FI77938C - Reagens foer bestaemning av antalet trombocyter och leukocyter. - Google Patents

Reagens foer bestaemning av antalet trombocyter och leukocyter. Download PDF

Info

Publication number
FI77938C
FI77938C FI843429A FI843429A FI77938C FI 77938 C FI77938 C FI 77938C FI 843429 A FI843429 A FI 843429A FI 843429 A FI843429 A FI 843429A FI 77938 C FI77938 C FI 77938C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
weight
platelet
parts
solution
count
Prior art date
Application number
FI843429A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI843429A0 (fi
FI843429A (fi
FI77938B (fi
Inventor
Gabriella Zajka
Laszlo Muszbek
Roza Adany
Ilona Harsanyi
Original Assignee
Reanal Finomvegyszergyar
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Reanal Finomvegyszergyar filed Critical Reanal Finomvegyszergyar
Publication of FI843429A0 publication Critical patent/FI843429A0/fi
Publication of FI843429A publication Critical patent/FI843429A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77938B publication Critical patent/FI77938B/fi
Publication of FI77938C publication Critical patent/FI77938C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N33/00Investigating or analysing materials by specific methods not covered by groups G01N1/00 - G01N31/00
    • G01N33/48Biological material, e.g. blood, urine; Haemocytometers
    • G01N33/50Chemical analysis of biological material, e.g. blood, urine; Testing involving biospecific ligand binding methods; Immunological testing
    • G01N33/5005Chemical analysis of biological material, e.g. blood, urine; Testing involving biospecific ligand binding methods; Immunological testing involving human or animal cells
    • G01N33/5094Chemical analysis of biological material, e.g. blood, urine; Testing involving biospecific ligand binding methods; Immunological testing involving human or animal cells for blood cell populations
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N1/00Sampling; Preparing specimens for investigation
    • G01N1/28Preparing specimens for investigation including physical details of (bio-)chemical methods covered elsewhere, e.g. G01N33/50, C12Q
    • G01N1/30Staining; Impregnating ; Fixation; Dehydration; Multistep processes for preparing samples of tissue, cell or nucleic acid material and the like for analysis
    • G01N2001/305Fixative compositions

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Immunology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Urology & Nephrology (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Cell Biology (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Hematology (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Ecology (AREA)
  • Tropical Medicine & Parasitology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Investigating Or Analysing Biological Materials (AREA)
  • Measuring Or Testing Involving Enzymes Or Micro-Organisms (AREA)

Description

77938
Reagenssi trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrittämiseksi
Keksinnön kohteena on reagenssi trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määritäämiseksi ja menetelmä sen valmistamiseksi.
Keksinnön kohteena on trombosyytti- ja leukosyyttimäärän samanaikaista määritystä varten täysverestä normaalin valomik-roskoopin avulla sopiva, asetonia ja formaldehydiä tai glutaarialdehydiä, mineraalisuoloja ja väriaineita sisältävä reagenssi.
On tunnettua, että trombosyytti- ja leukosyyttimäärä kuuluu kliinisten laboratorioiden standardimenetelmien piiriin. Trombosyyttilaskenta voidaan suorittaa erilaisten menetelmien mukaisesti: 1) Elektroninen hiukkaslaskenta trombosyyttilaskentaa varten kehitetyillä automaateilla. Vaikka tämä menetelmä on nopea ja yksinkertainen, on hankittava hyvin kalliita instrumentteja. Tämä menetelmä ei sovi mikroskooppisen määrityksen korvikkeeksi. Tämän menetelmän toistettavuus on myös huonompi kuin mikroskooppisen laskimen.
2) Trombosyyttilaskenta faasikontrastimikroskoopin avulla käyttämällä kokaiini- tai novokaiinipitoista liuosta tai jotain muuta trombosyyttilaskentaliuosta. Tämän menetelmä suorittamiseksi on faasikontrastimikroskoop-pi välttämätön. Eräs toinen olennainen haitta on se, että tämä menetelmä on kokeita suorittavalle henkilökunnalle väsyttävä, rasittava ja silmiä kuluttava, etenkin kun koemäärä on suuri.
3) Trombosyyttimäärän määritys värjäysmenetelmällä. Tämä menetelmä on yksinkertaisin ja se voidaan suorittaa mikroskoopin avulla. Tällä hetkellä käytettyjen menetelmien mukaisesti käytetään väriaineena kristallivio- 2 77938 lettiä (genzianvioletti; kemiallinen nimi heksametyy-li-p-rosaliniliini-hydrokloridi). Näiden menetelmien suhteen esitetään se oikeutettu väite, että nämä vääristävät verrattuna faasikontrastimääritykseen, koska kaikki trombosyytit eivät värjäydy hyvin näkyvällä tavalla.
Hematologisessa diagnostiikassa on leukosyyttilaskenta laajimmin käytetty menetelmä. Unkarilaisessa farmakopeassa (Ph.Hg.VI) esitetty turkinliuos on tähän tarkoitukseen yleisimmin sopiva ja se on osoittautunut hyväksi, mutta se ei sovellu kuitenkaan trombosyyttimäärän määrittämiseksi. Tämä on tärkeä haitta, koska molempien laajasti käytettyjen laboratoriokokeiden yhteinen suoritus olisi hyvin usein tarpeen. Trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrittämiseksi täysverestä normaalin valomikroskoopin avulla tarvitaan vä-riaineliuos, joka a) saa aikaan erytrosyyttisen täydellisen hemolyysin vähentämättä trombosyytti- ja leukosyyttimäärää; b) kiinnittää sekä trombosyytit että leukosyytit; ja c) sisältää sellaisen väriaineen, joka ei sitoudu yllä mainittuihin muotokappaleisiin suurella affiniteetillä ja kiinnittää nämä tällä tavalla normaalissa valossa.
Liuos, joka täyttää mainitut ensimmäiset kaksi vaatimusta, on tosin tunnettu [Scand. J. Clin. Invest. 121 (197*1)], mutta trombosyyttilaskenta voidaan suorittaa ainoastaan käyttämällä faasikontrastimikroskooppia.
Keksinnön tavoitteena on väriaineliuoksen valmistus, jolla voidaan suorittaa trombosyytti- ja leukosyyttilaskennan määritys täysverestä käyttämällä normaalia valomikroskooppia ja eliminoimalla tunnettujen reagenssien yllä mainitut haitat.
Keksintö perustuu siihen yllättävään havaintoon, että yhdistämällä hemolysoiva-kiinnittävä liuos suureen affiniteetin 3 77938 omaavan emäksisen väriaineen kanssa saadaan trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrittämiseksi normaalia valomikroskoop-pia käyttäen sopiva reagenssiliuos. Yllä olevat molemmat edellytykset voidaan täyttää siinä tapauksessa, mikäli hemo-lysoiva-kiinnittävä liuos ei ole yhteensopimaton väriaineen kanssa, so. ei muodosta sakkaa.
Mikroskooppisten sakkojen muodostus tulee välttää; tällaisilla sakoilla voi olla nimittäin trombosyyttien luonne ja ne vääristävät siten määrityksen tuloksen.
Tähän asti käytetyt kresyyliviolettityyppiset väriaineliuok-set vastaavat vain osittain yllä olevia vaatimuksia; lasken-taliuoksen kresyyliviolettiväriainekomponenteilla on nimittäin heikosti emäksinen luonne; tästä syystä trombosyytit värjätään vain heikosti ja leukosyyttejä ei esitetä selvästi .
Keksinnön mukaisesti havaittiin, että nk. tiatsiiniväriai-neet soveltuvat erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Tiatsii-nityyppisille väriaineille on tunnusomaista kahden kromofo-riryhmän läsnäolo. Tiatsiinityyppisiä yhdisteitä on käytetty lääketieteellisessä käytännössä jo eri aloilla (esim. bakteerien värjäys histokemiassa), ammatti- ja patenttikinjal-lisuus ei kuitenkaan sisällä mitään viitettä keksinnön mukaiseen havaintoon. Tämän yhdisteryhmän tärkeimpiä edustajia on toluidiinisininen (kaaval), tioniini (kaava II) ja mety-leenisininen (kaava III).
77938 3hcv X 1* 5 =1 <^[-NH2 SHC n ch3 (l) 2HN^Lv^/^ 5'Χ^χ^ΝΗ2
w· MaJ
(»)
(0Η3)2Κ^^^5^^^Ν(ςΗ V
I "* $
Cl (III) 5 77938
Keksinnön kohteena on reagenssi trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrittämiseksi samanaikaisesti normaalin valomik-roskoopin avulla, tunnettu siitä, että se sisältää 0,1-5 paino-osaa asetonia, 0,05 - 2,0 paino-osaa formaldehydiä ja/tai glutaarialdehydiä, 0,001 - 0,1 paino-osaa tiatsiini-väriainetta - edullisesti toluidiinisinistä —0,1 - 2,0 paino-osaa mineraalisuolaa, edullisesti natriumkloridia ja 100 paino-osaan asti vettä.
Erään keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisesti reagenssi koostuu 0,1 - 5,0 paino-osasta asetonia, 0,05 - 2,0 paino-osasta formaldehydiä, 0,001 - 0,1 paino-osasta toludiinisinistä ja 0,1-2 paino-osasta natriumkloridia.
Keksinnön mukaisesti käytettyjen väriaineiden erityisenä etuna on, että niillä on myös trombosyyttien ja leukosyyttien happamien makromolekyylien suhteen hyvin suuri affiniteetti ja siten ne saavat aikaan erittäin intensiivisen ja huomattavan visualisoinnin.
Keksinnön mukaisten reagenssien tärkeimpänä etuna on, että ne ylittävät olennaisesti tunnettujen reagenssien herkyyden. Tämä tosiasia voidaan osoittaa seuraavilla kokeilla:
Tuntemattoman trombosyytti- ja leukosyyttimäärän omaavista näytteistä saadut tulokset saadaan kahdenkymmenen peräkkäisen trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrityksen kuluessa. Solujen laskumenetelmän tarkkuus on silloin tyydyttävä, kun vakio poikkeama on alle 10%. Trombosyyttimäärän ollessa 218.8 G/l on SD = ±5,0 ja käytettäessä näitä arvoja on variaatiokerroin (vakiona poikkeamana %:ssa ilmaistuna) 2,28 (kuvio 1). Mainittakoon vielä, että G/l merkitsee SI- järjestelmässä esitettyä trombosyytti- ja leukosyyttimäärää [G/l = giga [solumäärä]/1 = solumäärä x 10^] (kuvio 1).
Leukosyyttilaskennan optimaalinen virhe on keskimäärin 5.08 G/l, SD s ± 0,042, mikä vastaa 0,8%:n variaatiokerroin-ta (kuvio 3).
6 77938
Vertailua varten keksinnön mukaista reagenssiliuosta verrataan trombosyyttilaskennassa nimellä THROMBOFIXR markkinoilla olevaan trombosyyttilaskentavalmisteeseen, jota valmistaa firma Gödecke, ja leukosyyttilaskennassa turkinliuok-sen (Tiirklösung) kanssa. Vertailukokeet suoritetaan i| 1 potilaan verellä rinnakkaisissa trombosyytti- ja leukosyyttimää-rän määrityksissä.
Tulokset on esitetty Descartesin koordinaattijärjestelmässä (kuvat 1 ja 2). Molempien kahden menetelmän välinen korrelaatio ja korrelaatiota kuvaavan funktion y = ax + b vakiot parametrit (a, b) määritetään Hewlett-Packard HP-90-laskuko-neella.
Trombosyyttilaskennassa on korrelaatio (r) = 0,927; molempien menetelmien välinen lineaarinen funktionaalinen yhteys voidaan esittää yhtälöllä y = 1,05 - 0,94; y = keksinnön mukaisella trombosyyttilaskentaliuoksella saatu tulos; x = THR0MB0FIXR:llä saatu tulos (kuva 2).
Voidaan todeta, että keksinnön mukaista reagenssiliuosta käyttämällä saatu trombosyyttimäärä on noin 5% suurempi kuin samasta kokeesta THR0MB0FIXR:ä käyttämällä saatu trombosyyttimäärä.
Ottaen huomioon määrityksen luonteen ylimittaus ei tule kysymykseen. Saatu ero voidaan laskea vain sen tosiasian ansioksi, että keksinnön mukaisen reagenssiliuoksen väriainekom-ponentilla on olennaisesti suurempi affiniteetti trombosyyt-tien makromolekyylien happamien ryhmien suhteen, kuvassa on tästä syystä vahvemmat kontrastit ja se voidaan havaita paremmin. Käyttämällä keksinnön mukaista reagenssiliuosta voidaan siis eliminoida tunnetuilla väriaineliuoksilla saatu systemaattinen alimittaus.
Mainittakoon, että THR0MB0FIXR:llä oli myös sama alimittaus käytettäessä faasikontrastimikroskooppia.
Leukosyyttilaskennassa oli keksinnön mukaisella menetelmällä turkinliuoksen (Törklösung) kanssa korrelaatio r = 0,959; 7 77938 yhteys voidaan esittää lineaarisella funktiolla y s 0,97 x + 0,23· Tämä viittaa siihen, että molempien menetelmien välillä ei ole merkittävää eroa.
Keksinnön mukaisen reagenssiliuoksen muita valmistuksen ja käytön yksityiskohtia on esitetty seuraavissa esimerkeissä rajoittamatta kuitenkaan suojan piiriä näihin esimerkkeihin.
Esimerkki 1
Laskentaliuos 200 ml tislatun veden kanssa muodostettua 0,9f:sta natriumk-loridiliuosta, 5 ml 35%:sta formaldehydiä ja 770 ml ioni-vaihdettua tislattua vettä sekoitetaan keskenään. Voimakkaan sekoittamisen jälkeen liuotetaan liuokseen 100 mg toluidii-nisinistä. Saatu liuos suodatetaan G-4 lasisuodattimen läpi. Sen jälkeen, kun on lisätty 25 ml asetonia, on liuoksen oltava kirkas ja hiukkasista vapaa.
Esimerkki 2
Antikoaguloitumisalneella käsitellyn laskimoveren trombo-syytti- ,1a leukosyyttimäärän määritys
Veri käsitellään tarkoituksenmukaisesti käyttämällä antiko-aguloitumisaineena etyleenidiamiinitetraetikkahappoa, koska etyleenidiamiinitetraetikkahapon läsnäollessa ei tapahdu edes minimaalista trombosyyttien saostumista. Kun veri on otettu etyleenidiamiinitetraetikkahappoon säädetään etylee-nidiamiinitetraetikkahappokonsentraatio kuivattamalla ensin vesipitoinen dinatriumetyleenidiamiinitetraetikkahappo-kan-taliuos muoviputkessa 2 mg/ml:aan. Veren koaguloituminen voidaan estää myös käyttämällä tislatun veden kanssa muodostettua 3>3%:sta trinatriumsitraattiliuosta; otettaessa verta muovikanyyliin on suhteena 9 osaa verta sitraatin 1 osaa kohden.
8 77938
Menetelmän suorittaminen 25 yl:aan koaguloitumisesta estettyä laskimoverta lisätään muovinäyteputkessa 475 yl laskentaliuosta ja seoksen annetaan seistä sekoittamatta huoneenlämpötilassa 15 minuuttia. Trombosyyttien ja leukosyyttien laskeminen on suoritettava 6 tunnin kuluessa. Ennen laskemista liuosta sekoitetaan jälleen, lisätään tipoittain Biirker-kammioon ja annetaan laskeutua kosteassa kammiossa 10 minuutin ajan.
a) Trombosyyttilaskenta
Biirker-kammion 10 suorakulmassa lasketun trombosyytti-määrän summa kerrotaan kahdella (koaguloituminen estetty etyleenidiamiinitetraetikkahapolla) tai vastaavasti luvulla 2,2 (koaguloituminen estetty sitraatil-la). Trombosyyttimäärä saadaan G/l:na.
b) Leukosyyttilaskenta
Neljässä, kolmella viivalla rajoitetussa neliössä löydettyjen leukosyyttien määrä jaetaan luvulla 18 (tai kerrotaan luvulla 0,055) kun koaguloituminen on estetty sitraatilla tai vastaavasti jaetaan luvulla 20 (tai kerrotaan luvulla 0,05), mikäli koaguloituminen on estetty etyleenidiamiinitetraetikkahapolla. Leukosyyttimäärä saadaan G/l:na.
Esimerkki 3
Trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määritys hiussuoniverestä
Desinfioituun sormenpäähän tai kantapäähän pistetään, ensimmäinen veripisara pyyhitään pois ja 25 yl verta imetään muo-viruiskun pipettiin (tyyppi: esim. Finnpipette, Gilson tai Eppendorf jne.) Tämä verimäärä punnitaan muoviputkeen, joka sisältää 25 μΐ 2 mg/ml:n etyleenidiamiinitetraetikkahappoli-uosta, ja sekoitetaan hyvin antikoaguloitumisaineen kanssa. Sen jälkeen kun on lisätty 450 yl laskentaliuosta ja ravisteltu perusteellisesti, liuos jätetään seisomaan huoneenläm- 9 77938 pötilassa vähintään 15 minuutiksi, sekoitetaan uudelleen ja laitetaan tipoittain Bttrker-kammioon ja annetaan laskeutua kosteassa kammiossa 10 minuutin ajan.
Trombosyyttimäärä ja leukosyyttimäärä määritetään samalla tavoin kuin antikoaguloitumisaineella käsitellyn veren yhteydessä; trombosyyttilaskennassa on kerrontatekijänä 2; leu-kosyyttilaskennassa on jaettava luvulla 20.
Esimerkki M
Menetellään esimerkissä 1 esitetyllä tavalla sillä erotuksella, että formaldehydin sijasta käytetään 80 g 25*:sta glutaarialdehydiä.

Claims (3)

10 77938
1. Reagenssi trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrittämiseksi samanaikaisesti valomikroskoopin avulla, tunnettu siitä, että se sisältää 0,1-5 paino-osaa asetonia, 0,05 - 2,0 paino-osaa formaldehydiä ja/tai glutaa-rialdehydiä, 0,001 - 0,1 paino-osaa tiatsiiniväriainetta - edullisesti toluidiinisinistä - 0,1 - 2,0 paino-osaa mine-raalisuolaa, edullisesti natriumkloridia ja 100 paino-osaan asti vettä.
2. Menetelmä trombosyytti- ja leukosyyttimäärän määrittämiseksi samanaikaisesti normaalin valomikroskoopin avulla soveltuvan reagenssin valmistamiseksi, tunnet-t u siitä, että sekoitetaan 0,1-5 paino-osaa asetonia, 0,05 - 2,0 paino-osaa formaldehydiä tai glutaarialdehydiä, 0,001 - 0,1 paino-osaa tiatsiiniväriainetta - edullisesti toluidiinisinistä - ja 0,1 - 2,0 paino-osaa mineraalisuolaa 100 paino-osaa kohden tarvittavan vesimäärän kanssa.
3« Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sekoitetaan keskenään 200 ml 0,9S:sta natriumkloridiliuosta, 25 ml asetonia, 5 ml 35*:sta formaldehydiä, 770 ml ionivaihdettua tislattua vettä ja 100 mg toluidiinisinistä.
FI843429A 1983-09-02 1984-08-31 Reagens foer bestaemning av antalet trombocyter och leukocyter. FI77938C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
HU306083A HU186309B (en) 1983-09-02 1983-09-02 Reagent for determining the thrombacyta and leucocyte number
HU306083 1983-09-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI843429A0 FI843429A0 (fi) 1984-08-31
FI843429A FI843429A (fi) 1985-03-03
FI77938B FI77938B (fi) 1989-01-31
FI77938C true FI77938C (fi) 1989-05-10

Family

ID=10962336

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI843429A FI77938C (fi) 1983-09-02 1984-08-31 Reagens foer bestaemning av antalet trombocyter och leukocyter.

Country Status (14)

Country Link
AT (1) AT390844B (fi)
BE (1) BE900439A (fi)
CH (1) CH665030A5 (fi)
CS (1) CS274409B2 (fi)
DD (1) DD232557A5 (fi)
DE (1) DE3432351A1 (fi)
FI (1) FI77938C (fi)
FR (1) FR2551551B1 (fi)
HU (1) HU186309B (fi)
IN (1) IN162894B (fi)
LU (1) LU85526A1 (fi)
NL (1) NL8402670A (fi)
PL (1) PL142043B1 (fi)
SE (1) SE455235B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2685482B1 (fr) * 1991-12-24 1994-07-29 Melet Francois Procede de numeration des hematies ou des thrombocytes et dispositif de mise en óoeuvre.
EP3002587B1 (en) 2011-12-30 2017-06-28 Abbott Point Of Care, Inc. Method and apparatus for automated platelet identification within a whole blood sample from microscopy images

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3916205A (en) * 1973-05-31 1975-10-28 Block Engineering Differential counting of leukocytes and other cells
CH613523A5 (en) * 1975-06-27 1979-09-28 Inst Nat Sante Rech Med Method for displaying basophils
US4290769A (en) * 1980-10-14 1981-09-22 Miles Laboratories, Inc. Stabilized Romanowsky stain solution
US4392864A (en) * 1982-02-01 1983-07-12 Miles Laboratories, Inc. Stabilized Romanowsky stain solution

Also Published As

Publication number Publication date
BE900439A (fr) 1985-02-28
DE3432351A1 (de) 1985-03-21
SE8404355L (sv) 1985-03-03
SE8404355D0 (sv) 1984-08-31
AT390844B (de) 1990-07-10
CH665030A5 (de) 1988-04-15
FI843429A0 (fi) 1984-08-31
CS274409B2 (en) 1991-04-11
DD232557A5 (de) 1986-01-29
PL142043B1 (en) 1987-09-30
FR2551551B1 (fr) 1987-04-24
HU186309B (en) 1985-07-29
CS658184A2 (en) 1990-09-12
ATA279984A (de) 1989-12-15
FI843429A (fi) 1985-03-03
FI77938B (fi) 1989-01-31
PL249427A1 (en) 1985-07-30
NL8402670A (nl) 1985-04-01
LU85526A1 (fr) 1986-03-11
IN162894B (fi) 1988-07-16
SE455235B (sv) 1988-06-27
FR2551551A1 (fr) 1985-03-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3886271B2 (ja) 赤芽球の分類計数用試薬及び分類計数方法
EP1840571B1 (en) apparatus and method for measuring a hematological sample
US5958776A (en) Method for classifying and counting immature leukocytes
KR920010294B1 (ko) 백혈구의 3개의 모 집단에 대한 혈액학 콘트롤 조성물 · 및 그 조제방법과 전혈액 조절체계에 있어서의 사용방법
JP4324552B2 (ja) 白血球の分類計数方法
EP1930723B1 (en) Method for measuring biological sample and measuring apparatus therefor
EP1865318A1 (en) Reagent for sample analysis, kit for sample analysis and method for sample analysis
JP3075751B2 (ja) 血液試料の抗凝血剤前処理のためのインヒビター
JP3451091B2 (ja) 全血試料中に存在する分析対象成分の定量に用いる分析用キュベット、定量方法及び診断検査キット
JP3523883B2 (ja) 血液検査の実施方法
JP2009080122A (ja) 赤芽球の分類計数方法
Manthorpe et al. Pseudothrombocytopenia: In vitro studies on the underlying mechanism
JP3759512B2 (ja) 脳脊髄液などの体液試料をアッセイするための自動法およびそのための試薬
FI77938C (fi) Reagens foer bestaemning av antalet trombocyter och leukocyter.
JP3929283B2 (ja) 骨髄有核細胞の分類計数方法
US3634581A (en) Pyridazine reagents and means for stabilizing blood platelets therewith
Grann et al. Polybrene neutralization as a rapid means of monitoring blood heparin levels
Connolly et al. Potential sources of errors in cation-exchange chromatographic measurement of plasma taurine.
JP4338206B2 (ja) 赤芽球の分類計数方法
Banfi et al. Preanalytical phase in haematology
JP4107441B2 (ja) 赤芽球の分類計数用試薬
JPS6022295B2 (ja) 赤血球凝集試験用水性溶媒
DK169415B1 (da) Fremgangsmåde og reagens til kvantitativ fotometrisk bestemmelse af fosfor i legemsvæsker
Sakata Reagent characteristics in the XE-2100 NRBC channel
CN113447423A (zh) 网织血小板检测染液、检测试剂、检测试剂的制备方法、样本分析仪检测方法及样本分析仪

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: REANAL FINOMVEGYSZERGYAR