FI70199B - Foerfarande foer framstaellning av silicium ur kvarts och kol i elektrisk ugn - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av silicium ur kvarts och kol i elektrisk ugn Download PDF

Info

Publication number
FI70199B
FI70199B FI812537A FI812537A FI70199B FI 70199 B FI70199 B FI 70199B FI 812537 A FI812537 A FI 812537A FI 812537 A FI812537 A FI 812537A FI 70199 B FI70199 B FI 70199B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
quartz
carbon
briquettes
silicon carbide
silicon
Prior art date
Application number
FI812537A
Other languages
English (en)
Other versions
FI812537L (fi
FI70199C (fi
Inventor
Gert-Wilhelm Lask
Original Assignee
Int Minerals & Chem Luxembourg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Int Minerals & Chem Luxembourg filed Critical Int Minerals & Chem Luxembourg
Publication of FI812537L publication Critical patent/FI812537L/fi
Publication of FI70199B publication Critical patent/FI70199B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70199C publication Critical patent/FI70199C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B33/00Silicon; Compounds thereof
    • C01B33/02Silicon
    • C01B33/021Preparation
    • C01B33/023Preparation by reduction of silica or free silica-containing material
    • C01B33/025Preparation by reduction of silica or free silica-containing material with carbon or a solid carbonaceous material, i.e. carbo-thermal process

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Silicon Compounds (AREA)
  • Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)

Description

701 99
Menetelmä piin valmistamiseksi kvartsista ja hiilestä sähköuunissa - Förfarande för framställning av silicium ur kvarts och koi i elektrisk ugn
Keksinnön kohteena on menetelmä piin valmistamiseksi 5 kvartsista ja hiilestä sähköuunissa, jolloin sähköuuniin sijoitetaan kvartsista ja hiilestä koostuvien agglomeraattien seos sekä rakeista kvartsia, ja seos saatetaan reagoimaan, jolloin muodostuu myös piikarbidia. Sähköuunilla tarkoitetaan keksinnön puitteissa pääasiassa uuneja, jotka ovat me-10 tallurgiassa tavanomaisesti käytettyjä matalia sähkökuilu-uuneja. Kvartsi tarkoittaa keksinnön puitteissa kaikkia tavanomaisia piidioksidikantoaineita, etenkin hiekkaa, kvart-siittia ja vastaavaa.
Keksinnön perustana oleva menetelmä (DE-patenttijulkai-15 su 20 55 565, palsta 3, rivit 4-19) on sen menetelmän edelleenkehitysmuoto, jossa käytetään kvartsista ja hiilestä valmistettua irtonaista seosta ja kerrosta, s.o. ilman agglomeraattien edeltävää muodostusta. Menetelmä jossa käytetään irtonaista kerrosta johtaa kaasumaisen piimonoksidin 20 disproportioinnin kautta niinkutsuttuun sykliseen pelkistykseen ja siten piidioksidin jälleenmuodostukseen, mikä lisää energiankulutusta ja vähentää saantoa. Keksinnön perustana olevassa menetelmässä saadaan sitä vastoin aikaan tosin saannon lisäys, mutta rakeisen kvartsin erillinen lisäys 25 johtaa piidioksidin erottumiseen hiilipitoisesta pelkistys-aineesta sähköuunissa, mikä johtaa uunin epäsäännölliseen ja tehottomaan toimintaan. Agglomeraatit koostuvat mainituista komponenteista hiilen ollessa kivihiilen (Kohle) muodossa ja ne on valmistettu suulakepuristamalla tai vastaa-30 valla tavalla. Tällaiset agglomeraatit eivät kuitenkaan ole kovin kestäviä. Voidaan havaita pastaminen panoksen sulaminen sähköuunin määrätyillä alueilla. Differentioitua prosessia, toisaalta ohjattuine reaktionkulkuineen agglomeraa-teissa, ja toisaalta rakeisesta irtomassasta olevan kvartsin 2 701 99 kanssa, ei voida saada aikaan eikä se ole pyrkimyksenäkään. Tämä pätee myös silloin, kun tarkoituksena on stökiömetri-nen reaktio yhtälön SiC>2 + 2C ——^ Si + 2CO mukaisesti ja lisäksi, kun luovutaan rakeisen hartsin lisäyksestä, käyte-5 tään agglomeroitua panosta, jossa piidioksidin rakeisuus kuten myös rakeisuusosuuksien painosuhde sekä agglomeroidun panoksen irtopaino on erityisesti säädetty. Myös tässä menetelmässä syntyy piimonoksidia, joka pyrkii reagoimaan hiilimonoksidin kanssa, jolloin syntyy tahmeita tuotteita. Olosuh-10 teet ovat samanlaiset, jos panos valmistetaan pelleteistä tai briketeistä, jotka koostuvat hienojakoisen piidioksidin muovatuista kappaleista homogeenisena seoksena tarpeellisten määrien kanssa hiilipitoista pelkistysainetta.
Keksinnön tehtävänä on suorittaa tällainen menetelmä si-15 ten, että differentioitu menetelmä ohjattuine reaktionkulkui-neen on mahdollinen toisaalta agglomeraateissa ja toisaalta kerroksessa olevan kvartsin kanssa ja nimenomaan ilman häiritsevää piimonoksidin muodostusta.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, et-20 tä agglomeraatit panostetaan stabiilien brikettien muodossa, joiden hiiliosuus on 30 - 60 painoprosenttia ja jotka on valmistettu hienorakeisesta kvartsista ja hienorakeisesta hiilestä 350 - 650°C:n lämpötiloissa, mieluummin 500 - 600°C:n lämpötiloissa kuumabriketoinnin avulla, että edelleen sähkö-25 uunissa ensin brikettien kvartsi saatetaan reagoimaan brikettien hiilen kanssa piikarbidiksi hiilimonoksidin muodostuessa sekä sulatetaan rakeinen kvartsi, ja että muodostunut piikarbidi saatetaan reagoimaan sulaneen kvartsin kanssa hiilimonoksidin muodostuessa piiksi. Keksinnön eräässä edul-30 lisessa suoritusmuodossa työskennellään yli 1600°C:n lämpötilassa saatettaessa brikettien kvartsi reagoimaan brikettien hiilen kanssa, 1800 - 2000°C:n lämpötiloissa saatettaessa piikarbidi reagoimaan sulaneen kvartsin kanssa.
Yleensä käytetään brikettejä, joiden paino on 10 - 100 g, 35 mieluimmin 20 - 60 g. Rakeisen kvartsin rakeisuuden tulee 3 701 99 olla 3 - 12 mm. Tarkoin määritellyt olosuhteet joissa menetelmä suoritetaan saavutetaan silloin, kun briketit muodostavat kerroksen, joka on olennaisesti mahdollisimman tiiviisti pakattu, esim. maksimaalisen tiheyden omaavana pallopak-5 kauksena, ja että brikettien välisiin rakoihin on sijoitettu rakeinen kvartsi.
Jos tarkastellaan piidioksidin pelkistystä, niin voitaisiin ajatella piimonoksidin muodostuksen eliminoimiseksi lähes täydellisesti, että kvartsiin lisätään hiiltä suurena 10 ylimääränä, jotta voisi tapahtua nopea ja perusteellinen pelkistys piiksi. Tätä ajatusta ei kuitenkaan käytännössä voida toteuttaa, koska ylimääräinen hiili muodostaa piin kanssa seoksen, joka tunnetaan nimellä piikarbidi:
Si02 + 3C -> SiC + 2CO
15 Näiden yhteyksien tunteminen ei ole aikaisemmin vaikuttanut alussa esitettyjen ongelmien ratkaisuun. Keksintö lähtee edellä esitetystä yhtälöstä ilmenevästä tosiasiasta, että ylimääräinen hiili seostuu piin kanssa piikarbidiksi. Keksinnön mukaisesti käytetään tätä ilmiötä hyväksi siten, että 20 suoritetaan syöttöaineiden kahtiajako. Toinen osa koostuu briketeistä, jotka sisältävät suuren hiiliylimäärän suhteessa piidioksidin pelkistykseen; toinen osa koostuu yksistään rakeisesta kvartsista, jonka rakeet on sovitettu kooltaan brikettien välisen vapaan tilan mukaan. Sähköuunia voidaan 25 ilman muuta käyttää siten, että ensimmäisessä vaiheessa bri-ketti muunnetaan piikarbidiksi kerroksen alaspainumisen aikana, samalla kun piikarbidi reagoi toisessa vaiheessa sulaneen kvartsin kanssa:
2Si C + Si02 -^ 3 Si + 2CO
30 Ensimmäinen etu on, että reagoivien aineiden erittäin tiiviissä kosketuksessa suuri hiiliylimäärä tukahduttaa pii-oksidin muodostusta briketissä, koska syntyvä piioksidi voi 4 701 99 reagoida edelleen heti läsnäolevan hiilen kanssa. Toinen etu on nähtävissä piikarbidin korkeassa ominaispainossa, joka mahdollistaa sen kulkeutumisen syvälle kevyempään kvartsisu-laan, minkä ansiosta reaktion nopeus kasvaa voimakkaasti.
5 Käytännössä nämä yhteydet merkitsevät seuraavaa:
Yhtälön mukaisesti
Si02 + 2C -^ Si + 2CO
tarvitaan noin 400 kg hiiltä pelkistämään 1000 kg kvartsia, kun jätetään häviöt huomiotta. Tämä seos vastaa stökiömet-10 ristä reaktiota. Kuitenkin voidaan 666 kg kvartsia saattaa reagoimaan tämän 400 kg:n hiilimäärän kanssa piikarbidiksi. Jäljelle jää 334 kg kvarsia, joka reagoi edelleen väliaikana uunissa tuotetun piikarbidin kanssa. Tämä kvartsi on parhaiten 3-12 mm:n pieninä kappaleina syötettäessä se uu-15 niin. Jos otetaan huomioon aina esiintyvät häviöt, niin hii-limäärää on lisättävä n. 5 - 10%. Reaalisena esimerkkinä voidaan tässä pitää 8%. Tämän mukaisesti on siis 432 kg hiiltä briketoitava 666 kg:n hiekkamäärän kanssa. Prosentuaalisesti ilmaistuna merkitsee tämä 39,3 % hiiltä brike-20 tissä. On kuitenkin osoittautunut, että prosessia voidaan parantaa edelleen, kun kvartsista/hiilestä koostuviin bri-ketteihin lisätään hiiltä piikarbidin muodostukseen tarvittavan määrän yli. Tämä ehkäisee edelleen, kuten yllä on esitetty, piioksidin muodostusta. Tästä aiheutuu piidioksi-25 diosuuden siirtyminen briketeissä, josta tulee hiilirik-kaampi. Rakeisen kvartsin määrää on nostettava. On osoittautunut, että hyvät tulokset käytännössä saadaan kun kvartsimäärät panostetaan suunnilleen puoliksi rakeina, seulottujen kvartsiittien muodossa ja puoliksi hiekkana 30 tai hienokvartsiittina sekoitettuna hiilikantoaineisiin. Ottamalla huomioon häviöt merkitsee tämä, että briketoi-daan esim. 500 kg hiekkaa tai hienokvartsiitteja hiilen kanssa, jota on 432 kg ja siten 46% briketissä.
5 701 99
Tekniset ja taloudelliset edut ovat moninaiset. Toisaalta voidaan keksinnön mukaisen menetelmän puitteissa käyttää n. 50% halvempaa jokihiekkaa tai tuskin käyttökelpoista hienoa kvartsiittia, mikä huomattavasti alentaa raaka-ainekus-5 tannuksia. Toisaalta virrankulutus laskee 25 - 30% käytettäessä seosta, joka koostuu rakeisesta kvartsista ja hiekka/ hiilibriketeistä. Samoin etuna mainittakoon ympäristön suojelu.
Sopivan stabiileja, esitetyn koostumuksen omaavia bri-10 kettejä voidaan valmistaa parhaiten sintrautuvan hiilen avulla kuumabriketoimalla. Tätä varten tarvitaan 25 + 3 % hiiltä, joka tuottaa 20 + 3% hiiltä briketissä. Tämä vastaa tuskin puolta tarvittavasta hiilestä, jota tulee olla 40 - 50%.
Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää muita hiilikantoaineita. 15 Parhaimpana pidetään petrolikoksia, koska tässä aineessa on vähän epäpuhtauksia.

Claims (4)

1. Menetelmä piin valmistamiseksi kvartsista sähköuunissa, joka menetelmä käsittää ensin agglomeraattien muodossa olevan kvartsin ja hiilen muuttamisen piikarbidiksi ja hiilimonoksidiksi ja sen jälkeen muodostuneen piikarbidin muuttamisen lisäkvartsilla piiksi ja hiilimonoksidiksi, tunnettu siitä, että agglomeraatit syötetään hiilipitoisuudeltaan 30 - 60 painoprosenttia olevien stabiilien bri-kettien muodossa, jotka on valmistettu hienorakeisesta kvartsista ja hiilestä kuumabriketoimalla 350 - 650°C;n lämpötilassa, jolloin rakeista kvartsia syötetään sähköuunissa olevien brikettien välissä oleviin rakoihin, ja että sähköuunissa brikettien kvartsi saatetaan ensin reagoimaan brikettien hiilen kanssa briketeissä ainakin 1600°C;n lämpötilassa, jolloin muodostuu hiilimonoksidia ja piikarbidia, sekä sulatetaan rakeinen kvartsi ja sen jälkeen muodostunut piikarbidi saatetaan reagoimaan sulaneen kvartsin kanssa 1800 - 2000°C;n lämpötilassa piiksi hiilimonoksidin muodostuessa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että brikettien paino on 10 - 100 g.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että brikettien paino on 20 - 60 g.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rakeisen kvartsin rakeisuus on 3-12 mm.
FI812537A 1980-08-30 1981-08-17 Foerfarande foer framstaellning av silicium ur kvarts och kol i elektrisk ugn FI70199C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3032720 1980-08-30
DE3032720A DE3032720C2 (de) 1980-08-30 1980-08-30 Verfahren zur Herstellung von Silicium aus Quarz und Kohlenstoff im Elektroofen

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI812537L FI812537L (fi) 1982-03-01
FI70199B true FI70199B (fi) 1986-02-28
FI70199C FI70199C (fi) 1986-09-15

Family

ID=6110748

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI812537A FI70199C (fi) 1980-08-30 1981-08-17 Foerfarande foer framstaellning av silicium ur kvarts och kol i elektrisk ugn

Country Status (31)

Country Link
US (1) US4366137A (fi)
JP (1) JPS57111223A (fi)
AR (1) AR224074A1 (fi)
AT (1) AT391847B (fi)
AU (1) AU543868B2 (fi)
BE (1) BE890131A (fi)
BR (1) BR8105497A (fi)
CA (1) CA1159630A (fi)
CH (1) CH646399A5 (fi)
DD (1) DD200150A5 (fi)
DE (1) DE3032720C2 (fi)
DK (1) DK151218C (fi)
ES (1) ES503675A0 (fi)
FI (1) FI70199C (fi)
FR (1) FR2489289B1 (fi)
GB (1) GB2084122B (fi)
IE (1) IE51422B1 (fi)
IN (1) IN154893B (fi)
IS (1) IS1226B6 (fi)
IT (1) IT1138472B (fi)
LU (1) LU83595A1 (fi)
MX (1) MX156406A (fi)
NL (1) NL182306C (fi)
NO (1) NO156163C (fi)
PH (1) PH20914A (fi)
PL (1) PL127388B1 (fi)
PT (1) PT73253B (fi)
SE (1) SE451712B (fi)
YU (1) YU42244B (fi)
ZA (1) ZA815484B (fi)
ZW (1) ZW20281A1 (fi)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3206766A1 (de) * 1982-02-25 1983-09-01 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum herstellen von fuer solarzellen verwendbarem silizium
DE3411731A1 (de) * 1983-11-26 1985-11-07 International Minerals & Chemical Corp., Northbrook, Ill. Verfahren zur herstellung von silicium aus rohstoff-quarz in einem elektroniederschachtofen sowie verfahren zur reduktion von oxidischen rohstoffen
IT1176955B (it) * 1984-10-12 1987-08-26 Samin Abrasivi Spa Procedimento di produzione di silicio metallico adatto per essere impiegato nell'industria fotovoltaica
DE3439550A1 (de) * 1984-10-29 1986-04-30 Siemens Ag Verfahren zum herstellen von silizium fuer solarzellen
DE3541125A1 (de) * 1985-05-21 1986-11-27 International Minerals & Chemical Corp., Northbrook, Ill. Verfahren zur herstellung von silicium oder ferrosilicium in einem elektronierderschachtofen und fuer das verfahren geeignete rohstoff-formlinge
US4659374A (en) * 1985-06-14 1987-04-21 Dow Corning Corporation Mixed binder systems for agglomerates
US4981668A (en) * 1986-04-29 1991-01-01 Dow Corning Corporation Silicon carbide as a raw material for silicon production
DE3724541A1 (de) * 1987-07-24 1989-02-02 Applied Ind Materials Verfahren und anlage zur herstellung von rohstoff-briketts fuer die erzeugung von silicium oder von siliciumcarbid oder von ferrosilicium
SE461037B (sv) * 1987-10-09 1989-12-18 Skf Plasma Tech Saett att av kol och kiseldioxid kontinuerligt framstaella flytande kisel i en reaktor
WO1989008609A2 (en) * 1988-03-11 1989-09-21 Deere & Company Production of silicon carbide, manganese carbide and ferrous alloys
US4997474A (en) * 1988-08-31 1991-03-05 Dow Corning Corporation Silicon smelting process
US4897852A (en) * 1988-08-31 1990-01-30 Dow Corning Corporation Silicon smelting process
DE3923446C1 (fi) * 1989-07-15 1990-07-26 Applied Industrial Materials Corp. Aimcor, Deerfield, Ill., Us
US5009703A (en) * 1990-08-13 1991-04-23 Dow Corning Corporation Silicon smelting process in direct current furnace
DE59202442D1 (de) * 1991-08-08 1995-07-13 Applied Ind Materials Verfahren zur Erzeugung von Silicium im Elektroniederschachtofen und Rohstoff-Formlinge für die Durchführung des Verfahrens.
US5688317A (en) * 1992-08-27 1997-11-18 Cabot Corporation Carbon blacks
DE10048472A1 (de) * 2000-09-29 2002-04-11 Peter Plichta Neuartiges Konzept zur Energieerzeugung über einen anorganischen Stickstoff-Zyklus, ausgehend vom Grundstoff Sand unter Erzeugung Höherer Silane
RU2006142692A (ru) * 2004-05-04 2008-06-20 Дау Корнинг Корпорейшн (Us) Контейнер для формирования самообжигающихся электродов
DE102007034912A1 (de) * 2006-08-03 2008-02-07 General Electric Co. Verfahren zur Erzeugung solartauglichen Siliziums
EP2497747A1 (en) 2009-11-06 2012-09-12 Mitsubishi Chemical Corporation Method and apparatus for producing silicon
JP5692216B2 (ja) 2010-03-11 2015-04-01 三菱化学株式会社 シリコンの製造方法および治具

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1061256A (en) * 1911-11-28 1913-05-13 Carborundum Co Manufacture of silicon.
BE759122A (fr) * 1969-11-19 1971-05-18 Union Carbide Corp Procede et charge de production de silicium au four a arc electrique par reduction carbothermique de silice
GB2008559A (en) * 1977-09-09 1979-06-06 Goldblatt N Z Production of silicon
US4247528A (en) * 1979-04-11 1981-01-27 Dow Corning Corporation Method for producing solar-cell-grade silicon

Also Published As

Publication number Publication date
US4366137A (en) 1982-12-28
PL232843A1 (fi) 1982-03-01
ZA815484B (en) 1982-07-28
DE3032720A1 (de) 1982-04-15
FR2489289B1 (fr) 1985-07-19
YU160581A (en) 1983-06-30
MX156406A (es) 1988-08-19
GB2084122B (en) 1984-03-07
DE3032720C2 (de) 1982-12-16
DK151218B (da) 1987-11-16
NO156163B (no) 1987-04-27
IS1226B6 (is) 1986-09-25
ZW20281A1 (en) 1982-06-30
PH20914A (en) 1987-05-28
AT391847B (de) 1990-12-10
CH646399A5 (de) 1984-11-30
NL182306B (nl) 1987-09-16
FI812537L (fi) 1982-03-01
BE890131A (fr) 1981-12-16
PT73253B (en) 1982-07-22
JPS6353124B2 (fi) 1988-10-21
AR224074A1 (es) 1981-10-15
GB2084122A (en) 1982-04-07
IE811657L (en) 1982-02-28
IT1138472B (it) 1986-09-17
DD200150A5 (de) 1983-03-23
DK151218C (da) 1988-04-18
PT73253A (en) 1981-07-01
NO812749L (no) 1982-03-01
SE8104081L (sv) 1982-03-01
BR8105497A (pt) 1982-04-27
FI70199C (fi) 1986-09-15
NL8103684A (nl) 1982-03-16
IS2668A7 (is) 1982-03-03
FR2489289A1 (fr) 1982-03-05
DK382981A (da) 1982-03-01
SE451712B (sv) 1987-10-26
NL182306C (nl) 1988-02-16
ES8204395A1 (es) 1982-05-16
YU42244B (en) 1988-06-30
JPS57111223A (en) 1982-07-10
ATA294981A (de) 1990-06-15
IT8123236A0 (it) 1981-07-30
IN154893B (fi) 1984-12-22
LU83595A1 (de) 1981-12-01
NO156163C (no) 1992-04-27
AU7473981A (en) 1982-03-11
PL127388B1 (en) 1983-10-31
IE51422B1 (en) 1986-12-24
CA1159630A (en) 1984-01-03
AU543868B2 (en) 1985-05-09
ES503675A0 (es) 1982-05-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI70199B (fi) Foerfarande foer framstaellning av silicium ur kvarts och kol i elektrisk ugn
CA1136382A (en) Method for producing solar-cell-grade silicon
CA2290131C (en) Pellets incorporated with carbonaceous material and method of producing reduced iron
FI78665C (fi) Foerfarande foer framstaellning av silicium eller ferrosilicium i en elektrisk laogschaktugn och i foerfarandet laempliga raomaterialpresstycken.
FI70259C (fi) Saett att framstaella ferrokisel
FI87555B (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av briketter foer producering av kisel eller kiselkarbid eller kiseljaern
NL8403572A (nl) Werkwijze voor de bereiding van silicium uit grondstof-kwarts in een elektrische lage schachtoven.
CA1171227A (en) Process for the production of silicon-containing and carbon-containing raw material mouldings, and the use of such mouldings
US5078927A (en) Process for making raw material bodies especially for the production of silicon or silicon alloys
US3069452A (en) Process for the production of a silane mixture
KR100554732B1 (ko) 용탕 승온용 실리콘-카본계 발열제
US3704094A (en) Process for the production of elemental silicon
CN113412237A (zh) 使用颗粒介质精炼粗硅熔体的方法
CA2075466C (en) Method of producing silicon and an electric-arc low-shaft furnace and briquette for carrying out the process
JPS60200818A (ja) 低シヤフト電気炉内で原料石英からシリコンを製造する方法
RU2813569C1 (ru) Способ получения композиционного материала на основе нитрида кремния
EP0719348B1 (en) METHOD FOR PRODUCTION OF FeSi
KR970010798B1 (ko) 일반탄에 의한 분체원료의 괴성화 방법
RU2057710C1 (ru) Способ плавки кристаллического кремния или высококремнистых сортов ферросилиция во вращающихся руднотермических электропечах
JPH06184653A (ja) 高炉装入用の鉄源原料

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: APPLIED INDUSTRIAL MATERIALS CORPORATION