) Apparatus utilizing a phantom circuit for connecting additional subscribers to a telecommunication system
US4024360A (en) Station checking network for telecommunication system
JPS6264192A (ja) 移動無線通信方式
KR880000961B1 (ko) 통신 시스템의 전송모오드를 신호화하기 위한 방법 및 장치
JPS61177037A (ja) 無線電話方式
RU2078402C1 (ru) Устройство сопряжения двухпроводных линий с четырехпроводными каналами
GB1567621A (en) Installation for exchanging information between a plurality of subcribers and time division multiplex chanels
US2306701A (en) Combined telephone and telegraph cord and attendants' circuits
CA1153137A (en) Parallel operation of telephone equipment on a digital loop
US4004107A (en) Telephone circuit to eliminate use of a hold button
JP2710569B2 (ja) 打合回線終端装置
JPS61212194A (ja) ボタン電話装置
JPS5847367A (ja) 一斉指令情報転送方式
KR950003670B1 (ko) 범용 사설신호 중계선회로
JPS62295528A (ja) コードレス電話システムの制御方法
JPS63153993A (ja) ボタン電話装置
JPS63217729A (ja) 移動無線の無線回線制御方法
JPH07322314A (ja) 小形構内回線制御装置の内線増設方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MALKKI, HEIKKI