FI77158C - Foerfarande och anordning foer separering av blod. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer separering av blod. Download PDF

Info

Publication number
FI77158C
FI77158C FI800949A FI800949A FI77158C FI 77158 C FI77158 C FI 77158C FI 800949 A FI800949 A FI 800949A FI 800949 A FI800949 A FI 800949A FI 77158 C FI77158 C FI 77158C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
blood
bag
layer
transfer
plasma
Prior art date
Application number
FI800949A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI800949A (fi
FI77158B (fi
Inventor
Claes Folke Hoegman
Anne Sussi Johansson
Original Assignee
Johansson A S
Claes Folke Hoegman
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=20337665&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI77158(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Johansson A S, Claes Folke Hoegman filed Critical Johansson A S
Publication of FI800949A publication Critical patent/FI800949A/fi
Publication of FI77158B publication Critical patent/FI77158B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77158C publication Critical patent/FI77158C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61MDEVICES FOR INTRODUCING MEDIA INTO, OR ONTO, THE BODY; DEVICES FOR TRANSDUCING BODY MEDIA OR FOR TAKING MEDIA FROM THE BODY; DEVICES FOR PRODUCING OR ENDING SLEEP OR STUPOR
    • A61M1/00Suction or pumping devices for medical purposes; Devices for carrying-off, for treatment of, or for carrying-over, body-liquids; Drainage systems
    • A61M1/02Blood transfusion apparatus
    • A61M1/029Separating blood components present in distinct layers in a container, not otherwise provided for
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61MDEVICES FOR INTRODUCING MEDIA INTO, OR ONTO, THE BODY; DEVICES FOR TRANSDUCING BODY MEDIA OR FOR TAKING MEDIA FROM THE BODY; DEVICES FOR PRODUCING OR ENDING SLEEP OR STUPOR
    • A61M1/00Suction or pumping devices for medical purposes; Devices for carrying-off, for treatment of, or for carrying-over, body-liquids; Drainage systems
    • A61M1/02Blood transfusion apparatus
    • A61M1/0209Multiple bag systems for separating or storing blood components

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Anesthesiology (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Hematology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Vascular Medicine (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)

Description

1 77158
Menetelmä ja laite verenerottelua varten Tämän keksinnön kohteena on parannettu menetelmä veren komponenttien keräämiseksi, erottamiseksi ja säilyttämiseksi, niin kuin se on määritelty patenttivaatimuksen 1 alkuosassa. Keksintö koskee myös menetelmän yhteydessä käytettävää veri-pussisysteemiä, niin kuin se on määritelty patenttivaatimuksen 9 alkuosassa.
Otettaessa verta sen luovuttajasta täysveren solukomponentit erotetaan tavallisesti plasmaosasta ennen säilytystä ja käyttöä. Erotus suoritetaan sedimentoimalla tai useimmiten linkoamalla, jolloin saadaan ylempi plasmakerros, ohuempi ns. buffycoat-välikerros, joka sisältää valkoisia verisoluja ja mahdollisesti trombosyyttejä, sekä punaisten verisolujen muodostama alempi kerros. Tunnetaan useita erilaisia menetelmiä ja laitteita veren komponenttien keräämiseksi, erottamiseksi ja säilyttämiseksi. Nykyisin eniten käytetyssä menetelmässä on käytössä tunnettua "Fenwal"-tyyppiä oleva suljettu steriili vsripuseisysteemi. Tämä systeemi käsittää yleensä yhden suuremman keräyspussin sekä yhden tai useamman siirtopussin, jotka yhdys letkujen kautta on liitetty keräyspussin yläosassa sijaitsevaan poistoaukkoon. Kun veri on juoksutettu keräys-pussiin valutueletkun kautta, joka letku myös päättyy pussin yläosaan, keräyspussi lingotaan yhdessä siirtopussin tai -pussien kanssa, minkä jälkeen keräyspussi sijoitetaan laitteeseen verikomponenttien ulospuserrusta varten. Yksinkertaisen ja usein käytetyn tällaisen laitteen muodostaa pystysuora levy, johon on kääntyvästi laakeroitu puristuslevy, jota jousivoimalla painetaan pystysuoraa levyä vasten. Keräyspussin sisällön ulospusertamiseksi pussi asetetaan siis pystysuoran levyn ja jousivoimaa vastaan käännetyn purietuslevyn väliin, jolloin veriplasma puristuu ulos keräyspussin poistoaukosta yhdysletkun kautta siirtopussiin. Yhdysletku mahdolliseen 2 77158 toiseen eiirtopueeiin pidetään tällöin suljettuna. Kun buffy-coat-kerros on saavuttanut keräyspussin yläpään, yhteys veriplasmaa sisältävään eiirtopueeiin suljetaan ja buffycoat-kerros puserretaan toiseen eiirtopueeiin (kun letkuyhteys on avattu) tai otetaan ulos valutusletkun kautta (mikä voi kuitenkin merkitä eaaetumisvaaraa, koska systeemi ei ole tällöin täysin suljettu). Koska buffycoat-kerrokeella on taipumus tarttua pussin seinämiin, on useimmissa tapauksissa tarpeen avustaa puserrusta sormilla. Kun buffycoat-kerros on puserrettu ulos siinä määrin kuin mahdollista, puristus keskeytetään, veriplasman sijaitessa tällöin yhdessä siirtopussisea, punaverisolujen keräyspussissa ja buffycoat-kerroksen toisessa siirtopussisea tai muussa säiliössä.
Selostetulla menetelmällä on useita haittoja. Niinpä verikom-ponenttien ulospuserrus vaatii suhteellisen paljon aikaa laboratoriohenkilökunnalta, koska puserrusta on koko ajan valvottava ja buffycoat-kerroksen puserrusta on lisäksi avustettava käsin. Lisäksi on käytännössä mahdollista saada ulos vain 50-60 * valkoverisoluista johtuen niiden mainitusta tarttumisesta pussinseinämiin. Niinpä enemmän automatoitu pu-serrusmenetelmä on toivottava. Nykyisin käytettyjä veripussi-systeemejä ja puserruslaitteita on kuitenkin vaikea tehdä enemmän automaattisiksi. Keksinnön mukaan ehdotetaan sen -··_ vuoksi käyttöön parannettu menetelmä, jossa käytetään muun nettua veripussieysteemiä, joka poistaa yllä mainitut haitat. Menetelmän pääasiallisimmat tunnusmerkit ilmenevät patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosasta.
Keksinnön perusajatuksena on, että täysverta valutetaan ke-räyspussiin, jossa on poistoaukot sekä ylä- että alapäässä, ja että linkoamisen jälkeen veriplasma puserretaan ulos yläaukosta, punaverisolut ulos ala-aukosta ja buffycoat-kerros jätetään keräyspussiin. Täten saadaan aikaan systeemi, joka soveltuu automatointiin, samalla kun saavutetaan huomattavasti parempi valkoverisolujen erotus.
77158
Yksinkertainen automatointi tehdään mahdol1isekei siten, että samanaikaisesti voidaan pusertaa veriplasma ulos keräyspussin yläaukosta ja punaverisolut ala-aukosta. Keräyspussin pusertaminen suoritetaan tällöin parhaiten puristamalla tasaisesti pussin koko pintaa, esim. kahden pystysuoran, olennaisesti yhdensuuntaisen levyn välissä. Sopiva tällainen laite on tarkemmin selostettu samanaikaisesti jätetyssä ruotsalaisessa patenttihakemuksessa 7902760-3.
US-julkaisussa 3 545 671 selostetaan toista systeemiä veren-erottelua varten. Tämä systeemi käsittää yhden ainoan veri-pusein, joka veren keräämisen ja linkoamisen jälkeen jaetaan erillisiksi osastoiksi eri verikomponenttikerroksia varten, lämmöllä sulkemisen avulla. Nämä osastot voidaan haluttaessa erottaa toisistaan erillisten veripussien muodostamiseksi, joista sisältö tarvittaessa valutetaan. Veripussin kokoonpu-ristamista tapahtuu vain rajoitetussa määrin kerrosten siirtämiseksi jonkin verran pussin sisällä niin, että lämmöllä sulkeminen voidaan suorittaa kerrosten välissä. Tällä veri-pussisyeteemillä on siis puristusvaihe eliminoitu erotuksen yhteydessä, mikä kuitenkin on tapahtunut monimutkaisemman ja kalliin pussin kustannuksella sekä sillä riskillä, että lämmöllä sulkeminen tapahtuu lähellä kerättyä verta, joka siten voi vahingoittua.
Koska punaverisoluilla on suurempi viskositeetti kuin plasma-kerroksella, poistuu jälkimmäinen nopeammin keräyspussista kuin punaverisolut. Niinpä sopivat elimet, esim. valokenno on sovitettu tunnustelemaan, milloin verisolukerros on saavu-tanut sopivan ennalta määrätyn tason keräyspussissa, tuntoelimen ollessa sovitettuna aktivoimaan keräyspussin yläaukosta lähtevän poistoletkun sulkuvälineen. Pussin sisältö pusertuu sen jälkeen ulos pelkästään ala-aukon kautta, ja puserrus päättyy automaattisesti sellaisen ennalta määrätyn tilavuuden ollessa jäljellä keräyspussissa, joka vastaa buffycoat-kerrok-sen tilavuutta ynnä pientä tilavuutta punaverisoluja. Keräys- 4 77158 pussin kokoonpuristuksen keskeyttäminen voidaan helposti saada aikaan sopivan esiasetettavan välineen avulla, joka väline toimii puristuslevyjen keskinäisestä etäisyydestä riippuen.
Eräässä systeemin muunnoksessa tuntoelimet (yksi tai useampi valokenno tai sentapaiset) sijoitetaan olennaisesti buffycoat-kerroksen tasoon jo puserrusvaiheen alusta lähtien, ja tuntoelimet on sovitettu pitämään buffycoat-kerros olennaisesti samalla korkeudella koko puserrusvaiheen aikana. Tässä sovel-lutusmuodossa tuntoelimet vuorotellen sulkevat ja avaavat ve-ripussin ylemmän poietoyhteyden buffycoat-kerroksen liikkeistä riippuen. Niinpä tuntoelimet sulkevat ylemmän poietoyhteyden <ja jättävät alayhteyden avoimeksi), kun buffycoat-kerros siirtyy ylöspäin. Vastaavasti tuntoelimet avaavat ylemmän poietoyhteyden, kun buffycoat-kerros laskeutuu tunnustellun tason alapuolelle. Tätä sovellutusmuotoa käytettäessä saavutettavana tärkeänä etuna on, että esiintyy vain merkityksetön kosketus punaverisolujen ja puseinseinämään tarttuneiden valkoverisolujen välillä, mikä aikaansaa suuremman puhtausasteen erotettuun punaverisolukerrokseen.
Niinpä keksinnön mukainen veripussisysteemi käsittää verenke-räyspussin, jossa on poistoaukot sekä ylä- että alapäässä, jotka poistoaukot on suljettavien johtojen kautta yhdistetty ainakin yhteen muuhun veripussiin. Keksinnön mukaisen veri-pussisysteemin pääasiallisimmat tunnusmerkit ilmenevät patenttivaatimuksen 9 tunnusmerkkiosasta.
Sopiva suljettu veripussisysteemi verenvalutusta/verensäily-tystä varten käsittää keräyspussin ja kaksi mahdollisesti toisiinsa yhdistettyä siirtopuesia. Sopivimmin pussit on kytketty "kehäksi", te. siten, että keräyspussin ylä- ja ala-poistoaukot on yhdistetty kumpikin eri siirtopussiin, ja nämä kaksi siirtopuesia on yhdistetty keskenään. Sopivimmin on tällöin keräyspussin yläaukko yhdistetty ensimmäisen siirto-pussin yläosaan, tämän siirtopussin alaosa yhdistetty toisen 5 77158 eiirtopueein yläosaan ja viimeksi mainitun siirtopussin alaosa yhdistetty keräyspussin alempaan poistoaukkoon. Kun täys-verta on kerätty keräyepueeiin, tämä lingotaan tavanmukaisesta yhdessä siirtopussien kanssa. Verikomponenttien ulospuser-tamiseksi on sen jälkeen vain tarpeen asettaa keräyspussi sopivaan puserrus laitteeseen, joka toimii automaattisesti edellä selostetun periaatteen mukaan, ja käynnistää puristusmeka-nismin. Sen jälkeen voidaan laite jättää toimimaan itsekseen, laitteen automaattisesti pusertaessa veriplasmakerroksen yhteen siirtopussiin ja punaverisolut toiseen pueeiin, jättäen buffycoat-kerroksen keräyepueeiin. Eri veripusseihin erotettuja veren komponentteja voidaan sen jälkeen käyttää tai säilyttää halutulla tavalla. Kolmas veripusei voidaan mahdollisesti liittää veriplasmalle tarkoitettuun pussiin siinä tapauksessa, että ensimmäinen linkoaminen sovitetaan siten, että yläkerroksen tulee muodostamaan runsaasti trombosyyttejä sisältävä plasma. Toisen linkoamisen jälkeen plasma puserretaan kolmanteen siirtopussiin, trombosyyttiväkevöitteen jäädessä alkuperäiseen plaemapussiin.
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan myös edullisesti käyttää leukapheresiin, jossa valkoverisoluja erotetaan verestä ja jäännös palautetaan potilaaseen. Tätä tarkoitusta varten käytettävä keksinnön mukainen veripussisystsemi käsittää sopivasti kaksi periaatteessa identtistä veripussia, joista ensimmäisen veripussin ylä- ja ala-aukot on yhdistetty toisen pussin vastaaviin aukkoihin. Kun verta on kerätty ensimmäiseen pussiin, molemmat veripusait lingotaan, minkä jälkeen sisällön puserrus suoritetaan samoin kuin edellä. Keräyspus-siin jää tällöin ainoastaan buffycoat-kerros sekä valkoveri-solut, kun taas veriplasma ja punaverisolut ovat siirtyneet toiseen veripussiin. Buffycoat-kerros otetaan sen jälkeen talteen liaäerotusta tai välitöntä käyttöä varten, kun sen sijaan toisen veripussin sisältö palautetaan potilaaseen.
Koska jopa 95 X valkoverisoluista voidaan erottaa täysvereatä, tarvittavien verenvalutusten lukumäärää voidaan vähentää huo- 6 77158 mattavasti tavanmukaiseen menetelmään verrattuna, mikä tietystikin on sekä työtä säästävää sekä mukavampaa potilaalle tai verenluovuttajalle.
Edellä selostettua leukapherestä varten sovellettua veripus-sisysteemiä, joka käsittää kaksi suljetuksi piiriksi kytkettyä veripussia, voidaan edullisesti käyttää myös plaemaphere-sissä (jossa veriplasma erotetaan muista verenkomponenteista) ja trombapheresissä (jossa trombosyytit erotetaan muista ve-renkomponenteista).
Veren koaguloitumisen estämiseksi ja sen säilyvyyden lisäämiseksi vereen sekoitetaan valutukeen yhteydessä liuos, joka sisältää koaguloitumisenestoainetta ja ravintoainetta. Normaalisti tämä tapahtuu siten, että tätä liuoeta on keräyepus-sissa jo verenvalutuksen alkaessa. Keksinnön erään edullisen sovellutuemuodon mukaan kuitenkin ainakin koaguloitumisenes-toaine sijaitsee alkuaan siirtopuasissa ja sekoitetaan ke-räyspussieea olevaan vereen valutukeen yhteydessä. Antamalla valutettavan veren kohdata valutusvirtauksen suhteen sopivan määrän koaguloitumisenestoainetta, joka on johdettu itses-täänvirtauksen tai pumppauksen avulla, aikaansaadaan veren komponenttien hellävaraisempi käsittely.
Keksinnön mukaista menetelmää ja veripussisysteemiä selostetaan seuraavaasa tarkemmin niiden eräitten sovellutusmuotojen suhteen oheisten piirustusten yhteydessä.
Piirustuksissa kuvio 1 on kaaviomainen esitys veripussisyeteemietä verenva-lutusta ja verenerotusta varten ja kuvio 2 on kaaviomainen esitys veripussisyeteemietä, joka on sovellettu käytettäväksi leukapheres-, plasmapheres- ja trom-bapheres-menetelmissä.
Kuviossa 1 esitetty veripussisysteemi käsittää keräyspussin 1, 7 77158 kaksi eiirtopussia 2 ja 3 sekä mahdollisesti lisäsiirtopussin 4. Vsripussi 1 on tavanmukaisesti varustettu tuloaukolla 5 kanyylin käsittävää verenluovutusletkua 6 varten, ylemmän poistoaukon 7 sekä esitetyssä tapauksessa puhkaistavat let-kunliittimet 8 ja 9. Keksinnön mukaan on keräyspussi 1 lisäksi varustettu alemmalla poistoaukolla 10. Siirtopussissa 2 on yläaukko 11, joka letkun 12 kautta on yhteydessä keräyspussin 1 ylempään aukkoon 7. Siirtopussi 2 on ala-aukon 13 ja letkun 14 kautta yhteydessä siirtopussin 3 yläaukkoon 15. Siirtopus-si 3 on vuorostaan ala-aukon 16 ja letkun 17 kautta yhdistetty keräyspussin alempaan poistoaukkoon 10. Samoin kuin ke-räyspueei 1 on siirtopussit 2 ja 3 esitetyssä tapauksessa varustettu tavanmukaisilla puhkaistavilla letkunliittimillä 18, 19 ja vastaavasti 20 ja 21. Mahdollinen kolmas siirtopussi 4 on yläaukon 22 ja letkun 23 kautta yhteydessä siirtopussin 2 yläaukkoon 24. Myös siirtopussi 4 on esitetyssä tapauksessa varustettu puhkaistavilla letkunliittimillä 25 ja 26.
Edellä selostettua veripussisysteemiä veren komponenttien keräystä, erottelua ja säilytystä varten voidaan käyttää esim. seuraavalla tavalla. Verta valutetaan keräyspussiin 1 valutu-letkun 6 kautta tavanmukaisesti. Tällöin pidetään letkulii-tännät 12, 14, ja 17, ja kolmatta eiirtopussia 4 käytettäessä myös letkuliitäntä 23 suljettuna esim. letkunpuristimen avulla. Steriiliä koaguloitumisenesto- ja ravintoliuosta voi ta-vanmukaisesti olla alusta lähtien valmiina keräyspussissa, mutta keksinnön mukaan pidetään edullisempana, että koaguloi-tumisenestoaine alkuaan on siirtopueeiasa 2 ja johdetaan siitä itsestäänjuoksutuksen tai pumppuamisen avulla keräyspus-siin 1 letkun 12 kautta samalla kun verta valutetaan johdon 6 kautta. Johtuen siitä, että prosessin alussa valutettua verta ei saateta alttiiksi suurelle koaguloitumieenestoliuoksen tilavuudelle, saavutetaan niiden veren komponenttien huomattavasti hellävaraisempi käsittely, joihin mainitun liuoksen suuret määrät voivat vaikuttaa epäedullisesti. Tässä variantissa on tietysti letkuliitäntä 12 keräyspussin 1 ja siirto- β 77158 pussin 2 välillä avoinna verenvalutuksen aikana. Antamalla lähinnä keräyspussia 1 sijaitseviin letkuliitäntöjen 6 ja 12 osiin vaikuttaa sopivan pumppulaitteen, esim. tarkoituksenmukaisen segmentti- tai peristaltiikkapumpun, pumppuamisnopeuk-aien ollessa erilaiset mainituissa kahdessa letkussa, voidaan saada sopiva veren ja siirtopussista 2 saapuvan, koaguloitu-misenestoainetta sisältävän liuoksen sekoituevirtaus <esim. 1:7) keräyspuesiin 1. Verenvalutusletku 6 on tällöin sopivasti varustettu ”tyyny"-oealla 27, johon veren tulojuoksu-paine vaikuttaa ja jota paineanturi tunnustelee. Paineanturi ohjaa pumppausnopeuksia, niin että veren ja koaguloitumise-nestoaineen sieäänpumppaus tulee vastaamaan veren valutusta letkun 6 kautta, samalla kun ylläpidetään vakioaekoituasuhde veden ja koaguloitumiesneetoliuokaen välillä. Toimimalla edellä selostetulla tavalla verenvalutukeessa ei tarvitse hämmentää keräyspussia, esim. heiluttamalla, kuten on yleistä tavanmukaisesti suoritetussa verenvalutukeessa, veren ja sisään johdetun liuoksen hyvän sekoittumisen aikaansaamiseksi.
Verenvalutukeen päätyttyä johto 6 suljetaan esim. hitsaamalla ja johto 12 suljetaan tilapäisesti letkunpuristimella, minkä jälkeen koko puesisysteemi lingotaan, niin että keräyspuesiin muodostuu veriplasman käsittävä yläkerros (normaalisti n. 60 % veren tilavuudesta), suhteellisesti hyvin ohut välikerros, joka sisältää valkoisia verisoluja ja mahdollisesti trombo-syyttejä - ns. buffycoat-kerros - sekä alakerros, joka pääasiallisesti sisältää punaisia verisoluja. Kerrosten erottamiseksi keräyspussi viedään sopivaan puserrus- eli puristus-laitteeseen sisällön pusertamiseksi ulos yläaukon 7 ja ala-aukon 10 kautta. Sopiva laite on, kuten edellä on mainittu, selostettu ruotsalaisessa patenttihakemuksessa 7902760-3.
Tässä laitteessa keräyspussi viedään pystysuoran seinämän ja sitä vasten olennaisesti kohtisuoraan liikkuvan puristuslevyn väliin. Yhdistysjohdot 12 ja 17 avataan nesteen läpikulkua varten ja puristuslevyn liike, joka aikaansaadaan sopivalla käyttövälineellä, käynnistetään. Veriplasma pusertuu tällöin 9 77158 uloe keräyepueeieta 1 letkun 12 kautta eiirtopueeiin 2, samalla kun punaiset verisolut pusertuvat ala-aukon 10 ja letkun 17 kautta eiirtopueeiin 3. Johtuen siitä, että punaverisolu-kerroksella on suurempi viskositeetti kuin veriplasmalla, tulee punaverieolujen rajapinta siirtymään hitaasti ylöspäin pussia kokoonpuristettaessa. Menetelmän osittain automatisoimiseksi on laite esim. varustettu sopivimmin puristuslevyyn sijoitetulla valokennolla, joka tunnistaa punaverisolukerrok-sen yläpinnan keräyspussisea 1, kun se on saavuttanut sellaisen tason, että olennaisesti kaikki veriplasma on puserrettu ulos pussista. Valokenno on sovitettu käynnistämään jonkin sopivan eulkuvälineen, kuten magneettiventtiilin, joka puristamalla umpeen letkun 12 sulkee yhteyden keräyspussin 1 ja siirtopussin 2 välillä. Ulosvirtaus keräyepueeieta 1 tapahtuu sen jälkeen pelkästään aukon 10 ja letkun 17 kautta. Puser-ruslaite on lisäksi parhaiten varustettu sopivilla välineillä, jotka estävät keräyspussin 1 edelleen puristuksen, kun buffy-coat-kerros lähestyy aukkoa 10. Tämä voidaan saavuttaa yhdellä tai useammalla välysvälineellä, jotka estävät purietusle-vyn enempää siirtymästä seinämää kohti, kun keräyspussin 1 tilavuus vastaa buffycoat-kerroksen tilavuutta yhdessä puna-verisolukerroksen rajatilavuuden kanssa. Kun keräyspussia 1 puristavat välineet on käynnistetty, voi laitteen hoitaja jättää sen valvomatta, koska verenkomponenttien erotus jatkuu ja päättyy automaattisesti. Edellytyksenä on tosin, että eiirtopussi 3 pidetään sellaisessa asemassa, että nestepinnat molemmissa kahdessa pussissa ovat likimain samassa tasossa erotuksen päättyessä, koska muuten lisää valumista keräyepueeieta voi tapahtua. Erotuksen päätyttyä on siis veriplasma siirtopuseissa 2 ja punaverisolut siirtopussiesa 3, buffycoat-kerroksen pysyessä sen sijaan keräyspussisea 1.
Edellä selostetun automatoidun menetelmän vaihtoehtoisessa aovellutuamuodoaaa valokenno sijoitetaan buffycoat-kerroksen alkuperäisen tason lähelle. Kuten edellisessä sovellutusmuo-dosea, tulee tuntoelin sulkemaan yhteyden keräyspussin 1 ja 10 771 58 eiirtopussin 2 välillä, kun buffycoat-kerros (tai mahdollisesti punaeolukerroksen yläpinta) siirtyy ylöspäin saavuttaen tuntoelimen tunnusteleman tason. Sitä vastoin avautuu yhteys pussien 1 ja 2 välillä jälleen, kun buffycoat-kerros laskeutuu tunnustellun tason alapuolelle. Niinpä buffycoat-kerros tulee siirtyilemään ylös ja alas valokennon ohi liikkeen amplitudin ollessa verraten pieni. Siten saadaan jatkuva virtaus keräyspussista 1 siirtopussiin 3 ja ajoittainen virtaus pussista 1 siirtopussiin 2, buffycoat-kerroksen ja punaverisolu-kerrokeen pintojen pysyessä koko ajan olennaisesti vakioina. Tuloksena on, että ainoastaan punaverisolukerroksen ylin osa joutuu kosketuksiin niiden valkoverisolujen kanssa, jotka tarttuvat kiinni pussinseinämään. Tästä johtuen erotettu pu-naverisolukerros saa suuremman puhtauden.
Kuten edellä on mainittu, lisätty ravintoliuos, jonka pääasiallisena tarkoituksena on tehdä punaverisolujen pitkäaikainen säilytys mahdolliseksi, voi alkuaan olla keräyspussissa 1, mutta edullisinta on sen sijaan viedä tämä liuos alusta lähtien siirtopussiin 3. Tällöin veriplasma ei pääse laimentamaan liuosta, ja liuoksen koostumus voidaan optimoida punave-risolujen säilytystä varten.
Erotuksen päätyttyä, edellisen, mukaan yhteys letkujen 12 ja 17 kautta suljetaan esim. umpeenhitsaama1la, ja mahdollisesti keräyspussi 1 irrotetaan siirtopusseista säilytystä ja myöhempää verikomponenttien erotusta varten.
Edellä selostettu veripussisysteemi mahdollistaa suuren kä-sittelyvapauden. Esimerkiksi voidaan valmistaa trombosyytti-konsentraatti siirtopussiin 2, jos alkulinkoaminen sovitetaan siten, että ylimmän kerroksen tulee muodostamaan runsaasti trombosyyttiä sisältävä plasma. Uuden linkoamisen jälkeen voidaan siirtopussista 2 erotettu plasma sen jälkeen johtaa letkulla 23 yhdistettyyn kolmanteen siirtopussiin 4, jolloin saadaan suljettu systeemi. Vaihtoehtoisesti voidaan plasma 11 77158 puristaa ulos eiirtopussista 2 teollista jatkotislausta varten, esim. tuloletkun 12 kautta tai letkun 23 kautta, ellei siirtopussia 4 ole.
Jos linkoaminen sovitetaan sellaiseksi, että siirtopussi 2 erotuksen jälkeen sisältää vähän soluja käsittävää plasmaa, plasma voidaan erottaa, pakastaa ja säilyttää sopivimmin alle o -50 C olevassa lämpötilassa. Siirtopussi 2 voidaan myös pitää yhteydessä siirtopussin 3 kanssa. Kaksoispussia 2, 3 säilytetään sen jälkeen jääkaapissa letkuyhteyden 14 ollessa väliaikaisesti suljettuna, ja se muodostaa systeemin vähän mik-roaggregaatteja sisältävän täysveren valmistamiseksi, jos sellaista halutaan. Pussit voidaan myös milloin tahansa säilytyksen aikana erottaa toisistaan erillistä käyttöä tai varastointia varten.
Kuten edellä on mainittu, siirtopussi 3 sisältää alusta lähtien aineita punaverisolujen optimaalista säilytystä varten. Runsaasti trombosyyttsjä sisältävää plasmaa valmistettaessa edellisen mukaan voidaan, jos niin halutaan, sopiva määrä tätä säilytysliuosta johtaa eiirtopussista 3 siirtopussiin 2 ennen erotusprosessin aloittamista. Tällä tavalla on mahdollista säätää pH-arvo sopivaan tasoon siirtopussisea 2.
Kuten ylläolevasta ilmenee, keksinnön mukainen uusi menetelmä on työtä säästävä mahdollistaessaan erotusprosessin osittaisen automatisoinnin. Huomattava etu on lisäksi valkoverieolu-jen suuri erotusaste (n. 95 X), joka voidaan saavuttaa johtuen siitä, että buffycoat-kerros pidetään keräyspuesissa 1 erotuksen aikana. Tätä voidaan käyttää hyödyksi ns. leukaphe-resin yhteydessä, te. erotettaessa valkoverisoluja ja trombo-syyttejä verestä, kuten seuraavassa selostetaan viitaten kuvioon 2.
Veripussisysteemi leukapheresiä varten kuviossa 2 käsittää perusyksikkönä kaksi yhteenkytkettyä veripussia 28 ja 29, i2 771 58 joiden rakenne olennaisesti vastaa kuvion 1 veripussia 1. Ve-ripussi 28 on yläaukon 30 ja liitäntäletkun 31 kautta yhdistetty veripuesin 29 yläoeassa sijaitsevaan aukkoon 32. Samoin on veripuesin 28 alaosa yhdistetty veripuesin 29 alaosaan ala-aukkojen 33 ja 34 sekä liitäntäletkun 35 kautta. Veripussi 28 on lisäksi varustettu verenvalutusletkulla 36, joka päättyy pusain yläosaan. Alempana selitetyistä syistä on perueeystee-mi kaksinkertaistettu, vastaavien viitteiden kuvioesa ollessa varustettuna pilkuilla. Viitenumero 37 merkitsee yhdistettyä valutus- ja transfuusioaggregaattia, joka einäneä tunnetulla tavalla käsittää verenvuodatuskanyylin sekä letkuliitännän tippojenkeruukammioon elektrolyyttiliuoksen sisäänvientiä ja veren uudelleenvalutueta varten.
Käytön aikana kakeoiapuaaisysteemi on yhdistetty valutus-ja transfuueioaggregaattiin 37 verenvalutusletkun 36 kautta. Yhdistysjohto 35 veripuesien 28 ja 29 välillä sekä liitäntä 36' ovat aluksi suljetut letkunpuristimen tai sentapaisen avulla. Samoin kuin kuviossa 1 esitetyssä systeemissä on edullisesti sopiva määrä koaguloitumiseneetoainetta sijoitettu alusta alkaen siirtopusaiin 29. Koaguloitumiseneetoainetta johdetaan sen jälkeen jatkuvasti verenvalutuksen aikana ve-ripussista 29 veripussiin 28, sopivimmin letkupumpun avulla, kuten on mainittu kuvion 1 yhteydessä (viitenumerot 38 ja 38' tarkoittavat vastaavia “painetyynyjä" kuin 27 kuviossa 1).
Verenvalutuksen päätyttyä veripussisysteemi 28, 29 erotetaan sulkemalla ja katkaisemalla letku 36 haarautumiskohdan alapuolelta, ylempi yhteys 31 pussien 28 ja 29 väliltä suljetaan letkunpuristimen avulla ja systeemi lingotaan. Samalla tavoin kuin edellä saadaan tällöin ylempi plaemakerros, buffycoat-välikerros ja alempi, punaverisoluja sisältävä kerros. Komponenttien pusertaminen ulos veripussista 28 tapahtuu samalla tavalla kuin edellä kuvion 1 yhteydessä on selostettu, kun letkuyhteydet 31 ja 35 on avattu. Tällöin pueertuvat veriplasma ja punaverisolut veripussiin 29 ylemmän letkuliitännän ia 77158 31 ja vastaavasti alemman letkuliitännän 35 kautta, buffycoat-ksrroksen jäädessä keräyspussiin 26. Veripussiin 26 jäänyt soluvälikerros otetaan talteen edelleen erotusta tai välitöntä käyttöä varten, kun taas veripussin 29 sisältö siirretään takaisin potilaaseen. Uusi verenvalutus suoritetaan sen jälkeen samalla tavalla käyttäen veripussisysteemiä 28', 29'.
Johtuen valkoverisolujen suuresta erotusasteesta voidaan valutettua värimäärää huomattavasti vähentää, mikä paitsi että on työtä säästävä aiheuttaa vähemmän rasitusta potilaalle tai verenluovuttajalle.
Edellä selostettua veripussisysteemiä voidaan edullisesti käyttää myös sellaisissa menetelmissä kuin plasmapheres ja trombapheres. Plasmapheres-menetelmässä verenvalutus tapahtuu samoin kuin edellä. Linkoamieen jälkeen veripussiin 29 saadaan yläkerros, jossa on vähän trombosyyttejä sisältävää plasmaa, valkoverisoluja ja trombosyyttejä sisältävä välikerros sekä pääasiallisesti punaverisolujen muodostama alakerros. Puserrusprosessin aikana alempi letkuyhteys 35 kuitenkin suljetaan letkunpuristimen tai sentapaisen avulla, niin että veriplasma siirtyy veripussiin 29 ylemmän letkuyhteyden 31 kautta, buffycoat-kerroksen ja punaverisolujen sen sijaan jäädessä veripussiin 28. Veripussin 26 sisältö siirretään sen jälkeen takaisin verenluovuttajaan.
Trombapheres-menetelmässä verenvalutus suoritetaan samalla tavoin kuin leukapheres- ja plasmapheres-menetelmisaä, minkä jälkeen lingotaan siten, että saadaan runsaasti trombosyytte-jä sisältävän plasman muodostama yläkerros. Tämä yläkerros puserretaan sen jälkeen veripussiin 29 samalla tavalla kuin edellä selostetussa plasmapheres-menetelmässä. Uuden linkoamieen jälkeen veripussiin 29 saadaan vähän trombosyyttejä sisältävän plasman muodostama yläkerros, ja tämä plasmakerros viedään sen jälkeen veripuesista 29 veripussiin 26, minkä 14 771 58 jälkeen veripueein 28 eiaältö siirretään takaisin potilaaseen tai verenluovuttajaan.
Vaihtoehtoinen trombapheres-menetelmä on lähteä edellä selostetussa leukapheres-menetelmässä saadusta trombosyytti/leuko-syytti-konsentraatista ja erottaa jälkimmäinen linkoamalla.
Keksinnön mukaiset menetelmä ja veripuasisysteemi eivät ole rajoitetut edellä selostettuihin sovellutusmuotoihin, vaan monet vaihtelut ja muunnokset ovat mahdollisia seuraavien patenttivaatimusten puitteissa. Tämä koskee erikoisesti eri ve-ripussien rakennetta, letkuliitäntöjen lukumäärää, yhdyslet-kusysteemin rakennetta, letkujen väliaikaista sulkemista prosessin aikana jne.

Claims (11)

15 771 58
1. Menetelmä verinäytteeseen sisältyvien verikomponenttien erottamiseksi, käsittäen vaiheina sen, että verta viedään ve-ripussiin (1, 28), jossa on ainakin yksi poistoaukko (7, 30) pussin yläosassa, veripussi lingotaan veriplasmaa sisältävän yläkerroksen, punaverisoluja sisältävän alakerroksen ja val-koverisoluja sisältävän välikerroksen saamiseksi ja veripussi puserretaan verikomponenttikerrosten tyhjentämiseksi poistoaukko jen (7, 30) kautta, tunnettu siitä, että mainitussa veripussissa (1, 28), johon verta viedään, on myös ainakin ; yksi poistoaukko (10, 33), joka on sovitettu veripussin ala osaan, ja että kokoonpuristamalla veripussia (1, 28), välikerroksen ollessa nesteyhteydessä sekä ylempään että alempaan verikomponenttikerrokseen, tyhjennetään yläkerros veripussin yläosassa olevan poistoaukon (7, 30) kautta siirtopussiin (2, 29) ja alakerros pussin alaosassa olevan aukon (10, 33) kautta siirtopussiin (3, 29), niin että olennaisesti vain välikerros jää veripussiin (1, 28).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sekä yläkerros että alakerros puserretaan ulos veripussin vastaavien poistoaukkojen (7, 30; 10, 33) kautta : kokoonpuristamalla veripussia olennaisesti sen koko pinnalta ’ ja lopettamalla veripussin (1, 28) puristus, kun ennaltamää- rätty tilavuus on jäljellä veripussissa (1, 28).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yläkerroksen poistoa veripussista (1, 28) ohjataan siten, että välikerros pysyy olennaisesti samalla tasolla veripussissa (1, 28) puserrusvaiheen aikana.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jatkuvasti tunnustellen ennaltamäärättyä tasoa veripussissa (1, 28), tunnustelevan tuntoelimen sulkiessa ylemmän poistoaukon (7, 30), kun välikerros tai alakerroksen yläosa saavuttaa mainitun ennaltamäärätyn tason, ja avatessa 16 771 58 ylemmän poistoaukon (7, 30), kun välikerros tai alakerroksen yläosa alenee mainitun ennaltamäärätyn tason alapuolelle.
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yläkerroksen virtaus pysäytetään, kun välikerros tai alakerroksen yläosa on saavuttanut ennaltamäärätyn tason, ja että alakerroksen puserrusta jatketaan, kunnes ennaltamää-rätty jäännöstilavuus jää veripussiin (1, 28).
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että veriplasmaa sisältävä yläkerros tyhjennetään ensimmäiseen siirtopussiin (2) ja punaverisoluja sisältävä alakerros tyhjennetään toiseen siirtopussiin (3), joka voi olla liitetty ensimmäiseen siirtopussiin (2).
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että veriplasmaa sisältävä yläkerros ja pu-naverisoluja sisältävä alakerros tyhjennetään yhteiseen siirtopussiin (29).
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että koaguloitumisenestoainetta lisätään vereen valutettaessa sitä veripussiin (1, 28) johtamalla koaguloitumisenestoaine mainittuun veripussiin yhdistetystä pussista (2, 29).
9. Veripussisysteemi verikomponenttien erottamiseksi täys-verinäytteestä, tunnettu siitä, että se käsittää a) veripussin (1, 28), joka on sovitettu vastaanottamaan täysverinäyte tämän erottamiseksi linkoamalla veriplasmaa sisältäväksi yläkerrokseksi, punaverisoluja sisältäväksi alakerrokseksi ja valkoverisoluja sisältäväksi välikerrokseksi, jossa veripussissa (1, 28) on ainakin yksi poietoaukko (7, 30) 17 771 58 sen yläosassa ja ainakin yksi poistoaukko (10, 33) sen alaosassa , b) elimen veripussin kokoonpuristamiseksi plasmaa sisältävän yläkerroksen saamiseksi puristumaan ulos pussin yläosassa sijaitsevasta poistoaukosta (7, 30) ja punaveriso-luja sisältävän alakerroksen saamiseksi puristumaan ulos pussin pohjaosassa sijaitsevasta poistoaukosta (10,33), c) ensimmäisen siirtopussin (2) joka on liitetty veripussin (1, 28) yläosassa sijaitsevaan poistoaukkoon (7, 30) ja on sovitettu vastaanottamaan plasmaa sisältävä yläkerros ve-ripussia (1, 28) kokoonpuristettaessa, ja d) toisen siirtopussin (3) joka on liitetty veripussin (1, 28) alaosassa sijaitsevaan poistoaukkoon (10, 33) ja on sovitettu vastaanottamaan punaverisoluja sisältävä alakerros veripussia (1, 28) kokoonpuristettaessa.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen veripussisysteemi, tunnettu siitä, että veripussin (28) yläosassa ja alaosassa olevat poistoaukot (30, 33) on liitetty yhteiseen siirtopus-siin (29).
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen veripussisysteemi, tunnettu siitä, että mainitun veripussin ylä- ja alaosassa olevat poistoaukot on liitetty ensimmäiseen ja vastaavasti toiseen siirtopussiin (2, 3), veripussin yläpoistoaukon (7) ollessa liitetty ensimmäisen siirtopussin (2) ylätuloauk-koon (11) ja veripussin alapoistoaukon (10) ollessa liitetty toisen siirtopussin (3) alatuloaukkoon (16), ensimmäisen ja toisen siirtopussin ollessa mahdollisesti yhdistetyt toisiinsa. 18 771 58
FI800949A 1979-03-28 1980-03-27 Foerfarande och anordning foer separering av blod. FI77158C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7902761A SE416378B (sv) 1979-03-28 1979-03-28 Sett vid separation av blodkomponenter ur helblod jemte blodpassystem for utforandeav settet
SE7902761 1979-03-28

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI800949A FI800949A (fi) 1980-09-29
FI77158B FI77158B (fi) 1988-10-31
FI77158C true FI77158C (fi) 1989-02-10

Family

ID=20337665

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI800949A FI77158C (fi) 1979-03-28 1980-03-27 Foerfarande och anordning foer separering av blod.

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4608178A (fi)
JP (1) JPS55141247A (fi)
AU (1) AU535289B2 (fi)
BE (1) BE882478A (fi)
BR (1) BR8001855A (fi)
CA (1) CA1166214A (fi)
CH (1) CH644020A5 (fi)
DE (1) DE3012227C3 (fi)
ES (1) ES490057A0 (fi)
FI (1) FI77158C (fi)
FR (1) FR2452291B1 (fi)
GB (1) GB2047110B (fi)
IL (1) IL59716A (fi)
MX (1) MX149522A (fi)
SE (1) SE416378B (fi)
ZA (1) ZA801818B (fi)

Families Citing this family (71)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0026417B1 (de) * 1979-09-22 1983-12-14 Firma Andreas Hettich Zentrifuge mit Blutbeutelsystem zur Trennung von Blutkomponenten
FR2519554B1 (fr) * 1982-01-08 1985-07-05 Maco Pharma Sa Poche siamoise sterile
JPS595118A (ja) * 1982-06-30 1984-01-12 Asahi Chem Ind Co Ltd 血液処理装置
US4857190A (en) * 1984-03-02 1989-08-15 Miles Laboratories, Inc. Container for fine separation of blood and blood components
DE3531430A1 (de) * 1985-09-03 1987-03-05 Biotest Pharma Gmbh Verfahren zur gewinnung von komponenten aus einer fluessigkeit mit in raeumlich getrennten bereichen vorliegenden komponenten
AU578554B2 (en) * 1986-01-24 1988-10-27 Japanese Red Cross Society Centrifugal method of separating blood components
DK475386D0 (da) * 1986-10-03 1986-10-03 Weis Fogh Ulla Sivertsen Fremgangsmaade og apparat til fremstilling af biologiske stoffer
US6780333B1 (en) * 1987-01-30 2004-08-24 Baxter International Inc. Centrifugation pheresis method
DE3815643A1 (de) * 1988-05-07 1989-11-30 Biotest Pharma Gmbh Vorrichtung zur trennung von komponenten einer fluessigkeit, insbesondere von gesamtblut
JPH0659304B2 (ja) * 1988-06-23 1994-08-10 旭メディカル株式会社 血液成分分離方法
JPH0659305B2 (ja) * 1988-06-23 1994-08-10 旭メディカル株式会社 血液成分分離方法
US5316674A (en) * 1989-09-12 1994-05-31 Pall Corporation Device for processing blood for human transfusion
US5360545A (en) * 1989-09-12 1994-11-01 Pall Corporation Filter for obtaining platelets
US5152905A (en) * 1989-09-12 1992-10-06 Pall Corporation Method for processing blood for human transfusion
ATE193454T1 (de) * 1989-09-12 2000-06-15 Pall Corp Verfahren und vorrichtung zur behandlung von menschlichem blut für die transfusion
JPH03134680A (ja) * 1989-10-19 1991-06-07 Mita Ind Co Ltd 画像形成装置
DE3943300A1 (de) * 1989-12-29 1991-07-11 Werner Margrit Dipl Ing Fh System zur sammlung und retransfusion von autologem blut
US5030215A (en) * 1990-01-03 1991-07-09 Cryolife, Inc. Preparation of fibrinogen/factor XIII precipitate
US5102407A (en) * 1990-03-13 1992-04-07 Miles Inc. Blood separation system
DK119490D0 (da) * 1990-05-14 1990-05-14 Unes As Apparat til fremstilling af et koncentrat af koagulationsfaktorer, saasom fibrinogen, fra en blodportion
GB9019678D0 (en) * 1990-09-08 1990-10-24 Albasri Samir A I Immiscible liquid separation
CA2071833C (en) * 1990-11-07 1998-11-03 Jean-Marc Payrat Red blood cell storage solution
DK167517B1 (da) * 1991-11-11 1993-11-15 Squibb & Sons Inc Beholder til optagelse og adskillelse af en vaeske, fortrinsvis blodplasma, i dennes bestanddele
CA2083075A1 (en) * 1992-06-10 1993-12-11 Vlado I. Matkovich System for treating transition zone material
GR930100237A (el) * 1992-06-10 1994-02-28 Pall Corp Σύστημα δια την επεξεργασίαν υλικού ζώνης μεταπτώσεως.
JPH07509153A (ja) 1992-07-13 1995-10-12 ポール・コーポレーション 生物学的流体を処理するための自動化されたシステムおよび方法
GB9218581D0 (en) * 1992-09-02 1992-10-14 Pall Corp Removal of unwanted fluids from processed blood products
EP0608882B1 (en) * 1993-01-29 2002-01-02 Terumo Kabushiki Kaisha Apparatus for separation of liquid
US5437598A (en) * 1994-01-21 1995-08-01 Cobe Laboratories, Inc. Automation of plasma sequestration
ES2167434T3 (es) * 1994-05-11 2002-05-16 Baxter Int Sistema de recogida de sangre.
JPH07328099A (ja) 1994-06-09 1995-12-19 Terumo Corp バッグ連結体および血液成分の分離・移送方法
US5547108A (en) * 1994-08-02 1996-08-20 Pall Corporation Expressor
US5651766A (en) * 1995-06-07 1997-07-29 Transfusion Technologies Corporation Blood collection and separation system
US6632191B1 (en) 1994-10-13 2003-10-14 Haemonetics Corporation System and method for separating blood components
US5733253A (en) * 1994-10-13 1998-03-31 Transfusion Technologies Corporation Fluid separation system
US5836934A (en) * 1995-06-07 1998-11-17 Baxter International Inc. Closed system and methods for mixing additive solutions while removing undesired matter from blood cells
AU718172B2 (en) * 1995-06-07 2000-04-06 Haemonetics Corporation Method of collecting and processing blood
US5928178A (en) * 1996-09-24 1999-07-27 Samolyk; Keith Cardiopulmonary bypass blood recovery method and hemo-bag
US7033334B2 (en) * 1996-09-24 2006-04-25 Samolyk Keith A Hemo-concentrator system for autologous blood recovery
SE9801885L (sv) 1998-05-28 1999-05-17 Novaseptum Ab Verktyg för mekanisk förslutning av ihåliga slangar av flexibelt material
US6296602B1 (en) 1999-03-17 2001-10-02 Transfusion Technologies Corporation Method for collecting platelets and other blood components from whole blood
AT407955B (de) * 1999-04-30 2001-07-25 Oesterreichische Rote Kreuz Anordnung zum umfüllen von blut
US6716187B1 (en) * 1999-07-08 2004-04-06 Implant Innovations, Inc. Platelet concentration syringe kit
CA2407346C (en) 2000-04-28 2009-09-01 Harvest Technologies Corporation Blood components separator disk
DE10065283A1 (de) * 2000-12-29 2002-07-04 Hettich Andreas Gmbh & Co Kg Zentrifuge mit Blutbeutelsystem mit oberem und unterem Abgang
WO2003063930A1 (en) * 2002-02-01 2003-08-07 Gambro, Inc. Whole blood collection and processing method
US7241281B2 (en) * 2002-04-08 2007-07-10 Thermogenesis Corporation Blood component separation method and apparatus
FR2850581B1 (fr) * 2003-02-03 2005-09-09 Maco Pharma Sa Systeme a poches de prelevement a boucle preformee
ITMI20030897A1 (it) * 2003-04-30 2004-11-01 Crb Nederland B V Procedimento e apparecchiatura per frazionare sangue.
US7442178B2 (en) * 2005-03-09 2008-10-28 Jacques Chammas Automated system and method for blood components separation and processing
US7810674B2 (en) * 2005-07-26 2010-10-12 Millipore Corporation Liquid dispensing system with enhanced mixing
US8048678B2 (en) 2005-10-27 2011-11-01 Ecw Therapeutics, Inc. Cell separation method and apparatus
US20070119780A1 (en) * 2005-11-28 2007-05-31 Hemerus Medical, Llc Prechargable fluid filtration method and apparatus
US7950547B2 (en) * 2006-01-12 2011-05-31 Millipore Corporation Reservoir for liquid dispensing system with enhanced mixing
DE102007004722B3 (de) * 2007-01-31 2008-07-24 Fresenius Hemocare Deutschland Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur Verarbeitung von Blut und Beutelsystem für eine Blutverarbeitungsvorrichtung
US8454548B2 (en) 2008-04-14 2013-06-04 Haemonetics Corporation System and method for plasma reduced platelet collection
US8702637B2 (en) 2008-04-14 2014-04-22 Haemonetics Corporation System and method for optimized apheresis draw and return
US8628489B2 (en) 2008-04-14 2014-01-14 Haemonetics Corporation Three-line apheresis system and method
US8834402B2 (en) 2009-03-12 2014-09-16 Haemonetics Corporation System and method for the re-anticoagulation of platelet rich plasma
JP5700576B2 (ja) * 2010-03-19 2015-04-15 旭化成メディカル株式会社 細胞除去方法、細胞除去システム及び白血球除去方法
US9555171B2 (en) 2010-09-30 2017-01-31 Depuy Mitek, Llc Methods and devices for collecting separate components of whole blood
US8808978B2 (en) 2010-11-05 2014-08-19 Haemonetics Corporation System and method for automated platelet wash
US9302042B2 (en) 2010-12-30 2016-04-05 Haemonetics Corporation System and method for collecting platelets and anticipating plasma return
CA2989898C (en) * 2015-12-29 2024-01-16 Thermogenesis Corporation Cell separation devices, systems, and methods
FR3047184A1 (fr) 2016-10-03 2017-08-04 Biolog Dispositif de stockage d'elements
US10792416B2 (en) 2017-05-30 2020-10-06 Haemonetics Corporation System and method for collecting plasma
US10758652B2 (en) 2017-05-30 2020-09-01 Haemonetics Corporation System and method for collecting plasma
CN108579130A (zh) * 2018-04-09 2018-09-28 深圳市祥平元创科技有限公司 一种血液成分自动分离装置和分离方法
US11412967B2 (en) 2018-05-21 2022-08-16 Fenwal, Inc. Systems and methods for plasma collection
DE102019109749A1 (de) * 2019-04-12 2020-10-15 Lmb Technologie Gmbh Blutseparationsvorrichtung
CN110093253A (zh) * 2019-06-04 2019-08-06 河南省人民医院 一次性使用去红细胞骨髓采集袋及方法

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3064647A (en) * 1957-06-13 1962-11-20 Baxter Laboratories Inc Blood component separation method and apparatus
US3044663A (en) * 1960-01-18 1962-07-17 A F Graf Von Soden Infusion apparatus for blood plasma and the like
US3187750A (en) * 1963-01-15 1965-06-08 Baxter Laboratories Inc Multiple bag blood storage unit
US3737096A (en) * 1971-12-23 1973-06-05 Ibm Blood processing control apparatus
US3911918A (en) * 1972-04-13 1975-10-14 Ralph D Turner Blood collection, storage and administering bag
US4025618A (en) * 1974-09-03 1977-05-24 Baxter Travenol Laboratories, Inc. Method for separation of cryoprecipitate from blook plasma
US3986506A (en) * 1974-09-03 1976-10-19 Baxter Travenol Laboratories, Inc. Apparatus for separation of cryoprecipitate from blood plasma and method
US4040959A (en) * 1976-06-22 1977-08-09 Berman Irwin R Multi-purpose blood bag
CH625416A5 (en) * 1976-09-16 1981-09-30 Solco Basel Ag Flexible, transparent plastic container with connections for the withdrawal and transfusion of blood
US4086924A (en) * 1976-10-06 1978-05-02 Haemonetics Corporation Plasmapheresis apparatus
US4111199A (en) * 1977-03-31 1978-09-05 Isaac Djerassi Method of collecting transfusable granulocytes by gravity leukopheresis
CH633966A5 (en) * 1978-12-20 1983-01-14 Solco Basel Ag Flexible, bag-like plastic container for the reception of blood or blood components

Also Published As

Publication number Publication date
JPS6320144B2 (fi) 1988-04-26
MX149522A (es) 1983-11-18
IL59716A (en) 1984-04-30
FR2452291B1 (fr) 1985-06-28
FI800949A (fi) 1980-09-29
JPS55141247A (en) 1980-11-05
SE7902761L (sv) 1980-09-29
AU5683980A (en) 1980-10-02
GB2047110B (en) 1983-10-12
IL59716A0 (en) 1980-06-30
FI77158B (fi) 1988-10-31
DE3012227A1 (de) 1980-10-09
CA1166214A (en) 1984-04-24
AU535289B2 (en) 1984-03-15
DE3012227C2 (fi) 1990-02-08
GB2047110A (en) 1980-11-26
ES8100885A1 (es) 1980-12-01
US4608178A (en) 1986-08-26
ES490057A0 (es) 1980-12-01
FR2452291A1 (fr) 1980-10-24
DE3012227C3 (de) 1995-05-04
BE882478A (fr) 1980-07-16
BR8001855A (pt) 1980-11-18
CH644020A5 (fr) 1984-07-13
SE416378B (sv) 1980-12-22
ZA801818B (en) 1981-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI77158C (fi) Foerfarande och anordning foer separering av blod.
US3946731A (en) Apparatus for extracorporeal treatment of blood
AU710558B2 (en) Blood collection and separation system
US5545339A (en) Method for processing biological fluid and treating separated component
US6322709B1 (en) Automated method for processing biological fluid
JP3407759B2 (ja) 血液の成分分離用遠心機装置
US5472621A (en) Method for treating transition zone material
US7182865B2 (en) Device for separating whole blood under gravitational force
CA2137797C (en) System for treating transition zone material
JP5161301B2 (ja) 混合液を少なくとも2つの成分に分けるための装置および方法
WO2003086574A1 (en) Blood component separation method and apparatus
JP2001523530A (ja) 一律な目標容量の濃縮化赤血球を得るためのシステムおよび方法
CA2143680A1 (en) Process and apparatus for removal of unwanted fluids from processed blood products
WO2006038993A2 (en) Instrumentality for sequestering liquids based on density: method and apparatus
SE514256C2 (sv) System för behandling av en biologisk vätska
KR20010090845A (ko) 복막 투석에 있어서 단백질 손실을 방지하기 위한 방법 및장치
JP2009542308A (ja) 体液用容器システムを備える装置
WO2001097943A1 (en) Blood component preparation (bcp) device and method of use thereof
US10940249B2 (en) Methods and systems for reducing the risk of bacterial contamination in collected platelets
WO1994001193A9 (en) Automated system and method for processing biological fluid
WO1994001193A1 (en) Automated system and method for processing biological fluid
WO1999016480A1 (en) Biological fluid processing
JPH10179731A (ja) 血液処理装置および血液処理方法
GB2298933A (en) Fluid expressor

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: BAXTER INTERNATIONAL INC.