FI75959C - Dekoder foer mottagning av ett oeverfoert meddelande. - Google Patents

Dekoder foer mottagning av ett oeverfoert meddelande. Download PDF

Info

Publication number
FI75959C
FI75959C FI832116A FI832116A FI75959C FI 75959 C FI75959 C FI 75959C FI 832116 A FI832116 A FI 832116A FI 832116 A FI832116 A FI 832116A FI 75959 C FI75959 C FI 75959C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
receiver
information
address
decoding
signal
Prior art date
Application number
FI832116A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI832116A0 (fi
FI75959B (fi
FI832116L (fi
Inventor
David Franklin Bailey
Jr Charles Joseph Ganucheau
Merle Lee Gilmore
Gary Wayne Clow
Original Assignee
Motorola Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Motorola Inc filed Critical Motorola Inc
Publication of FI832116A0 publication Critical patent/FI832116A0/fi
Publication of FI832116L publication Critical patent/FI832116L/fi
Publication of FI75959B publication Critical patent/FI75959B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75959C publication Critical patent/FI75959C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M11/00Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems
    • H04M11/02Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems with bell or annunciator systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/02Terminal devices
    • H04W88/022Selective call receivers
    • H04W88/025Selective call decoders
    • H04W88/026Selective call decoders using digital address codes
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q9/00Arrangements in telecontrol or telemetry systems for selectively calling a substation from a main station, in which substation desired apparatus is selected for applying a control signal thereto or for obtaining measured values therefrom

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Compression, Expansion, Code Conversion, And Decoders (AREA)

Description

1 75959
Dekooderi siirretyn viestin vastaanottamiseksi
Kohinasalpakäsite tarkoittaa radiovastaanottimen automaattista hiljentämistä tai vaimentamista määritellyn tulosignaalin tunnusmerkin vastauksena ja tämän tehtävän suorittavat piirit ovat hyvin tunnettuja. Suuren vahvistuksen vastaanottimissa voi kantoaallon puuttumisen tuottama kaiutinmelu olla hyvin ärsyttävä käyttäjälle. Yleensä sellaiset kohinasalpa-piirit valvovat jatkuvasti suurtaajuussignaalin tai kantoaallon esiintymistä. Mikäli signaalia ei läydetä, aktivoidaan kohinasalpapiiri ja äänikanava tulee toimimattomaksi.
Yksi periaatteellisista vaikeuksista sellaisessa ilmaisinsy-teemissa on, että ne vaativat jatkuvaa valvontaa kantoaallon läsnäolon paljastamiseksi ja voivat aiheuttaa huomattavan tehorasituksen. Sovellettuna hakulaitevastaanotinsysteemiin, jossa on suuri määrä hakulaitteita tätä vastaavalla suurella viestiliikennenopeudella, voi lähetinkantoaaltosignaalit jäädä sulkematta johtuen liikenteen äänitasosta. Siksi kantoaallon puuttuminen ei koskaan paljastuisi, jonka vuoksi sellaiset kohinasalpapiirit eivät toimisi oikein. Toinen vaikeus on siinä, että tavanomaiset analogiset piirit kohinasalvan aikaansaamiseksi vaativat jonkin aikajakson ilmaisun vahvistamiseksi ja aktivoimiseksi. Siten siinä usein esiintyy äänikanavan poiskytkeminen. Esillä olevan keksinnön mukainen vasta-aktivointiohjaussana toimii sen hakevan vastaanottimen valikoivaksi vaimentamiseksi, jota on valikoivasti osoitettu. Siten ainoastaan se hakulaite, jota on oikein osoitettu ja joka on vastaanottanut viestin vasta-aktivoidaan.
Vasta-aktivoinnin ohjaussanan käyttämisellä tämän toiminnan aikaansaamiseksi hakusysteemin osalta on se selvä etu, että ei ainoastaan äänikanava ja siten käyttäjän kuuluvuus voi olla vapaa ärsyttävistä meluäänistä, vaan se sallii myös viestien olevan tiheämpään pakattuja ja täten se lisää viestin suoritustehoa.
2 75959
Systeemin suositussa ilmentymässä on koodausmuoto haun aikaansaamiseksi digitaalinen ja siksi on koodaussignaali/ jota käytetään vasta-aktivoinnin ohjaamisen järjestämiseksi myös digitaalinen signaali. Siten hakevan vastaanottimen valmennustoiminnalla on sama herkkyys niin kauan kuin haku on normaalia. Digitaalisesti koodatun sanan käyttö kohina-salvan aikaansaamiseksi sellaisessa piirissä antaa monia etuja. Positiivisen vasta-aktivoinnin ohjaussanan käyttö vaihtelevan pituisen ääniviestin lopussa sallii nyt halutun normaalin lopun, joka on järjestetty määrätyn pituisille viestisysteemeille, käytön ja sallii tiheämpään pakatun viestin järjestämisen, siten lisäämällä koko systeemin suoritus-tehoa .
Esillä olevan keksinnön kohteena on tarjota parannettu dekooderi siirretylle koodatulle tiedolle.
Keksinnön kohteena on edelleen tarjota dekooderi, joka vastaa vasta-aktivointikoodisignaaleihin koodatun tiedon käsittelyn lopettamiseksi.
Vastaanottimen dekooderi monivastaanotinympäristössä siirrettyjen koodattujen tietosignaalien vastaanottamiseksi, joka käsittää elimet, jotka ilmoittavat vastaanotetun koodatun signaalin osoittavan yksittäisen vastaanottimen osoitteen mainitussa monivastaanotinympäristössä, elimet, jotka ilmaisevat ja dekoodaavat yksittäisen hakulaitteen osoitteen, joka hakulaite luo siirretyn koodatun tietosignaalin käsittelyn, ja elimet, jotka vasta-aktivoivat ilmaistut koodisignaalit koodatun tietosignaalin käsittelyn lopettamiseksi.
Kuviossa 1 A-C on esillä olevan keksinnön mukaisen koodatun viesti systeemin a joitusdiagrammat.
Kuviossa 2 on esillä olevan keksinnön laitteiston ilmentymän toiminnallinen lohkokaavio.
Kuviossa 3 on tiladiagramma, joka esittää kuvion 2 diagramman toimintoja.
3 75959
Kuviossa 4 on esillä olevan keksinnön laitelmiston ilmentymän toiminnallinen lohkokaavio.
Kuviossa 5 on esillä olevan keksinnön laitelmiston ilmentymän kulkukaavio.
Kuviossa 1 on ajoitusdiagramma, joka kuvaa vasta-aktivoivan ohjaussanan käyttöä viestisysteemin yhteydessä. Kuviossa IA on näytetty vasemmalta oikealle ulottuvan ajanjakson aikana tilannetta, jossa yksittäistä vastaanotinta osoitetaan lä-hetinasemalta ja osoittamisen lopettamisen jälkeen vastaanotin käynnistetään viestin vastaanottamiseksi. Viesti on yleensä ääniviesti, ja ensimmäisen osan aikana, joka koostuu varuillaanoloa jasta jota seuraa reaaliaika tai muulla tavoin muunneltu äänisignaali, joka myös voi sisältää datatietoa. On otaksuttavaa, että tällaisen lähetinsysteemin lähettämä viesti voi olla eri pituinen.
On yleisesti tunnettua, että sellaisen viestisysteemin tarjotessa määrätyn mittaisen jakson, useimmiten koko määrättyä aikaa ei käytetä, mikä tällöin aiheuttaa systeemin aikahukan ja vastaavan systeemin käsiteltävissä olevien viestien lukumäärän aikayksikössä pienenemisen. Viestiosan loppuun on sisällytetty kuviossa IA näytetty vasta-aktivoiva ohjaussignaali, joka suositeltavassa ilmentymässä on digitaalinen sana, joka aiheuttaa sen, että yksittäin osoitettu vastaanotin ja vain se estää äänikanavan toiminnan siten, että vastaanottimelle ei tule minkäänlaista häiriötä kantoaallon tai muunlaisen taustamelun muodossa ja varmistaa sen, että radiolähetin tämän jälkeen on välittömästi käytettävissä muiden vastaanottimien osoittamiseksi. Tällaisen vasta-aktivoivan koodin etu on, että vaihtelevan pituiset viestit voidaan jälkeenpäin lopettaa samalla erottelulla kuin vastaanottimen alkuaktivointi tämän oikean osoitteen tulon seurauksena.
Kuviossa IB on esitetty vasta-aktivoivan koodisignaalin käytön eri muoto, jossa yksittäisten vastaanottimien monta osoitetta voidaan yhdistää sarjaksi erän muodossa. Erän viimeisen 4 75959 osoitteen päättyessä,viesti alkaa, ja viestin loppuessa toimii vasta-aktivoiva ohjaussana kaikkien edellä osoitettujen vastaanottimien äänitoiminnan lopettamiseksi. Kuviossa IB on äänettömästi otaksuttu että sellaisen erän muodostavien vastaanottimien määrä vaikuttaa viestin pituuteen siten, että mikäli olisi varuillaanoloaika, jonka on oltava osa viestiä, toiminta tämän aikana on sijoitettava siten, että viimeksi osoitetun vastaanottimen käyttäjällä olisi riittävästi varuil-laanoloaikaa viestille. Vaihtelevan pituisen viestin lopussa, kuten äänen tapauksessa, olisi kaikkien osoitettujen vastaanottimien äänikanava poiskytketty vasta-aktivoivan ohjaussanan tulon johdosta, ja radiokanava olisi heti uusien viestinsiirto-jen käytettävissä.
Vaikka on selvää, että on käytettävissä monentyyppistä ja muotoista signaalikoodausta esillä olevan keksinnön yhteydessä, käyttää suositeltava ilmentymä digitaalista signaali-systeemiä jota kutsutaan Golay Sequential code'ksi. Golay Sequential Code (GSC) on valikoiva kutsunhakutaulukko, joka perustuu suureksi osaksi käytössä olevaan Golay'n binääriseen hakumuotoon. Golay-koodin täydellinen selitys on löydettävissä lehdestä artikkelista "Selective Signalling for Portable Applications", Leonard E. Nelson, 28th IEEE Vehicular Technology Conference, Denver, Colorado, March 22-24, L978. Goaly Sequential Code on NRZ binääri signaalimuotoa, joka on suuresti nykyaikaistettu aikaisemmasta soveltuakseen ainoastaan sisäisesti sekoitetulle äänensävy-, äänensävy- ja data-, kuten myös äänensävy- ja äänihaulle ja nyt parannetulle pariston kestolle.
GSC on asynkroninen hakumuoto, joka sallii hakujen siirrettävän yksittäin tai erissä. Viestien suurin suoritusteho ainoastaan äänensävy- ja äänensävy- ja datahakumuodossa aikaansaadaan eräsiirtotilassa; vaikka yksittäinen soittotila on käyttökelpoinen äänensävy- ja äänihaussa.
Yksittäinen kutsuosoitemuoto koostuu alkuosasta, ohjaus-: s 75959 sanasta, osoitekoodista, ja äänihaussa aktivointikoodista (AC). Alkuosa toimii hakulaitteiden jakamiseksi systeemin sisällä ryhmiin paremman paristoiän saavuttamiseksi, ja myös GSC-siirtojen tunnistamiseksi muista koodatusjärjestelmistä kanavan jaon mahdollistamiseksi uhraamatta pariston ikää tai väärän kutsun loukkaamattomuutta. Ohjaussana rajoittaa alkuosan lopun ja se syöttää ajoitustietoa erätiladekoodaukselle. Osoite tunnistaa yksikäsitteisesti jokaisen hakulaitteen ja AC:tä käytetään äänihaun yhteydessä hakulaitteen äänipiirien ohjaamiseksi. Toiminnan erätila sallii osoitteiden jonon siirron joka seuraa ohjaussanaa.
Dataviesti sisältää osoitteen jota seuraa yksi tai useampi datalohko. Dataviestit voidaan siirtää yksittäin yksittäisen kutsun tilassa tai sekoittaa sisäisesti osoitteen kanssa siirron erätilassa. Osoitteet ja datalohkot ovat täsmälleen saman pituiset. Osoitetieto valmistetaan Golay'n (23, 12) syklisestä koodista valituista sanoista kun taas datatieto koodataan käyttämällä (15, 7) BCH-koodia. Osoitetieto siirretään nopeudella 300 bittiä/s kun taas datatieto siirretään nopeudella 600 bittiä/s.
Lisäksi hakulaitteiden toiminnan mahdollistamiseksi paristoa säästävässä tilassa tunnistaa alkuosan napaisuus siirtotilan yksittäinen kutsu tai erä. Esimerkiksi jos alkuosan sanat siirretään ennaltamäärätyllä bittinapaisuudella tunnistetaan yksittäisen kutsun tila; mikäli alkuosan bitit invertoidaan, osoittaa tämä että on kyseessä erätila.
Ohjaussanan aktivointikoodi ja osoitekoodi käyttävät molemmat kahden sanan muotoa joka koostuu 28 bitistä pilkkua, jota seuraa kaksi (23, 12) koodisanaa. Pilkku on 1, 0 bittinen käännetty kuvio joka siirretään nopeudella 600 bittiä/s. Golay-koodisanat (sana 1 ja sana 2) on erotettu 1/2 bitin tyhjällä merkillä. 1/2 bitin tyhjän merkin napaisuuden on oltava jälkimmäisen sanan ensimmäisen bitin vastakohta ja alkavan pilkkubitin on oltava samaa napaisuutta kuin ensim- 6 75959 mäisen sanan ensimmäinen bitti. Ohjaussana ja aktivointikoodi ovat ennalta määrätyt suositeltavalle systeemille. Ohjaus-sanan sana 2 ja aktivointikoodi ovat kiinteiden sanojen käänteislukuja.
Osoitteen muoto on sama kuin ohjaussanan ja aktivointokoodin muodot bittien määrän, pilkkujen säännön ja 1/2 bitin tyhjänmerkin suhteen. Osoitesana 2 voidaan valita mistä tahansa sanasta (23, 12) koodijoukosta paitsi kombinaatiot kaikki 0 ja kaikki 1. Siten on olemassa 4094 mahdollista jälkimmäistä sanaa, jotka on tehty 12 tietobitistä ja 11 pari-tettibitistä. Ensimmäiset sanat valitaan Golay-koodin 100 sanan alajoukosta. (23, 12) Golay-koodin bittikuvion luomiseksi muunnetaan koodin desimaalinen esitystapa binääriseksi. Tämä binäärinen esitystapa kirjoitetaan uudestaan niin että vähiten merkitsevä bitti tulee vasemmalle puolelle.
Äänensävy-ainoastaan-haut ovat ne hakulaitteiden osoitteet, jotka eivät sisällä ääniviestiä. Vaikka voidaankin käyttää yksittäisen kutsun tilaa, on toiminnon erätila suositeltava menetelmä osoitteensiirrossa äänensävy-ainoastaan^ja äänensävy- ja data-hauissa. Yleensä ei käytetä aktivointikoodia äänensävy-ainoastaan-hauissa, mutta sen käyttö on myös mahdollista, ja laajennettu erätila on erityisen käyttökelpoinen korkean liikenteen hetkinä.
Eräsiirtomuoto alkaa käännetyllä alkuosalla, jota seuraa ohjaussana ja aina 16 hakulaiteosoitteeseen tai datalohkoon asti. Saapuvat hakupyynnöt on ryhmiteltävä alkuosan funktiona ja siirrettävä aika- tai liikennepohjalla päätteen myyjän ja hänen asiakkaansa harkinnan mukaan.
Voi olla toivottavaa siirtää enemmän kuin 16 osoitetta yksittäisen alkuosan erässä. Laajennettu erätila on näitä tilanteita varten. Laajennettu erätaulukko laajentaa erätilan 16 osoitteen kerrannaisina ilman että tarvitaan alkuosan uudelleensiirtoa. Tämän laajennuksen suorittamiseksi on päät- 7 75959 teen ainoastaan lähetettävä ohjaussana. Teoriassa on erä laajennettavissa äärettömästi; kuitenkin jokaisen laajennuksen yhteydessä tapahtuu hyvin pieni hakulaitteen herkkyyden huononeminen.
GSC-muoto sallii datahakujen keskinäisen sekoituksen äänensävy-ainoastaan- tai äänensävy- ja äänihakujen kanssa. Data-haku koostuu hakulaitteen osoitteesta jota seuraa yksi tai useampi datalohko. Datalohko on saman pituinen kuin osoite-lohko ja voi vapaasti korvata osoitteita erätoimintatilassa. Yksittäisen kutsun tilaa voidaan myös käyttää siten, että hakulaitteen osoitetta seuraa dataviesti. Datatieto siirretään nopeudella 600 bittiä/s osoitteiden ja datan keskinäisen vaihtumisen todennäköisyyden minimoimiseksi.
Kuviossa 1C on esitetty normaali äänihakumuoto, johon sisältyy suositeltavan toteutuksen vasta-aktivointikoodi aikasarjan pohjalta, joka alkaa vasemmalla puolella. Järjestetään alkuosasignaali ilmoittamaan tietty osa vastaanottimien joukosta. Tätä seuraa ohjaussana, jota suositeltavassa järjestelmässä käytetään toimintaan, joka ei liity esillä olevaan keksintöön. Sarjassa siirretään ensimmäisen ilmoitetun hakulaitteen osoite, ja tätä seuraa vasta-aktivointikoodi, jonka tehtävänä on aiheuttaa osoitetun hakulaitteen välitön reagoiminen osoitteensa tuloon. Normaalin äänijärjestelmien varuillaanoloajän mukaisesti on noin kahden sekunnin väli jona aikana osoitettu ja aktivoitu hakulaite antaa äänisignaalin varoittaakseen haetun käyttäjän että ääniviesti on tulossa. Varuillaanoloajän lopussa siirretään vaihtelevan pituinen ääniviesti ja vaihtelevan pituisen ääniviestin lopussa siirretään vasta-aktivointiohjaussana osoitetun vastaanottimen äänikanavan sulkemiseksi.
Seuraavan hakulaitteen osoitteen alkuosa siirretään välittömästi, ja tätä seuraa vastaava ohjaussana ja sarjassa seuraavan hakulaitteen vastaavan aktivointikoodin osoite. Tätä seuraa kahden sekunnin varuillaanoloaika jälkinnäisen osoitetulle ja aktivoidulle hakulaitteelle, jonka ajan jälkeen 8 75959 tämän toisen hakulaitteen vaihtelevan mittainen vastaava ääniviesti siirretään. Jälkimmäisen osoitetun ja aktivoidun hakulaitteen vaihtelevan pituisen viestin lopussa on positiivinen vasta-aktivointiohjaussana, joka sulkee ainoastaan osoitetun ja aktivoidun hakulaitteen äänitoiminnan ja joka edelleen sallii tiedon siirron muille hakulaitteille.
Kuten on nähtävissä kuvioiden IA, B ja C vertailusta on perustoteutus sama kuin kuviossa A, vaikkakin suositeltava ilmentymä lisäksi sisältää signaalisanoja muita tarkoituksia varten, ja vaihtelevan mittaista ääniviestiä seuraa vasta-aktivointioh jaussana , joka digitaalisessa järjestelmässä sallii äänikanavan välittömän sulkemisen ja sallii koko viesti-järjestelmän toiminnan käytettäväksi lisäosoitteiden ja seu-raavien lisätietojen siirron koko viestijärjestelmän suoritus-tehon lisäämiseksi.
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön mukaisen hakulaitevastaan-ottimen dekooderi. Siirretty signaali saapuu vastaanottimen 101 (Motorola BPR 2000) antennituloon. Vastaanotin 101 tulostaa analogisen lineaarisen äänisignaalin valitsimeen 103. Vastaanotin 101 tulostaa myös digitaalisen tai rajoitetun äänisignaalin kaikusirulle 105. Kaikusiru 105 on asynkroninen sisäisellä kellolla varustettu sarjallinen digitaalisanailmai-sin, jota tyyppiä on< selostettu US-patentissa 3 855 576 Motorola Inc. Ohjauslogiikka 107 on edullisesti PLA joka kontrolloi dekooderin sarjalogiikkaa. Kaikusiru 105 tulostaa ilmaisinsignaalin ohjauslogiikalle 107 silloin kun rajoitettu äänisignaali (digitaaninen signaali) joka on saapunut kaiku-sirulle 105 vastaanottimesta 101 on vastaavuussuhteessa kaikusiruun 105 talletettuun osoitteeseen, joka on saapunut koodipistokkeelta 109. Koodipistoke 109 on laajennettu versio koodipistokkeesta 36 US-patentissa 3 855 576, Motorola. Koodipistoke 109 on edullisesti 8x6 PROM. Ajastinkello 111 muodostaa ohjauslogiikan 107 ja kaikusirun 105 aikaperustan. Ajastinkello 111 tarjoaa myös kuuluvan sävysignaalin valitsimen 103 B tulolle. Valitsin 103 sallii joko analogisen 9 75959 lineaarisen äänisignaalin (so. äänen) A tulossaan tai digitaalisen äänensävyn B tulossaan. Kumpi signaali ohittaa valitsimen 103 kontrolloidaan tulostuslinjalla ohjauslogii-kasta 107. Vahvistin 113 lisää valitsimen 103 salliman signaalin ja käyttää kaiutinta 115. Vahvistin 113 kytketään päälle tai pois ohjauslogiikasta 107 tulevan lähtösignaalin vaikutuksesta. Ohjelmoitava ajastin 117 ladataan ohjauslo-giikan 107 avulla mahdollisimman pitkien aikavälien sallimiseksi tietyille sarjatapahtumille.
Kuviossa 3 on esitetty kuviossa 2 esitetyn hakulaitteen tila-diagramma. Sen jälkeen kun hakulaitteen dekooderipiirit on asetettu päälle tämä menee ensimmäiseen tilaan, joka kuviossa 3 on näytetty merkillä tila 1 ja merkittyyn osoitehakuun.
Tässä tilassa kaikusiru 105 analysoi vastaanottimelta 101 saatua äänisignaalia ja etsii yhtäläisyyttä sarjallisesti saadun rajoitetun äänisignaalin ja lähtökoodipistokkeessa 109 vallitsevan halulaitteen osoitekoodin välillä. Koodipistok-keen 109 koodilähtö päätellään koodipistokkeeseen 109 kaiku-sirun 105 lähdöstä AQ ja A^ yhdessä ohjauslogiikan lähdöstä A2 tulleen tiedon perusteella. Kaikusirun 105 ja koodipis-tokkeen 109 välistä kommunikointia tarkastellaan yksityiskohtaisesti US-patentissa 3 855 576. Kuten on näytetty kuvion 2 ensimmäisessä taulukossa, määrittelee kaikusirun 105 lähdöt Aq-A1 kumpi sanapuolisko on läsnä koodipistokkeen 109 lähdössä. Ohjauslogiikan 107 lähtö A2 määrittelee onko tämä sanapuolisko hakulaitteen osoitteen koodi vai vasta-aktivoin-tisanan koodi. Ohjauslogiikan 107 tulo A odottaa pulssin havaintoa kaikusirun 105 lähdössä AB. Ohjauslogiikan 107 lähtö E on sulkenut vahvistimen 113. Ohjauslogiikan 107 lähtö, joka ohjaa valitsimen 103 tilaa, on mielivaltaisessa tilassa koska vahvistin 113 on pois päältä eikä äänisignaali voi saavuttaa kaiutinta 115. Kun hakulaite saa osoitteensa, saattaa kaikusiru 105 vastaavuussuhteeseen osoitetta siihen hakulaitteen osoitekoodiin, joka on tullut koodipistokkeelta 109. Tämän jälkeen kaikusiru 105 tulostaa ilmaisusignaalin linjalla AB, joka viedään ohjauslogiikan 107 tuloon A. Tämä 10 7 5 959 havainto aiheuttaa siirtymisen tilasta 1 (osoitehaku) tilaan 2 (piip), kuten on osoitettu kuviossa 3.
Tilassa 2 jatkaa kaikusiru 105 sen jälkeen että se on saanut hakulaitteen osoitteen vastaanottimelta 101 vastaanottimelta 101 saadun rajoitetun äänisignaalin käsittelyä. Mutta tilassa 2 dekooderi ei ole kiinnostunut vastaanottimelta 101 saadusta viestistä. Siksi ohjauslogiikan tulo A ei ole herkkä kaiku-sirun 105 ilmaisulähdölle AB. Samoin koodipistokkeen 109 osoite voi olla mielivaltainen koska dekooderi ei välitä tunnistaa saatua rajoitettua äänisignaalia kaikusirulla 105. Ohjelmoitava laskin 117 laskee piipitysjakson jolle ohjaus-logiikan 107 lähtö S pitää valitsimen 103 B-tulon asennossa niin että valitsin 103 siirtää 1,7 kiloherzin signaalin kaiuttimelle 115 vahvistimen 113 kautta joka käynnistetään ohjauslogiikan 107 lähdön E kautta. Piipitystila kestää edullisesti 2 sekuntia. Siksi läskinäjastinta 117 ladataan binääriluvulla, joka vastaa 2 sekunnin kestoa. Tämän ajanjakson lopussa (aika loppu) ohjauslogiikka 107 vaihtaa dekoode-rin tilan tilaksi 3 missä se on valmis vastaanottamaan siirrettyä ääntä jota seuraa vasta-aktivointikoodi.
Välittömästi sen jälkeen kun ohjausajastin 117 on päättynyt piipitysajän, määrää tämän valitsimelle 103 suunnattu lähtö S valitsinta 103 aktivoimaan lineaarista äänituloa A. Myös ohjaus-logiikka 107 sallii vahvistinta 113 lähdön E kautta. Kahden sekunnin äänijakson aikana, jota käytetään varoittamaan käyttäjää siitä, että hakulaite on vastaanottanut osoitteensa, lähettää kaukokoodaaja/lähetin vastaavan ääniviestin noin 2 sekuntia sen jälkeen kun hakulaitteen osoite on lähetetty. Siksi, kun ohjauslogiikka 107 sallii vahvistinta 113 kaksi sekuntia halulaitteen osoitteen tulon jälkeen, olisi sen todettava vastaanottimen 101 tulos-avan äänen. Kaikusiru 105 vastaanottaa äänisignaalin vastaanottimelta 101 ja saattaa tämän signaalin vastaavuussuhteeseen koodipistokkeelta 109 saatuun vasta-aktivointikoodiin. Kaikusiru 105 lukee vasta-aktivointikoodin osoitteen katsomalla toista 11 75959 puoliskoa osoitteesta kerrallaan, ensin osoittamalla AQ:a sitten osoittamalla muistin eri osaa A^:llä. Ohjausiogiikan 107 lähtö A2 kertoo koodipistokkeelle 109, että tulostettava sana kaikusirulle 105 on vasta-aktivointikoodi eikä hakulaitteen osoitekoodi.
Dekooderi on nyt tilassa 3 ja oikeassa toiminnassa kaikusiru 105 saa vasta-aktivointikoodin rajoitettuun äänituloonsa äänisiirron lopussa. Ohjauslogiikka 107 saa havaintosignaalin tuloonsa A kaikusirulta 105, joka palauttaa dekooderin ja ohjausiogiikan 107 takaisin tilaan 1 (osoitehaku), kuten on näytetty kuviossa 3. Vaihtoehtoisesti, mikäli vasta-aktivointikoodi ei ole oikein saatu ohjelmoitava ajastin 117 on ladattu maksimaalisella äänen kestolla (noin 16 s) joka ajanjakson jälkeen palauttaa ohjausiogiikan 107 ja hakulaitteen tilaan 1 (osoitehaku).
Taulukko 1 seuraavalla sivulla on PLA:n aikasarjallinen lo-giikkataulukko, joka sisältää keksinnön mukaisen ohjausiogiikan 107.
12 75959 "in 3 λ: o tn γμ m —
i—I
G tn o
•H -P
.p (N tn tn ^0) <d x
•n O
<0 -PC
tn 3 <ΰ d) td
> XX
m -P cc •H φ rtf o tn c ε λ; <d x >, tn Φ -p tn η -p 3 x Ci. (0 PO -P -n :0 -P x
t) X O. X O XXXX
X
:rö
PI
(N
< i- x XO O O O O
o
X
X
3 x tn xx oo o x x x 3 (0 -P (tl λ; woo *- t- t-ooo λ; *p
P
tr
O
Ή tÖ O
> Q Or- r-O OOOO
C td ·· (d C M (d
X 3P
Oj 0) X X
CO -p o OO O r- x—OOO
r—I
o
O I O O O 1-r- OOOO
X >i (0
X XX
E >i-P
p: 2 -P h B O O O OO r-i-1-1- <
H
l C -P tn -P
o 3 -P
x cd tn .— 3 -I—> td O XX Oi- o T- o ι- Η X •n'-' O cd < Or- XX o o t— i— 13 7595 9
Kuviossa 4 on esitetty esillä olevan keksinnön mukainen vastaanotin ja laitelmiston toteutus. Vastaanotin 200 vastaanottaa radiosignaalin antennin välityksellä ja antaa demoduloidun äänisignaalin äänivahvistimelle 202. Äänivahvis-tin 202 on kytketty äänikaiuttimeen 204. Vastaanottimen 200 lisälähtö viedään mikrosuorittimelle 206, joka suositellulle ilmentymälle on 146805-mikrosuoritin jota markkinoi Motorola Inc. Tämä lisäkytkentä vastaanottimelta 200 mikrosuorittimelle 106 on rajoitettu äänisignaali, jota käytetään vastaavuussuhteeseen saattamiseen.ja dekoodaukseen. Mikrosuoritti-men eri portit sallivat äänivahvistimen 202 ohjauksen ja nämä on merkitty varuillaanolo, varuillaanolon ohjaus ja äänen ohjaus. ROM-muisti 208 tarjoaa mikrosuorittimen 206 laitelmiston toiminnan muistiavaruuden. ROM-muisti 210, joka on ilmoitettu koodipistokkeeksi tarjoaa yksittäisen vastaanottimen osoitetietoja. Mikrosuoritin 206 on kytketty ja syöttää signaaleja apupiireille 212, jotka vuorostaan valvovat säädettyjen B+ ja B+ signaalien vastaanottimelle 200 kytkennän.
Kuviossa 5 on esitetty kuviossa 4 esitetyn mikrorittittimen laitelmiston toiminnan kulkukaaviota. Esillä olevan keksinnön mukaisen dekooderin toiminta alkaa havaittua tehon olevan päällä, mikä tapahtuu kun vastaanotin aluksi kytketään päälle.
Teho kytkettäessä päälle ja initialisointitoimenpiteiden aikana tehdään mikrosuoritin valmiiksi sen dekoodaustoimin-nalle. Osa valmistusprosessista sisältää äänensävyn varuillaanolon käynnistämisen kunnes se on nollattu ajan loputtua ja äänensävyn ja äänen toiminnassa aktivoidaan äänikanava lisäksi kunnes se nollataan.
Initialisoinnin jälkeen on mikrosuoritin valmis vastaanottamaan tietoa vastaanottimelta ja dekoodaamaan vastaanotetut signaalit. Suositeltavalle ilmentymälle nämä signaalit ovat digitaalisesti koodattuja sanoja aikaisemmin kuvatun Golay Sequential Code'n ennaltamäärätyn muodon mukaisia. Vastaavuus-suhteessa oleva alkuosa ilmaisee ilmoitetun alkuosasanan 14 7595 9 läsnäolon ja sitä käytetään pariston eliniän pidentämisen mahdollistamiseksi. Mikäli ei havaita alkuosaa, siirtyy hakulaite paristoa säästävään tilaan, jossa vastaanotinyksikön toiminta estetään tietyn ajanjakson ajaksi. Tämän ajan jälkeen vastaanotin palaa jälleen saattamaan signaaleja asynkronisesti vastavuussuhteeseen sen päättelemiseksi, onko alkuosa läsnä. Mikäli havaitaan alkuosa tai alkuosan pylvässignaale-ja, on seuraava askel ohjaussignaalin läsnäolon dekoodaaminen.
Alkuosasignaalin havaitseminen tarkoittaa että hakulaitteen olisi etsittävä osoitetta kun taas alkuosan pylvässignaali tarkoittaa, että hakulaite jää päälle kytketyksi 16 osoitteen ajaksi, mikä tarkoittaa suositellussa ilmentymässä erätila-toimintaa. Kummassakin tapauksessa, mikäli ohjaussanaa ei havaita, palaa hakulaite toimintaan alkuosan läsnäolon vastaavuussuhteeseen saattamiseksi.
Alkuosasignaalin ilmestymisen takia vastaanotin saattaa vastaavuussuhteeseen tämän osoitteen ja päättelee mikäli haku on havaittu. Tässä tapauksessa haun havaitseminen tarkoittaa, että vastaavuussuhteen saattajalta saatu osoite vastaa osoitetta, joka on osoitekoodipistokkeessa. Mikäli osoite ei ole koodipistokkeessa, palaa toiminta alkuosan vastaavuussuhteeseen saattamiseen.
Alkuosan pylvään havaitsemiseksi, mikäli mikään 16 osoitteesta erässä ei vastaa osoitetta, joka on vastaanoton osoitekoo-dimuistissa, toiminta palaa saattamaan ohjaussana vastaavuus-suhteeseen. Tässä tapauksessa, koska jo ollaan erätilassa, jälkimmäisen ohjaussanan läsnäolo voidaan käyttää osoittamaan erän pituuden jatkumista. Mikäli ei havaita ohjaussanaa, ohjelman toiminta palautetaan alkuosan vastaavuussuht€ieseen saattamiseen.
Mikäli ei havaita hakua vastaavan osoitteen läsnäolon muodossa missään mahdollisista 16 osoitteesta erässä, johtii päätösprosessi siitä, onko siirretty viesti äänensävy- ja ääniviesti vai dataviesti- vai äänensävy-ainoastaan-viesti.
15 75959
Mikäli se on äänensävy-ainoastaan-viesti ja osoite on havaittu, voidaan varuillaanolotoiminta käynnistää, ja varuil-laanoloajan jälkeen tai sen tultua nollatuksi, palautetaan hakuvastaanottimen toiminta alkuosan vertaamiseen. Aktivointi ja vasta-aktivointikoodisignaalien laajin hyväksikäyttö tapahtuu esillä olevan dekooderin äänensävy- ja meluselityk-sellä.
Vaikka se ei olekaan osa suositellusta dekooderista, tapahtumassa, jossa data havaitaan kuten on osoitettu näennäisesti diagrammassa, dekoodausdatatoiminta aloitettaisiin sen selvittämiseksi onko datajono lopetettu. Siinä tapauksessa että on olemassa vielä dataa, siirrettäisiin dekoodausdatatoiminta takaisin niin, että laite voisi hakea alkuosaa.
Äänensävy- ja äänitoiminnassa voidaan haku havaita, joka vastaa oikeata osoitteen dekoodausta. Seuraava askel on saattaa vastaavuussuhteeseen aktivointikoodisanaa ja silloin on pääteltävä onko aktivointikoodisana todella havaittu.
Mikäli aktivointikoodia ei ole havaittu ennaltamäärätyn ajanjakson kuluessa, palautetaan ohjaus vertaamaan alkuosaa. Ajanjakso suositellussa toteutuksessa voidaan asettaa valinnaisesti riippuen siitä, mikä maksimi yhteeniiitettyjen osoitteiden lukumäärä halutaan pitää viestisysteemissä. Mikäli havaitaan aktivoitu koodi, toiminnan hakulaite siirtyy sopivaan varuillaanolo-ohjelmaan, joka sammutetaan kahden sekunnin päästä jossa ajassa äänikava käynnistetään niin että ääni-viesti on kuultavissa.
Vastaanottimen ollessa tässä tilassa, jossa äänikanava on auki, toimii dekooderi saattaakseen vastaavuussuuhteeseen vasta-aktivointikoodisanaa päätelläkseen milloin aukioleva ääni olisi suljettava. Mikäli ei havaita vasta-aktivointikoo-dia, on määrätty ajanjakso, jonka jälkeen avoin kanava suljetaan. Äänen vaimentamisen jälkeen palautetaan dekooderin toiminta saattamaan vastaavuussuhteeseen alkuosaa.
Aikaisemmin tunnetut automaattiset kohinasalpavastaanottimet 16 75959 käyttivät hyväkseen kantoaaltosignaalin läsnäolon tai poissaolon havaintoa päätelläkseen milloin äänikanava olisi suljettava. Vasta-aktivoivan ohjaussignaalisanan hyöty on siinä, että se vaikuttaa ainoastaan niihin hakulaitteisiin, jotka on oikein osoitettu, ja jotka ovat saaneet viestin. Äänikanava on sitten sopivasti suljettavissa siten, että ei ainoastaan ärsyttävä meluääni ehkäistään, vaan että mahdollistetaan sen ajanjakson, jota ääniviesti ei käytä, käyttöä systeemin toiminnan lisäosoittamiseksi. Yksinäiset viestit voivat olla minkä mittaiset tahansa joissa systeemi jatkaa normaaleja toimintoja lisäämällä lisäosoitteita edellisten ääni-viestien loppuun, jotka loppuvat vasta-aktivointikoodilla.
Taulukossa 2 on näytetty koko laitelmiston koodiohjelma heksadesimaalisessa muodossa, joka vastaa kuviossa 4 esitetyn mikrosuorittimen sopivaa kieltä. Tämän koodin lataaminen sopivaan ROM-muistiin mahdollistaa kuvion 5 kulkukaavion osoittaman toiminnan.
17 7595 9 TAULUKKO 2
4B0B 93 3? 00 3F 04 3F 01 A6 6F B7 05 02 00 53 A6 0C
4B10 B7 04 A6 55 AB 10 F7 5C A3 B0 26 FA 5A F1 26 Tl
4820 A3 10 26 FS 43 23 ΣΤ 27 03 4T 20 F.A 15 00 AB 7F
4830 9C 15 00 A5 08 03 00 TD 01 00 11 03 00 00 76 14 4840 00 02 00 TD 15 00 4A 26 EC 5A 20 E7 14 00 02 00 4850 FD 15 00 5C FC AE 08 03 00 FD 17 00 46 24 02 16 4850 00 14 00 02 00 FD 15.· 00 5A 26 EC 81 3F 11 08 00
4370 09 10 11 3F 23 0D 00 02 IE 23 ID 00 1C 04 CD IE
4880 BC A5 03 B7 ei ID 01 ID 01 A6 04 B7 01 ID 01. ID
4B90 01 3F 01 A6 0E B7 01 ID 01 ID 01 B6 00 B? 10 ID
48A0 10 04 10 05 02 10 02 1C 10 IA 10 5F A6 01 AD 29 48B0 A6 02 AD 25 A6 05 AD 21 A5 06 AD ID A6 e9 AD 19 48C0 A6 0A AD 15 A5 0D B7 01.ID 01 ID 01 B5 00 46 36 4BD0 51 34 51 A4 0F B7 53 20 ID B7 01 ID 01 A6 02 B7 48E0 13 B6 00 46 36 51 46 25 02 IB 10 66 55 46 66 55 48F0 5C 3A 13 26 F1 81 ID 11 B6 51 44 24 02 1C 11 97 4900 D6 1F 73 B7 2E 54 D6 1? A5 25 04 44 44 44 44 A4 4910 0F B7 32 0D 11 04 33 2E 33 32 BE 53 D6 IF BE B7 4920 2D D6 IF C8 B7 31 5F 35 32 36 2E 65 55 35 31 35 4930 2D 66 55 5C A3 0C 25 IF 5F E5 55 E8 56 E8 57 E8 4940 53 IB 59 E8 50 E8 5F E7 61 5C A3 03 25 EB 5F 15 4950 55 5C BF 14 5F 49 65 2D 66 31 56 35 5C A3 04 25 4950 F4 BE 14 A3 17 25 E8 09 01 0D AS 03 53 2D 63 31 4970 63 35 5A A3 01 25 F5 00 11 03 CC 1A EE A5 0F 37
4980 01 3F IF 04 10 03 02 10 06 IF 10 A6 04 20 08 IE
4990 10 3C IF 14 11 16 30 B7 20 CC ID 55 IF 22 A6 19
49A0 B7 ID BE IE D6 IF DE B? 13 D5 IF E5 B7 14 Do IF
49B0 EC B7 12 A3 00 27 ID 5A A3 02 25 ID 51 5A 9D 21
49C0 02 IE 22 D6-1? D2 B7 17 D5 IF D6 B7 18 D6 IF DA 49D0 B7 19 20 18 IE 22 9D 20 02 AE 01 Λ6 03 4A 26 FD
49E0 E6 2D 3? 17 15 31 B7 18 E6 35 B7 19 08 01 07 17 49T0 01 17 01 9V 20 06 33 17 33 18 33 19 A5 0D B7 28 4A00 AE 03 9F 4C A4 03 B7 1A 97 17 01 0Σ 00 00 66 39 4Λ10 66 3D 66 41 0F 12 6C E6 39 B8 17 B7 15 E5 3D B8 4A20 18 37 16 E6 41 38 IS 44 97 D6 IE F3 BE 16 54 D9 4A30 IE F3 BE 15 54 D9 IE F3 BE IA E7 25 B6 25 BB 26 4A40 3B 27 BB 28 AI 0C 22 03 CC IA FF 0E 22 03 9D 20
4A50 07 A1 50 25 e3 CC IB 0B 0E 01 07 3A ID 26 08 CC
4A50 11 6A AS 19 B7 ID 9D B6 15 A1 01 27 3Σ 3A 13 26 4A70 3E 3A 14 27 31 t! IE D6 IF DE B7 13 BE 1A 21 Σ7
4A80 CC 1A 02 3A 12 27 03 9D 20 02 IE 12 0E 01 07 3A
4A90 ID 26 08 CC II 6A A6 19 B7 ID 9D AS 11 4A 26 FD
4AA0 9D 15 01 A6 02 4A 26 FD CC 1A 02 9D 9D 9D 9D 9D
ä»B0 9D 20 ΣΣ BE IE 25 12 A6 04 B7 01 A5 0? 4A 26 FD
4* C0 3F 01 A5 0C 37 13 CC IB 34 5A 27 22 5A 26 13 cA
4AD0 24 27 0S A5 02 37 II 9D 9D 20 0C 0C 22 04 3F IE
4*10 20 05 A6 03 37 1Γ 9D CC 13 59 A3 04 27 0C 3F 01
4A?0 3F IE 08 10 02 3C IE CC 19 9C 3F 01 CC IE A0 BE
18 75959
4B00 IE 26 21 9D 9D 21 01 lp 22 20 06 BE IE 26 08 1C
4B10 22 A6 04 B7 IE 20 B0 51 5A 5A A3 02 24 IA A6 02 4B2e 37 IS 20 20 5A A3 02 24 03 CC 13 CB 51 51 A3 02
4B30 24 06 A6 02 B7 IE 20 07 5A 5A 26 ΒΣ CC ID 55 9D
4B40 AE 93 20 02 IE 35 0C 22 04 A6 01 20 04 A6 10 21 4B50 FC B7 24 9D 9D A6 0B 20 0D AE 91 9D A6 05 20 04
4B60 AE 1Γ A6 IE 17 01 BE 13 41 26 PD 0E 01 07 3A ID
4B70 25 08 CC IX 6A A6 19 37 ID 9D CD IE B5 3A 13 26
4B80 El CC 19 9C 9C CD IE 3C 0E 01 09 A6 ΒΓ B7 01 AD
4B90 2C CC IE 6a 3A 13 B6 13 Ai 02 24 18 A6 0F 37 01 4BA0 A6 02 4A 25 PD 3F 01 35 13 26 09 AD 10 AD 0E 3? 4330 IE CC 19 9C 16 36 B7 0S A6 0F B7 09 8? AE 05 A6
4BC0 A5 4A 25 FD 5A 26 F8 81 A6 51 B7 13 16 03 B7 IA
43D0 A6 05 41 26 FD 9D CD ID ID B5 13 Ai 05 22 0C E6 4BF0 39 49 36 1C ID 01 ID 01 9D 20 0C E6 39 E7 45 E6
43F0 3D E7 49 S6 41 E7 4D 3A 13 27 08 CD IE AE CD ID
4C00 10 20 D3 3? IB A6 03 B7 13 35 1C 4A 26 FB CD ID
4C10 05 IE 11 12 11 e? 11 e5 A6 04 9D 20 04 3A IB A6 4C20 ei 37 14 CD ID ID A6 08 4A 25 FD 9D 35 IB 4C A4 4C30 03 B7 IB 97 E6 45 B8 17 B7 15 15 49 B8 18 B7 15
4C40 E6 4D B8 19 44 97 D5 IE F3 BE 16 54 D9 IE F3 BE
4C50 15 54 D9 IE F3 BE IB 02 11 04 E7 29 20 04 E7 25 4C60 21 FC 3A 14 26 BD CD ID ID 03 11 32 36 25 BB 25 4C70 BB 27 BB 28 AI 0C 22 02 20 3A 01 10 03 9D 20 08 4C80 AI 50 25 04 15 11 20 2E B6 30 B7 17 B6 34 B7 18 4C90 B5 38 37 19 A6 0C 4A 26 FD 13 11 CC 1C 15 0B 10
4CA0 07 A6 02 4A 26 FD 20 11 B5 29 BB 2A BB 2B BB 2C
4C30 AI 0C 22 05 14 11 CC ID 2F CD ID 10 1F 11 3A 13
4CC0 27 0F 12 11 3Q IB CD ID 05 ID 01 9D 9D 9D CC 1C
4CD0 15 A6 07 4A 9D 9D 26 FB A6 02 B7 IE CD ID ID 08 4CE0 10 01 ID 01 ID 01 9D 3A IE CC 19 9C 3A 24 27 06 4CF0 ID 01 ID 01 20 0C 0C 22 04 3F IE 20 05 A6 03 B7 4D00 IE 9D CC IB 60 BE IB 35 1C 66 45 66 49 66 4D 81
4D10 B5 21 B7 17 B5 33 B7 18 B6 37 B7 19 81 B5 IA 4C
4D20 A4 03 B7 IA 97 0E 00 00 66 39 66 3D 65 41 81 3F
4D30 1F 03 11 02 3C 1F 04 10 06 05 11 13 0D 10 10 A6 4D40 20 B7 20 1F 10 0A 00 0D A6 05 B7 IE CC 19 9C A6 4D50 80 B7 20 IE 10 A6 04 20 0C A6 0C B7 20 1F 10 A6 4D50 02 B7 1F A6 0C B7 22 A6 60 B7 01 A6 19 B7 ID A6 4D70 7D B7 21 09 22 03 9D 20 02 1C 00 17 01 05 22 04
4D80 A6 05 20 04 21 F-E A6 10 4Λ 26 FD 9D 9D ID 00 3A
4D90 21 26 6C 3A 20 26 0? 07 22 05 1C 23 CC 13 93 07 4DA0 11 01 81 CC IE 2C 3A 1F 27 12 04 22 05 21 04 A5
4DB0 01 20 02 16 01 41 26 FD 9D 9D 20 E3 3C 1F A6 7D
4DC0 37 21 e7 22 15 05 22 05 15 22 9D 20 AC 14 22 A6 4TD0 08 4A 26 FD 17 01 9J) 3C 1F 20 SE 08 22 04 18 2? 4DI0 20 9E 19 22 21 FC 05 11 03 SD 20 0B 02 22 08 12
4DF0 22 A5 05 37 1F 20 82 13 22 SD SD 9D CC ID 79 0E
19 75959 4£00 10 0Ε 04 22 07 Α6 09 4Α 26 FD 9D 9D 17 01 20 11
4Γ10 0Ε 01 09 3Α ID 26 0Α ID 10 CC IE 6C A6 IS B7 ID
4Σ20 9D 16 01 9D A6 02 4A 26 FD CC ID 73 IB 01 0F 10
4F30 07 ID 01 11 11 CC 1Σ A0 01 11 04 11 11 20 15 0C
4E40 10 08 02 10 05 ID 01 CC 18 93 06 10 07 A6 06 B7
4Ϊ50 IE CC 19 9C A6 19 B7 ID 0E 01 07 3A ID 26 07 CC
'4160 IE 6C A6 19 B7 ID AD 4D 20 FE 16 11 A6 19 B7 ID
4E70 11 11 3F 01 ID 00 04 10 17 0C 10 14 07 11 0B 3F
4E80 IF A6 01 B7 20 1F 10 CD ID 55 AD 3A 16 11 20 04 4E90 17 11 1C 01 0F 01 0F 3A ID 26 0F- ID 01 06 11 02
4ΓΑ0 AD 24 17 11 20 41 A6 19 B7 ID AD 09 20 16 9D ID
4FB0 01 ID 01 20 05 A6 14 4A 26 FD 21 FE 16 01 A6 05 4FC0 4A 26 FD 17 01 81 A6 0C B7 01 A6 C8 4A 26 FD 18 4ED0 11 0C 23 10 A6 03 5F 08 00 01 5C 4A 26 F9 A3 01 4EE0 22 02 19 11 3F 01 81 0F 23 06 09 11 03 CC ID 59 4FF0 CC 18 93 00 01 01 02 01 02 02 03 01 02 02 03 02 4Fe0 03 03 04 01 02 02 03 02 03 03 04 02 03 03 04 03 4F10 04 04 05 01 02 02 03 02 03 03 04 02 03 03 04 03 4F20 04 04 05 02 03 03 04 03 04 04 05 03 04 04 05 04 4F30 05 05 06 01 02 02 03 Z2 03 03 04 02 03 03 04 03 4F40 04 04 05 02 0-3 03 04 03 04 04 05 03 04 04 05 04 4F50 05 05 05 02 03 03 04 03 04 04 05 03 04 04 05 04 4F60 05 05 06 03 04 04 05 04 05 05 06 04 05 05 06 05 4F70 06 06 07 Dl AB 88 6B 2A AC 5A D3 14 60 84 B8 83
4F80 D8 E0 60 68 0B 6C 34 ED 30 83 64 39 4C 07 38 6F
4F90 90 77 D0 08 30 98 37 3B 72 8C C3 27 87 50 0C E4
4FA0 20 10 43 A0 A0 2A B5 66 A6 A5 A2 6E DD 5X 3C 8A
4FB0 3E CB 5A 6C 14 B7 1C D3 DC 6D CA 4A 63 50 EE 5C
4FC0 7E 67 BF F3 9D EC 18 1? 07 05 0C 02 00 0C 07 09 4FD0 06 09 40 40 2C 2C 65 65 94 94 92 92 06 06 60 01 4FT0 08 66 AC F4 F4 01 01 01 01 0A 62 62 58 80 58 58 4FF0 58 58 58 00 00 00 IB 64 IB δ4 18 00 18 00 18 00

Claims (10)

20 7 5 9 5 9 Patentti vaati mukset
1. Selektiivinen hakuvastaanotin, joka toimii monivas-taanotinympäristössä koodatun ti etoinformaation vastaanottamiseksi, joka informaatio sisältää selektiivisiä hakuosoite-signaaleja, jotka nimeävät yksittäisen vastaanottimen osoitteen sekä 1isätietoinformaation, jonka pituus vaihtelee, jolloin hakuvastaanottimeen sisältyy vastaanotin (101 tai 200 ) koodatun ti etoinformaation vastaan-ottami seksi; koodipistoke (109 tai 210) ennakolta määrätyn selektiivisen hakuosoi tei nformaati on varastoimiseksi; dekooderi, joka reagoi koodattuun ti etoinformaatioon ja joka ilmaisee ja dekoodaa selektiiviset hakuosoitesignaalit vastaanottimen toiminnan ylläpitämiseksi pituudeltaan vaihtele-van 1isätietoinformaation aikana kun selektiiviset hakuosoi-tesignaalit ovat samat kuin ennakolta määrätty selektiivinen hakuosoitei nformaati o; äänipiiri (113, 115 tai 202, 204), joka reagoi dekooderiin tuottaen äänisignaalin, joka vastaa pituudeltaan vaihtelevaa 1i säti etoi nformaati ota; tunnettu siitä, että dekooderi edelleen käsittää piirit (105, 107 tai 206, 208, 212) pituudeltaan vaihtelevan tieto-informaation lopussa esiintyvien deaktivoi nti koodisignaalien ilmaisemiseksi ja dekoodaamiseksi, näin saattaen vastaanottimen (101 tai 200) ja äänipiirin (113, 115 tai 202, 204) lopettamaan pituudeltaan vaihtelevan 1isätietoinformaation käsi ttelyn.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että se edelleen sisältää logiikkapiirin (107), joka on kytketty dekooderiin (105) ja reagoi selektiivisen haku-osoitteen ilmaisuun ja dekoodaukseen, vastaanottimen (101) saattami seksi vai mi usti1 aan vastaanottamaan pituudeltaan vai -helevaa 1isätietoinformaatiota selektiivisen hakuosoitteen jälkeen, jolloin logiikkapiiri (107) myöskin reagoi deakti-voi nti koodi signaalien ilmaisuun ja dekoodaukseen väli ttömästi 2i 75959 pituudeltaan vaihtelevan 1isäti etoinformaation loputtua, saattaen vastaanottimen (101) lopettamaan 1isäti etoinformaation edelleenkäsittelemisen.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että vastaanotin (101) edelleen sisältää äänipiirin (113, 115) ja että dekooderi (105) on sovitettu mahdollistamaan ennakolta määrätyn valmiustilan äänipiirissä (113, 115) selektiivisen hakuosoitteen ilmaisun ja dekoodauksen jälkeen.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että vastaanotin (101) edelleen käsittää äänipiirin (113, 115) ja että dekooderi (105) on sovitettu mahdollistamaan ennakolta määrätyn vaimiussignaalin synnyttäminen ääni-piirissä (113, 115) ensimmäisen akti voi ntisignaalin ilmaisun ja dekoodauksen jälkeen.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että logiikkapiiri (107) on sovitettu vastauksena mainittuihin deaktivointikoodisignaaleihin myöskin lopettamaan vaihtelevaa pituutta olevan ti etoinformaation käsittely toisen akti vointikoodisignaalin vastaanottamisen jälkeen.
6. Patentti vaatimusen 3 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että logiikkapiiri (107) on sovitettu deaktivoimaan äänipiiri (113, 115) deaktivoi nti koodisignaalin vastaanottamisen jälkeen.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että se edelleen käsittää mikroprosessorin (206), joka on kytketty vastaanottimeen (200) vastaanotetun siirretyn koodatun informaation käsittelemiseksi; lukumuistin (208), joka on kytketty mikroprosessori in (206 ) ohjeiden varastoimiseksi mikroprosessorin (206) käytettäväksi; koodipistokemuis-tin (109 tai 210), joka on kytketty mikroprosessori n (206 ) yksittäistä vastaanotinta (200) koskevan osoiteinformaation 22 7 5 9 5 9 varastoimiseksi; ja että logiikkapiiri edelleen käsittää tu-kipiirin (212), joka on kytketty mikroprosessoriin (206) ja vastaanottimeen (200) ohjaamaan sähkövirran kytkemistä vastaanottimeen (200) dekoodauksen perusteella.
8. Menetelmä siirretyn tietoinformaation dekoodaamiseksi selektiivisesti osoi tettavissa vastaanottimissa, jotka toi mi -vat monivastaanotinympäristössä, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat vaiheet: ilmaistaan ja dekoodataan signaaleja, jotka vastaavat moni-vastaanotinympäristössä esiintyvän yksittäisen vastaanottimen (200) osoitetta; korreloidaan vastaanotetut osoitesignaalit ennakolta määrättyyn osoiteinformaatioon, joka on sisällytetty vastaanottimeen (200 ); tuotetaan ohjaussignaali kun vastaanotettu signaali vastaa ennakolta määrättyä informaatiota; käsitellään pituudeltaan valhtelevaa siirrettyä lisätietoin-formaatiota ohjaussignaalin esiintymisen jälkeen; ja lopetetaan pituudeltaan vaihtelevan siirretyn 1isätietoinformaation käsittely kun on ilmaistu deaktivoi nti koodisignaali.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen ohjaussignaalin synnyttämistä ilmaistaan ja dekoodataan ensimmäinen akti voi nti koodisignaali sekä viivästetään ohjaussignaalin esiintymistä kunnes myöskin ensimmäisen aktivointikoodisignaalin ilmaisu ja dekoodaus on tapahtunut.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että informaation käsittelyn 1opettamisvaihe lisäksi käsittää siirretyn, pituudeltaan vaihtelevan tietoinformaation käsittelyn lopettamisen kun on ilmaistu joko deaktivoin-tikoodisignaali tai toinen kerta ilmaistu aktivointikoodisignaal i. 23 759 5 9
FI832116A 1981-10-13 1983-06-13 Dekoder foer mottagning av ett oeverfoert meddelande. FI75959C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US31059481 1981-10-13
US06/310,594 US4423416A (en) 1981-10-13 1981-10-13 Decoder for transmitted message deactivation code
PCT/US1982/001438 WO1983001547A1 (en) 1981-10-13 1982-10-04 Encoder for transmitted message deactivation code
US8201438 1982-10-04

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832116A0 FI832116A0 (fi) 1983-06-13
FI832116L FI832116L (fi) 1983-06-13
FI75959B FI75959B (fi) 1988-04-29
FI75959C true FI75959C (fi) 1988-08-08

Family

ID=23203238

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832116A FI75959C (fi) 1981-10-13 1983-06-13 Dekoder foer mottagning av ett oeverfoert meddelande.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4423416A (fi)
EP (1) EP0090042B1 (fi)
JP (1) JPS58501751A (fi)
KR (1) KR880002171B1 (fi)
AU (1) AU559554B2 (fi)
BR (1) BR8207923A (fi)
CA (1) CA1182179A (fi)
DE (1) DE3279772D1 (fi)
DK (1) DK265583D0 (fi)
FI (1) FI75959C (fi)
WO (1) WO1983001547A1 (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4642633A (en) * 1983-08-05 1987-02-10 Motorola, Inc. Individual simulcast station control system
EP0135783B1 (en) * 1983-08-18 1991-02-27 Nec Corporation Radio communication apparatus disabled on reception of a predetermined signal
JPS60176339A (ja) * 1984-02-22 1985-09-10 Nec Corp 無線呼出方式
EP0177971B1 (en) * 1984-10-12 1993-01-13 Nec Corporation Pager receiver capable of controlling an internal state by a call signal
US4663765A (en) * 1985-02-01 1987-05-05 General Electric Company Data muting method and apparatus for audo-digital communications systems
US4875038A (en) * 1988-01-07 1989-10-17 Motorola, Inc. Frequency division multiplexed acknowledge back paging system
US4875039A (en) * 1988-02-22 1989-10-17 Telefind Corp. Paging system with transmission protocol compatible with analog and digital transmitters
JP2824868B2 (ja) * 1990-04-30 1998-11-18 モトローラ・インコーポレーテッド 盗難防止保護を備えた選択呼出し受信機
US5151922A (en) * 1990-09-24 1992-09-29 Motorola, Inc. Variable speaker muting based on received data
JP3060837B2 (ja) * 1993-06-10 2000-07-10 モトローラ・インコーポレイテッド 無線通信装置におけるバッテリ節約方法および装置
GB2296170A (en) * 1994-12-16 1996-06-19 Ibm Audio communication apparatus
US6560461B1 (en) 1997-08-04 2003-05-06 Mundi Fomukong Authorized location reporting paging system
DE19901328A1 (de) * 1999-01-15 2000-07-27 Motorola Inc Kommunikationsgerät zum gleichzeitigen Übertragen von Sprache und Daten, sowie Verfahren
US9270307B2 (en) 2014-02-14 2016-02-23 Motorola Solutions, Inc. Method and apparatus for improving audio reception in a paging device
KR200488036Y1 (ko) 2018-06-08 2018-12-06 염응국 양말편직기용 흡입력 발생장치

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3846783A (en) * 1973-03-12 1974-11-05 Eikonix Corp Remote paging with message storage
US4027243A (en) * 1975-05-12 1977-05-31 General Electric Company Message generator for a controlled radio transmitter and receiver
US4001772A (en) * 1975-07-30 1977-01-04 Truman W. Powell Coded signaling and control system
JPS6013588B2 (ja) * 1977-09-16 1985-04-08 日本電気株式会社 無線個別呼出受信機
US4178476A (en) * 1978-05-26 1979-12-11 Frost Edward G Automatic nationwide paging system

Also Published As

Publication number Publication date
DK265583A (da) 1983-06-10
FI832116A0 (fi) 1983-06-13
KR880002171B1 (ko) 1988-10-17
WO1983001547A1 (en) 1983-04-28
FI75959B (fi) 1988-04-29
EP0090042A1 (en) 1983-10-05
US4423416A (en) 1983-12-27
AU9124182A (en) 1983-05-05
KR840002181A (ko) 1984-06-11
DE3279772D1 (en) 1989-07-20
EP0090042A4 (en) 1985-04-11
BR8207923A (pt) 1983-09-20
AU559554B2 (en) 1987-03-12
JPS58501751A (ja) 1983-10-13
EP0090042B1 (en) 1989-06-14
CA1182179A (en) 1985-02-05
DK265583D0 (da) 1983-06-10
FI832116L (fi) 1983-06-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75959C (fi) Dekoder foer mottagning av ett oeverfoert meddelande.
FI75243C (fi) Dekoder samt foerfarande foer mottagande av en aktiveringskod i en oeverfoerd information.
CA1270526A (en) Radio communication receiver with apparatus for altering bit rate of the receiver
US5459457A (en) Paging or other selective call system with battery power conservation
KR880002173B1 (ko) 순차 코드신호 발생용 인코딩 장치
US5087905A (en) Method for superimposing independently transmitted data on pager display
JPH09508767A (ja) 通信システムにおけるエネルギ節約のための方法および装置
JPH0412652B2 (fi)
KR950011078B1 (ko) 선택 호출 수신기
JPH0671228B2 (ja) 選択的に装着できる独立した追加のアドレス解読装置
US5892457A (en) Audio paging apparatus and method for cordless paging receiver
JP2824868B2 (ja) 盗難防止保護を備えた選択呼出し受信機
US5821873A (en) Method and apparatus for saving power in a selective call receiver
JP2619762B2 (ja) 同期選択信号システム
US5768701A (en) Intermittent receiving control apparatus of a selective calling receiver
NO162789B (no) Mottaker og fremgangsmaate for aa dekode signaler.
GB2225140A (en) Decoding arrangements
JPS60140938A (ja) 個別選択呼出受信機
JPH01135235A (ja) 選択呼出受信装置
KR19980066103A (ko) 양방향 무선호출수신기의 송.수신 불가능상태 경보방법
KR960043585A (ko) 광역서비스 기능을 갖는 무선 호출 수신기 및 그 수신방법
KR19990056130A (ko) 수신 실패 메시지 재전송 요구 가능한 무선호출수신기 및 그 제어 방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MOTOROLA, INC.