FI69572B - Foerfarande foer rening av avfallsvatten - Google Patents
Foerfarande foer rening av avfallsvatten Download PDFInfo
- Publication number
- FI69572B FI69572B FI814090A FI814090A FI69572B FI 69572 B FI69572 B FI 69572B FI 814090 A FI814090 A FI 814090A FI 814090 A FI814090 A FI 814090A FI 69572 B FI69572 B FI 69572B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- bark
- prepared
- anion exchanger
- treatment
- wastewater
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C02—TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
- C02F—TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
- C02F1/00—Treatment of water, waste water, or sewage
- C02F1/42—Treatment of water, waste water, or sewage by ion-exchange
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B01—PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
- B01J—CHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
- B01J41/00—Anion exchange; Use of material as anion exchangers; Treatment of material for improving the anion exchange properties
- B01J41/08—Use of material as anion exchangers; Treatment of material for improving the anion exchange properties
- B01J41/12—Macromolecular compounds
- B01J41/16—Cellulose or wood; Derivatives thereof
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Water Supply & Treatment (AREA)
- Environmental & Geological Engineering (AREA)
- Wood Science & Technology (AREA)
- Hydrology & Water Resources (AREA)
- Treatment Of Water By Ion Exchange (AREA)
- Manufacture Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
- Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
- Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
- Treatment Of Liquids With Adsorbents In General (AREA)
- Analysing Materials By The Use Of Radiation (AREA)
- Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)
Description
69572
Menetelmä jäteveden puhdistamiseksi
Keksintö koskee menetelmää jäteveden puhdistamiseksi käyttäen anioninvaihtajaa.
5 Talous- ja teollisuusjätevesien puhdistus on kas vava ongelma, koska jatkuvasti asetetaan kasvavia vaatimuksia poisjohdettavan jäteveden puhtaudelle. Jätevesien puhdistukseen on vain niitä menetelmiä, joiden tehokkuus on hyvä ja joita voidaan soveltaa verrattain halvalla, 10 sovellettu käytännössä. Jäteveden puhdistuksessa käytettävät aineet täytyy siten voida valmistaa mahdollisimman edullisin kustannuksin.
Alkuperänsä mukaan sisältää jätevesi pääasiassa suurimolekyylisiä proteiinejä, pienimolekyylisiä poly-15 peptidejä ja aminohappoja, lipidejä sekä sokereita. Typpipitoisten yhdisteiden poistamiseksi jätevesistä on tähän mennessä käytetty erikoisia koagulointimenetelmiä, jolloin jäteveteen lisätään aineita, jotka pystyvät flokkuloitu-maan likaavien aineiden kanssa, jolloin muodostuneet höy-20 täleet saostuvat muodostaen laskeuman, minkä jälkeen ne voidaan erottaa vedestä. Esimerkkejä tällaisista flokku-lointiaineista ovat ligniinisulfonihappo ja dodekyyli-bentseenisulfonihappo. Nämä yhdisteet pystyvät flokku-loitumaan suurimolekyylisten proteiinien kanssa, mutta 25 eivät pienimolekyylisten typpipitoisten yhdisteiden, kuten polypeptidien ja aminohappojen kanssa. Siten teollisuus jätevettä, kuten kalanjalostustehtaista tai teurastamoista saatua jätevettä, ei täten voida puhdistaa tällaisten flokkulointiaineiden avulla siinä määrin, että 30 jätevesi voitaisiin johtaa pois.
Jäteveden puhdistaminen ioninvaihtajien avulla on tunnettua, mutta menetelmä ei kuitenkaan ole tähän mennessä ollut taloudellisesti kannattava. Tunnetut ioninvaihta jät, jotka perustuvat selluloosaan, muodostuvat 35 selluloosatosfaattiestereistä tai selluloosasulfaatti- estereistä, jotka valmistetaan antamalla selluloosan reagoida SO^-kaasun kanssa. Näiden ioninvaihtajien valmis- 69572 tus on kuitenkin liian kallista niiden tuotannon käynnistämiseksi jätevesien puhdistusta varten.
Keksintö koskee menetelmää jäteveden puhdistamiseksi, jolloin jätevesi saatetaan kosketukseen anioninvaihtajän 5 kanssa, joka on valmistettu käsittelemällä selluloosamateri-aalia polyetyleeni-imiiniliuoksella. Menetelmälle on tunnusomaista, että käytetään anioninvaihtajaa, joka on valmistettu käsittelemällä puunkuorta tai modifioitua puunkuorta polyetyleeni-iminoliuoksella, jonka pH-arvo on 10 2-6, edullisesti 4-5. Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävä ioninvaihtaja on tehokas ja se voidaan valmistaa halvalla. Tämä ioninvaihtaja poistaa anionisia orgaanisia yhdisteitä, kuten proteiineja ja typpiyhdisteitä jätevedestä. Ioninvaihtaja täytyy voida regeneroida käy-15 tetyn ioninvaihtajan poisto-ongelmien minimoimiseksi ja tämä saavutetaan keksinnönmukaisessa menetelmässä käytettävällä ioninvaihtajalla.
Ioninvaihtajan talteenotto reaktioseoksesta voidaan suorittaa dekantoimalla, suodattamalla tai jonkun muun 20 erotusmenetelmän avulla ja ioninvaihtaja voidaan reaktio-seoksesta suoritetun erottamisen jälkeen pestä ja/tai kuivata. On kuitenkin tarkoituksenmukaista käsitellä ioninvaihtajaa ilman pesua tai kuivausta ja pestä se vedellä vasta välittömästi ennen sen käyttöä.
25 Reaktio puunkuoren tai modifioidun puunkuoren ja polyetyleeni-imiinin välillä voi tapahtua ympäristölämpö-tilassa, kuitenkin reaktioajan lyhentämiseksi ja saannon suurentamiseksi on tarkoituksenmukaista työskennellä kohotetuissa lämpötiloissa, edullisesti alueella 40-90°C 30 ja erikoisesti alueella 60-70°C.
Reaktioseoksen pH-arvo säädetään edullisesti alueelle noin 4-5, mikä voidaan tehdä hapolla, edullisesti suolahapolla. Reaktioaika riippuu muista reaktio-olosuhteista, erikoisesti myös siitä tapahtuuko reaktio sekoit-35 taen tai ilman sitä. Reaktioaika on verrattain pitkä ja on se yleensä välillä kahdesta tunnista neljään vuorokauteen.
69572
Reaktionopeus on riippuvainen polyetyleeni-imiini-liuoksen väkevyydestä. Tämän väkevyyden täytyy siten olla vähintään 1 painoprosentti, mieluummin kuitenkin vähintään 2 painoprosenttia, mikä voidaan saavuttaa käyttämällä 5-40 5 painoprosentista liuosta.
Polyetyleeni-imiiniliuosta voidaan käyttää useita kertoja, koska se ensimmäisen käyttökerran ja myös useiden muiden käyttökertojen jälkeen sisältää vielä riittävästi polyetyleeni-imiiniä käytettäväksi seuraavassa reaktiossa. 10 Yleensä kuluu 5-10 % polyetyleeni-imiiniä ioninvaihtajaa valmistettaessa.
Materiaalin hyvän aktivoitumisen ja riittävän poly-etyleenimäärän sitoutumisen saavuttamiseksi puunkuoreen tai modifioituun puunkuoreen on reaktioaika tarkoituksen-15 mukaisesti välillä 1-4 vuorokautta.
Edullinen lähtömateriaali on seos, joka saadaan käsittelemällä puunkuorta erillisissä vaiheissa alkali-lipeällä ja rikkihapolla. Tällaisessa lähtömateriaalissa esiintyviä yhdisteitä ei ole määritelty, mutta on kuitenkin 20 selvää, että ne sisältävät rikkipitoisia, voimakkaasti happamia ryhmiä, kuten happamia sulfaattiesteriryhmiä tai sulfonihapporyhmiä sekä myös karboksyylihapporyhmiä ja hydroksyyliryhmiä.
Tätä lähtömateriaalia valmistetaan tarkoituksen-25 mukaisesti siten, että hienoksijauhettua puunkuorta, jonka osasten keskimääräinen läpimitta on 0,5-5 mm, edullisesti 1-3 mm, käsitellään ensin alkalilipeällä, erikoisesti natronlipeällä, joka on vähintään 5-painoprosenttista, edullisesti 20-40 painoprosenttista, materiaali pestään 30 sitten vedellä tarkoituksenmukaisesti pienempään kuin 9 olevaan pH-arvoon, minkä jälkeen sitä käsitellään 50-65 painoprosenttisella rikkihapolla ja lopuksi pestään uudestaan vedellä, edullisesti suurempaan kuin 4 olevaan pH-arvoon. Käsittelyaika alkalilipeällä on välillä 0,5-20 35 tuntia, edullisesti välillä 3-10 tuntia ja käsittely rikkihapolla on välillä 0,5-8 tuntia, edullisesti välillä 1-6 tuntia.
4 69572
Erikoisesti käytettäessä ioninvaihtajaa, joka on valmistettu reaktion avulla polyetyleeni-imiinin kanssa, jäteveden puhdistukseen, on tarkoituksenmukaista sekoittaa ioninvaihtajaan aktivoitua savimaata, edullisesti 5 Al203:a, jolloin sekoitussuhde ioninvaihtajän ja aktivoi dun savimaan välillä on tarkoituksenmukaisesti välillä 2:1 - 1:4, esimerkiksi 1:2. Tämä viimeinen arvo tulee kyseeseen erikoisesti silloin, kun seosta käytetään kunnallisten jätevesien puhdistukseen.
10 Savimaa voidaan tarkoituksenmukaisesti aktivoida käsittelemällä typpihapolla, vaikkakin muut aktivoidut savimaat tulevat myös kyseeseen.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävän ioninvaihtajän tehokkuus jäteveden puhdistuksessa on suuri, 15 sen selektiivisyys on erityisen suuri proteiinien, poly-peptidien, aminohappojen, väriaineiden, humushappojen, epäorgaanisten anionien, kuten kromaatti-ionien tai fosfaatti-ionien ja muiden yhdisteiden suhteen, joita löytyy talous-, laitos- ja teollisuusjätevesissä. Keksinnön 20 mukaista menetelmää voidaan siten käyttää esimerkiksi puhdistettaessa kunnallisia jätevesiä, sekä tekstiili-värjäämöistä, galvanointilaitoksista, teurastamoista ja kalatehtaista saatuja jätevesiä, keittiöiden ja pesu-laitosten jätevesiä ja soijapaputehtaiden ja vastaavien 25 jätevesiä.
Jos anioninvaihtajaa sekoitetaan selluloosa-kationinvaihtajän ja aktivoidun savimaan, kuten klinopti-loliitin kanssa välillä 2:2:1 - 1:1:4 olevassa suhteessa, voidaan menetelmää myös soveltaa kalanviljelylaitosten 30 veden kierrätykseen. Koska klinoptiloliitti pystyy poistamaan ammoniumia, on tätä seosta käytettäessä mahdollista saavuttaa typpiyhdisteiden täydellinen poisto kalanjalos-tuslaitosten vedestä.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävää 35 anioninvaihtajaa voidaan tarvittaessa helposti regeneroida eluoimalla natronlipeällä tai vesiliuoksella, joka sisältää natronlipeän ja keittosuolan seosta. Regene-
It 69572 roinnin jälkeen voidaan suorittaa uudelleenaktivointi käsittelemällä polyetyleeni-imiinillä.
Esimerkki Lähtömateriaalina käytetty selluloosajohdannaisten 5 seos valmistettin seuraavalla tavalla. Leikkuukoneen avulla hienonnettiin mäntypuun kaarnaa 0,5-5 mm osaskokoon. Hienonnetulle kaarnalle kaadettiin reaktioastiassa 2 M nat-ronlipeää, kunnes kaarna oli peittynyt. Reaktioseoksen annettiin seistä 7 tuntia. Sitten poistettiin natronlipeä 10 ja käsitelty kaarna pestiin vedellä pH-arvoon 9. Kaarna peitettiin sitten 65-prosenttisella rikkihapolla ja seoksen annettiin seistä 4 tuntia. Rikkihappo poistettiin sitten ja kiinteää reaktiotuotetta pestiin useita kertoja vesijohtovedellä, kunnes pH-arvo oli suurempi kuin 4.
15 Noin 7-prosenttisen polyetyleeni-imiiniliuoksen pH säädettiin arvoon 4,5 suolahapolla. Edelläesitetyllä tavalla valmistettu lähtömateriaali peitettiin tällä liuoksella ja reaktioseosta kuumennettiin 5 tuntia 70°C lämpötilassa ja sen annettiin sitten olla 3 vuorokautta huoneen-20 lämpötilassa. Saatu tuote poistettiin sitten suodattamalla ja suodosta voitiin käyttää uudestaan.
Välittömästi ennen käyttöä pestiin täten saatu kostea ioninvaihtaja useita kertoja vedellä.
Selektiviisyyskertoimien määrittämiseksi valmis-25 tettiin liuokset atsoväriaineista, dodekyylibentseeni-sulfonaatista (DBS), humushaposta ja kaliumkromaatista ja sijoitettiin anioninvaihtopylvääseen. Käytettiin 2,5 cm läpimittaista, anioninvaihtajalla täytettyä lasipylvästä. Kerrospaksuus oli 30 cm ja virtausnopeus oli 15 metriä 30 tunnissa. Poisto pylväästä analysoitiin 500 millilitran välein.
Havaitut selektiivisyyskertoimet ilmoittavat sen prosentuaalisen määrän ainetta, joka edullisesti sitoutuu ioninvaihtajaan natriumkloridiin verrattuna, kun ionin-35 vaihtajaa käsitellään liuoksella, jossa liuennut aine sisältää 50 % kyseessä olevaa ainetta ja 50 % natriumklori-dia.
69572 Tällöin saatiin seuraavat selektiivisyyskertoimet eri aineille:
Taulukko 1 5 25 mg/1 käsiteltävässä Käsiteltävän Selektiivisyys- liuoksessa liuoksen pH- kerroin arvo
Punainen atsoväriaine 6,8-7,2 67
Keltainen atsoväriaine 6,8-7,2 35 10 DBS 6,8-7,2 50
Humushappo 6,0-6,5 100
Cr04 6,5-6,8 19
Edellä esitetyllä tavalla valmistettua ioninvaihta-15 jaa sekoitettiin aktivoidun A^O^-materiaalin kanssa sellaisessa määräsuhteessa, että seos sisälsi 2/3 aktivoitua Al^O^ ja 1/3 ioninvaihtajaa. Tätä seosta käytettiin fosfaattipoiston tutkimiseen vesiliuoksesta. Seos pantiin koelaitteeseen, jonka läpimitta oli 15 cm ja korkeus 2 m 20 ja kerrospaksuus oli 1 m. Aktivoitu savimaa pystyy sitomaan ortofosfaatin, kun taas ioninvaihtaja poistaa poly-fosfaattia ja orgaanista fosfaattia. Läpivirtausnopeutena käytettiin 10 kerrostilavuutta tunnissa vastaten noin 175 litraa jätevettä tunnissa. Jätevettä johdettiin ylöspäin 25 pylvään lävitse.
Kun pylväs oli kyllästynyt, regeneroitiin se seuraa-valla tavalla: pesu 35 litralla vettä, eluointi 25 litralla 0,5 M NaOH, pesu 70 litralla vettä.
Seuraavia jätevesiä käsiteltiin koelaitoksessa: 30 I. Biologisesta suodattimesta saatu jätevesi, jonka kokonaisfosforipitoisuus oli 9,6 mg/litra.
II. Kemiallisesta saostuslaitoksesta saatu jätevesi, jonka kokonaisfosforipitoisuus oli 0,61 mg/litra.
III. Ylivirtaus sadevesialtaasta, jonka kokonais-35 fosforipitoisuus oli 1,08 mg/litra.
Pylvästä ja eluointinestettä käytettiin 4 kertaa tässä esitetyn kokeen suorittamiseksi. Näytteet pylväästä I! 69572 tulevasta nesteestä otettiin kerran tunnissa ja analysoi tiin. Tulokset on esitetty seuraavissa taulukoissa 2 ja 3.
Taulukko 2 5 Syöttö Kapasiteetti Liete 3 3
Materiaalitilavuus m x) 1 1/m jätevettä I 320 5,5 5 0,90 II 2200 38,4 5 0,13 III 1811 31,6 5 0,16 10 poistettiin 0,1 m"^ vastaten 0,1 pesuvettä
Taulukko 3 15 Näyte P. . P, . . Orto-P Liukeneva Liukeneva J tot liukeneva (keskiarvo) orgaaninen polyfosfaatti
P
Syöttö I 9,6 7,3 6,1 0,7 0,5 20 Poisto I 0,95 0,95 0,57 0,2 0,2
Syöttö II 0,61 0,37 0,25 0,05 0,05
Poisto II 0,06 0,06 0,01 0,03 0,02
Syöttö III 1,08 0,51 0,38 0,11 0,04
Poisto III 0,10 0,10 0,03 0,03 0,04 25
Taulukot 2 ja 3 osoittavat, että kapasiteetti vastaa noin 90-prosenttista fosfaatin poistoa.
Claims (6)
1. Menetelmä jäteveden puhdistamiseksi, jolloin jätevesi saatetaan kosketukseen anioninvaihtajän kanssa, 5 joka on valmistettu käsittelemällä selluloosamateriaalia polyetyleeni-imiiniliuoksella, tunnettu siitä, että käytetään anioninvaihtajaa, joka on valmistettu käsittelemällä puunkuorta tai modifioitua puunkuorta poly-etyleeni-iminoliuoksella, jonka pH-arvo on 2-6, edulli- 10 sesti 4-5.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että anioninvaihtaja on valmistettu käsittelemällä puunkuorta tai modifioitua puunkuorta polyetyleeni-imiiniliuoksella lämpötilassa 40-90°C, edulli- 15 sesti 60-70°C.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että anioninvaihtaja on valmistettu suorittamalla käsittely 2 tunnin - 4 vuorokauden aikana.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai nen menetelmä, tunnettu siitä, että anioninvaihta ja on valmistettu käyttämällä 1%:ista polyetyleeni-imiiniliuosta.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n- 25. e t t u siitä, että anioninvaihtaja on valmistettu puunkuoresta, jota on modifioitu erillisissä käsittelyissä alkalilipeällä ja rikkihapolla.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että anioninvaihtajaa käytetään sekoi- 30 tettuna savimaahan painosuhteessa 2:1 - 1:4. Il
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3048357 | 1980-12-20 | ||
DE19803048357 DE3048357A1 (de) | 1980-12-20 | 1980-12-20 | Verfahren zur herstellung eines anionenaustauschers und dessen verwendung |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI814090L FI814090L (fi) | 1982-06-21 |
FI69572B true FI69572B (fi) | 1985-11-29 |
FI69572C FI69572C (fi) | 1986-03-10 |
Family
ID=6119869
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI814090A FI69572C (fi) | 1980-12-20 | 1981-12-18 | Foerfarande foer rening av avfallsvatten |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0054778B1 (fi) |
JP (1) | JPS57127453A (fi) |
AT (1) | ATE16897T1 (fi) |
DE (2) | DE3048357A1 (fi) |
DK (1) | DK158141C (fi) |
FI (1) | FI69572C (fi) |
NO (1) | NO153917C (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2657076B1 (fr) * | 1990-01-15 | 1992-09-04 | Inst Textile De France | Utilisation de cellulose greffee pour l'epuration des eaux. |
JPH0687974B2 (ja) * | 1990-03-27 | 1994-11-09 | 忠一 平山 | 発熱物質の吸着材料 |
DE19859746A1 (de) * | 1998-12-23 | 2000-06-29 | Georg Haertel | Kombinationsprodukt aus Naturstoffen zur Abwasserreinigung |
DE19962197A1 (de) * | 1999-12-22 | 2001-07-05 | Innovation Pro Terra Gmbh & Co | Absorber, vorzugsweise Stoff zur Aufnahme und/oder zum Austausch von Ionen |
DE10136527A1 (de) * | 2001-07-26 | 2003-02-13 | Fraunhofer Ges Forschung | Adsorbermaterialien aus nachwachsenden Rohstoffen, Verfahren zu ihrer Herstellung und ihre Verwendung |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3393968A (en) * | 1964-06-08 | 1968-07-23 | Agriculture Usa | Cellulose reacted with ethyleneimine in the presence of glacial acetic acid |
GB1351272A (en) * | 1970-05-02 | 1974-04-24 | Heraeus Gmbh W C | Methods for recovering metal ions from aqueous solutions thereof |
US3673110A (en) * | 1970-12-28 | 1972-06-27 | Procter & Gamble | Surface-modified cellulose |
US3714010A (en) * | 1972-01-06 | 1973-01-30 | Us Interior | Preparation of anion exchange membranes from cellulosic sheets |
US3885069A (en) * | 1972-08-11 | 1975-05-20 | Us Agriculture | Preparation of crosslinked polyethylenimine and impregnation of cellulosic material with in situ crosslink-polymerized ethylenimine |
JPS5810401B2 (ja) * | 1974-10-01 | 1983-02-25 | サカタ コウ | カチオンカセルロ−スケイブツシツノ セイゾウホウ |
-
1980
- 1980-12-20 DE DE19803048357 patent/DE3048357A1/de not_active Ceased
-
1981
- 1981-12-03 DE DE8181110095T patent/DE3173215D1/de not_active Expired
- 1981-12-03 AT AT81110095T patent/ATE16897T1/de active
- 1981-12-03 EP EP81110095A patent/EP0054778B1/de not_active Expired
- 1981-12-16 NO NO814291A patent/NO153917C/no unknown
- 1981-12-17 DK DK561481A patent/DK158141C/da not_active IP Right Cessation
- 1981-12-18 FI FI814090A patent/FI69572C/fi not_active IP Right Cessation
- 1981-12-21 JP JP56205361A patent/JPS57127453A/ja active Granted
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP0054778A2 (de) | 1982-06-30 |
EP0054778A3 (en) | 1982-08-25 |
DE3048357A1 (de) | 1982-07-15 |
FI814090L (fi) | 1982-06-21 |
DE3173215D1 (en) | 1986-01-23 |
NO153917C (no) | 1986-07-02 |
DK158141C (da) | 1990-09-03 |
DK158141B (da) | 1990-04-02 |
EP0054778B1 (de) | 1985-12-11 |
ATE16897T1 (de) | 1985-12-15 |
FI69572C (fi) | 1986-03-10 |
DK561481A (da) | 1982-06-21 |
NO814291L (no) | 1982-06-21 |
NO153917B (no) | 1986-03-10 |
JPS57127453A (en) | 1982-08-07 |
JPH0351463B2 (fi) | 1991-08-06 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN108793493A (zh) | 一种浓盐水中邻氨基苯酚回收处理方法 | |
CN105777603A (zh) | 一种从l-羟脯氨酸发酵液中提取l-羟脯氨酸的方法 | |
Dionisi et al. | Effect of pH adjustment, solid–liquid separation and chitosan adsorption on pollutants’ removal from pot ale wastewaters | |
Matchett et al. | Tartrates from grape wastes | |
FI69572B (fi) | Foerfarande foer rening av avfallsvatten | |
CN114522675A (zh) | 一种吸附硼和分离硼同位素的吸附分离材料及制备方法 | |
Rathi et al. | Green material from plant source for the remediation of Methylene Blue dye: An emerging wastewater treatment technology | |
FI70153C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av kationbytare och dess anvaendning | |
CA1169735A (en) | Process for the production of an anion exchanger, and a use of same | |
CN102583825A (zh) | 草甘膦生产废水的回收处理方法 | |
Bolto et al. | An ion-exchange process with thermal regeneration XII. Desalting of sewage effluents | |
CS216522B2 (en) | Method of cleaning the waste waters containing dissolved organic impurities | |
ES2257226B1 (es) | Procedimiento para el tratamiento de vertidos liquidos de la industria vinico-alcoholera. | |
Chai et al. | Treatment of DSD acid wastewater using a weak basic resin | |
CN107954535A (zh) | 一种涤纶染色废水的环保处理方法 | |
Reza et al. | Facile strategy for utilizing sugarcane bagasse as bio-adsorbent for the removal of contaminant form effluents of textile industry | |
DE2161131A1 (de) | Verfahren zur Reinigung von Abwasser | |
CN107954533A (zh) | 一种丝绸染色废水的环保处理方法 | |
SU545591A1 (ru) | Способ очистки сточных вод | |
JP2001025763A (ja) | ビール粕による処理法及びその処理物 | |
SU486033A1 (ru) | Способ получени анионитов | |
SU943274A1 (ru) | Способ получени спирта-сырца вино-кислой извести и корма из отходов винодельческой промышленности-дрожжевых осадков | |
SU1724661A1 (ru) | Способ получени алюминий-каолинита | |
RU2047558C1 (ru) | Способ регенерации активированного угля | |
RU1801571C (ru) | Способ получени сорбента дл очистки сточных вод от меди |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: JOERGENSEN, SVEN ERIK |