FI73250B - Saett vid elektroplaetering. - Google Patents

Saett vid elektroplaetering. Download PDF

Info

Publication number
FI73250B
FI73250B FI833644A FI833644A FI73250B FI 73250 B FI73250 B FI 73250B FI 833644 A FI833644 A FI 833644A FI 833644 A FI833644 A FI 833644A FI 73250 B FI73250 B FI 73250B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
anode
workpiece
cathode
shield
circuit
Prior art date
Application number
FI833644A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73250C (fi
FI833644A (fi
FI833644A0 (fi
Inventor
Jouko Kalevi Korpi
Teuvo Tapio Korpi
Original Assignee
Jouko Kalevi Korpi
Teuvo Tapio Korpi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jouko Kalevi Korpi, Teuvo Tapio Korpi filed Critical Jouko Kalevi Korpi
Publication of FI833644A publication Critical patent/FI833644A/fi
Publication of FI833644A0 publication Critical patent/FI833644A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73250B publication Critical patent/FI73250B/fi
Publication of FI73250C publication Critical patent/FI73250C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25DPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PRODUCTION OF COATINGS; ELECTROFORMING; APPARATUS THEREFOR
    • C25D5/00Electroplating characterised by the process; Pretreatment or after-treatment of workpieces
    • C25D5/34Pretreatment of metallic surfaces to be electroplated
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25DPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PRODUCTION OF COATINGS; ELECTROFORMING; APPARATUS THEREFOR
    • C25D3/00Electroplating: Baths therefor
    • C25D3/02Electroplating: Baths therefor from solutions
    • C25D3/04Electroplating: Baths therefor from solutions of chromium
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25DPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PRODUCTION OF COATINGS; ELECTROFORMING; APPARATUS THEREFOR
    • C25D5/00Electroplating characterised by the process; Pretreatment or after-treatment of workpieces
    • C25D5/04Electroplating with moving electrodes
    • C25D5/06Brush or pad plating

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electroplating Methods And Accessories (AREA)
  • Manufacturing Of Printed Circuit Boards (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
  • Electrotherapy Devices (AREA)

Description

73250
Menetelmä sähköiseksi päällystämiseksi Sätt vid elektroplätering Tämä keksintö koskee menetelmää metallin, ensisijassa kromin, sähköiseksi päällystämiseksi katodina virtapiiriin kytketylle työkappaleelle, joka ennaltamäärätyllä nopeudella syötetään elektrolyytin läpi anodin ja virtapiirin mahdollisten lisäanodien ohi.
Metallin sähköinen päällystäminen elektrolyytistä katodille pitää sisällään suhteellisen vaikeita ja herkkiä prosesseja, joissa pienet vaihtelut virrantiheydessä anodin ja katodin välillä elektrolyytissä voivat aikaansaada täysin erilaisia ominaisuuksia päällysteelle sekä päällystetyn pinnan kiinnittymiselle.
Tämä keksintö koskee sekä menetelmää paremman kiinnittymisen aikaansaamiseksi päällystetylle pinnalle, että menetelmää itse päällysteen tiheyden parantamiseksi.
Vuosien mittaan on myönnetty lukuisia patentteja, joissa kuvataan erilaisia menetelmiä metalliesineiden sähköiseksi : päällystämiseksi.
: Saksalaisessa patentissa 484 206, joka käsittelee kromi- päällystystä ehdotetaan, että kromattavan työkappaleen annetaan aluksi toimia anodina alkuperäisen pinnan syövyttämi-seksi, jotta seuraavassa sähköpäällystyksessä, jolloin työ-kappale on katodina, saataisiin parempi kiinnittyvyys. Tänä päivänä tämä menetelmä on yleisesti käytetty.
Saksalaisessa patentissa 923 405 väitetään edelleen saavutettavan helpommin kiillotettava kromipinta, jos sähköpääl-lystys suoritetaan välein, jotka keskeytetään lyhyiksi väleiksi, virran ollessa katkaistuna, mutta annetaan työkappaleen jäädä elektrolyyttiin.
Sveitsiläisessä patentissa 498 941 kuvataan pitkittäisten kappaleitten kromausta kuljettamalla niitä asteettain anodin kautta.
Ruotsalaisessa kuulutus julkaisusta 310 970 käy myös ilmi, että esim. kromilla sähköisesti päällystettäessä on virrantiheyttä säädettävä koko päällystettävällä alueella, kos- 2 73250 ka alueen erot, geometria tai päästävyys voivat vaikuttaa siihen, että virrantiheys katodin joissakin osissa tulee niin pieneksi, ettei niissä tapahdu lainkaan päällystyrnistä. Päin vastoin varoitetaan, että erityisen epäsuotuisat pinnat voivat sen sijaan syöpyä. Kuulutus julkaisun sivun 3 toisesta kappaleesta käy ilmi, että valurauta- ja teräskatodeja pidetään erityisen taipuvaisina tällaiseen ei-haluttuun syöpymi-seen kromipäällystyskylvyissä.
Edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi kuulutusjul-kaisussa ehdotetaan lisäelektrodin sijoittamista lähelle aluetta , jossa virrantiheys on joko liian pieni halutun päällysteen muodostamiseksi tai muodostaa päällysteen, jota ei määrätylle pinnanosalle haluta, koska virrantiheys on liian suuri. Lisäelektrodi tulee tässä tapauksessa yhdistää virtalähteeseen, joka on riippumaton anodin ja katodin välille yhdistetystä virtapiiristä.
Syöpymisongelmia kromikylvyissä, joissa virrantiheys on liian pieni, on myös käsitelty US-patentissa 4 062 741, jossa ehdotetaan muutaman voltin suojajännitteen kytkemistä niiden kappaleiden yli, joiden on jäätävä kromipäällystyskylpyyn myös sen jälkeen kun virta on katkaistu.
Käytännössä useimmiten esiintyvä menetelmä on muuten ollut ensin syövyttää kappale käänteisellä napaisuudella ja sitten päällystää se samassa kylvyssä.
Tämä keksintö koskee uutta menetelmää, jonka tuloksena on huomattava parannus päällystetyn pintapäällysteen kiinnittymisessä samoin kuin sen laadussa, koska syövytys ja päällystys suoritetaan ajallisesti lähempänä toisiaan, ja koska napaisuudenvaihtomenetelmä on voitu välttää.
Keksinnön mukainen menetelmä perustuu vuosien mittaan sähköpäällystyksestä kerääntyneeseen kokemukseen, jota myös edellä käsitellyt patentit vahvistavat. Samalla keksinnöllinen ajatus tarjoaa kuitenkin kokonaan riippumattoman ratkaisun aikaisempiin ratkaisemattomiin ongelmiin. Kuten alussa jo mainittiin, keksinnön mukainen menetelmä koskee metallin, ensisijassa kromin, päällystämistä sähköisesti työkappaleel- li 3 73250 le, joka toimii katodina, sanottua työkappaletta syötettäessä elektrolyytin läpi ennaltamäärätyllä nopeudella anodin ohi, missä metallin saostuminen tapahtuu.
Keksinnön mukainen menetelmä perustuu siihen, että katodia syövytetään jatkuvasti juuri ennen kuin se saavuttaa anodin. Koska tämä tapahtuu jatkuvasti, ei napaisuudenvaih-totekniikkaa, jolla on joukko jo mainittuja haittoja, voida käyttää.
Keksinnön mukaisesti tämä jatkuva syövytys aikaansaadaan siten, että välittömästi ennen anodin ohittamista työkappale saatetaan ohittamaan alue työkappaleen pituussuunnassa jossa virrantiheys on pienennetty anodiin kohdistuvalla varjostimella, niin että työkappale syöpyy siinä, jonka jälkeen metallin saostaminen työkappaleelle tapahtuu sitä seuraavan anodin kohdalla. Varjostin voi olla joko kokonaan sähköisesti eristävä tai yhdistetty virtapiiriin katodin kanssa sillä tavalla, että virrantiheys aikaansaa katodin syöpymisen sen kulkiessa kyseessä olevan varjostimen ohi. Keksinnön mukainen menetelmä voidaan myös suorittaa järjestämällä useita pareja syövytyselimiä ja anodeja peräkkäin samaan elektrolyyttiin. Päällystetyn päällysteen laatua voidaan myös parantaa vaihtelemalla katodin ja syövytyselimen sekä katodin ja anodin välistä etäisyyttä välillä, jota pitkin katodia kuljetetaan näiden ohi. Tällä tavalla virrantiheyttä ja siten syövytysastetta sekä sahköpäällysteen tiheyttä voidaan muuttaa haluttuun arvoon kussakin pisteessä pitkin katodin pintaa. Mahdollisuus antaa päällystetylle pinnalle eri kovuuksia eri syvyyksillä tällä tavalla voi olla erityisen arvokas. Myös tiettyjä muita etuja voidaan saavuttaa, ja koko syövytys-päällystysprosessi voidaan suorittaa osittaisessa vakuumissa. Keksinnön mukainen menetelmä on määritelty seu-raavissa vaatimuksissa, ja sitä kuvataan lisäksi vielä liittyen joihinkin periaatekaavioihin järjestelyistä, jotka on tarkoitettu menetelmän suorittamiseksi.
Tässä yhteydessä voidaan myös mainita, että keksinnön mukaista menetelmää on hyvin tuloksin testattu Valtion tek- 4 73250 nillisessä tutkimuskeskuksessa Helsingissä, tutkimusraportti MRG 1776.
Kuvat 1-5 ovat periaatekaavioita, ja sellaiset tavanomaiset elementit kuten sähköpäällystyskylvyt, mittausvälineet ja täydelliset sähköiset kytkentäjärjestelmät on jätetty pois, tai vain viitteenomaisesti esitetty.
Kuvassa 1 esitetään keksinnön mukaisen menetelmän perusperiaate. Työkappale K on katodina yhdistetty virtapiiriin 1, jossa on virtalähde U. Anodia on merkitty viitenumerolla 2 ja elektrolyyttiä viitenumerolla 3. Katodia K syötetään jatkuvasti nuolen V suuntaan. Juuri ennen kuin työkappale K (katodi) saavuttaa anodin, se kulkee varjostimen 4 alta, joka on keksinnölle tunnusomainen, ja joka muodostuu sähköisesti eristävästä suojuksesta, joka perusmuodossaan on esitetty tässä kuvassa. Anodin 2 ja katodin K välinen etäisyys sekä virtalähteen U jännite ovat olennaisia muuttujia päällystyksen suhteen, kun taas eristävän varjostimen 4 ja katodin K välinen etäisyys sekä varjostimen 4 ja anodin 2 välinen etäisyys B yhdessä virranvoimakkuuden anodin yli kanssa määrävät syöpymisen. Virrantiheys säätää sekä syövytystä että päällystystä. Kaikki edellä käsitellyt muuttujat ovat arvoja, jotka on empiirisesti määrättävä. Syövytys tapahtuu alueella 10 ja päällystys alueella 11.
Kuvassa 2 esitetyssä suoritusmuodossa eristävä suojaus 4 on korvattu sähköisesti johtavalla suojauksella 5, joka siten käytännössä toimii samassa virtapiirissä kuin anodi 2 ja katodi K. Tämä tarkoittaa, että aikaisemmin mainitut muuttujat on säädettävä riippuen vallitsevista oloista.
Kuvassa 3 esitetyssä suoritusmuodossa syövytystä voimistava suojaus 6 on yhdistetty omaan virtapiriinsä 7 ja sillä on oma virtalähde. Aikaisemmin käsitellyt ehdot pätevät tässä, paitsi että aiemmin mainituille muuttujille on annettava toiset arvot.
Kuvassa 4 esitetyssä suoritusmuodossa anodin 2 ja syövytystä voimistavan suojauksen 6 välille on järjestetty eristävä kerros 8. On myös huomattava, että eristävä kerros 8 ulot- 5 73250 tuu jonkin matkaa suojauksen 6 ja katodin K välille. Tämä ei aina ole välttämätöntä, mutta voi joskus olla sopivaa. Suojaukseen 6 voi olla yhdistetty virtapiiri 7 kuvassa 3 esitetyllä tavalla.
Kuva 5 havainnollistaa muunnosta, jossa anodin ja katodin välinen etäisyys (A1-A2) sekä syövytystä voimistavan suojauksen 5 (4) ja katodin välinen etäisyys (al-a2) muuttuu pitkin katodin matkaa sanotun suojauksen ja anodin ohi. Elin 5 (4) voi käsittää sähköisesti johtavan suojauksen 5 kuten kuvassa 2 tai eristävän suojauksen 4 kuten kuvassa 1. Tämän suoritusmuodon mukaisesti on mahdollista vaikuttaa syövytys-prossiin suojausta 5 (4) pitkin sellaisen päällysteen valmistamiseksi, jonka ominaisuudet esimerkiksi pohja- ja pintakerrosten välillä vaihtuvat asteittain.
Piirustuksissa esitetyt muunnokset voidaan suuressa määrin yhdistää toisiinsa haluttujen ominaisuuksien saamiseksi päällystekerrokseen. Esimerkiksi eristävää suojausta 4 sekä sähköisesti johtavaa elintä 5 voidaan käyttää peräkkäin järjestettynä työkappaleen (katodin) liikkeen suunnassa.
Käytännön kokeet ovat osoittaneet, että päällysteen laatua voidaan suuresti parantaa kuljettamalla työkappaletta sellaisen anodin ohi, joka on jaettu useisiin osiin eristävällä ja suojaavalla suojuksella tai käyttämällä useita peräkkäisiä anodeja, joilla on väleillään eristävä ja suojaava suojus. Anodeilla voi olla eri virtalähteet ja eri jännitteet. Päällysteen laatua voidaan myös parantaa muodostamalla anodin päähän eristävä ja suojaava suojus, joka synnyttää asteettain pienenevän virrantiheyden.

Claims (10)

1. Menetelmä metallin sähköiseksi päällystämiseksi kato dina virtapiiriin kytketylle työkappaleelle (K), joka ennal-tamäärätyllä nopeudella syötetään elektrolyytin (3) läpi virtapiirin anodin (2) ohi, jolloin virrantiheys anodin (2) ja työkappaleen (K) sen osan välillä joka ohittaa anodin (2) on siten säädetty että metallia (11) saostetaan työkappaleen (K) tälle osalle, tunnettu siitä, että välittömästi ennen anodin (2) ohittamista työkappale (K) saatetaan ohittamaan alue työkappaleen pituussuunnassa jossa virrantiheys on pienennetty anodiin (2) kohdistuvalla varjostimella (4), niin että työkappale (K) syöpyy siinä, jonka jälkeen metallin (11) saostaminen työkappaleelle (K) tapahtuu sitä seu-raavan anodin (2) kohdalla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että varjostimena välittömästi ennen anodia (2) järjestetään eristävä suojaus (4).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että varjostimena välittömästi ennen anodia (2) järjestetään sähköisesti johtava suojaus (5), joka yhdessä anodin (2), katodin (K) ja elektrolyytin (3) kanssa muodostaa virtapiirin ja että näiden elementtien väliset keskinäiset etäisyydet (a), (A) ja (B) ovat sellaiset, että sähköisesti johtavan suojauksen (5) alapuolella työkappaleelle (K), katodille, aiheutetaan sellainen virrantiheys että työkappale (K) syöpyy.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että varjostimena välittömästi ennen anodia (2) järjestetään sähköisesti johtava suojaus (6) joka työkappaleen (K) katodin, kanssa on kytketty omaan virtalähteeseen (7) ja että tämä virtapiiri on siten sovitettu että se aikaansaa katodin (K) syöpymisen, kun tämä ohittaa suojauksen (6) . tl 7 73250
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu sähköisesti johtava suojaus (5 tai 6) on erotettu anodista (2) sähköisesti eristävän kerroksen (8) avulla, joka myös osittain ulottuu kyseisen suojauksen (5 tai 6) alle.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että anodi (2) on siten järjestetty suhteessa työkappaleen (K) liikesuuntaan, että anodin (2) ja työkappaleen (K) välinen etäisyys (Ai, A2) muuttuu työkappaleen liikesuunnassa siten aikaansaaden muuttuvan virrantiheyden anodin (2) ja työkappaleen (K) välille.
6 73250
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että anodin (2) ja työkappaleen (K) välinen etäisyys (Ai, A2) pienenee työkappaleen (K) liikesuunnassa .
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että syöpymisen aikaansaava suojaus (5) on siten järjestetty, että sen ja työkappaleen (K) välinen etäisyys (ai, a2) muuttuu työkappaleen (K) liikesuunnassa .
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että työkappaleen (K) annetaan kulkea useiden parittain järjestettyjen syövytystä aikaansaavien suojausten (4) ja sähköpäällystystä aikaansaavien anodien (2) alta, jolloin syövytystä säädetään siten, että sähköpäällystekerros (11) työkappaleella (K) asteettain kasvaa.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että koko prosessi suoritetaan va-kuumissa. 8 73250
FI833644A 1982-02-09 1983-10-07 Saett vid elektroplaetering. FI73250C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8200728A SE429765B (sv) 1982-02-09 1982-02-09 Sett vid elektropletering
SE8200728 1982-02-09
PCT/SE1983/000016 WO1983002786A1 (en) 1982-02-09 1983-01-21 Method of electroplating
SE8300016 1983-01-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI833644A FI833644A (fi) 1983-10-07
FI833644A0 FI833644A0 (fi) 1983-10-07
FI73250B true FI73250B (fi) 1987-05-29
FI73250C FI73250C (fi) 1987-09-10

Family

ID=20345947

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI833644A FI73250C (fi) 1982-02-09 1983-10-07 Saett vid elektroplaetering.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4501647A (fi)
EP (1) EP0101446B1 (fi)
JP (1) JPS59500134A (fi)
AU (1) AU1151483A (fi)
CA (1) CA1224180A (fi)
DE (1) DE3377068D1 (fi)
DK (1) DK161719C (fi)
FI (1) FI73250C (fi)
IT (1) IT1159975B (fi)
NO (1) NO157221C (fi)
SE (1) SE429765B (fi)
WO (1) WO1983002786A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4755263A (en) * 1986-09-17 1988-07-05 M&T Chemicals Inc. Process of electroplating an adherent chromium electrodeposit on a chromium substrate
DE10209365C1 (de) * 2002-02-24 2003-02-20 Egon Huebel Verfahren und Vorrichtung zur elektrolytischen Metallisierung von Lochwänden und Strukturen
GB2518387B (en) 2013-09-19 2017-07-12 Dst Innovations Ltd Electronic circuit production
US10208392B1 (en) * 2017-08-16 2019-02-19 Kings Mountain International, Inc. Method for creating a chromium-plated surface with a matte finish

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1645927A (en) * 1926-03-05 1927-10-18 Metals Prot Corp Chromium plating
US2370273A (en) * 1943-05-20 1945-02-27 Edward A Ulliman Cutter
DE1621177B2 (de) * 1967-12-08 1976-09-30 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zur galvanischen herstellung von nickel-, kupfer-, zink-, indium-, zinn- und goldueberzuegen auf niob und niob-zirkon-legierungen
CH498941A (fr) * 1968-04-07 1970-11-15 Inst Cercetari Tehnologice Pen Procédé pour le chromage dur de surfaces métalliques
SE335038B (fi) * 1968-05-06 1971-05-10 Wennberg Ab C
DE1918354B2 (de) * 1969-04-11 1970-11-26 Licentia Gmbh Anordnung zur gleichmaessigen galvanischen Beschichtung langgestreckter stromdurchflossener Kathoden
BE758436A (fr) * 1969-06-06 1971-04-16 Angelini S Procede et appareillage pour le chromage continu en epaisseur de barres, fils et tubes a l'exterieur ou a l'interieur
US3852170A (en) * 1970-11-13 1974-12-03 Bes Brevetti Elettrogalvanici Method and apparatus for carrying out continuous thick chrome plating of bar, wire and tube, both externally and internally
DE2234424C3 (de) * 1972-07-13 1980-10-09 Hoechst Ag, 6000 Frankfurt Verfahren und Vorrichtung zur einseitigen kontinuierlichen elektrolytischen Aufrauhung und/oder Oxidation von Aluminiumbändern
AR204283A1 (es) * 1975-01-21 1975-12-10 Uss Eng & Consult Aparato para el tratamiento electrolitico de tiras de metal
US4183799A (en) * 1978-08-31 1980-01-15 Production Machinery Corporation Apparatus for plating a layer onto a metal strip
JPS5757896A (en) * 1980-09-26 1982-04-07 Fuji Photo Film Co Ltd Electrolyzing device for strip-like metallic plate

Also Published As

Publication number Publication date
SE429765B (sv) 1983-09-26
DK161719B (da) 1991-08-05
NO157221B (no) 1987-11-02
FI73250C (fi) 1987-09-10
IT1159975B (it) 1987-03-04
FI833644A (fi) 1983-10-07
SE8200728L (sv) 1983-08-10
DK462383A (da) 1983-10-07
DK462383D0 (da) 1983-10-07
AU1151483A (en) 1983-08-25
JPH0319314B2 (fi) 1991-03-14
DE3377068D1 (en) 1988-07-21
EP0101446A1 (en) 1984-02-29
US4501647A (en) 1985-02-26
NO833669L (no) 1983-10-07
EP0101446B1 (en) 1988-06-15
FI833644A0 (fi) 1983-10-07
IT8367131A0 (it) 1983-02-07
CA1224180A (en) 1987-07-14
NO157221C (no) 1988-02-10
JPS59500134A (ja) 1984-01-26
DK161719C (da) 1992-01-13
WO1983002786A1 (en) 1983-08-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73250B (fi) Saett vid elektroplaetering.
KR20010015609A (ko) 전기 도금 공정
US3616287A (en) Method for hard-chrome plating large metallic surfaces
US3249520A (en) Process of providing an electrolytic deposit on a face of a workpiece
DE2024317A1 (de) Anordnung zur elektrolytischen Abscheidung eines Metalls auf einen Gegenstand oder zur anodischen Oxydation eines Gegenstandes
GR3001389T3 (en) Process and apparatus for sustaining the cathodic protection of metal surfaces
JPH10510586A (ja) 層厚を局所的に薄くした耐食性および耐摩耗性酸化物層を工作物の金属表面に作る方法
KR960010906A (ko) 합금을 연속적으로 전기 도금하기 위한 장치
JPS56146894A (en) Surface metallic finishing method for concrete or the like by electricity
US3450605A (en) Minimization of anode passivation in electroplating processes
MD2173G2 (ro) Dispozitiv pentru efectuarea procesului continuu de depunere electrolitică
KR101068625B1 (ko) 균일한 도금층 형성방법
RU99122215A (ru) Установка для электролитического нанесения металлического покрытия на ленты
Terakado et al. A New Alternative to the Hull Cell
ES426214A1 (es) Procedimiento para la galvanoplastia de un cromado sobre unmetal de base.
GB1261636A (en) Method for chrome plating metallic surfaces
KR200206017Y1 (ko) 전기도금강판의 모서리 과도금 방지장치
SU444829A1 (ru) Нерастворимый анод
Neroslavskaya et al. Influence of Cathode Polarization on Embrittlement of Steel in an Alkaline-Aluminate Solution
SU85586A1 (ru) Способ электрохимической обработки рельефных изделий металлами
JPS57207192A (en) Production of steel plate plated with zinc-nikel alloy on both sides
SU1276689A1 (ru) Установка дл нанесени гальванических покрытий
Lambert Apparatus for the Cathodic Protection of a Structure by an Applied Current
JPS5675595A (en) Anodic oxidized film coloring method of aluminum or aluminum alloy
BURNS CORROSION AND THE WATER SUPPLY ENGINEER

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: KORPI, JOUKO KALEVI

Owner name: KORPI, TEUVO TAPIO