FI72546C - Pappersmaskinsvira och foerfarande foer dess framstaellning. - Google Patents
Pappersmaskinsvira och foerfarande foer dess framstaellning. Download PDFInfo
- Publication number
- FI72546C FI72546C FI782350A FI782350A FI72546C FI 72546 C FI72546 C FI 72546C FI 782350 A FI782350 A FI 782350A FI 782350 A FI782350 A FI 782350A FI 72546 C FI72546 C FI 72546C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- paper
- yarns
- longitudinal yarns
- area
- edge
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21F—PAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
- D21F1/00—Wet end of machines for making continuous webs of paper
- D21F1/0027—Screen-cloths
Landscapes
- Paper (AREA)
- Woven Fabrics (AREA)
Description
[7SF71 ΓΒΊ miKUULUTUSJULKAISU nor λ /;
lBJ (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT / £ 3 4 O
r- tc;:t ; : 03 0G 1037 (51) Kv.lk.7lnt.Cl.' D 21 F 1/10 S U O M I — FI N L AN D (21) Patenttihakemus — Patentansökning 782350 (22) Hakemispäivä — Ansökningsdag 28.07.78 (H) (23) Alkupäivä — Giltighetsdag 28.07.78 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig 17.02.79
Patentti- ja rekisterihallitus Nähtäväksipanon ja kuul.julkaisun pvm.- patent- oeh registerstyrelsen ' ' Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad 27.02.87 (86) Kv. hakemus — Int. ansökan (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet 16.08.77
Saksan 1i i ttotasavalta-Förbundsrepub1iken Tyskland(DE) P 2736796.0 (71) Hermann Wangner GmbH & Co KG, Föhrstrasse 39, Reutlingen,
Saksan liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Konrad Eckstein, Pfullingen, Hermann Wandel, Reutlingen,
Saksan 1 iittotasavalta-Förbundsrepubl iken Tyskland (DE) (74) Oy Koister Ab (5^) Paperikoneen viira ja menetelmä sen valmistamiseksi -
Pappersmaskinsvira och förfarande för dess framstä11 ning
Keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 lajimäärittelyosan mukaista paperikoneen viiraa ja patenttivaatimuksen 10 lajimäärit-telyosan mukaista menetelmää sen valmistamiseksi.
Saksalaisesta julkiseksi tulleesta patenttihakemuksesta DT-AS 1 022 089 on tunnettua keinotekoisesti pidentää viiran reuna-aluetta sen keskiosan suhteen ja kiinteyttää viirakudos tässä tilassa. Tällä tavalla voidaan tosin pidentää paperikoneen viiran ikää, jota kuitenkin viiran reuna-alueen voimakkaampi hankauskulu-minen rajoittaa.
Saksalaisesta kuulutusjulkaisusta DT-OS 1 561 679 on tunnettua käyttää reuna-alueen pitkittäislankoihin suuremman kulumiskes-tävyyden omaavaa rakenneainetta paperikoneen viiran iän pidentämiseksi. Tämä julkaisu koskee kuitenkin yksinomaan metalliseoksista valmistettuja paperikoneen viiroja.
Tavanomaiset viirat kuluvatkin siksi noin 50 cm leveältä reuna-alueelta voimakkaammin kuin panerikuorraitteiselta viiran kes- 2 72546 kialueelta, jota tässä nimitetään paperialueeksi. Erittäin voimakasta hankautumista tapahtuu lisäksi koonrajoituslistojen (ns. reu-nalistojen) kohdalla. Nimitykseen "reuna-alue" on tässä sisällytettävä koonrajoituslistojen aiheuttaman hankauskulumisen aluekin ja yleensä kaikki alueet, joissa tapahtuu erikoisen suurta hankausta. Tarkkaa syytä reuna-alueen voimakkaammalle kulumiselle ei tunneta. Jonkinlainen merkitys on kuitenkin sillä, että reuna-alueet kulkevat imulaatikoiden reikien ulkopuolella tai näiden reikien reunan yli. Reuna-alueiden voimakkaampi kuluminen on yritetty estää esim. muodostamalla imulaatikoiden reiät sellaisiksi, että niiden sivu-reunat ovat vinossa viiran liikesuuntaan nähden. Nämä toimenpiteet ovat kuitenkin vain osittain johtaneet toivottuun tulokseen.
Keksinnön tehtävänä on saada aikaan paperikoneen viira, joka ei reuna-alueilta kulu voimakkaammin kuin paperialueelta, sekä menetelmä ominaisuuksiltaan tällaisen viiran valmistamiseksi.
Tämä tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 sekä 10 tun-nusmerkkiosassa ilmoitetuin toimenpitein.
Keksinnön suositetut muodot on ilmoitettu alavaatimuksissa.
Keksinnön mukainen viira muodostuu edullisesti muovilangoista, so. yksifilamenttilangoista, mutta siinä voi olla myös monifi-1amenttilankoja. Sen valmistamiseen voidaan käyttää mitä tahansa sidosta, esim. palttina-, toimikas- ja atlassidosta, samoin kuin monikerroksisia sidoksia. Viiran reuna-alueella voivat pitkittäis-langat, jotka on kudottu eri jännityksen alaisina, jotka ovat eri materiaalia tai joilla on eri halkaisija, olla kudottu vuorottain tai muussa järjestyksessä.
Jos reuna-alueella käytetään toista, nimittäin vähempivartis-ta sidosta, niin toisin muodostettujen loini- ja kudekaarien ansiosta reuna-alueelle saadaan suurempi kulumisvolyymi.
Keksinnöllä saavutettaviksi eduiksi on etenkin katsottava, että viiran reuna tai reuna-alueet ovat elastisenmat kuin sen pääalue ja että ei sen sivureuna kohoa imulaatikoiden päätealueella eikä kaarru ylöspäin, mitä kutsutaan tunneloitumiseksi.
Paperikoneessa viiraan kohdistuu esim. noin 100 N/cm suuruinen jännitys, minkä johdosta viira venyy. Venymä on pitkittäislan-goissa olennaisen sama reuna-alueella ja paperialueella, mutta keksinnön mukaisessa viirassa ovat paperialueen pitkittäislangat mää-
II
3 72546 rätyssä venytyksessä suuremman jännityksen alaisina kuin reuna-alueen pitkittäislangat.
Tämä asiantila voidaan selittää myös niin, että reuna-alueen pitkittäislangoilla on käytössä esiintyvässä viirajännityksessä suurempi venymä kuin paperialueen pitkittäislangoilla, kun viiran molempien alueiden pitkittäislangoilla on sama pituus. Venymä määritetään tällöin siten, että paperialueesta ja reuna-alueesta leikataan yhtä pitkä ja 1 cm leveä kaistale ja näiden kaistaleiden pituudenlisäys mitataan, kun niihin on kohdistettu käytössä esiintyvää viirajänni-tystä vastaava voima. Kohdistettaessa 100 N voima 1 cm levyisiin kaistaleisiin on reuna-alueilta leikattujen kaistaleiden venymä eli pituudenlisäys noin 1,5-kertainen paperialueilta leikattuihin kaistaleisiin verrattuna. Näitä mittauksia ei ole tarkoituksenmukaista suorittaa yksittäisistä langoista, vaan määrätyn levyisistä kaistaleista, koska yksittäisissä langoissa mittaustulokset hajautuvat liian paljon ja kaistaleista mitattaessa paremminkin vallitsevat todellisessa käytössä esiintyvät olosuhteet.
Reuna-alueen pitkittäislankojen suurempaan venyvyyteen voidaan päästä esim. siten, että määrättyyn viirapituuteen sisältyy suurempi pituus lähtölankaa, jolloin paperialueen ja reuna-alueiden pitkittäislangat olivat identtiset ennen kutomista, tai että reuna-alueisiin käytetään toisia pitkittäislankoja, nimittäin pienemmän jännitys/venymä-osamäärän omaavia, jolloin niin paperialueel-la kuin reuna-alueillakin käytetään yleensä polyesterilankoja, mutta reuna-alueeseen tuleville pitkittäislangoille annettiin suurempi venymä esim. vähäisellä venytyksellä.
Voidaan kuitenkin menetellä myös niin, että paperialueella käytetään polyesteripitkittäislankoja ja reuna-alueilla polyamidi-pitkittäislankoja.
Jos paperialueella ja reuna-alueilla käytetään samanlaisia lankoja, niin keksinnön mukainen viira voidaan valmistaa siten, että reuna-alueen pitkittäislangat ovat viiraa valmistettaessa vähäisemmän jännityksen alaiset, reuna-alueella loimijännitys on siis nie-nempi, kun viira kudotaan tasomaiseksi. Jos paperialueen ja reuna-alueen pitkittäislangat ovat erilaiset, ne voivat valmistuksen aikana olla myös yhtäläisen jännityksen alaiset.
Tasokudontaisten paperikoneen viirojen tavanomaisissa kutomakoneissa ei voida valmistaa keksinnön mukaisia viiroja samanlaisia 4 72546 pitkittäislankoja käyttäen, koska tavanomaisissa koneissa kaikki loimilangat syötetään loimitukilta ja siksi ovat samassa jännityksessä. On tosin olemassa mahdollisuus syöttää jokainen loinilanka erikseen rullatelineeltä. Langat juoksevat tällöin kuitenkin kiris-tyslaitteen ympäri, joka koostuu valsseista,jotka ovat kankaan koko leveyden mittaiset ja siksi vaikuttavat tasaisesti kaikkiin lankoihin. Keksinnön mukaisten viirojen valmistamiseksi sijoitetaan loimi-tukin viereen erikoisia rullia tai pyöriä, joilta reuna-alueiden loimilangat syötetään.
Yhtenä vaikeutena on, että reuna-alueista tulee paksumpia, kun reuna-alueen loimilangat syötetään pienemmällä jännityksellä tai reuna-alueessa käytetään paksumpia loimilankoja. Yllättäen on kuitenkin osoittautunut, että paperikoneen viiraa venyttäen kiinteytettäessä (fiksoitaessa) reuna-alueet saavat saman paksuuden kuin paperialue. Samanlaisia pitkittäislankoja käytettäessä reuna-alueet ovat kiinteytystä vähäisemmällä jännityksellä kudotun loimen johdosta noin 10-30 % paksummat kuin paoerialue. Venytyksessä ohenevat ensiksi reuna-alueet ja sitten paperialue. Koska paperialueen loimilangat on kudottu suuremman jännityksen alaisina, naoerialue saavuttaa aikaisemmin yksitasoisuustilan kudelankojen mutkien sijaitessa loimipuolella yhdessä tasossa loimilankojen kanssa ja päinvastoin. Viiraa enemmän venytettäessä loimilangat pyrkivät asettumaan yhteen tasoon, minkä takia kudelankojen mutkat työntyvät kolmilankojen ulkopuolelle, ts. kudelangat sijaitsevat paperipuolella ylemmällä tasolla kuin loimilangat ja viiran paperialueesta tulee jälleen paksumpi. Reuna-alueet saavuttavat yksitasoisuustilan myöhemmin, koska loimilangat on kudottu reuna-alueilla löysempään. Viiran määrätyssä venytyksessä reuna-alueilla on silloin sama paksuus kuin pa-perialueella. Tässä venytyksessä reuna-alueet eivät ole vielä tai ovat juuri ja juuri saavuttaneet yksitasoisuustilan paperialueen ollessa jo superyksitasoinen (supermonoplaani), so. on ylittänyt yksitasoisuustilan ja alkanut taas tulla paksummaksi. Paperin kuvioi-tumien välttämiseksi on tärkeätä, että reuna-alueet ja paperialue ovat yhtä paksut. Tämä ehto voidaan täyttää keksinnön mukaisessa paperikoneen viirassa, vaikka reuna-alueet ovatkin kudonnan jälkeen selvästi paksummat.
Erikoistapauksissa saattaisi paksumpi reuna-alue antaa etuja, 5 72546 valmiin viiran reuna-alueen ja paperialueen välinen paksuussuhde voidaan yllä selitetyillä toimenpiteillä tarkkaan ennalta määrätä.
Silloinkin, kun reuna-alueisiin käytetään jännitys/venynä-osamäärältään pienempiä pitkittäislankoja, voidaan reuna-alueet säätää samaan paksuuteen kuin paperialue, koska tässäkin tapauksessa reuna-alueet saavuttavat yksitasoisuustilan myöhemmin kuin paperi-alue .
Esimerkki 1
Nelivartisessa ristitoimikasviirassa, jossa oli 28 nitkittäis-lankaa (loimi-)/cm ja 21 poikittaislankaa (kude-)/cm kiinteyttämisen jälkeen, kudottiin reuna-alue samanlaisesta materiaalista, mutta 30 % pienemmällä jännityksellä kuin paperialue. Reunakudospaksuus oli noin 10-20 % suurempi kuin sen viereltä mitattu nanerialueen kudospaksuus. 14 % kiinteytysvenytyksessä reuna-alue ja panerialue saivat saman kudospaksuuden. Voima-venymäkaavio osoitti reuna-alueelle suurempaa venymää, nimittäin 100 N/cm jännityksessä 1,4 % oa-perialueella ja 2,3 % reuna-alueella.
Esimerkki 2
Nelivartinen ristitoimikasviira, jossa oli 31 pitkittäis-lankaa (loimi-)/cm ja 22 poikittaislankaa (kude-)/cm kiinteyttämisen jälkeen, kudottiin reuna-alueelta samanlaisesta materiaalista käyttäen noin 6,25 % enemmän pitkittäislankaa. Voima-venymäkaavion mukaan reuna-alueen venymä oli jännitysarvosta 120N/cm lähtien suurempi kuin paperialueen venymä. Arvossa 400 N/cm paperialueen venymä oli 5,4 % reuna-alueen venymän ollessa 7,4 %.
Esimerkki 3
Nelivartisen ristitoimikasviiran, jossa oli noin 32 pitkittäislankaa (loimi-)/cm ja 21 poikittaislankaa (kude-)/cm kiinteyttämisen jälkeen, reunassa käytettiin toista materiaalia (jolla oli suurempi venymä) ja noin 3,7 % suurempaa kudottua oitkittäislanka-pituutta. Voima-venymä-kaavion mukaan reuna-alueen yksittäislankojen venymäarvot olivat yli 50 % suuremmat kuin paperialueen.
Claims (11)
1. Muovilangoista valmistettu paperikoneen viira märkäpää-tä varten, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäis-langoilla on käytössä esiintyvässä jännityksessä suurempi venymä kuin paperialueen pitkittäislangoilla, koskien samaa reuna-alueen pitkittäislankojen vast, paperialueen pitkittäislankojen pituutta viirassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislangoilla, viiran jännityksen ollessa 100 N/cm, on 50 % suurempi venymä kuin paperialueen pitkittäislangoilla.
3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislankojen kudottu pituus on suurempi kuin paperialueen pitkittäislankojen kudottu pituus.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislankojen kudottu pituus on n. 2...12 % suurempi kuin paperialueen pitkittäislankojen kudottu pituus.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislankojen kudottu pituus on noin 4...6 % suurempi kuin paperialueen pitkittäislankojen kudottu pituus.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislangoilla on lähtölangoista mitattuna pienempi voima/venymä-osa-määrä kuin paperialueen pitkittäislangoilla.
6 72546
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislangoilla on suurempi paksuus kuin paperialueen pitkittäislangoilla.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että paperialueen pitkittäis-langat ovat polyesteriä ja reuna-alueen pitkittäislangat toista venyvämpää materiaalia, edullisesti polyamidia.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperikoneen viira, tunnettu siitä, että sidos on reuna-alueella II 7 72546 vähempivartinen kuin paperialueella.
10. Menetelmä paperikoneen viiran valmistamiseksi jonkin patenttivaatimuksen 1...9 mukaan, tunnettu siitä, että reuna-alueella pitkittäislangat syötetään 20...50 % pienemmällä jännityksellä langan poikkileikkauksen pinta-alayksikköä kohden.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reuna-alueen pitkittäislankoina käytetään paksumpia lankoja, joilla on pienempi jännitys/venymä-osamäärä (E-moduli) kuin paperialueella. 8 72546
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE2736796A DE2736796C3 (de) | 1977-08-16 | 1977-08-16 | Papiermaschinensieb und Verfahren zu dessen Herstellung |
DE2736796 | 1977-08-16 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI782350A FI782350A (fi) | 1979-02-17 |
FI72546B FI72546B (fi) | 1987-02-27 |
FI72546C true FI72546C (fi) | 1987-06-08 |
Family
ID=6016457
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI782350A FI72546C (fi) | 1977-08-16 | 1978-07-28 | Pappersmaskinsvira och foerfarande foer dess framstaellning. |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4452284A (fi) |
AT (1) | AT368561B (fi) |
CA (1) | CA1099972A (fi) |
DE (1) | DE2736796C3 (fi) |
ES (2) | ES472541A1 (fi) |
FI (1) | FI72546C (fi) |
FR (1) | FR2400591A1 (fi) |
SE (1) | SE427198B (fi) |
Families Citing this family (32)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5112685A (en) * | 1991-02-11 | 1992-05-12 | Hoechst Celanese Corporation | Dryer screen made from poly(2-methyl-1,5-pentylene) terephthalamide |
US5709250A (en) * | 1994-09-16 | 1998-01-20 | Weavexx Corporation | Papermakers' forming fabric having additional fiber support yarns |
US5983953A (en) * | 1994-09-16 | 1999-11-16 | Weavexx Corporation | Paper forming progess |
US5518042A (en) * | 1994-09-16 | 1996-05-21 | Huyck Licensco, Inc. | Papermaker's forming fabric with additional cross machine direction locator and fiber supporting yarns |
US5937914A (en) * | 1997-02-20 | 1999-08-17 | Weavexx Corporation | Papermaker's fabric with auxiliary yarns |
DE19728399A1 (de) * | 1997-07-03 | 1999-01-07 | Voith Sulzer Papiermasch Gmbh | Maschine zur Herstellung einer kontinuierlichen Materialbahn |
US5967195A (en) * | 1997-08-01 | 1999-10-19 | Weavexx Corporation | Multi-layer forming fabric with stitching yarn pairs integrated into papermaking surface |
US6112774A (en) * | 1998-06-02 | 2000-09-05 | Weavexx Corporation | Double layer papermaker's forming fabric with reduced twinning. |
US6123116A (en) * | 1999-10-21 | 2000-09-26 | Weavexx Corporation | Low caliper mechanically stable multi-layer papermaker's fabrics with paired machine side cross machine direction yarns |
US6179013B1 (en) | 1999-10-21 | 2001-01-30 | Weavexx Corporation | Low caliper multi-layer forming fabrics with machine side cross machine direction yarns having a flattened cross section |
US6585006B1 (en) | 2000-02-10 | 2003-07-01 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric with companion yarns |
US6244306B1 (en) | 2000-05-26 | 2001-06-12 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric |
US6253796B1 (en) | 2000-07-28 | 2001-07-03 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric |
US6745797B2 (en) | 2001-06-21 | 2004-06-08 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric |
US6740203B2 (en) | 2002-02-15 | 2004-05-25 | Albany International Corp. | Papermaker's nip thickener fabric |
US6837277B2 (en) | 2003-01-30 | 2005-01-04 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric |
US6860969B2 (en) | 2003-01-30 | 2005-03-01 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric |
US7059357B2 (en) | 2003-03-19 | 2006-06-13 | Weavexx Corporation | Warp-stitched multilayer papermaker's fabrics |
US6896009B2 (en) * | 2003-03-19 | 2005-05-24 | Weavexx Corporation | Machine direction yarn stitched triple layer papermaker's forming fabrics |
US7243687B2 (en) * | 2004-06-07 | 2007-07-17 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric with twice as many bottom MD yarns as top MD yarns |
US7195040B2 (en) * | 2005-02-18 | 2007-03-27 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric with machine direction stitching yarns that form machine side knuckles |
US7484538B2 (en) * | 2005-09-22 | 2009-02-03 | Weavexx Corporation | Papermaker's triple layer forming fabric with non-uniform top CMD floats |
US7219701B2 (en) * | 2005-09-27 | 2007-05-22 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric with machine direction stitching yarns that form machine side knuckles |
US7275566B2 (en) | 2006-02-27 | 2007-10-02 | Weavexx Corporation | Warped stitched papermaker's forming fabric with fewer effective top MD yarns than bottom MD yarns |
US7580229B2 (en) | 2006-04-27 | 2009-08-25 | Hitachi Global Storage Technologies Netherlands B.V. | Current-perpendicular-to-the-plane (CPP) magnetoresistive sensor with antiparallel-free layer structure and low current-induced noise |
US8627535B2 (en) * | 2006-08-11 | 2014-01-14 | Belanger, Inc. | Five brush rollover with overhead support |
US7487805B2 (en) * | 2007-01-31 | 2009-02-10 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric with cross-direction yarn stitching and ratio of top machined direction yarns to bottom machine direction yarns of less than 1 |
US7624766B2 (en) * | 2007-03-16 | 2009-12-01 | Weavexx Corporation | Warped stitched papermaker's forming fabric |
US20090183795A1 (en) * | 2008-01-23 | 2009-07-23 | Kevin John Ward | Multi-Layer Papermaker's Forming Fabric With Long Machine Side MD Floats |
US8241464B2 (en) * | 2008-02-01 | 2012-08-14 | Albany International Corp. | Papermaking clothing defining a width of a paper web and associated system and method |
US7766053B2 (en) * | 2008-10-31 | 2010-08-03 | Weavexx Corporation | Multi-layer papermaker's forming fabric with alternating paired and single top CMD yarns |
US8251103B2 (en) * | 2009-11-04 | 2012-08-28 | Weavexx Corporation | Papermaker's forming fabric with engineered drainage channels |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2145786A (en) * | 1936-03-05 | 1939-01-31 | Western Union Telegraph Co | Conveyer belt |
US2612190A (en) * | 1949-01-27 | 1952-09-30 | Edward H Hall | Paper mill felt |
US2672169A (en) * | 1951-04-25 | 1954-03-16 | Walters Gustav | Woven endless belt |
FR63466E (fr) * | 1952-10-31 | 1955-09-28 | Comp Generale Electricite | Perfectionnement aux toiles métalliques sans fin pour papeteries et cartonneries |
DE1697302U (de) * | 1955-02-22 | 1955-04-28 | Ratazzi & May | Metalltuch. |
US2969581A (en) * | 1955-09-14 | 1961-01-31 | Bischoff Gunther | Papermaker's screen with a wavy longitudinal shape and edges longer than the center potion thereof |
DE1022089B (de) * | 1956-03-26 | 1958-01-02 | Oberdorfer Fa F | Verfahren zum Herstellen eines Papiermaschinensiebes aus einem Gewebe, das mindestens in der Kette aus Kunststoffdraehten besteht |
DE1160291B (de) * | 1959-09-24 | 1963-12-27 | Tuch Decken Und Beret Ges M B | Verfahren zur Herstellung eines Siebes zum Entwaessern von Faserstoff- aufschwemmunge |
DE1561679A1 (de) * | 1967-02-06 | 1970-03-19 | Oberdorfer Fa F | Entwaesserungssieb fuer Langsieb-Papiermaschinen u.dgl. |
-
1977
- 1977-08-16 DE DE2736796A patent/DE2736796C3/de not_active Expired
-
1978
- 1978-06-26 AT AT0462278A patent/AT368561B/de not_active IP Right Cessation
- 1978-07-28 FI FI782350A patent/FI72546C/fi not_active IP Right Cessation
- 1978-08-02 SE SE7808332A patent/SE427198B/sv not_active IP Right Cessation
- 1978-08-11 ES ES472541A patent/ES472541A1/es not_active Expired
- 1978-08-14 CA CA309,266A patent/CA1099972A/en not_active Expired
- 1978-08-16 FR FR7823866A patent/FR2400591A1/fr active Granted
-
1979
- 1979-04-10 ES ES479517A patent/ES479517A1/es not_active Expired
-
1980
- 1980-09-17 US US06/187,895 patent/US4452284A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CA1099972A (en) | 1981-04-28 |
FI72546B (fi) | 1987-02-27 |
AT368561B (de) | 1982-10-25 |
ES472541A1 (es) | 1979-10-01 |
FR2400591B1 (fi) | 1982-02-26 |
DE2736796B2 (de) | 1981-01-22 |
ATA462278A (de) | 1982-02-15 |
SE7808332L (sv) | 1979-02-17 |
DE2736796C3 (de) | 1981-08-27 |
ES479517A1 (es) | 1980-01-01 |
US4452284A (en) | 1984-06-05 |
FI782350A (fi) | 1979-02-17 |
FR2400591A1 (fr) | 1979-03-16 |
SE427198B (sv) | 1983-03-14 |
DE2736796A1 (de) | 1979-02-22 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI72546C (fi) | Pappersmaskinsvira och foerfarande foer dess framstaellning. | |
FI66665B (fi) | Vira foer pappersmaskin | |
ES437409A1 (es) | Mejoras introducidas en una correa tejida para la fabrica- cion de papel. | |
EP0271587B1 (en) | Toothed belt | |
FI96702B (fi) | Rainanmuodostuskudos | |
US3897289A (en) | Method of forming wire woven fabric for pneumatic tires | |
CA2507457A1 (en) | Method of producing a woven belt band | |
CA1237647A (en) | Pneumatic tire reinforced with fabric | |
CA2527135C (en) | Polyamide filament and industrial fabric using the polyamide filament | |
FI87667B (fi) | Beklaednad foer en arkformningsdel vid en pappersmaskin | |
CA2908763A1 (en) | Fiber reinforcement layer for conveyor belts | |
US4600045A (en) | Pneumatic vehicle tire | |
JP2004156164A (ja) | 工業用多層織物 | |
KR870001107B1 (ko) | 타이어 코오드 직물 | |
HU221145B1 (en) | Conveyor belt | |
US3616132A (en) | Tire cord fabric having external reinforcing strands | |
SE8403781D0 (sv) | Cordage pour le captage de naissains de mollusque marins et l'elevage de ces mollusques, ses procede de fabrication et dispositifs utilises | |
JPS57160809A (en) | Conveyer belt and its manufacture | |
FI112514B (fi) | Kuivatusviira | |
FI66040B (fi) | Formningsvaevnad foer en pappersmaskin | |
RU2224058C1 (ru) | Тканый каркас транспортерной ленты | |
RU2144466C1 (ru) | Армированное эластомерное полотно | |
JPH05208457A (ja) | タイヤ構成材用トッピングシートとその製造方法 | |
RU2135655C1 (ru) | Техническая ткань | |
SU977528A1 (ru) | Способ изготовлени кордного полотна дл покрышек пневматических шин |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: HERMANN WANGNER GMBH & CO KG |